.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

26 Ekim 2015 Pazartesi

Karne: Antalyaspor 1 - 5 Beşiktaş


Goller: Necip Uysal (14'), Ricardo Quaresma (27'), Mario Gomez (63'), Olcay Şahan (73'), Cenk Tosun (89')
En iyi üç: Atiba Hutchinson, Necip Uysal, Mario Gomez
En kötü üç: Mustafa Pektemek, Ricardo Quaresma, İsmail Köybaşı

Karne:

Şenol Güneş8.7
Beşiktaş8.6
Antalyaspor4.4
İlker Meral5.1


Tolga Zengin7.7
Ersan Gülüm7.4
Luiz Rhodolfo7.7
İsmail Köybaşı7.0
Andreas Beck8.3
Atiba Hutchinson9.4
Necip Uysal8.9
Oğuzhan Özyakup (79')7.8
Olcay Şahan7.8
Ricardo Quaresma (69')6.6
Mario Gomez (86')8.7


Kerim Frei (69')7.7
Cenk Tosun (79')7.7
Mustafa Pektemek (86')5.8


Takım Ortalaması7.8

Anket: 173 kişinin katılımıyla tamamlanmıştır. İlginiz için teşekkürler.


33 Yorum:

Adsız dedi ki...

Karamsar olmadan ve çok olmasa da biraz Polyanna tadında gerçekleşmesini beklediklerimiz:

- Bu kadroya daha Veli ve Tolgay katılacak
- Töre kendine gelecek, Sosa Atiba gibi sezonun havasına girecek
- Q17 kısa kısa sinyallerini verdiği takımla oynama işini artıracak (onun da full sezon havasına girmesi ön şart)
- Kerim Rize maçında yarım Antalya maçında tam gösterdiği performans emarelerini sürekli hale getirecek
- (genel istek üzerine) Pektemek gölge forvet olayına birden olmasa da zamanla iyice alışacak ve maçına göre işler yapacak (hoca bunun veya benzeri bir işin peşinde olduğunu son 5 dakika bile olsa maça alarak gösterdi bana göre, du bakalım nolcek)
- Devre arasında transferle stoper sayısı nitelikli şekilde artacak (sol bek işine gireceklerini sanmıyorum; 3 tane adamımız orada olmayaydı)

Elalem ve medyası topyekün senden 15 cm daha kısa adama nasıl kafa attırırsın lafını ya da Podolski striker oynar mı aforizmalarını konuşurken gayet olasılık dahilinde bulunan bu olayların hepsinin ya da bir kısmının gerçekleşmesi çok önemli bizim için. Zaten bu sezonu bir şekilde başarırsak sonraki sezondaki stad etkisini söylemeye bile gerek yok.

Not: Ersan’ın kartı anlaşılmıştır, haftaya Kasımpaşa maçı için cezalı duruma düşmüş.

Not2: Kapalı savunmaya karşı işler hala muamma. Bu tür maçlarda hocanın Gomez’i oyunda tutmasına karşın ceza alanına akış yapabilecek bir kadro ve sistem öngörmesi gerekecek. Ligde 9 maçta 5 gol yiyen Kasımpaşa maçı tam bir test olacak. İlk golü atarsak olay biter, şablon itibariyle bu kadar basit aslında. Yani ilk 30 dakika full press ve hücum.

Necip'e bastım 10'u. Haketti .

Yani atınca söylemek garip oluyor ama işte beklediğim Şenol Güneş takımı ...

planck dedi ki...

iyice gaza gelmek için: http://www.ntvspor.net/video-galeri/100-futbol-26-ekim-2015

nkonrat dedi ki...

Atiba gittikçe daha komple bir futbolcu gibi oynamaya başladı. Veli ile partnerliğini çok beğeniyorduk ama bu kadar öne çıkmıyordu. Acaba Veli'nin sakarlığı onu tedirgin ediyordu da o yüzden mi kendi oyununa tam olarak odaklanamıyordu diye düşünmeden edemedim.

I take my hat off to Atiba Hutchinson...

hastati dedi ki...

arkadaslarrrr arkadaslarrr...bombos bir orta saha vardi karsimizda, baski gormedik, necip 2 defa durtup ters kanada 40 metre top atti defalarca. senol gunes bosuna gazimizi almiyor demekki takimi begenmeyerek. atibanin son dakkalardaki solosu da mi biseyler anlatmidi bizlere.

Adsız dedi ki...

@Hasta Ti

Beşiktaşlı temkinliliğine her daim saygı duyarım ve nedendir bilinmez, ufacık bir veletken bile hep orta sahada oynamaya çalışan biri olarak futbolda ilk baktığım yer orasıdır. Bu çerçevede gayet haklısın. Fekat: öncelikle, ligimizin çoğu takımında orta alan bu şekilde. Avrupa dersen, Sporting maçının ikinci devresi ve hep yazılan konu olan Lokomotiv maçı 0-0 iken gösterilen oyun bana ümit veriyor. Şenol hoca Kemalettin Tuğcu romanlarındaki fedakar analar gibi, eldeki kısıtlı malzemeyle 3 farklı akşam yemeği çıkarıyor. Hepimiz Tolgay ve Veli'nin yokluğunda orta alan almayan kulübe söz ettik, mevcut duruma karşın hala ediyorum çünkü bu kadar kör gözün parmağı bir eksikliği kapatmadılar. Hatta kendi kendini imha etme kapasitesine sahip Motta'nın bölgesi yerine orta alan alaydık keşke. Ancak derdimiz, en azından ligimiz için, rakibin orta alanının hali değil defansif olarak geriye kapanma hadisesi. Bu sezon ilk defa bunu ciddi şekilde başaran bir rakiple Cuma günü oynayacağız. Kişisel görüşüm bugünkü performansa karşın maalesef olay şu ki böyle bir maçta halen Sosa ya da Töre'den birine mahkumuz. Dua edelim de en azından o biri takım adına ve takımla birlikte full konsantrasyonla oynasın.

Adsız dedi ki...

Bence hoca ikisini de oynatmayı düşünecek. Ama büyük ihtimal olarak birini seçecek ve bu Sosa olacak. Olcay'la birlikte kanatlarda görürsek şaşırmayalım derim. Töre ise maç içinde mutlaka oyuna girer. Bekleyelim görelim.

EC dedi ki...

Hersey daha da guzel olacak...

Bu takim 15 mactir beraber oynuyor. Gomez, Beck ve Rudolfo ne kadar dogru transferlermis... Daha cok Alman lazim bu takima.

Birisi su Ilker Meral e dudugu astirsin, Rudolfo ya Ersan a Beck e ve Gomez e caldigi fauller komik! Kimisinde faul olmayan pozisyonda bile kartlarda cikardi. Yonetim bu konuyu mutlaka dile getirmeli, evet hemde kazandigimiz mactan sonra bile dile getirmeli.

Bu kadar cifte standard olmaz hakemler arasinda!

Akilda kalan Ismail in Eto'o ya guzel asisti, Gomez in klasi, bos alan kosulari, oyunu siir gibi dokumasi, Quaresma nin takima pozitif katkilari, pas verme meziyeti, takimla hareket etme gayretleri. Oguzhan in maestrolugu, Necip in hirsi, Beck in profesyonelligi, Rudolfo nun sogukkanliligi, Cenk in azmi hep guzel seyler.. Ve takim bugun cok hizliydi..Tore nin el freni olmadigi belirgindi sahada.

Tesekkurler Besiktas..

EC dedi ki...

2 tane golu bos kaleye attik, unutulmasin. Etkili paslasmanin, takim oyunun ve yetenegin ( Barcelona gibi ) meyvesi o goller ( Gomez ve Cenk )

turkkant dedi ki...

Beşiktaş'la kafa kafaya oynamak isteyen takımı beşliyoruz. Mersin kapanmadan oynadı 5 yedi, Antalya yeni stat coşkusuyla kora kor oynamaya kalktı beşledi. Bundan sonra kolay kollay kimse buna cesaret edemeyecektir.

Kasımpaşa çok önemli maç, kapanan takımları açmak bizim için genel olarak sıkıntılı oluyor. Zira ölü toptan çok etkili değiliz ve ceza sahasında santfafor özellikli Gomez hairici oyuncumuz yok. Çok önemli maç. Necip süper oynadı ama o maç Sosa lazım.

Basar dedi ki...

Geçen yılki anlayış olsa maç sinir harbi içerisinde ya 2-1 ya da 2-2 biterdi. Bu anlamda bir aşama kaydetmiş gözüküyoruz.

Arkadaşların da yazdığı gibi kapanan takımlara zorlanıyoruz (zorlanmayan takım yok zaten) Bu hafta cumaya kadar yatıp kalkıp ilave duran top ve uzaktan şut idmanı yapalım.

Her yendiğimiz takımdan sonra ama o açık oynadı ama o lig sonuncusu zaten vb. diyoruz. Beşiktaş kabul etmemiz gerekir ki birazda zoru kolay gösteriyor. Buna pas trafiğinin ve geçen yıl da çok iyi yaptığımız presin etki ettiğini düşünüyorum. Tamam çok uçmayalım ayaklarımız yere bassın ama takımı da küçümsemeyelim. Takım 3 yıldır üste koyarak geliyor. Sakatlar iyileşirse ve inşallah başka sakat vermezsek daha da iyi yerlerde olabiliriz.

beagle dedi ki...

Gavurlar hold your horses der böyle durumlar için. Atiba'nın inanılmaz formu ile, Gomez faktörü ile ve tabiki savunmamızın boyunun ve aklının uzamış olması ile gidiyoruz.

Dün 5e 2, 4e 1 rakibi yakaladığımız hiç bir pozisyonu ilk 11 oyuncularımız atamadı. Qımıl bunlardan 3 tanesini batırdı, bir tanesini kaleci acıdı içeri attı. Öndeyken attığımız goller değil, ilk yarı boyunca gelip gelip atamadığımız goller kaderimizi belirleyecek.

Kornerlerimiz 1 metreyi zor geçti. Oğuzhan'ı ofansif orta saha oynattıkça kaybederiz. Kanat oyuncularından isabetli tek pası Beck attı. Ceza sahası dışından etkili şut yok. Savunmada sol tarafımız gene maksimumda saçmaladı. Sorunlarımızın azalmak yerine gayet kemikleştiği bir maçtı bu.

Samet Aybaba döneminde bir süper hücum ediyoruz geyiği vardı, dikkat edin ona dönmesin. Olcay-Qımıl ile sağlam bir rakibe denk gelirsek Barcelona BJK, Çin malı BJK olur gene.

Zaitsev dedi ki...

Bir çok açıdan önemli bir maçtı. Sosa'nın ve özellikle Töre'nin olmadığı bir maçı bu kadar kolay geçmemiz iyi oldu. Antalya da işimizi kolaylaştırdı. ayrıca FB-GS maçının berabere bitmesi sonucu puan farkı açmak açısından da önemli bir maçtı. GS maçına kadar kayıpsız gitmek lazım. rakiplerimiz illa ki takılacaklardır birilerine yine.

Maçla ilgili söylenecek çok birşey yok. bu sene bize karşı açık oynayan her takımın başına gelecek bir durum. haftaya dikkatli olmak lazım. Rıza'nın takımlarına karşı istatistiğimiz iyi diye hatırlıyorum ama maç Rize maçı gibi geçecektir. Ersan'ın yokluğunda Milo/Tosiç neler yapacak? belirsiz bir durum.

Ersan'ın kartı iyi olmuş. Sarıları temizlemiş ama bilerek mi gördü. bilerek 56da kart görülmemesi lazım :)

Olcay iyiydi. tam onun maçı oldu. Gomez bu maç kolay maç, fark açıldı filan hiç bırakmadı oyunu. Oğuzhan ise fazla yormadı kendini. Cenk hazır kıta helal olsun. Kerim de bencillik yapmadı güzel gol attırdı.

Q17'nin 2ci goldeki bindirmesi 3. golde topu soldan sağa açışı, Olcay'ın ve Gomez'in kaçırdığı gollerdeki bindirmeleri artıları idi. bunları iyi yapıyor ama mundar etti bazı topları her zaman ki gibi..2ci golde kaleci topu içeri attı ama top geçse zaten ya direk gol ya da arkadan gelen Gomez/Olcay'la beraber gol olacaktı.

Kapanan takımlara karşı Oğuzhan ve Töreyle beraber en önemli silahımız Q17. hazır tutulması lazım. 2ci yarı herkes kapanacak bize karşı. Q17 topu eziyor mundar ediyor ama çabuk karar verip yapıyor ne yapacaksa. Töre'nin bu özelliği edinmesi lazım. Töre önü açık değilse topu tutuyor etrafına bakıyor rakibin toparlanmasına izin veriyor. yavaşlatıyor. bu durumlarda da hızlı karar verirse çok kalmaz zaten bizde. güzel para da kazandırır.

@EC

Yediğimiz golü İsmail'e yazmak işin en kolayı. pozisyona bakınca kanatta adamı kapattı. içeri atılan pastan sonra kanada tekrar indirilen topu kesti. kanattaki adam, topunu kestiği adam ve Eto. İsmail Süperman mi hepsini birden kapatacak. Atiba- Necip -Olcay'dan birinin bir zahmet kapatması lazım birilerini.

kokocambo dedi ki...

antalya'nın ilk dk'larda yediği kartların ikisi de doğruydu, biri tekme atma biri de doğrudan ayağa basma idi. o dk'larda hakemin kart göstermesi ve bunun meral olması karşısında şok oldum ama sağolsun, rhodolfo ve ersan'ın kartlarıyla derhal telafi etti durumu. gözlemciler iyi bir not verecektir bence, ikili mücadelelerde hiç aldanmadı çünkü.

bence ersan'ın yerine toşiç oynayacak.

golü rico'ya yazmışlar ama 90+'da demirkol'un dediği gibi "o golü ona yazan futboldan anlamıyordur, kaleciye yazılması lazım". hakikaten de, kaleye vurmadı adam.

kokocambo dedi ki...

zaitsev'e katılıyorum bir de. gol pozisyonunda necip yetişebilir miydi bilemiyorum ama koşarak kayması gerekirdi bence o pozisyonda. kendisi izlemeyi tercih etti, belki de tek hatasıydı maçta.

Coolio dedi ki...

O değilde Beck'in Gomez'e attığı pas çok iyiydi..

Bir de Gomez attığı gol sayısına oranla en az ofsayta düşen oyuncu durumunda. Akıllı adamın hali bir başka oluyor.



yilmaz dedi ki...

tolga zengin -> completed
necip uysal -> completed
ersan gülüm -> completed
ismail köybaşı -> processing
mustafa pektemek -> pending

Coolio dedi ki...

çok iyi yazmışsın @yılmaz.

ekleme yapayım;
oğuzhan -> processing
kerim frei -> pending

töre ise muamma.. işin garibi içlerinde en yüksek seviyeye çıkabilcek potansiyel de onda var.

yilmaz dedi ki...

@colio ben bu sene başında taraftarın %90'ın gönderilmesi gerektiğinde birleştiği isimlerin durumlarını yazdım açıkçası. Hocanın hepimizi ters köşeye yatırdığı futbolcular.

Coolio dedi ki...

@yılmaz pardon, şimdi sen söyleyince farkettim. Doğru tespit.

Unknown dedi ki...

duzelteyim:

kerim frei -> processing

Mete dedi ki...

Bursa'nın stadı ne zaman açılıyor

Emrah dedi ki...

Bizim maça yetiştirmeye çalışıyorlar. Zemin ve stat hazır gibi ama çevre düzenlemesinde ve yollarda eksiklikler varmış.

schwadorf dedi ki...

Sene başında oyuncu oyuncu gol hesabı yaparken kimse böyle bir tablo beklemiyordu herhalde.

Böyle devam edip etmeyeceğimiz meçhul ama şu anki ortalamayla sene sonunda 90 golü buluyoruz. Hadi formsuzluk, sakatlıklar, sıkışık fikstür derken biraz düşsek 75-80 arası yine şampiyonluğa yeter.

Yalnız derbileri en azından kaybetmemek şart. FB maçını kaybetmiş olsak şu an 2 puan arkalarındaydık.

turgay dedi ki...

bizim maça yetişmez Bursa stadı. her gün yanında geçiyorum daha çevre düzenlemesi için 1 aydan fazla zaman alır. figürde görünen timsah başı daha ortada yok. ortalık toz toprak. yollar hazır değil. bir yağmurda çamur deryası oluyor çevresi. kasım sonu ancak açılır diye düşünüyorum

Mete dedi ki...

isterlerse orayı da biz açalım. Hem 5'i bir yerde de takarız

Adsız dedi ki...

Kulüplerin stad açılışlarını biz yapıyoruz demek ki :) (5'i bir yerde olayına da sesli güldüm yannız)

Kaşımpaşa maçındaki kapalı defansı açılması için dünkü 3. ve 4. gollerdeki işlerin benzerlerini artırmamız lazım. Antalya'daki goller kurgusu sertliğe dayalı ve organizasyonu vasat bir defansa karşı atıldı; ancak kapalı defanslara karşı da tek ilaç bu. Topun bu şekilde hızla yön değiştirmesi ve yine hızlı kısa paslar karşısında istediğin kadar kapan işe yaramaz. Fekat bu maçta bonkörlüğü bırakıp ilk bilemedin ikinci girdiğin pozisyonu atacaksın, yoksa iş çok zor hale gelir.

Hay bin köfte ki Avrupa Liginde gruptaki en stratejik maçı bu trafikte oynuyoruz. Beşiktaş şansı(!) yine kendini gösterdi vesselam.

turkkant dedi ki...

Sezonun dörtte biri bitti. Oyuncu bazında değerlendirirsek,


- Çok iyi perf gösteren bence dört oyuncu var: Gomez, Cenk, Oğuzhan ve tabi Atiba.

- İyi perf gösteren çok oyuncu var: Töre, Olcay, defans hattı, kaleci.

- Hayal kırıklığı ise sol bekler... Ve Sosa: 9 haftada 0 gol 0 asist... O silkinse top yapacağız zaten.

QuaresmA dedi ki...

Gökhan oynmayınca rakip kaleye eveleyip gevelemeden çok hızlı gittik. Sonuç olarak rakip kaleyi bulan 10 şut, 5 de gol var. Bunda elbette Antalyaspor'un yeni stad gazıyla epey ofansif oynamasının ve çıkarken çok top kaptırmasının da etkisi var elbette ama top Gökhan'a gelince ayağında en az 5 saniye tutuyor ve pek çok olası fırsat kaçıyor. Biliç'in kazma takımında bu hoş görülebilirdi, tıpkı Lucescu'nun Galatasaray'ında Hasan Şaş'ın oynadığı benzer futbol hoş görüldüğü gibi. Ama şu andaki gibi hızlı, yetenekli hücumcuların olduğu takımda böyle olmaz. Gökhan'ın da tıpkı Quaresma gibi takımla birlikte oynamayı öğrenmesi gerekiyor.

Quaresma ve Gökhan birebir yakaladıklarında, eğer pozisyon gol pozisyonuysa birebir zorlasınlar hiçbir lafım yok. Dün Gomez, Q17 bomboşken pas atmadı, ona da lafım yok çünkü Gomez ceza sahası içindeyken istediği kadar vursun, hiç sorun değil. Amma velakin top ortasahadayken topu eveleyip geveleyip 2-3 kişinin arasına giremez Gökhan. Hem olası gol pozisyonları kaçıyor, hem de rakip kontraya çıkıyor.

Adsız dedi ki...

Ofansif oynama ve topu rakip ceza sahası önüne yığma adına kendini aşmış Necip'i bile kesme ihtimali varken Töre henüz ilk 11 başlamamalı. Hazır sakatlığı varken 4 gün sonraki maça hazır değil denir olur biter. Eleştirdiğimiz Q17 daha efektif oynuyor.

Necip'ten zamanla daha iyi bir gelişim beklenebilir mi, bir Henderson çıkar mı bilinmez ama şu anki haliyle kesmek de kötü. Gerçi elemanın geçmişten bugüne öyle yedek kaldım şu bu tadında tavırları hiç olmadı, oyununa da yansımadı. Bir de Ozan Tufan için takasta kullanacaktık :)

teahead dedi ki...

Necip sanırım yasının da ilerlemesiyle birlikte oyununu da gelistiriyor.Dun ku macta ne yaptıgını bilen bir necip vardı.atiba ile birlikte sahanın en iyisiydi.
Töre ve sosa ise biraz dinlendirilmeli bence de.Vazgecilmez olmadıklarını anlamaları gerek en azından.Olcayı,kerimi ve q17 yi kullanabiliriz.Birde elimizde gomez gibi bir oyuncu var,daha cok pozisyona sokmalıyız.son olarak Senol hocayada ayrıca tesekkur etmek gerekir.özguveni yuksek bir takım olusturdugu icin.

Adsız dedi ki...

Güzel yazı, güzel tespitler:

http://forum.webkartallari.com/thread/hayirlisi/

planck dedi ki...

necip ilk yarıda 44/44 pas isabeti ile oynamış, herhalde maç sonu da %95i bulmuştur. ileriye doğru oynaması, cenke ve kerime attığı paslar falan da cabası. zaman zaman goruyorduk zaten 40-50m.lik isabeti uzun paslarını ama senede 3 kere fln anca. bu gelişme tamamen şenol hocanın elinin değmesi, yaşla falan alakalı olduğunu düşünmüyorum. veli geldiğinde onun da pas yüzdesi 95lere çıkarsa valla şenol hoca gibi bir adamı bir daha bulamayız demeye başlıyacam.

Yorum Gönder

Ara