.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Şubat 2016 Perşembe

STSL 21 Medipol Başakşehir - Beşiktaş




Tarih: 14 Şubat 2016 Pazar , 19.00

Stadyum: Başakşehir Fatih Terim

Hakem Hakkında Bilgi: Ali Palabıyık ( Geçen sezon : BJK 1m /  MB 1g 2b )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Ufuk Ceylan , Cenk Şahin Rhodolfo

Cezalı Oyuncular :  Uğur Uçar / Marcelo

67 Yorum:

cochise dedi ki...

uzun boylu forvetleri olan bir rakiple oynacağız. çok önemli bir viraj. KEndi futbolumuzu diğer maçlar gibi kolay kabul ettirebileceğimiz bir takım değil. Daha dengeli ve güçlü oynayıp çok atak fırsatı vermemek lazım. Necip oynar diye umuyorum. Böyelikle en azından kontralarda daha iyi olacağız. Fazla olgun atak da yaptırmazsak alırız bu maçı.

cemekici dedi ki...

gomez, sosa, töre/quaresma, oğuzhan ve olcay'ın sahada olduğu her maç rakipler zaten bizden çekinerek başlıyor. aman bir hata yapmayayım diye oynadıkları için kafada önde başlıyoruz maça. ilk golü hızlıca atarsak çok rahat alırız bence maçı.

Emrah dedi ki...

Ligde kart cezalısı olan cezasını kupada çekemiyor ama kupada cezalı olan ligde çekiyor anladığım kadarıyla. Çok saçma değil mi? Marcelo'nun hava hakimiyetiyle tam lazım olduğu maç...

Coolio dedi ki...

Rakip forvet kafa hakimiyeti olan bir oyuncu değil bence. Uzun boyuna rağmen zayıf ve gözlemlediğim kadarıyla kafa topu sevmiyor, ayaklarıyla oynamayı seviyor.

Asıl bence rakipte Emre'ye dikkat etmeli. Bol oyuncu kışkırtarak kırmızıya oynayacak sevgili FB'si için..

Bizim her girdiğimiz pozisyonu Gomez ile bitirmeyi düşünmeliyiz. Yoksa diğerleri ya artislikten ya acemilikten topu kaleye sokamıyor ve rakibi heveslendiriyoruz.

Coolio dedi ki...

@emrah

kart kurallarıyla, grup maçlarıyla, bir seviyenin rövanşlı, bir seviyenin rövanşsız olmasıyla, maç saatleriyle özet olarak herşeyiyle berbat bir organizasyon. sokaktan 3 çocuk çevirsen bundan daha güzel planlarlardı.

Ιωσήφ dedi ki...

Bu maç öncesi derin endişelerim var. Bize ters gelen bir futbol anlayışıyla sahaya yayılan, dengeli oynayıp, sahayı iyi parselleyen ve hızlı kontralarla tehlikeler yaratan bir rakiple karşılaşacağız. Stoperde yaşanan malum sıkıntı nedeniyle maçın zorluk derecesi bir kat daha artmış durumda. Ben bu maçı gol yemeden tamamlayabilme olasılığımızı oldukça düşük görüyorum.

Bu yüzden şampiyonluğa giden yolda kilit maçlardan biri olarak gördüğüm Başakşehir karşılaşmasında oyunu domine ederek, girdiğimiz pozisyonları gole çevirmemiz gerekiyor. İnşallah maçta geriye düşen taraf olmayız ve Emre bücürünün muhtemel provokasyonlarına gelmeyiz.

met1903 dedi ki...

ne kadar sevmesek de tolga, boyko'nun gelişiyle eski günlerine döndü,kalede rekabet bize şampiyonluğu getirecek.ozzy,gomez fazla kasmadan gol asistlerine devam ediyor, sosa her maç dayak yemesine rağmen kupa maçları da dahil yüzde yüzünü veren tek oyuncumuz,bir de töre'nin laubaliliği olmasa,neyse ki onu da sezon sonu kankası q17 ile birlikte paketleyip gönderiyoruz.başkanın yapması gereken son icraat,oynamadığında sorun çıkaran pektemek,serdar tipi yedekleri gönderip genç oyuncularla veya necip gibi her an hazır olan adamlarla kadroya takviye yapmak. maça gelirsek, hakem devreye girmezse ilk maçta olduğu gibi rahat alırız,skor tahminim 4-0.

sports guy dedi ki...

fener kasımpaşa maçını baya merak ediyorum açıkçası, kadlecten (hem de iç saha maçında) ön libero yaratan pereira felaket kumar oynuyor bence.

paşa'da sakat çok, bu aralar baya da formsuzlar. gerçi antalya da fener maçı öncesi formsuzdu o ayrı :)

bir de rvp'nin 11 olması var tabii. açtım biramı bekliyorum, duran toptan gol atamazsa fener çok sıkıntı yaşayacak gibime geliyor.

paşa 1 puan koparabilirse şahane olur.

BJK4EVER dedi ki...

Adamlarda ne sans var abi. Ligin en gucku takimlarindan biriyle oynuyor amantaaak. En onemli 2 hucum silahi scarione ve eren yok.

kokocambo dedi ki...

coolio, kupayı çok güzel özetlemiş, apaçık rezalet ve eziyet.

yorumları görünce, bursa - ibb maçını izledim şimdi. bursa, necid atılmasa maçı kesin kazanırmış. ona rağmen, 3-1 yapmış ama kart sonrası, hatta daha çok sivok'un kendi kalesine attığı gol sonrası canlanmış ibb. ona rağmen doğru düzgün pozisyonu yok. bursa özelinde çok saçma bir maç olmuş. üzüldüm adamlara. hatta, arttıralım şu aldıkları cezalar ve oynatılmaya çalışılan komedi. işte futbol, işte süper lig!

badji sonrası orta sahaları nasıl bilmiyorum, o eleman direnç ve dinamizm katıyordu onlara. forvette bize karşı avantajlılar, iki tane uzun oyuncuları var. bir şey bile yapamasalar, özellikle arnavut olan almeida'nın yaptığı gibi gereğinden fazla yorabilir bizim çocukları. ama bu onların yine de tırt bir takım olduğu gerçeğini değiştirmiyor. büyük deha avcı'nın da, kariyer zirvesi ancak kasımpaşa olur. nasıl olsa, kendi semtinin takımı.

turgay dedi ki...

Avcı iktidar yalakalığı sayesinde seneye Galatasaray'ın basına geçer. Zor maç olacak 1 olsun bizim olsun diyorum

Bu yorum yazar tarafından silindi.
Bu yorum yazar tarafından silindi.
teahead dedi ki...

Defansımız kırmızı görmezse kesin kazanacagımız bir mac olacaktır.Basarılar kartalım.

teahead dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Su gecen haftaki City-Leicester ve ilk yarisi demin biten Arsenal-Leicester macina bakiyorum da; bizim lig harbiden cekilir gibi degil yahu.

Leicester da butce olarak rakiplerinin cok cok gerisinde, ama adamlar oyunu cirkinlestirmeden, onde baski ve ekstra motivasyonla, topa sertlikle catir catir kalite farkini kapiyor. Bir sunlara bakiyorum, bir de turlu turlu kasaplik yapan, rakibi sakatlamaya oynayan, macin 10. dakikasinda zaman gecirmeye bakan bizim pislik igrenc takimlarimiza bakiyorum; hayret yahu.

Hakem acisindan da inanilmaz fark var. Adamlar bir defa topa sertlikle bulunuyor ve fiziksel mucadeleye giriyor. Hakem de izin veriyor, bizim ligdeki gibi aman faul vereyim de basim agrimasin vs dusuncesi yok adamlarda. Sirf sari kartlar bile herseyi acikliyor. Adam ilk yarida 3 sari gosterdi, bizim ligde biri bile cikmaz. Hakemler resmen ilerideki 2. sariyi gostermeyim diye 60-70 dakika oyunun agzina sicilmasina goz yumuyor, sonra son 10 dakika her pozisyonda kart gosterip bir bok yaptigini zannediyor. Istatistiksel olarak 1-70 ve 71-90 arasindaki kart dagilimi esit falandir bizim boktan ligimizde.

Allah'tan Premier lig var da Besikas maclarina kadar biraz futbol izleyebiliyoruz.

beagle dedi ki...

Bence hoca en makul kadroyu çıkarmış. Takima olumlu yansimali. Necip Alexis ikilisi, cabuk ve yirtici bir blok olabilir. Artik Töre ve Olcayin forma girme zamanlari geldi. 6 7 mac iyi oynasak kopar gideriz be...

BJK4EVER dedi ki...

Tolga, Olcay ve Necip ilk 11'de. Tolga'dan hala cok korkuyorum; bizi yine geci yakacak ama hayirlisi bakalim. Insallah takimin cevirebilecegi bir macta yakar. Belediye gibi acmasi zor bir takima karsi yetenek dusmani Olcay yerine keske Quaresma ile baslasaydik.
Bu tur takimlari yenmek icin en onemli nokta yaratici oyunculari bastan oyuna surmek ve ilk yarilari cope atmamak. Gecen sene bunu cok yapiyorduk, ki bu hastaligi bu sene yendik. Umarum Quaresma'ya ihtiyac duymadan erken golle ceviririz maci.

Armagan dedi ki...

Bu Necip'le savunma bu kadar. neyse sakin kalıp hücum yapmaya çalışmak en doğrusu olur çünkü şu an sahada tek gördüğüm kaos futbolu...

beagle dedi ki...

Necipten çok olcay ve tore ayaklarinda 20 kg agirlikla oynuyor. Oguzhan ve sosa da iyi degildi ama oguzhan uyaniyor gibi.

ozkankaya35 dedi ki...

Riskli oynuyoruz...golden öncede böyleydi.Avci 1 puan için oynayacak biri değil.stoper handikapimiz düşünulerek daha sabirli başlamaliydik...bence alıcaz maçı

ozkankaya35 dedi ki...

Necip olcay tore ve beck...bariz cok kotuler...töre yi töre yapan fizigide yok...seneye guzel takviyeler olacaktir...yenilsekte şampiyonuz...ofsayt varmiydiki...dk 44

cochise dedi ki...

rakip 9 kişi kalmalıyken fb beleş penaltılarla yürürken acaba him kasamasak mı diyorum ama alayına inat yürüyün lan çocuklar ..

can dedi ki...

Amma gol kacirdi Gomez be. Cok zor gececek ikinci yari. Bir de biz her mac hakem konusmak zorunda miyiz? Al iste yedi kirmizi karti resmen.

BJK4EVER dedi ki...

Mac oncesi yemin etmekle vs olmuyor. Ilk yariyi cope attik resmen, hicbir istah, hirs vs yok. Bizi digerlerinden ayiran 2 ozellik var; hirsimiz ve beraber oynama aliskanligimiz. Ilki olmayinca digeri de olmuyor zaten.

Orta sahada daha fazla dinamizm gerek. Sahada yuruyen G.Tore ve yetenek dusmanini cikartip Quaresma ve Tosic'i alip Oguzhan'i one atmak gerek. Oguzhan disinda kimse oynamiyor, kimse istekli degil maalesef. Ama 30-45 arasi gosterdi ki rakipten korkacak, cekinecek birsey yok. Biraz ustlerine gidince gayet kolay pozisyon buluyoruz. 60'a kadar beraberligi bulursak kolay ceviririz.

Bir soz de anasini siktigim orospu cocugu hakeme. G.Tore dudukten sonra topa vurdu diye sari gordu, ama macin ortasinda aynisini M.Batdal yapti (sarisi yokken), o sari gormedi. Ki o da dudukten 5-10 sonra hayvanca vurulmus bir pozisyondu. O pozisyonu yayinci kurulus elbette servis etmeyecek, ama sirf buradan bile belli hakemin ne kadar art niyetli bir orospu cocugu oldugu. Ilk yarinin sonundaki pozisyon zaten malum. Ikinci yarida tamamen hakemin ustune oynayip her turlu pustlugu, ibneligi yapmak lazim. Fitil fitil burnundan getirmek lazim orospu cocugunun. Adama her turlu beddua'yi ettim, siz de edin. Cunku bu tur insanlarin icinde iyilik yok, tamamen kotu niyet var. Dunyadaki en buyuk acilari tadar insallah.

Ekrem35 dedi ki...

Evde sinirden kıpkırmızı oldum ateş çıkıyor resmen üstümden. Ya ilk dirsekte kart verip aynı pozisyonda 2.kartı çıkarmamak nedir ya? Madem kartlık değil ilk kartı niye verdin o zaman! Son saniye gözünün önünde oğuzhan'ın ayağına basıyorlar kart vereceğine yarıyı bitirdi o... ç..... Allah belanızı versin ulan hepinizin yeter artık ya!

beagle dedi ki...

Bu takima 180lik stoper alanin beynini .... yok hizliymis sertmis kafadan etkiliymis. Aha Rodolfo yerine Sivok varken ne oluyorsa, o oluyor. Yedigimiz ilk kafa golunu 97lik atinc ve 87lik ersani satip Alexisi alan salaga ithaf ediyorum. Hoca mi scout mu baskan mi beni baglamaz.

Ιωσήφ dedi ki...

Maalesef çekindiğim Başakşehir an itibariyle 2-0 önde, duran toptan Rhodolfo sonrası ilk golümüzü de yemiş olduk.
Bu lanet takıma karşı bu zamana kadar ligde hiçbir zaman iki maçı da kazanma başarısını gösteremedik, aynısı oluyor.

Bu maçı unutarak Mersin ve Gençlerbirliği maçlarına odaklanmalı ve Fenev karşısında sahaya +1 puan farkıyla çıkmalıyız.

can dedi ki...

Evet bir kirmiziyi daha yedi hakem.

Ιωσήφ dedi ki...

Cenk'e yapılan hareket net penaltı ve Doka ikinci sarıdan atılmalı. OÇ....

Armagan dedi ki...

2-0 iken oyundan kopmak üzücü, üzgünüm ama bu disiplinsizlikle şampiyonluğa oynayamayız. savunmanın derbiye kadar oturması ve oyunun başından sonuna kadar konsantre olmamız için hoca ne gerekiyorsa yapsın.
takım bu laubali ve rakibi küçümseyen oyunu oynarsa daha çok puan kaybederiz.

can dedi ki...

@ beagle
Ersan'la Alexis ayni boydalar: 1:85.

can dedi ki...

Efsane olacak bir mac izliyor olabilir miyiz?

can dedi ki...

Bu kadar duraksama, sakatlik ve oyuncu degisikligine +4 verdi, yuh!!!

BJK4EVER dedi ki...

Yetenek dusmani yerine Quaresma ile baslasak veya adami 46'da skor 0-1 iken oyuna alsak cevirirdik bu maci. Gercekten yazik oldu. Hoca insallah Bilic gibi inat etmez ve yanlislarinda israr etmez. Tolga yerine Boyko, yetenek dusmani yerine Quaresma ile baslamak bu takima cok cok buyuk arti getirir.

Onun disinda eyyamci orospu cocugu hakemin de, igrenc futbol anlayisina sahip IBB'nin de cani cehenneme. Topunun koku kurusunu insallah.

cochise dedi ki...

şu maç sonrası eğer geçenkinden de sert bir açıklama gelmezse geçen seneki gibi olanları kabul ettik anlamına gelir.
Takım ve hocaya yöneltilecek eleştiriler olabilir (misal necip alexis yerleşmesini görür görmez keşke ters başlasalar demiştim ama hoca geç gördü) ama bu maçın gündemi hakem olmalı. Yemin ediyorum fenerin maçı olsaydı bu akşamkiler; bir hafta ülkede başka şey konuşulmazdı.
adamlar topla karışık hafif dokuşlarda bile penaltı alıyor; bugün afaki bir müdaheleye biz doğru dürüst itiraz bile etmiyoruz; çünkü beklenti yok. ama yapılası gereken verilmeyen ilk kırmızda olduğu gibi hakemi çevrelemek .. bi ara tekmemsi müdahelelere faul bile çalmadı geçen seneye döneceğimiz resmi bu maç daha sıkı, daha dikkatli olmalıyız ..
ben bu akşam taktik konuşamam; belki yarın ...

kokocambo dedi ki...

konya'dan sonra, bir başka futbol katili şu belediye takımına yenilseydik gerçekten üzülürdüm. 4 pozisyondan en az birini atsaydı gomez, görürdük zeka küpü avcı'nın pozisyon alabilen takımını.

orta yuvarlakta sürekli kalabalık olup, atiba'yı neredeyse göstermediler ilk yarıda. ona rağmen 1-2 golü rahatlıkla atabilirdik. atamayınca, ilk pozisyonda yedik tabi.

ozi ve gt açık ara sahanın kötüleriydi. özellikle, gökhan üretememezlik konusundaki istikrarını sürdürüyor. onun kanadından, ismail'in bireysel gayretleri dışında hiçbir aksiyon üretemedik. ozi'nin pasları da çok başarısızdı bu maç.

gomez, ismail ve her zamanki gibi sosa çok çabaladı. quaresma'nın 2 gole olan katkısı da çok iyiydi. bir iki pozisyonda quaresmalğını konuşturmasaydı belki başka olurdu.

beraberlik iyiydi, galibiyet olsaydı süper olacaktı. rakibimiz fb zaten, sıradaki gelsin.

ozan dedi ki...

Yetenek dusmani dediginiz Olcaydan once Gokhan kesik yemeli bu takimda.Ilk yaridaki Gokhanin umursamazligini bidaha izleyin.

Bu sene izledigim en buyuk oc hakem. Pes amk, hic utanmazmi bu it oglari.

Kupada sacma kirmizi bu macta eyyamin krali. Amk ikinci yari yarida dunyanin sarisini gosterdin , macta 4 gol olmus, ibb surekli yatmis 4 dakika uzatma ne lan, ilk yari da 1 dakika uzadi. Toplam 5 dakika, lan gol olmasa macta kart olmasa en kotu 1+1 den 2 dakika uzar. Topunuzun allah belasini versin.

@Can Alexis 183 Ersan 185-186 olmasi lazim.

Rhodolfoyu begenmeyenlere de selam olsun.

ozan dedi ki...

Bu arada Ismaile de helal olsun , Gokhandan daha fazla uretti. 2 asistini Gomez yedi.

Hafta ici su Mersini 5lemek lazim.

kokocambo dedi ki...

alexis'le alakasını çözemedim ben yediğimiz golde. ismail'in bıraktığı adam boş kaldı ve gol oldu. son kornerde alexis, kendinden daha uzun yalçın'la kafa kafaya yükseldi. alexis'in orada olduğunu görünce ben şaşırdım açıkçası. sarı yediği pozisyonda, çok temiz ve zamanında indirdi bence. staddan mı yazıyorsunuz bilmiyorum da, bir sakin olun gömmeyin hemen. bakın, duran toptan kafa golü attık ve rhodolfo yoktu. o varken atmamıştık mesela. ersan'ın yıllarca olduğunda atmadığımız gibi.

Ben yine muhalefetimi yapayım .

Bu sene gördüğüm en iyi oyunlardan biriydi takım adına. Doğru yaptıkları bütün işleri yine layıkıyla yaptılar. Hatta bu sene en büyük sıkıntılardan olan son çizgiye inme işini bile fazlasıyla yaptık . Gomez maçtan önce ayağını akorunu iyi yapmış olsa rahat 5'lerdik maçı . 2. golden sonraki paniği bile normal karşılıyorum evet olgun bir oyunumuz var ama o kadar da değil .

Atiba'nın sırtı dönük oyunu Beşiktaş'ın 2. bölgeden 3. bölgeye geçerken ki en büyük silahı . Zaten rakip teknik direktörlerin yapabildiği tek şey Atiba'nın topu ayağından çıkarmasını mümkün olduğunca yavaşlatmak . Ama bu sene geçen senelere oranla çok daha fazla futbolcunun topsuz oyunda hareket ediyor olması opsiyonları arttırıyor , dolayısıyla Beşiktaş bu tarz önleme çabalarına saha içerisinde Sosa'nın , Oğuzhan'ın , Töre'nin geri gelip oyun kurmaları , tek paslar , verkaçlar ile Atiba'ya opsiyon yaratmalarıyla çözüyor.

Bence önümüz açık .

can dedi ki...

@ ozan

Transfermarkt'a gore ikisi de 1.85. Bilmiyorum daha guvenilir bir kaynak var mi? Ama tabii boy her sey degil. Alexis hava toplarinda ne kadar iyi, onu gorucez. Ama 1.96'lik Batdal'a karsi, her hava topunda hakemin goz yumdugu dirsekleri yerken degerlendirmek dogru degil. Ama her kosulda defansta sikinti yasadigimiz kesin.

Ama Guntekin Onay gibi karaktersizler gibi yapmamak lazim tabii. Defanstaki sikinti, bireysel formsuzluklar filan degil hakem hatalari bu maci belirledi. Bir macta bir hakemin kritik hatalari hep bir takimin aleyhine isliyorsa ve lig genelinde, hatta tarihsel olarak bu hata dagilimi sistematik bir haldeyse futbol konusmak afaki bir sey. Biz bugun bu maci kendi eksiklerimize ragmen kazanabilirdik. Verilmeyen en az 3 kirmizi kart (Batdal en az 1, Doka en az 2, Mahmut belki 1), en az bir penalti var.

ozan dedi ki...

@can

Ben direk googledan baktim, transfermarkt daha guvenilirdir, o yuzden haklisindir. Yalniz Alexis Ersandan kisa gozukuyor. Sortu biraz uzun belki ondandir bilmiyorum.

Defanstaki sikinti normal. Necip stoper degil Alexisin 3.maci, super performans beklemek gercekci olmazdi zaten. Alexis Viscadan cok kolay calim yedi, birebirlerde sikinti yasatabilir, beni dusunduren o. Yoksa Marcelo dondunde beraber kotarirlar bu seneyi. Zaten ligde Batdal gibi uzun boylu forvette yok olani da Marcelo yer.

Hakem buyuk oc yalniz ama oyle yada boyle 1 puan kurtardik, it oglunun gucu yetmedi. Fenerin Eskisehir-Rize-Kasimpasa maclarini bir daha izlemek lazim, oyunlar oynanmaya baslandi, hayirlisi.

turkkant dedi ki...

Alexis'i pek beğenemedim, Zapotocny versiyon 2 gibi bir hali var. Umarım maç eksiği yüzündendir ve formunu artırır. Aslında tek gerçek stoperimiz var: Marcello. Umarım olabildiğince az maç kaçırır.

Aslında iyi kapanan bir rakibe karşı golü yemeden önce 3 net pozisyon bulduk. Gomez atsa ilk yarıdaki Başakşehir maçından daha iyi oynuyorduk. O maçta atmıştı bu maçta atamadı.

Şu Veli-Tolgay filan seviyesini artırsa artık. Özellikle Tolgay Sosa-Oğuzhan'ın alternatifsizliğinde bizi rahatlatır.

beagle dedi ki...

Can en az 3 4 cm boy farklari var. Atincla da 13 falan. Demek istedigim sadece boy degil Size-Cüsse. Muhtesem 8 0 imizda Stoper Diatta isimli afrika açı idi. Serdar Kurtulus cikinca gürbüzler bir yarida 6 tikadilar bize. Modern futbolda guc ve Size matters...

beagle dedi ki...

Bu arada internet sataya değil gozunuze mukayeseye falan guvenin. Gsnin Semih Kaya ilk sisirilirken boyu kisa diyordum, nette 87 89 falan yaziyorlardi. Bu sene çekti herhalde 83 ve kisa boylu diye elestiriyorlar. Bariz menejer katkili boy verileri

QuaresmA dedi ki...

O kadar kötü değildik bence. Defanstaki sıkıntılarla bu maçta gol veya goller yiyeceğimiz belliydi, en azından nispeten çıkardık o yediklerimizi. Tolga her zamanki gibiydi. Abi uçsana toplara, niye izliyorsun amk ya? Tutamayacaksan bile uç, belki geçen haftaki gibi tutarsın. İşin bu ya, senden başka beklenen yok.

Quaresma'nın ikinci yarıda alınmasındaki mantıksal sebepleri görebiliyorum, yorulmuş rakibe karşı maçı ilk geldiğindeki gibi maçı domine edebiliyor ama Olcay artık tahammül sınırlarının dışında. Çoook uzun süreli bir form düşüklüğü mü yaşıyor, yoksa artık futbolu mu düştü emin de değilim. Q17 illa ikinci yarı alınacaksa Olcay yerine Cenk'in başlaması taraftarıyım. Ya sol kanat forvet olarak, ya da Sosa sağa Cenk ikinci forvet. Adam her maç gol atıyor. İşi bu, işini yapıyor. Temiz.

Karamsarlığa düşecek bir durum yok. Sezon başından beri aynı kadroyla, aynı taktikle oynuyoruz. Birkaç ayar çekmek, savunmayı daha hızlı oturtmak ve kaleye Boyko'yu koymak gerekiyor.

sadrazam dedi ki...

Bir boku da beğenin be.çapsızlık konusunda ekşideki Beşiktaşlıları geçtiniz.
Herif scoot eleştiriyor 2-2 maçın devre arasında.tanımadığı oyuncunun boyuna sallıyor.öteki Cenk in bile beklemediği pozisyona penaltı diyor.
Ya gözümüzle izleyin, yada devam eden maça yorum yazmayın.

Takım 10/8. Yine haftanın en iyi oyunu, en üretken takımı, en rezil hakemi, en kancık rakibi.

turkkant dedi ki...

Savunmanın oturması bence zor. İlk yarıdaki geri performansımız olmayacak gibi. Alexis bu tarz futboluyla 2-3 maç cezalı olur, Marcelo hiç sakatlanmasa dahi sık sık Necip'li Tosiç'li tandemlerle başlarız. Şampiyonluğu alacaksak ön oyuncularımızla alacağız. Töre-Olcay-Gomez daha iyi olmaları şart.

turkkant dedi ki...

Sezon başında burada yazanların çoğu orta saha ve kaleci transferinin şart olduğunu söylüyordu, Şenol Güneş de stopere bir transfer daha istiyordu. Bence yönetimin bu üç pozisyonda pasif davranması hata oldu. Bu sene şampiyonluk giderse hocadan çok yönetimin detaylardaki hataları yüzünden olacak.

1. Kaleci kesin lazımdı, ama sezon ortasında kaleci alınıp takıma uyum sağlaması görülmüş şey değil, tarihte de çok az örneği vardır. Sezon başında tartışmasız bir kaleci alıp koyacaklardı. İlk yarı kaleci hatalarıyla kayıplar yaşadık, muhtemelen ikinci yarı da "kaleci maç kurtardı" lafını pek duymayacağız.

2. Stoperde hocanın isteğine kulak asmadılar. İlk yarı Ersan'ın olmadığı maçlarda bayağı puan kaybettik. İkinci yarı Ersan transferi de lüzumsuzdu bana göre. Ya en azından bir bekle, şimdi vermiyorum, biraz yeni oyuncuların performansına bakacağım, durama göre ay sonu gelin de. Benzerini İlhan ve Nihat'da yaşamıştık, para tatlı gelmişti ikisinde de. ikinci yarı o oyuncuların eksikliği şampiyonluğa maloldu. Örneğin rakibimizin kadro planlaması daha sağlıklı. 4 net stoperi var. Biz büyük maceraya atıldık, Alexis dahi net bir stoper değil. Neredeyse 1,5 stoperle ikinci yarıya başlıyoruz.

3. Orta sahada Veli gelir diye güvenip sene başı adam almadılar. Veli Ekim'de dönecekti, Şubat oldu hala ortalarda yok. Oğuzhan-Atiba'nın şu ana kadar bu kadar kesintisiz oynaması mucize. Özellikle Oğuzhan'ın... Kumar tutmuş olabilir ama bu yapılanın yanlışlığını değiştirmez. Olası bir Sosa ya da Oğuzhan sakatlığında ilk yarıyı Necip-Atiba ile oynayıp şampiyonluk umacaktık.


YSY dedi ki...

En uyuz olduğumda ne biliyormusunuz, bu avcı'nın sanki atom çekirdeğini bulmuş edasıyla anlattığı "atobonon boğlontosono köstok" taktik dehasını pazarlamaya çalışması. Ulan adi senin zaten başka bi stratejin yok. Senin oynattığın kalleş futbol mantığı yüzünden zaten milli takımda da bi bok yapamadın.

YSY dedi ki...

@turkkant

Ben ersanın gönderilmesini mantıklı buluyorum. Hatta şöyle de bi durum var gelen parayla maaşlar falan ödendi öyle de bi durum var yani. E ersan gibi adama bu parayı bir daha göremem ihtimalin var. O yüzden yönetime çok kabahat bulamıyorum bu noktada. Rhodolfo işi çok zamansız oldu yada böylr bir ihtimale karşılık en azından pedro takımda kalabilirdi belki.

Veli kupa maçında çok kötüydü. Ondan bu sene cacık olmayacak gibi geldi bana. Keşke veli tolgay adam gibi dönmüş olsa o zaman taktik opsiyonlarımızda artıyor.

bulut dedi ki...

sevgili dostlar, uzun zamandır bu blogu takip etmeme rağmen ilk defa yazıyorum. allahaşkına şu tipik türk ve ona bonus olarak gelen beşiktaşlı mağduriyet zihniyetinden kurtulun. bugün başakşehir iyi oynadı ilk golden önceki 10dk.lık periyodda zaten golün geleceği belliydi. Benim gördüğüm, takımdaki genç oyuncuların fazla havaya girmiş olmaları. Ortasahamızda fark yaratan oğuzhan'ın artık oldu dediğimiz dönemde sürekli şansını zorlayarak final paslar atmaya çalışması, töre'nin de keza gerektiğinde basit oynamayı tercih etmemesi sonucunda etkili olabilecek bir sürü atağın sonuçsuz kaldığı aşikar. Başakşehir gibi dikkatli, iyi kapanan ve sert oynayan bir takım karşısında bunları yapmamak, takım halinde ciddi hareket etmek gerekiyordu. Buna rağmen 2-0 dan 1 puan almak fena değil diye düşünüyorum. Hakem konusunu da abartmamak lazım. Evet bence de batdal 2.sarıyı görebilrdi ama hangi oyuncu iki hava mücadelesinden kırmızı kart almış? Beşiktaşlı eğer tutarlı olmaya değer veriyorsa önce kendisi olacak. Hem hakemlerden şikayet edip, rakiplerin haksız olsalar bile hakemi baskı altına almalarına özenip hem de dürüstlükten dem vurmak bize yakışmaz. Bu gece zorlu bir maçı atlattık, yolumuz açık ola.

Zaitsev dedi ki...

Ersan transferinden sonra kıymetli oldu. sanki ilk yarı 5 gol yemişiz de 2 gol yememiz olay oldu. Biz bu oyunla gol yeriz her türlü defansta kim olursa olsun. 17 maçta 18 gol yedik ilk yarı. Akhisar maçında 20 pozisyondan bir topu içeri atamadık; kaleci tırt bir gol yedi sonra Ersan yok..

Bugün kafa golü yedik ama nasıl..Rhodolfo/Ersan olsa yer miydik? Rholdolfo/Battal, Ersan/Yalçın eşleşir.. Bekir yine başkasına kalırdı bugünkü gibi. Ayrıca adam birisinin üstünden kafa vurmadı ki boy hesabı yapıyorsunuz. Altıpasın üstünden zıplamadan çaktı adam. Adamını kaçırırsan o golü yersin...

Alexis/Ersan arası 2-3 cm fark var. Ulen Sergio Ramos'unda boyu 1.83 cm. Sivok'un boyu 1.85.

@ turkkant

Zamanında feda diyerek ücretinde indirim yapan bir topçu; bana teklif var ben gitmek istiyorum dediği zaman hayırlı olsun dersin.

Bizim kanatlar tırtsa bizim o maçı kazanmamız her zaman zora girer. Olcayla ve şımarıklık konusunda doz aşımı Gökhanla da böyle maçlarda bir halt olmaz.

bulut dedi ki...

Gelelim takıma, bence savunma dışında bizi uzun yıllar götürebilecek bir kadroya sahibiz. yaşanan şanssızlıklardan sonra ersanın gidişine laf etmek bence yersiz. ilk geldiğinde gerek fiziği gerek de topu oyuna sokmasıyla fark yaratmıştı ancak sakatlığından sonra eski seviyesine gelemediği göz önüne alındığında bu fiyata bu sıkıntılı mali dönemde satılması gayet makul. rhodolfo'nun da futbol aklına güvensem de teknik ve fizik olarak güvenilir, beşiktaşa yaraşır bir defans olmadığını düşünüyorum. Bu kadar güçlü bir hücum hattına sahibiz, ama defansımız gerçekten çok vasat. İsmail avrupa'da olsa gerçekten çok geliştirebilirdi kendisini ama burda da baskı altında olmadığı zamanlarda neler yapabildiğini görüyoruz. Gidecek çok yolu olmasına rağmen ben bu adama güveniyorum, keza necip de kendisini geliştirdi, gerek herşeyini ortaya koyması gerek de artık daha akıllı, verimli oynaması ve isabetli paslarıyla potansiyelini gösterdi.

son söyleyeceğim beşiktaş taraftarının artık farklı olduğunu öne sürüyorsa bunu göstermesi gerektiği kendi oyuncusunu yemekten vazgeçip oynanan oyuna konsantre olmasıdır.

beagle dedi ki...

Sadrazam denen herifcioglu cok begendin kisa stoperi belli. Hazir sevgililer gunu tutmayalim sizi...

ozan dedi ki...

Ya su hakem magduriyeti yapmiyalim vsvs laflarida cok sikici. Neden yapmicakmisiz? Kupada yedigin kirmizi ortada, Batdalin yemesi gereken belli, ilk yari sonunda bilege basmalara vsvs. Sonra Besiktas magduriyet bilmem ne, yok hakemi de yen federasyonuda yen. Nereye yeniosun

Rakibin Fenerin maclarina bak bide kendi maclarina. Hadi kirmizi bilmem kacti hicbirini gormedin. Ulan 4 dakika uzatma ne? Zaten 4 dakika uzatmada da top 2.5-3 dakika oyunda kaldi. IBB iyi oynamismis, ne oynadi IBB. Rakipler hakem kayirdigi kadar iyi oynayabilir bizim maclarda.


Bize gelince de Gokhan rezalet ve umursamaz, Q7 oynasin bundan sonra 3 mac sonra oda simarir Gokhan doner sonra tekrar Q7 oyle aralarinda paslasirlar.
Takim olarak cok kotu oynamadik ama iste Gomez sokamadi, golu yedik hakem oynatmadi falan filan bide 3-4 kisi takimda kotu oynayinca mac icinde ritm zor tutturduk.Beck-Olcay-Gomez kotuydu, Gokhan berbat.

Kac kere 7 milyon euroya oyuncu sattikta sikayet ediliyor. Ederinden fazlaya gitmis oyuncu zaten gitmek istiyor, Besiktasi Ersanmi sampiyon yapcak. Kac sezon oynadi yapsaydi bir kere. Sene basi 4-5 e herkes satilsin derdi, simdi 7ye sikayet ediliyor.

Kafa golu yemiorsak Rhodolfodandir Ersan yarim sezon oynamadi Besiktasta, bol bol yemisligimiz var daha onceki seneler.

Alexis isine gelince de ben begenmedim ama 3.maci beklemek lazim. Ispanyadan gelipte iyi oynamis stoper varsa diyin bilelim yada herhangi bir oyuncu.Onuda gectim benim bildim Avrupada ki buyuk takimlarin Ispanyadan yaptigi stoper transferi de yok.

Alexis cikar takir takir oynar oda ayri konu, zamana ihtiyaci var. Adam 3.macinda Necip ile 195lik santrafor tutmaya calisti. Marcelonun yaninda farkli gozukur. Zaten 4-5 tane zor sayilcak macimiz var onlarida kotaririz bir sekilde. Biz su kanat isini cozelim.

QuaresmA dedi ki...

Beyler, Batdal'ın ikinci sarısını beklediğiniz pozisyon sarı kartlık değil. Öyle olsa futbolda hava topu mücadelesi diye birşey olmaz.

O bileğe basan topçunun da pozisyonu kırmızı değil, sarı kart. Götünü dayayıp topu korumaya çalışırken istem dışı olarak bileğe basmış. Gerçi hakem faul bile çalmadı ama kırmızılık değil o pozisyon.

Cenk'in pozisyonu zaten penaltı değil. Kendi ayağı rakibin oraya daha önce konmuş ayağına takılıyor.

Kısacası hakem mevzusunu biraz abartıyorsunuz.

cochise dedi ki...

@quaresma
ironi yaptığını varsayıyorum. ya da hiç fenerbahçe maçlarını izlemedeğini .. diğerleri bir tarafa batdal'ın pozisyonu %90 falan değil %1000000000000 sarı kart. El kol dirsek; kafaya çarparsa istem dışı olsa, hafif bile olsa TARTIŞMASIZ sarı kart. zaten hafif bir art niyet olsa kırmızı olurdu. Bi benzerini Gomez yaptığında kırmızı almadı diye ortalık ayağa kalkmıştı. Bilmem hatırlar mısınız?

ozan dedi ki...

@quaresma Pazar gunu Sivas, Eskishir maclarinda ayni pozisyonlara sari kart cikti.Yigit Incedemir ikinci saridan kirmizi gordu benzer pozisyonda. Bize gelince sari degil. Hava topunda eline koluna hakim olcaksin bu kadar basit.

Cenkin ki penalti degil kabul Volkanin Rize macindakinden pek farki yok yalniz o pozisyonun.

Ya zaten hakem adam olsa ikinci yari eyyam sarilarini gostermezdi. Misal Emrenin pozisyonu sari falan degil. Ilk yari atmadi, sarilari es gecti. Skor 2-0 olunca yalandan IBBye sarilar. 22 faul yapmis IBB dakika 42-66 arasi cikmis 6 sari kart. 24 dakikada 6 sari kart baskada kart yok IBBye, hakemi abartmiyoruz bence az bile soyluyoruz.

cochise dedi ki...

@ozan
hakem dengesizliğine en güzel örnek Doka'nın faul olduğu bile tartışılır bir pozisyonda sarı yemesi ama daha sonra açık sarılık pozisyonlarda vermemesi.

Ha bir de Cenk'in pozisyonu misal İngiltere standardında direk penaltıdır. Ama Türkiye standartlarında pek de çalınmaz amma ve lakin hemen hemen aynısında Fener 3 penaltı aldı. Volkan'ın penaltısından bin kat daha penaltıdır. Çünkü o pozisyonda Volkan önce rakibe vurup dengesini bozuyor, sonra Volkan'a takılıyor. Ben normalde sevmem bu pozisyonlara penaltı verilmesine ama rakibine verilip sana verilmiyorsa bu önemli bir sorundur.

QuaresmA dedi ki...

İroi yapmıyorum; ikinci pozisyonda M. Batdal'ın eli kolu açık değil ki çarpışma anında. Sadece kontrolsüz uçtuğundan sıradan bir faul, buna da sarı kart verilecekse kimse hava topuna çıkamaz. Batdal'ın kapalı olan kolunun Necip'e çarmasının sebebi ikisinin de zıplamasına rağmen Necip'in Batdal'ın omzunun altına gelebilmiş olması. Batdal hız alarak gelmemiş olsa omuz omuza çarpışacaklar.

cochise dedi ki...

quaresma kardeşim senin hatırın için pozisyonu tekrar izledim. Görüşüm değişti. Direk kırmızı olmalı. (en azından direk kırmızı sarı olmamasında çok daha uygun pozisyona) Lig tv videosu 3.16'da dondur. el açık mı değil mi görürsün. üstelik boyuna geliyor alabildiğine açık el. Ve Necip baya baya ciddi sakatlanabilirmiş. Allah korumuş. (batdalın kendi de sarı olabilirdi demişken zaten pozisyonun daha sert olduğunundan şüphelenmeliydim).

QuaresmA dedi ki...

İzledim zaten ben de şimdi, kol çarpma anında açık değil. Necip çarpmanın etkisiyle düşerken açılıyor. Faul anı Batdal kontrolsüz geldiğini zamanki çarpışma anı. Bence orada o kadar da birşey yok, standart faul.

cochise dedi ki...

Tekrar izledim yine katılmıyorum. Çünkü tam da Necip'in boynuna çarpan yeri Batdal'ın dirsek bölgesi. Yani 1) Batdal'ın el-kolu açık 2) Darbe anı: Necip'in kafa/boyun bölgesine çarpan yer Batdal'ın dirseğinin civarı; yani el/kol bölgesinin bir parçası belki de elden bile tehlikeli bir yeri.
Neyse daha uzatmayacağım ama şunu açık söyliim bu maç Fener maçı olsa bu pozisyon nasıl kırmızı olmaz yaygarası izliyorduk.

ozan dedi ki...

@ Cochise

Guzel hatirlattin dokanin pozisyonunu. Hakem bildigin eyyamci. Bu arada normal sartlarda Bekirin Gomeze yaptigi da penalti. Topa falan cikmiyor Bekir dirsegi ile Gomeze arkadan sarj yapiyor hatta baya baya yapistiriyor. Top kafa uzattigi da yok. Kafa vuran adamin boynunu dirsegini dayamak ile sut atan adamin topuguna ayagin ile dokunmak arasinda fark olmamali.

Cenkin poziyonu enteresan, Cenk topu kurtariyor. Adimi havada, Dokanin oraya adimini yerlestirme sebebi pozisyon almak mi yoksa Cenk engellemek mi? Veya o pozisyonda Cenk Dokkaya takilmadan ilerliyebilme sansi varmi? Dogru diyorsun Ingilterede calarlar ki calinmali ama bizim ligimizde sakat cunku Burak-Volkan gibi ayagini takcak cok sahtekar var niyeti okuyabilcekte cok az hakem var.

Isin ozu , bu lig zor biter.

beagle dedi ki...

Konu bizim karar yorumlamamiz değil adalet dagitimi. Quaresmayi öyle atmış olan hakem doka veya batdaldan en az birini atmaliydi. Arkadaslarin isyanı bu maçtaki tek tek kararlardan cok 4 macta 5 penalti ile giden rakibin karsisindaki durumumuz. Böyle bakinca kararlarin oluru varsa bile ses cikarmaliyiz, yoksa gene kupamizi calacaklar.

Yorum Gönder

Ara