.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Ekim 2015 Cuma

STSL 09 Antalyaspor - Beşiktaş



Tarih: 26 Ekim 2015 Pazartesi , 20.00

Stadyum: Antalya Arena

Hakem Hakkında Bilgi: Ilker Meral ( Geçen sezon : BJK  1m / A.S. 1b )

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Chico , Oguz Mataraci , Mbilla Etame  / Tolgay Arslan , Veli Kavlak 

Cezalı Oyuncular :  - / -

74 Yorum:

EC dedi ki...

Valla tek rakip Ilker Meral...! Antalya yi yeneriz.. bence kadro da degisiklik olacak biraz..

Basar dedi ki...

Maçı kazanacağımızı ve sandığımızdan daha kolay bir maç olacağını düşünüyorum. Eto kesin gol atar, maç üst biter. Rakiplerden biri veya ikisi ile de puan farkı açılır bu hafta.

Adsız dedi ki...

Defansı badem ve hücumda organizasyon yerine emprovize olayını bol yapan bir ekiple oynayacağız. Gol ve goller atılır, yenilirse de dikkatsizlikten ya da Ersan'ın yaptığı türden işlerle yenir. İbre Beşiktaş.

rakiplerimizin birbirlerini yiyeceği bir hafta da,galibiyet harici bir sonuç düşünmek bile istemem.töre nin kendine gelmesi için uygun bir rakip diye düşünüyorum.6-4 alırız :)

BurkayJK dedi ki...

Skor vermek adetim değildir ama bahisciler için söylüyorum; 2-4

Derbi berabere bitsin.

(Bizim maç kesin alt biter şimdi)

BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BurkayJK dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Pheaglix dedi ki...

rüyamda gördüm 3-1 alıyorduk, atiba hat trick yapıyordu. üçüncü golü de uzatmalarda kontradan atıyordu.

QuaresmA dedi ki...

Tolga
Beck - Rodolfo - Ersan - Ramon/Tosiç
--------- Atiba - Oğuzhan ----------
Quaresma --------------------- Olcay
---------- Gomez - Cenk ------------

Sosa da biraz soluklansın, bir kendine gelsin. 65 gibi Oğuzhan'ın yerine girer.

Ekrem35 dedi ki...

Sporting maçının ilk yarısından sonra lokomotiv maçından korkmaya başlamıştım ve yine aynı defans hatalarını yaparsak diye maçtan kopar dağılırız diye korkuyoruz yazmıştım uefa maç postuna. Ancak gördüm ki 0-0 ı gayet iyi oynadık defansif açıdan gelişmiş gördüm takımı. Antalya maçında da bu oyunumuzu sürdürsek rahat galibiyet alırız diye düşünüyorum.

ideal 11 dedi ki...

@querasma

yaptığın 11 pas özürlü bir takım olur.moskova deplasmanında 585 pas yapan bir takım vardı sahada.sosa töre ozi atiba bu pas oyununun baş aktörleri.

senin 11 in 3 pas yapamaz amiyane tabirle:)

Adsız dedi ki...

@ideal 11

Ahalinin İsmail ve hatta Pektemek yorumları ve İsmail'in aldığı puanlar beni halen şaşırtmakta. Keza Gomez'in sadece ligimiz için değil, Premier Lig, La Liga, Bundesliga ve Serie A dahil bilimum liglerde haftanın golüne girebilecek değerdeki ameline rağmen halen devam eden oylamada açık ara fark atması da. Fakat QuaresmA'nın yaptığı 11'i gayet mantık sınırları içinde buluyorum ve keşke hoca halen kötü olan Sosa inadından vazgeçse diyorum (ve bunu kötü olduğu halde, diyerek söylüyorum). Maalesef bunu ve başka oyuncular için de benzeri işleri yapmadığı için anya konya görülemiyor. Kısacası bu 11'i öncelikle bizzat ben görmek isterim. Hem mevcut form durumları itibariyle gayet mantıklı, hem de olay ayan beyan ortaya dökülmüş olur.

yilmaz dedi ki...

genelin aksine, rize maçı gibi kısır skorlu ama rahat bir maç geçireceğimizi tahmin ediyorum. Ayrıca bir fikrimi daha belirteyim, Cenk-Gomez ikili forvet olarak hiç bir zaman oynamayacağız. Bu iki oyuncu bir arada oynayacaksa Cenk kanat forvet olarak oynayacak. Bence bu durumunda takıma hiç bir faydası da olmuyor.

BJK4EVER dedi ki...

Quaresma'nin 11'ine aynen katiliyorum. Su an Sosa ve Tore inanilmaz formsuz ve takima zarar veriyor. Cenk ve Quaresma forma sansini hak ediyor bana gore, hatta Frei bile olabilir. Sosa ve Tore'nin bazi seylerin farkina varmasi icin kesik yemeleri gerekecek, o belli oldu artik.

Onun disinda Antalya'nin defans ve orta sahasi (Makoun ve Diego haric) ciddi anlamda vasat oyunculardan kurulu. Forvet hatti bir Anadolu takimina gore muthis (Eto'o, Guilherme, Emrah, Lazarevic, Diarra, M'billa). Defansimiz Rize ve Moskova macindaki gibi konsantre olursa zorluk yasamadan net bir skorla ayriliriz. Obur turlu acilirsak bir anda pert olabilir, cunku ciddi anlamda ne yapacagi belli olmayan bir forvet hatti var Antalya'nin.

beagle dedi ki...

James dostum, bu işin teorisine bu kadar kafa yorduktan sonra diğer görüşlerdeki doğru yanları klişe "iyi oyuncu, kötü oyuncu" yaftalarından bağımsız cımbızla seçmen gerektiğini düşünüyorum.

İsmail, ben her ne kadar tutmasam da, elimizdeki solbekler arasında kanatta en çok mesafe kateden, ortası, kademesi vb herşeyi biraz olan adam. İhtimale sakatlanmasaydı ibrahim üzülmez plus bir adam olabilecekti. Benim tercihim Tosiç ama İsmail'i tercih edenin sebebini anlıyorum. Risk tercihlerimiz farklı. Ama Motta diyeni anlamam. Sorumsuz, sinirli, beyinsiz çok hata yapan adamlardan tıpkı Qımıl gibi.

Pektemek konusu ise daha ciddi. 4-4-2 konuşuyorsunuz, solda olcay, sağda Qımıl, ortada Cenk Gomez. Yıllardır Beşiktaş tek forvet oynamamalı diyen biri olarak hayretle izliyorum. Bir sistemi oluştururken, çalışması gereken dinamiklere bakmak lazım.
Cenk ve Gomez alan paylaşamıyorlar, hep aynı noktada top bekliyorlar. Cenk üstün şut yeteneğine karşın, orta sahaya daha yakın kalıp, top saklamayı, duvar olmayı, 5-10 metre etkin dribling yapmayı falan hiç beceremiyor. En büyük problemi kendini en uçtaki Striker sanması ama fizikli rakiplere karşı peynir gibi kalır. Yani kendine bakıp doğru yerde oynayamıyor. Çok sevmeme karşın, tek olacağı 4-3-3'ün kenar forveti bu gidişle.

Pektemek o fizikle, tek forvet olarak berbat bir seçenek. Ancak top beklemeyip, her zaman hareketli olması, sürekli oyun içinde olması ve kafa toplarına destek olarak çıkabilmesi açısından eldeki tek ikinci forvet seçeneği. Aslında adamın kenarda veya tek forvet değil de, destek forvet oynadığı kısıtlı dakikalarında inanılmaz bir gol yaratma yüzdesi var. Türkiye'de tabi bunu yazacak objektif gazeteci pek olmaz. Ama biz taraftar görmeliyiz. Sahaya 2. forveti koyacaksak en iyi tercih Gomez arkası Pektemek. Sosa'nın formsuz döneminde çok verimli olabilir.

İkinci forvet iyi örneklerim Peter Beardsley, Gullit, Ali Gültiken, Tuncay Şanlı(Bir Dönemi), Jari Litmanen, Müller. İyi destek forvetin varsa epey kupa kazanırsın.
İkinci forvetin kötü alternatifi 10 numaralardır. Yıllardır iyi 10 numaralar ile kötü sonuç alan onlarca takım var.

Ve tabi 4-4-2 nin kanatlardan çabuk orta ile beslenmesi. Gol olan ortalar daha büyük yüzde ile rakip defans ve kaleci arasına yapılabilenlerdir. Qımıl topla sevişmeden orta yapmaz, Olcay ise soldan yapamaz. Sağda Olcay, Solda Töre kanatları ile 4-4-2 miz çalışabilir. Belki Kerim de sağ tarafta bir alternatif olabilir.

Bugün Töre'nin kadro dışı olduğunu gördüm. İnşallah Qımıl'a güvenip sezonu bıraktığımız hafta bu olmaz.

kokocambo dedi ki...

sosa ile töre dinlendiriliyormuş hocam, kadro dışı olsa duramayız :D

kokocambo dedi ki...

bu arada, herkesin kulübede beklesinler derken, hocanın komple evde bırakması xD

sports guy dedi ki...

Bir de şu Atiba'yı dinlendirebilsek şahane olacak aslında ama.. Veli'nin dönüşünü falan beklememiz gerekecek herhalde onun için.

Unknown dedi ki...

sivas bu kadar kötü durumdayken aatıf'ı zorlasak, fena olmazdı bence..

Adsız dedi ki...

@beagle

İsmail kadar kendi alanını boşaltırsan sen de mesafe kat edebilirsin. Sosa sezon başından beri kötü ama son maçla ilgili Ali Ece'nin de işaret ettiği üzere (ki Ece bir pozisyonu yazmış ama öyle tek bir pozisyona değinecek adam değil normalde, "böyle" minvalinde örnek vermiş) İsmail'in oynadığı maçlarda boşalttığı orayı Ersan'la kapatanlardan biri. Hay bin köfte ki, hoca Sosa yokken İsmail yerine Tosic'i oynatacak. Yoksa önce yazdığım gibi herbi şey kabak gibi ortaya çıkabilirdi.

Benim için Pektemek'le ilgili konu sadece alanla ilgili olsa amenna. şut tercihleri, vuruş tekniği ve benzeri başka bir sürü konu söz konusu. Mevcut duruma göre dahası da var. Bir postta geçen sene ceza alanı varyasyonlarının daha etkili göründüğünü söylemiştim, bu sezon gol dağılımlarının daha az oyuncuya yoğunlaşması da tesadüf değil (ki bundan rahatsızım). Kronik arızalı hallerine geçince bundan uzaklaşan Töre ve bu hali zaten default var olmayan Q17 ile başka türlüsü de olamıyor maalesef. İşte bir Olcay var, onun da yapısal sıkıntıları malum; takım oynamayınca o da duruyor. Kısacası böyle bir durumda siz bu sezonki herhangi bir maçta ceza alanında bilinçli veya bilinçsiz şekilde Gomez'in sağına soluna gelen/düşen kaç top gördünüz? Misal geçen sezon Ba'nın ıskaladığı ama arkasındakinin yazdığı, hatta arkasındakinin de zincirleme ıskaladığı birçok pozisyon olmuştu. Şimdi böyle bir durumda Pektemek ne yapacak? Geriye tek bir şey kalıyor: çapraz koşu gibi defansın dengesini bozan hareketler. Kendisi ile ilgili geçen sezon da bunu irdelemiş ve konuşmuştuk. Bunu belki yapabilir ya da yapamaz, ama elemanın öyle bir tercihi bile yok halihazırda. Topu alınca ilk gole yazılan kolayı ben kazanıp içecem formatında sürekli.

Dediğim gibi, 3 formasyonda olmadı belki bunda olur, kim bilir. Hoca denesin ve görelim bence de.

Bu arada hafta bizim için iyi gidiyor. Yarın çakalım da devre arasına farkı artıralım. İlk devre sonunda en az 4 puan fark atabilirsek ibre ciddi şekilde bize döner.

Adsız dedi ki...

Önceden guard alma bağlamında ekleme: Ali Ece aynı yazısında İsmail'in 180 dakikadır tek hata yaptığından bahsetti. Hata başka konu, pozisyon alma başka. Yenilen golde Ersan'da rakibin yanındaydı. Ki tek hata konusuna da o kadar katılmıyorum.

Adsız dedi ki...

http://europa-league.squawka.com/lokomotiv-moscow-vs-besiktas/22-10-2015/europa-league/matches

Sağ tarafta oyuncuların sağındaki kısımları seçerek sitenin performans kriterlerine göre gidişatlarını görebilirsiniz. İki ya da daha fazla oyuncu seçerseniz birbirleriyle kıyaslamasını da grafiksel olarak veriyor.

Farklı oyuncuları seçerek gördüklerimle gayet tutarlı veri sunduğunu söyleyebilirim. Hele karşılaştırmalarda hiç sırıtmıyor.

beagle dedi ki...

Tabi bir oyuncuda aradığımız şey de farklılık gösteriyor. Mesela bir kaç maç önce Sosa kanat adamını sıfıra doğru indirecek bir top attığı anda rakip yarı saha ortasında durup maçı izlemeye başladı. Gomez tek başına didindi durdu fırsat yakalamak için. Bunu yapan bir "10" numaranın ilk fırsatta satılması gerek bence. Ağzıyla kuş tutsa bu mentalitenin pozisyonunun gerektirdiği 10 golü görmesi imkansız.

Eleştirilen Töre en fazla pozisyon yaratan adamımız. Nasıl kullandığını sorgulayabiliriz ama yarın rakip sert kapanmayı becerebilirse, tırnaklarımızı yeriz.

Ceza alanında çoğalma problemimiz var, duran topları etkili ortalama problemimiz var, 23-24 metreden sonra sert frikik atacak adam problemimiz var, hatta oyun içinde de iyi orta yapamıyoruz.10 üzerinden 7lik Töre var, kısa frikiklerde de Oğuzhan veya Sosa eh işte. Bu söylediğim açıkları kapatması zorunlu olan adamlar kanat oyuncuları ve 10 numara. Beck ve Töre makul değerde olduklarına göre devre arasında gerekiyorsa pahalı bir solbek veya kenar forvet ve bir iki kalite aşağı "bir james rodriguez" bulmamız gerekiyor.

2-3 maç destek forvette Pektemek oynarsa bu konuyu çözeriz. Kolacı mı gol yaratıcı mı belli olur.

Adsız dedi ki...

@beagle

Şaka ya da kinaye değil, Pektemek'i bu şekilde kesinlikle denemeliyiz. Benim inancım olmaması değil mesele, kadro kısıtlı ve bu yüzden denemeliyiz o bakımdan. Zaten tutarsa kendisini çoktan aforoz etmiş olan taraftar tersine sevinir. Bakalım hoca ne yapacak. Elbette istediği skora kadar böyle bir şeyi denemeyecektir; dolayısıyla ilk yarı yemeden bir gol yaparsak bu şans doğar.

Hayırlısı.

sports guy dedi ki...

Pektemek mevzusunda katılıyorum. Düz 4-4-2 zaten cenk ve gomez'le tutmuyor, benzer adamlar, sahada birbirlerine giriyorlar. İlla biri kanada deplase oluyor.

4-4-1-1 tarzı bir varyasonu Pektemek ile deneyebiliriz. Geçen sene başı Demba ile beraber fena oynamamıştı o sistemde diye hatırlıyorum. Bir maçın 15-20 dakikasında denenmesi taraftarıyım en azından.

teahead dedi ki...

Pektemek demek mario gomezin daha cok gol atması demektir.ayrıca ben en cok bu macta sosasız oguzhanı daha cok merak ediyorum.kilit oyuncu bence o olacak.

Basar dedi ki...

Kadro derinliğimiz o kadar zayıf ki beğenmediğimiz Sosa'yı arayacakmışız gibi geliyor.

Devre arası Tolgay'ın dönmesi, orta saha ve solbeke transfer şart.

sports guy dedi ki...

Hadi sol bek mevzusu ayrı konu da, Tolgay ve Veli'nin dönmüş olduğu senaryoda bile hala orta saha transferi diye bağırıyor mu bu takım acaba? Ben sanmıyorum.

Şu an birinci önceliğimiz Veli'yi hazırlayıp Atiba'yı 1-2 maç dinlendirebilmek olmalı bence. Yoksa sakatlar dönünce eldeki kadroya bakınca:

Tolga/Günay
Tosic/İsmail
Ersan/Milo
Rhodolfo/Pedro
Beck/Serdar
Atiba/Veli
Ozzy/Tolgay
Sosa
Olcay/Q17
Töre/Frei
Gomez/Cenk

Bana pek kadro derinliği olmayan bir kadro gibi gelmiyor. Ha dediğim gibi sol bek ayrı mevzu, kadrodaki üç sol bekten ikisini yollayıp adamakıllı bir as sol bek bulabilsek-en azından orta açabilen mesela- şahane olur, ama olmaz o da, biliyoruz.

Eğer Veli dönüp Atiba'yı dinlendirebilecekse, ben istemiyorum açıkçası orta sahaya transfer. Tolgay konusunda pek ümitli değilim ama, bana Mart'tan önce dönebilecekmiş gibi gelmiyor. Pek güvenilir olmayan bir iki kaynakta Ocak'ta takıma katılacak diye yazılmış yalnız, var mı konu hakkında bilgisi olan birileri?

Unknown dedi ki...

Antalya'nin yeni stadinin cimleri ve hucum hatlarinin bizim oyun sistemine cok ters oyunculardan kurulu olmasi korkutucu. Eger erken bir kaza golu yersek Tore olmadigi icin kilidi acmakta cok zorlaniriz, 90% puan kaybederiz.

Dakika 60'a kadar 0-0 gitmesinde problem yok, bir sekilde gol atmayi basaririz gibi geliyor.

cochise dedi ki...

rahat yeneceğimize dair kuvvetli bir his var içimde. Olcay Oğuzhan'a yakın oynayınca level atlıyor. oğuzhan 2 asist. olcay bir gol bir asist. Gomez 2 gol.
Skor 1-3
haydi rastgele

Unknown dedi ki...

@sports guy

Tolgay devre arası kampına katılır diye düşünüyorum. Takımdan ayrı olarak Bireysel Performans Antrenörümüz Dolu Arslan (böyle söyleyince daha havalı) ile birlikte çalışır.

Veli ve özellikle Tolgay döndüğünde -bu senelik- orta saha transferine gerek kalmıyor. Kesin konuşmamak lazım ama Tolgay'dan bu sene yararlanabileceğimizi sanmıyorum. Yani form tutana kadar ikinci yarının ortalarına gelmiş oluruz.

Bir dahaki sezona eldeki tüm orta sahalar sağlam ve hazır olsa dahi ben Atiba'nın yerine bir Gökhan İnler veya Obi Mikel modeli bekliyorum.

Coolio dedi ki...

@cochise +1
dediğin gibi sıkı bir Oğuzhan-Olcay-Gomez prodüksüyonu göreceğimizi düşünüyorum bende.

Unknown dedi ki...

Ben de Mustafa'nın tamamlayıcı forvet olarak daha başarılı olabileceğini düşünüyorum geçen sene başındaki Arsenal maçlarını hatırlayanlar orada Pektemek'in nasıl bir oyun oynadığını unutmamışlardır. o maçlardan sonra yine herhalde sakatlık gibi bir durum olmuştu ve Mustafa tekrar Bilicten o bölgede formayı kapamamıştı. Sosa'da o sırada takıma katılmıştı herhalde bu da formayı alamaması için bir neden.. ama yukarda arkadaşların dediği gibi bunu şimdi denememiz bana çok mantıklı gelmiyor bunları hazırlık döneminde deneyebilirdin denemedin o zaman böyle bir riske girmeye değmez kupa maçlarında yada İskenderbey maçında falan denenebilir.

bugünkü maç ile ilgili de maçın zor geçeceği garanti Sosa ve Töre ne kadar kötü oynarlarsa oynasınlar oğuzhanın yada atibanın pas yaptığında geri alabildiği ve pas organizasyonlarında önemli rol oynayan adamlar şimdi Olcay ve Q17'den bunları bekleyeceğiz ve ben çok başarılı olabileceklerini sanmıyorum defansif olarak da tahmin ediyorum Necip ve Atiba ile çok sıkıntı yaşamayız ama Olcay ve Q17'nin defansa yardım etmesi şartıyla.. sonuç olarak kısır bir maç bizi bekliyor gibi geliyor 1-0 olsun bizim olsun

planck dedi ki...

herkes veliye bel bağlamış ama atiba ile velinin oynadıkları bölge hariç birbirine benzer ne özelliği var? atibanın yedeği kadroda yok arkadaşlar.

yilmaz dedi ki...

@planck haklısın, ama ona en yakın oyuncu da o. Atiba %95-98 pas isabet oranı yakalar, Veli %60-70 oranında. Ama Veli enerjik ve top kapabilen bir oyuncu. Ozzie de bu sene top kapma özelliğini çok geliştirdi. İkisi ortasahada olduğunda defansif zaaf yaşamayız. Orta-alt seviye takımlara karşı da zaten -şeytan kulağına kurşun- iyi olan hücum hattımızla skor üretebiliriz. Bu şekilde yedeklenebilir belki atiba.

yilmaz dedi ki...

tabii veli şimdi düzelse o meziyetlerini sergileyebilecek formu bulması ikinci yarıyı bulur o ayrı mesele.

QuaresmA dedi ki...

Veli'yi çok severim ama döndüğünde bile en fazla tüm ortasahayı yedekleyecek bir role bürünmesi lazım. Yok geçmiş senelerdeki gibi kafadan kadroya ilk iş Atiba-Veli yazarsak şimdiden geçmiş olsun. Belki Veli'den maksimum performans çıkar bu şekilde ama Atiba'nın şu anki hali ve takım hücumu mahvolur.

Veli muhtemelen iyi döner ama Tolgay'dan bu sene çok birşey beklemeyin. Devre arasında yapılması gereken hamle; 2-2.5 milyon Euro maaşlı ama ne diğer topçuların, ne taraftarın ne de basının maaşına laf edebileceği, Avrupa çapında bir box-to-box'ı satın alma opsiyonlu kiralamaktır. Mümkünse Almanya veya Fransa'dan. Fransa'dan olacaksa minimum 180 boyunda ve zenci. Bu arkadaş bize şampiyonluğu getirirse, Tolgay'ın güncel durumunu da hesaba katarak satın alma opsiyonunu kullanırız.

Aslında Trabzon M'Bia'nın maaşını ödeyemese ve M'Bia da Trabzon'dan kaçmak için bunu bahane edip serbest kalsa vs vs. Ama hayaller M'Bia, hayatlar Necip.

QuaresmA dedi ki...

Bu arada Necip çok kötü tercih. Yerine forvette veya kanatta oynayabilecek Cenk'in verdiği hücum katkısını veremediği gibi defansif katkıyı da veremiyor. (Cenk en azından gücü yettiği düzeyde hücum pres yapıyor.)

Necip mecbur kalınmadıkça OY-NA-MAZ!

Adsız dedi ki...

Nabıyo bu hakem yav. Bizim takımdan birileri kırmızı filan yerse şaşırmam.

BJK4EVER dedi ki...

Orospu cocugu hakem o penaltiyi nasil vermez? Avantajli pozisyon falan degildi. Gol olmasaydi calardi falan da demesin kimse. Kacsaydi calmazdi ve aksam yorumcular avantaji verdi bjk kullanamadi falan derdi. Hatta cok iyi avantaj oynatti diye alkislarlardi bile!

Adsız dedi ki...

Beşiktaş'ın sol bekleri: 1) Penaltı yaptırır, 2) Kendi kalesine gol atar, 3) Rakibin en tehlikeli golcüsüne pas atar. Pes artık.

beagle dedi ki...

Ulan bu a.q. qımılının yerine Motta sağ açık oynasa maç 4-1'di. Topu önce iki deliğine sokmadan pas atamaz çünkü...

kokocambo dedi ki...

şu maçtan sonra her koşulda q17 övecek arkadaşlarla ilişiğimi birkaç seneliğine dondurma kararı almak üzereyim.

Pheaglix dedi ki...

rhodolfo kırmızı görecek gibi, o saçma sapan sarı kartın bi anlamı olmalı.

kokocambo dedi ki...

Antalya'nın savunma yapan oyuncuları sanırım lihtenştayn'dan getirildi. Zira, pek futbolcu gibi davranmıyorlar.

BJK4EVER dedi ki...

Niye ovulmesin Q7? Tamamen gayretiyle 1 top kapip gol attirdi. Diger pozisyonda da zamaninda cikartti ama rakip yetisti. Sovulecekse Olcay'a sovun bir zahmet. O kadar net pozisyonda bok gibi vurdu topa, 0-2 olup kilitlenecek mac sayesinde 1-1'e geldi. Hizli degil, adam eksiltmez, teknik degil, tek ise yarar yonu nispeten kolay pozisyona girip gol atmasi, ama onu da yapamayinca bir boka yaramiyor. Bu saatte sonra Quaresma her turlu Olcay'a tercih edilir, aradaki klas farki net ortada.
Bizim acimizdan iyi bir ilk yari oldu. Rakipte etkili silahlar olmasina ragmen hic net pozisyon vermedik, sadece 3 sut firsati verdik 1'i gol oldu maalesef. Umarum Senol hoca Frei veya Cenk'i fazla bekletmez. Rakip harbiden defansta ve orta sahada cok kotu. Bilic doneminden kalma sok presleri yapinca aninda yikiliyor adamlar. Fazla gevelemeden 1-3 yapmamiz lazim, cunku 1-2 giden macta son dakikalarda gol yiyip sacma sapan sekilde 2-2 berabere kalma ihtimalimiz yuksek.
Hakemin attigimiz goldeki penaltiyi vermedigi anda ve Rhodolfo'ya gosterdigi sari kartla amacini belli etti. Hakeme maca skora etki etme sansi vermemeliyiz. Umarum yonetim mactan sonra hakem hakkinda 2 cift laf eder. Bu itlere bos alan vermemeliyiz hicbir sekilde.

Adsız dedi ki...

İkinci Yarı: Q17 out -bir hücumcu- in. Rhodolfo out Milosevic in (ilk 3 dakikada Antalyalı 2 oyuncuya sarıyı basınca Rhodolfo'nun yediği saçma kart anlamlandı. Aman Şenol hocam dikkat kurtar bizi fillerden).

QuaresmA dedi ki...

Topu kapıp golü attırınca iyi, pas vermeyince ovv. Devre biter bitmez koşup gelmişler bu sefer de.

Adsız dedi ki...

Hoca Q17 o topu atmayınca içerideki 4 adamın suratlarına bakmadınız herhalde. Bundan sonra onlar da kendisine top atmazsa ne olacak? Topu atamamak başka atmamak başka. PES oynamıyoruz sonuçta insanlar var sahada.

Emrah dedi ki...

Çok abuk subuk goller kaçırdık. Allah sonumuzu hayretsin. Oğuzhan şu şutlarını da bir geliştirse tam süper olacak...

BJK4EVER dedi ki...

Evet dogru cunku dunyada ilk pas atmayan oyuncu Quaresma. Bir bakin Eskisehir macinda ve Belediye macinda Quaresma bombosken arkadaslari top atmis mi atmamis mi?
2. yari Olcay denen becereksiz out, Kerim/Cenk in. Quaresma'nin tek basina top kapip tamamen kisisel gayretiyle tek basina gol atmasi ve bunu yaparken Olcay'in karsi karsiya 100% pozisyonu kacirip Antalya'yi maca ortak etmesi bazilarina agir gelmis anlasilan. Harbiden insan utanir arkadas.

kokocambo dedi ki...

şnayder'in yorumlarına 1+1'den 2.

evet kardeşim, devre arasında geldik, çünkü kulübede oyuncular nasıl çıldırdıysa, içerideki 3 oyuncu ve ceza sahasındaki oyuncular sövdüyse biz de q17'e o kadar sövdük, tamam.

4ever, olcay'ın tekniksiz katkısı belli, kyu'nun katkısı belli. kaçırdığı gol/kapılan top denkleminde olcay'ın yaptığı preslerle atılan golleri neden söylemediğini anlamadım, ayrıca defansif katkı anlamında olcay > q17 olduğunu söylemeye sanırım hiç mi hiç gerek yok.

Adsız dedi ki...

Harbiden bazıları PES oynuyormuş demek ki.

QuaresmA dedi ki...

@ james sneijder

Quaresma bugün genele vurduğumuzda kötü zaten. Kornerleri de çok kötüydü. Ama eleştirdiğim nokta oyuncuyu gömme sevdası. Olumlu hareketinde etrafta olmayıp olumsuz hareketinde linç girişiminde bulunmak oyuncu mimlemekten başka birşey değil.

QuaresmA dedi ki...

@ kokocambo

Haklısın, ama aynı eleştirileri Quaresma bomboşken pas atılmadığında da bekliyoruz.

Olcay'a bugün lafım yok, iyi oynuyor şimdilik. Kaçırdığı golde vuruşu bence fena değildi. Onu atabilse Beşiktaş'ta oynar zaten. Atamıyor, yine Beşiktaş'ta oynuyor. :P

Adsız dedi ki...

@QuaresmA

Ben linçten bahsetmedim zaten. Biz ne yazsak boş buradan, takım içindeki saygısını kendi kazanır kendi kaybeder. Görünen o ki kaybetme yönünde tercih yapıyor.

Hakem iyice şanzımanı dağıttı. Şimdi de faul yapana değil Ersan'a kartı gösterdi. Ben bariz niyet ararım. Yok faulden sonra topa vurmuşmuş. Aradaki süre 5 milisaniye.

QuaresmA dedi ki...

Eto'o da şanzımanı dağıttı, onun gibi bir oyuncuya yakışmıyor şu hareketler.

beagle dedi ki...

Gol mü attırdı :))))) Bi iyi bak nereye atmış gene topu. Kaleci düzgün tokatlasa gol falan yoktu. Harbi çok romantik izliyon bu adamı da, bacağı kopsa yarasına kimse tükürmez takımda. 4 e 1 atakta top Qımıla geldiyse rakip rahat. Nasılsa sıçar. Sıçmıyor mu? Bak bak yazarken Gomez'e niye pas atmadın atarı yapıyor beyinsiz. Niye acaba?

Allahtan Gomez var da bu sezon şu yönetime rağmen kafadayız.

Ulan Şenol hoca Oğuzhan 8 de enfes adam 10 da berbat. Zorla adamı niye perişan ediyosun... Adam ileride olunca çapraz top atan kimse kalmıyor takımda.

QuaresmA dedi ki...

beagle, aç maçtan sonra 2. golü tekrar izle, bak bakalım o gol pozisyonu nasıl oluşmuş.

kokocambo dedi ki...

@q17

kardeşim, her zaman yazmadığım için olumlu yorumuma denk gelmiş olabilirsin ama sana ithafen beğendiğim bir zaman yorum yapacağım ;)

Necip'le ilgili ersan postundaki arkadaş yazmış, net olarak beğendim. Kerim'e daha fazla süre verilmeli, asisti güzeldi. Cenk sol ayakla rahat bitirebileceği pozisyona yazık etti derken, yazdı sonunda.

ama...

atiba be!!!! atiba.nokta.

şöyle göğsümüzü gere gere ne zaman kazanmamız gereken bir maçı kazandık ve ne zaman lider olduk? oh...

cochise dedi ki...

Quaresma iyi çalıştı golde presi iyiydi falan ama golü attırdı iyimser zira kötü pastı. Kaleci hatası gol. ama 35 dakika falan gerçekten çok da iyi oynadı ama hemen sonra şımarmaya başladı. 2 tane kolay gol yaptıracağı saçmaladı. Bence asıl gole katkısı 3. golde idi. Yani şu 3. golde yaptığı kaliteli işi hep yapsa belki asist sayısı düşer ama takıma büyük katkı verir. Bu arada Necip'teki performansı görünce kendime de şaşararak Quaresma'da umut görmeye başladım. Zira Şenol Güneş elini değdirdiğine büyü yapıyor. 32 yaşında kimse değişmez diyorduk ama ben de 32 yaşındayım sanki değişebilirm gibi :)

Pozisyona girme işi müthiş ya. Herhangi bir orta-zayıf takım bize gelmeye çalışırsa neyle karşılaşacağını görüyor. Bu iyi bir baskı unsuru. kafasını çıkaran tokmağı yiyor. Bir de kapananı açmayı halledersek şampiyonluk rahat gelir..

Maçla ilgili çok yazmak istemiyorum; her şey ortada
CHA CHA

Quaresma konusundaki gorusumu herkes biliyor. Iki mactir vasatin ustunde bir performans sergiliyor ve takimda kendisine bir rol bicmeye basliyor. Su haliyle Gokhan'in ustunde rotasyonda, ki kenarlarda 1 adet hizli oynayan, kaos yaratan, cezasahasina girmeyi seven oyuncu bir adet hizli ve kreatif oyuncu kombosu gayet uygun. Olcay-Quaresma cifti su tur maclar icin gayet ideal. 3. bolgedeki laubaliligimiz/isguzarligimiz sadece Quaresma'nin sucu degil ayrica.

Hesabim hack'lenmedi vallaha benim :)

Adsız dedi ki...

İkinci golde Q17'nin niyeti pas vermemek olabilir fakat goldeki payı da yadsınamaz bence. Bencillik yaptı ama Gomez dokunmasa da topun içeriye girme ihtimali yüksek. cochise'in söylediği de önemli, 3. golde boşta olan Beck'i 3 oyuncunun içinde çok güzel gördü. Muhtemelen olumlu bir iş yaptıktan sonra kendi başıma iş yapma kredim oluştu moduna giriyor. Ama takım istim üstündeyken olmuyor işte. Mevcut durumdaysa Töre'den iyi bu da ayrı mesele.

Bu maçta berbat oynadı denilecek biri yoktu. Birine ayrı parantez açmak lazım. Minostaurus yukarıdaki posta yazmış aynen katılıyorum: maçın adamı Necip. Yanına Atiba'yı da eklemek lazım. İkisi de box-to-box yaptı resmen. Son goldeki Necip'in pası, Kerim'in bu defa akıllı bir hamleyle topla içeri girişi ve Cenk'e çıkarışı, onun gol vuruşu çok güzel bir sahneydi. Gerçi Necip bir önceki pozisyonda da Cenk'e gollük pas atmıştı. Maçın sonunda gol olmayan pozisyon ise enfesti.

Eto'o bence de arızaya bağlamış. O pozisyona penaltı ancak yalelli liglerinde olur, Çin liginde bile değil. Sürekli dırdır edip durdu. Arkadaşı biraz şişirmişler öyle görünüyor. Kanat atakları etkili olmayan Antalya'da ceza alanı önüne atılan 2 toptan birinin kendisine gönderilmesi de bunun belirtisi. Ne güzel emeklilik lan. Bu yaşta bu para, Antalya gibi şehir, kulüp/hoca/takım/taraftar sana tapıyor, ipimle kuşağım takılıyorsun. Hayat fitbolculara güzel yeminlen.

Herkes demis zaten de, Senol Hoca'nin Necip'ten aldigi verime nazar degmesin lan. Gerard geyigini hatirladim ama bu sefer dalga gecmek icin degil o.0

QuaresmA dedi ki...

Evet Necip beni utadırdı gerçekten de, umarım utandırmaya devam eder. Attığı golde şansı yaver gitmiş olsa da önemli olan doğru zamanda doğru yerde olmak. Genel olarak Necip'in ofansif duran toplardaki pozisyon alışı dikkat çekici.

Bu saatten sonra yerli Lampard-Gerrard olması imkansız ama yerli Leiva olursa o da olumlu :)

Adsız dedi ki...

Bu arada takımın Gomez'e uyması zor derken Gomez kendisi aşıp takıma uydu resmen. Elbette Bayern'de böyle oynamasını gerektirecek yani zorunlu tutacak ortam yoktu, Fiorentina'da ise formatını uyduramadı. Beşiktaş'taysa bu yaşta tüm kariyerindekinden daha extra işler yapıyor adam. Demek ki tiger tank sürücüsü görüntüsü altında psikolojik olarak etkilenen bir vatandaş varmış. Yoksa yine mi Şenol hoca effect?

Murat dedi ki...

Kasımpasa macına cok dikkat, lige 5-2 galibiyetle baslamıstık butun hafta haklı da olsa pohpohlandı bu takım, ve her ne kadar Querasma soytarısının malın portekizcesi olmasından yenildik Trabzon denen garip oluşuma..aynı şekilde bu macın momentumunu Kasımpasa macına tasımalıyız. Ligin en az gol yiyen takımı Kasımpasa..boyle at kosturamayız bu mactaki gibi rakip yarı sahada..Ouresma beyinsizi bir de artistlik yapmıyor mu uyuz oluyorum..sen gorev oyuncususun bunu kabul edicen, yeteneklerin de erimis gitmiş, besiktas senin icin bir lutuf, sen besiktas icin lutufu gectim..neyse..

Barreto dedi ki...

Şenol Hoca'ya şapka çıkarmak lazım.

delgado dedi ki...

Necip piyasaya ilk çıktığında tipinden dolayı Lampard gibi oyun tarzı var dediler, oysa İniesta tarzı bir oyuncuydu. Zamanla Yasin Sülünleştikten sonra şu maçta geldiği nokta Gerrardvari bir tarz oldu, bu da kabul :)

Adsız dedi ki...

Lan nazar değdirecez adama, fakat:

Atiba Antalya maçı pas isabet istatistikleri: maçın geneli % 98,6; rakip sahada % 100

Rize maçı için: maçın geneli % 98,1; rakip sahada % 97,1

Ohannes. Allah nazarlardan korusun. Natural sciences okumanın etkisiylen doğada 10 olmaz diyerekten 9 verdim kendisine. Fekat 10'luktu adam.

Murat dedi ki...

Atibanin formu korkutucu ..tek korkum 1 gol veya 1 asist yaptiginda doyuma ulasim dususe gecmesi..zira epey bir boy gostermeye basladi rakip ceza sahalari icinde de..ozguveni de artti..calimlar fln...seviyorum bu adami

Adsız dedi ki...

@Murat

Tipik Kanadalıysa doyumla filan durmaz :) Memleketinin huzura ermiş ve bununla hayat asılmış modunda takılıyor adam. Eto'o ile girdiği pozisyon sonrası diyalog da bunun için bir gösterge oldu. Maça konsantre olmayan hiç kimse öyle sakince noluyor yav formatında medeni diyaloğa girmez. Yeter ki sakatlık ya da kart yaşamasın. Gerçi artık pek faul de yapmıyor eleman ama bizim ortamlarda yapman da gerekmiyor malum. Rhodolfo ve Ersan'ın yediği kartlar tam komedi mesela. Sezarın hakkı misali rakibe 2. ve 3. dakikada gösterilen kartların en az biri de dandikti. Ancak bize gösterilen alakasız kartların büyük çoğunluğu nedense hep önemli bir maçın öncesine ya da bir takım kulüp başkanlarının kükremesi ertesine geliyor, farkı burada tabii.

Yorum Gönder

Ara