.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

7 Şubat 2016 Pazar

Karne: Beşiktaş 4 - 0 Gaziantepspor


Goller: Gökhan Töre (38'), Oğuzhan Özyakup (42'), Mario Gomez (61', 70')
En iyi üç: İsmail Köybaşı, Mario Gomez, Tolga Zengin
En kötü üç: Cenk Tosun, Gökhan Töre, Necip Uysal

Karne:

Şenol Güneş8.4
Beşiktaş8.2
Gaziantepspor5.1
Cüneyt Çakır7.1


Tolga Zengin8.5
Marcelo Guedes7.8
Luiz Rhodolfo (20')7.4
İsmail Köybaşı8.6
Andreas Beck6.9
Atiba Hutchinson7.8
Oğuzhan Özyakup (75')7.8
Jose Sosa (84')8.1
Olcay Şahan6.9
Gökhan Töre6.7
Mario Gomez8.6


Alexis Delgado (20')7.1
Necip Uysal (75')6.7
Cenk Tosun (84')6.5


Takım Ortalaması7.5

Anket: 104 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


57 Yorum:

beagle dedi ki...

Bu takımın 3 sene önceye göre toparlanması Oğuzhan, Atiba ve herşeye rağmen Pedro ile başlamıştı. Eksikleri malum olmakla birlikte Libero/Stoper işini az çok yapıyor. İhtimal varsa acilen geri getirmek lazım.
Alexis biraz dağınık göründü. Marcelo havada gayet iyi. Yerdeki durumunu bilemiyoruz. Zaten şu anda furkan akbulutun fiziken hazır olmadığı düşünülünce 0 gerçek stoper yedeğimiz var.

Tam Sosa artık böyleyse başım üstüne diyececekken döndüğümüz hesaplara bak ya... Neyse Oğuzhan, Sosa, Mario Gomez bu haldeyken az da Töre forma girerse tadından yenmez takım oluruz. Şu Fernandao da bir ters bassın arkadaş ya...

turkkant dedi ki...

Tam önümüz açık diyecekken çok şanssız iş oldu.
Leiva'daki gibi Ersan işinden vazcayma şansımız var mı acaba?

İki stoper de kağıt üzerine fena durmuyor, ama henüz ciddi bir maçta sınanmadılar. Ki bu maçta da 3 net pozisyon verdik. Özellikle Alexis pek hazır görünmedi. 3-5 hafta olsa sorun olmazdı da tüm ilk yarı zor geçecek.

Coolio dedi ki...

arkadaşlar gidenler gelmez, boşuna ordan medet ummayın. Lütfen Ersan'ın yeterli seviyede olmadığını unutmayın. Adam gitti diye değerli oldu birden. Evet iyi yanları vardı ama iş ona düştüğünde hepimiz acaba nasıl bir hata yapacak diye izliyorduk. Necip ve Tosic idare eder. İşi çözecek tek durum topu daha fazla karşı sahada tutmak ve bulduğumuzu atmak. Bunu zaten takım bayağı bir yapıyor ama bu konudaki tek zayıf noktamız bence Töre. Laubali hareketlerini bitirirse sorun kalmaz. Dün 3 tane artistik hareket yapacam diye topu kaybetti. Her maç en az 1 kere orta sahada k.çını rakibe dayayıp kaptardığı top oluyor. Bu pozisyon hep tehlikeli bölgede oluyor ve beyefendi bu kaptırmadan sonra kılını kıpırdatmıyor hiç ve bunu her maç yapıyor.

Takımın dünki pres gücü, arzusu çok çok iyiydi. Resmen belli bölümlerde topu yediler. 4 golden sonra bile gol atmak istediler. Şenol hoca derbilerden sonra bu psikolojik sınavıda (FB puan kaybı sonrası) çok iyi geçti.

Not: Töre'yi bu kadar eleştirmemin nedeni yeteneğine ihanet etmesidir. Ama hücum etkiliğinde Olcay'da çok sırıtıyor. Ne bir ince pas atıyor, ne şut çekebiliyor.

Coolio dedi ki...

Söylemeyi unuttum. Attığı gollerinin yanısıra arkadaş Gomez nasış bir adamdır yahu? Bu adamın bizde ne işi var, nasıl bir talihdir bu böyle? Takım olarak taktiğimiz hızlı hücum ve adam bir kere bile ofsayta düşmezmi? Topu neresiyle kontrol edeceğini, nasıl vuracağını, top gelmeyecekse bile nereye koşacağını bu kadar kusursuz mu ayarlar?

Basar dedi ki...

4-0'da Gomez rakip kaleciyi zaman geçiriyor diye hakeme şikayet ediyordu :)

Dün geceki pres ve bu hırsı görünce umutlandım. Senelerdir peşimizi bırakmayan uzun süreli sakatlıklara bir yenisini ekleyince yine olumsuzluklara sürüklendim. Son 4 yılda neredeyse maç kaçırmamış, hayatında bu tarz bir sakatlığı olmayan bir sporcudan bahsediyoruz. Nasıl bir kısmettir arkadaş bu? Adama ayrı üzüldüm, takıma ayrı...

Artık hedefimiz hep ilk golü atmak ve yediğimizden fazla atmak olacak. Birde umarım başka sakatlık yaşamayız.

cochise dedi ki...

4-0'da rakip kalecinin oyun yavaşlatması herhalde bir ilktir.
Ben rhodolfoya üzüldüm ama çok da endişeli değilim. Biz istekli olalım necip-Tosiç'le de şampiyon oluruz. Geçen sene kısır bir takım olduğumuz; böyle yerinde oynamayan hataya yatkın oyuncu büyük risk oluyordu ama bu yıl farklı bir takımız. Misal GS maçı geçen yıl olsa;o şekilde geri düşsek hayatta çeviremezdik.

Bu arada ismail bizim blogu okuyor herhalde; bir kadrajı bile yok falan dedik ama bir maçta iki kadraj yaptı :)

yilmaz dedi ki...

Türkiye'de Beşiktaş'ın hücum gücünü durdurabilecek takım yok. Dolayısıyla defansta ne kadar kötü bir tandem oluştursak da bize yediğinden fazla atabilecek bir takım olduğunu düşünmüyorum. Muhtemelen ilk yarıdaki civarı bir puan kaybıyla bitireceğiz ligi.

İlk mersin maçındaki süper futbolu överken "mersin zayıf rakip" diyenlere hep şunu söylemişimdir. Türkiye liginin kalibresi bu. Al işte Antep ligin sekizincisi, bir önce oynadığımız konya beşinci. Oynayacağımız rakipler çoğunlukla üç aşağı beş yukarı bu ayarda. Bunları yenmek içinde 2 as, 2 yedek stoper yeter de artar bile. En şakşaklısı bu tip takımlar olan ligde cannavaro nesta ikilisine gerek yok. Fener böyle kotarabileceğini sandı, gördük antalya maçında. Eğer yeteri kadar hücum etmeyi başaramazsan senin takım savunman maçları ancak 0-0'a bağlamaya yeter, bir oyuncu yokluğunda onu da yapamazsın.

fidddas dedi ki...

bizim ligin anahtarı belli... sağlam bir vurucun varsa ve onu beslersen şampiyon olursun...

bizde de vurucuların en sağlamlarından biri var... ilk golü çabuk bulduğumuz sürece başakşehir, kasımpaşa, fenerbahçe ve bursadan başkasına yenilmeyiz...

lig takımları çok kof, orta sahaya kemikıran koyup hızlı çıkmaktan başka planları yok. ilk gölü bulunca da bu planları çöküyor.

QuaresmA dedi ki...

Mario Gomez gibi forvetin varken şampiyon olmaman kolay değil. Ya diğer parçalar ona tamamen uyumsuz olacak, ya da rakiplerinde Gomez'in daha iyisi olacak.

yilmaz dedi ki...

@QuaresmA rakipte rvp var ama :P

YSY dedi ki...

Arkadaşlar olumlu yorumların hepsi güzel ama dün net üç pozisyon verdiğimizi unutmayalım ve boyko transferi olmasa muhtemelen tolga efendi bunların ikisini içeri alacaktık ve biz yine kansorejen bir maç izleyecektik. Bu tolgadaki değişim iyi mi yorumlanmalı yoksa kötü mü bilemedim. Geçmiş performansı yatış yaptığını gösteriyor o zaman ve klübü soktuğu zor durumlar adına slinip gidecek mi yoksa bu adam klüpten mi gönderilir ?

Herneyse sakatlık konusunda beni en çok endişelendiren açık pozisyonumuz. Yani bu eldeki stoperlerede birşey olursa yada kart görmeleri durumunda ne yapacağız ? Kaldı ki alexis kart görmeye çok meyilli bir adam ve kesin ve kesin bizi bir iki maç yalnız bırakacak. Stoperde tosic diyenlere ise maçtan önce sakinleştirici almalarını yada başka şeyler izlemelerini tavsiye ediyorum.

beagle dedi ki...

Problem bir erteleme miy ve ts maclarinda elde stoper yok. Kayipsiz gecmemiz mucize olur. Problem iki Turkiye liginin kodu forvetten cok stoper tandemidir. Ilk yariyi rodolfo ersan ile domine etmistik. Simdi cok vahimdeyiz... takim duran toplardan kolay gol yemeyi birakinca duzeldi. Rakiplerin her ortasi ceza sahamizda 5 sn oyalanmaya baslarsa moraller bozulur, hücum da aksar...

QuaresmA dedi ki...

@ yilmaz

RVP'nin de kalitesi tartışılmaz ama Fener kolaya kaçıp RVP'de ısrar etmedi zamanında. Bizde de ilk geldiğinde Mario Gomez hantaldı ve maç eksiği göze batıyordu, üstelik Cenk Tosun ilk maçta hattrick yaptı. Biz de Fener gibi işin kolayına kaçıp Gomez'de ısrar etmeyip nasıl olsa Cenk formda diye onu oynatabilirdik ama ödülünü aldık.

Şu anda Fernandao'yu tercih etmeleri normal ama Fener zamanında RVP'de ısrar etse şimdi işimiz çok daha zordu. RVP kim, Fernandao kim? Bu sebepten dolayı ne RVP mutlu, ne takım arkadaşları ona güvenip besliyor, ne de RVP'de özgüven kaldı.

Unknown dedi ki...

kadro içerisinde, oğuzhan ve mario gomez gibi, ikamesi bulunmayan birkaç oyuncumuzdan birini, rhodolfoyu sezon sonuna kadar kaybettik. bazılarımız için yetersiz olsa da kadro yapımız içinde en fazla stopere benzeyen stoperi kaybettik. bu sezon şimdiye kadar hiç kafa golü yememiş olmamız tesadüf olamaz.

buraya kadar eyvallah ama sadece erteleme maçlarına bakarak bu kadar olumsuz hava yaratmaya da gerek yok. yeter ki diğer oyuncularda başka şanssızlıklar yaşamayalım, biz o maçları kayıpsız geçeriz.

misal mersin ligin en dibindeki takım, uzun zamandır kadrolarına yeni bir isim katamadıkları gibi her antrenör değişimi ile bazı oyuncular da takımdan gitti. yaşadıkları maddi sorunlarda cabası. antrenör değişimi biraz işe yaramış gözüküyor ancak eldeki malzeme hakkındaki gerçekleri örtecek bir değişim de yaşamadıkları aşikar.

gelelim ligde 12. sırada olan hedefsiz trabzonspora;
- cavanda maçta sanırım yine cezalı olacak,
- yeni transferleri akakpo, bosingwa ve güray tıpkı marcelo ve delgado gibi takımda yer almayacak,
- artık kadroda bulunmayan mbia, soner ve alper gibi opsiyonlar da bize karşı sahada olamayacak,
- okuduğum habere göre mehmet ekici de sakat, 2 ay süreyle tedavi görecek,
- okay yokuşlu ise 20 mart'a kadar sakat gözüküyor yani bize karşı onun da oynaması şüpheli.

hedefsiz kalan büyük takımların yaşadığı iniş ve çıkışlar hepimizin malumu. trabzonspor camiası da şuan o depresyonun tam ortasında, bizim maça kadar kaynak yaratmak adına başka oyuncularını da elden çıkarabilirler. kısa vadede toparlanmaları çok olası değil, ilk maçta olduğu gibi bu maçta da trabzon seyircisi tolga ve şenol güneş'in takımına kaybetmekten üzülmeyecek aksine fb karşısında kendilerinden gördükleri bu isimlerin her kazancına sevinecekler.

uzun uzun anlattığım bu maddelerin ışığında, bence şu maçlarda sorun yaşamayız, 16 nisan tarihine kadar sadece 3 gün arayla rize ve trabzon deplasmanlarına çıkacağız, onun dışında sürekli istanbuldayız. aynı dönemde fener; moskova, bursa, akhisar ve konya deplasmanlarına gidecek. son viraja kadar istanbuldayız, sonrasındaki fikstür zor olsa da o zamana kadar gerekli farkı yakalarız.

turgay dedi ki...

Bu takım erteleme maçlarına kadar da puan kaybedebilir mesela bu haftaki başakşehir maçı burdaki sıkıntı bence eldeki oyuncuların kapasitesini bilmemek Necip ve tosic görünürde birbirlerini tamamlayacak ikili gibi duruyor biri yavas biri hızlı ve hamleli ayrıca ikisi de orjinal bölgelerinden daha iyi oynadıkları yer stoper mevkisi. Emir'e ek olarak Muhammed Demir de bize karşı oynayamayacak. Bence enseyi karartmadan erteleme maçlarının öncesindeki maçları özellikle de bu haftaki Başakşehir maçını kazanmak lazım

BJK4EVER dedi ki...

Amma enseyi kararttik be arkadas. Mersin'den 2 yersek 5 atariz ne olacak? Ilk macta da 5 tane atmadik mi? Kaldi ki sahaya 9 kisi falan cikmayacagiz. Hem Necip hem Tosic daha once stoper oynamis oyuncular. Bu oyuncular Mersin'in stoperlerinden kotu mu mesela? Trabzon macina gelecek olursak; daginik bir Trabzon var. O maca kadar puan farkini acip rahat cikmaliyiz. Risksiz oynarsak kazanmamamiz icin bir neden yok. FB'nin G.Gonul'u stoper oynatip gelip bizi Inonu'de yendigini hatirlamiyormusunuz? Erteleme maclarinda yandik-bittik, hatta Ersan donsun satilmasin vs muhabbetleri cok sacma geliyor.
Sezon ortalamasini yakalarsak oyun olarak ikisini de ezer geceriz. Kendi oyunumuzu oynadigimiz surece siradisi seyler olmadigi surece puan kaybetmemiz bence cok cok zor. Bu da 16 mac uzerinden anca 3, bilemedik 4 defa olur. Bu da sampiyonluk icin yeter zaten.

beagle dedi ki...

Korner vb duran toplarda Mustafa Yumlu Oscar Cardozo gibi adamlari Tosic ve Necip ile durdurma fikri hoş gelmiyor bana. Aslinda Serdar Kurtulusu Dmc kullanip Atibayi Rodolfo yerine sabitlemeyi bile dusunmek ve israr etmek lazim. Karşı karşıya oldugumuz savunmanin dağılması riski hiç şakaya gelmez. Ortayi da dagitirsin derseniz, belki ama orada çok seçenek var. Stoper Tosic ise şu ana kadar gayet berbatti.
Ayrica ligin ikinci yarisinda sorunlu takimlarla maclarin cok daha kanli gececegini hatirlatirim. 5lik Miy maci bana su anda birsey ifade etmiyor. Ligin basinda da tersini soyluyordum. Ilk yarilarin oturmamış takimlari golü buldugunuzda helvaya dönerler . Miy ve Antep

Basar dedi ki...

Arkadaşlar bu kadar stres yapmayın. Almanya'nın kafa toplarında en etkili 3. Stoperini aldık. Havadan gol yememeye devam ederiz. Ayrıca temiz oynayan fakat atletik ve ikili müdahalelerde başarılı bir oyuncu. Alexis ise Ersan kadar mücadeleci, tek dezavantajı sık kart görmesi. Kısaca yeni iki transferimiz isi kotarır. Depresyona girmeye gerek yok.

Sıkıntımız yedek adam kalmaması ve bir sure uyum. Başka sakat vermezsek en az aynı seviyede devam ederiz. Kaldı ki ne Ersan ne de Rodolfo dunyanın en iyi stoperi değillerdi.

cochise dedi ki...

@beagle
normalde ikinci yarılar kanlı geçer ama bu yıl öyle olmayacak gibi. Küme düşecek takımlar pek erken belli olacak sanki...

Zaitsev dedi ki...

@ beagle

Atiba'yı stopere çekmek demek sorunlu bölge sayısını arttırmak demektir. Orta sahayı bozmadan takım içi çözüm üretmek lazım stoper için. Ben Necip Tosiç denemektense gerekirse Tosiç Furkan kurarım defansı. tecrübesiz de olsa orijinal stoper oynatmış oluruz.

YSY dedi ki...

Hoca beck-atiba tandemini denemiş antremanda. Veli oynar mı ortasahada ?

QuaresmA dedi ki...

Ben de Atiba'nın stopere çekilmesi taraftarıyım, o bölgede Necip'e hiç güvenmiyorum. Atiba'nın yerine Veli 65 dakika koşturup, pres yapıp, kaptığı topları Olcay dışında birine verecek. Yıllardır yaptığı şey, çok fazla şey beklemiyoruz. 65'te de Necip'le değişir.

QuaresmA dedi ki...

Brugge maçında Tolga'nın yediği ilk gol çok eleştirilir haklı olarak ama Necip'in stoper performansı da bir o kadar felaketti. Genelde kaleci hataları stoper hatalarından daha çok göze batıyor.

CDiS dedi ki...

Telaş yapmayın, Mersin maçını 'Cenk Tosun-Mustafa Pektemek' tandemiyle çıksak yeneriz, Trabzon maçında da 'Necip-Tosiç' ile kazanırız. Yeter ki, Gomez-Sosa-Oğuzhan-Atiba-Töre, 5 'lisine bir şey olmasın.. Bu iki rakibimiz de leş takımlar emin olun.
Asıl çekinmemiz gereken takımlar önümüzdeki 3 maç (başakşehir-g.birliği (3te 3 yaptılar) ve fenerbahçe). Bu 3 maçta minimum 7 puan aldığımızda, yolu yarılarız diye düşünüyorum..

CDiS dedi ki...

@Quaresma

İstanbul 'daki Liverpool maçında da Necip oynuyordu stoperde. Bence Necip, defansta orta sahada oynadığından çok daha iyi oynuyor..

Unknown dedi ki...

@CDiS

kesinlikle haklısın, Necip'in oynadığı ve avuçlarımızın patladığı Liverpool maçını unutmamak lazım. Ben Şenol hoca geldiğinden bu yana, beklendiği gibi, başta Oğuzhan olmak üzere yerli oyuncuların verimlerinde büyük artışlar olduğunu düşünüyorum; son maçlarda İsmail, ondan öncesinde Necip, Cenk gibi oyuncularımızdan verim aldık. Ayrıca gösterdiği kayda değer performans ile Necip artık sadece Beşiktaş'ın çocuğu kontenjanından da oynamıyor.

Necip - Tosiç göbeği bizi her iki maçta da kurtarır. Asıl sorun yaklaşan Başakşehir maçı..

YSY dedi ki...

Başakşehir maçı marcelo-alexis oynayacak. Niye sorun olsun ? He rakip sıkı takım ayrı meselede

sports guy dedi ki...

Başakşehir maçında tandemde kim olursa olsun sıkıntı olmaması mümkün değil. İlk yarı iyi zamanda yakaladık adamları avrupa yorgunluğuyla falan, ama avcı yine sistemi oturtmuş.

Uzaktan çok şut deneyeceklerdir yine, özellikle visca bildiğim kadarıyla ligin en çok şut atan adamı konumunda hala. Forvette batdal olduğu sürece marcelo'ya güveniyorum savunmada, adam kariyerini hava toplarını savunarak oluşturmuş çok belli :)

şu alexis'de bi hava var ki yalnız, her an sinirlenip rakibin bileğine basarak atılabilirmiş gibi geliyor nedense, umarım yanıltır beni tabii ki.

açık söyleyeyim, başakşehir'e karşı 2'de 2 yaparsak kesin şampiyonuz derim. şampiyonluk alameti derler buna resmen :)

planck dedi ki...

stoper ve dmclerden geçen sene beklenenler ile bu sene beklenenler çok farklı. o yüzden necipin geçen seneki performansını göz önüne almak yanıltabilir. bu oyunda duracağı yeri iyi bilmesi kaybetmemesi tackleı sevse çoğu zaman başarılı olsa da garanti olmakdıkça yapmaması gerekiyor. bu yüzden necip yerine becki tercih edebilirim daha önce oynamışlığı varsa. atibayı ise yerinden bir gıdım oynatmam.

beagle dedi ki...

Cochise bu hafta asagilar cok karisti. Aybaba gazi ile Eskisehir bile 120km üstü kosuyor. Ilk yarida cok sert olmayan takimlar vardi ortalarda, simdi Antalya bile daha dirençli göründü. Bence itidalimizi koruyup 75 77 puan hedefine odaklanirsak sansimiz artar. Ilk yari 80 üstü gibiydi sampiyonluk baremi. Fenevde yedek santrafor bizde stoper yok. Iki takim da planlama hatası yapti. Dusunduklerinden fazla puan kaybedecekler. Dagilmayan kazanir. Bizim icin Kadikoyden 1 veya 3 puan demek bu sanirim. Yenilirsek açık ara götürürler.

Necipten çok tosic benim endisem. Mesela Marcelo Necip ikilisi ile anadolu takimlarina karsi oynanabilir. Ama Tosicin bu seneki hali stoperde Rodolfosuzken çok vahim olur.

beagle dedi ki...

Bu arada Agbonlahorun artik Villada dibi tutmuş. Devre arasinda Kayseri falan görüşmüş. Sizce ucuza kapatip eski firtina gunlerine dondurebilir miyiz? Henüz 29 yasinda. Ama fiziken duzelmezse tekniği Emenike sinifindandir.

planck dedi ki...

tek pas al ver yapamayan adamlar gelmesin be abi. bence gomez ba gibi ya devlerin yedeklerinden almak lazım yada çok potansiyelli olup sakatlıktan sonra level düşmüş hırslı adamlardan bakmak lazım.

BurkayJK dedi ki...

Fenerbahçe'de bu hafta, Pereira'nın iki vazgeçilmezi Topal ve Souza cezalı imiş. Güzel haber. Beraberlik işimizi daha da kolaylaştırır.

WiLdHoney dedi ki...

Kupa maçlarına hala post yokmu?

Batistuta35 dedi ki...

Kupa maçlarına neden ısrarla post açmıyorsunuz?

zago30 dedi ki...

Tolgay Arslan'ı uzun bir aradan sonra Konya maçının 18 kişilik kadrosunda görmek güzel.

Unknown dedi ki...

Ben aksine tackle özelliği nedeniyle necip de ısrar edilmesi taraftarıyım. Stoperlerden birinin hamleli ve kesici özelliğinin ön planda olması tercih sebebidir benim için. Bunların yanında necip'in pas özelliği de fena değil.
Eğer iyi bir bonservisle gomez gidecekse kariyeri düşüşte olan falcao tipi bir adam daha uygun olabilir.

WiLdHoney dedi ki...

Sosa'yı harcayacaklar gibi görünüyor, umarım ikinci yarıya çıkmaz dinlenir. Onun dışında; Leş gibi bir saha, hakem ve rakip, öyle boş bir maç.

QuaresmA dedi ki...

Hay Allah'ım ya.

YSY dedi ki...

Ne o şimdi marcelo da yok mu başakşehir maçında ?

Unknown dedi ki...

Ciddiyetsiz oynanan başka bir maç daha.. kupayı bu kadar angarya görüyorsak, direk paf takımla çıkalım daha iyi. Olmaz bu kadar ciddiyeysizlik.

Boyk o aradığımız kaleci mi fena halde şüphelerim var.

Emrah dedi ki...

Boyko iki golde de sıçtı sıvadı. Çok kötü başladı.

planck dedi ki...

boyko inanılmaz heyecanlı, tedirgin başladı. nası uefa kupası finali oynadı bu adam çok ilginç. ama bence düzelir.
milonun şahidi marcelo oldu, aynı kırmızıdan gördü. adam 320 maçta 2 kırmızı kart görmüş, bizde 3de1 yaptı. halbuki bunu alexisten bekliyoduk :P son adamı düşürdüğü için 1 maç ceza oluyormuş, başakşehir maçında yokmuş. pozisyonun öncesinde cenk kafayı kaçırdı, hakem ofsaytı kaçırdı, kırmızı oldu gol geldi. neyse kısmet.

QuaresmA dedi ki...

Boyko'ya illa ki sahip çıkılması gerekiyor. Tolga belki sırf bugün daha iyi performans gösteren kaleci olsa bile, hatta bu sezonun sonuna kadar daha iyi performans göstereceğinden emin olsak bile günün birinde telafisi olmayacak bir maçta yine bizi yakacaktır. Boyko belki iyi çıkar. Geçen sene o kadar büyük maç oynamış, tırı vırı Türkiye Kupası maçında neden bu kadar heyecan yaptı, anlamadım.

YSY dedi ki...

Şu bizim yedek kadro bi işi becersin aq. Neyse olacağı olmayacağı az çok gördük. Boyko için ise henüz ilk maç.

Armagan dedi ki...

Maçı izlemedim ancak takip edebildim. Kaleci olarak sert çıkılmaması gerekiyor daha ilk maçtan, sabırlı olmak lazım. 60lı dakikalara kadar konyanın hiç şutu olmaması oyundan soğutmuş olabilir. Şansımıza bu olayları ligde yaşamadık ancak Marcelo'nun pozisyonu beni çok endişelendirdi. Oyuncu olarak güçlü, ayağı iyi ancak futbol zekası olarak sıkıntılı. Aldığı ceza bizi zorlayacaktır, şampiyonluğu hedefleyen takımda böyle basit hatalar olmamalı.

kokocambo dedi ki...

iki pas yapamayan bir takıma yenilmek çok kötü. ofsayt olan pozisyonda, üstelik düşmesine sebebiyet vermeyecek bir şekilde kısa süreli temasla bir kırmızı. en azından konya kariyerinde, o sahtekar futbolcunun iki yakası bir araya gelmez umarım.

takımın en iyisi necip'ti, tek olumsuz hareketi yok derken neredeyse gol attırıyordu :D veli, hiçbir zaman ayağı iyi bir oyuncu değildi ama necip bambaşka biri olmuş gerçekten, necip > birkaç defa veli. veli'yi turnuva sonrası satabilirsek satmalıyız bu arada. eslem'i monte etmeliyiz oraya.

en kötüsü açık ara toşiç'ti. necip ne kadar kusursuzsa, aynı derecede kötüydü. bir tane olumlu işi yoktu. aga biz motta'yı niye yolladık ya? şu toşiç'i, üç büyükler dışındaki herhangi bir takıma en azından kiralayabilirsin rahatlıkla. hayatında sıkıntı mı yaşıyor nedir anlamadım. olympiakos maçında ne de güzel izlenim vermişti. o günden beri mr. tillah'ın deyimiyle neredeyse "koca bir sıfır".

ayrıca, kerim-gt-q üçlüsünden en az biriyle sezon sonu yollar ayrılmalı. bunlardan herhangi ikisi aynı anda resmen eziyet. hele kerim'de, beyin.dll not found. q17 zaten canı istediğinde, takımın en iyi ayaklarından. ama işte, canı isterse...

marcelo'ya yazık oldu gerçekten. hiçbir şey demeden de çıktı gitti adam. bir de, aleksis'in transfermarkt'tan boyuna bakıp hava toplarında zayıf öngörüsünü kim saldıysa piyasaya, iki maçtır gözleri kör olmuştur diye düşünüyorum. antep maçında 3 defa (kendisinden açık ara uzun habibou'dan), bu maçta da bir defa hava topu aldı (başka top gelmedi zaten).

kokocambo dedi ki...

bir de, şu devlet parasıyla alınan özel kanalın maçlarına dahil edilen ekibin Allah'tan layığını bulmalarını dilerim. ulan, maçı bile izlemiyorsunuz, oyuncuları hiç bilmiyorsunuz. tv'den bile pozisyonları sizden iyi görüyoruz. aldığınız paralara yazıklar olsun, günde 2-3 vasıta değiştirip, şehrin bir ucundan öbür ucuna giden, kıt kanaat yaşayan insanlar yıldan yıla kazanıyor o paraları belki. vasıfsız vasatlar.

YSY dedi ki...

Ya en çok sinirimi bozan gereksiz kart oldu. Ne gerek var arkadaş vursun gerekirse gol olsun. Böyle daha iyi mi oldu. Hem maçı kaybettin hem de başakşehir sıkıntıya girdi.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cochise dedi ki...

maç bir tarafa ama @kokocambo'nun değindiği mesele gerçekten artık komik olmaktan çıktı. Necip Tosiç paslaşıyor ikisine de Sosa diyor. Oyundan çıkan adamı on dakika geçtiken sonra topla buluşturuyor. Ayıp ya. Tamam zaten kupa ve bunların maç yayınları her yanıyla adaletsiz bir ortam. Ama güzel kardeşlerim adamınız olup da vasat bile olsa bir maç sunacak kimse de mi yok. Bu ne rezillik ya.

Coolio dedi ki...

@kokocambo, heriki yazıda da her dediğine katılıyorum.

Daha bir iki hafta öncesine kadar burada Tosic'i savunuyordum. Herkesden özür diler, İsmail'e salldıklarımı da geri alıyorum. Bende aynen acaba özel hayatında sorunmu var diye düşündüm, bundan önceki son kupa maçında da çok çok kötüydü.

Necip uzun top işini abarttı gerçekten. Ama bunu sadece Oğuzhan yokken yapıyor çünkü Oğuzhan'sız takım ileri top taşıyamıyor. Ama bu isabet oranı takdir edilmeli.

Delgado'nun kart olayını da halkımız abarttı kanısındayım. İspanya gibi yumuşak ligde çok kart görmüş olaiblir ama burada tam tadında olur. Delgado'da sadece bazen pozisyonunu kaybetme sorunu yaşayabiliriz diye düşünüyorum. Marcelo'da ise aksine pozisyon alma konusunda çok konsantre.

Daha öncedende yazmıştım ama yine yazıcam. Pektemek dışında Serdar da bu takımda yer işgal etmemeli. Geçen sene tek alternatif olarak gösterdiği performansa saygı gösteriyorum. Tolga gibi alternatifim yok diye sallamamazlık etmedi. Ama Bilicin aksine olması gerektiği gibi büyük takım futbolu oynayan takımda yedek olarak bile yeri olmamalı.

Olcay ise ancak yedeğin yedeği konumunda bulunmalı. Dolayısıyla onu o konuma itecek as ve 1. yedek oyuncularımız olmalı kadroda.

@kokocambo ve @cochise değindi ama bende değinmeden edemeyeceğim. Ulan bir tane adamın ismini doğru söyleyemedin, geç söyledin, oyunda olmayan adamın ismi söyledin, Arjantinli adamı Portekizli yaptın, el bekleyen adama faul bekliyor dedin, Marcelo rövanşta yok dedin sonra ligde yok dedin, 4 lü savunma yapan takıma 3'lü savunmaya döndün dedin. Ulan sen ne halt edersin orada? 10 yaşında başka takım tutan bir çocuğu oturtsam oraya senden daha doğru anlatırdı herşeyi. Vasıfsızlıkta, işine saygısızlıkta son noktaya getirdi durumu gerçekten. Böylesini görmemiştim.

Unknown dedi ki...

Sonunda şu spiker olayına değinen birileri olmuş, yalnız değilmişim. Sadece kupada değil lig anlatımında da birçok yanlış oluyor ama onların anlatımı kaliteli olduğu için pek sırıtmıyor. Bir keresinde çok farklı fizikteki iki kişiyi karıştırmışlardı. Zirveydi resmen.

Bir daha, takımım finale çıkmadıkça Türkiye Kupası maçı izlemeyi düşünmüyorum. Boşa sinir stres oluyorum başka hiçbir artısı yok.

Boyko'nun yediği gollere pek takılmıyorum da kalede duruşu bana hiç güven vermedi. Tedirgin bir duruşu var. Ayrıca boydan dolayı mıdır nedir kambur gibi duruyor, dimdik durduğunu göremedim. Bu yüzden duruş olarak güven vermedi.

Zaitsev dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Zaitsev dedi ki...

Aspor, FBTV gibi çalışıyor ne zamandır. Bünyesinde Güven Taner harici Beşiktaşlı adam gibi yorumcu da yok. Gürcan Bilgiç bizi yorumlasa daha objektif ve düzgün yorum yapar.

Boyko da 10 Aralıktan beri maça çıkmamış. UEFA ligi maçları yoksa sezon açılışı 3 mart Ukrayna da. o yüzden yeni takım, sezon arası transfer filan derken fazla takılmamak lazım.

turkkant dedi ki...

Mevcutta sanki üç sorunumuz var,

1. Stoper derinliği kalmadı. Özellikle uzun stoperimiz bir tane kaldı. Marcelo'nun olmadığı her maç, ölü toplarda sıkıntı yaşarız gibi gözüküyor. Tosiç'de hayat yok da, inşallah Necip üçüncü stoper işini kotarır.

2. Sosa-Oğuzhan alternatifsizliği devam ediyor. Veli-Tolgay'dan biri form tutarsa bu sorun azalır. Tolgay mucize yaratıp bir ay içinde forma girecek duruma gelir mi? Keza Veli de geçen seneki halinin çok uzağında Sosa-Oğuzhan'ın oyuncunun her maçta ilk 11 başlamaları çok önemli.

3. Kaleci formu. Tolga'nın kısa süreli form parlaması, final maçlarında ne olur şüpheliyim. Genelde sezonun kırılma maçlarında düşük performans gösteren bir kaleci. Boyko adapte olana kadar belli ki bayağı bir zaman geçecek. Sezon başında buraya transfer yapmamamız hata oldu.

Şu tabloya bakınca Necip-kaleci performansları beklenmedik derecede kritik görünüyor. Necip şu an orta sahanın da stoperin de ilk alternatifi...





WiLdHoney dedi ki...

Açıkçası dünkü maçın bizim adımıza ayakta kalan ve iyi performans gösteren adamı Necip'ti, gayet iyi oynadı. Sosa'da çıkana kadar istekliydi ama çıkması çok doğruydu fakat çıkar çıkmaz takımın çökmesi üzerinde duran kimse yok. Çıkışı ile geri çekilmemiz ve orta sahayı kaybetmemiz direk alakalı şeyler.
Öte yandan ben Alexis'i de beğendim, hele bir pozisyonda topu kalemizden uzaklaştırdığımızda iki eli ile herkese çıkmalarını işaret ettiği bir pozisyon vardı ki aynı anda kendisi de ceza sahası dışına doğru herkesi kontrol ederek çıkıyordu.

Yorum Gönder

Ara