.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Mart 2016 Salı

Karne: Trabzonspor 0 - 2 Beşiktaş


Goller: Mario Gomez (76'), Olcay Şahan (86')
En iyi üç: Necip Uysal, Jose Sosa, Atiba Hutchinson
En kötü üç: İsmail Köybaşı, Andreas Beck, Tolga Zengin

Karne:

Şenol Güneş7.3
Beşiktaş7.3
Trabzonspor3.9
Bülent Yıldırım1.5


Tolga Zengin (46')6.4
Dusko Tosic7.2
Necip Uysal8.3
İsmail Köybaşı5.2
Andreas Beck6.2
Atiba Hutchinson7.8
Oğuzhan Özyakup (78')6.9
Jose Sosa8.1
Kerim Frei7.6
Ricardo Quaresma (83')7.6
Mario Gomez7.0


Günay Güvenç (46')6.4
Tolgay Arslan (78')6.9
Olcay Şahan (83')7.2


Takım Ortalaması7.0

Anket: 96 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


27 Yorum:

Minostaurus dedi ki...

Önceki posttan copy paste olacak ama o kadar yazım bana da yazık :

Kafam iyi biraz, birkaç şeyden eminim onları söyleyeyip defolayım.
1- Kerim de 90 dk sahada olması gereken adam statüsü kazandı.
2- Tolgay süper bir adam, üstünün çizilmesi bir yana kesinlikle 14'e dahil edilmeli (seneye 11'e)
3- Trabzon'un bir planı vardı ilk yarı, Cardozo'yu çıkarıyorsan o planı değiştireceksin (Defans topu şişir ortasaha sekenleri topla)
4- Tosic Sosa ve Tolgay'la beraber kontrol oyunu oynayabilecek 3. futbolcu. Geri kalan herkes panik.
5- İsmail, süper yedeksin ama yedeksin.
6- Beck fiziksel olarak düşüşte, Almanlık mental düşüş ve kaosa tepki verememe gerektirir aslında, tuhaf.
7- Sosa, bence formaya ismini yazdırmalık tek futbolcu kadroda. Müthiş bir futbolcu.
8- Kaleciden anlamam ama hiçbir kalecimiz bana oooh kalede xxx var dedirtmiyor.
9- Yoruldum, bir dahaki maça kadar esen kalın.

ozan dedi ki...

Guzel galibiyet, hakeme federasyona alayina girmis olsun bugunku skor.

-Gomez kotuydu. Iyi golcu olmasa sabredilcek gibi degil ama Gomez varsa oynarmis onu anladim.

-Sosayi begenmem ama son bir kac haftadir cok buyuk oynuyor, helal olsun.

-Olcay atti, sukur olsun. Olcayin ve Olcaycilarin ben dahil uzerinden yuk kalkti. Gozleri doldu golden sonra bilirim o stressten kurtulma hissini. Haftaya yazmaya devam eder yine Olcay.

-Tolgay da buyuk oyuncu, gol atsa ondan cok sevinecegim. Yavas yavas dahil olmaya basladi takima, dakikalari artsa yavas yavas cok faydasini goruruz.

-Ismaile biri dogru karar vermeyi ogretsin. Fizik super, iyi bindiriyor hadi isabet yuzdesi cok dusuk eyvallah ama hep yanlis karar veriyor ve televizyondan kabak gibi gozukuyor. Tosicin Ismailden en buyuk artisi dogru karar veriyor olmasi.

-Oguzhan da sikinti olmaz umarim.

- Cenk daha fazla dakika almali. Gecen sene ki hatayi yapmayalim yine. Buarada Demba Ba da Gomez de sezonun ikinci yarilarinda cok form dusurduler sorun bizde mi acaba?

-Necip TAS gibi top oynadi. Necip-Marcelo oynasin daha rahat mac izleriz.

-Quaresma Gomeze attirdi ama bence kotuydu. Kerim-Olcay oynasin derim ben. Sut ve hareketlilik > orta ve calim benim icin.

-Golden sonra hakeme, demirorene,azize,sariya kirmiziya laciverte alayina ana avrat dumduz giydirdim. Ulan gole bile sevniemiyoruz, yemisim boyle ligi. Sampiyonluk falan olcak is degil. Fener 10 kisiye gol atsin bizim kabak gibi penaltilar es gecilsin. Hadi bu hafta yendik, haftaya bakalim kac sari cikar bize penalti falan alir rakip vsvs. bunun sonu yok.

turkkant dedi ki...

Hakem rezaletine rağmen nefis galibiyet. Trabzon bayağı kötüydü, şaşırtıcı olan biz nasıl maçı daha kolay kopartamadık. İyi oynamadık, ama ezberlediğimiz oyun böyle maçlarda gol yemedikçe bizi sonuca götürüyor. İş ki gol yemeyelim.

Hafta sonu Fener bir beraberlik, biz bir galibiyet bir beraberlik kredimiz olur. Tabi Gomez’in ilk yarıdaki gol yüzdesine dönmesi lazım. Gözüme çarpanlar:

- İki bekimizde de düşüş var. İsmail Köybaşı Fener maçından beri kötü. Andreas Beck zaten vasatlıktan ölecek. Aslında seneye bunları yedeğe atıp Fener’in sözleşmesi biten beklerini kapsak 4-5 sene lige damga vurarız.

- Necip’e özverisinden dolayı tebrikler. Benim nazarımda mevcut Alexis’ten daha iyi durumda. Bizim oynadığımız futbolda bir stoper çatır çatır savaşçı oynayacak. Bu eksikliği kapatır.

- Atiba yine çok iyi ve müthiş konsantreydi. Özellikle bu sene ölü toplarda da ciddi tehdir olmaya başladı.

- Kerim Frei hakikaten çok tehlikeli bir oyuncu. Belki Töre kadar güçlü değil ama özellik olarak çok daha tahmin edilemez bir oyuncu. Guti pası verdi. Seneye Töre’yi 10-15 arası elden çıkarıp Frei’ı ilk onbire koyarsak müthiş iş yapmış oluruz.

- Olcay’ın gol atması, Tolgay’ın bir tık daha iyi görünmesi filan bunlar hep iyi işaretler.

Unknown dedi ki...

Son iki maçı çıplak gözle keyifle izledim. İstanbulda olmayınca zaten senede iki defa keyif yapabiliyoruz, o maçlardan biriydi.
İki takım arasında, eksiklerin de etkisiyle, bariz bir sıklet farkı vardı. Beşiktaş şampiyonluğa oynayan takım gibi oynadı, yapılan onca yatırıma rağmen Trabzonspor orta sıraları hedefleyen bir takım gibiydi.
Söze Necip’ten başlamak gerek, bu akşam Liverpool maçı standardında oynadı, kusursuzdu. Bu çocukta acayip bir stoper kumaşı var aslında ve Şenol hocanın elinde kalburüstü bir stoper olabilir (bkz Giray Kaçar – Egemen Korkmaz tandemi). Arkasından birkaç pozisyonda topu gereksiz ezmesine rağmen Sosa, Atiba, Tosiç ve Kerim oldukça iyiydiler. Kerim’i Rize maçında da çok beğenmiştim, hatta fener maçında da keşke oynasaydı diye hayıflanmadım da değil. Böyle devam eder umarım. Beck ve İsmail; ikisi de yetersiz performans gösterdiler. Bunda İsmail’in karşısında iki maçtır sprinter oyuncuların bulunmasının etkisi büyük. Beck standardına yakın değildi, daha fazla ileri çıkmasını bekliyoruz. Oğuzhan ne kadar ince iş ustası ise, Tolgay da bir o kadar toparlayıcı. İkisinin birden aynı bedende birleşmesi durumunda, oyuncunun bonservisi 50 milyon Eurolar falan eder. Her ikisinden de en fazla verimi almak Şenol hocanın vazifesi.
Şenol hocanın oyuna geç müdahale ettiğine katılmıyorum, çünkü bu akşam özellikle ikinci yarıdaki oyunumuzla bir şekilde gol atacağımız belliydi. Rahat oynadık, Quaresma’nın ilk maçta gördüğü kırmızı kart hala aklında olacak ki ilk yarı sürekli olarak Yusuf Erdoğan ile uğraştı, ikinci yarı başında kanat değiştirince o takıntıdan kurtuldu, elinden geleni iyi niyetle yaptı ancak bu tarz konularda daha az takıntılı hale gelmesi lazım.
Son olarak Bülent Yıldırım denen hakem müsveddesi maçın içine etti, iki net penaltı ve bariz geri pas pozisyonlarını veremeyen bir hakemin bu ligde yeri olmamalı..

planck dedi ki...

boşuna sevinmeyelim stad açılışını sağ salim atlatsak bile evde 1-2 maç anca oynarız sonra lig tatil olur. bir daha da ne gomez görürüz ne sosa.

BJK4EVER dedi ki...

Fener'den yerli koparmak zor. Hem cok ciddi maaslar oduyorlar, hem de yerli oyunculari camialarina bir sekilde bagliyorlar. Topal ve Gonul buyuk guc kadar, Caner o kadar pislik ve cirkef ki, bize uzak Allah'a yakin olsun.
Emre Colak vs sacma sapan transfer olur bu saatten sonra. Bizim ligden ancak kume dusecek takimlardan alinacak ucuz yedekleri isterim. Ornek Nakoula uzak forvet ve yedek forvet olarak veya Biseswar, oyun tarzi olarak da bize uygun oyuncular, gerisi bos.

sports guy dedi ki...

Valla ben Trabzon'dan Cavanda'yı çok beğendim bu maç. Pek Trabzon takip edemedim bu sene ama sırf bizim maça özgü değilse bu oyunu, gerçekten takımda görmek isterim. Kademeye müthiş giriyor adam, nasıl da bir ciğer varsa her kontraya çıkışımızı tek başına kesti.

Maçla ilgili önceki postta çiziktirmiştim bir şeyler, biraz daha rafine edelim bari.

Maçın adamı Necip, ama bunda Cardozo'nun cesedinin oynamasının da payı var. Nerede Benfica'da anlık deparlarla bütün Avrupa savunmalarına kök söktüren Cardozo, nerede topu alıp dönmesi 1.5 dakika süren Cardozo. Adam bitmiş, acil yollamalı Trabzon.

Gomez çok kötüydü, bunun bir çok sebebi var tabii. İki yıldır adamakıllı maç temposu yakalayamamış adamın ikinci yarının ortalarında pil bitmesi sıkıntısı yaşaması normal. Bunun bir benzerini geçen sene Demba Ba da yaşamıştı. Tabii Gomez'in burada artısı hala efor seviyesinin yüksek olması ve Quaresma gibi bir çizgi-ortacıya sahip olması. Gomez maç içerisinde hiç olmasa da şu maçta attığı golü her maç atabilecek kapasiteye sahip bir oyuncu. Ama şu maçta attığı golü Beşiktaş her maç ona hazırlayamıyor, o ayrı. Çünkü takımda Quaresma harici orta kapasitesi olan oyuncu yok. Yok oğlu yok.

Eğer Gomez'i oyunun içinde tutmak istiyorsak da bu sefer Quaresma'lı oyun ters. Olcay+Frei'ı arkada Sosa ve Ozzy ile desteklersen en kötü Gomez'i dikkat dağıtıcı olarak kullanıp Rize'deki ikinci gol gibi pozisyonları yaratmaya uğraşırsın. Duvar pasları olur, araya kaçanlar olsun vs.

Yani Beşiktaş'ın sorunu sene başından beri aynı, fundamental bir soru bu. Sen mini-Arsenal olmayı mı kovalayacaksın(hızlı tempo, sürekli pas oyunu, ceza sahasına dahi paslarla girmece), yoksa yarı yarıya bir sistem deneyip çizgi oyununa da oyun içinde şans mı vereceksin?

Şenol hoca Quaresma'yı veya Gökhan Töre'yi kullanmaya karar verdiği an, ikinci seçeneğe kayıyor. Bu da Beşiktaş'ın gol üretimine devam etmesine rağmen hücumda daha dağınık gözükmesine neden oluyor.

Ben takımın A planının ilk seçenek olması gerektiğini düşünüyorum. Bu A plan için de en uygun oyuncular bence Olcay ve Frei. B planına geçiş içinse maç içerisinde hem Olcay hem Frei'ı çıkarıp Quaresma+Tosun'u koyar komple çizgi oyununu denerim. Bu potansiyel Quaresma ortalarına ceza sahasını kalabalıklaştırır. Tosun'un teknik kapasitesi de zayıf değil ayrıca, kanat forvet olarak uzaktan şut da deneyebilir vs.

Orta saha konusunda Ozzy için endişeliyim, umarım fiziğini Antalya maçına kadar toparlar, çünkü alternatifi kesinlikle yok şu an. Tolgay hala hazır değil çok belli, bugünkü oyununu oldukça beğenmiş olsam da 90 dakikayı çıkaramaz.

Şu Antalya maçını çıkarırsak milli maç arası bu takıma çok yarayacak bence. Tolgay, Gomez ve Ozzy üçlüsünün zıpkın gibi dönmesini bekliyorum çünkü ben aradan. Sonrası zaten son düzlük ve haftada tek maç oynuyoruz. Tutulmamız zor olur.

turkkant dedi ki...

Beşiktaş'ın geleceğine aslında çok basit bir soruyla bakabiliriz.

Ön oyuncuların kaçı pozisyonunda Türkiye'nin en iyi oyuncuları arasına girer?
Bir çoğu
Orta saha oyuncularının?
Çoğu
Defans ve kale?
Hiçbiri

Beşiktaş önde ve ortada müthiş bir kalite yakaladı.

Gomez-Cenk-Töre-Frei-Olcay-Q17 + Aras... Kanatlardan kim giderse gitsin sıkıntı çekmeyiz.

Sosa-Atiba-Tolgay-Oğuzhan dörtlüsü direkt Arsenal seviyesi

Bir şekilde, artık Lugano gibi stoper mi bulurlar, Caner gibi sol bek mi, yoksa Muslera gibi kaleci mi bilemem. Ama savunmaya "herhangi iki mevkiye" iki büyük oyuncuyla ligi duman ederiz.

EC dedi ki...

Sadece Ismail.. Takim da ayagina en cok top degen adamlardan biri hepsi mi heba edilir! Orta yapmasi gereken yerlerde, bekleyip, gereksiz oyunu geri dondurdu.. Geri dondurmesi gereken yerlerde de ortalar yapti.. Yaninda hele 2 ci yarida ceza alani icinde hem Oguzhan, Hem Kerim hemde Sosa olmasina ragmen de gitti Gomez in arkasina orta atti! Bakmayin Ridvanlarin onu ovmesine, islerine geliyor bu kazma! Birinci sinif el freni.. Defansi kotu, hucumda bitiricilik sifir.. Tek yaptigi ileri kosmak, defansi yaninda tasimak..
Ismail ile hep yarim yamalak kaliyoruz sol kanatta..
Tosic ondan bin kere daha iyi defans ve pozisyonu bitirebiliyor.. Kendi kalesine gol atti diyeceksiniz simdi ama Ismail ile de bir cok gol yedik..hep onun ikramlari, adam kacirmalari ve yerinde olmayisi yuzunden..

Necip ve Tosic superdiler defansda neredeyse hatasiz oynadilar.. Necip hele Ersan vari orta saha civarinda hep kora kor basti rakibe..

Olcay icin cok seviNdim.. Twitter de yazmistim gol atacak diye..atti... Antalya ya karsi 2 asist bekliyorum yine ondan..

Hakemler: arsivleyip Fifa, Uefa, avrupa insan haklari mahkemesi vb neresi ise basvurmak lazim.. Olmadi FBI .. Fifa daki butun pislikleri FBI buldu cikardi.. Avrupali cunku bulasmiyor, pisligi gorse de ustune sicramasin diye.. Siyasetin baskisi, Demiroren in soforlugunde hakemler resmen bir gol atmadiklari kaldi Besiktas a.. Yada Fenerbahce adina rakiplere,,

Butun TV medyasi, eski hakemler goruyor.. Tweetlerle, facebookla isitip isitip onlerine surmek lazim.. Her mac..

Bu hafta bize SiritkanOzkahya yi vereceklerdir.. Derbiye de DoublestandardCakir i.. FB yenilmez.. GS lilerin muthis bir onur mucadelesi koyup, oyle saldirmalari lazim.. Cakir FB yi kollayacaktir.. Saray Oyle Istiyor cunku..

Basar dedi ki...

Bir fenerli Arkadaşımın msjini aktarayım: çok iyisiniz. Hakemler ile bir yere kadar, uardım ediyorlar ama yetmiyor işte.

O iyi bu kotu, kanatta kim oynadı filan ayrı konular... Dün şampiyon takım karakteri ortaya koyduk. Şu 2 deplasman zor donemeçti, harika geçtik.

YSY dedi ki...

Gomez'deki düşüşte bu bombalama olaylarının da etkisi olabileceğini düşünüyorum. Yabancılar hele ki üst düzey ve avrupa menşeili yabancılar bu tip olaylardan çok etkileniyorlar. Aslında bizde bir sene daha oynasın çok isterim. Stad açılışından dolayı değil, bize oyunu öğretmesi açısından cenk'in birşeyler kapabilmesi açısından, fakat sanmıyorum daha buralarda kalacağını. Sosa ve hatta podolski falan bunlar seneye buradan ikiler.

turgay dedi ki...

gomez'deki düşüşün bombalama olayıyla pek alakalı olduğunu düşünmüyorum vardır belki ama en fazla %10. işid paris'e saldırı yaptığında gomez statta top oynuyordu ve geceyi soyunma odasında geçirdi. burada ona en yakın yerde patlayan bomba 600 km mesafede. ben mesela stadın kapısında patlayan bombadan sonra kendime gelemezdim bir süre.

bu adam geçen yıl doğru düzgün maç oynamadı. bu yıl nerdeyse her maç 80 dk rakip stoperler ile boğuşuyor. ligdeki stoperlerinde birinci amacı oyun oynamak değil rakibini dövmek. gomez düşündüklerini ayaklarına yaptıramıyor. 3 maçtır sürekli hatalı paslar sürekli adam geçmeye çalışıp geçememeler ve top kayıpları yapıyor. uzaktan şutlarındaki isabet oranı acayip yere vurmaları kalmadı. onlar olsa mesela fb maçında volkan'ın üzerine değilde köşeye yollayabilirdi topu. şenol hoca'da bilic'in demba ba'ya yaptığı gibi çok yükleniyor gomez'e. cenk gibi bir azman varken gomez'in her maç bu kadar yıpratılmasını ben doğru bulmuyorum. ilk yarılarda asist yapmak için gol pozisyonunu harcayan adam şimdi yanında müsait durumdaki adama pasu vermeyip 2 kişinin üzerine gidiyor. biraz kenara alıp nefeslendirmek kenardan da maçı seyrettirmek lazım gomez'e. aptal bir adam değil çünkü o da farkındadır kendisindeki sorunun. ama işte milli takım için ekstra oynamaya çalışıyor ama fizik olarak buna müsait değil. son 9 haftada ona çok çok fazla ihtiyacımız var. geçen yıl son 5 maçta şampiyonluk kaybettik bu rotasyonlar yapılmadığı için. mesela oğuzhan'ı da antalya maçında kenara almak lazım. tolgay'la bi 60 dk oynarız. antalya diğer rakiplerimize göre daha açık oynayan tam bizlik bir takım. tolgay'a da son 9 hafta acayip ihtiyacımız var.

son olarak bu maçla alakalı olarak hakem penaltıyı verse çok daha erken kopacak bir maçı son anlarda kazanmamız bizim hatamız değil. olanı bile veremedikleri için ekstra oynamak zorunda kalıyoruz. fenerbahçe'nin hakem yüzünden ekstra oynamak zorunda olduğu bir maç hatırlıyor musunuz ? bizim oyuncular sonuç alacaklarına inanmadıkları için artık itiraz bile etmiyorlar ha zaten karakter olarak da işleri dışında olanlarla ilgilenecek insanlar değiller. bu işleri şenol hoca ve yönetim yapacak oyuncular değil diye düşünüyorum.

CDiS dedi ki...

*Gomez kotuydu. Iyi golcu olmasa sabredilcek gibi degil ama Gomez varsa oynarmis onu anladim.

*Gomez'deki düşüşte bu bombalama olaylarının da etkisi olabileceğini düşünüyorum.

*gomez'deki düşüşün bombalama olayıyla pek alakalı olduğunu düşünmüyorum vardır belki ama en fazla %10.

*Gomez çok kötüydü, bunun bir çok sebebi var tabii.

Kıymetli arkadaşlar, yukarıdaki postlarda Gomez ile ilgili bazı yorumlar, yayınlayıcılarını da yazmak isterdim ama yukarıya çıkıp bakabilirsiniz.. Haftalardır diyorum, Beşiktaş 'ın en büyük rakibi Beşiktaş. Kendi kendimizi yenebilirsek ancak şampiyon oluruz, yoksa, bizi zorlayabilecek bir rakip yok.
Mario Gomez, 90+1 'de ceza alanına kadar koşarak, Marin 'in ayağından topu söktü aldı, maç 0-2, Gomez bir gol atmış, bu hamleyi yapmasa, kimse bir şey demeyecek, işte profesyonellik, işte yaptığı işe saygı, takımına saygı. Tarihin en çok gol atan yabancı futbolcusu olan adama üstüne üstlük daha ligin bitimine 9 hafta kala bu rekoru kırmış bir adamı eleştirenlere yemin ediyorum, Ailton-Stavrum ikili forveti müstehak, yedek olarak da Edu.

Anlayın artık, hakem oyunları olmasa, zaten bu ligde rakibimiz falan yok, kalan tüm maçları bile kazanacak kudret, yetenek ve özgüven var. Ligin en zor deplasmanlarından ikisinden galibiyetle çıktık, birinde tarihi farkı kaçırdık, diğerinde hakem tarafından doğrandık. Bakmayın siz satılmış medyanın stresli, baskı altında falan dediklerine, stres altındaki takım, rakiple oynar, hakemle oynar, taraftarla oynar, hakemi aldatır, tempo yapamaz. Bizim bariz penaltımız verilmiyor, oyuncuların en fazla yaptıkları şey ellerini kaldırmak falan filan. Çünkü oyuncular oyunlarına odaklı, başka bir şeyle değil..

Bu takıma, bu futbolculara en önemlisi bu güzel hocaya, Şenol Hoca 'ya güvenin birazcık..

cochise dedi ki...

-Hayatı boyu Avrupa'dan çıkmamış adamlar için son olaylar gerçekten korkutucu. Sadece Gomez değil dün sahada olan herkes kafaca kopuktu doğal olarak. (Gomez Paris saldırıları sonrasında da biraz kopmuştu). Normalde de çok itiraz eden takım değiliz ama dünkü pozisyonlara itiraz dahi edilmemesi belki biraz da bundandır. Gomez-Ozie maç sonu zaten kimsenin iyi bir psikolojide olmadığı belirtti. Umut'un babasının vefatı daha da yakından hissettirmiştir.

- Hakem sağolsun çok açık etti numarasını. Hele iki günce eline çarpmayan topa penaltı verilen bir ligde. Hele bir de Melih Şendil'in hakem çok iyi demesi (herhalde küfrü yiyince hataları da var tabii dedi; ulan hata dediğin maçın tüm şeklini değiştiriyor) tüy dikti. Herhalde kafalarda Fener'in şampiyonluğu çok kesindi resmen düzene çomak sokuyoruz ki böyle arsızlaştılar.

- Oğuzhan sakat sakat oynadı. Oynamasa çok kötüydü işler çünkü Necip'i de orada kullanamayacaktık. Muhtemelen Antalya maçında oynamayacaktır çünkü maç sonu iki kez üstüste arı varken oynamasam daha iyi olacak dedi.

- Sosa bebekler doğdu doğalı neredeyse her maç takımın en iyisi. Gösterişsiz oynadığı için göze batmıyor ama commandante resmen. Quaresma dün etkisizdi ama bunda Ozzie'nin sakatlık nedeniyle arkada kalması, Atiba'nın ikilinin içine gömülmesi ve Olcay'ın oynamaması etkili. Zira Kerim de hareketli olsa da ceza sahasına girmiyor çok. Dün çizgilerde gereksiz yığılmalar oldu. İçeride de Gomez kaldı 2 stoperin arasında. Quaresma sahadaysa ya Olcay ya da Cenk Tosun oynamalı. Kerim Quaresma'yı yedeklemeli gibi düşünüyorum. Son 30 dakikalarda herkes herkesin yerine oynayabilir tabi. Ben, iyi oynasa da Quaresma'nın 2. yarılarda oynaması halinde 90 dakikada yapacağından daha fazla iş yapacağını düşünüyorum. Genelde ilk yarılar silkeliyoruz ikinci yarı indiriyoruz. Ve de rakipler 2. yarı daha çok açık veriyor. Tabii bu bir tahmin Hoca'nın da 9 hafta kala kafasındaki planları değiştirmesini beklemiyorum.

-Beck'in düşüşte olduğunu düşünmüyorum. Daha önce de bir kaç kez açıklamaya çalıştığım gibi onun ofansif katkısı İsmail tipi değil daha çok takıma öne itmeye katkı şeklinde. Zaten devre arasında o hazırladığım gole etkisi olan oyuncular çalışmasında bırakın İsmail’i takımdaki bir çok ofansif oyuncuya benzerdi rakamları. Ligin 2. Yarısında bunlar da pek olmuyor. Bunun temel nedeni de savunmaya çok güvenemediği için eskisi kadar da çıkmıyor. Neredeyse 3. Stoper gibi oynuyor. Bu da oyunu takip açısından değerli. Beck bu ligde şampiyon olmak isteyen ve ön oyuncuları çok ofansif bir takım için gayet yeterlidir. Hedefleri daha büyük olan takımlar için de gayet yetersizdir. En önemli eksikliği de ‘size’. Hava toplarında fena değil ama rakibin çok atak yaptığı ve fizikselliğin öne çıkacağı şampiyonlar ligi maçlarında sırıtacaktır. Ama bu da gelecek senenin konusu olsun..

cochise dedi ki...

-CDİS'in dediğine benzer bir şeyleri ben yazacaktım. Beck vasat, İsmail berbat, savunma göbeği rezalet, Ozzie vitaminsiz sık sık kötü oynuyor, Sosa ve Quaresma anca 2. yarı oynamaya başladı, Olcay zaten topçu değil, Gökhan hiç birşey yapmadı, Gomez gol dışında birşey yapmıyor, Kalede zaten kovalar var. Ama işte herhalde büyü falan yaptık da 25 hafta sonunda 10 yıldır alamadığımız puanı aldık atamadığımız golü attık. Lideriz, en iyi topu oynuyoruz. Büyü var büyü yoksa bu kadar kötü takımla nası olacak bu işler. (Amacım kimseyi suçlamak değil bu eleştirileri ben de yapıyorum zaman zaman ama belli ki abartıyoruz yoksa böyle bir tablo oluşamazdı)

-Tam bunu yazdıktan sonra ironik olacak ama dün bi daha baktım; Günay'dan olmaz arkadaşlar.

Basar dedi ki...

Bir lafım da basına..

Cumartesi kazandık, lider olduk. "Beşiktaş takipte" yazdınız. Dün gece Melih efendi hakeme methiyeler düzüyordu, "rakiplerin kendisini aldatmasına göz yummuyor, oyunu hızlandırıyor" diye.

Komik duruma düşüyorsun aziz yıldırımın basını. Bu sene ne yapsanız şampiyonuz, topla tüfekle üzerimize gelmeye devam edin. Biz çok eğleniyoruz.

y dedi ki...

@CDIS+1 ve @cochise +1,

Dediklerinize katılmamamk mümkün değil.
Takım 5 gün içinde iki öenmli deplmasman maçını kazanmış, genel olarak güzel oyun oynamış, 4 gol atmış, en az 10 net pozisyona girmiş, öyle aman aman da rakibe gol fırsatı vermemiş, hakemide yenmiş ve lideliğie yükselmiş. Yaf az sevinin, takımı, oyuncuları, hocayı, yönetimi, en önemlisi birbirinizi tebrik edin. Elalem maç fazlasıyla hakemle makemle maç kazanıp kaç haftadır lider ayağına yatıyor, bizde hep eleştiri hep eleştiri. Tamam elbette eleştiri de olacak, futbol yorumu yapılacak da, birazda kazanmanın lideliğin tadını çıkarın ya.

Not: O hakem müsevttesinide Allah bildiği gibi yapsın.



Kadir

ozan dedi ki...

Sanki futbolculara yada takima ciddi bir elestiri yapilmis gibi yorumlar var. Gomez dun kotuydu, golunu atti ama kendi standardinin altindaydi. Ilk yari net gol kacirdi , normalini oynayan Gomez onu atardi. Sosanin onune birakamadigi bir top var normal Gomez onu cok rahat yapardi. Kimse Gomez kotu futbolcu da demiyor sadece dun kotuydu denildi. Ismail de dun kotuydu benim icin Quaresma da dun kotuydu. Bunun demekle takima hocaya inanmamak arasinda nasil bir bag var? Takim butun sezon assagi yukari her mac iyi oynuyor, Fener ilk 45 dakika haric kotu oynadigi mac yok belki de ama takim iyi oynarken her oyuncu da her mac iyi oynamiyor. Gomeze kotu oynadi dedik diye Eduya mustahak ediliyoruz, yarin obur gun biri kotu oynadi demeyin Besiktas tarihinin en kotu oyuncularini tek tek yazarim buraya.

Ayrica dun takim da oyle aman aman futbol oynamadi, yendik lideriz ne mutlu bize ama bu tirt trabzona karsi ozellikle hucumda daha canavar olabilirdik. Bunu bu sezon 3 assagi 5 yukari ayni oyuncu grubu ile cok defa yaptik dun yapamadiysak demek ki normalinin altinda oynayan bir kac oyuncumuz vardi.

ekozu1903 dedi ki...

Karadeniz turunda sıkıntı olmadan dönmemiz büyük başarı. Hele ki bu maçlardan birinde iki asıl stoperin de yokken. Hocaya, oyunculara hepsine helal olsun.

Gomezin eski formunun altında olduğu açık. Ama şöyle ki eskiden 2 vuruşta bir gol atıyordu şimdi 4 vuruşta atıyor. Şenol hocayı da anlayabiliyorum. Gol atmadan gomezi çıkarsan, adam küsecek. Çünkü isteği arzusu yerinde. cenki almasan cenk küsecek. Ama eminim ki eğer gomez dün golü 60 da atsaydı 75 de cenk girerdi oyuna. Gol atmadan almak istemiyor Şenol Hoca.

Ama Gomez o kdr işine saygılı ki formsuz dediğimiz haliyle bile yukarıda bir arkadaşın da dediği gibi deparla oyuncu takip edip, ceza alanından top çıkartıyor. derslik valla.

Son sözde bu hafta maçı cumartesiye koyan TFFye. ne bitmez kininiz varmış be.

Dun futbolcular ilk golden sonra dogru duzgun sevinc bile yasayamadi. Psikolojilerinin etkilendigi oradan belli. Ayip olmasin diye sevinmemis olsalar dahi maca "beyler gol atarsak cok sevinmiyoruz" kafasinda cikmislar demektir ki bu dahi etkinin duzeyini gosterir.

Fenerbahce 1-0'lik skorlari alip yoluna devam ediyor, son haftaya kadar da edecek. Bizim enseyi karartmamamiz lazim. Ligin en iyi iki takimiyla ust uste maclarda olumsuz performans gosterdik diye (FB, Konya x2) dagilmisti herkes. Bu takim oyununu oynuyor. Standardinin altinda, ustunde dalgalanmalar olabilir, olacaktir ama her sartta oyununu oynuyor, isine bakiyor.

Necip bence de Alexis'ten daha iyi stoper performansi veriyor. Hatta stopere evrilmesi daha hayirli olacaktir su saatten sonra. Bazi temel bilgileri herhalde hep eksik kalacak maalesef ama hamlesi, mucadelesi vs. kafi.

Quaresma beni haksiz cikardi, gercekten basit oynamayi ogrendi 32 yasinda bir insan ne kadar ogrenebilirse. Alinan puanlara net katkisi var birkac macta, Sosa ve Oguzhan ile asist kralligi icin kapisiyorlar.

Daha da yazardim ama oyuncu performanslari konusunda herkesle hemfikirim neredeyse, kismen Ismail haric. Kendisini "her mac 1-2 hata yapacak" onkabulu ile sevmeye calisinca sevebiliyorsun; Beck bu haldeyken hucuma katkisi, sadece bindirmeleri dahi onemli. Alan aciyor en azindan.

Unknown dedi ki...

Takım yoluna devam ediyorken stadyum hakkında birkaç kelam edeyim.

Şampiyonluk yolunda ekstra motive olması için acele ediliyor fakat 1 ya da 2 maç için stadı yarım yamalak açmak ne derece mantıklı anlayamıyorum. Son iç saha maçı olan Osmanlıspor maçında şampiyonluğu ilan etme gibi bir pozisyonumuz olursa, o maç ile açılmasını çok isterim.

Konuşulanlara göre stadyumun tamamen bitmesi için yaklaşık bir sene gibi bir süreye ihtiyaç var. Bunu da belirtmiş olalım. O yüzden açılmasına pek sıcak bakmıyorum.

@ekozu1903

"Son sözde bu hafta maçı cumartesiye koyan TFFye. ne bitmez kininiz varmış be."

Bunu anlayamadım?

YSY dedi ki...

Ya yalnız az önce gözüme bir video takıldı onu izledim. Sene başında ne oynuyormuşuz arkadaş ya, makine gibi feci yani. Ulan o takım bu takım mı dedim bi ara. Şimdiki oyuna bakıyorum uzaktan alakası yok, o coşku yok, o hız yok. Valla bu kadar fark olsun şaşırtıcı yani. Bunda en büyük etken atiba ile oğuzhanın artık yorulması ve yıpranması olarak göze çarpıyor. Sizde izleseniz sizde aynı kanıya varırdınız. Sadece paylaşmak istedim.

ekozu1903 dedi ki...

@burkay jk

salı günü maç yapan takıma cumartesi akşamı yeniden maç koyması tffnin bence haksızlık. pekala pazar günü 4de falan yapabilirdik maçı. ayrıca bundan sonraki fikstürde de genel olarak fenerden az dinleniyoruz.

Tüm bunları değerlendirince TFFnin bize karşı bu bitmeyen oyunlarına/kinine gıcık olduğumu belirtmek istemiştim.

Unknown dedi ki...

@ekozu1903

Bu hafta biraz mecburiyetten öyle. Derbi Pazartesi olsaydı, bizim maçı Pazar'a koyarlardı. Lig TV aynı güne iki büyük takımın maçını koymayı kendilerince sebeplerden dolayı istemiyor. (Bu işlerde yayıncı kuruluşun etkisi büyük diye biliyorum.) Derbinin olduğu güne diğer büyük takımın maçını asla koymazlar. Geriye Pazartesi günü kalıyor, onu da biz istemeyiz sanırım.

Ayrıca bizim Türk takımları artık 2-3 günde bir maç yapmaya alışkın olmalı. En azından kendi takımımın 10 günde üç maçı -yorgunluk belirtilerini sahada görmeden- kaldırmasını isterim.

Coolio dedi ki...

ligin son haftalarına yönelik bir tahminim var arkadaşlar. Sıkıntılı dönem geçiren Töre'yi Şenol Hoca öyle bir hazırlayıp geri getirecekki ligin son haftalarında maçlara damga vurup şampiyonlukta pay sahbii olacak.

@COOLIO
agzın bal yesin,ne diyeyim ...

ekozu1903 dedi ki...

@burkay
bu hafta zaten milli maçlar sebebiyle pztye maç konulamıyor.

Takımların 3 günde bir maç yapmaya alışkın olması konusunda seninle hemfikirim. Ama buna sadece bizim alışmamız isteniyor gb geliyor. Geçen sene bir gazetede lig fikstürüne göre maç öncesi dinlenme sürelerine ilişkin bir haber vardı. Orada biz rakiplere göre oldukça az dinleniyorduk. Yine aynı durumda olduğumuzu düşündüğüm için o görüşü yazmıştım.

Ama şükür tüm biletler tükenmiş. İnşallah takım bunların hepsine gereken cevabı sahada verecek.

Yorum Gönder

Ara