.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

19 Ekim 2015 Pazartesi

Karne: Beşiktaş 1 - 0 Ç. Rizespor


Goller: Ricardo Quaresma (63')
En iyi üç: Atiba Hutchinson, Oğuzhan Özyakup, Ricardo Quaresma
En kötü üç: Gökhan Töre, Kerim Frei, Olcay Şahan

Karne:

Şenol Güneş7.4
Beşiktaş7.0
Ç. Rizespor5.9
Alper Ulusoy3.7


Tolga Zengin7.2
Ersan Gülüm7.4
Luiz Rhodolfo7.2
İsmail Köybaşı6.5
Andreas Beck7.1
Atiba Hutchinson8.8
Oğuzhan Özyakup7.6
Jose Sosa (80')6.2
Olcay Şahan (46')5.9
Gökhan Töre (90')4.9
Mario Gomez6.7


Ricardo Quaresma (46')7.4
Necip Uysal (80')6.6
Kerim Frei (90')5.8


Takım Ortalaması6.8

Anket: 104 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


40 Yorum:

Basar dedi ki...

Linç edilmeyeceksem bir soru sormak istiyorum. Rodolfo'yu tek beğenmeyen ben miyim?

Tamam oyun görüşü filan var ama her hafta kritik hata yapıyor. 2. yarı haybeye vurduğu top gitti rakibin ayağına, neredeyse pozisyon yokken gol yiyecektik. Geçen hafta gol yedirdi. Ligin başından beri Avrupa maçları dahil 4-5 gol yedirmiştir bize.fener maçında, Sporting maçında gol yedirdi. Koşu kalitesi amatör koşucular seviyesinde yavaş. Boyu haricinde Pedro'dan fazlası nedir anlayamadım.

Elimizde bir Kolombiya bir de İsveç milli adam var ama ikisi de kadroda bile yok. Demek ki Rodolfo baya baya iyi adam. Her hafta burada da oldukça yüksek puan alıyor. Ben net bir şekilde bu işten anlamıyorum, biri bana tane tane, aptala anlatır gibi anlatabilir mi bu adamın artıları neler.

Şimdiden teşekkür ediyorum.

Basar dedi ki...

Net bir şekilde Şenol Hoca'nın elinin değdiği adamlar:

Tolga,
Ersan,
İsmail,
Oğuzhan,
Atiba,
Fatih Terim motivasyonu alana kadar Töre,

dünkü maçtan sonra acaba Quaresma'ya da mı eli değdi diye düşündüm. Cıvıyana kadar hiç görmediğim kadar takım oyuncusuydu! Birkaç kere verkaça filan girdi şok oldum.

Takım geçen yılın gerisinde diyorduk. Aslında öyle değil. Artık 1-0, 2-0'da ulan acaba şimdi gol yermiyiz diye rahatsız olmuyorsun. Derbi kazanabildik, darmadağın olacağımız Sporting maçında maçı döndürdük. Dün sahadaki mesafeyi Schustervari daralttık. Ben takımdan oldukça olumlu sinyaller alıyorum.

Basar dedi ki...

Son olarak,

Dünkü hakem sanırım annesinden nefret ediyor. Papila'dan bu yana sahada gördüğümüz en kötü hakem performansıydı. Rakibin net 3 kırmızı kartlık (Töre'nin pozisyonu referanstır) sakatlamaya yönelik faulü vardı!

Penaltı vermezsin, veya rakibe verirsin, ofsayt vb... ama bu işten para kazanan adamların sağlığını düşünmek zorundasın! Düşünmezsen sor bugün annene, kulağı hala ağrıyordur...!

sports guy dedi ki...

Rhodolfo ağır bir hamle stoperi, ama Pedro Franco da ağır bir hamle stoperi maalesef. Redditte görmüştüm Şenol Hoca Pedro'yu takımda hiç düşünmüyormuş sanırım, bununla ilgili açıklama yapma gereği bile hissetmiş adam.

Benim Rhodolfo'yla derdim çok fazla kayarak hamle yapmasıydı, bu maç onu pek görmediğim için sevindim. Adam o moda girince sanki gamepad'de "kayma tuşu" basılı kalmış gibi oluyor çünkü. Kay anam kay.

Ersan'la daha çok derdim var benim aslında. Kuvvetli forvet oyuncusuyla başa baş kaldığında çok atıyor kendini yere. Dün hakem bir-iki pozisyonda resmen kurtardı Ersan'ı. Daha dikkatli oynaması lazım, oynatmak isteyen bir hakeme denk gelirse çok başı ağrır.

Beck takımın vazgeçilmezi oldu bile bence. İki yıl orayı kimseye kaptırmaz. Sonunda rakibin sol kanadı konusunda endişeye kapılmadığım bir sezon yaşıyorum, büyük mutluluk kaynağı. Orası sadece Lizbon maçının ilk yarısında deşildi, bunda da Quaresma-Töre ikilisinin sürekli kanat değiştirmesinin büyük payı vardı.

Quaresma'ya gelince.. Daha önce de yazdık buralara, bu adam illa oynayacaksa fix sağ kanat oynamalı. Bugün sola fazla kaymayınca çok daha etkili oldu. Şenol hoca önceki maçların kasetlerini baya gözden geçiriyor anladığım kadarıyla. Hata yapılabilir, ama hatalardan ders çıkarmak önemli. Tam kafamdan geçirdiğim gibi kullanıldı Quaresma bu maç, umarım bozulmaz.

Gomez iyiydi bence. Fazla top atılmıyor kendisine maalesef. Sezon başında "Gomez'e kim kafa topu atacak?" minvalindeki endişelerim devam ediyor maalesef. Quaresma iki tane iyi top kesti ama, o kadar. İsmail'in ortalarında bugün iş yoktu, Sosa da sanırım bir tane açtı ama kanatlara inmemeyi tercih etti maç genelinde. Şu takımın net bir iyi ortacıya ihtiyacı var ya. Gomez'in gol sayısına kafadan +5 ekler devre arası yapılacak bir "ortacı" transferi. Umarım olur.

Güzel maç oldu. 2,3 yeseydik şaşırmazdım şahsen bu Rize'den. Ki talihsizlerdi de biraz.

Böyle takımlara puan kaybetmemek önemli. Enteresaan bir fikstür dönemine giriyoruz, neler olacağını çok merak ediyorum.

WiLdHoney dedi ki...

Öncelikle dün sahada hakem yoktu o sebeple hakem hakkında konuşmaya gerek yok, ofsaytları kaçırması ise maçı sahada içinden izleyen şanslı arkadaşın değil, yan taraftan izleyen diğer bir şanslı arkadaşın hatası, hemen her hatalı ofsayt bayrağını 2-3 metre ilerideyken kaldırmış, bunun şansızlıkla alakası yok kötü hakem olmakla hatası var, hatta hakem olmamakla.
Ama, sakatlamaya yönelik faulleri devam ettirmesi, bazılarına kart bile vermemesi, kambura yatanların lehine faul vermesi bu işllerden ne kadar anlamadığını gösterir, bu en çok gelecek vadededen hakemse eğer, yanmışız biz.
(iyi ki hakem hakkında konuşmaya gerek yok dedim)

Gelelim bizim takıma;
Şenol Hoca, mantıklı işler yapıyor gibi, takımı günden güne geliştirdiğini görebiliyoruz, en basitinden artık kimse 2 ön liberodan birisinin Oğuzhan olmasını yadırgamıyor.
Tolga, ilginç bir şekilde fena oynamıyor.
Rodolfo dün Leo dedikleri azmanla başedemedi, ama orada da devreye beğenmediğimiz Ersan girdi ve cengaver gibi adamı bitirdi.
Beck bildiğimiz beck ne eksik ne fazla, ben adamı beğeniyorum.
Ismail, benim beklediğimden daha iyiydi, çok ciddi 2 tercih hatası oldu hücumda ama genede fena değildi, arka arkaya 3-4 maç oynamadıktan sonra hakkında olur yada olmaz gibi yorum yapmayı yanlış buluyorum.
Atiba'ya nazar değmesin
ileri uçta yer alan arkadaşlar ise gayet vasat maç çıkarttılar, son anda yapılan tercih hataları vb ile 4 olacak maçı 1-0'a bağladık (aslında sonuç 2-1 ama neyse)
Q7 böyle bir adam işte ne desek boş, umarım takım kimyasını bozmadan böyle katkı vermeyi sürdürür.

Coolio dedi ki...

Töre'ye acilen mental destek verilmeli. Haa belki veriyorlardır zaten bilemeyiz ama adamnda mental sorunlar olduğu bariz ötesi artık. Kendini, hedeflerini gözden geçirmeli tekrar. Şenol hoca oynatarak kazanma yolunu seçiyor. Bir bildiği vardır ama mental destek şart.

Sosa oyundan ötürü göze batmıyor ama kendisi de iyi oynamıyor kabül edelim. Devre arası Arjintenden gelecek yeni teklifi beklerken sakatlığa filan bulaşmayayım havasında olabilir. Sezon öncesi eşi Türkiye'ye gelmemişti, eğer durum hala aynıysa zaten kafasının burda olmaması normal.

Tosic olayı garip olmuş. Gazetede soyunma odasına gitti deniyor. Eğer doğruysa bu iş uzar gider olan bize olur yine.

Özgür dedi ki...

Her şey yalan, tek gerçek Atiba Hutchinson...

Acikcasi bu macin 2. yarisinda ben de iyi sinyaller gordum. ozellikle Tore'nin topsuz oyunda ilk defa bu kadar hareketli olmasi , Sosa ' nin bosalttigi alanlara girerek altenatif yaratip orta sahayi dikine bu kadar rahat gecmemizde etkisi olmasini cok degerli goruyorum. Tore ondan bekleneni veremedigi icin kotu gorunmus olabilir ama dun takim butunuyle birlikte hareket etme konusunda gayet asama kaydetmis birini gordum ben . Quaresma bile sisteme uyum saglamaya calisiyor .

Atiba'nin mukemmel oyununu konusmamak da haksizlik olur . Sistemin islemesinde cok buyuk etkisi oldugu asikar . Takim biraz topsuz oyunda hareketlendiginde oyunu acmakta hic sikinti yasamiyor ve tempomuzun artisinda ckatkisi yadsinamaz.

Hoca gecenlerde stoperler hakkinda aciklama yapti zaten . Milo'nun cok iyi calistigini soylemis yakin zamanda rotasyona sokacaktir diye dusunuyorum . Pedro icinse hem iyi calismadigini hem cok agir oldugunu soylemis .

Rhodolfo oyunu iyi okuyan bir stoper . Canli izlediginizde pozisyon alma konusunda iyi is cikardigi goruluyor . Biraz Ujfalusi tarzi bir oyun anlayisi var. Ne zaman ayaga oynayacagini ne zaman uzun cikacagini biliyor. Ozguveni yuksek bir oyuncu olmasina ragmen kolay kolay risk almiyor . En buyuk handikapi zaten hepimizin gordugu gibi epeyce yavas bir oyuncu olmasi.

QuaresmA dedi ki...

En cok bu anketin sonucunu merak ediyorum :)

nkonrat dedi ki...

Sezon sonu sözleşmesi de bitiyormuş, şu Eren Albayrak'ı alabilsek uzun bir süre için solbek problemini halletmiş oluruz.

turgay dedi ki...

caner erkin ve mehmet topal'ın da sözleşmeleri bitiyor. önce bu oyunculara gitmek lazım.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Şenol Hoca'nın elinin değdiği oyuncular listesine Necip'i de koyacak gibiyim. Geçtiğimiz sezonlara nazaran daha iyi ve daha olması gerektiği gibi sanki. Siz ne düşünürsünüz bilemem.

Töre'nin topsuz oyundaki olumlu işleri benim de dikkatimi çekti fakat kendimi göstereyim derken gollük pozisyonları hiç ediyor. Kaleyi düşündüğü pozisyonda gol olsaydı bile, Gomez veya Quaresma'nın önüne bıraksaydı ben kendisini daha çok takdir ederdim.

İsmail hiçbir zaman (sakatlıklardan sonra) istediğimiz sol bek olamayacak. Rakibin kanadına göre Tosic-İsmail rotasyonu güzel olabilir. Ben bir maçta Motta'yı da görmek isterim. O kadar süre formadan uzak kalmak nasıl etkilemiş merak ediyorum.

Komik bir cümle olabilir ama Quaresma'nın gol dışında olumlu bir işini göremedim. Takım oyunu oynamaya çalıştı diye sevineceksek vay halimize. Yine birkaç yerde gereksiz çalım ve şut denedi. Artistik bir şeyler yapınca taraftarın alkışlaması da ayrı bir itici, sirkin yolunu şaşırmışlar. Neyse daha fazla konuşup Quaresmaspor ile ters düşmeyim. :)

Onun dışında stada yine selam çakmak istiyorum. Çatının kalkması biraz gecikmiş, yeni yeni kalkıyormuş sanırım. İçerideki işler çim hazır olmadan tamamen bitmiş olur, öyle tahmin ediyorum. Bu gelişmeler yine de bu sezon için oraya geçmemize imkan tanımıyor. İnşaattan anlayanların yorumlarına göre bunlar benim kendi görüşlerim.

FIFA oynayan yok mu ya koskaca blogda? :)

Mete dedi ki...

Tosiç'i kendi taraftarımız tribüne çağırıp Arnavutluk bayrağı açmış. Bu hareketi kim yapar diye düşünsen ancak Fenerli ya da G.Saraylı taraftar yapar diye düşünürdüm. Bu kadar aptallık olmaz.

nuri mu dedi ki...

şenol hoca köybaşını da adam edebilirse eğer.. Bitmiş oyuncuyu geliştirmede tartışılmaz ustalık eseri bu olur..

cochise dedi ki...

Biraz çok yazacağım; karışmasın diye numaralandırayım;

1) Emre Toraman kardeşimiz Atiba gibi maşallah. Canlı puanlama ve bir önceki ara puanlama postu için de sağolsun. O aralar bir şeyler yazacak bir gram istek olmadığı için yazmamıştım.

2) Tosiç meselesi bir hayli saçma sapan bir hal alıyor. Dünkü oynamaması maç öncesi ile ilgiliyse bu konuda yazmayı düşünüyorum. Takımın en zayıf halkası olduğu için çok batmayabilir ama onun yerine oynayan elinden geleni yapsa da daha zayıf bir halka. Tosiç ve Motta’nın toplam maaşına gayet kaliteli bir sol bek bulunabilirdi ama neyse önümüze bakalım.

3) Hakem’den başlayalım. Bu kadar kötüsü az görünür. Üstelik hem kötü hem eyyamcı zira golden sonra başka düdükler çalmaya başladı. Aynı şarj’ın birine faul çalıp diğerine çalmaması komedi idi. Yan hakem de öyle. Gerçi rize’nin pozisyonu kaçırabilir bir pozisyon ama bizimki çok barizdi.

4) Rize beklentilerimizin aksine fazla savunma ağırlıklı başladı. Kontra ataktan ilk 15-20 dakikada iyi pozisyonlar buldu. Ayrıca çok ama çok sert oynadılar. Hakem de çok izin verdi. Sakatlık çıkmaması sevindiriciydi. Ancak yedikleri golden sonra çok dağıldılar. Hiç varlık gösteremediler. Matuidi bizde olsa rotasyonda Necip’in üstünde Atiba ile yanyana olur. Eren de çok iyi performans gösterdi. Kweuke de çok enteresan, çılgın bir oyuncu. Sırf GS-FB’ye oynatmak için takımda olsun isterim. Burada bir arkadaş da çok bahsediyordu; tam stoper katili.

5) İlk yarı bir açıdan çok iyi oynadık. Harika paslaşmalar falan filan oldu ama o güzel işlerin sonunda gol pozisyonları olmaması da işin olumsuz tarafıydı. Yine de maçın özetini tekrar izlediğimde verdiğimiz iki pozisyon dışında epey üstün oynamışız. İkinci yarıda ise bir çok yoruma karşın gol atana kadar çok da iyi oynadığımızı düşünmüyorum. Olcay’ın ilk yarı çok iyi paslaşmalar (bir tanesinde gol yediriyordu gerçi, sanırım orada ipi çekildi) içinde yer alması; onun yerine takım oyununa yatkın olmak istese de pas oyununa uygun olmayan Quaresma’nın girmesi ile biraz tıkandık. Ama gol sonrasında bir anda bambaşka bir oyun oldu, çok rahatladık. Rize tehdit bile edemedi. Geçen sene 9 kişi öle daha çok zorlamıştı.

6) Bu arada ikinci yarı başındaki tıkanıklıkta bu sefer kabahat Quaresma’da değil, Gökhan Töre’de idi. Sadece bencillikleri ile değil genel olarak bir türlü takımla bütünleşemedi. Rize ona özel önlem almıştı. Biraz aklını kullanıp rakip kendi etrafına dolandığında hızlı oynasa oyun çok kolay açılacaktı. Gomez bomboşken vermediği pas ile zirve yaptı zaten. Quaresma ise gole kadar ve golden kısa bir süre sonra ‘vay be beni utandıracak’ dedirtti. Takımın parçası gibi hareket etti. Ama sonra yine eski Quaresma oldu. Neden yedek kaldığını, Neden Olcay gibi yetenek fakirini kesemediğini, neden bu kadar eleştirildiğini anlayabilse çok değişecek ama o izlenimi vermiyor. Bu arada dünkü rakip yorulduktan sonra oyuna girmesi hem kendi hem takım için en faydalısı bir kez daha görüldü bence. Bir de evet sağ tarafta daha etkili. Ayrıca dün attığı gol de çok kıymetli. Her ne kadar golden sonraki ortam nedeniyle kolay bir maç olmuş olsa da o kilit açılmasaydı kriz yaşayabilirdik.

7) Bütün takım Atiba ve Beck gibi adamlardan oluşsa tıkanırsın ama çok önemli artı değer katıyorlar takıma. Atiba’nınki göründü ama Beck de çok işlevseldi. İso bu taraftan çıkmayınca Beck sürekli gitti geldi, oraları karıştırdı. Golde bile oradaydı, Koray’ı bozmaya çalıştı. İsmail’i yine pek beğenmedim. İyi niyetli, çalışkan teknik falan ama top ayağındayken her an hata yapacak gibi. Rodolfo konusunda kararsızım. Bi ilk yarı bitsin öyle genel değerlendirmemi yapacağım. Sosa kötü denemeyecek kadar çok olumlu iş yaptı. Ama iyi denemeyecek kadar da hatalı iş yaptı. Oğuzhan bir iki pozisyon hariç genelde hep doğrusunu oynadı. Git gide istediğimiz oyuncu oluyor. Golden önceki pozisyon açık penaltıydı ama yerdeyken bile topa dokunma isteği gole yardımcı oldu.

Coolio dedi ki...

@Nurettin İnce
Şenol hoca'nın en büyük başarısı Köybaşı'nı uzun atlama, sırıkla atlama gibi atletizm sporlarına yöneltmek olur. İçinde top bulunmayan, takım oyunu olmayan sporlarda denesin şansını.

met1903 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
met1903 dedi ki...

bu arada köybaşı'na başı kesik tavuk demeyeni sikiyolarmış.

Basar dedi ki...

Ben İsmail ve Necip'e ön yargılı yaklaştığımıza inanıyorum. Dün İsmail gayet faydalıydı. Necip de sırıtmadı. Ön yargı ile değil maç performansına göre değerlendirme yapmakta fayda var.

Ayrıca Beck'in katkı seviyesini henüz herkes fark etmiş değil. Bu adam fayda ve pozisyon alma anlamında ikinci Atiba olma yolunda ilerliyor.

Mayor dedi ki...

Ismail iyi olacak diye umit besleyenler uzulur.
Fundamental'i olmayan bir adamdan bahsediyoruz.
Bu yastan sonra'da ne defans, ne hucum, en basit pas prensiplerini dahi ogrenecek degil.
Hala baski altindaki adama pas atmaya calisiyor.
Rakip cok zayifti o kanatta Allahtan yoksa perisan olurduk.

Coolio dedi ki...

@mayor +1

@basar; ön yargı demek doğru değil bence. Bu adamın bu kötü özelliklerini yıllar içinde defalarca defalarca gözlemlemek ve sonrasında dünkü maçta da bu hataların sizin yaptığını düşündüğünüz olumlu işlerden daha fazla gözüme batması önyargı değildir bence. Yetişmesi için sabredilecek oyuncu 23 yaşındadır. İsmail her ne kadar düzenli forma şansı bulamasada 26 yaşına gelmiş, en ufak bir gelişime gayretinde olmayan bir oyuncudur. Tek artısı iyi niyetle mücadele etmesi. Bu yetermi sizce BJK forması giymeye? Ciddi şekilde nerede duracağını, nereye pas atacağını, nereye koşacağını, nerede pres yapacağını bilmiyor. Eskiden ayağı düzgün derdik ama o da yok artık. İsabetli orta sıfır, yakın mesafe pas dahi yok. Hadi yanlış pas tercihini geçtim muntazam pas bile atamıyor. Ciddi şekilde 2. ligden bile talibi olmayacak bir adama bu kadar forma şansı vermek fazla. Altyapıdan birine bu kadar şans tanısak belki kazanmıştık birini.

Coolio dedi ki...

düzeltme: "en fazla 23 yaşındadır"

teahead dedi ki...

@basar tum soylediklerine katılıyorum.

Ayrıca mac ta bir sey dikkatimi cekti.Son dakikalara 1-0 onde girmemize ragmen sacma pas hataları yapmadık.bence bu onemli,bunun icin bile senol hocaya saygım ve inancım daha da arttı.

EC dedi ki...

Onceki post altina yazdigimi burada da paylasayim..

Bir hakemin iyi niyetli olup olmadigini; verdigi / vermedigi faullerden, oynattigi / oynatmadigi avantajlardan anlarsiniz.. Kartlar vs bariz olan seylerdir... Ince den dograma ise boyle yapilir.
Bu hakem (Ilker U) ilk yarida 3-4 rakip ceza sahasi civarindaki bariz faulleri ( Beck, Sosa, Tore -2- ) vermedi ki, Beck'e yapilan en az Sari Kartlik, hatta son adamdan Kirmizi bile olabilirdi.. O faullerin donusunde de hep Besiktas tek ayak ustunde yakalanir mi ( gecen yil 1 metre disari cikan tac atisini oynatmalari gibi) rakip gol atar mi hayalleri vardi..
Ikinci yari da da biz golu atana kadar bizde Tore ve Oguzhan i bayagi kiskirtti hakem verdigi cok ucuz ve sacma faul kararlariyla.. Ikisi de sakin kaldi ama Senol hoca kenarda surekli uyardi / telkin etti ikisinide..
Turkiye de futbol siyaset kontrolunde, ve bu siyaset de daha nufuzlu olan ve daha cok fayda saglayacagi "Sarisin"lari seviyor.. Biz her macta aslinda hepsine karsi oynuyoruz.. Lig Tv Medya TFF Hakemler ve Ankara!

Su net; Ismail den; ne koy, ne de kasaba olur, hatta mezra bile kuramaz O.
Ne pas, ne defans ne de hucum yapiyor! Kafasi kesik tavuk :) ! Tosic e yapilan ise tam sacmalik!
bu kafa ile Gekas ve G Birligi nin Yunanlisinin oynamamasi lazim bu lig de. niye derseniz, onlari denize dokmustuk!
Besiktas taraftari bence acilen bir sonraki macta Tosic e sahip cikmali.

Rudolfo; super sogukkanli ve sezgileri guclu. Faulsuz aliyor toplari, iki guclu forvete ragmen. Iyi onledi ataklari da.

Ersan da gereksiz dan dun vurmadan, Kweuke yi de 2.ci yarida iyi kontrol ederek etkili bir mac cikardi.

Atiba is a Super Canadian ....

Beck ise tam yapilmasi gerekeni yapiyor.. 41 kere masallah..kopyalayalim Sol a da koyalim..

Quaresma biraz daha istekli ve takimla uyumluydu, goldeki o vuruslari aslinda cok etkili ve daha cok denemeli.

Gomez bence cok iyi niyetliydi ve iyi de oynadi, ( anlamadigim ankette Ismail ile arasinda cok az fark konmus!!! Saka gibi ! Gomez dun ortasahaya gelip top kapti, kenarlara deplase oldu ve ceza alanine da Olcay ve Tore - ilk yari da- Quaresma, Oguzhan ve Tore de 2ci yarida sokulmasi icin paketler acti - goren gozlerle bir kez daha izleyin maci) bir kac pozisyonda Tore, Ismail ve Quaresma paslari ona vermeyip bencil oynayinca, rol calmaya mi calisiyorlar diye de dusundum acikcasi.. Iyi asist sanslari da sundu arkadaslarina.
Oguzhan a attirdigi gol ise yuzde yuz ofsayt degil! Hele bir pozisyonda Ismail in ceza alani icinden topu havaalanina dogru dikmesinden sonra Gomez in sitemine kopek gibi bagirisi vardi ki, bence kabul edilemez! Tosic e yuklenmeyin bence, haftaya Antalya macinda Serdar Ozkan ve yabanci ve epey hizli olan kisa boylu bir oyunculari dumduz eder ismaili..

Tore icinse soylenmesi gereken, basit oynasa Ingiltere, Italya ve Ispanya ya transfer yapma sansi var, ( Almanya ya her halukarda gider zaten) ama o egoistlik ile aptallik arasinda gezindi..
Sosa ya arkadaslar yuklenmis ama bence isini gayet iyi yapti, bence ilerde uyum sorunu yasiyor, bakarsaniz eger o ve Oguzhan tum hucumlarda olmasi gereken yerlerde.. Tolgay ile Quaresma ile bence daha iyi uyusur, Tore ve Olcay a nazaran bu Sosa..

Oguzhan bence Atiba ile macin en iyisiydi..

Tolga da aldigi kafa vurusunda kameralara iyi poz verdi ve clean sheet yapmasi takim icin onemli..

Eger sakatlik olmazsa hafta icindeki macta, Antalya maci +7 olur yazin kenara..

Sorarsaniz karsi takimdan Besiktas a kim gelir diye; Makiadi ve Eren olabilir

19 Ekim 2015 05:35

Adsız dedi ki...

Bence Ali Ece Töre olayını özetlemiş: "Hocanın bir dahaki zor görevi ise Töre’nin kafa ayarlarını tekrar düzeltmek olacak." Budur. Boş alanlara koşuları ve emare şelinde yer alan alan yönetimi gibi unsurları başarı sayacaksak dün kötü olan Sosa bunu aylardır yapıyor ve bahsettiğimiz vatandaş gelişimini takip ettiğimiz Eslem değil.

Dünkü maçtaki rakibin tek düzgün yaptığı iş olan Majino hattı savunma dışında elle tutulur bir orta alan ve hücum performansı gösteremeyişi bazı şeyleri elbette gölgeliyor. İsmail bir "sol bek". Kişisel olarak kendisini herşeyden bağımsız olarak değerlendireceksem yüzde 80 oranında önce buna bakarım. Savunduğu kanatta böyle bir rakip hücumuna karşın defansif olarak vasatı geçemezken hücumda ise kanat bindirmelerinde eksik kaldı. Benim de müptelası olmadığım Tosic dahi bu konuda daha iyi işler yapabiliyor. Maçtan önce kadroda gördüğümde aklımda tek düşünce vardı: hoca herhalde Gomez'e muz ortalı asistler bekliyor. Ancak bunları yapamadı. Orta alanı Atiba domine etmişti (bir Beşiktaş platformunda taraftarın biri "kendisini klonlayıp olabildiğince kopyalamalı, olmuyorsa evlendirip çocuk sahibi yaptırılmalı" yazmış, o derece). Kanatlarda ise rakibin bana göre en büyük hatası olan, ilk 15 dakika dışında hücumu orta alanın ötesine yayamaması nedeniyle orta çizgide kilitlenen toplarda İsmail topla birkaç kere yardırmayı denedi; denedi, çünkü asist özelliği olmadığı için toplar ezildi. Bu toplar şu özelliktedir: kaleci hariç takımdaki herhangi bir oyuncuya denk gelebilir, denk gelen oyuncu ise hamle yapmadan önce bir zahmet önce kendini bilir. Hele bir pozisyonda Gomez'in ben buradayım, ofsayttan kaçarak rakip stoperden uzaklaşıyorum, yapman gereken tek şey aradaki 5 metre açıklıktan bana top atmak minvalindeki halini bile göremediyse kendisinden bir şey beklemiyorum. Bir de insanlar şunu göremiyor bence: alıp ileriye gittiği kaç topu kendisi rakipten çalmış?

Şenol hocanın total hücum anlayışını ve bazı oyuncuların bireysel gelişimini artırmasının yanında organize atak konusunda hala çok ama çok eksik olduğunu düşünmeye devam ediyorum. Maç sonu beyanı ise bana göre oyuncu bazlı olduğu için düşündürücü:

http://www.hurriyet.com.tr/spor/futbol/30343414.asp

Zaitsev dedi ki...

Rize kapanıp kontra pususuna yattı. Hikmet hoca saldırmayı sever ama bu sene bize saldıranların hali ortada o yüzden Rize diğer maçlarına göre daha kapalı görüntü verdi. bu görüntü de 2.ci yarı iyicene kapattı onları.

Töre geçen sezon sonu gibi oynamaya başladı. Allah'tan bu sene Oğuzhan ve Gomez var acil müdahale gücü olarak. Oğuzhan ve Gomez'le beraber bu takımın nereye gideceğini, kaçıncı olacağını belirleyecek oyuncu Töre. O yüzden toparlanması lazım. onun keyfi gelecekte oynayacak diye bekleyeceğimize orada Quaresma, Kerim oynasın daha iyi.

Necip bu sene iyi görünüyor çünkü yerinde oynuyor. Biliç onu geçen sene sağ bek defans göbeği mundar etmişti. herkes yerinde oynamalı arkadaş. maç içinde mecbur kalırsın da stoper oynatırsın Necip'i ama kafadan olmaz olamazdı zaten olmadı da... Tolga da bu sene iyi. hem Şenol hoca iyi toparlamış onu. ayrıca Tolga'nın iyi kullanamadığı için moralini bozan ve tepki almasına sebep olan geri pas olayından kaçınıyor defans.

İsmail 26dan sonra olmaz denmiş ama ne köy ne kasaba olmaz denen Burak Yılmaz 25inden sonra bu ülkenin en iyi golcüsü oldu Şenol Güneş'in katkılarıyla. Defans oyuncusu olmak daha kolay forvete göre. Forma girinceye kadar ki süreç bir risk ama eldeki sol bek stoper rotasyonunda İsmail oynar. Bu maç özelinde İsmail Kweuke önlemi gibi düşünülmüş olabilir ne kadar başarılı oldu orası tartışılır.

Olcay ilk yarı iyiydi filan ama kapanan takımları Töre de tırt iken Olcay ile açamayız. takipçilik mücadele çok iyi ama onda Q17, Töre, Oğuzhan tarzı yaratıcılık yok. forvet arkası Töre-Sosa-Q17 görebiliriz bundan sonra ağırlıklı olarak.

ideal 11 dedi ki...

kü 17: kafasına göre takılmaya devam ediyor.beğenmedim.halı saha topçusundan modern futbolcuya dönüş bu yaştan sonra imkansız.

gomez: bence ideal forvet tipi değil.demba ba dan daha geride.gelecek sezon gomezden daha iyisi bulunabilir.gignac daha iyi forvet idi.lakin kaçırıldı.
gomezin bayern den fiorentinaya erken yaşta düşmesinin nedeni çok yönlü olmaması.sadece gollerde var.hazırcı.burak yılmaz tarzı.dua etsin şenol güneş takımında oynuyor.6 gol atması kendinden kaynaklanmıyor.şenol güneşin bol hücumcu futbolundan.cenk tosun oynasaydı belkide şu anda 10 gol ü olacaktı.

ersan:gelişimini devam ettiriyor.

töre : terim töre nin ayarlarıyla oynamışa benziyor.milli maçta sahaya girmeden önce terim oldukça fazla gaz vermişti kenarda.bunu çoğu kişi atladı.sonrası kırmızıyı yedi.şenol hocanın töreyi fabrika ayarlarına döndüreceğini düşünüyorum.

Basar dedi ki...

Töre ile ilgili şunu da hesaba katın. Bu tip hareketlere UEFA en az 3 maç ceza veriyor. Kısaca bu yaz turnuvada oynayamayacak. Genç adam, yeteneklerinin farkında, form durumu da iyi... Mutlaka hayallerinde kallavi bir takıma gitmek vardır. Bence şu anda bunun hayal kırıklığını yaşıyor.

Barreto dedi ki...

@Zaitsev

Aynen katılıyorum.

Unknown dedi ki...

@basar Töre'nin durumu ile ilgili elemelerde alınan cezalar yine elemelerde çekiliyor diye okumuştum. Ne kadar doğru bilmiyorum ama.

Unknown dedi ki...

Maça gelecek olursak, stadda olduğumdan TV'den izleyenler gibi pozisyonları çok iyi süzemesemde, İsmail maçın başında Ahmet İlhan tarafından çok rahat geçilirken Hikmet hoca 20. dakika gibi kendisini ters kanada gönderince biraz rahatladı ve sonra tekrar sol kanata döndüğünde fazla rahatsız edemedi İsmail'i yani benim gördüğüm İsmail başta defansif olarak kötü başlamışken 25-30'dan sonra rahatladı ve defansif olarak kötü oynamadı ama ofansif olarak nereye pas atacağını bilmeyen yada attığı pasın şiddetini ayarlayamayan bir adam Beşiktaşın futbolcusu olmasın bence...(bir pozisyonda ismail ortadan giderken solda töre sağda Gomez var gomeze yuvarlasa kaleciyle karşı karşıya kalacak adam Töre'ye pas verdi ve atağı öldürdü.

Takımda topu bilen adamın fazla olması bu kadar spektaküler pas yapmamızı sağlıyor ama pası iyi yapıyoruz diye lakayit işlerde yapmamak lazım maçta çok fazla topukla falan göze hoş gelen iş yapacaz diye pozisyon yaratacakken top kaybettik maç 3-4 olsa anlarımda 1-0 öndeyiz bu kadar şımarıklığa gerek yok diye düşünüyorum.

Unknown dedi ki...

Töre'nin 90 dakika oyunda kalması Kerim frei için de sıkıntılı bir durum adam bu kadar kötü oynarken ben niye oynayamıyorum diye düşünür adam ve takıma küser diye düşünüyorum bence Frei'in oyuna en geç 80. dakikada alınması lazımdı bu bence Şenol hocanın hatasıdır (bu maçtaki tek hatası diyebilirim.) Gomez bence Kweuke gibi oynasa takıma daha çok katkı sağlayabilir. topsuz oyunda da toplu oyunda da fazla gözükmedi. Oyun içinde daha fazla top alması gerektiğini düşünüyorum.
Oğuzhan-Atiba-Beck için diyecek birşeyim yok üçü de iyi oynadılar. Beck ile ilgili tek isteğim biraz daha hücumu düşünmesi onun dışında çok iyi çalışıyor.

dün bir yorumda Sosa ile ilgili eşinin Arjantin'de olduğu gibi birşey okudum ne kadar doğru bilmiyorum ama öyle bir durum varsa bu seneki ortalamanın altındaki performansını açıklayan bir durum olur. bu maç özelinde konuşursak geçen maçlara oranla daha iyiydi bence.

Ersan'ın hala bir saatli bomba olduğunu düşünüyorum maç genelinde iyi bir görüntü çizse de kweuke ile bir kaç defa güreşme çalım atma gibi işlere girdi bu riskli hareketlere gerek olduğunu düşünmüyorum.

bu arada hakeme de bir kaç satır ayırmak lazım bu kadar kötü hakemlerin nasıl yetiştiğine nasıl buralara geldiğini araştırmak lazım. Adam 3 tane sarılık faulu vermemiş, bizim buz gibi golü vermemiş adamların ilk yarıda bulduğu golde ofsayt yok gibi. yani maçın baya baya ırzına geçmiş adam.

turkkant dedi ki...

Maçtan hareketle kısa bir genel değerlendirme. İyi taraflar çok yazıldı çizildi zaten. Takım olgunlaşıyor, 1-0'ı çok daha iyi oynuyoruz. Atiba geldiğinden beri en iyi topunu oynuyor. Oğuzhan büyük oyuncu olma yolunda, Rhodolo-Beck'in deneyimi Ersan'ı da yükselti. Peki eksikler?

1. Akışkan oyuna rağmen kapalı savunmaları açmakta, mesela bir GS kadar başarılı değiliz. Bunun sebebi bence oyuncu profili ile ilgili. GS'nin ön hattı daha skorer, bizimkiler ise oyunda daha etkili.

2. Ligin yaklaşık dörtte biri bitti. Ön tarafta santrafor mevki Cenk-Gomez'le 10 atmış, dörtle çarp 40. Muazzam. Olcay-Q17 rotasyonu 4 atmış, 4'le çarp 16 eder. Gayet iyi. Ama sonrası iyi değil. Ofansif orta saha Sosa-Oğuzhan 1, yetersiz. Özellikle Töre full oynadı 1 gol, çok yetersiz. Beşiktaş'ın kanat forveti, senede 8-10 altında kalmamalı. Santraforlar leblebi gibi atmadığında sıkıntı olur.

3. Kapalı savunma ölü topla da açılır. Kesenlerimiz Fernandez-Tello seviyesinde değil. Vuranlarımız da Sivok-Toraman kadar etkili kafacı değil. Haliyle bence devre arasındaki stoperin golcü alınması önemli.

4. Sosa bu sene %50 ile oynuyor. Bu sene şampiyonluk yarışında onun 4-5 maçlık tavan performanslarına çok ihtiyacımız olacak.






teahead dedi ki...

@turkkanat
1 nolu elestirine soyle bir oyun duzeni cevap verebilir mi,
ileri 4 lu soyle olsa tore,q17,m.pektemek(bana gore besiktas oyun ruhuna uygun bir oyuncu) ve gomez.tore nin(bu q17 de olabilir) adam eksilterek getirdiği toplara gomez,pektemek ve q17 nin rakip ceza sahasında olması daha cok gol atmamızı saglayabilir.

Coolio dedi ki...

@teahead
Pektemek'i Sosa'nın yerine oynatıyorsun herhalde? Sosa her ne kadar çok iyi oynamasa da rakip takımı karşılarken nerede duracağını iyi biliyor. Pektemek muhtemelen pres yapmaya çalışarak rakibe boşluk verebilir. Bir de hızlı hücuma çıkarken tek pas oynayabiliyor Sosa. Ama Pektemek'de o da yok. Garip, acemi işler yapıyor hızlı hücumda. Bir tek rakibi kendi sahasına hapsetmişken faydalı olma ihtimali var ama zaten o durumlar için Cenk var ondan önce.

@turkkant
3)Bence serbest vuruşu kullananların kötülüğü vuranların kötülüğünden daha kötü. Eğer düzgün atan olursa Gomez-Ersan ve süprizler (Atiba, Necip) o işi götürür yeteri kadar. Ama bu kadar berbat korner, serbest vuruş kullanılmaz. Sosa sadece serbest vuruşlarını düzeltse bile katkısı yeter.

Zaitsev dedi ki...

@turkkant

Yan toplarda vuran sıkıntısı konusunda yorum yapmak doğru mu emin değilim çünkü orta kalitemiz rezalet. Fernandes sahadaysa duran topları o kullanırdı hep mesela. Tello-Delgado kullanırdı daha öncesi. son 2 senedir o netlik yok takımda. bir bakıyoruz Oğuzhan, sonra Töre, Sosa, Quaresma filan herkes topun başında. bu işin sabitlenmesi lazım. Sabit olan tek vuruş faul yay civarındaysa Oğuzhan vuruyor. diğerleri değişken. Yan topa kafa vurmaya gelen adam seçenekleri mi eleyecek bu böyle vururdu öteki böyle vururdu diye yoksa pozisyon mu alacak. ön direğe yerden kesilen ortaya Sivok olsa ne yazar :) bu iş antrenman işi. çalışmak lazım.

@teahead

Pektemek kendini ispatlama sevdasına saçma sapan işler yapan bir adam. Sosa'nın yerinde filanda oynayamaz. orada illa alternatif yaratılacaksa Bolton da o bölgede oynamış Kerim Frei denensin ;)

Sene sonu Lavezzi, Cacares, Marchetti gibi isimler boşa çıkıyor. Şimdiden yumulsak ya onlara, devre arası sözü kestiğimiz gibi miss.

turkkant dedi ki...

@teahead
Haklısın ama o zaman da, oyuna daha az hakim bir takım oluruz. M. Pektemek pas becerisi düşük bir oyuncu.

@Coolio
Öyle ama vuranlar da, özellikle stoperlerin daha önceki gol istatistikleri de gaet düşük. Ersan Ferdi ile de atamıyordu misal..

EC dedi ki...

Rize maci skorlari gulunc yav, Ismail 6.5 Gomez 6.7.. Sizin Ismail Lahm i keser bu gidisle! :)

Yorum Gönder

Ara