.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Kasım 2015 Pazartesi

UAL 05 Beşiktaş - Skenderbeu Korçe


Tarih: 26 Kasım 2015 Perşembe , 20.00

Stadyum: Atatürk Olimpiyat Stadı

Hakem : Pawel Gil

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Tolgay Arslan , Veli Kavlak , Ricardo Quaresma (Belirsiz) / -

Cezalı Oyuncular :  -  / -

Yayın : Tivibu Spor

28 Yorum:

JimmyLue dedi ki...

Rotasyon elzem: Atiba- Necip, Gomez-Cenk, Milo-Rhodolfo, Beck-Serdar.. Gidişata göre Oğuzhan vs.
Bir şekilde alınır bu maç fakat Fb'nin üst üste kötü oynayarak kazandığı maçlar sinir bozmakla kalmayıp baskıyı yükseltiyor. Akhisar maçı 'hakemler Beşiktaş'ı kolluyor' safsatası eklenince beklenenden zor geçecek..
Pektemek demeyin artık, ayıp. Sosa'nın bu takımın ana ideolojisi olan önde baskı - şok pres ve direncinde ana element olduğunu görmeyen gözler onu gol/asist sayısına bakarak eleştirmemeli.

Basar dedi ki...

Genelde bu tip yazılar yazmaktan ve hakemleri eleştirmekten hoşlanmam ama Dün lig TV'de baya ince anti-Beşiktaş yayını yapıldı. Tam Beşiktaş maçı öncesinde Akhisar'ın hocasını programa hangi mantık ile çağırdılar anlayabilmiş değilim.

Dün açıkca;
1) Beşiktaş haksız kazandı algısı,
2) Beşiktaş hocasının davranış tarzı Beşiktaş'a yakışmıyor, hoca stresi kaldıramıyor algısı ,
3) Cihat Hoca sen aslansın kaplansın algısı
yaratıldı.

Bu yayından rahatsız oldum.

Bu maçta futbolcu dinlendirmek ve mümkünse aktif dinlenme yaptırabilmek elzem hale geldi. Pazar günü topla tüfekle üstümüze gelebilirler.

Unknown dedi ki...

Sürpriz bir şekilde elenmemizi istiyorum. Avrupa'da devam ettikçe bu kısıtlı kadroyla şampiyonluk şansımız sıfır. Umarım sağlam bir rotasyon yapılır, benim kafa Akhisar'da...

Murat dedi ki...

Ben de Avrupa Ligi'nin gereksiz yük oldugunu hep söylemekteyim, tek sıkıntı elenmenin getirebileceği başarısızlık kafası..yani en baştan Avrupa'yı iplemeyip oynasaydık bu mantıklı olurdu ama bu saatten sonra başarısızlık olarak yeni takımın moralini falan etkileyebilir gibi, geliyor.
Full kadro olmasa da belki 1 bilemedin 2 değişiklikle oynarız ve ilk yarı 0-0 biter. Sonrası aynı..

fidddas dedi ki...

eğer avrupa liginden eleneceksek şanımızla elenelim. gruptan çıkalım..
sonrasında ilk turda eğer şampiyonlar liginden sürpriz elen güçlü bir takım olursa ona elenelim... şubattan sonra daha çok maç var...

planck dedi ki...

q17 sever böyle yazıf avrupada takımlarına karşı oynamayı, jeneriklik goller atmayı. ileride cenk, arkasında olcay kerim q17 ortada sosa necip gibi bir rotasyon mesela?

yilmaz dedi ki...

Avrupada 30 küsür puanımız var. Hala daha elenmek hayırlı olur diyorsunuz. Bu sene avrupa liginde bile 3. torbaya düşmekten son anda kurtulduk. Avrupa puanını yükseltmek için bu tip düşük seviyedeki rakipler birebir. Çıta son 16 olmalı en az.

Adsız dedi ki...

Her ne kadar Avrupa Liginden elenmemizi savunanların gayet sağlam argümanları olsa da, ben de sonuna kadar gidilmesi taraftarıyım. Puan için zaten lazım, ama ayrıca kadrodaki futbolcuların hangi kulüp için oynadıklarını hissetmeleri için de geçerli bu. Rotasyon büyük sorun. Yeterli mi, değil orası kesin ve bu büyük hatanın tek mimarı halen desteklemekten çekinmediğim yönetimdir. Buna karşın bu elmadır, Avrupa maçları ise armut. Geçen sezon bu takım 55 maç yaptıysa siz de en az 50 yapın bi zahmet. Bu konuda tereddütle tek üzüldüğüm ise tek tabanca kalan Atiba'dır. Tavsiyem, işiniz için eleman ararken bir Kanadalı'ya rast gelirseniz çekinmeden istihdam ediniz.

Emrah dedi ki...

Rotasyon konusuna benim aklım ermiyor. 35 yaşında masa başı çalışan adamım. Haftada 1 maç yerine 2 halı saha maçını daha kolay yapıyorum. Pro adam için ayda 6 tane maç yapmak neden sorun oluyor bilmiyorum. Avrupa'da sonuna kadar gitmemiz lazım. Hem oyuncular piyasa yapar, hem puan artar hem de Avrupa'daki başarı Türkiye'de de hakemler ve rakipler üzerinde olumlu etki yapar. Ayrıca 3-5 kuruş para da geliyor. Zaten yapacağımız 2-4 maç olacak. Nedir yani? Atiba'ya sordular bu konuyu. O bile benim için sorun yok dedi.

Basar dedi ki...

Türk takımlarının bu harcadıkları para ile her sene çeyrek görmesi lazım. Net!

turgay dedi ki...

hangi spor sitesini açsam sivaslıların ağlamalarını, akhisar hocasının açıklamalarını görüyorum. yavaştan yavaştan oyun olarak önümüzü kesemeyeceklerini anlayınca ayak oyunlarına başladı medyadakiler. akhisar maçından itibaren hakem hatalarının da gelmesini bekliyorum.

bu maçla ilgili de, gruptan çıkmak lazım her koşulda artık avrupa liginde gedikliyiz ve bir adımızın olduğunu düşünüyorum. ayrıca iyi yabancı oyuncu almak için de para kadar avrupa başarısı da önemli diye düşünüyorum. gomez gibi milli takımlarından uzak kalan oyuncuların kendilerini göstermesi açısından avrupa kupasına istikrarlı katılım ve tur atlama takımın oyunculara kendisini satması açısından da önemli. sonuç itibariyle kazanırsak büyük ihtimal son maça kalmadan çıkıyoruz gruptan. elenme kısmını gruptan çıktıktan sonra tekrar konusuruz :)

Coolio dedi ki...

Atiba-Oğuzhan-Rodolfo haricinde herkesi dinlendirebilcek iyi kötü oyuncumuz var. Bu üçlüden de Atiba zaten yorgunluk hissetmeyen bir adam. Evet dinlense belki daha iyi olur ama dinlenmedi diye yaşadığı düşüş çok az. Devre arası Veli-Tolgay'ın döndüğünü düşünürsek Avrupa kupaları bize yük olmaktan çok aynı geçen sene gibi fayda sağlayacaktır. Daha adil hakemler, daha güzel zeminlerde, daha dolu tribünlerde (deplasman bile olsa), daha büyük vitrinde oynamak bizim oyuncuların daha çok hoşuna gidiyor ve aslında lige göre daha az eforla (çünkü zevk alarak oynuyorlar) daha çok başarı yakalıyorlar.
Veli-Tolgay çok iyi bir dönüş yapmasalar bile bize yeterli olur. Sonradan maça girecekleri için 20-30 dk'lık performans veremezlermi?

Uzattım. Özet olarak Avrupa yük değil bizim için. Ama Türkiye kupası gerçekten bir yük. Geçen senenin aksine kupada as oyuncuları oynatmak yerine yedeklerle gidersek (Veli, Tolgay, Pedro, Mustafa..) as oyuncular Avrupa ve ligi fiziksel açıdan çok rahat götürürler. Yedekleri de sıcak tutmuş oluruz.

Coolio dedi ki...

@turgay
şok içindeyim. Dediğin gibi hala ağlamalarını veriyorlar basına. Bi de işin ilginci bari haklı olsalar. Q7, Sosa'ya yapılan hareketler sanki başka maçta yapılmış gibi. Ulan hakem berbat ötesi eyyamcının önde gideni. Ama adam çift taraflı berbat çalıştı. Bizim yönetimde çıkıp ne diyorsunuz birader diye konuşmyor..

Coolio dedi ki...

İyi haberler var.

Çinliler Ersan'ın peşini bırakmamışlar. Devre arası göndermek olmaz ama şimdiden sene sonu için anlaşırlarsa güzel olabilir (İyi bir paraya satılacağını varsayıyorum, yoksa kalsın).

Veli'nin Akhisar'a 18 kişiliğe dahil olabilceği yazılıyor.

Mete dedi ki...

M.Denizli - F.Terim
Bu iki adam Türk futbolunun en önemli teknik direktörleri!(hep öyle diyorlar)
Yazıklar olsun. Türkiye liginde iki maç kazanacam diye koskoca ŞL maçına çıkmamak için 50 tane takla atıyor Büyük Mustafa.
Taraftarının büyük kısmı da ya sessiz kalarak ya da alenen bu kararı onaylıyor. Onlara da yazıklar olsun.
Ulan ondan sonra da Avrupa Fatihi diye ötüp dururlar.
Neyse
Yarın akşam inşallah grubumuzun Moskovadan gelecek haberle de hesabın kapanacağı akşam olur da son maç bizim için formaliteye döner.

Basar dedi ki...

İskender Bey kazanırsa yarışa ortak oluyor :)

çok kolay bir maç olmayacak fakat bir önceki cümle umarım rakibi daha açık oynamaya iter.

cochise dedi ki...

1 aylık aşırı yoğunluk sonrası yeniden hayata dönüyorum;
ben de rotasyon ve ciddiyet ve dahi kolay bir galibiyet istiyorum;


"Kadına Şiddete Karşı Buradayım De"

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

EkşiBeşiktaşMagazin sunar;

Sosa'nın eşi Nisan-Mayıs gibi doğum yapacakmış. Bu demektir ki, eşi İstanbul'a gelmedikçe Sosa'dan pek verim alamayacağız. Keşke İstanbul'a gelse ve kulüp kadına bir bakıcı falan ayarlasa sürekli yanında dursa. Şimdi koskoca kulüp bakıcılıkla mı uğraşacak diyebilirsiniz fakat napalım her şey Beşiktaş için...

turgay dedi ki...

@Burkay

şöyle bir haber çıktı geçenlerde. dediğine yakın şeyler yapılmış.

http://sampiy10.gazetevatan.com/sosa-ya-muthis-destek-887963-super-lig-sampiy10-haber/

BurkayJK dedi ki...

@turgay

Haber tarihine bakılırsa yeni yapılmış bir şey. Bakalım sahaya nasıl yansıyacak, performans düşüklüğü sadece onunla mı alakalı göreceğiz.

Ben yine de eşinin kalan süreci İstanbul'da Sosa ile birlikte geçirmesi gerektiğini düşünüyorum. Böylece Sosa da kendini futboluna daha iyi verebilir.

planck dedi ki...

sosa, atiba, gomez dinleniyor. necip ozzy önlerinde kerim oynayacak sanırım.

Armagan dedi ki...

Bu kadar kötü hücum yaparken cenk ipten aldı bizi.orta sahada necip yerine btb olmalıydı,neredesin tolgay?

Adsız dedi ki...

Öncelikle eksikliklerle takım defansının nasıl sorunlu hale gelebildiğini bu maçta gördük. Pozisyonu itibariyle defans işini yapmaya çalışanlar başka konu, maçın genelindeki gidişatı görerek gerektiği yerde bulunmak başka. Bu bakımdan öncelikle Esat Armağan Kaymaz'ın dediğine katılıyorum. BtB şart oğlu şart. Tolgay'ın dönüşü beklenenden geç olabilir zaten.

Diğer yandan ligde de çektiğimiz üzere Beşiktaş seviyesinde bir takım bu kadar kolay golleri kaçıramaz, kaçırmamalı. Bu A veya B şahsı özelinde olsa amenna, tüm takım için geçerli. Hocanın buna bir çözüm üretmesi lazım.

Q17 oyuna girmeli dediğimiz zaman girdi ve olumlu işler yaptı. Halen inanılmaz fakat Güneş effect onda dahi böyle olumlu değişimler gösterdiyse eğer, hocanın hakkı kolay kolay ödenmez. İkinci goldeki paslar hep özlediğimiz şeyler. İşin içinde Q17 de olunca seviniyoruz doğal olaraktan.

Kerim'e bel bağlayanlar bir defa daha düşünmeli bence.

İsmail ise her şeyi doğru yaparken defans bölgesini hala ara ara unutmakla meşgul. Biraz çalışmayla olabilir, ama bu kolay bir eksiklik değil. Demek ki çok çalışmakla olabilir.

Bu maç bireysel olarak Sosa özelinde değil belki ama oynadığı yerin ve rolün eksikliğini göstermesi açısından derslik oldu.

Lokomotiv-SL maçı sürpriz sonuçla bitti. Yine son maç yine Beşiktaşlının kanseri yaşaması. Sadece içimdeki sese güvenerek biz bu turu atladık diyorum.

Ιωσήφ dedi ki...

Oyundan ve oynanan futboldan hiç ama hiç memnun kalmadım. Takımda kazansak dahi son haftalarda gözle görülür bir düşüş var. Bu kadar zayıf bir rakip karşısında oyun üstünlüğünü tam anlamıyla ele alamayışımız rakibe topla gereğinden fazla oynama şansın sunmamız son derece düşündürücü.

Kritik haftalar girmek üzere olduğumuz bu zaman diliminde gol yollarında yaşadığımz problemde işin cabası. Beşiktaş gibi bir takımın yakaladığı pozisyonları değerlendirmede bu kadar cömert davranmaması gerekir.
Akhisar maçı öncesi takımın bu görüntüsü benibüyük bir endişe ve karamsarlığa sevketti. Bu oyunla Akhisar karşısında ecel terleri dökeriz.

Sportingle oynayacağımız ya tamam, ya devam niteliğindeki maç içinse açıkçası pek bir ümidim yok. Sporting maçın mutlak favorisi, bence bizim bu gruptan çıkmamız İskenderbey'in yapacağı sürprize bağlı.

Hasta ti dedi ki...

orta sahamizdaki fizik eksikligi tolgay'la ya da "sadece agresif" veli'yle cozulenemiyecek bence. yanlis tespit ise sol stoper transferi, kaleci transferi. ki bu oyuncular btb deil zaten.
orta sahamizdaki; top kendinden kucuk gorunen "shaquille o'neal" tarzi oyuncu eksikligi kabak gibi ortada bence. buralar benim diyen birtek tore var elimizde.harika kalca koyuyor ama o da hep yanlisin pesinde.
gary neville man city icin "adamlar kis aylarinda fizikli oyuncularla ligi domine ediyor" demisti, "ne diyor la bu" desekte, basketbol oynayanlar bilir, fizikli(cabuk olmasalarda) akilli adamlarin pota altini domine ettigini. bizim pota altimiz, yani orta sahamiz bos oglu bos.

Adsız dedi ki...

@Hasta ti

De gel de bunu aylardır söylemediğimizi söyle :) Elin oğlunun orta alanı Griezmann'ı ztar yapar biz hala Atiba sağlam mı olayına bakarız. Devre arası için halen Şenol hocamızın tercihlerini bekliyoruz (bu konuda gram laf etmeyen Ali Ece, bizimla değilsin artıkın).

Yorum Gönder

Ara