.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Mart 2016 Cumartesi

Karne: Beşiktaş 1 - 0 Antalyaspor


Goller: Oğuzhan Özyakup (27')
En iyi üç: Oğuzhan Özyakup, Jose Sosa, Atiba Hutchinson
En kötü üç: Ricardo Quaresma, Mario Gomez, Cenk Tosun

Karne:

Şenol Güneş7.4
Beşiktaş6.8
Antalyaspor5.6
Hüseyin Göçek2.9


Denys Boyko6.9
Marcelo Guedes7.3
Necip Uysal7.5
İsmail Köybaşı6.7
Andreas Beck6.5
Atiba Hutchinson7.8
Oğuzhan Özyakup (73')8.1
Jose Sosa7.9
Kerim Frei6.1
Ricardo Quaresma (46')5.4
Mario Gomez (85')6.0


Olcay Şahan (46')6.1
Tolgay Arslan (73')6.5
Cenk Tosun (85')6.0


Takım Ortalaması6.8

Anket: 72 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


119 Yorum:

Armagan dedi ki...

Maç izleyip eğlenmenin lüks olduğu şu günleri en kısa atlatma dileğiyle...

Alıştığımızın aksine etkisiz hücum ettik, hem tehlikeli atak sayısı azdı hem de son vuruşlar/paslar yeterli değildi. Havamızda olmadığımız kesin, hem yorgunluk hem de olayların kafa dağınıklığı oldu.Buna rağmen ilk 25-30 dk hariç çok yakınlaştırmadık kaleye (isabetli şutları yok).

Q17'nin sarı kart görmesi hoş olmadı, eğer hedef şampiyonluksa daha disiplinli olunmalı. 2. yarı başındaki değişiklik doğru bir tedbirdi. Değişiklikte Olcay'la birlikte pas oyununa dönme düşüncesi de vardı ama "muhteşem sol ayağın" 1-2 kritik pası atamaması planı suya düşürdü bence. Sıkışan oyunda gol yememek önemliydi.

Necip geçen maçın adamıydı ama uzun vadeli oynatmak mantıklı mı bilemedim.Uzun topları devamlı geri döndü ilk yarı.Ekstra olarak, öndeki hamleleri etkili oldu ama son andaki o serbest vuruş pahalıya patlayabilirdi. Süreklilik anlamında Alexis daha çok güven veriyor bana.

Gittikçe kendini gösteren istemsiz bir gerginlik var üstümüzde. Bu mini arada bu geçmişten gelen ruh halini aşıp, psikolojik olarak kendimizi hazırlamalıyız önümüzdeki periyoda. Gelecek 3 maç, bence sezonun en kritik maçları olacak bu anlamda.

Emrah dedi ki...

Necip net penaltı yaptı hakem vermedi. Stoper oynarken yatarak müdahale yapmaması gerektiğini birinin anlatması lazım. Oğuzhan ve Sosa müthiş bir gol attılar ama iki kalecinin de kurtarışı bile yok maç boyu. Gomez'in silkelenip kendine gelmesi lazım. Sosa kaç maç daha takımı kurtarır bilemeyiz. Haydi GS affettir kendini taraftarına:)

ozan dedi ki...

@Emrah

Necip nerde penalti yapti?

Ilk yaridaki Etolu pozisyonsa , penaltiyla falan alakasi yok. Direk topa mudahele ediyor topta yon degistiriyor.

CDiS dedi ki...

Bariz 2 penaltımızın verilmediği maç, klasik hatalar, alıştık artık bunlara. Bunun dışında, yorgunluk vardı takımın üzerinde, Antalya 'da çok fazla gelmeyince üzerine, özellikle 65-70 'den sonra düşürdük iyice tempoyu. Garanti olmayan, ancak çok gerilmeden 1-0 kazandık. 3 maçlık ralliyi mutlu sonla bitirdik. Sonuçta milli takım arasına lider girmeyi garantiledik, arsız medya aksi halde 15 gün boyunca lider fenerbahçe, kaplan fenerbahçe, fener şöyle uçuyor, şöyle kaçıyor deyip dururdu.

Not : Tabi ki ülkedeki kaotik ortamdan dolayı maç konuşmak falan gereksiz ve saçma, biz sadece kafayı dağıtmak için yazıyoruz, konuşuyoruz, izliyoruz. Sonuçta, dünyada futboldan çok daha önemli şeyler var. İnsanların canı bunun en başında geliyor..

turkkant dedi ki...

3 maçta 9 puan, harika puan... Yarından sonra nasıl bir durum olacağını göreceğiz.

Hakem Hüseyin Göcek ve yardımcıları neredeyse hiçbir doğru karar vermeyerek rekor kırdılar. Necip'in pozisyonu penaltı, Atiba penaltı, ofsayt çalınan bir sürü pozisyon. Yani bir hakem istese bu kadar kötü maç yönetemez. Şansı tansiyonlu bir maç olmaması, yoksa bayağı bayağı kötü maç yönetti.

Necip'in fiziki kalitesi ciddi avantaj. Beşiktaş'ın geleceğinde bence stoper gerçek pozisyonu olmalı.

Cenk'e de Allah akıl ihsan eylesin. Otuz saniye var, derinlemesine pas atmaya çalışıyor. Devamındaki son saniye topu ofsayt değil! Belki de golü yiyecektik.

Atiba bu ligin az yetenekli en iyi oyuncusu. Geçenlerde Haber1903 radyoda da program yapan, futbol bilgisine çok inandığım bir tanıdığımla sohbet ediyordum. Atiba'yı çok yetersiz buluyor, Mehmet Topal'ın dörtte biri oyuncu değil, dedi. Bence Beşiktaş'ın Makalelesi. Real Madrid'den 10 metreden fazlaya pas atamıyor, diye şutlamışlardı. Sonrası malum. Böyle 4-5 oyuncunun arkasını süpürecek oyuncu zor bulunur. Belki Melo gibi 40 metre top atamıyor, ama ben seneye devam ederim.

Oğuzhan ilk başladığında bu adam 8 numara nasıl oynayacak diyorduk, şu an artık o kadar sırıtmıyor. Oyunun temposunu da kontrol etmeye başladı. Sosa zaten ikinci yarının sonlarından başlayarak inanılmaz oynuyor. Bu iki oyuncuya seneye bir de Tolgay eklenecek, tek eksik kalıyor. M. Gomez atamadığında atacak bir Podolski.

planck dedi ki...

Antalya maç boyu önde 5 adamla bastı, fenerin yaptığının benzeri. Fakat 25den sonra yoruldular, off the ballları da iyi olmayınca çok alan bıraktılar. Fakat top kapamasalar da bizim takımın boyunun çok uzamasına, atiba ozzy ve sosanın doğru yerde top alamamasına yol açtılar. Fiziksel ve mental olarak yorgun olan takım da maçı kopartamadı.

Necip orda istediğimiz oyuncu tarzı ama istediğimiz oyuncu değil, her an el bombası.

Atiba bugün baya iyiydi, ozzyden beklediğimiz tek pasları yaptı baya iyi istasyon oldu.

Kerimin topa 4den fazla dokunmadan oynamayı öğrenmesi lazım yoksa işi yok.

Törenin fiziksel gücünü arıyor takım.

Bizim iki sorunumuz var :

1-Atakları bitiremiyoruz. Çok fazla top kaybedip maçın bir bölümünün gitgele dönmesi takımı fizik olarak çok yoruyor.

2-Bitiremediğimiz ataklar hep Beşiktaş'ın klasik çok hızlı dikine gittiği ataklar. Bu durumda savunma hattımız genelde çok derinde kalmış oluyor ve dolayısıyla takım ön beşli arka beşli olarak ikiye bölünmüşken ortada büyük boşluklar oluşuyor .

Buna rağmen az gol yiyor oluşumuzun sebebi tehdidimiz çok yüksek olduğu için rakip takımların çok fazla risk alma şansları olmuyor . Çünkü alan boaşltıp o topu kaptırdıkları anda golü yiyeceklerini biliyorlar.

Bir şekilde daha fazla atağın sonuca bağlanarak bitmesi lazım . Taç olur , out olur , korner olur , ofsayt olur önemli değil ama transitionda daha az top kaybı yaparsak müthiş bir takım olacağız .

YSY dedi ki...

Evet yani bizim atak gücümüzü kesmek için rakipte kendi oyununu bozuyor. Neticede biz bozuluyoruz ama onlarda bozuluyor ortaya saçma bir oyun ortaya çıkabiliyor. Herneyse bu yorgunluk, hakem hataları ve ülke ortamında yine fena halletmedik. Gol ortalamamız baya düştü bunda bence gomezinde formunun etkisi var, sadece belli başlı oyunculara bakmak haksızlık olur.

beagle dedi ki...

Emre Bol diye bir KOÇ varmis. Antalyanin hakki yendi, Besiktas maymunu oynamasin falan diyor. Yirtsan da, diktirip bi daha yirtsan da Şampiyon biz olacagiz şerefsiz orangutan.

Unknown dedi ki...

@beagle
1-0 lık galibiyetler her zaman daha zordur rakip için.daha çok koyar.
Bu şekilde yırtınmaları çok hoşuma gidiyor.kaldı ki o şahıs maçı neresi ile izlemiş sormak gerek!2 net penaltı,kırmızı kart,(benim futbol anlayışıma göre boyko ya yapılan faul kesinlikle sarı olamaz!)kesilen acayip ofsayt pozisyonları.derby deplasmanı öncesi aldığımız galibiyet kim bilir ne kadar zoruna gitti adamın.
Hoş ya gs nin bize hayrı olacağını hiç beklemiyorum.aslan bu akşam kuzu kuzu yatar..

Unknown dedi ki...

2 hafta da 4 penaltı es geçildi.
3 maçta 9 puana bir çoğumuz 7 de yeter diyebilirdik geçen hafta.ama derbiden sonra milli takım arasına tulum çıkararak girmemiz hepimizi mutlu etmiştir.

Unknown dedi ki...

Şaka maka bir haftada üç maça çıkmışız, yeni farkediyorum. Aynı kulvar olunca insan farkına varamıyor sanırım. Bu süreçten hasarsız çıkmak çok güzel.

Milli ara, dinlenmek ve toparlanmak için iyi olacaktır. Gomez umarım az oynar, dinlenmeye ihtiyacı var. Onun dışında Oğuzhan ve çağrıldıysa Atiba, 90 dakika oynatılmamalılar.

Araya girmişken bir de hazırlık maçı yapmak lazım. Boyko, Tolgay, Cenk gibi isimler hazır durmalı.

BJK4EVER dedi ki...

Futbol cok iyi degildi ama ligin bu doneminde artik futbola bakmamak lazim. Hele bizim gibi golu buldugu an maclari alan bir takim icin skoru bulmak iyi oynamaktan cok cok daha onemli.

Quaresma'yi hocanin almasi cok mantikliydi, hele ki skoru bulduktan sonra. Dunku sinir hayra alamet degil, kulaginin cekilmesi lazim. Onun disinda Necip elestirilerine katilmiyoruml; evet daginik bir goruntu veriyor, ama Ersan'in yaptigini yapan bir oyuncu, takimi bol bol ileri itip rakibi orta sahada karsiliyor. Son dakikadaki kayisi sacma, ama onun disinda hem Trabzon macinda hem dun cok iyiydi bence. Senol Gunes'in forma vermesi bence hakkaniyet acisindan dogru.

Hakeme diyecek laf yok, berbat otesi resmen.
Neyse, 3 puani aldik gerisi bos. Insallah aksama gerginligin had safhada oldugu, bol kirmizili, sakatlikli, kavgali bir mac olur. Yesinler birbirini.

QuaresmA dedi ki...

GS - FB maçı seyircisiz oynanacakmış. Ulan ertelesenize o zaman, ev sahibi takıma haksızlık oluyor seyircisiz. Ne malum Fenerli birinin yalandan bomba ihbarı yapmadığı?

zago30 dedi ki...

Bu ülkede bir tek güzel şey Beşiktaş, bir kez daha gördük.

kokocambo dedi ki...

Rezalet ötesi rezalet. Ulan millet kurulmuş stattaki yerine, şu dandik günlerde yalandan da olsa belki kafa dağıtırız diye gelmiş, anons yapıp insanlara dağılın diyorsun. Allah sizi bildiği gibi yapsın.

QuaresmA dedi ki...

Maç en başından ertelenmeliydi ama sırf başkaları bunu önerdi diye uygulamadılarsa ben de bu ülkeyi, bu hükumeti hiç tanımıyorum. Ama baktılar yine rezillik riski var, ertelediler. Vatandaş umurlarında değil ki. Şehir dışından gelmiş, o kadar harcama yapmış hiiiç umurlarında değil.

planck dedi ki...

aziz tffyi ayarladı sayircisiz oynansın diye, ya seyircisiz oynanacaktı ya da ertelenecekti iki türlü de yorgun fbnin işine gelecekti. adam biliyor işini.

BJK4EVER dedi ki...

Rezalete bak. Adamlar Braga yorgunluguyla derbiye cikacakken maci erteleyerek hem GS'nin istahini/konsantrasyonunu bozuyorlar, hem de adamlarin dinlenmesini sagliyorlar. Nevruz ve saldirilar malum; bu olaylara ragmen sen o statta guvenligi saglayamiyorsan ne ise yariyorsun? Ihbardan sonra bile stadi didik didik edip guvenligi saglayabilirsin 2 saat icerisinde. Resmen rezalet yahu. Bu guvenligi saglayamiyorsan harbiden ne bicim valiliksin sen arkadas?
Hakemler yetmedi simdi bir de fiksturle oynayip ligin anasini sikiyorlar istedikleri sekilde. Eger ki boyle bir pustluk varsa biz de her turlu kullanalim. Baktik takim yorgun veya ligin son haftalari, avantaj ugruna bomba ihbari yapalip ertelettirelim, ne guzel dunya.
O kadar igrenc kokusmus pis bir ortam var ki Turk futbolunda, yemin ediyorum hala bu futbola goz ucuyla bile bakiyorsak anlayin artik ne kadar seviyoruz Besiktas'i. Inanilir gibi degil.

Unknown dedi ki...

Bunu da gördük!
Yorgun fb ye pansuman yapıldı.şu şartlarda şampiyon olursak barcelona dan büyük takımız vesselam

planck dedi ki...

adam iki gün önceden söylemiş: https://twitter.com/leventumiterol/status/711134384351531009

cochise dedi ki...

ne diyelim;
İNADINA BEŞİKTAŞ

Yani şöyle bir ortamda 5 ayda 4 bomba patlamışken önemli bir istihbarat sebebiyle maç iptal edildi deniyor ama inanmıyoruz. O kadar fecaat bir mantalite ve saçma sapan insanlar tarafından yönetiliyor ülke.

Adamların gerçekten Fener'e kıyak olsun diye bunu yapabileceklerini düşünebiliyoruz .

Ülke ülke değil dingonun ahırı olalı çok oldu da bu kadar da değildi be ...

cochise dedi ki...

İnanmama durumu biraz da maçın direk ertelenmemesinden kaynaklı. Direk ertelenseydi yorgunluk için kıyak mı yapılıyor yorumu yapmazdım. Zira dinlenseler de Fenerliler için de konsantrasyon kaybı. Ama seyircisiz oynama işi kıllandırıyıor. GS erken uyanıp seyircizse biz sahaya çıkmayacağız demese bildiğin ev sahibi avantajı olmayan bi derbi. Hele Aziz'in önceki gün açıklamalarında sonra kıllanıyor insan ister istemez ..

Armagan dedi ki...

Art niyet aramaya gerek görmeden sivillerin güvenliği adına hedef olabilecek bir maçın direkt ertelenmesi gerekirdi, olması gereken baya geç olsa da yapıldı.

İkinci dönemin yarısını bitirdik.Ligin %75'ini çok iyi çıkardık,ilk dönmedeki tempomuzu koruduk(Oynanan 9 maçtan 22 puan çıkardık) ve bu 8 maçlık takip süresinde beklenen stresi yaşamadık. Bence bu stresi, bugün maç yapmayan 2 takım da az çok yaşayacak.

Tek yapmamız gereken kendi maçlarımızda işimize bakmak, fb'ninkilerde yapılan önemli hatalarda sosyal medya ortamını ayağa kaldırmak.İlk puan kaybını yaşayan biz olmazsak elimiz yeterince kuvvetlenir bu saatten sonra. O nedenle önümüzde 3 maçı çok kritik buluyorum.









planck dedi ki...

rte ihbarlar oldu maçı seyircisiz oynatmayı düşündük fakat başka istihbaratla örtüşünce erteledik demiş. herşeye karar veren adamdan çıkmış yani seyircisiz oynatma fikri de.

EC dedi ki...

Antalya yi da, Trabzon u da Rizespor u da 7 gun icinde yenmek, hakemleri de kaleye sokarak yenmek cok onemliydi.. Hakemler oyunu yavaslatiyor, penaltimizi vermiyor, kartlarla sindirmeye calisiyor, ofsaytlar yaratiyor olsalarda, Gomez, Sosa, Oguzhan ile delikten gecirip onlarinda hakkini veriyoruz,, oyuncular da artik sasirmiyor sanirim bu olan bitene.. Belki bu bize extra motivasyon olarak da donuyor olabilir, Senol Gunes sayesinde.. Hoca herseyin farkinda..Bilic olsaydi bu psikolojik donemden, kirmizi kartlarla eksiltilmis olarak cikardik o kesin.. Hoca oyuncularin psikolojisini, hakemi iyi goruyor ve dogru hamleler yapiyor..
Boyko isiniyor. Yaptiklarinda guven verdi, ayagida saglam.. Kaleyi iyi kapatti..(iriligiyle)
Ismail en iyi macini oynadi. Fazla top ezmedi ve Mbilla ile de iyi fiziksel savasa girdi.. Ama hala topla cok fazla bulusuyor, keske daha iyi ve is bitirici birisi o yogunlukta o toplari alsa ( Sosa, Olcay, Oguzhan gibi)

Kerim, yapilmasi gereken hareketleri yapmiyos, ikinci yarida sola donse ceza alanina dogru yollanacakti ve defans da arkasinda kalacakti ve o saga dondu defansi tekrar onune aldi.. Kaleye gitmeye korkuyor gibime geliyor..
Sosa, Oguzhan Necip Marcelo Atiba eksiksizdiler..
Gomez yorulmaya basladi sanki..
Quaresma ne hikmetse sinirliydi sanki o karti gormek istedi..geregi yoktu..

Derbiye gelirsek.. Gercekten teror tehdidi var ise - olabilir, 2.7 mil multeci var, hepsinin masum Suriyeli olamayacagi gercegi dupeduz ortada.. Alinma sebebi de netlesti, ilk secimlerde Baskanlik Icin oy kullanip bizde de Trump u secerler,,-

Teror tehdidi Basaksehir stadinda yokmuydu? Besiktas taraftari yada diger takimlarin taraftarlari Vatandasimiz degil mi? Bu teror yabanci oyunclari kotu etkileyecek..gittikce dis dunyadan kopuyor, Kuzey Korelesiyoruz, bilmiyorum farkindamisiniz? Bu yalnizlik iyiye isaret degil.. Daha once yalniz birakildigimizda Kurtulus savasi vermek zorunda birakilmistik.. Nato, AB bize karsi hukumluluklerini yerine getirmekten uzak duruyor ve asla ellerini tasin altina sokmayacaklardir.. Rus. Ucagi dusurerek de kendi kendimize alternatif yaratma firsatini teptik.. 3 mil€ icin Multeci Kampi Ulkesi statusunu korumak icin, dileniyoruz Brukselde.. 22 -25 mil Turist bize bu dilenilen paradan cok daha fazlasini getiriyordu ve suriye li yerine eli ayagi duzgun turistlerle birlikte karsiliyorduk yaz aylarini.. Simdi? Daha da kotuye gidecek.. Eger Ege ve Akdeniz bolgelerinde de saldirilar olursa o zaman, muhtesem yalnizligi ulkenin kutlu olsun diyecegiz.. Bu izolasyondaki amac da dis yaptirim ( insan haklari, ozgurlukler, uluslararasi mahkemeleri tanimama, kendi sistemini olusturup, kendi ailenin babadan ogula gecen hukumdarligini olusturma istegi, boylelikle hem ic hemde dis gelmesi gereken hukuki ve cezai yaptirimlardan kurtulma.. Neyse bu kafa Eylul ayinda, Aziz e soz verdi, davasini bitirdi, THY ve Ulkeri de sponsorluk icin yonlendirdi, hedef 4.cu yildiz ve FB sampiyonlugu.. Onundeki tek engel Senol Gunes, Mario Gomez, Quaresma, Oguzhan, Sosa ve digerleri..

Hakemler yakinda Besiktas a karsi gol atmaya da baslayabilirler..

turkkant dedi ki...

Çok canımızı sıkmayalım. Muhtemelen bizim maça ihbar gelmedi, bu maça bomba ihbarı geldi, Taksim olayından sonra risk almak istemediler. Maçın seyircisiz oynanması da şu açıdan düşünülmüş olabilir. Ertelenmesi Erdoğan'ın terörü gündem yapmayacağız açıklamasıyla taban tabana zıt. Teröre teslim olmamak, seyirci olmazsa canlı bomba da olmaz, diye düşündüler muhtemelen. Aslında bu karardan ne kadar aklıselimden uzak oldukları ortada, Umut babasını kaybetmiş ihbarla boşaltılmış statta Umut'a maç oynatacaklardı.

Neyse GS-FB maçı 1 ay sonra da kıran kırana olur. Braga yorgunluğu filan katılmıyorum, bu maçların konsantrasyonuyla yorgunluk ciddi faktör olmaz.

yilmaz dedi ki...

işin sportif yanı bir tarafa. Bir kişinin kılına bile zarar gelmesindense maçlar hiç oynanmasın.

Yalnız alınan bu karar geri dönüşü zor bir karar. Artık herhangi bir avrupa takımı (Hoş bu sezon bitti avrupa'da işimiz ama) bu kararı gerekçe gösterip maçların tarafsız sahada oynanmasını talep edebilir ve UEFA kesinlikle bu yönde karar verir. İsveç milli takımının erteleme gündemimizde yok açıklaması çok yapıcı ve pozitif bir yaklaşım. Teşekkür etmek gerek.

QuaresmA dedi ki...

Avrupa maçlarında gelecek sezon kesinlikle tarafsız sahada oynama talepleri olacaktır. Uluslararası maçların oynanmadığı ve iç savaşın hüküm sürdüğü Ukrayna şu anda daha güvenli bir yer mesela. En azından terör saldırısı olmuyor, kimin dost kimin düşman olduğu belli.

Basar dedi ki...

Son haftalarda oyunumuzla ilgili homurdanmalar var.

Son iki maçımızı pozisyon vermeden, Antalya maçında korner bile kullandırtmadan maçı kazandık. Her maç bir düzine gol atmamız gerekmiyor. benim gördüğüm kazanmamız gereken stratejiyi uyguluyoruz.

Futbol dinamik bir oyun ve lig de bir maraton. Oyuncuların form düzeyi, aynı kadro ile maç yapmaları, sakatlıklar, duygusal iniş çıkışlar (özellikle bombalama olayları ile yabancı oyuncularda), rakibin sizi çözmesi, rakibin ligdeki konumu, şampiyonluk stresi gibi birçok faktör bir arada karşımıza çıkıyor. Bu durumda ligin başındaki oyunun benzerini beklemek haksızlık olur.

İlk önce az pozisyon buluyoruz gibi yorumlara katılmıyorum. Rize maçında tarihi fark atacak kadar pozisyon ürettik. Trabzon ve Antalya maçlarında default olarak 2 penaltımız çalınmadı, bunlar olsaydı fark daha da artar ve attığımız dakikadan daha önce ilk golleri bulmuş olurduk. Paslaşmalarımız yarı etkin olsa bile rakibi baya sıkıştırıyoruz. Antalya maçında 11 korner kullandık. Ayrıca hem Antalya hem de Trabzon maçlarında içine Almeida kaçan Gomez (normaldir, ben olayların onu çok etkilediğini düşünüyorum) ile pozisyonlar bulduk. Burada Şenol Hoca belki Cenk'e daha fazla süre vermeyi düşünebilir. Bu ikisini de rahatlatabilir.

Bunun dışında oynadığımız kontrollü oyun ile 2 maçtır pozisyon vermiyoruz. Bence lig sonuna doğru bu iyi bir işaret. Arkanın sağlam olduğunu bilmek öndeki oyuncuları rahatlatır. Tolgay'ın dönmesi de buna katkı sağlıyor. Şu an orta sahada 3 olan üst düzey performans 4'e çıktı. Töre de sağlam dönebilirse kanatlara da bir ilave adam katılacak.

Bunun dışında her hafta ben şampiyon olacağım mesajı veren oyuncuları izliyoruz. Camia olarak artık net bir şekilde inanmak lazım.

Not: fenerin maçının ertelenmesi hakkında genelden farklı düşünüyorum. Maç eksikliği bu haftalardan sonra bence bir dezavantaj.

Kararın veriliş şekli ise bir fiyaskodur! İlk çıkan seyircisiz oynama kararı ayrı fiyaskodur, maça 2 saat kala maçın ertelenmesi ayrı fiyaskodur. Maça iki saat kala binlerce insan oradaydı. Ya oradaki insanları hedefleyen bir eylem olsaydı? Bu eylemden sayılmayacak mıydı? Maçtan önce birikmiş kalabalık Allah korusun patlatılsa bu trajik olmayacak mıydı? Madem tehdit var o zaman maçı önceden tatil edersin. Ayrıca şehir dışından hatta yurt dışından bir sürü insan bu tip maçlara geliyor, Bu gelen insanlara son dakika haber vermek ayıp değil mi?

beagle dedi ki...

Başar Antalya maçının son saniyesinde ne oldu dostum? Hatali ofsayt karari ve tehlike. 2 maç daha bunu yasarsak uydurma penalti kirmizi vb ipimizi çekerler.
Gol atmamiz gereken dakikalarda opsiyonumuz az, şut çeken adam az, Kerim, Olcay, Q17 6 ay gol atamayabilirler. Gomez de yiprandi artik.
Son bölgeye iyi yaklasiyoruz ama gol öncesini forvetlerimizin çoğu doğru oynayamiyor. Oğuzhanin ekstrasi ile buradayiz. Olcay bir form patlamasi yapmazsa çok riskli durumdayiz.

yıne azız bırseyler karıştırıyor.ya arkadaş bizim normal futbol oynayan bir rakibimiz olmayacak mı?şampiyonluk yarışında..

kokocambo dedi ki...

çarşı'daki mağazada geri sayım şeysini çalıştırmışlar. 11 nisan bursa maçına geliyor. öncesinde tabelaya 6-4 yazdıralım da, üç misli ince olsun.

Murat dedi ki...

stat açılışı falan yalan olur bu haldeyken ortalık, bize de yararı olmaz, hele Tayyip ile beslemesi stat açılışına falan gelecek diyolar, hakkettikleri protestodan yıkılır o stat daha açılmadan..gerek yok..

Coolio dedi ki...

@Murat

iki farklı açılış yapılacak. 10 Nisan'daki açılış sadece devlet adamlarına, iş adamlarına vs yapılacak. Taraftar olmayacak. Taraftar açılışı ilk maçın oynanacağı günü daha ileri bir tarihte yapılacak. Ama bu yine protesto edilmeyecekleri analamına gelmez. Yönetim için büyük ikilem. Stadı bir an önce açıp maçlar oynansın istiyorlar ama protestolar nedeniyle RTE'nin şampiyon yaptırmama hatta daha iler boyutlara gelen despotlukları olaiblir.

beagle dedi ki...

Stada bakıyorum, yenilendi ama daha iyi oldu diyemiyorum. Eski 3 katlı yeni açığı falan özlüyorum. Kendimi anlamadım üşenmedim tasarım fotolarına baktım. Brandadaki ton hariç neredeyse aynı yapmış adamlar. Yani sorun inşaat da değil derken mevzuyu çözdüm. O koltuklar nedir abi? ZX Spectrum seviyesi, Commodore 64 bile daha iyi tribün çiziyordu.

Şu dakikadan sonra brandanın üstüne baskılı katmanlar gelebilir, stad içi ve önü de birkaç sembol olacak sanatsal parça ile kurtarılabilir. Taraftarın bir Kartal beklentisi var. Baba Hakkı ve Süleyman Seba'mız var. Çarşımız var, Semtimiz var. Eğer dünyanın en güzel stadı diyeceksek acilen birkaç makyaja ihtiyacımız var.

Neyse yeni Şeref stadı hoşgelmiş.

Coolio dedi ki...

Bu arada stadın sponsorsuz ismi ne olacak bilen var mı? Azıcık bişey kaldı açılmasına ama hala açıklamadılar..

planck dedi ki...

bu arada hatırlatma amaçlı: https://www.youtube.com/watch?v=PYiwI3zg-Og

Unknown dedi ki...

Stadyumun tam bitmeden açılmasına karşıydım ama artık açılıyor, yapacak bir şey yok. Bu atmosfer, futbolcuların üzerinde ters tepip bir baskı yaratmaz umarım. (Stadın tam olarak Ağustos-Eylül gibi biteceğini de ekleyelim.)

Stadın, proje görsellerinden farklı gözükmesinin tek nedeni çatı tercihinin değişmesi diyebiliriz. Projedeki gibi cam çatı yapılabilseydi tartışmasız dünyanın en güzel stadyumu olurdu, abartmıyorum. Ne yazık ki haklı gerekçelerle vazgeçilmek zorunda kalındı.

Dışarıdaki işler tamamen bittiğinde stadyum göze çok daha güzel görünecektir, buna eminim. İçeride ise beni rahatsız eden tek şey pikselli koltuk dizaynı. Değiştirilebilir bir şey olduğundan bunu çok dert etmiyorum fakat bence yeni sezonda değiştirilmesi düşünülmeli. (Gerçi stadyum önümüzdeki sene kapalı gişe oynayacağından bu şimdilik bekleyebilir.)

Çim için çalışan firma acayip bir güven veriyor. Bugün Fikret Orman zemin için Emirates'den iyi olacak dedi galiba. Firma da dünyanın en iyisi olacak diyor zaten. Beklenti çok yüksek.

Bu açılışı saymıyorum. Sezon öncesi çeşitli etkinliklerle ve turnuvalarla karnaval havasında bir açılışı hakediyoruz. Dünya devleri ile turnuva şart. Fikret Orman bugün bahsetti, Barcelona ve Bayern Münih ile görüşülüyormuş. Takvimler uyarsa bir organizasyon yapılacak.

Ne diyelim, Beşiktaşımızın zaferleri için ilk adımımız olsun!

Unknown dedi ki...

Numaralı tribüne Şeref Bey'in, kapalı tribün tarafına Baba Hakkı'nın, basın tribününe Vedat Okyar'ın isimlerinin verileceği açıklandı. Süleyman Seba'nın ismi hiç geçmedi. Stadın sponsor adı hariç isminin ne olacağı konusu hiç mevzu bahis olmadı (belki de ve hatta belli ki böyle bir düşünce yok). Ben son dakika atağı olarak stadın adının Süleyman Seba Kompleksi gibi bir şey olma ihtimali olduğunu düşünüyorum. Stadın adı olmadı da diyelim ki müzenin adı oldu, o da olumlu!

Aslında Süleyman Seba "Park" olarak stadın adı açıklansa über olurdu. Hafiften dokundurmalı mis gibi.

Aklıma gelenlerden biri de, stat dışındaki iki kuleden birinin üzerine Süleyman Seba heykelinin oturtulması, karşısına ise Baba Hakkının heykelinin veya her iki kuleye dayanmış şekilde de bu heykeller yapılabilir. Sanki fena olmazdı..

Unknown dedi ki...

Süleyman Seba Spor Kompleksi olarak düzeltme yapayım.

Coolio dedi ki...

Teşekkürler Emir. Yönetim de bence en kısa zamanda resmi açıklama yapmalı. Tahminen sezondan başına da tribün sponsorlarını ayarlarlar.
Not: UEFA için sponsorsuz stad ismi gerekiyor, dolayısıyla bişey vermek zorundalar. Umarım üzerinde uzuncana düşünülmüş, güzel kararlar (hem stad hem tribün özel isimleri) verirler.

Coolio dedi ki...

Bu arada ben ne zaman kaçırdım bu hibrit olayını? Fikret Orman birkaç hafta önce hibriti bu sezona yapmayacağız çünkü son bir iki maçımızı yeni statta oynamak istiyoruz, dolayısıyla geçici bir çim sericez, sezon bitince hibriti yapacağız demedi mi? Gazete haberi de deği, direk röportajını izlemiştim. Ama basında sürekli hibrit çim serildi diye anlatılıyor?

QuaresmA dedi ki...

Stadın sponsorsuz isminin kesinlikle ama kesinlikle, inadına Beşiktaş İnönü Stadyumu olmasını isterim.

planck dedi ki...

@coolio,
çimi stadda yetiştirmek yerine yurtdışından özel olarak yetiştirilmişini getirip sabitledikleri için hibrite dönüldü tekrar. 2 ay falan sürecek çim işi 2 hafta bitecek gibi duruyor.

yilmaz dedi ki...

@QuaresmA zaten öyle olacak galiba. Eksisozluk'te filan bi kaç yerde gördüm.

yilmaz dedi ki...

bu arada stad açılışının açıklanması tarihi de iyi seçilmiş. Haftasonu lig maçı olmadığı bir tarihte açıklanması iyi oldu bence.

Yalnız haftasonu maç yok hakkaten, olmadı şimdi :)

sadrazam dedi ki...

İnsanlar bu pikselli koltuk olayına taktı. Ya kardeşim o stadın %70 i dolduğu anda o pikselli koltukları görmiyeceksin ki.gökyüzünden stadı izlemek gibi bir hobin yoksa niye takílíyorsunuz piksele?
Kaldı ki bizim stadımízdaki koltuklar diğerlerinin aksine prekaslara sabit değil ki. Abaküs sistem, istendiği zaman uzman bir ekip tarafından 1 haftada değiştirilebilir.

YSY dedi ki...

@Burkay JK

Kaplamanın değişme sebebi şu kuşların geçiş güzergahı meselesi miydi ? Birde benim bildiğim cam değilde şeffaf membran olacaktı ama yazında pişirebilirdi bizi.

Coolio dedi ki...

@planck, teşekkürler, şimdi anlaşıldı.

Unknown dedi ki...

@YSY

Evet, kuşların pislemesi ve bunun temizliğinin zor olacağı söz konusuydu. Ayrıca dediğin gibi mercek etkisi yaratıp içeridekilerin pişmesine neden olabilirdi. Bunun yanında çimlere de zarar verecekti tabiki. Kullanılan şu anki malzemenin yağmur suyu ile kendini temizlediği ve çim için zararlı güneş ışınlarını engelleyip, yararlı ışınları geçirdiği söyleniyor. Akustiğe etkisini merak ediyorum, onu 11 Nisan'da göreceğiz sanırım.

can dedi ki...

Zaten Istanbul'u ozlemistim, su stad meselesi de tuy dikti hasretin uzerine. Sezon bitmeden stada gidebilecek olanlariniz ne kadar sansli oldugunuzu bilip ona gore girtlaginizi patlatin.

Bu arada da sevabina bir iki yurtta sulh cihanda sulh slogani atin da bizim gibi sorusturmalar yuzunden ulkeye donup donemeyecegini bilmeyen akademiklere de Inonu "Park"tan bir kartal selami cakin.

YSY dedi ki...

Bu arada çatıda vodafone yazısına başlanmış.

Unknown dedi ki...

ekşide görmüştüm ve hak verdim, sıcak bir yaz günü her tarafı cam olan bir otobüs durağında en fazla kaç dakika bekleyebilirsiniz? eğer stadın çatısı %100 şeffaf membran veya şeffaf başka bir kompozit malzeme olsaydı o stadın içi yaz aylarında lahmacun fırını gibi olurdu. o yüzden bu eleştiriyi haksız görüyorum. söz konusu etkiyi azaltabilecek malzemeler tabi ki var ama o zamanda maliyet katlanabilirdi, mantıklı olan seçilmiş bence.

42bin kişilik kapasiteyi az bulup keşke kapasite daha fazla olsaydı diyenlere de yuh diyorum. inönüde son 5 sezonda oynanan derbi ve avrupa maçları dışında ortalama kaç seyirciye oynamışız, 30bin!! kişilik inönü stadını kaç maçta kapalı gişe yapmışız acaba.? daha büyük bir stat gereksiz masraftan başka bir şey olmazdı. bilet fiyatları daha düşük olabilirdi orası ayrı konu ama bu seferde başka sorunlar ortaya çıkabiliyor. her hafta dünyanın cezasını küfür yüzünden yedik, yemeye de devam ediyoruz.

buradan yola çıkarak piksel mevzusunun da mantıklı olduğunu söyleyebilirim, zaten dolduramadığımız bir stadımız vardı, bu şekilde önem düzeyi yüksek maçlar dışında taraftarıımızn rağbet göstermediği sezonun kalan %80'inde de stat dolu gözükecektir.

Unknown dedi ki...

@emir mfc

Kapasiteden memnun olmayanlara, "Size başka bir semtte, cebinizden kuruş çıkmadan, 60 bin kişilik stadyum yapalım" deselerdi ne derlerdi acaba... Mevcut şartlarda -stadın konumu değişmeden- yapılabilecek en yüksek kapasiteli stadyum yapıldı. Şu an 43 bin koltuk olduğu söyleniyor, ileride bazı düzenlemeler ile 45 bine çıkarılabilir. 50000+ kapasiteye karşıydım, böylesi iyi oldu. Bu tip stadyumlarda boş koltuklar göze çok batmaz. Ayrıca kapasite arttıkça tribün yönetimi de zorlaşıyor ve bazı tezahüratlar anlamsız gürültüden başka bir şeye benzemiyor.

Cenk Tosun attıkça kadrodaki yeri sağlamlaşıyor. Tek dileğim Tolgay'ın da sezon sonunda daha hazır olup turnuvaya götürülmesi.

kokocambo dedi ki...

kapasite muhabbeti boş muhabbet nazarımda. önemli olan, izleyicinin niteliği. denildiği gibi, feda sezonunda beleşçilerin musluk kapanmaya başlayınca nasıl boşluklar olduğunu gördük hep beraber, keza ondan önceki sezon ortalamaları da ortada. ticari olarak da, daha fazla seyirciyle elde edeceğin hasılatı, daha az ve nitelikli olanlara yansıtılacak fiyatlarla da elde edebilirsin. üstte yazıldığı gibi denetimi, yönetimi de daha kolay. 41.903 tavan olmalı. her şeyiyle yeterli.

planck dedi ki...

https://www.youtube.com/watch?v=9q-KT09XvQA

beagle dedi ki...

11 Nisanda 41903 Spartalı vizyonda... Munihte olacağım maçı izlemek icin semt mekan tavsiyeleri kabul edilir. Mactan çok stadı dolu görme heyecani basti.

ozkankaya35 dedi ki...

Hepiniz cok hossunuz...zevkle okuyorum...Besiktas bu yıl sampiyon olursa neler olur,böyle bir konu acilmasini istiyorum...by canakkale savasi

ozkankaya35 dedi ki...

Hepiniz cok hossunuz...zevkle okuyorum...Besiktas bu yıl sampiyon olursa neler olur,böyle bir konu acilmasini istiyorum...by canakkale savasi

sadrazam dedi ki...

Başkan güzel insan ama çok boş konuşuyor bazen.
Medyanın önünde töreyi gömmek neyin kafası?

QuaresmA dedi ki...

Fatih Terim eğer Burak ısrarı devam etmezse Cenk'e Euro 2016 sonrası ciddi teklifler gelecektir mutlaka. En geç bu sezonun sonundan sonra önünü açmamız gerekiyor. Bu önünü açmak ya 11'e yerleştirmek, ya da satmak olmalı. Avrupa'nın tüm baş altı takımlarında en kötü rotasyon forveti olur, Avrupa'da forvet gibi forvet sıkıntısı olduğundan çoğunda 11 oynar.

Manchester United'a koy, takımı tekrar şampiyonluk potasına sokar. Tottenham'a koy, Kane satılırsa yerini doldurur. Abarttığımı da düşünmüyorum.

Umit dedi ki...

Bence Başkan gayet doğru yapıyor. Töre kim? Aynı Başkan'ın bahsettiği gibi "Beşiktaş'a borçlu" bir şahsiyet. Kimse lagaluga yapmasın ve neden oynamadığı hakkında yazmasın, ayan beyan zaten. Gitmek istiyorsa gider. Kimse Beşiktaş'tan büyük değildir. Medyayı zaten biliyoruz. Ama şu anki yarar durumuna göre Sosa bile bundan etkilenmedi. Bugün itibariyle şampiyonluğa inanmayan ve/veya çaba sarf etmeyen çektirsin gitsin bi zahmet. Töre kim ola ki.

turgay dedi ki...

@ QuaresmA

abi adamı hemen göndermeyelim lütfen 3-5 sene oynasın bizde :) dediklerine katılmakla birlikte avrupa şampiyonasından sonra gomez'i gönderip cenk'in arkasına bi adam almak lazım. cenk bence de çok üst düzey bir forvet.

cochise dedi ki...

@umit
Töre'yle bir dert varsa içeride halledersin. Töre kim evet ama medya daha da kim ki ona malzeme veriyorsun.
Başkanın eleştirilecek de övülecek de tartışmalı da çok yanı var. (İşler iyi gittiği için şu anda terazinin iyi tarafı baskın gibi amma velakin sportif yönetim açısında 4 yıldır her yıl bambaşka mantalitelerle yönetim sağlamaya çalışması falan gibi)
Ancak medya önüne bu kadar çıkması, gerekli gereksiz konuşması, bir ağırlık yaratamaması benim sinirimi bozuyor. Kendine özel bir iletişim danışmanı tutsun. Zaten Ego muazzam. Zaman zaman bi Aziz Yıldırım da buradan mı geliyor diye korkmuyor değilim. Bizim camia da o kadar dağınık ki çok müsait böyle 'one man show'lara..

zago30 dedi ki...

Hazırlık maçında Ç.Rizespor'u 3-0 yenmişiz.Maçı izlemedim ama gollerin 2'sinin altyapı oyuncularımızdan gelmesi güzel.Tolgay asist yapmış,Tosiç rakip kaleye gol atmış Serdar'ın asistiyle bunlar diğer güzellikler.
Mustafa Pektemek ise hazırlık maçı da olsa 90 dk sahada kalıp skora katkı sağlayamamış.Ben sezon sonu gitmesini ve ağır maaş yükünden kurtulmamızı istiyorum.Bonservisine zamanında 4 milyon euro vermiştik.Geçen sezon sözleşmesi yenilendi.2019 sezon sonuna kadar alacağı ücret bu;
-2015-2016 sezonu: 1.400.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti,
-2016-2017 sezonu: 1.500.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti,
-2017-2018 sezonu: 1.600.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti,
-2018-2019 sezonu: 1.700.000 Avro garanti ücreti ve 10.000 Avro maçbaşı ücreti.
Bu maaşla çok daha iyi forvet alınabilir.Orta saha için Gençlerbirliği'nden İrfan Can Kahveci alınabilirse iyi olacağını düşünüyorum.

yilmaz dedi ki...

@zago30 severim pektemek'i aslında ben. Bu kadar da kötü değildi ama niyeyse abuk bi kendini ispat çabası içindeydi geçen sene. Bu sene onu da bıraktı, hepten koyverdi. Çok da üstünde durmamak gerekiyor, sözleşme yenilemek hem de bu ücretlerle ve bu kadar uzun bir sözleşme çok büyük hataydı ama oldu bi kere, yapacak bişey yok. Bu da yönetimin eksilerine yazılacak bir durum.

Yalnız bi pislik yaparak bitiriyim yorumumu, en azından bu sene maçbaşı vermiyoz :P

kokocambo dedi ki...

biraz moral bozucu ama aklıma gelmişken yazmak istedim; gomez ve sosa giderse, yerlerini doldurmak çok çok zor olacak gibi geliyor ülkedeki son olaylar sebebiyle. bütçe dostu yeni transfer yöntemimizi epey yaralayacak tabi bu durum. yabancı transferinde gözden düşmüş olgun oyuncular ya da yükselme potansiyeli olan 20'lerinin başlarındaki bol soru işaretli yabancılara mecbur kalacakmışız gibi.

turkkant dedi ki...

Bence ne yapıp edip Gomez-Sosa'yı tutacağız. İkisi de takıma alıştı ve yaş olarak da 2-3 sene daha üst seviye oynayacak durumdalar. Takımda satılacaklar bence belli:

M. Pektemek: Başakşehir, Kasımpaşa gibi bir takıma 1-2 m. Euro bonservise bırakmak lazım. Arkasına Enes gibi üst tarafı zorlayacak bir üçüncü santrafor alınmalı ya da Ömer Şişman'la idare edilir.

G. Töre: Aras ve Kerim Frei'in dakikasını artırmak için piyasasını bulanı elinden çıkaracaksın. 10+'a sat, seneye K. Frei-Aras'tan hangisi form tutarsa açığını kapatır.

Q17: Bu sene iyiydi, ama seneye 34 yaşında Avrupa Şam. sonrası iyice hedefsiz bir Quaresma gereksiz tansiyon yaratır. Çin'e, Hindistan'a filan 3-5'e satmak büyük başarı olur. Tolgay gelince Sosa'yı kanada çekersin. Kanat forvette Olcay-Frei-Aras-Sosa dörtlüsü ligi rahatlıkla götürür. Hatta Sosa-Tolgay-Oğuzhan üç oyun kurucu ile oynadığında, sol forvete Cenk'i de koyabilirsin.

Bu üç oyuncu dışında, Veli şu an fiyat/performans açısından soru işareti. Ama alan da olmaz, o da gitmek istemez. Sene başı kampı geçirmiş hazır bir Veli güvenlik bir yedek olacaktır. Serdar Kurtuluş'la sözleşme imzalanmamalı. İsmail K. ise muamma. 1-1,2 m. üstüne çıkmadan devam edilebilir. Ben yine de as düşünmem.

turkkant dedi ki...

Üstteki planda takım pek bir güç kaybetmeden 15-20 m. Euro bonservis getirisi elde eder, 5 m. Euro senelik maaş yükünden kurtulur. Bu parayı akıllıca harcarsak Ş. Ligi kadrosu kurarız.

Ben öne hiç dokunmam, Gomez-Cenk-Sosa-Oğuzhan-Tolgay-Frei-Aras-Olcay sekizlisi 5 pozisyon için gayet üst seviye. Tabi senede 15 atacak bir forvetimsi bulabiliyorlarsa alsınlar, ama o adamı nereden bulacaksın? Ben Arfa?

Geriye gelince...

Bir opsiyon, oyun kurma becerisi de olan Melo tarzı bir ön libero bulup Rhodolfo kendini bulana kadar Atiba'yı stopere çekmek, Atiba-Marcelo tandemi yapmak. Alexis ve Necip'i de alternatif yapmak.

Diğeri, Töre'nin parasını beklere gömmek ve iki tane üst kalite bek almak. Mevcut beklerimizin ikisi de tam oyuncu değil. Biri savunma iyi hücum yetersiz, diğeri tam tersi. Bu iki adamı yedeğe çekip oraya as iki bek alırsın. Düşünün Caner-Gökhan kalitesinde iki bekin bizde olduğunu...

Stopere de direk takviye yapılabilir. Marcelo'yı gayet beğendim, ama 30 yaşında Rhodolfo önümüzdeki senenin ilk yarısı biraz zor geliyor bana. Sivok işine dönebilir. Piyasada da bonservissiz bitirebileceğimiz bayağı bir kaliteli stoper var. Agger'in, Vlaar'ın sözleşmesi bitiyor. Serdar Taşçı kiralandığına göre, ufak bir bonservise alınabilir. Marsilya'dan N'kolou'nun sözleşmesi bitiyor. Bu dört adamın herhangi biri Marcelo ile gayet ideal bir tandem oluşturur.

Özetle, bir Töre parasına, eldekileri tutabilirsek kusursuza yakın bir takım kurabiliriz.

planck dedi ki...

3lü biletlerin yanında tek maçlık bilet satışı kararı da çıkmış. boşuna gündemi meşgul etti başkan. çok konuşmaya başladı zaten üzerine gerginlikle artistik birleşince saçmalıyor arada. neyse açılsın da rahatlayalım.

bu arada ozzy cenk olcay topalı 3lü sıkıştırmaya almışlar, hiç fena olmaz :)

can dedi ki...

Gomez sene sonunda yolcuya benziyor. Ingiltere macindan sonra yaptigi sene sonunda bakariz aciklamalari yakin zamana kadar yaptigi "burada cok mutluyum, hic bir yere gitmiyorum" aciklamalariyla celisiyor, ustune baskanin bu hafta yaptigi giderse dunyanin sonu degil aciklamasi da eklenince kalmasinin zor oldugu gorunuyor.

Burda iki temel yonetim problemi var. Birincisi Orman yillar once seffalik sozu vererek gelmisti ama hala Gomez'in sozlesme sartlarinin ne oldugunu bilmiyoruz.Maas filan gibi mevzulardan bahsetmiyorum, yanlis anlasilmasin. Yonetim medyaya defalarca Gomez'in bonservisinin 1000 euro karsiliginda sene sonunda Besiktas'in olabilecegi, Besiktas izin vermeden ve bonservis almadan Fiorentina disinda bir takima transfer olamayacagi vs gibi bir suru inandirici olmayan aciklama yapti. Bunlarin hangisi ne kadari dogru, belli degil.

Ikincisi de yukarda arkadaslarin degindigi baskanin surekli televoleye ilk defa cikmis sohret avcisi gibi surekli konusma ve medyaya malzeme verme ihtiyaci hissetmesi. Bu hafta mesela her gun medyadaydi, Tore'den Gomez'e bir suru gereksiz, abuk sabuk aciklamalarda bulundu. Bence bu tavri Besiktas'a yarar degil zarar veriyor.

can dedi ki...

Bu arada hazirlik macini izledim. Altyapida oynayan iki cocugun gol attigi ve Hamza'nin bayagi one ciktigi bir macta Pektemek hic bir varlik gostermedigi gibi, eski kendini paralayan halinden de cok uzakti. Abarttigimi zannetmeyin, tek bir pas bile alamadi, veremedi. Bence bu maasa takimda bu sekilde oturmasi Besiktas gibi bir takimda diger futbolcular uzerinde kotu bir hava yaratir, bu sene bonservis filan dusunmeden yollar ayrilmali. Senol Gunes'le de olmadi ya, artik eminim. Bu iliskinin hic bir gelecegi yok, ona da Besiktas'a da yazik.

Umit dedi ki...

can. Pektemek vakit kaybetmeden gönderilmeli. Bu kadar lakayt bir adamın kadroda işi yok. Başkanı savunurken fark ettim ki gerçekten gereksizce çok konuşuyor. Bir de Seba isminde hep yan çiziyor ve başkaları da var diyip kesip atıyor. Seba bir yanda diğerleri öteki yanda Başkan, en azından taraftarlar öyle düşünüyor.

ozkankaya35 dedi ki...

Rakip kalede soguk kanli olmak...bosverin gomes i...fikret baskan var...salarim tupcuyu serefsizim...aslinda kalede,defans...vs vs

ozkankaya35 dedi ki...

Tam destek lutfen...ve fullyâ davasi...untmayip unutturmayalim...kopru gecildikten sonra...iyiki varsiniz. Bol sans

ozkankaya35 dedi ki...

Tam destek lutfen...ve fullyâ davasi...untmayip unutturmayalim...kopru gecildikten sonra...iyiki varsiniz. Bol sans

QuaresmA dedi ki...

Mustafa Pektemek'i göndermek isteyenlerin gönderme planlarını duymak isterim. Alıcısı 1 tane bile olmaz ve sözleşmesi hem maliyetli, hem de uzun. Nasıl olacak bu gönderme işlemi?

Umit dedi ki...

QuaresmA. Yarı maliyeti kabullenmek bile bir tasarruftur. Böyle ruhsuz bir adamın kadroda olması dahi zerre eksi. Sözleşmesini uzatanın da, hala savunanın da, etsetera.

beagle dedi ki...

Stad bitti, biletleri satti Fiko gene başladı. Altinsayi nasil sattığını unutmadik. Bence yillar sonra şampiyonluğa oynamamizin en önemli öğesi de onun aldigi oğuzhandir. Şu günlerde bizi karıştıracak aciklama yaptin ya, şampiyonluk giderse o stad sana dar olur Fiko.

Umit dedi ki...

beagle. Mevcut yönetimin Altınsaya yaptığını unutanın Beşiktaşlılığı kurusun.

beagle dedi ki...

Güzel özet.
http://www.kartalbakisi.com/gundem/baskana-mektup-h12823.html

Uzun süre sonra Fikret Orman dendiğinde aklımda her seçime başka birine dayanarak girip seçildikten sonra o kişiyi derhal satan, bir sürü yalan tarihle hayal sattıktan sonra stad daha açılmadan taraftarına camiasına saygısızlık yapan bir adam olacak.
"Babanın parası ile mi yaptın?" ile başlar bir sürü sonla biten hakaretler ederler adama...

Taraftar artık müşteri olduğuna göre bu tip davranışta özgürdür de kulübün başına daha kaliteli bir adam gerekiyor. Yıllar sonra az ağzımızın tadı geldiydi, belli ki geri gidecek.

Basar dedi ki...

Korkuyorum!

Fazla özgüvenli açıklamalardan, her gün beyanat vererek yanlış algılanmaya açık cümlelerden, basın yolu ile futbolcuya mesaj göndermekten, olmayan stada kombine alan taraftara dur hele biraz(!) daha öde öyle maça gel denmesinden korkuyorum.

Beşiktaş bugünkü noktasına kan, ter ve gözyaşı ile geldi. Feda ile, sabır ile, mütevazi durarak, sistem kurarak, akıl kullanarak geldi. Şimdi bunları bir kenara bırakıp, biz olduk minvalinde davranmak neden? Avrupalı gibi sistem takımı olma yolunda giderken şark kurnazı orta doğulu şapkasını takıp böbürlenmek ve hava atmak neden?

Ezeli rakibimizin stadı bitti, şampiyonluklar kazandı, çilekler aldı şimdi Avrupa'ya katılamıyor. Biz süreçte tersten gelip düze çıkma noktasına geldik, neden şimdi tekrar abuk subuk davranıyoruz?

Bu abuk hareketlerin takımı olumsuz etkilemesinden ve kimyamızı bozmasından korkuyorum. Unutulmasın ki biz çok duygusal ve kırılgan bir camiayız.

turkkant dedi ki...

Bu kadar olumlu bir ortamda taraftarı bu kadar karşısına almayı başarmak da beceri doğrusu, Orman'ı tebrik etmek gerek. Tabi rol modelleri Aziz Yıldırım, RTE filan olunca.

ekozu1903 dedi ki...

Allaha şükür herşey iyi gidiyor. Statın geri sayımı başlamış, takım lider, takım geçmiş yıllardan tecrübe kazanmış, teknik direktöre insanlar inanıyor güveniyor, bunun yanında medyada ufaktan bizim psikolojik üstünlüğümüzden, geriden gelenin stresli olacağından bahsetmeye başlamış...

ve işte bu ortamda işin tadını çıkarmak varken gereksiz, ortamı geren, klup içi tartışmalara sebebiyet veren şeyler neden söylenir?? kendi iyiliğini anlatmak için illa başkası kötülenir?? futbolcuna (ki adam zaten sorunlu) medya üzerinden ayar vererek neden rakiplerinin ekmeğine yağ sürülür? Bunlar yapılarak neden var olan olumlu hava kendi elinle dağıtılmaya çalışılır?

gerçekten bizim en büyük problemimiz kendimizle.

BJK4EVER dedi ki...

Pektemek ancak maasinin yarisi karsiliginda kiralanir. Onun disinda net zarar yazdik maalesef, o kesin. Takasla bile gitmez o maasla maalesef.

Baskan'in tum aciklamalari, hamleleri dogru bence. Gomez dahil hicbir oyuncu vazgecilmez degildir, gayet guzelce aciklamis. Tore'nin cektirdigi fotograf da yanlis, son zamanlardaki tutumu da, gayet dogal elestiri.

Bilet konusunda gayet hakli. Kombineler satildiginda stadin ne zaman bitecegi belli degildi. O yuzden 365 gun ibaresini de cok ciddiye almamak lazim. Sonucta kombine sezonluk satilir ve bir sekilde ayarlanacakti. Gelecek senenin son 3 maci yerine bu senenin son 3 macinda tercih kilindi ve ustelik kombine sahiplerine oncelik tanindi ve mac basina fiyat (100 lira) bir FB ic saha maciyla esit. Ustelik acilis ve sampiyonluk maclari icin. Sikinti ne anlamadim?

Taraftar zaten 2 senedir kombinelerle maclara bedava girmesini biliyor. Takimi maddi manevi olarak gayet yanliz biraktilar son 2 yildir. Simdi acilis ve sampiyonluk maclari icin 100 lira isteniyor cok mu? Harbiden anlamiyorum. Rantci Carsi'nin da Allah belasini versin o ayri konu.

Basar dedi ki...

@BJK4EVER

Kardeş sen konuyu zaten hepten yanlış anlamışsın.

Bu arada çarşıdan degilim. 2 senedir hiçbir maca da bedava gitmedim. Bitmemiş stada yardımcı olmak icin sezon bası kombine aldım. Oturduğum koltuk da 100 degil 310 TL.

ekozu1903 dedi ki...

ben ankaradayım. Burdaki maçların hepsine olması gerektiği gibi para mı ödeyerek girdim. tam ne demek istedin anlamadım açıkçası.

usul esastan önce gelir. içerik olarak tamamen haklı olsa bile bu üslupla fayda değil zarar getirir.

Coolio dedi ki...

Pektemek'den zarar edeceğiz, orası kesin ama ben onun da oynamak istediğini ve giderken kolaylık çıkaracağını düşünüyorum. Zaten Kasımpaşa, Başakşehir'e giderse 800-900 bin euro verirler, biz de biriken borcuna karşılık bonservis almayız gibi birşey çıkar.

Veli'nin Pektemek'den daha çok alıcısı çıkar ama bence Veli Avrupa'ya döner.

Gomez'i unutalım derim. Adamın sene başından beri bu kadar kasması yeniden büyük bir lige/takıma dönmekti. Avrupa şampiyonasının da bu seneye denk gelmesi ekstra motive etti onu. Turnuvada kendini gösterip Madrid filan yapar bence. Dolayısıyla aklında gitmek var taaa en baştan beri.

Sosa moralmen toparlandı ama ben hala gitmeyi istediğini düşünüyorum. Şampiyonlar ligine kalmamız ve ücretinde artış onu belki tatmin eder ama bunu biz yaparmıyız bilmiyorum.

Gomez ve Sosa'nın yanına Oğuzhan'ı da ekleyelim derim. Avrupa şampiyonasında Arda ile takımı onlar çekip çevirecek. Dolayısıyla transferi hiç süpriz olmaz. Zaten sürekli takip edilen bir adam ama bizimde hayır diyemeyeceğimiz bir teklif gelebilir bu yaz.

Töre'ye 10 üzeri teklif geleceğini hiçmi hiç sanmıyorum. Hala kendini kanıtlamış değil. Eğer yönetimle ilişkiler düzelmesse en fazla 5 EUR'ya yurtdışına satılır. Düşük bir ihtimal ama şaşırmam: Yurtdşına gidişi dolaylı olarak FB'ye gelmesinin yolu da olabilir.

Aras'ın Türkiye'de oynamak istediğini düşünmüyorum. Kiralık/satılık talibi olduğu sürece yönetimde onu getirmeyecek zaten.

Özet olarak ben Gomez, Sosa, Oğuzhan üçlüsüne (takımın tüm hücum gücü) %70 ihtimalle gidecek gözüyle bakıyorum ve dolayısıyla seneye transfer döneminde işimiz çok çok zor.

Neyse lig devam ederken bunları konuşmak yersiz, affola.

Unknown dedi ki...

Bilet olayında sıkıntı tek değil bence;

- adam kombineyi sırf stat açılacak diye satın aldı, bu sezonun son maçlarını bedava izleyecek, gelecek yılı da şimdiden satın almış olacaktı. Kulübün bu noktada iki yanlışı var; birincisi geçtiğimiz haftalarda durdurduğu kombine satışlarını yeni sezona kadar yeniden başlamamalıydı. Madem satışa çıktın, kombine sattığın adamlara bu kombineler yalnızca gelecek yıla ait denebilirdi, bu sezon için devre arasından sonra bedava maç izlenemeyecek denebilirdi. Denmedi.

- çarşı'nın tribüne dönmesi. Malumunuz çarşı geçen haftalarda tribünlere geri döndüğünü açıkladı ve bu bir şekilde stadın yeniden açılması dönemine denk geldi. İyi veya kötü niyetli olduklarını söyleyemem ancak görebildiğim kadarıyla en büyük tepki yeni kombine alan bu gruptan geliyor. Yani adam 2 sene önce kombinesini almış ve bir şekilde durumu kabullenmişken, kombinesini yeni alanlar bu sezon için yeniden bilet satışına tepkili..

- ayrıca benim de içinde olduğum bir grup ise 3 maçlık toplu satışına tepkili. Benim açımdan sorun şu, iki ay önce uçak biletimi almışım, kayseri maçına engelli kardeşimi de alıp gitmek istiyordum. Adamın daha haberi yok o ayrı, ancak şu durumda kalan maçlara gidebilmek imkansız, en ucuz bilet 300 + 300= 600 TL üstelik gidemeyeceğim maçların da ücretini ödemek durumundayım. Önümüzdeki maçlara gidemeyiş sebebim istanbul ve çevresinde yaşamıyor oluşum, 1,5 saatlik uçak mesafesinden maça gelmeye çalışmam (yol+zaman+maddi manevi sıkıntılar) ve eş zamanlı olarak proje raporu + doktora tezimi yazmam. Yani insanlar kendilerince plan ve program yapıyorlar ama ne yazık ki yönetenlerin umurunda olmuyoruz.

Kendi açımdan bende hayal kırıklığı oluştuğunu söyleyebilirim, tepki göstermek isterdim ama kulübün durumunu da görebilecek durumdayım. Neyse sineye çektik kısaca..

Not: Tek maçlık bilet satışlarının en azından şimdilik bursa maçı için gerçekleşeceğinin farkındayım.

sadrazam dedi ki...

@BJK4EVER

Ya kardeş, cümlenin sonuna "Allah belasını" versin ilave edince cümlenin vurgusu mu artıyor, yoksa senin trollüğünden mi kaynaklı çözemedim ben.

Bir grubu, oluşumu, camiayı sevmemek başka geneline bu şekilde hakaret etmek başka şey. Üslub aynı RTE,Aziz,Fikret Orman üslubu. İşte tam da burada eleştiriyoruz Başkanı "ÜSLUB".

Başkanın Bahsi geçen konuşmasında" Beşiktaş taraftarı artık boynu bükük dolaşmıyor, ezik hissetmiyor" cümlesi var. Beşiktaş taraftarı kendini ezik mi hissetmiş bu güne kadar diyoruz.
-Alman Milli takımının golcüsünü izlemenin bir bedeli var diyor. Doğru ama Eneramo yu izlemenin de bir bedeli var diyoruz.
-Reza Sarraf gibi adamlarla BEŞİKTAŞ ismini yan yana getirme dedik. Parasını verene loca satarım, ben klübün menfaatini düşünüyorum dedi.
- Tam üç kere medya karşısında Stadın açılış tarihi ile ilgili yalan söyledi. Sonra çıktı loca satabilmek için dedi.Bu konuşmalardan biri de Divan kurulunda idi.Bu gün divanda yalan söyleyen adam yarın neler yapmaz dedik, demirörenci, adalıcı olduk.
- Kart 1903 diye sikimsonik bir icat çıkardı. Güya bu kart olmadan bilet ve kombine alınamayacaktı. Millet evinde iskambil gibi kart biriktirdi senesi dolmadan çöp oldu.
- Rıdvan Akar gibi bir adamı medya sorumlusu yaptı, hepimiz taktir ettik, senesi dolmadan her fırsatta, her mecrada adamın tweelerini yalanladı.
- Kimsenin hayalini kuramadığı bir stat yaptık, herkes bunun bedelini ödeyecek dedi. Doğru ama eğer bu sene şampiyonluk gelmezse 4 yıllık sportif başarısızlığın da hesabı sorulur dedik. işte o zaman insanlar Basketbol, Voleybol takımını amatör branşları sorgulamaya başlar diyoruz.

Şimdi senin bu Allah Belalarını versin dediğin oluşum 80 yıldır tribünde. Sen daha portakalda vitamin değilken, kapalı tribünü fenere, gs ye kaptırmamak için savaş vermiş, Yardım kampanyaları düzenlemiş, sokak hayvanlarına barınak yapmış, kızılay için kan toplamış bir oluşum. İçlerinde Beleşçi, menfaatçi yok mu? elbet vardır. Ama bu onları senin yaptığın gibi aşağılamayı gerektirmez.
Son olarak o beğenmediğin grubun kurucularından birinin de dediği gibi;"Beşiktaş'dan menfaat bekleyen, anasından am beklesin"

yilmaz dedi ki...

Keşke daha az konuşsa, daha bütünleştirici olsa. Zaten 30000 kombine satmışsın. Kalan biletleri en ucuzu 100 TL'den satsan 1 saatte tükenecek. 3'lü bilet saçmalığını ortaya hiç atmasan kimse yeni stadın ilk 3 sezonun son 3 maçına 100 TL bilete fazla demez. Bilet fiyatlarımız budur, bu seneye özeldir seneye daha uygun fiyatlarda biletlerimiz de olacak de olsun bitsin ne karıştırıyosun Gomez'i Cenk'i.

Sonuçta kendisi son 4 senede Beşiktaş başkanı olabilir ama Beşiktaş senelerdir o kadar kötü yönetiliyor ki o "beleşçi" denen taraftarların bile takım değiştirmemiş olması bile bir lütuf. 20 yaşındaki gencin gördüğü 2 şampiyonluk var, birini de hayal meyal hatırlıyordur. Muhammed Demirci'nin Alex'in formasını alabilmek için, usul usul sokulduğu sahneyi gözünüzün önüne getirin. O sahne Beşiktaş'ın gençlerinin bir özetiydi. Buna rağmen hala bir taraftar kitlesi var Beşiktaş'ın ve maçlara almazsan alma ama, saygıyı hakediyorlar, lütfen başkan.

Kulüplerin başarı için daha fazla gelire, taraftarların daha fazla harcama yapmasına ihtiyaç vardır ve ben bunu desteklerim. Ben Vodafone Arena'nın maç biletinin 100 TL 200 TL olmasını eleştirmem, çünkü veren var. Ama her seferinde sen istiyor Gomez'i görmek, verecek 100 dolar demenin de bi anlamı yok. O zaman Gomez olmasın Ben Pektemek'i seyredeyim bilet 15 TL olsun diyen taraftarlar da olur, ona nasıl açıklama yapacaksın? (Beşiktaş futbolcularının hepsi benim için değerlidir, Pektemek de öyle. Eğer ben bir maçı seyretmeye karar verdiysem Forvette Gomez mi var Pektemek mi var benim için önemli değil)

Yani şunun şurasında senelerdir 1 şampiyonluk göreceğiz (o da daha hala diken üstünde), burnumuzdan getirmenin anlamı yok sayın başkan.

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

310 tl 3 mac icin, mac basi 100 tl iste. Sikinti bu degilse ne oldugunu anlat, bilelim.

Evet, hukuksal olarak haklisiniz. Sonucta kombineler alindiktan 365 gun sonra gecerli, bunda sikinti yok. Ama bu sekilde yururluge girse gelecek senenin son 3 macini seyredemeyecek kombine sahipleri. O zaman da 'yahu boyle sacma is mi olur, hersey hukuk sozlesme degil, baskanin mantikli davranip son 3 maci hediye etmesi gerekir' denmeyecekmiydi?
Zaten kombine sartlari oldukca makuldu, tek fiyatina iki senelik kombine alindi. Hala ne bu sikayet anlamiyorum. Simdi 3 maclik pakedi tek maca da indirdiler. Emir MFC'nin ornegini verdigi sikinti da cozulmus oldu iste.

@sadrazam

BJK taraftari basari acisindan ezilmistir, bu dogrudur. Besiktas'in kimligi, buyuklugu tartisilmaz, ki bu kadar basari endeksli olsak zaten tutmazdik simsiki. Ama basari acisindan geride kaldik ve bu bir mahcubiyet yaratiyordu. Bunu dile getirmesi gayet dogal. Belki ezik kelimesi dogru kelime degildi, ama baskanin bunun gencligin argo olarak kullandigi 'ezik' gibi demek istemedigini herkes anlamistir zaten.

Reza Zarrab konusunda baskanin yapacagi birsey yok. Parayi basan locayi alir istedigi gibi kullanir. Siyasi kimlige veya tipine gore loca satacak degil.

Eneramo'yu izlemenin de bedeli var tabii. Onun bedeli 20 tl, Gomez'inki 100 tl. Gayet normal.

Carsi denen olusum 80 yildir tribunde de, son 2 senedir neredeydi, goremedim kendilerini Olimpiyat'ta, Ankara'da, Konya'da? Stat biter bitmez ortaya cikti 2 senedir gorunmeyen Carsi, hayirdir?

@coolio

Gomez konusunda emin degilim. Bence kendisinin buraya gelmesindeki asil amac Euro 2016, ki kendisi de surekli dile getiriyor zaten. Ama kendisini bu saatten sonra Besiktas'tan daha cazip bir takim istemez. Bizim ustumuzdeki top class takimlarinda anca yedek oyuncu olur. Bize esit takimlarda da bizdeki kadar para kazanamaz ve bu guzel ortami (iyi futbol oynamaya calisan takim, CL, yepyeni stat) bulamaz. Gomez'in nasil, hangi takima gidebilecegini kafamda hic netlestiremiyorum.
Oguzhan'i da kolay kolay satacagimizi zannetmem. Ayni sey G.Tore icin gecerli. Oguzhan 25, Tore 15'ten asagi satilmaz, satilmamali da zaten bence. Gelecek sene iyi bir CL macerasindan sonra bu fiyatlar kesinlikle absurt olmaz.

Basar dedi ki...

@BJK4EVER

2 tane üniversite bitirdim ama hesap yapmayı öğrenemedim! Oturduğum koltuk tek maç için 310 TL, 3 maç toplu alırsam 840 TL. 3100 TL (muadili) ödedikten sonra pamuk eller cebe haydi bakalım 840 daha verin (veya tek maç 310 TL) denmesi ayrıca da tam olarak aldığım koltuğun garantisinin de verilmemesi beni rahatsız etti.

Ayrıca ben kombinem olmasına rağmen 3 maç için paralı girişe hoşgörü ile bakıyordum fakat biçilen raiç bedel gerçekten yüksek. 3 maçlık blok bilet alırsam tüm yıl kombinesine verdiğim rakamın <%27'sini vermek zorundayım. Bu da beni rahatsız ediyor.

İşin hukuksal bölümünde değilim, yapılanı etik bulmuyorum.

Not: Sadece kendim gibi yazdım ama zar zor 1000 tl denkleştirip kombine alan insanlara haydi bakalım 300 daha ver demek doğru değil. Bilet fiyatları kombine sahiplerine biraz daha düşük tutulabilirdi. Biraz daha az para kazanılırdı, o miktar da Mustafa Pektemek gibi adamlara anormal paralar ödemeyerek telafi edilirdi...

BJK4EVER dedi ki...

@Basar,

Ben dusuk kategoriden hesaplamistim, ama fark etmez. Sonucta senden ekstra bir para istenmiyor. Kombinen gelecek sezonun son 3 maci gecerli olacak, obur turlu olmayacakti. Oncelik hakki da taniniyor.

Ayrica 1000 tl'yi zar zor denklestirecek insan da gelmesi o zaman. Dunya uzerinde 15 milyon Besiktas'li varsa sadece 40.000'i maca girebilecek. Bunun da bir bedeli olmali. O parayi denklestiremeyen vatandas da acilis macina gitmesin, gelecek sezon daha uygun bir maca uygun fiyata bilet alsin.

M.Pektemek vs olaylarina hic girmeyelim. Kulubun maas politikasini gayet iyi bir sekilde duzenleyen, rakiplerimizin ceyregi butcelerle rakiplerden kat kat iyi futbol oynayip lider olan bir takim yaratildi. O konuya hic girme, daha iyi. Bu stat oluyorsa ve biz o stada 2 hafta sonra sampiyonlugun en buyuk favorisi olarak gireceksen bunun zaten bas mimari Fikret Orman'dir....

Unknown dedi ki...

Basketbol takımımızın yine "ezik ezik" dolaşmamızı sağladığını gördük. Arkadaş her sene aynı şeyi yapıyoruz, çok mu zor ya yönetim kuruluna daha önceden profesyonel basketbol oynamış eski bir oyuncuyu veya eski bir koçu almak, basketbolu ona teslim etmek, hatta işin ekonomik tarafı için bir profesyonel ile çalışmak çok mu zor.

Elimizde Kartal Özmızrak vardı, halen Ömer Utku Al ve Enes Berkay Taşkıran gibi gençler var ama biz hala engin atsür ve muratcan güler ile zaman kaybediyoruz. Hatta ve hatta cenk akyol ile.. Yazık oluyor bu çocuklara, yazık oluyor harcanan paralara.

BJK4EVER dedi ki...

Abi adamlar tam o cocugu ya. 360 tvde guzel seyler konusmak icin o kadar kasti, serhatin tuzak sorularina dusmedi. Sike sorusuna (serhat direkt bjknin sampiyonluklari calindigina inaniyormusun dedi) cevap verdi, hatta mac vs anmadan serhat 8-0lik gs maci var o sizce temiz mi dedi; ona da olabilir dedi. Hicbir sikinti yok. Yayindan 15 dk sonra a sporda manset: fikret orman gsyi hedef aldi sike yaptilar dedi.
Adamlarin ikinci manseti gs kendi stadini yapamadi dedi, buradan da salladilar. Halbuki bu konuda da tam tersine acikladi konu gs degil sadece bizim farkliligimizi anlatmak icin anlattim dedi. Gsli bir dallama da cikartmislar o da salladi baskana. Hatta pic bjk gsyle oynayacaksa hafife almasin falan dedi. Sunucu da bjkliler twitterda yorum yapiyor ornek yorum olarak da bjk sampiyonluk stresine mi girdi vs dedi. Harbiden su yarim saatte medyanin kancikligi pislikligi o kadar net belli oldu ki.

Basar dedi ki...

@BJK4EVER

Mümkünse sene sonuna kadar TV'lerde boy gösterilmesin. Bilhassa başkanın kesinlikle TV'ye çıkmaması lazım. Daha kendi camiasını rencide etmeden konuşmayı bilmiyor, tuzak sorulara anlamsız cevaplar vermesi an meselesi!

O soruya da "olabilir" değil, biz geleceğe bakıyoruz yeni stadımızda nice zaferler kazanacağız gibi bir cevap verip kıvırması lazım. Başkan birçok konuda yetenekli olabilir ama basın sözcülüğü yapacak yetenekte değil. Hiç yapamıyorsa parayı bastırıp kendine bir konuşma danışmanı alsın!

Unknown dedi ki...

@Basar

önceleri seninle aynı fikirde olsam da, ben tam tersini düşünmeye başladım. sabah beri aklımı başka bir şey kurcalıyor. Başkan son derece doğru bir iş yaparak takımın üzerindeki ilgiyi kendisinin ve stadın üstüne çekmeye başladı, düzenli yapılan açıklamalar ile sürekli medya yemleniyor ki bu sayede medya "gökhan töre'nin aklı karıştı", "ödemelerde sıkıntı var" gibi başlıkları medyada göremiyoruz, görmüyoruz. algı yönetimi işi oldukça doğru ilerliyor. bilinçli ve sistematik bir şekilde yapıldığını düşündüğüm bu sürece başkan kesinlikle devam etmelidir. sistem türkiye'de bu şekilde işliyor, ya gündemi beyanatların ile sen belirlersin veyahut suni oluşturulan gündemler seni uğraştırır.

beagle dedi ki...

Rize maçı gözlemleriyle İsmail ile ilgili erken bir not düşelim:

Marcelo havadan süper, arkasına atılan derinleme topta Pedro'dan bile ağır. Yanında Tosiç ile bu sebepten olamıyor. Yani sene sonuna kadar İsmaile mecbure olabiliriz. Ama sene sonunda İsmail yerine makul bir adam alınırsa iyi bir yedek Tosiç olabilir. İsmaille yüksek bir kontrat cinayettir. Bu akılsız kazmaya Beşiktaş şu ana kadar 10 milyon Euro'dan fazla gömmüştür. Yeter artık!

Her maç minimum 3-4 kez sol kanattan atak yedirip, 15-20 maçta bir asist ortası yapabilen bir adama "çaba"dan kanaat notuyla yıllarca sabrettik. Yerine hiç olmazsa Beck misali ortalama bir adam bulalım.

Takımda 2-3 zayıf nokta kaldı. Bunların başında İsmail geliyor.

Barreto dedi ki...

Endüstriyel futbol kurallarına göre yarışmalısınız. Yeni nesil taraftar gerek. Kulüp ve lisanslı ürünleri için para harcayan "parasal etkili taraftar" yani, statta kendi rituelinde eğlenen değil. Başkana bravo. Son üç maç için keşke daha pahalı satabilse biletleri, açılış maçı bir kez olur. Başkan ekonomi biliminin kurallarına uygun hareket ediyor. Talebin en yoğun olduğu donemdeyiz. Taraftar ve yönetim romantik ve iş bilmez olursa şerefli ikinciliklerimiz daha çok olur. Yeni nesil taraftar gerek. İnönü de değiliz, Vodafone arenadayız artık.

can dedi ki...

@ beagle
Kesinlikle katliyorum. Tabii Gunes'in ne dusundugu her seyden onemli ama bence de Ismail'i yedek olarak dusunup ona gore sozlesme onerilmeli. En iyi senesinde bile verdigi somut katki cok dusuk. Ama yerine Beck gibi birinin alinmasina da karsiyim, alinacak insanin hic degilse orta yapma yetenegi olmali. Aci ama Munch'ten beri oralarda dogru duzgun orta yapan biri olmadi. Vallahi forvette Gomez ve Cenk, kanatlarda da bu kadar orta ozurlu adam varken bu takim nasil bu kadar iyi gitti, bazen aklim almiyor.

Umit dedi ki...

Beşiktaş hiçbir şeyden çekmedi beklerden çektiği kadar. Birileri Beşiktaş'ın bu futbol yönetimine modern futbolda beklerin rolünün ne olduğunu acilen anlatmalı. Bek stoperden daha önemlidir. Çünkü defansif olarak ani atakları engelleme yönünde daha etkili olması beklenirken hücumda da daha fazla etkinlik sağlar. Diğer taraftan bunca oyuncuya karşın bizde Tolgay dışında orta alanda oyunun iki yönünü hakkıyla oynayabilen bir adam yok. Ligimizin düşük performansı bizi kandırmasın. Şu anda en iyi topu biz oynuyor olabiliriz ama yeni sezonda Avrupa'da iş yapmak istiyorsak hele ki pres yerine pas oyununu tercih ediyorsak Tolgay benzeri bir transfer muhakkak şart oğlu şart. Bu şekilde bana göre değişecekler dışında mevcut kadrodakilerin kalacağını öngörerek yeni sezona transfer planı: 2 bek, 1 stoper ve 1 oyunu iki yönlü oynayabilen orta alan oyuncusu. Bu 4 transferle gayet iyi bir takım olabiliriz. Bu bağlamda gidebilecekler: İsmail, Serdar ve Veli.

canaskin dedi ki...

2014 yılından kombinesini satın alan insanlar, ne zaman oynanacağı belli olmayan açılış maçında orada olabilmek için o kombineyi aldı, gitmesi gelmesi maç izlemesi 8 saat süren Olimpiyat'taki maçlara gidebilmek için değil. "2 sene maçlara bedava gidildi" falan bunlar hikaye, kulüp iki sene önceden kombine satabilmek için o şekilde bir ek fırsat sağladı taraftara. Ayrıca 80.000 kişilik stadın biraz daha dolu gözükmesi için böyle bir hamle takıma da avantaj oldu.

Şimdi başkan çıkmış diyor ki "izlemek istemiyorsan gelecek adam çok", bu düpedüz ahlaksız bir fırsatçılıktır. Hadi çoğumuz üç maçlık bilet parasını verebiliyor diyelim, bugünlerde tekrar ödeme yapamayacak durumu olan insanlar ne olacak? 2014'te parasını verdi, şimdi parası olmadığı için satın aldığı koltuk yerine tv'den izlemek zorunda kalacak.

Ekonomik açıdan geliri maksimize etmek mantıklı gözükebilir ama işin etik kısmı da var. "Şu kadar parayı denkleştiremeyen adam maça gelmesin" demek doğru değil, o parayı denkleştiremeyen adam 2 sene önce çoktan denkleştirip aldı o koltuğun hakkını, şimdi aynı koltuk tekrar satılıyor. Belki hayatında sadece bir kez kombine alabilecek, belki 2 sene önce işi vardı şu an işsiz, belki 2 sene önce bekardı şimdi evli ve çoçuğu var vs. senaryolar bunun gibi gider. Zalim patron gibi davranmak yanlış.

Basar dedi ki...

Sevgili Barreto,

Yazdıkların çok güzel ama işin başka boyutunu da düşünmek lazım.

İlk önce sanıyorum ben "parasal etkili taraftar" sınıfına giriyorum. Eski numaralı olarak adlandırılan yerden kombinem var, çocuğum dahil evde her türlü formamız var, oyuncak Beşiktaş otobüsü, bira bardağı gibi bilimum aksesuarlarımız da var.

Yanlış anlaşılmasın böbürlenmek için söylemiyorum yukarıda yazdıklarımı. Daha önce de yazdığım gibi parasal etkili taraftar olarak yapılan muameleye tepkiliyim ama sorgulatmak istediğim bu değil.

Arkadaşım bugün stadın açıldı, şampiyonluğa oynuyorsun ve bu biletleri gönül bağı değil $$$ olarak görüyorsun. Yarın öbür gün takım iyi gitmediği zaman bu tribünlere $$$ olarak gördüğün kişileri çekebilecek misin? Peki gönlünü kırdığın kişileri çekebilecek misin? Bu yüzden bu işlerin dengesi çok önemli.

İlk önce abuk subuk beyanatlar vermeyeceksin. Sonra şark kurnazlığı ile 10 gün önce kombine satışı yaptığın taraftara veya 2 yıldır taahhüt ile kombine alan insanlara haydi bakalım pamuk eller ceplere, şu 3 maç için de fahiş fiyattan para bayılın. Siz almayacaksanız bekleme yapmayın arkada kuyruk var minvalinde konuşmayacaksın.

Bugün işler iyi gidiyor, yarın işler kötü gittiğinde bu sözlerin hatırlanır tefe koyulursun. Ayrıca o stadyumda 5000 kişiye oynarsın. O yüzden denge çok önemli.

Bizim camia olarak bir olmamız, mütevazi olmamız, sistem takımı olmamız ve iyi günde de kötü günde de en az 20,000 kombine satıyor olmamız lazım. Bu yolda birçok adım atmışken bu stratejik hatalara ve saçmalamaya gerek yok.

Basar dedi ki...

Bu işin açıklaması şöyle olmalıydı.

Feda dedik bizleri yalnız bırakmadınız, sizlerden bir kere daha fedakarlık rica ediyoruz ve son 3 maçımızda kombine yerine bilet satışı gerçekleştireceğiz. Hepimiz anlardık ki takımın ihtiyacı var. Tamam derdik.

Şu kadarlık bir açıklama bile bütün bu tepkileri bertaraf ederdi ama ben oldum egosu bunun önüne geçti sanırım.

Not: Bizde biletleri alıp nasıl olsa satılıyor diye karaborsadan fahiş fiyata satardık (hani ekonomi biliminin kurallarına göre) ama duruşumuz buna müsaade etmiyor.

dominic molise dedi ki...

bir sorum var.
gundemin cok fazla stat ve orman olmasi sizde de "sampiyon olduk, turu yeni statta atiyoruz" havasi yaratmadi mi.

dominic molise dedi ki...

bir de ek olarak bu haftaki kasimpasa ilk 11'ine iyi bakin ve fener'e karsi oynayan 11 ile kiyaslayin.

Barreto dedi ki...

Sayın Basar,

Başkanın açıklamaları ayrı tartışma konusu, katıldığım ve katılmadığım kısımlar var. Fakat kalan üç maçtaki pahalı bilet uygulamasını %100 destekliyorum.

Denge konusunda mantıklı gerekçelerin var, fakat dengeyi yeni koşullara yakın bir yerde tutturmak lazım. Bence taraftarın omurgasını oluşturacak ana kitlenin ciddi biçimde değişmesi gerek. Bunu da bilet politikası ve taraftar akreditasyonu ile yapabiliriz. Kötü günleri/kriz zamanlarını baz almak doğru olmaz. Ayrıca feda/cefa döneminde son 3 yılda takımın popüler taraftar grubunun ortadan kayboluşunu falan da dikkatle düşünmeliyiz.

Bu anlamda, belki stadın yeni açıktaki 6000-7000 kişilik bölümü (Liverpool'un The Kop gibi veya Almanlar'ın kale arkası tribünleri gibi) bahsettiğin geliri az "sadakati yüksek-cefakar" taraftara ayrılabilir. Ben her daim locaların yüksek fiyatla alıcı bulacağını, en kötü zamanında bile çok rahat 15000 kombine satılacağını düşünüyorum. 14 milyon insanın yaşadığı Dünya'nın pahalı metropolleri arasında yer alan bir şehrin tam merkezinde hem de Boğaz'da Dolmabahçe'de böyle bir stadın boş kalmasını ihtimal olarak düşünebiliyorsanız, buna göre tedbirli davranalım diyorsanız, kusura bakmayın ne bu şehrin, ne bu takımın, ne bu kulübün, ne de bu stadın hakkını veremezsiniz. Ayrıca kulübün 1 milyar 214 milyon Lira borcu olduğunu, Finansal FairPlay kurallarına maruz kaldığımızı unutmamalıyız. Taraftar bunu da hesap etmeli. Bencillik yapmamalı hiç kimse.


Unknown dedi ki...

Aslında olay, @Basar'ın son yazdığı şey. Yönetim iyi niyetli bir şey düşünmüş fakat başkanın taraftara anlatış üslubu çok yanlış. Bu durumu başka bir yöneticinin ağzından dinleseydik daha faydalı olacaktı belki de.

Stadyum Bursaspor maçına nasıl yetişecek ben hala onu düşünüyorum. Günlük fotoğrafları takip ediyorum, özellikle stadın dışında bir sürü iş görünüyor. Bir hafta içinde bu düzenlemeler halledilebilir mi emin değilim. O gün oraya gidecek olan insanlar inşaata dair kalıntı ve pislik görmemeliler. (Stadyum dışındaki düzenlemeyi sanırım Büyükşehir Belediyesi yapıyor.)

Umarım bu erken açılışta mahcup olmayız.

cochise dedi ki...

Gökhan Gönül olayı bizde olsa şu anda asılacak suçlu arama peşindeydik sanıyorum. Adamlar pişkinlikte olabilecek en üst seviyede. Algı yönetimi için doping değil yasaklı madde; performans arttırıcı değil ağrı kesici. Sanki bunların bir önemi varmış gibi; bir de tabi Gökhan şöyle adam böyle adam. Bunun da bi önemi yok ki.(Ayrıca Kriter Caner, Melo, Belöz ise herkes adamdır.)
O kadar gazeteci takip ediyorum biri de merak edip Doping Talimatına bakmamış belli ki. Bir de Demirkol'u eleştiriyorlar ki haklı olan o. Talimatta (32.1.1. madde) çok açık bir şekilde Tedavi Amaçlı Kullanım İstisnası için 21 gün önce başvurulmalı diyor. (İnceleyip haklı olup olmadığına karar vermek için.)

Gökhan'a bilinçli olarak yaptığını kesinlikle düşünmüyorum; kulüp doktoru ya da yetkililerin hatasıdır. kınama ile geçiştirilmesi muhtemel. Ama iyi bir savunma yapılmazsa ceza da çıkabilir..

planck dedi ki...

3 gün önce sakatlanan adam için 21gün önceden nasıl bildireceksin yahu ne saçmaymış.

Umit dedi ki...

Bir Ibra-Sivok olayına bakıyorum bir de Fowler'a. Büyük futbolcu olmak başka bir şey.

https://www.youtube.com/watch?v=aQ1BodACZkQ

cochise dedi ki...

@planck
sen yazınca benim de kafama takıldı, kural daha genel kullanımlar için belli ki (misal Atiba'nın astım ilaçları) biraz daha araştırdım, TFF şöyle bir çıkış yolu vermiş;

"Ancak ACİL tıbbi müdahale durumları söz konusu olduğunda, yasaklı ilaçların kullanımı sonrasındaki TAKİ* başvuruları kabul edilmekte olup eğer kriterlere uygunluk saptanırsa onay verilmektedir.

TAKİ Onay Kriterleri hakkında kısa bir hatırlatma yapmak gerekirse;

1- Sporcunun rahatsızlığına yönelik olarak alternatif bir tedavi bulunmamalıdır,
2- Yasaklı madde veya yöntem uygulanmadığında sporcunun sağlığı ciddi tehdit altında olmalıdır,
3- Yasaklı madde veya yöntemin kullanılması normal performans sınırlarını aşacak bir katkı sağlamamalıdır."

Yani benim anladığım bir sakatlık olduğunda hemen maça çıkacaksan yasaklı madde yerine yasak olmayan maddeler arasından seçecen tedaviyi. Çünkü Acil durum için başvurduğunda yorum yapacak bir kurula bırakıyorsun işini. Bu olayda ceza çıkmasına pek ihtimal vermiyorum ama ceza almak gibi riskli bir yaptırım varken ben olsam hiç riske girmezdim açıkçası.

* TAKİ = Tedavi Amaçlı Kullanım İstisnası

planck dedi ki...

evet durum tam olarak böyle benim anladığım, fb ilaçları kullandığını maça çıkmadan önce bildirmiş fakat normalde bildirmek yetmiyor onay alıp maça çıkması gerektiği için şimdi federasyon hukuk kuruluna sevk etmiş zorunlu olarak. eğer başka bir tedavi yöntemi mümkün değildiyse ceza gelmeyecek.

Unknown dedi ki...

Sporcu sağlığının önemli olduğu durumlarda kullanılması zorunlu bir durum oluşabilir. Bunu anlarım, örneğin oyuncu astım hastası olabilir veya kanser atlatmış sonrasında ilaç kullanması gerekiyor olabilir. Bu gibi durumlarda oyuncu sağlığı daha önemlidir ve oyuncu tercih ederse sporu bırakabilir. Lakin, gökhan'ın durumunda böyle bir durum yok amaç sadece ağrıyı kesip oyuncunun performans açısından sıkıntı yaşamadan sahada yer almasını sağlamak, yani bariz bir şekilde performansını arttırmak. Kaldı ki, bence bu olaydan sonra ligin kalan tüm maçları için tüm oyunculardan örnek alınmasını da sağlamak lazım. Özellikle "bazı durumlarda" fenerli oyuncuların anormal performanslar göstermelerinin başka bir izahı olamaz.

cochise dedi ki...

@emir
dostum senin yorumun normal bir ülkede olacak yaklaşım. Hem Fenerbahçe topçusu, hem de bir anda tüm Türkiye'nin 'kefil' olduğu bir adam. Üstelik Mete Düren "Kurul karar verecek ama kullanılabilir bir madde vb." diyerek zaten olayın yönünü belli etti. (Kurul karar verecekse sen niye yorum yapıyorsun?) Buradan bir ceza çıkma ihtimali epey düşük. (Ceza verilmeliydi demiyorum çünkü ilaç hakkında bilgim yok, gerçekten ceza gerektirmeyebilir ama ceza verilmeyecek olma sebebi hakkaniyetten ziyade yukarıda bahsettiğim 2 kriter olacaktır)

Ama bu olayın tek katkısı bundan sonra ağrı kesici bile kullansalar daha dikkatli olacaklardır.

beagle dedi ki...

Yalniz adamin kullandığı bildigin steroidmis. Agri kesici gibi yutturuyorlar. Bizim oyuncumuza olsaydi adam yanar mac sonucu tehlikeye girerdi.
Okudugum kadari ile kortikosteroid kalp rahatsizliginda kullanilsaydi belki doping sayilmazdi ama bu kullanimi resmen doping.

Yorum Gönder

Ara