.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Aralık 2015 Perşembe

STSL 14 Kayserispor - Beşiktaş



Tarih: 05 Aralik 2015 Cumartesi , 19.00

Stadyum: Kadir Has Stadyumu

Hakem Hakkında Bilgi: Bulent Yildirim( Geçen sezon : BJK 2g 2b 1m / K.S. - )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: -  / Tolgay Arslan , Ersan Gulum 

Cezalı Oyuncular :  Srdjan Mihajlovic / Oguzhan Ozyakup , Ricardo Quaresma

45 Yorum:

ıyı oyun ve galibiyet olur ise,2 onemli maç öncesi moral motivasyonu düzelir takımın..
eksiklerin sorun olacağını düşünmuyorum,bu maç özelinde.

Basar dedi ki...

6-4 alırız

teahead dedi ki...

Benim Beşiktaşım bu maçta zorlanır..Şaşırt bizi kartalım..

zago30 dedi ki...

Tolunay Kafkas takımlarının anti-futbol anlayışı nedeniyle iğrenç bir maç olacağı kesin.Yarın kar yağışı gösteriyor Kayseri'de.Maç günü kar yağışı yok ancak maç saatinde hava sıcaklığı -4,-5 derece bekleniyor. 1-0 olsun bizim olsun.

QuaresmA dedi ki...

Gol yiyerek kazanırız, 2-1 3-1 falan.

Basar dedi ki...

rahat kazanırız, şaşırırız hatta.

theotheo dedi ki...

lig artık 1 sene fb 1 sene gs ye dönmüş durumda. beşiktaş bu yapıyla mücadele edemez imkansız.sene başında söyledik gözler boyandı. hele ki derbi galibiyeti gözleri boyadı. geçen yıllarki maçlardan hiçbir farkı yoktu. 3 tane pozisyona girdik 3 ünü de attık. fenerbahçenin hakettiği bir maçtı yine.

ismail-tosic-rodolfo-beck

çok net söylüyorum şu 4 lü ptt liginde oynasa, kimse demez ki bunlar buraya fazla diye. rezalet bir kaleci ve defans bloguyla oynanıyor. sene başında söyledik şuraya sağlam adamlar alın diye alınmadı. stad önümüzdeki sezona ancak. gittiler beck rhodolfo falan alındı bir de gol kralı tosic ak.

ya bıkmadınız şu adamlara para dağıtmaktan ya. çok acil 3 4 adet kaliteli oyuncu transferi lazım. aksi takdirde 2.lik hayal olur.

gs toparlanır çünkü devre arası transferleri ile.

Unknown dedi ki...

Hemen hemen her yorumumda şampiyonluğa inanmadığımı söylüyorum. Bunun için birçok faktör sayılabilir, onları sıralayacak değilim. Tek isteğim ikinciliği rezil Galatasaray'a kaptırmamak. Adamlar sayemizde Şampiyonlar Ligi'nden gelen gelirlerle ayakta duruyorlar. Her neyse...

Bu maça Cenk ile başlamayı öneriyorum. Bu çocuk bir maça 11 başlamalı, bunu haketti. Gomez kenarda oturursa -her ne kadar Avrupa Ligi taraftarı olmasam da- gruptan çıkma yolunda, Sporting Lisbon maçında kendini toparlar belki.

Ersan'ı her ne kadar beğenmesem de mevcut stoperler içinde en iyisi olduğu için derbiye yetişeceğini duymak sevindirici.

Aklımdan, Akhisar'ı yenip Kayseri'de kart cezalıların da etkisiyle puan bırakmak (beraberlik) düşüncesi geçiyordu fakat olmadı. Belki de böylesi daha hayırlı. Bazı arkadaşların dediği gibi, önemli maçlar öncesi ayağımızı yere daha sağlam bastırabilir bu sonuç.

Devre arası transferi için Donk faydalı olabilir ama Galatasaray da isterse orayı seçer. Galatasaray'da oynamak isterim gibi bir açıklaması vardı.

Cicinho da Türkiye'de Sivas dışında sadece Beşiktaş'ta oynarım falan demiş. Şu adam 2-3 yaş daha genç olsaymış ya da Sivas almadan bizim yöneticilerin aklına gelseymiş.

Son olarak; Almanya altyapılı Mehmet Ekici, gurbetçinin bol olduğu Beşiktaş'ta Sosa'nın yerine nasıl olur diye bir soru atmak istiyorum ortaya...

sherlockholmes dedi ki...

ikincilikle ilgili yorumlarınız gülmekten öldürdü beni : )

beyler artık fenerin avrupa cezası bitti. şampiyon olurlarsa lig ikinciliğinin pek önemi kalmıyor. mevcut kura sistemiyle bizim ligin ikincisinin ön eleme ve play off'u aşıp şampiyonlar ligi gruplarına kalması mucize olur.

şu an yapılacak en iyi hamle devre arasına kadar minimum puan kaybıyla girip vasat üstü bir kaleci ve stoper almak. sonrası tolgay ve velinin nasıl döndüğüne kalır.

Coolio dedi ki...

@Burkay

Mehmet Ekici'yi çok beğenmiyorum ama o da kadroda olsaydı daha iyi bir performans sonucu formayı Sosa'da kapabilirdi ki bu bize fayda sağlar veya Sosa formayı kaptırmamak için daha iyi bir performans gösterirdi ki bu yine bize fayda sağlardı.

Beğenmiyorum dedim ama duran toplardaki etkinliğini göz ardı etmek mümkün değil. Ayrıca son zamanlardaki takımla uyumsuz halini Trabzon şehrine bağlıyorum. Özellikle Avrupa'dan gelen bir futbolcunun o şehirde mutlu olması mucize gibi birşey. Şehir yaşantısından tutun oranın insanlarına, yönetimdeki adamlara kadar bilinçli bir futbolcuyu bezdirecek cinsten sanırım. Yanlışım varsa düzeltin. Özet olarak bizde olsaydı çok daha mutlu bir ortamda daha iyi oynardı muhtemelen.

turgay dedi ki...

akhisarın bizimle oynamadan önce 1 galibiyeti vardı dış sahada. kayserinin ise kendi sahasında galibiyeti yok bu sezon. bizim de geçmişimiz böyle takımlara sürekli ilkleri yaşatmakla dolu. umarım bu sefer bu hediyeyi verecek takım biz olmayız.

biz çok iyi olmalıyız.medyadaki fener etkisi beni harbi korkutuyor.adamlar;
gruptan çıkmayı garantilemiş molde yi,
küme düşmüş,para almıyoruz diye 1 hafta idmana çıkmayan mersin i,
önüne gelene puan dağıtan geberik ve üstüne üstlük ilk yarıda 10 kişi kalmış trabzon u
yendi diye,gazete okuyamaz,spor izleyemez hale getirdiler insanı bu ne biçim iştir yaa.

Unknown dedi ki...

@sherlockholmes

Acı ama gerçek. Koskoca Beşiktaş ikincilik hesapları yapıyor diyebilirsiniz. Şu koşullarda maalesef ikinciliği garanti altına almamız lazım. Bunun yolu da Galatasaray'ı yenmekten geçiyor. Eğer üst seviye bir takım gelmezse ön eleme veya play-off'da eleneceğimizi sanmıyorum. Şampiyonlar Ligi'ne gitmemiz durumunda, Vodafone Arena'nın da gazıyla nokta atışı transferler yaparak bu kulvara hazır bir kadro kurulacağını düşünüyorum. Belki de üst seviye takım gelmesi daha iyi olur geçmiş senelere bakarsak, orasını bilemem.

teahead dedi ki...

Takımda özgüven eksikliği var.Normalde bizim kayseriyi ezip gecmemiz,sportingle basabas oynamamız,kötü gs ye bir tokat da bizim atmamız gerekiyor.ama olmayacak iste,olmuyor.bunlar hep özgüven eksikliğinden.

teahead dedi ki...

Beşiktaşa messiyi getir.o bile bocalar bu takımda.

Hasta ti dedi ki...

noluyo la herkese

planck dedi ki...

kayseri maçını kaybedersek kümede kalır mıyız muhabbeti yapılacak..

carlito dedi ki...

uzun zamandır yazmamıştım buraya (yaklaşık 5 yıldır) ara ara takım iyi gittiğinde şevklenip okumakla yetiniyordum sadece..

içimden geldi şöyle bir okuyayım dedim de, takımda olduğundan fazla taraftarda bir özgüven eksikliği olduğunu gözlemledim herşeyden evvel.. evet hak veriyorum, ne kadar iyi olsa da takım, ne kadar tüm ülkenin gözünde en iyi futbolu oynayan takım olsak da (geçen sezon da öyleydi) yine de eninde sonunda ilk 2 sıraya girememeyi bir şekilde başaran bir takımımız var! hal böyleyken de bu ümitsizlik ve özgüvensizlik de anlaşılabilir.. ancak şöyle bir rakiplerimize bakıyorum, hangisi düzgün futbol oynuyor ki?
yani tamam bizim eksiklerimiz var, onların da belki ikinci devre itibariyle daha iyiye gidişatı sözkonusu olabilir, lakin ben devre arasına kadar ligde kayıpsız gitmeyi başardığımız takdirde (özellikle gs maçını kazanmak takımın kendine gelmesi açısından hayati önemde) devre arasında defansa ve kaleye yapılması muhtemel takviyelerle (umarım nokta atışları olur) ikinci yarıda şampiyonluk hedefinin çok uzak olmadığına inanıyorum.. Avrupa'da ne kadar ilerlenebilir kestirmek zor, ama çok ilerleyemeden elenme ihtimali de lige olumlu yansıyacaktır gerçekçi olmak gerekirse..
velhasıl, bu sene o sene mi bilinmez ama çok da enseyi karartmanın alemi yok derim ben, kayseri maçında göreceğimize düşündüğüm "geri dönüş" görüldükten sonra diğer arkadaşların da biraz kendine geleceğine inanıyorum...

teahead dedi ki...

@carlito

Söylediklerine katılıyorum.yalnız soyle bir sey var.besiktas 3 yıldır oyun olarak bence ligin en iyi takımı.oturmus bir sistemi var.ama bir tane bile sampiyonluk alamıyorsun.burada bir sorun var ve biz bunu oyun planının yalnıslıgı ile acıklıyoruz.sorun psikolojik.

Armagan dedi ki...

Denildiği gibi tüm camia çok çabuk panik oluyor,eminim ki ilk 30 dk gol gelmezse yine ortalık karışacak. Takımın sıkıntısı bozuk psikolojiyle beraber gelen hücumdaki etkisizlik. 63 defa orta olmasın da 13 defa orta olsun ama 3 gol olsun...

geçen yıllardan beri mağlubiyetlerde topla oynama oranımız hep yüksek.yani kontra oynayan takımları tutamıyoruz, yani elimizdeki topu iyi işlemiyoruz. oyuncuların form durumu,taktiksel anlayış,takım oyunu vs vs birçok değişken var, bunu hocanın en kısa sürede düzeltmesi lazım.ligin başındaki hızlı oynadığımız oyunu hatırlamalıyız,doğru taktikle bir bölgeye yığılan rakibin dengesini bozabiliriz(bursa maçındaki olcay'ın pası).zaten günübirlik yorumlayan bir güruh çoğunlukta olduğu için 1-2 maçlık iyi oyun,takımın nefeslenmesi için yeter.

BJK4EVER dedi ki...

Yorumlari acikcasi asiri kotumser buluyorum. FB ivme yakalasa da cok kolay bir fiksture sahip. Son hafta surekli kotu veya dususte olan takimlarla oynuyor. O oyunlarini bir de saglam bir takima karsi gormek gerek, ki Antep macini da yine alacaklar buyuk ihtimalle. Yine de futbol acisindan hala bizim seviyemizde degiller bence. Onlarin bize nazaran artisi daha genis ve tecrubeli bir kadroya sahip olmalari, ama isler kotuye gidince bu dezavantaja donusur ve kulubedekilerin sesi cikar, sezon basinda van Persie olayinda oldugu gibi (Diego, Nani, Alves vs cok alternatif var bunun icin).

Onun disinda Esat'in soyledikleri dogru. Bence en onemli eksiklerimizden biri de erken faul yapmamamiz. Genel olarak sok pres ve dogru alan paylasimiyla faul yapmadan top kapmaya calisan bir ekibiz, ama rakibin bunu kirdigi an oyunu kesmemiz lazim. Okuz hakemlerimiz ozellikle ilk yarim saat bu tur pozisyonda hayatta sari gostermiyor ileride basi agrimasin diye. Bu genellikle alehimize calisirken lehimize calistirmak da bizim elimizde. Ozellikle ilk yarim saat asiri baski yaptigimizda bu tur faulleri yapmak sart. Akihisar fazla cikmadi ama attiklari 2 golde forvetleri inanilmaz bos kaldi ve asiri rahat geldiler. Bu rahatligi ben kabul etmiyorum acikcasi, buyuk bir takim rakibe bu kadar rahat gelme firsati vermemeli.

sherlockholmes dedi ki...

kayseri de golcü yok maç skorlarından anladığım kadarıyla. ee bizde de gomez var. buna rağmen kazanamayacaksak şampiyon falan olamayız zaten. kalecileri hakan arıkan 'da kadro dışı görünüyor.

Armagan dedi ki...

Atmamız gereken tarzda golü attık. İsmail ofsaytı bozdu, maç yeniden başlıyor yine fena bir hata yüzünden...

sherlockholmes dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sherlockholmes dedi ki...

oğuzhan'ın yokluğunda sosa sazı eline aldı biraz ilk yarıyı önde kapadık. yalnız bu kaleci ve ismail gereksizi varken puan kaybı çok muhtemel. 60'a kadar üçü bulsak bari.

cochise dedi ki...

Sosa süper taktı doksana, zaten iyi oynuyordu, asisti de yaptı. Gomez klas gol attı. Abuk sabuk yediğimiz gol sonrası bi hayli duraladık. Orta ikilide oğuzhan olmayınca böyle oluyor. Biliç maçına dönüyor. Yediğimiz gol epey bi talihsizlik olmakla birlikte İsmail'in klasik ofsayt bozma hamlelerinden biriydi. Evet iyi niyetli, evet diğer seçenekler de çok kötü ama kimse bana ismail'i arada bir iyi oynuyor diye savunmasın. Üç kuruşa alına Beck sağda kuş uçurtmuyor. Sola da böyle bi oyuncu olsa takım reytingimiz iki tık artardı. Öndekiler daha rahat hücum ederdi. Hücumcu kaliteli bek bulmak kolay değil ama defansifini bulsak da yeterdi. Üç sol bek'i toplasak bi Beck etmiyor ki Beck de vasat bir oyuncu (burada vasat olumlu anlamda kullanılmıştır)

sports guy dedi ki...

Mac oncesi mehmet ekici'nin duran toplari konusulurken sosa'nin astigi lamba manidar olmus :) kazanmamiz elzem bu maci, one gectigimiz maclardaki istatistiki ustunlugumuz bozulmaz umarim

beagle dedi ki...

İlk yarı boyunca nakaratı söyledim durdum "Lan ismail, ulan ismail..":
https://www.youtube.com/watch?v=MtWvqBTWuhY

Tabi arada Gomez cha cha da iyi gitti.

BJK4EVER dedi ki...

Tam freilik maca dondu 58. Dakika itibariyle.

Unknown dedi ki...

Aschlok gomez!!!

Unknown dedi ki...

Gomez'in vurmayıp Sosa'ya bıraktığı pozisyon delirtti. Kardeşim sen golcüsün ya, bu kadar cömert olma yaz gitsin. 3-4 olacak maç büyük takıma yakışmayacak beceriksizliklerle zora girdi.

cochise dedi ki...

Biliç maçına dönüyor yorumum cuk oturdu. kanseriyle, necipiyle, pektemeğiyle .. özlemişiz böyle kanserojen maçları; hele son dakikada 4'e 2'yi atamayıp yeseydik tam klasik beşiktaş kanseri olacaktı.
Çok gereksiz yere fırsatlar heba ettik. O fırsatları sağlayan presleri yapmak çok yorduğu için orta saha hakimiyeti gitti, ribaund sorunu yaşadık. Koca takımda bir orta saha daha olmadığı içini birini çıkar ötekini sok da yapamadık. Ulan al orta saha; ucuzundan mucuzundan 1 değil 2 değil 3 tane al. Orta saha adamı sıkıştığında her yerde oynayabileceği için doldur takıma. Atiba gibiyse beke stopere koyarsın, Tolgay gibiyse amc oynatırsın, sosa gibiyse kanata çekersin. Evet BTB öncelik ama o olmasa da al. orta saha modern futbolun temeli, herşeyi.

Neyse her şeye rağmen 3 puan iyidir.

Armagan dedi ki...

Takımın zeka seviyesi Oğuzhan'ın yokluğunda üzücü seviyelerde.2.yarıda arka alanı boşaltan rakip takımı bir türlü iyi yakalayamadık.Devamlı uzun top kullanıp kaybetmenin mantığını anlamıyorum.

İsmail'le Pektemek'i tokuşturabiliriz birbirine, Atiba savunma dışında var olamayan oyuncu maalesef, Necip yine haldır huldur oynuyor. Arka 2li(Atiba-Necip) topu yönlendirmediğinde öndeki 4lü yalnız kaldı.Töre ve Oğuzhan'ın çizgiye inip boşa top atmaları ise paha biçilemez.

Kısacası savunmasına savunduk(şans faktörü dahil) ama hücumda var olamadık karşı takım dengesizken bile.

glorfindel dedi ki...

Maç biterken Tolga, İsmail, Tosic, Necip ve Pektemek aynı anda sahadaydı. Üzgünüm ama bu oyuncularla başarıya ulaşma ihtimali çok düşük bence.

Takım genelde kötü oynayınca teker teker oyuncuların kalitesi de ortaya çıkıyor. Sosa 11 kişi arasında en zeki oyuncu olarak parladı mesela. Tam tersi şekilde de İsmail ve Necip gibi adamlar oyun zekasının ne kadar düşük olduğunu gösterdiler daha önceki 5000 maçta olduğu gibi.

Takım son maçlarda düşüşteydi zaten ama bu maçta Oğuzhan da olmayınca iyice foyalar çıktı ortaya.

Gökhan bitmiş. Baya baya bitmiş. Fizik olarak bittiği gibi kafa olarak da futbolu bitirmiş. Teklif varsa satılsın diyeceğim ama başkan euro değerini bahane edip transfer yapmaz yerine daha büyük sıkıntı çıkar.

mustafakamış dedi ki...

Bu maç gösterdi ki;
takım müdafasını,top rakipteyken hele ki rakip takım santradan yarı alanımıza geçince beceremiyoruz.Defansif yerleşim problemli,hücuma kalkan oyuncuyla ikili mücadelede gereksiz pozisyon ve hamle kayıpları var.Özellikle İsmail sürekli pozisyon hatası verip top ayağındayken de o kanadı arap saçına çeviriyor.Bugün adam gibi bir sol bek olsaydı Marıo'a net bir orta yapabilirdi.Marıo bugün bir pozisyonda altı pasa o kadar iyi deplase oldu ama ismail yine şamdel bir ortayla berhava etti pozisyonu.Koşuyor,uğraşıyor ama o kadar.Ersa'nın direnci ne kadar önemliymiş onu da gördük bu gece.Tosiç'in en iyi performansı dahi Ersan'ı zorlayamaz.Şenol Hoca,hoca değil bu onu da gösteriyor.Miloseviç-Franco-Motta şuan kendi bölgelerinde oynayanlardan daha kötü futbolcular değil.Motta geçen yıl 40 resmi müsabakada oynadı.Bu adam geçen sene ligi sallayan iki kanat oyuncusunu(olcay/töre) hem ofansif hem defansif yönüyle rahatlattı.İkinci yarı hem öndesin hem de ligin en zayıf defanslarından birine karşı oynuyorsun doğru düzgün 5 dakika oyunu tutamıyorsun.Kalecisiz de oynadığımız aşikârken sürekli bir boğuşma içinde acaba bu sefer nasıl gol icat edeceğizi düşünüyoruz.Bu arada Kayserispor ligin en az gol yiyen takımı.Şenol Güneş'in şu her maçta ekranda gördüğüm futbolcusuna küfretme alışkanlığı bana Fatih Terim'i hatırlatıyor.Bel atı küfür ediyor bu adam galiz küfür ediyor.Yanındakiler susturuyor ben tv karşısında görüyorum.Yedek futbolcular duymuyor mu bunu!Yarın başka bir maçta o oyuncular oynayacak kenarda yine sen olacaksın o oyuncular ne kadar verimli olabilir.Takımı sen kuruyorsun oyunu sen belirliyorsun yapamayınca küfür et futbolcuna olacak iş mi şaştım kaldım.Kendine küfrettiğinin farkında değil.Hoca falan da değil.Biliç'in şansızlığı ve kasıtlı hakem kararları olmasaydı Beşiktaş'a seni değil hoca bekçi bile yapmazlar.Keşke bu satırları okusan nasıl küfredersin Beşiktaş'ın futbolcusuna.Ne olursa olsun hangi hoca futbolcusuna yapamadığı için küfür eder.Bu sene geçen seneye göre daha iyi oynamıyoruz o kesinleşti sadece bizim seviyemiz aynı kaldı ligin değeri,kalitesi,oyun anlayışı daha düşük o kesin.

Murat dedi ki...

Mustafa calik

Top rakipteyken orta sahadan bizim yari sahaya gectiler mi ( atiba veya necip gecildiginde) defans onde karsilayamiyor..cok sut goruyoruz kalemizde bu yuzden..

Senol gunes fena stressli ve bu cok fazla olmayan kalitesini daha da asagiya cekiyor..tahminim kerim frei di bu macta son dakikalardaki pozisyonda kufru bastigi oyuncu( biseswar sosayla basbasa kaldi sosa havlu atmak zorunda kaldi nihayetinde)
Oyuncu gelistirme konusunda ne kadar iyiyse zerafet konusunda o kadar rezil senol gunes..ha bunun ne kadar etik ahlakli veya onemli oldugu tartisilir..turkiye icin hocadir senol hoca ama insani kalitesi tartisilabilir..stress yasamasi ve bunu yansitmasi yipranmis olmasindan olabilir son senelerde..ona guvenmek zorundayiz arkadasim su anda

Armagan dedi ki...

"Töre ve Olcay'ın..." olacaktı,affola. Bu arada küfür olayı hoş değil ama bu Bilic'in daha iyi olduğu anlamına gelmiyor. Oğuzhan'ı unutması, Tosun yerine Pektemek ısrarı,Necip ısrarı ve en önemlisi oyun anlayışı.(Bu yıl son birkaç maçı saymazsak ligde hücum anlamında gayet gelişme var,olmadı şut sayılarına-3. alanda yapılan pas sayısına bakılabilir). Atiba'nın ceza sahasına girdiğini geçen yıl pek hatırlamıyorum, bu yıl en azından deniyor ara sıra ve bu kesinlikle hocanın isteğiyle.

Tek sorunumuz hücum ederken yeterince efektif olamayışımız,2 seçenek var:
-Ya devamlı hücum edip ara sıra atıp ara sıra kaçıracağız (bunu devamlı deniyoruz ama sorun şu ki,orta saha ani ataklara karşı uygun değil.ya çok yumuşak ya da çok sert kalıyoruz durdurmaya çalıştığımız,devamında bildiğimiz ağır veya sakar savunmaya ve Tolga).
-Ya da devamlı saldırmayıp,bugünden farklı olarak oyunu da kontrol ederek, tempoyu kontrol ederek, hücumda az ve öz oynayacağız.Tahmin edilebilir paslarımız ve az çeşitli seçeneklerimiz(uzaktan şut yok,iyi orta yok) bunu zorlaştırıyor.Geriye hızlı oyun-paslaşma kalıyor.

Sıkıntı şu ki biz pozisyon kaçırmaya alışıyoruz,bugün bile kaleciyle karşı karşıya 2 pozisyon gitti yanlış değilsem.Kayserispor gelemiyor geri ama uefa liginde Dortmund,Napoli, şl liginde ise takımların çoğu affetmez.Atamayana atarlar!

Hasta ti dedi ki...

bu macta besiktas gecen haftaki akhisar gibi oynadi, kayseri'de besiktas gibi. yetenek analizi yapmaksizin topun keyfini cikardilar. hatta o kadar cikardilar ki kayseriden topuk paslari felan bekledim mac boyu.
herkes ortadan rakibin haldur huldur geldigi konusunda hemfikir.
atiba harika kahvalti ediyor, buzagi yiyor sanki hergun kahvaltida. kosuyor, herseyi yapiyor. bolgesini kapatma konusunda harika. orumcek adam diceksek atiba hakediyor. amma bugun biseswar'in birebirde atiba'ya ragmen cepheden bir sutu vardi, topu birturlu alamadi atiba. ortadan rakip yardiriyosa sebebi atiba'nin kahvaltisidir neticede. pas arasi ve bolge kapama konusunda eksiklik yoksa da, rakibin topunu calmada ve fizik gucunu gostermede (bi nevi bilek guresi gibi) atiba sampiyonluk goturur bi takimdan, eger gorevini yanlis tanimlamaya devam edersek. yanina veli kondu, tolgay kondu, necip, oguzhan kondu. bence atiba'yi bu kadar yormayalim. atiba birinin yanina yamansin artik.
transfer icin hala defans ve kaleci diyorsak daha cok masraf yapilmasi gerekir. hemde birinci sinif olmali. ortadaki gedigi kapicaksak eger. ya da "top calabilen fizikli bir on libero". mumkunse tecrubeli. yoksa tore'ye, quaresma'ya, olcay'a, geridekilere cok sallariz.
asil marifet hip diye topu kapip zip diye ayagindan cikarmak, rakiple kalemize dogru paralel kosu yaparak gozumuzu boyayan cok oyuncumuz var. muhakkat isim vereceksek ismail bu paralel kosulari bile yapamiyor, hep arkadan kovaliyor rakibi, bi sekilde beceriyor rakibin arkasinda kalmayi. olcay'da pres yaparken pas acisi yaratiyor rakibe surekli, rakibin yoneldigi yerin aksine hamle yapiyor hep. hooop bakiyorsun top bizim kanatlara acilmis, olcay acilan alani kapamak icin 20 metre kosuyor, sonra takim halinde geriye metrelerce gomuluyoruz, bakiyorsun bir anda onde pres felan hava civa olmus.

xiyar dedi ki...

@mustafa kamis
senol hoca'nin kufur olayi bence de cok kotu. yakismaz. skenderbeu macinda tosic'e bir kufur etti ki ben tosic olsam bir daha bu hoca icin oynamam.

pektemek 2. ligin bile oyuncusu degil. basindan beri isinamadim. insallah devre arasi postalanir.

YSY dedi ki...

Ya ben küfür olayını çok abartmamak gerektiğini düşünüyorum. Sonuçta hoca baba tavırlı bir insan ve ağzından çıkan niyetle söylemiyor heralde. O anda maçın stresi sıkıntısı o şekilde deşarj oluyor olabilir. O son dakika biseswar soksaydı içeriye hepimiz ne de güzel gol yedik demezdik heralde.

Adsız dedi ki...

Garip maç oldu. Kayseri yapabileceğinin en iyilerinden birini oynadı. Ama defans bu defa iyiydi (kısmen Tosic, bir hayli İsmail hariç). Orta alanda mecburen oynayan Necip-Atiba ikilisi bu maçta işe yaradı. Sosa iyi günündeydi ve galiba Oğuzhan'la oyun alanları cidden çakışıyor (yine ve yeniden BtB ihtiyacı). Sahayı iyi parselledi ve işini yaptı.

Gomez buraları Avrupa sanıyor ve normal tempoda hücum ederken ceza alanında asist filan yapmayı düşünüyor. Bizim ligde en öne çıkan unsur topu kesip depme defansı. Standart bir Avrupa liginde Gomez o halde kaleci ile karşı karşıyayken ceza alanı içinde Sosa'ya bu kadar yakın defans yapılmaz, ancak zipper lickimizde kaleciler de stoperden sayıldığı için (zira "kesme-depme" dışında defansif açıdan eksiklikler olduğundan dolayı) öyle ceza alanı içinde önün boşken, ancak ve ancak takımın bazen yapabildiği gibi hızlı ve kısa pas anlarında böyle işlere baş vurabilirsin.

Necip aslında bu maçtaki gibi güzel işler yapıyor ama adamda sezon istikrarı yok. Olcay'ın balans ayarını bir türlü tutturamadığı bu haftalarda onu kaleciyle karşı karşıya bırakan pas düşüncesi filan gayet yerindeydi. Cenk kafasından hemen gol atmalıyım düşüncesini atmalı. Gomez'den bir farkı varsa bu tam tersine ilerde pas trafiğine katıldığı ve gerektiğinde arkadaşları için duvar olabildiği anlarda geçerli. Kerim iyi niyetli ancak aldığı sürede yararlı görünmesinin nedeni oyunun gidişatının böyle olmasıydı. Amacı bu şekilde duruma göre kenardan gelmekse amenna tabii. Pektemekse aldığı süre boyuna yine alışılagelmiş meziyetlerini gösterdi desek yanlış olmaz.

Yine 5'lik olacak maçı son dakika kaleyi yalayan şutla ecel terleriyle bitirdik. Bir diyeceğim de hocaya. 2-1 öndesin ve rakip zayıf da olsa geliyor (geçmiş maçlarda tonla da örneği var bu tehlikenin üstelik). Ne yapılıyor, hücum performansı ayarsız ve dolayısıyla etkisiz olsa da ileride basan adamı çıkarıp 11 numarayı oyuna alıyorsun. Defansı daha iyi olmadığına göre hücumda etkinlik bekliyorsun yani, 11 numarayla.

Adsız dedi ki...

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/goller/2015-2016/14/kayserispor/diego-biseswar-16990

1) Beck'i Rhodolfo'su Tosic'i hepsi çizgi şekilde ileriye çıkmışken senin oradan ne işin var
2) Madem oradasın, en ileriye çıkmış rakip oyuncunun neden yanında değilsin
3) Madem o oyuncunun yanında değilsin, o nasıl bir top izleme ve çakılma durumudur.

Yorum yok.

Aslında şöyle bir yorumum var, daha önce 2 defa tekrar etmiştim: İsmail maçı izlemek için en güzel yerde duruyor.

Adsız dedi ki...

Pozisyon sırasında çok gülmüştüm, Sosa şaşırtmaca amaçlı şekilden oraya gidin buraya kaçın derken Olcay da kendini buna kaptırıp arkadaşlarına o talimatları aktarıyor.

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/goller/2015-2016/14/besiktas/jose-sosa-16991

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Huzeyfe dedi ki...

@james sneijder
Ismail bir amator. Kornerde kaleden cikmamayi baska nasil tanimlariz bilemiyorum.

Yorum Gönder

Ara