.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Ekim 2015 Salı

STSL 10 Beşiktaş - Kasımpaşa




Tarih: 30 Ekim 2015 Cuma , 21.45

Stadyum: Basaksehir Fatih Terim

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır ( Geçen sezon : BJK 5g 1m / KS 3b)

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:   Tolgay Arslan , Veli Kavlak /  Orhan Şam , İsmail Ayaz

Cezalı Oyuncular :  Ersan Gülüm / -

78 Yorum:

hastati dedi ki...

"necip ouhhhohhh" muhabbetleri azicik bayatladiysa, sunlari da eklemek lazim bence; atiba(muthis ama mevkisiz oyuncu) ve yanindakinin ve kendisinin arkasina gecen her top hoplatiyor bizi. on liberosuzluk denen seyi en ust seviyede beceriyoruz, 10 numarasizlik(acayip bir defans anlayisi olustu her takimda,canak anten icat oldu defans oyunculari akillandi diyebiliriz-yabanci ligler,benzer pozisyonlar,gorerek gorenme,cogu zaman yasayarak ogrenme felan...) ve de topsuz oyunu bilmeyen rakiplere karsi idare edecegiz gibi lig sonuna kadar.
Ama 4-2-3-1 gibi 10 numaralarin ve ondekilerin yanlizlastigi bir takimda sosa manken edasiyla topun basina gecer, kanatlardakiler de "kardesim anca bu kadar oluyo-yanlizim ben buralarda" gibilerinden bolgelerinde takilir. Senol gunes kanatlari bazen ciftliyor felan,degistiriyor biseyleri, belki de ters ayakli ters kanatta kalmasin diye oyuncularini kandiriyor, rakibi kandiriyor diyemiyorum cunku bos kalan kanada uzun top felan denemiyoruz hic.
Bence top kullanmakla calmak arasinda, topsuz oyunla toplu oyun arasinda denge %60 bizden yana(en iyi takimi goz onunde bulundurursak-bence sampiyon GS). Bence de top calalim,topsuz kosu yapalim(yani topu evelemeyelim) ama box-to-almost box Atiba'nin evrimlesecebilecegi tek yer 4-3-3 olmali harika bi takim olacaksak. necipte orta sahasi dusmus, calim kabiliyeti dusuk takimlara karsi denenebilir(daliyor yoksa, antalya macinda felaket 2 frikike sebep oldu), ki bu macta atiba emareleri gosterdi(topu gelis hizina/yonune gore ayagina almak gibi acayip bisi yapiyor ya atiba,vucut calimi felan)
On libero(Obi mikel haberleri dogrudur umarim) takimimizin eksigi gibi senelerdir. oyun evrimlesti, liberonun onu arkasi mi kaldi demeyelim; harika bir takimdan bahsetmiyoruz. Bir tik nasil ilerler diye dusununce, sosanin noksanini,kanatlarimizin yanlizligini- alan daralana kadar vazgecemedikleri top sevdalarini- bir adet "iyi" oyuncu duzetebilir gibi dusunuyorum...
Kasimpasa'yi da bu sene hic izlemedim. gecen sene 10-15 kadar macini izledim. Gerisi duzelmis ama gecen senenin ilerisi hala duruyor galiba. O on taraf ya bizim sahamizda olmaya calisacak(hata olur,becerezler), ya da sıkılıp bir yerden sonra "bunun icinmi ciktik sahaya" diyip denemelere girecek. Bence kolay mac olur, zira riza hoca genelde takim oyunu isticek, oyuncular da William Wallace'a baglicak:)

Adsız dedi ki...

Öncelikle: Necip olayı sadece duruma ve oyuna göre bir değerlendirme değil. Şahsen yapacağım en son şey bu. Rıdvan bile Beşiktaş'ı yerlere göklere sığdıramazken eksik yorumluyor, o derece. Bu takımın gelişimi sadece topun peşinde koşmak değil, doğru zamanda doğru işler yapmakla ilgili. İşte bu yüzden bireysel yetenekleri sınırlı olsa da Olcay çok önemli, işte bu yüzden Necip gollük pasları son devrede verdi ve daha öncesinden kahramanlığa girmedi, vs.

Atiba default olarak bir box-to-box değil ama son maçta öyle oynadı ve Necip'in olma şansı hala var. Zaten kimse Atiba'dan böyle olmasını da beklemiyor, beklemezken de son 2 lig maçında yüzde 95'in altına düşmeyen pas yüzdesini es geçmiyor. 10 numara ligin en dibindeki takım karşısında bile boş okey tadında bir mevki artık. Zira artık hiçbir takım sazı tek başına ele alıp 5 oyuncuyu çalımlayan oyuncuya ne alan ne de imkan vermiyor. İyi de yapıyorlar ve ligimizin dünya futbolundaki gelişmelerle en büyük kesişmesi de bu zaten.

Olay şu: Beşiktaş taraftarı acayip bir şekilde evrimleşti. Bahsettiğim şu bu eksikliklerle tamamlanamayan mevkileri de hesap edip buna göre düşünmek. Zaten hoca da bu şekilde hesap kitap ediyor. Bu nedenle hala Sosa bekleniyor. Yoksa bu taraftar devre arası için orta saha dedi durdu. Keşke sağlam bir adam alınsaydı da Sosa'ya hatta gerektiğinde diğerlerine de mahkum olmasaydık.

Topsuz oyun dersek bunu halen ligde en iyi Beşiktaş yapıyor; en iyi yapan oyuncusu ise Olcay. Düşünün ki İsmail'in topu depmeyle defans yapma arasındaki farkı bilmeden yaptığı hata ileride kalmış Olcay'a çıkarılıyor. Oysa bahsettiğimiz pozisyon bir tercih değil topla oynama zorunluluğu. Sen orada ve rakip de orada. Öyleyse niye Tosic'e kızıyoruz? Aynı vital hatayı yaparken kalesine gol attı diye mi.

Daha önceki görüşlerim değişmedi, 4-3-3 bu kadroyla intihar demek. Olcay dışında oyun alanı 20 metre olan kanatlar ve tek taraflı hücum yeteneği olan beklerle bu kaçınılmaz. Millet ceza alanı ve civarı aksiyonları görürken arka taraftaki emeği hep göz ardı ediyor nedense.

Adsız dedi ki...

"tek taraflı hücum yeteneği olan bekler" derken sol bekten bahsederken beynelmiyel olmuş. Beck asla bu kategoride değil. Geldiğinden beri üstüne koyarak oynuyor derken daha da üstüne koyası var, bekleyin ve görün.

EC dedi ki...

Var bir arabesklik bu takimda.. hala Quaresma sevgisi ( pozitif oynayinca, herkes group , hakkini da veriyor ) bir de gereksiz Ismail aski. Ismail 4-5 sezondur bu takimda bir gram bal yapmadan, maas aldi durdu. bu yil ilk kez - son 2 mactir- daha derli toplu duruyor. bence hala savruk, ne yaptigini tam olarak bilmiyor..

Tore konusunda konusulanlara katiliyorum. Sosa yi fazla elestiriyoruz, bence takima katkisi hala pozitif, gol atamadi, assist yapamadi ama ilerde Gomez ile presi yapan, baslatan oyunculardan biri, top da kapiyor. o bence hala takim icin iyi bir klas.

Kimse artik Kaleci Cenk I konusmuyor, arabesklik darken tam da bu konuya parmak basiyorum. Senol Hoca 40 yillik futbol kariyerinde baktiginda, kimin kaleci olup olmadigini anliyor sanirim.

Su an takim dogru yolda, hala ogreniyor, hala gelisiyor... Hoca bile Cenk ve Gomez ile birseyler denedi. Gomez sakatlanir da bir gun diye ( allah korusun ) Peksimet ve Cenk ikilisini de denedi, skoru aldiktan sonra. Gelisiyor o da ogreniyor ve su ulkede bence Terim ve Denizli kadar ovguyu hakediyor, Ulkenin Dunya Ucunculugu apoleti onun omuzlarinda. ama Besiktas geldigi icin popularitesi biraz artti ama hala renkli medya yeterince hakkini vermiyor..

bu hafta da rakibimiz dunya devi Cuneyt Cakir.. Avrupa da super olup, Turkiye de eyyamin allahini yapan Mr. Cakir.

Kart ile dograsa, penalty vermese ( ki vermiyorlar 10 hafta oldu ) ama adam dunya devi denilecek ve mazur gorulecek..

dikkatli olunmali.. ben Sarisinlarin lacivertlisinin bu hafta da tokezleyecegini saniyorum.. OsmanliSpor akilli oynuyor...

Adsız dedi ki...

@EC

Çok yazıp sildikten sonra: +1

hastati dedi ki...

@ james sneijder
Benzer seyleri soyluyor olsakta, soylemiyoruz gibi yapacam:)
4-3-3 olamaz, ama V.atiba'li(veli/atiba) ya da N.atibali(necip/atiba) 4-2-3-1'i degistirmeye ugrasalim. mesela :)
4-3-3 icin; orta 3'lunun ortasi, bilinen on libero, aile babasi gibi olmali; nazlanmicak, trip atmicak, takima uyum saglicak, ugrasacak, mumkunse uzun ve fizikli olacak-babam kocaman dicek evlatlari- yanindakilere guven vercek, yonlendirecek(yavrularim okuyun, meslek sahibi olun dicek) :) ondekiler de arkadamda nasil olsa babam var diyip yuzunu kara cikarmicak. Ben boyle bir baba transfer edebilirmiyiz bilmiyorum(Obi Mikel sevdam olsa da) , ama evlatlar iyi kotu belli. Atiba box-to-almost box ve de ikinci evlat oguzhan almost box-to box. arkada baba sevkatini veren birtek rodolfo var simdilik. O da amca gibi, baba yarisi:)
Eksigimiz defansi tam yapamayan, bolge ve top arasinda gidip giden fiziksiz(zaman zaman harika olsalar da) oyuncularimizi arttirma cabamiz. N.atibali oyunda bunu biraz asmamizin sebebi de necibin bolge kontrolunden cok(veliden de fazla) top calma pesinde olmasi. Iste necibin topunu calacagi oyuncular da azicik kivirinca,necip faul yapiyor, barajda hangi oyuncular var, uzunmu kisami, frikik atilirken; mesela gomez besiktasli durusu gosterdimi(zipladimi,topa Burun mu/Şakak mi gosterdi) diye bakakaliyoruz.
Katiliyorum topsuz oyunu almanya alt yapisi gormus oyuncularimiz tabiki arttiriyor. Oyle ki rakibin dizilisi hep yanlis gorunuyor oyunun bizle alakali bazi yerlerinde.
ama asil olan; oyuna giremiyor beklerimiz, top bizde hep kanatlardan beton etkisiyle donuyor. (hepimiz mahallemizdeki duvara top atmisizdir. bazen burnumuza carpmisligi da olmustur:) )
cilgin cocuk iso:) daha Caner Erkinvari donusler yapmaya calissa da(irakip sahada olmali tabii-bazen bizim kaleye dogru yapiyor-eyvah eyvah!!!), ama beck toplu oyunda tam beton etkisi yapiyor. (harika defans yapsa da)
Iste o on liberomuz beton olsun. kalitesiz oldu diyelim,donen toplar almanya alt yapisi gormus oyuncularimizi buluyor elbet.
ya kaliteli olursa ?
"boyle soruyorlar ya" diyor ya Şota:)
Sosa'yi ise on libero babasi yurt disina yollamis, su urunleri okusun diye(benzetmelerde hata olmaz); muhendis edasiyla takiliyor. Sosa'ya da baglamadan edemicem:)

Adsız dedi ki...

@Hasta Ti

İşte neticede herbişey eldekilere bağlanıyor ya. Fizik kurallarıyla başka türlü de olamaz ki zaten.

Bu sistemdeki defansı ve takım defansını da es geçerek söylüyorum.

4-3-3 sistemini başarılı oynayan tüm takımlara bakın, hepsinde hücumda verimlilik esas. Yani kısacası gol dağılımı. Golleri atan en az 8 oyuncu sayarsınız bu takımlarda. Nedeniyse: Hani o ortadaki 3'lü körük gibi gidip geliyor ve ilerideki 3'lü ile birlikte organizasyon yapıyor; tıpkı bizde olduğu gibi onların karşısına da farklı defans uygulayan takımlar çıkıyor. Böylece orta alanı hızla geçmen pek bir şey ifade etmiyor, ötesini de yapman gerekiyor. Zira halen Beşiktaş bununla fark yaratıyor ama ötesini orta alanda kalabalık durarak başarıyor, çünkü ligimizdeki takımların geriden çıkışları çok akıllıca olmadığı için dönen toplarda top çalabiliyor.

Bu sistemi iyi uygulayabilenlerin becerisi ise sürekli başarılı şekilde alan değiştirmelerinde ve böylece skoru asla sadece ilerideki 3'lüye bırakmıyorlar. Topu hızla ileriye taşıyalım, tamam, zaten diğerlerine göre en iyi yaptığımız iş bu. Ondan sonra tek konu ilerideki golcüye topu ulaştırmaksa orada kalıverirsin işte. Olcay dışında derken, içeriye yani rakip ceza alanına kat eden oyuncun yoksa ve yine ve yeniden malum olan eksiklerle ve mevcut kadroyla olmaz o iş. Kaldı ki bir de iyi kapanacak takımlar söz konusu. Bir de beklerin çok iyi hücuma katılmaları gerekiyor ki o konu bizde evlere şenlik zaten.

Yoksa herşeyden bağımsız hangi oyun sistemini istersin deseler bunu söylerim ama bizde olmaz.

İlla olur derseniz de buna kolay uyum sağlayacaklar: Atiba, -formunda olursa- Sosa ve Olcay. Daha başkası yok maalesef.

turkkant dedi ki...

Bu arada yorumlarını çok beğendiğim Fehmi Besler güzel bir yorum yaptı. Ligde ve Avrupa'da 13 maç oynamışız dördünü kazanamamışız. Bu dört maçn diğer dokuz maçtan tek farkı şu, ilk golü biz yemişiz. Yani ilk golü yediğimiz hiçbir maçı kazanamamışız.

Herkes bizi şu an yere göğe sığdıramıyor, ama bu pohpohlama oyuncuda oldum hissi yaratmamalı. Kapanan takımları açamakta sıkıntılıyız. Sneijder güzel yorumlamış bunu

- Kanat forvetlerin ceza sahasında santraforu ikilime özellikler pek yok. Sadece Olcay -ki o da çabuk oyunda etkili, Podolski gibi kanat ortasına kafa vurmaz. Töre pozisyonuna göre çok az gol atıyor.

- Beklerin hücuma katkıları şu ana kadar kısıtlı. İsmail de o özellik var, ama sonuç henüz yok. Beck ilk defa yaptı, fişi çektik.

- Duran topta hünerli bir takım değiliz.

Bence orta dönemde takım planlaması (ofansif bek, golcü stoper, iyi duran top kullanan oyuncu vb.) buna göre yapılmalı.


Emrah dedi ki...

Kasımpaşa ligin en az gol yiyen takımı. 3 gün boyunca sabah akşam duran top ve uzaktan şut çalışmamız lazım.

Adsız dedi ki...

Kasımpaşa’nın yediği goller:

3.hafta Gençlerbirliği maçı: duran top (frikik)
4.hafta FB maçı: duran top (korner)
6.hafta Rize maçı: duran top (penaltı)
8.hafta Sivas maçı: duran top (frikik)
9.hafta Bursa maçı: durmayan top (Cucak’ın geniş ortasına Necid’in kafası)

1’den fazla gol yedikleri bir maçları yok. Sert top oynuyorlar.

Aldıkları 14 puanın 7’sini deplasman maçlarında almışlar (2 maçta G.Antep ve Eskişehir’i 3’leyerek). Kontraları zalım olabilen bir takım.

Attıkları 10 golün dağılımı:

Scarione -3
Eren Derdiyok -2
Adem Büyük -1
Del Valle -1
Titi -1
Andre Castro -1
G.Antep kendi kalesine -1

Kısacası tam bize göre rakip :) Tikkatli olmakta büyük fayda var.

Öte yandan ikinci baskı olacak ama: box-to-box olsun, sağlam pas trafiği sağlasın, güçlü ve hızlı olsun, duran topları iyi kullansın, yaşı genç olsun ve bizim olsun; Alman altyapılı gurbetçi koleksiyonu için iyi seçenek:

https://www.youtube.com/watch?v=4SXyQZsid0I

Hertha’da bölgesinde yeni transfer Darida ve Skjelbred var ve asıl süreleri onlar alıyor. Bu yüzden 6 maçta 271 dakika süre alabilmiş. Bas 3 milyonu al gitsin. Takımdaki gurbetçi sayısı ve Gomez-Beck faktörüyle uyum sorunu filan da yaşamaz. İçe doğru patlamama garantili.

Unknown dedi ki...

@turkkant

Ilk golu biz yedigimizde "kazanamamak" hos degil ama ucunu kaybetmedigimizi ve hepsinde o ilk gole cevap verebildigimizi unutmayalim. Fener 2-2 yaptiginda momentum ve moral onlarin lehineyken sakince pas yapip muthis bir organizasyonla Gomez'in yazdigini unutmayalim.
Bu takim gecen seneye gore ciddi asama kaydetmistir ve zaten gecen seneki performans son 5 haftaya sampiyonlugun favorisi olarak girmemize yetmisti. Gs kan kaybetti, fenerin hali ortada.

- iki tane kanat forvet olabilecek mevki var zaten. Biri senin de soyledigin gibi Olcay bu konuda ligin en iyisi. Gokhan Tore'nin de 10 gole yakin atabilecegini, ceza sahasi icine girip sikisan maclari cevirebilecegini unutmayalim. Gecen sene Bursa'ya attigi gol mesela - her "kanat forvet" atamaz.

- beklerin hucuma katkisi konusunda haklisin. Beck gelisiyor, Ismail bu konuda Tosic'ten iyi ama rakiplerimizde Gonul/Erkin oldugu icin gerideyiz. Bu durum kapanan takimlari acmamizi da zorlastiriyor.

- Fenere duran toptan iki gol attik, antalya macinda gol duran topun ardindan geldi. Rhodolfo aslinda bu konuda cok iyidir. Potansiyel var, enseyi karartmayalim. Ayrica Sosa/Oguzhan gayet duran toplari kullanma konusunda.

Takima defansif yonu kuvvetli, iyi bir ortasaha gerekiyor. Defansif ortasaha degil. Atiba'nin da yedeklenmesi lazim sonucta. Tolgay'dan bu sezon verim beklemiyorum :(


Bence hakikaten Real/Barca gibi oynamamiz gerekiyormuscasina standartlar belirleyip su olaganustu tabloda gereksiz elestiriler yapmayalim.

Murat dedi ki...

Bu mac icin Rhodlfo partner adayınız kim?

Benim olasılık sıralamasına göre

Mantıksal

1 Tosic
2 Milo
3 Necip
4 Eskobar

Duygusal

1 Milo (sadece görmek istiyorum bu Isvec milli cocugu)
2 Eskobar (niye bu kadar agırsın ve yavassın be oglum)
3 Tosic (adam milli takımında stoper)
4 Necip ne bileyim

Siz ne diyorsunuz?

planck dedi ki...

Milo'yu görelim hem de duran top avantajımız olur. Ama tosiç de oynasa şaşırmam zira hoca miloyu rodolfonun yedeği olarak tutuyor bence, yani rodolfo cezalı olsa tosiç veya pedro ihitimallerini düşünmezdim.
etiket şık olmuş bu arada :)

Murat dedi ki...

Duran toplarda avantaj olması için topun önce topa en yakın durumda olan defans oyuncusunu geçmesi lazım.

Ben halısahada korner freekick falan kullanmazdım yorulmaya basladığımda, hissederdim destek ayağım bile gücsüz hissederdi gectim vurus yapacağım ayagımı. Boyle bireysel bir sorun mu mevcut takımdaki oyuncularda acaba, yetenekleri körelten.

Bu takımda duran topları en iyi kullanacak adam sol ayagıyla Töre'dir bence sonra akıllı olmasıyla alakalı olarak Oguzhan derim.

beagle dedi ki...

Turkkant'ın sorun özetlemesi +1

Ama dikkat. Olcay gol atıyor ama hızlı oyunda diyor. Yan ortalarda Gomez'e yardıma gelmiyor veya düşenleri tamamlamıyor. Yani "forvet" özellikleri sadece kontracı. İkinci forvet olamıyor.
Ayrıca kanat oyuncusunun yapması gereken kaliteli orta veya duran top kullanımı da yok. İdeal durumda 11'de olması sorgulanması gerekli.

Töre'nin oyun karakteri belli, ileride top tutması, geriye yardıma gelmesi olumlu yanları. Sol ayağı iyi, sağ takoz. Geçen hafta karşı karşıyada sağı kullanamadığından solla açık ara dışarı vurduğu top içler acısıydı. Artık radikal bir kararla sol kanada kalıcı taşınması gerekiyor veya Emre belözoğluna dönüşmeli. Sağ Kenar Forvet değil bu adam.

Duran toplarda berbat ortalar ve vuruşlarla işimiz allahlık. sadece kısa mesafede eh işte oğuzhan var. Yani hareketsiz bir maçı çevirme oranımız çok düşük olacak. Rakip öne geçince bu yüzden puan kaybediyoruz.

Gomezi bulmuş takımın acilen düz ayaklı kanatlara dönüp, skorsuz 10 numaralardan vazgeçip destek özellikli ikinci forveti sahaya sürmesi gerekli. Pektemeki deneyeceğiz, belki cenki değiştireceğiz ya da gurbetçi bulacağız.

Sosa'dan medet umacaksaz işimiz yaş.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

@beagle

Bu yazdiklarini sezon basinda soylemistim zaten. Ama cift forvet oynanmaz bu orta saha vs gibi bir suru karsi arguman cikmisti ortaya. Hala insanlar Besiktas'in aslinda ne kadar guclu bir kadroya sahip oldugunun farkinda degil. Solda Tore, sagda Quaresma ve forvet arkasinda Cenk/Olcay en mantikli duzen bizim icin.

Pheaglix dedi ki...

orta saha oyuncularımızın sene başındaki durumlarıyla çift forvet imkansızdı. türkiye'de daha önce çift forvetle başarılı olan takımların orta sahalarının çok gerisinde duruyorduk. ancak şenol güneş etkisi midir, yoksa sadece formda oldukları için midir bilinmez ama atiba - oğuzhan - necip üçlüsünün şu anki form durumlarıyla özellikle iç sahada çift forvet denemekte fayda var.

----------tolga----------
tosic-rhodolfo-ersan-beck
------atiba--oğuzhan-----
gökhan----------q17(olcay)
------gomez---cenk-------

pektemek'ten adam olmaz, cenk sonradan oyuna girdiği maçlarda pis işleri çok iyi yaptı. erken baskı kurabilirsek ortalığı karıştırıp gomez'e alan yaratabilir.

hücumcu bek olarak futbolcu değil kondüsyonu iyi olan sıradan bir vatandaş olan ismail yerine beck'i kullanıp (antalya maçındaki ortasını ismail yapamazdı) diğer kanada (maalesef) tosic'i almak daha mantıklı.

oğuzhan atiba orta sahası muazzam form durumlarına rağmen kulağa hala zayıf geliyor, ama cenk oraya yardım ederse neden olmasın. madem atiba ciğerini aldırıp içten yanmalı motor taktırmış oraya, denemekten zarar gelmez.

turkkant dedi ki...

4-4-2 fikri bana da mantıklı geliyor. Ben orta sahadan Sosa'yı eksiltmek yerine onu sağ açığa koyup, sola Töre yapardım. Böylece orta dörtlü daha bir kompakt olurdu. Ama Ş. Güneş pek 4-4-2 oynatan bir hoca değil. Kariyeri boyunca nerdeyse hep 4-2-3-1 oynattı.

Artı Cenk-Gomez pek birbirini tamamlayan oyuncular değil, normalde birinin yanına daha gezici Necati tarzı bir oyuncu iyi gider. Pektemek? Belki Pektemek, ama Cenk'i kesip Pektemek yapması zor hocanın.

Bu arada Onur-Trabzon ilişkisi koptu kopacak. Ben olsam devre arasında talip olurdum. Şu an dipte, moralmek kopmuş durumda ama, Ş. Güneş yarım sezonda onun Avrupa Şampiyona'sının birinci kalecisi yapar. 4-5 sezon da kaleci derdimiz olmaz. Yüksek bir bonservis olmaz, ek sorun adam sanırım T''dan senelik 2,5 m. euro alıyormuş. Biz onu veremeyiz. Maaş dengesi açısından max 1,8 filan verebiliriz. Belki artı imza parası filan... Zaten cenk'ten 1 m. euro tasarruf ettik. Oyuncunun piyasası dipte şu an tam alma zamanı.

planck dedi ki...

yabancı serbest hale gelmişken onur'u almanın çok manası olmaz bence. sık sakatlanıyor, yan top zaafı var, ayrıca karakter olarak da çok sağlam görünmüyor. o paraya daha verimli kaleciler alınabilir bence.

beagle dedi ki...

Cenk Gomez ikilisi bence de su an olmaz. Ama Pektemek 2 mac oynasa Sosadan cok daha etkili hale gelir.
Sosa kanat oynayacaksa basim ustune, ama diger kanat tore iken olcay veya kerim de sagi kotarabilir. Denemek lazim.

Adsız dedi ki...

İstenirse çok kolay bulunabilecek kaliteli yabancı kaleciler mevcut. Kaleci deyince her daim İskandinavlar önceliklidir benim gözümde.

İzlanda'nın elemelerin 9 maçında oynayan 31 yaşındaki kalecisi gibi (9 maçta 4 gol yemiş eleman, 6 maçta hiç yememiş):

https://www.youtube.com/watch?v=By3HCZlts0c

Ya da daha genci lazımsa bize karşı son maçta oynayan 2. kalecileri gibi:

https://www.youtube.com/watch?v=tMVL1P_UIzU

Ve bu adamlar 1 bilemedin 2'ye filan alınıyorlar (2 bile uçuk rakkam). Şu blogda yazanlara 2 ay verin 2-3 ligi gezip potansiyelleri ikişer defa izlesinler kolayca bulurlar.

Zaitsev dedi ki...

Defansta %60-70 Tosiç %30-40 Milo oynar. onun dışında kadro aynı kalabilir Antalya maçındakiyle.

@ Pheaglix

sol beke sağ bek, sağ beke sol bek koymanın mantığı nedir :)

@turkkant

Onur sakatlık sonrası toparlayamadı hala. psikolojisi de çok iyi değil. gereksiz maliyet olur. yabancı sınırı da yokken önümüzdeki yaz için yabancı bir transfer düşünülmeli. Güney Amerika veya İskandinavya tarafları araştırılabilir.

Bu arada Şenol hoca Cenk Gönen'in kalmasını istedi. bu yönde açıklamaları da oldu ama Cenk kendisi gitmek istedi ve gitti. Her türlü kulübede oturacaktı. maliyetten kurtardık onun gitmesiyle.

Sosa'dan sürekli sağ açık yaparsanız geçen seneki Necip'e döner. lokal maç içi uygulamalar olabilir ama sürekli o bölgede olmaz. 4-2-3-1de ara sıra olabilir ama 4-4-2'nin sağı hiç olmaz bence.

Rakip kapanmazsa Olcay çok efektif olacaktır ve gol atacaktır. Rakip kapandığı zaman Olcay yerine Q17/Kerim gibi kısa mesafede etkili oyuncular gerekli. bunun ayarını hocanın iyi yapması lazım. bu kanattan bindirmeleri Q17'de güzel yapıyor ama onunda bitiricilik sorunu var Olcay gibi. net bir son vuruşu yok.

teahead dedi ki...

@beagle +1

Pheaglix dedi ki...

@Zaitsev

o değil cidden napmışım öyle. yalnız sol bekte beck sağ bekte serdar'ı görmek isteyen bilinçaltımın oyunu olabilir.

sherlockholmes dedi ki...

kasımpayaşı rahat yenmemiz lazım. deplasmanda antep ve eskişehir gibi geberik takımlara 3 atmışlar. bi numaraları yok yani. scarione ile adem'i arkaya kaçırmayalım da her türlü yeriz bunları.

dun gece ki,gs- eskişehir maçında;arkamızdan renklileri eksiltmeme kumpanyası başlamıştır.
bu maç arkadan gelenlerin hevesini düşürme açısından gerçekten önemli hale geldi.6-4 alalım önümüze bakalım.

Ekrem35 dedi ki...

6-4 alırız...
Vodafone arena da çatı yükseliyor, gomez bjk tvye röpartaj verirken ersan ve olcay rahat durmuyor müthiş bir arkadaşlık var çok net gözüküyor, takım kenetleniyor nazar değmesin üç puan bizim olsun inşşallah.
Ersan'ın yerine tosic oynaması daha ağır bastı deniyor ki kendi milli takımında da stoper oynamış sanırım. Milosevic şenol hocaya göre pedro'nun da gerisinde bana göre. Bu maçta ilk onbir başlayacağını sanmıyorum.
Bu maç ve lokomotiv maçı çok önemli kazasız geçersek harika olur.

cochise dedi ki...

Pektemek 2 maç oynasın Sosa'dan etkili olur yorumlarını da gördü bu gözler ne diyim. Diğer taraftan şenol güneş mucizesini de görünce yine de ihtiyatlı yaklaşasım geliyor. Yine de yapmayın etmeyin arkadşlar. Sosa'nın en formsuz hali; pektemeğin en formlu halinden evladır. Bi ara "bu Beck'in Serdar'dan ne artısı var" deniyordu. Onu geçtik artık sanırım. Ama Sosa'yı gömmek için bu kadar acele etmeyin; devre bi bitsin bakarız. Ha acele edecekseniz de Pektemek'le gömmeyin.

Bu arada @BJK4EVER; 4-4-2 bu takıma uygun değil diyenlerin başında ben vardım. Argümanları da uzun uzun yazmıştım. Hiçbirinde de takım güçsüz olduğu için dememiştim. Bence de çok kuvvetli bir takımız. Güçle 2 forvetin ne alakası var. Dünyanın en iyi takımları da pek çift forvet oynamıyor. Zaten geçtiğimiz maçlardaki çift forvet anları ile diğer anlar kıyaslandığında uygun değil diyenler şimdilik daha haklı çıkmış gibi. Atiba'nın pas trafiğindeki artan becerisi bir ön şartımı hafif azaltmıştı ama hala Cenk-Gomez birbirine partner değil. Cenk'in Antep'te kenar oynamışlığı var bu secondary striker farklı bir pozisyon; evrilecekse bile zamana ihtiyacı var.Demba Ba varken biraz daha olasıydı çünkü daha orta sahaya yakın da oynayabiliyordu. Ama gomez tam bir forvet olduğu için 2. adamın SS olması gerek. Olcay da teoride olur gibi ama pratikte olmaz. Quaresma bile daha iyi olur ondan. Bizdeki çift forvetin ilacı Pektemek. En azından şimdilik. Çift forvet oynayalım ama gerekiyorsa Pektemek oynasın deniyorsa olabilir. Ben ise bunun ancak diğer seçenekler tıkandığında denenmesi gerektiğini düşünüyorum. (Maç içinde falan olur tabi; gerekiyorsa 5 forvet de olur; oyuna sonuç vermese de bazen skora olumlu da yansıyabilir bu farklı konu) Ama devre arasında Pektemek yerine gerçek bir SS alınırsa ya da ŞG Pektemeği de adam ederse ben de çift forvet destekleyecem sözüm olsun..

ya bir de oyundaki hücum olayı rakamlardan ziyade oyun anlayışı. Biz bu anlayışla oynadıktan sonra ha çift ha tek hücumda çoğalıyoruz. Geçen sene ise ne çift ne tek çoğalabiliyorduk.

Maça gelirsek, aklım 1-0 diyor ama gönlüm şöyle erken bir gol bulup parçalasak ve bu kadar az gol yiyen takıma da aynı tarife olunca rakipler biraz korksa diyor. Ama Rıza kurt/korkak bir hoca. Gol yese bile aynı tabloya düşmek istemez. yenme şansını elde ederken fark riski varsa "şansız goller" yemeyi ve 1-0 yenilmeyi tercih eder.

Sahaya kimin çıktığı, hangi taktik olduğu çok önemli değil. Şenol Hoca ile birlikte bu cesurlaşan takımı sahada göreyim bana yeter.

Sol bek tercihim Tosiç.
Önde ise aynı kadro oynasın bir tek Necip yerine Sosa oynasın, önce topa sahip ; 2. yarı kötü oynayan yerine önce Necip sonra tamamen iyiyse Töre oynasın.

Haydi rastgele

fidddas dedi ki...

bu maç ile başlayacak olan kasım ayı fikstürü çok önemli. Lig ve avrupa dahil altı maçımız var sadece bir tanesi Bursa deplasmanı... uzak deplasman değil.
bütün maçlar istanbul civarında, kayıpsız geçersek ilk yarı sonunda 2-3 maçlık bir fark açma ihtimalimiz var... ayrıca avrupa'da da gruptan çıkış konusunda rahatlarız.
GS ise avrupada bir portekiz bir ispanya yapacak. ayrıca bu maçların bir dönüşünde rizeye gidecek.
FB ise bir hollanda bir norveç yapacak ve norveç dönüşü Trabzon ile oynayacak(trabzon dağıldı toparlanması zor ama fener maçında gazları sağlam olur.)

Lokomotif maçına 6 gün sonra çıkıyoruz, rakip 3 gün sonra çıkıp mevsim değiştirecek. Bana kalırsa kasım ayı herşey Beşiktaş için uygun.

Aralık ayında ise GS maçı protekiz deplasmanından sonra geliyor. bu sebeple portekize garantilemiş gitmek iyi olacaktır.

sonuç : kasım önemli 6 galibiyet ile geçip devreye arasına rahat girecek bir konum, devre arasında en az bir nokta transfer ile (en fazla 2 transfer yapılır bence) takım kimyası bozulmadan ikinci yarıya moralli girmeliyiz.

bu maçı gol yemeden kazanırız.

nkonrat dedi ki...

Renklilerin kazandığı haftada asıl rakibimiz Cüneyt-Kuddusi ikilisinin gizli gündemi olabilir.

EC dedi ki...

Cuneyt Cakir a Dikkat !!!... Kendisi Dunya Markasi Olarak satildigi icin ( Avrupa da oyle ) o nedenle yaptigi hatalara ( Turkiye de ) hep kilif uydurulmustur..

Bugun dograyacak bizi

sports guy dedi ki...

Valla Cüneyt Çakır konusunda çok pesimist değilim ben. Geçen seneki Rize deplasmanında çatır çatır penaltı da çalmıştı kırmızı da çıkarmıştı Rize'ye.

Derbi maçı olmadığı sürece Cüneyt'in olduğu maçta hakem konuşmayız gibi geliyor bana. Kısmet.

Ha bu maç puan kaybedebiliriz o ayrı. Paşa tarzı savunma takımları bizim için büyük sıkıntı. Avrupa maçı gibi olacak bu maç o açıdan. 0-1 geriye düşüp 1-1 koparmamız maç için en ideal senaryo gibi geliyor bana. Umarım ilk golü buluruz, bulursak maçı 1-0'a güzel kilitleriz gibime geliyor.

yilmaz dedi ki...

takım oynayınca hakemin de eli kolu bağlı oluyor. İki haftadır verilmeyen penlatıların devamında gol atıyoruz :)

BurkayJK dedi ki...

Birkaç saat önce okudum, 17300 biletin 16 bini satılmış. Maç saatine kadar 17 bini bulur sanırım. Dolu tribünlere oynayacak olmamız güzel. Tribünde bütünlüğü sağlayıp desteği sağlam yaparsak olası kötü senaryolarda takıma artı itici güç olabiliriz.

Adsız dedi ki...

Bu her maçı izletecem reyting alacam şekliylen yeni icat olunan 21:45'de maç olayı da sinir bozucu. Premier Lig dahil elin oğlu tonlarca maçı bırakın 19:00'u öğleden sonra güneş altında oynatırken bıraksalar gece 2'de maç yaptıracaklar adamlar. Taraftar için zaten garabet de takımların rejenerasyon antrenmanı işleri de güme gidiyor böylelikle. Maçta sonra kira süresi bitti haydin evinize denmiyor ve stadyumda bu yapılabiliyorsa yine geç ama bir nebze; yoksa oradan tesislere varmaları 2 saat. Alternatifi Avrupa'da kulüp düzeyinde tüm takım için uygulamasını B.Leverkusen'in başlattığı kriyokabin denilen oksijen odaları. Medyadan hatırladığım bizden Veli Kavlak almıştı evine bir tane.

BJK4EVER dedi ki...

@cochise,

Guclu derken Besiktas'i genel olarak degil, orta sahayi kast etmistim. Acikcasi Atiba-Oguzhan ile orta saha da (en azindan Turkiye icerisinde) yuruyormus, onu belirtmek istiyorum.

Onun disinda Cenk-Gomez bence gayet iyi partner olur, ama zamana ihtiyaclari var. Cenk de ceza alanina fazla giris yapan ve gol vurusu olan oyuncu, o acidan Gomez ile benzerlikleri var ama Gomez cok daha net bir central forward, Cenk'in ise gezgin bir karakteri var. Kanatlara da deplase olabiliyor. Acikcasi fazla yigilma veya sikisma olacagini dusunmuyorum, Cenk'in second striker rolune girebilecegini dusunuyorum. Pektemek elbette ilk etapta daha cok uyuyor, ancak Cenk ile arasindaki kalite ve yetenek farki o kadar buyuk ki, oyun karakteri onu kapatmiyor bence.

Benim icin onemli olan forvet ozellikleri oyunculari kanada hapsetme sacmaligindan kurtulmus olmak. Cenk olsun Pektemek olsun fark etmez.

planck dedi ki...

milo oynuyor hadi bakalım.

Coolio dedi ki...

bu kadar beklenti nazar değdirmez umarım..

Adsız dedi ki...

İyi tarafı Rıza Hoca temlinkidir ilk yarım saat baskısı yemeyiz. Fakat iyi kapanıyorlar ve kontra bekleyecekler bu nedenle Necip orta çizgiyi pek geçmemeli.

Adsız dedi ki...

Rıza Hoca lafımı yedirdi resmen, kendini aşıp pres yaparak topu ilerde tutmaya çalışıyor. İlk golü yerse ne olacağını biliyor demek ki. Hayırlısı olsun.

Adsız dedi ki...

Bu maç Çakır'ın garip işlerini yaptığı maçlardan biri olarak da kayda geçsin. Premier Lig değil daha hardcore oynanan Scottish Premirship'in sertliklere izin veren hakemi gibi halen. Hocanın suratı ilk 2-3 dakikadan beri asık, benim gibi o da beklemiyordu herhal. Hocam merak etme en kötü pilleri 70'de biter. At fava bekle. Not: İsmail gol pozisyonunda kritik pozisyonları en iyi izleme yerine sahip nadir talihlilerden oldu.

Adsız dedi ki...

Hoca kimin yerine bilmem ama oyuna Sosa'yı al. Orta alanda düştük halen.

Selim dedi ki...

Bu takımın Q7 denen dallamanın nazını çekecek durumu yok, tertemiz takım oyunu oynarken. İlk yarı iyiydik, önde iyi bastılar. Oğuzhan tek başına 3 sarı gördürdü, kırmızı çıkabilir Kasımpaşa'ya.

Emrah dedi ki...

Necip ve q7 dışarı, Sosa ve Töre içeri

teahead dedi ki...

Bu quaresmanın sıkıntısı nedir,anlayan var mı

Adsız dedi ki...

Tolga bugün fabrika ayarlarına geri döndü resmen. Q17’ye gelince. Bu le lan!! Önce pasları yerini bulmayınca el kol hareketleri (eyvallah dedik içimize attık) sonra yine klasik alakasız pozisyonda kartlık hareket. Babanın çiftliği mi lem burası. Şimdi fanları bunlara da oyuna isyan etti naapsın filan der. Burayı okuyanlar bilir. Gram gram da olsa pozitif gelişim gösterdiği her durumu övdüm ve bekleyelim dedim. Yok kardeşim yok. Lem isyan edecek biri olsa ilk sıraya Atiba yazılır. Vatandaş kendi kafasına göre bir oyun çiziyor, buna kendi takımında uymayanlara sövüyor, hatta kafasındakine uymayan şekilde atak yapan rakibe de basıyor tekmeyi. Git PS oyna antoni kuin.

beagle dedi ki...

@Cochise
Yapma be hocam o kadar toptan anlıyoruz da diyoruz. Sosa, Quaresma, Fernandez vb vb bunların yıldız diye şişirildiği ülkede, destek forvet özelliklerine sahip bir oyuncu tabiki epey iş yapar. Daha düne kadar Kuyt'u, Tuncay'ı izlemedin mi?

Neyse asıl bugün gene b.k var gibi kendi sahamızda iki önlibero, ters ayaklı sol kanat, oğuzhan amc'de ve qımıl sahada çıktık. Kaleye de Motta'yı koysak tamamdı.

43. dakika itibariyle onun bunun çocuğu Qımıl atılmadıysa, Cüneyt çakır'ın görüş alanında olmamasına ve Kasımpaşalı oyuncu bile bu kadar gerizekalı olacağını düşünemeyip kendini atmadığına borçluyuz. Sarı gördükten 1 dakika sonra topsuz alanda Kasımpaşalı oyuncuya vurmaya çalıştı. Bunu Beşiktaşa alan, oynatan ve destekleyen herkesin ciddi algı sorunu var.

Geçen haftalardan ne mi farklı? Antalya gibi peynir bir takım yok karşıda. O sebepten öngörülmüş tüm hatalar sahada. Töre olmayınca ileride top tutamıyoruz. Ters ayaktan Gomez'e top çıkmıyor, Oğuzhan iyi bir AMC değil ama MC de oynadığında orta mesafe pasları ve presi atlatan hareketleri çok iyi. AMC oynadığında bunların hepsini kaybediyoruz.

İkinci yarı için Necip, Qımıl Out, Töre sola lazım da eminim. Sosa'mı Cenk mi seçemem. Bence daha iyisi gelene kadar Gomez arkası Pektemek çünkü... An itibariyle puanlar yolcu görünüyor.

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma ve Necip'in sahada kalmasi pek mantikli degil gibi. Necip'in zaten sarisi var, 1-2'lik skorda fonksiyonu da yok. Sakarligi malum, ki Antalya macindaki Necip de sahada yok. Onun disinda Quaresma baya bir hirslandi. Sanki 2. yariya cikarsa ya azip maci tek basina cevirir ya da sacma sapan bir sekilde atilir gibi geliyor. Cenk/Sosa ve Tore girse iyi olur gibi gozukuyor. Ikinci yariya temployla baslarsak ya gol ya da rakibe kirmizi kesin gelir gibi. Cevirilmez olarak gorunmuyor bu mac bence.

Murat dedi ki...

Queresma sizofren sanirim..hasta bu herif..umarim ayagi falan kirilmadan kendi basina siktirolup gider ya da gonderirler..yoksa ayagi falan kirilsin ne diyim kuduz kopek lan bu..

Minostaurus dedi ki...

İlk golü milo'ya yazan bir tek ben miyim ? Atiba'da oldukça tutuk. Belki de ilk defa Oguzhan - Atiba ortasahasının daha iyi sonuç vereceği bir gündeyiz. Vurduğunuz gol ola!

Murat dedi ki...

Sosa hosgeldin be sezona..nihayet

Adsız dedi ki...

@Minostaurus

Golde Milo zaten sorumlu. İlk kafa müdahalesinde, sonrasında değil. Ben İsmail'in izlemesini yazdım. Eleman şu anki form durumuna göre eldeki beklerin en iyisi, ama orta alanda hatta hücumda kademeye girerken neden kendi ceza sahasında far görmüş davşan gibi kalıyor o bakımdan.

Adsız dedi ki...

@Minostaurus

İlk golde Milo sorumluydu, doğru. Şimdiyse İsmail'i paketleyip mahallenizdeki halı saha maçınıza götürebilirsin.

ozan dedi ki...

Acil sol bek gerek, kotu atiba hic cekilmiyor. Ersan >Miloymus onuda gormus olduk.

Adsız dedi ki...

Düniya ötesi über hakemimiz var ne güzel ki. Haydin hep beraber şarkısını söyleyelim.

Adsız dedi ki...

İsmail'in savunma bölgesinin dibinde Olcay ve Atiba. Kontra da yok. Yorumsuz.

Adsız dedi ki...

Penaltı yok eyyam var. Faullere izin verdiği pozisyonlara saysın. Not: Şunu deme haline getiriyorlar ya daha ne diyeyim.

ozan dedi ki...

3-2 iken 10-15 dakika oynanan oyunun izahi yok. Ismail kendini yuhalatmaya oynatsa bu kadar kotu oynardi. Tore varken Olcay uzerinden dripling zorlamakta enteresan. Isabetsiz uzun pas herhalde 30-40 tane olmustur. Atiba bana bi mola verin diyir artik.Ilginc mac oldu. Riza Hoca guzel supriz yapti.

beagle dedi ki...

İşte bu yüzden Tosiç her halde İsmail'den iyiydi. Kendi kalesine gol atma kale yakınında olaylara müdahil olmasından. 3 kötü solbek. En az kötüsü Tosiç işte.

Bi de Olcay'ın pozisyonunda sol ayaklı biri olsaydı bu maç 2 tane daha golümüz vardı. Bu ters ayak hikmetini bir ben çözemedim...

Minostaurus dedi ki...

Vallahi ben İsmail'i halısahaya da almayayım. İsmail özelinde değil ama 10-11 yaşından beri futbol oynayıp oyunu bu kadar öğrenemeyen adamlara gerçekten tahammül edemiyorum. Dile kolay sen hayatının yarısından fazlasında aynı işi yap ve hala bu kadar fazla tercih hatası yap. Hani Gökhan filan yetenekli varyetesi fazla karar veremiyor desen, isot oğlum senin olayın nedir ?

Not : Penaltı filan yok, bu anlamda maçın kaybedilmesi daha iyiydi... Umarım "hakemlere rağmen" motivasyonumuzu 1 puana takas etmemişizdir.

BJK4EVER dedi ki...

Bence gayet izahi var. Oynayanlar robot degil, insan sonucta. 0-1 ve 1-2'de cok iyi bir psikolojik reaksiyon gosterdik, 2-3'te olmadi. Ki 2-3 hakikaten tamamen tesadufen olustu, bu hayal kirikligini biz televizyon basinda kaldiramiyorken oyuncular da kaldiramaz.
Bazi seyleri net olarak gorduk;

1 Ersan sandigimiz kadar kotu degil, Milosevic sandigimiz kadar iyi degilmis.
2 Tolga fabrika ayarlarina geri donus yapti. Kaleye yaklasan her top gol yine.
3 Atiba da normal insanmis, dinlenmeye ihtiyaci varmis.
4 Olcay'in beceriksizligi gercekten cekilmiyor.
5 Soz konusu FB olunca uzatmanin uzatmasinin uzatmasi FB gol atana kadar oynatiliyor. Bizde 92'de penalti calinip 2 dakika afiyetle yendikten sonra mac 95:15'te bitiyor nedense.

Yazik oldu ama endiseye gerek yok. Gayet takir takir top oynadik, bu mactaki sanssizlik sezonda 1, bilemedin 2 kere olur bir daha olmaz. Moral bozmaya hic gerek yok, saglik olsun.

planck dedi ki...

valla miloya çarpan 2 top gol oldu. ilk pozisyon direk pozisyon hatası orda rodolfo var zaten, ikincisinde de geç kalıyor. onun dışında ayağı top da yapamadı, kendine güveni yoktu tabi normal. şansızlık tabi fazla önde baskı yapan rakibe karşı ilk maçına çıktı. kesin karar vermemek lazım bence.

bu sene karşılaştığımız en ısırgan, en iyi alan kapatan ve önde baskı yapan takımdı. rıza çok iyi top oynattı, şotanın takımıyla arasında dağlar var. penaltı olunca da yüzünün halini gördüm üzüldüm adama. gollerde de sevilmedi gördüğüm kadarıyla. yönetim ve kadro olarak baya iyi bir takımın başında, umarım fbyi de gsyi de tokatlayıp ilk 3ü zorlarlar.

g7 sağı boşken solunda 3 adam varken sola çalım atmaya çalışıyor, mal gibi ofsaytta kalıyor, adamı görmeden boşa orta sallıyor falan oyuna, sahaya bakmadan oynamaya çalışıyor. q17 ile kim daha zararlı çekişmesi yaşıyorlar resmen.

Ekrem35 dedi ki...

Uzun zamandır bu kadar sinir olduğum başka maç olmamıştır. Bir takımdaki nerdeyse bütün topçular karakter olarak sıkıntılı nasıl olabilir ya? Adem ayrı donk ayrı veyael ayrı eren ayrı. Ya ben bu takıma çok kurulmuş durumdayım ya da bütün nefret edilecek adamları bir takıma toplamışlar. En çok böyle takımlara puan kaybetmek üzüyor beni.
Ersan diyen hocamızın bir bikdiği varmış demek ki bu akşam bunu gördük hep birlikte. İsmail 2 haftadır nispeten iyi bir görüntü çiziyordu ama bu maçta olmadı. Bir dahaki hafta tosic'e döneriz %100. Son olarak cenk'e de bir yer bulmalıyız bence onbirde. Tahmin ediyorum q17 ve töreden daha verimli olacaktır.

Tolga vasatina dondu. Takimin dili disari cikti son 20 dakikada. (Ya da stadda bizim yone dogru kasirga esiyordu) Olcay'in omzuna cok fazla yuk bindi, hic verimli olamadi. Hakem 90 dakika boyunca ortayolculuk yapti.

Su mactan 3-3 skor mucize degil ama cok muhim. Oynadigimiz oyunun en azindan hakkini aldigimiz surece sikinti yok. Bu seneki tek "haksiz" puan kaybimiz Trabzonspor karsisindaydi ki orada da bireysel bir hata oldu zaten.

Murat dedi ki...

Dengemiz altust oldu 3-2 sonrasinda ve en cok bu beklerimizi etkiledi ne yapacaklarini bilmez oldu..ismaili biliyoruz da beck tam saspsallasti..aslinda takimin 70. Dkdan sonra mala baglamasi Cenk'in girisinden sonra da olmadi. Defansi 3 ler gibi bisey yapinca takimin kimyasi dagildi. Ben takimin normal oyununu surdurmesini belkerdim. Sampiyon takim ruhunu gormek icin uygun bir ortam vardi ama olmadi. Geriden gelmeyi basaran takim degiliz henuz bu sezon..bu sampiyonluk ruhu degil.

Adsız dedi ki...

@beagle

Sıkıntı şurada: Olcay için alternatif olan ne Q17 ne de Töre onun girdiği gol pozisyonlarına girebiliyor. Dolayısıyla gol pozisyonu değerlendirmesi için "default" konu dışılar.

Nedeninin bariz eyyam olduğunu görüyorum ama Ben Beşiktaşlıyım, pozisyon penaltı değil. Bu diğerlerinin yaptıklarını görmezden gelmek değil, onlarınki çok daha fazla; en basiti bu sezon kaç penaltı kullandık. Ve hepsinden önemlisi hakem faul olan birçok pozisyona faul vermedi (bu şekilde ligde başka Avrupa'da başka konusunu benim için mühürlemiş oldu). Ama o pozisyon özelinde bana göre penaltı değil işte.

Murat dedi ki...

Dengemiz altust oldu 3-2 sonrasinda ve en cok bu beklerimizi etkiledi ne yapacaklarini bilmez oldu..ismaili biliyoruz da beck tam saspsallasti..aslinda takimin 70. Dkdan sonra mala baglamasi Cenk'in girisinden sonra da olmadi. Defansi 3 ler gibi bisey yapinca takimin kimyasi dagildi. Ben takimin normal oyununu surdurmesini belkerdim. Sampiyon takim ruhunu gormek icin uygun bir ortam vardi ama olmadi. Geriden gelmeyi basaran takim degiliz henuz bu sezon..bu sampiyonluk ruhu degil.

Unknown dedi ki...

Halen şu blogda Quaresma diyenin futbol bilgisini de futbol zevkini de s*keyim!

Adsız dedi ki...

Ben Şenol Hoca olsam, kadronun şu anki haline göre transfer edeceğim öncelikli bölge orta alan olurdu. Elimizde ciddi bir box-to-box olaydı çok farklı olabilirdi. Sosa dedim ama onun verimi dolayısıyla değil, oynanan oyun bağırdığı için. Nitekim 1 asist yaptı ve yine yok oldu. Oğuzhan ise Olcay kadar takım oyununa bağlı (Olcay'ın farkı defansif anlamda ciddi müdahaleleri). İsmail hakkında daha fazla konuşmadan, Beck maç boyunca rakip ataklarla boğuştu durdu ve ilk yarıda Q17'den destek alamazken (hücumda da öyle) sonrasında Töre'den de alamadı. Ben bu maçtan sonra Töre'yi yok sayıyorum. Hoca onu geri döndürebilirse bilemem ama şu anki haliyle Q17 ile birlikte yok.

Murat dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Minostaurus dedi ki...

Cenk'in Beşiktaş'ta yer açılması gereken bir futbolcu olduğuna inanmıyorum, özellikle Mario Gomez bu kadar formdayken. Malesef Cenk de süper bir profesyonel olmasına rağmen yetenekleri kısıtlı bir adam, tıpkı Olcay gibi. Bence Cenk yedek kalmayı dert etmeden stajının ikinci yılını da Mario Gomez'in yanında geçirsin. Pozisyon alma ve koşu konusunda kapabileceğini kapsın. Bence gelişmeye en açık yönleri bu. Beşiktaş'ın "Genç Semih"i rolü daha uygun sanki. Tabii konuya "İsmaillerin, Velilerin, Neciplerin oynadığı takımdaaa, Cenk mi yeteneksiz kaldı" diye de girebiliriz, ağzımı açıp da "la" demem.

ozan dedi ki...

Penalti var gibi sanki, penalti haricinde de cok kotu yonetmedi maci Cakir. Bir-iki faul kacirdi, sertlige musade etti. Bu sezon daha dogranmadik benim hatirladigim kadariyla .Bu Cakir yonetimi bize yeter daha dograncagimiz maclar olucak Fener vites yukseltince.

Tolgada cok kotu degildi, 3 kotu top geldi 3u gol oldu. Muslera belki 3uncuyu yemezdi digerlerini oda alirdi iceriye.

Milo kotu dedik, Ismail ile yan yana oynadigini atlamayalim.

@bjk4ever
Robot degiller evet ama sirf uzun top atip ki belki %90i isabetsiz olup hala ayni seyi zorlama bana garip geliyor. Ayrica o periyotta Gokhan solda kayboldu saga gecince oyunu ileriye tasidik. Yorgun Olcay uzerinden zorladik oyunu vsvs bircok garip etmen var. Senol Hoca yasadi hayal kirikligini.

Bu arada Oguzhan inanilmaz gelisiyor, devamsiz denilen Oguzhanin kotuyu gectim ortalama oynadigi mac yok bu sezon.

Unknown dedi ki...

donk denen embesilin pozisyonu net penaltı ve sarı kart (maçı tek kart görmeden bitirdi). en az 5 faul yaptı ve birçoğu kartlık.

adem denen zübük 58'de sarı gördü. sarı kartı varken attıkları son golden sonra kendini ceza sahasında yere attı. hatta uçtu, 2. sarıyı görüp atılması gerekiyordu, atılmadı!

kasap gibi oynayan tayyippaşa ortasahasında castro dışında kimsecikler kart görmedi!

bunlardan sonra evet, atiba topu koluyla aldı, ve hatta eren'in pozisyonunda top bizden dışarı çıkmıştı.



bu maçın puan kaybı şenol hocaya yazılır.

maça ortada kötü bir kurguyla başladık, donk gibi iyi bir kesici varken, orada top yapabilecek adama ihtiyaç var. bir doz tolgay oraya iyi gelirdi ama yoktu. 20. dakikada sarı kart görmüş necip, hemen ardından oyundan alınmalı ve oğuzhan geriye çekilerek ilk hamle yapılmalıydı. sonra boQ 17 devre beklemeden çıkmalıydı. devre arasın ilaç gibi geldi her iki değişiklikte. golü yedikten sonra iyi oynayan takımın içine 70. dakikada etti! 45 - 70 arası tek kale top oynadık, adamları abondone ettik, günün en kötüsü, berbat oynayan miloseviç'i gereksiz yere oyundan çıkardı, atibayı geriye çekip ortasahayı receppaşaya teslim etti. miloseviç merakımızda artık bitmiştir herhalde, elimizdeki en iyi ikinci stoper hala ersan. atiba geriye gidince ortasaha resmen çöktü. bir daha denememek üzere bu oyun şeklini rafa kaldırmak lazım!

Unknown dedi ki...

Korktuğum skor,tahmin ettiğim oyun,inanılmaz motive olmuş kasımpaşa!! (En az 3 lig maçını izledim.bu oyunu bu sezon boyunca her hangi bir maçta ortaya koyacaklarına inanmıyorum,eğer buna benzer bir oyun daha sergilerlerse ben bir daha bu ligi izlemem.örn:gençlerbirliği).

Miloseviç-rodolfo felaketi 2 puanımıza mal olduğu açık.2 gol net rodolfo özellikle 2.golde ki pas hatası!.3.golde de ki pozisyonu da cabası.tolga uçamadan kalecilik yapılacağını sanıyor.tam olacak heralde bu kaleci derken lafı ağzıma tıkadı.pozisyon net penaltı.geçen hafta ersan a verilen sebebsiz sarı kartın faturası bu maçta çıktı.fakat 70 ila 90 dk arasında ki oyunun izahı yok.
4 puanlık farkı 1 hafta koruyamadık.korkarım ki fb veya gs bu sezon da oynamadan şampiyon olacak.

Unknown dedi ki...

1-) Necip-Quaresma ikilisi ile başlamak geçen haftaki performanslar ve Gökhan'ın sakatlığı düşünüldüğünde mantıklı gibi gözükse de, en azından ikisinden birinin 30'larda kenara alınması gerekirdi sanki. İlk yarıyı çöpe attık.

2-) İsmail...Zerre kadar pozisyon bilgisi yok. Pas özürlü, top çalamıyor, çaldığında da ekseriyetle saçmalıyor. Tosic'in bu oyun sisteminde hantallığıyla fazla sırıtacağını düşündüğümden, yazarken bile ürperiyorum ama Motta'yı tekrar deneme zamanıdır kanımca.

3-) Her daim sirk cambazına tercih etsem de, Olcay bu maçta en az o apaçi kadar berbat bir futbol oynadı. Sayabildiğim 6 atağı hacamat etti. Bu kadar beceriksizken yerine Kerim'in girmemesini anlayamadım.

4-) Bana kalırsa Cenk Tosun (ve altyapıdakiler) bu maçın kasedini defalarca izlesinler. Demirkol'un dediği gibi, al sana bedava kurs bir daha da bulamazsın. Ben böyle bir oyuncu izlemedim Türkiye'de. Hayran olmamak mümkün değil. Attığı koşular, yer tutmaları, gücü, hırsı, kolektif futbola yatkınlığı, bitiriciliği vs vs. Adamı anlatmaya gerek yok da, kariyeri düşüşe geçmiş böyle büyük bir golcünün böyle iştahlı oynaması..Gerçekten büyük lütuf.

Hoca da artık döverek mi söverek mi kafalarını duvara sürtüp ateş çıkararak mı bilmiyorum, Gomez'i topla beslemeyi ve final paslarını bir şekilde öğretmeli bizim apaçilere. Maçları ilk yarılarda çok rahat kopartabiliriz.

5-) Son olarak, Quaresma'ya 1,5 bonservis verecek enayi bir Katar kulübü kalmıştır umarım..

turgay dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
turgay dedi ki...

ilk puan kaybında yine asmalar kesmeler başlamış bunu her zaman yapıyoruz. 3.golü yemesek maçı çok rahat çevirirdik. hatta ondan öncesi de antalya 11i yerine sosa-töre ile başlasak o yaptıkları presi bile rahatça aşar ilk yarıyı boşuna geçirmezdik. şenol hoca da ortalama türk seyircisi gibi antalya maçına aldanmış. bu hoşuma gitmedi. necip 70den sonra yorulan orta sahaya destek amaçlı giren bi oyuncu profilini çok güzel benimsemişti. ondan hemen muhteşem paslar atan müthiş oyun bilgisi olan bir adam kimse yaratamaz. zorlamaya gerek yok yavaş yavaş yaptığı güzel şeyleri mükemmelleştirmek daha mantıklı. ben 2.yarıdaki 3.gole kadar olan oyunu çok çok beğendim. yukarıda da yazılmış böyle maçlar olur önemli olan sonunda yenilmemek puan almak. bu 1 puanı rakibin böyle şanslı olduğu bir günde kutlamak lazım. ayrıca bu kasımpaşa fener maçında hiçte böyle oynamadı. bu veysel denen adam geçen yıl gs maçında resmen maçı verdi dün son maçıymış gibi atladı hopladı. gururlarına yedirebiliyorlarsa helal olsun. rıza hocamı da tebrik ederim.

Yorum Gönder

Ara