.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

4 Mayıs 2015 Pazartesi

TBL 30 / Beşiktaş İntegral Forex - Fenerbahçe Ülker





Tarih: 09 Mayıs 2015 Cumartesi, 16.30

Salon: BJK Integral Arena

Basketbol için maç postu açmıyoruz bildiğiniz gibi ama burada özel bir durum var. Sezonun son ve en kritik maçı. Kazanamadığımız takdirde play-off'a kalamama tehlikesi ile karşı karşıyayız. Bu sene  özellikle son 1 aydır büyük sıkıntılarına rağmen yüksek özveri ile kulübümüzü ellerinden geldiğince temsil eden bu çocukları , bu maçta yalnız bırakmamalıyız .  

BJK İntegral Arena'da görüşmek üzere !

http://www.biletix.com/etkinlik/SB236/TURKIYE/tr

5 Yorum:

cochise dedi ki...

Çıldırıyorum düşündükçe. Öyle parmakların ucundan kayan o kadar maç var ki. Hele iki Efes maçını da aynı şekilde kaybetmek koyuyor. Hele şu son maç. Bir maç bu kadar saçma sapan ve kolayca verilmez ki ya..

O kadar enteresan bir puan cetveli var ki. 5 takım aynı puanda. Böyle biterse GS dışarda. Ama herhangi birinin puanının değişmesinde bile tüm sıralama değişiyor. Haydi bakalım rastgele ..

Unknown dedi ki...

Sezonun tartışmasız en çok sükse yapan takımı ile oynayacağız kader maçımızı, kazandığımız takdirde elin uzuvları ile gerdeğe girmemize gerek kalmayacak (bkz telekom-efes maçı).
son haftalarda daha derli toplu bir basketbol oynamaya başladık, kandemir döneminden en büyük farkımız oyuncuların, maddi sıkıntılara rağmen, daha konsantre bir şekilde maçlara çıkması, topu daha iyi paylaşmaları ve daha derli toplu savunma yapmamız. bu artıların yanında oyuncuların formlarındaki kişisel çıkış/düşüşler sorun yaratıyor. mesela kerem tunçeri'den hiç verim alamıyoruz.

Efes maçının son 14 saniyesinde skor 72-72 iken topu 2 defa üstüste kenardan oyuna sokamadığımız pozisyon bence sezonun bizim adımıza özetiydi.

Savunma sertliğini bir tık arttırdığında hiç bir takıma karşılık veremiyoruz. Eskiden bir nebze Lofton'ın saçmalık derecesine varan el üstü üçlükleriyle ekmeğimizi taştan çıkarıyorduk ama artık oradan da hiç verim alamıyoruz.

Yapacak bir şey yok. Dediğin gibi rotasyon dar. O gün kimden ne alacağını bilmek zor. Engin , Bajramovic , Johnson hep istikrarsızlar . Broekhoff hep çok iyi mücadele ediyor ama onun da şutu çok istikrarsız.

Ben Dettmann'ın ortaya koyduğu yapıyı son derece olumlu görüyorum . En azından bariz bir koç desteği aldığımız sahada net olarak görülüyor.

Oyuncuların bireysel sakarlıkları devam ediyor ona denecek birşey yok.

Play-off yapmak ve yapamamak yönetimin basketbola bakışını nasıl şekillendirir o konuyu çok merak ediyorum açıkçası.

Unknown dedi ki...

Takımın playoff a kalması Dettman a güveni bi nebze artıracaktır. Çünkü Kandemir den aldığı çöp takımı (Takım olma, aidiyet vb. açısından, yoksa oyuncular hiç de fena değil) en azından playoff a taşıdı denecektir o zaman.

Asıl konu, eğer futbolu şampiyon bitirebilirsek; yeni stat, üst üste şampiyonluk şansı falan diye gaza gelecek bir camia coşkusunu basketbola da kanalize edip, çok küçük yatırımlarla seneye ligin ilk 4 üne oynayabilecek bir takım kurabilecek miyiz.

Bence futbolda yine bir üçüncülük alınırsa (aman düşman götüne) seneye de basketbolda yatırım yapmak için bir baskı, beklenti yada talep oluşmayacaktır Yönetim üzerinde. Keşke branşlar birbirinden bağımsız olsa, ama öyle olmadığını da hepimiz biliyoruz maalesef.

FB karşısında ilk yarıda 57 sayı yedik ve 30 sayı gerideyiz.

Maalesef Türk Telekom'da Efes'ten fark yediği için muhtemelen Play-Off'a kalacağız ...

Bu haftaya özeldir belki ama konsantrasyon olarak yerlerde sürünen , lise seviyesinde savunma bile yapmayan takım play off'a girmemeli bence.

Yorum Gönder

Ara