.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

29 Şubat 2016 Pazartesi

Karne: Fenerbahçe 2 - 0 Beşiktaş


Goller: -
En iyi üç: Ricardo Quaresma, Marcelo Guedes, Atiba Hutchinson
En kötü üç: Olcay Şahan, Oğuzhan Özyakup, Alexis Delgado

Karne:

Şenol Güneş4.9
Beşiktaş5.3
Fenerbahçe7.0
Cüneyt Çakır2.8


Tolga Zengin4.6
Marcelo Guedes6.3
Alexis Delgado4.3
İsmail Köybaşı4.6
Andreas Beck4.5
Atiba Hutchinson6.0
Oğuzhan Özyakup (83')4.3
Jose Sosa4.7
Olcay Şahan (46')3.2
Ricardo Quaresma6.5
Mario Gomez5.5


Gökhan Töre (46')4.8
Cenk Tosun (83')5.2


Takım Ortalaması4.9

Anket: 83 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


101 Yorum:

turkkant dedi ki...

Hakem konuşmayacağım, zira kendimi bildim bileli aynı terane. Şartlar bu. Bu şartlarda rakibinden daha iyi olup yeneceksin. Ama kazanacak bir top oynamadık.

Rakip kalite olarak kesinlikle bizden iyi değildi, ama net bir şekilde mental ve taktiksel olarak daha iyiydi. Oğuzhan’ın defansif zaafiyetini iyi kullandılar. Forvet-bekleri birebir bırakma planları vardı, bunu da iyi tatbik ettiler. Beklerimiz ilk yarı ezildi, özellikle İsmail skandal bir ilk yarı oynadı.

Bizim takıma gelince, aslında beraberliği sağlayacak pozisyonları bulduk. Sakin kalamadık. Olcay beni büyük hayal kırıklığına uğrattı.
Devre arasında söylemiştim, bu sene şampiyonluğu kaybedersek ufak detaylardaki hatalarımızdan kaybedeceğiz. Alexis Delgado belki de yaptığı hatayla şampiyonluğu verdi, 1-0 averaj bizdeydi, 2-0 Fener’de... Dereyi geçerken at değiştirilmez, Ersan satılmamalıydı. Şampiyonluğa giden takım böyle riskler almamalı. İkincisi de tabi Tolga. Tartışmasız bir kaleci almalıydık, bu tiyatrocuya kaldık. Rakip taç çizgisine kadar koşup rakip oyuncuyu sakinleştirmeye giden bir kalecimiz var. İnanılmaz!

Bu maçın sonucu haftaya oynanacak maçlardan sonra daha belli olur. Umarım 1-2 maçlık bir krize girmeyiz.

Tr De feneri kadıköy de yenemezsin diye anayasa var beyler kimse boş konuşmasın bu kacinci maç kadıköy de gören görür futbolcu da insandır sonuçta görüyor abi.

Tr De feneri kadıköy de yenemezsin diye anayasa var beyler kimse boş konuşmasın bu kacinci maç kadıköy de gören görür futbolcu da insandır sonuçta görüyor abi.

yilmaz dedi ki...

valla süslü püslü laflara gerek yok. Adamlar resmen "bu ligin patronu biziz" dediler. İnşallah bundan sonraki maçlara sirayet etmez bu oyun.

Çok kötü oynadık. Ben hiç ikinci yarı iyi oynadık palavralarını filan yutmayacağım. İlk yarıdaki o oyunu gördükten sonra bir de gol bile atamadığımız baskıyı neyleyeyim ben. Bu rezalet oyuna 2-0 bence lütuf. İyiyken övdüğümüz gibi kötüyken de eleştirmek gerekir. Gerçekten kötü bir geceydi.

Millet Marcelo'yu eleştirmiş ama bence bizim takımda ayakta kalan birkaç isimden biriydi.

Tabii ki Hocamız hepimizden iyi bilir fakat ben olsam Töre-Q7 ile başlardım. Hadi başlamadım, İkinci yarı yenikken olcay-töre gereksiz bir değişiklik oldu. Ya Olcay-Cenk alternatifini denerdim, ya da biraz daha beklerdim, ama yine Olcay-Cenk değiştirirdim. Şu maçta Cenk'in 80. dakikada oyuna girmesi çok gecikmiş bir hamle bana göre.

Bir de hakkını yememek gerek Pereirea kazandı bu maçı. kabız 4 hücumcunun yerine alper volkan diego rvp'yi sürerek beşiktaş'ı çok şaşırttı. Tabi bu kararı kendisimi verdi, onu bilemem.

delgado dedi ki...

Beck 8'e çıkmaz, ama 6'dan aşağı hiç inmez diyorduk, 1'e indi. Kötü oynadığı ilk maç da bu değil.

"Bu ligin patronu" yorumuna da tamamen katılıyorum, söylenecek her şeyi bir cümlede anlatmış arkadaş. Umarım gerekli dersleri çıkarır hoca ve oyuncular.

Unknown dedi ki...

Fenerli bir tanıdığım ile maç izlerken,volkan-sosa pozisyonuna;
-ikisine sarı normal.demesinden sonra bu ülkede yaşadığım için kendimi sorgulamaya başladım..
Gidip hamburg'a yerleşip st.pauli'yi mi tutsam acaba.!

Unknown dedi ki...

Bu ülke de futbol değil,insanlık ölmüş.atiba sosa oğuzhan orta saha kanatlar defans forvet 3-5-2,4-4-2 falan boş.alem bi hoş olmuş.

Unknown dedi ki...

Takım sahada dayak yedi, fener oyun olarak üstün falan değildi, maçtan önce de konuştuk, dün akşam nüfusuma aldığım cücü sahada yapılan her türlü çirkefe pisliğe göz yumdu. Bu şartlar altında maçı kırmızı görmeden bitirmemiz mucizeydi esasında çünkü sahada bu oyuncu grubumuz dışında başkaları olsa kesin atılırdı.

MAF'lı kadronun 50 küsür maç sonra sami yende harcanışı aklıma geldi. Senaryo pek tanıdık değil mi? Şansal style lig devam ediyor işte..

Sahada yanlışlarımız olduğu kadar doğrularımız da vardı, göz ardı etmeyelim ve bu doğruların sonucu olarak örneğin caner 25te atılmalıydı, keza 70te volkan. Rakibi eksik bıraksak şu maçı çok rahat alırdık..

YSY dedi ki...

Canınızı sıkmayın. Kazasaydık dünyaları kazanmamaşış olacaktık kaybedincede dünyaları kaybetmedik. Ben açıkçası unuttum bile maçı çünkü planladığımız gibi giden bir maçı biraz hakem birazda talihsizlikle verdik. He defolarımız eksiklerimiz yok mu var hemde bir sürü ama bunlar tolere edilemeyecek yada örtülemeyecek şeyler değil. Bunları hepimiz biliyoruz zaten. Bu takım bu haliyle lider oldu. Üzülelim ama uzatmaya gerek yok. Daha çok maçımız var

Huzeyfe dedi ki...

@turkkant
Ersan yorumuna katilmiyorum acikcasi. Cok daha beter sakarliklarini gorduk onun da. Tamam Alexis ucmuyor ama Ersan olsa olmazdi muhabbetleri dogru degil. Zaten problem Ersan'in gitmesi degil, Rhodolfo'nun sakatlanmasiydi.

Diger arkadaslar icin de sunu soyleyeyim: Su hakem muhabbetini yapmayin artik. Ilk yaridaki macta hakem Ersan'i atti mi? Ersan'in 4 tane sari kartlik hareketi vardi.
Evsahibi avantaji deyin, baska bisey deyin ve gecin.
Derbileri goller sekillendirir. Atacaksin abi. Q17, Gomez buldugunu atmaliydi. Buradan da genellemelere gitmeyin lutfen. Volkan burda gol atti diye super adam, Q17 rezil mi? Degil. Bi sakin olun abi. Sene basinda oturup puanlama yapsaniz Fb deplasmanina 3 yazar misiniz? Hayir. Sorun yok o zaman. Icerideki maci almissin, tamam.
Avrupa'da devam eden Fb ligde kaybetmeyecek mi? Kaybedecek. Sen isine bak. Zaten ondesin, yeter ki oyununu oynamaya devam et.

Hocanin yorumuna katiliyorum ki devre arasinda aynisini soyledim. En buyuk problem Atiba dahil geridekilerin ileriye cikip pres yapmamasi, donen toplar icin mucadele etmemesiydi. Mesafe cok acildi, oyunu alamadik.

Bir de Fb'ye karsi 90 dakika onde oynayamazsin. 25 dakika canavar gibi oynamissin, gol atamazsan kazanamazsin. Atamadin, kaybettin.

Unutun, uyuyun.

turkkant dedi ki...

@Kuzeyfo

Ben senden farklı düşünüyorum. Her büyük takım sezona 4 stoperle başlar. Fener mesela neden Ba'yı, Kadlec'i tutuyor? Sezonun tüm ilk yarısını 2 stoperle oynadık, Ersan'ın olmadığı maçlarda puanları kaybettik. Aldıkları alternatif oyuncu da bana göre Ersan'ın gerisinde bir oyuncu. Ligin devamında Necip oynarsa şaşırmam. Haydi Ersan'ı göndereceksin bari daha iyi bir alternatif stoper alsaydın. Yani mesele Ersan'ın iyi ya da kötü olması değil, şu şartlarda sezonun ikinci yarısında ihtiyacımız olması.

Aynı sorun orta sahada da var. Tüm sezonun Atiba-Oğuzhan'la geçmeyeceği belliydi. Hani Veli Ekim'de dönüyordu? Mart oldu 18'de yok. Oğuzhan'daki fiziksel yıpranmayı görüyoruz, sezon başında oraya bir adam alacaklardı. Oğuzhan-Atiba'nın şu dakikaya kadar oynadıkları oyun bence mucize. Bir mucize umarak kadro planlaması yapmak da bana mantıklı gelmiyor.

Kaleci meselesine hiç girmiyorum bile. İşte artık final maçlarına girdik. Geçen sene en kritik maçta seni yakmış. Bu sene Avrupa'dan elendirmiş. Hala Tolga, Tolga nasıl bir manyaklıktır aklım almıyor. Geçen sene sonu yaşanan o travmadan sonra Tolga ile sezona başlamak trajik bir sona davet çıkarmaktı bence. İlk kritik sınavında da vasattı. İlk golü iyi bir kaleci çıkarabilirdi.

Huzeyfe dedi ki...

@turkkant

Sezon planlamasi acisindan soylediklerine katilmamak mumkun degil.
Stoperde, orta sahada alternatifsiz basladigimiz sezona ayni sekilde stoperde farkli oyuncularla devam ediyoruz.

Ama devre arasi plani fena degildi bence. Cunku Alexis Ersan'in yerine alinmadi. Alexis yedek olacakti Rhodolfo sakatlanmasa. Ersan-Marcelo degisimi cok sarsmazdi takimi.
Sakatliga yapacak birsey yok. Fener istedigi kadar Ba'yi Kadlec'i tutsun. Kjaer'i cikartinca takimdan neler oldugunu gorduk Antalya macinda.

Ayni sekilde orta saha icin de Veli ve Tolgay'in donmesini beklemek cok garip degil, 7-8 ay oldu. Donebilirler. Hocanin denemesi lazim. Olmayacaksa sezon sonu gonderip yenisini alirsin. Simdiden kadroyu sisirmek mantikli degil.

Tolga konusunda hemfikiriz tabi.

EC dedi ki...

Hakemin yapacaklari garantiydi ve yapti.
FB bizim defansa baski yapti, sadece Atiba ve Oguzhan a degil. Bu Besiktas a krsja ilk kez yapilan birsey.
Belki Mehmet Demirkol un dedigi gibi, Olcay i bastan cikarip oraya ayrica bir orta saha alinabilirdi. Nasil Alper hamlesi yaptiysa FB bizde daha bastan yapabilirdik bu hamleyi.
Herseye ragmen, Gomez yollar acti bizim diger orta sahalara.. Girdik atamadik.. Quaresma 11 orta yapmis (90+ da soylenen) 8 ini bizim oyuncularla bulusturmus.
8-9 tane net gol pozisyonu var. biz o pozisyonlardan birini atsaydik FB daha cok baski hissedecekti o zaman da #DoubleStandardCakir penalti yaratirdi buna eminim.
Kaleci faktoru onemli. Ayi Volkan duvar gibi durdu, disari vurdugumuz 3 sut var, digerlerini cikardi herif. Tolga cikaramiyor. Gelip Volkan ile sarmas dolas olmasi kabul edilemez! Bence #TolgaZenginOut artik kale Boyko'ya verilmeli ve onu isindirmali. Ayni boku gecen yil Tore yemisti. #20Numara Bilic e saydirirken o Emre yi yaliyordu!

Ibrahim Toraman dedi ve bence hakli, Takim Bir butun olmali ve butun olarak hareket etmeli. Birlikte tepki verseydik Caner 2.ci sariyi gorebilirdi, Volkan atilabilirdi. Anlamadigi, husus oyunu cabuk baslatacagiz diye futbolun tiyatrosunu oynayamiyor takim..

Fazla durustu bu lig icin..

Heyecan geldi. Fucking SansalA nin dilegi.. Bu takim FB yi salladi bence.. Bir atimlik barutu ile 20-25 dk deli gibi saldirdi FB ve biz buna reaksiyon gosteremedik.

Yavaslatmaliydik oyunu..
Oguzhan maestroluk yapmaliydi, sahnenin yerini bile bulamadi.. En buyuk hayal kirikligi benim icin oydu. Olcay i biliyoruz. Bu kadar.. Su an icin formda degil.. Hele Ismail.. #KafasiKesikTavuk gibi yaptigi bir hareketi bile bilincli yaptigini sanmiyorum.. Bence bedava verelim onu gitsin..

Taraftarin destegi takimi karsilamasi olumlu..

Biz hala avantajliyiz.. FB derelerde bogulmaya devam edecektir.. Fiksturleri yogun.. Hakemleri de kaleye sokup yenmeye devam.. Yenecegiz ve bu takim Sampiyon Olacak!

EC dedi ki...

Maci tekrar izledim.. Aslinda o kadar da baski yok FB den.. Sadece hizli ataga cikiip seyircileri ile de olayi karsmbole getirmisler her atakta.. Seyirci Cakir i iyi yonlendirmis.. Ogrenmemiz gerek bizimde yeni stadda uygulamak icin,,

Yapamadigimiz ilk yarida : Pas! Ne atiba ne oguzhan ne de Sosa iyi paslar atabilmisler.. Olcay etkisiz.. Ismail ise ne defans ne ofans.. Ne de Futbol! Ismaili sogutmus Futboldan Alper..

Kisaca pas hatalari bizi durdurmus..
Ilk yarida 2 pozisyon var Quaresma ile.. Birisi ( ilk olan) gol olabilirdi..

2.ci yariya da Sosa nin altipas tan siyirip giden vurusu var, Tore ortasinda.. Ardindan da Marcello nun direkten giden kafasi!

Marcelo bence cok Iyi.
Her yere dusen FB li icin faul calip, bizi durduran bir It (Cakir)

Gomez in sutu, Ismail in ( olmamasi gereken yer , orada Tore olmali) vurusu, Atiba nin vurusu..balina yada bilerek Ayi cikardi bunlari.. Baskiyi hissedince de yatti! Biz bu oyunu sogutmayi yapamiyoruz!

Ogreniyor Takim...

Takima Destek.. Hep destek, tam destek.. Yalniz #BoykoKaleye bir de Ozan in ardindan kosturacagimiza Volkan Sen i almayi deneseymisiz keske.. Olcay dan da Tore den de daha etkili ve sonuc odakli herif.. Hemde hizli..

turgay dedi ki...

caner ve volkan'a çıkmayanlar ilk yarıda bize de çıkmamıştı. olay kartlık değil bence hakem her zamanki hakem. alperli kadroyu görünce zaten dedim ilk yarım saat gol yeriz kesin diye. pereria iyi çalışmış şenol hoca güzel yatmış bu hafta. bence özeti bu şekilde maçın. sakin kalamadık. hakem de zaten buna izin vermedi. pas oyunumuzu oynayamayınca golü de atamıyoruz. ikinci yarı net 6 pozisyonumuz var herseye rağmen ve rakibi kendi yarı sahasına gömmüşüz. atamadık. bunlar futbol da var. şenol hoca da düşünecek biraz ben nerde hata yaptım diye. bence hatası geçen yıl bilic'in kadıköy'deki gibi kalabalık orta saha ile oynayıp orta sahayı ele geçirdiği taktiği yapmamasıydı. bugun topal ve sousa önlerinde de alper ve diegoya karşı biz sadece atiba ile mücadele ettik. necip-atiba-oğuzhan-sosa ile başalyıp dengeli ve sert bir orta saha ile onları yorup aynı şekilde töre-cenk oyunua müdahalesi ile maçı alabilirdik. neyse olan oldu lig daha uzun bu fener daha çok puan kaybeder.

benim en çok sinir olduğum nokta şu. kaptanın 70 metre depar atıp rakip takım oyuncusunu sakinleştiriyor. ben bu takımın oyuncusu olsam bana yumruk atan rakibimi sakinleştiren kaptanımı görsem ona ağız burun dalarım. siz selcukta veya volkanda böyle birşey görebilir misiniz ? veya sabri de veya caner de. bu huy bi bizde var. siz ibrahim üzülmez de veya toramanda bunu görebilirdiniz mi ? tolga bu takıma yakışmayan arkadaşlarını satan bir kaptan. bu takımda sadece şenol güneş ve ahmet nur çebi kontenjanından oyanuyor kaptan oluyor. yazık kere yazık.

CDiS dedi ki...

Ligin patronu falan filan geçin bunları, Fenerbahçe ezdi, Beşiktaş kafasını kaldıramadı falan dediğiniz oyunda 5 tane net pozisyonu var Beşiktaş 'ın, Fenerbahçe 'nin o kadar pozisyonu var mı sorarım size. FB, Kadıköy 'de kime 5 tane net pozisyon vermiş, onları atamazsan yenilirsin, atsan bambaşka şeyler konuşuyorduk şimdi. İlk yarıda 20-35 arası iyi baskı yaptı FB, onun dışında dengeliydi maç, hatta 45-60 arası biz daha üstündük onlardan.
Hakeme ağlamayalım falan diyoruz ya, adamların bir senedir konuştuğu 'Ersan niye atılmadı' lafını hatırlatırım, Caner 2 defa benzer şekilde atılması gerekliydi. 40. dakikada kalsaydı ya 10 kişi Fener bakalım ne olacaktı? Dünkü maçta, hakem yönetimini ve sonucu terse çevirelim, dün gece, bugün, yarın herkes Fenerbahçe 'nin nasıl hakem tarafından ezildiğini, engellendiğini, şampiyonluğunun çalındığını söylüyor olurdu. Yemeyin bu numaraları, gelmeyin dolduruşa. Hala fazla gündem yaratmamak için, Beck de atılmalıydı diyorlar, yani hakem dengeli hata yaptı algısı yaratmak için.. Ayıp.
Bu takım hala ve hala ligin en iyi takımı, açık ara hem de. Ve şampiyon olacak, çok rahat şampiyon olacak hem de..

ozan dedi ki...

3. dakikada golu yemesek acaba macin ne sekil olurdu. Mental olarak cok kuvetli oyuncular yok takimda, iste Gomez Atiba bir kac tane var onun disi standart anadolu topcusu modunda birkac 2.lig topcusu modunda.

O sacma sapan golu yemesek ki hem Volkan unutuluyor hem Tolga standartlarina geri donuyor o, ilk yari okadar ezilirmiydik fenere.

Toplu hakeme itiraz olayini Besiktas yapamaz o Gsnin ve Fbnin isi; aninda 2-3 sari cikar bize toplu itirazdan. Iki kere net sekilde Caneri atabilirdi atmadi itiraz etseler nolur etmeseler nolur.

Bu kadar kotu oynayip, ikicni yariyi 4-5 net poziyon buluyoruz. Kadikoyde Cakirli fenere karsi maci cevircek firsatlar bir cok kez elimize geciyor ve biz yine de hic memnun olmuyoruz hatta baya baya giydiriyoruz takima demek ki bu takim beklentilerimizi baya yukseltmis. Sampiyon olucagiz baska yolu yok bunun.

YSY dedi ki...

Herkesin haklı yorumları var hepsinin doğru yanları var. Benim esas dün gördüğüm mental eksiklikti. Konsantrasyonsuzluk, cansızlık ve panik. Biz buna total olarak winner olamama hali diyoruz.

yilmaz dedi ki...

@CDiS "ligin patronu" ifadesini ben kullandım, kendimce açıklama yapayım. Ben de senin gibi ligin en iyi takımı olduğumuzu düşünüyorum. Şampiyonluğa da inanıyorum. Ama dünkü maç açıkça gösterdi ki fener alması gereken maçları alıyor hakikaten. Dün oynayan kadroyu pereira ligin başında beri hiç oynatmadı. En önemli maçta bu kadroyu sürmesi tesadüf değil bence. Maça inanılmaz konsantre olmuşlardı. Bizim takımın maçla alakası yoktu dün gece. Kaçan goller de bence buna işaret ediyor. Bir pozisyon var, adamlar taç kullanıyor bizimkiler ofsayt taktiği uyguluyor. Resmen uyuyorlar. Bunun bir oyuncuyla filan da alakası yok, bizim takım sahaya çıkmamış gibiydi dün akşam.

İkinci yarıyı da önemsemiyorum, çünkü birbirini takip eden 3-4 pozisyon aslında 5-10 dakikalık bir oyunun ürünü. Koca bi 80 dakika yatıp 10 dakika futbola benzer bişey oynayan takımı övemem ben.

Hala kredimiz var, trabzon maçını kaybetsek bile var, ama eğer fener şampiyonluk havasına girerse tüm gücünü kullanarak istediğini alıyor, biz de tolga'yı, ismail'i, alexis'i gömmekle uğraşıyoruz maalesef.

cochise dedi ki...

Maç ile ilgili herşey yazıldı. Sadece iki şeye vurgu yapmak istyorum;
- Hoca'nın plansızlığı (halbuki sadece geçen seneki FB maçlarını analizli izlese yeterdi) ve sadece kendi oyunumuza güvenmesi
- Rakip oyuncunun belki de kırmızı kart göreceği bir pozisyonda ortalığı sakinleştirmek için 70 metre koşan kalecimiz.

cochise dedi ki...

ben de özeti tekrar izledim; eğer lig tv bize kıyak geçmediyse adamaların ahım şahım pozisyonu yok. Bizim daha fazla toplamda. Muhteşem oynadıkları ilk yarıda quaresma'nınki kadar net pozisyonları yok; belki Diego'nun ağır kaldığı çapraz da olsa aynı ayar sayılır. Volkan'ın falan önünde iki adam varken çektiği şut net pozisyon değil. Amma velakin bizim gol problemimiz yeni değil taa sezon başında Gürcan yazmıştı da çok kişi itiraz etmişti. Farklı galibiyetler gelince hatalıymış gibi oldu bu algı ama biz attıkça atıyoruz. Atamayınca tıkanıyoruz. Pozisyon bulamamaktan ziyade gol kabızlığı. Quaresma %100 karşı karşıya o kadar yavaş ve acemice davranıyor ki çünkü orada olmak onun oyunu değil. İşin komiği Gökhan Töre, Olcay ve hatta Sosa orada olsa da fark etmeyecek; farklı şekilde de olsa o pozisyon, pozisyon gibi görünmeyecek. Öyle bir anda yakaladığında işi %100 pozisyon gibi sürdürecek tek ön alan oyuncumuzun Kerim olması ancak onun da oyunun başka hiç bir şeyini yapamaması ise herhalde Bizim Büyük Çaresizliğimiz ...

CDiS dedi ki...

@yilmaz

Pereira dünkü maçta son 15 maçta oynattığı kadrodan sadece Nani-Alper değişikliğiyle çıkmıştı, şansına Alper sezonun kendi adına en iyi maçını oynadı. Kazanan her zaman haklıdır, 4-5 tane pozisyonu 10 dakikada yakaladı diyorsun ama o toplardan biri gol olsa (-ki olabilirdi, özellikle Atiba ve Quaresma 'nınkiler netti) bugün burada çok farklı şeyler konuşuyorduk.
Ben şunu söylemek istiyorum aslında, geçen sene neden şampiyonluğu kaçırdık, Gaziantep maçında tek kale oynadığımız maçtan berabere ayrılınca, herkes 'Allah belasını versin bu Biliç 'in, Gökhan töre 'yi satın, şu gitsin, bu gitsin, bu takımdan birşey olmaz' yoluna girdi, kırıldı takım, halbuki mesela GS 'yi yensek deplasmanda (zor ama imkansız değildi) şampiyon olabiliyorduk. Şimdi, bu oyuncular gazete okumuyor mu? Twitter vb. yerdeki yorumları okumuyor mu zannediliyor. Dün belki galip gelecek kadar iyi oynamadık, ama maçın genelinde öyle aman aman da ezilmedik, zaman zaman da çok karakterli top oynadık. Amaç, bu Beşiktaş 'tan bir b.k olmaz algısının yaratılması, böylelikle kırılması takımın. Halbuki önceki 21 maçın en az 16-17 'sinde rakiplerini gerçek anlamda ezen bir Beşiktaş 'tan bahsediyorum. Dün Twitter 'da, bazı BJK 'li hesaplar hemen, Oğuzhan-Töre-Sosa satılsın diyorlardı, yahu Gomez de s.ktirsin gitsin, diyen vardı, arkadaş nasıl bir aklın ürünü bunlar anlamak mümkün değil, her maçı kazanamazsın, derbilerde kazanmakla şampiyon olamazsın, işte haftaya FB Akhisar 'la oynayacak, kolay maç mı sizce? Biz Eskişehir 'le oynayacağız, tekrar öne geçebiliriz, o zaman ne konuşacağız.. Bu takıma, bu hocaya güvenin, gerisi zaten kendiliğinden gelir..
Bu arada @yilmaz bütün sözlerim sana değil, yanlış anlama..

planck dedi ki...

Bjk-Liverpool maçını diğer taraftan seyrediyor gibi oldum. Bir takım deplasmana rakibini küçümseyerek kendi oyununu oynamaya gelmiş, diğeri rakibinin daha iyi olduğunu bildiği için hırs yapmış, plan yapmış, bir bütün olmuş ve istediğini aldı.

Fenerliler bütün hafta maçla ilgili konuşmadılar, biliyorlardı ki biz baya daha iyiyiz. Biz de tüm hafta eski videoları izledik gaza geldik. Anlaşılan şenol hoca da antep deplasmanına gider gibi hazırlanmış maça. Büyük takım her yerde kendi oyununu oynar eyvallah ama rakibinin yapacağı hamleleri tahmin edip kendi oyununuzu oynayabilmek için karşı plan yapmazsanız büyük takım olamazsınız. Bu baskıyı tahmin edip defanstan top çıkarmak için verkaç tek top şablonları çalışılsaydı şu anda kimse ozzyi eleştiriyor olmazdı. Baskı yendiği, defans çizgisi top bizdeyken geri çekildiği durumlarda top kullanmak için hiç bir plan şablon olmayınca takım kötü başladı,oyuncuların kendi güvenleri de düştü. Uygulayabildikleri bir plan olsa psikolojik olarak geriye düşmezdi takım.

Kısacası ilk defa şenol hoca hayal kırıklığına uğrattı, büyük takım tdsi olamamasını sebebini gösterdi.

En kötüler: şenol hoca, sebaya küfreden fbliler, çakır, bekler.
Pereira hakkıyla aldı maçı.

Artık tolgayın son 20dk oyuna girmeye başlaması lazım.

Cenkin sol kanatta off the ballu unutmayacak şekilde montesi lazım.

Marcelo ersandan bir gömlek iyi.

Boyko bu sezonu klübede geçirir.

YSY dedi ki...

@planck

Doğru tespitler. Tamda bunlar yaşandı

teahead dedi ki...

Şu söyleniyor,4-5 net pozisyonumuz var.onlardan birini atsak maç dönerdi.Hayır dönmezdi dönemezdi.sen onlardan 2 sini bile atsan o maçı döndüremezsin. Adamlar taraftarıyla birlikte sahada seni eziyor.ses çıkartamıyorsun.2-0 öndeler,yine hücuma çıkıyorlar.FB dün bir büyük takımın sahasında nasıl oynaması gerektigini gosterdi.
Evet bence de 1 maçtan bir şey olmaz.ama arkadaslar soyle bir sey de var,artık Beşiktaş tedirgin olacak.Fb ona skorun yanında korku da verdi.

turkkant dedi ki...

CDIS ve Cochise'ın yorumları doğru aslında. Geriye bakınca Fener bizden iyi oynadı, ama bir deplasmanda ancak bu kadar pozisyon bulursun. Bunun sebebi bence şanssızlık değil oyuncu karakteri. Sezonun üçte ikisi bitti, tonla gol attığımız sezonda 10 numaramız, kanat forvetlerimiz en fazla 4-5 atmış. Normalde golcü bir kanat forvetimiz olsa zaten olay bitecek.

Şenol Güneş B planı üretemedi, ama B planlık oyuncusu yok ki. Tolgay hazır olsa, farklı varyasyonlar düşünülebilirdi. Ama Veli-Necip gibi tüm derbilerde vasat oynamış oyuncularla B planı üretmek zor.

Ben geçen seneki Fener maçı gibi oynamalıydık fikrine hiç ama hiç katılmıyoum. Geçen seneki Fener'le (Emenike'li, Gökhan Gönül maç öncesi sakatlanıyor, seyirci iştahsız) bu maça çıkan Fener arasında kadro kalitesi, hoca, konsantrasyon arasında dağlar kadar fark var. Bu seneki Fener geçen sene bu şekliyle maça çıksa, Biliç'i (o korkak futboluyla) rezil ederdi. Bizim ezberimiz bu, bu saatten sonra bunu oynamalıyız. Şampiyon olamasak da pısırık Anadolu takımı deplasmanı oyunuyla değil, böyle oyunla olmayalım.

Ha bu takımın bir seviye daha ileri gitmesi için ne gerektiği de apaçık ortada. Ayağa çıkma, pasla rakibi domine etme üzerine stratejisi olan takımın normalde geri oyuncularının daha becerili olması lazım. Örneğin Chedjou gibi ayağa çıkabilen, Gökhan Gönül gibi pas oynayabilen savunma oyuncuların olsa bu kadar baskı yemeyebilirdin. Aslında bu kadar iyi bir orta saha ve forvet hattına bu geri oyuncuları yakışmıyor. Tek istisna Marcelo.

serkan dedi ki...

Kuzeyfo'ya katılıyorum.

Hele ki bu maçı Ersan'ın gidişine bağlamak çok anlamsız. Artık Ersan-Rhodolfo ikilisinin adını anmak bile safi vakit kaybı, buna gerek yok. Fb maçı gerçek anlamda ilk testti yeni ikilimiz için ve Alexis'in kesinlikle Ersan'dan aşağı kalır hali yok, bence daha iyi, aynı şey Marcelo için de geçerli, Rhodolfo'dan asla aşağı değil. Direkten seken top içeri girseydi burada adına şiirler yazılırdı. İkisi de özellikle ilk yarı herkes sudan çıkmış balık gibiyken son derece sakin kalıp ellerinden geleni yaptılar ve bu stoper ikilisi kesinlikle ligi şampiyon bitirmeye yeter.

Asıl mesele stoperde değil bunu da herkes biliyor. Adamlar kaleci ve iki stoper hariç 8 kişi muazzam alan daralttılar, bunda da baş etkenlerden biri standart üstü bekleri. Bekleri kıyaslayabilir miyiz BJK-FB arasında? yanına bile yaklaşamıyoruz. Bu bariz eksiklik hem hücumda hem defansta çok belirleyici oluyor.

Ve gelelim Tolgay'ın eksikliği. Öyle aradık ki onu bu maçta, Oğuzhan yerine Tolgay'ın oynuyor olduğunu hayal edin, o baskı altında topu hem kapmada hem kullanmada çok daha iyi bir ikili olacaktı Atiba ile birlikte. Mehmet Topal ve Souza resmen alan savunması adı altında gizli adam adama oynadı Atiba-Oğuzhan'la ilk devre ve bizim ikiliyi sahadan sildiler, ikisinin en kötü maçını yaşattılar.

İsmail, Beck, ve Atiba-Oğuzhan'ın alışılmış dışı kötü performansları yanında benim en büyük hayalkırıklığım Sosa oldu. Ondan daha fazlasını almamız lazımdı bu maçta Atiba-Oğuzhan böyle kitlenmişken.

Maçı unutun artık, ipler hala bu takımın elinde şampiyonluk için, destek olmamak aptallıktır, yapılacak şey belli, takım düşünce taraftar elini uzatır ve takımı ayağa kaldırır.

cochise dedi ki...

@turkkant
bi yanlış anlama olmuş; benim hatam. Geçen seneki derbiye bakalım derken 2-0 yenildiğimiz maçı yani aynı senaryoyla kötü oynadığımız maçı kastetmiştim. Ders almak baabında ..

BJK4EVER dedi ki...

Daha once de yazdigim gibi. Bu macta sampiyonlugu alabilirdik, ama sampiyonlugu kaybetmeyiz. O yuzden telafisi var. Ama bende asil sikinti yaratan olay maci kaybetme seklimiz.
Sen 3. dakika o oyuncuyu orada bos birakamazsin abi. Buna hakkin yok. Boyle bir konsantrasyonsuzluk olmaz. Ayni olay Caner pozisyonunda da yasandi. Sen orada 10 kisi hakemin uzerine cullanmak yerine tingir mingir oyuna devam edemezsin. Buradaki mesele 2-3 oyuncuya itirazdan sari kart degil. Hakemin o pozisyonda anasini belleyeceksin. Gerekirse 2 oyuncun itirazdan sari kart gorecek, ama Caner atilacak. Atilmasa bile hakemin kanina oyle gireceksin ki; macin geri kalan 60 dakikasinda bu pozisyon kafasinda olacak ve eyyam yapacak. Volkan 60 metreden gormedigi el pozisyonuna itirazi bosuna yapmiyor.

Onun disinda liderligin gittigini dusunuyorum. Trabzon halki genel olarak gerizekali maalesef. Adim gibi eminim ki FB macinda yine abuk subuk gerginlik yaratacaklar ve sacma sapan hatalarla (kirmizi kart, penalty vs) o maci verecekler. Bize karsi da hakem tam beklenecek sekilde Trabzon aleyhine tum yil boyunca yapilan hatalarin diyetini odeyecek, Trabzon da bu olaya sevinecek. Ama yine gule FB olacak ve Trabzon da bu oyunun parcasi olacak tipik bir sekilde. Tipki GS macindaki rezaletten sonra gostermelik bir konusma yapip pismalari gibi (ne oldu, 1 hafta konusuldu, ama ne MHK ne hakem istifa vs etmedi, hayat devam ediyor, Trabzon da unuttu bile). O yuzden FB Trabzon'u yener, Trabzon da bizden puan calar maalesef.

Onun disinda biz yine konsantre olup devam etmeliyiz. Guzel futbol vs artik benim zerre zikimde degil. Tamamen 3 puani almanin yoluna bakmamiz lazim. Benim icin de ornek maclar Genclerbirligi ve Mersin maclaridir. O maclardaki konsantrasyon, savunma ve hucum istahi benim icin onemli. O istahi sagladigimiz surece dunku gibi sacma sapan gol yemeyiz ve eze eze aliriz maclari.

Onun disinda takimda artik Tolga ve Olcay'in yeri olmamali. Zarar verdikleri net olarak gozukuyor. Tolga yine beklendigi gibi 2-3 mac toplar ustune gelince ve fazla is dusmeyince normal bir kaleci gibi gozuktu. Ama seviyenin biraz arttigi ilk macta karsisinda daha kaliteli bir kaleci olunca hemen kalite farki ortaya cikti ve sicti. Ilk golde yapacak birsey yok, ama ilk yarinin ortasinda topu oyuna sokarken arkasindaki BJK'li oyuncyu gormeyip topu kaptiracak raddeye getirmesi olacak is degil. Kimse konusmuyor ama o top FB'li oyuncunun onune dusup 2-0 olsa ne olacakti? Amator kalecinin yapmayacagi hata bunlar. Sosa-Volkan kavgasinda kalesinden cikip Volkan'i sakinlestirmesi tam amatorluk isiydi. Bu tur abuk subuk davranislari yapmamak lazim. Akilli ve tecrubeli oyuncu bu tur anlarda belli oluyor iste.

Onun disinda Olcay da artik takimdan kesilmeli. Ilk yarida ne yapti Allah askina soyleyin. Pres yapmadi, top kapmadi, pas trafigine katkisi yoktu, pozisyona girmedi, adam eksiltmedi. Resmen hicbirsey yapmadi. Begenilmeyen Quaresma ilk 15 dakikada 2 sari kart aldirdi (Caner ve Alves), macin en net pozisyonuna girdi (uzak forvetlerin prensi Olcay'in girmesi gereken) ve mac boyunca 11 orta yapip 8 isabet saglamis. Skora katki saglayamiyor denen Quaresma son 2 dakikada 2 asistle bitirip kahraman olabilirdi, Cenk ve Gomez bitirse pozisyonlari. Artik Olcay takimdan kesilmeli. Artik Tore mi tekrar oynar yoksa Sosa'yi kanada atip orta Alana Veli veya Tolga'yi gecer bilemem. Ama Olcay resmen 10 kisi oynatiyor takimi.

Onun disinda Tore'yi mutlaka kazanmamiz lazim. Son haftalarda tavsan cikaracak oyuncular gittikce onem kazaniyor. Tore mac kazandiracak, kapanan rakibi acabilecek bir oyuncu. Ne yapip edip onun formunu yukseltmemiz lazim.

Unknown dedi ki...

Çirkef ve orospu çocuğu tanımına uygun oyuncu tipini Beşiktaş'ta asla görmek istemem. En fazla -kaptan dışında- hakemle diyaloğu iyi olan bir oyuncu isterim. Mağlubiyeti veya çıkmayan kartları buna bağlamak kolaya kaçmaktır. Diğer lig şampiyonları ellerinde bu tip oyuncular mı barındırıyor da şampiyon oluyorlar?

Çare belli. Sen "her şeye rağmen" çıkıp oyununla şampiyon olacaksın. Klişe tabirle hakemi de yeneceksin. Sen bu sezonu şampiyon bitirdiğin takdirde önümüzdeki birkaç sezona zaten ambargo koyacaksın. Bu sefer yeni stadınla birlikte kartlar sana da zor çıkmaya başlayacak. Çare budur arkadaş. Çıkıp birkaç sene üst üste şampiyon olacaksın. Sonrasında da ben sürekli bu yarışın en iddialı takımıyım mesajını vereceksin. Hatta bu da yetmez, Şampiyonlar Ligi'nde sürekli olarak gruptan çıkıp birkaç turu atlamaya bakacaksın. Avrupa Ligi'nde de kafaya oynayacaksın. Bak bakalım o zaman işler nasıl değişiyor.

Sizin dediğiniz; çirkef oyuncu, hakeme itiraz eden, hakemi baskılayan futbolcu tipi Beşiktaş'a gitmez. Oyun olarak agresif ve gazlayıcı birilerini getir eyvallah. (Son zamanlar için aklıma gelen isim Fabian Ernst'tir.)

Maçı izlemeyeceğim dedim ama dayanamadım izledim. Oyun olarak takımı hiçbir bölümde beğenmedim. Tek yorumum bu. O kısmı teknik-taktik bilenlere bırakalım.

Bu takım olacak, biraz daha zamana ihtiyaç var. Çok bekledik ve çok yıprandık bunun da farkındayım. Seneye eze eze şampiyon olacağız, olmalıyız. Yeter ki transfer konusunda doğru işler yapılsın veya yapılmaya devam edilsin. Amma ve lakin şunu da söylemeden edemeyeceğim. Şu takım kalecisiz, beksiz ve de stadyumsuz şampiyon olursa, bize iki tane kupa vermeliler. Çok çok büyük bir başarı olur. Abartmıyorum.

Ayrıca maç sırasında Beşiktaş'a küfür edildiğini duydum ama Süleyman Seba'ya edildiğini duymadım. Doğruysa, delikanlı bildiğim Fenerbahçe taraftarı benden çizik yemiştir. Yazık.

berthelemy dedi ki...

Her yenilgide hakem konuşanlar her başarısızlığı hakediyor. Tartışmaya kapalı.

Pereira, Şenol Güneş'i farklı yendi. Şenol Güneş iyi eğitimci, taktisyen ama asla iyi bir stratejist değil.

Fener güç gösterisi yapsa da disiplinden pek uzaklaşmadık, psikolojik olarak takım dağılmadı, bu iyi ama oyuncuların çoğu formsuz.

Fenerbahçe'yi Kadıköy'de yenmek gerçekten çok zor. O yüzden fazla da kızamıyorum. Taraftar müthiş bir atmosfer yaratıyor, sahaya direk müdahale ediyor, takımı itiyor. İnşallah Beşiktaş taraftarı da şarkı,türküyü bırakıp Vodafone Arena'da bu seviyeye ulaşır.

Unknown dedi ki...

Ben yazdıklarınıza katılıyorum,fakat taraftar konusunda hayır!.benim takımımın taraftarı haksız kazanç elde etmek için hakemi baskı altına alacak ise ben o stata bir daha adım atmam..beyler elin moldesi daha bu sezon 3 ledi bu takımı!!
amaaa!!! Hakem fransız dı.xüneyt bülent falan değildi! Zart diye çaldı penaltıyı.!
Bende şarkı türkü istemiyorum ama hakemin benden olmasını da istemiyorum! Ben bu yüzden beşiktaşlıyım! Şerefi ile oynayıp hakkım ile kazanmak için.
Dün ki gibi taraftar profili olan bir takımı tutmak gerçekten utanç verici..bu utançları ile gurur duymaları da ayrı bir durum.

Unknown dedi ki...

Ben yazdıklarınıza katılıyorum,fakat taraftar konusunda hayır!.benim takımımın taraftarı haksız kazanç elde etmek için hakemi baskı altına alacak ise ben o stata bir daha adım atmam..beyler elin moldesi daha bu sezon 3 ledi bu takımı!!
amaaa!!! Hakem fransız dı.xüneyt bülent falan değildi! Zart diye çaldı penaltıyı.!
Bende şarkı türkü istemiyorum ama hakemin benden olmasını da istemiyorum! Ben bu yüzden beşiktaşlıyım! Şerefi ile oynayıp hakkım ile kazanmak için.
Dün ki gibi taraftar profili olan bir takımı tutmak gerçekten utanç verici..bu utançları ile gurur duymaları da ayrı bir durum.

Unknown dedi ki...

Ben yazdıklarınıza katılıyorum,fakat taraftar konusunda hayır!.benim takımımın taraftarı haksız kazanç elde etmek için hakemi baskı altına alacak ise ben o stata bir daha adım atmam..beyler elin moldesi daha bu sezon 3 ledi bu takımı!!
amaaa!!! Hakem fransız dı.xüneyt bülent falan değildi! Zart diye çaldı penaltıyı.!
Bende şarkı türkü istemiyorum ama hakemin benden olmasını da istemiyorum! Ben bu yüzden beşiktaşlıyım! Şerefi ile oynayıp hakkım ile kazanmak için.
Dün ki gibi taraftar profili olan bir takımı tutmak gerçekten utanç verici..bu utançları ile gurur duymaları da ayrı bir durum.

blackeyes82 dedi ki...

FB iyi motive olmuş ve bizden çok daha istekliydi. Birazcık telaş ve savunma zafiyeti veya savunma şekli bize maçı kaybettirdi. Kesinlikle kötü oynamadık. Bu sadece bir adet maç ve bir iş kazasıdır. Kara bağlamayın. Şampiyon olacağız.

1. Atiba ve Oğuzhan ikilisi eli yüzü düzgün kadrolara karşı olmuyor. Hele bu savunma dörtlüsü önünde hiç olmuyor. Akıllı olan rakip TD, oğuzhan ve atiba ikilisi üzerine oynar. Anadolu takımları yapamayabilir ama FB yapar ki yaptı zaten. Atiba yanına necip veya veliyi oynatmak korkaklık değil. Ayıpta değil. O bölgeye baskı yapacakları gün gibi belliydi. Tabi canım bizim sadece A planımız var.

2. Defans dörtlüsü Avrupa ve Büyük maçlar için kesinlikle alt sınıf (Belki beck idare eder). Ersan Ve rodolfo ikilisi açık ara daha iyiydi (şanssızlık mıdır Nedir). İsmail için söylenecek bişey yok. O savunmuyor zaten.

3.Maça Quaresma ve Töre ile çıkmamak Güneş adına kabul edilebilir. Olcay'lada olmuyor malesef.

Hücum hattının yapacak şeyleri vardı ve yapamadı. ama savunma hattın yapacak hiç bir şeyi yoktu. Bu sebepten kaybettik malesef.

Atiba-Tolgay, Atiba -Veli, hiç olmazsa Atiba-Necip ile savunmayı sağlamlaştır. Oğuzhanın yeteneklerini Atiba yanında harcama ileri kaydır. Olcay kabzımalının yerine koy sosayı , quaresma ve töre dönüşümlü oynasın. Neyse analiz sıçmayalım.

Unknown dedi ki...

Çok çok çok daha kaliteli bir takım olduğumuz zaman bile bizim o stattan 3 puan ile çıkma ihtimalimizin artık kalmadığını düşünüyorum.kurdu kuzuya boğduruyorlar.dün ki taktiksel ve oyuncu performanslarının canı cehenneme.! Hepsi berbattı.panik telaş korku.!

BJK4EVER dedi ki...

Hakemi de yenemiyorsun iste arkadas, olmuyor. Biz Barcelona veya Real Madrid degiliz, rakiplerimizle aramizda o kadar fark yok, olmayacak da. Olacagina inaniyorsaniz ruyada yasiyorsunuz. Gelecek sene FB bu kadronun da ustune cikacak, GS de muhtemelen kadroyu revize edecek. Sakin finansal yapilari kotu diye adamlarin ustunu cizmeyin. Son Terim doneminde de bonservissiz Ujfalusi, Melo, Elmander, Necati vs ile sampiyon oldular 2 sene ust uste. Farki o kadar kolay acamiyorsun, hakemi vs de ust uste koyup yenemiyorsun.

Oyle bir dunya yok maalesef. Ben oyuncularin hakemi bizim leyhimize etkilemesini istemiyorum, adaletsizlik de istemiyorum. Sadece adaleti saglasinlar, hakemi etkilesinler o kadar. Rakip centilmen olsa soylediklerinizde hakli olursunuz. Ama rakip her olur olmaz pozisyonda hakeme itiraz ediyorsa, hakeme bagira bagirsa sindiriyorsa sen de buna goz yummayacaksin. Aynisini yapacaksin ki adalet saglansin. Hakem orada Caner'i atmaya korkuyorsa bu adalet degildir, senin buna karsi cikip adami attirman adaletsizlik olmaz, adaleti saglaman olur.

Coolio dedi ki...

@planck, @EC, @serkan +1

Oğuzhan gerçekten sahnede yerini bile bulamadı ki bende ondan bu maçta başrol performansı bekliyordum.
Olcay bütün büyük maçlarda yaşadığı eli ayağına dolanma, ekstra kabızlaşma sendromunu yaşadı. İstisnasız her büyük maçta bunu yaşıyor dolayısıyla şaşırtmadı beni ama hocayı da şaşırtmasın yani bu durumu görebilsin isterdim.
Beck'de de Olcay'ın sendromuna benzer bir durum olduğunu görmüş olduk. Yoğun seyirci baskısı altında demekki o da mavi ekran veriyor.
Marcelo giden oyuncular dahil hepsinden daha iyi. Rakip ataktayken sürekli çok konsantre. Alexis yaptığı hataya rağmen Ersan'dan daha iyi oynuyor. Avrupa'da hedefimiz olacaksa yedek pozisyonuna getirilecek bir transfer yapılmalı.
Tolga'nın o deparına bende hasta oldum. Sosa bence bu saatten sonra bu takım için kılını kıpırdatmaz.
Töre oyundan çıkan Alper'i niye teselli etti anlayamadım. FB'ye gitmek istiyorsa gitsin açılsın Aziz Başkan'a. Gönüller bir olduktan sonra yolu bulunur.
Veli neden yok diyen arkadaşlara; Veli hiç sakatlık yaşamamış olsa bile Şenol Hocanın oyun planında yeri yok hiç bir zaman.
Tolgay ise daha yeni iyileşti ve o iyileştiğinden beri bir maçı garanti altına aldığımız son 20 dk hiç olmadığı için oynatamıyor bir türlü. Ama bir Tolgay'a çok ihtiyaç var.

Unknown dedi ki...

mactan once ilk yarim saati atlatirsak ibre bize doner demistim, atlatamadik ve kaybettik. benim icin macla ilgili kimsenin bahsetmedigi olay volkan sen'in sosa'ya attigi yumruktan sonra sosa'nin kendini yere BIRAKMAMASIDIR. Gurur duyuyorum. Sosa ile, Besiktasliligim ile GURUR duyuyorum. Sneijder'in gozune parmak sokan Veli'yi atan Cuneyt Cakir, Volkan Sen'i neden atamadi acaba? Evsahibi takimi koruyorsa olimpiyatta neden bizi korumamisti?

Fenerin teknik direktorunun Alper hamlesini takdir ettim, ilk yarida kurduklari ustunlukte cok etkiliydi.

Vallahi ben bu karamsarligi anlamlandiramadim .

Isin futbol , saha ici odakli kismina bakiyorum . Son 3 senede pozisyona giremeden tamamladigimiz derbileri hatirliyorum , simdi Fenerbahce ezdi denilen macta rakipten daha fazla pozisyona girmis bir takim var ortada biraz insaf edin .

Mac bize geldi . Ezildigimiz macta geldi . Atsaydik o panikle dagilacaklardi zaten . Sonra tam Besiktas'in istedigi , o farka gittigimiz maclarda olusan ortam ortaya cikacak , agzina kurekle vurasimizin geldigi Gokhan Tore'nin aslindan ne kadar iyi top tasidigini hatirlayacaktik .

Bence su an en buyuk problem Oguzhan . Evet iyi top tasiyor dikine iyi oynuyor ama defansif olarak topsuz oyunda baya kotu bu aralar . Sanki konsantrasyonu dusuk gibi . Zira ligin basinda oyunu takibi cok daha iyidi . Sanki amerikan futbolu oynaniyormus da kendisi hucum takiminin quarterbackiymis de takim savunma yaparken yanlislikla defans takimina koyulmus gibi oynuyor resmen . Bu arada bu Beck de vasatliktan olecek yahu ...

Ben hala rahat sampiyon olacagimizi dusunuyorum . Fener'in Avrupa'da bir tur daha gitmesi bizim icin yeter de artar ... Iyi takimiz . Evet Fener' den iyi degiliz ama bu avantajin bizde oldugu gercegini degistirmiyor .

Sosa olayina ben de cok takildim , hani olayin %1000 kirmizi kart olmasini gectim , bizim takimin bir kac tanesi ve kaptani 60 metre kosup rakip oyuncuyu sakinlestiriyor ?

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Evet katılıyorum yazdıklarına.hele ki tolga nın 60mt.depar atmasına bende takıldım.halbu ki aynı deparı 2.gol de atsa 1-1 e bağlardık maçı..yine çizgi de takıldı kaldı!

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turkkant dedi ki...

Övünç gayet güzel yazmış. Oğuzhan-Atiba olmuyor denmesine anlam veremiyorum, yıllarca Veli-Atiba ile çıkıp bundan çok daha küçük düşürücü derbiler oynadık. Büyük takımsan Oğuzhan 8 numara oynar, oynamalıdır, o potansiyeli var, öğreteceksin.

Oğuzhan'ın fiziksel olarak biraz yıprandığını düşünüyorum. O nedenle ilk yarıdaki kadar göbeği ikiliyemiyor. Hatırlayın baya presle top çalışıyordu. Şimdi pek yok o işler...

Töre-Oğuzhan daha 25 bile değiller, topu topu istikrarlı 1-2 sezonları var. Selçuk'u, Burak'ı bu yaşlarda Anadolu'da top koşturuyorladır. Bu adamlar esas 25-30 arası iyice piştiklerinde o beklenen performansları gösterecekler.

Beck vasatlıktan ölüyor yorumuna da katılıyorum. Alman profesyonelliğiyle işi götürüyor, ama bu kaliteyle bir yere kadar. Aldın mı net 3-5 sene götürecek adam alacaksın. O yüzden Alexis - Beck gibi transferler fazla günü kurtarma transferi.


planck dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Ben vitorun şenol hocayı outcoach ettiğine pek katılmıyorum. Şenoş hocadaki ana sıkıntı oyuncularına fazla güvenmesi. Zannettiki eskisi gibi oynayacaklar ama sukutu hayale uğradı maalesef.

Unknown dedi ki...

Ben fenerin bizden iyi "takım" olduğuna inanmıyorum, bizim oyuncu grubumuzun birbirine olan uyumu çok daha fazla. Sezonun geri kalanında puan farkının açılacağı aşikar.

Şenol Hoca esasında duran top dersine ciddi bir şekilde çalışmış, havadan kesilen duran topların neredeyse tamamına hakim olduk, hazırlıksız olduğumuz nokta yerden kesilen top oldu ve hakkını vermek lazım, güzel bir organizasyon yapmışlardı. O faul pozisyonunu sallarsak, adamlar düşünmüş kafa yormuşlar ve bug olarak bizim zaafımız ortaya çıkarmışlardı.

Şenol Hoca'nın haftalardır çözüm bulamadığı olay ise Atiba'ya baskı, Tolgay-Oğuzhan-Atiba orta sahası Töre/Sosa/Quaresma/Cenk Kanatları ile buna da çözüm bulunabilir esasında. Hemen her takım aynı şeyi yapmaya başladı, Atiba'nın başına bir adam dik, ortasaha bağlantısını zayıflat. Esasında fener anahtarı Abdullah Avcı'nın ağzından almıştı zaten. Tolgay'ın artık bir şekilde oyuna girmesi bizim için gerçekten gerekli.

Neyse canları sağ olsun, ligi mart ayında bitirme fırsatı vardı, olmadı. Bundan sonraki süreçte aziz yıldırım tayfası daha da çirkefleşecek ki aynı seviyede karşılık vermek lazım. Misal Trabzonspor ile oynanacak erteleme maçı için, Trabzonspor ile birlikte hareket ederek federasyondan yabancı hakem talep edilmesi gibi.

turkkant dedi ki...

@Emir

Haklısın iyi organizasyon da, o kalabalıkta o adam alınmamışsa, normalde senin kalecinin konuşup uyarması gerekmez mi? İkincisi Volkan çok sağa da vuramadı, ha çıkaramadı diye hatalı demem, ama işte kaleci kalitesi farkı...

Keşke haklı olsan ama puan farkı kesinlikle açılmayacaktır. Sezon sonuna kadar kafa kafaya gider. Trabzon'u 3 puanla geçersek. Trabzon-GS bizi şampiyon yapabilir. Çok kötü durumdalar ama yine de Fener deplasmanda pek bir şey oynayamıyor.

Eğri oturup doğru konuşalım. Fener bizden kaliteli takım olmayabilir, ama finali senden çok daha iyi oynayan bir takım. Kendi sahasında full puan alacaktır. Deplasmanda Trabzon, Akhisar, GS maçlarından alacağı puan toplamı işin rengini belli eder.

Maçtan önce psikolojik momentum bizden yanaydı, bu maçta Fener psikolojik avantajı eline geçirdi. Maç tek farkla bitseydi 50/50 derdim. Birebir averajı kaybedince %60 Fener %40 biz derim.

Kırmızı kart filan görmememiz olumlu bir yan. Şimdi kafayı gömüp Mersin-Rize-Trabzon üçlüsünden 9 puan çıkarmalıyız.

Bir de... Keşke Konya'yı yenip şu Fener'le iki maç daha yapsak.

Unknown dedi ki...

Çok doğru dedin.kumpas öyle bir kurulmuş ki tüm basın maçtan sonra herkes aynı beyanati verdi.sanki hepsinin eline broşür verilmiş gibi!

YSY dedi ki...

Atibayı kilitlemeye çözüm sadece oyuncu değişikliği ile olabilir mi ? Bence formasyonda bir değişiklik olsa daha iyi olacak gibi.

ozan dedi ki...

@YSY Atiba-Oguzhan-Tolgay uclusu hem oyuncu hem de formasyon degiskligi gibi olur zaten. 4-2-3-1 den 4-1-2-2-1 yada 4-3-3 gibi birseye doneriz. Tolgay da Oguzhan da degismeli Atibaya yanasir kisa paslarla takir takir cikariz. Kanatin birine de Sosaya yerlestirip Sosa,Oguzhan ve Tolgay uclusune yer degistirme konusunda daha cok ozgurluk taniriz olur biter. He ben Sosa yerine Olcay devam derim kanatta ama Olcay hedef oyuncu suan demeye cekiniyorum:) Sosa-Olcay hatta Cenk bir sekilde o kanadi halleder biz yeterki Oguzhanla Tolgayi beraber oynatabilelim. Hepsinden once Tolgaya biraz dakika vermek lazim Veli hala donemedi , Tolgayin sakatligi Velikinden agirdi, ne durumda Tolgay bilmiyoruz.

yilmaz dedi ki...

radikal bir çözüm, kanat forvet'e cenk'i almak olabilir. fener maçında töre yerine cenk oyuna girseydi sanki daha faydalı olabilirdi. Ayrıca Frei da gs maçında oyunu çözen adam olmuştu. Şu adama biraz daha şans vermek lazım.

Unknown dedi ki...

İşim gereği bu gün erenköy e gidiyorum.metrobüsten inip sarı dolmuşa binerek bağdat caddesine doğru yol aldım,ve düşüncelere daldım...
Acaba dedim;
Saraçoğlu stadının yanından boklu dere akması,stadın çevresinin komple dışkı kokması ve bu klübün türk futbolunu foseptik çukuruna çevirmesi..doğa ana bize mesajı veriyor! Aslan yattığı yerden belli olur...

SinnFein dedi ki...

Göbeği Tolgay'la çok rahat çözebiliriz ama şu an elimizdeki Tolgay malesef hazır bir Tolgay değil. Maç eksiği, psikikolojik korku falan bunlar hemen bir maçla çözülecek durumlar değiller..

Öncelikle Atiba-Veli veya Necip ikilisini koyup Ozzy'i öne çekmek, Sosa'yı kanada atıp diğer kanatta Q7'yi kullanmak ki özellikle bu tarz maçlarda elzem oldu. Böylece Ozzy ve Sosa birlikte kayarak oynayabilirler ve kanattan oyun kurma görevini önde ikili baskı yapmayı daha iyi yapabilirler. Böylece Olcay ve Töre'yi de şu andaki formsuzluklarında kulübede oturtmak ve ikinci yarı da oyun sıkışınca değerlendirmek faydalı olacaktır..

Buraya yoğunluktan yazamadım herkes konuşmuş ama ben o kadar da enseyi karartmak gerektiğini düşünmüyorum. Saraçoğlu gibi bir stadda daha 3.dk'da gol yersen tüm üstnlüğü rakibe verirsin. Seyirci baskısını da hem kendi hem de hakemin üzerinde hissettirirsin. Bir şekilde golü atıp Fener'i paniğe sürükleyebilirdik ama başaramadık... Fener'in iyi gözükmesinin tek sebebi erken attığı gol ve onunla gelen yoğun enerji. Avrupa maçları ile birlikte daha çok puan kaybedeceklerdir diye düşünüyorum..

Hakem konusunda da bence konuşmayalım. Gayet güzel bir maç yönetti. Caner'i atmalıydı evet ama Beck'i de atmadı sonuçta ve dediğim gibi yoğun bir seyirci baskısının olduğu bir staddan bahsediyoruz.. Benim takıldığım bizim oyuncuların bu konulardaki aklıevvelliği! Ya belliki Caner mimli. sinirlerine de hakim olamıyor. Volkan'ın üstüne gideceğine Caner'e oyna, attıramıyorsan bile oyundan çıkarılmasını sağlarsın ki Volkan'ın yorgunluktan dolayı nasıl oyundan düştüğünü gördük. Caner çıksaydı Volkan kalacaktı ki son yarım saatte oyunu oraya yıkabilirdik.. Bence bu tarz psikolojik oyunlar konsunda da takım olarak kendimizi geliştirmeliyiz. Ama bizim kalecimiz kendi kalesinden koşarak Volkan'ı sakinleştiriyor nasıl beciririz bu işi bilmiyorum...

ekozu1903 dedi ki...

Kaybedilen sadece bir maç. Esas mesele bu kaybedilen maçı travmaya dönüştürmemek. O açıdan da kötü bir döneme denk geldi zira hafta içi kupa maçında konyaya elenirsek "noluoruz" moduna iyice girebiliriz. Bence Perşembe aksamı konyada turu alırsak takım psikolojik açıdan tekrar yükselecektir. Haftasonu eskişehirle oynamamız da bir şans.

Genel olarak oğuzhandaki düşüşe herkes yorum yapmış ama şunu unutmamak lazım ki gerek atiba gerek oğuzhan yedeği olmayan adamlar. Bu zamana kadar kadro mühendisliğindeki bu zaafı derinden yaşatmamaları bile övgüyü hak ediyor.

Avantaj hala bizde. Şenol hoca son maçta formsuz olsa da sezon için ona güvenim sonsuz. İnşallah bu sene o sene.

planck dedi ki...

defans ile ortasaha arasında baskı yediğimizde atiba-veli atiba-necip ikilisi ile oynama fikrine net katılmıyorum, topa sahip olmak ve oyunu rakip sahaya yıkmayı amaçlıyorsak. önde baskı teknik kapasitesi yüksek ortasaha ve defans oyuncuları ile kırılabilir. küçük üçgenler kurularak tek pas ile çıkılabilir, sırtı dönük top alındığında ani dönüşlerle rakip ortasaha oyundan düşürülebilir (ozzy, tolgay), kanattan top alıp dribling ile rakibin alanına yanaşılabilir (g7,kerim), yüksek toplarla kanat oyuncuları defansın arkasına kaçırılabilir (necip stoper oynarken veya baskı yemediğinde iyi yaptığı bir iş), rakip stoper ve bekleri arasına yerden uzun paslarla forvetler kaçırılabilir (1. dkda denedik sonra denemedik) vs. ama bunların üstünde önceden çalışılması gerekir. atibanın yanında necip veli cinsi bir oyuncu ile anca biliçin kendi yarıssahamızda beklediğimiz oyunu iyi oynayabiliriz, kalan herşey için bkz ozzy tolgay sosa.

YSY dedi ki...

Yukarıda bir arkadaş aslında vitora galibiyet şifresini başakşehir vermişti diye söylemişti. Evet atibayı kilitlemekte zaten oradan geliyor ve daha önce birçok takıma bunun bize karşı ilham olacağından bahsetmiştim. Meğer zaten vitor efendinin yardımcılarından bir tanesi fikstür gereği birbirlerini takip etikleri için her başakşehir maçını canlı şekilde izliyormuş ve bizim maçada hatırlarsanız vitorun kendiside gelmişti. Bunların olayı bundan ibaret. Kendi klasını göstermekten yana değil avcının sevmediğim rakibin oyunun bozmaya yönelik olan kalleş futbolunu oynamaktan geçiyor. Neyse avrupada sağlam bir düzerler bunları akılları başlarına gelir.

turkkant dedi ki...

Fikret Orman açıklama yapmış, sanki daha çok kendi taraftarının zorlamasıyla yapmış gibi. Yaptırım gücü hiç yok anladığım kadarıyla.

(Çoğu) İnsan için korku adalet duygusundan önce gelir. Camia olarak maalesef hakemleri ürkütemiyoruz, Beşiktaş aleyhine çalarsam kariyerim sıkıntıya girer, sorun yaşarım dedirtemiyoruz. Bunu yapmanın iki yolu var, ya müşterin (taraftarın) çok olacak, otomatik olarak bu baskıyı hakem üzerinde yaratacaksın. Ya da kulisin çok iyi olacak, Yahudi lobisi misali, niceliksel olarak az olsan da niteliksel baskın büyük olacak. Bunu koordine edecek olan da yönetim. Maalesef bu işi çözebilecek meziyette bir başkan gelmedikçe biz 50 yıl daha kendimizi ahlak, şeref, hak muhabbetleriyle kandırırız.

Örneğin bu maçta Caner atılsaydı, muhtemelen ligin seyri çok farklıydı. Haliyle bu mesele, "takım kurmak", "teknik direktör seçmek" kadar ciddi üzerine eğilinmesi gereken bir mesele. Karar alıcı, cezalandırıcı kurumlardaki kadrolarda etkin düşükse, kusura bakmayın, hakem de kendi geleceğine bakıyor. Bakın, C. Çakır 8,5 almış, demek ki seni takan pek yok.

Bence Beşiktaşlı ahlaklı olur argümanı da tuhaf bir argüman zaten. Neden toplumda belirli bir kesim bir A takımını tuttuğu için daha ahlaklı olsun? Bu camiadan gelen Yıldırım Demirören'ler, Fikret Orman'lar, Serdar Bilgili'ler, Sinan Engin'ler, Feyyaz Uçar'lar taraftar Ali Veli neden FB'lisinden, GS'lisinden daha ahlaklı olsun ki? Bu daha çok sanki yenilmişlik duygusunu örtme psikolojisi gibi...

Bir anda taraftar kitlemiz beş katına çıkamayacağına göre Beşiktaş'ın bu adaletsizlikten kurtulmasının tek yolu kulis becerisini artırması. Başka da bir yolu yok bu işin.

EC dedi ki...

gerekli mesaj verildi.. kayitlarda dursun.. adalet istedigimizi bildirdik...

simdi #BirlikZamani Takim maclara odaklanip, seyircisinin destegi ile ( her neredeysek, ve hangi formda olursa olsun) maclari kazanmali..
hakemi de, rakibi de ve buyuk ihtimalle FB yonetiminden gelecek haberleri de yenmeli.

Senol Hoca; takimi A, B ve C planlarina uygulama konusunda gelistirmeli..

Sampiyon olabiliriz..

Sampiyon olacagiz..

EC dedi ki...

okumussunuzdur ama..

HINCAL ULUC dan..

http://www.sabah.com.tr/yazarlar/uluc/2016/03/02/fenerbahce-sam-pi-yon

SinnFein dedi ki...

@Planck;

Atiba-Necip veya Veli ikilisini genel anlamda bende istemiyorum ancak bu ara takımdaki bazı formsuz oyuncuları dinlendirmek gerekiyor. TAkımın eni açısından baktığımızda Q7 - Töre- Olcay-Frei kanatları olduğunda arakdaki ikili olan Ataba ve Ozzy'e çok yük biniyor. Kador mühendisliğinde malesef bu konuya çare üretemedik. Dolayısıyla yavaş yavaş Atiba ve Ozzy'nin bu katkısı düşmeye başladı. Özellikle bundan sonra oynayacağımız Bursa-Akhisar- Rize gibi takımlara karşı bunun acısını çekebiliriz.. Bir de buna ersan'ın yaptığı ön alana yardım ve önde basma konusunu henüz Alexis'in tam yapamadığı durumu eklersek ne demek istediğimi tam anlatabilirim sanırım.

Bunun engellemek adına Ozzy'i öne çekmek ve enerjisinden yararlanmak, Sosa'yı kanada atarak biraz daha içeriye yönelmesini sağlayarak orta ön baskını arttırabiliriz diye düşünüyorum. Böylece Töre-Olcay'ı hem dinlendirebiliriz hem de ikinci yarılarda ekstra silahlar olarak kullanabiliriz sanki.. Çünkü şu anda takımın sanki bir B planı yok gibi..


Unknown dedi ki...

Aziz yıldırım ilk geldiği yıllar bjk-gs hegomanyası vardı.fener hep bu ikilinin arkasında kalıyordu..adam gitti ahmet çakar/hıncal uluç a iki sıktırdı ibre onlara döndü.şike yaptı haklı çıktı,hakem dövdü ses çıkmadı..adam insanın en büyük korkusu ile tehdit ediyor karşısındakini.dinsizin hakkında imansız gelir..bizde imansız gelene kadar bekleriz

EC dedi ki...

http://besiktasliyiz.net/senol-guneste-biter/

Basar dedi ki...

Maçtan önce de yazdığım gibi bu maçın neticesine üzülmemek lazım. Malesef derbi maçına fazla anlam bindirdik. Rakibi hafife alan ve maçı çantada keklik gören çok arkadaşımız vardı. Sonuçta tüm maçlarımızı kazanırsak yine şampiyonuz. Bu yüzden önümüze odaklanmamız lazım. Araya kupa maçının girmesi bence çok hayırlı oldu.

Yine de bu maçtan çıkartılacak dersler var.
1) Orta sahaya alternatif üretmek zorundayız. Orta sahamıza baskı yapan takımlar bizi zora sokuyor. Veli, Necip ve Tolgay'ı ara ara devreye sokmamız gerekiyor. Belki Cenk'i kanat forvet olarak kulanmak gerekiyor. Biraz ezberi bozan, bizi çalışanı şaşırtan bir yapıya ihtiyaç var.

2) Moral bozukluğuna gerek yok. Ligin savunması en sağlam 3 ekibinden (biz, ibb ve fb) birine karşı yeteri sayıda pozisyon bulduk. Bir karşı karşıya, bir korner org ile direk ve bir altı pasta boş kaleye gol kaçırdık. Bunun dışında Volkan'ın çıkardığı birkaç pozisyon da var. Kısaca moral bozmaya gerek yok.

3) Kaleci çok önemli. Volkan maçı kurtarırken Tolga standart kaleci performansı sergiledi. Aynı Muslera gibi kurtarabileceğinin dışında da pozisyonları kurtardı. Artık Boyko'ya (bilemiyorum onun standart dışı bir performansı olacak mı?) biraz süre vermenin zamanı gelmedi mi?

4) fb 11 yıldır ne bize ne de gs'ye sahasında kaybetmiyor. Bunun sebepleri, seyirci ve hakem baskısı. Bu yüzden bu yenilgiyi çok ciddiye almaya gerek yok. Evet kazansak rahatlayacaktık ama olmadı, dünyanın sonu değil.

Unknown dedi ki...

Konya maçı başlığı açılmamış.

Cenk ve Veli götürülmedi. Cenk için üzüldüm. Maç zora girerse iyi bir hamle olabilirdi. Birçok kişi turu geçip Fenerbahçe ile eşleşmeyi bekliyor. Ben de onlardanım. Eşleşirsek ilk maç bizim evimizde görünüyor fakat stadyum Nisan sonuna yetişir mi, zor. Belki de ligin rövanşını Kadıköy'de almak daha iyi olur.

Tolgay 15-20 dakika süre almaya başlamalı. Çok ihtiyacımız var kendisine.

Coolio dedi ki...

Bence Şenol hoca bu turun geçilemeyeceğini düşünüyor (veya istiyor).
Tahminim Tolgay ilk 11 başlayacak.

QuaresmA dedi ki...

Turu elbette ki geçmeliyiz, takım kaç senedir hiç kupa alamadı. 2 kulvar öyle pek de sıkıntı değil.

JimmyLue dedi ki...

Benim aldığım duyum Fikret Orman'ın oyuncuları Konya'da otelde 4'erli gruplar halinde topladığı ve bu turun geçilmesini istediğini, geçilmesi halinde fb maçını Vodafone Arena'da oynama ihtimalimiz olduğunu ve fb ile tekrar oynamak istediğini belirtmiş. Tam kadro çıkılacak. Konya'da 50.000 seyirci bekleniyormuş. Konyalı topçular bile sevgilileri/eşlerine bilet bulmakta zorlanıyorlarmış.

fb ile tekrar oynamak istemek.. Özgüven güzel bişey !

dominic molise dedi ki...

hacilar bir derdim var;
biz kupa maclarinin sanirim tamamini fener'in mac yaptigi gun, onlardan daha gec saatte yaptik. kontrol etmekle ugrasmayacagim, kafamda boyle bir izlenim var. yanlissa duzeltirsiniz.
bugun misal. fener kendi sahasinda oynuyor. kadikoy merkezinde. saat 5-6'ya mac koymuslar, sacmalik. o maca kim nasil gidecek lan? besiktas'a bakiyorum konya deplasman. saat 9. saat 9'da konya ne demek lan? 12'de stattan cikicak futbolcular. konya'da. sacma geldi bana, ne dersiniz?

YSY dedi ki...

Bende çok istiyorum fenerle karşılaşmayı. Normalde tr kupasını çok angarya görürüm ama bu sefer istiyorum. Dışarıdan bakan fenerli yenilen pehlivan güreşe doymazmış diyebilir ama kazın ayağı öyle değil.

QuaresmA dedi ki...

Fener'e karşı Olcay ve Tolga'yı, Konya'ya karşı Boyko ve Töre'yi oynatıyor. Ya sabır.

Coolio dedi ki...

Şenol hocanın elenmeyi beklediği görüşüm geri alıyorum bu kadro karşısında..

ozan dedi ki...

Bakalim
Daha kac kere Bursaspor diyecek , 2 oldu simdilik:)

Murat dedi ki...

tosiç ve serdar eski futbolcu gibiler, hele tosic felaket..10 sene olmus futbolu bırakalı..oğuzhan macı bıraktı valla yarının sonunda..olmaz bu..

çok kötüyüz sampiyon oluruz diyenler hayal kurmasın..takım iyi gitmiyordu ama tepetaklak gideriz ben size diyim..

konyanın maca değil de teravih namazına gelmiş seyircisini de teker teker filler siksin..

Unknown dedi ki...

Televizyon karşısında sinir krizleri geçiriyorum resmen!

Ulan Serdar ve Tosic'i gördükçe deliriyorum artık yeter ya, yeter!

Sadece onlar değil hiçbiri bir şey yapamıyor. Nedir bunun sebebi arkadaş? Çok mu maç yaptınız, çok mu yoruldunuz?

Bu takım bana hiç iyi sinyaller vermiyor aga, o kadar deyim...

Unknown dedi ki...

Söylediklerine imla işaretlerine kadar katılıyorum..şenol hocanın B planı sanırım yok.her şartta aynı şeyi yapmaya çalışıyor

Coolio dedi ki...

Cüneyt Çakır'a haksızlık etmişim arkadaşlar.. daha şerefsizi de varmış..

ozan dedi ki...

Ulan kac faul oldu bitane kart goster be hakem, 80e kadar cikicak mi kart bakalim.

Sukur Tolgay giriyor.

Unknown dedi ki...

Ya ben mi abartıyorum? Adamlar resmen sahada bizi dövmüyor mu ya? Lan daha Konya'ya kart çıkmadı diye biliyorum. En az 2-3 sarı kartlık hareket ben gördüm. Kafayı yicem ya kimse de itiraz etmiyor. Sinirden ağlayacağım utanmasam.

Sosa'nın vücut dili çok şey anlatıyor Serdar ile ilgili. Kaç kere müsait pozisyonda Sosa'ya vermek yerine yana ya da geriye oynuyor adam. Sosa'nın halini başka farkeden de olmuştur eminim.

ozan dedi ki...

Boykonun yan topalari nedir boyle ya. Boyu uzun diye fazlami guveniyor acaba kendine

ozan dedi ki...

20.faulde ilk sari cikti bize 6 faulde 2 sari:))

Unknown dedi ki...

boyko hakkındaki tüm soru işaretlerini kaldırmaya devam ediyor. tolga'dan bir gram fazlası yok.

ekozu1903 dedi ki...

Boykoyu niye oynatmio sorusu iki konya maciyla yanıtlandi

Emrah dedi ki...

Boyko da kova çıktı

Murat dedi ki...

sutlarım boyle adamı bu mactan sonra ama..tosicin besiktas kariyeri 2 gol bir asist..
boyko için aslan parcası dedik sivil fotolardan mal galiba bu cocuk..kaledeki suratını sikim..bu suratla duran bi herif kanser eder..


evet.. KANSER is back!!! geçmiş olsun beşiktaş severler.toparlanır mıyız ..no..i dont think so

BurkayJK dedi ki...

Bu Konya taraftarının bize olan hırsı nereden geliyor? Sırf ligde dört tane attık diye mi?

Bir maçla karamsarlığa kapılan taraftar modelinden değilimdir ama bu takım zor toparlanır. Tolgay veya başka biri daha fark yaratırsa bilemem. Bir hafta önce neler konuşuyorduk, şimdi neler konuşuyoruz.

Unknown dedi ki...

bu adam için muslera gibi deniyordu sağda solda, az önce hakkında gördüğüm bir yorum kesinlikle doğru. muslera'nın ellerinin bağlanmış hali bundan iyi yahu! artık kimse boyko ve kerim demesin allah aşkına..

acilen oğuzhan ve sosa kulübeye dönmeli, uzun bir süre çıkmasalar da olur! tolgay girene kadar ki oyunu çöpe attık yine, hoş girdikten sonra çok da birşey fark etmedi ayrı konu. ama oğuzhan ve sosa'nın gamsız oyunları beni ya kanser edecek yada sinirden öldürecek..

yedeklerimiz tolgay, cenk ve bugün oynamadı ama sezon geneli için konuşuyorum belki necip dışında vasat bile değiller. bu kadar ruhsuz istemsiz bir oyun olamaz.

ekozu1903 dedi ki...

Dayak yedigimiz ve kalede kaleci olmayan bi mac daha oldu.bundan sonra buyuk ihtimal her mac otobus parkeden ve dayak atmasina izin verilen rakiplerle karsilasacagiz. Bu sıkıntıyı asmak isin bi b planına ihtiyac var. Tolgay insallah artik tam olarak dönmüştür. Onun ustune kurulacak bi alternatif sart.

Unknown dedi ki...

Evet hepimizin bildiği üzere t.d. den kaleciye,malzemecesinden başkana tükeniş maçı izledik gibi.bu pislik,bu kabullenmişlik davranışı beşiktaş ın üstüne yapıştı yıllardır.1 hafta için de koca lig gitti.ulan gs fb den 4 yedi bitime 3-4 maç kala çıktı 20.45 dedi ve oldu!! Yok arkadaş.! Stad mtad hikaye bu devran dönmez..klübümüz bu durumu kabul etsin bence.
Oyun mu?
Serdar kurtuluş un olduğu bir oyunun nesini yazalım.
Bu sosa nın,tosiç in,ozzy-atiba nın nesini yazalım! Kaleci aldık dedik o da olmadı!
Olmuyor aga olmuyor.

Unknown dedi ki...

T.d. nin 2.bir planı olduğunu sanmıyorum.

QuaresmA dedi ki...

Kalecilerin 90%'ı Tolga'dan iyidir, bu adam Barcelona'daki Rüştü sendromu yaşıyor bence.

Hidayet dedi ki...

benim anlamadığım ne halt etmeye biz o ermeni çocuğu(ismini hatırlıyamadım) ispanyaya gönderdik, sanki garanti şampiyonsun, dursun, belki adam birkaç maç işe yaradı, töreden çok daha iyi sol ayağı vardı, sen ne demeye aynı sezon dört stoper satıyorsun (atınç, franco, ersan miloseviç) bunlardan demba ba , ersan ve atınçdan hatırı sayılır paralar almana rağmen, niye bütün bek oyuncuların boktan, neden sen iki bek oyuncusuna mesela 7 milyon euro veremiyorsun, neden hücum oyuncuların, orta sahaların çoğu çelimsiz, rakiple topun arasına girecek mecali olmayan, çoğu body building yapanın kollarından daha ince bacaklara sahip oyuncular, neden hiçbir oyuncun "kafacı" değil, neden tolgay, töre,olcay,kerim , nisbeten alexis, neden sürekli kısa oyuncu alıyorsun, neden başkan olarak sürekli vodafone arena'yı gündemde tutuyorsun, takımınla ilgilenmen , motive etmen, belki de ümraniye'de yatman gerekirken, neden sürekli staddasıni ne oldu abi, şampiyon oldukta kupayı orada almak için acele mi ediyoruz, takımına bak lan sen, iki hafta sonra açılsa ne olur, şampiyon olamadıktan sonra neye yarar stad, ha bir de kardeşim sen bu beklerinle varya "hiç bir halt olamazsın" hepsi için geçerli, ismail oyun zekası olmamasına rağmen en iyisi, he gülüm he beck çok tecrübeli, görev adamı, bilmem ne takımının kaptanlığını yapmış abi ya, biz hep yıldız istiyoz olmaz ki ya, he he evet

ideal 11 dedi ki...

beşiktaş için çıkmaz şurada.B planı sahaya çıkar.fb gibi koşan ve bol faul yapan bir takım yaratmak zor değil.lakin asıl mesele şu.sen faul yaptığında hakemler hemen cezalandırıyor sarı kartla.ama fener yada bu maçta olduğu gibi konya faullle oyunu durdurunca sarı kartlar çıkmıyor.necipin 3 yıl önce 10 dakikada 2 sarı karttan atıldığını izledik bu ligde.hakemde cüneyt çakırdı.aynı çakır caneri volkan şeni atamadı.evet B planı yürürlüğe konulsun bencede ama bu B planına hakemlerin tepkisi ne olur?veli atiba tolgay üçlüsü bence mantıklı bir orta saha üçlüsü bu ligin sertliginde.

ideal 11 dedi ki...

ben türkiyedeki futbol iklimini belirleyen asıl şeyin fauller olduğunu defalarca yazdım.bununla ilgili gürcan da bir yazı yazdı.kritik nokta fauller ve hakemlerin faullere karşı olan tutumu.fener maçıyla bu maçın hakemi anti futbolu ödüllendirdi.sende anti futbol oynarsan ne olacak?şenol hocanın bide bunu denemesinde fayda var.

YSY dedi ki...

Fener maçının üstüne bu elenme herkeste sinirleri gerdi. Aslında elenmekten çok oyun herkesin sinirlerini bozdu. Bu kadar ruhsuz bu kadar heyecansız olunmaz. Bunlar lig bitti olduk havalarına girmişler. Yada ikinci opsiyon kupayı gözden çıkarmışlar ama buraya kadar gelip fenerle tekrar oynama ihtimalin varken bu kadar vurdum duymazlık niye.

YSY dedi ki...

@ideal 11

Şenol hocanın fıtratında öyle bir futbol yok. Ben onu anladım. 6-7 maç oldu rakipler hep aynı işi yapmaya başladılar. Bence takımın kendisini aşıp barcelona falan olmasını bekliyor.

Unknown dedi ki...

hay yaşa @Quaresma, aynı örneği bende verdim bu akşam, (biliyorum sen aksini söylüyorsun ama) boyko'nun durumunun rüştü'nün adam akıllı oynadığı tek turnuvanın ardından barcelonaya kapak atmasından pek farkı yok.

kararlı bir hamlesini göremedim ben boyko'nun, sürekli hata yapacak hissi uyandırıyor insanda güven vermiyor. tr'de gördüğümüz taffarel, mondragon, cordoba ve muslera gibi kalecilerin ortak özelliği yaptıkları hamlelerde kararlı olmalarıydı, mesela taffarel sakatlanacağını bile bile nouma'dan yediği gole çıkmıştı.

yan topları zayıf, oyunu el veya ayakla başlatma konusunda henüz bir artısını göremedik, cepheden gelen topu da aldı, ilk konya maçında da frikikten de yedi. bu gollerin hiçbirini defansif zaafiyetle açıklayamıyoruz ne yazık ki.

belki yetenekli olabilir ama 28 yaşında adam kaç defa milli takımında oynayabilmiş. kendisi hakkındaki tek referans geçen yılki avrupa ligi performansı. 10 üzerinden 8'lik bir kaleci değil yani, olsa olsa 7'lik hatta 6'lık. E zaten benim elimde 5'lik tolga vardı, iyi oynadığı zaman o da 6-7'lik performans veriyor. ne gerek vardı boyko'ya.

haklısın kalecilerin % 90'ı tolga'dan iyidir ama boyko % 10'luk kısıma şu haliyle giremez.

Unknown dedi ki...

şenol hoca trabzonspor'u çalıştırdığı dönemde gayet de sözü edilen sabırlı futbolu oynatıyordu. o futbol belki de eldeki malzemeye uymuyordur.

tolgay o yüzden önemli olabilir, sahadaki youncu grubumuzdan biraz daha farklı şeyleri yapabiliyor, oyunu dikte etmemizi sağlayabilir. ben sahadaki oyun tarzını 20 numaraya benzetiyorum..

Hidayet dedi ki...

beşiktaş istatistik twitter hesabından;

gökhan töre en son 4 maç (203 dk), 0 gol, 0 asist

olcay şahan en son 10 maç (535 dk), 0 gol , 0 asist

oğuzhan , en son 6 maç (458 dk), 0 gol, 0 aist

beni asıl korkutan hocanın hata da,artık işlemeyen planda ısrar etmesi inatla işlemeyen planları oyuncuları kullanması.

tore ve o17 nın oldugu 11 de mutlak 2 ön libero kullanması gerekir.

illa ki yeni birşeyler denemek,hatadan dönmek için şampiyonluğu bırakmamız mı gerek?

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara