.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Aralık 2015 Pazartesi

Karne: Beşiktaş 2 - 1 Galatasaray


Goller: Mario Gomez (56'), Gökhan Töre (74')
En iyi üç: İsmail Köybaşı, Mario Gomez, Oğuzhan Özyakup
En kötü üç: Günay Güvenç, Necip Uysal, Olcay Şahan

Karne:

Şenol Güneş8.1
Beşiktaş8.3
Galatasaray2.5
Mete Kalkavan6.4


Günay Güvenç5.1
Ersan Gülüm7.5
Luiz Rhodolfo7.5
İsmail Köybaşı8.7
Andreas Beck7.6
Atiba Hutchinson8.0
Oğuzhan Özyakup8.0
Jose Sosa (87')7.6
Ricardo Quaresma (72')7.4
Olcay Şahan (60')6.8
Mario Gomez8.5


Kerim Frei (60')7.6
Gökhan Töre (72')7.8
Necip Uysal (87')6.7


Takım Ortalaması7.5

Anket: 159 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


99 Yorum:

EC dedi ki...

Iyi koymusuz.. Maci banttan izledim..

Besiktas i son Akhisar ve S.Lizbon maclarini ozetleyici bir cumle kurdu Senol Gunes; Valencia Barcelona macini izleyin dedi.. Tum mac Barcelona atak yapti, bastirdi. Son dakika bir uzun top, maci Barcelona kaybetti dedi...

Futbolda guzel oyun onemli, cok onemli ama Turkiye de herkes sonuca odakli ve Turkiye liginin en iyi futbolunu oynuyor olusumuz, hic bir anlam ifade etmiyor, eger 2.ci siradaysak..

Mustafa Denizli kendisini kurtarmak icin hakeme yuklendi ama, milyonluk essekler kosmayinca, hakemi sorgulatacak pozisyon bile olustursmadilar..

Kalecinin ne kadar onemli oldugu bu macta bir kez daha belirginlesti... Yuksek konsantrasyonla oynadi.. Biz gol yiyene kadar 5-6 kurtaris yapmisti.. Ne zaman bala gol attilar bence Muslera da gevsedi ve Tolga nin Akhisardan yedigi 2.ci golu hatirlatan bir gol yedi Mario Gomez den..

Kimsenin beklemedigi anlarda hem Gomez hem de Tore iyi vurdular..

Selcuk a gelince, Turkiye de su aralar onun kadar kendisini yere atan baska bir futbolcu daha yok..

Neyse iyi koyduk..

Tebrikler Besiktas..

Basar dedi ki...

Gooooool! :) (içimden geldi)

nuri mu dedi ki...

http://yeniyüzyıl.com.tr/makale/kalecisiz-lider-kalecili-sampiyon-484

kaç para ulan bir kaleci..

Unknown dedi ki...

Spor Kamuoyunun lizbon maçından sonra ağzının suyu aktı."bjk büyük maç alamıyor,derbiyi de alamaz"vb gibi beyanatlar yazılı ve görsel basını süsledi.ama oyun olarakta skor olarakta hatta hatta kaleci hatası ile yenik duruma düşüpte kazanarak hem gs ye hem diğerlerine ağır gelmiş olabilir.beşiktaşın olimpiyat gibi bir statta 2 derbiyi de kazanarak devreye girmesi harika oldu.
Şimdi işimiz fb ile..adamların papazın çayırında hakem odası basma sevdası devam ediyor.dikkat etmeli.

turgay dedi ki...

en büyük rakibimiz aziz ve yalayıcıları. onlarında şuan için korkuları had safhada. herkesi şaşırttık bu galibiyetle. 17 hafta sonunda 13 galibiyetle ilk yarıyı bitirmek bence beklenti üzerinde olacak. geriden gelip 2 derbi kazanmak hem biz taraftara hem de futbolculara güven verdiği bi gerçek. yalnız muslera bizde olaydı uzun 100.yıldan sonra nağmalup ilk devreyi bitirebilirdik.

Coolio dedi ki...

Gomez'e vurgu yapmak istiyorum. Yoktan var ediyor golleri. Yıllardır böyle bir santrafor olsa diyorduk. Adam gollerinin çoğunu ceza sahası dışından atıyor. Ve biz oyunumuzu hala ona göre oynamıyoruz...

Bu arada devre arası iyi bir kaleci almassak herşey bitebilir..

Unknown dedi ki...

Güzel sonuç, keyfini sürmeli birkaç gün. Tolga travması sonrası ilaç gibi geldi hem tribüne hem kulübeye hem yönetime hem de sahada oynayanlara.

Rakiplerimiz çok güzel kura çektiler her ikisi de tura yakın, imkansız değil en azından. Hatta bir liverpool bile çekmediler. Bir tur daha görecekler büyük ihtimalle, kupa zırvası ile beraber kadroları oldukça hırpalanacak bu maçlarda. İşimize gelir. Her ikisi de kupayı alamazlar, onlardan daha iyi takımlar zaten kupada mevcut.
Bizimse tek odak noktamız kaldı, lig. İyi bir kaleci ve donk takviyesi ligi bize kazandırır. Olmazsa medjaniyi getirelim. O da iş görür. Bugün kulübede töre ve cenk vardı hamle oyuncusu olarak. Tolgay ve veli kadroda yoktu. Kulübeniz fena değil gibi yani.
Bugün muslera ve sneijder bizde olsa +5 6 puan almıştık. Gerçekten iyi bir takımımız var, kıymetini bilelim.

yilmaz dedi ki...

Günay hırsının kurbanı oldu, TV'de gözükmek için ortasahaya kadar çıktı, golü yedik. Canı sağolsun

yilmaz dedi ki...

ismail maçın adamı olmuş ya la :D Koçum benim. Bi daha saçmalamaz umarım. Bir de şu orta sevdasından vazgeçip ceza sahasında daha garanti toplar gönderse dadından yenmez. Malum, ortaları pek başarılı değil.

SinnFein dedi ki...

Sırası değil belki ama uzun süredir blogda yazılıyor garip geliyor bana..
Donk nedir arkadaş? İyi futbolcu olabilir de ne kadar karakterli olduğunu bizim maçta bu adam göstermedi mi?? Donk'u alacağımıza 10 kişi çıkalım daha iyi.. Gerek yok öyle topçulara takımda..

Bir de arkadaş kim beddua ettiyse senelerdir şu takıma bir kaleci gelemedi, gelen de perte çıktı.. Shorunmu'dan sşüpheleniyorum. Gol yerken gülüyordu hep, giderken de saydırdı mı ne yaptı? :)

turkkant dedi ki...

Nefis galibiyet. Yenilsek, beraber kalsak puan olarak fazla sorun olmazdı, ama özgüven anlamında sıkıntı olurdu. Hele ki iki maç üstüste yapılan kaleci hatalarıyla... Şimdi iki derbiyi kazandık, Lizbon maçı krizi çabucak atlatıldı.

Tolga belki de Beşiktaş’a şampiyonluğu getirdi. Yönetim kafasını kuma gömse de, tüm sezonu götüremeyeceği netti. Artı o kadar bariz hata yaptı ki artık mecburen kaleci alacaklar. İşin güzel yanı en az hatayla ilk yarıyı bitiriyor. Üzerine ikinci kulvardan elenmemize sebep olup ligi kolayladı. Tek endişem gene yama olayına girmeleri... İdareten kaleci alıyorsun iki seneye ıskartaya çıkıyor. Beşiktaş’ın kalede artık 2-3 senelik geçici bir çözüme değil, en az 5-6 sene kaleyi emanet edeceğin kalıcı bir çözüme ihtiyacı var. Alman kim olu bilmiyorum, ama Beşiktaş için Romero, Ospina gibi 25-28 yaş aralığında, kendi milli takımlarının da kalecileri ideal isimler.

Bunun dışında bir model kurduk, bir bakıma Porto Benfica’nın kültürel bağları olduğu G. Amerika pazarını sömürmesi gibi, biz de Avrupa’daki Türk oyunculardan bir takım oluşturuyoruz. Bu modelde devam... Pektemek’i Başakşehir-Kasımpaşa birine sat, maaş yükünden kurtul, 20-21 yetenekli bir Avrupalı Türk genç bul, koy kadroya arkadan yavaş yavaş pişsin. Keza Atiba-Sosa gibi 1-2 senesi kalan oyuncuların yerine de bu tarz yatırımlar yapmak lazım.

ozkankaya35 dedi ki...

FULYA PROJESİ...

ozkankaya35 dedi ki...

tüpçü tüpü tuttu...çok güzel günler göreceğiz

Unknown dedi ki...

Donk nedir?

Hem defansı hem de savunmayı kotaracak oyuncudur. İhtiyaç duyduğunda Atiba'nın yerine ortasahada güvenle sarılabileceğin adamdır. Havadan veya yerden top keser, güçlüdür, kuvvetlidir, ikili mücadele kazanır, ayağı da fena olmadığı için kazandıklarını kolay kaybetmez. Kısaca Donk bir ihtiyaçtır. Özellikle Beşiktaş ve Galatasaray orta sahaları için.
Dün akşam rakibimizi yenerek ilk darbeyi vurduk, rakibin gündeminde olan, ihtiyaç duyduğu adamı, özellikle eldeki fazla şans bulamayan 4 - 5 oyuncumuzla birlikte takas ederek alabilirsek, ikinci darbeyi de vurmuş oluruz. Fenerbahçe yıllardır bu taktikle ihtiyacı olsun olmasın bir çok oyuncuyu ederlerinin üzerindeki fiyatlarla satın aldı, rakiplerinin güçlenmesini önledi.
Zamanında aynı martavallar Aurellio için, Burak ve Selçuk için okunmuştu, rakiplerimiz bu tırnak içinde pislik adamları alarak ne kaybettiler? ne kazandılar. Kazançları ve kayıplarını alt alta yazıp toplayın bakalım ne çıkacak? Elma ile armutu karşılaştırmak gibi olacak belki ama misal Cantona da çok sevimli bir adam değildi veya Roy Keane, ancak takımlarına kattıkları değer çok çok fazlaydı.

WiLdHoney dedi ki...

Fulya Projesi hakkında bir post açabilecek yada daha fazla açıklama yapabilecek bir arkadaş var mı?
Konuya hakim değilim ve çok merak ediyorum, sanki dünkü galibiytten daha önemli bir kazanım var orada.

planck dedi ki...

stadda son durum: https://pbs.twimg.com/media/CWRYpfxW4AAgMDt.jpg:large

planck dedi ki...

ayrıca davayı kazanmışız, yd'ye olan 100milyon borç silinebilir: http://www.izlesene.com/video/besiktas-fulya-davasini-kazandi-yildirim-demirorene-buyuk-sok/9065416

tabi tr şartlarında bu mümkün değil, umuyorum ki klübün kasasından para çıkmadan sadece sponsorluk alarak bu işi çözüme kavuştururuz.

ozkankaya35 dedi ki...

Fulya'tupcuye olan borcu birakin Besiktas'in tum borcunu tolere edebilir

ozkankaya35 dedi ki...

Fulya'tupcuye olan borcu birakin Besiktas'in tum borcunu tolere edebilir

ozkankaya35 dedi ki...

Fulya'tupcuye olan borcu birakin Besiktas'in tum borcunu tolere edebilir

Unknown dedi ki...

Gün içinde gs nin forumlarına ve sosyal medya gruplarına göz gezdirdim.gerçekten de çok iğrenç taraftarları var.yaptıkları tek şey mağlubiyet sonrası bize küfür etmek.ahlaksızlık,bayağılık diz boyu.yazıklar olsun! O kadar alışmışlar ki beleşten derby kazanmaya.
Demek ki çok sağlam yenmişiz.
Rakip taraftar profillerini gördükten sonra dedim ki:
-iyi ki beşiktaşlıyım

Unknown dedi ki...

Golü yediğimizde maçın da atmosferiyle çok sinirlendim. Bağıra çağıra sinirlenme huyum olmadığı için oturduğum yerde dişlerimi sıkıp durdum. Neyse ki çok uzun sürmedi ve Gomez bizi büyük bir buhrandan kurtardı. Yediğimiz gol ile attığımız gol arasındaki sürede (88 saniye) yine iyi ve baskın oynadığımız bir derbide yenileceğiz diye çok endişelendim. Sinirim sadece bunaydı.

Günay pozisyon geliştiği sırada yay civarındaymış, çıkması yanlış denemez. Çıkıyorsan vuracaksın, orası ayrı. Sanırım Beck'e zarar vermemek için biraz kendini sakınmış ve o yüzden düzgün vuruş pozisyonu alamamış. Her neyse, kalan maçlarda kendisini kalede görmek istiyoruz.

Galatasaray'ın bu kadar etkisiz olacağını tahmin etmiyordum. Gerçekten çok kötüler.

Son haftalarda aleyhimize gibi görünen ama lehimize olan bir çok gelişme yaşandı. Karanlık bulutlar bu sefer dağılıyor gibi sanki.

Bu takım beni bile şampiyonluk için "acaba?" dedirtmeye başladı.

Huzeyfe dedi ki...

Hayatta en buyuk zevkim Besiktas maci izlemek. Dunyanin obur ucunda, ise gitmek icin kalkmadigim saatlerde kalkmak, isten kacip ogle arasinda mac izlemek yada iste izlerken yakalanip laf yemek hic sorun degil. Nasil bi bahtsizsam bu sene toplamda 6-7 mac izledim. Bunlarin sadece birini kazandik. Sampiyon olmayi o kadar ozledim ki sampiyonlugu garantilemedikce bu sene bir daha canli mac izlemeyecegim.
Haliyle gs macini izlemedim. Dunden beri internette buldugum butun spor programlarini izledim. Ozeti defalarca, maci da bir kere bastan sona izledim. Boyle bir zevk yok.
Kaleci, defans, orta saha lazim. Yonetim ne bicim, Tolga o bicim ama birsey soylemeyecegim.

Bu arada gsliler icin "ya ben zaten turkiye ligini izlemiyorum" sezonu acilmis oldu. Boyle genellemeler belki hos degil ama her takimin bir ortalama taraftar profili var. Beni en cok tiksindiren gslidir. Ikiyuzlu, yavsak bi tip. Genelde.

beagle dedi ki...

Yav sportmenlik yapıp en iyi üçe Muslera'yı da koysak mı :)

Adsız dedi ki...

@Kuzeyfo

Genellemek bence yanlış olur ama "ben artık futbol izlemiyorum" refleksi sadece GS'lilere ait değil, FB olayında da aynısı geçerli, bizzat kendi çevremden bilirim. O kadar ki, şimdi hatırlamıyorum misal 7. hafta çökmeye başlayınca bu söyleme başlayıp 20. hafta tekrar şahlanınca değişip sürekli ligden bahsetmeye başlayanları gördü bu gözler. En anlamadığımsa söz konusu futbol olunca hayatında var olduğunu söylediği ilkesi, var oluş sebebi vs hepsi buhar olanlar. Hoş FB yenilince düniya para kazandığı tv programına somurtarak başlayan ve devamında bunu sürekli hissettiren koca koca adamlar var bu ne ki. Çocuk gibi.

Bunları takmıyorum artık. Üzüldüğüm tek konuysa bu tür abukluklarla ülkede rasyonel bir futbol ortamının oluşamaması. Bu arada Beşiktaş taraftarının yeni nesillerinde de böyle emareler görülüyor doğal olarak. Yeni stadla birlikte tribünler değiştirir diye umuyorum.

Sakin sakin kasabasında yaşarken ve çok fazla bir şey ummazken ülke kontrolündeki sularda petrol bulununca "ya şimdi bu avladığımız balıkları da kirletir" diyebilen, bu petrolle ortalama yıllık geliri 40bin dolar olan, buna rağmen mütevazi hayatlarına devam eden insanlar var olmasa bu alem böyle demek ki, ego aşılamaz bir şeymiş diyeceğim. Ama varlar işte.

beagle dedi ki...

Tamam beyler kaleciyi de buluyoruz az kaldı.
Belirteyim ki ilk tercihim 2 senedir göz koyduğum Adrian ama Biliç o babalığı yapmaz.

Underratedlardan Newcastle 3. kalecisi Rob Elliot. Yanılmıyorsam Irlanda maçında Tarık Çamdal'dan golü yemesine rağmen, açıyı çok iyi kapayan kaleciydi.
Birkaç maçtır Newcastle'da işleri karıştırdı ama seneye paşa paşa Krul'u geçirirler kaleye.

Adam aç, klübüne kızgın, yaşı uygun, açı kapama süper, refleksler iyi, orta sahaya kadar elle topu atabiliyor, birazcık da toraman ki bu da iyi birşey. Yan topları ve ceza sahası hakimiyeti bilemiyorum, Günay'ı bulan hariç herhangi bir scout bakıversin :)

Adsız dedi ki...

Niye riske girelim ki. 2 milyon fazla ver arkana yaslan:

http://www.transfermarkt.com.tr/rene-adler/profil/spieler/1784

planck dedi ki...

3e 4e verirlerse Adler'i iyi. Fakat benim duyduğum hoca kedigillerden kaleci istiyormuş :/

planck dedi ki...

sizce yönetim uefa'da fenerbahçe ile eşleşmek ister mi? :))))

Unknown dedi ki...

https://tr.m.wikipedia.org/wiki/Adler

gereksiz bilgi: adler almancada kartal anlamına geliyormuş diyorlar

ama bizim yönetim üç dört verip almaz bu adamı gerçi tolga için yaklaşık üç milyon vermişlerdi
bilmiyorum cimrilik edip adam gibi bir kaleci alacakları hissi yok içimde, yine üçün beşin hesabını yapıp kanser ederler milleti..

WiLdHoney dedi ki...

Bizim Başkan, Kaleci konusunda transferin son günlerine kadar DonanımHaber ölücüsü gibi bekleyecek bence, bize gene Beşiktaş Kanserinden tatmak düşecek sanırım.
Araya birde sağlam ve hızlı defans sıkıştırsalar keşke, bu arada Ersan'ın da bu oyun tarzı için ne kadar faydalı olduğunu yokluğunda anlamak biraz üzücü oldu benim açımdan, ileri doğru hamleleri ve gerekli durumlarda bizim yarı sahanın ortalarında yaptığı kazma faulleri aslında bizim yerleşim için baya gerekli hamlelermiş, hakkını vereyim. O gelince Rodolfo da daha iyi oynuyor.

Unknown dedi ki...

Adrian hususunda katılıyorum, 2 senedir istediğim kaleci ama westham ondan iyisini bulamaz bize de bırakmaz, epl de güzel kaleciler var, ben fabianski yi de beğenirim ama swansea bırakmaz:)

cochise dedi ki...

Kaleci konusuna katkım olsun; ABD'li kaleci Bill Hamid; 500 Bin Dolar maaşa oynuyor, adeta kara panter. Tabii sınırlı olarak izlediğim için detaylı özelliklerini bilmiyorum ama 25 yaşında. Eğer tutarsa 10-15 yılımız kurtulur.

Daniel dedi ki...

Ben Galatasaray taraftariyim.Ama ligin en iyi ekibinin Bjk olduguna rahatlikla soyluyorum.Derbiden sonra ne ben ne de etrafimdaki Gs li arkadaslar rakip takim taraftarina kufur etti cirkinlesti.Tam tersi Bjkli arkadaslari tebrik ettik.Bence herkez bahsettiginiz grupta degil.

QuaresmA dedi ki...

Kaleci olarak kaliteyi en düşük Ospina'dan açmak gerekiyor, ben şahsen bıktım artık sürpriz yumurta kalecilerden. Muslera geçen sene olmasa GS 3. olurdu, bizim maçta da fark yerlerdi. Kaleci gibi kaleci işte. Bize de en azından ona yakın birşey lazım, artık gözü kapalı güvenelim kalecimize. Malesef yazdığınız kalecilerin hiçbiri kendini ispatlamamış kaleciler.

Artık bu işin cimrilik tarafı da kalmadı. 2 senedir Avrupa'dan eleniş şeklimiz bir ders olmuştur diye umuyorum. Gerekirse bütçenin tümünü kaleciye basalım. Bu işin sonu Şampiyonlar Ligi geliri zaten.

Mete dedi ki...

Kaleci için benim kriterlerim
Genç yaş eşiğini geçmiş olmalı (27-28 yaşları uygundur)
Bir kez parayı gömeceksin,6-7 sezon arkana bakmayacaksın

Bana göre en uygun aday Salvatore Sirigu

Evet maliyeti yüksek olabilir ama, şu anda Kevin Trapp'ın arkasında yedek bekliyor.
Alırsın 6-7 sezon kaleyi unutursun.

Daniel dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
cochise dedi ki...

sezon başında 3'e 5'e bakmayın olurdu ama devre arasında seçenekler çok az olduğu için 3-5 ile de kurtamayabiliriz. Brezilya'da ligler bitiyor o nedenle oraya da bakılabilir. Yine Sirigu örneğinde olduğu gibi Aclass takımların yedek kalecileri ikna edilebilirse bizim için en ideali olur.
Yine de Bill Hamid'i yabana atmayın :)

yilmaz dedi ki...

Benim önerim neuer, hem alman hem genç, potansiyelli. Topu da iyi oyuna sokuyor. Bence üçe beşe bakmadan masaya oturmalı.

Unknown dedi ki...

@yılmaz

benim adayım da turgay şeren! hem almanya görmüş berlin panteri adam, hem tecrübeli, ekranda sövme potansiyelli. Lafı da iyi sokuyor. Bence üçe beşe bakmadan masaya oturmalı.

kokocambo dedi ki...

ntvspor'a göre handanoviç yokluyormuşuz. olursa süper olur. he, yine emeklilik transferi o ayrı.

Unknown dedi ki...

Yıllık ücretini veremeyiz, yanılmıyorsam vergiler düştükten sonra yıllık 5 milyon euro civarı bir para alıyordu. Bonservisi de var unutmadan.. asparagas haber.

beagle dedi ki...

@Cochise
Hocam amerikalı'yı ancak yaşlanmakta olan tecrübeli kalecin varsa denemek gerek. İyi özellikleri vardır muhakkak da MLS biraz halı saha gibi. Tabi orada banko oynayan adamın bedeli nedir orası da çok büyük muamma.

Sirigu, Adler falan alabiliyorsak tabi olur da. Fikret birini tutturursa gene sezon biter alamadan. Hatta yılmaz da Neuerle prensipte anlaşmış o da olur.

Bir tek şu kedigiller, ayakta yakalanacak topa uçan, kaleyi terkedenler sınıfından kaleci almayalım yeter. Nasıl bir saçmalıktır, Jurkoviçten beri bitmiyor.

Şenol Güneş PAF üzerinde ne kadar bilmiyorum ama 90'larda şampiyonluk adayı genç takımımız Trabzon PAF'ın kalecisi Yetkin ile maça çıktı. Dersten kaçıp izlediğimize pişman olduk. ABD 6 atmıştı bize. Yazık garibim uçuyor, uçuyor direğe yetişemiyordu :) O 6 yiyen takım Oktay, yusuf vb bir sürü önemli oyuncunun olduğu bir kadroydu.

Gene Şenol başta Ochoa, Ospina falan isimleri geçiyor. İnsan yoksa diyor...

planck dedi ki...

ibra davası ile ilgili: http://www.1903karakartallar.com/Forum/showthread.php?t=824&p=2518#post2518

can dedi ki...

@ emir mfc
5 milyon euro mu? Internette her yerde 2015 maasi 1,85-2 milyon euro arasi gorunuyor.

planck dedi ki...

2.25e gelir handanoviç, intere de 2 falan verilir, gayet de güzel seçim olur. satmak için genç kaleci alacak değiliz şu aşamada.

can dedi ki...

Bu arada kaleciden onemli bir mesele varsa o da Fulya davasi. Okuyup ogrenebildigim kadariyla muteahhit firma ile Besiktas arasindaki %67 Besiktas %33 firma mal bolusumune tabii olan mekanin planlanandan cok daha genis olmasi ve yasal olarak Besiktas lehine islemesi gereken bu farktan Besiktas'a pay verilmemesi sonucu de facto dagilimin %45 Besiktas %55 firma olmasi nedeniyle Besiktas'in ugradigi zarar davalik olan. (Buna ilaveten kultur merkezinin Besiktas'in payina yapilip karsiliginda firmaya ekstra imar haklari verilmesi de var.) Bahsettigimiz Fulya Towers, 250 residence, dukkanlar vs. Yani minimumda onlarca milyon dolarlik zarara ugratildigimiz yasal olarak tescillenmis. Mahkeme bu nedenle 2008 kongresindeki Demiroren yonetiminin mali ibrasini gecersiz saymis; simdi Orman tekrar kongreye goturup ibra etme-etmeme opsiyonunu sunacak. Pazarlikla Demiroren'in borclarini silmesi karsiligi ibra edilmesi durumunda ne olur, alacaklarimizdan vazgecmis mi oluruz tam bilemiyorum; ama ibra edilmemesi durumunda kiyamet kopacagi kesin. Her kosulda federasyon baskani Demiroren'e borcla olusan gobek bagimizin kopmasi demek. Bu konuda olacaklar sampiyonluk yarisini dogrudan etkileyecek emin olabilirsiniz. Kaleci meselesinden cok daha fazla.

Adsız dedi ki...

yılmaz'ın Neuer ironisi güzel olmuş.

Bana göre ayan beyan olan hadise şu: hele bir de stoper alacaklarına göre kaleci için max. 3-4m sözleşme parası verilebilir. Adler ve Kraft isimleri bu nedenle bana daha makul görünüyor. 6-7/10 bandında kaleci almak taraftarı tatmin etmeyebilir, ancak şu anki durumumuzda 8-9'luk adamlara bakmak eski ahşap ev yanarken Boğaz'dan villa almaya çalışmaya benzer. Villa işi -elbette- olmaz, üstüne bir de ev yanmaya devam edip kül oluverir. Önce sağlam bir ara kat 3+1 yapalım sonrasına bakarız. Yıllardır devam eden transfer politikası sorunumuzun kemikleşmiş konularından biri de bu zaten. 8-9'luk olmadı, o hale benzeyeni alalım. Sonra elalem Karcemarskas'ı nereden bulup getirmiş, Donk'u nasıl görmüş diyerek düşüncelere dalalım. Geçmişten bugüne az sayıdaki istisnaları işte Giunti'dir, Ernst'dir, Ferdinand'dır, Pascal'dır.

cochise'in söylediği Bill Hamid işi aslında sağlam transfer politikalarına sahip kulüpler için gayet akıllı bir hamle. Çok cuzi miktara kapatacağın böyle bir isim yedek olarak alınıp zamanla tutarsa süper iş yapılmış olur. Zaten Avrupa'nın vasat ve üstü takımlarına bakın yedeklerinde hep böyle isimler var. Şu anki mantaliteyle zor hatta imkansız tabii.

@Daniel

Genellemek yanlış olur demiştim. Genellediğim görünen kısım da küfür vs üzerine değildi. Ligimizdeki sarılar her yıl şampiyon olacaklarına kendilerini o kadar şartlandırıyor ki bahsettiğim reaksiyonu sıkça gösteriyorlar. O kadar ki ortaya "halkın takımı GS" laforizması çıkıyor, Beşiktaş'a mal olmuş olan bu olayı da kapalım diyerekten. Elbette böyle demekle olmuyor. Beşiktaş taraftarı ise bu konuların hepsinin içinde başka bir yerde.

@can

Detayını bilmiyorum ama mahkemenin ibrayı iptal etmesinin öncelikle akla gelen nedeni: ibra döneminde sunulan bilgilerin eksik/yanlış oluşu. Başka bir olay da olabilir, varsa bekleyip görmek lazım.

Adsız dedi ki...

Beşiktaş forumlarından güzel bir tespit :)

"kaleye Hope Solo'yu istiyoruz"

EC dedi ki...

Hope Solo ya tecavuz eder tum futbol camiasi.. ( Demiroren den basla.. sahada ki seyirciye kadar...) zaten Besiktas a saldirmak icin yer ariyor herkes.. Ulke Google unda ilk 10 da aranan ( tecavuz su.. tecavuz bu vb.. hic kimse seks, sevisme vb aramiyor.. direk zor kullanma.. Tecavuz!) hasta milletiz

QuaresmA dedi ki...

Şimdi mevzu şu ki; çok yakın örnek olarak GS, Sporting ve FB maçları var. Büyük maç giderken 8-9'luk topçun ceza sahası dışından bir tane patlatır rakibin yıldız kalecisine rağmen golü yapar, veya çıkar 2 tane gol atar kafayla, veya keser trivelasını golü attırır, veya yedekten girip gelişine vurur yine rakibin kalecisi izler maçı alır götürür. Yıllardır şahsen bıktım 6-7'lik oyunculardan. Ernst ve Nouma'yı ise zaten büyük paraya almıştık diye hatırlıyorum. Amma velakin düşük fiyata Giunti, Atiba gibi düşürebiliyorsan 8-9'luk oyuncuyu eyvallah, ama düşmüyorsa basıp alacaksın. Gerekirse stoper ve ortasaha transferini boşver. Orada iyi-kötü oyuncular var ama kalede kaleci yok. Şu an şampiyonlukla aramızdaki tek uzaklık Muslera'nın 1 tık altı kaleci.

Sirigu'nun yedek oldugunu bilmiyordum. Dunya Kupasi'nda gordugum kadariyla epey akilli bir kaleciydi ama DK oldukca yaniltici olabiliyor, o yuzden bir sey diyemeyecegim. Almamizin oluru varsa -kiralik vs.- efsane olur; Taibi haricinde kotu Italyan kaleci hatirlamiyorum ben futbol tarihinde.

Adsız dedi ki...

Halen üst düzey olarak ve Ernst ve Pascal'ın geldiği gibi 4m bandında alabilecek olarak görülen tek isim Handanovic. "Görülen" derken oluşan algı bu yönde. Oysa Serie A'da halen 4 puan farkla lider olan Inter'deki haline bir bakalım: Bu sezon Inter'in oynadığı 16 lig maçının tamamında oyundan çıkmadan oynamış, Toplamda 9 gol yerken bu maçların 10'unda tek gol bile yememiş, 11 kritik kurtarış yapmış. Inter takım olarak yenilen gollerde ise 3 farkla liginde en azı konumunda. Peki Inter'in diğer kalecilerine bir göz atalım: ikisi de piyasa değeri 1 milyonun altında, yine ikisi de Handanovic'ten daha yaşlı.

Peki bu transfer için temel stratejimiz ne? Sözleşmesinin sezon sonu bitecek olması.

Yahu PES/FM oynasanız ve 3 dakikada ilk yapacağınız iş olan "sözleşmesi sene sonu bitecek olan kaleciler" butonuna bassanız ve hepsinden önemlisi, geride kalan tüm kriterleri unutsanız dahi bu transferin nasıl imkansıza yakın olduğunu görebilirsiniz.

Diğer isimlerden sadece, o da az ihtimal olaraktan Sirigu ismi var. Halen bahsedildiği şekliyle yedek kalmasından mütevellit piyasa değeri 13 milyona "düşen" Sirigu için sırada bekleyenler de sandığınızdan hayli fazlaca. Üstelik mevzu bahis olan para derdi olmayan PSG.

Yönetim taraftar hep birlikte tekel bayiine kuruyemiş almaya. Az kaldı.

QuaresmA dedi ki...

Bu arada Handanoviç 31 yaşındaymış yahu, kaleci için sıkıntılı yaş değil. Öyle bir yazılmış ki 34 falan sandım kontrol etmeden önce. Cordoba da bize o yaşlarda gelmişti, sonra yıllarca oynadı.

can dedi ki...

@ James Snejder

Her kosulda 2008 ibra oylamasinin yeniden kongrenin onune gelmesi gerekiyor. Hatirlarsan Demiroren'in son mali kongresinde ibra etmeme egilmi olusmus, kulube zarar verir diyenler Demiroren'in hibe sozune guvenerek ibra oyu vermislerdi. Simdi ne dusunuyorlardir bilmiyorum. Her kosulda onumuzdeki aylarda bu konuda ciddi pazarliklar yapilacak. Umarim yonetim saglam durur. Cunku Besiktas'in ciddi bir borctan, daha onemlisi Demiroren'den, belki de ikisinden birden kurtulmasi ihtimali var.


can dedi ki...

Handanovic isi olacak bir is degil gibi. Adamin Inter birinci kaleciligini birakip gelmesi, Inter'in adami birakmasi icin hic bir neden yok. Bu denklemi bozacak tek sey adamin aklini cok yuksek bir sozlesmeyle (senelik 2,5 + primler + 2 milyon imza parasi) celip Inter'i 4-5 milyon euroya satmaya zorlamak olabilir. 10 milyon euroluk bir maliyet eder bu da.

Bence de Besiktas'in en buyuk sansi Alman bir kaleci almasi. Belki yaniliyorumdur ama Gomez takimdayken, ustelik de takimda bu kadar cok Almanci varken, Alman herhangi bir kaleciyi ikna edebilirsin gibi geliyor.

Adsız dedi ki...

@can

Bu dava futbol kulüpleri açısından bir ilk. Ve bu futboldaki ilkleri şimdiye kadar netten takip ettiğim üzere çıkardığım sonuçla: ciddi bir netice beklememek lazım. Gerekçeli karar çıkınca bir hayli konu belli olacak. Bu arada sonuç ne olursa olsun Fulya davasını yıllara varan süreçte sonuna kadar takip edip emek sarf eden Beşiktaşlı kongre üyesi hukukçuları can-ı gönülden tebrik ediyorum. Beşiktaş sevgisi dışında başka bir motivasyonla bu kadar uzun süreli emek zor.

Adsız dedi ki...

Geçtiğimiz Mart sonu ManU alamamış ve o dönem menajeri Inter'le sözleşme yenileyeceğiz diyor:

http://www.express.co.uk/sport/football/567302/Inter-Milan-Samir-Handanovic-Man-Utd

Haydi adamı yıllık 3m civarı bir para ile ikna ettin. Sözleşme ücreti için Inter 8'den başlamazsa bir şey bilmiyorum demektir.

Kuruyemişlere devam.

Adsız dedi ki...

Bir konu: eğer Torunoğulları effect bu işte de devreye girip makul şartlarla inanılmazı başarırsa kendisinin ömür boyu yönetici kalmasını teklif edeceğim. Hemi de İtalyanlardan. Daha önce oldu gerçi :)

kokocambo dedi ki...

Davayla ilgili avukatın yazısını okuyunca zaten TR'deki hukuksal düzenin ne kadar atıl olduğunu görebiliyoruz. Olay özelinde, kritik olan "Genel Kurul, ibranın iptal edilmesine rağmen tazminat davası açılmasına gerek görmeyebilir yani önerge reddolunabilir.
Buna karşı yapılacak hiçbir şey yok. Zira Genel Kurul en üst organdır ve iradesine karşı yapılacak bir şey yoktur."

hiçbir şey beklemeye gerek yok, olumlu ne çıkarsa + tarafa yazarız.

handanoviç salıp, marchetti alır gelir yönetim :P gerçi, stoperi bitirecekler önce, sonra son güne yetiştirebilirsek kaleci. kurumsallık, profesyonellik <3

Adsız dedi ki...

Kraft demişken ilginç anları barındıran video:

https://www.youtube.com/watch?v=LwgoZeePLlQ

İlk pozisyonda şutu atan Leverkusen'de Olcay :) Daha sonraki dakikalarda ise Kraft Bayern kalesini korurken o dönem Wolfsburg'da oynayan Mandzukic'in kafası var.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
can dedi ki...

Askolsun arkadaslar, insani hemen realizmin colune cekiyorsunuz. Sizin dava konusundaki yazdiklarinizi okuyunca bosa gaza gelmis olabilcegimi farkettim.

@kokocambo
Bahsettigin avukat yazisinin linkini paylasir misin?

Armagan dedi ki...

Alman meselesine hak veriyorum ancak Ochoa'nın konuşulduğu yerde Kameni'den hiç bahsedilmemiş anladım. Yazın sezonluk maç özetlerini izlerken en beğendiğim kalecilerden biriydi La Liga'da:
https://www.youtube.com/watch?v=yvye9pjL_dM&ab_channel=GKShowcase
http://www.transfermarkt.be/carlos-kameni/profil/spieler/7914
Evet gelmesi için yaş ve para denklemi dışında,ki bu kaleciler de daha az geçerli bilindiği gibi, pek bir neden yok. ama belki çekirdekoğulları effect ve marka kalitesiyle(sevilla'da elimiz yandı bundan) belki Malaga'ya karşı işe yarar?
Hocanın sevmediği bir oyuncu tipi anladığım kadarıyla ama açılan oyuncular arasında stoper gibi durabilecek bir kaleciye ihtiyaç var. İlk gole dikkat : http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/ozet/2012-2013/30/akhisar-genclikspor-4-1-besiktas-mac-ozeti savunma yavaşsa, hızlı gelen rakibi çizgide beklemeyen refleksleri güçlü bir kaleci karşılamalı topu,yani evet "o 1 saniyenin" bile önemi var...

Mayor dedi ki...

Demiroren egri bir insan oldugu icin, kendisi aleyhine olabilecek her tur gelismeyi mevcut nufuzunu kullanarak belese lehine cevirme plani yapacaktir.

Yani ibra edin , sampiyon olun
İbra etmeyin, ligi unutun gibi...
Tabii her iki ihtimal de birbirinden igrenc.

kokocambo dedi ki...

@can

acı ama gerçekler maalesef böyle. yukarıdaki linkte yazıyı kaleme alan kişi, davayı açan, kulüp üyesi avukatlardan biri. avukat derken o beyefendiyi kastetmiştim, ama durumu değerlendirmede biraz daha tamamlayıcı olması açısından (daha önce paylaşmış olmam lazım) sene başında aşağıda vereceğim yazıyı okumuştum. yazarın kimliğine bakarak, işlerin boyutu daha belirgin öngörülebilir diye düşünüyorum. daha evvel paylaştığımda okumayan varsa da, şimdi bakmış olur.

http://www.aljazeera.com.tr/gorus/devrim-gibi-bir-karar-mi

Coolio dedi ki...

maç kadrosunu çok beğendim. Yedeklerin ve maç eksiği olanların oynayacağı güzel bir kadro olmuş.

planck dedi ki...

kadro güzel, milonun rodolfonun yerinde oynaması da güzel bence. sol stoperde pedro oynuyor ki aslında gözden çıkarıldığı için amaç sadece oynatmak sanırım. yoksa ersanın yarı hızında değil, zıpladığının da yarısını zıplayamaz. bi de veliyi görmek güzel.

Adsız dedi ki...

Pektemek kadar istikrarlı başka oyuncumuz yok.

planck dedi ki...

james +1ö affetmedi boş kaleye kaçırdı.

Adsız dedi ki...

Milosevic-Pedro konusunda hocaya hak verdim resmen. O nasıl pozisyon almaktır lem.

Adsız dedi ki...

Gerçi o kadar süre oynatılmasam ben ne olurdum bilmem. Misal Pedro yavaş mavaş ama bu halini daha önce hiç görmedim.

kokocambo dedi ki...

Mustafa resmen futbola düşman olmuş. Şu kazmaya verilen şansa, paraya yazık. Ömer'e yarısı kadar şans verilse, Cenk tarzı bir katkı verirdi.

Direkten dönen o topu yesek, belki maç sıkıntıya girerdi ama seviye farkı çok belli. İyi maçlar olacak kulübe için.

Adsız dedi ki...

- 11 numara bu haldeyken yönetimin alacaklarına karşılık sözleşmesini vermesine de yanaşacağını pek sanmam, 2019'a kadar yenilediler çünkü. Madem yabancı sınırıdır vs dediniz de 2019 nedir lem. Bu nasıl bir iş bilmezliktir. 2 yıl önerdiniz de adam yok dediyse bay diyeydiniz bi zahmet.
- Günay gayet iyi gidiyor. Kiev maçını hatırlatan pozisyon dahil kendinden emin ve konsantre.
- Veli halen ısınıyor. Zamana bırakalım elbette fakat bir daha o içten yanmalı eski Veli olur mu bilinmez bana göre. Gerçi çıktıktan sonra yedek kulübesindeki yüz ifadesi olacağım diyor, inşallah.
- Serdar ben gerekirse oynarım diyor. Tosic ise uğraşıyor. Milosevic kapasitesi kadar oynuyor her İsveçlinin yapacağı gibi, ama -eğer henüz'ü varsa- yetmez. Pedro bildiğin küsmüş.
- Motta kanatta free takıldı. Buna rağmen yaptığı koşular ve doğru yerde bulunma çabaları Pektemek'ten daha iyiydi. Hatta 2 defa gol pozisyonuna bile girdi. Bu yeterli demek değil tabii. Çünkü kısmi kriter Pektemek.
- Maç tam Kerim'likti. Rakipten alan presi yok, bireysel rahatsız etmeler de sınırlı. Adamlar zaten bariz şekilde 1. Ligde hedef peşindeyken kupa neyime diyerekten rölantide ve kart yemeyelim tadındaydı.
- Cenk gibi bir 2. golcümüz olduğu için çok şanslıyız. Fernandao kim lem.

beagle dedi ki...

Hocam siz pektemeke takiksiniz, ben de veliye. 90 ay donmese olur. Arada top kapinca öyle pas atiyorki zannedersin karpuzcu halden cikti, iki topa vurayim dedi.
Pektemek veya ikinci forvet bu kadar kotu oynadiginda bile 1 gol attirdi. 1 net pozisyon yakaladi. 1 de ceza alani disindan sutu var. Ayrica asil forvet de iki gol atti. Yani adam yanlissa bile yalanci 10 yerine maclarimizin yuzde altmisinda lazım. Su mac Oguzhan paslari olsaydi daha net gorurduk.
Ha Milosevic tosic yerine oynarmis. Tosic de az form tutsa Ismailden cok daha net oynuyor.
Ne cekiyorsak olcay,ismail,veli gibi kaotiklerden cekiyoruz. Supermis gibisinden kazmaciklar.

Adsız dedi ki...

@beagle

Halen Pektemek diyerek Olcay'a laf eden bana göre çarpılır. Hoca hiç yapmayacağı şekilde 2 golcüyle maça çıkmış. Şimdi bakalım:

- Sana göre de 2. golcüyse ne ediyor bu adam. Böylelikle "Pektemek"le birlikte 4-4-2 oynamanın çöpe gideceği hala görülmedi mi.
- 4-4-2 değil kanat oynadı diyelim. Bırakalım yapacağı işleri, o çokça laf ettiğin Olcay gibi ileride bastı mı, kendine pozisyon yarattı mı.

Hala Pektemek diyen hiç kusura bakmasın. Gören gözlerinize ne oldu. Gerçi ne olduğu umurumda değil çünkü: "kral çıplaakkkkk".

Ne kralı lem bu arada. İsteyen varsa duran ihanet eder.

Yine ve yeniden, Olcay derken bak pozisyona girmek diyorum, hatta pozisyon yaratmak diyorum.

kokocambo dedi ki...

boş kaleye kaçırdığı pozisyonu kendi mi yarattı allah aşkına? kaleciden dönen topu boşa tamamlayamayan hayalet forvet. attırdığı pozisyonda kerim gözünün önündeydi, birkaç metre boşluğa pas atsın bir zahmet, ayrıca penaltı noktasına doğru cenk bomboştu ve iki elini de kaldırmıştı, oraya bile atılırdı. saydığın isimler kaotikse, pektemek anarşizmin tanımıdır. hele hızlı hücuma çıkarken ne yaptığını kimsenin anlamadığı bir an vardı, resmen el freniydi ya. şu yedeklerle bile bir ahenk vardı sahada ama ayrık otu gibiydi pektemek. feshedin gitsin, ne takıntısı. görünen köye teleskop isteriz diye tutturuyorsunuz. hasbelkader bir şut çekmiş forvet adam, övülüyor. franco da korner pozisyonunda kaleciye yuvarladı o zaman.

Hasta ti dedi ki...

insan veli'yi hicmi ozlemez yahu

planck dedi ki...

anarşizm kötü bişi değil ya hiyerarşinin olmadığı mis gibi bi yapılanma, neden pektemekle ilişkilendiriyosunuz :(
burada şunu gözden kaçırmamak lazım bence, uzun süre oynamayan oyuncuların performans göstermeleri için en az 5 maç ona güvenildiğini göstererek oynatmak lazım. en yakın örnek ismail. pektemek bu fırsatı bulabilse eski haline dönebilir. fakat bu fırsatı beşiktaşta artık bulamaz, özellikle cenk varken. üstelik bulsa ve eski pektemek olsa bile en iyi hali bizim takımın kalibresinde değildi ki. bu yüzden mesela bi arada lokomotif istiyordu onu 5-6 veriyolardı, şimdi bonservisiyle gidebilir. banko oynayacağı herhangi bir takımda gollerini de yazar. ama o takım beşiktaş kalibresinde olmaz. aynı durum pedro içinde de geçerli.

beagle dedi ki...

kokocambo Pektemeki değil, pozisyonu ovuyorum. En berbat destek ozellikli adam pektemek ya, o bile bu kadar pozisyon icinde.
En baba Sosa oralarda olmadigindan, o pozisyonlar olmayacak, iki stoper de Cenki kollayacak, dovecekti.
Quaresma kotu orta yapiyor millet golu bilerek atti goruyor, ikinci forvet bir suru arti sagliyor, elestiri girla.
Tekrar soyliyeyim. Gol atamayan 10 numara yerine, duz ayakli kanatlarla destek forvetli oynamaliyiz. Omer ve Tosundan da destek forvet olmaz.

Ersen martin gibi kerim superdi diye dusunuyorsanuz zaten 3.luge oynariz. velili her sistemde eksigiz, olcay, sosa, qimil ve torenin yeterli gol atacagina hesabi dayarsak da ayvayi yeriz. Kapis?

beagle dedi ki...

James Ndoyeyi Gomeze tercih ettigini unutmadim. Goz işine girmeyelim :)))

sadrazam dedi ki...

Verim alamayacağına inandığın oyuncuların kadroda tutulmasına, şişkinlik yaratmasına çok karşıyım. Milo ve Pedro ilk geldikleri günden itibaren başarılı olmalarını ve uzun vadede takımda kalmalarını çok istedim. Ancak görülen o ki olmayacak. Her iki stoper de takıma antreman dahi veremeyecek kadar demoralize ve bitik durumdalar. Yaşları genç ve kendi ülkelerinde piyasası olan oyuncular, bırakalım da futbol oynasınlar.
Veli'nin varlığı Nicelik ve nitelik olarak Orta saha için çok elzem. Belki her maç banko yazmazsın kadroya ama o bunu dert etmez. Sırasını zamanını bekler, kendini hazır tutar. Ve bilirsin ki ona ihtiyacın olduğu anda seni yarı yolda bırakmayacağını.
Mustafa için aynı şeyleri maalesef söyleyemem. Psikolojik olarak taraftarın gözünde Sabri olmaya başladı. Yaptığı Yapmadığı her şey için eleştirilmeye başlandı. Bu saatten sonra verim almamız pek mümkün gözükmüyor. Henüz zamanı varken gitsin biryerlerde futbol oynasın. Başka bir bütünün, bir parçası olmaya çalışsın. Adamın takım içinde mutsuz olduğu her hareketinden belli. Bu gidişle ne bizi, ne takımı, ne kendisini mutlu edeceğe benzemiyor.
Verim alamadığımız oyuncular gitmeden de kadro derinliği sağlayamıyoruz. Eslem'i oturtamıyoruz misal klübeye. Doğru transfer sadece doğru oyuncu almak değil, aynı zamanda doğru oyuncularla doğru zamanda vedalaşabilmektir.

Basar dedi ki...

Devre arası Pektemek'i keşke takasta kullanabilsek. Kaçırdığı gol dillere destan, daha adımlamasını bilmiyor. Bursa De Sutter ile takasa girer mi acaba? (yazarken kendim bile vaz geçtim, sevgiler Recep başkan!) Bu adama 1,4 verene kadar bir kaleci transfer etseydik şu anda mevcut duruma göre artı bile basmıştık.

Veli ise Biliç efendi gelmeden sezonda 6 asist istatistiğine çıkmış sevdiğimiz bir arkadaşımız. Orta sahaya çözüm değil fakat bir alternatif. Gegenpressing ile bazı maçları (her maçı değil) kazandırabilecek stratejik bir oyuncu. Keşke Tolgay da dönse.

Biliç efendi demişken... Geçen sene kupa maçlarında tam kadro çıkarak takımı hırpaladıkça hırpaladı. Aklıma geldikçe deliriyorum!

sadrazam dedi ki...

Bir arkadaş vardı vakti zamanında blog da. "gese- febe senin hangi oyuncuna talip olur" diyen. Geldiğimiz noktada bu gün beğenilmeyen, 11'e yazmadığın Kerim boşa çıksın bakalım, ilk talibi kimler oluyor. Kerim'i geçtim Serdar bile bazı reklilerde banko 11 çıkar sahaya. iki yedek açığını, yedek forvetini, yedek liberon'u ver bakalım geseye oynuyor mu oynamıyor mu.

Unknown dedi ki...

Maçı anlatan spiker az kalsın büyük bir yanlışa yol açıyordu. Salak adam, Tolgay'ın sakatlığından bahsederken Eslem'in sebep olduğunu söyledi. Sonra sanırım uyarı aldı ve antrenmanda zeminden dolayı sakatlandığını belirterek düzeltti.

Cenk golleri yazdıkça turnuva 11'ine biraz daha yaklaşıyor. Çok süper kral forvetimiz Burak'a ayrıcalık tanınmazsa iyi bir turnuva Cenk'i bekliyor.

QuaresmA dedi ki...

Velileri, Necipleri, Olcayları, Pektemekleri çok denedik, iyi niyetlerine ve mücadelelerine lafım yok ama onlarla sonuç üçüncülükten başka birşey değil. Pektemek hariç rotasyonda bulunmalarına lafım yok. Veli de ortasaha rotasyonuna girer, Atiba'yı dinlendirir ama bu sezon transfer yapılmadıkça Sosa - Atiba - Oğuzhan üçlüsü biraz zor bozulur. Bozarsa Tolgay bozar, o da bu sezon zor gibi.

Yalnız kadro bolluğu yüzünden Cenk Tosun'u resmen istemeden heba ediyoruz. Keşke 11'e bir şekilde monte edebilsek. Kariyeri açısından sene sonu Almanya'ya orta veya alt sıra takımına gitse en iyisini yapar aslında. Milli takımın da as forveti olur.

planck dedi ki...

Cenk Gomez gidinceye kadar bekler bence, yine de formayı alamazsa o zaman gidebilir. Veya yazın 5-6 gol atarsa şampiyonada, 10Ma falan satılabilir belki. Tabi bir de tüm sezon oynayabilecek mi görmek lazım, antepde muhammetle beraber devamlı sakatlanıyorlardı, geçen sezon bizde de çok sağlam değildi.

JimmyLue dedi ki...

Fanatik Dnipro'lu Boyko ve Douglas için 'bitmiş', Haber 1903 ise 'görüşmeler sürüyor' vari haberler yapıyorlar. Douglas'ı bilmem ama Boyko geçen yıl AL finali oynamış, yaş olarak olgun ve seçenekler arasında gayet yeterli.. Dedikleri gibi 2.5- 3'e biterse tadından yenmez. (Tadından yenmez'den kastım elde olan durum, transfer bütçesini satışlara göre ayarlama zorunluluğu, kulüp ekonomik yapısı ve devre arası olması gibi nedenler)
Douglas'ı youtube'dan izledim. Bana da hamle oyuncusu olmaktan çok Rhodolfo, Ronaldo, Luciano vari bir libero gibi göründü. Sanki bize Chedjou, Zago; Maldini değil de Nesta lazım ha? :)
Ayrıca dün Mbia ile konuştum, mutsuz olduğunu ama çok iyi para kazandığını ve transferinin mümkün olmadığını söyledi. Beşiktaş'ı seviyo fakat Sevilla'yı pek özlüyormuş.. Tabii from Sevilla to Trabzon haliyle pek hoş değil :)

Basar dedi ki...

@beagle

Senin eleştirdiğin sistem aslında hala biliç efendinin kısır sistemi.

Sezon başından bu yana 15 lig maçında 2,25 gol ortalaması ile oynuyoruz. 15 maçın 10'unda 2 gol ve üzeri atmışız. Bu istatistik devam ederse 75-80 arası bir yerde bitiririz ki bu da şampiyonluk için yeter diye düşünüyorum.

4-4-2'ye döndüğümüz maçlar çok kısır oldu. Belki Cenk ideal partner değildi ama pozisyon hazırlama anlamında çok sıkıntı çektik. 4-1-4-1 şu anda kadroya en uygun sistem gibi duruyor. Tabi ki Sosa yerine daha gole yakın bir türevi, Atiba yerine daha şut çeken bir türevi ideal olurdu.

teahead dedi ki...

Yalnız ben sevgili @james den guzel bir gomez yazısı bekliyorum.

beagle dedi ki...

Basar dostum, bununla ilgili eleştirim sayıdan değil, gol sisteminden.

Söylediğimden hoşnut olmayan arkadaşların gördüğü şeyin farkındayım. Şok presle top kapıp bir şekilde gol atabiliyoruz. Ama karşına Mbia'lı trabzon çıkınca, veya komple kapanan Akhisar çıkınca, dengeli FB karşısında sıkıntı çekiyoruz. Berabere kaldığımız bir çok maçı net kazanmalıydık(Moskova maçları gibi). Oyun üstünlüğünde kullanabildiğimiz bir gol sistemimiz yok.

Bu seneki döküntü GS'nin gol sistemini biliyorum, yasin kenarlardan karıştırır, içeri çıkarırsa Burak Podolski, dışarı çıkarırsa Sneijder,Podolski,Selçuk vururlar. Orta-yakın duran toplarda ise of offf. FB'de bekler bindirdiğinde ceza alanında çoğalma, fernandaonun ezmesi, naninin destek vermesi ve orta mesafe çakması...

Biz? Ayda bir gün Gomez, 3 ayda bir Oğuzhan, 5-6 ayda bir töre veya sosa uzaktan çakar, Quaresma, Olcay kerim vb vb vb her seferinde ittir, zorlar, Gomez sağolsun falan. Bu sene ters ayak kanat olayı biraz azaldı, korner alanlarını henüz yetmese de geçen yıldan iyi kullanıyoruz. Ama Gomez'i olan bir takım için hala çok yetersiz. Doğru kullanırsak bu ligde 30 gol atar. Yanlış kullanırsak ölüsü 20 atıyor zaten.

Pres sistemimiz ilk gol bulunduktan sonra oldukça etkili. Güzel gol oranımızın sebebi bu. Özür dilerim ama bir miktar Aybaba dönemindeki gol artışı ile paralellik taşıyor.

Özetim şu, gol atmamız gerektiğinde henüz belirli bir sistemimiz yok, Akhisar ve TS maçlarındaki şuursuz baskımızı görebilirsin. FB veya GS bu maçların üçte biri baskı kurduklarında çatır çatır golleri atıyorlar. Bize baskı kurduğumuzda hah şimdi atarız diyebilmek yasak mı? :) Arada arkaya yaslanıp maç izlemek bizim de hakkımız.

Unknown dedi ki...

@beagle

Baski kuruyoruz, rakibi cikartmiyoruz, ikinci toplari aliyoruz. Sagdan soldan ortalar yapiyoruz, bazen kanat oyuncularimiz iceri kat edip ikiye bir yapiyor. Duran top disinda her turlu gol buluyoruz. Akhisar macinda 10+ pozisyon vardir, top bir turlu iceri girmedi dolayisiyla "kapanan takimlari acamiyor" onermesi bu sene icin gecerli degil.

Hucum olarak tek eksigimiz duran top. Bu ligde duran top savunmasini becerebilen takim yok denecek kadar az ve kapanan savunmalari acmak icin Rhodolfo'nun, Atiba'nin duran toptan kafa golleri atmasi gerekiyor bazen. Ayrica ne Sosa ne de Oguzhan kornerleri yeterince iyi kullanamiyor.

Fenerbahceli mac sikisinca gol bulamayacagiz stresini bizden daha cok yasiyor merak etme. Her mac 2-3 pozisyon ve uyku ilaci futbol oynayip 1-0/2-0 ilerliyorlar. Bir "gol sistemi" yok.

beagle dedi ki...

@AliBaşaran

Çok basit farkımız FB atak yaptığında Alper, Ozan, Nani vb kim varsa destek olarak içerideler. Kenardan orta gelirken içerisi karışıyor.

Bizde ise Santrafor genele 3 kişi arasında yalnız çabalıyor. Bazen de Olcay oluyor. Ceza sahasında çoğalamadığımız için baskı işe yaramıyor.

Akhisar maçını canlı da izledim. Şimdi üşenmedim özete de baktım. Ne ben ne de tabela öyle demiyoruz. 10+ pozisyon mu? O maçı formalar itibariyle yıllar önceki sakarya maçı gibi görmek isterdim. 7 atmıştık. 10+ gol pozisyonu ve atak öyle olur. Böyle değil...

Adsız dedi ki...

Söylediğim konu N’Doye değildi, N’Doye-Dzsudzsak Gomez-Q17 ikilisi arasındaki tercihti. Üstüne maliyet konusu da ayrı bir etkenken.

Ayrıca N’Doye konusundaki kendim ile ilgili öngörüsüzlük olayını kısa süre önce bizzat açıp bilinçli bir şekilde hafızalara koyan da benim.

Bütün bunları Pektemek’in dibe vurmuş etkisizliğine bağlamaksa çok anlamlı olmuş gerçekten. Böylece benim yorumlarımla Pektemek über ötesi bir forvet haline geliverdi. Bilseydim daha önce yapardım.

Gomez konusuna gelir isem. Benim için Demba Ba tarzı golcüler her daim daha değerlidir. Top sürebilen, ceza alanı civarı yararlı pas atabilen, topla arkası dönük oynayabilen ve farklı tarzda gol vuruşları yapabilen oyuncular daha önemlidir gözümde.

İlk 15 hafta itibariyle Gomez’in gol ortalaması: 0,73. Geçen sezon Demba Ba’nın ortalaması: 0,67. Üstelik bu ortalama Atiba-Veli orta sahası ile yakalandı, şimdiyse tek DM ile oynuyoruz. Geçen sezon da bu sezon gibi 15. hafta 35 puan toplamışız ve ikinciye 1 değil 2 puan fark atmışız, 3 gol az yiyerek (16-13).

Üstelik Chelsea gibi bir takımda Premier Lig’de yeniden eskiye sezon sıralamasına göre 29-8, 44-19, 36-16, 13-7 gibi maç ve gol sayıları üreten bir adam Ba. Bu yüzden Ba ile seviye atlamıştık, Gomez ile en üst seviyeye geldik kısmı bana zaten pek uymuyor, ülkesi dışına ilk çıktığında Serie A’da 9-3, sonraki sezon 20-4 skoru yapan Gomez’le.

Madem Gomez ligimizde de ekstra bir hücumcu bir orta saha ile oynuyor, böyle bir durumda önemli göstergelerden biri de herhalde Avrupa arenasıdır. Ba 8 maç 5 gol 2 asist yaparken Gomez 5 maç 2 gol.

Avrupa’dan da erken elendiğimize göre Gomez’den bu performansını devam ettirmesini beklemek gerekir. Kıyasladığımız geçen sezon 55 maç yapan takımda Ba 44 maç yapmış. Darısı Gomez’in başına.

Şimdi vatandaşlar Gomez kötüdür, keşke başarısız olsa, keşke Demba Ba 13 milyona gitmeseydi de kalsaydı vs türü çıkarımlarda da bulunur. Konuyu Pektemek’ten getirip buralara taşıyanlardan beklemem diyemem elbet.

Olay yine dönüp dolaşıp her daim bahsettiğim bir konuya döndü ya, ben yine buna şaşıyorum: insan-olay-ideal. Burada takılıp kalınan insan öznesinin ben olduğumu söylemeye gerek yok zaten. Şahsen tukaka olunca Pektemek vaziyetini değiştirebilecek, Beşiktaş’ı hem ortadan hem de kanattan başarılara taşıyabilecek ey ahali!

Egonuzu seveyim.

beagle dedi ki...

Göz deyip kör diyorsun, dostça yazılmış birşeyden bu kadar giydiriyorsun.

Valla kusura bakma da hep de haksız çıkıyorsun, çünkü T testi için bile az olan veriye istatistiksel dağılım muamelesi yapıyorsun. Sonra ego mego sanki senin yaptığın farklı birşey. Başkasına laf dokundurmak serbest, kendine değil ha paşam? Neyse kızdım bu kadarda duruyorum.

Adsız dedi ki...

Atış serbest niye kızalım. Gomez analizi istediler verdik, olay bundan ibaret.

Ego konusunda haklısın; burada içerikten çok niceliksel olarak çok yazmakla egoyu tadınca zıvanadan çıkabiliyor. Hatta lamı cimi olmadan itiraf: çok bariz şekilde son 2 gündür tamamen blog dışı kişisel olayların etkisiyle tehlikeli şekilde bu hale geldi.

Sustum
Sorry
Peace

beagle dedi ki...

Peace tabi ya. Zaten ful yenmisiz bu hafta. Birbirimize niye giriyorsak.
Benden yana da kirici seyler icin kusura bakma. Liderlik stresli bisey :)

Adsız dedi ki...

Hep bu yüzden yarıyoz zaten. Alışmadık desem değil. İlk defa ışık bu kadar yakın ondandır. Yine de şafakta Gandalf yerine siyah-pembe gömleklilerden birini bekleyin diyerek temkin edeyim.

Yorum Gönder

Ara