.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Mart 2016 Perşembe

STSL 26 Beşiktaş - Antalyaspor



Tarih: 19 Mart 2015 Cumartesi , 19.00

Stadyum: Başakşehir Fatih Terim

Hakem Hakkında Bilgi:Hüseyin Göçek ( Kariyer : BJK 6g 2b 5m / AS 6g 8b 9m )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:   Rhodolfo , Gökhan Töre , Tolga Zengin(Belirsiz) , Oğuzhan Özyakup(Belirsiz) / Saso Fornezzi , Chico , Oğuz Mataracı , Oktay Delibalta 

Cezalı Oyuncular :  - / -

39 Yorum:

Ivan Bebek isimli Allahsız göz göre göre şampiyonluğumuzu çaldı ya la ...

Bunlar kimin oyunları arkadaş !

QuaresmA dedi ki...

UEFA'daki Türk düşmanı kelin oyunları muhtemelen ama bizi de etkileyecek ne yazık ki. Neyse yıllardır Aziz yüzünden ne çektiğimizi anlasınlar.

Yalnız biz böyle bir maç geçirsek sezonu ikinci bile değil, üçüncü bitirirdik. Belki bunlar da travmaya girerler. Volkan Şen, Volkan Demirel falan büyük kırılganlık gösterdiler. Tam Anadolu topçusu Volkan Şen. Bu seviyenin, hatta Trabzon seviyesinin bile mental olarak çok altında her zaman.

sports guy dedi ki...

işte bunlar hep psikolojik üstünlük beyler, boşa demedi vitor perreira o lafları.

(totemim oldu bu laf artık, sene sonun kadar kullanırım ben)

QuaresmA dedi ki...

Yalnız şunun tekrar üstüne basa basa söylüyorum: Bir maç kesinlikle yanlışlıkla bu kadar kötü yönetilemez. 90'ların başı goygoyu yapmak istemem ama acı gerçek bu: Fener'i sırf Türk takımı olduğu için harcadılar. Yarın bir gün bizi de, diğerlerini de harcarlar. Bu işte muhtemelen UEFA mafyasının parmağı da mevcut ama UEFA'nın üzerine 3 büyükler olarak yüklenip bu hakeme en azından bir daha uluslararası maç verilmemesini sağlamak gerekir. Böyle olmalı ki en azından farkındalık yaratılsın, bir daha böyle operasyonlara kalkışılamasın.

2000'lerin ortasında Türkiye'nin yükselen yıldız olduğu dönemlerden bugünlere kadar Avrupa'ya seyahat ederim ve Türk nefretinin bu kadar aleni olduğu, normalize edildiği bir dönem olmamıştır. Sırf futbol için demiyorum. Yok yine böyle olacaksa Asya şampiyonalarında devam edelim.

YSY dedi ki...

Ben aslında turu geçsinler istedim ama bir yandan da katır katır doğranmak ne demekmiş bir hissetsinler istedim. Eğer haftasonu gsye puan kaybederlerse psikolojik olarak sıkıntıya girerler ki eğer gs sakin kalırsa bunları bu halle yener.

cochise dedi ki...

ben de elenmelerini istemiyordum, hele hakem hataları ile hiç. Ama bir taraftan da her yıl en az on kez yaşattıkları hissi görmelerine sevindim. Penaltıya itirazlarına çok güldüm. tabii ki penaltı değil ama daha yapışık vücutta olanı kendileri aldığında birşey demedilerdi. Ya da ofsayttan atınca da olabilir şeylerdi. Sonuçta hakem verdiyse penaltıydı. Art niyetli olduğunu düşündükleri bir hakem görünce nasıl zıvanadan çıktılar.

Bu arada hakemin baştan kafasında Fener aleyhine çalışma fikri olduğu düşüncesine katılıyorum ama öyle değilse Fener kendi arandı. açıkçası ilk yarı zıvanadan çıkacak birşey yoktu. ofsayt orta hakem işi değil. Diğer kararlar doğruydu hatta Alves'e sarı kart bile çıkabilirdi. Öyle bir ortamda bile aşırı saldırma hali saygınlık yitimine yol açar.

tam şu anda vitor beşiktaş maçı gördüğüm en kötü hakem yönetimiydi diyor yaa; valla müstehakmış.

bu maç sanıyorum fener maçlarına hakem desteği olarak yansıyacak. O nedenle GS maçının bu hafta olması iyi oldu. o maçta yansıtmak kolay değil. Bu hafta kaybederlerse buhrana girebilirler.

neyse biz kendi önümüze bakalım. biz 9'da 9 yapacak güce sahibiz ..

cochise dedi ki...

Bu kadar ilkesiz bi camia olmaz yahu. Misal biz hakem konuşan bi camiayız, kendimizce haklıyız o ayrı. Bunlar ise hakem ne zaman konuşulsa bunu eleştiren, ağlama falan diyen bir grup. Ancak ne zaman kaybetseler hakem ağlamasının kralını yapıyor. Hakem konusu ya konuşulabilir bir şeyde ya da konuşulmaz. bunlar ise nasıl işlerine gelirse ...

Yenilmeleri bariz kötü oldu. Bunlar Hersene 1 tur geçince kupayı alacağız gazına geliyorlardı . O gaz bitene kadar puan farkını açabilirdik bence . 10 kişi Kayseri'ye pozisyon verdi adamlar. Ligi sallamayacakları çok maç olacaktı.

Şimdi hem konsantrasyon olayı var hem de sevgili Türk Futbol Ailesi isimli ultra yavşak grup tarafından bu kayıplarına bir hal çare bakılacaktır.

Bizim maçlara etki etmemesi tek dileğim ama salı gördük ki sezon sonuna kadar yine " bitmiyor dertler , bitmesin zaten " ...

beagle dedi ki...

İyi oldu ....lere. Kartların da çoğu doğruydu. Alışmadılar tabi hakettiklerini bulmaya. Yalnız o Caner boynuzlusu gene nasıl atılmadı anlamadım.
Neyse şu anda Şampiyonluk potasındaysak Altınsayın görev aldığı azıcık süredeki yapılanma başlangıcına borçluyuz. Kadroya oturan bazı oyuncuları satmaya başladığımıza göre elimizi çabuk tutmalıyız. Yıllardır ligdeki kritik adamları alamıyoruz. Hep dışarıdan bulamayız.

*****NDIAYE*****
Bu seneye ve kendi sorunlarımıza bakınca N'Diaye en gerekli transfer. Bu kadar gol atan çift yönlü orta saha bulamayız, FB ve GS kadrolarında yer yokken TS'ye kaptırmamak lazım. Necip savunma rotasyonuna, Veli ise artık rotasyon hatta İstanbul dışına gidecek gibi.
11'dekilerden adam kaybetmiyorsak Tolgay da dönünce taş gibi olur orta saha.

Pazarları kızışmadan Oumar ve Koray Altınay (Sözleşme sonu)'ı mutlaka alırdım.

Sözleşme yenilemedilerse:
Ahmet çalık veya mustafa yumlu,
Caner tarzı solbek yaratmak üzere Ömer bayram...

Töre veya Sosa satışı yapıyorsak, Engin Bekdemir, Orkan(fazla öne çıktı zor gibi)
Gomez gidiyorsa Eren Derdiyok
Kerim veya Quaresma giderse Nakoulma olabilir.

Bu adamların 3-5 tanesini toplarsak biraz daha kaliteli bir kadro derinliğimiz olacaktır. Ndiaye, Koray ve Ömeri bugün imzalamak lazım, yarın geç...

Basar dedi ki...

bence fenerin bundan sonraki Avrupa maçlarını Cüneyt-Fırat-Bülent üçlüsü yönetsin. Bu maç öyle Avrupalıların Türkiye düşmanlığı ile açıklanamaz olsa olsa hala öğrenemedikleri "Allah'ın sopası yok" konsepti ile açıklanır.

Sen her maç haksız kırmızı kart kazanacaksın, rakiplerin atılacak, Avrupa'nın en çok faul yapan 3. takımı olarak tüm oyuncuların kayırılacak, Derbi maçında attığın yumruğa kırmızı çıkmayacak, üst üste 3 arkadan dalışa kırmızı çıkmayacak, ve niceleri her hafta yaşanacak... İşte Allah'ın sopası yok, kul hakkı yersen her hafta, Allah'ta sana tokadı böyle okkalı yapıştırır!

fenerlilerin olaya şöyle bakması lazım: Volkan Beşiktaş maçında kırmızı ile cezalandırılsaydı dünkü maçta muhtemelen hakemi itip en az 5 maç ceza almazdı. Arkadaş ya es kaza şampiyon olsanız ne olacak? Volkan seneye hiçbir CL maçında oynamayacak. Adama milyonlar dök, yazık değil mi?

İşte biz bu yüzden her hafta adaleti savunuyoruz. Beşiktaş aslanlar gibi her hafta top oynuyor, oyununa odaklanıyor, senin harcadığın paranın çok daha azıyla Türk futboluna bir model oluşturuyor. Sen napıyorsun? Hile hurda, şike, hakem ayartmaları... Klasik şark kurnazlığına devam ediyorsun. Bir de bu zihniyetinle ben ülkenin en büyüğüyüm diyorsun! En büyüksen sen de adam gibi model ortaya koymak zorundasın.

O yüzden gidip ağlamayın, etrafa saldırmayı bırakın, oh olun diyenleri çakma hamasi duygular ile eleştirmeyin, şapkanızı önünüze koyup düşünün.

yilmaz dedi ki...

@QuaresmA Türk takımlarını UEFA niye istemiyor onu bi düşünmek lazım. Manyak mı bu UEFA Fenerbahçe gibi seyirci potansiyeli yüksek bir takımı ısrarla elemek istesin? Biz ülke olarak o kadar haketmiyoruz ki böyle yerlerde olmayı aha elin oğlu da yaptı tetikçiliğini.

Bu arada, aynı kulvarda olmadığımız için aşırı derecede mutlu oldum bu şekilde elenmelerine. Hiç hakem hatası olmadan 4-0 yenilerek elenseler bu kadar mutlu olmazdım. Artık biz hakem hatalarından dert yandığımızda saygı gösterip susmayı en azından düşünebilirler, "ağlak zaaa" diye dalga geçmek yerine. Anlamışlardır "hakeme rağmen" hiçbir şeyin kazanılamayacağını. Türkiye liginde caner, alves hakemin üstüne yürüyerek istediği kararı çıkarttırabiliyor, Avrupda'da bu işin böyle yürümeyeceğini anlarlar belki de faydalı olur bundan sonrası için onlar adına.

Coolio dedi ki...

@basar +1

@beagle, söylediğin oyuncuların çok da seviye atlatacağını düşünmüyorum. Haa bunlar sadece kadro derinliği içindi, asıl adımları sona saklıyorum diyorsan bişey diyemem.
Şampiyonlar ligi için bize gerçekten kaliteli adamlar gerekiyor. Geleceğe dönük oyuncu modeli de gurbetçi veya afrikalı olmasını isterim..

beagle dedi ki...

@Coolio
Bize hazir yildiz aşısı pek tutmuyor. Ya rehabilite edecegiz Gomez gibi, ya da kendimiz yetistirecegiz.

Yazdiklarimin çoğunu alinabilir olma kriteri ile yazdim. Bir de tabi ya hiz ya güç ya ayak ya da istatistigi güçlü adamlar.
Misal Visca yi bu sene alamazsin, ya da derinlik olsun diye Serdar Azizi. 7 milyondan acarlar kapilari.

Sinif atlama diyorsan Orkan zaten atlamak üzere. Engin çok sağlam altyapili sleeper. 1 2 ye al iki seneye 4 5 e avrupaya geri gönder.
Ömer ve Oumar oynanir kumarlar.

Ndiaye ise o istatistiği bizde surdururse, çok rahat maç izleriz. Ceza alaninda cogalma sorunumuz biter. Bence bu yilin en kritik adami. Bu aydan aldin aldin.

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Gördünüz mü nasıl dağıldı adamlar iki yanlış karar görünce. İyi alışmışlardı hakeme dayılanmalara itip kakmalara. Bu maç kesin kez travma olarak geri dönecektir Fenere, o yüzden turu geçseler iyi olurdu diyenlere katılmıyorum. Fenerin orada oley yemesi, futbolcuların kontrolü tamamen kaybederek direk kırmızıya gitmesi falan müthiş zevk verdi. Trabzonlu oyuncuar gibiydi resmen Fenerlier, TR liginde yemedikleri ve hayatta yemeyecekleri psikolojik darbeyi orada yediler.

Psikolojik çöküş fiziksel çöküşten çok daha önemlidir. Geçen sene Brugge maçındaki travmatik elenişten sonra nasıl tepetaklak gitmiştik hatırlayın...

CDiS dedi ki...

@beagle

abi ne orkan 'ı, ne N'diaye, ne Engin 'i. Hele hele Gomez giderse, Eren Derdiyok nasıl olur? Gomez giderse gelmesi gereken adam Dzeko 'dur, İbrahimovic 'tir, Giroud 'dur. Bizim orta profil, gelecek vaadeden falan değil, direkt olarak Premier League, Bundesliga, La Liga seviyesinde yüksek profilli adamlara (yıldız olsun demek istemiyorum) ihtiyacımız var. Bunlar için para harcamak gerekli elbette, çakıl taşıyla gelmiyorlar, ancak seviyeyi sürekli yukarıya çekmek gerekiyor, hele hele şampiyonlar liginde oynayacaksak..

WiLdHoney dedi ki...

Yemişim Feneride, hakeminide.
Biz 1 puan öndeyiz, yeterki bizim maçlarda hakemler adam gibi, objektif maç yönetsinler, yeterki.....
Eğer öyle olursa biz rahat rahat en az 4-5 puan farkla şampiyon oluruz.
Ama işte bu olur mu???

Coolio dedi ki...

@ekrem, çöküşün etkileri konusunda katılıyorum ancak lige geri döndüklerinde o yaralar değerli hakemlerimiz tarafından sarılacaktır. Dolayısıyla çöküşün olumsuz etkilerini görmeyecekler.

@beagle, benim de kaliteden kastım zaten Gomez gibi oyuncular. CV'si çok iyi duran ama bir sebepten ötürü piyasası düşmüş oyuncular. Piyasa düşmesinin nedeni çok ağır sakatlık veya çok ağır disiplinsizlik veya çok ileri yaşlı olmamalı yeterki. Sosa ve Gomez örneğindeki gibi mesleklerini profesyonelce yapan, belli seviyeye yükselmiş adamların sayısını arttırmalıyız ŞL için. Yoksa ligde çok iyi istatistik yapan Ndiaye ŞL maçına çıktığında "yok abi kalite farkı buymuş işte" diyoruz.

Coolio dedi ki...

Bu arada hakem konusu gündemdeyken bir görüşümü söyleyim. Son maçlarımızda dozu iyice artan hakem katliamlarına karşı bizim oyunculardaki tepkisizlik/itirazsızlık hepinizin dikkatini çekmiştir. Bu tavrın özellikle Şenol Hoca tarafından empoze edildiğini düşünüyorum. Bundan önceki senelerde son haftalarda sürekli bizi yarıştan düşüren katliamlarda hakem itirazları ile daha çok kart görüp başarıszlığa itiliyorduk, hem de oyuncuların kafalarında hakem düşmanı yaratması nedeni ile konsantrasyonları, oyunları bozuluyordu ve yarıştan kopuyorduk. Bu durum nedeni ile Şenol Hoca'nın özet olarak "siz işinizi yapın, hakemi bırakın" mantelitesi ile daha önceki yaşadığımız sorunların üstesinden gelmeye çalıştığını düşünüyorum. Son iki maçta yaşananlar ve karşılığında alınan 6 puan açıkcası yıllardır yapamadığımız birşeydi dolayısıyla bu taktik başarılı gözüküyor. Oyuncuların itirazsızlıklarına kızmamalı, hakemi baskı altına alacak tarafın aslında tribündeki taraftar olduğunu (küfürsüz baskı) unutmamalıyız bence.

Unknown dedi ki...

@cdis

yüksek profilde adam/çilek alan takımın hali için hala bakınız vermeye gerek var mı?

dengeoğullarında hamza'nın dediği gibi, kadroyu dengeli kurmak zorundayız. atiba gibi her işi yapan adam da olacak, gomez gibi vurduğunu 3 direk arasından sokan da. oyuncuya meziyetine göre para verip, takımın eksiklerini gediklerini belirleyip mantık çerçevesinde transfer yapmalıyız. o zaman eren derdiyok da gayet ihtiyaç görür ve parıldar, cenk tosun da. ama sen önde q7-simao-guti-fernandes/aurelio-ernst arkada ekrem/hilbert-toraman-ersan-üzülmez oynarsan o zaman takımın şaftı kayar işte.

yabancı serbestliği var iken iç piyasadan bonservis verilerek oyuncu alınmasına karşıyım, üstelik elinde aldığın herhangi bir oyuncuya seviye atlatabilen bir antrenör varken, gidip de eren'e 4-5 milyon euro vermenin anlamı yok. keza n'diayeye de 5-10 milyon bayılmak abesle iştigaldir. direkt rakibin olan fenerden topal, caner veya gökhan gönül gibi oyuncuları koparmak adına yüksek yıllık ücret ödeyebilirsin, o noktada sıkıntı yok ancak şark kurnazı anadolu takımlarını zengin etmenin anlamı yok. akşam josue taş gibi top oynadı, porto'nun isteyeceği para maksimum 3-4 milyon eurodur. josue'yi gidip almak varken n'diayeye 8-10 milyon euro verilmez, ki başkan o parayı sittin sene vermez zaten.

CDiS dedi ki...

@emir mfc

Birincisi, çilek alan takım Galatasaray, 4 senede 3 defa şampiyon oldu, şampiyonlar liginde bir kere çeyrek final, bir kere 2. tur gördü, geçen sene 3 kupa aldı. Yani yaptığı büyük yatırımın getirisini sportif olarak aldı, şampiyonlar ligi noktasında da ciddi gelir elde etti. Onların böyle batmalarının sebebi, Sneijder, Drogba, Melo, Muslera gibi adamları almaları değil, Hajrovic, Bruma, Amrabat gibi adamları almaları. Ucuz adam yeri gelir sana daha pahalıya gelir.

İkincisi, benim dediğim, yıldız, burnu havada, buraya tatile gelmiş adam değil, Demba Ba gibi, Sosa gibi büyük yıldız olmasa da, yüksek profilli, kariyerli, buraya oynamaya gelmiş, winner karakterli adam. Mümkünse, İngiltere, İspanya, Almanya hatta Fransa liglerinden. Yoksa, Simao, Guti gibi artık pili bitmiş adamlar değil benim demek istediğim..

beagle dedi ki...

Dostlar iki ana noktayı konuşmak istiyorum

Birincisi performans/etki yıldızı ile isim yıldızı. Şu anda çok formda denen Quaresma ile çok formsuz Oğuzhan'ı karşılaştıralım. Ortalama zorlukta bir maça çıkacaksınız ve birini seçmeniz lazım. İç huzuruyla Quaresma gelsin diyebilir misiniz? Mevkisel durumdan bahsetmiyorum. Takımımızın yeniden büyük takım olmasındaki en büyük etkiyi Oğuzhan-Atiba ikilisi yapıyor. Yerlerine Diego-Hurriyet Göçer koyun, o iş olmaz.
MAF senelerini arıyoruz ya, sizi temin ederim MAF da biliyordu ki en kilit adamlar Gökhan Keskin ve Şifo Mehmet idi. MAF'ın 2 tanesi oynamasa gene de kazanıyorduk. Ama Gökhansız, Şifosuz olay eziyet oluyordu.
Çilek konusu çok basit çilek "Selçuk İnan"dır. Sneijder ve Drogba takımı iflas ettiren/kolesterolü yükselten kremadır. Gerekli transferler Melo, Muslera, Ujfaluji falandır. Onların da problemi azıcık isimleri çıkınca yıllık maaş beklentileri 4-5 milyon Euro olması. BJK bu maaşları ödeyemez. İleride de ödeyemeyecek. 14 bin kişilik stadı ancak bu hafta dolduruyoruz.

@Coolio
Şampiyonlar ligi için kısa vadede kesinlikle haklısın. Ama bence biz oraya hazır değiliz. Daha 3-5 sene Türkiye'yi domine etmemiz ve ekonomiyi toplamamız lazım. Bize şu anda Del Solar, Lechkov, Guti, Fernandez, Tabata, hatta çok sevdiğim Delgado lazım değil. NDiaye, Manisa veya Trabzondan Selçuk İnan, İkinci ligden Gökhan Gönül lazım.

İkincisi o oyuncuların çoğu kontratsız, çok ünlenmemiş veya ünlendiyse de 25 yaş üstü. Yani Beşiktaş parasına uygun olmaları beklenir (Orkan hariç)

@Emir
Ndiaye gelecek sezon 27'den gün alıyor olacak 8-10 falan değil aran iyi olan Osmanlı ile 2-3 gibi bir fiyat konuşabilirsin. Artık Beşiktaş fiyatları oralarda değil. Fenev girerse 8 e alıp, koyar kulübeye.

@CDiS
Hocam Dzeko gelirse başüstüne, 1 Milyar borçla Zlatan falan gelmez. Giroud-Eren arasında ise ben Eren'i seçerim. Leverkusen de 100 maç.

Bu konuyu şu anda açmamın sebebi FB'nin kadro derinliğinin bizi korkunç zorlaması ve Aziz'in transfer döneminde BJK alacağına ben alim, kulübede dursun taktiği. Aziz hakemlerle uğraşırken 2-3 takviyeyi şimdiden yapmamız lazım.(Cenk Tosun gibi)

planck dedi ki...

bu arada yönetimin maç günlerinde koltuk satmaktan fazla gelir beklemeden stadı dolduracak bilet politikası izlemesi lazım 2-3 yıl. Loca hariç en pahalı biletin 100 lira civarında olması lazım mesela ki saha avantajımızı her maç kullanalım.
zira bkz : https://pbs.twimg.com/media/Cd1nxxmW4AAHPd8.jpg:large

QuaresmA dedi ki...

@ yilmaz

Şimdi dünkü maçı ben sırf sportif açıdan değerlendirmem asla. UEFA'nın Türk takımlarını istememe gibi bir hakkı yok, beğenseler de beğenmeseler de bu organizasyonlara katılıyoruz ve her ülkeye ve kulübe eşit mesafede olmaları gerekiyor. Türk takımlarını şikeci ve FFP'ye uymayan olarak görüyorlarsa eğer; PSG ve Manchester City'nin harcamaları kendi gelirleriyle mi dönüyor sanki? Veya Lyon Şampiyonlar Ligi'nde Hırvat takımıyla şike yaparken niye ceza vermeye bir tarafları yemiyor da Türk takımlarından her sene biri ceza yiyor? Kaldı ki Fener şike cezasını Avrupa'da çekti, hala neyin katliamını yapma hakkını görüyorlar kendilerinde?

Hadi Türkiye'yi politik olarak beğenmiyorlar diyelim; Fenerli topçular mı yasadışı petrol ticareti yapıyor veya terörü destekliyor da kendilerinde cezayı kesme hakkını görüyorlar ellerinde? Bakın dün yine bir video çıktı; Çek bir taraftar Suriyeli bir dilencinin üzerine işemiş. Bu tip ırkçı hareketleri Avrupa'da Türkler toplu yaşadıklarından yapamıyorlar ama işte borularının öttüğü bu tip organizasyonlarda nefretlerini sergileyebiliyorlar.

Kısacası dünkü katliam ne Fener'e, ne Türk futboluna karşıydı. Direk Türkiye'ye yapılmış bir hareketti çünkü Fener dün Türkiye'yi temsil eden şeydi UEFA mafyasının gözünde. Fenerlilerin yıllardır bizim ne hissettiğimizi anlamasından memnunum ama dünkü maça 3 büyükler olarak sesimizi çıkarmazsak bunların devamı önümüzdeki senelerde de gelecek ve bizim de günün birinde başımmız kaleci yüzünden değil, bu kez de hakem yüzünden yanacak.

cochise dedi ki...

@quaresma
dostum ben bu maçta ırkçılık bağlantılı birşey döndüğüne inanmıyorum. Mevzu birşey dönmesi ise sanıyorum ki bombalar patlayan bir ülkenin devam etmemesi arzusudur. Daha grup aşamasında bir maçta Fener baya kayrılmıştı. Üstelik birşey döndüğünü düşünmekle birlikte %100 de diyemem. Kavga çıkaran kararların ikisi hariç hepsinde hakem haklı. Penaltı bile burda çalınanlarda daha fazla penaltıya benziyor. Topal'ın el vücuta yapışık ama yan döndüğü için eline değmese vücuda çarpacak bir pozisyon değil. O top geçip gidecek. Ha ağır karar elbet ama son iki yılda 2 tane vücuda daha yapışık elde penaltı alan adamların laf etme hakkı yok. Yahu bizim geçen sene Brugge maçında verilmeyen kırmızı/penaltımız yok muydu? Kötü oynadığımız için konuşmadık bile. Hakemin tavırları falansa mevzuu "lütfen emreciğim" "yaklaşma, kes sesini oğuzhan"; daha geçen sene yaşadık ya. Valla zamanında yine Fener maçıydı, E. Cisse orta sahada kendi attı diye sarı aldıydı. Üstelik temas da vardı. Bu biçilmeyse Fener rakipleri ligde her yıl 10 kez biçiliyor. Yahu geçen sene Rize maçında 3 tane net penaltımız verilmedi. 1 maçta 3. Yine bir diğer rize maçında rakibe verilen penaltıyı yayıncı kuruluş anlayamadı. Falan filan ..

ÖZetle hakemin art niyetli olduğunu düşünüyorum ama buna rağmen biçilme mevzusunun çok abartıldığını; bunda da hakem art niyetli değilse bile art niyetli hale getirecek kadar gereksiz itiraz çirkef topçuların etkisi olduğunu düşünüyorum. Derken Kjaer geliyor gözümün önüne; bu kadar efendi ve akıllı bir adamın ne işi var Fener'de ya. Öyle bir saygı duydum ki adama dün anlatamam.

Unknown dedi ki...

Ve çilek seven kabzımal takımı seneye avrupada yok, gelecek birkaç senesi de en azından karanlık gözüküyor yada gözükmüyor.

Yolu nasıl çizeceğimiz önemli bence, sadece sportif rekabetin değil oyuncu yetiştirip pazarlama yönünde de rekabet edilebileceği daha sağlıklı bir yapı kurulmasından yanayım. Yoksa bol yaldızlı sneijderler drogbalar bize de gelsin, istemezük diyecek halimiz yok.

yilmaz dedi ki...

@QuaresmA ben böyle düşünmelerinin meşru olduğunu söylemedim. Ama Fenerbahçe ile UEFA arasında yıllardır bir restleşme var, yeni bir şey değil. Seyircisiz oynanan maçta, seyirci olaylarından ceza aldılar ve dosyası kabarık. Muhtemelen bu maç kadıköyde bu senaryo ile oynansa yine taşkınlık olacak ve UEFA 1 yıl men edecekti Fener'i. Fenerbahçe Türkiye'de kullandığı ve sıkça iyi sonuç aldığı gerilim politikasını Avrupa'da da uyguluyor ama işte tepki farklı oluyor. Bu maçta da hakemin bu kadar çığrından çıkmasının sebebi Fenerli oyuncuların her pozisyonda hakemin üstüne çullanması bence. Türkiye'de Fener de GS'de bundan sonuç alıyor. Hakem de resmen fenerli oyuncuların bu hareketlerine zıt gitti maçı arap saçına çevirdi.

Tekrar söylemem gerekirse, beter olsunlar. aynı kulvarda olmadığımız için biz haksız bir avantaj da kazanmadık, gönül rahatlığıyla sevinebilirim elenmelerine. Kaba tabirle dinsizin hakkından imansız geldi.

beagle dedi ki...

Ben mi abartıyorum dedim, bir daha bakındım:
https://www.youtube.com/watch?v=m9eCcfepTjc
https://www.youtube.com/watch?v=n85XyuJ2D5w

Bence bu Ndiaye de gole gitmek için gerekli içgüdü, topsuz oyun bilgisi var gibi. Hızı, tekniği, gücü, vuruşları da vasattan yeterli. Orta mesafe şut tehlikesi sunması da bizim takımı çok rahatlatır.

Orta sahadan 25 maç 11 gol süper ligde. 0.44 ile oynuyor, kariyeri ise 0.41 imiş yani anormal bir çıkış yok. Adam topu böyle oynuyor.

Bizde yeri ne olur? Direk Sosa'nın alternatifi diyorum. Ya da Oğuzhan eksik olup, Sosa geriye kaydığında kullanılabilir. Basit oynayabildiğinden oğuzhan, tolgay, sosa, gomez grubu ile de anlaşabilir ki, sinerji yakalarsa orta sahadan sezonda 15 çakabilir.
Bir de şu bize 20 üstü faul yapan takımlara ceza alanı civarında acayip duran top alma veya şut tehlikesi sunar.

Birinci öncelikli hedefimiz olmalı.

cochise dedi ki...

Badou'nun bu seviyede oynadığı ilk yıl o nedenle büyük para bağlamak riskli olur, defoları vardır ortaya zamanla çıkacaktır vb. 1-2 milyon falan olsa rahatlıkla risk alınır çünkü hep eksiğini şikayet ettiğimiz gole yatkın orta saha oyuncusunun çok iyi bir örneği. Ama bu şekilde parlamış bir oyuncuyu, para ihtiyacı çok da olmayan bir takım 6-7'den aşağı bırakır mı? O paralara bu deneme yapılır mı? Geçen sene keşfedip 350 bine biz alsaydık süper olurdu ama şu haliyle bence biraz geç

cochise dedi ki...

İstanbul'daki arkadaşlara geçmiş olsun, umarım herkes iyidir ..

turgay dedi ki...

Necipin Trabzon performansı bugün onu 11e taşıdı. Umarım devam eder olumlu oyunu. İstanbul'da yasayan arkadaşlara da geçmiş olsun iyice yaşanmaz hale gelen bir ülke de Beşiktaş'tan başka yüzümüzü güldüren yok. Anlamlı bir günde şeref beyde yeşili de gördükten sonra umarım 3 puanı alırız

beagle dedi ki...

Sağolun. Herkese geçmiş olsun. Akşam azicik yuzumuz gülsün

Murat dedi ki...

boyko'ya faul yapıldığında o faulu yapanın anasının siktirilmesi için hakemin etrafının sarılması gerekir lider takımda.. çok fena sırıttı o iş..rahatsız etti beni..yırtık olmalıyız saldırgan olmalıyız manipulatif olmalıyız..

Ekrem35 dedi ki...

@murat bu konuda çoğu arkadaş bunu dile getirdi ben de aynı fikirdeyim. Takım olarak bunu niye yapmıyoruz anlamlyorum. Bir arkadaş şenol güneş böyle yapmayın diye uyarıyor olabilir demişti ama bahsettiğin pozisyon ve atiba ile gomezin duvar paslarıyla geldiği pozisyonda atibanın düşürülmesinde aynı tepkileri vermeliyiz diye düşünüyorum. Geçmiş olsun diyen arkadaşlara da teşekkürler. Dışarı ekmek almak dışında çıkmadığımız bir günü geride bırakıyoruz. Herkese geçmiş olsun.

cochise dedi ki...

quaresma kırmızı görür endişesi içerisindeyim; istediklerini yapamadıkça gerildi, en son kendi kendine söyleniyordu. onun dışında çok pozisyon bulamasak da çok rahat bir maç gidiyor. Sabaha kadar böyle gitse gol yemeyiz maçlarından ama rakipte Eto'o gibi adam varken bu işin şakası olmaz ikiyi atıp rahatlamalıyız ..

planck dedi ki...

kerim default ayarlara dönmüş topu ona attın mı dipsiz kuyu misali bir daha göremiyosun.

Ekrem35 dedi ki...

Şu el pozisyonda penaltı çalmamak kötü hakemlikle açıklanamaz. Bu bildiğin art niyetliliktir. Daha fazlasını söylemeyi ise hakemin suratına suratına yapmak istiyorum.

cochise dedi ki...

12 günde 12 puan. Takım hem yorgundu hem de bombalar falan kafaya girdi.

Maçın tamamında verimsiz oynadık. Ama kalede acaba dedirtecek pozisyonumsu bile yaşamadık. Fener'in iyi oynadık dediği maçlardan biriydi. pozisyonumuz çok yoktu ama son hareket düzgün yapılsa pozisyon olarak çok pozsiyon vardı. Penaltı zaten skandal. Onu verse belki maç farka gidecek. Gomez bi tane kolay pozisyon kaçırdı. Bir de 8-10 metre geriden çıkan bi adama ofsayt çalındığını ilk kez gördü. Tabii pasiflere çaldı muhtemelen ama onlar da değildi. Necip'in savunmada olması sertliği ve hamleliliği artırdı ama oyun aklını çok düşürdü. Gereksiz fauller yaptı. Ben sanırım Alexis'i tercih ederim. Son faulünde bu kararı verdim.

vay be galatasarayı tutacaz bi maçlık, bi sürpriz çıkarsa oradan alır götürürüz.

beagle dedi ki...

Gomez Almeidaya baglamayaydi iyiydi...
Bi de şut çeken adam lazim, net.

Armagan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara