.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Kasım 2015 Cuma

STSL 13 Beşiktaş - Akhisar Belediyespor



Tarih: 29 Kasim 2015 Pazar , 17.00

Stadyum: Basaksehir Fatih Terim

Hakem Hakkında Bilgi: Baris Simsek ( Geçen sezon : BJK 1g / ABS 1b 1m)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:   Tolgay Arslan , Veli Kavlak , Ersan Gulum / - 

Cezalı Oyuncular :  Necip Uysal / -

58 Yorum:

Unknown dedi ki...

Önümüzdeki periyodda iki kırılma maçı oynayacak gibi görünüyoruz, Sporting ve Gs. Ancak, bana kalırsa bu maçların psikolojisini derinden etkileyecek daha önemli iki maç Akhisar ve Kayseri maçları. Bu iki engeli 6 puanla geçmek önümüzü hayli açacak. Aksi durumda ise bahsettiğim zorlu viraja gergin gireceğiz ve bocalama ihtimalimiz yükselecek.

Bu iki maçın önemini arttıran diğer faktör Fb ve Gs'nin aynı dilimde puan kaybı yaşama ihtimalinin yüksek olması. Derbiye özgüvenli çıkmamız zaten oyun olarak çok üstünde olduğumuz Gs'yi yenmek için gerekenin büyük kısmını oluşturuyor.

Ersan'ın yokluğu büyük sıkıntı olacak. Kasımpaşa maçında da deneyimledik. Sorun onun kalitesinden çok benzer özelliklerde başka stopere sahip olmayışımız. Takımın oyun yapısı hamleli, temasa dayalı oynayan bir stoperin varlığını kritik hale getiriyor. Rhodolfo'nun işini Franco'da belli bir yere kadar yapabilir ama bu bölge soru işareti. Rodallega'ya karşı içimi en çok Ersan rahatlatıyordu. Milosevic ya da Tosic'in şimdiye kadar gördüğümüz sınırlı verimlerinden fazlasını vermesini umalım.

Yine de Akhisar çok tempolu ya da hücumda üretken bir takım olmadığından kazanmaya yakınız. İyi kapanıyorlar. Rize maçına benzer hatta daha az pozisyon bulduğumuz bir maç olabilir. Ama maçı getirecek fırsatlar da gelecektir.

Unknown dedi ki...

Aksihar maçında beni de en çok ilgilendiren durum rodoldo-tosiç ikilisinin performansı.önümüzde ki gs maçının sonuna kadar ki önemli maçları kayıpsız atlatabilirsek(uefa liginden elenmesi beni pek üzmez) beşiktaş çok büyük avantaj sağlayacaktır.bunun için bu ikilinin uyumu önemli.ayrıca beck ve ozzy nin gs maçına kadar kart problemlerini çözseler çok iyi olur.hakemler asla affetmez kayseri maçında.çekerler hemen sarıları.renkliler özellikle fener bu periotta zorlu rakiplere puan kaptıracaktır.tahminim ve temennim 5 puanlık fark ile lig arasına girmek.

yilmaz dedi ki...

gs maçına kadar puan kaybı bekliyorum ama o maç bu maç değil. Zor da olsa galip geleceğimizi düşüünyorum.

Adsız dedi ki...

Hocayı ve oyuncuların bir kısmını şu ana kadar tanıdıysam medyadaki aforizmalardan sonra maçı alır geçeriz. Kapak takmayı özellikle sever bizim ekip. Sosa'nın katkısının önemi tartışılıyor. Nedenini boşverin, bu maçta izleyin derim. Hakem faktörüne kafayı takmayın. Bir yere kadar.

beagle dedi ki...

Skenderbey macinda gene zipladik. Ersandan sonra isiriciligimiz da azaldi. Bu stoper tosic, amc sosa veya oguzhan, Töre sag kanat veya yedek kurgusundan gideceksek, bizden artik birsey olmaz. Hakeeeem diye Besiktasli aglamasina baglariz.

Gene takimimizdaki sorunu anlamayi, iyi olani bozmamayi falan cumbur cemaat beceremedik.

Oyuncu kalitemiz arttigindan olan ziplamalarin ne kadar surebilecegini merak ediyorum. Ama sari kart cezalari ve sakatliklar baslayinca bir puan kaybi serisi baslatiriz ki bizi kimse tutamaz.

Adsız dedi ki...

@beagle

Aksihar maçında hiçbiri olmayacak. Bir yerlerden haber ya da gaipten ses almadım. Sadece bekle ve gör derim :)

beagle dedi ki...

Ernst ve yusuf gibi bir katki olmazsa(pozisyon anlaminda demedim ) bu kit rotasyon ile nereye kadar be jamesim. Yoksa bana da malum olmuyor ama izlerken tirnak kalmiyor. Haberlerde cüce kaleci, ersandan kötü stoper vbler ucuyor. Herkes sanki Veli dönünce daha iyi oluruz havasinda ama hic alakasi yok. Oguzhani Sosa rotasyonuna kitler, sahbaz oluruz.

Simdilik Gomez Cha cha rastgele diyorum...

Adsız dedi ki...

@beagle.

Güzel özetinin üstüne ne denir ki. Özellikle Veli konusunda haklısın. Bir ihtimal daha var o da ölmek mi dersin, demeden farklı bir ihtimali yaşamamız mümkün. Bu maç bir geçsin, olmazsa ondan sonra tesis basalım deyin gelirik :)

Not: son cümlen möhteşem bu arada.

Unknown dedi ki...

bence veli gelse bile kenarda alternatif olur neciple. hocanın alıp onbire as koymayı düşündüğü tipte oyuncu değil, hocanın gözünde bursadaki şamilin avrupa görmüş hali. tolgay gelirse bir fark oluşturur, hocanın kafasında orta ikili için transfer olmazsa atiba tolgay oguzhan var veli ve necip te rotasyon ve maç içi hamle gücü oluşturur...

Unknown dedi ki...

basını takip edemedim transferde geçen "cüce" kaleci kim bilmiyorum da alınabilse de kaleyede mi alman alsak acaba ? :)
fiyat bakımından bilmiyorum ama kalite ve performans açısından rene adler olabilir mi acaba...
zaten bu yıl tolga ile bitiririz gibi geliyor, hoş Şenol hoca çok bariz hatalar yapmazsa seneye de kaleci istemez gibi geliyor :)

Adsız dedi ki...

3 oyuncu kart sınırında ve içlerinde Oğuzhan da var. GS maçından önce haftaya Kayseri ile oynuyoruz. Yarın şöyle namuslusundan bir sarı görse ya. Yoksa haftaya kesin gösterirler. Diğer sınırdakiler Quaresma ve Beck.

mit dedi ki...

Allah aşkına Pedro'ya bir şans ver be Şenol hocam. O çocuk bu kadar görmezden gelinecek derecede kötü bir oyuncu değil.

beagle dedi ki...

Biri ispanyadan, topukla 180 gelen kaleci var. Hatta kesin alındı haberleri çıktı. Diğer kötü seçenek ise Ospina. Gereksiz risklerle takım yakan berbat bir kalecidir. Yer tutamadığından ve o da kısa olduğundan artistik uçuşları özetlerde hoş görünür. Friedel'in 40 yaşına kadar banko oynadığı İngiltere'de az bir potansiyeli olsaydı Ospina'yı adam eder oynatırlardı.

Hala Biliç bir adamlık ederse West Ham'lı Adrian diyorum. Ki şimdi bir baktım geçen ay 2 sene kontratını uzatmışlar. İşte adamlar düzgün kaleci bulunca değerini biliyorlar. İngiltere'den oynatılmamış çıkma kaleci almamak lazım. Muhakkak vardır bir özürü. Djilobili işini de hiiiç sevmedim.

Şu çarçur edeceğimiz, yedek oyunculara vereceğimiz milyonlarla her sene 1 yerli 1 yabancı sağlam oyuncu alsak uçarız ya.
Bayrampaşa'daki adamımız Oğuz Aksoy gayet sağlam adam btb adayı en azından taş gibi önlibero olur. Eyüp'de Alperen önce oldu şimdi dibi tuttu. Bu sene A takıma çekmiş olmalıydık. Furkan da iyi gidiyor, arkası dönük oynama özelliği var, orta halli skor gücü de hareketli bir forvetle iyi eşleşebilir.


bc dedi ki...

@beagle

Bence ospina düşündüğünden çok daha iyi bir kaleci. Eğer alabilirsek bizim için bir muslera etkisi yaratacağını düşünüyorum. Arsenalde de geçen sene şezniyi kesecek bir performansı vardı.

Hasta ti dedi ki...

@beagle
altyazisiz japon filmi izlemek gibi oldu simdi:)
kim bu oyuncular? fm'de parlamamis mi bu oyuncular? :)

Hasta ti dedi ki...

bu hafta ilk biz oynicaz. gecen senenin sonlarinda maclari en son biz oynayarak kaybettik sampiyonlugu.
bu hafta kaybetsek de lideriz, kazansakta. hem de saatlerce lideriz, belki gunlerce.
m.denizli "karizmatik soylemleri" oldugu surece var olacagi icin; puan farkini azalttigi an gs araya girecektir, kasimpasa maci onemli onlar icin. sampiyonlar ligi macina cikmayarak; "sinavdan kacan kiravatsiz ogrenci" modeli yaratti zaten. kirilgan bir mac olacak onlar icin.
fb ise aykut kocaman kirmasi bir modelden devam ediyor bu sene. diego ve cift on libero'lu orta alana devam ederler umarim. bol bol da nani olsun.
rakiplerimiz gidik. bu hafta onemli o yuzden bence

Adsız dedi ki...

İçimden bir ses güzel maç olacak ve sonuç 4-1 diyor. Goller:

http://33gomez.com/
Olcay
Oğuzhan
http://33gomez.com/

cochise dedi ki...

rodallega'dan çekiniyorum en çok. Bi ara bizimle de adı geçmişti. Nasıl akhisar'ın eline geçti bilemiyorum. Sıklıkla söylerim; İngiltere ve Almanya'daki alt liglerin parlak oyuncuları bizim gibi liglerde çok iş yapıyor. Hatta gençse daha iyi liglerde bile iş yapıyor. (Callum wilson örneğini çok vermiştim; Beşiktaşlı bahtını ona da bulaştırdım sanırım herif öyle bir sakatlanmış ki muhtemelen sezonu kapattı).

İyi ve keyifli futbol ve gollü bir galibiyet dileğiyle

YSY dedi ki...

Bu kadar ruhsuz oynanmaz ya. Bu takım nasıl şampiyon olacak g.tüme anlatsınlar

BJK4EVER dedi ki...

Takima zarar verenler hep ayni oyuncular. Tolga bu kadar dominant bir takimda bu kadar cok gol yemeyi nasil beceriyor inanilmaz. Yine kalemize 2 top geldi ikisine de aldi iceriye. Maclara kalecisiz ciksak harbiden hic fark etmeyecek. Olcay yine yeteneksizligiyle zarar veriyor. Sosa desen sene basindan beri hey ayni. Sosa ve Olcay yerine Tore ve Cenk girer ve umarim bu surec uzun surmez. Hic beklemesin Senol hoca 2 degisiklikle ciksin. Rakip harbiden cok kotu, farki 1'e indirirsek ne olacagi belli olmaz....

BJK4EVER dedi ki...

Frikik kullanacagiz ve topun basinda Sosa. Gram heyecan yok. Koskoca BEsiktas'in 10 numarasina bak. Besiktas'in 10 numarasina guvenip mac cevirmesini umacagimiz halde ciksin da maci cevirelim diye bakiyoruz resmen...

BJK4EVER dedi ki...

Sirf kaleciler degisse ilk yarinin skoru 0-2 degil 5-0 olurdu herhalde. Yazik gercekten, takim o kadar iyi oynarken 2-3 tane kalitesiz denyo takimin emegini caliyor resmen. Ikinci yarida Tolga'yi cikartip bir forvet alsak adamin eksikligini hissetmeyiz o derece.

Armagan dedi ki...

Hakemin niyeti belli, iyi oynamamız gerekiyor normale göre.Adamların oyunu da çok basit. Buna rağmen 2. golde hem savunmanın hem kalecinin büyük hatası var.

Yine kapalı savunmayı açamama olayımız görüldü. Rakibin kalitesi farketmeden bu savunmaya karşı zorlanıyoruz. Ligin başı bunu ortadan hızlı paslarla gelip karşıdan vuruşlarla hallediyorduk. Rakipler artık önlem almaya başladığındaysa kanatları tercih eder olduk ama bu oyunda yeterince efektif değil kanatlarımız. 3. bölge baskısı çok önemli, bu maç özelinde değil,bu tür kilitlenen maçlarda. Daha önemlisi Atiba-Oğuzhan'ın topu alıp oyunla hücuma çıkabilmesi. Dengesiz yakalamak için topu kaptığımızda uzaktan şut yerine, ekstrayı düşünüp ceza sahası içine devrilmeliyiz.

Huzeyfe dedi ki...

Sosa filan degil problem. 15-2 sut, 7-0 korner, %72-28 topla oynama, skor 0-2. Ya kalecin kotu demektir ya defansin. Ikisi de. Rhodolfo kadar kolay calim yiyen stoper gormedim hayatimda. O gol hicbir sekilde yenmez yalniz. Islik da var Tolga devreyi kapatir.

hayalet dedi ki...

gerçekten aklım almıyor artık. o golün yenmesinin mantıklı bir izahı yok. takım yüklenmiş belli gol geliyor. Tıngır mıngır yedi golü yazık gerçekten. ıslıklar haklı sonun kadar.

Adsız dedi ki...

Sosa-Olcay hakkında denilenlere göre başka maç izlediğimize eminim de, onun dışındaki bazı değişmeyen konular yine değişmiyor.

- Bu takımın kalecisi değil vatandaş. İlk golde Tosic'in yarım hatası vardı (onun dışında iyi oynuyor eleman) kabul, fakat çapraza kaçan adama karşı öyle kontrda kalmak nedir ya. İkinci golü söylemeyelim zaten.

- Rakip kalecilerin bizim maçlarda dağ panteri kesilmesi geleneği yine devam etti. Adam hayatında çıkarmadığı topları çıkardı resmen. Yallah cinler yallah kışkış cinler kışkış.

- Gomez dedik gol dedik, anlaşılan Löw kendisini öptüğünden beri İstanbul güzel şiş kebap şok güzel tadında devam ediyor. Hani Löw deli değil ki deli öpsün diyelim. Koskoca bundes meinschaft hocası.

- Rakibi ve hocasını -nedense- Beşiktaş maçı yaklaşmaya başlayınca göklere çıkaran ve Türkiye sizinle gurur duyuyor modunda seven medyamız bu anti-futboldan mı bahsediyor gerçekten. Bu bildiğin 2004 yılı Avrupa Şampiyonası'nın Yunanistan'ı, gram başka bir olay değil.

- Hakem ilk yarı arkadan yapılan hamlelere dahi kart vermedi. Seyirci whoo çekmese uyaracağı da yoktu. Ama tuttu 10 saniyelik tepkiye bastı kartı Olcay'a. Sonra da eyyam babında rakibe de gösterdi.

Benim toto yattı. Ama bu maçı hala alabiliriz.

beagle dedi ki...

Simdi biri kötümserler sevindi derse agir kufrederim. yeni konusan yegenime hafta ici tezahuratlari ogrettim. Su anda macta ne oldugunu cakmasin diye binbir sebeklik yapiyorum.
Sevgili senolcum senin futbol görüşüne, qimil senin sağ ayaginin hem icine hem disina, sosacigim senin de yapacagin ise...
Töre, tosun saldiracagiz bakalim ne olcak. 2-2 ye raziyiz ya ne diyem...

cochise dedi ki...

oyunla ilgili kimin neyi problem ettiğini ve birililerinin nasıl asıldığını anlamakta zorlanıyourm. Bu resmen skor yorumculuğudur. Daha iyi nasıl futbol oynanabilir ve daha çok nasıl pozisyon bulunabilir. Ama bunları atamazsan ve abuk sabuk gol yersen atamayanlara ya da yiyenlere kızarsınız. Bizim arkadaşlar gol pozisyonlarını hazırlayanlara giydiriyor. Quaresma altı pastan atsa başka şey konuşulacaktı (ki ben quaresmaya o pozisyon için kızmıyorum; abuk sabuk şutları için kızıyorum; ama genelinden o dahil bütün orta ileri performansından memnunum) benim için iyi ve doğru futbol önemli. Ama tolga'ya kim ne derse %100 haklı. Aynı şekilde rhodolfo da ikinci golde çok bariz bir haha yaptı ama Tolga'nın hatası onunkini arka plana attı.

Akhisar gibi ligin güçlü takımlarından birini kalene iki kez sokulmasına müsadee ediyorsun ama ikisini de yiyorsun; tek kale oynayıp pozisyonlar heba ediyorsun. Normalde futbol şansı da denebilir ama bariz hatadan gol yiyordun ayrıca hep çok gol kaçırdığımız için burada da bir sorun var..

Adsız dedi ki...

Ekleme. İlk defa bu maç özelinde: golcüleri ikilememizde hiçbir sorun yok. Çünkü rakibin bir orta sahası yok.

Armagan dedi ki...

Takıma saydırmadan önce kaçan pozisyonları görmek gerek. Skor taraftarlığının da lüzumu yok, skor 2-0 yerine 1-1 olsaydı apayrı şeyler yazılacaktı. Maç sonucu 5-0 olsa da hep destek tam destek.Tek sıkıntı hakeme çözüm bulmalıyız,devamlı hocanın itirazı bize patlayabilir.

Adsız dedi ki...

Tolga şu anda kafa olarak maçta bile değil. Rodallega'nın direkten dönen topundaki bakışları çok enteresan. Resmen syntax error.

Adsız dedi ki...

Ahmet isimli futbol katilinin Oğuzhan'ın dizine salladığı o pozisyonda kırmızı vermiyorsun diyelim. Yediği sarıya tonla itiraz ettiği için ikinci sarıyı verirsin ulan. İlk yarıda zaten sarıyı hak edip de almamıştı bir de. Çok şey denir de, desen de bir şey değişmez.

Adsız dedi ki...

Çıkanlardan sonra pas trafiğine ve hücumdaki kısa paslara ne olduğunu görenler görmüştür umarım. Doldur boşalt oynuyoruz ama onu dahi iyi oynayamıyoruz şu ana kadar.

can dedi ki...

Veli ve Tolgay'in saglam bir bicimde ikinci yarida takima katilacagini varsaysak bile bu takim iyi bir kaleci, stoper, ve de duran toplari kullanabilen bir adam transfer edilmedikce sampiyon olamaz. Bu netlesti.

hayalet dedi ki...

her maç kaleye otobüs çeken takım lider olacak. Söylenecek birşey yok atacaksın pozisyonları uyursan gider liderlik maalesef gitti de...

teahead dedi ki...

Canımı sıkan sey kendi sahanda oynuyorsun.gol atamıyorsun amk.

Huzeyfe dedi ki...

Bu Rhodolfo shabaniyla sampiyon filan olunmaz.

Adsız dedi ki...

Canımız sağ olsun. önemli olan düşmemek değil,düştüğünde ayağa kalkabilmek. umarım bu sürece az sancılı atlatırız.

Adsız dedi ki...

@thehead

Niye öyle diyorsun ya. Bak tüm "etkisizler" çıktı yaldızlarımız sahada ve hala geriden top şişirebiliyoruz. 4 dakika yerine 7 dakika uzatsana hakeymmm.

can dedi ki...

Bu kadar ustun oynarken bu skorun ortaya cikmasini saglayan bazi faktorler uzerine bir kac bireysel degerlendirme:

Tolga'ya diyecek bir sey yok. Bir an once kaleci almamiz lazim.

Fernandes gittiginde kesinlikle duran top kullanabilen biri alinmali demistim. Maalesef Sosa alindi. Burda artik yok ilerde pres yapiyor, pas dagitimi yapiyor diye Sosa'yi oven olursa yeminle kufredecegim. 10 numaramiz gol atamiyor, asist yapamiyor, mac boyunca 15 korner, 10 serbest vurustan tek pozisyon cikaramiyoruz, ama ne, 10 numaramiz ilerde iyi pres yapiyor.


Gomez'in adi takima zarar veriyor bir kac mactir. Berbat oynarken cikarilamadigi icin Cenk ancak orta sahadan biri cikarilarak oyuna aliniyor, o zaman da etkisizlesiyoruz.

Rhodolfo gercekten Besiktas'in stoperi degil. Bugun yedirdigi/yedirebilecegi goller nedeniyle soylemiyorum. Takim tamamen rakibi ceza sahasina hapsetmisken orta saha cizgisinin cok gerisinde bekleyen bir stoper sampiyonluga oynayan bir takimin stoperi olamaz. Tamam yavas ama Kjaer'in, Chedjou'nun filan ayni durumda aldigi pozisyona bakan dedigimi anlar.

Beck iyisin guzelsin de bir tane orta acamayan, yuzde yuzluk orta pozisyonlarini hep kisa pasla ziyan eden bek olur mu?

Adsız dedi ki...

@can

Küfretmeye meyillisiniz madem de, misal ikinci yarı Oğuzhan maçta mıydı?

En çok da bu isim üzerindeki olaylarda herşey sahada ayan beyanken ısrar edenleri seviyorum ben. Takımın yarısı forvet olmuş, hem de onlar çıksın bunlar girsin denilene uyan şekilde; noooldu? İlk yarıdaki atak kalitesi ve sayısının 5'te birini yaptık mı? Biri yaptık desin ben de ona küfredecem.

Hem bu 10 numara olayı nedir ya? Öyle bir olay yok artık futbolda. İlla ki 10 numara olacaksa bu Oğuzhan'ın oynadığı. Eee?

hayalet dedi ki...

ikinci yarıda aynı kaleciyle devam edersek şampiyon olamayız. Gerçekten kalede kimse olmasada iki gol yerdik.

Mayor dedi ki...

Besiktas gol atmak disinda cok guzel bir oyun oynadi.
Yaratilan pozisyonlar,
oyuncularin hirsi,
donen toplarin presle veya cok kosarak geri alinmasi,
dar alanda hizli paslasmalar,
diger maclara kiyasla kaleye cok daha fazla sut ve ceza sahasina cok daha fazla orta
Boyle maclada fb ve gs'nin yaptigini yapmak lazim, yani ceza sahasi icinde kendini dusurteceksin.

Dolayisi ile gectigimiz 2-3 mactan cok daha fazla umut vadetti bu mac bana.

Yanliz bu maci Tolga'ya yukleyen bir kesim var ki onlari Besiktas'in dusmani olarak goruyorum. Besiktasta isler ne zaman iyi gitse bu akilsiz guruh araya girip herseyi berbat eder. Iste o guruhu yine gordum bugun Tolga'yi stadda yuhlayip internette macin kaybedilmesini onun uzerine yiktiklarinda.

1. Tolga o golu yemese bile yine maci kaybediyoruz akilli arkadasim
2. Haftalardir gayet istikrarli bir cizgide goturen, liderlikte en az herkes kadar payi olana kalecin bu Tolga

Yani bu umit vadeden maci bile depresyon noktasina surukleyebilecek tek faktor varsa o da bu tip sig goruslu taraftar.



kokocambo dedi ki...

52 orta değil, 52 şut da çeksek kazanamazdık bu şekilde.

takımın en iyileri inanılmaz ama quaresma-ozi ve beck'ti.

gomez silikti yine, gelen iki fırsatı da değerlendiremedi. kerim en azından 80'de girmeliydi, tam bir biliç değişikliği oldu.

sosa, iyi tamam olcayla paslar verkaçlar ama frikik de olmasa tehlikeli olamadı yine. bu akşam özelinde resmen topla ters kutuplu mıknatıs vardı ayaklarında.

töre gerçekten kabustu, bir tane bile olumlu hareketi olmadı, yok hükmündeydi sahada.

ve taraftar evde izlese eminim daha fazla gürültü yapardı. çekirdek yemeğe gelmişlerdi ama tolga'ya maç sonu ıslık falan. evden beresiz çıkmışlardı, soğuk vurmuştu sanırım.

cochise dedi ki...

herkes ağzından çıkana dikkat etsin; "pas dagitimi yapiyor diye Sosa'yı öven olursa küfredeceğim" ne demek!!!

kokocambo dedi ki...

akhisar'ın kalesinde oğuz olsaydı keşke, o zaman ozi'nin ani şutu ya da sosa'nın frikikte golü bulurduk. şu yabancı kalecinin suratındaki sürekli alaylı gülümsemeyi bir tek ben mi gördüm acaba? Gıcık oldum. Şimdi akhisar bu akşam futbolun "doğrularını" yaptı diye övülür bir de. en sevdiğimden <3

beagle dedi ki...

@cochise

Şefim benim bir süredir rahatsızlığım malum olduğu için skor yazarı eleştirisi ilgili değildir herhalde. "Sistematik" gol yaklaşımımız olmadığını iddia ediyorum. Bugünkü durum tam olarak o. Bir sürü şuursuz orta, ve atak. Gol alanında etkili bir paylaşımımız yok. Yani gayretle hücum ettiğimizi, bazı durumlarda bireysel güzel işler yaptığımızı kabul ediyorum. Ama bundan iyi hücum edemeyeceğimize şiddetle karşı çıkıyorum. Sosa özellikleri itibariyle bu sisteme yama bir oyuncu, oğuzhan ile ikisinin birlikte oynaması bize 2 kişiden 1.25 kişi faydası anca sağlıyor. Sosa yerine aralara kaçacak, ters direğe koşacak, ceza alanını karıştıracak Destek Forvet istiyorum.

@bc
Ospina'yı ismi ilk çıktığında izlemiş ve ceza alanına hakimiyet eksiği, yan toplardaki zaafı ve gereksiz çıkışları ile hayretler içinde kalmıştım. Sen söyleyince acaba diye eski maçlarına baktım. Feci bir maçı vardı onu göremedim ama şunlara rastladım:
https://www.youtube.com/watch?v=W44G4Ymg9KI
https://www.youtube.com/watch?v=2lyEeS3o1Xk
Allah korusun :)

cochise dedi ki...

Bu arada Tolga'ya her kes haklı olarak yediğimiz 2. golden küfrediyor. Ama aslında takımı daha 4. dakikada yakıyordu; ilk golde güray dengesini sağlayamasa kırmızı kart+penaltıyı yiyorduk. Ki o çalım da o kadar kolay yenilecek bir çalım değildi,ayakla atlamak saçmalığı nedir yahu

teahead dedi ki...

Ne kadar iyi oynarsan oyna.gol atamadıgın surece hep kaybedersin.

Adsız dedi ki...

"52 orta değil, 52 şut da çeksek kazanamazdık bu şekilde."

Tam da bu zaten. Bu takımda herkesin ne oynadığı, oyun stili ve kısa-pas uzun pas pas yapabilirliği belli. Birisi ikinci yarıda Kerim dışındaki değişikliklerin yandan orta yapıp golcüleri topla buluşturma dışında da bir anlam ifade ettiğini detaylarıyla açıklayabilirse ben de öğrenmiş olurum. Oysa bakıyoruz beklerin orta özürlü, Q17 orta özürlü, Töre'ninse ne yaptığı belli değil. Üstüne üstlük rakip defans bu tip toplara hayli konsantre oynuyor (kalecileri yan toplarda durduğu yer ve yaptığı hamlelerde kötüydü ama bunu defanslarıyla kapatıyorlar).

Şimdi ortada bir paradoks var. Diyoruz ki 52 orta değil, 52 şut da çeksek kazanamazdık. Peki o halde bu hücum tercihi değişikliği niye yapıldı? Hoca 10 yıl öncesinden takip ediyor dediğimde eleştirildim ama hala aynı fikirdeyim. O tutmadı bunu deneyeyim stili tam da budur. Oysa doğru olan tutmazsa da onda ısrar edersin. Bir de bariz olan bir konu mevcut. Akhisar defansı yan toplarda bu kadar etkiliyken çok hızlı değil. Tamamen çalışılmış yer tutma hesabıyla tek hamle defansı yapıyorlar, korner sayısının çokluğu da bundan. Yapılacak tek şey kısa paslarla girmeye çalışmaktı onu da şişirmeye çevirdik.

Herkesin görüşü mevcut tabii, benim içinse: Olcay'ı çıkarıyorsan Kerim niye giriyor?

Unknown dedi ki...

Tolga,gomez,cenk ve şenol güneş.puansız bir hafta geçirmemizde ki baş aktörler.bu kadar hayasızca pozisyon harcamak,halı saha da bu golleri yiyen kaleciye bile tahammülüm yokken tuttuğum takımın kalecisi bu şekilde.bu kaleci ile şampiyon olmak sadece ütopya! Gomez in sanırım tek derdi milli takıma seçilmekmiş.srçildiği günden beri saç baş yolduruyor.şenol güneş e gelecek olursak sosa yı orta sahadan çıkarıp yerine töre yi alarak 68 de maçı bitirdi.quaresma ve ozzy haftaya yok.acaba lig bizim için sona mı erdi ne...

cochise dedi ki...

@beagle
yok kardeş, sana değil derdim, senin derdini de anlıyorum ama şu düzende onun çözümü Olcay'ın bir gömlek üstü ile çözülebilir. (Quaresma transferine karşı çıkışımın bir açısı da buydu. Ben de ideal bir Beşiktaş'ta Olcay'ın yedek kalmasını istiyorum, o nedenle bir adam alacaksak bu onun tarzının iyisi olmalıydı. Gerçi son maçlarda quaresma gökhan töreden çok daha faydalı ama zaten yine hareket ettiğimiz noktayı değiştirmiyor. 3 orta ofans oyuncusundan biri çizgiye yakın olmalı, diğeri topu dağıtabilmeli, diğer second striker'a dönüşebilmeli.

Müthiş hücum ettik gibi görünürken bir yerde de bir eksiklik olduğunu farketmemek hata olur. Ama Ortaofans oyuncusu belli bir kalıba koyup eldeki malzemeyi ona göre değerlendirmek yanlış. Ben aslen buna kızıyorum. 90'ların futbol aklıyla 2015'e bakılıyor. Tolgay gelsin Sosa yedeğe düşer diyoruz. Sosa'da kızılan şey onda var mı sanki. Ya da Sosa'nın ortaofansdaki tam zıttı Scarione gelse bu sorun çözülür mü? Rakibi sıkıştırma işi ve birilerinden küfür yemeyelim ama pas trafiği azalacağı için yine tıkanacağız. Bu sefer de bu nasıl 10 numara şapkadan tavşan çıkaramıyor denecek. Ben 10 numara yaklaşımını da eleştiriyorum. 10 numara diye bir şey pek kalmadı. Misal rakipte o istenilen işi yapan Sneijder klasik 10 numara mı oynuyor? Ki Sneijder iyi örnek, etliye sütlüye karışmadan tam bir sniper; hep doğru yerde doğru zamanda; kaleyi gördüğü her yerden vuruyor. ama yıllık maliyeti bizim üç orta ofans seviyesinde. Ki bunları on numara oynayarak yapmıyor, genelde sola saklanarak yapıyor. Quaresma isteseydi bu rolde bir oyuncu olabilirdi ama artık çok geç. Ve adı geçti, evet Batalla denenebilir bir örnekti, fena bir bonsrvisi yoktu ama başka çok da bu tarz örnek yok. (ki takımda Batalla olsa ben Sosa'yı kesmem kenarda oynatırım)

Bu durumda eğer Olcay'ın bir iki gömlek üstünün alamıyorsak;

çözüm tamamen başka bir oyun anlayışı, klasik 4-4-2 , 3-5-2 vb. ya da birden fazla oyuncu değişikliği. 4-4-2'ye malzememizin uymadığını düşünüyorum ama 3-5-2/ 3-4-3 herkesi şaşırtan enteresan bir sistem olabilir, denenebilir, ben olsam denerim, ama çok radikal olur.

Yine de herşeye rağmen Quaresma altı pastan atsaydı ya da rakip kaleci panterleşmeseydi gerçekten başka şeyler konuşurduk...

cochise dedi ki...

Ve bu arada atlamayalım, fırsatı bulduğunda bizi doğrayacak bir hakem vardı. Oğuzhan'ın gördüğü kart komedi (ama memnunum); quaresmanınki de. herifin üstüne yumuşak bir top atmak ne zaman sarı kart oldu. Rakibin de en az üç sarı kartını vermedi. Herşeyden öte net art niyetliydi ama art niyetini ortaya çıkaracak golü atamadık bir türlü..

Ben de James gibi d düşünüyorum bu arada. İlk yarıdaki mantıkta ısrar etsek daha iyiydi. Yıllardır futbol izliyorum; bu tarz forveti arttıralım müdahelesinin başarı oranı herhalde % 5 falandır...

can dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ozan dedi ki...

Sosa out Rooney in
Tolga out Muslera in

Bu arada GS top oynamadan atti golu, buyuk Besiktasli Mustafa cok mutlu.

can dedi ki...

Cochise ve James Snejder'e yazdığım cevabı hırçın bulup sildim, ama özetle cevabım şu:

"Yeminle küfredicem" ifadesini literal almanız çok şaşırttı beni. Bunun deyimsel (idıomatic) bir terim olduğu çok açık. Bu ibare, Sosa'nın bir ofansif orta saha olarak aslı görevi olan gol/assist katkısını sağlayamaması nedeniyle duyduğum hayal kırıklığını ifade ediyor.

James Snejder’in 10 numara hakkındaki yorumlarına gelirsek: Klasik 10 numaraların devri belki geçti ama 10 numara mı kaldı, bence tartışılır, özellikle Türkiye liginde. Yani 10 numara lafını ofansif orta saha ile değiştirince mana değişmiyor. Kaldı ki Sosa, Beşiktaş’a 10 numara (yani 4-2-3-1’in forvet arkasındaki ofansif orta saha pozisyonu) olarak alındı. 15 korner, 10 serbest vuruştan hiç birini pozisyona bile çeviremeyen bir takımda duran topları en sık kullanan Sosa tartışılır. Hele ki toplamda 1 gol, 2 asist katkısı varken.

Oğuzhan bu maç belki iyi değildi, ama 4 gol, 6 asistlik bir katkısı var bu sezon. Kazandığı ikili mücadele sayısını Sosa’yla kıyaslamıyorum bile. Artı bu maç bile iki ölümcül şutunu kaleci çıkardı.

Bütün bunların ışığında ne ofansif orta saha ne de box to box görevlerini yapamayan, gol assist katkısı sağlayamayan Sosa’ya yapılan eleştirilere (benim de beğendiğim) anlık şok presleri ve top dağıtmasına referans vererek karşılık vermek anlamlı değil. Hele ki Sosa’nın etkisizliğine eklenen isteksiz tavırları varken. O yüzden “yeminle küfredicem”.

Biriniz de iki ay sonra ilk yorumumu yazdığımda hoşgeldin deseydi ya, bu kadar cevap yetiştirmek zorunda bırakacağınıza.


Adsız dedi ki...

@can

O kusur bizim. Maç sonrası içten yanmalı hale geliyoruz muhtemelen ondan. Hoşgeldin tekrardan. Aynı yönde de yazdık yazarız farklı yönlerde de. Ama böyle içerikli yorumlar cidden okutuyor hocam. Eline sağlık.

yilmaz dedi ki...

Bence güzel maç oldu. Rakip aslında potansiyelinin altında oynadı. Erken gol atmasının da bunda payı var. Muhtemelen ilk golü biz atsaydık ya da oyun biraz daha uzun süre dengede gitseydi Akhisar da oyuna ortak olacaktı, daha iki yönlü bir oyun olacaktı.

Bir taraftar olarak ise tabii ki üzüntülüyüm. Haftalar sonra ilk kez gol atamayan, kaybeden takımın ilk hatasında liderliği kaybedecek olması çok kötü. Bizim oynadığımız oyun ve attığımız gollerle GS ve FB'nin bala attığı gollerle aldığı galibiyetlerin aynı puan olması işin cilvesi aslında.

Bir de top rakipteyken hiç bir baskı kuramayan, rakip kaleci süre geçirmeye çalışırken ona tepki göstermeyen fakat haftalardır ilk kez (belkide bu sezon ilk kez) hatalı bir gol yiyen kalecisini daha maçın ilk yarısı bitmeden ıslıklayabilen "YİĞİT" Beşiktaş taraftarına da helal olsun.

Yorum Gönder

Ara