.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Şubat 2016 Pazartesi

STSL 18 Beşiktaş - Mersin Idman Yurdu


Tarih: 17 Şubat 2015 Çarşamba , 19.30

Stadyum: Basaksehir Fatih Terim

Hakem Hakkında Bilgi: Baris Simsek ( Geçen sezon : BJK 1g / MIY 2g )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:   - /  Marko Futacs , Abdul Khalili , Murat Ceylan , Welliton

Cezalı/Eksik Oyuncular :  Marcelo , Alexis Delgado , Denys Boyko / Loret Sadiku

105 Yorum:

Basar dedi ki...

Mersin, yaşadığı sıkıntılar sebebi ile 1461 Trabzon'dan daha zayıf takım konumunda. Laubali oynarsak puan kaybederiz.

WiLdHoney dedi ki...

Mersin'in zayıf olduğu konusu doğru ama umarım bizimkiler maç seçme hastalığına düşmezler.

Unknown dedi ki...

Gomez ve Quaresma hattrick yapar.

YSY dedi ki...

1461 maçına bakarak ilk yarısı 0-0 ikinci yarısı zorlama bir galibiyet bekliyorum. Bizim için el clasico bir durum. İnşallah ismaile birşey olmamıştır.

kokocambo dedi ki...

Bir ara yine ifade etmiştim, şahsen lig karşılaşmalarının başlıklarının karşılaşma gününde açılması yanlısıyım. Ya da maçtan bir gün önce açılmalı. Gündüz maçı da neredeyse hiç oynamadığımıza göre, erkenden açmanın bir anlamı yok. Kaldı ki, bu karşılaşma daha pazar günü oynanacak. Mevcut durumda, gündemde olan konu transferler. cochise devre arası değerlendirmesi ve basketbol takımı derken alta yuvarlandı. Naçizane görüşüm, arz ederim.

QuaresmA dedi ki...

Tam Olcay'lık maç, kesinlikle 90 dakika oynamalı. Ters kanadında ya kilidi açmak için Q17, ya da formayı hak ettiğinden Kerim.

EC dedi ki...

Olcay Sol Bekte cok dengeli ve gayet bitiriciydi.. ( Bitiriciden kastim; atagin sonlandirilmasi - tac, aut, korner, pas vb olarak- topun kaybedilmemesi. Bence Ismailden misliyle onde.. akilda kalan bu..

Bu arada 1461 in cocuklari da Champions League finali oynar gibiydiler.. hayatlarinda kosmadiklari kadar 2 macta Besiktas a karsi kostular.

Postacilar Liginde 17ci sirada..

ben mi oyle hissediyorum sadece ama bu TV spikerleri resmen Anti-Besiktas li.. rakibi yuceltme, Besiktasi kuculterek yerme konusunda yaris halindeler..

Takim bence istekliydi, iyi bitirici vuruslari yapamadik.. PEktemek ne yaptigini bilmez haldeydi ve bitirici vuruslari dogru yaptigimiz hafta birilerine 10-0 Adana Demir Spor rekorunu kirdiracak bu takim.. inaniyorum..

Coolio dedi ki...

@EC

Olcay yorumuna katılıyorum, daha dengeliydi bencede. İstisnasız her atak ileri çıktı ve sonra geri döndü. Tek sıkıntı oyun kurma aşamasında aldığı her topu geri Ersan'a iade etti. Zaten İsmail de sol ayaklı olmasına rağmen aynı haltı ettiği için farketmedi aslında.

1461'in motivasyonu hakkındaki yorumunda da haklısın. 2 maçtaki azimleriyle sanırsın 2 gün sonra Barcelona maçları var. Hele Ali Kuçik iki maçta da gol atacam diye bir yerlerini yırttı. Ulan sen çok iyi potansiyel gösterdin demi klüp seni gönderdi? Garezin niye?

Kamu spotu: BJK yönetimi Necip, Pektemek ve İsmail'i acilen bırakmalısınız.

Necip rekor pas hatasıyla oynadı. Hoş takımda absürd pas hatası yapmayan yoktu (Oğuzhan dahil).

Zaitsev dedi ki...

Dün akşam Pektemek'ten Gomez'e partner olmayacağı, forvet arkası oynayamayacağı görülmüş oldu. ne yaptı harbi sahada? Olcay maç içlerinde skora göre lokal sol bek olabilir ama maçlara sol bekte Olcayla çıkmak, Biliç zamanındaki sağ bek Necip mevzusuna döner. aman, sakın diyelim uzak duralım.

Oğuzhan'ın oyunu tek kanada mahkum etmesi bizi zora sokacak 2. yarı. sürekli niye soldan gidiyoruz biz? sağ açıklar top almadan maç bitirir böyle devam ederse. sürekli böyle oynuyor. Sosa dengeliyor bu sıkıntıyı oynarken. ama o yokken sağ açığa adam koymayalım.

1461 ligde dökülüyor ama kupada fenalar. epey gollü galibiyetleri var. bizim maçlarda kasmaları normal çünkü direk Trabzonspor yolu var.

Aspor ve türevleri ve kadroları zaten bizim düşmanımız. Fenersever bir kanal. Turgay Demir/Fatih Doğan bazen Alen çıkıyor. bunlar çıkınca ben izlemiyorun. Güven Taner harici hepsi bize zarar. Gürcan Bilgiç/Kemal Belgin Beşiktaş yorumcusu olsa eminim daha düzgün yorum yaparlar.

kokocambo dedi ki...

zaitsev'in dediği çok doğru. sağ kanatta birileri muhakkak çok uygunken, ısrarla topuk pasları, iki üç kişi tarafından çevrelenmiş cenk'e yollama çabaları (tabii ki başarısız oluyor) ve daha bir çoğu, ciddiyetsizliğin apaçık göstergesi. kenarda fatih terim veya yılmaz vural olsa, küfür ve ufak çaplı şiddete maruz kalırdı, çok net. böyle olunca, gerek q17 gerekse kankası gt7 topu alır almaz kendi hesaplarına çalışmaya başlıyorlar. sonuç: saç baş yolduran, sonuçsuz hücumlar. 1461 maçlarına kadar, kerim de hep böyleydi lakin, bunu sanki aşmaya başladığını gözlemledim. sonuca da katkısı olmaya başladı, hadi hayırlısı artık.

Basar dedi ki...

Kamp bitti Pazara maçımız var, defanstan 2 oyuncu gönderdik. Kaleci pozisyonu zaten eksikti...

2. yarıya süper başlıyoruz, al İsmail sakat Miloseviç de sakat defansif olarak kıtı kıtına maça çıkıyoruz.
Tolga'nın bu kadar habere moralinin bozuk olmaması imkansız. Kalede de bu halde başlıyoruz. 1 transfer sezonu ve kamp dönemi daha heba edildi.

Oysa ufak dokunuşlar ile şampiyonluk ve yatırımın geri dönüşü çok olasıydı!

cochise dedi ki...

@Basar
Yönetim övgücüleri yani toz kondurmayıcıları sürekli transferlerdeki fiyat fayda oranının geçmişe ve rakiplere göre ne kadar iyi olduğunu falan anlatıyor. Ama filmin sonunda bir iki eksik transfer yüzünden 3. olursak diğer iyiler ne yazık ki çok da bir anlam ifade etmiyor. Ve de her gün kin kustuğumuz Tolga sakatlansa halimiz nice olur noktasındayız. (Ayağını, oyun takibini falan seviyorum ama ne yazık ki -bence- Günay kaleci değil. Ve evet Tolga'dan bile kötü) Böyle mi olmalıydı? Dünyada 3-5 kaleci mi var. aynı isimler etrafında dönüyoruz. Haziran'dan beri iyi bir kaleci bulamamak akıl karı değil. Hani ihtiyaç birden ortaya çıkar tıkanırsın.

Neyse maça dönersek çok sayıda iyi hücum oyuncusu olan bir takım Mersin ama geri kalanı kestane. Sıkı durursak rahat alırız, 1461 kadar bile dirençli bir takım değil...

Basar dedi ki...

@cochise

Evet gayet iyi transferler yapıldı ama bu takımın muhteşem potansiyeli yapılmayanlar yüzünden heba oluyor. Kaldı ki seneye birçok oyuncunun gitme durumu var.

sports guy dedi ki...

Bu hava sartlarinda saat 20.00a mac koyan tff(veya ligtv, her kimse artik)yi kiniyorum.

Normal sartlarda rahat aliriz derdim de hava boyleyken hem seyir zevki dusuk hem de baya baya 3 ihtimale acik bir mac bekliyorum.

Uzaktan sut deneriz bol bol umarim, sosa gomez tore uclusu icin iyi malzeme cikarir bu zemin.

Haydi rastgele.

sports guy dedi ki...

Hala daha oynatmaya calisiyor ya adam, saka gibi.

Tatil et gec iste be neyin ugrasini veriyosun anlamiyorum ki

Armagan dedi ki...

Gerçek futbol bu mudur? sporcu sağlığı için uygun bir zemin mi? Değil. Daha neyi araştırıyoruz?
Bu rezaletin sorumluları daha "1 lira" muhabbeti yapsınlar, o malum kanaldan izleyini de...
Oraya giden 1000lerce taraftar da bu işin peşinden koşmazsa kerizdir,net.

sports guy dedi ki...

Haah sonunda. Mac tatil.

Daha oynanmaz bu mac, baya sonraya atilir tahminim

cochise dedi ki...

oynaynıp da birine birşey olsa ya da o bş dakikada bir şey olsa vebalini kim verecek. Bu havada oraya giden taraftarın vebalini kim verecek. toolamda milyar lira dönen sektör neden akıl koyamıyor. Avrupa kupamız da yok bi ara oynanır; neyiin saçmalığıydı yapılmaya çalışılan .. neyse geçmiş olsun, büyük bir beladan kurtulduk; maçı falan geçtim birine birşey olacak diye korktum valla

kokocambo dedi ki...

"yeni stad yaptık, çok büyük tesislerimiz falan gıcır gıcır, tüm şampiyonalara talibiz yihuuu" naraları atarken, işin sadece rant olduğunu unutmamak gerektiğini yine hatırladık. hani olm sizin alttan ısıtmanız, bilmem neniz. hala 3 yerinden çiviyle tutturulmuş tahtalarla kar "küremek" ne la :D giden vatandaşlarımız, sağ salim evlerine varırlar inşallah. Zira, ülkedeki hemen hiçbir kurum akılla idare edilmiyor.

bu arada, çin kulubünün başkanı'nın dediğine göre, kapsamlı ilişkiler geliştirecekmişiz. adam "ersan, çin'de çok popüler" dedi ya :D nasıl oluyor olm o :D

Murat dedi ki...

ismine sıctığımın stadında alttan ısıtma var denmiyor muydu..ne skk bir ülke lan burası..asit havuzuna yarısı..5 dk seyrettim moralim bozuldu sahadaki o hengameden..futbol denen kıroluktan kurtulamıyorum iste.. seviyoruz besiktası.ama futbol pısliktir..türkiye de bok cukuru..

Unknown dedi ki...

Fikstür eskisi gibi haftalık belirlense ya. Meteoroloji tahminleri günümüzde saatine kadar hava durumunu gösteriyor. Ona göre maçın saati ayarlansın işte. Pazar günü şu maçı öğleden sonra oynamak varken boştan yere bizi Beşiktaş'tan mahrum ettiler. Kış günü bütün maçları gün ışığında oynat ne kaybedersin.

Neyse, beş dakika için karne açılsın istiyorum...

Basar dedi ki...

Doğa kaleci transferini bitirmeden sizi ikinci yarıya başlatmam dedi!

izlediğim 5 dakika da takımı çok beğendim.
beyaz zemin üzerin de siyah forma ile müthişti.

sports guy dedi ki...

Bu arada karlı havada bembeyaz formayla sahaya çıkan Mersin'i de ayrıca tebrik etmek gerek.

Yani uğraşsan daha komedi hale getiremezsin şu maçı baştan aşağı her şeyiyle.

Unknown dedi ki...

yine böyle karlı bir gündü. sahada takımımız doğranmış ancak büyük taraftarımız hakemle kar topu oynamıştı. birkaç hafta önce ekranlardan hep bir ağızdan aynı slogan yükseliyordu, ligin tadı kaçtı. akabininde ligimizin mikseri aziz yıldırım ortaya çıkmış saçma sapan bir sebeple rize maçının tekrar edilmesini, üstelik yeni transferlerin oynamasını sağlamıştı. dün akşam bu sahne tekrar olur mu diye korktum, haftaya trabzon maçı var ve doğranması gereken bir takım vardı. olmadı.

kısmet eskişehir'e imiş. adamları kıtır kıtır doğruyorlar. ekranda rıdvan mersin ve eskişehir'in yönetimlerini eleştiriyor. oynanan rezil tezgaha tek söz yok. yazık.

son söz; cempapila is coming! hazır olun.

WiLdHoney dedi ki...

Dün akşam maçı izledikten sonra anladım ki şampiyon olamayacağız. Neyse eğer sezonu ikinci bitirebilirsek bizim için başarı olacaktır, gerçi orayıda birilerine söz vermiş olabilirler, bilemedim şimdi.

Basar dedi ki...

Yönetime transfer için kızıyordum ama dün aksamdan sonra haklılar dedim. Bu ülkede maçlar sahaya futbolcu sürerek değil tarlaları sürerek kazanılıyor. Boştan yere yatırıma gerek yok!

Yinede Beşiktaşlı oldugum için gururluyum. Bu ülkede eğri durmayan nadir şeylerden biriyiz.

EC dedi ki...

sezon basinda isaretleri gelmisti..

Aziz Yildirim in davasinin sonlandirilmasi, hemen ardindan ulker ve thy nin sponsorluklari Sarisinlarin Lacivertlisine Sampiyon Olacaklari en Tepe den isaret edilmisti!

Niye? 4cuYildiz esitlensin dedi en Tepe deki.. FB Taraftarinin gazabindan cok korkuyor cunku.. butun 3 Temmuz surecini zaten cemaate yikarak, ellerini temizleyip, secimlerden de zaferle ciktilar..

Besiktas yine en iyi futbolu oynayan, yine hakeden olacak.. eger Oguzhan, Gomez, Cenk, Tore, Olcay , Quaresma sinirlerine hakim olup, hakemi de kaleye sokmaya devam etmek lazim..
ilk yarida cok ugrastilar tas koymak icin, ama hep o taslari savusturduk..

Direncli ve sinirleri saglam olmali tum Besiktas Camiasi..

Aziz Yildirim sampiyonluktan son derece emin ki, o kadar havlamiyor.. yoksa ortaligi velveleye vermezmiydi , geride kaldiklari icin..

Bu isi FIFA ve UEFA ya videosu, kaydi, cifte standardi ile gozlerine sokup, gosterip en azindan bu Demiroren ve hegemonyasini yok etmek lazim...

Demiroren orada durdugundan beri fark ettiyseniz, cay kupasi bile kazanamadi takim.. ne garezi varmis bu sahte Besiktas linin.. ( Bence FB li kendisi - ve FB ye hizmet sadece onlara baskan olarak degil, rakibe girip onu cokerterek de yapar insan - sekil 1 A da oldugu gibi de Demiroren Besiktas in ocagina incir agaci dikti ve dikmeye devam ediyor.. - )

Coolio dedi ki...

@EC +1

Sahada işimizi yapma kısmına gelirsek; oyuncuların "bizi şampiyon yapmayacaklar" moduna girmeleri en felaket tepki oluyor. Bu moda girince daha 3. dakikada zıvanadan çıkıp hakemle dalaşmaya başlıyorlar ve olan bize oluyor yine. Burada da yönetim ve de özellikle hocaya iş düşüyor. Bilic bunu yapamadı geçen sene. Kadro darlığı, taktik hatalar da etkili oldu ama oyuncuların psikolojilerini yönetemedi. Umarım Şenol hoca bunu başarır.

Hasta ti dedi ki...

fenerbahce macinda hakem kotu niyetli olsa ilk ele carpan pozisyonu penalti verebilirdi. penalti verdigi pozisyonda da eskisehirli celme takiyor adama gibi gorunuyor, hatta bence baya celme var. Topalin pozisyonunda da vucut dilinden gidersek; eskisehirli oyuncu hizli giriyor, topal da sasirdi felan ama hakem zaten kotu, hizli giren oyuncuya karti gosterdi. butun bunlari birakip bizi sampiyon yapmicaklar felan dersek fenerin harika defansini yok saymis oluruz. adamlar bosluk birakmiyorlar, araya top felan hak getire.
rakibimiz birseyi cok iyi yapiyor, bunu cebe koymuslar. ite kalka birde gol atiyorlar. fenerin ozeti gayet bariz herkesin gorebildigi kadar ortada. tokezlicekleri haftalar ise ligin kizisacagi haftalar. bu sene olmazsa seneye tokezlerler "; chelsea" futbolu oynuyorlar neticede. van persie'nin kiymetini bilemicek kadar "denemesiz yanilmaci" hocalari var.
bizimkilere noluyor anlamiyorum, hep ayni yorumlar. "senaryo hazir" muhabbetleri. senin takimin karizmasi fenerle yarisiyomu, bu sene en karizmatik takimiz bence. cikis tunelinden hakeme karizmayi koyuyoruz. fenerden de fazla. bu hakem kayirmalari felan cikis tunelinden belli oluyor. bizim lehimize. daha ne istiyoruz.

beagle dedi ki...

Lehimize mi? Atak oynadigimiza göre 17 macta normalde 5 6 penalti kazanmamiz gerekirdi. Başta Koç ROK olmak üzere Sansarin da katkilariyla 1 tane de kaldik saniyorum. Biz akintiya karşı kurek cekiyoruz, şikebahce de akinyla akarken sıçrayan sudan şikayet ediyor. Beşiktaşli olmak hep buna direnmekti ama bu ülke hic bu kadar lacka olmamisti. Paralel ayagina Aziz disarida da, e tapeler, tarlalar bagajlarda paralar, maç öncesi cemil turan ziyaretleti ne oldu? Hepsi Cem Papila'ya girip sir oldu herhalde...

Basar dedi ki...

Boyko hayırlı olsun! Sıra stopere geldi. Hatta Kulübü'nde mutlu olmayan Inler bile kiralanabilir.

Diğer konu hakkında, bu tip hareketler fenerin arka tarafında patlıyor genelde! Denizli faciası, efsane timsah yürüyüşleri onlara çok yakışıyor! E Allah'ın sopası yok...

planck dedi ki...

Hakemi de kaleye sokucaz diye başlamak lazım her maça, öyle salıverirsek ne anlamı kalır.
Kaleci işi oldu herhalde, videolardan ziyade yaşı, fiziği ve geçen seneki perormansına bakarsak 3.3 iyi bir anlaşma. Douglasın alınmaması da ayrıca iyi. Ersanın yerine adam bakıyosak Sane ilk tercihim olur ama rodolfoyu klübeye gönderecek kariyerli birine de hayır demem. Sosa ile Ersanı da sene sonu salarız.

Huzeyfe dedi ki...

@ Basar

Hasta ti'ye katiliyorum ben sahsen. Ragmencilik bizi bu hallere dusurdu. Hakem hatasi diye diye vazgecer bir karaktere burundu Besiktasli. Bu sene de gecen sene de lehimize, aleyhimize her turlu hakem hatasi oldu. Ayni sekilde Fb'ye de oldu. Bence bu ligde illa bir takim korunuyor diyeceksek o Gs'dir. Su Fb macinda kirmizi karttan baska boyle cildiracak bir durum yok. Penalti bize olsa hepimiz burada ikisi de penalti diye haykiriyor olurduk. Fb bu sene daha ilk penaltisini kullandi. Bence ilk yarida onlarin da 2-3 penaltisi daha olabilirdi. Bizim macta bariz Fb'nin hakki yenmisti mesela. Bu kadar kor olmamak lazim.

Adam gibi ciksin bu takim top oynasin, kazanamayacagi mac yok. Boyle seylerle mesgul olmaya hic gerek yok. Sampiyon olacaksak bunun yolu Kadikoyden, TT arenadan geciyor. Oralarda tabi ki hakem rakipten yana takdir haklarini kullanacak. Herseye ragmen yeneceksin iste.

Bu ulkede futbol iki asalak/salak takimin ve taraftarinin tekelinden cikacaksa bunun vasat bir futbolla/takimla/hocayla/futbolcularla, "iyi futbol oynamakla" olmayacagini anlayin artik. Kazanmakla olacak.

Su kupa almasak da iyi ki Besiktasliyiz geyikleri de cok baydi artik. Kupa alarak da iyi ki Besiktasli olabiliriz. Eziklik biraz icimizde, acikca konusmak lazim.

Kazanan haklidir.

sports guy dedi ki...

Hakem konusunda bu sene özelinde ben de çok şikayetçi değilim açıkçası.

Eskiden kendi sahamızdaki derbilerde bile açıkça "doğrandığımızı" net hatırlıyorum mesela. Ki bence derbilerde deplasmanda olan takımın biraz daha aleyhine karar verilmesi çok da garipsenecek bir durum değildir. Bunu El Clasico'sundan tut Arsenal-Chelsea'sine kadar türlü türlü maçta gördük yıllardır.

Bu seneki derbilerin ikisini de içeride oynadık, ve iki maçta da öyle aman aman "net aleyhimize" diyebileceğim kararlar hatırlamıyorum pek. Maçları kazandığımız için değil bu dediğim, genel bir yorum. Gökhan Töre'ye verilen saçmasapan bir ofsayt kararı vardı ama onu bile tekrarını izlemeden görememiştim ben. Bu tarz %50lik kararlarda hakemlere suç yüklemem.

Ersan'ın sertliğine göz yumuldu mesela FB maçında açık açık ama, onu hatırlıyorum. Çok değil iki sene önce o maç oynansaydı Ersan iki kere kırmızı görürdü. Bazı şeylerin yavaş yavaş değişmeye başladığını gösterir bu.

Bence yıllardır "doğranmaya" o kadar alışmışız ki, içselleştirdiğimiz bu refleksi normal hatalara bile uyarlıyoruz artık. Hepimizin içinde hala bir Cem Papila korkusu yatıyor. Haksız bir korku olduğunu söylemiyorum bunun, kapıştığınız takımın başında Aziz Yıldırım varsa her an Papila vol.2 yaşayabilirsiniz.

Bizim buradan çıkarmamız gereken ders, kondisyon yüklemesi yerine psikoloji yüklemesi yapmanın gerekliliği.

Şenol Hoca öyle veya böyle bu filmin bir benzerini Trabzon'un başındayken yaşadı. Puan puana kovalamacayı sürdürdü sezon sonuna kadar 2011 yılında, perde arkasında dönenlerden bağımsız konuşuyorum.

Fenerbahçe bana şampiyon olan Simeone-Atletico'sunu andırıyor ucundan. Maçlar sıkıcı, çünkü çok iyi alan kapatıyor takım. Hücum aksiyonları zayıf, kabul, ama "bu takım gol yemez" hissiyatını iyi verdirdi Vitor. Sorsan bütün Fenerbahçeliler "gol atamıyoruz yea :/" modunda geziniyor, ama skor aldıkça Vitor'a laf da edemiyorlar. Rıdvan bile kendi takımının maçını yorumlarken sıkılıyor, ikide bir "puan tablosunu önümüze koyarsak hocaya başarılı demek durumundayız" diyip duruyor kaç haftadır.

Pereira'nın hakkını vermek lazım, ligi çabuk çözmüş. Ne kadar fiziksel olarak kuvvetli adam varsa elinin altında onu sürüyor sahaya. Sene başındaki klasik(ama doğru) "Fener 60tan sonra kondisyon olarak biter" lafını da çevirmeyi başardı. Benim derbideki en çok güvendiğim nokta buydu mesela maç öncesi, ve oyuncular derbi maçı olduğu için ekstra enerji sarfetmiş olsalar da sonuç değişmedi pek, gerçekten 60'tan sonraki Fener ile ilk yarıdaki Fener arasında çok ciddi farklar vardı. Artı Gökhan Gönül'ün takıma dahil olmasıyla sağ kanattan yediği hücumlar(bizim üçüncü golü bulduğumuz kanat) da ciddi şekilde azaldı.


Neyse çok rakip yorumladım, Beşiktaş'a döneyim. Biz takım olarak Rollercoaster'a binmiş gidiyoruz. Her maçımız sürpriz kutu. Önümüzdeki herhangi bir maçta 7 atsak da şaşırmam, sonraki maçta 3 gol yesek de şaşırmam. Bu benim şampiyonluk umutlarımı azaltıyor açıkçası. Ama takımı izlemek keyifli, o ayrı. Sanırım 90lardan beri bu kadar keyif veren bir Beşiktaş izlememiştim ben. Şampiyon olamasak bile sırf bu açıdan Şenol Hoca'ya gönül borcum var, sağolsun varolsun.

sports guy dedi ki...

Boyko'nun kap bildirimi de gelmis bu arada, hadi cumleten hayirli olsun

Alper dedi ki...

abi ne bileyim bu boyko bende bi heyecan oluşturmadı. bi sürü video izledim. yan topa çıkıp aldığını görmedim. bir de sağ koltuk altı maden gibi. inşallah iyi olur.

Basar dedi ki...

@Kuzeyfo

Ben kinaye yapmıştım ama sen farklı anlamışsın sanırım. Kızgınlığımı nasıl daha iyi ifade edebilirdim bilemiyorum. Konuyu biraz daha açayım o zaman.

Ben senaryo hazır demiyorum, biz futbol oynayarak kazanırken rakipler yamuk yumuk işlere giriyorlar diyorum. Bu açıdan da tuttuğum takımdan mutluyum çünkü bu ülkede şark zihniyeti almış başını gitmiş. Beşiktaş son yıllarda attığı adımlarla (eksik de olsa) bu zihniyetten kurtuldu. Hem iyi oynuyor, hem kafaya oynuyor hem de oyuncuların değerini arttırıp kulübe artı yazıyor.

Bunu neden eziklik olarak algıladığını anlayamadım.

cochise dedi ki...

Boyko'nun sözleşmesi çok iyi. ORtalama 1 milyon euro falan. Bir doku uyuşmazlığı olduğunda çok kolay elden çıkarılabilecek potansiyele sahip.Kaleci Cenk de bu paralara oynuyordu. Bizim kulüpler yabancı sınırının kalktığını anladıkça yıllık paralarda önemli azalmalar olacak...

Mete dedi ki...

Fb güzellemesi yapanlara şaşırıp kalıyorum. Adamların kendileri dahi (fanatikleri saymazsak) takımdan memnun değilken burada Fb'nin savunma futbolunun ballandırılarak anlatılması çok tuhaf.
Ben Tr'de hücumu yeteri kadar iyi olmayan bir takımın savunmasını ön planda tutarak şampiyon olduğunu hatırlamıyorum. Olamaz da.
Sezon başında oyuncu üzerinden sezon boyu kaç gol atabilir yorumlarıyla, şampiyonluk için yeterli olup, olmayacağı konusunda tartışmaları hatırlıyorum. Hadi o zaman aynısını Fb'ye de yapalım.
Van Persie, Fernandao, Nani, Diego, Alper, Volkan, Markovic, Ozan, M.Topal, Caner, G.Gönül, Kjaer, B.Alves
Hadi bu isimlerin sezon sonuna kadar kaç gol atacaklarını tahmin edip karşılarına yazın bakalım sonuç ne çıkacak. Üstelik sezon başı gibi fal açmaya yakın bir durum sözkonusu da değil. Koskoca ilk yarıyı oynamış bir takım ve ne yapacağını az-çok artık tahmin edebilirsin.
Bu arada medyada pek yer vermezler böyle istatistiklere ama (bize olursa hep duyarız) Fb ilk golü yediği hiçbir maçı kazanamamış. Kazanması da bu oyun formatıyla çok zor.
Savunma futboluyla Chelsea ve A.Madrid'e gönderme yapamayız.Neden?
Bir kere bu takımlar şampiyon olduklarında savunma futbolu oynayarak dahi 75-80 golle ligi tamamlıyorlar. İkincisi ve bence en kritik olanı ise orta saha oyuncu tiplemeleri. Fb bu düz orta saha oyuncularıyla Tr'de Chelsea ya da A.Madrid etkisi göstermesinin imkanı yok. Hakem faktörünü her zaman ayrı tutuyorum. Misal son Es-Es maçında hangi oyun şekline ya da atak organizasyonuna göre Fb golü atar ya da bu maçı alır diyebilirsin ki. İlk yarıda atağı var mıydı? Rakip Tr liginin en zayıf kadrolarından bir tanesi dikkatinizi çekerim.

Coolio dedi ki...

yeni aklıma geldi. Mehmet Topal'ın pozisyonunda hakem diyelimki yanlış gördü, e peki renkli basının ve tüm yorumcuların, eski futbolcu müsvettelerinin adamlığını övüp övüp bitiremediği Topal neden hakeme gidipte bişey diyemedi? neden "hoca benim ayağıma basmadı, topa girdi, kartlık bişey yapmadı" diyemedi?

ama o ne yapsa yinede beğenmedikleri deli Veli hakeme gidip rakibine gösterdiği kırmızıyı geri aldırmıştı.

Bu iğrenç renkli müsvettelerini düşündükçe midem bulanıyor resmen.

planck dedi ki...

şu stadı kimse ölmeden bitiremedik yahu :(

Unknown dedi ki...

@Mete

Fenerbahce'nin kadrosu cok fazla gol atamaz, evet. Ama bizim olimpiyattaki derbi maci DAHIL bu sene kac pozisyon verdiler? Biz her mac rakibe 4-5 pozisyon veriyoruz.

Gecen sene GS'nin sampiyonlugunu hatirlayalim. Son maclarda hep 1-0 kazandilar. Fenerbahce bu hedef mac oyununu butun sezona yaymis durumda. Kadikoy'de onlarla oynayacagimiz derbiyi hayal et. Ilk golu yersek mac biter mi? Biter. Biz ilk golu atarsak ikinciyi, hatta ucuncuyu atmamiz lazim fisi cekmek icin. Mesele bu.

FB ust duzey bir futbol oynamiyor. Lakin rakiplerin hucum kalitesinin yerlerde surundugu ligde eger kendi hucumunda organize olacak kadar takim uyumun yoksa sampiyonluga giden en kisa yol oyunu kendi kalenin 50m uzaginda oynamaktir. Rakip oyuncular bizim ortasahada rahatlikla dikine dripling yaparken fener kendi yarisahasina yaklastirmiyor. Lokomotif'e de pozisyon vermeyecekler mesela. Orta sahada adam gibi pas yapan, 1-2 tane de yaratici oyuncusuyla cilalayan bir takim onlarin panzehiridir. Bizde bunu yapabilecek adamlar var o yuzden Kadikoy'de ilk golu atabiliriz ama eger yersek hakem/tribun destegiyle oyunu 1-0'a kitlerler.

Unknown dedi ki...

Geçtiğimiz haftalarda takımların lehlerine ve aleyhlerine faul durumları ile ilgili bir bilgi vermiştim, yineleyim:
1- fener maç başına 18,8 faul yapıyor, bizimkiler ise 13,5 faul yapıyor. gördüğümüz kart sayıları eşit. sezon başından beri en az 2 maçta topal kırmızı görmeliydi ancak "iyi çocuk" kontenjanından ne hikmetse görmüyor!
2- fenerin rakipleri bu haftaya kadar 7 maçta 10 kişi mücadele etmişler, bizim rakiplerimiz ise sadece 1 maçta 10 kişi kalmış. maç başına 19,1 faul ile ligin en çok faul yapılan takımıyız. buna rağmen bizim rakiplerimiz eksik kalmıyor. ancak fenerin rakipleri eksik kalıyor.

penaltı sayıları gibi rakamlarla birlikte bunları da değerlendirince, ne yazık ki ben kayırıldığımızı söyleyemeyeceğim. bir takımın rakibinin maçların 3'te 1'inde eksik kalmış olması mı daha önemli yoksa penaltı sayısı mı?

turgay dedi ki...

@ emir mfc

+1

o övülen savunmanın temeli bu fauller. hakemler bu faullere göz yumduğu sürece ki geçen yıl melo özelinde gs'ye göz yumulduğu gibi evet gol yemezler. kimse kusura bakmasın ama gram top oynamıyorlar ve sürekli birileri tarafından iteklenerek şampiyonda olamazlar. elbet bir yerde patlayacaklar. elbet rakipler kaleye 1 kez geldiklerinde atacaklar o golü fener deplasmandayken. bakalım o zaman o övülen oyunları ne hale gelecek.

BurkayJK dedi ki...

Alexis Delgado da bitti sanırım.

Tanımam etmem. İspanya Ligi'nin 10. takımında direkt 11 oynuyorsa bizde iş yapmaması gibi bir durum olamaz diyerek gayet düz bir giriş yapmak istiyorum. Buyrun...

Unknown dedi ki...

tanımam etmem ama umarım rotasyon için alınmıştır, daha üst düzey bir oyuncuya ihtiyaç var bence

Selim dedi ki...

Alexis'i Valencia günlerinden biliyorum, açıkçası vasat bir stoperdi, daha sonra Sevilla'ya satıldı, şimdi de Getafe'ye kadar düşmüş sanırım. Fakat Türkiye liginde nasıl olacak, göreceğiz. İyi bir rotasyon oyuncusu olabilir bizim için.

Coolio dedi ki...

İspanya liginden gelen hiç bir oyuncunun bu lige uyum sağlaması mümkün değil. Bu kadar net bir durum.

Unknown dedi ki...

ulan boyko runje, alexis de escude gibi çıkmaz inşallah..

beagle dedi ki...

Boyko idare edecek gibi de 183 lük 30 yaşında İspanya'dan transfer nedir ya? İlk yarı kafa golü yemememiz(Tosiç dışında) takımdan birilerine çok batmış anlaşılan ki garanti ediyoruz. FB bu kadar dibimizdeyken, riskli transfer yapmak demek, şampiyonluğu kendi elinle vermek demek. Geriye Ersan'ı satmazlar inşallah demekten başka bir şey kalmıyor. Alexis'i pedro yerine düşünelim bakalım.

Yıllar önce obez, alemci bir futbolcu eskisi menejer döneminde Diatta diye bir adamla oynamıştık. 8taş oradan miras kaldı. Her yere kötü adam alabilirsin ama savunmaya fiziken ezilecek adam almak ihanet veya salak oğlu salaklıktır. Adamın dövmeli olmasından sebep nobre hırsı yoksa çok feci patlar bizde.

QuaresmA dedi ki...

Aras Özbiliz'i de alıyoruz deniyor. Yetenekli ofansif topçuya lafımız yok, iyi oynarsa devam eder. Oynamazsa da çok maliyetli bir sözleşme yapmamışızdır, gider. Türk statüsünde de oynayabiliyorsa daha da iyi. Yalnız bizim 1-2 tane Türkiye'de yetişmiş Türk futbolcu almamız gerekiyor bu veya yazınki transfer sezonunda; çünkü her ne kadar yerli oyuncu olarak ligdeki en rahat takım olsak da onların çoğu Avrupa'da yetişme. Ama UEFA listesi verirken Türkiye'de yetişmiş Türk oyuncu kotası da var doldurmamız gereken. Misal Ramon bu sezon o sebepten UEFA listesine yazılamadı. 1-2 tane Türkiye'de yetişmiş oyuncu almadığımız sürece her daim listede olması gereken bazı topçuları yazamama durumumuz olacak.

Benim ilk adayım Gençlerbirliği'nden İrfan Kahveci. Henüz Fener'in 8 milyon basacağı topçu performansına da, popularitesine de ulaşmadığı için çok gecikmeden almamız gerekiyor. Yoksa 2 sene içerisinde 8-9 milyona Fener'e gider.

BJK4EVER dedi ki...

Boyko transferi ne kadar sevindirdiyse Delgado transferi o kadar dusundurdu. Rotasyon icin alindi diyebiliriz, ama 2.5 senelik sozlesme o acidan gereksiz. Ne diyelim, hayirli olsun.
Aras Ozbiliz su an tam anlamiyla gereksiz. Oynayabilecek kapasitede 4 tane kanat adamimiz varken 5.si ne ise yarayacak bilmiyorum, ama uzun vade dusunulerek yapilmis bir transfer belli ki.

Irfan Can'a ek olarak Oguzhan Caglayan da dusunulebilir.

beagle dedi ki...

Neyse birine gerilmişken Aras, ucuza alındıysa, iyi oldu. Bir nevi sleeper bulmuş olabiliriz. Sosa'yı yedekleyecek, şut atıp, duran top kullanabilecek adam. Güray Vural da düşünülebilir aslında. Solbek oynar deniyor sözleşmesi sezon sonu bitiyor. Ts istiyormuş.

Bir de bugün oynayacak Furkan Akbulut, Kadir Akbulut'un oğlu mu? Bilen var mı?

cochise dedi ki...

Aras transferini çok ama çok olumlu karşılıyorum. İrfan ve Oğuzhan içinse bence artık geç. 4-5'ten açarlar kapıyı. Sözleşmesi biten adam aalmak daha iyi olabilir ...

Beagle snein için googleladım ama defans oynamaları dışında pek bir bağ bulamadım iki akbulut arasında

EC dedi ki...

Karabuk maci ilk yari;

birsey yapmaya calisan; Kerim , Enes ve Furkan..Veli korkak, Pektemek deli dana - ona verilen sansi A2 takiminin santraforuna veririm ben olsan - Tosic agir, Serdar agir.. Olcay yalniz.. Cenk ile Pektemek de uyumsuz... sanki farkli dil konusuyorlar

Unknown dedi ki...

irfan ve oğulcan çağlayan benimde beğendiğim oyuncular bunlara ek olarak bir kaç mevkide oynayabilen güray da olabilir

Kayseriden sinan bakış ve antepten orkan da geleceği olan isimler ama alman altyapısı almışlar herhalde

bir de geçen yıl g birliği alt yapısından çıkan berat tosun dikkatimi çekiyordu bayağı ama bu yıl ne alemde bilmiyorum

beagle dedi ki...

Sağol Cochise. Epey zorladım ben de google'ı ama ıııh. Adamlar o kadar mütevaziydiki haklarında internette 3 satır özel hayat bilgisi yok. Maçka'da okurken bir köşe dönüşü çarpışıyorduk neredeyse Kadir ile.(ağabey tabi :) )

Bugün mal beyanında bulunduk. Mustafa'nın kafadaki ayarı da bozulmuş. Yoksa ilk yarı 2-3 gol pozisyonu üretti. Ama arkadaşları ile bile kötü bir enerjisi var. Aras geldiyse artık 3. santrafor yedeği olarak tribüne. Formsuzluk, mutsuzluk tamam da uyumsuzluk olmaz.

Mustafa'ya bu kadar laf söylerken Kerim'e tahammül etmemiz ise inanılmaz. Bugün gösterdiki Kerim Q17 ve Töre'nin yeteneksizi. Futbol topu ile bu kadar kötü ve kısa boylu birisine daha fazla forma vermektense genç sayılırken aldığımız paraya şutlamak lazım. Bir insan bu kadar top çarçur edip işe yarar hiçbir şey yapamaz mı ya?

Serdar Kurtuluş'un sağ kanadı 2 gollük açık verdi. Biri mucize ile auta gitti. Bu ağırlıkta bek olmaz. Önlibero da daha iyiydi. Beğenmediğimiz Tosiç bile adamın kademesine kadar koştu ikinci golde.

Son beyan Şenol Hoca ve kadro yönetimi. Duran topları Olcay,Veli ve Kerim'in kullanacağı bir 11 oluşturmak nasıl bir fikirdir? Tabiki sorun sadece bu senenin işi değil. Bir takımın hiç mi teknik merkez orta saha yedeği olmaz? Misal Delgado'yu beleşe niye gönderirsiniz? Süper 6 7 yabancımız vardı da ona mı yer kalmamıştı? Futbolunun sonunda bir iki teknik adamla gençleri sahaya salarsan kazanırsın. Olcay ve Veli ile olmaz o iş. Kadro mühendisliği yaparken bazı adamları futbol hayatları sonuna kadar elde tutmayı düşünmeliyiz. Mesela kafası kızınca çoraplar aşağıda oynayan Muhammed Enes'i Oğuzhanın pasları ile izlemeden hüküm vermemek lazım. O çocukta birşeyler var gibi.

planck dedi ki...

Yönetim kaleci işini çözüp defansı yaza bırakmayı planlıyor herhalde. Delgadonun pedrodan daha çok iş yapacağı kesin. Ama ilk 11lik oyuncu olmadığı da kesin. Zaten bu kadar piyasa yapmış Ersan'ı kesicek birini almamaları da anlaşılabilir. Yazın Ersan'ı satıp daha sağlamını alırlar, Sosa ile G7 de giderse diye Aras'ı da alıcaklar herhalde ama bu takıma yazın katılacakmış, şimdi getafede kiralık olarak oynayacak delgadonun bonservisini düşürmek için anladığım kadarıyla. İspanyadan stoper normalde bizim ligde iş yapmaz hakkaten ama normalde bizim ligde savunması bu kadar önde oynayan takım da olmaz. O açıdan ingiltere ve ispanyada stoper almak italyadan almaktan daha mantıklı olabilir bizim için. geçen sene olsaydı tam tersi olacaktı tabi.

Bu arada Aras'ı duymuşluğum var ama hiç izlemedim. Fakat ilk basın toplantısında ermeni soykırımı konusu açılırsa şaşırmam. Dengi başka birini bulamadık mı bilemedim.

planck dedi ki...

atl.madride transfer yasağı geldiği için g.töre şimdi satılıp yaza kadar bizde kiralık oynayabilir deniyor. ilginç olur.

WiLdHoney dedi ki...

Bu seneyi tamamlayacağımız kadro belli olduğuna göre, seneye nasıl bir planlama (sakatlık ve beklenmeyen olaylar dışında) yapacağıza bakalım;

Kale ; (Opsiyonel bir transfer)
-Boyko : 1. Kalecimiz olacaktır
-Tolga : Muhtemelen yedek kaleci olarak mutlu mesut kalacaktır
-Günay : Acaba yerine altyapıdan yada piyasadan yetenekli genç kalecimi bulsak?

Sağ Bek; (Yarışmacı yada gelecek vaadeden bir yedek)
Beck : Sorunsuz devam ederiz
Serdar : Yerine Beck'le rekabet edecek birisinimi arasak?

Sol Bek; (A takıma direk girebilecek kalitede bir adam lazım)
İsmail : Ancak yedek olması lazım bu takımda
Tosiç : Bence bu takımda yeri yok.

Stoper; (1 As stoper, 1 kaliteli yedek gerekli)
Rhodolfo : Devam edecektir
Ersan : Gidici görünüyor, sene sonunda satılması sorun olmayacaktır.
Alexis : Bilemiyoruz henüz ama en fazla yedek olabilir.
Miloseviç : önümüzdeki sene son şansı sanırım.

Ön Libero; (1 Adet kaliteli bir ön libero lazım)
Atiba : Son senesi olacaktır.
Veli : Umarım seneye tam olarak hazır hale gelmiş olur.
Tolgay : Hasretle bekliyoruz
Oğuzhan : Gözbebeğimiz.
Necip : Yedek olarak gayet yeterli

Orta Hücum; (Genç yetenekli bir arkdaş süper olur)
Sosa : Yanına bir arkadaş lazım

Kanatlar; (Takımdan birisinin ayrılması durumunda bile belki opsiyonel bir kanat golcü transferi olabilir, yada dünkü maçta olan Muhammed Enes hazırlanabilir, ben kumaşını beğendim)
GT7: Sanırım yuvadan uçuyor, yolu açık olsun ama keşke kalsa 1 sezon daha.
Olcay : Görev adamı, her takıma lazım.
Q17 : Umarım devam eden çıkış trendini devam ettirebilir.
Frei : bazen çok ağır saçmalasa bile hala daha bu takım için önemli (SuperSub)
Araz : Hiçbir fikrim yok ama düzgün bir kumaşı olduğu söyleniyor.

Forvet; ( Acil olarak aslında bir adet, Gomez'e göre 2 adet lazım)
Gomez : Umarım bu takımda kalmak ister ve 2 sezon daha kalır. Kalmazsa sıkıntı büyük)
Cenk : SÜrekli yedek olduğu için mi yoksa aslında böyleydi de bizmi farketmiyorduk bilmiyorum ama son maçlarda çok bencil ve sürekli olur olmaz yerden kaleyi yokluyor, duvar olma yada pozisyon olma konularında ciddi eksiklikleri var, umarım bunlar yedekliğin verdiği açlıktan kaynaklıdır)
Pektemek : kelime israfına gerek yok.


Sonuç olarak;
25 Kişilik bir kadro görünüyor ve duruma göre 7 oyuncunun seneye o yada bu şekilde kadroda olmayacağını (aslında olmaması gerektiğini) düşünüyorum.
Bunlar;
Tolga : Yetersiz performans
Serdar : Yetersiz performans
Tosiç : Yetersiz performans
Ersan : Transfer
Miloseviç : Yetersiz performans
GT7 : Transfer
Pektemek : Yetersiz performans


Bu listedekilerden sadece iki tanesi bu takıma katkı sağlayan oyuncular ve yerlerine daha iyileri gelebilir. Bunlara ek olarak Oğuzhan ve Sosayı elde tutarak yanlarına bir adet daha ama ön libero ama hücuma dönük orta saha oynayabilen birisi daha lazım.
Her ne kadar dünkü maç ölçü olmasada, altyapıdan 2 arkadaş gözüme çarptı birisi defansta oynayan arkadaş, birde M. ENes isimli arkadaş, maç özelinde kötü olsalar bile ışık olan arkadaşlar diye düşünüyorum.

Umarım bu şekilde bir planlama yapılıyordur.

kokocambo dedi ki...

tolga ve toşiç'i yollamak kolay olmayacaktır ve bence şenol hoca varken, tolga zaten gönderilmez diye düşünüyorum. pektemek'in yerli piyasası var lakin, leş gibi bir performansı olduğu için para kazandırmaz. serdar'dan para kazanılabilir az biraz. miloseviç'i hala ciddi bir şekilde izleyemedik. ilk açı k.paşa ve iki tane de ciddiyetten uzak kupa maçında izledik. yetersiz performans bence yanlış olur. anderlecht'in elinden almak için 1m yatırım yaptığımız ve oynarsa da, milli takımla beraber çok rahat kar edebileceğimiz bir oyuncu.

ek olarak, ben her yeri transferle doldurma yanlısı değilim. Kaleciden, forvete kadar 3, 4 ve 5 kişilik rotasyonların son adamları kesinlikle altyapıdan olmalı ve hatta önündeki oyuncuların, gösterecekleri performans ve fırsat bulmalarıyla yerine geçebilecek kişiler olmalı. Böylece, öz kaynak sisteminin varlığı bir anlam kazanmış olur, geri kalan faydalarını söylemeye gerek yok.

Yabancı oyuncu transferini çözdük gibi, yerli kazandırma işi de aynı; buna bir de dediğim şekilde altyapıyı dahil edersek, gomez gitmesin, o kalsın, bunsuz olmaz demeyiz. sistem kendini döndürür.

Coolio dedi ki...

@kokocambo +1

özellikle altyapı olayında çok haklısın. Yıllarca dünya kadar fırsat bulan ismail, pektemek, serdar gibi adamlara bu kadar vakit ve nakit harcamayıp, bölgesinin 3. aday oyuncusu olarak altyapıdan birini bulundursaydık çok daha faydalı olurdu. Şu 3 adamın (Serdar'ın biraz farkı var) bulduğu forma şansını gençler alsaydı elbet aralarından elle tutulur bir adamımız olurdu. haa diyelimki çıkmadı (minimum 2 sene kadroda tutup senede 10 maç ilk 11 oynamak şartıyla), kiralık gönder yenisini dene.. maddi faydalarını geçtim, alt yaş gruplarındaki çocuklar as takıma çıkma ihtimalinin olduğunu görünce daha farklı yaşayacaklardır. Şu an hepsi biliyorki as takım yaşına gelince 1. veya 2. lige kiralanacaklar. Burdan nasıl bir motivasyon bekliyorsunki? Ayrıca bu sayede BJK altyapısı daha minikler kategorisinde tercih edilme sebebi olacak ki bunun faydası daha da fazla.

Tolga konusunda da ne yapıp edip gönderilmeli diye düşünüyorum. En formda döneminde bile maçtan kopmalar, psikolojik travmalar geçiren bir kaleci olarak yedek konumdayken konsantrasyonu çok düşer diye düşünütorum. Dolayısıyla bi sebepten kaleye geçtiğinde performans alamayız. Birinci kalecisi çok iyi olan bir takımın (Boyko ile yüksek umutlarım var) ikinci kalecisi genç, potansiyelli bir kaleci olmalı bence. FB bunun en iyi örneği. Rüştü, Volkan, Mert hep potansiyelli genç kaleciler olarak yedek kalıp, sıra geldiğinde kendilerini kanıtladılar.

ideal 11 dedi ki...

269 kez la ligada forma giymiş bir oyuncu alexis.fazla eleştiriliyor.bence yedek kalmaya gelmedi.çoğu sezon direk 11 oynamış.transfermarkt piyasasında 10 milyon avro değerine ulaşmış zamanında.

http://www.transfermarkt.de/alexis/marktwertverlauf/spieler/7781

gene transfermarkt verilerine bakarsak sarı kartlar ve kırmızı kart sayılarından oldukça agresif bir stoper olduğunu söyleyebiliriz.buda rodolfo nun yumuşaklığını telafi edecektir.

http://www.transfermarkt.de/alexis/detaillierteleistungsdaten/spieler/7781

oynayan oyuncu almak her zaman doğru tercihtir bence.hele la ligada bu kadar çok oynaması önemli.

QuaresmA dedi ki...

Sorun La Liga'da zaten. La Liga buraya kıyasla çok daha yumuşak top oynanan bir lig olduğundan La Liga'dan gelen topçusu da, teknik direktörü de genelde tutmaz.

ideal 11 dedi ki...

querasma

a.madrid çatır çatır fizikle oynuyor aga.herkes barca ve real madrid değil la ligada.

doğru isim gelirse öyle bir tutarki.mesele çift yönlü.hem sen doğru olacaksın hemde doğru isim alacaksın.burda genelde tutmamasının nedeni kulüplerin yanlış yönetimleri.yerli lobisi bazen.şu anki beşiktaşa ne getirirsen tutar aga.çünkü sistem var .huzur var.

Coolio dedi ki...

Ümit Özat şu an çakal çakal düşünüyordur ne süpriz yapsam diye.. ama karşısında Şenol Güneş olduğunu unutuyor muhtemelen. İnanmış, dağınık görüntü vermeyen bir takım görmek istiyorum yarın..

EC dedi ki...

Destroy them...

YSY dedi ki...

Stoper eksikliğimizi ve nokulma gibi hızlı adamların varlığını düşünerek diyorum ki acaba necip-tosic'in önünde veli-atiba mı yapsak ?
Sonrada q7-ozzy-sosa ön üçlüsü mü yapsak ?

turgay dedi ki...

umarım gomez gününde olur. başakşehir maçında olduğu gibi 4 karavana yaparsa iş sıkıntılı. ilk golü biz atmalıyız sonrası zaten tufan olur yıkar geçeriz de o gülü atmak çok önemli. rahat bir maç olmalı bizim için.

cochise dedi ki...

nakoulma açıkçası rodolfo ya da marcelo varken daha büyük tehlike idi. Bir çok açıdan dezavantajlı biri ikili ama hız o kadar sorun değil. Belki Tosiç biraz sorun yaşayabilir; bakalım ..

Coolio dedi ki...

Geçen bir arkadaşın sorduğu gibi ben hala kadro olayını çözemedim.
Öncelikle maç kaldığı yerden mi başlayacak yoksa baştanmı?
O verilen 18 kişilik kadrodaki oyuncular oynayacaksa nasıl bir 11 çıkacak?
Bir takımın devre arasında o günkü kadrodaki herkesi sattığını düşünüelim. Bu durumda ne yapıcak? Muhtemelen istisna içeren bir maddeden yararlanacak olması gerek? yoksa hükmen mi yenilir? Eğer böyle bir maddeden yararlanacaksa bizde acaba bundan yararlanamaz mıyız? Yani o gün kadroda olan 2 oyuncu yok (Ersan, Rhodolfo), o zaman 16 kişimi çıkıcaz sahaya?

zago30 dedi ki...

Merak ediyorum neden ertelenen maçın hakemi değişiyor? Tekrar maçı olsa değişmesi normal ama oynanmayan bir maç söz konusu. Mete Kalkavan'ı tercih ederdim açıkcası. Barış Şimşek'i malum Kasımpaşa maçı ve öncesinden sevmem.Sezonun ilk yarısı Akhisar'a 2-0 yenildiğimiz maçta kötü bir yönetimi vardı.
Rakibin defans hattı iyi değil.Sadiku kart cezalısı,bu sezon toplam 20 maç oynamış.Sezonun ilk maçı gibi bol gollü bir maç bekliyorum.

Unknown dedi ki...

Hayret, Başakşehir maçı başlığında kimsenin aklına Akhisar maçı gelmemiş. Bence hikaye olarak -Başakşehir'in ara ara kontrolü ele alması dışında- benzer bir maçtı.

Cenk Tosun'un ceza sahası içinde düşme pozisyonunu tekrar izleyebilme şansımız olsa keşke. Özet görüntülerde yok, başka nereden bulunur bilmiyorum. Maç içindeki yavaş çekim gösterimde penaltı görünüyordu ama genelde çoğu karara itiraz eden Cenk'in pozisyon sonrası hakeme pek bir sitemi olmadı. Bu tepkisizlik aklıma gelince de penaltı değil demekki diyorum. Yine de izlemekte fayda var.

Ben de Batdal'ın atılması ve Mahmut'un sarı kart görmesi gerektiğini düşünenlerdenim. Faul bile verilmemesi faciadır. NTVSpor camiasından Ercan Taner'in açıkça şöyle yazması sevindirdi; "Ve hakem... Tek yorumum var; gördüğünü çalsın yeter, göremiyorsa uğraşmasın, yöneteceği en önemli maç U21 Romanya-San Marino dostluk maçı olur... Boşuna uğraşmasın!"

Ayrıca hatırlarsanız maç içinde Emre'nin korner kullanacağı köşeye tribünden bir şeyler atıldı, korneri kullandıktan 1-2 pozisyon sonra yine o taraftan köşe vuruşu kazandılar. Emre korneri kullanmaya giderken cisim atan ve küfür eden tribüne doğru kaptanlık pazubandını düzeltme bahanesiyle tribünlere doğru kolunu gösterdi. Dikkat eden oldu mu bilmiyorum. Bir önemi yok ama klasik Emre terbiyesizliği işte.

Tolgay bu hafta U21 takımımızla maça çıkmış ve iki de asist yapmış sanırım.

cochise dedi ki...

öffff, durup durup maç geliyor aklıma; bir an önce şu maç başlasa da takımı izlesek

Emrah dedi ki...

@Burkay
Cenk'in pozisyonda önce rakip adımını atıyor, Cenk sonra hamle yapıp adamın ayağına takılıyor. Penaltı yok.

planck dedi ki...

hakem değişiyorsa oyuncu da değişir arkadaş böyle saçma şey mi olur...

maç 5dk. durdurulmuş 12. dakikada tatil edilmiş bu yüzden 12den başlatıp devre sonuna 7dk eklenecekmiş.

cenkin pozisyonu bana penaltı gibi gelmişti, adam ayağını cenkin koşu yoluna atıyor cenkin adım atacak yeri kalmıyor takılıyor düşüyor. zaten çelme de böyle birşey değil mi :))

BurkayJK dedi ki...

Şu Caner ve Gökhan Gönül'ü çok kıskanıyorum ne yalan söyleyim. Şu bekler bizde olsa neler yaparız ah.

YSY dedi ki...

Fener maçını izleyen var mı? Ben izlemedm de ondan soruyorum. Çok baskılı şöylr oynadı böyle oynadı diyen çok da acaba sistem değişikliğine mi gittiler ? Son lig maçını da göz önünde bulundurarak soruyorum.

cochise dedi ki...

Fener maçını izlemedim ama Avrupa maçı havası farklı oluyor açıkçası; o yüzden lig için olumlu ya da olmusuz bir çıkarım yapmak doğru değil;
Cenk'in pozisyonu gibi pozisyonları da açıkçası pek penaltı saymak istemem ama rakibin sürekli benzer zorlama penaltıları alıyor ve ağır çekimlerde şurası çarptı, burası değidi diye savunuluyorsa ben de isterim böyle penaltıyı. Tek dileğim çifte standartın engellenmesi..

Barış şimşek ataması çok eğlenceli. Maçtaki yönetim önemli bir işaret olacak. Normal bir yönetim gösterirse sorun o kadar büyük değil demektir ama KAsımpaşa maçı gibi yaparsa safları daha fazla sıkılaştırmalıyız.

berthelemy dedi ki...

Maçtan bağımsız genel bir soru sormak istiyorum. 2 maçtır puan kaybettik, sürekli hakemler konuşuluyor. Beşiktaş'ın kasti bir şekilde federasyon ve hakemler tarafından önünün kesildiğine inanıyor musunuz? Gerekçeniz nedir?

Benim bu konuda görüşüm sabit. Beşiktaş, hakem ve federasyon paranoyasını bıraksın, %90 değil, %100 şampiyon olur.

BurkayJK dedi ki...

Fenerbahçe maçına yarım yamalak baktım diyebilirim. Topa sahip olma ve pozisyon üstünlüğü bariz Fenerbahçe'deydi. Lokomotif sanırım beraberliğe gelmişti ama olmadı. Sahada hiçbir varlık gösteremedi ve bu turu geçmeye de çok istekli bir görüntüleri yoktu. Teknik direktörleri ilk yarı ayağa bile kalkmadı, sürekli kulübede oturdu. Belki ikinci yarı da öyleydi farkında değilim.

cochise dedi ki...

@berthelemy
Hakem paranoyası ile kasıt ne bilemiyorum ama sahadaki çocuklar aslan gibi mücadelesini yaptı; hakeme de takılmadı yani en azından bu kadrodaki çocuklar çok da anlamlı bir yorum değil. Hakeme laf eden Şenol Hoca bile hakeme rağmen kazanmalıyız dedikten sonra "hakem paranoyası takımı etkiliyor" yorumu bu yıl için bence doğru değil.
Gelelim soru kısmına; bu yılın ilk devresinde kötü hakemlik dışında hiçbir kasıt olduğunu düşünmüyorum ama 2. yarı için aynı şeyi diyemeyeceğim. Sosyal hadiselerde kanıt olmaz sadece seni bir düşünceye yönlendiren hadiseler bütününe bakıp tahminde bulunursun. Sence ve "hakem/federasyon meselesi abartılıyor" diyenlerce şunlar tesadüf/normal mi acaba;
- Fenerbahçe'nin bir oyuncusuna kırmızı kart gösteren hakeme aylarca maç verilmiyor (bunun FB maçını yönetecek hakemlere nasıl bir mesaj verdiğini yorumlamak güç değil)
- Bir takvim yılında 3 farklı MHK görüyoruz (yıllardır hiç değişmeyen kurul)
- Biz hiç penaltı alamıyoruz diye sızlanan bir takıma 2. yarı birkaç haftada 5 penaltı çalınıyor.
Örnekler çoğaltılabilir..

Burada benim ve tahmin ediyorum ki bir çok arkadaşımın asıl derdi "hakem bizi şampiyon yapmayaca bırakın kürekleri" düşüncesini kabul etmek değil. Bilakis "bu lig birazcık kirli, hakkını almak için uğraşman gerek; buna hazır ol ve mücadeleyi hiç bırakmayalım, sıkı duralım, takıma olabildiğince destek olalım, akıllı olalım ve %100 şampiyon olalım"

EC dedi ki...

Bugun ku mac 90 dk degil, takimin saldirmasi gerek top yekun..
Bizim Kazanmamiz FB yi stresse sokacaktir Bursa da yine tokezleyeceklerdir.. Bizde Ptesi oynayacagiz sanirim GBirligi macini

berthelemy dedi ki...

@cochise
Ligin kirliliğinden kasıt lobi faaliyetlerine açık olması anlamına geliyorsa bu konuda herkes hemfikirdir ama odak noktamız bu mu olmalı diye soruyorum ben. Lobi faaliyeti olmayan bir organizasyon mu var? Şu gerçeği kabul etmekte zorlanıyoruz, bu tür sahtekarlıklar hçibir zaman başarıya ulaşamamıştır, belki 1 seneyi kurtarırsın ama eninde sonunda batar gidersin. Sahadaki mücadele, lobi faaliyetine göre her zaman 10 kat daha etkilidir. Şöyle söyleyeyim, Beşiktaş'ın 11 şampiyonluğu var, bu lig dünyanın en adil ligi olsaydı yine 11 şampiyonluğu olurdu. Fenerbahçe son 10 yılda 3 kere son hafta şampiyonluk verdi, kıçıkırık Bursa'ya bile şampiyonluğu kaptırdı ki Fenerbahçe'nin bizden çok daha fazla kirli bağlantısı olduğu muhakkak.

Bizde bu hakem hataları sürekli büyük bir komplonun parçası olarak görülüp başarısızlığın kılıfı oluyor, diğerleri gibi biz de lobi yapalım tabii ki eyvallah ama şu "kurbanlık koyun" psikolojisinden kurtulalım. Geçen sene Biliç efendinin kendi elleriyle hediye ettiği şampiyonluğu bile hakemlere bağlayan birsürü Beşiktaşlı var. Bu zihniyetten kurtulursak, mucizevi bir şekilde bize karşı hakem hatalarının da azaldığını göreceğiz. Tüm camia olarak odak noktamız şamğiyonluğa inanç olmalı, ne zaman bunu kaybeder gibi oluyoruz hakem konuşulmaya başlıyor.

İnşallah dediğin gibidir de yönetim, Şenol Güneş, futbolcular bu tuzağa düşmüyordur. Belki o zaman taraftar da düşmez.

beşiktaş ın şampiyonluğu 13 tür arkadaşlar.lütfen araştırıp yazalım

cochise dedi ki...

@berthelenmy
dostum, vardığın sonuca katılıyorum. onda sıkıntı yok. ama kirliliğin çok da belirleyici olmadığı kısmına katılmıyorum. Kirlilik tek ve en önemli faktör değildir; öyle ya da böyle bir faktördür. Misal geçen sene; hadi kendimize tarafsız bakamıyoruz diyelim; bizi atalım; GS'nin FB üzerinde ligi bitirmesi mucizeden bile fazladır. (Ama geçen yılki gibi şeyler her yıl olan şeyler de değil tabii)
Sözün özü hepimiz aynı şeyi söylüyoruz; daha hırslı, daha akıllı ve daha konsantre oynarsak bu yolun sonu aydınlık ..

YSY dedi ki...

Gomez ve oğuzhan kart sınırında sanırım. Diğerlerinin ekamesi var ama bunların yok o yüzden bu maç kart görseler iyi olur.

YSY dedi ki...

Akşam yine töre oynayacakmış. Kerim frei ya biraz ayıp edilmiyor mu ?

BJK4EVER dedi ki...

Iki kanadi birden degistirmek istemedik herhalde. Olcay-Tore'den biri kesileceksek benim tercihim Olcay, hele ki kapanacak zayif bir rakibe karsi oynuyorsak. Quaresma'nin ilk 11'de olmasi sevindirici. Bir de Tolga yerine Boyko kalede baslarsa ideal 11 cikmis olacak, ama Tolga takimin basini 1 kere daha yakmadan olmayacak o galiba.

ozan dedi ki...

Yine iptal olcak , sene sonu oynariz artik

cochise dedi ki...

Frei ne zaman ışık verdi de ayıp olsun. Ayıp oluyorsa cenk tosuna oluyor.bence o oynamaliydi. Gerçi maç da oynanmayacak herhalde yine :(((((

Murat dedi ki...

yenilicez sanırım..

YSY dedi ki...

Takımın akordu bozulmuş sanki. Garip işler oluyor

ozan dedi ki...

Sosanin yerine 10-15 dakika Tolgay olmazmi

YSY dedi ki...

Daha maç bitmedi gerçi ama sosa aldı ipten yine. Çok kötüyüz ama

Emrah dedi ki...

Ayağına tüküreyim Olcay!

ozan dedi ki...

Yalniz su rezil Mersini frikik golu ile yeniyoruz, dogru duzgun atagimiz yok. Sistendir diyip gecmek lazim

cochise dedi ki...

14 maç kaldı; frikik falan farketmez 3 puan almak çok çok önemliydi. Arada biz de kötü oynayalım; o kadarcık kredi olsun.

YSY dedi ki...

@cochise

Ya öylede yinede böyle olmamalıydı. Adamlar lig sonuncusu

QuaresmA dedi ki...

Bu kadar hakem muhabbetlerinin topçuları etkilememesi kaçınılmaz. Beni bile etkiliyor. Nereye baksam hakem, hakem, hakem... Topçuların da bizi ne olursa olsun şampiyon yapmazlar diye düşünüp konsantre olamaması normal. Bu açıdan bu haftayı kayıpsız atlatmak iyi oldu.

Aziz Yıldırım federasyon ve hakemleri ayartıyor mu bilmem ama bu algıyı çok iyi yerleştiriyor ceza almadan yırtmış ex-şikeci biri olarak. Sırf bu algıyı yaratabiliyor olması bile federasyon ve hakemleri ayartmış kadar etki ediyor.

Topçuların maç maç düşünüp buna odaklanabilmesi gerekiyor. Burada tecrübeli topçulara ve hocaya çok iş düşüyor. Bu tip anlarda ben başkana hiç güvenmiyorum, çok seyirci kalıyor.

cochise dedi ki...

bu arada hakem şaşırtıcı olarak sorunsuzdu. Gerçi maç sorun çıkartacak bir maç oldu ama taraf işi ayrı bu kadar kötü bir hakemin kayda değer hata yapmaması iyi oldu ..

QuaresmA dedi ki...

Hakemin maçı hatasız yönetmesinin sebebi spotların kendisine çevrilmiş olması da olabilir tabi.

cochise dedi ki...

*Gerçi maç sorun çıkartacak bir maç oldu yerine olmadı olacaktı..

Yorum Gönder

Ara