.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Kasım 2015 Salı

UAL 04 Beşiktaş - Lokomativ Moscow



Tarih: 5 Kasım 2015 Perşembe , 19.00

Stadyum: Atatürk Olimpiyat Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Felix Zwayer

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Tolgay Arslan , Veli Kavlak / Dimitri Tarasov

Cezalı Oyuncular :  -  / Vedran Corluka

Yayın : TRT

35 Yorum:

Emrah dedi ki...

Lokomotif maçını alırsak çok büyük bir mucize olmazsa gruptan çıkıyoruz. İskender Bey’i tüm takımların yeneceği ve Sporting’in Beşiktaş’ı evinde yeneceği varsayımıyla hareket ettiğimizde Sporting ile Lokomotif arasındaki maç berabere biterse diğer üç takım eşit puanlı oluyor ve üçlü averaja kalıyor. Bu nedenle Lokomotif maçında farkı açabilirsek avantajımıza olur. Eğer Lokomotif Sporting maçında beraberlik haricinde  bir sonuç olursa da yine gruptan çıkıyoruz. Özetle, Lokomotif maçını alırsak tek gruptan çıkamama senaryosu Lokomotif&Sporting maçının berabere bitmesi ve Sporting’ten fark yememiz. (İskender Bey’i yeneceğimizi varsayıyorum tabi). Alamazsak sporting deplasmanı stresine girebiliriz.

EC dedi ki...

3-1 aliriz..

QuaresmA dedi ki...

Aynen, çok iyi oynamadan 3-1 tahmin ediyorum ben de.

QuaresmA dedi ki...

Aah ah Quaresma yerine Podolski'yi alacaktık aslında. Galatasaray'ın Muslera ile birlikte en çok kıskandığım oyuncusu. Gomez ile müthiş uyum yakalarlardı, üstelik Sevilla'ya giden Ukraynalı kanada harcadığımız Siirt fıstığı parası yerine Podolski'yi çay çorba ile de tavlayabilirdik.

Unknown dedi ki...

Podolski hakikaten nefis olurdu. Kankası Töre de bizim takımda, kolay ikna olabilirdi.

Hava güzel olsun da güzel bir maç izleyelim ya. Şöyle iki farklı galibiyet alabilecek bir takımız. Takım beş gün dinlendi, iyi gelmiştir o süre. Çıkın gösterin gerçek oyununuzu beyler.

(Son cümle FM terk oldu)

cochise dedi ki...

6-4 alırız ..

QuaresmA dedi ki...

Tolga
Beck Rodolfo Ersan Tosiç
---- Oğuzhan Atiba -----
Cenk --- Olcay -- Gökhan
------- S. Mario -------

İçimden geçen bu ama Cenk'i başlatmaz hoca büyük ihtimal. Yerine Sosa ortada oynar, Olcay solda, Gökhan da sağda.

Ekrem35 dedi ki...

Kasımpaşa beraberliğinden dolayı mı yoksa başka bir neden dolayı mı bir ilgisiziz sanki blog olarak. Stad bitsin bir an önce gözünü seveyim mesaiden çıktık yetişme şansımız zor gibi bakalım. Bu maçı alacağız ama zorlanarak ama rahatça onu bilemem ama galip gelen biz olacağız inşallah. Töre bu maçla birlikte tekrar yükselişe geçer bu maçta goş ve asist bekliyorum kendisinden.

Ekrem35 dedi ki...

Goş nedir ya?! Gol o gol :)

Adsız dedi ki...

Şu Denisov'u alın yönetim gözünüzü seveyim. İlk maçı izleyen biri olarak Üründül'ün savunması zayıf demesine ise sesli güldüm.

teahead dedi ki...

dk 20 gomez e atılmıs bir pas yok.

Adsız dedi ki...

Bir şey olacaksa iki formsuz adam Sosa ve Töre ile olacak gibi görünüyor. Zira iyi hallerine uygun bir maç var.

Adsız dedi ki...

@teahead

Sporting'i deplasmanda 3'leyecek kadar defansı iyi yapıp ileriye hızlı çıkan bir takım Lokomotiv. Çok gol beklemek biraz zor. Yemeden 1 gol manda yoğurt altı has tereyağlı iskender olur.

teahead dedi ki...

@james

Sadece orta bile yapabilirler.Olcayı gomezin yanına sokarsın töre,beck,ismail pekala besleyebilir.Neyse yenelim de.

*ayrıca ömer urundul nebisov icin defansı zayıf dedi,bilgin olsun.

beagle dedi ki...

Olcay'ın çarçur ettiği toplara baktıkça, azimden 8-9, icraatten 0 veriyor insan. Be oğlum bari 5 toptan 1 ini ezme be.

Her şekilde bu gol umutsuzluğumuzu kırmak için 11de ben Sosa-Olcay'dan birinin yerini Pektemek veya Cenk'e vermek gerektiğini düşünüyorum. Yalnız Şenol Hocam okursa şaşırmasın diye belirteyim bu dediğim olcay'ın yerine pektemek'i sol kanat koymak değil :)

beagle dedi ki...

Bu çapanaoğlu sakat değil miydi? Hah gol yememiz için gereken adam sahadaaa. Bastır lan elenelim Uefa'dan. Paşa paşa ligimize bakalım.

Adsız dedi ki...

İsmail'den kapanan defans karşısında hızlı aksiyonla orta beklemek zor, belki Beck tarafından olabilir. Olcay yerine Kerim girerse bir oyuncu bağlamında fişi çekeriz. Olcay kötü ama bu rakibe Kerim bir şey yapamaz.

Evet adam Denisov'un defansı kötü dedi ama her zaman doğru yerde ve kestiği 3 kritik topu var.

Adsız dedi ki...

lollll. Trivela ile pas :))

hastati dedi ki...

sosa neden 2 kurusa, olcay'da 0.5 kurusa besiktasa transfer oldu. neden besiktas taraftari kuru ekmekle hem kahvalti hemde aksam yemegi yemek zorunda. dovun abi olcayi antreman oncesi ve sonrasi, yetenegini anlayana kadar,idareli kullananana kadar. vermesin topuk pasi. sosa'da gecmesin topun basina. arka direge orta yapmasin, mumkunse kaleyi karsidan gorunce sutlari cimde yavaslamasin, olmasin bunlar olmasin :) tore de solda kalsin. olcayda sagda kalmasin tore oynicaksa. sagda iyice afalliyor-topu durtemediginden bir iki kez. yanlis pres yapiyor, pas acisi birakiyor surekli,sanki bilerek

Adsız dedi ki...

İsmail için temel kurallar #17: Bir bek olarak arkanı boşalttığın zaman ilerdeyken garanti pas atmak zorundasın. Yoksa topun dönüp boşalttığın alana rakip hücumu olarak dönme olasılığı vardır. Ve böyle durumlarda her zaman Beck gibi oyun görüşü müthiş bir sağ bekin tam ters kanada gelerek top kesmesi mümkün olmayabilir.

Bu arada afferim lem Zigano. Oyununu boşver de durduğu yer ve vuruşu gayet usta işi oldu.

Adsız dedi ki...

Necip Sosa'nın yerine girecek orta alan boşladı.

QuaresmA dedi ki...

Oyununu nasıl boşver, artistik pasları bile takım oyunu içerisinde bugün oyuna girdiğinden beri. Golü de bilezik gibi geçirdi.

Lafınızı bir kere yeseniz ölürsünüz sanki. :)

Unknown dedi ki...

Böyle antin kuntin işler yapmadan ver pasını eveleyip gevelemeden yaz golünü başka bir şey istemez..
Şenol hoca biraz da mecburiyetten ısrar ede ede ismaili bir kalıba sokacak herhalde, tabi çok zaman alacak..
ersan fener maçında olduğu gibi ikinci sarıdan kendini attirmaya yönelik tehlikeli müdahaleler yapıyor ya hayırlısı..

Adsız dedi ki...

@QuaresmA

45 dakikalık oynaması, oyun alanının 20 metre olması ve defansa gelmemesi hasebiyle "occasional" değişiklikle pozisyon bulup iyi bir vuruşla gol bulması ile oyunun geneli arasında bana göre fark var. Aslında fark zaten Töre'nin o topu oraya getirip içeriye aktarmasıydı. Bakınız: "Bir şey olacaksa iki formsuz adam Sosa ve Töre ile olacak gibi görünüyor."

Ayrıca bu şartlarda bir maç iyi iş yapıp 3 maç rakibe filan dalan bir oyuncu sadece bu şekilde, duruma göre ve ancak yarım devrelik kullanılabilir. Ki futbol ortamında biz buna bench elemanı diyoruz.

Adsız dedi ki...

İsmailseverleri gerçekten takdir ediyorum. Alakasız kanatta çizgi defansı yemesi gerçekten takdire şayan. Hep diyorum, bu adam maçları en güzel yerlerden izliyor diye.

QuaresmA dedi ki...

Bu Tolga niye hiçbir topa uçmuyor?

Adsız dedi ki...

Yediğimiz gol dışında defans kötü değildi, ama özellikle Beck. Bu arada İsmail'in ve Motta'nın sözleşmeleri sezon sonu bitiyor. Yabancı sınırı yokken icat çıkarıp yenilemeyin pls.

Orta alanda Atiba artık standart hale gelecek şekilde iyiyken Oğuzhan'ın temel sıkıntısı olan 180 derecelik oynayamama durumu böylesine kapalı defansta ayyuka çıktı. Sosa vasattı, defansta standardının altına düşerken attığı möhteşem 4-5 pas değerlendirelemedi, ama kendisi adına hepsi bu kadar.

Töre başka alemlerde yaşıyor. Yapabileceklerini anlayabilse herşey çok güzel olacak ama o ısrarla yapamadıklarına konsantre oluyor, nedendir bilinmez. Q17 yediği zılgıttan sonra daha sistematik oynayamaya çalıştı, ancak oyun görüşü kötü ve final pasları için çok çok uzak yerlerde. Goldeki yer alışı düzeltişi ve vuruşu ise halen elinde kalan tek olay. Bunu yapabildiği için güzel oldu; ama o kadar. Olcay yine ve yeniden hep doğru yer olurken, bu sezonun çoğunluğunda olduğu gibi niye yine ve yeniden elini ayağını birbirine dolaştırır bilinmez. Kafası karışık fakat nedenini biz değil hoca çözmeli.

Belki ilk defa bu maç özelinde Gomez yalnız bırakıldı diyemeyiz, çünkü rakip iyi kapandı.

Nihayetten, yenilen golde Atiba'nın ciddi çabası varken 2 stoper neredeydi, İsmail niye alık alık defans çizgisini ihlal etti, bu 3 adam hiç mi Beck gibi birinden ilham almaz, bilinmez.

İş biraz mucizelere kaldı. Hayırlısı olsun.

beagle dedi ki...

Ben evde atlıyom, Tolga sahada bakıyor...

Minostaurus dedi ki...

İsmail'le ilgili olumlu düşüncelerimi 90 dk'ya yayamadım. Sağolsun bir "back" oyuncusunun neden iyi hücum etmesinin(buraya not : kastım hücum presi ile kaptığı toplar, yaptığı ortalar stattaki herkesin "orta yapacak" dediği anda, oldukça yavaş ve kavisten yoksun) ekstra olduğunu, asıl görevinin savunma olduğunu bana hatırlattı. Bana Fernandes'li Beşiktaş hayalleri kurduran Sosa'ya, top ezmede eski 7 numaramızı aratmadığı için Gökhan'a, Gomez'in kaleye toplam şutunu "0" (kafayı saymam)da sabitleyen bütün takıma şükranlarımı sunuyorum. Eski 7 yeni 17 numaralı oyuncumuza da teşekkür ediyorum, bu maç gayet verimliydi.

Emrah dedi ki...

Ah İsmail vah İsmail!!! Sol köşeden ne güzel izledin pozisyonu

Adsız dedi ki...

Bu sezon itibariyle bir kısım özet:

1) Hamuruna göre çabası yeterli olmayanlar: Sosa, Töre.
2) Çabasına göre hamuru yeterli olmayanlar: İsmail, Necip, Olcay, Ersan, Tolga, Kerim.
3) Eskiden hamuru iyi ve çabası gayet düşükken halen hamuru düşüş yaşadığı için çabası yeterli olmayanlar: Q17.
4) Hamuru ve çabasını birlikte değerlendirebilenler: Atiba, Rhodolfo, Gomez, Beck (Son ikisi de Alman antoni kuin, tesadüf olabilir mi).
5) Hamuru ve çabasını birlikte değerlendirebilirken halen olabileceğinin altında olanlar: Oğuzhan.

Huzeyfe dedi ki...

Abd'de yasiyorum. Guney amerikalilarin duzenledigi bi ligde amator oynuyoruz. Sag bek oynatiyorlar beni ki cok anlamam defans yapmaktan. Altyapiya filan da gitmedim, universite takiminda oynamisligim var. Ilk soylenen seydir cigiyi takip etmek. Ilerde pres yapsan, 20 tane top kapsan 10 tane muz orta yapsan yine seni oynatmazlar bu suursuzlukla.
Ismail iyi falan oynamadi, sol taraftan bir kere bile gelmedi rakip.
Ozetle, hic supheniz olmasin. Ismail temel egitimi amator topcularin seviyesinde bile degil.
Rhodolfo da berbatti. En iyi stoperi Ersan olan bir takimiz. Atibanin pili bitmek uzere. Sezon basi plansizliginin sonucu bu iste.
Senol hoca da Cenkli bir ikinci plan uretemedi. Kerimi monte edemedi bir yedek olarak. Devre arasi transferi cok basarili olmadikca bu sezon yine cope gider.

kokocambo dedi ki...

ismail, eskiye göre ne de güzel oynuyor dediğimiz bir maçta kendisini çok güzel telafi etti, sanırım rakibe göre koydu çizgiyi ya da hiç koymadı neyse. QuareasmA'yı beğendim, çünkü attığı golde de, bu akşamki oyununda da neden sahada olduğunu gösterdi. Ondan beklediğimiz iş bu. Ayrıca, oyuncu tipinin sahadaki aksiyonlarıyla beraber gelen o mekanik görüntüde, kendisinin şutu, trivela ters kanat topları gerçekten güzel geliyor. Olmayacak biliyoruz ama keşke böyle devam etse.

Emrah dedi ki...

Helal sana İskenderbey.

yilmaz dedi ki...

bu sene geçen seneye göre iyi hücum ediyoruz, ceza sahasında daha iyi çoğalıyoruz ama geçen seneki güçlü oyun karakteri (ilk yarı + liverpool maçlarına kadarlık dilimdeki) yok maalesef takımda. Doldur boşalta çok gidiyoruz maçlar sıkışında.

Sosa yokken ozzie'yi de çıkartıp Cenk'i oyuna almak bence çaresizlikten başka birşey değil. Bu durumda takımın en verimsizlerinden İsmail ve görece daha verimlisi Beck'in ayağına bırakıyoruz gol pası işini. Olmuyor. Cenk'i severim ama ne zaman Ba ya da Gomez ile birlikte sahadayken fark yarattı, emin değilim. Bu sevdadan vazgeçmek gerekiyor.

Dünkü maçta bence hocam kaybetti. Sosa, Ozzie ve Olcay olmadan akıcı bir oyun oynanamız mümkün değil. Bu şekilde Ersan'ın pozisyonu gol bile olsa bizim oyunumuz değil bu, hocanın kendi sistemine ihaneti.

Açıkçası 3. torbadan Lokomotiv gibi bir takımın gelmesi kura şanssızlığı. Geçen sene Partizan gelmişti 3. torbadan. Lokomotiv yatırım yapan, Avrupa liginde son 32, 16, 8 hayalleri kurabilecek kadrosu olan bir takım. Sporting'in aşağıda kalması şimdilik umudumuzu canlı tutuyor. Haftaya Lokomotiv kazanır umarım. İşimiz Lisbon finaline kalırsa kötü, çünkü biz o olgunluğa sahip bir takım değiliz bu sene.

Yorum Gönder

Ara