.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

25 Şubat 2016 Perşembe

STSL 23 Fenerbahce - Beşiktaş



Tarih: 29 Şubat 2016 Pazartesi , 20.00

Stadyum: Fenerbahçe Ülker Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır ( Derbi Karnesi 2005/2015 : BJK 1g 3b 6m /  FB 5g 2b 3m )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Lazar Markovic Rhodolfo , Gökhan Töre ( Belirsiz)

Cezalı Oyuncular : - / -

96 Yorum:

EC dedi ki...

Twitter dan #DoubleStandardCakir diye yuklenip FIFA ve UEFA ya kopyalamali... tFf yi de ekleyin ama.. Bu yeterince baski koyacaktir ve Cakir in bariz hatalarinin onune gecirtecektir! Cakir sicmazsa; yeneriz.. Hele ilk yarida gol atarsak, patlama bile yapar Pereira yi paketleriz.. Gol bulmak takimi muthis rahatlacaktir..

#YillardanBesiktas

ozan dedi ki...

4 koyar geceriz , mac sonu Aziz cigirir , Uslu ayar verir falan filan, RVP Perierayi dover

turgay dedi ki...

sakin kalıp kendi oyunumuzu oynarsak kazanırız. inatla oyunu gerip hakeme yükleneceklerdir. bu zamanlardaki tepkilerimiz nasıl olacak merak ediyorum. sinersek ve de ilk golü yersek kaybetmemiz olası. bu maç ne ilk ne de son. daha önümüzde çok maç var ancak o psikolojik üstünlük dedikleri naneyi onlara uygulamak adına çok önemli olur kazanmak. vurduğumuz gol olsun insallah.

WiLdHoney dedi ki...

Açıkçası bu maçı kaybedeceğimizi düşünüyorum.
Kazansak ta, kaybetsek te hala daha avantaj bizde olacak ama sanki biz o psikolojik seviyeye gelemedik diye düşünüyorum. Umarım ben yanılırım ve çıkıp sakin sakin kendi oyunumuzu oynarız.
Fener gergin bir maç isteyecektir, sonuçta yıllardır yaptıkları ve başarılı oldukları oyun şekli bu, işte biz buna karşılık verebilir miyiz henüz, emin değilim.
Dediğim gibi umarım yanılırım.

topa sahip olup,mutlaka ve mutlaka pas yaparken acele,panik hareketlerden kaçınmalıyız.topa sahip olduk mu,zaten karşımızda duramayacaklardır.yani galibiyet şifresi bence tamamen sakinlikten geçer.
başarılar demekten baska elimizden birsey gelmez.bekleyelim ve görelim..

Coolio dedi ki...

Ben haftasonu Aziz Yıldırım'dan ortalığı karışırıp, hakemlerin kafasını allak bullak edecek bir açıklama bekliyorum..

Cüneyt Çakır çakalını FB'li oyuncuları bir pozisyonda sakinleştirirken, başka bir pozisyonda bizimkilere kart çıkarırken görme ihtimalimiz çok fazla.

Onun dışında oyundan bahsedecek bişey yok. Über ötesi defans yaptığı söylenen FB'yi delik deşik edecek oyunumuz var. Yeterki yukarıda değişindim hakem çakallıkları olmasın.

planck dedi ki...

Gerginlik fbnin de artık çok işine yaramayabilir. zira hem düzgün bir hücum stratejileri yok hem de emre yok artık, sadece caner var ki o da oyun içinde karta müsait.

Fakat çakır için haberler çıkmaya başlamış, yorgun olacağı için istememiş maçı tff zor ikna etmiş vs. Olası hatalarda bahane belli. Barça arsenali yönetti daha iyi hakem de yok diyecekler.

Alper dedi ki...

fb nin gerginlik çıkartacağını hiç sanmıyorum. ilk yarım saat önemli. önceki maçlarda kaçanlar bu sefer girerse acayip şeyler olabilir. cüneyt yine sinsiliğini konuşturur. ama çok da fark etmez.

Unknown dedi ki...

İki takım da iddialı olunca derbileri izleyemiyorum. Şu an için bu maçı izleyebileceğimi düşünmüyorum. Maç saatinde ya sinemaya gider bir film izlerim ya da kulaklığı takıp PS'ye gömülürüm.

Şu derbiyi de alsak yıllardır gelen derbi fobisi gidecek üzerimden.

kokocambo dedi ki...

gerginlik konusunda arkadaşlara katılıyorum. o mesele gs'de melo, fb'de emreyle sona erdi. ancak, kendi sahalarında pozisyon olursa caner ve volkan taraftara malzeme verebilir. ancak, her ne kadar 0-0'da çok etkili bir taraftar olsa da, fb taraftarı maç içinde sürekli kılamıyor baskıyı. öne geçecek golü bulursak, sus pus olurlar. bizim maçta zaten orta sahada sosa topal, josef ozi sert oyunuyla karşı karşıya oluruz. atiba kilit tabii ki,ibb ilk maçta iyi kilitledi atibayı. pereira da, bunu yapmaya çalışacaktır. ek olarak, markoviç inşallah bize karşı oynamaz. oynamasını istemediğim tek oyuncu.

Basar dedi ki...

eyvah eyvah... asarız keseriz modunda derbiye çıkan takımlar genelde kaybeder. Çok zor bir maç olacak.

İyi savunma ve kendi sahasında oynama avantajı var fenerin. Bizde ise özgüven ve en kötü beraberlik almanın rahatlığı var. Baskı onlardan yana olmakla birlikte geride olmak onları daha hırslı ve daha dikkatli oynamaya sevk edecektir.

Ben yoğun bir taktik mücadele izleyeceğimizi düşünüyorum.

Mayor dedi ki...

Gecen haftaki 0-0 biten Bursa macinda gordugum kadariyla Fenerbahce dusundugumuz kadar kotu degil. Rakip alanda baski kurabiliyor ama gol yollarinda sikinti var. Allahtan hocalari RVP tercihini yapmiyor mac basindan, Fernandao bizim Holosko'nun hormonlusu o kadar.
Fakat dedigim gibi topa sahip olup guclu kanatlari vasitasi ile ileride baski kurabiliyorlar. Bizim merkezimiz onlarin ise kanatlari daha guclu.Bence bu onlari biraz daha avantajli hale getiriyor. Eger iceri kestikleri ortalar defansimiz tarafindan kolaylikla karsilanmazsa isimiz zor.
Bizim Atiba, Oguzhan, Sosa merkezinin ise cok efektif olmasi lazim. Mario son iki mactaki kacirma oranini bu macta azaltmasi lazim.
Seyirci, saha, hakem avantajini da katarsak %60 Fenerbahce %40 Besiktas diyorum.

YSY dedi ki...

@Mayor

Evet fb nin bir çıkış yakaladığı gerçek ama birazda rakipleri turşu gibiydiler. Bursa bize oynadığı gibi mi oynadı mesela ?

Tekrar söylüyorum sakin olan ve oyun anlayışını ne olursa olsun bozmayan maçı alır. İnşallah da biz kazanacağız.

cochise dedi ki...

Fenerbahçe'nin Volkan Şen'le ve Fernandao ile girdiği pozisyonun fazla olması iyi oynadıklarını ve aslında çok da gol atabileceklerini göstermez. Çünkü bu oyuncular biri güç biri hız ile rakiplerine fark yaratıp pozisyon bulabilen ama son hareketleri çok kötü olan oyuncular. Nasıl bizde Olcay'ın, GS'de Umut'un gol kaçırması dikkat çekici değilse Bursa maçında çok kaçıranın bu iki oyuncu olması "fark atacak maçı alamadılar" algısı oluşturmuyor bende. Çünkü bu tip oyuncular kendi fiziksel ya da Olcay'da olduğu gibi bilgisel artıları ile bu pozisyonların oluşumunu sağlıyor ama ayak yetenekleri diğer özelliklerine zaten denk değil. Nani ya da Van Persie üç tane karşı karşıya kaçırsa "aslında rahat koparacakları maçı alamadılar" diyebilirm. Bizde de Gomez aynı şekilde.

Tabii benim bu yazdığım geneli değerlendirmek için anlamlı bir yaklaşım; Genelde son hareketleri/tercihleri çok kötü olan Volkan Şen'in bizim maçta iki tane olumlu iş yapmayacağı anlamına gelmez ..

ozkankaya35 dedi ki...

Relaax..kaybememiz cok zor,..hakemler hosuma gitti...ćizgiSine dek...uefa fifa eli degen ark.yazsin lutfen...EC yazdi bunu luxemburg 5an...twit olayinin icinde olun lutfen...yoksa ben yalniz basima ugrasmak zorundayim caresizlerle....bol sans

planck dedi ki...

bu arada gb maçı nedeniyle klübe 100bin tl ceza gelmiş, staddaki herkesin kartına bloke koyulmuş bir sonra maç için.. yine çalışıyorlar..

Emrah dedi ki...

Bu maçta en kötü ihtimalle beraberlik alırsak ikili averajda üstünlüğü ele geçiriyoruz. Bir nevi 7 puanlık bir maç. İlk yarı gol yemezsek alırız.

ozkankaya35 dedi ki...

Relaax..kaybememiz cok zor,..hakemler hosuma gitti...ćizgiSine dek...uefa fifa eli degen ark.yazsin lutfen...EC yazdi bunu luxemburg 5an...twit olayinin icinde olun lutfen...yoksa ben yalniz basima ugrasmak zorundayim caresizlerle....bol sans

QuaresmA dedi ki...

Fener'in tur atlaması iyi oldu. Hatta finale kadar yürürler inşallah.

Unknown dedi ki...

@QuaresmA

kesinlikle katılıyorum, son 16 maçları 10 - 17 mart haftası oynanacakmış. fikstürleri şu şekilde;
6 mart akhisar (d)
10 mart avrupa ligi
13 mart kayseri (e)
17 mart avrupa ligi
20 mart galatasaray (d)

aynı süreçte biz ise;
7 mart eskişehir (e)
12 mart rize (d)
15 mart trabzon (d)
19 mart antalya (e)

söz konusu rakiplerimizin hepsinin form durumu felaket. fener maçı ile birlikte tulum çıkartırsak, puan farkı 10 civarına hatta üstüne çıkabilir!

YSY dedi ki...

Bende tur atlamalarını istedim ama maç uzatmalara gidip penaltılara kalsaydı daha iyiydi :)

planck dedi ki...

dikkat edelim de ligin rengi erkenden kaçmasın, siyah beyaz olmasın sonra şansal ağlar..

beagle dedi ki...

Uefadan elenmemizi hayırlı bulanlardan olarak rica ediyorum ki Gökhan Gönül'ü sakat/belirsizler listesine ekleyelim lütfeeen :))))

JimmyLue dedi ki...

Genel kanının aksine Cüneyt Çakır seçimi form ve nitelik olarak 'kimsenin hayır demeyeceği' olması bakımından mantıklı. CL'de yönettiği maç neredeyse kusursuzdu.
Avantaj kurallarını iyi uyguluyor oluşu yararımıza olabilir.
Gökhan Gönül'ün sakatlığı büyük avantaj olacaktır, umarım oynamaz. Takım her zamanki gibi oynarsa kesinlikle yenilmez. İçimde nedense 03-04 sezonundaki 2-2'lik maç gibi beraberlik hissi var.

JimmyLue dedi ki...

Bu arada Atiba'nın eşiyle konuştum az evvel; Töre'nin geçen hafta sakatlığını öne sürdüğünü fakat sakat olmadığını (bildiğimiz bişey)ve bu hafta boyunca da hocaya triplenerek takımın huzurunu bozduğunu söyledi. Umarım yansımaz takıma.
Ayrıca takımın ortak fikri Kadıköy'de 12 yıldır yenemedikleri Fenerbahçe'yi yenmek ama yenemiyorlarsa da yenilmemekmiş:)
Bilginize,

ozkankaya35 dedi ki...

Atiba dul değil mi ?

JimmyLue dedi ki...

Tabii ki hayır.

Unknown dedi ki...

Yener,döneriz.ister gökhan oynasın,ister rvp veya fernandao.orta sahalarında ki kabızlık ile duran top şişirme top gibi alternatifleri var sadece.diego ile başlarsa tadından yenmez.ozzy ve sosa bu maçın belirleyicisi olacak..

cochise dedi ki...

adam daha geçen sene baba oldu; hemen ayırdın hanımından :)

QuaresmA dedi ki...

Atiba takım içi mevzuları eşine, eşi de dışarıya mı yetiştiriyor? :)

Takım "yenmek, yenemiyorlarsa da yenilmemek" mantalitesindeyse olumlu. Taraftarın bir kısmındaki rahat galibiyet beklentisi sağlıklı bir düşünce değil, çünkü favori net olmasa da belirgin bir şekilde Fener. Bunun dışında devre arasından beri "ligin en iyi oynayan takımı" titrinin altını dolduramıyoruz, Fener de iyiye gidiyor. Maç nasıl giderse gitsin dengeli, topa sahip olan, tempoyu dikte eden ve sakin bir futbol oynamamız gerekiyor. Aksi takdirde olay "Quaresma'ya, Gökhan'a at, çalım atmalaraını umarak izle"ye dönebilir.

turkkant dedi ki...

BJKTV'deki Manşet programında isim vermeden iyice giydiriyorlardı Töre'ye bundanmış demek...

Töre her şeye rağmen sezon sonuna kadar bizim için önemli oyuncu. Zaten ligin sonu yaklaştıkça trip filan fazla kalmaz. İş ki saçma bir kırmızı filan görmesin.

Bence iki konu kritik maçta, bizim becerili orta saha mı üstün gelecek Fener'in fizikli orta sahası mı.

Bir de tabi, en soru işareti yerimiz olan kaleci+stoperlerimizin performansı. Stoperler ilk defa sınanacaklar. Özellikle Alexis bana nedense pek güven vermiyor.

EC dedi ki...

#DoubleStandardCakir fifa ve uefa ya.. Tff yi de kopyalarak.. Ptesi gunu yagmur gibi yagdirmak lazim..

Unknown dedi ki...

Fikret Orman iki aydır ayın 20'sinde stadyum açılış tarihini açıklayacağım diyor. Bu sefer de Divan Kurulu'nda 'haftaya açıklayacağım' dedi. Haftaya netleşecek mi bakalım...

19 Mart veya Nisan başı gibi tarihler imkansız. Benim tahminim, çim işinde herhangi bir aksama olmayacaksa Mayıs başı hazır hale gelir, sadece çevre düzenlemesinde ufak tefek işler kalır.

Açıkçası, bu sezonu göçebe bitirip, önümüzdeki sezon tertemiz hibrit çim ile açmayı tercih ederim. (Olası şampiyonlukta kupayı orada kaldırırsın, o ayrı.) Yönetimin ve taraftarın birkaç maç oynayabilme hevesini anlıyorum ama göçebe hayattan birdenbire yeni stadyuma geçmek olumsuz bir baskı ve konsantrasyon kaybı yaşatır mı diye düşünmüyor değilim. Eğer Vodafone Arena'ya geçtikten sonra şampiyonluğu kaçırma gibi bir durum olursa bunun hayal kırıklığı daha ağır olabilir. Bunları yönetim de düşünüyordur elbette.

Biraz detaylarla ilgili konuşmak gerekirse, piksel tasarım ilk başlarda iyi olacak gibi görünüyordu ama koltuklar tamamlanınca gözüme hoş gelmedi. Hem yazılar hem piksel gözü yoruyor gibi. Bir de localardan dolayı tribünler arası boşluk/mesafe fazla olduğu için tasarım bütünlüğü pek oluşmuyor. Yeni Açık nispeten daha iyi görünüyor.

Çatı tamamen bittiğinde daha muazzam görünecektir. Ona lafım yok, bekleyin görün derim.

Saha ve tribün arası mesafelerin ne kadar yakın olacağını ve TV'de nasıl görüneceğini çok merak ediyorum. Benim gibi bunlara takıntılı olan başkası var mı bilmiyorum. Biraz fikir vermesi açısından şu iki görsel var:

http://i.hizliresim.com/E8YNND.jpg (Kale çizgisi sanırım orası olacak)
http://i.hizliresim.com/0nqgZD.jpg (Taç çizgisi)

Şunlar da son çekilen fotoğraflardan:

https://pbs.twimg.com/media/CcOU4yUWoAAr181.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CcOU406XEAAXzsx.jpg:large
https://pbs.twimg.com/media/CcJytR_W8AMoeCS.jpg:large

planck dedi ki...

koltuklar baya fena, bildiğin 2 bit. ama onları değiştirirsin o sıkıntı değil. benim en büyük hayalkırıklığı çatı, görsellerde kullanılan yarı saydam çatıdan neden vazgeçildi? kuşlar delmesin diye kalınlaştıracaz saydamlığı %30 fln olacak dendi ama şimdi yapılan alakasız birşey, süper klasik bir çatı. ayrıca evet iki katlı loca olayı hiç şık olması, alt üst tribünler bölünmüş resmen.

ozkankaya35 dedi ki...

Gerede'de 20 yilligina otel kiralanıyor.Toplam maliyet 1,3 mi euro.pilot takim hariç icraatlar çok olumlu.

Unknown dedi ki...

Aynen, otel olayını unuttuk. Fikret Orman çok önceden böyle bir şeyden bahsetmişti ve dün birdenbire bu haber ortaya çıktı. Adamlar her şeyi gizli yürütüyor. :)

Otel baştan aşağı yenilenecek. Oradaki futbol sahası da hibrit yapılır sanıyorum. Maliyet de çok uygun, aylık 15 bin lira gibi komik bir rakam. 20 sene sonra otel de bizimle kalmak isterse 1000 Euro verir alırız.

@planck Sanırım mercek etkisi yapıp hem seyirciye hem çimlere zarar verebileceği için bundan vazgeçildi. (Yılda kaç kere gündüz maçı oynuyorsak) Bir de kuşların pislemesi vs gibi bir durum var. Şu an yapılan malzeme ne yanıyor ne kirleniyor ne de deliniyor. Çimin ihtiyacı olan ışınları geçirip zararlıları engellediği söyleniyor. Bittiğinde Commerzbank Arena'nın çatısı gibi görünecektir, görsellerden bakabilirsiniz. Çatı olayına çok takılmayın, ben de ilk görsellerdeki cam çatıyı isterdim. Şüphesiz güzelliğine güzellik katardı ama bu çatı alternatif olarak en iyi çatı modeli. Tamamen bittiğinde fikriniz değişecektir.

Unknown dedi ki...

Yanlış bilmiyorsam bakanlık şeffaf çatıya izin vermemiş.hangi bakanlık bilmiyorum.stadyum göçmen kuşların geçiş hattında bulunduğu için şeffaf olması onaylanmamış.trübünden bakınca gökyüzü görünüyor yanılmıyorsam.ama kendi fikrimi soran olursa pek kafaya takılacak bir durum değil.biz o stadı orada yaptıktan,tüm trübünlerin üstünü kapatma onayı aldıktan sonra mebranın dokusu,rengi hiç mühim değil.

kokocambo dedi ki...

mercek etkisiyle, o kadar güneş ışığı ve ısısının biriktiği ortamda sauna gibi olur orası canlı yaşayamaz. ayrıca yaz aylarında koltuklara verecek zararı söylemeye gerek bile yok. makette elbette stadın tamamını göstermek ıçin cam kullanılmıştır ama bence her haliyle güzel olacak. piksel olayına ben de alışamadım maalesef. tribün satışı olmasa aslında, kale arkalarına karşılıklı eski ve yeni logo, maratona da kocaman bir kartal güzel olurdu ismin karşısına.

planck dedi ki...

@ burkay, faruk
bilgiler için eyvallah.

bu arada itiraflar: https://pbs.twimg.com/media/CcSYxkhUYAEAVXV.jpg

turkkant dedi ki...

Yarınki maçta bakalım ne olacak?

Bence pek kazanacağımızı düşünmüyorum, favori Fener... Fener'in galibiyete bizden çok daha fazla ihtiyacı var. Söylenin aksine bence daha fazla ihtiyacı olanın iştahı daha fazla oluyor. Aynı maçların ertelenmesinin Fener'de suni bir rahatlama yaratması gibi.

Umarım yanılırım...

İki takım da pozisyon bulacaktır. Fener muhtemelen ilk yarıdaki GS maçındaki gibi agresif oyunla bizim orta sahayı sindirmeye ve oyunu tempo ve sertlikle ele almaya çalışacak. Bunu da muhtemelen bir yere kadar başaracaklar. Öte yandan mutlaka pozisyon buluruz. Burada kritik olan o pozisyonları gole çevirebilecek miyiz?

Bizim iki etkili silahımız var: göbekten rakipleri fena deliyoruz, Fener göbeği iyi kapatıyor. Rakip sahada ani baskıyla topu kapıp rakibi demarke yakalıyoruz, bunda Fener'in geri oyuncularının oyun kurma becerileri nispeten daha iyi, ama merkez oyuncuları çok pasör değil. Haliyle orta sahada kaptığımız toplardan kontrataklarda pozisyon bulabiliriz.

Bizim savunma ve kalecinin kalitesi maalesef orta saha ve hücum kalitemizin altında. Onların performansları belirleyici olacak. Bence maçın bizim açımızdan anahtar ismi M. Gomez ve savunmanın savunma performansı. M. Gomez yakaladığını atmalı, çünkü bu maç diğer maçlar gibi oyunu full domine etmemiz zor.

Coolio dedi ki...

Şu deli İbo Akhisar'ı yendi ya en çok ona sevindim.

YSY dedi ki...

Şeffaf olmaması daha iyi olmuş. Yazın pişerdik orada.

Unknown dedi ki...

Eğer cücü toroğlunun dediği gibi düzgün maç yönetirse, fener maçı 1 kişi eksik tamamlar, ortasahada çok fazla faul yapıyorlar, görece daha yumuşak ortasahamız daha az faul yapıyor ancak yaptıkları zamanda kartlık yapıyorlar.
Atiba, quaresma, gomez ve sosa geri afım atmadan maçı kazanmak isteyeceklerdir. Oğuzhan olcay veya gökhan törenin eşlik etme isteği doğrultusunda kazanma şartımız artar.

Son olarak vurduğu gol olsun kartalım..

cochise dedi ki...

@Emireri
Gökhan Töre'nin büyük maçlarda geri adım attığını görmedim. En formsuz oyuncumuz gibi görünse de ben bu maçta iş yapacağına inanıyorum. Oğuzhan da keza öyle ama Ozzie büyük maç havasına girmeden kendi oyunu oynasa daha iyi.
Quaresma ilk maçta oynamamıştı, GS maçında da pek iş yapmadı; iş yapmak için yanıp tutuşuyordur, eğer bu ateşi üretime dönmese bile en azından rakip bekleri çıldırtacaktır. Ben maçı tempoya döktüğümüz takdirde kesinlikle kazanacağımızı düşünüyoum. Amma orta saha kör dövüşüne döndüğü zaman Atiba'nın geçmişte sorun yaşadığını; Ozzie'nin de stil olarak iş yapamadığını görüyoruz. İş kör dövüşüne döner ve oyunu açamazsak tek şans Sosa/Gomez tipi üretimlere kalacak.

Şu maçı alamasak bile berabere kalırsak epey bir yük kalkacak üzerimizden. Haydi çocuklar, güldürün yüzümüzü ...

beagle dedi ki...

Oğuzhan'ı her sene 6 ay geriden takip ediyoruz. Bu sene takımı saha içinde ayakta tutan, gol yediğimizde toparlayan, hakemle bir kısmı kesinlikle gerekli şekilde, didişen adamımız Oğuzhan. Lider ve yıldızımız yetişti. Geçen konuya da yazdığım gibi, Oğuzhan'ı satmayalım. Tabi merkez omurgayı da (Rodolfo, Atiba,Gomez). Kenarlara, destek yerlere gelen adamları yetiştirip satabiliriz. Veli, Töre, Kerim vb.

Başta Pektemek-Sefa Yılmaz(cartalete'ye selamlar) takası olmak üzere hazır tercih edilen takımken alıp karlı çıkabileceğimiz uygun adaylar var uyumayalım:

Ndiaye
Oumar
Koray altınay
Orkan
Engin bekdemir

ozkankaya35 dedi ki...

Uyuyamiyorum...az once eksisozlukte beşiktaş yazdim,şükela modunda yazilanlari okudum cok hosuma gitti.biz yarin feneri tffyi mhkyi medyayi üstuste koyup gömcez gibime geliyor.Bjk tv de bile acayip bi özgüven var.geri sayim saati koymuslar 17. Saat 40 dk var an itibari ile...neyse iste hepinizi tebrik ediyorum düzgún Beşiktaşlilar oldugunuz için...yarin maç bittiginde yeni bir çağ başlayacak

Unknown dedi ki...

ilk yarim saati atlatirsak, hele 60'a 0-0 girilirse kazanmaya yakin tarafiz.

Hasta ti dedi ki...

birtek benmi 3,4 atariz diye dusunuyorum.olimpiyatta bile 3 atmistik ki orada gol atmak kadikoyde atmaktan daha zor:)
tam disimize gore FB, gobekten gelemeyen, uzun top ve kanatlarlan baski kuran, savunmada duracagi yeri bilen bi takim. Gobekten gelememeleri (ozan tufanin sutlarini saymazsak,diego'da oynamicak) cok iyi cunku atiba orada pas arasi yapabiliyor sadece, bazende yanliz kaliyor. kanatlara atilan uzun toplar isimize gelecek cunku bekleri o uzun toplarin pesinde kosuyor olacak,olasi top kayiplari Q7 ve tore'nin 30 metre top surmesi demek. savunmada da istedikleri kadar simetrik duruversinler, bir anda cogalan rakiple hic oynamadilar(molde,antalyaspor haric hatirlamiyorum),kjaer alves topal bi anda karsinda oguzhan, tore, sosa'yi gorecek. zor yani onlar icin. bizim icinde tam tetris oyunu gibi, tam rakibin bosluklarina doluveriyoruz her turlu. 4 atariz 4 :)

Bizim için en büyük sıkıntı beklerle birebir kalaan kıvrak kanat oyuncuları. Bu bağlamda her ne kadar bitirme sıkıntısı olsa da maçın kilit adamı Volkan Şen olur.

Fenerbahçe'nin olayı 30 dakikada neredeyse bütün enerjilerini tüketircesine tempolu baskılı oynayıp sonrasında oradan çıkan skora göre oyuna yöne vermek . Bununla birlikte Beşiktaş karşısına tempoyla çıkılacak belki de son takım .

Çılgın bir ilk 30 dakika olabilir .

Unknown dedi ki...

maç günü geldi çattı.artık santradan sonra ne olacağını göreceğiz.umarım 1,2,3,4 yetmez 4,5,6 olsun metin,ali,feyyaz koysun...

"Sene sanki metin,ali,feyyaz."

JimmyLue dedi ki...

Gece sanki Olcay Sahan.. Gokhan'i pazara gonderip gol attiktan sonra formada armayi ariyor ya sol kosede bir basina.. Goz yasartir..

http://www.forzabesiktas.com/

planck dedi ki...

4 atmayalım yine son dakika golüyle tek farklı alalım. daha güzel :)

yanlız artık bitsin şu japon bayrağı olayı, yenenin erkek yenilenin bekareti bozulmuş kadın olması saçmalığından kurtulmanın zamanı gelmedi mi? japon bayrağı açan adamın özgecanı ağzına almaması lazım..

planck dedi ki...

https://twitter.com/FurkanAkinBJK/status/702947845406478336

EC dedi ki...

bence farkli kazanacagiz.. ( 1-4 , 2-4 gibi)

sakin kalan, kirmizi kartla eksilmeyen takim olursak biz FB yi yeneriz..

CAKIR avrupa da kurallari kitaba gore, Turkiye de ise Lig Tv, Saray, TFF ve babasina gore yorumluyor!

Yenersek zaten FB de dagilim surecine girecektir.. GS nin battigi camur gibi..

Basar dedi ki...

Şöyle bir enteresan durum var. Leonardo Di caprio ilk en iyi oyuncu oscarını 2005'den beri bekliyor. Bizim de 2005'den beri Kadıköy'de galibiyetimiz yok. Acaba bir paralellik olabilir mi?

Basar dedi ki...

Yenilirsek burda kırıp dökme olmasın. Çoğunluk ezeriz geçeriz havasında.

Derbi bu, herşey olabilir. Ne maçlar gördük, İnönü'de 2-1 öne geçtik Almeida karşı karşıya kaçırdı sonra top orta sahadayken penaltı ve kırmızı kart görüp maçı 2-4 verdik. Ha keza kalecisiz Kadıköy'ü tarumar edip rekabeti de bitirdik (Koray'ın aktif futbol hayatındaki tek golüydü bu). Uche'nin ayağının kırılıp, Högh'ün sakatlandığı maçta 2-1 kazanıp sessizce evlere dağıldığımız da oldu. Derbi bu, şu olur bu olur dememek lazım!

Beklenti yüksek olunca üzüntü de ağır oluyor. Olumsuz bir sonuçta şampiyonluğa inanç kaybolmasın arkadaşlar. Maçın sonucu ne olursa olsun bu sene şampiyonuz.

Erdal dedi ki...

@Başar Tamamen aynı şeyleri düşünüyorum. Bizi yenseler haftaya Akhisar deplasmanında puan kaybeder civcivler. Ligin geri kalanı ile aramızda çok fark var, o yüzden olası bir mağlubiyette karalar bağlamanın anlamı yok. Ha kazanalım tabii, o ayrı.

beagle dedi ki...

Önemli olan sahada madara olup şampiyonluğu kafada vermemek. Bugün biz görünürde 1 kafalarda 4 puan önde çıkıyoruz ama savunma merkezi, töre ve olcayın formsuzlukları içimizi yiyor. Beraberlikler hatta tek farklı mağlubiyetler bile bizi bitirmez. Yeterki seri gol yiyerek ezilmeyelim ve Oğuzhan ve Gomez'e biraz top oynatalım.

Rakip çoğumuzun tahmininden daha dişli bir takım. Yıllardır sahaya karakter koymuşlukları dolu. Bugün onların bu jenerasyondaki üstünlüğünü bitirme günüdür. Arkadaşları destek olursa Oğuzhan bizim karakterimizi koyabilir.

Armagan dedi ki...

Maçta belli ki sertliği belli miktarda izin verilecek. Bol pasla oyuna bakmak gerekir, kaleyi ne kadar erken yoklarsak o kadar çok kendimizi veririz.

YSY dedi ki...

Açıkçası topu izliyoruz, atibaya kimse yardıma gitmiyor, oğuzhan çok kötü ve panik, beklerimiz birebirde çok kolay geçiliyor. Bu maç nasıl döner ben bilmiyorum.

Armagan dedi ki...

İki takım da o kadar gergin ki maçtan çok maç dışına konsantre olunmuş, zevksiz bir maç ve bol karambol oluyor haliyle. Hakem kritik pozisyonlarda vasat. Kanatlarla istenen kontratakları bulamadık,etkisiz kaldık.

Her karara itiraz, oyunun sık durması ve gözden kaçan 2. sarı kartlar oyunu çirkinleştiriyor.

planck dedi ki...

fenerin önde baskısından dolayı herkes telaşlı. caneri atabilecek bi adam olsaydı sahada ikinci yarı daha kolay olurdu tabi. 60dan sonra fb önde baskıya devam edemez büyük ihtimal, o zaman biraz daha çözülür maç.

BJK4EVER dedi ki...

Yeteri kadar akilli/serefsiz degiliz iste. Su Caner'in hayvan gibi girdigi pozisyonda mal gibi devam ediyoruz ve 1 kisi bile itiraz etmiyor. Orada akilli olsak avantaji siktiredip oyunu birakiriz ve 10 kisi hakemin ustune cullanip zorla kirmizi karti aldiririz. Adamlarin kalecisi 100 metreden gormedigi pozisyona el diye itiraz ediyor, biz gozumuzun onunde olan 2. sari karta itiraz bile etmiyoruz.

Gerginlikten dolayi 2-3 dakikalik cok kisa bolumler disinda kendi oyunumuzu bile oynayamadik. Kafayi sakin tutup kendi oyunumuzu oynayinca cok rahat geciyoruz ve pozisyon yakaliyoruz, ama kendi oyunumuzu oynayip bu gerginlige en azindan oyun durmadigi surece izin vermememiz lazim. Hem gerginlikten etkileniyoruz hem gerginligi kullanmasini bilmiyoruz.

Onun disinda su Olcay dingili ciksin arkadas ya. Adamin takima net zarar verdigi kacinci mac bu sayamiyorum artik. Senol Gunes adam gibi antrenorse ikinci yariya Tore'yle baslar.

QuaresmA dedi ki...

Dünya çapında hakemle dünya çapında şike keyfi. Momentumu saçma faullerle bir takımdan ötekine çevirme, bir dolu yalandan faul ve bunların sonucunda gol, eyyam niyetine bize tehlikeli olmayan yerlerde yalandan fauller. Hepsi dünya standartlarında. Daha önce yakalandılar, artık göz göre göre yapıyorlar.

Her uzun topta faul çalıp tehlikeli serbest vuruş veriyor, onlar faulse Olcay'ın üzerine bindikleri pozisyon da penaltı.

Caner'in standart bir maçta devreyi bitiremeden kırmızı görmesi gerekiyordu. Şimdi Quaresma kırmızı aldırmak için o kanattan üzerine gidecek ikinci devrede ama isterse 10 kere hak etsin, kırmızı görmez.

Şimdi maçtan sonra Beşiktaş zaten kötüydü denecek. Takım böyle bir hakemle ivme yakalayamaz ki top oynasın.

EC dedi ki...

Q17 cikmali.. olasi Caner kirmizi kartinda, #DoubleStandardCakir hemen bizdeki sari kartliyi da atacaktir! Caner e 2 kez 2ci sari karti es gecti!

Tempoya devam etmek gerek, onlar yorulacak, bu tempo ile 2ci yariyi cikarmalari imkansiz.. yavaslatmak istediklerinde daha da hizlandirmaliyiz.. en cok golu son 15 dk da yemisler.. sakin kalip hizli oyuna donersek atariz ve yeneriz..

Olcay kotu ilk yari! Ismail de yol gecen hani!

Huzeyfe dedi ki...

Iki takim arasindaki en buyuk fark stoperlerin agresifligi. Alves ve Kjaer her ilk topa vuruyor, bizimkiler daha sakin ve bekliyorlar. Donen toplar icin daha cok mucadele etmemiz lazim, Oguzhan panik, Atiba da fazlasini yapmaya calisiyor ama cok pas hatasiyla oynadi ilk yarida. Her zaman yaptigini yapip basit oynamasi lazim. Bloklararasi mesafeyi cok buyuk tuttuk ayrica. Oyunu ele alamamizin en buyuk sebebi bu. Onde basamiyoruz. Belki Necip Oguzhan degisikligi gelebilir ama bence cozum olmaz. Gomez ve Q17 daha etkili ve bitirici olmali.

Duran toptan filan gol bulursak belki oyunu ele aliriz yoksa bu gidisle zor.

planck dedi ki...

bu arada ozzy ne zaman böyle maçları sazı eline alıcak, ilk yarıdaki gibi takımın bozulmasına izin vermeyecek o zaman premier lige gidebilir yoksa hiç boşuna hayal kurmasın.

kokocambo dedi ki...

çok kötüyüz malesef. goldeki pozisyonda anlamadığım iki şey; 1) nasıl faul olduğu 2) arkada daha maçın başında nasıl öyle boş bırakılır

caner'in ikinci sarısını tr'de verebilecek bir hakem yok arkadaşlar. zaten verirse, ertesi sabah hakemliği bıraktırırlar. herkes görüyor zaten ama, dikkat ederseniz caner'in kanattan geliyorlar sadece, gökhan'ın girmesiyle gönül üzerinden daha rahat gidebiliriz, ayrıca hem töre, hem q17 değişmeli olarak caner'i daha rahat zorlayacaklardır, hızlı çıktığımız anlarda da gökhan'ın daha etkili olacağını düşünüyorum. sosa ve oğuzhan topla buluşamıyor. ya havada oluyor top ya da doğaçlama gelişiyor işler. malesef maç böyle gelmez. ikiyi yemeden gol atmalıyız. en azından beraberliğin gelebileceğini düşünüyorum.

kokocambo dedi ki...

yalnız, caner - sosa pozisyonunda hakem kendini hiç bozmadı bile, avantaj falan. çok garip. quaresma'nın kart da tam bir eyyam abidesi. allah'ın gazabı üzerinize olsun ne diyim.

Armagan dedi ki...

skandal! Yumruk atan oyuncuyu atamamak skandaldır, oyunun daha çok gerilmemesi dileğiyle...

YSY dedi ki...

Bir q17 oynuyor gerisi yalana bağlamış vaziyette

Armagan dedi ki...

Oyun fb nin top oynamak istememesinden öyle bir hal aldı ki, top ortalama dakika başı duruyor.

Volkan şen, caner erkin,gökhan gönül, diego yakışmadı bu rekabete.

Töre'yle daha etkiliyiz, bence cenk-sosa değişikliği gerekiyor şimdi.

Huzeyfe dedi ki...

Tam 2-0 lik mac

YSY dedi ki...

Ersanı satan şampiyonluğu satmış oldu :)

Huzeyfe dedi ki...

yazarken gol olmus. Tipik buyuk takima kaybetme maci.

EC dedi ki...

Cakir bizi ataga ciakrtmiyor! yere dusen her FB li icin faul caliyor! #DoubleStandardCakir Fuck You Cuneyt Cakir!

Armagan dedi ki...

Şampiyon belli demeyeceğim ama şampiyon yapılmak istenen belli. Bu maç saha içinde kazanılabilirdi ama adil oyunla. Oyuncular da robot olmadığına göre bir yerden sonra oyundan düşüyorlar.

Herkese geçmiş olsun, oyuncularımızı ve fb'nin önceki 4lü dışındakileri tebrik ediyorum.

Cavid Nazım dedi ki...

fener saraçoğlu standında kazanması gereken maçları kazanıyor, önce bunu ortaya koymak lazım. şimdi ne oluyoruz diyenler çıkacaktır; açıkçası takım son iki üç haftadır çok iyi sinyaller vermiyordu ama bu kötü sinyalleri de ancak fenerbahçe kalibresinde bir takım değerlendirebilirdi. eksik maçı kazanırsak bir puan farkla yine lideriz. paniğe gerek yok.
yalnız şenol güneş 11+3 kişilik rotasyonuna artık veli ve tolgayı da bir şekilde dahil etmeli.

BJK4EVER dedi ki...

Klasik Besiktas maci, klasik hastaliklar. Takim iyi hazirlanamamis maalesef. Rakibin tamamen gerginlikten beslenecegini bile bile buna hicbirsey yapmadik. Macin basinda yedigimiz duran top-konsantrasyon eksikligi karisimi gol de tipik BJK golu iste. Sonra toparladik zaman zaman ama rakip yata yata zaman gecire gecire eritti tempoyu ve dakikalari. Bizim onde oldugumuz bir kritik derbide FB'nin su 2. yarida yaptigini 1 kere yaptigimizi hatirlamiyorum.

Onun disinda kaleci farki da tabii ki etkili oldu. 2. goldeki Tolga okuzlugu tipik Tolga okuzlugu maalesef. Volkan da kritik pozisyonlarda kalesini gole kapatti ve takimina maci kazandirdi.

Tam bir klasik BJK maci ve tam bir sinir harbi. Gelecek sene takima mutlaka 1 tane cok pis orospu cocugu oyuncu kazandirmak lazim. Bu da macin 90. dakikasinda cikip Volkan'in kafasina tekmeyi yapistirip adamin beyin travmasi gecirmesini saglayacak tipte bir psikopat olmali. Bu pisliklerin arasinda obur turlu kazanilmaz cunku. Keske UEFA Kupasinda yolumuza devam etseydik de bu serefsizler orada karsimiza ciksaydi. Adil ve futbol oynayan takimi koruyan bir hakemle nasil analarini sikebilecegimizi gosterirdik en azindan.

Cavid Nazım dedi ki...

allahaşkına bizi şampiyon yapmak istemiyorlar edebiyatına başlamayın; önce 3.dk'da uyduruk bir duran top organizasyonunda nasıl gol yendiği sorgulanmalıdır. görünen o ki şenol güneş takımı bu maça herhangi bir maça hazırlar gibi hazırlamış.

beagle dedi ki...

Klasik cüneyt çakır uzman doğraması. Ama kendi salaklıklarımız baki.

1.si o Alexis delgado'yu Beşiktaşa getiren gerizekalı. Hah Sivok 2 geldi. Kına yakın.

2. si iyi göründüğü maçta bile dünya kadar oyuncu varken Quaresmayı alanın beynine s.cayım. O golü bi ismail kaçırırdı bi de qımıl.

3. sü Tosiç salağının kendi ve sanki geride adam varmış gibi, tosiçe duruş alan taraftarımız. İsmail bu işte. Zamanında yunanların tanımladığı "bekte oynarsa arkasında kara delik gibi boşluk açılır" tanımının şahı.

Altı pastan dışarı vuran cenk ve gomez'e de sevgilerimi sunuyorum. Averaj avantajımızı çarçur ettiniz...

Onun dışında zaten herkes bir şekilde berbattı. Biraz atiba ve marcelo idare etti.

Olcay ve Gökhanın bu halinde Cenkle maça veya ikinci yarıya başlasak ne daha kötü olabilirdi ki?

Armagan dedi ki...

Yediğimiz gol tek kelimeyle "şanssız" bir goldü. Kolay verilen faul, maçın başında oyuna ısınamadan gelen dikkat kaybı.

Ancak bu verilmeyen kartları aklamaz. Bakın dediğim gibi bu oyuncular da insan ve sen sertliğe taraflı göz yumarsan bu ev sahibi olma avantajının ötesinde bir şeydir. Belli ki kopup gitmemizi istemediler, yenseydik de başka maçta başlarlardı. Olan emeğe oluyor.

Adamlarda akıllandı, ya kritik maçlarda ya da ligin sonunda gerekeni yapıyorlar. Geri kalan maçlarda doğru yönetince çok göze batmıyor. Yönetim yıllardır yapamadığını yine yapamaz diye tahmin ediyorum, akıbetimiz iyi değil. Sonra "derbi ardından çöken takım" oluyoruz.

YSY dedi ki...

Abi hakeme çok takılmayın. Eyvallahta yani bugün kötü oynadık. Bence aşağı yönlü gidişimizin devamı oldu bu maç ve kaybettik. Quaresma en iyisiydi insiyatif aldı koştu etti. Laf edilecekse diğerlerine edilmeli. Oğuzhan garibim kaldıramadı maçı

QuaresmA dedi ki...

Bugün Tolga hariç oturup da hiçbir topçuyu olumlu/olumsuz konuşmam da sadece Fenerliler maçı terörize ederken sessizce durup hiç sesini çıkarmadan hakkının yenmesini izleyenleri kaldıramıyorum. Sosa bir karnına, bir de suratına yumduk yiyor yardımcı hakemin önünde ama Volkan oyundan atılmadığı gibi Sosa da sarı yiyor ve bu ve bunun gibi şeyleri pısıp izliyor bizimkiler. 150'lik Volkan Şen bile maçı terörize etti, oturup buna müsaade ettiniz ya hepinize yazıklar olsun.

Kim ne derse desin bu maçta Ersan'ı çok aradık. Hem savunmayı toparlama, hem de Fener'in anladığı dilde top oynama yönünden.

Tolga kaleci falan değilsin abicim sen. İkinci gol büyük ihtimal gol olacaktı zaten ama o şekilde yiyorsan kaleci falan değilsin. İlk golü de standart bir kaleci 70% kurtarırdı. Suç Tolga'da değil gerçi, oynatanda.

Fener taraftarı 80. dakikadan sonra Süleyman Seba'ya küfreden tezahuratı yaptılar, hem de kısık sesle tek tük değil, tüm stad tek ağızdan. Bu da unutulmasın.

BJK4EVER dedi ki...

Ya serefsiz pislik oyuncular olmadan olmuyor iste arkadas. Caner 100% sari kartlik faul yapiyorlar. Bizimkiler oyunu birakip hakeme cullanacagina tingir mingir avantaj kullanip oynuyor. Sen bu kadar pisirik olursan agzindaki lokmayi alirlar. Adam hem topu disari vuruyor hem yumruk atiyor, bizimkiler (su gerizekali Tolga basta olmak uzere) itiraz etmiyor, aksine rakibi sakinlestirmeye calisiyor. Bir tane orospu cocugu topcun olacak. Gidecek kirmizi kart gorme pahasina o Volkan Sen'in veya Caner'in ayagini goz gore gore kirip eline verecek. Gerekirse seyirciler sahaya inecek her turlu tahriki serefsizligi yapacak ve rakibin oyununa alet olacak, Melo'nun yaptigi gibi.

Bu kadar hanim kiz bir toplulukla bu tur maclari kazanamazsin.

Birde hala bu mactan sonra Quaresma'ya laf edenler var ya, harbiden pes. Diyecek soz yok.

Bu Oğuzhan mevzusuna çare bulmak şart . Bu şekilde devam etmez bu iş . Orta sahamız 2 tane dikine pas atacak diye 90 dakika boş durmaz . 3 maçtır bu sinyalleri veriyor maalesef.

Evet sezona müthiş başladı ama ikinci yarı başladığından beri Gökhan ile birlikte inanılmaz düştüler. Hadi Gökhan bir şekilde tolere ediliyor ama Tolgay toparlamadan Oğuzhan işini nasıl çözeceğiz bilemiyorum.

Takımlar arasında fark var yapacak bir şey yok . En azından maç bize bir şekilde geldi , %100 lük 6-7 tane pozisyonumuz (her ne kadar 2 tanesi 2-0dan sonra da olsa) var . Atsaydık kuvvetle muhtemel dağılacaklar panik olacaklardı . Olmadı. Karamsar olmaya gerek yok fakat bu Oğuzhan işi çözülmeli acil olarak .

beagle dedi ki...

4ever quaresma Beşiktaşla kaç derbi "forvet" oynamış kaç gol atmış... O pozisyonu dinçken dışarı atan, adam anasının karnında rabona yapsa "forvet" oynamaz. Sana da derbiyi kaybettirir.
Sağbek oynasaydı çok söylenmezdim. Bakış açısı budur. Çok peslik değildi.

Bence peslik olan Sahaya Forvette "Olcay, Quaresma, Töre, Frei" falan çıkacak BJK kadro planlaması yapanlardır. Hele 10 numaran da sosa ise "gol atman gereken" duruma düştün mü patlarsın ahanda böyle. Sonra Sebaya küfredip oley çeker memleketin en katıksız piçleri.

Armagan dedi ki...

Demeye çalıştığım, görüntüyle beraber. Karar sizin :
https://twitter.com/demiralayfrat/status/704402588536442880

kokocambo dedi ki...

Hakem muhabbeti çok geçerli olabilecek bir argüman değil bence. Böyle bir ortamda oynuyoruz sürekli. bunun üstesinden gelebilecek bir oyun üstünlüğü ve varlığı gostermedik.

şenol hoca malesef oyunu kazandıracak bir hamle yapmadı. misal, aynı dakikalarda durağanlaşan fb'yi yenmek için cenk oyuna girmedi. oğuzhan en başta kötüydü. gökhan gönül tarafını hiç zorlamadık. quaresma'nın iki tane çok net asisti yine uçtu gitti, kendisi karşı karşıya kaçırdı. marcelo ve direk. pozisyon bulduk ama hakemi etkileyebilecek bir varlığımız yoktı sahada. ya caner arkadan dalmış, kılını bile kıpırdatmadı hakem ama en başta oyuncular. bu maçı bu şekilde kazanmamız mümkün değildi. açık ve net hak etmedik. çakır, muazzamdı. çok iyi çalıştı yine. ama bizde hiç ışık yoktu.

hakemle ilgili çok konuşmaya gerek yok. emir kulu kendisi. yukarıdan ne talimat aldıysa sahada onu uyguluyor. mesela bende iş yerimde bir dünya adaletsizliğe, haksızlığa göz yumuyorum. aksi halde istifa etmem ya da kovulmam gerekir. patron ne derse o yani. o yüzden cücüyü geçelim.

gelelim şenol hocaya! hoca hadi ilk yarıyı olcay yeteneksiziyle çöpe attın her zamanki gibi.
ikinci yarı 10 kişiyle savunma yapan fenerbahçe'ye karşı cenk'i neden oyuna almaz ki insan.
son bir kaç haftadır dandik anadolu takımlarına bile çift forvete dönmeden gol atamıyoruz. sen kalkmış sahada 8 savunmacıyla oynayan takıma gomez'i ileride tek bırakarak gol atmaya çalışıyorsun. quaresma ve gökhan töre'nin gol atma ihtimaline güvendiysen hocalık lisansını bu gece yırt at. maçın en azından son yarım saati cenk gomez ikilisine dönsek beraberlik cepte olabilirdi.
bir sözüm de oğuzhan ve gökhan töre'ye. bu ne ciddiyetsiz oyun. izlerken kahroldum ekran başında. tolgay ve kerim frei oynamalı biraz. halı saha topçusu gibi davranıp iki kişi eksik oynattılar takımı.

cochise dedi ki...

hemen asmalar kesmeler şenliği başlamış. Olur la arada böyle maçlar.
Ben bu maçı Şenol Hoca'ya yazdım zira Fener'in güçlü olduğu yerde oyunun tıkanma riskine karşı bi planımız yokmuş. KEndi oyunumuzu oynayamaya çalıştık 45-65 arası oynadık. Epey de ezdik o ara ama gol gelmedi. Volkan iyi kurtarışlar yaptı. İşte tecrübe/çakallık orada devreye girdi 2-3 kere yerde uzun yatarak oyunu soğuttular falan filan. Ben hocaya bu açıdan kızıyorum yoksa Cenk'in oyuna girmesini istiyorum ama kim çıkacak çözemiyorum. İkinci yarı daha üstün olan da bi oyun var; çarkı bozmak istemedi. Gomez çıkabilirdi; bi önceki maçta olduğu gibi.

Oğuzhan'a ciddiyetsiz dememek lazım. En çok koşan adamdı ikk yarı. Elinden geleni yapıyor. Ama bur tarz güçlü orta sahada zorlanacağı belliydi. Yine de epey iyi top taşımalar yaptı ama asıl sorun pas hatası sayısı fazlalığı. Bu da ciddiyetsizlikten ziyade mücadele fazla olduğunda ayağına hükmünün azalmasındandır. Yine de bu maçta akla gelecek adam olmamalı. Gökhan töre'nin ise tarzı bu. Bu ciddiyetsizliği yi oynadığında işe yarıyor kötü oyandığında batıyor.

Hakem çakallığını yaptı ama biz de yeterince işleyemedik. Adamlar olmayan pzoisyonlara öyle bir itiraz ediyor akıl karıştırıyor. Sosa Volkan pozisyonunda Sosa'ya kızın. O darbeyi aldığında yere düşmezsen kırmızı çıkmaz. Ne yazık ki bu gerçek. Kuralın ne dediğinin önemi yok. orda yere düşeceksin arkadaş. Caner faullerinde de aynı şeyi yapmadık.

Quaresma'ydı Olcay'dı Töre'ydi Sosa'ydı bırakmak lazım. Ön alanda iyi ama golcü olmayan bu kadar çok oyuncu ile oynamanın yanlışlığını sene başında çok dillendirdik. Gole en yakın oyuncu da her zaman yeteneksizdi. Diğerleri de uzak bu mevzuya. Quaresma karşı karşıya kaldığında heyecanlanmadım. Sağ çaprazda sıkışık pozisyonda şut vuracak olsa daha çok heyecanlanırdım. Planlama yanlıştı bunu dedik. Quaresma en iyi oynadığı maçlarda golsüz asistsiz falan. Bunun sebebi kendi değil. Takım ona uygun değil. Çünkü onun orta futbolu ile takımın gerisi uyumsuz. Cenk ile oynasa 10 asist yapardı. Amma velakin bugün bi anlamı pek yok bu tartışmaların. Olcayıyla, Töre'siyle, Quaresmasıyla Malzeme bu.

eksik maçı yendiğimizde lideriz. Hala defolaru dolu olan ön alan oyuncularımızın ligin çok takımını manyak etme potansiyeline sahip. Avantaj hala bizde.
Ense kararmasın; yensek süper olacaktı yenemedik birşey olmadı ..
haydi herkese iyi akşamlar.

ozan dedi ki...

Ya ne hakemi abi adamlar ilk yari 4lucekti bizi nerdeyse. Bizim Feneri yenmemiz icin 10 kisimi kalmalari lazim. Tamam veremedi kirmiziyi he verse o kirmiziyi cikarip Beckede verirdi Cakir yani bu mac 11-10 bitmezdi Kadikoyde.

Gecelim hakemi. Bu Sosa ne zaman derbide sahaya agirlik koycak ona bakalim. Sene sonu gitsin Sosayla buyuk mac kazanamayiz. Herkes Oguzhan diyor, Besiktasin olgunlasabilen her ataginda Oguzhanin parmagi var. Yani Besiktas Oguzhanin oynadigi kadar var. Sene basi burda soylendi orta saha lazim Oguzhan illaki formunu hep koruyamiyacak diye. Oguzhan az dusuyor Besiktas sahada beyinsiz kaliyor cunku planli hamle yapan yok takimda Oguzhan ve Gomez haric. Tolgay artik dakika almaya baslasin yoksa sampiyonluk hayal.Atiba-Oguzhan-Tolgay olsa su takim bambaska birsey izleriz.

Sagbek gorunumlu stoper alanlara selam olsun. Nedir bu Alexisin hali.Ligde kupada ustunluk kurabildigi tek santrafor goremedik. Sivok iyi Alexisten. Isin ilginc yani Marcelo son dakika karambole, sansa dahil oldu takima. Ersan kalsa Marcela gelmese biz suan Ersan-Alexis izlerdik sampiyonluguda simdiden vermis olurduk.

Ismailde iki mac sol bek gibi oynadi bugun Alper Potuka madara oldu. Sol ayaginla o topu yere kapatamiyip yarim yamalak yere vurcaksan senden de buyuk takim topcusu olmaz.

Atiba-Beck-Gomez az da Oguzhan cabaladi ona ragmen ikinci yari maci cevircek pozisyonlari bulduk. Yarim yamalak bir takimiz ama bu ligin ustundeyiz. Her macimizi kazanabiliriz kazanirsak sampiyonuz. Tolgaya dakika verilsin Boyko takima isindirilsin artik. Olcay formsuz Quaresma ortalama top oynuyor ve Gokhan su takimda yer bulamiyor. Oynamiyacaksa calismayacaksa bosa dakika verip Kerim kusturulmesin. Koysunlar kulubeye sene sonuna kadar otursun orda akli basina gelsin takima ihanet etmesin.

Erdal dedi ki...

@Başar Tamamen aynı şeyleri düşünüyorum. Bizi yenseler haftaya Akhisar deplasmanında puan kaybeder civcivler. Ligin geri kalanı ile aramızda çok fark var, o yüzden olası bir mağlubiyette karalar bağlamanın anlamı yok. Ha kazanalım tabii, o ayrı.

Unknown dedi ki...

İşim gereği bu gün erenköy e gidiyorum.metrobüsten inip sarı dolmuşa binerek bağdat caddesine doğru yol aldım,ve düşüncelere daldım...
Acaba dedim;
Saraçoğlu stadının yanından boklu dere akması,stadın çevresinin komple dışkı kokması ve bu klübün türk futbolunu foseptik çukuruna çevirmesi..doğa ana bize mesajı veriyor! Aslan yattığı yerden belli olur...

Mayor dedi ki...

Konya macini izliyorum da bu oguzhan onundeki adama pas atamaz hale gelmis.
Serdar Kurtulus furbolu birakmi. Sosa hic bir varlil gosteremedi yine.
Quaresma eski zamanlardaki gibi top eziyor kendini koseye sikistiriyor falan. Bubhalde fenerle 10 mac yapsak onunda da yeniliriz.

Yorum Gönder

Ara