.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Kasım 2015 Pazar

Karne: Beşiktaş 2 - 0 M. Sivasspor


Goller: Mario Gomez (43' p), Oğuzhan Özyakup (90')
En iyi üç: Oğuzhan Özyakup, Atiba Hutchinson, Ricardo Quaresma
En kötü üç: Olcay Şahan, Ersan Gülüm, Mario Gomez

Karne:

Şenol Güneş7.2
Beşiktaş7.1
M. Sivasspor5.5
Hüseyin Göçek4.1


Tolga Zengin7.1
Ersan Gülüm6.2
Luiz Rhodolfo7.7
İsmail Köybaşı6.9
Andreas Beck7.1
Atiba Hutchinson8.4
Oğuzhan Özyakup8.6
Jose Sosa (61')6.4
Olcay Şahan (69')6.1
Ricardo Quaresma7.7
Mario Gomez (81')6.2


Necip Uysal (61')7.0
Kerim Frei (69')6.5
Cenk Tosun (81')6.5


Takım Ortalaması7.0

Anket: 97 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


40 Yorum:

BJK4EVER dedi ki...

Ya arkadas biz niye hakkimizi koruyamiyoruz anlamiyorum.
Ntvspor'da Hasan Sas gevrek gevrek penalti degil vs diyor. Orada BJK'nin eski sportif direktoru ve futbolcusu duruyor ve biri de
'ne diyon amk keli Atiba'nin ayagina net basiyor iste kormusun birader' diyemiyor. Ya nasil is bu arkadas. Ahmet Cakar da cikip penalti degil falan diye yazmis twitter'a. Yine ustumuze oyunlar oynanmaya basliyor, BJK kollaniyor hissiyatini verip hakemleri etkilemek istiyorlar. Gecen sene de BJK'yi sampiyon yapacaklar muhabbeti baslatmisti bunlar. Bu aksamki yorumcularin icinde Besiktas'lilik varsa catir catir bu pisliklerin agzina laflari tikarlar. Cikip catir catir oynayip 100% penalti ile helal bir 3 puan aldik, bu kadar.
Olcay-Quaresma farkini da gorduk yine.

Murat dedi ki...

Her mac goruyoruz olcay-queresma farkini, sagolsun queresma kuduzu iyi oynadigi macta bile kendini attirabilecek beyinsizlige sahip malin bayrak tutani..bu macta en iyiler arasinda oguzhan atiba nin yanina yazabiliriz bu herifi ama adamin kafa yanik dayi anlayabiliyor musun bunu seni mal gibi satar bu adam 1 mac iyi oynar sonra satar.. sikinti bu cocugum..sikinti niyette evladim..sen anlamazsin bunu..olcayspor falan yazan millete ergen diyen arkadas var bir de..tskkk..

Pheaglix dedi ki...

olcay - quaresma'dan çok gökhan ve quaresma aynı anda sahada olmadığında içlerinden sahada olanının veriminin ne kadar arttığını bir kez daha gördük.

planck dedi ki...

takımda genel bir beceriksizlik + savrukluk var gibi geldi. yorgunluk ve saha,hava koşullarından da olabilir. kesin bireysel hatadan gol yiyeriz hissi vardı ikinci yarıda. çünkü atamıyorduk da, gomezin bunları kaçırdığı bir maçta dandik bir gol yeriz diyordum fakat sivasın pili bitti.

sosanın yerine kerim veya mustafayı denesek artık fena olmayacak. hoca kerimi hazırlık maçlarında o pozisyonda deniyor sanırım zaten. kupa maçlarında kesin denemek lazım.

tolga artık top sektirmiyor, pozisyon ofsayt faul fln bile olsa topu kurtarıyor, o da baya toparladı bu sezon. yazın başkan tolga için antremanların yarısını kaçırmış demişti, tolga da geçen hafta antremanların öneminden bahsetmiş. böyle devam.

q17 bence beşiktaş kariyerindeki en olumlu oyununu oynamış olabilir. böyle oynasın zaten kimse olcay töre fln diye karşılaştırmaya girmez. olcayı da seviyoruz q17yi de severiz, gomezle cenki nası seviyosak. yeter ki kendini takımın önüne koymasın, takım için en iyisini yapsın.

Mayor dedi ki...

Daha bir kac hafta once burada Ismail'den birsey beklemeyin adamin fundamental'i yok diyen ben simdi soylediklerimi geri almak zorunda kalicam. Hic sevmedim kendisini, kabiliyet de goremedim lakin elinden gelenin en iyisini yapmaya calisiyor, Olcay gibi o da. Bu macta Senol hocanin Olcay yerine Q17'yi cikarmasini beklerdim zira ikinci yari son yarim saat pek faaliyete gecemedi yine cizgiye yakin yere kacip orada kaldi. Olcay ise her an oyunun icinde olacak bir iki uc kabizliktan sonra dorduncude dogru yere dogru pasi atacak.

Yine basa doneyim, Senol Gunes Ismail'i adam gibi oynatabiliyorsa herkesi oynatabilir. Q17'de karakter emareleri gosteriyor ama gecmise gore cok daha iyi. Tolga ayni sekilde. Bariz cita yukselten oyuncular var, Veli ve Tolgay nasil olacak onun elinde onu da cok merak ediyorum.

Penalti pozisyonu bana biraz ucuz geldi, cok incelemedim ama. Penalti degil ise, penalti degil diyecegiz hatta basin da bu yonde yanlis bir karar verdiyse onu da kabul edecegiz. Netice itibari ile bastan sona ustun ve iki farkla kazandik bu maci. Bakmayin bazilarinin ortaligi bulandirmaya calistiklarina, ligin en iyi top oynayan takimi hangisi diye sorsan elbette ki bizi soyleyecekler. Dolayisi ile hic polemige girmeye gerek yok boyle pozisyonlar icin, biz de kurban moduna giriyoruz o zaman.

EC dedi ki...

Oguzhan mac boyunca oldurucu paslar atti.. Takim ayakta duramiyordu, surekli ayagimiz kaydi. Bu hakem bence ligde Ozkahya ile beraber en kotu hakem.. Quaresma bu macta genelde olumlu oynadi, ama yukarda da deginildigi gibi kirmizi dan atacak cok hakem var bu lig de o pozisyonda.. Onceki faulu ic edisleri yuzunden, kart veremedi eyyamci Demiroren Kopekleri.. Atiba ya yapilan faul, ayagina darbe ve elle de itme var. en az 6 tane karsi karsiya kacirdik.. Ilk 10 dk da Gomez, Olcay ve Sosa atmis olsaydi 10-0 lik maci egale ederdi bu takim..
Sosa da iyi.. Daha once de demistim ileri ucta can alici presi yapan, baslatan adam Sosa.. Gol atamadigi icin moralsiz ve 60dk da Necip icin kementi yiyecegi icinde uzgun bence..bu macta Quaresma nasil 90 dk oynadiysa, ona da 90 lik sanslar verilmeli.. Ziraat Spor Kupasi maclarinda oynatacaktir Senol Hoca.. Ismail in kanadi Cicinho, Burhan bugun yol gecen hanina cevirdiler.. Hala bence tam olarak ne yaptigini bilmiyor. Top kontrolu kotu ve yavas hamlelerinde.. Bence su ana kadar balina geldi bugune degin Ismail YK..

Gokhan Tore olmayinca da takim hep 4-5.vitesde oynadi, el freni gorevi yapacak adam yoktu.. Quaresma bile bir cok kez takim icin iyi paslar verdi ama Gomez ve Cenk donmediler ona ayni tur paslar icin..
Kazanmak guzel..

Haftaya da kazanalim..

S lcuk ve Burak GS de 3.cu hocayi da yedi!

bu kadar gol kaçırmak ıyı değil.bir gun bir takım çıkar hesabı keser.şenol hoca nın bu konu üzerinde durması gerek.
q7 macın sonlarına doğru cizgide saklandı demek haksızlık gibi olur.attığımız 2.golden önce yiyeceğimiz kesin bir golü ceza sahası içinden çıkarıp galibiyette büyük pay sahibi olmuştur.
böyle devam etsin canımızı yesin,ne diyelim.

kokocambo dedi ki...

Dün ilk 10 dk'da 3'u yüzde yüz 4 pozisyon bulduk. İlk 15 dk'da oynadığımız futbol, premier lig ayarındaydı. Bunu bu ligde bu sezon yapan yok. Bizse birçok defa gösterdik. Rıdvan, bjk kötü zeminde oynayamaz diyor iki senedir. Neden acaba? Kafa yormaya gerek yok. Sıradaki.

Unknown dedi ki...

Sivasspor ağız birliği etmişçesine hakem bizi katletti,yok hakeme ingilizce küfür edildi yok şenol güneş küfür etti..fb gs yenince kuzu gibi tebrik ediyorlarken bjk yendiği zaman neden zorlarına gidiyor? Akhisar ın lig de gs ile aynı puana gelme sebebi kesinlikle fikstür de bjk yi takip etmesi..penaltı pozisyonunu tartışmam bile.net sol ayağına basıyor sağ eliyle böbreğine yumruk atıyor.ama bjk nin hakem ile galip geldiği algısı yaratıldı.işimiz zor çok konsantre olması lazım takımın.

CDiS dedi ki...

Takımlar Beşiktaş 'ı çözmüşler bence. Orta sahada, Atiba başta olmak üzere, orta sahaya sert baskı kurunca Beşiktaş 'ın oyununu kilitliyorlar. Ancak, bunu 90 dakika yapamadıkları ve bu baskıyı yaptıkları zamanlarda skor avantajını yakalayamayınca (-ki şu ana kadar Kasımpaşa başardı sadece bunu), dün olduğu gibi özellikle 2. yarılarda çok pozisyon veriyorlar.
Beşiktaş takımı çok diri, tutkulu bir futbol oynuyor. Tüm takım olarak konsantrasyon ileri derecede, kazanma hırsı çok yüksek. Dün 80. dakikalarda maç 1-0 ken bile oyunu soğutmaya, vakit geçirmeye çalışmadılar, sürekli arayış içerisindeydiler.Bu diğer takımlara nazaran en büyük fark ve avantaj.

Quaresma 'yı eleştirelim ama iyi oynadığında da hakkını verelim. Dün muazzam oynadı, 85. dakika civarında Cenk Tosun ona pas vermedi, ilerde yırtındı, pozisyonun dönüşünde Beck 'in boşluğunu son adam olarak doldurdu. Tek sorunu, sinirlerine hakim olamaması, kendisine yapılan sertlikler cezalandırılmadığı zaman, aklının o pozisyonlarda kalması.
Oğuzhan, sıradan bir futbolcu ile yıldız bir futbolcu olma arasındaki çizgide, gün geçtikçe, yukarıya doğru gidiyor. Geçen senelerde en çok eleştirdiğimiz, özellikle 60. dakikadan sonra fiziksel olarak oyundan düşmesiydi. Dün baktığımızda, 90 dakika ayakta kalan bir Oğuzhan gördük, bu da onun oyun kalitesini daha da arttırıyor. Gomez ilk geldiği haftalardaki gibiydi, sağlam basamadı yere bir türlü, haftaiçi yaşadıkları biraz etkilemiş kendini. Atiba, gerçekten büyük oynadı. Cenk gibi bir yedek forvetimizin olması çok önemli bir avantaj..
Agresif bir Sivas 'a karşı, Gomez 'in ve Sosa 'nın pek iyi olmadığı, Gökhan Töre 'nin oynamadığı bir maçta, bir düzine pozisyon bulup, galip gelmek küçümsenmeyecek bir olaydır.
Beşiktaş ileriye doğru atıldığında, medya direkt olarak devreye girer, olayları manipüle etmeye başlar. Önemli olan bu manipülasyonlara karşı, tüm takım olarak sağlam durmaktır. Önümüzdeki fikstüre bakarsak, rakiplerimizden kağıt üzerinde avantajlıyız. Galatasaray 'ı kendi sahamızda (!) yenersek, muhtemelen onları yarışın dışında bırakacağız. Bu da ikinci yarı için büyük avantaj doğuracak bizim için..

yilmaz dedi ki...

Şimdi ben yine oyuncuları koruyor olacağım biliyorum ama benden size bir tavsiye. Hiç bir oyuncumuzdan ümidinizi kesmeyin arkadaş. Bilic'li iki sene + Bu sene hangi futbolcu hakkında "bundan cacık olmaz" dediysek hepsi yol aldı. Necip, İsmail, Serdar, Veli, Olcay, OĞUZHAN! (oha amk), Ersan, Tolga... şimdilerde moda quaresma. Onun da bir kaç haftası var. Alınmasaydı "Quaresma" diye ağlamazdım, hatta aklıma bile gelmezdi muhtemelen ama şu anda kadromuzda varsa, şut ve çalım silahıyla kadroda mutlaka bulunması gereken bir oyuncu. Her maç ister 11, ister yedekten mutlaka oynamalı. Çünkü Olcay'a göre eksisi olduğu kadar artısı da var. Çok sövdük ama hakkını da vermek lazım, bizden ayrıldığı sene attığımız gollerin yarısında gol, asist ya da gol öncesi paslarıyla onun imzası vardı. Bence bu sene de gol+asist toplamı 10'u rahat geçer.

Ha bi pektemek var. Ben onu da yazardım aslında da polemiğe girmek istemiyorum, bu konuda aşırı yalnızım :)

dominic molise dedi ki...

mac sonlarinda oguzhan'in attigi -ekstra- gol olmasaydi ve ismail'in yaptirdigi bariz penalti calinsaydi ismail'i savunabilir miydik burada bilmiyorum. ben ozet izleyicisiyim, ismail'in pek olumlu hareketine rastlamadim. macin tamamini izleyip olumlayan arkadaslara da kizamam ama yaptirdigi penalti cok gereksiz. tam bir motta penaltisi. e motta'yi zaten dengesiz diye kesmistik, ismail de bir o kadar dengesiz ise bence motta oynamali.

neyse, bence sonucta ucuz yirttik. umarim akhisar macinda ayni sorunlari yasamayiz; (bildigim kadariyla ismail'in kanadinda oynayan) guray vural yakaladigi zaman pek affetmiyor.

beagle dedi ki...

Mario Gomez son 14 yıldaki en iyi gol sayısına sahip forvetimiz olmuş. Daha iyisi İlhan Mansızmış. Peki İlhan Mansız'ı milli takımda oynatmayan kimmiş? Şenoool Güneeeeş :)

İsmail ve Sosa tercihleri artık salaklık, Töre'yi Qımıl için küstürmek, verimsizleştirmek de geleceğe ihanet.

Sistematik değil tesadüfmatik gol atıyoruz. Nadiren bir kenar orta geldiğinde Gomez ceza alanında 5 rakiple tek başına...

beagle dedi ki...

Yılmaz'ın yazısını gördüm. Ekliyeyim dedim. Pektemek konusunda yalnız değilsin. İstediğin mevkiyi bilmem ama Sosa yerine Pektemek oynasın diye yırtınanlar bir kaç kişi olduk bile. Gomez'in yalnızlığı ile birlikte çok şeyi çözer bu formül. İsmi de 4-4-1-1 olabilir.

JimmyLue dedi ki...

Madem gündem penaltı, öyle başlayalım: Maçtan sonra Atiba'yla konuştum, topu soluna çekip vuracağını fakat rakibin dengesini bozduğunu ve düştüğünü söyledi. Görüntüleri beraber izledik, tepkisi 'ouhh man, looks disaster' (ah, adamım felaket görünüyo:) oldu.. Bilmiyorum, caps'te ayağa basma var, görüntüde yok gibi. Herşeye rağmen bir darbe/şarj var ve cezasahası içinde olduğundan bunun adı penaltı.
Beşiktaşlı olarak bunlara alışkın olmadığımızdan herkes bir travma içinde sanırsam..
Maçla alakalı, İsmail'e pek bir özgüven gelmiş, riskli denilebilecek pozisyonlarda kendinden çok emin, ileri çıkışları yerinde ve eskisi gibi dandun oynamıyor. Rhodolfo'nun fiziğinde belirgin düzelme var; hantallığı atmış ve maçın kırılma anı olan pozisyondaki sprinti ve müdahelesiyle fark yarattı. Mr. Quaresma nispeten iyiydi, halen tribal ve beyniyle oynamıyor fakat daha çok takım için oynadığı belirgindi.
Takımın pozisyon vermemesi, kaçan gollerden sonra hep yeniden hazırlanan oyunların sonucunda yeni pozisyonlara girilmesi, tribündeki hiç kimsenin Olcay'a kızmaması -ki o saçma sapan hareketlerden sonra bile herkes gülüyordu-, ara ara yaptığımız şok presler, Ozzy'nin topa swing yaptırırcasına attığı gol ve Atiba'nın maçın sonlarında Burhan'la çatışması..
Güzeldi güzel..

cochise dedi ki...

1)Hakemden başlayalım; gerçekten berbat. Sadece kötü değil, kötü niyetli. Quaresmaya yapılan en az sarılık faulü vermeyince onun yaptığı en az sarılık faulde de kartı geçiştirdi. Penaltımıza önce inanmadım; çünkü itme kısmı çok zayıf. El koyma sadece. Ama daha sonra ayağa basmayı gördüm; tartışmasız penaltı. Ama gördü de mi çaldı; çalması gerektiğini düşündüğü için mi emin değilim. Aatıf ya da İbarahim Akın'ın pozisyonları da penaltı değil.

2)Quaresma; Hızını kaybettiğini ve rakip üzerine atlamazsa artık kolay çalım atamadığını ilk kez bu maç kabul etti sanırım. Böyle oynasın kimse onu asmak için hevesli olmaz. Ama komiktir ki her maç böyle oynuyormuş gibi bir hava esiyor. Böyle devam etsin başımızın üstüne, o ayrı. Yine de en iyi oynadığı maçı batıracaktı ilk yarıdan, kırmızıyı yeseydi. Ayrıca savunmadan çıkarken iki hata (hadi biri standart top kaybı, dün herkes risklisinden birer kez yaptı geride) topuk pası verecem diye karşı karşıya pozisyon vermemiz ciddi sıkıntı. Ama dün bütün bunlara rağmen Cenk’in kaçırdığı pozisyon sonrası ileride 3 adamın kala kalması; Atiba’nın geri dönün diye bağırması ve bu bağrışa bir tek quaresmanın reaksiyon vererek Beck’in kademesine girmesi 10 puanı hakettirdi. Orada olmasadydı kimsenin aklına o gelmezdi ama golü yediğimizle kalırdık.

3)Defans; Rhodolfo biraz daha toparlanmış gibiydi; Beck, normalden de iyi maçlarından oynadı defansif anlamda. İsmail’e herkes bayılıyor ama yaptığı onlarca kademe, yerleşme hatasını göremiyor zannımca. Hatta kaptığı topların çoğu aslında zaten kendi yerleşme hatasından kaynaklı. Ama hızlılığı epey işe yarıyor. Yine de tamam oldu diyebilmek için biraz ofansif katkı vermeli. Ersan da bi iki maçtır geçen seneye bağladı. Bugün epey hata yaptı. Aatıf’ın pozisyonu ondan kaynaklandı. Savaşması iyi hoş da ..

4)Atiba-Oğuzhan ikilisinden ben razıyım. Allah da razı olsun. Sosa’ya sallayanlar olmuş. Diyorum ben yanlış maç mı izliyorum. Dünkü maçtan sonra Sosa yerine Pektemek-Kerim falan diyebilmek için gerçekten takıntı olmak lazım. Hani Tolgay sağlam olsa tartışılır bu konu ama pektemekle tartışılmasına gerçekten inanamıyorum. Üstelik görüşlerine değer verdiğim biri yazınca tekrar tekrar okuyorum. Hayır bütün o baskı, top trafiği falan kendiliğinde mi oluşuyor sanılıyor acaba.

5)Olcay o kadar enerji koydu ki ikinci yarı bir hayli yorulmuştu. Normalden de fazla olan sakarlıkları biraz ondan biraz da baskı hissetmesinden. Bir iki maç üst üste skor bulsa rahatlayacak.

6)Töre’nin el frenliği yaptığı biraz daha belli oldu. Rakip güçlüyken önemli yaptıkları ama rakip zayıfken olmasa da olur. Ama onda da Şenol hocaya güveniyorum öyle ya da böyle verim aldıracaktır.


Not: İşler kastı yine, devamı muhtemelen gelemeyecek; herkese iyi günler

teahead dedi ki...

@yılmaz +1
Pektemek icin de yalnız degilsin.

CDiS dedi ki...

Beşiktaş 30 gol atmış, 29 puanla lider, Avrupa Ligi 'nde yoluna devam ediyor, bazıları diyor, Pektemek oynasın, bunu gerçekten ciddi olarak diyorlarsa, kusura bakmasınlar ama futboldan hiç anlamıyorlar. Şu anda, rakip teknik direktörlere, Beşiktaş 'ın ilk 11 'ini siz belirleyin deseler, ayıp olmasın diye onlar bile Mustafa Pektemek 'i oynatmazlar.. Bundan sonra da kendisinin oynayacağı en iyi takım Başakşehir falandır. Bizden uzak dursun lütfen..

turgay dedi ki...

sosa'nın yaptığı akılı presin çeyreğini, verdiği pasların hiçbirini veremeyecek ancak kaçırdığı gollerin hepsini kaçıracak bir pekmetek için hala burada konuşulmasını anlamıyorum. abi bu adamın yüzünden geçen yıl cenk tosun oynamadı. onun yüzünden belki de şampiyonluk kaybettik biz. geldiği günden bu yana sadece sakatlanan bir adamdan hala oynamasını beklemek fazla romantiklik olmuyor mu ? sosa'nın alternatifi sadece tolgay'dır bu takımda. o da atiba'yla ikili olup oğuzhan'ı ileriye almak için olur. bu pektemek hangi renkli rakibimizde oynar gözünüzü seveyim. takımın ahengini bozmak için birebir bir oyuncudan bahsediyoruz.

CDiS dedi ki...

@turgay

Yorumuna sonuna kadar katılmakla beraber, Serdar Kurtuluş, Motta, Pedro 'nun da bu takımın oyuncuları olmadığını, en fazla uyduruk kupa maçlarında oynayabilecek oyuncular olduğunu eklemek istiyorum.

blackeyes82 dedi ki...

Rodolfo'nun yanına üst sınıf bir stoper, İsmail'in yerine ise canavar bir sol bek olsaydı keşke. Nasıl olsa atıyoruz. azıcıkta tutmalıyız.

beagle dedi ki...

Babalar madem az kelime ile meramı anlatamadım, o zaman buna azıcık emek harcayayım. Sorunumuz kişilerin isimleri veya stillerini beğenme değil.

Önce durum tespiti yapalım:
Fener maçı, sıyırdık. bursa maçı zıpladık, sivas maçı hopladık. Bu çekirge çok kalmaz alabora olur. Akhisar da bayağı sakat hani.

Aleni problemler nedir: Süper kaleci yol, solbekler bir alem, maçı domine eden hücumcu bek de yok falan. Ama asıl problem; dünyanın en önemli golcülerinden biri elimizde, adamı yalnızlığa mahkum etmiş, kullanamıyoruz. Çözülmüş maçlarda gollerimiz OK de, sıkı maçta tırnak yiyor, şu ana kadar ucuz kurtarıyoruz.

Peki eldeki malzeme ile ne değiştirebiliriz? İyi duran top kullanan adam yaratamayız. Başka kaleci, solbek de yok. Kenardan saldırtacak Podolski de yok, Sow da yok hatta Yasinimiz olduğu bile şüpheli.

-----------------

Gelelim 11 içinde kim görevini iyi yapmıyor. Sorumuz kim iyi topçu değil, kim kazma, kim çirkin falan değil.

Sanırım buna da karar vermeden önce sistemimize göz atmak lazım. Beşiktaş 4-3-3 mü oynuyor, 4-5-1 mi?
Töre ve Olcay'ı kendi ceza alanımız kenarına kadar rakip kovalar görüyor muyuz? Evet. Demek ki sistemimiz 4-5-1.
Orta 5 linin ucuna Sosa'yı koymuşsak ve ondan beklediğimiz biraz pres, pas trafiği ve 7 maçta 1 gol ise onu yapıyor.

Kenar adamlarımızdan bu sene epeyce yedek de oturtulan Olcay dışında ceza alanına girip Mario'ya yardım eden var mı? Olcay'a en iyi halinde bile skor için güvenilir mi?
Kenardan bir çözüm var mı? Yok yok yok. Demek ki bizim 4-5-1'in kanatlarından gelen maksimum bu.

Dönelim hayallerde Alex, gerçekte Tabata çıkan Sosa'mıza.

Kadroya döndüğünden beri işler yolunda mı? Yukarıdaki gidişat hayır diyor. Etkili duran top? 2 senedir bekliyoruz. Ceza alanında çoğalma? Beyim prensip olarak maç başına 2 kere çızgıyı geçmiyor. Haftalar önce bir maçta rakip yarı saha ortasında kanada pas verdi. Kanattaki adam haldır haldır koşarken, Gomez ileri geri yakasındakileri silkmeye çalışırken pası kenara attığı an koşuyu BIRAKTI. Benimle beraber maçı izledi. Bu arkadaş oynadığı pozisyonun görevini YAPMIYOR. Bu bir kabiliyet meselesi değil, mentalite meselesi. Ceza alanı içi ile ilişkisi yok. Oralardaki kafaya darbeli hayatı sevmiyor.

Buraya kadar somut şeylerden bahsettik, gidişatın riski, ceza alanında çoğalamama, değiştirilemez sorunlarımız. Bunlar üzerinde aşağı yukarı uzlaşmıyorsak sonrasına gerek yok.

Elimizde biraz umutlu yedeklerimiz olan tek bölgemiz merkez forvet/santrafor bölgeleri. Ömer,Cenk ve Pektemek vardı. Ömer'in iyi kabul edilebilecek dakika/gol oranına rağmen BJK'de oynayabileceği bir durum yok dedi hoca. Ben bir PAF maçında bir devre süper sağaçık oynadığını görmüştüm ama normal level da bilemem. Saygı duyuyoruz.
Favorimiz Cenk sahada Gomezle aynı yere koşuyor. 1+1 2 olmuyorlar.

Peki bazı çılgınlar niye sahada sakarlıklarına rağmen Pektemek'i Gomezle bir görsek diyorlar?
Bu noktada geçmişe sakin bakmak lazım:
- Demba Ba'nın ilk dönem maçları. Pektemek ile 10 dakikada 1 gol atıyorlardı.
- Pektemek'in stoke city gibi maçları, ikinci forvet olarak girdiği maçlarda ortalığı nasıl karıştırdığı, gol fırsatları yarattığı, en ufak şans için kendini paraladığı
- 2 yıl önceki hazırlık kampında oğuzhan, pektemek pas trafikleri, hücum aksiyonları
- Ve tabi bu: https://www.facebook.com/officialforzacarsi/videos/10150448034842482/

beagle dedi ki...

Devam...

Garanti hiçbir şey yok tabi. Ama bence maçlara Töre Solda, Olcay Sağda, Mario önde Pektemek orta saha ile arada 4-4-1-1 ile çıkıp, ceza alanındaki enerji ve kalite üstünlüğüne dayalı "sistematik" goller atsak. Tıkanan dakikalarda kanatları değiştirmek, Sosalamak gibi çözümlere başvursak çok daha sağlam gideriz.

Mevcut durumda tekrarlanabilir attığımız tek gol tipi, maç çözülmüşken töre ve olcaylı kontra ataklar. Kalanlar kadere kalmış tesadüfler. Kaleye giren ortalar, bomboş unutulan Gomez, Ceza alanı dışından Oğuzhan golleri. Misal Oğuzhan devre sonuna kadar 3 tane kilit gol daha atabilir mi?

Pektemek süper olmasa da gidişat kötü olduğundan destek forvet pozisyonu denenmesi gereken bir opsiyondur.

Mete dedi ki...

2003-04 sezonu (Lucescu'lu efsane sezon),ilk 12 hafta takım 30 gol atmış, bu sezon da ilk 12 haftada 30 golü yakaladık. 7-8 tane atacağımız maçı dönüp dolaşıp penaltıya bağladılar. Geçen hafta Akhisar'ın fikstürde bizi takip ettiğini farkedince acaba mı lan dedim ve bu hafta oturdum Akhisar maçını izledim. Evet aynen tahmin ettiğim gibiymiş.Bir hafta önce bize g.tünü yırtanlar, bir hafta sonra sahada Akhisar karşısında tel tel dökülüyorlar. Adamlar böyle böyle Gs ile aynı puandalar.
Yine söylüyorum bu ligin çok üstünde top oynuyoruz.Eksiklikler yok mu, var. Saha dışı manipülasyon olmayacak mı, çoktan başladılar bile. Ama bu takım herkese yeter

Mete dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Benim korktugum nokta bu takimin fiziksel olarak iflas etmesi. Ciddi anlamda presli oynuyoruz ve efor sarf ediyoruz. Gerci hosuma da gidiyor, dun 2. yarida bir 5-10 dakika sok presini Allah'ini yapip rakibe dunyasini sasirttik. Mac icerisinde cokmuyoruz da, daha hic son 10 dakikasinda tel tel dokuldugumuz bir mac hatirlamiyorum. Ama sanki sezonun ortasina dogru bu gidisle ciddi anlamda tepetaklak gideriz diye korkuyoruz. Rotasyon yapiliyor ama hep ayni oyuncularla. Necip-Sosa, Olcay-Quaresma, Cenk-Gomez ve Frei-Tore. Defans neyse de, ama orta sahada rotasyona gidemiyoruz, Atiba ve Oguzhan hep 90 dakikayi tamamliyor. Sanki Skenderbeu macinda Beck, Rhodolfo, Atiba, Oguzhan'i dinlendirsek iyi olacak, ama bakalim.

Onun disinda Sosa hala kotu bence. Ilk yarida iyi pres yapti, kabul, ki en azindan gecen haftalara gore bu bir arti. Ancak Sergen ve Tumer gibi teknik kapasitesi asmis, her an maci tek basina alabilecek 10 numaralari izlemis bu gozlere Sosa falan demeyin abi. Stoperin yapmayacagi pas hatalarini yapiyor; BJK'nin 10 numarasi yapamaz. Pres ve istah yeterliyse Necip 10 numara oynasin daha iyi. Ondan daha fazla pres yapar, teknik olarak da asagisini oynamaz. Ne anladim bu isten?

Pektemek konusunda ben de katiliyorum. Besiktas iyi gidebiliyor olabilir ama her oyuncu iyi gitmiyor. Her hucum oyuncumuz sezon basindan beri iyi ve kotu maclar yasadi ama Sosa sadece kotu oynadi, 1 iyi maci bile yok. Bence cikmasi mantikli olur. Cenk kalite ve yetenek olarak Pektemek'le kiyaslanmaz tabii, ama Gomez'le ayni tipte oldugu icin (ceza sahasi golcusu, tipik striker) partnerlik nasil olur bilemez. Tabii Gomez daha pivot ozellikli, Cenk gezgin ama yine de birbirlerinin alanlarini kapatirlar sanki. Mustafa daha cok deplase olan ve rakibi yoran, arkadaslarina alan acan oyuncu. Su anki haliyle net Sosa'dan faydali olur.

Adsız dedi ki...

@beagle

Beşiktaş'ın halen en büyük sorunu orta alandaki direnç ve hücumun dengesi. Atiba gibi bir adamla direnç artıyor doğal olarak. Ama hücum yönü yüksek 2 orta alanla tek başına kalabiliyor. Atiba-Veli gibi Atiba-Necip yapsak bu sefer de hocanın tercihi olarak ilerde kalan Oğuzhan tek tabanca oluyor. Böyle bir durumda bir de orta alandan bir kişi eksiltiyoruz. Kim için? defansif özellikleri vasatın altında olan ve Beşiktaş kariyerinde verdiğin video linkindeki gibi bir golü daha olmayan Pektemek için.

Önce kısadan gidelim. "Demba Ba'nın ilk dönem maçları. Pektemek ile 10 dakikada 1 gol atıyorlardı.". Geçtiğimiz sezon attığı 4 gol ve 1 asisti inceleyelim.

İlki, 5. hafta Balkes maçı:

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/goller/2014-2015/5/besiktas/mustafa-pektemek-14492

Duran top tadında arka direkte beklemek. Ha, Gomez'in arkasında böyle adam olsun da vursun diyorsanız başka, 4-4-2 yapalım o halde. O durumda da tonla negatif faktör devreye girecek, şimdi yazmayalım.

İkincisi 24. hafta Erciyes maçı:

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/goller/2014-2015/24/besiktas/mustafa-pektemek-15660

Tıpkısının aynısı. Arka tarafta ikinci golcü olarak beklerken.

Üçüncüsü 27. hafta Kasımpaşa maçı, golün yanında o sezonki tek asisti de var:

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/goller/2014-2015/27/besiktas/mustafa-pektemek-15815

Yine ceza alanı içinde kalenin dibinde "sabit" beklerken yapılan asistle yazması.

Bu maçtaki asistine bakalım:

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/goller/2014-2015/27/besiktas/olcay-sahan-15821

Ben buradayım koşuyorum bana at diyen Olcay'a halı saha tadında asist. Eksik gördüğümden değil, bahse konuyla ilgisi olmadığından.

Dördüncüsü 29. hafta TS maçı:

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/goller/2014-2015/29/besiktas/mustafa-pektemek-15970

Yine ve yeniden Demba Ba ile bir ilgisi yok; bu defa ilk 3 golün haricinde hareketli vurmuş yalnız, onda da rakip defanstan rahatsız edeni yok.

Benim için sadece bunlar bile "Demba Ba'nın ilk dönem maçları. Pektemek ile 10 dakikada 1 gol atıyorlardı" söylemine gelirsek, golleri geçtim 1 asist o da Demba Ba'ya değil zaten. Demba Ba'nın attığı 18 golde en ufak bir katkı emaresi de yok zaten. Beraber oynadıkları maçta Demba Ba'nın attıklarına bakalım:

İlk hafta tek gol zaten.
İkinci hafta Olcay'ın düşürülmesiyle kazanılan penaltı:

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/goller/2014-2015/24/besiktas/demba-ba-15654

Kasımpaşa maçında attığı golde Olcay'ın üzerinden atladığı top:

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/goller/2014-2015/27/besiktas/demba-ba-15817

TS maçında Töre'den aldığı yan pas:

http://www.ligtv.com.tr/lig/spor-toto-super-lig/goller/2014-2015/29/besiktas/demba-ba-15967

İşin daha da ilginci bu pozisyonların hiçbirinde Pektemek ceza alanında yokken arkasındaki hazırlık paslarında bile topa değmiyor.

Gomez farlı bir golcü, bir kere deneyelim dediniz ben de neden olmasın dedim. Ama bu deneme olayı dışında adamı halen ortalamanın üzerinde takım oyunu oynayan ekibe hem de level atlatacak şekilde formasyon değiştirecek eleman olarak yazmanız bana cidden tuhaf geliyor. O 4 golü bir kez daha izleyin derim.

Adsız dedi ki...

Stili Helder Postiga'ya bir hayli benzer. Farkı, sadece stilinin benzemesi. Yoksa Postiga vuruş tekniği bakımından daha iyidir. Geçtiğimiz yıllarda Postiga'nın adı bir ara Beşiktaş'la anılınca "aman diyim" demiştim. Zira bunlar top 10 golü, gerisini düşünün artık:

https://www.youtube.com/watch?v=z12trBbmtBg

Pektemek için top 10 yapsak ne çıkar o ayrı.

beagle dedi ki...

:) James en son Biliç'in 4 de 4 de bambaşka dünyalardaydık. Gene aynı noktadayız. İnşallah bu sefer sen haklı çıkarsın da bir şampiyonluk alırız.

Haftalar derken sadece lig haftalarını kastetmiyordum. Kerim (Sağ kanat) ve pektemek'in iyi oyunlarını, kendilerini yedek ederek yanılmıyorsam Sosa'yı sokarak ödüllendirmiştik.

Şu maça biraz bakarsan olayın ruhunu düzünden anlarsın.
https://www.youtube.com/watch?v=h1_bOFqMXKk

İngiliz takımına kafa golü atabilen başka bir ikinci forvetimiz olduğunda da Pektemeki kenara atarız bana uyar. Kariyerinde başka kafa golü de yok deme bana :) :
https://www.youtube.com/watch?v=J28_um-NRNU

Mevcut olgunluklarında Töre, Olcay, Oğuzhan, Atiba orta sahasının beslediği Pektemek ve Gomez grubu, bugünkünden çok daha opsiyonlu hücum sağlayacaktır.

CDiS dedi ki...

Beşiktaş kariyeri boyunca Sivok kadar gol atan defansif forvet elemanı Mustafa Pektemek 'e burada Neymar muamelesi yapılıyorya, insan gerçekten hayret ediyor.

beagle dedi ki...

Neymar muamelesini acsana az. Beraber hayret edelim.

Adsız dedi ki...

Niye kafa golünü göz ardı edeyim hocam. Beşiktaş'ta 86 maçta 17 gol atmış bir "striker"dan bahsediyoruz sonuçta :) Aslında bu tam da Postiga istatistiği. Postiga'nın farkı La Liga'da da bunu başarmış olması.

Bilic'in yaptığı vital hatalar başka konu. Ama belki de en önemli hatası 55 (yazıyla ellibeş, yanlış okunmasın) maç oynandığı o sezonda son 4 maçla şampiyonluğun kaybedilmesinden de ötede, Cenk yerine sürekli Pektemek tercihleriyle herkesi kanser ederek puan kayıpları yaptırması oldu.

Sosa'nın geçen sezonki formsuz halini bile Pektemek'in iyi halini karşılaştırmam ben. Takım defansı diye bir olay var çünkü.

Feyenoord maçındaki hal sezona yansımış olsaydı zaten Pektemek kenarda duramazdı. Hollanda Ligini, kadayıf defansif halini vs işlerini de bıraktım, bilmem kaç lig maçında, Avrupa'da esamesi okunmayan rakipler karşısında nasıl beceriksiz olduğunu unutmamız mı gerekli.

İngiliz takımına kafa golü atmak şaka değil gerçekten bir farktır, zira bildiğim milli maçlarda halen golümüz bile yok kendilerine. Ama kapasitesine göre halen kötü olduğunu kabul ettiğim ve bunu bariz yazdığım Sosa'lı orta alanla (üstelik bu halde olacağını öngörmediğim halde yine de orta alana 1 değil 2 transfer lazım diyerek) o geçtiğimiz sezon yaptıklarımız ortadayken, istikrarsızlığı tartışmalı değil bariz olan ve bana göre temel futbol özellikleri eksik olan birini o sezonda kafa golü attı diye böyle örnek göstermek de neyin nesidir, orasını bilemem.

Bu arada kimse Gomez'i konuşmak istemiyor ama daha önce de değindiğim gibi 2 metre ötesine pas özürlü bir striker a sahibiz. Ha, son maçı istisna olarak ölçü almadığım için ceza alanında buldu mu yüzde 50 oranında yazar orası başka; Orao Gomez nasıl oyuncu dediğinde bunun tıpkısının aynısını yazmıştım zaten. Bu durumda mesele sadece Gomez'i ortalarla vs beslemek değil. Rakip ceza alanı civarı ve içinde varyasyon yapmak. Oysa siz sürekli 2 sezonda örneği 2'yi geçmeyen ve ikisi de rakibin bıraktığı boş alanlarlarda aksiyon yapabilen adamı öneriyorsunuz. E bizim zaten son vuruş arızalı ama buna rağmen kritik şekilde yazabilen Olcay'ımız var, defansı da var üstelik. Ki sezon başında onu yedek bırakacak birinin gerektiğini de söyledik ve konuştuk.

Dert tamamen orta alanda. Tolgay dönse bile 2. bir box-to-box pls. Oğuzhan halen bu konudaki potansiyeline ihanet etmekte çünkü. Etmek istemese bile oyun görüşü süreklilik arz etmiyor. Zaten buna da sahip olsa direkman en az 20 milyon avro. Zamanı var ve gösterdiği ivmeyle çok yakında olabilir, neden olmasın.

Adsız dedi ki...

Ekleme: Futbol peygamberi değiliz sonuçta. Daha önce söylediğim gibi Pektemek bu şekilde denense ve görebilsek keşke. Kadro malzemesi belli çünkü. Ben bildiklerimde emin olabilirim ama bu beni ters yüz edebileceği anlamında değil tabii. Neticede yazan herkes doğru gördüğü çerçevede emin olduğunu yazıyor.

CDiS dedi ki...

Mustafa Pektemek çalım atabilir mi? Hayır. Uzaktan şutu var mı? Hayır. Ceza Alanında düşmeden topa vurduğu pozisyon sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Hava topu hakimiyeti var mı? Yok diyebiliriz. Çevre Kontrolü ? Sıfıra yakın, o yüzden sürekli başına darbe Alıp durur. Hızlı mı? Değil. Hala 60 metreden havadan gelen topu göğsünde kontrol etmeye çalışan bir adamdan bahsediyoruz. Sosa sezona kötü başladı diye gömmeyin hemen adamı, hala bu takımın en zarif oyuncusu. Temposunu bulamadı o kadar. Takım tarihinin en golcü sezonlarından birini, en agresif hücum oyununu oynarken, burada Pektemek 'in dakika bile alamamış olması tesadüf mü sizce? Merak etmeyin bende çok bekledim olacak diye Pektemek. Ama olmadı, olmuyor, olmayacak, geçen sene Akhisar maçında son dakikada yakın mesafeden çaprazdan topu auta attığından beri olmayacağını anladım. Sizde yol yakınken bu sevdadan vazgeçseniz iyi olur..

beagle dedi ki...

86 maç mı yoksa dakikaya vurunca 45-50 maç süresinde 20 gol mü atmış? İlk 11 oranı çok düşük adamın. 11 oynadığı zaman da gol oranı yaklaşık 0.5 oluyor. Biraz maçkolik dakika hesabı daha insaflı olabilir. Ayrıca aynı adam mesela Feyenoord rövanşta kornere kafa koymuş gol atmış, totenham maçında penaltı pozisyonunda vardı falan. Savruk mu evet? Ama Necip infazı yapılıyor bu adama. Kantarın topuzu kaçtı.

10 numaradan almamız gereken gol oranı 0.3. Forvete yan ortalarda yardımı olmayan ve ceza sahasına girişi olmayan sosamız 0.12-15 gibi oynuyor Beşiktaşta. Yerine oğuzhan koysak iki israf bir arada olacak. Maç başı 11.5 km ya varan oğuzhanı orada kitleyip bir de gol bulamayacağız.

Pektemek 0.3 ü rahatlıkla bulur, bir sürü de ek pozisyon yaratabilir. Top kaybımızı da artırabilir. Bence de bakmak lazım.

planck dedi ki...

sosanın yerine bakılacak adam tipi batalla'dır. bursayla iyi geçinelim derken kavgalı olduğu dönemde almadık herifi, bir önceki sezon 41 maçta 19 gol/20 asisti vardı bursada. şimdi çinde yılda 3.5M€ya oynuyormuş.

Hasta ti dedi ki...

sosa'nin da pektemek'inde kafamizdaki hayalleri guzel. ama sosa'nin hayalini takimda oynuyorken kuruyoruz, pektemek'inkini oynamiyorken, ki oynadigi anda hayal mayal birakmiyor adamda. sosa'da hayal kurdurmasin artik, bende olmuyor. Şık bir oyuncu, o kadar. nobre etkisi yapiyor fazla hayal kurunca.

Coolio dedi ki...

@CDiS +1
@Hasta ti +11

turkkant dedi ki...

M. Pektemek şu anda hiçbir durumda Cenk kenardayken ilk 11'de sahada olamaz. O yüzden bu ihtimali geçelim.

Sosa gerçekten geçen sezonun altında oynuyor. O pas hatalarını yapacak oyuncu değil. Ya kafası dağınık ya da özgüven sorunu yaşıyor. Bu sene için çok kritik bir oyuncu, umarım bir an önce toparlanır.

BurkayJK dedi ki...

Sosa'nın eşi hala doğum yapmadı mı ya? Onunla alakalı olabilir. Geçenlerde (bir önceki milli araydı sanırım) gitti eşini gördü, o hafta daha derli toplu oynamıştı sanki. Başka farkeden oldu mu bilmiyorum. :)

Yorum Gönder

Ara