.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Şubat 2016 Pazartesi

Karne: M. Başakşehir 2 - 2 Beşiktaş


Goller: Cenk Tosun (78'), Atiba Hutchinson (83')
En iyi üç: Ricardo Quaresma, Cenk Tosun, Atiba Hutchinson
En kötü üç: Olcay Şahan - Gökhan Töre, Tolga Zengin

Karne:

Şenol Güneş6.3
Beşiktaş6.6
M. Başakşehir5.3
Ali Palabıyık2.4


Tolga Zengin4.9
Necip Uysal5.7
Alexis Delgado5.8
İsmail Köybaşı7.5
Andreas Beck5.9
Atiba Hutchinson7.5
Oğuzhan Özyakup6.2
Jose Sosa6.6
Gökhan Töre (68')4.4
Olcay Şahan (61')4.4
Mario Gomez5.5


Ricardo Quaresma (61')8.2
Cenk Tosun (68')7.7


Takım Ortalaması6.2

Anket: 50 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


24 Yorum:

turgay dedi ki...

abi takımda neyi eleştiriyoruz anlamadım. köpek gibi top oynadık yine. tek fark golu atamamak oldu. gomez biraz daha akıllı vursa onlar gol atana kadar 2-0 olacaktı maç. adamların pozisyonu yokken 2 gol yedik. bence biraz insaflı olmak lazım. eleştireceksek olcay ve törenin formsuzluğunu oğuzhan'ın paslarındaki hataları eleştirebiliriz. ama takımın genel iştahından ve hırsından bi kayıp yok. daha nasıl baskılı oynayacak bu takım anlamadım ben. rakiplerimizden hangilerinde bu kadar istekli ve etkili top oynuyor ? gomez biraz daha iyi vursa yine 4-5 olacak bir maç vardı ortada.

sampiyonluğa giden 2 takımından birinin rakipleri 8 kırmızı görmüş.birinin 1, daha ne anlatalım ki.

ne yazık ki beşiktaş şampiyon olmak istiyorsa türkiye de hakemleri de yenmek zorundadır.bu sene bunu da yapacak güçte bir takımımız var.

beşiktaş iyidir ve daha iyi olacaktır.

Basar dedi ki...

Beşiktaşlı arkadaşlarımla yazıştığım bir whatsapp grubum var. 1-0 olduğunda bir arkadaşım bu maç kesin yeniliriz, 3'e kadar gider dedi. 2-0 olduğunda ise bu sene şampiyon olamayız, kupa maçından beri düşü var diye yazdı...

Arkadaşlar şampiyonluk camiaca inanma işidir. Bu kadar depresif düşünmeyin ve lige bu şekilde bakmayın. Dün şanssız olmasak yine 4 attığımız, güle oynaya aldığımız bir maç olacaktı.

Ha diyorsanız geçen senenin izleri var. Geçen sene dünkü gibi bir maçı vermiştik. Hatta muhtemelen sinirlerimize hakim olamayıp kırmızı bile görmüştük. Töre'nin ayağı ile Demba'nın gollerine duacıydık. Bu sene alternatiflerimiz var. 2-0'da iki değişiklik ile takımın çehresi değişebiliyor ve maça ortak olabiliyoruz.

Umutsuzluğa kapılmayın, bu sene şampiyonuz.

YSY dedi ki...

Yalnız şöyle bir durum var. Bizim bu başakşehir ve stilinde oynayan rakiplere karşıda bir çözüm üretmemiz lazım. 3-3 lük kasımpaşa maçında da benzer oyunla puan kaybetmiştik. Atibanın üstüne oynayan, sürekli baskılı yakın oynayan takımlara karşı farklı taktikler üretmemiz lazım. Ayrıca başakşehirin oynadığı oyun bize karşı bunun işlediğini gören başka takımlara karşı rol model oluyor. Hatta bakın vitor da dün tribündeymiş bize karşı aynı bunlar gibi oynayacaklar bundan eminim.

Basar dedi ki...

Sevgili arkadaşlar neler neler sallamışsınız, inanılır gibi değil. 1 hafta içinde 1.90'lık stoperimiz sakatlanmış, 1.89'luk stoperimiz kırmızı kart görmüş. Alexis'i alana saydırıyorsunuz. Yapmayın Allah aşkına! Adam geleli 3 hafta olmuş, daha muhtemelen şehrin havasına adapte olamamışken partneri değişmiş (o da yedek orta sahadan bozma stoper). Kaldı ki gayet güzel oynadı. Biri optasını koysa da şu ön yargılı bakış değişse.

Bence en az Ersan kadar hatta ondan daha temiz bir stoper. Marcello da Almanya'nın kafa toplarında en başarılı 3. stoperi. Dönüşü ile Rhodolfo'yu aratmayacaktır. Herşeye olumsuz bakıyorsunuz, yapmayın etmeyin.

Önümüzdeki haftalar kısmetse şunu göreceğiz: Marcello > Rhodolfo, Alexis > Ersan

enseyi karatmayın!

Dün Beck nazar boncuğu yaptı. 20 maç sonra 1 defa kötü oynadı. Töre, GS maçından beri fazla kasmıyor. Sanırım aklı transferinde. Dünkü maç Olcay'ın maçı değildi. Şenol Hoca yanlış stoper dizilişi ile başladı. Gomez'in içine Almeida kaçtı. 2-0'da takım 10 dakika sarsıldı. Bütün bunlardan farklı olarak sahada babası belirsiz kişiler vardı. Bütün bunlara rağmen maçı çevirdik. Yedekten gelenler direk büyük fayda sağladı. Takımın çehresi değişti, büyük takım reaksiyonu gösterdik.

Ben şampiyonluğu bu maçta gördüm.

Kendinizi üzmeyin

Coolio dedi ki...

@turgay +1. takımdaki bu hırsı, iştahı her maç gösteren bir kadroyla karşı karşıyayız. Ayrıca bir takım her maç 5-20 arası pozisyona girermi? Basının şişirdiği, iyi kapanan, "kompakt" oynayan Avcının takımı ilk yarı kevgire döndü.

Hakem müsvettesi elinden geleni yaptı ama yetmedi. Bu aynı zamanda bundan sonraki haftalarda da diğer hakemlerin göstereceği performansın demosuydu.

Başakşehirli oyuncularda net şike ihtimali olabileceğini düşünüyorum. Bu kadar çok rakibe sert, acımasızca giren oyunculara şahit olmamıştım bir süredir.

Takımdan eleştireceğim bir oyuncu var. Her maç sonrasında yazıyorum, gına gelmiş olabilir sizlere ama bu Töre'nin umursamazlığı karşısında şok oluyorum. Herif biraz aklını çalıştırsa Arda'nın yolundan gidecek ama içinde bulunduğu şımarık, laubali moddan çıkamıyor bir türlü.
Onun dışında kötü oynayan oyuncuların ya kapasitesi bu (Olcay gibi) ya da bu maç özelinde kötü idiler, genele yayılan bir durumları yok.

Coolio dedi ki...

@Basar, bende defans oyuncuları hakkındaki görüşüne katılıyorum.

Ayrıca şu Mersin maçında 7'den aşağı gol atmamaları gerekki cümle alem görsün.

cochise dedi ki...

@YSY
aslında çözümü bulduk gibi de sonuç alamadık. Gomez normalde atacağı pozisyonları dün atamadı.
çözüm de beklerden birinin fazlaca sokulması ve rakip dengesini oradan bozmasıydı. Bu da gerçekleşti. İsmail gerçekten çok sayıda olumlu iş yaptı ilk yarıda ama sonuç çıkmadı.
Ayrıca dün bir handikabımız da Necip'i savunmada oynatmak oldu. Yedeklerde olsaydı Töre yerine Necibi oyuna alıp oyunun şeklini ve ağırlık merkezini değiştirip; orta sahada mücadele ve top kapmayı artırıp Oğuzhan ve Sosa'yı aynı anda rakip sahaya yakın yerlerde biraz geçen sene benzeri bir oyuna dönderememiz oldu.
Oyun açısından değişen bir şey yok; İBB dışında bizi bu tarz zorlayacak bir iki takım var. Ancak 3 puan alabilseydik çok ciddi bir viraj dönmüş olacaktık.

tam bu yazıyı yazarken Bülent Yavuz'un hakem yorumlarını okudum. Bu hakem eskileri sanırım kurallardan bihaber. Batdal'ın pozisyonunda kasıt yok diyor. Ulan kasıt olsa direk kırmızı zaten. Kural kitabı hava topunda el-dirsek kafa,boyun vb. gelirse sarı diyor. Ayrıca Cenk'in pozisyonu biraz ofsayt diyor. Ulan şerefsiz; öyle kritik pozisyon öyle bir bakışla değerlendirilir. azıcık yenilik takip etse bu hakem artıkları zaten golün ofsayt olmadığının ispatlandığını görür. Bir de çakal çakal "Beşiktaşlılar hafta içi kızmıştı şimdi de İBB'liler kızma hakkına sahip diyor"

fidddas dedi ki...

takım şampiyonluk havasında. bunu önünde engel olabilecek sadece defans rotasyonumuzun bozulması ve işlemeyen bir iki oyuncu var.
defans rotasyonu konusunda aşırı karamsar değilim ama bu tip puan kayıplarında %100 suçlu defans olmasa da medya ve karamsar, tez canlı taraftar hep defansa fatura kesecek.

mersin maçında 4 ten fazla atmamız gerekiyor. gomez her zaman böyle cömert olmayacaktır. ayrıca töre-olcay uzun süredir işlemiyor. mersin maçı için q17-olcay, gençler maçında da q17-töre deneyip fener maçı için hazırlanmak gerekiyor bence...

atiba meselesi ile olayı çözmeye çalışan takımlar için q17 nin sahada olması pas ve dripling opsiyonu yaratacaktır. rakip atibaya ikili baskı yaparak hem oğuzhanı kilitleyebiliyor. pas bağlantımız sekteye uğrarsa bu durumda rakibin rahatlıkla riske edebildiği olcay yerine riske edilmesi daha zor olan q17 kullanılmalı.

hocanın direkt oyun felsefesine ne q17 ne töre uyuyor aslında ayaklarında çok top tutuyorlar. ama yedeklik q17 ye yaramış. hırslanmış ve bu hırsını şu anda olumlu yöne akıtmak gerekiyor. daha fazla 11 başlamamak onu olumsuz yöne itebilir.
hem töre yedek kalarak biraz aklını başına toplar belki.
ben kadroda olan hiç bir oyuncuya özel olarak gıcıklık beslemiyorum.
kadroda varsa faydalanmanın bir yolunu bulmak gerekiyor.
elimizde kanatlar için töre-olcay-q17-kerim var. bunlardan en iyi şekilde yararlanıp şampiyon olmalıyız. şampiyon olmadıkça taraftarın psikolojisi düzelmeyecek...

fidddas dedi ki...

yine de şunu da söylemek lazım.
şampiyonluk yarışında olduğumuz takım biraz pozisyona girse beşiktaş gibi oynadı diye gazlıyorlar.
bugünden itibaren 4 derbiye kadar 4 maçları var bizim 3 maçımız var.

haftaya bursa deplasmanı seyircisiz de olsa hamza kendini göstermek isteyecektir. cezalıları da yok. lokomotif ile sert maç oynacaklar. sakatlar, cezalılar bekliyorum fenerden. biz derbiye cezalı ve sakat olmadan çıkalım yeter.

mersin kritik ama çok büyük sıklet farkı var. gençler ise son maçlarını kazandı rahatlamışlardır.
derbiye 51 puan ile çıkalım, rakip 49-50 ile çıkabilir.
işin çoğu o maçta çözülecek.

EC dedi ki...

Lig de hakem, medya ve siyasetin karsisinda durdugu takimiz...
koprudeyiz ( stad olayimizdan dolayi ) herkes dayimiz su asamada..

hakemler bu yaptiklarini ilk yarida da yapmislardi ve bundan sonar arttirarak yapacaklar..

Senol Gunes bunun farkinda.
Takim sinirlerine hakim olup, oyununu oynamali.

biz dun 5 leyebilirdik Ibne Basak Sehiri ( Sarayin Damadinin Takimini )

hakemler yazida farkli, TV de farkli konusuyor ( bknz Erman Toroglu ) oyle bir baski var ki, yazarin / hakem eskisinin elestirisine bile sansur uygulatabiliyor..

Biz hakemleri de kaleye sokarak, yenip sampiyon olacagiz..

2 mac eksigimiz var..

FB nin sahasinda yenilmezsek ( sakin kalirsak da yenilmeyiz zaten ) FB orada stress altinda olan takim olacaktir biz rahat oynarsak, kendi sahalarinda 3 leriz.. tabii ki o zamana kadar bizi sari ve kirmizi kartlarla yada asiri sertlikte sakatlanmalarla inceltmezlerse!


her takim her maci kazanacak diye birsey yok.. bu geri donus Takimin istahi acisindan onemliydi ve 5 dk daha olsaydi yenmistik.. ona gore bilincli kaldiriyorlar zaten oynanmamis dakikalari da..
Palabiyik normal maclarda Tr nin en iyi hakemi olabilir fakat,
bizim macta Anti Besiktas gomlegi ile cikiyor.. tipik bir Cuneyt Cakir..

Tolga, ilk golu cikarabilirmiydi?
bence yes.

Gokhan Tore ve Olcay yedek mi baslamali, bence bu da yes..

takim iyi yolda.. destek..

TFF icin de mac oncelerinde hakem aciklanir aciklanmaz, sosyal medya yoluyla o hakemin daha once yedigi haltlar icin TFF yi de kapsayacak bicimde FIFA ve UEFA ya sikayet ve bilgi verilmesi paylasilmali..

bu onlarin tek korkusu..

Demiroren I korkutan tek sey; Saray ve UEFA/FIFA..

cochise dedi ki...

Bu arada hakem meselesini çok dillendirdim. Bunun sebebi kesinlikle "bizi şampiyon yapmayacaklar" pozuna girme isteği değildir. Bilakis biz yeterince karakter koymazsak, sadece iyi oyunla şampiyon olamayacağımızı düşünmemdir. İyi oyunun yanına, hırs, akıl gerektiğinde kurnazlık koymalıyız...

delgado dedi ki...

şimdi mersin maçının kadrosunda ismail yok, biz ismail'siz savunma hattı mı kuracağız? tosiç o maçta sol bek başladı, tosiç-necip tandemi, sol bek beck sağ bek serdar mı olacak? trabzonspor maçı hiç oynanmadığı, ertelendiği için tescilli olanlar oynayabiliyor fakat mersin maçı öyle değil, kadroda olanlar oynayabilecek deniyordu.

Basar dedi ki...

:)))

Bursa-fener maçına seyircisiz oynama cezası, Hamza'ya soyunma odası ve sahaya girmeme cezası, Sercan'a bir maç ceza.

Ayıp olmuş, bir de iskender kebap ısmarlasaymışsınız...!

Basar dedi ki...

Hatırlatmadır: Şikeci camiayı kalecisiz bile yenmiştik!

tam iki hafta sabredin, az kaldı... (gerginliğe gerek yok, zaten onlar stres içinde)

Unknown dedi ki...

@ basar

Necid, Sercan ve Hamza'nın cezaları bitti sanırım, maç ise seyircisiz oynanacak.

2 topumuz direkten döndü. Her iki topta çerçeveyi buldu ama şanssız bir şekilde gol olmadı. 2 tane golümüz de haklı ofsayt gerekçeleri ile sayılmadı. Kalemizde ise yine şanssız goller gördük! Tabelada yazan 2 – 2’lik eşitlik, kendi adımıza bizim şanssızlığımızdı. Ancak sahada adalet dağıtması gereken hakem, alıştığımız Tolga Zengin performansından bile kötüydü! O denli ki; Başakşehir'de 2'si ilk yarıda; Batdal ve Mahmut ve 1'i ikinci yarıda; Doka olmak üzere 3 oyuncu atılması gerekiyordu, ancak bizim dışımızdaki futbol değişkenleri sebebiyle atılmadılar. Günün kazananı lig yarışı erken kopmadığı için ellerini ovuşturan Şansal ve Ligtv dolayısıyla fener oldu, kaybedeni ise Şenol hoca ve dolayısı ile biz olduk. Başakşehir de tam olarak “Üçün birini aldı”. Kendilerinden bu performansı fener maçında da bekliyoruz.
Suçun en büyüğü hocadaydı akşam. Oyunun henüz başında Olcay ve Gökhan’ın kanatlarının çalışmayacağı o kadar belliydi ki, resmen iki oyuncu da beni çıkar Şenol hocam diye bağırıyordu. Doka ve Visca beklerine yakın oynadılar, kanatlardan çok fazla varyete yapamadık, ortayı da Mahmut-Emre ve Mossoro üçlüsü koşarak iyi kapattılar. Ne ortadan ne de kenardan doğru düzgün iş yapamadığımız halde kötü gözüktüğümüz ilk yarıda en az 2 – 3 gol pozisyonu bulduk. Hoca 60’a kadar bir şey değiştirmeyince bir türlü aradığımızı bulamadık, sürekli aynı şeyi yapıp başarısız olmak bende başka çağrışımlar yaptı ama neyse, en azından takım denedi. Yapamasa da denedi, olmadı ama denedi. O yönden sanırım hem fikiriz. Ancak hoca değişiklikleri kendisinin de ifade ettiği gibi daha erken yapsaydı, 2-0’dan geri gelmenin verdiği özgüven ile daha farklı bir güne başlamış olabilirdik.
Benim için sahadaki vasat üçlü Töre-Tolga ve Olcay’dı. Tolga geçen maç 45 saniye kalecilik yapmış ve maçı almıştık. Dün gece onu da yapmayınca yine puan kaybettik. Gollerde hatası var demiyorum ancak kalecinin ekstrası olmayınca, 1 puan ile yetinebiliyorsun; misal geçen yıl ki Muslera örneği, adam 10 tane maç almıştı.
Son olarak Mersin maçını alırız, gs önünde aldıkları ekstra galibiyet onlara moralden çok rahatlık verecektir. Kanat oyuncularının defans arkasına yapacağı koşulara pek bir şey yapamayız ancak o koşulara atılacak toplara yani oyuncuya baskı yaparsak, yapılan koşuların pek bir anlamı kalmayacaktır.


beagle dedi ki...

Gomezlersek gene iflah olmaz hocalarini yerler.
Keşke savunmada senin dedigin gibi olsa Başar. Bir umudum Marcelo artik

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Dünkü maçta beni en çok endişelendiren durum, 2-0'dan sonraki 10-15 dakika oyundan kopuşumuz ve resmen dağılmamızdı. Başakşehir o arada çok rahat 3'ü de bulup işi bitirebilirdi, final paslarını veremediler. Şampiyonluğa oynayan bir takım ne olursa olsun şu görüntüyü vermemeli. Çabuk demoralize olan bir oyuncu grubumuz var maalesef. Geçen seneye göre bu konuda gelişmiş olsak da henüz bu durumu tam olarak çözebilmiş değiliz.

CDiS dedi ki...

@Ekrem Ph.D.

Söylediğinin aksine, dün golden hemen sonra olmasa da 10-15 dakika sonra verdiğimiz reaksiyon muazzamdı. Son 15 dakika Belediye 'ye top oynatmadık, arada kaçan goller, son pasları iyi atılmayan pozisyonlar var, maç 5 dakika daha uzasa, maçı kazanmamız işten bile değildi. Ayrıca, emin olun, Fenerbahçe dahil hiç bir takım Belediye 'nin bu kadar konsantre olduğu bir maçta 2-0 'dan 2-2 'ye getiremez kolay kolay..

Senaryo var ortada, insanların oynadığı, sezon başında yazılan, sezon içinde sürekli güncellenen. Her sene dönüm maçlarımıza bakın, sezonu koparabileceğimiz veya ligden kopmayacağımız maçlara bakın. Hakemlerin önemli hataları, rakiplerin rakiplerine tuhaf cezalar (Bursa 'nın seyircisiz oynaması, bu sene ligde ilk herhalde), medyanın manipülatif haber ve yorumları. Dün Batdal, Doka ve Mahmut 'un maçı tamamlamaları mucize. Kadıköy 'de 20 'de çıkmaya başlayan sarı kartlar, bizim maçlarda 70 'lerden sonra çıkmaya başlıyor, dolayısıyla 2. sarı kartı alma zorlaşıyor. Fenerbahçe'nin rakipleri bu sene 8 kırmızı kart görmüş, Fener 'in olabildiğince statik oyununa karşın.(Bu rakam bizde 1, o da ligin ilk haftası Mersin maçı, maç 3-1 olduktan sonra) Hemen her maç maçın kaderini etkileyecek penaltı veya kırmızı kart görülüyor Fener maçlarında, neredeyse tamamı Fenerbahçe lehine, en az %50 'si hatalı veya ağır kararlar.

Bu oyunu bozabiliriz, en büyük avantajımız, ligin çok ötesindeki kadromuz ve teknik direktörümüz. Biz oynayarak kazanabiliriz ve çarpık düzeni yıkabiliriz, işte bu sene o çarpık düzeni yıkarsak, seneye stadımızda, 3. büyük değil 3 büyük takımdan biri olduğumuzu herkese hatırlatırız, kendimiz de hatırlarız..

Ekrem Ph.D. dedi ki...

@ CDİS

2-1'den sonra evet gelen golün de moraliyle adamları boğduk ama o arada 2-0'dan hemen sonra dağıldığımız bir dönem de var. Orada 3-0 olsa bir daha toparlayamazdık maçı.

CDiS dedi ki...

Asıl problem saha dışında da oynamak. Bizim lehimize haksızlık yapılsın, hakemler bizi tutsun demiyorum. Emin olun, dünkü maçta olanlar FB aleyhine olsaydı, Aziz Yıldırım şu dakikalarda bütün gazetecileri çağırmış görüntülü analiz yapıyordu basın toplantısında. Ülkede hayat durmuş, tüm Türkiye dün yapılan hataları konuşuyor olurdu, yöneticisinden spor yazarına, futbolcusundan taraftarına kadar herkes canlı yayınlarda, 'Beşiktaş 'ı şampiyon yapacaklar ' diyordu, bizim yöneticiler kıytırık bir-iki açıklama, uyduruk bir basın bildirisiyle yetiniyorlar. Onlar susunca, hoca konuşmak zorunda kalıyor. İşte krizleri yönetmek böyle bir olgu, bunu başarınca, sahada oynanan oyunun hakkı yerini bulur emin olun..

turkkant dedi ki...

Hakem meselesinde biraz dezavantaj kesin yapacak bir şey yok. 18 yılını devirmiş bir başkan, müşterisi bizim iki katımız bir rakiple yarışıyoruz. Yapacak bir şey yok. Bir adım geriden geldiğimizi kabullenip bu şekilde kazanmaya odaklanmak lazım.

Mersin-Gençler ikisinden altı puan çıkarıp nefeslenmek lazım. Umarım Nakulma filan bir kazaya uğramayız, ben herkesin aksine o maçın da zor olacağını düşünüyorum.

Fener maçından sonra kartlar yeniden dağılır. O maça full kadro çıkarız inşallah.

turgay dedi ki...

Beck Oğuzhan ve gomezin fener maçında olmaları gerek. Hakemlerin şu tutumundan sonra Mersin maçında son kartlarını görmeleri gerek diye düşünüyorum yoksa gençler maçında bi şekilde uydururlar kartı fener maçında bu oyunculardan birinden bile mahrum kalsak zarardır erkenden temizlemek lazım diye düşünüyorum

EC dedi ki...

Gomez (5.5) hala Ismail (7.5) -Saskin Tavuk- in gerisinde.. ne diyeyim.. ne buyuk Ismail aski varmis yav bu bizim taraftarin.. 6 yildir yatiyor.. 6.5 mil Euro bonservisle geldi..

bir kez olsun transfer teklifi geldi mi bu adama!

Yorum Gönder

Ara