.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Şubat 2016 Cuma

STSL22 Beşiktaş - Gençlerbirliği


Tarih: 22 Şubat 2015 Pazartesi , 20.00

Stadyum: Başaksehir Fatih Terim

Hakem Hakkında Bilgi: Halis Özkahya ( Geçen sezon : BJK 1g 1b / GB 1g 2m )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:   Rhodolfo / Serdar Gürler

Cezalı Oyuncular :  - / Olafur Skulason

62 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Olcay'la ilgili yazilanlara inanamiyorum. Tamam, kesinlikle faydali oyuncu, bence mutlaka kadroda bulunmali da, bulunmaz hint Kumasi gibi degerlendirmemek lazim. Sadece kosmakla vs olacaksa Pektemek oynasin sol acikta, beceri seviyeleri ayni zaten. Boyle mantik mi olur? Bahsedilen presten, mucadele gucunden son 3-4 macta eser yok. Oguzhan'la iyi anlasiyor diye oyuncu mu oynatilir? Tore de nispeten Gomez'le iyi anlasiyor, ne olacak? Ki Oguzhan-Olcay anlasmasi senede kac gol getiriyor bize? Bursa ve Antaly amacinda aklima 3. bir gol gelmiyor bile. Su bir gercek ki; Olcay formsuz, tekrar senelik olarak mutlaka girdigi istikrarsiz bir doneme girdi, cok net. Bu donemdeyse oynatmayacaksin abi. Ayni sey G.Tore icin gecerli. Adamlar formsuzsa oynat baska bir oyuncuyu. Kadromuz muazzam genis arkadaslar, niye zorluyoruz anlamiyorum.

Maca gelecek olursak; FB Bursa'da puan kaybedebilir, sonucta nispeten iyi bir takimla oynayacak. En azindan kaliteli hucum oyunculari olan bir takim Bursaspor. FB'nin ligde bir takima, hele deplasmanda kolay kolay 2-3 gol atacagini zannetmem. Bursa bir sekilde 1 tane itelerse FB o golu cikartamaz ve puan kaybeder. Bizim icin onemli olan FB macina yenilgide liderligi kaptirmayacak bir puan farkiyla cikip cesur bir oyunla galibiyete oynamak, gerekirse yenilmeyi goze almak. Bence sampiyon olacaksak bunu Kadikoy'de fisi cekerek oluruz, obur turlu son haftalarda FB'nin daha on plana cikacagini dusunuyorum (tecrube+serefsizlik farki).

Genclerbirligi son haftalarda cikista sonuclara bakarsak, ama iyi futbol oynamiyorlar. Cok iyi bir kadrolari da yok. Kendi oyunumuzun yuzde 7-80'ini sahaya yansitirsak kazaniriz. Bence kritik nokta ilk 45 dakikada gol yememek ve full konsantre cikmak. Cunku gol yiyince bir sekilde dagiliyoruz, konsantrasyon vs kalmiyor. Ama rakip gol atamadikca cekiniyor, biz on plana cikiyoruz ve bir sekilde o gol geliyor. Mersin macindaki savunma konsantrasyonu ve disiplini bizim icin ornek teskil etmeli. O konsantrasyona yakin bir konsantrasyonla oynarsak gelecek maclari kolay kolay puan kaybetmetiz. Zorlansak bile bir sekilde gol bulabiliyoruz baski kurdukca.

Coolio dedi ki...

Bahsettiğin şekilde Olcay'a yönelik bir yorum dikkatimi çekmedi. Tam tersine eleştiriliyor şu son dönemde.
Ayrıca gol yediğimizde dağıldığımızı düşünmüyorum. Tam tersine bu sezon geriye düştüğümüz tüm maçlarda iyi reaksiyon verdik, azim olarak ve de golleri yakaladık. Dağılma olayı Bilic dönemindeydi bence.
Mersin maçı savunma yorumuna katılıyorum. Maçın özetlerini izledim sadece ve rakibe pozisyon vermemişiz. Bu sezon sanırım ilk oldu bu.
Deli İbrahim geldiğinden beri Gençlerde dikkatimi çeken rahat ve fazla pozisyona giriyor olmaları. Girdiğimiz pozsiyonları gole çevirme oranımızı sezon içinde yükseltmemiz çok zor, ama bir şekilde bunu yapmalıyız, yoksa gol yememeyi beceremeyiz.

Unknown dedi ki...

Şunu yeniden kopyala+yapıştır yapayım;

Bu arada alakasız olacak ama Ekşi Beşiktaş twitter sayfasının hiçbir hesabı takip etmediğini gördüm. Bence destek babında resmi Beşiktaş sayfaları takip edilmelidir. Önerilerim;

https://twitter.com/besiktas

https://twitter.com/BJK_Basketbol

https://twitter.com/BJKHentbol

https://twitter.com/Voleybol_Bjk

https://twitter.com/BJKOzkaynak

https://twitter.com/BJKKartalYuvasi

https://twitter.com/VodafoneArena

QuaresmA dedi ki...

Olcay pas istasyonu diyorsunuz, atılan 2 pastan biri geri gelmiyor. Kanat forvet diyorsunuz, Mersin maçında öyle gol kaçırır mı düzgün bir kanat forvet? Ya o maçta kazara 1 gol yeseydik ve maç 1-1 bitseydi? Takım Olcay ile daha iyi oynuyor diyorsunuz; Başakşehir maçının üzerinden daha 1 hafta geçmedi. İlk 60 dakikadaki Beşiktaş mı, son 30 dakikadaki Beşiktaş mı daha iyi oynadı?

Top kontrol edemez, top süremez, orta yapamaz, pasları vasat altı, gol vuruşu normalde vasat, bu sezon vasatın da altı. Soğukkanlı değil, kaç yaşına geldi hala gol vuruşunda heyecan yapıyor.

Elde kalan olumlu özellikleri ise Beşiktaş için yeterli değil. Şu anki form durumuyla Beşiktaş'ı geçtim, Olcay Süper Lig'de 2-3 çok zayıf takım haricinde 11 bile başlayamaz. Adamın kendi bile burada övüldüğü kadar övmüyordur kendini, burayı okusa şaşırır, "Pas istasyonu muyum la ben?" der. Kral çıplak beyler, Olcay'dan medet ummayın.

cochise dedi ki...

Misal iyi bir basket takımı kurmuşsunuz ama sırtı dönük oynayabilecek, top tutmayan ve caydırıcılığı olan bir pivot (ya da forvet, çok önemli değil) almamışsınız. Elde var bir tane ama takımın geneline göre yeteneksiz. takımı oluşturanlar diğer pozisyonları düşünürken orada iyi bir oyuncu bulmayı düşünmemiş. Oynasa takıma yeterince ayak uyduramıyor; başkasının iki spektaküler hareket sonrası kaptırdığı topu kendi pas vermek isterken saçma görünecek şekilde kaptırıyor. Seyirci o yüzden ona iyice gıcık olmuş. Her hareketi batıyor. Ama oynamayınca da takımda rakibin durumuna göre zaman zaman bir boşluk bir eksiklik oluşuyor; Şimdi işte benim gibi düşünen bir takım arkadaşlar; bu takımda başka pivot yok mecburen öyle ya da böyle; az ya da çok; ilk beş ya da 6. adam bu adamdan faydalanmalı ve kullanmalıyız diyor. Başka arkadaşlar da saçmalamayın ya bu herif kazmanın yeteneksizin teki diyor. E biz yetenekli demiyoruz ki ...

sports guy dedi ki...

Olcay asigi degilim ama sampiyonluk gelirse yolu ondan geciyor. Quaresma ve Tore beraber oynadiginda yasadigimiz kopuklugu goren cok kisi var burada.

Quaresma orta acmaya hevesli oldugu surece arkasindayim, sene basinda da soylemistim gomez'e en uygun oyuncumuz Quaresma diye. Ama bunun icin fazlasiyla orta acmasi lazim quaresma'nin, ki hakkini vereyim benim istedigim tarzda oynuyor bu aralar.

Quaresmayla tore'nin yan yana oynamasini savunabilmem icin tore'nin gs macindaki attigi gol gibi attraksiyonlari daha cok gostermesi lazim. Ters kanattan orta geldiginde iceri kosuyu yapabiliyorsa buyursun oynasin. Olcay onu yapiyor en azindan bunu biliyoruz. Ayni sekilde Cenk'in kanat forvetligini de savunurum, en azindan ayagi fena degil, orta acabiliyor az cok ve gelen ortalarda bos olan diregi illa tutuyor.

Bu takimin ortalara siddetle ihtiyaci var. Pas trafigi tikandiginda ki cokca oluyor, kilit acmak icin yapilacak en mantikli hareket. Hele ki kadronuzda Gomez gibi bir kafa topcusu varsa.

Ama orta acilirken iceride tek kisi olmamasi lazim. Bu butun hucum uretkenliginin icine ediyor tek cirpida.

Ben olcay'dan inanilmaz calimlar degil, oynadigi kanadi canlandirmasini beklerim. Onu da yapiyor hala. Ha onun sanssizligi arkasindaki adamin da orta acma ozurlu olmasi. Boyle olunca oradan gelisen hucumlar alternatifsiz sekilde ayaga pasla oluyor. Tutmazsa oyun kilit.

Gencler macina gelirsek, alexis oynayacaksa araya atilan her top yine sikinti yaratacak belli. Her mac oldugu gibi yine yazi tura bizim icin. Pozisyona girecegimiz de kesin, verecegimiz de. Ilk golu atarsak farka yururuz, yersek "bir puan kurtarsak mi:/" goygoyuna baslariz.

Kisfmet.

cochise dedi ki...

valla üstüste galibiyet alan, kalitesinden daha fazla gaza gelmiş bir takım en az korktuğum takım türü. Ben nedense çok rahat bir maç kazanacağımızı düşünüyorum. skor tahminim 3-0.

ozan dedi ki...

Biri zahmet edip Olcayin oynadigi dakikalarda attigimiz gol ve yedigimiz gollerin, Quaresma-Gokhanin oynadigi dakikalarda attigimiz ve yedigimiz gollerin cetereseni cikarsa bu tartisma sonlancak.

Olcay formsuz denilse sadece sikinti yok ama Olcayi sirf presle aciklamak biraz haksizlik oluyor. Olcayin son vuruslarini begenmemekte bir enteresan takimda Gomez-Cenk-Oguzhan biraz da Sosa disinda son vurusu iyi oyuncu zaten yok onuda gectim Gokhan Quaresma kac gol pozisyona girebiliyor mac basi. Yada Gokhan ve Quaresmanin calim disinda Olcaydan fazlasi varmidir? Basakshir macinin ilk 60 dakikasi ile son 30 dakikasini karsilastirmak yerine Mersin ilk 45 dakikayi baz alsak daha faydali olur. Sutumuz varmi ilk 45 dakikada lig sonuncusuna?

Maca gelirsekte zor gecerse, erken gol atarsak rahatlariz satandard bu sene ki maclarimizdan olur. Gomezi bol bol topla bulusturup erkenden skoru bulmamiz gerek.

Basar dedi ki...

Kazanırız. Maç Sanıldığından daha rahat geçecektir. Bu sefer macın Başlarında golu buluruz. Sonrası da gelir zaten.

turgay dedi ki...

ilk maç kalecileri çok çok iyi günündeydi. genele bakıldığında da iyi bir kaleci. her zaman oldugu gibi ilk golü biz atmalıyız. sonrasında zaten 4-5 olur. burada töre'nin performansının rezalet ötesi olması nedeniyle bu maçta kadroya dahi alınmamasını diliyorum. şampiyonluk yolunda bu denli umursamazlığa tahammül etmemeliyiz. tolgay'ı 5-10 dk görmek herkesi mutlu edecektir.

Basar dedi ki...

Gökhan çok potansiyelli bir oyuncu ve bize borcu var. 2 yıl önce sezon sonu Yaşadıkları ile 2.ligi yani direk CL'ye katılma Hakkını kaybettik. Geçen sene ise yine kah formsuzluk kâh umursamazlık sebebi ile şampiyonluk gitti.

Bir oyuncu tabi ki bütün bunların sorumlusu olamaz ama bir oyuncu şampiyon olmak ile 2. Olmak arasındaki farkı yaratabilir. Büyük oyuncu, yıldız oyuncu Dediğimiz olgu da bu. Gökhan'da bu potansiyeli görüyoruz.

BJK4EVER dedi ki...

Bursa ne kadar berbat takim yahu. Ne defans var ne hucum ne mucadele. Berbat yahu....

cochise dedi ki...

@Bjk4ever
Bursa kötü bu kadar da kötü bir takım değil aslında ama Hamza sağolsun futbol zevkimizin içine etti. Hele bir de PAreyra kasabıyla karşılıklı olunca hiç çekilmedi maç. Neyse sonuç sayesinde keyfim geri geldi.

Çok övülen Fener de balon çıktı; gerçi ilk yarı epey baskılı ve pozisyonlu oynadılar ama ikinci yarı pek birşey yapmadılar. Hele son 15 dakika hiç endişe bile etmedim. Bizden en önemli farkları bu olsa gerek. Hiç son 10 dakika gazına, reaksiyonuna giremediler. Takımda hırslı oyuncu az.

Bu iş bize geliyor sanki. Olcay'dı Töre'ydi Quaresma'ydı bırakalım da tamamen "beşiktaşla şampiyonluğ odaklanalım". Helen Fener bi UEFA'da çeyreğe kadar çıksın; %90 şampiyonuz. O takım kaldıramaz maç temposunu.

Hele şu Gençler'i bi yenelim; her şey rayına oturacak ...

Armagan dedi ki...

Caner ve Fernandao'nun kartları dışında hakem başarılıydı. Fb'nin sabrivari vuruşları dışında bir şey yoktu maçta. Hücum varyasyonu olarak çok verimsiz bir Fenerbahçe vardı, Bursa zaten Allah'a emanet bu konuda(3e1,3e2 gelinen kaç tane kontratağı yediler sayamadım...).

Unknown dedi ki...

Gençler maçı sezonun en önemli maçlarından birine dönüştü. Kazanırsak büyük moral üstünlüğüyle gideceğiz Kadıköy'e. Eksik maçla lider olmak, yoğun bir fikstürle karşı karşıya olmamak, Fb'nin en az 3 avrupa maçına daha çıkacak gibi görünmesi vs. stres faktörünü de en aza indirecektir. Ki şu stres meselesini halletmek bizim Kadıköy'den 3 puanla dönmemizin anahtarı olur.

Fener hücum aksiyonlarını oyunun belli bölümlerinde geliştirmiş gibi gözükse de çok kopuk oynuyor. Daha fazla yorulacaklar, bu aynı zamanda oyunu kaybettikleri anlarda karşı reflekslerini de zayıflatacak. Zaten oyuncu profili itibariyle hızlı reaksiyon verebilir bir takım değil. Biz bu anlamda geçen senelerin epey ilerisindeyiz.

Gençlerbirliği'nin serisi oynadıkları oyunun karşılığı değil. Daha moralli ve dinamikler ama defansif açıdan fazlasıyla zaaflılar. Kazanırken bile bir ton pozisyon verdiler. Normal şartlarda çok pozisyon bulacağımızı düşünüyorum. Hopf iyi bir kaleci. Umarım Gomez gollerle döner. Pozisyonları sonlandırma anlamında ortalamamıza dönsek bu maça yeter gibi.

Unknown dedi ki...

Şunu da eklemeden edemeyeceğim. Avrupa Ligi'nden elenmemize sevinmiştim. Şu sıralar hafta içi Avrupa maçları oynadığımızı hayal edince daha da bir seviniyorum. Şartlar şampiyonluk için oldukça uygun.

BurkayJK dedi ki...

Maç eksiği ile bir puan öne geçip derbiyi yenilmeden bitirirsek bu iş olacak gibi sanki. Şu an için dikkat etmemiz gereken şey, sınırdaki oyuncuların kendi dikkatsizlikleri veya hakemin art niyetiyle sarı görmeleri. Skoru alır almaz Gomez'i çıkaralım. Zaten skoru alırsak maçın kontrolü de bizde olmuş olur ve defans da rahat bir maç çıkarır. (Beck&İsmail)

beagle dedi ki...

Uzun bir yolculuktan sonra Fbnin puan kaybini görmek gibisi yoktu. Pazaretesi mac izleyecek bir yer bulmam ama simdi odama cikip Gündoğdu marsi calacagim.
Bu maçta taktik olmaz, Besiktas formasi uzerindeyse cikip kazanacaksin, o kadar. Haydi Kartal be, çok özlemişiz bu günleri...

BJK4EVER dedi ki...

Aynen, bu macin taktigi falan olmaz. Cikip varini yogunu ortaya koyup almalisin bu maci. Muhtemelen herkesin kafasinda vardir ve soylenmistir; ama hakem acisindan harbiden dikkatli olmak lazim. Sadece ceza sinirindaki oyuncular degil; hakem bence bize erken kart gosterip derbiyi dusunmemizi saglayarak oyundan da sindirebilir. Itiraz, gereksiz faul vs bunlardan tamamen sakinmak lazim. Atiba'nin Konya macinda gecen sene yaptigi olayda hakem ne kadar provoke edip ibnelik yapmissa da artik kanmamaliyiz bu oyunlara.

EC dedi ki...

Bu hakemi mac oncesi FIFA ve UEFA ya ifsa etmeliyiz.. Cizgiye basan adami Derby mactan men eden it diye.. Video ve Foto ile.. Yuklenkn Twitter e.. Ki bu macta ayni boku yemesi / yemeye calismasi bir nebze de olsa engellensin

QuaresmA dedi ki...

Mustafa Hoca'nın şapkadan çıkardığı tavşanlara şaşıran GS taraftarı komik, bizim birkaç sene önceki halimizi aklıma getiriyor. Her önemli maçta minimum 7 defansif oyuncu, çapada mutlaka İbrahim Toraman, serbest oyuncu rolünde sol bek olarak gelen Tello. :)

Armagan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...

Salih Dursun'un hareketine bayıldım.

Galatasaray taraftarı da 7 kişi kalan rakibe oley çeksin. Bir insanın karakteri, tuttuğu/tutacağı takıma sirayet eder mi ya?

QuaresmA dedi ki...

Salih keşke kartı da vermeseydi de atamasaydı, içeri girmek zorunda kalsaydı.

Hakemin GS'yi kollamak veya ne bileyim şike yapmak (misal İY 1 MS 2 bitirmek gibi) bir amacı olduğunu zannetmiyorum, tipik eyyamcı ve rezalet hakem. Ne şiş yansın ne kebap, bir hata yaparsam karşıya da yapayım dengelensin, maç mümkünse tek farklı GS galibiyetiyle veya berabere bitsin, 2 camia da bana diş bilemesin diye çabalarken bir anda her şey kontrolden çıktı ve tüm Türk futbolu kendisinin notunu verdi bile. Bir daha maç yönetmemesi lazım.

Yalnız Trabzon'da takım disiplini felaket, gerçekten camia olarak kendilerine gelmeleri lazım. Kartların hepsi itiraz veya itiş kakıştan. Tamam aslında o itirazlarda falan genelde haklılar da biraz otokontrol gerekiyor. Bu yüzden kaptan önemli işte, adamları sahada soğukkanlılığa çekecek hiç kimse yok. Boş boş kartlar.

fidddas dedi ki...

podolski seneye bi şekilde boşta falan kalırsa biz alalım...
iyi yönetilirse kenar forvette çok bir iyi bir opsiyon olur...

YSY dedi ki...

Yalnız mustafa denizli' yede yazıklar olsun. Gerçekten yazıklar olsun. İnsan bari en azından der ki evet üç puanı aldık ama hakem de çok kötüydü penaltı ve kartlar yanlıştı ama maçı kazandık vs. Bari en azından bunu de bir saygınlığın var ama kalkıp sen oyuncularıma sordum kartlar doğruymuş dersen sen dünyanın en büyük adiliğinden birisini yapmış oluyorsun. Yazık kazandığın hiçbir başarının kıymeti yok

ozan dedi ki...

@YSY bide bu Denizliye Besiktasli Mustafa diyorlar. Turk futbolunda ki en yanar doner adamlardan biri. Besiktasliyim der Gs benim icin ozel der Fenere hoca olur sorsan profosyonellik der vsvs bide ustune ustuluk korkak adamin teki. Terim var diye GSde Besiktasin teklifini kabul etmedi feda sezonu yok oyuncu vsvs biseyleri bahane etti ama su rezil Gsnin teklfini kabul etti.

Ince ince dogramislardi Besiktas macinda hakemler simdi hakem hakkinda yorum yapamam diyor Denizli efendi. Bu sene son sonra emekli olurs sapkadan tavsani Ligtvde Sansalla cikarir.

WiLdHoney dedi ki...

Umarım TFF ve ilgili kişiler gerekli önlemleri almıştır ve iki akşam üstüste aynı haltı yemeye kalkmaz hakemler.

Coolio dedi ki...

hakemlerin üzerilerinde şimdi bu kadar baskı olunca daha da fazla hata yapma olasılığı oldu bence.

ozan dedi ki...

Bence dunku rezaletten sonra bugun hata yapma sanslari kalmadi.Gerci bu hafta olmazsa haftaya olmadi obur hafta bir sekilde puanlari esitlerler.

dominic molise dedi ki...

selam beyler,

gozden kacan ufak bir noktaya parmak basacagim.
son cumlemi simdiden soyleyeyim; bahis sikesi var.

simdi de argumanlara gelelim;
-dk 70 civari: bosingwa, sakatlanmis numarasi yapan yumlu'yu neden zorla ayaga kaldirir. "kalk ula zaman gecirme" der. hadi desen ki trabzonspor da yenmek istiyor olabilir. mantikli. oyle bile olsa baskiyi kuran galatasaray, 15 dakikadir top gostermiyor trabzon'a ve eksik kalmislar. yenmek istiyor olsalar bile bence oyunu sogutmak acisindan cok mantikliydi az bir sure soluklanmak.
-umut bulut'un girdigi pozisyonlar. adam bir suru bos kaleye topu yollama firsatini yakaladi ve degerlendiremedi. tamam eyvallah bu adam kazma falan da abi bu kadar rahat pozisyona girebilmesi bence soru isareti.
-son dakika penaltisi hakkinda yorum bile yapmayacagim.
-isid'linin kirmizi karti. tamam ceza alaninda itisler kakislar falan eyvallah ama cok bariz belli ederek bunu yapmak bence garipti ki podolski'nin karakterini turkiye ve almanya iyi biliyor.

bu kadardi.

CDiS dedi ki...

Bu sene iyice ayyuka çıkmakla beraber Türkiye Futbol Ligi yıllardan beri bir senaryo ile yönetiliyor. Hakemler, yayıncı kuruluş, medya, yorumcu, gözlemci, tahkim, PFDK, Anadolu klüplerinin başkanları falan filan hepsi bu senaryonun aktörleri. Bunların bir kısmı farkında olmadan, büyük bir kısmı ise farkında olarak oynuyorlar oyunu. Amaç çok belli, İspanya ligi misali 2 büyüklü bir lig yaratmak, böylece naklen yayın gelirlerinden çok daha fazla para kazanması bu iki takımın. Şimdi size sorarım, kendi ülkemizin ligi olduğu halde, en fazla 1-2 maçını, onu da sıkıla sıkıla izlediğimiz, yurtdışına pazarlanamayan bir lige bu kadar büyük paralar neden veriliyor ihale bedeli için? Lig TV her sene zarar açıklıyor, ama neden hep ihaleleri almak için can atıyor? Lig TV 'nin başında neden yıllardır Şansal Büyüka gibi mesleki anlamda beceriksiz bir insan duruyor? Çünkü onlar çarkın dönmesini sağlıyorlar.
90'ların sonlarında büyük bir GS hegamonyası oluşmuştu, FB büyük paralar harcamasına karşın bu gücü yenemiyordu. 2000 'lerin başında bu sefer 100. yılında şampiyon olan Beşiktaş vardı, tehlike büyüktü, GS bir şekilde zayıflamış, ama Beşiktaş hem sportif, hem kurumsal hem de ekonomik olarak büyüyordu. Lucescu 'nun o takımı iddia ediyorum, 10 senede en az 7 defa şampiyon olabilecek bir takımın temeliydi. Oyunlar oynandı, 51 maçta 1 defa mağlup olan takım, ligin 2. yarısında 8 mağlubiyet aldı, Serdar Bilgili 'nin şampiyonluğu Aziz Yıldırım'a, bir kişiye olan borcunu silmesi karşılığında sattığı bile iddia edildi, 1 sene önce ligin tozunu atan takım, yarım sezonda dağıtıldı, basit anadolu topçularıyla, Beşiktaş darmaduman edildi. 2003-2004 sezonu lig tarihinin en karanlık sezonudur, gerçekleri söyler diye Lucescu apar-topar gönderildi, falan filan.
İşte bu sezon o yılın devamı olacak, plan bu. Beşiktaş, yıllar sonra hem FB 'den, özellikle de GS 'den daha iyi bir kadro kurdu, takım oturmuş, ligin en iyi teknik direktörüne sahip, sorunsuz gidiyor, rakiplerini her maç haşat ediyor.
Aman dikkat, her şeyi sahada yapamıyorlar, çünkü onu milyonlar izliyor, sosyal medya yardımıyla da afişe edilebiliyor. O yüzden dikkat..

Murat dedi ki...

Haklisiniz ..hepiniz haklisiniz..turkiyede futbol takimi sevmek takip etmek kalitesizliktir..bagimliliktir. cok aferdersiniz kiroluktur..ve herseyden once aptalliktir. Ha seviyorum..besiktas ilcesinde dogdum..babam ve dedem gibi..babam Suleyman Abi ile Ciragan da top oynadigini anlatir. Beraber calistiklarini da..gelde besiktasli olma simdi..kendimi bilmeye basladigim vakitler 80 ler sonu..gel de olma bediktasli..ama maalesed pislik bir ulke burasi hep daha cok batti pislige..kurtulmaya calisti..bokun icinden cikip hava almaya calistigi anlar oldu ama daha buyuk pislik geldi gomdu ulkeyi hep. E tabii futbolda ilk ve en acimasizca pislesenlerden olacakti..paralara bak..kendimizi avutuyoruz besiktasin siyah beyaz temizliginde..hepimiz kiroyuz aptaliz cunku seviyoruz.sacmalik..

QuaresmA dedi ki...

@ fidddas

Sene sonunda Sosa giderse Selçuk İnan'da gözüm var benim de. Selçuk ve Beşiktaş isterse oluru var o işin. GS taraftarı oyuncusunu yemeye bayılır, Burak'tan sonra ona saracaklar şimdi Sneijder yedek kalıyor diye.

Mayor dedi ki...

kart cezası sınırında olan isimler kimler?

sports guy dedi ki...

Ismail, beck ve gomez.

Gomez'den endisem yok da iki bek birden kart gorebilir, zaten kart gormeye yatkin oyuncular.

Ozellikle ismail.

Unknown dedi ki...

İlk yarı fena değildik sanki, önde iyi bastık sürekli rahatsız ettik ama başka birşey lazım gibi.. sevmesem de kerim veya öncelikle cenk, olcayın yerine denenirse daha iyi olacak gibi. Hem olcay hem de gomez de gol atma isteği çok fazla..

YSY dedi ki...

Q7 iyi değil

fidddas dedi ki...

@quaresma
Selcuk da olur ama eger sakatlik surekli degilse nuriyi bir sekilde ulkeye getirmek gerekiyor bence . Bu yil oynamadi. Dortmund kabuk degistiriyor. Bizim ligde is yapacaktir.
Bu arada maci takip edemiyorum . Nasil gidiyor?

YSY dedi ki...

Ozzy çıkıp necip girse iyi olacak sanki

YSY dedi ki...

Hakem zorla gençlere atak başlattırıyor. Sınırları zorluyor

cochise dedi ki...

70 dakika kaleye atak bile yaptırmadan eze eze; bi ton pozisyonla maç oynayıp son 20 dakika bu kadar rezalet oynamamızın bir açıklaması var mı yahu. Hafta içi falan derken takım mı yoruldu ne oldu. Gomez bi hafta önce çıktı; takımın baskısı arttı; bu hafta ise çıkınca saçma sapan bir şey oynadık.
3 puana çok memnunum ama son 15-20 dakika resmen Biliç dönemine döndüm stres açısından ..

cochise dedi ki...

ya bi de necip o yaptığın saçma fauller baş ağrıtıyor; yeter be kardeşim. bir çok şeyini geliştirdin ama şu işe bi dikkat be

du, levande dedi ki...

son 20 dakikadaki oyunda hakemin de etkisi büyük.

turgay dedi ki...

Kapanan takımlara gol atma süremiz uzadıkça gerginleşiyor takım. Mersin ve bu maçta bunu gördük diye düşünüyorum. Oğuzhan'da düşüş var bence bu da takımı etkiliyor. Q17 keza çok formda savunma hücum hersey yapıyor böylece de töreye bağlı kalmadan oyun oynuyoruz. Necip değişikliği geç oldu golden sonra çok düştük.

Hakem hakkında da sunu söyleyeyim bu adama kim düdük verdiyse kim sen hakem ol dediyse gün yüzü görmez insallah.

Huzeyfe dedi ki...

Kirilma noktasi Olcay'in kacirdigi gol. Ismail'e bu macta asist yazilabilir. O pozisyon takima olumsuz etki etti.
Son 20 dakika meselesine gelince de Cenk'i oyuna alinca hoca takimin sekli bozuldu. Gomez-Cenk birlikte oynarken takim hep ileri oynamali. 70'ten sonra da cok kolay degil cunku ozellikle ilk yari cok efor sarfettik. Necip-Gomez degisikligi de toparlamadi takimi cunku Necip verimsizdi.

Genel olarak iyi oynadik bence. Ama Gomez'e skor anlaminda Oguzhan, Quaresma ve Olcay'in destek olmasi lazim. Olcay ozellikle moral olarak cok kotu gozukuyor. Ismail ve Quaresma ceza sahasina iyi toplar indirdi. Oguzhan hic degilse ceza sahasi onunda donen toplari kovalamali biraz.

Sampiyon olacaksak ya Gomez bir tik ileri gidip, insan disi bir performansla her buldugunu atacak yada dedigim gibi on taraftan daha fazla skor katkisi gelecek.

glorfindel dedi ki...

Müthiş taktisyen inatla ve ısrarla niye hala Olcay'ı ilk 11 oynatıyor acaba bir kişi mantıklı cevap verebilir mi? Maçı falan bıraktım ciddi ciddi bunu düşündüm acaba neden diye. Bu kadar sinirlenmemiştim bir maça uzun zamandır. Acaba torpil falan mı dönüyor nedir?

QuaresmA dedi ki...

Hakem tam bir eyyamcıydı yine. Biz gol atana kadar Gençler'i ince ince doğradı, biz attıktan sonra da kafasındaki matematiğe göre bizi doğradı. Yardımcısı sağ olsun, az kalsın 15 metre ofsayt olan pozisyonda gol de yiyorduk.

Deli İbo golü yiyene kadar 11 kişiyi topun arkasına geçirdi. Ne olursa olsun bu kilidi kırmak zordu.

Gomez'in çıkarılmasını doğru bulmuyorum. Takımın açık ara en tecrübeli, en kariyerli, en yetenekli ve bir dolu en, en, en topçusunu sırf taktiksel sebeplerle sadece 1 farkla öndeysen çıkaramazsın. Bence Gomez sahada kalsaydı 1 gol daha atardı, daha rahat bitirirdik maçı.

Olcay konusunda hiç yorum yapmıyorum bile. Aslında ikinci yarıya fena başlamadı, tek topları falan iyiydi ama onun kanadından Cenk'in golü getirmesi 5 dakika dahi sürmedi. O pozisyonda Olcay olsa top yan ağlara sürtüne sürtüne reklam panolarındaydı.

Quaresma genel olarak iyiydi, maçın sonlarında pili bitti onun da. Şu yoruma katılıyorum; Quaresma sağda oynadığında gol atma tehtidi sıfıra yakın, uzaktan şutları genelde iyi (bugün dağa taşa vurdu gerçi) ama kaleye uzaktan şut atacak kadar bile yakın değil. Ama kanatta kendi kendine topla takıldığında bile iyi sayıda faul aldırıyor. Ortaları da bugün genel olarak iyiydi. Quaresma'nın etkili olup olmadığı karşısındaki bek oyuncusuna sorulmalı.

Cenk Tosun ise bu aralar adamım. Cenk Tosun demek gol demek. Oyuna girmesi gol sinyali, canlıdan yüklen demek. :P

QuaresmA dedi ki...

Ortasahayı ise birbirlerinden biraz rol çaldıkları için oyuncu oyuncu değil de bir bütün olarak değerlendirmek lazım. Topla oynamamız çok yüksekti, güzel baskı kurduk maç genelinde, rakibin kontralarına da pek müsaade etmediklerinden dolayı Atiba-Oğuzhan-Sosa üçlüsüne puanım 7.5-8.

ozan dedi ki...

@glorfindel cok dusuncek birsey yok. Ceza sahasina girip Gomezi ciftleyen baska kanat oyuncumuz olmadigi icin Olcay oynuyor. Olcay tutmadi Cenki soktu. Torpil donuyor aynen Besiktasta super tespit.

Huzeyfe dedi ki...

@Quaresma

Ya Olcay konusu gereginden cok konusuldu. Ama bir kere daha soyleyeyim. Bir kanat oyuncusu olarak gol atmak icin ceza sahasina girmen lazim. Gomez on direk kosusu yaparken arkasinda yer alman lazim. Bunun icin lazim olan kosulari yaparsan gol atman isten degil. Bunu yapan Olcay'dan baska kenar oyuncumuz yok. Cenk de dahil. Cenk gol atsa attirsa da bu boyle. Cenk santrfor. Net.
Ama Olcay inanilmaz formsuz.

Gomez konusuna gelince de, o dakikadan sonra takim ilerde basip oynayamadigi icin top rakipteyken hep eksik kaldik. Cenk ve Gomez birlikte fazlaydi. Cenk yeni girmisti mecburen Gomez cikti. Dogru veya yanlis olmasindan ote zorunlu degisiklik.

Oguzhan kotuydu. Zaten Tore olmadiginda sadece Olcay'la yaratici islere giriyor. Olcay berbat olunca Oguzhan da siritiyor.

Sosa muazzam formda , şahane top oynuyor gerçekten . Acayip cool herif. Adamın derdi çocuklarının doğmasıymış , aklı oradaymış .

İyiki 3-5'e bakılmadan satılmamış !!

QuaresmA dedi ki...

@ Kuzeyfo

Hocam biliyorum bölgenin kanat forvet olarak tek alternatifinin o olduğunu ama o oyuncu tipinin yapması gereken şeyleri yapamıyor bu sezon. Ya formsuz, ya düşüşte, ya çözdüler, ya topçu değil artık bilemiyorum ama sonuç olarak o pozisyondan beklenen hiçbir şey yok meydanda. Ben de diyorum ki; golü kaçıracaksa gol koşusunu yapmasının ne faydası var, onun yerine başka bir işi daha iyi yapabilecek biri oynasın.

Yukarıda da yazıldı; yetenekli basket takımında bazı işleri yapabilen ama bunu yaparken sırıtan bir oyuncu varsa alternatif yok diye o oynar diye. Alternatif var, 4 kısaya döner small ball oynatırsın. İlla kazma pivota muhtaç değilsin ki. Beşiktaş'ta da futbolun small ball'u daha verimli bence.

Cenk net biçimde santrafor diyorsun ama o pozisyonu kotarmak için her özelliğe sahip bana kalırsa. 5-6 maç üst üste oynasın, oranın pozisyon bilgisini de çözer.

ozan dedi ki...

@Quaresma tecrubeli falan ama sari gorse cezali duruma duscek diye de dusunmus olabilir.

Ayrica gecen sene Bilic skor gelmiyor ama degistircek hamlelerde bulunmuyor diye elestiriyorduk bu sene Senol hoca skora gore degisiklik yapiyor ve suana kadar oldukca basarili. Olcayla basladi, Olcay golu atsa bambaska bir mac izlerdik. Hee Olcay oynamasa orda kafa vurcak adam olmazdi oda ayri konu. Olcay bakti olmuyor, Cenki sola aldi- zaten Quaresma surekli sagdan ortaliyor bence oda dogru bir hamle ama gol farkli sekilde geldi.Skor geldi Gomezi aldi Neciple ortasahayi tutmaya calisti bence cezali duruma dusmesini de dusunmustur oda mantikli hamle. Gomezi cikarip oyunda Pektemeki falanda birakmadi Cenk kaldi sonucta oda oldukca verimli bu sezon.

Maca gelirsek; bizim olayimiz rakip cikarken topu kapip hizli cikmak bunu da kisa paslarla yapiyoruz. Yapamiyorsak Sosa bir kanada Oguzhanda bir kanada yaklascak ve kanattan orta yerine daha cok tek paslarla ceza sahasina gircez, ilk yari bunu cok yapiyorduk ama son maclardan daha az yapiyoruz ve sonuc olarak rakibi zor cozuyoruz. Bunun sebeplerinden biri de Ismailin form tutmasi oldu. Ismail iyi bindiriyor vsvs ama genel pas oyunumuza etkisi pek olumlu degil.Ilk yaridan Olcayin plase vurusu var daha cok bu tarz pozisyonlar bulmamiz gerekiyor ayrica golde benzer sekilde geldi. Madem rakipler kapaniyor kanatlari siklastirip bu sorunu cozeriz.

QuaresmA dedi ki...

@ ozan

Valla bana sorarsan Şenol Hoca golü getirecek hamleyi yapmaktansa her maç 45-60 dakikayı çöpe atıyor. Daha sonra da maçın başında yapması gerekeni yapıyor, eşeği kaybedip tekrar buluyor.

ozan dedi ki...

@ quaresma

Olcayla basladigi icin dedigini varsayiyorum. Rakibi kendi sahasina gommedikten sonra Cenkle baslamak bana gore hata olur. Ayrica kazanan haklidir o yuzden Senol gunes hakli. Bide bence Gokhan-quaresma baslasa Mersin ilk 45 dakikayi izleriz. Cenki kanatta baslatsa Cenk ister istemez Gomezin yanina kayar ya Ismail 3-5-2 nin solu gibi oynamak zorunda kalir yada Sosa kaymak zorunda kalir Cenkin bosaltigi alana sonucta Atiba -Oguzhan orta sahasi kaliriz. Sonra Oguzhan yorgunluktan geberir bizde Oguzhan cok kotuydu deriz.

Armagan dedi ki...

Son 15 dk. yetişebildim ama başlardaki oyuna göre farklıymış okuduğum kadarıyla. Bu kadar pozisyon verilmesi iyiye işaret değil ancak maç içinde olabilecek şeyler. Tolga'nın iyi oynaması için Boyko lazımmış cidden, win-win oldu kale konusunda.

kart cezası olmadan gitmek önemliydi, ismail'den çok beck'ten endişelendim izlerken ancak sorunsuz atlattık bu haftayı da.

https://goo.gl/OW0eBy şu görüntü her şeye rağmen içime oturdu.en son bu bayram sevincinden sonra olanları geçen sezonu takip eden herkes biliyordur... haftaya sezonun kilit maçı var ve aradaki farkı 7'ye çıkarmak söz konusu,yani 3 maça(ts "maalesef" düşüşe geçecektir, 3 puan alırız oradan bence). "psikolojik üstünlük" şart :D

beagle dedi ki...

Maç yorumum şudur ki: lig tv bulucam diye taksiyle kreuzberge koşturup, bir türk restoranında ayakta maçı bitirdim. Garson arkadaş ben çıkarken abi maçı aldınız, şampiyon olacak mısınız dedi. Cevap haftaya yenilmezsek evet... Şikeciler düşünsün kara kara bu hafta :)

cochise dedi ki...

Olcay'la ilgili çok konuştuk daha uzatmayacağım; sadece bir ekleme yapayım. sadece @quaresma değil bir çok kişi tarafından Şu çok söyleniyor "ceza sahasına sokulması gol atmadıktan sonra ne işe yarar". Ne işe yaradığını söyleyeyim, gomez daha çok pozisyon bulur. çünkü ceza sahasına sokulan isterse dünyanın en kazması olsun rakip savunmayı karıştırır. 2'ye bir yerine birebir kalır gomez ve de kendini sıyırarak pozisyon bulur. İki tane quaresmayla oynarsan (Töre bile daha çok sokuluyor ceza sahası içine) güzel ortalar gelir ama Gomez çok yalnız kalır. (Allahtan müthiş bir oyuncu da bazen o kadar kalabalıkta bile kendini unutturuyor.) Allah aşkına Olcay'ın en çok gömüldüğü başakşehir ve dünkü maçta Gomez pozisyon mu bulamadı? Maçları 4-5 yaptığımız oyunlardan farkı mı vardı ilk yarıların? Ben gomez'in her zaman bu kadar kaçıracağını düşünmüyorum; daha rahat maçlar çıkaracağız.

Özetle futbol denge oyunu; bu dengeyi sağlamak üzere Olcay'ın da diğer oyuncular gibi bir rolü var; ikamesi Cenk'in kenar forvet oynaması olabilir. Oynamışlığı var Antep'te ama ilk 11 oynarsa sonradan girip kilit açtığı kadar etkili olur mu çok emin değilim. Bence bu düzen iyi; önce yor sonra indir. Sadece Cenk artık 45'te oyuna girebilir. Bir de rakibe göre farklı düzenlemeler her zaman olabilir. Misal Fener maçında biz oyunu rakip sahaya yığamayacağımız için Olcay yerine Gökhan Töre oynasa daha doğru olur.

Şenol Güneş'e forma dağıtımı konusunda çok güveniyorum. Forma adaleti 10 numara. herhangi bir X oyundan çıktığında da oyuna girdiğinde de daha iyi oynayabiliyorsak (bu arada dün takım Olcay çıktıktan sonra beş dakika üst düzey top oynadıktan sonra belki de sezonun en kötü topunu oynadı ama bunu Olcay'a bağlamıyorum; isimlere bu kadar takılmayalım diye ekliyorum) bu ön alanda çok farklı repertuvara sahip iyi oyunculara sahip olduğumuz için. İlk yarılarda rakip gömülüyor. Pozisyonlar buluyoruz atamazsak iyice gömülüyorlar. Bu arada rakip beklerler inanılmaz hırpalanıyor. sonra kim çıkıp kim girerse fark etmiyor oyun açılıyor. Bu da rakiplerimizde olmayan çok kaliteli bir ön alana sahip olmamızdan kaynaklı.

JimmyLue dedi ki...

@Kuzeyfo Belki de Ozzy berbat olunca sırıtan Olcay'dır? Bakınız Olcay'cı değilim ama halen Gomez haricinde 'rakip ceza sahasına sokabileceğimiz tek adam' diyorum Olcay için. Pas oyununda eveleyip gevelemeyen ve set oyununda aksiyonun en ortasında olan adam.
Dün İsmail'in ortasında yaptığı kafa, tiki taka oyunda bitiremese de aldığı pozisyonlar ve seçenek oluşturması önemli.
Takım dün sanki Quaresma'ya bağımlı gibi oynadı. Schuster'in takımını anımsattı bana. Ya da geçen yılki 'Töre'ye ver, bişeyler yapsın'ı.. Yanılıyor da olabilirim.
Pozisyon vermemek sevindirici. Marcelo iyi, Alexis okey. Ama öyle bir Atiba vardı ki.. Uzun zamandır izlediğim en iyi defans oyununu oynadı. Heryerdeydi.
Beklerin çok çıkmaması kart sorunuyla alakadar diye düşünüyorum.
Son olarak; Cenk'in sonradan girdiği maçlara yaptığı katkıyı gördükçe ne yazık ki geçen yıl kaçan şampiyonluğun faturasının 65% ini Pektemek'ten medet uman Biliç'e yazmak gerektiği konusunda hemfikiriz umarım..

Unknown dedi ki...

Geçen sene bende kreuzberg de maç saati koşuşturup ligtv aramış türklerin işlettiği bahis dükkanında izlemiştim.yazını okuyunca berlin i özlediğimi hissettim.

Murat dedi ki...

Şimdi ben defanstan endişeliyim arkadaş, rakip hucümcular cok kolay defansımızla karşı karşıya kalıyorlar, ara pas yeteneği vasat olan oyuncular bunu değerlendirir. Oguzhan hep geride kaldı Gencler oyuncularının ataklarında, Atiba bile gerideydi..Başımıza iş açar bu durum.

Özet: Rakip ofansif ortaha ve hucümcular bizim defansla ortasaha arasında kalıp, defans bloğumuza diklemesine koşabiliyorlar. Şut tehdidi ve ara pasla Tolga ile karşı karşıya riski çoookkk..Sıçarız ha!!!

Yorum Gönder

Ara