.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

5 Kasım 2015 Perşembe

Karne: Beşiktaş 1 - 1 Lokomotiv Moscow


Goller: Ricardo Quaresma (58')
En iyi üç: Atiba Hutchinson, Ricardo Quaresma, Andreas Beck
En kötü üç: Olcay Şahan, İsmail Köybaşı, Cenk Tosun

Karne:

Şenol Güneş6.2
Beşiktaş6.2
Lokomotiv Moscow5.5
Felix Zwayer5.5


Tolga Zengin5.2
Ersan Gülüm6.0
Luiz Rhodolfo5.9
İsmail Köybaşı5.0
Andreas Beck6.7
Atiba Hutchinson7.5
Oğuzhan Özyakup (83')6.6
Jose Sosa (72')6.0
Olcay Şahan (46')4.8
Gökhan Töre5.5
Mario Gomez5.8


Ricardo Quaresma (46')6.8
Necip Uysal (72')6.2
Cenk Tosun (83')5.1


Takım Ortalaması5.9

Anket: 59 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır.


28 Yorum:

hastati dedi ki...

@ james sneider
Bu sezon itibariyle bir kısım özet:

"
1) Hamuruna göre çabası yeterli olmayanlar: Sosa, Töre.
2) Çabasına göre hamuru yeterli olmayanlar: İsmail, Necip, Olcay, Ersan, Tolga, Kerim.
3) Eskiden hamuru iyi ve çabası gayet düşükken halen hamuru düşüş yaşadığı için çabası yeterli olmayanlar: Q17.
4) Hamuru ve çabasını birlikte değerlendirebilenler: Atiba, Rhodolfo, Gomez, Beck (Son ikisi de Alman antoni kuin, tesadüf olabilir mi).
5) Hamuru ve çabasını birlikte değerlendirebilirken halen olabileceğinin altında olanlar: Oğuzhan."
bayildim yoruma ama;
Gozumuzu kapatip "sosa"yi barcelonaya koyalim.hadi man utd'ye koyalim. bir dusunelim. gene ayni seyleri yapardi. daha fazlasi cikmiyor. sosa oyundan alininca 2 serbest vurusumuz bizim oyuncularla bulustu. tamam yakisikli oyuncu. guzel duruyor. ama on ic olamiyor, 10 numara icinse bugun fernandes'le kapisti(kotu manada tabi:))
Tore yorumuna katilmiyorum, herhangi bir ust duzey takimda dusununce baska canlaniyor gozumde. ismail'de ayni hatalarla devam eder baska takimlarda, ama hizli ve dikine gidiyor(ovmek istedim)
Olcay'insa hamuru deil cabasi sorun bizim icin. cabasiyla goz boyamasa, mumkunse yanlis presle rakibe pas acisi yaratip, yarattigi yerlere yetisme gayreti gostermese, kosu mesafesi dusecek, bizde her mactan sonra aaaa kosmus ama demicez.
necip,kerim necip'le kerim sadece...
tolga zaman zaman harika. bazen de annanem gibi. annaneye baglayinca ne yapsin uzanamiyo heralde diyoruz. biraz kustah galiba atlama konusunda.
ersan olayina karsiyim tamamen. yetenek ve uygulamadaki en iyi oyuncumuz. defansin onundeki toplara dalmasini da taktiksel olarak dusunuyorum. ama ersani gorunce mutlu oluyorum sahsen.
Q17 ise affedilebilir. bu mac icin:)
oguzhan ise baska takimda dusununce tam oturuyor. birtek o oturuyo aslinda


Adsız dedi ki...

@Hasta Ti

Kişisel olarak taraftarlığım objektif olmama engel değil. Sosa bırak geçtiğimiz sezonu, bu sezon bile ligde 2 maçta oynadığı oyunla Ridfanın dahil radarına girmiş bir oyuncu. Zaten bahsettiğim konu "oyuncuların yapabileceklerine karşın yapmadıkları". Sadece mevcuda bakmaksa capon balığı işine döner. Fernandes'le kıyaslamak başka konu da, bugünkü Fernandes'in gazla oynadığı haliyle bir fark yarattığını da şahsen göremedim. Bunca gaza rağmen orta alanda kaptığı toplar dışında (Necip de kapıyor) yine bireysel işler, yine kafasına göre takılmalar. Takım oyunu bağlamında Lokomotiv'deki 1-2 zayıf halkadan biriydi.

Töre'nin sahip olduğu çok şey var. İsterse kariyerinin sonuna kadar böyle oynasın, bu elindeki potansiyeli değiştirmiyor. Kısacası yine ve bakınız: "oyuncuların yapabileceklerine karşın yapmadıkları".

Olcay'ın sorunu bir şey göstermek değil. Halen takımdaki hemen herkese göre gayet asimetrik oynuyor. Sorunu neyse yine kendi mental halinde. Bugün kadrodaki hiçbir yedeğin onun girip dağlara taşlara attığı pozisyonlara girebileceğini net ve açık sanmıyorum.

Ersan bana göre takım iyi oynayınca daha iyi olma lüksü bulunmayan iki bölgeden birinde oynuyor: stoper bölgesinde. Diğer kaleci zaten. Bireysel anlamda görevi dışında ekstraları çok da fazla beklenmeyen bu iki bölgeden birinde oynarken yediği sarı kartın oluştuğu saha içi mevkisi ve golde Rhodolfo ile birlikte gösterdiği statiklik büyük zaafiyet. Defans oyuncusu yenetekliyse bunları yapmaz (Rhodolfo bu tip hataları her maç yapmıyor mesela) ve çabası varsa bi zahmet arkaya atılan top için en azından hamle yapar.

Maalesef kadronun bu şekilde eksik oluşmasını sağlayanlar nedeniyle eldekilere göre Q17'yi bu maçta affedebilirsiniz, ama çok değil 1-2 maç sonra yaptıklarıyla da yerin dibine batırabilirsiniz. Dolayısıyla objektifimizin tele zoom özelliği bu şekilde 5 metreye indirilmişse capon balığı olmamız da çok sorun değil aslen.

Huzeyfe dedi ki...

Iskender Bey bile 2 gol atti, biz iki gol atamadik Avrupada bu sene.

kokocambo dedi ki...

@Hasta Ti

Çünkü o duran topları oğuzhan kullandı, daha önce de demiştim o kullanmalı diye. Sosa ile isabeti geçtim, tehlikeli bile olmuyor.

kokocambo dedi ki...

Bu arada, Necip'in ceza sahası içerisinde hava toplarında ciddi etkinliği var. İki tane gollük pozisyon hazırladı. Atiba ile sürpriz kafacılarımız ama Necip ciddi manada etkili. +1'ini yapıştırdım hemen.

Adsız dedi ki...

Henüz bitmese de bana göre durumu anlaşılan Skenderbeu-SP maçı grubu karıştıran maç oldu (halen dk.70, 3-0 ve SP’de bir oyuncu eksik).

Bundan sonraki maçlarda biz İstanbul’da Skenderbeu’yu yener ve SP LM deplasmanında kazanamazsa tur bizim.

Yine İstanbul’da Skenderbeu’yu yenersek ve SP LM deplasmanında kazanırsa puan durumu şöyle oluyor:

1- BJK (9)
2- LM (8)
3- SP (7)

Son maçlar SK-LM ve SP-BJK olduğu için durum keleğe giriyor kısacası.

SK karşısında 3 puan dışındaki opsiyonlarla olay hayale girer zaten.

Yine Beşiktaş ve yine acayip işler. Hiç şaşırtmadı.

delgado dedi ki...

Şenol Hoca'ya güveniyorum, ama Pedro devam etseydi keşke. Bu Rhodolfo varken çok sıkıntı yaşayacağız sağ stoperde.

ideal 11 dedi ki...

1- şenol güneş artık günay güvenç e şans vermeli.

2- ismail ile olmayacağı çok net anlaşıldı.oyun bilgisi zekası yerlerde.kabak gibi ofsayt olacak pozisyonda resmen uyudu ve gol geldi.

3-oğuzhan forvet arkası oynamalı.net oğuzhan serbest oynamalı daha doğrusu.onun etkinliği bu şekilde artar.

4-ramon motta saha dışında sorunları yoksa takıma tekrardan geri dönmeli.

5-gökhan sola kü 17 sağa monte edilmeli ve ısrar edilmeli.

6-olcay semih şentürk rolünde sonradan oyuna girmeli.net yedekteki silah olmalı

7-devre arasına kadar necip atiba göbeği ile devam edilmeli.tolgay döndüğünde tolgay-atiba olur

8-rodolfo ersan ikilisinde ısrar edilmeli.zamanla daha iyi olacaktır.

EC dedi ki...

Oguzhan sahada daki dusunen beyin, calisan makina. Attigimiz golde ceza alani onunde karsilayip, tam 9 pas da sol koseden Gokhan ile ortaladik ve Quaresma kalecinin uzaklastirmasini iyi degerlendirdi.. Guzel vurdu Cingene..

Oguzhan anahtar pasi verdi sayilir. Gokhan Tore ne zaman orta yapmaya niyetleniyor o zaman iyi, ne zaman extra bir boklar yemeye kalkiyor, bir calim, bir calim daha derken, ne yapmak istedigini kendisi de unutuyor!

Besiktas da en kotu ve ne yaptigi hala belirsiz oyuncu - beyinsiz de denilebilir - Ismail Koybasi. Ofsayti bozmasi, takimla hareket etmemesi affedilemez.

Atiba bizim Kanada li orumcek.. Nazar degmesin..

Tolga bazen isteksiz, citkirildim takiliyor ama son dakikadaki kurtarisi onemliydi bize puani getirdi. O puan da Iskerbey in kazanmasindan sonra cok daha fazla onem kazandi.

Lokomotiv bizden once oynayacaktir 26 Kasim daki maci, saat farklari ve kis sartlarindan dolayi. Yenilmez diyorum ben ... O zaman sonuca gore de biz Iskender Bey i yener garantileriz.

Ersan ile Gomez keske konussalardi son pozisyonda..

teahead dedi ki...

Arkadaslar yine olumsuz bir hava var.bir de lutfen su oyuncularımıza boyle hemen sırt cevirmeyelim.ismaili mac icerisinde cok begendim.ta ki o pozisyona kadar.kufur ettim o pozisyonda ama boyle hemen adamı asıp kesmeyelim.bizim takım takım oyunu oynayan bir takımdır ve bu hallerine bayılıyorum.sadece skor farkı acmak icin hucumu cesitlendirmeliyiz.hepinize gunaydın bu arada..

QuaresmA dedi ki...

Evet İsmail bence de gol dışında iyiydi. İsmail biraz Quaresma'nın sol bek versiyonu gibi. Genelde ofansif anlamda iyi işler yapıyor ama çok iyi oynadığı maçta bile takımı yakma kapasitesine sahip. Ama defansta Quaresma karakterli oyuncu hiç çekilmiyor. Şu an Ramon'un önünde düşünülmesi tamamen Şenol Hoca'nın yerli oyuncu oynatma isteğinden. Evet yerli hocaların en kralı bile yerli oyuncuları kayırıyor.

Son olarak Trabzonlu top sakallı kaleciler hemen 2-3 maç iyi oynayınca "Ben oldum." kafasına giriyor ve topa bile uçmayacak özgüvene yükseliyorlar. Tolga'nın da kulübeye çekilmesi gerekiyor bir süre, Günay kaleye.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Olumsuz hava saha içerisinde de vardı, özellikle yediğimiz golden sonra ben kaybedebileceğimizi hissettim. Oyuncuların öz güven problemi hala devam ediyor gibi. GS maçını kazanarak o psikolojik eşiği atlarız herhalde..

Dün akşam gole kadar oyunu oldukça iyi götürdük, her şeyden önce Biliç'in takımının Liverpool karşısında oynadığı gibi, dikkatle ve sabırla oynadık. İlla ki bireysel hatalar oldu, olacaktır da. Ancak bunlar neticede oyunun o bölümünde (ilk 70 dk) kalemizde gole dönüşmemişti. Golü bulduktan sonra oyunu daha geride kabullenme fikri ile birlikte skor avanatajını kaybetmemiz kötü oldu, neyse ki gecenin sürprizi sayesinde şuan güvenli bir konumdayız bence.

Eğer dün akşam ki ilk 70 dakikalık oyundaki ciddiyetimizi ve sabrımızı korursak son maç formalite maçına dönüşecektir.

Bu arada enseyi karartmayalım lütfen, bu takım totalde sadece Trabzonspor'a, kötü oynamadığı maçta, kaybetti. Onun dışında henüz mağlubiyeti yok. O maçta da oyun olarak rakibimize yenilmediğimize dikkat çekerim..

beagle dedi ki...

Hocalar Rodolfo kotuydu ama bir durun. O gelmeden her korner, duran top ceza alanimizda karambol oluyordu. Beck ve Rodolfo eksiklerine ragmen yeterince iyiler. Sorun digerlerinde...

Unknown dedi ki...

Tüm blog yazarlarımız futbolu biliyor.avrupa futbolunu yakından takip ediyor,sistemleri biliyor 443-352.. vs.vs.
Bence bizim sorunumuz futbol ile bu kadar derin bir ilişkimiz olması.bir gece önce bayern münchen i izleyip ismail'den alaba veya marcello hayali kurmak,xavi iniesta lı barcayı ezberleyip kendi takımımızında atibanın oğuzhanın öyle olmasını istemek buffon ları cassias ları izleyip tolga da hayal etmek şenol hocadan ancelotti pep vs.olmasını beklemek..bizim sorununuz bu.eğer hayalimizde ki bjk olsaydı dünya da ki rakibimiz 3 tane olurdu.

Evet bende bu duygulara kapılıyorum maçlarda çoğunlukla fakat sakin düşününce gerçeği kabul etmeliyiz.ne motta ne tosic ne ismail ne de kalan futbolcular o hayal ettiğimiz takımın bireyleri olamaz. Ben bu beşiktaştan mutluluk ve heyecan duyuyorum bu sene.

Unknown dedi ki...

@Faruk Yesiltepe

Yuzde yuz katiliyorum. Bu forumdaki genel sorunu cok iyi anlatmissin, ben de farkli bir yorumda yazmaya calismistim.

Dunku maca gelince, takimin bu sene tahmin edilebilir bir oyunu var, zaaflari belli guclu taraflari belli. Bu cok onemli, 3 senedir bir "takim" gibi oynuyoruz, her sene ustune koyarak. Ve bu kadro turkiye ligi icin yeterli, ismail'e ragmen.


Benim endisem su: bu sene sampiyon olmak istiyoruz. uefa'da ilk16 ya da ilk32'de eleniriz zaten mesele degil mesele sampiyon olup seytanin bacagini kirmak ve seneye yeni stadimizda sampiyonlar ligine cikmak. Dolayisiyla "sonuc odakli" oyunu becerebilmemiz lazim. Yeri geldiginde maci uyutabilmeliyiz, rakip ilk golu yedigi zaman bilmeli ki ne yaparsa yapsin biz artik maci vermeyiz. Lakin hala bu goruntuden cok uzagiz. Istekli, istahli, tempolu bir "kolej takimi" havasindayiz hala. Gomez, Beck, Rhodolfo transferleri sonrasi bu goruntunun degisecegini sanmistim ama hayir. Mac icerisinde gelgitlerimiz, kirilgan anlarimiz var.


Son 5-6 haftaya 2 ya da 3 takimin kafa kafaya girecegi bariz olan sampiyonluk yarisinda bu goruntunun tipki gecen sene gibi bize cok zarar verebileceginden endiseliyim.


Zaitsev dedi ki...

o iyiydi bu kötüydü.. hepsini geçtim ben. golü attıktan sonra golü kalemizde görünceye kadar niye baskı yedik biz. niye gole kadar top tutan atak yapan adamlar top almadılar top tutamadılar.. yoksa kes cezayı ismail'e olsun bitsin.

Sosa, Oğuzhan ve Töre ayrıca biraz Atiba bu adamların oyun sıkışınca topla oyunu açıp takımı rahatlatmaları lazım. gerekirse yan pas gerekirse çalım. bu görevden kaçarlarsa dün akşamki gibi sorun yaşarız.

Motta'da el bombası İsmail'de. her an hataya müsait 2 oyuncu. Motta'nın artısı durduk yere gördüğü kartlar ve yaptırtığı penaltılar. 2sinden biri oynayacaksa İsmail oynasın.

ismi geçen oyuncuları korumak için değil genel bir yaklaşım olarak söylemek istedğim birşey daha var ki o da bazı oyunculara karşı da biraz yavaş olalım. İsmail 2 senedir kulubede oturuyordu. peş peşe 2-3 maç oynamamış senelerdir. sahaya çıktığı gibi hazır olmalı.
Miloseviç bize geldiğinden beri ilk 11de U-21 ve 1-2 milli maç oynadı. zaten sakatlık geçirdi uzun süre. Temmuzdan beri hazırlık maçı harici ilk 11 maçı yok.ilk kez 11 çıktı Miloseviç'ten birşey olmaz moduna bağlanıyor. Milo'yu gömüyoruz. Kerim 10-15 maç arayla ilk 11 oynarsa Kerim'i bu yaklaşımla hep eleştiririz. adamları 5-10 dakika oynatırsan veya 6 ay/2 sene filan oynatmayıp sonra zart diye oynatırsan hata yaparlar ve bunu her seferinde yaparlar. Ben Töre'yi, Oğuzhan'ı, Ersan'ı eleştiririm ama Milo'yu, Kerim'i hiç eleştirmem. İsmail içinde biraz daha beklerim.

Unknown dedi ki...

O görüntüyü bu sene ç.rize maçında görebildim sadece.oyunu 1-0 yaptıktan sonra adamlar orta sahayı geçemediler.bunu dün gece ki maçta göremedik.gereksiz telaş panik havasına girdiler biliç dönemini anımsadım 1-0 ile 1-1 arasında ki beşiktaş'ı. Benim düşüncem de senin ki ile aynı avrupa da pek başarılı olacağını düşünmüyorum.asıl olan şampiyonluk ki bence bu sene şeytanın bacağını kıracağız.son gs maçına kadar da devam etse bjk nin o maçı alıp şampiyon olacağı düşüncesindeyim.bu oyun kurgusu ile geçen sene ki duruma düşeceğimizi sanmıyorum.hatta abartıyorum kayıpsız bir derbi sezonu bizi bekliyor..(trabzon maçları derbi değil)
Saygılar.

Ekrem Ph.D. dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ekrem Ph.D. dedi ki...

Bazı arkadaşlar telaştan panikten geri çekildi takım falan yazmışlar. Orada sorun o değildi, takım 1-0'ı alana kadar inanılmaz efor harcadı ve doğal olarak yoruldu. Skoru alınca biraz ekonomik oynamak istediler ama orada da İsmail'in acemiliğiyle gelen bireysel hata işi bozdu. Sorun psikolojik değildi yani dünkü maç özelinde, eforla alakalı bir durum bana göre. O yüzden eforlu oynadığımız bölümlerde 2 farkı yakalamamız sonuç açısından çok önemli.

Bu sene Fb'nin de birçok maçta Anadolu takımlarından baskı yiyor diye eleştirilmesinin sebebi bu. İnanılmaz presle baskıyla resmen kavga eder gibi oynuyorlar ilk yarıları kadıköy'de, 60-70'den sonra falan o tempoyu devam ettirmek imkansıza yakın olduğu için oyundan düşüyorlar...

QuaresmA dedi ki...

Şenol Hoca'nın Avrupa Kupaları için doğru teknik direktör olup olmadığı tartışmalı. Yıllaaar önce Aston Villa'lı, Lazio'lu, Küçük Orhan'lı zamanlardan beri Avrupa'da başarısı yok. Başarıyı bırkalım, Trabzon'u gücüne uygun bir yere taşımışlığı da pek yok Şampiyonlar Ligi'nde oynadıkları sezon hariç. Oynattığı oyun her ne kadar ligimize epey uygun olsa da Avrupa için uygunluğu tartışılır. Bunun sebebi ligimizin Dünya futbolunu aşağı yukarı 5 yıl geriden takip etmesi. Biliç Avrupa maçlarında takımda ne kadar kazma varsa oynatır İngiliz takımlarına karşı bile fiziksel üstünlük kurardı.

Beklenen Avrupa başarısı Şenol Hoca'ya nasip olmayacak bence. Ondan bir sonraki hocaya nasip olma ihtimali daha yüksek.

turkkant dedi ki...

Benim esas anlamadığım, gol yediğimiz pozisyonda bile adamın karşısında Atiba vardı. Ya adam orta saha oyuncusu, normalde ceza sahasında o pozisyonda birebir stoper olmalı. Hatta daha ötesi, Real'i izliyoruz, atak sonrası orta sahada stoperler topu kesip atak devamlılığı sağlıyorlar, bizde o işi de tamamen Atiba yapmakta.

Sürekli önde oynama çabasından ben büyük haz alıyorum. Hocayı çok da takdir ediyorum. Ama şöyle bir gerçek var.

Şu soru bizim meseleyi tam özetliyor. Tüm orta saha ve ön oyuncularının 10 üzerinden 10'luk performanslarını hiç izledik mi? Bu sene ya da geçen sene hepsinin izledik. Peki arka dörtlü ya da kalecinin hiç 10 üzerinden 10'luk perfomansını anımsıyor musunuz? Ben hatırlamıyorum. Daha hiçbiri için "müthişti" kelimesini kullanamadık, bunun sebebi form durumları değil, kaliteleri...

Adsız dedi ki...

@Zaitsev

Maç sırasında orta alan düşünce hocanın değişiklik yapacağı barizdi ve Necip'in Sosa'nın yerine gireceğini yazmıştım, yanılmadım. Oysa herkes biliyor ki Oğuzhan orta alandaki görevinden daha ileriye itildiğinde bir fark yapamıyor. Orta mesafe pas yüzdesi yüksek iken bu kısa mesafeye geldiğinde aksamaya başlıyor. Artısı 70'den sonra oyundan düştüğü de kabak gibi gerçek ve Necip'in girdiği dakika 72. Bu yüzden bizim halen bir orta alan oyuncusuna ihtiyacımız var. Bu oyuncu ne 10 numara ne de Veli değil. Sağlam bir box-to-box. Tolgay'ın dönüşü sanıldığından uzun sürer. Acele edip ligin 2. yarısının başında sahaya sürersek de büyük risk almış oluruz, hem takım hem de Tolgay'ın futbolculuk kariyeri adına. Detayını bilmiyordum, bakınca çapraz bağ şöyle bir olay:

http://www.drozguruysal.com/wp-content/uploads/2013/07/ocb_anatomi.jpg

Görünen çok korkunç bir yer ve bu yüzden futboldaki en ciddi sakatlık sıralamasında ilk 3'te. Tam düzelmeden yükleme yapmak tekrar kopmasına yol açabiliyor ki böyle bir durumda futbolu zaten unutun da, günlük işlerde bile ciddi sonuçlar ortaya çıkabiliyor. Aslında: niye devre arası transferde kastık ve halen kasıyoruz anlayabilmiş de değilim. Elinoğlu orta alanda 10 oyuncu barındırır bizim eksikliklerle sorun yaşadığımız geçen sezondan 2 oyuncumuz eksildi ama hala dert yok sıkıntı yok modunda davranılıyor. Gerçekten anlaşılmaz. Kimse kusura bakmasın ben bu konuda tahtaya önce hocayı yazarım.

@QuaresmA

+1

@turkkant

Beck ve occasional Rhodolfo hariç +1 (4'te 1,5 ediyor, kaldı 2,5)

Not: İsmail bu sezon kaç maçtı ki yazılmış. Bu konu sadece kadroya yeni katılan oyuncular için geçerli. Sakatlık döneminin kısa süre sonrası oynamaya başlamadı, kadronun çoğunu tanıyor ve bazı bireysel emarelerin bununla hiçbir ilgisi yok. Neticede Beck bu kadroyla kaç resmi maç oynadıktan sonra böyle performans gösterdi ki; takip edebildiğim 3 lig maçı ve alışana kadar bu 3 lig maçında da vasatın altına düşmedi.

beagle dedi ki...

Çok iyi bilenlerden biri olarak, Beşiktaşlı arkadaşlarımla paylaşmayı, tartışmayı, çekişmeyi bazen de ortak akıl çıkmasını seviyorum. Bunu yapmayacaksak zaten grıtlak patlatmanın anlamı ne.

Neyse aynı önceki senelerdeki gibi iyi görünen maçlarda açıklarımız görünüyor. 5lik Antalya maçında güçlü bir Beşiktaş yoktu. Eldeki malzeme yoğuruldukça Beck,Rodolfo,Gomez itirazsız oturdu. Töre sağdan sol açığa transfer olacak gibi. Oğuzhan-Atiba olmazdan, çok iyi olura geldik. Bence Tosiç de Ismayıl yerine dönecek. Sıkıntı Sosa'lı takımın Sosu eksik. O el belde kontenjanı Sosa'dan alıp destek santrafora verebildiğimiz gün işler iyiye dönecek. Gomez'i oğuzhanı, töreyi keyifle izleyebileceğiz.

Adsız dedi ki...

"İsmail bu sezon kaç maçtı ki yazılmış" yerine "İsmail bu sezon kaç maçtır oynadı ki yazılmış" olacak, özür diler düzeltiriz.

Adsız dedi ki...

@beagle

Opuhan bu takımdaki orta alanın hücum gücünü taşıyacak halde değil henüz. Sosa özellikle son maçta gayet yavaştı ve pek fazla bir iş yapmadı, ama buna rağmen önemli derin toplar attı. Bu başarılı performans gösterdiği anlamına gelmez; bırakın hücumu, bu maça kadar önemli fark yarattığı ve genelin görmekte zorlandığı defansif işlerde de eksik kaldı. Olay şu: Oğuzhan orta mesafe pas oranının yüksekliğine karşın henüz böyle bir iş yap(a)madı. Gomez'in bu işe ne kadar yatkın olduğunu ise Kasımpaşa maçında gördük.

Oğuzhan'da gördüğüm temel eksiklik ise bu değil. Kalabalık takım defansı karşısında oynarken, yani yeterince açık alan bulamamışken oyunu 180 derece yönlendirmede zorlanıyor. Ligde ilk 2 hafta oyunu terse çevirme anlamında bazı pasları olmuştu ama o zamandan bu yana bir örneğini pek göremedim maalesef. Başarısız olduğu anlamına gelmez, tersine bu sezon geçen sezonki oyununun üstüne çok koyarak oynuyor. Ama hala yeterli değil. Zira misal LM maçında başarısız bir maç geçiren Sosa'dan daha az tehlikeli pas attı.

Peki tehlikeli uzun pas ve oyunu yönlendirme eksik, o halde yaptığı görülen 5 asist ve 2 gol ne oluyor. Asistlerin 3'ü ilk haftaki Mersin maçından ve sadece biri kısa mesafe ara pas. Bu konuda kendini geliştirdiğini söyleyenler olabilir, ama üşenmeyip ligtv özetlerini izleyenler fark edecektir ki, rakip kalenin midesine girecek kadar içeriye girebilen takım arkadaşları sayesinde bu. Gerçek performans için şahsen ceza alanının hemen dışına bakarım. Zaten takım arkadaşları bir daha bunları yapamadığı için örnekleri olmadı. Gelelim diğer asistlere: bir diğeri Antep maçında ceza alanı dışından Gomez'e yan pas atmak, sonuncusu ise Olcay'la verkaç (koşu yoluna ya da ayağına pas değil; hani kornerden gelen topu kafayla aşırtan Olcay'ınki asist değil diyenler vardı ya). Attığı gollerden biri frikik, diğeriyse penaltı.

Mesele bunları eksik görmek değil, rakibe göre değerlendirmek. İşte şimdi zurnanın zart dediği yere geliyoruz. Her rakip Mersin ya da Antalya gibi bayıra karşı efil efil durmuyor ya da kapanma işini profesyonelce yapabiliyor ne yazık ki. Bu gibi durumlardaysa oyunu yönlendirebilmek ve ara paslar çok daha ön plana çıkıyor.

Kısacası, Hasta Ti demişti, bir tek Oğuzhan'ı enternasyonel ortamlarda oynarken düşünebiliyorum diye, bense tam tersini düşünüyorum. Daha da kısası: orta alana transfer şart.

beagle dedi ki...

Bence sorun hücum formasyonumuzu hem huni gibi daraltan hem de santraforu yalnizliga mahkum kilan sistemimiz. Rakip ceza yayi ile orta saha arasinda kuru bir kalabaligimiz var.

Oguzhan ingiltere gecmisli ve daha ilk macinda ters kanada pasin krallarini atmisti. Onun verimi artar da Sosadan bir cacik olmaz. Mc deil, kanat deil, Ss degil, sutu golü olmayan amc??? Ama kötü oyuncu deil :))))) Sivokun orta saha hali. Gecelim abicim Ali Gultiken bulalim yoksa koyalim Pektemeki, aksin tore soldan, yapsin ortayi rahat rahat gol atalim.

Adsız dedi ki...

@beagle

Keşke bahsettiğin ideal oyunda Sosa bir nane değilken Oğuzhan da o müthiş farkını gösterip bırakın sonuca gitmeyi, ilerdekilerin heba ettiği pasları atabilseydi. Bahsettiğimiz vasat bir Avrupa Ligi takımıyken ilk maçtaki performansının 3'de 1'i halde oynarken bir de. Yoksa melekler dişi mi erkek mi işlerine de bakarız. Sorun değil mistik konuları da severim şahsen.

Yorum Gönder

Ara