.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Mart 2016 Pazar

STSL 19 Trabzonspor - Beşiktaş



Tarih: 15 Mart 2016 Salı, 19.30

Stadyum: Avni Aker Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Bulent Yildirim ( Kariyer : BJK 17g 8b 6m / TS 12g 6b 13m )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Ozer Hurmaci , Mehmet Ekici , Onur Kivrak / Gökhan Töre , Rhodolfo , Oğuzhan Özyakup

Cezalı/Eskik Oyuncular :  Muhammet Demir , Serge Akakpo , Jose Bosingwa , Aykut Demir , Güray Vural / Alexis , Marcelo , Denys Boyko

156 Yorum:

esk-fb maçı alper ulusoy şovvv.
fb-tuzla maçı çagatay sahan şovvv.(evet evet bu maçta bile fahiş hatalar)
bizim bu hafta trabzon deplasmanı,hakem bülent yıldırım..

kafamda deli sorular.

BurkayJK dedi ki...

Mbia antrenmanda sakatlanmış durumu belirsiz. Eğer oynamazsa iyi olur çünkü Trabzon maçından anlamsız bir şekilde tırsıyorum. Sanırım ilk yarıdaki maçtan dolayı. Gerçi hoş, 10 kişi kalmasak her türlü alırdık o maçı.

Takımı çok özledim. Maç saati kar bekleniyormuş, eğer yine iptal durumu olursa beni acile götürün. Açık adresim ektedir.

Fenerbahçe her türlü şampiyon, canınızı sıkmayın.

Unknown dedi ki...

Geçen hafta ki tatil edilen maçın +/- etkisini bu maçta göreceğiz.trabzonu hasarsız atlatırmıyız bilmiyorum.oyuncuların nasıl bir durumda olduğunu geçen hafta göremedik.taraftar olarak fb maçına kadar puan kaybına tahammülüm yok.umarım hakemi de rakibi de yenebiliriz.

Unknown dedi ki...

http://i.hizliresim.com/7MQdGr.png

Şaka maka Trabzon'da Cumartesi ve Pazar yoğun kar yağışı görünüyor. Takımı olumsuz etkileyecek diye iyice korkmaya başladım.

yilmaz dedi ki...

şu maçları bi oynamaya başlasak fener bizim vermediğimiz hiç birşeyi alamaz. Yok öyle hakem odası basma filan filan. O devir kapandı. Bu sene tff, ligtv, mhk kim gelirse gelsin. Beşiktaş kendi isteğiyle ligden çekilmediği sürece beşiktaş'tan şampiyonluk filan alamazlar. Geçiniz efenim. Eskişehir'e yalandan 3 gol atmaya benzemez o işler.

Basar dedi ki...

Maç yine neden saat 8'e konuldu?

Anlayamıyorum arkadaş, kendimi bildim bileli pazar günü maçlar (yaz vaktine denk gelmiyorsa) 7'de oynanır.

Neyse, eğer oynayabilirsek sağlam oynarız. Bu maçı soğukkanlı bir şekilde alırız. Fazla ne oynadığımız anlaşılmadan iki tane gol atarız.

yilmaz dedi ki...

@Basar bi de TFF mersin maçı için şey dedi ya, "dünyanın neresinde görülmüş meteoroloji tahminine göre maç tarihi değişikliği". Sanki kanun amk. Lan geliyo işte kar, adamlar uyarmış. bi gün önce çık açıkla "bjk mersin maçı beklenen kötü hava nedeniyle aynı gün saat 16:00'a alınmıştır." Bu kadar basit neyin artisliğini yapıyosun. Kral da sensin padişah da sensin. kim senin lafının üstüne laf söyleyecek? Harbi süzme salak bizim kurumlarımız.

yilmaz dedi ki...

biz seçimde millet etkilenmesin diye(neyinden etkileneceksek) kış saati uygulamasını 1 hafta ötelemiş bir ülkeyiz. Ama önem açısından orta düzel bir lig maçını bok etmeyi yeğ tutuyoruz "lafımızdan geri dönmeyiz" diyerekten.

ideal 11 dedi ki...

transfermark.de ye göre araz özbiliz vallacano ya kiralanmış.

http://www.transfermarkt.de/aras-ozbiliz/profil/spieler/124891

QuaresmA dedi ki...

Biliç Burak Yılmaz'ı alırsa bize en büyük kötülüğü yapmış olur. Hem GS'yi Burak'tan kurtarır, hem de adamlara maddi yardım yapmış olur. Ve Burak Yılmaz'ı Premier Lig'e aldıran hoca olarak tarihe geçer. Bizim de Burak'ı Premier Lig'e aldıran hocaya bir şekilde 2 sezon tahammül etmiş olduğumuz gerçeği ortaya çıkar.

BJK4EVER dedi ki...

Pektemek'i alip sol acik oynatsin amk. Necip'i de sagbeke/ stopere. Ulan ne kadar sevinmistim ilk basta Bilic geldiginde, bir de simdiki dusuncelerime/duygularima bak. Adam safi zarar arkadas, gittikten sonra bile.

BurkayJK dedi ki...

Şu an Trabzon'da kar kalınlığı yaklaşık 10 cm deniyor ve hala yağmaya devam ediyor. Ayrıca saat 17'de daha yoğun bir yağış bekleniyormuş. Zemin karla kaplı, branda falan yok. Birazdan zemin temizlenecekmiş, maç saatine yakın tekrar bakılacakmış. Maç hiç başlamadan ertelenebilir yani.

Avrupa'dan elendik fikstür rahat olur dedik yine rakiplerimizin fikstürü gibi maç yapacağız. Kulüp binasını baştan aşağı temizlik şirketine temizlettirmek lazım.

Basar dedi ki...

Beyler bu da mı şike değil?

Unknown dedi ki...

Aşağı yukarı 20 cm kar var trabzonda. Top falan oynanamaz, burada yılda sadece 1 kere böyle kar yağar ki o da bu ayda olur genelde(hatta final haftasına denk gelir hep). Bu sene, aöf finallerini saymazsak, final haftasına değil de maça denk geldi. Yerdeki kar(50 cm olsa bile) 2 bilemedin 3 güne erir, yerde ıslaklık bile kalmaz.. meteoroloji ise 1 haftadır söylüyordu kar yağacak diye, ama trabzonun işine gelmedi, zemini branda ile kaplamak. Hem takımları çok formsuz hem antrenör değiştirdiler. Doğal olarak yönetim düzeyinde oynamak istemediler, önlem almadılar. Fenere değil de trabzona bağlayın olayı derim. Şurası ayrı bir gerçek Beşiktaş kazandığında hiçbir trabzonlu üzülmeyecek.

yilmaz dedi ki...

"dünyanın neresinde görülmüş meteoroloji raporuyla maç saati değiştirildiği..."
TFF

ulan memlekette işini adam gibi yapan bi kaç kamu kurumundan miri meteoroloji. Onu da TFF iplemiyor. Geçen haftaki maçı öğle saatlerine alsalar, bu sebepten maça gelemeyeceklere paralarını iade etseler, şimdi sadece trabzon maçı ertelenmiş olacaktı. Böyle çok mu iyi oldu?

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
QuaresmA dedi ki...

Fenerliler penaltılar haklı diyorlar bir de. Yahu haklı olsa ne olacak, haksız olsa ne olacak? Senin rakibin Beşiktaş'a aynı maçta ne olursa olsun 2 tane penaltı çalınır mı, çalınmaz mı? Mevzu penaltıların doğru olup olmaması değil, mevzu standartsızlık.

Valla ne kadar soğukkanlı olup topunumza bakalım desem de Aziz'in bu seneki yatırımları çıkarma + tüpçünün kendinden sonra gelen başkanı başarısız gösterme çalışmaları başlamış gibi görünüyor. Olmayacak işler valla. İşte bunlar yüzünden UEFA'dan elenmemize üzülüyorum en çok, bu sene iyi yürürdük.

teahead dedi ki...

@basar şike değil siķe sike..

planck dedi ki...

şaka gibi ya maçlar erteleniyo üstüne takım şehirden çıkamıyor salıya kadar havaalanının açılması zor diyorlarmış. vay arkadaş ya aziz bunu nasıl ayarladı çok acaip :P

Unknown dedi ki...

Gs ye uefa dan ceza gelecek haberlerinden sonra açık bir şekilde fb nin şampiyon yapılmak istenmesini sizler gibi bende büyük bir üzüntü ve sinir ile takip ediyorum.maksat ortada cl den gelecek yüksek miktar parayı fb nin alması.fb nin cl ne ön eleme ile girmesinin imkansız olduğunu tüm kamuoyu biliyor.e bu kadar boş transferin maliyetlerini de başka türlü nasıl karşılayacak?bu sene şampiyon olursak ki olacağımızdan eminim çok değerli bir şampiyonluk olacak.zira fb yi de uefa nın finansal fair in kucağına bırakacağız.önüöüzde ki 3-4 yıl tek takip fb olacak gibi.onların da ne kadar aleni şike yaptığını yıllardır biliyoruz.
Sevgili fb yöneticilerinin puan kayıplarından sonra ağızlarından salyalar,köpükler fışkırarak 'hakem,hakem'diye serzenişlerini hatırladım.bu ülkede yaşamak ne kadar zor.aptal yerine konmak ayrı bir hikaye...

Sizlerle teknik,taktik,skor,oyun üzerine konuşmak dileği ile.

turgay dedi ki...

Rize'nin en iyi oyuncusunun maçtan bir kaç saat önce sakatlanması çok manidar gerçekten. Ha keza ertesi gün lapa lapa kar yağacağını bile bile stadın zeminini korumak için hiç birşey yapmayan trabzon yönetiminim tutumuda ortada. Adamların Başkan'ı bile Trabzon'a gitmemiş bir de uçak geri döndü yalanı atıyor. Ritmimizi bozdukları bir gerçek. Ancak kupada oynayacağımız maçlarda çok net mesaj vermeliyiz bizi ayak oyunlarıyla yenemeyeceklerine dair. İşte o zaman yine baslar tarlalar sürülmeye. Eğer adalet hak hukuk varsa neler olacağını göreceğiz.

Alper dedi ki...

bu hafta neden maç yok yaw?

QuaresmA dedi ki...

Trabzon maçının oynanmamış olması avantaj olabilir maçın ne gün oynanacağına bağlı olarak. Trabzon tüm hedeflerinden uzaklaşırsa Fener'in şampiyon olmasını engellemek adına bizim maça asılmayabilir ileride.

fidddas dedi ki...

yönetim mersin maçı için 3 şubat trabzon maçı için 17 şubat istemiş. gayet mantıklı ve red edemeyecekleri tarihler bence.
buna göre bizim fikstür şöyle oluyor.

ztk s.belediye 28 Ocak : tam olmasa bile maç eksiği olanlar için antreman maçı olarak çıkılmalı
ztk rize 31 Ocak : 2. tur maçı. ztk çok önemli değil ama erken elenme moral bozabilir. tam kadro çıkılmalı.
stsl mersin 3 Şubat : bu maçı çarşamba oynayıp bir an önce 5 puanı 2 puan yapmalıyız. mersin zor toparlanır ama hemen oynayıp hala kötülerken 5 lik yapmak iyidir.
stsl antep 7 Şubat : antepin durumu iyi değil. ama haftasonu kaybetmeleri kötü oldu. yeni bir pırpır forvet almışlar. mersin maçı gazıyla 3 lük yapıp geçmek gerekiyor.
ztk çeyrek final ilk maç 10 Şubat : turu geçersek maç istanbulda olacak. kuraya bakar takım kadrosu
stsl başakşehir 14 Şubat yine istanbulda olacak bir maç. fener maçına kadar en çekindiğim maç olacak bu.
stsl trabzon 17 Şubat : fener maçından önce oynamak bana göre avantaj. fener deplasmanına lider gidilmeli bence. trabzonun bize direneceğini sanmam
stsl gençler 22 Şubat : deli ibo o tarihe kadar 7-8 puan toplarsa maç kolay geçer. zaten gençlerde bir numara yok.
stsl fener 29 Şubat : haftaarasını boş geçip oynamak mantıklı...

bu arada uefa haftası oynayacağımız maçları perşembe oynayamıyoruz. Uefa maçları varken aynı saatte oynamayız. gündüz maçını da lick tv istemez.


bu durumda 17 şubat mantıklı görünüyor.
ZTK ları saymazsak şubatta 6 maç oluyor... takım kaldırır bence, biz buna geçen seneden alışığız. sadece trabzona bir kez seyahat var ztk dahil...
aynı tempoyu fener kaldıramıyor. takım patır patır sakatlanıyor. umarım ztk dan yarı finale kadar elenmezler ve lokomotifi elerler.


aynı dönemde onların maçları :

ztk antalya deplasman 27 Ocak : önemsiz maç, gençleri götürür. bizi ilgilendirmez.
ztk kayseri istanbul 31 Ocak : bizi ilgilendiren tek şey antalya istanbul git gel yapmaları... bir de forvetlerinden birinin bu maçta sakatlanması. tolunay sertliği biraz abartabilir
stsl antalya deplasman 5 Şubat : antalya ateşe girdi. gaza gelecektir. kjear yok. eto'o bişeyler yapmalı artık
stsl kasımpaşa istanbul 12 Şubat : rıza hocadan beklentim var. ama donku vermeleri iyi olmadı. yine de beraberlik beklenir. ligteki 5-6 takımdan biri kasımpaşa. bunları kaybetmezlerse geriye maç kalmıyor zaten.
ual lokomotif istanbul 16 şubat : maçı ciddiye alırlar mı emin değilim. ama ben turu geçmelerini isterim. türk takımı geyiğinden değil yorulsunlar diye
stsl bursa deplasman 20 şubat : hamzanın kendini gösterme maçı, ekstra motivasyon bekliyorum ondan. takımı da toparladı gibi.
ual lokomotif deplasman 25 şubat : şubat sonu rusya soğuğu ve bizim maçtan önce gaza gelmemeleri gerekiyor. dramatik bir elenme ya da tur geçme bizim maçta fazla gazlı olmalarına sebep olur. 1-1 ile tur geçsinler yeter.
stsl beşiktaş istanbul 29 şubat : rusyadan yorgun ve sakatlar ile dönsünler yeter. gerisini bizim takım halleder.



şimdi görülüyor ki aynı maç sayısına ulaşacağız. fener 4 deplasman yapacak. ayrıca kasımpaşa, bursa, antalyası var.
kasımpaşa ve bursada kesin antalyada surpriz puan kaybı (kjear yok) bekliyorum...
bizim ise başkaşehir ve trabzonda puan kaybı ihtimali var.

ama her şey iyi giderse fener maçına 4 puan önde girebiliriz. (hakem ve tüpçü faktörü hariç)

bana kalırsa sivas belediye maçında 7-8 atmalıyız. ztk da iyi sonuç almadık, önemi yok ama, en son konya maçında verdiğimiz anadoludaki kofti takımlara size her an 5 atabiliriz mesajımızı
tekrarlamamız gerekiyor. unuttular bizi. ayrıca 7-8 takıma moral olur, kendilerine güven duyarlar.
rize maçını 1-0 ile geçip sonrasında mersine yine en az 5 atmamız gerekiyor. fener maçına kadar her mümkün olan anda mesajları vermek gerekiyor...


çünkü sadece hakem ve tff değil medyada başladı goygoya.
fener beşiktaşa 5 puan fark attı.
tek ihtimal ual haftaları falan.
bak yönetim buldu 3 şubat tarihini..
fener maçından önce hafta arası lig maçı oynamamalıyız.





planck dedi ki...

https://youtu.be/4nESrS5fq-0

EC dedi ki...

ilginc olan;

Hem Mersin hemde Trabzon maclarinda tek kar yagisi Besiktas maclarinin oynanacagi stada yagdi.

Gaziantep de de kar vardi ve seyircilerin yardimiyla temizlediler. Trabzon da mac oynanmayacagi kac gun oncesinden belliydi sanki, sehirde, stad da - hatta kulup baskani bile - in cin mac yapiyordu..

Bunlar planli isler.

Besiktas maci olmadigi icin sikintidan takildigim Ahmet Cakar , Sinan Engin programinda Ahmet Cakar - isaretin en tepeden (SARAY) geldigini ve - Besiktas in sampiyon yapilmayacagini ima etti, Sinan ise bu isareti sadece TFF nezdinde Demiroren e indirgeyerek Istinyeyi yakarim diye tehditler savurdu.

Biliyoruz ki; sezon basinda Aziz Yildirim davasinin kazasiz belasiz atlatilmasi, ardindan Ulker in ciddi finans destegi, THY nin ( bir tek Besiktas a sponsor olmuyorlar! tayyareciler!) FB ye sponsor olmasi, Aziz e Saray dan verilen isaretlerdi. farkederseniz Aziz de cenesini kisti, one su siralar Mahmut u cikarip, antipatik olmamaya calisiyor. Sampiyon olamazlarsa FFP nin tepelerinde biteceginden ve disardan sicak para ile isi donduremeyeceklerinin o da farkinda.

ikina sikina kazaniyorlar , genc hakem hata yapar hikayesiyle ucuz kart, ucuz penalty ile yarista kaliyor. Rize nin daha disli oynayacagini tahmin ederdim ama o isareti veren Ulu Manitu - Saray bence Rize ye de ayar vermis olabilir..

Bu durumda Besiktas in sampiyonlugu : Gomez in extralarina, Oguzhan in yaraticiligina, Tore ve Quaresmanin da sapkalarindaki tavsanlara kalmis durumda. Normal kosullarda oyunlarla yeneriz ama hakemleri , medyayi, lig TV yi ve TFF nin alayini ( enkaz devrettigi yonetimin, stadi yapiyor olusu, borclari duzenliyor olusu, 40 a yakin davayi hallediyor olusunun kudurttugu Demiroreni cildirttigi da bir gercek) da yenmek gerek bu extralarla...

mesir macunu lazim takima, S.k.Lecek cok ipne var Turkiye Futbol Camiasinda..

yilmaz dedi ki...

şampiyonuz onda sıkıntı yok da, kaç haftadır oğzuhan, töre, gomez, sosa paslaşmalarını izleyemiyoz,asıl derdim bu benim. Dün fener maçını seyrettim, Allah'ın gücüne gitmesin de, o ne la öyle. Evlat olsa sevilmez, tövbe estağfurullah.

czeslaw dedi ki...

albayrak'ın açıklamalarına göre artık transferi tam anlamıyla kapatmışız. tabii ki gerçek olmama ihtimali de büyük; fakat aras ne olacak? önümüzdeki dönem bizimle mi devam edecek, yoksa kiralanacak mı? veya çoktan kiralandı da ben mi kaçırdım?

BJK4EVER dedi ki...

Cezali Cavanda ertelenen macta oynayabilecek mi?

can dedi ki...

Onder Ozen hakkindaki olumsuz konusurken az bile soyledigimi bu hafta net bir sekilde farkettim. Fenerbahce iki haftadir pozisyon bulamayip rezil bir hakem performansiyla itelenirken adam Fenerbahce bu futbolla Avrupa'da soyle eser gurler diye atiyor. Biz de hala bu beyaz Turk'un takima doldurdugu ise yaramaz futbolculari temizlemeye calisiyoruz.

Unknown dedi ki...

bjk 2 maçı oynamış ve kaybetmiş fark 5 puana çıkmış.2 hafta türkiye dışında gazete,internet,tv kullanmayan biri olsa ülkeye gelip basına baksa bu şekilde zanneder.
Korkuyorlar! Gomez'den,Töre'den,Sosa'dan,Oğuzhan'dan kısacası armadan ve oynadığı toptan korkuyorlar.başlarına gelecekleri her yıl ki kokuşmuş hakem,federasyon,basın oyunlarının yetmeyeceğini bildikleri için korkuyorlar.futbol harici herhangi bir konuda ki haksızlığa,hukuksuzluğa,yolsuzluğa kendini paralayan fenerbahçeli(sezona göre gs li) eşim,dostum,akrabam...korkuyorlar!bu kişiler,
Saha içinde oynanan futbola bakıp hakemden,başkandan,basından haksız kazanç elde etmek için yalvarıyorlar,çırpınıyorlar bu şekilde kazandıkları için minnet duyuyorlar."penaltı değil" derlerken bile içlerinde sevinç patlamalarını gizleyemiyorlar,korkuyorlar!sahalarında ki bjk derbisi öncesi hakemden cezalı bir gomez umuyorlar,5.dk kırmızı gösterilen atiba istiyorlar..
Korkunun ecele faydası olmadığını da biliyorlar.ben bu psikoslarını hissettikçe bir maçımızın ertelenmesini daha talep ediyorum.

fidddas dedi ki...

sarı kart iyi haztırlatma....
beck, rhodolfo ve gomez sınırda...
eğer fener maçı öncesine böyle girerlerse ne olacağını hepimiz biliyoruz..
cezalarını gençler ya da antep maçında çekecek şekilde dağıtmaları gerekiyor.
örneğin gençler maçında beck ve gomez, antep maçında rhodolfo gibi...

beşiktaşlı olunca herşeyi düşünmek gerekiyor...

kokocambo dedi ki...

iptal olan maçlarda o günkü kadrolarla oynama zorunluluğu yok mu? kadro hesaplarını anlamadım ben.

kokocambo dedi ki...

yukarıdaki ifadem yanlış olmuş. ertelenen maçlarla ilgili, tff talimatnamesi şöyle:

"Erteleme müsabakalarına, ancak erteleme tarihinde oynama hakkı olan futbolcular katılır. Erteleme tarihinde cezalı olup da, müsabakanın oynanacağı tarihte cezası sona eren futbolcular müsabakalara katılabilirler. Ancak, ertelenen müsabakaların, erteleme tarihindeki müsabakaya katılmaya hakkı olan futbolcu sonradan men cezası almış ise müsabakaya katılamaz."

bu durumda, bizim maçta cezalı olan ama kupada bu cezasını tamamlayan oyuncu, kupa sonrasındaki maçlarımızda oynayabilecek. sakat oyuncularla ilgili bir madde göremedim lakin yukarıdaki maddedeki ilk cümle ile diğerleri arasında apaçık tezatlık var. ilki varsa, diğerleri niye var? uydurulmuş yine kılıfına. cezası yahut sakatlığı sebebiyle 18'de olmayan oyuncuların, erteleme karşılaşmasında olmaması işin o lağanı lakin biz çok olağanüstüyüz.

kokocambo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Hasta ti dedi ki...

fener macinda hakem yetersizlikten, seyirci baskisindan ilk penaltiyi verdi.(kaldiki %40 verilebilir bence) ingiltere ligini izliyenler ne hatalar oldugunu goruyordur. asil sorun genc hakem isteyen fenerin maclarina genc hakem atanmasi. bizi irgalayan tek durum hakem atanmalari. yoksa atandiktan sonra olanlar bence gayet makul.
bizim maclar da kardan ertelendi, tamam belliydi kar yagacagi felan ama tff degistirmiyor gunu saati(yayindi mayindi felan)
simdi ben hakem atanmasina deginen bir kisi gormedim. (bizim maclarda yan hakem "Ekrem Kan" dokturuyor mesela) bende katiliyorum bazi hakemleri bazi takimlari kolladigina. ama bir takimin hizini kesemez bence bir hakem, takim pasiflesmedigi surece, cocuklasmadigi surece. man united senelerce kollandi mesela, liverpool sampiyon olamadigi sene bayagi arkadan ittirildi. oluyor boyle seyler.
varsa yoksa bizi sampiyon yapmicaklar felan. Gecen sene son maclarda artik bu dusunceden "pasiflesmis oyuncularimiz",hakeme itiraz edemez duruma gelmislerdi, bizde ekran basinda kufurle eslik etmistik.
bu dusuncenin 2 urunu olacak. ya lehimize haksiz penalti(kart), yada aleyhimize haksiz penalti(kart). baska bisey olacagini sanmiyorum, eger bizim takimda buradaki kalabalikla hemfikirse.
ama bilicin yapamadigini gunesin yapacagini dusunuyorum. daha ilk maclarda aciklamasi vardi: "hakeme itiraz etmekten oyundan dusuyoruz" diye. hah gozunun capagini yiyeyim! demistim, birde cool oyuncularimizin varligi umutlandiriyor beni. sosa, azmadigi zamanlar oguzhan, besiktasli oyuncunun cizgiye basamiyacagini anladigi zaman atiba, baraj mesafesini hakemin gozune adimlayarak sokan gomez, cenk, beck, rodolfho. yaptiklari islerle hakemi mactan once etki altina aliyor zaten bu isimler.
yeterki hoca taktik pesinde kostursun oyunculari.

sports guy dedi ki...

@kokocambo

Hocam artik ligde cezali olan adam kupada cezali degil, illa bir lig macinda cezasini cekmeli diye bir cumle kalmis aklimda ama, emin olamadim.
Sanki bu sene fenerin basina gelmisti bu diye hatirliyorum, oradan aklimda kalmis.

kokocambo dedi ki...

o konuda bir değişme varsa bilmiyorum ama fark etmiyor. şimdi cezalı cavanda, normalde bizim maçta oynamamalı. ancak, ts'la 17'sinde oynasak, arada sanırım 2 tane lig maçı oynanıyor. adam cezasını tamamlamış oluyor eğer sayarsak. ama bizim maçta daha önce cezalı olduğu için oynamaması gerekirken, talimatnamedeki en azından bana çelişkili gelen ifade dolayısıyla oynamış olacak.

BurkayJK dedi ki...

Kaç gündür sessizce izliyorum ve dinliyorum. Bu erteleme işi hakikaten çok alengirli geliyor bana. Başka hiçbir takımı etkilemezken iki hafta üst üste sadece bizi etkilemesi bana hiç doğanın tesadüfü gibi gelemiyor. Biz mi manyağız yoksa birileri gerçekten önümüzü mü kesmeye çalışıyor anlayamadım. Cevap ikinci seçenek ise, çok iyi planlanmış şeyler var.

Yönetim çıkıp 'kardeşim siz ne yapıyorsunuz, hava tahmin raporları ortadayken maçın saati neden değişmiyor' diyemiyor. Aklım almıyor bu sessizliği. Yayıncı kuruluştan zaten nefret ediyorum, bir de bunların ayet gibi belirlediği saatlere mahkumuz. Ayar oluyorum. Ulan kış günü gündüz maçı yapmayacaksın da ne zaman yapacaksın?

Hadi Trabzon maçı gündüz de oynansa tatil edilecekti. Orada Trabzon yönetiminin kurnazlığı var. Peki Mersin maçı neden gündüze alınmaz? Diğer büyüklerle çakışmasın diyorsan 13-15 veya 14-16 yaparsın, çok mu abes o saatlerde maç oynatmak?

Ayrıca Trabzon'un yaptığı da ayrı bir tartışma konusu. Maç günü branda falan lafları dolanıyordu. Madem böyle bir imkan var neden branda serilmedi, neden saha güncel bir şekilde temizlenmedi? Burada bariz bir kurnazlık var ve bu cezasız mı kalacak?

Ben anlayamıyorum arkadaş. Sadece bu ülkeye mi kar yağıyor. Tesadüf olabileceğine inanamıyorum özetle.

can dedi ki...

1,6 milyon euro yillik ucret ve 10bin euro mac basi (sezonluk 2 milyon euro civari) ile takimda en cok kazanan ucuncu oyuncu olan Sosa maasinin arttirilmasini istemis. Ne dusunuyorsunuz? :)

turgay dedi ki...

sosa'yı çok tutsam da sezon sonunda katar veya arjantin'e 5 milyon euro civarında bir bonservis ile gönderilebilir. onun yerine oğuzhan ve tolgay ile devam edilip gökhan inler tarzı 8 numara oynayabilen yedek alınabilir. böylece atiba-tolgay-oğuzhan 3lüsü ile devam edip veli-necip-transfer 3lüsü ile de bu arkadaşları yedekleyebiliriz. ha atiba yerine daha komple bi adam bulunursa atiba yedeğe çekilir daha savunmacı yedek kulubemiz olabilir diye düşünüyorum. ama sosa'nın maaşını arttırmak yerine piyasası varken göndermeyi tercih ederim.

Coolio dedi ki...

can@
öncelikle bunun gerçek bir haber olduğunu düşünmüyorum. eğer gerçek ise de bunu gitmek için öne sürüyor olabilir. Bu durumda üçe beşe bakmadan satılmalı derim. Yoksa verim almamız mümkün olamaz. Ama bunların hepsinin sezon sonu olacağını düşünüyorum. Devre arası satmazlar ki haklı bir davranış olur.

İki 1461 maçında da Sosa oynamadı yanlış hatırlamıyorsum. Tüm as oyuncular iki maçtan birinde oynadı ama Sosa neden oynamadı? Sakatlık haberi hiç gelmemişti. Bak şimdi kıllandım.

yilmaz dedi ki...

ertelemelerle ilgili düşüncem, "hiç bir art niyet olmasa bile" kesinlikle işbilmezlik, adamsendecilik, boşvermişlik...

Trabzon maçının önü arkası hep kötüydü hava yanlış bilmiyorsam, burada sorun yok. Ama mersin maçının öne alınmaması tamamen işbilmezlik. Muhtemelen ts maçı mersin maçından önce olsa ve ertelenmiş olsa, mersin maçının saati ile oynayıp değiştirirlerdi ve oynatırlardı. Başlarına böyle bi bela geleceğini düşünmediler.

Ben herşeyi boşverdim, hadi yedin bi halt, bi de açıklama yapıyorlar "dinyinin nirisindi bidibidibidi" Bu kadar komik duruma düşülmez ki arkadaş. Lan herşey senin emrine amade. Meteoroloji çıkmış açıklıyor, "pazar akşamından itibaren fecii kar var" diye. Haberi almışsın 3-4 gün öncesinden. ARa iki kulübü de, "beyler fikstür sıkışık. Bu maçı bu hafta oynayamazsak, daha sonra boş gün bulmakta zorlanabiliriz, Meteoroloji kar tipi vs geliyor diyor, sizin pazar günkü maçı cts'ye alalım, ya da pazar günü saat 15:00'e alalım, deplasman takımının bundan dolayı konaklama, yol vs iptal zararlarını da biz karşılarız, ne dersiniz?" diye uyarsa neyinden taviz vermiş olacak anlamıyorum ki? Her konuda tükürdüğünü yalamayı ilke edinmiş TFF'nin "dik" duracağı tuttu amk bu konuda.

Hakikaten mersin maçı için çok sinirliyim, TS maçına yapacak bişey yok o bizim cenabetliğimiz. Trabzona kaç yılda bir yağıyor böyle kar bilmiyorum şahsen.

Tabii bu arada, ztk maçlarının lig fikstürünü ne kadar boş yere sıkıştırdığını da iyi değerlendirmek lazım. Ligin en hararetli dönemlerinde takımların yarısı hiç bir anlam ifade etmeyen maçlara çıkıyorlar bu hafta. Herşey saçma, herşey gereksiz, herşey vıcık vıcık rant kokuyor.

Basar dedi ki...

Maç ertelemesi olayına takılmayın. Yanlış hesap Bağdat'tan döner diye atasözümüz bile var. Bu maçların soğuk ve karlı zeminde oynanması bizi olumsuz etkileyecekti, ertelenmesi olumlu bile olabilir.

Lige başlamamış olmanın olumlu ve olumsuz yanları var. Yeni transferle için biraz zaman kazandık. Bununla birlikte henüz maç temposu yakalayamadık.

Şu an yapılması gereken 3 şey var:
1) Olumlu düşünmek (bizi şampiyon yapmayacaklar düşüncesinden kurtulmak)
2) fenerbahçenin net kötü niyet ile her hafta penaltı kazanmasını kamuoyuna yansıtmak
3) Ertelenen maçların istediğimiz tarihlerde oynanması için kamuoyu yaratmak.
4) Bu sene şampiyonuz. Net!

BurkayJK dedi ki...

Tek tesellim, Şenol Güneş'in oyuncuları bu olumsuzluklara rağmen kafa olarak hazır tutabilecek biri olması. Dediğiniz gibi bu soğuk havada ve bozuk zeminlerde oynamamamız belki de bizim için iyi oldu. Takımı çok özlediğim için duygusal hareket ettiğim oluyor. Yine dediğiniz gibi, ortada bir iş bilmezlik ve ihmal olduğu aşikar. Akıllara art niyet olabileceğinin gelmesi geçmiş yıllardan/tecrübelerden gelen bir şey, yadırgamamak lazım.

Ertelenen maçları derbi öncesine veya sonrasına koymazlarsa bu yoğun tempodan sağ salim çıkarız.

Takımı çok özledim olm. :(

Basar dedi ki...

Ertelenen maçlar 17 Şubat ve 15 Mart'a alınmış.

Ben genel olarak memnun oldum gibi... 14 ve 22 şubat arasında neden 18 değil de 17 olduğunu anlayamadım. Bir açıklaması vardır sanıyorum (UEFA maçının olduğu gün başka maç koyulamıyor gibi)

15 Marttan da memnunum çünkü öncesinde Rize'de maçımız var. Rize'den İstanbul'a dönmez direk orada kampa gireriz.

İki maçı da alırız, üstüne fener maçını da alırız. Biz 15'inde Trabzon'u yendikten 5 gün sonra gs de feneri yener.

Yanlış hesap Bağdat'tan döner!

Unknown dedi ki...

Cumartesi akşamı Trabzonda inanın 1 mm bile kar yoktu. Maç bir gece önce oynansa herhangi bir sorun olmadan oynanabilirdi, oynanmadı. Kar yağacağını bile bile zemin kaplanabilirdi, kaplanmadı. Trabzon cephesi bizi geren bir şey yok mantığıyla önemsemedi olayı, üstelik bir önceki maçımızın ertelenmiş olması da bu gamsızlıklarının diğer bir nedeniydi. Zaten iddiası kalmamış, hocası değişecek bir takım ve her hafta farklı sorunlarla boğuşan bir camia durumundalar. O yüzden hedefsiz kalmış Trabzonun bu maçı art niyet olmadan önemsememesi normal.
Trabzonda 2 gündür kar yağmıyor ancak yerler buz tutmuş durumda, jilet gibi. Bu saha bize yaramazdı, iyi oldu. Şenol Güneş ve Tolga Zengin Trabzonun çocuğu kontenjanında oldukları için ilerleyen haftalarda onlara karşı kazanmak daha kolay olacaktır. O yüzden bugünlerde oynanacağına ilan edildiği gibi 15 martta oynansın. Bizde şampiyonluk yolunda üst üste hem Trabzon hem de Rizedeki maçları izleyelim...

sports guy dedi ki...

Hayret nasil fener macinin oldugu haftaya almamis federasyon, sasirdim ben. O kadar da olmaz dediler herhalde.

Valla mart ortasina kadar istanbul disina cikmiyoruz. Psikoloji falan anlamam ben, fistik gibi fikstur var onumuzde. Takir takir temizlememiz lazim sampiyonluktan soz ediyorsak.

Unknown dedi ki...

Şu miloseviç ve kerim frei gibi faydasızları artık temizlemek lazım.

can dedi ki...

@ emir mfc
+1

Bu kadar vasat takimlarla yapilan maclarda bile 90 dakikada bir kirmizi kart goren defans oyuncusu mu olur allah askina?

Kerim de bir kere ilk 11 basladigi bir macta bir is yapsin artik! Bazen 3 milyon euro uzeri bonservis odedigimiz Kerim'in de Ozen'in bize attigi kaziklardan biri oldugunu dusunuyorum.

Unknown dedi ki...

Sivas belediyenin 60 numaralı oyuncusundan feyk yiyen beyinsiz kerim ile geri pas verirken top kaptıran ve kırmızı kart gören miloseviç gibi adamların bu takımda yeri olmamalı.

Unknown dedi ki...

Bence bu kerim faydasızı ortasahada göbekte oynayabilir. Asisti kanatta oynarken yaptı ama ortada okan buruk misali daha derli toplu gibi.

can dedi ki...

Maci izleyemiyorum ama inanilmaz bir mac olmusa benziyor. 10 kisi 2-0dan 3-2 kazansaydik iyiydi. Profesyonel futbolun dibindeki 4. ligde oynayan bir takimdan 4 gol yemek de aci tabii.

5 isabetli sutta 4 gol yiyen Gunay'in durumu da ayri bir tartisma konusu elbette. Bu arkadasin Besiktas'in birinci kalecisi olmasi filan tartisiliyordu yakin zamana dek! Umarim Boyko ile kaleci meselesi kapanir.

kokocambo dedi ki...

bu maçı en başta hoca ciddiye almamış arkadaşlar, istanbul'daki maça 14 kişiyle çıktı takım. ciddiye alan arkadaşlar için çerez kitap boyutunda malzeme çıkar ancak bence hiç almayın. yoksa, kaleci ve iki stoperi dışında lise takımı fiziğindeki bir ekibe karşı alındı bu skor yani. kıvılcımı ben yakmış gibi olmayayım ama :)

kokocambo dedi ki...

ha, bu arada mbia çin'e gidiyormuş 4m avroya. o daha mühim. öncesinde olağanüstü haller olmazsa, trabzon'u deler geçeriz.

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sports guy dedi ki...

Valla mac bence eglenceliydi. Sirf 7 yedikleri takimi eleyebilmeleri icin zaman zaman destekledim bile belediyesporu :)

10 kisiyken 6lik oluyordu zaten mac tore ve quaresmanin ciddiyetsizlikleri olmasa.

Neyse bu curcuna da bitti artik, yedek kadro gormeyiz uzun sure bi daha. Lige donelim isimize bakalim.

yilmaz dedi ki...

şenol hoca'nın 14 kişi çıkmasına, yedek kadro ile çıkmasına bişey demiyorum da, arkadaş necip serdar kurtuluş göbeğine ne gerek vardı, onu anlamadım ben. 10 kişiyiz karşında da öyle ya da böyle kupada 9 puan toplamış bir rakibin var. 3-2'yi de bulmuşsun. Maç bitene kadar top çevirsen en kötü 5-2 bitecek maç. Adamlar çoktan kabullenmiş yenilgiyi. Geçen sene Bilic'in yaptığı rakibi nedensiz yere ümitlendirme işini Şenol Hoca da yaptı.

Abuk subuk bi maç oldu. Buca'ya da eleniriz gibime geliyor. Bu ciddiyetsizlik bana hiç normal gelmiyor.

Unknown dedi ki...

Miloseviç sanırsam 3 kez 11 de oynadı.kasımpaşadan 3 yedik kalan 2 maçta da kırmızı gördü.mükemmel istatistik.

BurkayJK dedi ki...

Ben Milosevic'e yüklenilmesini pek anlamıyorum. Rhodolfo da sezon boyunca üç maça çıksa böyle abuk sabuk hatalar yapardı. Milosevic'i sürekli oynamadan analiz edemeyiz, yanıltıcı olur. Pedro gibi o da kiralanmalıydı. O da gitmiş olsa elimizde üç orijin stoper kalmış oluyor. Yetmez diyorsan Aras'ı almak yerine tecrübeli bir rotasyon stoperi alırdın. Transfer döneminin bitmesine hala zaman varken Milosevic'i sürekli oynayabileceği bir takıma kiralayabiliriz. Riskli bir iş olur ama ben bu çocuğu doğru dürüst izlemeden kaybetmek istemiyorum. Eğer linç edilmeyeceksem, çok lazım olursa Tosic ve Necip de stoper oynayabiliyor demek istiyorum. Yarım sezon idare edebiliriz. Bu saatten sonra böyle bir kiralama hamlesi olacağını sanmıyorum ama seneye mutlaka Günay ve Milosevic sürekli oynayabileceği takımlara kiralanmalı.

Coolio dedi ki...

@Burkay +1

sadrazam dedi ki...

Kerim'i atalım satalım diyenlerin klübesinde kim var acaba?
Maç oynanırken yorum yazmanın böyle sıkıntıları olabiliyor demek.

kokocambo dedi ki...

kerim, henüz olmamış gökhan töre. onu aşabilmesi için zekasını paylaşmak adına olgunlaştırmak zorunda. biliç'in son 1-2 dk oynattığı kerim, nasıl yok sayılabiliyorsa, milo'da da durum bu. kerim, bu sene daha fazla süre bulmaya başladı ve bence ufak ufak, yavaş yavaş bir yukarı çıkış görüyorum. bu kadar kolay harcamayalım oyuncuları.

Unknown dedi ki...

Kerimi tek pozisyonla değerlendirmek lazım, yediğimiz ikinci gol de kale arkasına doğru düz koşu yapması! Arkadaş rakip topu çizgiye doğru yöneltirse önünü kapatmaya çalışırsın, adamla birlikte hareket edersin adam gitmeden sen hareket edersen, bir anda kendini çizgide bulursun böyle.

Bu kerim'in sahip olduğu messi potansiyelini göremeyen sadece ben miyim acaba?
Bu adam sertan eser'in bir seviye üstü bir futbolcudur fazlası değil yahu!

QuaresmA dedi ki...

Ben bu maçı bilerek kaybettiğimizi düşünüyorum rakip seçmek adına. Seyirci avantajımızın olacağı Buca deplasmanı daha olumlu. Takım da isteksizdi, Şenol Hoca da sabote etti kendi çapında.

Milo'yu asıp kesmeyelim tamam, ama sezon sonunda kesinlikle Avrupa'ya kiralık gidip 1 sezon düzenli top oynamalı. Bu gördüğü kırmızılar geçen sezonki Pedro kırmızılarını andırıyor biraz. Basit liglerden gelen genç defansların bizim ligde bocalaması + Milo'nun maç ve tecrübe eksikliğinden kaynaklanıyor, bu sebeple 1 sezon Avrupa'da kendini toparlaması gerekiyor. İyi oynarsa dönünce oynatırız veya piyasa yaptığından satarız. Kötü oynarsa yollarız artık, yapacak birşey yok.

Son olarak; Buca'yı geçtikten sonra (geçersek) artık kupada aslarla oynamamız gerekiyor. Sırf yedeklerin gönlü olsun diye Buca maçı dahil yedeklerle oynamaya eyvallah; ama kupaya yaklaşıca almaya çalışsak iyi olur. Belki dinlendirme amaçlı rotasyon olabilir ama sırf yedekleri oynatmak için yedekleri oynatmamalıyız.

QuaresmA dedi ki...

emir mfc

Kerim'in en büyük özelliği patlayıcılığı. Yani kontraya çıktığımızda gole gitme özelliği en yüksek oyuncumuz belki de. Kapalı defanslara iş yapması için biraz daha kafayı kullanması, derli toplu oynaması, sakin olması ve kafayı kaldırıp pas olanaklarını görmesi lazım. GS ve 1461 maçında kapalı defansa karşı oynadığı oyunlarla umut verdi ama devamı gelmiyor, yine hala kontraya çıkarmış gibi kapalı defansa karşı oynuyor.

Yani aslında bunlar düzeltilmeyecek şeyler değil, o yüzden Kerim'de potansiyel yok diyemeyiz. Ama bunları düzeltmesi için çok vakti kalmadı. Kerim, Gökhan'dan 1 yaş küçük ve Gökhan onun yaşındayken takımı taşıyan isimdi.

mehmetozy dedi ki...

"kerim gökhan'ın olmamışı" yazısını okuyunca inşallah olmaz diye söylendim içimden.
eğer olgunlaşınca töre gibi olacaksa hiç olmasın ben bu haline razıyım.

birde dünkü necip'in pasları bir tek benim mi dikkatimi çekti? necip'i oldum olası begenmem fakat dün önyargımı yıkarcasına oynadı.

kendimi tanımlamam gerekirse veli kavlak'ın askeriyim fakat ne oluyo sana be çocuk, inşallah uzun sakatlık sonrası tempo tutma sendromudur.

peki oğuzhan olmayınca takımın ağızda bıraktığı yavan tada ne demeli? Oğuzhan'ı çok özledik bence.

son olarak şenol hoca bişey deniyo herhalde diye düşündüm maç boyunca. umarım sezon boyunca yapacağı tüm saçmalıkları tek maça sığdırmıştır zira fazlasıyla şaşırttı.


Unknown dedi ki...

Bu arada alakasız olacak ama Ekşi Beşiktaş twitter sayfasının hiçbir hesabı takip etmediğini gördüm. Bence destek babında resmi Beşiktaş sayfaları takip edilmelidir. Önerilerim;

https://twitter.com/besiktas

https://twitter.com/BJK_Basketbol

https://twitter.com/BJKHentbol

https://twitter.com/Voleybol_Bjk

https://twitter.com/BJKOzkaynak

https://twitter.com/BJKKartalYuvasi

https://twitter.com/VodafoneArena

kokocambo dedi ki...

@mehmetozy

hocam haklısınız ancak, kastettiğim gökhan'dan daha alt seviyede oluşuydu. beğenmediğimiz yönlerini geliştirirse gökhan'ı önce yakalar, sonra da geçer. tabi, gökhan'ın durumu nasıl bir seyir izleyecek, onu da bilmiyoruz.

necip, hakikaten isabetli uzun paslarıyla göz doldurdu vallahi. necip'e şu ikisini yapıp, gerisine karışma diyeceksin. görev tanımını sınırla, fazlasını isteme. bu rol oturmaya başladı galiba. verim alınır bu şekilde. veli'nin maç eksiği bariz, takımla uyumu da şöyle böyle. dile kolay, bir sene neredeyse oynamadı zamanla düzelir inşallah.

bir de, gökhan'ın maç kazandırışında, gökhan'ın yeteneklerinden belki de daha etkili olan biliç'in "ver gökhan'a, yapsın bir şeyler" iydi bence.

beagle dedi ki...

Mahalle takımına karşı, arada canını dişine takmasına rağmen takım rahat gol atamıyor. Epeydir söylediğim bu Kerim, Töre, Quaresma, Sosa grubuna 3 e 1 10 pozisyon versen hepsini yokedebilirler. bu adamlar ancak net boşta adam varsa ona servise yarar, yani muhakkak ceza alanında ikinci forvet özellikli oyuncu gerekli. Yoksa mal bu. AtAmıyorlar.

Şaşırtıcı mı? Değil. Yaşlısı da genci de bu adamlar hayatları boyunca iyi sayıda gol atamamışlar. Okulda gol atamayan adamdan Süper ligde hatta Şampiyonlar liginde gol bekliyorsun...

Kerim :))) Ben epeydir söylemekteyim. Gençken ne kadar çabuk satarsak o kadar iyi. 10 topun 9 unu kaptırıyor. Patlayıcı ama elde patlayıcı...
Fizik olmadığı gibi, şut yok, pas yok çünkü adamda top tekniği de yok.

Milo. Bir adamın bir iyi özelliği olur, kalanının oturmasını beklersin. Misal Atınç ve Rodolfonun hava üstünlüğü, Ersan'ın koşturması gibi. Opare ve Milo'yu 1 maç izleyen burada futbol oynayamayacaklarını anlardı. Milo yerden gelen pasa pozisyon alırken ayağını kırdı. Tahminen futbola çok geç başlamıştır.

Topçulardan önce Scout ekibi hedefimizde olmalı. Franco, Kerim, Milosevic, Opare hatta N'Doye... Abi takımı daha yakmadan bi defolup gidin, internetteki gönüllü scoutlar yapsın bu işi.

Coolio dedi ki...

biliç'in "ver gökhan'a, yapsın bir şeyler" yaklaşımı gökhanda egoyu tavan yaptırdı ve bu seneki laubaliliği ondan kaynaklanıyor. Geçen sene kraldı şimdi ise Şenol hocanın hızlı pas trafiğinde kral olamadığı için sene başından beri uyum sağlayamadı. Hele şu Q17 ile kanka modu beni hasta ediyor.

evet Oğuzhan kısaca "maestro". Onsuz olmuyor. Bu kötü bir yapılanma değildir. Her takımda belli adamlar olmayınca işler aksar. Oğuzhan'ın atağı başlatıp, olgunlaştırması ve hatta sonlandırması aşamalarındaki rolünü sarışınlarda yapabilen yok.

Serdar "the end" diyorum, başka söze gerek yok. Pektemek için 2 sene önce the end olması gerekiyordu ama nedense olmuyor.

Bu arada hızlı hücumlarda toplam 4 kanat oyuncumuz arasında topu en doğru şekilde gole yaklaştıran pasları hep Q17 atıyor. Sene başından beri kontrataklarda son adama attığı pasların çoğunluğu kazma vuruşlar nedeniyle gol olmadı ama Töre, Kerim ve Olcay'dan daha iyi beceriyor bu işi.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Kerimin patlayıcılık özelliği var ama dribling, oyun okuma, çevre kontrolü, isabetli pas gibi konularda ciddi sıkıntıları var. Hızlanma dışındaki kuvvet, dayanım gibi fiziksel özellikleri de yüksek değil, bunları tabi ki düzeltme imkanı var ama biz bu adama iyi para ödedik zamanında. Neredeyse töreye ödediğimiz kadar para verdik, bugün töre +10 milyon ederken kerimi aldığınıza satabilir miyiz acaba

Unknown dedi ki...

Juve de pirlo, real de ronaldo olmadığı zaman bu takımlar ne kadar yavan geliyorsa oğuzhan olmadığı zaman bizim takım da bize o kadar yavan geliyor. Takım sisteminin en önemli parçası şuan oğuzhan, doğal olarak da yokluğu hissedilir seviyede.

BurkayJK dedi ki...

Bucaspor başlığı nerede :(

BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Kiralık bir stoper daha aldık, üstelik geldiği takımda 19 maç oynamış. Fena gözükmeyen düşük riskle yapılmış bir transfer ki miloseviç de tecrübe kazanacak. Başkan orman ve yk transfer konusunda oldukça başarılı gidiyor.

QuaresmA dedi ki...

Bu Olcay bize ilk geldiğinde daha yetenekliydi, bu devre arasını da daha fazla kazmalaşarak geçirmiş. Bitiriciliği zaten kötüydü, artık kaleyi bulan şut bile atamıyor.

Coolio dedi ki...

@Quaresma, kesinlikle doğru. Olcay ilk geldiğinde bu kadar kazma değildi gerçekten.

Deneyimleri az olan iki defans oyuncusunu gönderip, iki önemli ligde düzenli forma giyen, deneyimli iki adam aldık. Umutluyum. Hiç bişey olmassa bile Ersan ile Rhodolfo işi daha sıkı tutarlar forma aşkına. Bu motivasyonun etkisini göz ardı etmeyin, bakınız: Tolga. 40 yıl düşünsem o topu tutacağını düşünmezdim. Topu çelmeyi geçiyorum, tuttu resmen topu. Kenarda ısınmaya başlayan Boyko etkisidir bu.

Sosa'daki ciddiyet geri geldi. İlk geldiği andaki azim ve ciddiyetle oynuyor. Bunu da takımla antremanlara başlayan Tolgay etkisine bağlıyorum.

Cenk topu her aldğında ayağından çıkarmakta çok geciktiği için atakları bozdu. Az zaman çok şey yapacam olayı hep zarar vermiştir, birinin ısrarla bunu hatırlatması gerek.

Sakatlıktan dönenler ve yeni transferle birlikte en zayıf noktamız sol bek kaldı. Sezon sonu için şimdiden arayışa girerler umarım..

YSY dedi ki...

Alınan stopere hiçbir itirazım yok. Gerçi son yıllardaki genç oyuncu transfer tarzımızın dışında işler oldu biraz franco ve milosevicin gönderilmesi. Bunların yerine iki olmuş adam aldık. Seneye (inşallah diyorum) ŞL maçları kupa vs düşünüldüğünde ihtiyaç duyulacak bir stoper mantığı da güdülmüş olabilir veya Ersan'ın sene sonu gönderilme ihtimali üzerine yapılmış bir transfer de olabilir. Fakat şu kısa zamanda bize ismailin üzerinde tosici gönderip iyi bir sol bek daha fazla şeyler katarmıydı diye de düşünmüyor değilim.

planck dedi ki...

https://twitter.com/OptaCan/status/694100682522099712

yilmaz dedi ki...

@YSY ben takımın yaş ortalamasının bir politika olarak yükseltildiğini düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

Geçtiğimiz sezon Galatasaray'da oynayan Kaan Baysal'ı da almışız son saatlerde. Merkez orta saha oyuncusu. Kendisini bilen izleyen varsa birkaç şey yazıversin. Sanıyorum U21 ile maça çıkacaktır. Eslem'in yokluğu da alınmasında etken olabilir. Galatasaray forumlarında birisi şöyle demiş herhalde; "Bizde yıllık 150 bin euro alıyordu her sene 25 bin euro zam alacaktı 5 sene boyunca. Beşiktaş ayda 2500 lira verecekmiş. Yıllık 30 bin lira. %1500 daha azı." :)

QuaresmA dedi ki...

Yakında asgari + yol + Sodexho'ya topçu alacak başkan.

BurkayJK dedi ki...

Gaziantepspor başlığı :(

BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Ersan 7 milyona mı gitmiş... çok temiz para... yenisi için şimdiden sezon sonuna adam bakmak lazım..

Unknown dedi ki...

Para temiz de devre arası defans ile bu kadar oynamak beni korkutuyor. Üstelik Ersan eldeki tek sol ayaklı stoper iken. Marcelo veya Alexis sol stoper oynayabiliyorsa sorun değil ama yine de bilemedim. Devre arası kaleci de dahil geride çok fazla değişiklik oldu. (Not: Ersan'ı Beşiktaş'ta en fazla yedek oturturum)

kokocambo dedi ki...

ersan, beşiktaş kariyerinin en büyük katkısını yaparak gitti, yolu açık olsun. gelen para, muhtemelen maaşlar, birtakım borçlar ama daha da önemlisi stada gidecek. sanırım ve inşallah stadı zamanında açıyoruz galiba.

Emrah dedi ki...

Bugün birkaç çeki yazılmıştı Beşiktaş'ın. 7 milyon euro vereceklerini söylesek kimse inanmazdı 1 sene önce. Süper oldu.

nuri mu dedi ki...

Çok iyi para kazandırarak gitti ama inşallah ersanı aramayız.
hele ki şampiyon olamazsak yönetime bu konuda çok eleştiri olur.

Ayrıca mersin neyse de trabzon maçında tosic veya necip e kaldı stoperde oynamak..

Coolio dedi ki...

ne özledik takımı be!! bir de yeni oyuncularla beraber çok merak ediyorum.

turgay dedi ki...

çok iyi para da ersan için ama yine de sezon sonunu bekleyebilir miydik diye düşünüyorum. yeni gelenlerin uyumu çok önemli hale geldi artık. avantajımızı kaybetmeyiz inşallah.

Hasta ti dedi ki...

bugun erdem ulus'un yazisini okudum ersanin tipi 5 milyon etmis olabilir diyor. bayildim bakis acisina. uzak doguda avrupali gibi gorunmek icin estetik yaptirdiklarini izlemistim belgeselde, gozlerini kocaman yapiyorlar,saclarini renkli renkli boyuyorlar, cene cikik,burun dikdortgen olsun diye estetik.
burun,cene tamamdir ama veli'nin saclari da sariya boyayip ustten toplasak mi? hepberaber bir el atalim ha?

Coolio dedi ki...

Tesüf ederim, Veli'den önce İsmail ve Pektemek var lütfen.

turgay dedi ki...

şimdi de sosa için 20 milyon euro diyorlar. bu çinliler kafayı yedi yemin ediyorum

QuaresmA dedi ki...

Sosa için de yine Çin'den uçuk bir teklif yapıldığı yazılıyor. Valla ben bu satış(lar)dan bir taraftar olarak memnun değilim. Bu işin ticareti gözünden bakarsak bu rakamlar reddedilemez evet, ama sezon başında olduğu gibi Demba Ba ve Atınç'ın paralarının önemli bir kısmı yine borç ve maaş ödemelerine gidecek. Ben ise taraftar olarak şampiyon olan takımı görmek isterim. Ben yeni gelen stoperlerin Ersan'ın yerini doldurabileceğini zannetmiyorum.

Kaldı ki borç yükümüz zaten çok fazla. Bu Ersan ve belki de Sosa'dan gelecek para belki kendi yağında kavrulan, transferden gelen parayı yine transfere harcayan, çok az borcu olan sıradan bir Avrupa takımı için olumlu olabilir ama biz oyuncu satarak borç ödeyemeyiz. Sıradan bir kulübe kıyasla Beşiktaş'ın saha dışı gelirleri çok yüksek, bunları arttırarak ve düzenli Şampiyonlar Ligi geliriyle borcu ödememiz gerekiyor. Bu borç ancak böyle kapanır. Borç 300 milyon Euro, biz iyi topçularımızı satarak bunu ödeyebileceğimizi sanıyoruz.

QuaresmA dedi ki...

Son olarak ideal 11'de gözü kapalı kaptan yapabileceğin topçu kalmadı. Satılmazsa Sosa, Atiba veya Mario Gomez'den biri kaptan olur herhalde Olcay 11 başlamadığında. Yabancı kaptan saha içinde bazı açılardan sıkıntı. Ersan ideal de bir kaptandı.

Hasta ti dedi ki...

yahu tv'deki fenerlilerin hepsi siyirmis. mehmet demirkol diyorki:"7 milyon az, oyuncunun 1 senelik maasinin 5 kati olmali bonservisi"
ah be tontonum, ah be entelim, ah be karin tokken iii niyetlim, ah be yokluktan var olmusum.
1)ersan kac yasinda? 2)kac sene kontrati kalmis+kac para aliyor burda(carp ikisini bonservis hesaplicaksan illaki) 3)piyasa degeri nedir? 4)bu maasi vermezlerse onun cin'e gitme olasiligi nedir?
walla eskiden spor programlarini takip ederdim, yatistirici bir etkisi olurdu. ama bu sosyal medyanin suyuna giden, "eskimis yasli spor yorumcularinin jargonunu" kullanmayarak akli sira entellik yapan, yeni kelimelerle yeni bakis acisi getirebilecegini sanan, aslinda hala mahallesindeki halinden bir iki kitap,belki dandik bir universite diplomasi otesine gecememis, her halinden de bunu belli eden adamlarin ellerinde kalem sanki birsey dusunmuste, anlatiyormus havalarina girmeleri birtek beni mi deli ediyor?

CDiS dedi ki...

Kör ölür badem gözlü olur demeli aslında. Hemen herkesin kabul ettiği, Fenerbahçe maçındaki malum pozisyonda hakem gaza gelip Ersan 'ı atsaydı bugün hepimiz şarkılar söylüyorduk arkasından Ersan 'ın, belki de küfürlerle karışık. Sezon başında 4 milyon euro deniyordu, herkes havalara uçuyordu, satılsın diye. Ersan, çok iyi başlangıç yapmış, 2 kere üstüste çapraz bağ sakatlığından sonra asla o seviyeye çıkamamış vasat bir stoperdi, bu sene oynamasının, düzenli ilk 11 oynamasının sebebi, takımdaki tek hamleli stoper olmasıydı, Alexis ve Marcelo 'nun bu özelliklerde olduğunu düşünürsek, 2 hafta sonra yedek kalması bile yüksek ihtimaldi. Sayısal eksikliğe düşüldü denirse, sadece lig ve kıytırık kupa 'da mücadele edecek, yani maksimum 22-23 maçı kalmış bir takım çok olağanüstü şeyler olmazsa, 3 stoperle rahat rahat idare eder. Tosiç, Necip hatta ve hatta Atiba ile zorunlulukta 1-2 maç oraya çekilebilir, inanın Ersan 'dan çok daha aşağı bir performans da sergilemezler. 7 milyon euro, 29 yaşında, kariyerinde hiç bir zaman üst seviye olamamış bir stoper için çok çok iyi paradır, bu şartlarda onu satmamak büyük bir hata olurdu. Ayrıca, Ersan ne zaman kaptanlık yapmış, sezon başından beri nasıl bir kaptanlık faktörü vardı takımda, rakiplerimizde, mesela Fenerbahçe 'deki kaptanlık faktörü nedir gibisinden sorular sorulabilir ve de pek önemsenmeyebilir. Ersan 'ı satan şampiyonluğu satar demek saçmadır zira bu adam 5 senedir Beşiktaş 'tadır ve sadece 1 Türkiye kupası kazanmıştır.
Sosa 'nın durumu ise farklı, sezon sonu veya Ocak ayının hemen başında bu teklif gelse, (30 yaşındaki bir adama 15 milyon euro) 1 dakika düşünülmesin, satılsın derdim. Ancak, yerine adam almadığınız/alamayacağınız bir ortamda, Sosa gibi takımın en önemli oyuncularından birini satmak risktir. Hem Veli hem de Tolgay eğer ilk G.Antep maçından itibaren %100 fit başlasaydı, tartışılabilirdi, ancak bu iki oyuncunun bu sene %100 'lere çıkması biraz zor gözüküyor. Dolayısıyla, mevcut bölgede, sayısal bir eksiklik söz konusu oluyor.
Oyuncu satmak bir yönetim biçimidir, planlı, düzenli işler yaparsanız, futbolcu satarak sürekli büyür, ekonomik anlamda rahatlar, futbolcular için de cazip bir takım haline gelirsiniz. Porto, Atletico Madrid örnekleri ilk akla gelen örneklerdir.
Bence, Gaziantep maçıyla artık futbola dönmeliyiz, ligin açık ara en iyi futbol oynayan takımının taraftarlarıyız ve gerçek futbolu çok özledik..

CDiS dedi ki...

Ancak, tabi şöyle bir şey de var, sonuçta Football Manager veya Fifa oynamıyoruz, futbolcular, duyguları olan kişiler, Sosa 'ya gelen teklif sonrası, futbolcu illa ki gitmek istiyorum der ve gönderilmezse, o da sıkıntı olur (muhtemelen Beşiktaş 'tan aldığının 2-3 katı teklif edildi). Zira, hem futbolcudan bu koşullarda verim almak zorlaşır (bkz. Fernandes) hem de oyuncu mundar olmaya başlar, bu paralara elinizden çıkarmanız zorlaşır.
Bunu da unutmamak gerekiyor haliyle..

Coolio dedi ki...

Transfer konularında çok net bir görüşüm var: oyuncunun ederinden fazla bir teklif geldiyse direk satacaksın!! Eğer oyuncunun ederi kadar bir teklif geldiyse, oyuncu gitmek istiyorum dediyse direk satacaksın! Ersan durumunda yönetimin hiç bir hatası yok. Yerine iki tane kağıt üstünde Ersan'dan daha iyi adam aldılar ve öyle sattılar. Ayrıca bütün pazarlık sürecini de iyi yönetip fiyatı maksimuma çıkardılar. Yerine elle tutulur adam almadan yapılan satışlar eleştirilebilir ama bu gibi durumlar değil. Ersan takımın değerli oyuncusuydu ama hiçbirimiz memnun değildik. Birçok eksiği vardı.

@Querasma, Ersan takımdaki 3. kaptan sanırım. Onun öncesinde Necip ve Tolga var. Ama takım içindeki arkadaşlık, abilik katkısı tartışalmaz derecede iyiydi.. Kaptan kim olmalı diye sorsan Ersan derdim. Ondan sonrada Oğuzhan derim. Bu sene takımı sahiplenmesi ve arkadaşlarını yönlendirmesi çok ilginç boyutlara ulaştı Oğuzhan'ın.


İki erteleme maçında bence Tosic oynayacak. Normal maçlarda Rhodolfo-Marcelo olur ama ben hocanın Boyko tercihini merak ediyorum. Haftasonu Boyko oynasa Tolga'nın oynayacağı erteleme maçları öncesinde Tolga'nın ritmi bozulacak dolayısıyla bunu tercih etmeyebilir. Ama Boyko'dan çok umutluyum ve sahada görmek istiyorum bir an önce.

CDiS dedi ki...

@coolio

15 mart 'ta oynanacak Trabzon erteleme maçı. Ritmi bozmayalım diye mart'ın sonuna kadar oynatmamalı mı? arada fener maçı da var. zaten mart 'ın sonuna kadar iyi oynarsa sezon sonuna kadar da oynayabilir, kaleci transferi yapmış olmanın da pek anlamı kalmamış olur bence..

QuaresmA dedi ki...

Coolio

Daha Veli var ama bunların hepsi yedek bu sezon. Tolga da umarız yedeğe düşer artık.

Oğuzhan yakın bir gelecekte asla bu takıma kaptan olamaz çünkü hala daha ergen triplerine sahip. Futbolcuların hakeme itiraz etmesi artık alışıldık bir durum ama bu itirazlar sarı karta kadar sürmemeli, bu çizgiyi bilmeli profesyonel futbolcular. Bunların dışında bir pozisyona, bir rakibe, bir hakeme takıp devre olana, maç bitene veya oyundan alınana kadar kafasından atamıyor. Ya oyunu düşüyor, ya da sarı kart yiyor bunların sonucunda. Bence Oğuzhan bu takımda kaptan olabilecek en son oyunculardan birisi.

İşin doğrusu 11 başlayan Türkler arasında kaptanlık meziyetlerine sahip bir oyuncu göremiyorum. Atiba Türkçe'yi söktüyse düşünmeden kaptanlık verilebilir.

Basar dedi ki...

Bizim oyuncuların dil derdi yok, Bence Hoffenheim'de 5 sezon kaptan olan Beck takıma gayet güzel kaptanlık yapabilir.

İlla Türkçe bilen kaptan istiyorsak, dil ve entellektüel seviyesi gayet yukarıda olan İsmail'de düşünülebilir.

Coolio dedi ki...

@Querasma

İlginçtirki Oğuzhan için söylediğin şeyleri ben bu sezon onda görmüyorum. Her yazdığını geçtiğimiz sezonlarda yaptı ama bu sene her maç 90 dk oynamasına rağmen sadece 1 itirazı abartıp kart gördü ve konsantrasyonunu bir süreliğine kaybetti. Geçtiğimiz senelerin etkisinde olabilir misin acaba? Bu sene tam tersine ergen itirazı yerine yıldız futbolcu tarıznda itiraz yaptı (garip bir tabir farkındayım) ve hiç uzatmadı bunları, tam tersine arkadaşlarını uzaklaştırdı hakemin yanından. Ayrıca geçtiğimiz senelerde takımdan kopuktu biraz ama bu sene takımın başarısına odaklanmış gibi. Bir de geçen seneden farklı olarak takım arkadaşlarını lider oyuncu modunda yönelendiriyor. Durmaları gereken yerleri, yaptığı hataları ikaz ederken görüyorum. Neyse bu kadar övdüm yeter..

Yabancı kaptan olarak Atiba tercihenede katılmıyorum (kişisel görüşüm, elbette herkes gönlündekini söyleyebilir). Atiba'nın görev bilinci, istikrarı gibi özellikleri ön planda olsa da hakemle ilişkileri pek olmayan, hakemler tarafından da pek kaale alınmayan, bir tip gibi. Soğuk kanlı olmak güzel ama Atiba fazla soğuk kanlı olduğu için arkadaşlarını ateşleme konusunda da sıkıntılı görüyorum.

Neyse ya çok uzatttım.


@CDIS
Bende direk oynaması gerektiğine inanıyorum ama Şenol Hoca'nın ne karar vereceğini bilmiyoruz. Heleki zaten oyuncu değişikliği yaşamış defans hattına bir de kaleciyi değiştirme riskini alırmı bilemiyorum?

Murat dedi ki...

Arda'ya GS'nin yaptığını biz de Oğuzhan'a yapmalıyız. Oğuzhan'ın bu seneki gelişiminin önemli kısmının mental de olduğunu görmek lazım. Populist bir yaklaşımdan ziyade, gelişen futbolcuya iyi bir ödül bu, hatta kapatanlık gibi ossuruklaştırılan ama aslında cok önemli bir felsefenin parçası olan bir durum bu.

QuaresmA dedi ki...

@ Basar

Dil mevzusu takım içi iletişimden ziyade hakeme derdini anlatabilmek için gerekli bence.

@ Coolio

Oğuzhan daha geçenki Buca maçında bir pozisyondan sonra rakipten bir oyuncuya takıp, onun üzerine oynayıp sonunda sarı kart yedi. Derbi maçta Melo'ya yaptığı gibi bir oyuncunun üzerine oynayıp kırmızı yedirmeye çalışmasına tamam ama alt tarafı 2. lig takımıyla oynadığımız kupa maçında bunlara hiç gerek yok.

Aslında Türk futbolunda pek kaptan gibi kaptan kalmadı. Nerede Rüştü, Bülent, Hakan Şükür, Ümit Özat, Emre; nerede şimdikler? Kaptanın hem soyunma odasına liderlik yapması, hem saha içinde bi teknik direktör gibi taktiksel işleyişin sürdürülmesini sağlaması, hem de hakemlerin rüyalarında bile yönetemeyecekleri maçları oynamış biri olması gerekiyor. Bizde bu kriterleri şimdilik tek sağlayan Mario Gomez; ama o da hakemlere derdini anlatamıyor. Kaptan sıkıntısı sırf bizde değil; FB ve GS'de de var ama onlarda durum biraz daha olumlu. (Selçuk, Mehmet Topal) Trabzon'un kaptanı Onur ise felaket.

Armagan dedi ki...

Ersan her ne kadar bu yarı dönem savunmanın bel kemiği haline gelmiş olsa da gelecek sezon istenilen seviyede oynamayacaktı, benim gözümde iyi bir yedek olacaktı bu yükselen formuyla. Şimdiki durumda kritik olan Marcelo'nun takıma olan uyumu, eğer denildiği gibi 1-2 maçta 11e girebilecek düzeydeyse birkaç haftaya farkını ortaya koyar umarım.

Antep maçına Tolga'yla başlanabilir duruma göre. Takımın en golcüsünü Trabzon'a sattılar, çok zorlayacaklarını sanmam. Boyko geleli 2 hafta oldu, hocanın tercihi. Tolga ztk son 16 maçları ve mersin maçıyla birlikte trabzon deplasmana hazır çıkar.

Oğuzhan'la kaptanlık konusu anlamlı olur, düzenli oynayan İsmail'in de hakemlerle iletişimi iyi gibi. Yabancı oyuncu olacaksa da tercihim Sosa olurdu.

ozkankaya35 dedi ki...

Olüyü diriyi düdükledik...kaptan kaldi...

ozkankaya35 dedi ki...

Olüyü diriyi düdükledik...kaptan kaldi...

QuaresmA dedi ki...

Valla takımda kazanma kültürüne sahip lider oyuncuların olmadığı sürece son 2-3 sezondur en iyi topu oynayıp niye şampiyon olamadığımızı daha çok sorgularız.

tosunpasa dedi ki...

blog terkedilmiş....

Basar dedi ki...

@QuaresmA

Gomez bilimum kupayı almış bir oyuncu, Beck'in şampiyonluğu var, Quaresma Porto'da şampiyonluk yaşadı, Sosa ve Boyko Uefayı , Rhodolfo Sudamericana'yı kazandı...

Bence bu sezon farklı olacak.

YSY dedi ki...

Oğuzhanda yırtık varmış. Maçta yok

BJK4EVER dedi ki...

Veli ve Tolgay'i daha iyi hazirlasaydik su an kara kara dusunuyor olmazdik. Hem Veli hem Tolgay oldukca urkek bir goruntu cizdiler oynadiklarinda. Maalesef oyunculari rahatlatip guven asilayacak kadar oynatmadik. Asagi tukersen sakal yukari tukursen biyik durumundayiz maalesef.
FB macinda da sasirtmayacak seyler oluyor. Ilk uyariyi vermeden zaman gecirmek icin sari kart, dunyanin en ucuz 2 sarisindan dogan kirmizi kart vs. Bizim maclarda tekmelere cikmayan sarilar Kadikoy'de en ufak temasta aninda cikartiliyor hakem tarafindan. Ama Kadikoy'deki tum maclari serefsizlikle alsalar bile deplasmanda takilacaklar, hic suphem yok.

Unknown dedi ki...

Pele olsa hazırlasan ne olur ki adamların rakibi yine 10 kişi! Bu sene 10.defa oluyor bu.. Tiyatroya bak üstüne penaltı veriliyor, penaltıyı van persie fernandaoya al sen at lütfen diyor. Fernandao penaltıyı kaçırıyor, ilk teselli rvpden geliyor. Sonrada sevgi yumağı oluyorlar...

Rüyanın sonunda ıslak uyanırsınız inşallah, ne diyim...

Unknown dedi ki...

Mükkemmel bir yazı eline sağlık.
Hele ki sonuç paragrafın.!

Unknown dedi ki...

Türkiye futbolunun gerçeği eskişehir-akhisar maçında görüldü, hala cihat hoca haklı diyor medyadakiler.. Bariz şekilde emek hırsızlığı yapılmış, hakem ve akhisar işbirliği ile gol atılmış, hala goygoy.. Yok hakem hata yaptı, yok profesyonelce davranıldı.. Hep aynı terane..

Aynı akhisar geçen hafta fenere yattı, aynı akhisar gsnin ligde, kupada altına yattı, aynı akhisarın bize oynadığı topu da biliyoruz, gördük.. Konyanın fenere nasıl 'oynayacağını' da biliyoruz..

beagle dedi ki...

Turkkant ve diğer arkadaşların İsmail yorumu son derece doğru. Hiçbir işi doğru yapmaya isonun arkası sürekli kaçan adamla dolu. Marcelo sağlam çıkmasaydı şimdiye kopmuştuk. Hücuma verdiği destek de genelde sonuçsuz kalıyor, fakat o destek için takımın dengesini bozuyor.
Berbat Tosiç en azından bu kadar adam kaçırmıyor. TS maçında mecburuz ama sonrasında Tosiçe dönmek daha mantıklı.

YSY dedi ki...

Marcelo demişken kimse o elin ne işi vardı diye sormuyor. Allah'tan tolga kurtardıda ört bas edildi eğer birde gol olsaydı sıkıntı yaşardık. O ne acemilikti öyle ya.

cochise dedi ki...

herkese selamlar, Ankara'da yaşadığımı bilenler için 'güvendeyim'. bu ya da önceki maç yada fener maçıyla ilgili birşeyler yazmak istiyorum ama işyerine bir kaç km mesafede bir ay arayla ikinci kez bomba patlamış olduğu durumda (ve şehrin çok dışında oturduğumuz için güvenlik gerekçesiyle memnun olmanın verdiği hisle) elim gitmiyor..

Tarihte de gündelik hayatta da genelde kötü ve güçlü olanlar kazanıyor. GS'nin aldığı skandal penaltı / FB'nin ya penaltı kazanması ya da rakiplerinin kırmızı görmesinin artık arsızlık/utanmazlık seviyelerini çoktan geçmesi.. Umarım kazanırız da adalet bari burada tecelli eder..

EC dedi ki...

Adalet varsa ki - inaniyorum var - bu FB nin oyunlarina, Demiroren in itliklerine, Siyasetin Futbola populist ve oy devsirme sekliyle yaklasip ulkenin midesini bulandirmasina karsi duracak bir adalet var..

Tum medya bir kac gunlune simdi Trabzon'lu...
Trabzonspor lululara sirin gorunmek , gonul almak ve Besiktas'in yoluna tas koymasini ummlari igrenc otesi.
Sirf -zengin, simarik, guclu ve okul mudurunden ( RTE () torpilli FB sampiyon olsun diye yalakaliklarda ve Trabzona yapilmis hakem hatalarini simdi isitip servis etmeleri, bize karsi kurmaya calistiklari entrikanin disa yansimasi..

Futbolu oynayan biz, kaymagini yiyen renkliler..

Allah Hepsinin Belasini Versin!!! Aydninus bu ulkedeki insan ( normal vatandas ) profilinin disa yansimasidir.. Ulkemiz yozlasmaktadir.. sokagimizda eski arkadasliklar, komsuluklar yok olmakta, aileler arasinda, kardesler arasinda cikarlar yuzunden buyuk kavgalar cikmakta ve toplum catirdamaktadir!

Renkli ve Yandas Medya hala Ankara da 4 ayda meydana gelen 3cu buyuk terrorist aktiviteye ragmen Survivor unu, ruya tabirlerini vb yayinlamayi surdurebiliyorsa zaten artik tek bir toplum oldugumuz soylenemez!

Hangi dunya ulkesinde 3-4 ayda polis merkezinden, basbakanlik ofisinden, meclisinden bu kadar uzaklikta ust uste bombalar patlayabilir!
halki kandirmak icin ardindan ucaklari kaldirip Kandili bombalatmak ( bombalarin masrafina yazik! ) eger PKK yaptiysa - ki yapmistir da- once meclisdeki PKK uzantilarini toplayip acil kurulacak guvenlik mahkemeleri ile yargilamaya baslasaniza eger gercekten teroru bitirmek istiyorsaniz! O MEclis Uzantilarinin PKK ya yapmadigi destek kaldi mi?

20 yildir yurtdisindayim ve diyorum ki bizi yonetenler Turk degil.. Musluman da degil.. bir Turk ve Musluman yonetici bunlari ulkesine reva gormez!

bunlar zevk aliyor tum bu olan bitenden.. nerede bir yesil var kurutuyorlar, nerede bir guzellik var yok ediyorlar.. umitlerimizi yikiyorlar... ne icin?

bitiyoruz..

Allah Hepsinin Belasini Versin.. Adalet varsa eger..

EC

alkışlıyorum, seni...

Unknown dedi ki...

Trabzonspor'da Serge Akakpo ve Jose Bosingwa lisans olayından, Aykut Demir cezalı olduğu için, Güray Vural, Onur Recep Kıvrak, Mehmet Ekici ve muhtemelen Özer Hurmacı sakat olduğu için oynamayacaklar. Muhammet Demir'in durumu şüpheli.

defans kurguları cavanda-douglas-mustafa yumlu-musa nizam şeklinde olacak. yani bizden çok farkı yok kurgu olarak. üstelik onur'un oynamayacak olması da bizim için büyük avantaj.

yarın kazanacağımızı düşünüyorum, aksi durumun fener'i daha iddialı duruma getireceğinin farkındalar..

QuaresmA dedi ki...

Şenol Hoca'yı severim ama şu dönemdeki Olcay ısrarı; İlhan yerine zamanın Galatasaray mafyası sebebiyle her maç Şaban'ı oynatıp belki de Dünya Şampiyonluğu'nu kaçırmamıza benziyor. İnşallah şampiyonluğa mal olmaz bu ısrarı da.

Unknown dedi ki...

Şenol hocanın milli takımının ulaştığı başarıda oynattığı futbolun etkisi vardı, o zamanlar 90 dakika'da hıncal uluç sabahtan akşama kadar Şenol Hocaya sallardı. O dönemde hocaya çok haksızlık yapıldı, takımın oynadığı olağanüstü futbol ve hücum çeşitliliğinin tek sebebi esasında Şenol Hocaydı. Ronaldo-Rivaldo-Roberto Carlos gibi adamları ve yeni yetme Ronaldinho'nun oynadığı takıma yenilmiştik, adamlar Almanları da yenip şampiyon oldular.

Olcay'ın olmadığı oyunlarda ne kadar durağan bir takım olduğumuzu görmemiz lazım, bir tarafta Quaresma diğer tarafta Kerim veya Cenk Tosun oynamamalı, Olcay son maçta gayet de iyi iş gördü. Kaçırdıklarına laf edebilmemiz için önce diğerlerinin de Olcay kadar sahada verebilmeleri lazım.. Ayrıca yedek kulübesinde her zaman atacak kurşun bulunması iyidir.

Unknown dedi ki...

Sezon sonu sözleşmesi bitenlerden bazılarına ön sözleşme imzalatsak şimdiden keşke;

caner, (mümkünse çökelim)
topal, (mümkünse çökelim)
gökhan gönül, (çöksek de gelmez)
emrah başsan, (çökelim)
emre çolak, (çökelim)
eren albayrak, (duruma göre çökülebilir)
koray altınay, (serdar'ın hem daha genci, hem daha iyisi çökelim)
djalma, (bizde eksik olan pırpır kanat, çökülebilir)
nakoulma (bizde eksik olan pırpır kanat II, çökülebilir)
karcemarskas (2 yaş genç olsa veya boyko olmasa çökülebilirdi)
ferhat kaplan (gs çöksün)

EC dedi ki...

Caner gelmez..
Mehmet Topal keske alinsa. ( Atiba da bir gun emekli olacak )
Eren Albayrak ) Kesin Is Yapar ) Adam orta yapabiliyor en azindan..
Koray Altinay ( is yapar )
Karcemarkas I alirdim her halukarda 3cu kaleci olarak, Boyko yada Tolga yi kiralardim..
Edin Visca yi alirdim ben diger pirpirlarin aksine..

QuaresmA dedi ki...

Topal da gelmez.

Krizdeyken GS'nin bazı işe yarar topçularını zorlamalıyız bence. Bazı dış sebepler yüzünden kötü performans gösteren veya taraftar goygoyu sebebiyle performansı kötü olduğu düşünülen, bu sayede de değeri düşmüş topçuları var. Zaten krizdeler, satış yapmalılar. Son olarak da 1-2 kritik oyuncularını koparabilirsek psikolojik üstünlük kurarız. (Figo transferi gibi)

kokocambo dedi ki...

fenerlilerin olmayışı, en başta mali sebeplerden olur. henüz maaşlarını karşılayabilecek durumda değiliz, kaldı ki, fener hiçbirini bırakmaz (caner belki yurtdışına gider, diğerleri de turnuva performanslarına göre gidebilir). emre çolak bizde parlar ama asıl podolski tam bize göre olurdu, ikisi birlikte olası gt-q satışı sonrası süper olur. emrah ve eren belki tercih edilebilir ve daha gerçekçi transferler ama diğerleri takıma seviye atlatacak oyuncular değil, yaşları da var, mali getirisi olmayacak işler, gereksiz bence, belki nakoulma faydalı olabilir hamle oyuncusu olarak. karce, iyi bir çizgi kalecisi ancak bize uyacağını düşünmüyorum. kayseri'nin yeni kalecisi ahamada çok iyi transfer olmuş, çok beğendim. sağlam bir duruşu var, refleksleri, motivasyonu, zamanlaması ve ayağı düzgün esmer bir kardeşimiz. onu isterdim bak. akşam maç var ya, bir durun.

emruli dedi ki...

Merhaba;

Şu kötü formuyla Olcay'i savunacak değilim ama Olcay'in onemi, oynamadığı maçlarda ortaya çıkıyor. Ben açıkçası bugün şanssızlığını veya kazmalığını kıracağını düşünüyordum. Maalesef 11'de yok. Umarım ben yanılırım, takım kaldığı yerden devam eder. Q17'nin son donemdeki oyununu ve tavrını çok beğenmekle birlikte, varlığının, Beşiktaş'ın oyun felsefesine zarar verdiğini veya bir başka deyişle Beşiktaş'in Q17'nin oyun tarzına göre oynamadığını düşünenlerdenim. Daha önce de yazıldığı gibi keske yazın Olcay'in iyisini alabilseydik. Okumayanlar için aşağıdaki yazı düşüncelerimi cok iyi yansıtıyor.

Akşam da kazanırız bence :)

Sevgiler..

http://besiktasliyiz.net/trivela-out-besiktas-in/

EC dedi ki...

Trabzon bir cilginlik yapip;

Esteban
Cavanda - Mustafa - Douglas - Yusuf
Erkan - Aytac - Okay - Marin
Muhammed - Cardozo

ile cikiyor.. cift forvet defans yok Besiktas da saldiralim bari diye..

kaybedecek birseyleri de yok!

FB ye boyle cikmazlar ama o ayri konu..

saldirsinlar bizde gol atalim..

kokocambo dedi ki...

muhammet, devre arasında alınmadı mı? bize karşı nasıl oynuyor?

QuaresmA dedi ki...

Bizim maçtan önce alındı, oynayabiliyor.

Trabzon ya herro ya merro demiş. Ya kazanırlar ya da fark yerler böyle.

met1903 dedi ki...

if you want justice you've come to the wrong place.(tyrion lannister aksanıyla)

met1903 dedi ki...

şu an trabzon elle gol atsa hakem verecek o derece taraflı

ozan dedi ki...

Ibne penaltiyi gordu vermedi , geri pasi vermedi , 70e kadar sarida vermez. Hazir ulke karisik besiktasi dograsak kimse bisey demez maci oluyor

kokocambo dedi ki...

maçtan önce yazacaktım unutmuşum "ülke karışıkken, beşiktaş aleyhine aleni kararlarla, trabzon'a sezonu telafi etmek için güzel bir akşam" diye. aynen öyle işliyor.

başta q17, ismail ve oğuzhan'dan sıfır katkıyla devam ediyoruz. şunlardan iki tanesi biraz olumlu iş yapsa, çok rahat gol atacağız. bir de tam olcaylık maç.

EC dedi ki...

Ismail I cikarsin Olcay I alsin sol beke bin kez daha faydali oynar!

hakem I birisi oralarda vursun madem.. ulke hazir karisik iken.. ancak boyle anlar Demiroren in Itleri!

Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Derbide gordugumuz itiraz meselesi de burada ortaya cikti yine. Hakemin gozu onundeki penalti verilmiyor, kimseden cit yok. Orada 5 kisi hakeme cokmezsen 10 dakika sonra olan bariz geri pasini da vermez iste. Harbiden yazik yahu. Rize bile hakeme cokerek zorla hak ettikleri penaltiyi aliyorlar, bizimkiler hala sut cocugu.

Onun disinda Gomez hakkinda gecen hafta birsey yazacaktim ama bosvermistim. Hucumdaki takim oyunu seviyesi arttikca Gomez'in hiz ve teknik konusundaki aciklari ortaya cikmaya basliyor. Agirligindan dolayi alamadigi toplar veya pas trafigindeki ince hatalar cok goze carpiyor 2. yaridaki maclarda. Pozisyon alisi, sogukkanliligi ve gol sayisi cok iyi, ama hucumda takima destek konusunda cok cok eksik kaldigi iyice goze batmaya basladi. Ama diger yandan bu kadar kolay gol atan adami kenara da alamazsin, iki ucu pis degnek resmen. Umarim Senol hoca 2. yarida hamlelerinde gec kalmaz. Acikcasi bu saatten sonra hicbir hamlenin de yanlis olacagini zannetmem, ama taze guc olarak hamleleri zamaninda yapmasi lazim.


natura horror vacui15 Mart 2016 20:33
arkadas, su 2 pozisyondan sonra fb'li topcular 10 defa sarardi hakemin etrafini. biz bu pislikleri bir ogrenemedik. girin abi su hakemin aklina! devre biterken yine kicindan bir faul uydurmus, sesini cikarmiyorsun. sokma abicim o hakemi tunele. gerekiyorsa kart gor ama gir aklina! bu oyun boyle oynaniyorsa biz de boyle uynamayi ogrenmek zorundayiz.

Armagan dedi ki...

Atiba'nın bu kadar gömülü oynaması orta sahada çok top kaybına neden oldu. 2 kanattan da istenen verimi alamadık.Gomez'in kafası anlamadığım şekilde dağınık.
Maç strese girerse savunma tökezler, erkenden şu kalabalık orta saha baskısını kırmak için bi gol gerekiyor (zaten bazen kendinliğinden dağılıyorlar bu arada). Golü normalden farklı olarak kontrataktan atabaliriz.

ozan dedi ki...

Hata varmi var diyor büdü, ulan it gordugu penaltiyi vermedi. Otorotesini gosteriyormus.

met1903 dedi ki...

istenirse hakem de yenilebiliyormuş demek ki.

sports guy dedi ki...

Ama psikolojik üstünlük :/

QuaresmA dedi ki...

Hakem yenilebiliyor da, daha kaç hafta üst üste yenilebiliyor? Orası soru işareti. Bu Bülent Yıldırım bizim maçlara bir süredir hiç verilmezdi ama bu aralar ne kadar şaibeli hakem varsa hepsi ard arda bizim maçlarda. Hayırlısı bakalım.

beagle dedi ki...

Teknik direktör dahil toplu akil ve stres tutulmasi var takimda. Pas, şut hepsi gecikiyor. Tolgay gibi dinamik adamlara çok ihtiyaç var.

Bir sürü aptalligimiza karşın berbat bir de rakibimiz vardi. Quaresma zorla Gomeze gol attirdi. Umarim artik Gomez açılır.
Ayrica Necip Alexisten çok daha iyi göründü bana.
Sosa ve Beck de diğer iyilerdi. Bu senenin trabzonunu yenmek için 3 4 adam yetiyor.
Bülent mi katiksiz oç performansi gene...

cochise dedi ki...

hakem konusunda korktuğum oldu ama onu da soktuk kaleye. Bu kadar geniş bi ofnasif kadro ile her maç da yeneriz hakemi. Bari burada olsun ilahi adalet.

Stoper göbeğimiz savunmada iyiydi ama top çıkarmada sorun olduğu için atiba da gömüldü. İsmailin de çok kötü oynaması iyice sıkıştırdı bize. Hani rakibe pozisyon vermedik; üstün oynadık ama biz de pek oynayamadık. Alan çok açıldı. Hiç biz gibi değildik. İkinci yarı oğuzhan daha fazla çıktı öne o biraz olumlu etki yaptı. Ama yine Sosa diyorum başka birşey demiyorum..

Hoca oyuncu değişikliği konusunda çok sıkıştı; şimdi 60 dakika bakıyorsun Quaremsa hiç verimli değil; Gomez ondan kötü boş kaleye kaçırıyor ama ikisini de çıkarabilir misin oyundan? Her an oyunu değiştirecek yetenekte iki oyuncu. Sosa zaten çıkmaz; Bi tek belki Kerim ama onun gezginliği -bugün beğenmemiş olsam da- de alanı artırıyor.( Yine de gol gelmese sanırım Cenk onun yerine girecekti.) Zaten maçın son 30 dakikası artık oyundan önemlisi skor. İhtiyaç olan şey bir 'an'. O an da zaten bu iki oyuncu ile geldi. Tabii topu taşıyan ve iki tane asist öncesi pas yapan Sosa'yı es geçmeyelim.

Çok önemli galibiyet oldu. Artık resmen lideriz .. Sonu da gelir inşallah..

BJK4EVER dedi ki...

Bence yine de gecikti Senol Gunes. Boyle bir macta 75'e kadar beklemek bence hic dogru degil. Ki hamle sansi da vardi bence. Olcay-Kerim ve Oguzhan-Cenk olabilirdi, hatta Gomez-Cenk bile mantiksiz olmazdi. Gomez yine gol atti ama takim oyununa hic katkida bulunmuyor, fizik olarak cok kotu durumda ve formsuz. Quaresma utandirmaya devam ediyor.
En begendigim oyuncu yine Necip'ti; onun da ilk 11 oynadigi maclarda hic ayari olmuyor. Ya berbat oynuyor ya da bariz iyi, hic ortasi yok.
Atiba-Oguzhan-Sosa yine makine gibi isledi, helal demekten baska birsey dusmez.
Hakem tam bir o. cocugu gibi yonetti maci. Bu mac hakemi yendik ama bunu 3 mac ust uste yapamayiz. Artik hakemleri baski altina almayi ogrenmeliyiz, bu sekilde lig gecmez, bize de yazik olur.
Onun disinda Trabzon harbiden bitmis. Sadece kagit uzerinde zorlu bir mac, ama atmosfer olarak cok kolay bir deplasmandi, rakip takimin kalitesi de yerlerde. Adamlar kume dusme potasinda degilse bu tamamen adlarindan kaynaklaniyor. Insallah FB'ye karsi hirs yapip birsey koparabilirler, ama bu kaliteyle harbiden zor.

sports guy dedi ki...

Yalnız kerim hep çizgide top ezen adam pozisyonundan verkaçlı oynayan adama dönüşürse oy oy oy.

Quaresma olduğu zaman yine eski haline döndü hafiften, ama rize maçında tam istediğim gibiydi.

Etrafında kimle oynadığın çok önemli ya. Bir de ozzy'nin fizik olarak bitik olması maçı çok etkiledi. Hiç ceza sahası etrafında etkili olamadı ozzy bu yüzden.

Şu 5 günde toparlamak şart bizim vitaminsizi. Tolgay'ın daha 70+ dakika çıkarabilecek durumda olduğunu düşünmüyorum, bu durumda da alternatifi olmuyor haliyle.

Antalya saygı duyduğum takım, keyifli maç olur haftasonu. Umarım q17'nin yedekte başladığı bir maç olur, ben çizgi ortalı oyundan çok verkaçlı ortasaha-kanat dayanışmasını fazlasıyla tercih ediyorum çünkü. ha baktın ki maç berabere ve kilit, sok adamı çizgici oyuna dön açsın ortasını takıl.

Minostaurus dedi ki...

Kafam iyi biraz, birkaç şeyden eminim onları söyleyeyip defolayım.
1- Kerim de 90 dk sahada olması gereken adam statüsü kazandı.
2- Tolgay süper bir adam, üstünün çizilmesi bir yana kesinlikle 14'e dahil edilmeli (seneye 11'e)
3- Trabzon'un bir planı vardı ilk yarı, Cardozo'yu çıkarıyorsan o planı değiştireceksin (Defans topu şişir ortasaha sekenleri topla)
4- Tosic Sosa ve Tolgay'la beraber kontrol oyunu oynayabilecek 3. futbolcu. Geri kalan herkes panik.
5- İsmail, süper yedeksin ama yedeksin.
6- Beck fiziksel olarak düşüşte, Almanlık mental düşüş ve kaosa tepki verememe gerektirir aslında, tuhaf.
7- Sosa, bence formaya ismini yazdırmalık tek futbolcu kadroda. Müthiş bir futbolcu.
8- Kaleciden anlamam ama hiçbir kalecimiz bana oooh kalede xxx var dedirtmiyor.
9- Yoruldum, bir dahaki maça kadar esen kalın.

YSY dedi ki...

İyi bekler olmadan hücum futbolu olmuyor arkadaş. Neyse kazandık ama maç adiydi onu diyeyim.

Yorum Gönder

Ara