.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

12 Mart 2016 Cumartesi

Karne: Ç. Rizespor 1 - 2 Beşiktaş


Goller: Jose Sosa (16'), Kerim Frei (33')
En iyi üç: Jose Sosa, Tolga Zengin, Kerim Frei
En kötü üç: Olcay Şahan, İsmail Köybaşı, Cenk Tosun

Karne:

Şenol Güneş7.3
Beşiktaş7.4
Ç. Rizespor4.9
Serkan Çınar6.4


Tolga Zengin8.7
Marcelo Guedes6.3
Alexis Delgado6.8
İsmail Köybaşı5.6
Andreas Beck6.8
Atiba Hutchinson7.5
Oğuzhan Özyakup (52')7.4
Jose Sosa9.1
Olcay Şahan (75')5.6
Kerim Frei7.8
Mario Gomez (83')6.2


Necip Uysal (52')6.3
Tolgay Arslan (75')6.3
Cenk Tosun (83')6.1


Takım Ortalaması6.9

Anket: 59 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


20 Yorum:

turkkant dedi ki...

Güzel galibiyet, inşallah Oğuzhan'ın sakatlığı uzun değildir. Benim gözüme çarpanlar...

İsmail Köybaşı'nın tarafına şişir pozisyona gir taktiği başladı. Pozisyon hatası yaptığı için rakibe topu aldırıyor, sonrasında da zaten pozisyon oluyor. Yediğimiz gol süzüle süzüle 40 metreden geliyor, o topu 2 metre nasıl zıtarsın? Senede 5 asist filan yapmadıkça İsmail'e birinci sol bek olarak güvenmek zor.

Ben olsam seneye Töre-Q17 ikilisini satar, seneye Kerim Frei'i ilk onbir düşünürdüm. Bizim hızlı oyuna daha uyan bir oyuncu. En önemlisi gol özelliği var. Baktığında hem hızlı hem çabuk, dar alanda da kontra da etkili. Şutu var. Israr edilirse seneye ana oyuncu olabilir. Aras'ı da almışsın, Sosa kanat oynayabiliyor, hiç adam almaya bile gerek yok.

cochise dedi ki...

Tam İsmail yazacaktım turkkant benden önce yazmış. Yaldır yaldır saldırdığımız maçlarda İsmail artık iyi iş yapıyor ama skor aldıktan sonra tutacağımız anlardan acaip bir defo çıkıyor ortaya. Oğuzhan sakatlanmasa muhtemelen fark artacağı için sorun olmayacaktı ama Necip girip iş biraz oyun tutmaya dönünce İso çok batırdı. İşin kötüsü öyle anlarda bile Tosiç oynasa daha iyi olur mu emin değilim ...

Unknown dedi ki...

Ahmet İlhan sakatlanıncaya kadar İsmail'in bölgesini çok iyi kullandı, sakatlandıktan sonra devrede yerine giren Sercan aynı etkinliğe sahip değildi hattasağ bekleri koray ikinci sarıyı görüp atılmasın diye bek pozisyonuna çekildi. Ondan sonra Olcay'ın bulunduğu kanattan iyi geldik. Bu maçta geçen sene oynanan maçtaki gibi Sosa çok öne çıktı. Çok iyi oynadı. Beck ve Atiba oldukça iyiydi. Frikikten golü bulduktan sonra oyun Kerim'e uygun hale döndü, o da zaten gereğini getirdi ancak, Olcay çıkıp yerine Tolgay girdikten sonra rizespor yine bizim solumuza yani kerim'in arkasına hücum etti. Golü de oradan yememiz bence tesadüf değildi.

Güzel oyun, fena olmayan skor ve 3 puan. Trabzonu da yenerek 2de 2 yaparsak yarışı iyice hissetmeye başlayacak oyuncular.

Not: maçın ardından oyuncular tribüne gelip üçlü çektirdi ama o kadar içten gelmedi bana.. Oyuncular birşeylere kırgın gibiydi.. Bilemiyorum..

EC dedi ki...

Ismail sakatlansa da takim kurtulsa.. Adam ne yaptigini bilmiyor sahada.. Ne defans ne hucum ( deli gibi ileri kosup, defansciyi yaninda tasiyor! Tek faydasi)

Kerim hala urkek bir keklik gibi.. Bu oyun erkek oyunu.. Urkeklige, korkakliga gerek yok! O hiz ve ayaginda topu surme becerisi var iken, hala cekingen olusu inanilmaz.. Al topu yuru git, defans ya faul yapar yada sen yirtar, deler vb gecersin..

Olcay gol atacak Trabzon a..
Sosa on numara.. Tay gibiydi sahada..

Gomez in sutlari cok yakin gecti.. Girseydi cok farkli mac olurdu..

Necip i goren var mi?

Tolga da ozguvenini kazandi bu macla.. Daha da iyi olacaktir..

Hakem it! Kactane kartlik faulu vermedi bile.. Fb macinda olsa ilk 20 dk da atacagi faulleri yapti Rizeli defans.. Hele o Koray ile Viera nin Besiktas lilardan ne istedigini anlamadim.. Olumune bastilar..

Atiba yi stopere cekmek nasil olur Trabzon macinda..

Tesekkurler Besiktas,, galip gelmek onemliydi..

BJK4EVER dedi ki...

Vallahi yazdigin hicbir seye katilmiyorum desem abarti olmaz herhalde.
Ismail gayet faydali oluyor hucum anlaminda. Surekli pas oyununa katiliyor, son cizgiye iniyor ve rakibi zorluyor. Sonlandirma anlaminda eksiklikleri var, ama Beck'ten cok cok daha faydali hucumda. Takim yaslanmak zorunda kalinca defolari ortaya cikiyor, ama takim cok fazla yaslanmadigi icin sikinti olmuyor.

Kerim'in urkekligine katilmiyorum, tam tersine en cesur oyuncumuz Quaresma ile birlikte. Bu kadar rahat topla merkeze dalan baska oyuncumuz yok.

Olcay gol falan atamaz Trabzon'a. Tum sene boyunca 3 gol atan super uzak forvetimiz bu sefer de Trabzon'a atacakmis. Bir bok yapamaz, yine son 10 macta yaptigi gibi takimin hucum performansinin icine sicip deli eder milleti. Ismail sakatlanacagina Olcay sakatlansin. Su sacma Olcay israri yuzunden Frei ve Quaresma'dan maksimum verim alamiyoruz. Sol aciga Beck'i koysak o kadar o kadar oynardi (abarti yok).

Tolga bundan daha iyi falan olamaz. Dun takima buyuk katki sagladi, kendini asti. Kendisinin maksimumu bu. Bundan sonra anca daha kotu olur baska birsey olmaz. Ki ben hala cok kritik bir macta takimi yakmasindan cok korkuyorum.

Hakemi ben oldukca begendim. Penalti vs dogru karardi ve en onemlisi ilk yarida rakibe 3 sari kart gosterdi. Bircok hakem ilk yarida ayak kiracak hamle olmadigi surece sari kart gostermiyor. Hakem sari kartlarini korkmadan ve dogru kullanarak rakibin faul yapamayip acik oynamasini da bir nebze sagladi. Her macimizda boyle bir yonetim sergilense maclarimiz cok daha kolay ve adil gecer.

BJK4EVER dedi ki...

Atiba stopere gecerse takimin kimyasi bozulur. Orta sahada Sosa-Oguzhan-Atiba gozu kapali paslasiyor resmen. Orasiyla fazla oynamamak lazim. En mantiklisi (ve muhtemelen olacak olan) Tosic-Necip'e cikmak Trabzon macina.
Baska kart cezalisi da vermememiz sevindirici, ama Trabzon macindan sonra kart cezalarini yavas yavas bilincli sekilde bitirmemiz lazim, yoksa hepsi GS macina vs patlayacak diye korkuyorum.

Basar dedi ki...

Tolga dun gece ilk defa Muslera ve Volkan gibi takima puan kazandirdi. Tesekkurler! Insallah sezon sonuna kadar bu tarz kazanimlara devam eder. Ismail'e neden bu kadar kiziliyor anlamiyorum, adam bu kadar. Bindirmeleri 10 uzerinden 10, ortalari 10 uzerinden 6, savunmasi 10 uzerinden 5. Bu senelerdir boyle, degisen birsey yok.

Takim dun son vuruslarda cok laubaliydi. Gomez'in icine Almeida kacti yine yoksa ciddi ciddi kariyer rekoruna gidebilir. Bence boyle oynadiginda Senol Hoca daha erken Cenk ile degisiklik yapabilir, bazen gununde olmayinca tutmuyor iste, ben Cenk'in de bu tip maclarda gol katkisi verecegine inaniyorum. Onu da erken sokalim ki onun da ozguveni saglam dursun.

Dun Tolga disinda macin adamlari Sosa ve Kerim. Sosa cok buyuk oynuyor cocuklari dogduktan sonra, takimi ileri tasiyor. O olmasa Oguzhan daha da fazla tekme yer. Tekmelerden bahsetmisken, bu ne kardesim? Gelen gecen hayvan gibi tekme atiyor futbolcularimiza. Hakem iyi miyi degil, bu kadar tekmeye kirmizi cikartmayan hicbir hakem iyi degil benim gozumde.

Turkiye'de adam gibi top oynayan, pas yapan, organize olan tek takim Besiktas ve iyi top oynadigi icin surekli tekmelenerek cezalandiriliyor. Nasil bir hakemlik muessesi varsa Anti futbola destek oluyor. Her hafta bir adamimizi sakatlamaya basladilar. Baska ligde olsak su ana kadar rakiplerimize en az 10-12 kirmizi kart cikmisti. Yanilmiyorsam 24 macta 1 kirmizi kart cikti rakiplerimize. El insaf! Alayinin colugunu cocugunu gazozuna mahalle macinda bile tekme manyagi yapsinlar insallah! O zaman belki vicdanlari yerine gelir belki.

Onumuzdeki Trabzon ve Antalya maclari nispeten oyun stilimize daha uygun maclar, bizi sonraki Kasimpasa ve Bursa maclari daha fazla zorlayacaktir. Su haftalarda onden oynamak kesinlikle avantaj. Bugun fenerin maci normale gore daha zor olacak. Kimse beklemiyor ama ben maci cok rahat alacaklarini sanmiyorum. Suprizli oynamak isteyenler bu maci dusunsunler.

Basar dedi ki...

Unutmadan... Bazi gazetelerimiz 'Besiktas takipte' diye baslik atiyor. Basindaki gozu kor arkadaslara hatirlatmak lazim. Arkadasim takipte olan Besiktas degil, fenerbahce!

Lider ise Besiktas! Eskiden bir tezahurat vardi, i. basin bunu da yazın. Insanın biraz sahsiyeti olur, kendine bile bile bu kadar kufrettirmez...

Hasta ti dedi ki...

bu arada 3-4 maclarini izledim,kayseri orta sahayi cok iyi geciyor,kale onune cok iyi geliyor,ondan sonrasi muamma tabi. ama fenerin orta sahasinin cabuk gecilmesi maci zevkli yapacak. kayseri yapar bisiler.

yilmaz dedi ki...

x sakatlansıncılar gelmiş yine. Allah sonumuzu hayretsin.

Unknown dedi ki...

basın iyice ahlaksızlaştı.en çok sinirimi bozan ise,trtspor da sosa nın bu sene attığı frikiklerde kaleci ve baraj hataları var mı araştırmasıydı.
Atanın mahareti değil de yiyenin hatalı olduğunu vurgulamaya çalışmaları.alex,selçuk yıllarca frikik atınca mükemmel,sosa atınca ise acaba?!
Ah be arkadaş takılmamak gerek diye düşünsekte insanın onuruna dokunuyor.!

BJK4EVER dedi ki...

Bu aksamki mactan birsey beklememek lazim. FB zorlansa da, bok gibi oynasa da hakemle, seyirci baskisiyla vs rakibe hata yaptirip alir bir sekilde. Cok ekstra bir durum olmadigi surece (erken Kayseri golu, FB'ye erken kirmizi kart vs) FB'nin kendi sahasinda puan kaybetmesi imkansiz.Biz kendi maclarimizi kazanalim, onlar yine deplasmanlarda takilir.

sadrazam dedi ki...

Kendi takımı oyuncusunun sakatlanması temennisinde bulunabilecek kadar aşağılık olunabiliyormuş demek.
Ağız kabızı olun inşallah 3-5 hafta yazamayın.

turgay dedi ki...

Aynen bende seyrettim programı adamlar yarım saat sosayı analiz ettiler rakip takımların hocaları şöyle programları seyredip çok rahat bizim hakkımızda fikri sahibi olabilirler. Ben hiçbir rakibin ne duran top ne de diğer organizasyonlarının bu denli analiz edildiğini görmedim ama ne hikmetse bizim için çok daha iyi çalışıyorlar. Trabzon'un hocası olsam oturur bizim maçlardaki sonra bu programları izler planımı oluştururum ekstra görüntü seyretmeye gerek yok

planck dedi ki...

Ozzy iki maç yok gibi görünüyor, necip ts maçında stoper olacağına göre sosayı atibanın yanına alıp kerimi gomezin arkasına alabiliriz. Veya tolgayla başlarız direk ama kaldırabilir mi hazır mı bilemiyorum. Ant maçında necip ozzynin yerine oynar herhalde.

yilmaz dedi ki...

sakatlık bedduaları yine yanlış hedefi vurdu.

czeslaw dedi ki...

@emir mfc

üçlü meselesi benim de kafamı karıştırdı aslında, ama bence sosa'yla alakalı. osmanlı maçından sonra da ''takım olarak kazandık'' demeye çalışıp sadece taraftarı alkışlamıştı; üçlüye ikna edememişlerdi. bu sefer ikna olmuş, ama sanki böyle anlarda ön planda olmak hoşuna gitmiyor gibi.

ayrıca: https://twitter.com/HaberKartali/status/709011869885964288

güzel takımız...

turgay dedi ki...

Sosayı atibanın yanına almak bence doğru değil hele ki kerimi ortada oynatmak daha da tehlikeli. Bu iki oyuncuda dediğiniz gibi oynadığında verimlilikleri düşüyor ben daha önceki maçlarda böyle oynatıldıklarında bunu gördüm. Atiba-Tolgay veya atiba-veli başlanabilir Kerim ve Q17 kanatlarda sosa ortada olursa zaten pamuk gibi olan Trabzon ortasahasını daha rahat kontrol edebiliriz diye düşünüyorum

sadrazam dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sadrazam dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara