.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Mart 2016 Cuma

STSL 25 Çaykur Rizespor - Beşiktaş



Tarih: 12 Mart 2016 Cumartesi , 19.00

Stadyum: Yeni Rize Şehir Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Serkan Çınar ( Kariyer  : BJK 3g 1b  /  ÇR 3g 5b 2m )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Dhurgham Ismail , Ümit Korkmaz , Leonard Kwauke Rhodolfo , Gökhan Töre ( Belirsiz)

Cezalı Oyuncular : - / -

23 Yorum:

kweauke sakatlandıktan sonra rize çok güç kaybetti,sıradanlaştı.oyun sisteminde de değişiklikler yaşadı.o yakaladığı iyi hava dağıldı.

bizim için rahat ve sakin bir maç bekliyorum.3 puan yazarız..

yilmaz dedi ki...

rize bu ligin en sevmediğim takımlarından biri. Maçı kazansak bile kazanana kadar bize zehir ediyorlar. Sıkıntılı bir takım. Bu hafta fenerin kayseriyle maç var. bu maçta kayseriden hiç bir beklentim yok. Dolayısıyla bizim her şartta kazanmamız lazım.

Unknown dedi ki...

bizde onlar da kötü form grafiği olan takımlarla oynayacağız, kayseri son 6 maçta sadece 1 puan almış, ha keza rize son 7 maçta 4 puan alabilmiş (sadece kasımpaşayı yenmiş) ama buna rağmen türkiye kupasında bizim olamadığımız yerde. lige karşı motivasyonlarını kaybetmiş gibiler ama büyük bir maçla çıkış yakalayabilirler. kısaca tehlikeliler.
kayseri de ise hafta içi oyuncu döven tolunay kafkas gitti, antrenör değişikliği ümit özat - mersin örneğinde olduğu gibi genellikle takımları olumlu etkiler. ben bu değişimin kayseriye olumlu etki edeceği kanaatindeyim, üstelik akşam fener'i oldukça zorladılar ve kötü performansı ile van persie yine tartışmaların odak noktasına oturdu. arka arkaya yaşayacakları bir kaç puan kaybı tepe taklak gitmelerine sebep olacaktır. umarım bunun başlangıcı kayseri olur.
bizim ise kötü form grafiğindeki rizeyi ciddiye alıp ona göre oynamamız lazım..

turgay dedi ki...

rizeyle son maçlar o kadarda kolay olmuyor. ilk yarıdaki maçta hatırladığım kadarıyla çok kolay geçmemişti. ben bu maç için 1 olsun bizim olsun diyorum.

cochise dedi ki...

Leonard Kwauke hakikatten çok büyük değerdi Rize için. Dhurgam da sakat olduğu için sol bekte kesin Eren oynayacak. (normalde de eren oynuyor ama duruma göre sol ön de oynayabiliyor) Eren sol beke göre çok yetenekli ama defansı yetersiz bir oyuncu. O tarafta Beck olduğu için savunmada endişem çok yok ama Quaresma oynayacaksa orayı işleyebilir zira Eren'in savunması baya zayıf. Çok kolay çalım yiyor. Bizimkiler son galibiyetle bir rahatlamıştır. Eğer bir kaza golü yemezsek ve çok gol kaçırmazsak iki farklı bir galibiyet bizi bekliyor ..

QuaresmA dedi ki...

Solda Cenk oynayacak galiba bu maçta. Bence sezon başında yapılması gereken hamleydi bu. Sezon başından beri solda oynasaydı şimdi taş gibi kanat forvetimiz hazırdı. Ama şimdi o pozisyonu eğreti oynasa bile gol bekliyorum. Zaten gol atsa yeter, takım o pozisyondaki eksiklerini taşır, tolere eder.

Galibiyet primi de 15 bin Euro. Kazanırız.

CDiS dedi ki...

Tabi ki çok kolay bir maç değil ancak kazanırız. Kweuke 'nin olmaması gerçekten de Rize 'yi vasat bir takım yaptı, zira kendisi ciddi anlamda fark yaratıyordu. Quaresma, Mario Gomez, Sosa, Oğuzhan dörtlüsünden en az 3 'ü iyi oynasın yeter..

Basar dedi ki...

yarım 0 bile olsa maçı kazanırız. Eğer gerçekten sonuç umduğumuz gibi olursa fenerden önce oynamak bir avantaj haline gelir.

Coolio dedi ki...

Ben FB'den sonra oynamayı avantaj olarak görüyorum.
Genel olarak FB'nin Avrupa maçlarının FB'ye avantaj sağladığını düşünüyorum. Geçen yıl bize sağladığı gibi (benim görüşüm böyle).

Dolayısıyla şartlar bizim için zorlaşıyor bence.

Maça gelirsek, Q17 bu formdayken kaleye daha yakın oynatılmalı bence. Şu an biraz uzakta kalıyor. Özellikle de kaleyi karşıısna alıp şut açısı yaratmalı. Olcay, Oğuzhan şut çekmiyor/çekemiyor. Q17'nin isabetli şutlarından faydalanmalıyız.

YSY dedi ki...

ilk yarısı 0-0 bitmeyen 0-2 şeklinde bitmesini umduğum sonrasında da rahat rahat izleyebileceğimiz bir maç olsun. Ama dediğim gibi ilkyarı önemli

cochise dedi ki...

Kerim çıkar Necip girer; maçı kolaylarız. Yoksa gol yeriz. Orta saha boşluğu meselesine iyi çalışmışlar. Oüuzhan çıktığı anda kaybedilen her top kontra oldu.

cochise dedi ki...

ya da ikinciyi atar maçı kolaylarız onu daha çok tercih ederim tabii :)

cochise dedi ki...

Yanlış anlama olmasın ikiciyi atmadan önce yazdım onu;
Maç artık çok kolayladı; ikinciyi attıktan sonra Rize sahadan silindi. Kerim de iştahlanmışken kalmalı zaten sahada. Olcay-Tolgay değişikliği umuyorum şu anda. Tolgay'ın forma girmesine ihtiyaç var.

YSY'nin içine doğmuş adeta :)

Favori takımlarım böyle takımlar. Orta sahada basamayan , topla döndüren takımlar Beşiktaş'a ilaç gibi vallahi . İşin güzeli bundan sonrasında hep böyle takımlarla oynayacağız neredeyse.

Oğuzhan'da normal tempsounda oynayıp maçı tempoyu dikte edince çok rahat , yine dağa taşa şutlar attığımız bir maç oluyor. Umarım abuk sabuk bir gol yemeden , strese girmeden rahatça bitiririz .

Armagan dedi ki...

Önde risk alıyorlar, arkadan tehlikeli çıkıyoruz iyi paslarla.
Yine son metreye kadar pas vermeli hastalığına tutulduk, gelişine vurmanın daha etkili olacağı pozisyonlar çıkınca atlamamalı.
Tempo iyi, fazla faulleri de yok, orta saha nispeten yumuşak geçen maçlara göre : Tam istediğimiz şekilde ilerliyor.

cochise dedi ki...

@esat
misal Oğuzhan'ın yayın oradaki paslarının normalde hastasıyım ama gitgide abartıyor. Bugün birden fazla kez vursa daha iyi olacak pozisyonda vurmadı. bazen rakip gibi bizim oyuncu da beklememiş oluyor o topları ..

cochise dedi ki...

5 atacağımız maç stres oldu ya. Gerçi pek yaklaşamadılar 2-1'den sonra. Attıkları gol de savunmaya çarpıp giriyor zaten başka türlü atamazlardı. Neyse çok çok önemli 3 puandı. Lideriz yine. hadi yolumuz açık olsun; Commande Jose Sosa'ya da selam olsun.

BJK4EVER dedi ki...

Bu macin bu raddeye gelmesinin tek sorumlusu Senol Gunes. Su oyuncu degisikliklerini zamaninda yapsa bu mac coktan cozulmustu. Mac resmen taze hucumcu cok kopar maci diye bagiriyordu, ama resmen 80 dakika bekledi, yazik. Cenk bu macta 60'ta girseydi coktan cozulurdu mac.
Sosa ve Tolga'ya helal olsun. Olcay'a diyecek soz bulamiyorum. Artik Frei-Quaresma'nin zamani geldi, 3. adam olarak da Tore oynar.

Unknown dedi ki...

Oyun mükemmel, skor tabelası berbat. Bu kadar cömert (bazen beceriksiz) olunmaz. Rahat 5-0 olacak maçtı ama skora bakıyorsun sanki zorla galip gelinmiş bir maç gibi.

Ben şampiyon olacağım diyen takım bu pozisyonları harcamamalı ya. Ben mi abartıyorum bilmiyorum da 8-0 bile olabilecek maçtı pozisyon açısından. Maçı beraber izlediğim Fenerbahçeli kişiler bile '10-0 olacak maçtı' dediler. Yarın birgün takımın biri gelir, iki tane atar, çıkar çıkarabilirsen. Bu saatten sonra bu pozisyon harcama mevzusunun çözülebileceğini pek düşünmüyorum.

Olcay'ı bugüne kadar savundum ama bu maçtan sonra sövene de sevene de karışmam. Seneye hamle oyuncusu olacağı kesin. Bu sene katlanmak zorundayız, elimizde o'nun oyununu oynayabilecek başka isim yok.

Ve Sosa... Yine büyük oynadı. Söyleyecek söz yok. Kendisi takımın üstünde bir oyuncu.

Oğuzhan'ın umarım uzun süreli bir sakatlığı yoktur. Belki skordan dolayı kendini zorlamak istemeyip kenara gelmek istemiş olabilir. (Geçen hafta Quaresma'nın yaptığı gibi)

Yoruq dedi ki...

Oğuzhan'ın durumu kritik. Hele Trabzon'da Necip'in stoper oynayacağını düşünürsek orta saha kurgusunu oluşturmak zor olacak; Tolgay henüz hazır değil.

Ne yapıp edip Sosa Arena'yı görmeli.

Delgado'nun elleri arkaya bağlama hastalığı Marcelo'ya da bulaşmış acilen uyarılmalı.

yilmaz dedi ki...

90 dakika oynanan oyunun son dakikadaki bir saçmalık yüzünden gölgede kalmasını haksızlık olarak görüyorum. Beşiktaş sezonun en rahat maçını oynadı. Rize son dakikalarda topu şişirip abuk bi gol attı diye maçın kalanını görmezden gelmeyelim, şiir gibi top oynadık. Ha sonra bi gol atsalardı nolurdu. E norlurdu berabere kalırdık, puan kaybederdik, faso fiso. Benim takıma bakışım aynı. Nasıl ki sporting maçında skordan başka hiçbir şey sporting'in değildi bu maçta öyle, berabere de kazansak biz kazanacaktık.

Yalnız sosa neydi öyle gıııı :)

ideal 11 dedi ki...

gürcan ulusoy un şu yazısı aklıma geldi.

http://eksibesiktas.blogspot.com.tr/2015/08/gol.html

bence en önemli eksiklik kanat forvet olmaması.olcay an itibariyle formsuz.golü kim atacak sorusu önemli.çünkü gol atmak golcülük başka bişey.gomez i taa o dönemde de tutmamıştım.gene aynı fikirdeyim.demba ba daha kaliteliydi.

planck dedi ki...

sosanın olayı hakikaten bebekmiş, tolganın olayı da boyko. hücum oyuncuları içinde işini sosadan başka tam hakkıyla yapan yok, adam her zaman doğru anda doğru şeyi yapıyor. diğerleri 2-0dan sonra istatistik kasmaya başlıyorlar.

Yorum Gönder

Ara