.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Mayıs 2015 Pazartesi

Karne: Beşiktaş 1 - 1 Gaziantepspor




31 Yorum:

Bu yorum yazar tarafından silindi.
EC dedi ki...

Bakin eger adalet diye birsey varsa;

Verilen/Verilmeyen Kartlar-Penaltilar hakem kararlarina ragmen Besiktas hala bu kadar icindeyse Sampiyon Besiktas olmali..

Bu kadar mi kotuluk yapti bu kulup? Federasyonun bu kadar taraftari karsisina alip, dunya aleme gostere gostere hakkini yemesi icin bir takimin, daha buyuk yerlerden emir geliyor olmasi lazim..

TFF ve MHK Baskani bu kadar acik ve aleni olarak Anti Besiktas Kampanyasi organize edemezler.. Yarin obur gun birileri onlari da paralele baglar ve arkalarindan tef calar..

Besiktas maclarinda kurallarin bu kadar lime lime edildigi, soyunan ve sahadan cikan adamlarin gorunmeze donustugu, cizgilerin kayboldugu , futbolun Turkiye de Besiktas a karsi bir komplo oldugu oyun daha oynanmamistir..

Dusunurseniz demek ki rakipler kimbilir efendilerine ne vaadlerde bulundular ve ne kadar caresiz durumdalar ki futbol disinda her turlu oyunu oynuyorlar..

Yazik!

Ilk dedigim gibi; " Adalet Kaldiysa Bu Alemde Sampiyon Besiktas" tir

sherlockholmes dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Maç ile ilgili konuşulacak şey var. Rakiplerin de bu duruma düşüyorlar ama karambolden filan birşeyler çıkarıp atıyorlar. Beşiktaş'ın bu sezon rakibi üzerinde açık ara en fazla baskı kurup , en fazla net pozisyona girdiği maçtan 1 gol atarak çıkması ne Biliç'in , ne hakemin suçu .

Hakemlerin niyeti , topun çizgiyi "gözünün önünde" yarım metre geçmesine rağmen devam ettirilen Gaziantep akınında kendisini gösterdi zaten , orası başka bir konu fakat sen önce üzerine düşeni yapmalısın . O golü yapacaksın , o paso ve-re-cek-sin ... Bu kadar basit. Demba Ba Nasıl geçen sene yakladığı tek pozisyonda Liverpool'un fişini çektiyse dün de 3 tane karşı karşıya toptan 1'ini yapacak . Bunun için 3 m € para alıyor . Sezonun en kritik döneminde Almeida'lık yapılmaz ...


Federasyon başkanı , MHK başkanı Beşiktaş'lıyken bile durum böyleyse burada gerçekten çok acayip bir rant vardır. Beşiktaş'ın Tatar Ramazanlık yapması ihtimalini iyice gözden geçirmesi lazım artık . Ortada durumlarından memnuniyetsiz olduğunu söyleyen bu kadar kulüp varken ses çıkartılmaması tam saçmalık. Çıkın abi greve . Oynamıyoruz maçları diyin . Bu adam düdüğü asacak diyin. Tolga Özkalfa'dan şikayet etmeyen takım ben görmedim şimdiye kadar. Tamam bu işlere düz adam mantığı ile bakılmaz . Sponsorluklar , yükümlülükler , bağlayıcı kurallar filan biliyoruz ama bu kadar aleni olmasın artık bazı şeyler ...

yilmaz dedi ki...

Acı ama gerçekten tam bir "şampiyonluğun kaybedildiği" maç oynandı dün akşam. bir düzine pozisyon, direkten dönen toplar, kalecinin süper performansı, varını yoğunu ortaya koyan, bekleri ile ceza sahasında pozisyon bulan bir takım, kenarda tırnaklarını yiyerek maçı seyreden yedek oyuncular...

Tam bir final maçıydı, kaybedilen bir final maçı. Herşey bitmedi tabii, ama artık gerçekçi olmamız lazım, biz 4 de 4 bile yapsak fener'in de 4 de 4 yapma şansı var. Ve antep, karabük, balıkesir maçları bizden nasıl puan alınacağını çok iyi gösterdi rakiplere.

Bu ligde var olduğumuz sürece bu hakemlerle oynayacağımızı bilmek zorundayız. Beşiktaş bu ligin kurucusudur. Dolayısıyla kuralları en iyi bilen kulüptür. Türk hakemleri tarihin her döneminde böyle eyyamlar yapar. Beşiktaş bunu 59. kez yaşadı bu sene. Yeni bir şey değil yani. Hep söylüyoruz ya "yönetim masaya yumruğunu vurmalı" diye. Bu yüzden vurmuyor belki de. Biz bu ligde oynamayı kabul ettiğimiz sürece daha çok eyyam göreceğiz.

Öyle "hakeme rağmen de kazanmalıyız" filan da olmuyor işte. Adam 2'ye 2 pozisyonda, en az 3 top boyu dışarı çıkmış topa "devam" diyor, nasıl yeneceksin acaba hakemi? O pozisyonun gol olmaması Antep'in Türkiye'nin en dandik takımı olmasından kaynaklanıyor. Yoksa "pozisyon gol olmamış, taç diye ağlıyosun" pozisyonu değil yani. Hakem belli ki pozisyonun gole gittiğini gördü ve devam ettirdi. Bu kadar basit. Daha ne hakemini yenmekten bahsediyoruz?

Ben karneyi doldurmuyorum. Oyuncularımıza haksızlık etmeyeceğim. Bence hemen hepsi yapmaları gerekenleri yaptı. "Türkiye'nin en iyi takımı" kimmiş gösterdi herkese. Bir kez bile top şişirmeden "2 maçlık pozisyon" buldu. Bu, belki bu sene kaçan, fakat önümüzdeki yıllarda kaldıracağımız şampiyonluk kupalarının habercisi bana göre. Ben hepsine hakkımı helal ettim.

Ben iki türlü kaybı da normalleştirme taraftarı değilim elbet ama ligin açık ara en kötü 3 takımı Balıkesir-Sai Kayseri Erciyes ve Gaziantep'in üçüne birden puan veren ilk 5'teki tek takım olmamız da tesadüfü epeyce aşan bir durum . burada hakem faktörünü realize edip ön plana çıkarırken , kendi işimizi iyi yapmadığımız gerçeğini gözden kaçırmak da bizi bir yere taşımaz demek istiyorum sadece.

yilmaz dedi ki...

@övünç bu arada ben yorumumu yazarken senin önceki yorumlarını görmemiştim. Biraz cevap vermiş gibi olmuşum sanki, ama sana cevap niteliğinde yazmamıştım yorumumu.

Ben sadece her şartta Beşiktaş'ın hakemi de yenmesi gerekliliğinin olmadığını düşünüyorum. Bu misyon bizim için çok ağır. (Ki olay sadece bir maç da değil, bir sezon) Hatta dünyada hiç bir takımın bunu başarabileceğine ihtimal vermiyorum.

Puan kayıpları ile ilgili yaptığın tespit de doğru. Bir tespitle de ben destekleyim:

Ligin -nispeten- "futbol oynamak isteyen" takımları, Bursa, Trabzon, İBB, MİY, Kasımpaşa (Yani aynı zamanda başaltı takımlar) takımlarına karşı sadece tek bir beraberliğimiz var. O da bu listede "en futbol oynamak istemeyen" takmına karşı :) Akhisar ve GB ile ikinci maçları oynamadığımız için, onları bu listeye katmadım.

Benim gelecek yıllara dair umudum da bu yüzden.

turkkant dedi ki...

Tek maç değil, uzun lig maratonu içinde düşünürsek bu sezon şanssız değiliz. Sivas maçı ne kadar şanssa, bu maç o kadar şanssızlık. Lig boyunca müthiş bir şut/gol istatistiği ile oynadık.

Konya top tüfek gelirken iki pozisyon iki gol bulduk.

Bursa deplasmanında sürklase olduk, Olcay tek pozisyon golü yaptı.

Sivas maçını 0 pozisyonla aldık.

Bazen öyle oluyor, bazen böyle... Her maç her vurduğun girmiyor...

alper dedi ki...

Tolga Özkalfa diş hekimi.
Karısı diş hekimi.ikiside izmirde
Baldızı çocuk doktoru manisada kamu hastanesinde.2 oğlu var Özkalfanın ikiside fanatik Beşiktaşlı.Kendisi fanatik Beşiktaşlı..

Allah bu ülkeyi BJK li hakemlerden korusun.

Coolio dedi ki...

@alper

sadece bjk'li hakemlerden değil, mhk başkanlarından, federasyon başkanlarından da korusun..

Coolio dedi ki...

@alper

sadece bjk'li hakemlerden değil, mhk başkanlarından, federasyon başkanlarından da korusun..

Basar dedi ki...

Arkadaşlar duygu patlaması olmuş. Dün geceki beraberliğin sorumlusu kör olasıca hakem değil. hakemin hakemlik şansı tavan yaptı, o kasıtlı pozisyon kalemize girmedi.

Dünkü maçta tamam Pektemek yerine Kerim girebilirdi, Cenk belki daha erken girebilirdi ama sonuç değişmezdi. Dünkü maçta top bizi sevmedi. Futbol şansı bizden yana değildi (son dakika hariç), nokta.

İşin ufacık iyi yanı varsa son dakikada gol yemedik. Onu yesek GS maçını kazanmak bile yetmeyecekti. Şu an hala az da olsa şansımız devam ediyor. Tabi Akhisar maçını kazanmak şartı ile.

YSY dedi ki...

Arkadaşlar elde avuçta birşey kalmadı. En kötü böyle 3. oluyoruz zaten. Bir sonraki maçlar Allah ne verdiyse saldıralım. Özellikle gs ye.

@turkkant

Yorumuna katılıyorum. Benzerini bende düşünmüştüm. Hiç yokken kazandığımız, hiç yere kaybettiğimiz maçlar var. Bunlar birbirini dengeler ve işte bugün bu pozisyondayız. Tek üzüldüğüm şu derbileri en azından berabere tamamlasaydık bugün biz üstteydik. Resmen bu seneye derbiler etki etti.

schwadorf dedi ki...

Hakemi bir maçta yenersin, iki maçta yenersin. Üçüncüde çizginin yarım metre ötesindeki topu bile görmezler. Hakemleri yenerek şampiyon olan takımın örneği dünya tarihinde yok. O yüzden büyük takımsan hakemi de yeneceksin masalını geçelim bir kere.

Şampiyonluk treni kaçmadı ya hadi kaçtı diyelim. Hala iplerin kendi elimizde olduğu bir ikincilik mücadelesi var. Ya herro ya merro havasından bir an önce kurtulmak lazım.

Rakipler 4. yıldızdan çok ŞL'den gelecek paranın peşinde, çünkü başka kurtuluşları yok. Çık 4'te 4 yap ve en kötü ihtimalle ikinci olarak ŞL vizesini al. Gördük ki bu takım Arsenal'le bile başabaş oynuyor. Renklilere verilecek en güzel cevap ŞL pastasını tek başına yedirmemek olur.

ekozu1903 dedi ki...

genel olarak sanssizlik faktörü etkili oldu ama asil sebep bayi yedekleyecek golcu yedegimizin olmamasi ile bek performanslariydi. forvet olayina girmiyorum zira bazi arkadaslar bahsetmis.beklere gelince: bu kadar oyun rakip sahaya yigilmisken serdarin bir iki zorlamasi harici bek bindirmesi olmadi. zaten bu bindirmelerin önemini yine serdarin girdigi pozisyonda gorduk. ben acikcasi motta cikip opare girse ne olur diye dusundum macta.
suan adanadayim nemden ben bunaldim.mersinde de benzer olacak.iki rakibe de sıkıntı çıkaracak insallah

planck dedi ki...

valla ben heyecandan maçı kesik kesik izledim, bizimkiler de heyecandan topu içeri dürtemediler gibi geldi. her maça kazanmak için çıkıyoruz ama kazanabileceğimiz bariz ve kazanmamız %100 şart olan bazı maçlara atak direk hücum mantalitesiyle çıkıyoruz. böyle olunca ben geriliyorum, aynı gerginliği oyuncularda da görüyorum. brugge maçı da böyle oldu, bu maçta da aynısı. bu maça çıktığımız motivasyonla arenada gs maçına çıksak, ama tabi farklı bir plan ve kontrollü oyunla, maç farka gidebilir.

ben olaya farklı acıdan bakıyorum; maçtan önce bir rakibimizde 5,diğer rakipten 4 puan gerideydik ve bu hafta maçlar oynandığında bu puan tablosu ortaya çıktı.ne derdik;tamam artık bizi tutamazlar şampiyonluk geliyor.maçın 2. yarısı şampiyon gibi oynadık bana göre.

bana bu polyannalığı yaptıran beşiktaşımızın iyi futbolu ve artık hakemlere küfür etmeme isteğimdir.bu hakemlerin bize bunu yaptığı kaçıncı sezon artık hatırlamıyorum ve ne yazık ki alıştım bu olaylara.

yilmaz dedi ki...

bu "hakemi de yeneceksin" mottosunu bizim taraftar yanlış anlıyor bence. Rahmetli Başkan'ımız Seba bu sözü bir maç dönüşü kötü bir hakem yönetimi sonucu oyuncuların hakemin arkasına sığınmaması için söyledi. Bu sözün geçerli olabilmesi için hakemlerin sadece "hata" yaptıklarına bizi ikna etmeleri gerekiyor. Hakemle başedilebilir ama organize bir akılla baş edilemez.

Ortada, önünde 50 cm dışarı çıkmış topa, üstelik de biz 2'ye 1 yakalanmış haldeyken taç diyen bir hakem var. Sen oyunu kurallarına göre oynarken hakem en basit kuralları uygulamazsa o hakemi yenmen mümkün olamaz ki. Zaten bu maçın yarattığı travma sadece 2 puan değil, acaba "bu hakem o tacı niye vermedi" sorusu olacak oyuncuların gözünde.

alper dedi ki...

Bu DEMBA BA yı yedekleyecek adamımız yok demiş bir arkadaş.
Pardonda DEMBA nın kafa topu ,kafa hakimiyeti kafa golü varmı ,topla 15-20 metre driplingi var mı,çalımla adam eksiltmesi var mı,ikili mücadelede dayanıklılık güç var mı,şut tehditi var mı...İllüzyondur DEMBA ...Webo gibisi mezarda iken DEMBA dan iyi santrofordur.Bize golcü lazım değil forvet lazım değil bu takıma Santrofor lazım.Bu hafta Batuhan Karadeniz'in ilk 45 dakika oynadığı oyunu oynayacak boylu poslu götü değirmen taşı gibi olacak şut çektimi ses gelecek ağlardan..

Ve birde yaşı 30 u geçkin olupta TT Arena'da şampiyonluk yarışında ki bir BJK ile şampiyonluk yarışında ki bir GS nin kapışmasından BJK galibiyeti bekleyen maç falan izlemesin tenis,badminton vs izlesin.Götümüzden kan alırlar orda kan.Biz 24 GS 8 kişi çıksa o maça bizi doğrarlar.Ama tek tesellim azin ve necip milletimizin birer ferdi olan Türk hakemleri DEMBA yı iyi fitbolcu sanıp Torku Konya maçında sarı kartla cezalandırıp 4 maç ceza sınırına taşıyarak GS maçında oynatmayacak olmalarıdır.Atın FAVA Torku Konya maçında DEMBA sarı kart görüp GS maçı için cezalı duruma dşmezse 36 senedir izlediğim fitbolu bir daha izlemem..

alper dedi ki...

Top iki metre dışarı çıkmış yan hekem Ekrem Kan görüyor devam ettiriyor..Neden?BJK gol yesin diye.
Aynı pozisyon FB ve GS maçında olsa değil topun çizgiyi geçmesi daha top çizgiye bile gelmeden hakem bayrağı kaldıracak ve atak sürekliğine izin verecekti.

Ufak takımız küçük takımız medyamız yok gücümüz yok baskımız yok.Rahmetli Özhan Canaydın bile o zaman ki en iyi hakemlerden ALİ AYDIN'a düdük astırdı.Biz kulüp olarak bir hakeme düdük astıramıyorsak geçeceksiniz bu işleri.

alper dedi ki...

Geçin Vodafone Arena'ya alın arkanıza 40 bin kişi alın takımınıza Melo'yu ..17 iç saha maçında en az 2 kırmızı kart görmezse anam avradım olsun.Ki GS bu sezon daha kırmızı kart bile görmedi..

alper dedi ki...

Yarın,öbürgün, lig sonunda muhal vaki olup Beşiktaş tefevvuk edecek olursa burda ki her satırımı zevkle,onurla yemeye de ayrıyeten razıyım.

ideal 11 dedi ki...

şu maçtan sonra hakem konuşuyorsunuz ya helal olsun.penaltı penaltı değil.obbektif izleyin pozisyonları.aleyhinize böyle penaltı çalınsa nasıl yorum yapacaksınız???

yan hakemin topun dışarı çıkmasını görememesi ofsayt olan oyuncuyu kontrol ederken oldu.o pozisyonda da zaten skora etki etmedi.

şu maçta hakemlik ne var .biri bana anlatsın.tolga özkalfa nın iyi yönettiği maçta kıyamet koptu.çoh enteresan bir ülke olduk.

ha şunu diyebilirsiniz.sezon başı fenere çalınan beleş penaltılardan bize de çalınsın.bunu demeye hem galatasarayın hem beşiktaşın hakkı var.lakin şu maçı hakem katletti demek ayıptır aga.

ideal 11 dedi ki...

alper

melo üzerinde algı operasyonu yapılıyor farkında değilsin.

bu hafta sivas fener maçını izledim.melo tarzı faul yapan egemen-gökhan ve canere sarı kart dahi çıkarmadı halis.beşiktaştada melo tarzı faul yapanlar var.sanki bütün takımlar hiç faulle oynamıyor bitek melo faul yapıyor vurun kellesini algı operasyonu yapılıyor.

melo her maç sarı kart görüyor aga.ama yetmez tvlerde yorumcular hakemlere resmen meloya kırmızı kart verin diye açık propaganda yapılıyor.sanki melo her maçta bir rakibin ayağını kırıyor.diğer futbolcular ne kadar faul yapıyorsa meloda aynı faulü yapıyor.dm oynayan her oyuncu nasılsa melo da öyle.ama melo yu attırmak istiyor birileri.

galatasarayın kırmızı kart görmemesi tamamen oyun tarzıyla ilgili.agresif bir takım değil.sivas maçında fenerin nasıl taktik faulleri yaptığını gördük.ama sarı kart vermedi hakem.bunu galatasaray yapsa verir.beşiktaş yapıyor veriyorlar.burdaki adaletsizlik fener beşiktaş arasındadır bence.

alper bence sen medyada beşiktaş lehine yapılan algı operasyonundan etkilenmişsin.

şu maçta hakemlik bişey yoktu.beşiktaş pozisyonları harcadı ve maç berabere bitti.olay bu.

cochise dedi ki...

maçın çoğunu izleyemediğim için yorum yapmıyorum maçla ilgili. Ama özetlerle gördüğüm 6-7 olacak maç olamamış bir türlü.

Ancaaak @ideal11'in yorumuna hiç katılmıyorum. 2 sebepten; birincisi o pozisyon %bir milyon penaltı. Aleyhime verilse ah-vah yapabilirim; mutlu olmayabilirim ama pozisyon almaya çalışan bir adamı net bir şekilde az ya da çok düşmesine sebep olacak kadar itersen ve pozisyonda top varsa bu penaltıdır. Bursa maçının son dakikasındaki penaltıda kağıt üzerinde penaltı ama bizimnki kolay bıraktı yorumu yapmıştım ama bu pozisyon öyle değil; çünkü itiş açısı düşürmeye sağlayacak şekilde.
İkincisi bu maçın hakemi ile ilgili anladığım akdarıyla asıl sıkını taç-penaltı değil; maçın genelinde ince ince doğrama tabiri edilen eylem. Trabzon maçında Günay sadece bir kere aut kullanırken çoraplarını çekti; uyarısız direk sarı kart. Antep maçını kesik kesik 15-20 dakika izleyebildim; bu kadarcık sürede bile rakip kaleci en az 5 kez aut atışını yavaş kullandı.. Bu bile başlı başına bir göstergedir. Amma velakin bu maç hakemi de kaleye sokacağın maçtı o nedenle ben hakemden önce kendi topçuma kızarım. Ama hakemi de es geçmemek lazım..

cochise dedi ki...

Ya bu arada GS'nin kırmızı görmemesi agresif olmamasına lafına da çok çok güldüm. Hani, genelinde çok mantıksız bir yaklaşım değil ama Şu muslera'nın pozisyonunu hatırlayın be abi. Ya da Chedjou'nun sarıyı görüp hakemi itmesi ve 2. sarıyı yememesi. Hakemi itip sarı görmemek. Farkında mısın mevzunun?
Melo konusunda sana katılıyorum zira MElo'nun kollanma yılları geçen senelerdi. Her maç 5-6 sarılık yapıp hiç görmüyordu. Ama bu yıl zaten epey ağır ve sertliği pek yapamıyor bile. Bu yıl Melo kollanıyor dense ben de çok katılmam ama geçen senelerde direk kırmızı verilecek en az 5 pozisyonda sarı almadığını hatırlıyorum. Milletin Melo tepkisi biraz geçmiş yılların haksızlşığının dışavurumu. Bunu da makul karşılıyorum.

Not: Mevzu sadece fener dersek Selçuğun bizim maçta cezalı olmasını sağlayacal %bir milyon sarı kartlık faulünü de hatırlayalım.

Not2: Yine hakem meselesinin bize geçen seneki gibi sağlam bir baskı kurmadığını düşünüyorum. Daha az da olsa lehimize hatalar da oldu. GS geçen seneye göre bariz daha az kollandı. Fener ilk yarı sağlam kollandı ama 2. yarı normal bir büyük kadar kollandı..

sherlockholmes dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sherlockholmes dedi ki...

ideal 11

kardeş galatasaraylı bir troll olduğun ortada. senin gibi leş bir kitle var bu ülkede. her tarafa sızmışlar. o yüzden gelişmiyor bu ülke.

hak yemeye öyle güzel alışmışsınız ki her durumda yağ gibi üste çıkıyorsunuz.

neyse yine ittire ittire şampiyon yapılacak galatasaray. sonra avrupa'da hamza hocanızın bir boka benzemeyen gaz ve kaos futboluyla arkayı dörtlemeye devam.



alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

En yakın dün akşam ve devamında son haftalardaki muslera performansları, ligde niçin rakiplerimizden geride kaldığımızın, Avrupa liginde neden Dnipro'nun yerinde olamadığımızın kanıtıdır. Çok üst düzey performanslar görüyoruz, son 2 - 3 maçtır kötü olsa da benzer şekilde Volkan da sezonun ikinci yarısı ile birlikte oldukça iyi performanslar ortaya koymuştu. Benzer performansları kendi kalecilerimizden görememiş olmamız sebebiyle de bulunduğumuz yerdeyiz. Daha iyi bir kaleci alacak bütçemiz olur olmaz bilemiyorum ama sanırım Arjantin milli takım kalecilerinden biri olan Sergio Romero sezon sonunda serbest kalma hakkına sahip olacak. İyi bir sözleşme ile o boşluğu doldurmamız, daha üst seviyelerde önümüze çıkan rakiplerimizle rekabet edebilmemiz açısından önemli bir unsur olacaktır.

Bu maç özelinde bana güven vermeyen sürekli olarak yadırgadığım bir Günay performansı vardı. Yetenek olarak değerlendirecek durumda değilim lakin, kaleyi teslim etmek için henüz çok çok erken...

Ayrıca Shaktar'lı Luiz Adriano da sezon sonu serbest kalıyor. Bonservis vermeden yapılabilecek gayet mantıklı bir transfer olabilir. Oyuncu bizi seçer mi ayrı konu.

Yorum Gönder

Ara