.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

31 Aralık 2015 Perşembe

2015-2016 Sezonu Devre Arası Transfer Dönemi


2015/2016 sezonunun ilk yarısını bitirdik. Bugün aynı zamanda 2015 yılının son günü. Öncelikle 2016 yılının herkese sağlık ve mutluluk getirmesini dileyelim. Tabii Beşiktaş’ımızın geleceği de sağlık ve mutluluğumuzu etkileyen önemli bir değişken. O nedenle 2016 yılının Beşiktaş’a başarı getirmesi temel dileklerimizden. Bu başarının önemli belirleyicilerinden biri de transfer. Devre arasında birkaç farklı konuda yazı geleceğinden transfer için de ayrı bir post açmak istedim. Böylelikle transfer konusunu burada konuşuruz. Biraz da ‘atış serbest’ bir alan olması için çok fazla yorum yazmadan ve birkaç konuya temas etmek istiyorum.

Evvela ara transfer zor bir dönem. İyi bir oyuncu bulmak kolay değil. Ancak ihtiyacımızı doğru tespit edip bir süredir bir kovalamaca yaptıysak o kadar da zor değil. Ayrıca iddiası azalmış takımların sözleşmesi sene sonu bitecek oyuncularını cazip rakamlarla almak çok da zor değil. Az sayıdaki ligin de sezon sonu. Yani ‘free’ ya da biri yılı kalan oyuncu da bulunabilir.

Şu anda hemen herkesin bir kaleci ihtiyacı duyduğu açık. Ayrıca stoperlerin biri hariç teknik ama yavaş kategoriden olması da can sıkıcı. Nitelik ayrı bir tartışma ama nicelikte de bir sıkıntımız var. Sol bek de bir şekilde idare etmiş olsa da bence ihtiyaçlar köşesinde önemli bir yer tutuyor. Ön alanda acil bir sorunumuz yok. Daha skorer bir ofansif orta saha –bence kenar kimine göre orta- iyi olacaktır ama öncelikli bir konu değil. Orta saha ise tartışmalı bir konu. Veli ve Tolgay sağlıklı olsaydı aslında bir ihtiyaç olup olmadığını daha iyi anlardık ama nasıl dönecekleri de muamma. Ben orta sahaya çok fazla önem atfediyorum. O nedenle çift yönlü ya da defansif bir orta sahanın faydalı olacağını düşünüyorum. ‘Veli ve Tolgay iyi dönerse ne olacak’ denebileceği için bu transfer kiralık olarak da yapılabilir. Ya da bir diğer pratik çözüm stoper de oynayabilen bir orta saha ya da orta sahada da oynayabilen bir stoper olabilir. (Ya da en azından sol bek de oynayabilen stoper) Bunların hiçbiri olmuyorsa en azından çift taraflı oynayabilen stoper alınmalı. Yani hem Ersanla hem Rhodolfo ile oynayabilecek bir stoper. Tabii her şeye rağmen tek bir transfer hakkımız olursa ben bunu kaleciden yana kullanmak isterim. Ligde yediğimiz gollerin sadece bir kaçında kaleci hatası görünse de aslında yaklaşık yarısı kurtarılmak zorunda olmasa da kurtarılabilecek toplardı. 

Son olarak son üç yılın yani Fikret Orman dönemi ara transferlerine de göz atalım;
2014/2015
2013/2014
2012/2013
Alexander Milosevic (1,00 milyon €)
Jermaine Jones (200 Bin €)
Gökhan Süzen (1,10 milyon €)
Tolgay Arslan (450 Bin €)
Dany Nounkeu (Kiralık)
Dentinho (Kiralık - 1,00 milyon €)
Daniel Opare (kiralık)

Mamadou Niang (Kiralık)


Sinan Kurumus (150 Bin €)

Tabloya baktığımızda Fikret Orman’ın ilk yılında ara transfer kısıtlı maddi kaynağımızın bir kısmının tamamen çöpe atılmasıyla sonuçlanmış. Sadece Niang’dan birkaç maç katkı alındı. İkinci yıl ise kaleci hariç bu yıla benzer bir ihtiyaçla transfere çıkılmış. Hızlı ve atletik olması dışında berbat bir stoper olan Dany maçların belki de yarısında çok iyi iken takımı tamamen yaktığı maçlar yüzünden “keşke alınmasaydı” dedirtmişti. Jones ise takıma pek de uyum sağlayamadığı ve beklenen verimi vermediği halde sağlıklı olduğu her maç oynamıştı. Düşük maliyetine göre faydası fena değildi ama isteneni veremedi. Geçen yıl ise acil bir ihtiyacı gidermek için denemesi yapılan Opare çok işe yaradığı ve büyük oynadığı birkaç maç haricinde 2. Lig topçusu görünümündeydi. Yine de zararsız bir denemeydi. Tolgay aslında iyi bir çalışmanın nasıl üst düzey sonuç vereceğini gösteren F/P harikasıydı. Miloseviç ise uygun maliyetli potansiyelli bir oyuncu olsa da aslında ihtiyacımız hazır oyuncu olduğu bir dönemde bence yanlış transferdi. Tabii gelir gelmez sakatlanması yüzünden tam bir değerlendirme de yapamadık.

Özetle devre arası transferleri “maliyetsiz bir deneme”, “kısıtlı maddi kaynağın çöpe atılması” ya da “12’den isabet” şeklinde gerçekleşebiliyor. Bakalım bu yıl hangi gruba gireceğiz; ne dersiniz? 


121 Yorum:

planck dedi ki...

guinti ve ernstin de ara transferde gelmiş olmaları ilginç bir durum aslında. bu yüzden jones'tan da beklenti yüksekti ama olmadı.
bence douglas rhodolfonun da ersanın da alternatifi değil, ama kadro içerisinde 3. stoper olabilir, genişlik katar. boyko da budur diyebileceğimiz bir kaleci olabilecek mi bilemiyorum. boyko + douglas'a en az 5M€ bonservis + ~3M€ toplam yıllık maaş vereceğimize bu bütçeyi budur diyebileceğimiz bir kaleciye versek kimse itiraz etmez bence. Ayrıca bana kalırsa atibayı yedeklemek stoperleri yedeklemekten daha mühim.

kokocambo dedi ki...

Jones gelir gelmez sakatlanınca (yanılmıyorsam bir ay yoktu- o da, devre arası kampı + maçlar demek) takıma alışması, ritm tutması çok zordu. Diğerlerine göre dezavantajı buydu. Lakin sezon bitince, hazır bir şekilde dünya kupasında oynadığında gördük ki, takımının en iyisiydi. Kalsaydı gerçekten melovari bir etki yapabilirdi bizde.

Basar dedi ki...

Bence 3e 5e bakmadan sağlam bir kaleci ve takas yolu ile Ndiaye'yi alsak harika olur. Stopere de ihtiyac var ama parayı kompakt bir sekilde kaleciye gömelim. Tabi takas ile Serdar azizi alabiliriz.

BurkayJK dedi ki...

@kokocambo +1

Arttırıyorum. Şu an sahnede Atiba bile olmayabilirdi. Ya da ikisi yan yana oynar Oğuzhan veya Sosa mı saf dışı kalırdı bilemedim. :)

QuaresmA dedi ki...

Atiba'nın bu sezonki performansından memnunuz tabi ama özellikle bu sezonki çıkışında mevkisinde tek olmasının da avantajları var. Nasıl ki Oğuzhan ve Sosa'nın aksiyon alanları birbiriyle çok kesiştiğinden onlardan 1+1=2 şeklinde katkı alamıyorsak bunun tam tersi de Atiba için geçerli. Başka top çalacak adam olmadığından tüm topları Atiba çalıyor, bölgesinde basit pas yapması gereken oyuncu olmadığından pas yüzdesi yüksek çıkıyor vs. Mesela ben Veli ve Necip'in paslarını daha çok beğeniyorum çünkü arada uzun ve araya iyi toplar atabiliyorlar ama Atiba hep en yakınındakine risksiz pası veriyor.

Evet performansı iyi ve bu sezon kendinden beklenenleri iyi kotarıyor ama şu an oynadığımız sistem de Atiba'yı biraz şişiriyor. Melo da GS'de bölgesindeki tek adam olduğundan yıllardır futbolu olduğundan fazla parladı misal.

Başıma birşey gelmeyecekse ben M'Bia'yı Atiba'dan daha çok beğeniyorum. Ama M'Bia benim elimde olsa ikisini yan yana oynatır ortasahayı rakiplere kabusa çevirirdim.

beagle dedi ki...

Madem bu sistemde devam o zaman Ndiaye çok önemli bir zenginlik yaratir. Formsuz Sosa yerine koydugunda Oguzhanla inanilmaz birseyler cikabilir.
Stoper ve Kaleci transferleri zorunlu ama Stoperi yedeklige uygun yaşlıca ve hesapli secebiliriz. Kalecinin ucuzundan bi halt olmuyor.
Ndiaye, öyle bir transfer ki, Atiba yedeklemeye kadar yolu var. Eski mevkisi defansif orta sahaymis.
Nolur sasirt bizi yonetim. Fonda 3 adama sampiyonluk sesi duyuluyor...

Murat dedi ki...

güzellerim hayal kuracaksanız mbia falanla sınırlı kalmayın , vizyonsuzlugun bu kadarı yani..adamın maası belli sorun çıkartabilme potansiyeli belli..trabzon denen garabetten kaçan bir adamı, veli ve tolgayın katılacağı(performansları tahminen sakatlıkları öncesi gibi olmayacaktır öngörüsüne rağmen) atibanın en iyi sezonu gecirdiği, oguzhanın mc olarak parlayıp piyasasını acayip yükselttiği bir sezonda devre arasında bu adamı trabzondan transfer edelim demek kıroluktur, vizyon cahilliğidir, trabzonun malı deniz yemiyen kerizciliktir, açık ve net.. mbia sezon sonu transferi olabilir simdi sacma olur denge bozar, eksiğimiz öncelikle kalecidir, kalemizde futbolcu yok çünkü..

QuaresmA dedi ki...

Murat

M'Bia Trabzon'dan şu kadar maaş alıyor, bizden de o kadar isteyecek diye birşey yok. Beşiktaş son yıllarda elindeki ve aldığı oyunculara değer katmış bir takım ve sportif açıdan Trabzon'a kıyasla da daha başarılı. Tolgay'a da bizim verdiğimizin 2 katını verdiler ama Tolgay bize geldi. Transfer yaparken böyle bir avantajımız var. Kariyerini düşünen topçu Beşiktaş'a gelir, başarıyı düşünen Beşiktaş'a gelir, parayı düşünen Trabzon'a gidebilir ama sözleşmede yazan parayı muhtemelen alamaz.

Futbola bu kadar dümdüz, bu kadar at gözlükleriyle bakmayın. Kaleci almayalım diyen yok ama böyle kulübüyle büyük sorunlar yaşayan 10 üzerinden 8-9'luk topçu fırsatı yakaladın mı kaçırmayacaksın mevkisinde bolluk olsa bile. Kaldı ki Atiba hariç mevkisindekilerin en olumlu özelliklerini toplasan bir M'Bia ederler mi, o bile tartışılır.

QuaresmA dedi ki...

Ayrıca bu "sorun çıkarabilme potansiyeli" mevzusu abartılıyor. 6 aydır Quaresma sorun çıkardı çıkaracak diye bekleniyor da oyuncu yönetimini başarırsan çok uç topçular (Balotelli, Batuhan vs.) hariç sorunsuz şekilde yönetilmeyecek topçu sayısı çok az. M'Bia'nın parası ödenmemiş, elbette sorun çıkarır. Maaşınız 2 hafta geç yatsa ortalığı birbirine katarsınız haklı olarak. Bu da benzer mevzu. Trabzon olmayan parayı taahüt etmiş topçuya, diğer tüm topçularında olduğu gibi. "Halden anlarız, olduğunda verirsiniz" diyecek hali yok çünkü o para Trabzon'da asla olmayacak.

Zaitsev dedi ki...

@ QuaresmA

Tolgay 1.4 milyon avro + maç başı alıyor bizden. Trabzonun bunun 2 katını verme gibi bir durumu olamaz. benim düşüncem ancak eşdeğer bir kontrat önermişlerdir. daha düşük bir kontrat önerdi diye gazete haberleri de var internette. o yaşlarda yıllık 300-400 bine oynayan bir oyuncuya 4-5 senelik 3 milyon avroluk kontrat verirsen durmaz gider. Bizdeki gurbetçi yoğunluğu, şampiyonluk potansiyelinin fazlalığı ve İstanbul faktörü etkili olmuştur.

Mbia 29 yaşında Sevilla ile 2 Avrupa ligi kazanmış bir oyuncu. zaten banko milli oyuncu. bu yaştan sonra paraya bakar. Gomez/Podolski/Sneijder gibi sağlam bir kariyeri olan ama son 1-2 senesi çöp olmuş ama hala turnuva/milli takım hedefleri olan bir oyuncu değil. Trabzon'dan 2.6 milyon alıyorsa bizden 3 almak isteyecektir. imza parası filan da cabası.

@basar

Bursadan topçu işi olmaz. Bize futbolcu satan başkan o koltukta oturamaz Bursa'da.

planck dedi ki...

mbia'nın parasını alamama olayı da komik, maç başı 5bin€ alıyormuş (hiç birşey değil), geç yatması durumunda günlük 5bin€ faizi varmış :D

stad açılınca şağlamlık testi için denenebilir: https://twitter.com/footbalista_/status/683024442432335872

QuaresmA dedi ki...

Zaitsev

http://www.fanatik.com.tr/2015/01/29/iste-tolgay-arslan-transferinin-perde-arkasi-410896

Valla benim hatırladığım Trabzon'un teklifi bizimkinden epey iyiydi ama Tolgay bizi seçti. Ama yine de Tolgay transferiyle M'Bia transferi kıyaslamana katılıyorum. Ama M'Bia gelirse rotasyon oyuncusu olarak düşünmediğimden ve direk 11 oyuncusu olarak düşündüğümden o transferi de perde arkasından kovalamaktan zarar gelmez diye düşünüyorum.

turkkant dedi ki...

Bence de ara transfer bütçesinde kaleciye odaklanalım.

Bu sezonu değil, 3-4 sezonu düşünen bir kaleci transferi yapmak lazım. Formül de belli, 25-30 yaş arası, milli takım ya da büyük külüp tecrübesi olan bir kaleci. 25 altı bu sezon risk olur, 30 üstü Tolga gibi uzun dönemli olmaz. Clisenssen, Ospina, Romero, Onur Kıvrak bu tanıma uyan isimler, Boyko bence çok riskli seçim olur. Ukraynalı, hiç liginden dışarı çıkmamış bir kalecinin gelip hemen yarıms sezonda Türkiye'ye adapte olması, iyi kaleciyse bile, şüpheli.

Kaleciye bas parayı, stopere yama transfere git. Jer. Jones'da yaptığımız gibi Avrupa'dan ya da Türkiye'den yarım sezonluğuna bir adam kirala. Veli tam hazır olduğunda, bence Necip de oynadığımız sistemde stoper alternatifi olur. Hatta bence orta sahadan daha iyi olur.

Ndiaye'nin menejeri sanırım Erdil Arpacı, yani oluru var. Açık alanda çok etkili oyuncu, ama kapalı alanda ne derece etkili olur, onu kestiremiyorum.

Unknown dedi ki...

Sivas'ın milli takıma kadar yükselen stoperi Ümit Kurt ve Hakan Özmert şu an kadro dışı kalmış oyuncular, kiralama ve satın alma opsiyonuyla transferlerine sivasspor da karşı çıkmayacaktır. kadroya derinlik katabilirler. maliyetleri de oldukça düşük olur. düşük maliyetle alınabilir risk olarak şans tanımak lazım. Özellikle Hakan'ı Sakaryaspordan beri bilirim ve izlerim, her ne kadar GS'de hak ettiği ilgiyi görmese de Bilal Kısa gibi gerektiğinde iş görecek bir oyuncudur. Ümit ise ortalama bir yerli stoper, milli takıma kadar da yükselmiş, Miloseviç ve Pedro Franco'dan göremediğimiz katkıyı alabileceğimiz bir oyuncu. Ayrıca daha önce de belirtmiştim, Liecester Gökhan İnler'i birkaç maç dışında bu sezon oynatmadı, hazır bir oyuncu, oynamak isteyen bir oyuncu ve Atiba'nın yanında bize önemli bir rahatlama sağlaması için kiralanabilir. Maliyeti de çok fazla olmaz!

Bu yamalar ile kaleciye ciddi oranda yatırım yapılabilir. Beğenmediğiniz Donk GS ile anlaştı, yine katkı sağlamaz denilen Mbia da oraya doğru gidiyor. Bunlar oynamaya hazır oyunculardı, takımı, hakemleri, ligin fiziksel standartlarını ve rakipleri tanıyan oyunculardı. Fayda görebilirdik ama istemedik. Bakalım kimi alabileceğiz ve her şeyden önemlisi kimleri gönderebileceğiz?

Unknown dedi ki...

Ayrıca mersin de efe halil özaslan ile yolarını ayırmış. Alternatif bir stoper daha. Al takasta kullan, al dursun işte.

Hasta ti dedi ki...

karizmatik takim, cikis tunelinde belli oluyor galiba. premier lig maclarina baktim bugun... gelecege yatirima cok para harcaniyor o ligde. Gunu kurtarmak icin alinan, olmus oyuncular da yeterince karizmatik deiller. gercekten tunelden cikarken kim daha karizmatik; bulamadim cevabini.
neyse ne; bizim takimin cikis tuneli bu ligin en karizmatigi bence. hakemde goruyor bunu. rakip takim da goruyor. bu sene islerin anlamadigimiz sekilde iyi gitme sebebi de senol hocanin; bu karizmaya yatirim yapmasi bence.
Şık oyuncular onemli: gomez, Q7, sosa, tore, kerim, ismail:) (gercekten cikis tuneli manasinda Şık), ya ersan:)
Olcay bu sinifa girmiyor, cok dayak yedigi icin,sadece dislerini gostererek itiraz etmeye calistigi icin, olayi cozemedigi icin.
veli, necip, pektemek, franco, milosevic'in disarda kalam sebebi karizma olabilir mi?
Acaba senol hoca yoresel, espiriden anlamayan, ikinci secenek olabilecegini dusunmeyen biriside;
bu adamlar daha karizmatik, durusu durus, vurusu vurus diyipte oynatiyor olabilirmi?
sahada durus onemli bence, butun kararlara da katiliyorum tabi.

Unknown dedi ki...

https://haber1903.com/n-14512-gomezin-bonservisi-besiktasta.html

fransız basınında da "mandanda bitmiş" yazıldığı söyleniyor..

bari almışken aynı takımdan nkoulou yu da alsalar..

planck dedi ki...

mandanda ile boyko karşılaştırmasında mandanda sanırım daha ağır basar? bir de işin içine mandandanın max 2M€ bonservisi ile boykonun minimum 4M€ bonservisi girince herhalde mandanda en mantıklı seçim olur ki 1M€ civarına da halledilebileceği söyleniyor. OM'nin kaptını adam bir de. 2 sene üstüste CL'de gruplardan çıkarsak daha üst seviye kaleci bakarız ama şu an için bence yeterli bir oyuncu olur.

QuaresmA dedi ki...

Mandanda diğer tüm kaleci adaylarıyla kıyaslandığında ağır basıyor bence ama Marsilya'dan ayrılıp da bize gelmesi için pek bir motivasyon göremiyorum. Artık başarı için oradan ayrılmak istiyorsa Avrupa'daki başaltı takımların yarısına gidebilir, Marsilya'nın gücü ve başarıları da bizden çok farklı değil. Üstelik Ligue 1 daha prestijli bir lig. Para için ayrılmak istiyorsa bizden çok daha mantıklı hedefler var.

Bakalım nasıl kandıracağız Mandanda'yı?

Unknown dedi ki...

erdal gandırır bir şekilde :)

aslında hepimizin gönlünden geçen muslera gibi yeri geldiğinde maçı değil tek başına şampiyonluğu alabilecek bir kaleci fakat

izlemedim ama iç güdüsel olarak boyko bana runje yi anımsatıyor

mandanda ise tolgadan net iyi ama yine de bilemiyorum.

adler vb. olsa alman standardı biraz daha güven veriyor insana..

Coolio dedi ki...

devre arası tüm maddi olanakları sadece sağlam bir kaleci almak için harcamalıyız görüşündeyim (bulunabilirse). Şampiyonluk gelirse şampiyonlar ligi parası ve cakasıyla birlikte iyi bir stoper ve sol bek alınmalı. Bir de satılan oyuncuların yerine yenileri. Ama satılanlar iyi paraya satılacağı için ordan gelen parayla yerlerine yenileri bulmak sorun olmaz bence. Ama şimdi sınırlı parayı kaleci ve stoper olarak bölüştürürsek parayı çöpe atmış oluruz. Olurda şampiyonluk gelirse şampiyonlar ligi için yetersiz adamlara para bağlanmış olur.

Bir de bu devre arası orta saha transferi beklemek çok yersiz. Sezon başında Veli ve Tolgay'ın yokluğunda dahi transfer yapmayan yönetimden devre arası Veli ve Tolgayın dönmesiyle birlikte bir de transfermi bekleniyor? Olmayacak zaten öncelikli değilde. Kaleci veya stoper transferleri olmazsa da şaşırmam. Fiyat kıramazlarsa yapmayacaklar bu transferleri.

Basar dedi ki...

Ozzy ve Töre sene sonunda yuvadan banko uçacak, buna göre planlamanın şimdiden yapılması lazım.

Bana göre Ndiaye bu bağlamda önemli. Şimdiden alabilsek hem takıma adapte olur hem de 2. yarıda iyi kötü katkı sağlar. Ayrıca Trabzon'dan adam alınacaksa bu bence Mehmet Ekici olmalı.

Kısaca sezon sonu arayacağımız bölgeler sadece stoper ve solbek değil kanat forvet ve orta saha da olacak.

CDiS dedi ki...

Nedense Boyko 'ya pek ısınamadım, oturup izlediğimden değil, bence biraz daha yüksek profilli bir kaleci almak gerekiyor. Ospina ve Sirigu öncelikli adaylarım, Mandanda gelirse o da olumlu.. Stoper çok elzem değil bence. Ancak illa alınacaksa, yukarıda arkadaşların söylediği gibi, Türk alınmasın, yabancı kontenjanı bu kadar fazlayken, yurtdışından büyük lig tecrübesi olan adam alalım.
Alalım alalım diyoruz amma, 27-28 ocak gibi, mevcut kadroyla devam edeceğiz, transfer yapmayacağız açıklaması da gelirse,hiç şaşırmam, orası ayrı..

sadrazam dedi ki...

ospina hariç ismi geçen kalecilerden hiçbirini tanımıyorum. Bildiğim yek şey eldeki sınırlı kaynakları kaleci için yönlendirmemiz gerektiği. Macera aramaya ne vaktimiz ne paramız var.
Şampiyonluk yarışında febenin bize göre avantajı kaleci+savunma kurgusu+bek katkısı.
Bizim avantajımız ise ortasaha ve hücum bölgesinde çok daha üretken olmamız. Yani biz atarak, onlar tutarak kazanıyor.
Her ne kadar karakteri ile ilgili sayfalar dolusu küfür yazma potansiyelimiz olsa da Volkan ligin ilk yarısı Muslera'yı bile geride bıraktı. 10/8 gibi bir performans var ortada. Önündeki iki iyi stoperle de uyum sağladı. Çok övdüğümüz Febe defans hattını defansif yönden puanlarsak bana göre 10/8-8,5 gibi bir sonuç çıkar. Ofansif olarak da ligin en iyi hattı. Caner,Şener,Hasan Ali, Gökhan gibi 4 iyi bekten her hafta ikisi yedek.
Şimdi Febe'nin ikinci yarı bu oturmuş savunma kurgusundan ödün vermeden ve çift libero ile oynayacağını ve ofansif olarak yenilikler getirmeyi planladığı düşünülürse, bizim de çalışan makineyi fazla kurcalamadan(ofans) savunma hattına direkt katkı yapacak bir transfere ihtiyacımız var.
Sol bek, stoper, kaleci.
Benim şahsi fikrim sezon ortası hangi bölgeye A+ bir oyuncu bulunabilirse onun alınması yönünde. Yani çok iyi bir sol bek mi buldun? .iktir et stoperi, kaleciyi al gitsin. Takıma sınıf atlatacak bir kaleci mi buldun? yapıştır.Bir 5 ay daha çekeriz ismail'i. Demem o ki idareten transfer yapılmasın, çünkü bu savunma hattındaki eksik bölgelere alınacak her A+ oyuncu şampiyonluk şansımıza +%10 etki yapacaktır.

Basar dedi ki...

Aslında hepimiz benzer olguyu yazıyoruz. 1 tane adam alalım, bize sınıf atlatsın. İkinci bir adam alacaksak eldeki oyuncularımız ile takasta alabileceğimiz Türkiye liginden bir oyuncu olsun.

kokocambo dedi ki...

Ospina'ya kesinlikle olmaz dediler kaç defa, sanırım orada şezni'nin Arsenal'a dönme durumu da var. Öyle olursa belki kiralık gelir. Sirigu'yu çok uzak ihtimal görüyorum, onun da roma veya italya başta olmak üzere yaza kadar Avrupa'da oynaması çok muhtemel.

Mandanda tam bize göre bir transfer olur. Yıllardır üst düzey bir ligde, aralıksız üst seviyede oynamış, milli takım tecrübesi olan biri. Maliyet olarak da, bizi zorlayacağını düşünmüyorum. Tam bize göre bir transfer. İnşallah olur.

Unknown dedi ki...

Benim "FB'nin savunma kurgusu bizden daha iyi" fikrine itirazım var!

Yediğimiz gol sayısı 18, onların 13. Arada sadece 5 gol fark var! Adamlar 6 maçı 1-0 kazandılar ve birden fazla gol attıkları pek çok maçta yeterince pozisyon bulamadıkları gibi istedikleri oyunu da oynayamadılar! Yani rakamlar arasındaki fark düşünüldüğü kadar çok büyük değil. Tosiç kendi kalesine iki gol attı, bir asist yaptı, bu bile neredeyse aradaki farkı açıklamaya yetiyor. O yüzden çok takılmayın oraya derim.

Maddi imkanlarımız dahilinde olacaksa, ben Mandanda'nın alınması taraftarıyım. Çünkü;
- Mandanda uzun yıllardır Marsilya'nın 1. kalecisi ve takım kaptanlığı da yapıyor. Sezon başı aldığımız Beck ve Rhodolfo da takımlarında kaptanlık yapan oyunculardı. İşlerini ne kadar ciddiyetle ve düzgün yaptıklarını görüyoruz.
- Transfer olduğu takımda 8,5 sezonda 400 üzerinde maça çıkmış. Yılda ortalama 40 maç üzeri oynamış bir kaleciyi en olgun çağında satın almak bizim için büyük bir başarı olur.

Burada kaleci özellikleri yanında satın aldığımız diğer olgular; liderlik, tecrübe ve devamlılık olacak. Diğer adaylar da şüphesiz iyi oyunculardır ancak benim argümanların bunlar.

kokocambo dedi ki...

@Emir

+1

Ayrıca, bu kadar defansif oyuncuyla oynayıp da, Volkan'ın "başarısından" bahsetmek defans hattının "başarısıyla" tezatlık oluşturmuyor mu?

Son haberlere göre, Boyko zu Sevilla galiba. Menajerinin açıklamalarına göre, Mandanda (inşaallah) zu Beşiktaş gibi.

sadrazam dedi ki...

Bu kadar defansif oyuncuyla, bu kadar defansif oynayarak, Bu denli dangalak bir hocayla, bu kadar iyi bir ilk yarı geçirmiş Beşiktaş'ın yalnızca 1 puan gerisinde isen başarılısındır. Şimdi elinizi vicdanınıza koyun, üzerlerindeki formaları değilde, oyuncu yetenekleri ve performanslarını değerlendirin.

volkan / Tolga
Şener-Gökhan / Beck-Serdar
Caner- Hasan Ali / Tosic-İsmail
Simon Kjaer/ Rhodolfo
Alves / Ersan

Benzer bir tablo Orta saha ve hücum hattında bizim lehimize olarak var.

Görünen o ki bu ve önümüzdeki birkaç sezon şampiyonluk yarışında asıl rakibimiz febe olacak. Yani hedefimiz bu savunma kalitesine eş veya daha iyi bir kadro kurmak. 5 kişilik defans hattından en az 2 tanesinin sene sonu ligin en iyi onbirine girmesi lazım. Bu da bugünden yarına olacak bir iş değil. En azından Tosic gibi vasat, Pedro Franco ve Alexander Milosevic gibi ne vereceği muamma, günü kurtarmak adına transfer yapılmasın. (Pedro ve milo için yanlış transferdir demiyorum, belki de zamansız transferdir.)

Unknown dedi ki...

İsim bazında bakıldığında itirazım yok hocam yanlış anlaşılmasın, saydığın 3 bölgede FB bariz şekilde bizden önde (kale ve bekler), ancak onun dışında Rhodolfo-Ersan göbeğinin kötü olduğunu söyleyen yada Kjaer/Alves daha iyi diyenle de sabaha kadar tartışırım, şöyle ki;

Hatırladığım kadarıyla Ersan farklı nedenlerle bu sezon 3 maçta oynamadı; Kasımpaşa (3gol), Akhisar (2 gol) ve Kayserispor (1 gol). Yediğimiz gollerin 3'te 1'ini bu üç maçta yemişiz. Tosiç'in kendi kalesine attığı 2 golü ve mersin maçında yaptığı asisti de üstüne katınca yediğimiz gollerin yarısını hızlıca saymış olduk. Yani Ersan'ın oynadığı maçlarda ve savunmadaki diğer oyuncuların, bekler ve kaleci, daha az hata yaptığı maçlarda oldukça iyi bir performansımız var.

İlk yarı fikstür Fener lehineydi, İstanbuldan sadece 6 defa deplasman için ayrıldılar, biz 8 defa deplasman yaptık, istanbul takımlarının tamamıyla içeride oynadık! Buna rağmen ligin deplasmanda en başarılı takımıyız. Bu defa sıkışık fikstürde onlar istanbul dışına bol bol çıkacaklar, gerek lig gerek kupa gerekse de avrupa için.

Adamların stat avantajı var, yok sayamayız herhalde? Biz ise 3 senedir ordan oraya sürülüyoruz, sürünüyoruz. Olimpiyat garabetinde her iki rakibimizi de yendik.

Rakibimizin yaptığı yatırımın yarısını bile yapmadan, rakibimizden daha iyi futbol oynuyoruz. Üstelik özellikle para harcadıkları bölgede, hücum bölgesinde onlardan basitçe "daha iyiyiz" diyebiliyoruz. Güzel söylemişler "Defansı çalışırsınız, hücumu satın alırsınız". Bazen satın almak da yetmiyor işte!

Net şekilde sadece kaleci transferi ile bile ikinci yarı çok büyük bir fark yaratabiliriz.

Unknown dedi ki...

"Yani Ersan'ın oynadığı maçlarda ve savunmadaki diğer oyuncuların, bekler ve kaleci, daha az hata yaptığı maçlarda oldukça iyi bir performansımız var."

Yazar burada sıradan bir sağ Beck'in önemine vurgu yapıyor, yine kendi bölgesini kotaran bir sol Beck bile iş görür!

beagle dedi ki...

Mandanda tam çizgi kalecisi ve batik maliyet. Bir tane yarma Alman yedek kaleci bulmak bu kadar zor mu? Bize yan ortalari alan, direkler arasini kapayan kaleci lazim.

cochise dedi ki...

Fener'in savunması kesinlikle bizim savunmadan iyi performans vermedi. İddialıyım kalecileri değileim ilk yarı biz daha az gol yerdik. Vakti olanlar ilk yarı maçlarımızı tekrar izlesin. Hatalar dışında da Volkan-Muslera'nın yemeyeceği çok gol yedik. Ki onlar da hatalı gol yiyor. Asıl fark diğer yenilenlerde..

QuaresmA dedi ki...

Fener aslında çok mantıksız oynamıyor. Ben 6-7 tane defansif oyuncuyu kadroya koyup kalemi sağlama alayım, ilerideki yetenekli adamlarım illa bir şekilde golü atar, maçı alırım diye düşünüyor. Haksız da değil, bireysel olarak baktığımızda hücum hatları ligdeki her takımdan daha yetenekli. Allah'tan Van Persie formsuz.

Milan Ancelotti zamanı da bir dolu defansif oyuncunun önüne Kaka + Şevçenko'yu koyup malı götürdü yıllarca.

Bizim ligin bugı bu futbol değil ama. Bizim ligin büyük takımlar için bugı Ersun Yanal zamanı Fenerbahçe idi. O futbola en benzer oyunu biz oynuyoruz şu anda ama aslında hiçbir kanadımız o sisteme tam uymuyor. Sadece biraz Olcay.

Her neyse Fener'in defansif sistemini, oynadığı oyunu beğenmezsiniz ama ne yapıp edip onlar da kazanıyorlar. Ben hala Fener'i şampiyonluğun favorisi olarak görüyorum, nedeni de basit. Çünkü aradaki puan farkı birşey değil ve aramızdaki maç onların sahasında.

Zaten bahis şirketleri de Fener'i şampiyonluk favorisi olarak gösteriyor halen. Onlar bu olasılık işlerinde pek yanılmazlar, hele ki sıradan futbol izleyicisinin şampiyonluk favorisinin Beşiktaş olduğunu ve Beşiktaş oranlarını biraz düşürdüklerini de varsayarsak:

- http://www.oddsportal.com/soccer/turkey/super-lig/outrights/

- https://www.betbrain.com/football/turkey/super-lig/#!/outrights/

Yine de yapılacak adam gibi bir kaleci transferi her şeyi lehimize çevirebilir. Başkan da ölücü pazarlığında çok ısrar etmesin de bir an önce kaleci gelip takıma uyum sağlasın.

Unknown dedi ki...

FB’nin savunması ve aradaki 1 puancık fark ile ilgili kendimce bir analiz; adamlar maç başına 18,8 faul yapmış, biz ise 13,5 faul yapmışız. Yani maç başına 5 faul daha fazla yapmışlar, bunların genelde topun ilk kaptırıldığı anda yapılan fauller olduğunu var sayarsak, neden bizden daha az gol yediklerini böyle de bulabiliriz. Tr’de denklem basit, kontra atak yemeyi bir şekilde engellersen, Anadolu takımlarından gol yemezsin! Peki bizden daha fazla faul yapan takımla aramızda kart bakımından nasıl bir fark var diye merak ettim, inceledim; her iki takımda 42’şer sarı kart, 1’er kırmızı kart görmüşler. Adamlar bizden daha fazla faul yapmalarına rağmen kart görmüyorlar, defanslarında Alves olmasına rağmen! Hatta Caner gibi bir bekleri olmasına rağmen aynı sayıda kart görmüşüz. Aradaki puan farkının sadece 1 olmasının sebebi biraz anlaşılmıştır herhalde?
Ayrıca ligin en çok faul yapılan takımıyız (maç başına 19,1 faul) ama rakipler ne hikmetse bize karşı eksik kalmıyor! Sadece sezonun bizim adımıza açılış maçında Mersin 10 kişi kalmış! Ve her maç klasik olarak rakip takım kalecileri 1.dakikadan itibaren maçı soğutmasına rağmen sadece Gençlerbirliği kalecisi Hopf sarı kart görmüş! Kasımpaşa kalecisi Isaksson maç bittikten sonra itirazdan dolayı sarı kart görmüş. Yani her zaman ki gibi futbol oynamaya çalışan değil, oynatmamaya çalışan desteklenmiş.
Saygılar…

Unknown dedi ki...

kenar defanslar düşünüldüğünde yukarıda belirtildiği gibi sağ beckte olduğu gibi kendi bölgesini kotaran bir sol beck olsa yeter bize. (artı önde basan hızlı sert stoper ve kaleci)

işin açığı biz sağ sol bek katkısı olmadan bu kadar gol atmışız hatta bırak katkıyı sol bekten zararımız bile var

fener zaten çift stoper ve bir buçuk, iki defansif orta saha ile oynadığı için bu kadar bek katkısına muhtaçlar

stoperlere isim bazında bakıldığında daha iyi gibi gözükse de m.topal la beraber bir nevi üçüncü bir stoperin olduğu unutulmamalı, yoksa stoperleri değiştirsek aşağı yukarı yine aynı sayıda gol yerdik.

Mete dedi ki...

Şöyle bir kalecimiz olmadı yıllardır.
https://youtu.be/WUKrCEMrpJQ

Zoff, Zenga, Peruzzi, Paglucia, Toldo, Abbiati, Buffon, Marchetti, Sirigu vs diye gidiyor.
Bu İtalyanların kaleci konusunda kimse eline su dökemez. Kaldı ki bu kadar isim tesadüfte olamaz

Emrah D dedi ki...

madem kaleci alma niyeti var, bonservisine 6-7 milyon gibi bir para bastırılıp Brezilya'dan Alisson'u getirsek, 15 yıl kale olayını kapatsak. Galatasaray bu işi bir kere yaptı kaç yıldır kafaları rahat aynısını yapmamak için bir sebep yok diye düşünüyorum.

Alman kaleci isteyenler için not: Zago misali Alman Brezilyalısı hatta Alman pasaportu da var. Doğum yeri Novo Hamburgo :) Hatta Zago'ya rica etsek de ikna etse kendisini.

Unknown dedi ki...

Douglas ve Boyko için yapılan teklif reddedilmiş. Ne yalan söyleyim, sevindim. Tabi alternatifler hazırsa.

Yönetim paket transfer düşünüyor olabilir. Yani Douglas-Boyko, Mandanda-Nkoulou gibi. Marsilya paketi çok güzel duruyor ama Nkoulou'yu Türkiye'ye getirmek çok zor bir iş. İkisinin de sözleşmesinin Haziran'da bitiyor olması bir umut, bakalım...

Bir de Roma'nın Mandanda'yı istediği haberleri dolaşıyor. Mandanda Roma'ya, Szczęsny Arsenal'a, Ospina Beşiktaş'a falan filan.

Hiç adı geçmeyen biri açıklanacak gibi hissediyorum. Umarım günü kurtarmaya yönelik, kendini ispatlamamış bir kaleci olmaz.

nuri mu dedi ki...

josue bursada yine kadro dışı kaldı.
bence alınabilse kadroya derinlik katar,
artı şenol güneşle de çalışmışlığı var.
sezon başında ozan tuzlu geldiği için alınmadı neysede
şener ve volkanı yok yere almaya tenezzül bile etmedik..
90 doğumlu, uçuk maliyeti yoksa bence josue alınmalı hem sosa hem de kanatlarda kulübede güçlü bir alternatif olur..

kokocambo dedi ki...

renkli taraftarlar, 9 m€'luk gomez ve 6.5m€'luk van persie'yle nasıl bedavaya anlaştığımızı algılayamadıkları için kendilerince espri yapmaya çalışıyorlardı.

sözleşmesi 6 ay sonra bitecek, 30 yaşında ve klasmanı belli bir adama 2.5 m€ bonservis kafası farklı tabi lol

planck dedi ki...

mandanda işi yatış gibi, costil için yoklamaya başlamışlar tekrar.

kokocambo dedi ki...

marsilya başkanı, en iyi oyuncumuzu devre arasında göndermek gibi bir düşüncemiz yok, kendisi de kulüp arayışında değil zaten demiş.

planck dedi ki...

RiverPlate Sosa için 3M$ teklif etmiş, yönetim kabul etmemiş. 5'e satmak makul olur mu? Sosa gitmek istiyorum derse bence söyliyecek pek bişey kalmıyor.

BurkayJK dedi ki...

Sosa'yı 3.5'a almışız, en az o paraya satarız. Tabi performansını son haftalardaki ayarda sürdürmesi şartıyla. Böyle devam etmesi halinde 4-5 Milyon Euro'ya satabiliriz diye düşünüyorum. Devre arası gideceğini veya gitmek isteyeceğini sanmıyorum. Sezon sonu muhtemelen elveda denir, yerine Şampiyonlar Ligi için bir transfer yapılır.

Tolgay topla antrenmanlara başlamış. Şubat'ta sahalara döneceği söyleniyor. Maç eksiğini kapatması Nisan'ı bulur. Milli aralar tam olarak ne zaman bilmiyorum ama her arada en az iki hazırlık maçı ayarlamak şart. Türkiye Kupası'nda da kalıcı olursak, sakatlıktan çıkan oyuncularımız için faydalı maçlar olur.

Donk'a 2.5 Milyon Euro ödemek ney lan?

Basar dedi ki...

En önemli mevkiyi devre arasına bırakırsan muhtemelen yaya kalırsın. Devre arası iyi adam bulmak zaten zor, kaleci ise büsbütün zor. Bu yıl da yanlış planlamadan gider muhtemelen. Hayırlı Tolgalar...

QuaresmA dedi ki...

River Plate'te Sosa'yı alacak para yoktur, birşey çıkmaz oradan.

cochise dedi ki...

Aynen, Sosa'yı satıp para kazanacaksak bunun yeri Katar falan. Daha iyisi bulunmadan satılmasına karşıyım ama ben de değerini bulan her oyuncu satılabilir; değerinden fazla teklif varsa da satılmalıdır diyenlerdenim..

Ekrem35 dedi ki...

Kaleci için diego lopez ihtimaller arasındaymış. Şu ana kadar adı geçenlerin en iyisi diyebilir miyiz sizce? Yaşı problem gibi gözüküyor ama sene sonuna kadar kiralık olursa güzel olur gibi.

BurkayJK dedi ki...

Bazı Beşiktaş sayfaları iddialı bir dille Ospina diyor. 3 senelik sözleşme imzalanacağı ve Ospina'nın yıllık 1.8 Milyon Euro alacağı konuşuluyor. (Alacağı ücret çok fazla geldi bana)

Ospina için kaleyi sağlama alırız diyemem. Gelirse göreceğiz aradığımız isim olup olmadığını.

planck dedi ki...

valla başkanda ospina takıntısı var, başka isimleri söyleyip arkaplanda onu hallediyosa şaşırmam.

cochise dedi ki...

Bu postu açarken "acaba hata mı yapıyorum, yazdıktan bir kaç gün sonra transferler yapılırsa saçma olacak" demiştim. Ama sağolsunlar beni bu boşluğa düşürmedielr. Ya transferin son günü falan stoper alınacaksa hiç alınmasın noktasındayım...

ekozu1903 dedi ki...

@planck

bir programda önder özen yabancı kısıtlaması olmasaydı ospinayla anlaşmıştık demişti. O zamandan kalan bir takıntı olabilir.

FB ile defansif anlamda karşılaştırılma konusunda da; bireysel olarak fbnin oyuncuları daha iyi. Ancak biz sadece 5 gol fazla yemişsek (2 kaleci hediyesi + 2 tosic kendi kalesine) bence performans olarak onlardan daha başarılıyız.

Bir de cochise e katılıyorum. transfer döneminin bitiminde değil, başında transferleri gördüğümüz günlere ulaşırız inşallah.

Alper dedi ki...

adamlar 100 bin avronun hesabını yapıyor. taraftarlar üç gün erken transfer görmek peşinde.

sonra yetmez yıldırım çorapören.

planck dedi ki...

mandanda fb'a yazmış sorumluluklarım var sezon sonuna kadar kalıcam diye. bizimkiler de güney amerika pazarına inmişler gibi görünüyor.

QuaresmA dedi ki...

Ospina takıntısı Samet Aybaba dönemine dayanıyor. Çok istediydi henüz o kadar kariyeri parlamamışken ama yönetim gidip beleş diye McGregor'u aldıydı.

Donanımhaber ölücüsü gibi transfer yapmanın da limitleri var. Çok acil olmayan bölgeye bu şekilde "pazarlık sünnettir" mottosuyla transfer yapılmasına lafım yok da, gelecek kaleci bir an önce defans ile birlikte çalışmaya başlasa iyi olacak. Diğer takımların alayı enayi mi de transfer sezonu açılır açılmaz yapıyorlar transferleri?

beagle dedi ki...

4 5 yilda pisirebildigimiz 2 metrelik Atinci sattigimiz paraya altinordu'dan daha 1. Lig maci gormemis adam alınacağı haberini saskinlikla okuyor, gene son güne giden transfere vah vah diyorum. Diyelim Boyko veya Brezilyali geldiler. Biri sindirebilecegi yiyecek bulana digeri jet lagi atlatana kadar maclar baslar. Ustelik kaleci ve stoper pozisyonlari su anda luks degil, elzemken.
Ikinci yari Ersan sakat, Rodolfo sari kart cezali olan bir maça cikarsak olacaklari dusunebiliyor musunuz? Adler ve Balanta kac paraysa almak gerek...

kokocambo dedi ki...

Atınç'ı sattığımız paraya (5+1 m€) ikinci lig'den oyuncu alınacağına nasıl inanıyorsunuz yahu? hem de yabancı kısıtlamasının olmadığı ortamda? hem de fiko? He, renkliler veriyorsa doğrudur bak. Sene sonu, Ersan'ın gitmesi durumunda azami 1-2 m€'a alınsın, alınabiliyorsa. Yoksa, daha eldeki milo ve pedro'nun akıbeti belli değil. Belki bir stoper daha gelecek, o da var.

Bir de, henüz transfer dönemi resmen açılmamışken oyuncuyla görüşmek yasak değil mi? Nasıl bitirilecek anlamadım? olmayan paranın bile üç beş hesabını yaparken? Şu an, aciliyeti olan sadece kaleci bence, o bile bana göre ayın 15-20'sini bulacak gibi geliyor açıklanması gelmesi. Yani, devre arasında ismi belli olsa da, alacağımız verim belli değil. Sonumuz hayrolsun.

Deli de, serdar'la pektemek'i istemiş. çocukların kafası karışıkmış da, süre istemişler falan. oğlum siz ne komik adamlarsınız ya. güldüm yine istemeden.

kapgan dedi ki...

kale için en mantıklı isim bence Diego Lopez'dir.

Zaitsev dedi ki...

oyuncu satmazsak eğer UEFA ile anlaşmamız bitene kadar toplam transfer bütçemiz 12-13 milyon avro. bu parayla ne alınabilir? ihtiyaç nedir? kaleci+stoper+sol bek+belki orta saha+kesinlikle gomez giderse forvet..hepsi hemen gelecek, kaliteli olacak, katkı verecek bla bla bla...
kaliteli topçuyu hemen alırsak çok para. UEFA'nın tokadı ensede. pazarlık yaparsak kamp kaçar katkı işi uzar. O bas parayı al trenleri kaçtı. kongre taraftar herkeste öyle izledi takımın gaz sızıntısını. neyse girmeye gerek yok YD öncesi ve sonrasına.

bu şartlarda dibine kadar pazarlık ile olabilecek en iyi transfer. mümkünse kiralama sonra sezon sonu için hamle. bedava veya bonservisli. kaleci alıp defans için kiralama güzel olur. Kamptan çıkmış bir kalecinin adaptasyonu hızlı olur diye düşünüyorum. kupa maçları filan ısındırılır takıma.

basında bir sürü menajer gazlaması isim. transfer lazım ama çöp oyuncu da almamak gerekli. Lopez çok iyi olur ama o da sakatmış sanırım. Mandanda'yı bir türlü sevemedim senelerdir. Cenk Gönen'in bir üst versiyonu bence o kadar. senelerdir Fransa'da takılı kalmasının sebebi de bu.

Salih Uçan'ın yabancı sınırlaması varken 1.5 milyon avro ettiği bir durumda yabancı sınırlaması yokken çağlar = 6 milyon avro basın aracılığı ile menajer+baba+başkan 3lüsünün piyasa yoklaması.

@ QuaresmA

Ospina'yı almadık mı Ospina mı gelmedi bize. Adam Arsenal'e gitti. WBA'ya filan gitse Fransa'dan alınmamasında sorun paradır. Arsenal'e gittiyse amaç kariyerdir bence.

QuaresmA dedi ki...

Zaitsev

Ospina gündemimize 2012 yazında girdi, o sırada Nice takımında oynuyordu. Arsenal'e ise oradan 2014 yazında, yanılmıyorsam Copa America performansı sonrasında gittiydi.

nuri mu dedi ki...

herkes gibi bende kaleci ve stoper transferlerinin bir an önce bitmesini istiyorum ancak
ikinci yarı fener maçına kadar mersin trabzon antep başakşehir g.birliği + kupa maçları var
ki ilk yarı maçları bu oyuncularla oynadık bu maçlarda da eldekilerle idare ederiz
hadi transferler son gün yapılsa bile tahminim mersin ve tabzon maçlarını kaçırırlar en fazla
29 şubat fener maçına kadar da uyum sorununu aşarlar herhalde..

cochise dedi ki...

Oyuncu almak için pazarlamak yapmak demek transferi son güne bırakmak değildir. Misal, Demba Ba en çok pazarlık yapılan oyunculardandır ve gayet de iyi bir zamanda alınmıştır.
Burda bizim derdimiz ego tatmini değil. Devre arasında alınacak adam aslen 17 maç için alınıyor. Sadece 17. 9 gün sonra ilk maç var. 30 ocak'ta bi adam aldık diyelim. eğer üst düzey bir profesyonel değilse alışması falan 15 gün. 17 maçın 5'i gitti.
Bu yüzden alıancaksa bir an önce alınsın diyoruz. KAleci dışında adam alınmayacaksa ona da eyvallah. İlla alınsın diye bi derdim yok ..

ekozu1903 dedi ki...

Yönetim para konusunda sıkıntılı eyvallah ama bunun çaresi sıkı pazarlıkla birlikte scout işini de iyi yapmak. İzleme faaliyetleri Başkanın da sürekli hatırlattığı bir konu. Uygun maliyete ilk günlerde gelse transfer, bu söylemin gerçek hayatta da karşılığı olduğuna inanır ve akıllı planlı işler yapılıyor diye takımım adına da sevinirim. Demirören zihniyeti istediğim için değil istemediğim için önem veriyorum bu konuya.
Ayrıca düşünülen transferlerde kaleci ve defans. Uyumun en önemli olduğu yerler. o sebeple çok geç kalmaması önemli.

beagle dedi ki...

@kokocambo
Transfer sezonu coktan açıldı. Lig baslayacak nerdeyse. Donk Gsde maca cikiyor... Adam ikinci ligden ama A milliye cikmislik etiketi var bizde de dentinho ve sezere milyonlar gommus baskan... Bir shot az Jager, bir shot fazla espresso :)

Armagan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Armagan dedi ki...

-transfer dönemi 5ocak-1şubat arası(4 hafta). http://www.tff.org/default.aspx?pageID=687&ftxtID=23170 nispeten başındayız,ancak hızlıca bitirilmesi lazım ki şubat sonundaki önemli fb maçına takıma uyumlu şekilde koymuş olalım.

-https://twitter.com/TribunBesiktas/status/685576764060528641
takım başarısı için yetenekle birlikte ondan daha çok iletişim gerekir, bu takım pişiyor değil artık neredeyse pişti(maalesef önemli bir mevkiye yeni birisi gerekiyor. Gomez gibi profesyonellik & kalite,görev bilinci,yüksek uyumluluk,sorumluluk alabilme gibi özelliklere sahip olması gerekir. Tolga bunların birçoğunda kapasite veya mental eksiklerden dolayı gol yiyor maalesef). bu dönemeci de iyi atlatırsak, bu kadro ve taktik yapıyla, artık bizi ancak saha dışında yenebilirler diye tahmin ediyorum.

turgay dedi ki...

erdal torunoğulları paris'e giderken atatürk havalimanında yer bildirimi yapmış facebook hesabından. hesap umarım doğru değildir. böyle ucuz hareketler reklam kokan işler bana doğru gelmiyor.

Unknown dedi ki...

@Esat Armağan Kaymaz

Pişti ama yemeğe tadını veren en önemli baharatın eksikliği bu sefer giderilirse yeni fırınımızla birlikte üst üste spesiyaller bekliyorum. :) (eksiyemeksaati.blogspot'tan alıntıdır)

Benim gibi Forza Beşiktaş'ı okuyan başka kimse var mı bilmiyorum da millette bir Ospina takıntısı var sorma gitsin. Cevap yazacağım nedir bu takıntı ne yapmış Ospina ne potansiyel gördünüz diye, hepsi birden üstüme çullanacak diye sessizce okuyorum hiç o toplara girmiyorum. Hele Quaresmacılar fena ya, gülüp geçiyorum artık.

Dünkü Güneş-Orman diyaloğundan sonra kaleci alınacağından daha da emin olarak, medyada adı pek duyulmayan veya yattı denilen bir ismin geleceğini düşünüyorum.

Emrah dedi ki...

Sosa illa Arjantin'e dönmek istiyorsa River Plate'ten 93 doğumlu solak stoper Eder Balanta ile (http://www.transfermarkt.com/eder-balanta/profil/spieler/265127) takas etsek ya... Adamı çok tanımıyorum ama hızlı stoper aranıyorsa tam adamı olduğu söyleniyor. Sözleşmesi de Haziran'da doluyormuş.

planck dedi ki...

Sosa için RP 3M$ teklif edince balanta artık para istemişiz kabul etmemişler lafı vardı bi ara.

BurkayJK dedi ki...

Peki Motta'nın bedavaya gitmesi? Sözleşmesi Haziran'da bitiyor diye de bedavaya verilmez yahu. En azından bi 500-600 bin Euro koparsaydınız. Büyük başarısızlık görüyorum bu konuda. Bu konuda bir açıklama isterim ben taraftar olarak.

kokocambo dedi ki...

@beagle

Başkanın aksak yönlerini ben de söylüyorum da, verdiğin cevapla bugünün bir alakasını kullanmadım. Tavsiyen için teşekkür ederim ama dediklerinden kullanmıyorum ;)

@Burkay

Aynen, bizim ligde başaltı her takımda oynar ama 140 bin alacağına karşılık yollamak saçma geldi.

Bu arada, anlaşıldı denen eski PSV'li Cassio'nun yediği 5 "akıl dolu" golden hangisini seçeceğimi bilemedim. Favorim 2 numara gibi.

https://www.youtube.com/watch?v=rHQDhkMwtfo&f

QuaresmA dedi ki...

Motta'nın da transfer piyasası ölü. Yarım sezondur sahaya çıkmadı neredeyse. O yüzden bonservis beklememek lazım.

Ama Antalya'da iş yapacaktır. Zannedildiği kadar kötü topçu değil, bu sezon hiç değerlendirilmemesi yanlış bence.

Yoruq dedi ki...

Motta'dan para kazanamazsın ama en azından bizim maçta oynamama şartı koymayı akıl etmişlerdir inşallah.

Kaleci meselesine gelince. Aradığımız özellikler yüksek sezgi, defansın arkasını süpürebilme, ortalama üstü top tekniği ve yan top becerisi
olmalı. Avrupa futbolunu takip eden arkadaşlar bahsi geçen oyuncuları bu açıdan sıralayabilir mi? ( Adler, Ospina, Costil, Boyko, Cassio, Diego Lopez)

Unknown dedi ki...

@Yoruq

Aradığımız özellikler konusunda sana katılıyorum. Ama ismi geçen isimler kalecilik yetenekleri konusunda farklı yönden öne çıkan oyuncular. Böyle bir listemiz olduğuna inanmıyorum daha doğrusu inanmak istemiyorum keza işler hala böyle işliyorsa nasıl bir kaleci aradığımızı biz de bilmiyoruz demektir.

Yine de nacizane fikrime, kimilerini kısıtlı kimilerini fazla izlememe dayanan sınırlı bilgilerime göre yazdığın isimler arasında 1 numara sağlıklı olduğu durumda Diego Lopez'dir. Zaten La Liga'da üst seviyeleri görmüş kalecilerin top tekniğinden, alan kontrolünden emin olabilirsiniz. Diego Lopez'in emin olamadığım yönü sakatlık geçirip duruyor olması ve yaşı 34 olduğundan sakatlık dönüşlerinin sıkıntılı olma ihtimali.

Ospina daha iyi top dağıtır ama yan toplarda ve pozisyon alışta bence Adler'den geride. Adler en optimum seçenek. Hamburg'dan almaksa hele devre arası çok zor. Ospina 3 denebilir. Costil'i çok az izledim onun için değerlendirme dışı.

Cassio ve Boyko ise aranılan kan değil. Cassio iyi refleksleri olan bir kaleci daha çok Ochoa'ya benzetiyorum. Avrupa futbolunda istikrar yakalayabileceğini düşünmüyorum. Boyko'yu geçen sene takip ettim. Yine çizgi kalecisi. Ayağı çok kötü. Karcemarskas benzeri kalesinde çok pozisyon gören takımlarda yıldızlaşır, bizim gibi takımlarda Mc Gregor benzeri bir şey izleriz fikrindeyim.

Listemizde sezon sonu sözleşmesi bitecek Marchetti de olmalıydı. 32 yaşında diye hatırlıyorum. İyi bir sözleşmeyle Muslera'dan bile fazla verim verebilirdi.

beagle dedi ki...

Adler dışında, heyecanlandiran bir opsiyon yok. Hele @Burkay in dedigi gibi Ospina cok feci balonlandi. Tolga ne hata yapiyorsa fazlasi garanti. Forzacilarda bir gaz oldu ismi. Gecen sene ortasindan beri Oguzhanin tarz degistirdigini, cabaladigini kostugunu da gormediler ta ki adam yildizlasana kadar. Az maci da izleseler bizim taraftardan krali olmayacak.

@kokocambo
Sampiyonluk kutlamasinda bir dene be dostum :)

Zaitsev dedi ki...

Sözleşmesinin son 6 ayındaki Motta için bonservis istesek Motta hiçbir yere gidemez, sezonun 2.ci yarısı için paşa paşa 550 bin avro+kadroda olduğu maçlar için maç başı öderdik. kim para verecek Motta'ya. ayrıca kiralık olsa neyse de sattığın oyuncuya nasıl maçta oynamama şartı koyulacak? Bir Motta transferiyle de Antalya bizi yenecek kıvama geliyorsa ve bundan korkacaksak kapatalım kulübü curling filan izleyelim.

Kaleci konusunda ise Diego Lopez sağlamsa listedeki en iyi opsiyon o. Güney Amerikadan kaleci alınmayacak tek ülke bence Brezilyadır. Cassio filan aman diyim :) kalp/sinir hastası yapar bizi. Ospina'nın çok iyi oynadığı bir Arjantin maçı var geçen sene sanırım. milletin Ospina hastalığı o maçtandır.

@ QuaresmA

Ospina konusunda kastediğim şey hedefi olan potansiyelli genç bir oyuncuysan 20-22 yaşlarında Türkiye'ye gelmezsin. parayla ikna olmazsın. Mesela para ile Konoplayanka'yı ikna edemedik. Sevilla'da bizim verdiğimiz ücretin altına oynuyordur. Orada vergiyi de kendi ödeyecek bizdekinin aksine.

planck dedi ki...

ospina işi ergenlerin elinde q17ye döndü. adler, mandanda ihtimal dışı görünüyo. isimleri geçenlerden d.lopez ile neto iş görürler ama ikisi içinde kiralık deniyor. kiralık kaleci mi alınır yaw..

QuaresmA dedi ki...

Helal olsun 1461'e, aklı başına gelsin bizim artistlerin ve işe yaramazların. Skor önemli değil de şu futboldan sonra utanırlar biraz umarım.

BurkayJK dedi ki...

Töre'nin lakayıt top kayıplarına acayip sinir oluyorum. Sezon sonunda piyasası varken (duruma göre turnuvayı bekleyip) satalım. Yaşının ve potansiyelinin etkisiyle 8-10 Milyon Euro gibi bir paraya satabiliriz. Zaten bu rakamları veren veya vermeye hazırlanan kulüpler var diye biliyorum.

Çocuğu seviyorum ama bir türlü seviye yakalayıp o seviyede kalamadı. Atletico Madrid gibi bir takımda oyununu geliştirerek dünya devlerine sıçrayabilir. (Arda Turan'daki değişimi ve gelişimi hepimiz gördük)

QuaresmA dedi ki...

Valla bence Gökhan'ın futbolu daha nereye giderse gitsin gelişmeyecek. Bugüne kadar Chelsea, Hamburg gibi kendini geliştirebileceği yerlerde de oldu ama ilk resmi maç golünü bile burada attı. Şu anki hali de genele baktığımızda iyi tabi ama bu top kayıplarına, 2 kişinin arasına bodoslama girmelerine falan da İspanya'nın alt sıra takımları hariç tahammül edecek ne bir camia, ne bir teknik direktör, ne bir taraftar grubu da yoktur. Genç, yetenekli, Türk ve hakkını yemeyelim önemli goller attığı için burada kredisi çok yüksek ama başka yerlerde kimse bu tip şeylere sabretmez. Aklı varsa futbol hayatı boyunca burada kalmak için çabalar.

Kapalı ve iyi-kötü defans yapmasını bilen takımlara karşı her zaman bir soru işareti olsa da Kerim artık takımın as kadrosunda kendine bir yer hak ediyor. Böyle oynarken de formayı kapamayacaksam ağzımla kuş tutsam yine kapamam psikolojisine girer aksi bir durumda.

Unknown dedi ki...

porto gibi para ediyorken adamı elden çıkartmalı..
q17 misali dönüp dolaşıp (dediğiniz gibi kendini geliştiremeyip) buraya gelir nasılsa..
zaten qu17 gökhan da kendimi görüyorum demiş geçenlerde..

küfür gibi iltifat
başka söze ne hacet

Unknown dedi ki...

Ciddiyet olmayınca böyle oluyor. Ayrıca bugünkü defans kurgusu berbattı, serdar maç ritmini kaybetmiş, franco futbolu unutmuş, tosi ise bu takımın oyuncusu değil. Günay ise tolgadan daha aşağı kalır yanı yok, kale hala boş.
As oyuncularımızın bile yeterliliği tartışılırken, yedeklerin bu kötü performansları açıkçası beni korkuttu.

Takım önden çekişli arka tekerlekleri patlak bir araba gibiydi. Başkan stadı nazardan korumak için arenadaki kamerayı kapattırdı, as takımın defans oyuncularını korumak için artık ne yapar bilmem.

QuaresmA dedi ki...

Ön taraf da berbattı ki, 1461'e sadece 1 gol atabiliyorsan başarısızsındır. Takımda 1-2 vasat performansı saymazsak, Kerim dışında top oynayan yoktu. Ligi bitirdiğin maçta oynadığımız topa bak, bir de şu rezilliğe bak.

Skor yine birşeyleri gizliyor, 1461'in birkaç atağı da ofsayt ile kesildi. Keşke kazansalardı da sağlam bir tokat yiyip kendimize gelseydik.

QuaresmA dedi ki...

Şenol Hoca sana da çok saygı duyarım da sırf Quaresma'yı devrede çıkarıp ders vermek için 11 başlatmışsın hocam ya. :) Demek ki ne kadar Şenol Hoca olsan da genetiklerine işlemiş yerli teknik direktör huylarını bırakamıyorsun.

Unknown dedi ki...

canlı izlerken, defansı hariç tutarsak, oynadığımız futbol o kadar da vahim gelmedi bana. 1461 hızlı kanat oyuncuları ve hızlı forvetleri ile kontra atakları tehlikeli olan bir takım idi. bizde ise savunma çoğu zaman oldukça önde kuruldu, yoksa daha geniş alanda, yani takım boyunun fazla uzadığı bir anda golü yedik. Bizim takımın sıkıntılarından biri de bu; Dribling özelliği olan, çabuk mesafe kat edebilen kanat oyuncuları eğer İsmail ve Beck oyunda değilse bizim için çok büyük sıkıntı oluyor. Dün maçı izlerken trabzonspor maçında Yusuf Erdoğan, fener maçında Markoviç'in (hatta Volkan Şen'in) yaşattığı sıkıntılar aklıma geldi. Bir türlü topu rakibin ayağından alacak hamleyi yapamıyoruz. Rakip ile defans oyuncuları genelde birebir kalıyor, bu bizim için çok büyük sorun teşkil ediyor. Özellikle kanat oyuncularının beklerine yardım etmediği durumlarda rakip herhangi bir müdahale ile karşılaşmadan kalemize geliyor.

Not: Ekrandan ne kadar görüldü bilmem ama Quaresma akşam bir pozisyonda yine saha içinde kendi hesabını kesmek için adam kovaladı, Allah'tan adam topu daha önce kaptırdı. Oyun olarak etkisizdi diyemem ama bu yaşında artık daha olgun davranabilmesi gerekiyor. Yine kırmızı potansiyelinden dolayı oyundan alındı.

Unknown dedi ki...

Alakasız olacak ama aklıma gelmişken şunu da ekleyeyim; ilk yarı 41 gol attık ancak 60 ve üzeri gol atmış olsaydık (ki en az 20 civarı bariz pozisyon kaçırdık; misal Töre'nin Trabzon maçında boş kaleye atamadığı gol veya Başakşehir maçında kaçanlar gibi ve Gençlerbirliği, Rize ve Akhisar gibi birçok maçta oyunun tek kaleye dönmesi gibi) kimse yadırgamazdı. Kabul defans oyuncularımız yeterli değil ancak takımın ön tarafı da inanılmaz bir uyum içinde ve oldukça nitelikli oyunculardan oluşuyor.

Not: Yediğimiz gol bu kalecilerle 30 olsaydı da kimse yadırgamazdı.

Basar dedi ki...

Beşiktaş açısından keyifsiz bir haftaya girdik.

Öncelikle senelerdir başkanlık yapan Fikret Orman yine gereksiz laflar sarf etmiş. Ya başkan sen bıraksana başka camialari... kiminle ne istiyorlarsa yapsınlar biz kendi işimize bakalım. Herkesin gönlündeki şampiyon olmak varken gereksiz yere antipati topluyoruz, gs fener ile 26. bizimle 32. hafta oynayacak. Bize ipini una sermiş vaziyette çıkma olasılıkları çok yüksek. Bu durumda neden onları rencide edecek ve hırslandıracak sözler söylüyorsun?

Bugün 11 Ocak ve hala kaleci kampa katılmadı. Şu anda yoğun bir şekilde Cassio dedikodusu var ki ben Tolga'yı tercih ederim. Referansları şu videoda mevcut: https://www.youtube.com/watch?v=rHQDhkMwtfo
Bize Gomez etkisi yaratacak bir kaleci lazım, eğer devre arası (doğal olarak) böyle bir transfer yapamıyorsak o zaman ya kiralayalım ya da hiç transfer yapmayalım. Özellikle kaleci mevkisi vasat bir tercihi kaldıracak bir mevki değil. Zira sonra göndermek için üstüne para koyuyoruz. Ayrıca bu kaleciyi daha önce fenerbahçe gündemine almış, bu da demek oluyor ki bu işte menejer oyunu dönüyor!

Coolio dedi ki...

Tosic'in bazı arkadaşlar tarafından kötü bulunmasını anlayamıyorum maalesef. Artıları ve eksileriyle İsmail ile Tosic'i kıyasladığımda aralarında 3 level fark görüyorum net olarak. Kendi kalesine attığı golleri geçiniz lütfen. 40 yılda bir gerçekleşicek bişey oldu ve üst üste gol attı. Bu onun bir özelliğimi oldu şimdi? Motta'dan da daha iyiydi, İsmail'den de. Adamı savunur konuma getirdiniz beni ama elimizdeki en iyi sol bek bu maalesef. Ayrıca adam ihtiyaç halinde defansta oynuyor. Şenol hoca sadece ve sadece hızından, enerjisinden dolayı oynatıyor İsmail'i. Çok dikkatli izliyorum takımdaki tüm bekler (5 kişi) arasında en iyi ortayı da Tosic yapıyor. İsmail gibi bir bakmışsın sağ açıkta pres yaparken görülüp, orta sahada topla gezinip, defansta ofsaytı da bozmuyor (henüz).
Neyse uzattım. Elbette ideal sol bek değil ama bu kadar çok beğenilmemesini, anlayamıyorum sadece.

Şu Töre'nin sene başından beri lavbaliliği, umarsamazlığı, artisliği daha fazla konuşulmalı bence. Golü yediğimiz için demiyorum ama aynı pozisyondan her maç iki tane yapıyor ve daha da ilginci kaptırdığında bazen top hala çevresinde olmasına rağmen umursayıp geri kazanma yoluna bile gitmiyor. Bir sonraki hamlesini düşünmeden 4 kişinin içine girmeyi bırakamadı bir türlü. Takımın en büyük gücü seri paslarla, bol hareket sağlayıp pozisyon yaratmak ama Töre bu paslaşmaya dahil olduğu an atak bitiyor veya hiç başlamıyor. Bunu dahi anlayamıyor adam. Hala geçen seneki Bilic'in verin topu Töre'ye o bişey yapsın mantelitesinde kalmış, çıkamıyor. Querasma bile onun kadar yavaşlatmıyor pas trafiğini. Şenol hoca'da zaten çok fazla oynatmıyor artık ama benim derdim bu yüzden piyasa değerinin düşecek olması.

Kerim çok istekliydi dün ve çok da faydalı işler yaptı. Taca giden topları bile kovalayıp topun bizde kalmasını sağladı ve gereksiz çalımlara hiç girmedi. Daha fazla süre alacaktır kesinlikle.

QuaresmA dedi ki...

Cassio'nun yediği saçma gollerin olduğu video benzeri videodan Dünya'daki çoğu kaleci için yapılabilir. Benim de o kaleciyi oturup bugüne kadar izlemişliğim yok Youtube videoları hariç ama tanımadığım oyuncuları değerlendirme kıstaslarıma göre diğer adaylar olmuyorsa bunun alınmasında sakınca yok.

Gündeme gelen diğer kaleciler arasında illa ki bu Cassio'dan daha iyileri var gibi ama Brezilya'yı takip edenlerin yorumları olumlu. Takımı bu arkadaşın kalede bulunduğu süre boyunca Brezilya'nın en iyi takımı. Transfermarkt değerine göre kariyeri bugüne kadar çıkışta, şu anda muhtemelen futbolunun zirvesinde. Çalışmasına göre 31-33 yaşına kadar futbolunun zirvesinde tutunma, sonra düşüşe geçme dönemi olacak. Olumlu videolarında bile topu tutmaktansa hep çelmiş ama en azından genelde kör noktalara çelmiş, Hakan Arıkan gibi rakip forvetin kucağına çelmemiş. Uzun olmasına rağmen hareketli, kaleyi terk eden bir yapısı var gibi. Bizim gibi açık oynayan takımlar için önemli bir artı. Son olarak FM'de de iyi. :) En büyük sıkıntısı yan toplarda güven vermemesi gibi gözüküyor.

Cassio'yu yakından takip etmiş olanlar varsa bilemem ama bir Youtube videosu sebebiyle asıp kesmenin hiçbir mantığı yok. O videodan Schmeichel için de var:

https://www.youtube.com/watch?v=Fk-TRewbCZg

Basar dedi ki...

@QuaresmA

Cassio için yapılmış iyi videoları da izledim. Bende oluşan kanı şu:

Artılar:
1) Uzun boyuna rağmen atik bir oyuncu
2) Çizgide iyi gibi duruyor
3) Tolga'nın Brugge ve Akhisar maçlarında yediği topa çıkma kararsızlıkları gibi pozisyon vermez.

Eksiler:
1) Konsantrasyonu zaman zaman bozuluyor ve saçma goller yiyor gibi bir kanı oluştu bende.
2) İyi videosunda bile çok top sektirdiğini görüyoruz. Cassio'nun kalesinde dönen toplarda gol görebilirsiniz gibi bir his uyandı.

Anlaşılamayan noktalar:
1) Yan toplardaki reaksiyonu ile ilgili bir video göremedim. Ama yediği fecehat bir gol var.
2) Topu oyuna sokuşu

Alper dedi ki...

bence alacağımız kaleci önce topu oyuna iyi sokabilen, sonra yan topları toplayabilen, konsantrasyonu yüksek bir adam olmalı. çıkıp da panter kesilip maç kurtarmasına gerek yok. olmayacak golleri yemesin kafi, yoksa takımın geri kalanı kazanma işini bir şekilde başarıyor. ama çok iyi oynarken saçma salak bir gol yemek ve toparlanmak gerçekten çok zor.

Alper dedi ki...

yutubdan gördüğüm kadarı ile de cassio öyle bir kaleci değil. üstelik belki de gündeme gelen isimler nedeni ile (ospina, adler, ryan) kendisine daha gelmeden bir antipati oluşmuş gibi. runje de ilk maçlarında saçma hatalar yapmış, çok iyi kaleci olmasına rağmen kendini taraftara kabul ettirememişti. sonu benzemesin inşallah. bir de adamın hareketlerinde bir gariplik var. biraz aksak hareket ediyor gibi geldi bana.

Mete dedi ki...

Komik olacak ama youtube'dan Cassio için görüntülere bakarken ''Gil'' diye bir oyuncu dikkatimi çekti. Ben Brezilya ligini takip etmem, FM gibi oyunlar da hiç oynamışlığım yoktur. O yüzden belki bu ismi benim ilk kez duymuş olmam, bu ligi daha yakından takip edenler için komik gelebilir ama benim gibi daha önce oyuncu hakkında fikir sahibi olmayanlar için aşağıdaki görüntüleri izlemesini tavsiye ederim.
Son durumu da anladığım kadarıyla da Çin takımlarından biriyle anlaşmak üzereymiş.
Kalıplı, atletik, hızlı
Sanki aradığımız stoper
https://www.youtube.com/watch?v=FzqiQpeCDt4

nuri mu dedi ki...

Allah için kaleci gibi kaleci almak bu kadar mı zor yaa..

jeferson trabzondan kovuldu sonra gidip brezilya liginde milli takım kaleciliğine kadar yükseldi..

yarım yamalak bir kaleci alınacaksa hiç alınmasın, iyi bir stoperle bu takım tolgaya rağmen bir şekilde yine şampiyon olur..

devre arası diğer bölgelerde oynayan futbolcuyu bir şekilde alırsın ama iyi bir kaleciyi devre arasında kimse bırakmaz.. uçuk bir rakam olmazsa tabi (-ki büyük takımsa kalede iyi bir alternatifi yoksa para versen de bırakmaz..)

teahead dedi ki...

bu yönetimin bence en önemli sorunu transferleri zamanında ve doğru sekilde yapamamak.Ekonomisi leş olan gs 2 nokta trn yapıyor.Bir de adamlar şampiyon olacaklarını düşünmeyerek.Peki sen ne yapıyorsun?bekliyorsun?bekle tabi..

Unknown dedi ki...

NTVSpor'a göre Ersan ve Sosa'ya 5 Milyon Euro'yu bulan teklifler varmış. Keşke sezon sonu için anlaşılsa. İkisini 10 Milyon'a satmak harika olur. Töre'yi de turnuva performansına göre 10 Milyon'a satabilirsek müthiş bir transfer bütçesi oluşur. (Tabi Töre 20'ye de gidebilecek bir oyuncu, performansına bağlı)

Bizimkiler perde arkasında Ospina ile uğraşmıyorlarsa Boyko ve Douglas için kasıyor sanırım. Arada yine Sevilla var ve Dnipro bizi fiyat yükseltmek için kullanıyor gibi. En kötü şu Neto'yu kiralayabilsek. Ben yavaştan umudu kesmeye başladım. :)

Coolio dedi ki...

ben komple umudu kestim zaten. herhangi bir transfer beklemiyorum, olursa süpriz olur benim için. Ayrıca bu kadar ısrar ettiğimiz Boyko'da bize ilaç olur mu belli değil halen.

QuaresmA dedi ki...

Martin Linnes'i 1.5 yıldır bitiremedik. Hayır yani tamam bizim durum çok iyi değil de, GS'nin maddi durumu bizden bile beter ama 1 transfer döneminde bitirecekler o transferi. Bu mu yani başarılı transfer politikası? Oyuncuyu sounda getiremedikten sonra o yaptığın pazarlıkların, yedirdiğin fındık fıstığın hiçbir önemi kalmıyor. Kaybettiğin zaman da cabası.

EC dedi ki...

@Coolio nun TOSIC yorumlarina aynen katiliyorum... adam 1500 kere daha iyi defans ve cikislari da bence Ismail e gore daha etkili..

Unknown dedi ki...

martin linnes i şimdi bile alsak yine olur aslında hem beck e ofansif bir yedek gelir hem rekabet olur hem de beck sonrası sağ bek sıkıntısı olmaz..

ama biz daha eksik bölgeye transfer yapamazken sağ bekte kaliteyi artırmayı düşünmek hem hayalcilik hem de komik olur..

YSY dedi ki...

Sen gel 1.5 sene linnesi transfer edeme adamlar 10 günde işi bitirdi. Valla şaşılacak iş. Bizim yönetiminde bu uzun transfer süreçlerini bir pazarlama enstrümanına çevirdiğini hissediyorum. Linnes'te kendine yansın. Daha iyi klüplere gidebilme şansı varken borç harç içinde olan bir klübe geldi. Herneyse, esas beni rahatsız eden başkanın gereksiz konuşmaları oldu. Ne gerek var arkadaş ya. Aynı haliyet-i ruhiyeye brugge'u çektiğimizde de bürünmüştü sayın başkan çaklar falan rakibi küçümsemeler sonra aldı ağzının payını. İki üç nokta transfer yapıldı diye bu kadar g.tü kalkar mı bir adamın ya.

kokocambo dedi ki...

Sosa'nın doğum işi olmasaydı aslında, inler'i transfer etmek gayet mümkündü. Beşiktaş'a gidecek yazmışlar ama hadi bakalım.
Linnes transferine kadar milyonları harcadılar, çok da büyütmeye gerek yok. 25 yaşına gelmiş, kendi ülkesinden ilk defa çıkıyor, çok bir potansiyeli olsa 19una giderdi sıçrama yapmaya. Carole gibi f/p olur ama bu kadar ağıza sakız olması tamamen bizimkilerin görüşmelerinin açığa çıkması. Bakmışsınız, sağda yine denayer, sabri oynuyor. Linnes onların, şampiyonluk bizim olsun, takılmayın bu kadar.

beagle dedi ki...

Yalniz hali sahada bile kaleci problemimiz var :). Ne kadermis arkadas...

planck dedi ki...

menejer parası ödemek istemediğimiz için cassio işi yatmış diyorlar. hayırlı olsun :)

BurkayJK dedi ki...

Lamine Sane ve kulübüyle anlaşılmış, Dnipro'dan yanıt beklendiği için bekletiliyormuş. Sane için Aston Villa da bastırıyormuş. Premier Lig'den istenen bir oyuncuyu bekletmek de güzel lüksmüş. Sane'yi tanımıyorum, FIFA'da özelliklerine baktım -Beşiktaş için- gayet iyi bir defans oyuncusu olarak görünüyor.

Fırat Günayer her transfer dönemi ara ara bilgilendirme tweetler'i atıyor, takip etmeyenlere öneririm. Sirigu'nun kiralanması da gündemdeymiş. Bu hafta bitmeden belli olsa bari, sürekli heyecanlanıyoruz. Ayrıca lig başladı diyebiliriz.

Ekrem35 dedi ki...

@burkay fırat günayer dışında doğru düzgün güvenilir bilgi aktaran başka kimse de yok zaten nerdeyse. Valenciadaki ryan, juve deki neto güzel alternatifler gibi kale için.

YSY dedi ki...

Ya adler olsa iyiydi. Şimdi sene sonu bedavaya almak varken yönetim para vermek istemeyecektir haklı da ama kaleci yüzünden kaçan şampiyonluğa değer mi ya :(

Unknown dedi ki...

Eğer iş kurmak acil kredi gerekir, ya sen borcunu ödemek için bir kredi mi istiyorsunuz, Refinance bir kredi gerekiyor mu? Eğer bir araba ya da bir ev satın almak için kredi gerekiyor mu? Evet artık endişe ederse, biz kredi onay olmadan uygun bir faiz oranıyla kredi sunuyoruz her türlü !!! E-posta yoluyla bugün bize ulaşın. (co.operateloanservice@gmail.com)
Hepimiz bir amaç için krediler sunuyoruz. Bugün uygulayın ve 3 iş günü içinde finanse olsun.
- Kredinin minimum tutarı: € 2,000.00
- Kredinin azami miktarı: € 100.000.000,00
- Faiz oranı: Yılda% 3
Daha fazla bilgi için e-posta yoluyla bize ulaşın (co.operateloanservice@gmail.com)

Unknown dedi ki...

Eğer iş kurmak için bir acil kredi ihtiyacınız, ya da size borcunu ödemek için bir kredi mi istiyorsunuz, Refinance için bir kredi gerekiyor mu? Eğer bir araba ya da bir ev satın almak için kredi gerekiyor mu? evet artık endişe ederse, Kredi kontrolü olmadan uygun bir faiz oranıyla kredi her türlü teklif !!! E-posta yoluyla bugün bize ulaşın. (Co.operateloanservice@gmail.com) (+ 1-617-934-1393) Mesajlar Sadece
Hepimiz bir amaç için krediler sunuyoruz. Bugün uygulayın ve 3 iş günü içinde finanse olsun.
- Kredinin minimum tutarı: € 2,000.00
- Kredinin azami tutarı: € 100.000.000,00
- Faiz oranı: yılda% 3
Daha fazla bilgi için e-posta yoluyla bize ulaşın (co.operateloanservice@gmail.com) (+ 1-617-934-1393)

Adsız dedi ki...

KREDİ İMKANI:

Eğer acil bir güvenli kredi için isteme musunuz?
sorun yerelden sermayesi için bir kredi alma yaşıyorsunuz
bankalar ve diğer mali kurumlar?

Bu hizmet bireylere mali destek sağlamak,
iş işadamları ve kadınlar.
Eğer ilgileniyorsanız, e-posta yoluyla şimdi lütfen bize ulaşın:
info.adolfrogerloans@yahoo.com
Biz hizmetinizdeyiz.

info.adolfrogerloans@yahoo.com: şimdi bize e-posta
kredi başvuru formunu elde etmek için.

Saygılarımla,
Adolf Roger
İşbirliği Yönetici

Unknown dedi ki...

Eğer bir kredi ihtiyacı var mı? Eğer maddi açıdan istikrarlı olmasını istiyor musunuz? Ya da işinizi genişletmek istiyorsunuz? Bu tartışılabilir rahat süresi ile% 2'lik bir çok azaltılmış faiz oranından kredi, oto kredisi, işletme kredisi ve bireysel kredi, Noel kredi sunmak gerçek bir şirkettir. Bu teklif geri zamanında ödemek mümkün olacak herkese açıktır. Bu e-postayı ile ilgilenen varsa lütfen iletişim: mauricefinance@hotmail.com
E-posta: mauricefinance@hotmail.com

Daniel dedi ki...

Merhaba,

    Biz mali zorluk geçiyor ya da herhangi bir finansal karmaşa içinde ise finansal help.So olarak, yardımcı Hıristiyan Örgütü ihtiyaçları insanlara yardım etmek için oluşturulmuş olan, ve kendi işinizi kurmak için para gerekiyor, ya da krediyi ihtiyaç borcunu yerleşmek ya da faturalarınızı ödemek, güzel bir iş başlatmak, ya da bunu sert yerel bankalardan sermaye kredi almak için bulgu vardır, İncil için e-posta danielwallsloancompany@gmail.com yoluyla bugün bize Luke "diyor" 11:10 Herkes kim aldığı soruyor; O kim bulur istiyor; ve darbelere ona kapı açılacak "yani İsa aynı dün, bugün ve sonsuza dek bu fikirli ciddi ve Allah korkusu insanlar içindir more.Please çünkü bu fırsatı senden geçmesine izin vermeyin.

KREDİ BAŞVURU FORMU DOLDURMA VE İADE

İsim:.................
Soyadı................
Seks:.......
Doğum tarihi:.................
Doğum yeri:.............
Medeni hal:.................
Meslek: .................
Aylık gelir:........
Ev adresi:............
Telefon yok:..................
Şehir:.......
Posta kodu.............
Belirtmek, bildirmek:......
Ülke: ...............
Kredi miktarı :............
Kredi Süresi: ..................
Kredinin Amacı: .........
E:............
Sen Önce Uygulanan mü? .......

E-posta: (danielwallsloancompany@gmail.com)

Adsız dedi ki...

Eğer iş kurmak için bir acil kredi ihtiyacınız, ya da size borcunu ödemek için bir kredi mi istiyorsunuz, Refinance için bir kredi gerekiyor mu? Eğer bir araba ya da bir ev satın almak için kredi gerekiyor mu? evet artık endişe ederse, Kredi kontrolü olmadan uygun bir faiz oranıyla kredi her türlü teklif !!! E-posta yoluyla bugün bize ulaşın.

E-posta: elenanino03@gmail.com

Teşekkür ederim.
Bayan Elena

Unknown dedi ki...

Eğer bir kredi alma düşünüyor musunuz? Eğer ciddi kendi işini kurmak için acil kredi ihtiyacı vardır? Borçlu musunuz? Bu arzu ulaşmak için bir şans, biz bireysel kredi, ticari krediler ve kurumsal kredi ve tüm fazla bilgi için% 2 faiz ile kredi türleri e-posta yoluyla bize ulaşın vermek (daviesruthfirm@gmail.com)

Adsız dedi ki...


Ben size tavsiye istiyorum Sayın Ethan çabası konut kredisi firması Şirketin CEO'su lucas, ben hangi benim faturaları ödemek için acil kredi ihtiyacı vardı ve ben konut kredisi firması Şirket'e onunla temasa arkadaşım tarafından söylendi ve ben yaptım ve şimdi beni ve ailemi mutlu yüzden, bugün onlara başvurun size kredi her türlü ihtiyacı varsa e-posta yoluyla kendisini üzerinde iletişim için bir kredi ihtiyacı olan herkese açık olmasını istiyorum, mortgageloanfirm1999@gmail.com

Unknown dedi ki...

geri 3 yıl boyunca bir kredi ihtiyacı vardı ben bazı borç veren en Güney Afrika'da tarafından $ 14,500.00 üzerinden scammed Ama bu Tanrı korkusu adamdan uygulandığında Bay James Ben kredileri çağrıldığında hepinize selamlar ben abd den Bayan Luz duyuyorum onun şirket de e-posta gibi güvenli ve hızlı e-posta ile irtibata i size bildirecektir aldatmaca faaliyetlerinin herhangi iz bırakmadan ihtiyacı olan $ 150.000,00 kredi miktarı ile bana yardım: jamesben614@gmail.com

Unknown dedi ki...

Murray kredi finansman işletme kredileri, tarım kredileri, bireysel krediler, mülkiyet kredileri, ev kredileri, Marksheet kredileri, sanayi kredileri gibi kredilerin her türlü sağlamak, Farm Çiftlik Kredileri vb değişen $ 3,000.00 için $ 150,000,000.00 den ($) ABD Doları, (£) GBP (€) Euro veya Singapur Doları ($) şimdi hiçbir yükümlülük ÜCRETSİZ fiyat teklifi alın! 54 Ay kadar geri ödemeleri. Biz% 2 oranında kredi vermek. Biz don N'-t & nbsp gerekir; teminat, Para onaylandıktan sonra 24 saat içinde hesabınıza yatırılır. Bir KREDİ elde ilgilenen varsa, e-posta yoluyla bize isteği göndermek için çekinmeyin: murrayloanfinance@gmail.com

Unknown dedi ki...

** SCAMMERS KAÇININ **

Mevsim selamları,

İsmim Bay Mike Robert ve ben Mike Robert Loan Service'in genel müdürüyüm ve% 2 faiz oranı ile kredi veriyoruz ve 1 ila 30 yıl boyunca rahat krediler vadesi ile kredi veriyoruz.

En az 5000 $ 'dan en fazla 10.000.000 $' a kredi sağlıyoruz ve son derece güvenilir ve düzenli olarak postalara cevap veriyoruz.

İş kredisine ihtiyacın var mı?
Kişisel bir krediye ihtiyacınız var mı?
Araba almak istiyor musun?
Yeniden finanse etmek ister misiniz?
Bir ipotek kredisine ihtiyacınız var mı?

Eğer ciddi bir fikir sahibi iseniz, bugün bize ulaşın:
EMAIL 1: Mikerobertloans@gmail.com
EMAIL 2: Mikerobertloans@yahoo.com
Ben senden yakında duymak umuyoruz.

Bay Mike

ISKANDAR LESTARI KREDİ ŞİRKETİ

 Şu anda 1 ila 15 yıllık bir süre için% 1 ila% 1,60 faiz oranı için gerekli teminat olmaksızın teminatsız bir kredi sunuyoruz. Yatırımlar Fonları, ticaret finansmanı, inşaatlar, kredi geliştirme, devlet finansmanı, mülk yatırımı ve her türlü finansman için kullanılabilir. Girişimlere, erken aşamaya, Proje finansmanı, işletme finansmanı, kredi limiti ve fonlamaya ihtiyaç duyan tüm yatırım çeşitlerine odaklanıyoruz. Sizin gibi 17.000'den fazla işletme sahibine 1 milyar dolarlık işletme kredisi sağladık.

ŞARTLAR:

% 1 ila% 1,60 INTEREST ORANI
1 ila 15 yıl YIL DURUM
50.000,00 $ (Elli Bin USD) ile 500 Milyon USD / EUR GEREKSİNİMİ:

İşletmenizi büyütmeniz için size doğru ticari krediyi sağlamak üzere kendi belirlediğimiz risk teknolojimizi kullanıyoruz. Hizmetlerimiz hızlı ve güvenilir, krediler başarılı uygulama 24 saat içinde onaylanır. Minimum 50.000,00 $ 'dan en fazla 500 milyon $' a kadar krediler sunuyoruz.

Daha fazla bilgi sağlamak için hizmetlerimizle ilgileniyorsanız lütfen bize bildirin.

İLGİLENMİYORSANIZ LÜTFEN YAZINIZ.

Senin Hizmetin.
Bayan Iskandar Lestari
Iskandar Lestari Kredi Şirketi
Sadece Aramalar :: {+ 16264653418}
Sadece WhatsApp :: {+ 33753893351}
Email: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

Yorum Gönder

Ara