.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Şubat 2016 Salı

Karne: Beşiktaş 1 - 0 Gençlerbirliği


Goller: Mario Gomez (64')
En iyi üç: Atiba Hutchinson, Ricardo Quaresma, Cenk Tosun
En kötü üç: Olcay Şahan, Kerim Frei, Oğuzhan Özyakup

Karne:

Şenol Güneş7.6
Beşiktaş7.3
Gençlerbirliği6.4
Halis Özkahya6.1


Tolga Zengin6.8
Marcelo Guedes7.5
Alexis Delgado7.1
İsmail Köybaşı7.1
Andreas Beck6.5
Atiba Hutchinson8.2
Oğuzhan Özyakup (84')6.3
Jose Sosa7.8
Olcay Şahan (60')5.9
Ricardo Quaresma8.1
Mario Gomez (76')7.7


Cenk Tosun (60')7.9
Necip Uysal (76')6.3
Kerim Frei (84')6.3


Takım Ortalaması7.1

Anket: 80 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


31 Yorum:

cochise dedi ki...

Ben Quaresma'nın dünkü isteği arzusu, rakibe tekme atmak üzereyken kendini tutuşlarından çok memnunum ama oynadığı oyundan çok da memnun değilim. Başakşehir maçında o yarım saatte oynadığı leziz futbol yerine yine "artist"liğe dönme eğilimleri gösterdi, yapması gereken yerine yapmak istediğini yaptı. Hele kendi yarı sahamaızda kendisi ve rakipten başka kimse yokken çalım yapması sinirimi çok bozdu. (Seyirci de en çok bunu alkışladı.) Sadece doğru oynasa şu yaşıyla şu fiziğiyle hala ligin en iyi kanadı ama bir türlü keyfine engel olamıyor. Tabii bunda seyircinin büyük rolü var, normal çalımına bile alkışlar falan. Herifi sürekli gaza getiriyorlar. Solunda önüne yuvarlasa bomboş adam var; bi bacak arası çalım yapıyor, alkışlar falan, sonra kenara sıkışıyor, biraz önce boş olan artık boş değil, verse de anlamı yok, sonra faul almaya çalışıyoruz, alamazsak yandı pozisyon. Bir de herkes Quaresma goygoyu yapınca bende bir sorun var dedim, Feyyaz Uçar da tam aklımdakileri yazmış:

"Quaresma çok istekliydi. Defansına yardım etmesi ve çok topla buluşması dikkat çekici. Ancak hareketlerini sonlandıramaması handikap. Faul alamadığında top kaybı yaşanıyor. Hep adam eksiltme niyetinden vazgeçip arada bir pas vermeyi düşünse hem güçlü kalacak, hem de performansı artacak. Onun yeteneklerine Beşiktaş’ın ihtiyaçları var. Biraz basit oynamak sorunları çözer."

Quaresma kendine çalım atmayı yasaklasın (en iyi silahı çalım gibi görünse de alakası yok.) kenarda aldığında tek pas ya da orta yapsın; ceza sahasına biraz daha sokulsun; çok uzaktan şut yerine yakından şuta yönelsin şu sezonu bile 10/10 ile bitirir. Yapmaz ama temenni benimkisi..

cochise dedi ki...

bir de rakip kaleci ne iyi bir maç çıkardı öyle. yediği golü bile çıkarıyordu az kalsın. Cavcav kolay kolay 1 milyon bonservis vermez. İyi transfer olmuş.

Unknown dedi ki...

@cochise +1

Tam yazmak istediklerimi yazmışsın. Bunları yazmak için girmiştim diyebilirim. Kalemine sağlık.

Quaresma ne yaparsa yapsın sevgimi kazanamayacak ama bu adam madem elimizde, ondan en iyi şekilde yararlanmak için gerekli eleştiriyi yapmalıyız. "Ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin" şekli.

Gole kadar iyi oynadığını düşünüyorum ama gol sonrası bir insanın oyunu bu kadar mı değişir. Tabela yapmak için çok çırpınıyor ve ataklara zarar veriyor. Hiç gerek yok. Gol öncesi oyununa devam etse daha çok takdir toplayacak haberi yok. Çalımlar atıp artistik hareketler yaptıkça gürültü yapan taraftarın gazına geliyor. (Doğru futboldan anlamayan bir seyirci kitlesi işte) Atıyorum, çalımlar atıp bencil kararlar vermese, misal pass to assist yapsa benim gözümde daha değerli olur. Yeter ki o pozisyonu bencil bir şekilde bitirmesin, paylaşarak gol kaçıralım.

Unknown dedi ki...

akşam, özellikle ilk yarı, genelde tüm maç boyunca quaresma'yı bende beğendim. beck'ine oldukça yardım yaptı, ilk yarıda az varyete ve daha çalışkan bir görüntü sergiledi. hakkında negatif olarak söylenebilecek bir iki şeyden birisi beck'in hücumdaki desteklerini çoğu zaman ödüllendirmiyor ve topu daha farklı şekilde değerlendirme isteğinde oluşu ve diğeri ikinci yarı oyundan zevk almak adına atraksiyona yönelmesiydi. takım oyununa uyumu, oyun içerisindeki sürekliliği gibi konularda kendini oldukça geliştirdi. her şeyden önce, en azından şu dönem için, hem töre'ye hem de olcay'a oranla daha istekli ve daha faydalıydı. haftaya sağ tarafta caner'in yolunu kesecek, hatta onu daha geriye itecek ikili şimdiden belli gibi. o bölgeden fenere ekmek çıkmayacaktır. asıl sorun ismail ve önündeki oyuncunun kim olacağı, çünkü fenerde o bölgede gökhan gönül ve muhtemelen markoviç olacaktır.

Basar dedi ki...

Hem Töre hem de Oğuzhan'da yaşanan düşüş bana acaba transfer oldular ve kendilerini daha az mı yıpratmaya çalışıyorlar diye sordurtuyor.

Size ihtiyacımız var beyler. Başarıyı beraber kutlayacağız. Sizler Beşiktaş'ın tarihine gececeksiniz ve gideceginiz yerdeki başarılarınız bizi hep gururlandıracak.

Unknown dedi ki...

Fener maçında Olcay oynamak durumunda Gökhan Gönül eşleşmesi için.

Quaresma motive, fiziksel olarak da geldiğinden beri en iyi durumunda olduğunu düşünüyorum. Dün yine gösterişine göre verimi düşüktü ama Töre'den iyi durumda olduğu kesin. Derbide ekstra işler yapacak oyuncuya ihtiyacımız olacak, Quaresma bu işlere aday.

Cenk, Gomez'le çakışmadan kulvarında kalmayı öğrenirse Olcay'ın yerine tek seçenek şu anda. Olcay tartışması dönmeye devam ediyor gördüğüm kadarıyla. Şenol hoca'da Cenk'ten opsiyon yaratmaya çalışıyor işte.

Quaresma-Töre ya da Frei ile oynayabileceğimizi düşünenlerin hala takımı, hücum akışını pek iyi izlemedikleri kanısındayım.

cochise dedi ki...

Ben Töre'nin de Oğuzhan'ın da o karakterde oyuncu olduğunu düşünmüyorum. Töre zaten bu tarz yardımlaşmalı ve ofansif futbola çok uyamadı. Bu yılın başından beri parçalar halinde iyi oynuyor. Misal Quaresma'ya bu futbol çok daha uygun. Hatta iki forvet oynasak, kafacı oyuncular olsa Quaresma daha mutlu olur. Ama Töre sanki rakip sahaya yığılma futboluna ayak uyduramadı. O hala Biliç futbolunda kalmış.
Oğuzhan'ınki ise arar ara olan geçici bir formsuzluk diye düşünüyorum ki Mersin maçında kötü haliyle golü getiren firiiği alan da oydu. Biraz da oyunun geneli onu etkiliyor; tavuk/yumurta ilişkisi; takım rakip sahaya fazla hükmedemeyince Ozzie iyi oynayamıyor o oynayamayınca rakip hükmedemiyor. Ben yine de Ozzie'den yana çok dertli değilim. Oyunun içinde, mücadelesi eksik değil, pas sıkıntısı yaşıyor ama Sosa forma girdi o açığı kapattı. Ama Gökhan Töre konusu baya düşündürüyor. Yine de Fener maçında kilidi o açacakmış gibi bir his var içimde ..

cochise dedi ki...

Bir de yanlış analama olmasın, Quaresma'yı eleştirirken şu anda en formda ve istekli kenar oyuncumuz olduğunun farkındayım. Zaten ışığı onda gördüğüm ve ışığın sadece estetik değil daha çok işlevsel olmasını istediğim için yazdım ..

Unknown dedi ki...

3 puan ve cezasız kadiköy e gitmek hepimizin arzuladığı durumdu.bu gerçekleşti.beşiktaş son 3 maçtır bizi alıştırdığı yüksek skoru üretemiyor.kah ertelenen maçlar,fb nin bizden önce oynaması,bu hafta ki ceza sınırında ki oyuncular bunlar hepsi etken olabilir.ama rakibin 1-0 ile ilerleme stresini biraz da fb liler yaşasın.bir de artık bize karşı oynayan takımlarda fark yememe,gol yemeden bitirme gibi bir motivasyonları oluştu sanki.haftaya rahat çıkacağız bu rahatlığı şenol hoca futbolculara empoze edebilirse maçı almamak içten bile değil...

CDiS dedi ki...

@cochise
@Feyyaz Uçar

Söylenenlerin aksine, özellikle ilk 60 dakika topu ayağında asgari tutarak, takıma çok faydalı oldu Quaresma. 1-0 olduktan ve sol kanada geçtikten sonra ayağında tutmaya, biraz gösteri yapmaya başladı. Dün Rıdvan Dilmen 'in de bahsettiği gibi bu adamın en büyük handikapı gol atmak. Ceza alanına çok az giriyor, gol atma şansı sadece cezaalanı çevresinden şutla.

Gomez 'in gol atması çok iyi oldu, hem kendi, hem taraftar hem de rakipler için bir eşikti. Dünyanın neresine giderseniz gidin, büyük takımın santraforu 3 maç üstüste gol atamazsa, gerilim yaşar, onu yaşamadan, tekrar özgüveniyle Kadıköy 'e gidiyor.

Fenerbahçe 'nin Antalya mağlubiyetinden sonra, postun birine, psikolojik olarak yıkılmazsak, yıllar sonra Kadıköy 'e lider gideriz, orada da FB 'yi yenmememiz için bir neden yok, demiştim, psikolojik olarak iyi durumda kaldık, 3-0, 4-0 yenebildiğimiz gibi 1-0 'da yenebildiğimizi, skoru koruyabildiğimizi gösterdik. Şimdi top bizde, önümüz açık..

cochise dedi ki...

@CDİS
Feyyaz'ı görünce açık ofiste bildiğin kahkaha attım. sen çok yaşa e mi?

alper dedi ki...

Gökhan Töre'ye laf söyleyen çarpılır.O çocuk kurşun yeyip bir hafta sonra sahaya çıkmış adam.

Q17 dışında herhangi bir topçumuza laf söyleyen çarpılır uzun lafın kısası.

Mustafa Denizli 13/05/2009 Türkiye Kupası finali öncesi gibi konuşayım.Bu pazartesi yani 29/02/2016 Beşiktaşlılar için çok güzel bir gün olacak.

alper dedi ki...

Biliç denen derbi korkağından kurtulduğumuza bu pazartesi taraflı tarafsız herkes şükredecek.Az buçuk Ş.Güneş'i tanıdıysam bu hafta FB yi yenmek için değil ezmek için sahaya çıkaracak çünkü Beşiktaşı.Skor ne olur bilinmez ama oynayacağımız oyun bizi şampiyon yapacak bu maç sonrasında..

QuaresmA dedi ki...

40% Fener
30% Beşiktaş
25% Beraberlik
5% Maç bitmez.

BJK4EVER dedi ki...

Abi Quaresma bu mactan sonra da elestirildi ya, pes vallahi.

Artistik hareket deniliyor da, adamin oyun tarzi bu. Elestirilecekse o artistik hareketler sonuca yonelik katkida bulunuyor mu yoksa gereksiz mi, ona bakmak lazim. Dun tum artistik hareketleri yerindeydi, kac tane faul aldirdi ben sayamadim yahu. Adam gibi hakem olsa rakibin solbeki zaten coktan atilmisti. Mesela ilk yarida son cizgiye yakin bir yerde topu aldi ve bacak arasi yaparak faul kazandirdi takimina tehlikeli bir noktadan. Size gore artistlik olabilir, ama bana gore o artistiklikle bir atagi cok iyi sonuclandirdi (sonuclandirmak illa gol veya asist demek degil, orada o faulu aldirirsa kendi gorevini yerine getirmisti). Mesela Olcay olsa o cizgide orada calim denemek aklina bile gelmez (denese bile kaptirir), dumduz tac cizgisine gider ve rakip veya biz lehine tac olurdu. Simdi artistiklik mi adamin yaptigi?

Yeterince sonuca katki yapamiyor denilen adam su son 2 macta Olcay ve Gomez'e 99%luk 2 gol pasi verdi. Onlar sayilmiyor mu? Ki Cenk oyuna girdikten sonra Olcay'in 60 dakikada yapamadigini 10 dakikada yapti zaten, bu da yeterince aciklayici.

Millet bence Quaresma'yi sene basinda yanlis transfer olarak gordugu icin bir turlu performansina objektif olarak yaklasamiyor. Zira Quaresma bu sene Besiktas'in en iyi kanat oyuncusu iken herkesin istedigi Dzudszak Bursa'da vasat bir goruntu ciziyor, millet de bunu kabullenemiyor.

Quaresma su anda en iyi kanat oyuncumuz ve net takimin yukunu cekiyor. Ayrica ilk donemdeki Quaresma'dan da cok daha farkli. Yilmiyor, defansta da istekli ve cok daha fazla sonuca donuk oynuyor. Kabul etmek lazim.

FB macina gelirsek; bence Senol Gunes maca galibiyet icin cikacak, dogal olan da o. Sampiyonluk bizim icin FB macina yenilgide liderligi kaptirmayacak puan farkiyla cikip orada tamamen galibiyet icin oynayip kazanmaktan geciyor demistim. Aynen oyle olacak gibi. Cikip catir catir oynaliyiz, zira is run and gun'a gelirse hucum varyasyonlarimiz ve takim oyunumuz FB'den fersah fersah onde ve fark yaratir. Kanatlarda da insallah Quaresma ve Tore'yi goruruz. Bu macta rakibin beklerini durdurarak degil, tam tersine onlari follos edip cikartmayarak ekarte edebiliriz. Rakibin guclu gozuken yani ayni zamanda zayif yani da, unutmamak lazim. Umarum galibiyet icin cikariz ve catir catir oynariz.

YSY dedi ki...

Sakin olan kazanır. Beni düşündüren iki maçtır skoru koruma endişesine kapılıyoruz. Halbuki ben artık bu işleri atlattığımızı düşünüyordum. Kim ne derse desin gençler maçının bir anda 1-1 e gelebilecek anları oldu. Olur ha kadıköyde 1-0 öne geçersek inşallah takım aynı kabuğuna çekilme refleksini göstermez.

cochise dedi ki...

@BJKEVER
Bir oyuncunun (üstelik en iyi durumda olduğu kabul edilerek) daha faydalı olması için bir şeyler yazınca, neleri yapsa daha iyi olur diye fikir yürütünce "bu mactan sonra da elestirildi ya, pes vallahi." gbi yorumlarla karşılaşmak bir de üstüne sosyolojik tahlillerle neden eleştiri yaptığımızı 'öğrenmek' valla komedi. Tamam kardeş madem öyle etrafında korner sonrası o savunmada rakiple birebir iken çalım atmasını savunalım. 5 tane gereksiz bacak arası denemesinin içine bi tane işlevsel girdiğinde "bak Olcay kazması olsa ne yapardı" diye ona laf edelim. Valla Quaresma'nın iyi oynayıp takıma katkı sağlamasını burada kaldıramayacak, bundan mutsuz olacak adam yoktur burada. Ama böyle bir saçmalığı dile getirmek hoş değil. (Acaba Feyyaz Uçar da mı karşı çıkmıştı da şimdi kaldıramıyor başarısını) Takımın şu anda en formda ve katkı veren oyuncularından biri ama "takımın yükünü net çekiyor" derken Sosa'ya ayıp olmuyor mu? (Burda da şöyle mi yaklaşmak lazım; "bizimle ilgili böyle düşündüğüne göre sen de sürekli Sosa'yı eleştirdiğin için şimdi hemen her maç bütün gerekli işleri yapmasını kaldıramıyorsun" tabii ki böyle bir şey söylemiyorum sadece nasıl göründüğünü anlatmaya çalışıyorum)

Bak güzel kardeşim, burası insanların birbirine saldırdığı ekşi sözlük değil. Bizim hepimizin tek derdi var o da Beşiktaş'ın başarısı. Bunun için de ne, nasıl daha iyi olur onlar üzerine fikir beyan ediyoruz. Bunları beyan ederken neyi nasıl düşündüğümüz üzerine yorumlar gelecekse vay halimize.

Hayır herkesin fikrinin de aynı olması nasıl bekleniyor anlamıyorum. Benim görmek istediğim Quaresma Başakşehir maçındaki. Sen dünkünü seçiyorsan senin seçimin. Misal @CDİS karşı çıktı görüşüme ama en ufak sürtüşmeye yol açacak birşey söylemeden. Zor değil bunu yapmak.

Neyse bunları, Quaresma tartışması yapmak ya da polemik yaratmak için yazmıyorum. Bilakis lütfen kimse oyuncu/oyun değerlendirmesini aşacak, kişileştirecek polemiklere yol açacak şeyler yazmasın. 180 derece ters baksak da bunu eğlenerek yapalım yahu. Zaten matematik değil ki bu formülü olsun da aynı bakalım...


Quaresma su an rotasyonda Olcay'in da, Gokhan'in da onunde. Gerci Cenk bile bu ikisinin onunde olabilir. Olcay'in dalgali performansi zaten fiyatinin icinde, yani bu Olcay cikip Fenerbahce macinda kilidi de acabilir, onun olayi bu zaten.

Ben Quaresma konusunda taraftari suclu buluyorum acikcasi. Adamin gereksiz calimlarina "oooooo" cekip daha fazlasini talep edersen, adam da yapar; cunku Quaresma bununla oynayan bir oyuncu. Tam "takim disiplini kazaniyor" derken gene takimin onune gecmesi butun bu olumlu halini supurup gidebilir.

Unknown dedi ki...

@BJKEVER
yanlış anlaşılmayacaksam, karşı olduğum görüşünü ifade edeyim;

quaresma'nın, ceza sahası dışında, oyunun herhangi bir alanında aldırdığı bir faul kendi başarısı değildir. aksine, oyun şablonuna göre değişmekle birlikte, pozisyonu savuşturmakla görevli savunmacının başarısıdır. yapılan fauller istisnalar dışında ceza sahası içerisinde olmadığı müddetçe, çoğunlukla tabelaya etki eden türde olmuyor ve genelde rakip çalımı yedikten sonra savunmada bir kişi eksildiği için faul yapıyor, ki bu da en basit savunma reflekslerinden biridir, hatta özellikle basketbolda bu gibi fauller antrenörler tarafından istenir ve savunma geçildikten sonra yapılan fauller savunmacı hanesine artı değer olarak yansır. son adam olmadığı takdirde de, oyuncunun kartı olsa dahi, rakip takım eksik kalmadığı içinde kazancımız olmuyor. sözün özü, ceza sahası dışındaki tüm alanlarda yapılan fauller büyük çoğunlukla rakibimizin kazancı oluyor, bizim değil.


ceza sahası içerisinde etkinliği şuan için düşük olsa da bu her zaman böyle olacağı anlamına tabi ki de gelmiyor. karar verme anında biraz daha dikkatli olduğu vakit, artık eleştirilecek bir şey kalmıyor. cochise'ın dediği gibi, geçmişteki bir iki troll dışında, buradaki kimse herhangi bir oyuncumuzun başarısını kıskanmaz. ben de dszudszak'ı isteyen kişilerden biri olarak quaresma'nın her hafta beni bir daha utandırmasını canı gönülden istiyorum. hatta son maçta maçı beraber takip ettiğim arkadaşım maç boyunca benimle eğlendi, ki bende hem eğlendim hem de yapamadıkları dışında quaresma'nın oyunundan haz aldım.

yilmaz dedi ki...

fener maçı postu açılmadı ama ben de bir kaç kelam edeyim.

Fenerin en büyük hücum gücü bekleri. Töre ve Quaresma kanatlarını tercih etmem ama bu maç için bir caydırıcılık olarak düşünülebilir. Fener'in beklerinin hücum çıkışlarını azaltırsak rakip sahaya daha iyi yerleşebiliriz. Ayrıca Özellikle Caner, bu tip durumlarda kart görmeye müsait bir oyuncu.

Ben daha iyi olduğumuzu ve kazanmaya yakın olduğumuzu düşünüyorum. Ama rakibin de kendi sahasında iyi sonuçlar aldığı bir gerçek. İlk yarı gol bulmak bizi çok rahatlatır. Molde maçına dönebilir maç o zaman.

Diyelim ki mağlup olduk, -ki yüksek bir ihtimal- sonraki haftalara sirayet etmemesi lazım bu mağlubiyetin. Her sene aynı şeyleri söylemekten bıktım ama her fener mağlubiyeti bizim taraftarın, camianın şirazesini kaydırıyor. Kaybedilen sadece 3 puan olmuyor. Taraftarın takıma güveni kayboluyor, futbolcular tefe konuluyor vs vs. Beni korkutan burası.

blackeyes82 dedi ki...

Yanlış mı düşünüyorum bilmem ama Sanki bir kaç maçtır dikine paslarla kaleye doğru gitmek istemiyoruz. Ceza alanı çevresinde veya içinde kısa paslarla yakaladığımız efsane net pozisyonlar çok azaldı. Bunun yerine kanatlarımızın korner direğine yakın yerlerden açacağı ortalara kaldık ki Ceza sahası içinde Gomezden başka kim var ? Bu durum belki rakiplerimizin artık çok katı defans yapıp bizi göbekten içeri almadığından olabilir Ama bir sebebide Quaresma kardeşim. Çaprazdan ceza alanına gireyim, verkaç yapayım, ara pas atayım. imkanı yok düşünmez. Orta alandan gelen topların çoğu ona gider. O taç çizgisi boyunca koşar. O beklerle didişir. Rakip defans tabiki yerleşmiştir. O sonra ortasını yapar. İyi oynamış görünür ama hızlı ve kollektif oyunu baltalamıştır.

Olcay kesinlikle sistemimize Quaresmadan daha uygun. T.D'ler Olcay'dan vazgeçememe konusunda haklıdır. vereceği en fazla şeyi işin Allah'a kaldığı maçlarda ikinci devre oyuna girmekle verir. Başakşehir maçı gibi...

Coolio dedi ki...

Şenol Hoca'ya güvenim tam.. Karşısında mutlak 3 puan alması gereken bir takım var dolayısıyla risk almaya hazırlar.. Bizde rakibin aldığı riskleri cezalandıran en iyi takımız. Beklenmedil bireysel hatalar haricinde (ki bu konuda biz dezavantajlıyız) senaryo bizden yana gözüküyor. İlk yarıdaki derbilerdeki oyun anlayışı, motivasyon şekliyle Şenol Hoca büyük takım hocalığı farkını gösterdi. Bu maçta da hem hocadan hem oyunculardan aynı performansı bekliyorum.

Sosa'nın sürekli artan performansı, Gomez'in kalitesi maçı bize getirecektir. Maçı garantiye alacak iş ise bu sezon sürekli şikayet ettiğim Töre'nin herkesin beklediği performansı ortaya koymasına bağlı..

Coolio dedi ki...

@blackeyes82

"hızlı ve kollektif oyunu baltalamıştır"
İşin en önemli noktası, burada insanların en çok eleştirdiği nokta tam orası. Bu sezon oynanan oyun (Şenol Hoca'nın felsefesi) en hızlı ve en optimal paslarla kaleye gitmek. Ama Q17 ve Töre bunu baltalayan iki isim. Kerim de maalesef bu kategoriye girmek için resmen inat ediyor.

cochise dedi ki...

Yine bir tavuk yumurta çıkıyor buradan da. Takım iyi oynayamadığı için mi bireysele kayıyoruz yoksa bireysel kaydığımız için mi iyi oynayamıyoruz. Ben biraz birincisi olduğunu düşünüyorum. İyi kötü rakipler ne yapmak istediğimizi çözdü. Otobüsü, kamyonu çekmenin bizi zorladığını; Oğuzhan-Atiba bağlantısının önemini falan anladı. Yine de yetmiyor daha az da olsa pozisyon buluyoruz fakat bunları atamayınca akışkanlığımız azalıyor. Bu sefer ikinci yarı gözler bireysel arıyor. Bunda şimdilik çok önemli bir sorun yok. Misal son Gençlerbirliği maçında da Mersin maçında da şahsen çok endişelenmedim. Bir şekilde o gollerin geleceğini hissettim. Çünkü golü aradıkça rakibin hata yapma ihtimal artıyor ve yoruldukça banko hata ya da açık veriyorlar. Bizdeki hücumcu yedekleri (kim yedek kalsa fark etmez) oyuna girince rakip iyice zorlanıyor. Akışkanlık sonucu ya da bireysel kaynaklı gol bir şekilde geliyor.

Beni şu anda tek endişelendiren Gençler maçındaki 1-0 sonrası futbol. Onun da yorgunluğa bağlı geçici bir kötü oyun olduğunu umalım.

Bir de ilk yarı Oğuzhan'ın Quaresma'ya pas vermemeyi abartması meselesinin artık çözüldüğünü örmek sevindirici. Şahsi bir şey miydi yoksa attığı topu geri alamadığı için mi tercih etmedi ve şimdi formda görünce fikrini değiştirdi; ya da hoca kulağını mı çekti bilmiyorum ama birine pas atmama meselesi çok tehlikeli sonuçlara gebe idi.

ÖZzetlen genel görünümden ve Şenol Hoca'nın tercihlerinden yana mesudum. Gökhan'ı da Olcay'ı da oynatsa; hatta neciple başlayıp Sosa'yı da kenara atsa rahatsız olmam. Şu Fener'i de hayırlısıyla gerçerse her şey çok daha iyi olacak.

alper dedi ki...

RVP nin oynaması iyi mi olur kötü mü bize karşı.Ben bize karşı Fernandao'nun oynamasını tercih ederim.Marcelo ona pek hava topu verecek gibi gözükmedi oynadığı maçlarda.Sıkı eşleşme olur.Bir de RVP nin ne kadar olsa adı,karizması,büyük maç oynamışlığı ve şut tehditi var her daim.

Sosa takımda şuan ön alan presini en etkin ve efektif yapan eleman.Josef'ten kapacağı toplar olacağını öngörüyorum.Bu bize net ,ani hücumlar kazandıracaktır ve bu sayede bir gol bulacağımızı kesinlikle söyleyebilirim.Yani 1 golümüz kesin 2 gol yemezsek puanımız garanti.

Murat dedi ki...

Şimdi ben defanstan endişeliyim arkadaş, rakip hucümcular cok kolay defansımızla karşı karşıya kalıyorlar, ara pas yeteneği vasat olan oyuncular bunu değerlendirir. Oguzhan hep geride kaldı Gencler oyuncularının ataklarında, Atiba bile gerideydi..Başımıza iş açar bu durum.

Özet: Rakip ofansif ortaha ve hucümcular bizim defansla ortasaha arasında kalıp, defans bloğumuza diklemesine koşabiliyorlar. Şut tehdidi ve ara pasla Tolga ile karşı karşıya riski çoookkk..Sıçarız ha!!!

ahahaa-ha Qımıl takımın yükünü çekiyormuşş demiş birisi...Sosa olacak o dediğin..Qımıl formayı almak için adam gibi oynamaya başladı, bu sezonki zirve formunda, ama yetenekler körelmiş..Ve temel olarak bu adam yanlış yetişmiş ve olmaz bu saatten sonra. Ama nerdeyse kendi boyutunda çığır açtı, defansa gelip tuop kontrolünde auta bırakmak, presle top kazanmak..asisti de yendi cocukcagızın..Ben bu maçta Qımılı eleştirmem, iyiydi. Hata en başta onu takıma getirmek zaten.

blackeyes82 dedi ki...

@Coolio

Ben Gökhan Töre'yi Quaresma ve Kerimden ayrı tutuyorum. Şuan formsuz olabilir. Çoğu zaman bencil olabiliyor ama Q17 gibi takım oyununu bozuyor diyemiyorum.

Kadro analiz yeteneğim pek yok ama Olcayın mevkisine sosa'yı kaydırsak, sol açıkta Töre, aralarında Ozzy(ilerde olması lazım), arkalarında ise Atiba ve tolgay (4-2-3-1 oluyo galiba) ile çok hızlı bol paslı korkunç canavar ataklarla hem rakibi pıstırırız hem de Gomez'e bi 16 gol daha attırırız gibi geliyor. Savunmamız ne olur bilmem ama Olcayın beceriksizliğini ve Q17'yi hiç tartışmayız.

BJK4EVER dedi ki...

Burada idrak edilemeyen olay bence o hizli pas oyununun her rakibe sokmeyecegi. Mesela Quaresma-Tore ikilisinin oynadigi su anlarda sikinti yasadik vs deniyor ya; mesela Quaresma''nin ilk 70 dakikasinda oynamadigi IBB macinda neden o super pas trafigini goremedik? Neden o macta sikinti yasadik?

Otobus ceken takimlara karsi o pas trafigi ve hizli futbol olmuyor iste, gecemiyorsun rakibi. Mac boyunca anca tesadufen 1 top kapip 1 kontra atak yapabiliyorsun, ama rakip kapaninca 8 kisinin arasinda o pas trafigini yapmak imkansiz.

O tur takimlara anca kanat akinlariyla ve rakip eksilterek kolay acabilirsin. Duran top ve uzaktan sutlarimiz kisitli oldugu icin bu tur tkaimlara karsi hep Quaresma-Tore ile cikmaliyiz. Bana gore de Konya macindaki ilk yaridaki oyun tarzi dogru o takimlar icin.

CDiS dedi ki...

Daha FB maçına 5 gün var, adamların önünde Moskova maçı var, herkes çok kolay geçer maç diye bekliyor ama, özellikle şubat ayında orada maç oynamak zordur, rakip agresif olursa işleri zor, fizik olarak yorgun gelebilirler, bunu hesaplamak gerekli.

Şenol Hoca 'nın genel karakterinden bir ödün vermeden, öyle 0-0 'a bağlayayım diye gideceğini düşünmek zor. Muhtemelen BJK 'nin son 10 yıldaki hocalarından Schuster ve Biliç hariç herhangi bir hoca şöyle bir kadroyla çıkardı Kadıköy 'e : Tolga, Serdar K., Alexis, Marcelo, Tosiç - Atiba-Necip,Beck, İsmail, Oğuzhan - Gomez. :)

Hep diyorum, burada da yazayım tekrar, Beşiktaş 'ın en büyük avantajı Şenol Güneş. Ve biz Beşiktaşlılar bu adamı hakettik.
Eğer Pazartesi günü, hakem maçı adil yönetirse, %90 favoriyiz. Yeneriz yeniliriz ayrı bir şeydir, futbolun içinde herşey var ancak, ligin açık ara en zor deplasmanına (sadece taraftar anlamında değil, her türlü etken dahil buna) kazanmak için çıkacağız yıllar sonra, kazanmak ve şampiyon olmak için..

Coolio dedi ki...

@BJK4EVER

bence asıl senin atladığın nokta: burada kimse o oyuncuların sahip olduğu özelliklere yeri geldiğinde iş düşeceğini farketmiyor, anlamıyor değil. Buradaki eleştiri bu oyuncular ne zaman tek pasla hızlı oynamalısın ne zaman çalım atıp adam eksiltmelisinin kararını düzgün veremiyor veya vermek istemiyorlar. Q17 %70 ihtimalle bu kararı yanlış veriyor (bilinçli olarak yanlış veriyor çünkü topla oynamayı çok seviyor), Töre %40 ihtimalle yanlış veriyor..

beagle dedi ki...

Benim bir aykiri gorusum var. Gs Selcuk ve Muslera ile 3 sampiyonluk aldi. Digerleri geldi gitti degisti. Lyon fransa ligini domine ederken juninho pernanbucano yu satmadi...
Iyi bir kaleci ve oyun kurucu bulduysan gönüllü fiyatlara satmazsin. Ancak kader degistirecek paralar geldiginde olur. Yani Sosayi sat o paralar varsa, Töre yi sat ederini buldugunda ama sahada Beşiktaş Oguzhan gorunuyor bana. Bizim icin fiyati 50 milyon euro olmali. Degilse satmayin. Yeri dolmaz. Mesela cok begendigim tolgay veya bugunlerin sosasi degil cozum. Umutla bekledigim aras da degil. Yillarca bulamayiz, 20 ye satarsak 3 5 katina mal olur.
Bakiniz Fatihin hagi sonrasi felipe ile çöküşü...
Oguzhani satmayin. Bir kac kupa alalım...

Yorum Gönder

Ara