.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Nisan 2015 Perşembe

STSL 28/ Beşiktaş-Kardemir Karabükspor



Tarih: 27 Nisan 2015 Pazartesi, 20:00

Stadyum: Yenikent Asaş Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Bülent Yıldırım

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:   Tolga Zengin , Daniel Opare , Veli Kavlak / Emre Güngör , Abdou Traore , Larrys Mabiala

Cezalı Oyuncular :  -

53 Yorum:

ilk yorum benden olsun uğurlu geliyor:) . devam edelim 1-0 olsun 3 puan olsun.3 puan almaya devam ettikçe rakipler daha bir streslenir.

ancak kasımpaşa maçı gibi kolay olmayacak.cok zor bir maç bizi bekliyor.usta ayaklarımız öne çıkarsa kazanabileceğimiz maç bence yine sosa,ba fark yaratırsa zorlanmayız.aksini düşünmek bile istemiyorum.

Unknown dedi ki...

Takımın havaya girmesi için bu maçı da zorlanmadan kazanmak lazım. Tabi ki her maç zor moduna geldi lig,ama Karabük, Antep vb. takımlara karşı çift forvet oynayıp golü erken bulmak lazım. Diğer türlü klasik ilk yarıda uyuyup ikinci yarı saldıran bir oyun oynarsak, rakibin direnci artmış oluyor.
O yüzden, duran toptan Sivok-Pektemek ikilisinin golüne benzer yada karambolden de olsa atılacak bir gol maçı bizim için çok kolaylaştırır.
Tabi bizim maça gelmeden önce diğerlerinin puan kaybını beklemek de çok güzel olmayacak ama bir süre daha böyle devam edecek maalesef.

ekozu1903 dedi ki...

bilet satışları çok iyi değil. haftaiçi maçı olunca millet diğer maçların sonucunu bekliyor herhalde. zira osmanli stadı da uzaklık açısından ankaranin Olimpiyati gb..

Adsız dedi ki...

Chelsea ile yapılan anlaşma güzel. Chelsea kendi 11'inde pek altyapı oyuncusu oynatmasa da bol bol kiralayan, altyapısı sağlam bir takım.

BJK4EVER dedi ki...

FB'nin puan kaybetmesi cok iyi oldu. Tekrar ipleri kendi elimize alma sansi dogdu; Karabukspor maci icin de ekstra bir motivasyon olacak.
Bilic'in antrenorlugu hakkinda cok sey gosterecek bu mac. Karabukspor o kadar korkulacak bir takim degil. 2-3 sene evvelki iyi takim savunmasi yapan, cok iyi kontra atak silahlari olan takim degiller. Cok vasat bir defans ve orta sahaya sahipler, hucumda da gayet durdurulabilecek bir takima.
Gokhan Tore dondu diye tekrar cift forvetten vazgecersek net hata olur. Tek forvetle 60 dakikayi cope atiyoruz iste, umarim bunu eninde sonunda gormustur Bilic. Artik Sosa'yi mi Olcay'i mi keser bilemem ama 4-4-2'den vazgecmemesi lazim. Orta sahada da Veli-Atiba uyumuna ragmen Atiba-Tolgay 4-4-2'ye daha uyumlu bir ikili. Karabukspor macinda cift forvetle baskin baslayip skoru erken bulmaliyiz. Bilic insallah tekrardan defansif bir anlayisa dondurmez takimi.

cochise dedi ki...

Artık Fener berbaerliği de bloga hareket getirmezse aşk olsun. Yarıştayız ve sonuna kadar kalacağız.

Amma velakin bu yarışta kalmamız asıl sebepleri İsmail Kartal ve Hamza Hamzaoğlu. Sağolsunlar berbat hocalıkları sayesinde takımlarını dizginliyorlar.

Bu arada geçen hafta Mustafa oynadı diye çift formvet oynamadık arkadaşlar; daha doğrusu maçın bir yarısı yarı çift oynadık diğer yarısı mustafa kenar forvet oynadı yani tam 4-2-3-1 oynadık. Kenar forvet oynadığı 2. yarı zaten daha etkili oynadık. 2 forvet oynadığımız maçlarda genelde berbat oynadık. Bu maç 2 forvet oynamalıyız o ayrı. Zira Karabük zayıf bir takım. Zaten bizim orta ikili ile 2 forvet ancak çok zayıf takımlara oynanır. Peki bunu nasıl yapabiliriz. 4 orta sahanın kilit kuralı en az ikisi dinamik/koşan ve en az ikisinin de oyun kurucu meziyetli olması. Geçmişte GS'nin yaptığının tersinin yapıp oyunu kenardan kurabiliriz. Böyle bir anlayışta Olcay'a yer yok. Töre bir taraf Sosa bir taraf olursa bunu yappabiliriz. (Tigana Delgado-Ricardinho ile bunu yapmıştı; yonları yalancı kanat oynatıp oyunu oradan kurup göbeğe Koray-Fahri-Serdar Kurtuluş gibi kazma koşanlar koyardı) Tabii Tolgay oynarsa yumuşak kalabiliriz. Tolgay'ı çok beğensem de ribanutçu bir oyuncu değil, baskı yapacaksak Veli-Atiba oynamalı. Ama 4-2-3-1 oynayacaksak mutlak Tolgay oynamalı.


NOT: GS maçı öncesi kadro dışı kalan Violanın hemen sonra affedilmesi; Waterman gibi kaleci varken o maçta oynatılmaması ve yedek kalecinin komik goller yemesi sonra waterman'ın tekrar kaleye geçmesi. Normalde tesadüf diyebileceğimiz işlere bu ülkede başka şekilde bakıyor insan..

zago30 dedi ki...

https://haber1903.com/n-6530-osmanli-stadinda-bilet-kalmadi.html

23 Nisan'da Sinan Vardar malum siteye açıklama yapıyor.Bilet kalmadı tükendi.Dün ve bugün bakıyoruz henüz 6.500 bilet satılmış.Derdin nedir be kardeşim.Neden "Bilet kalmadı" diyorsun?
Karabük Tolunay Kafkas dönemindeki takım savunmasını yapamıyor.Zaten Yılmaz Vural'ın oyun tarzı hücumdan ibaret.Kümede kalabilmek için kalan 7 maçtan en az 5 galibiyet almaları gerekiyor.Saldırmaları bizim işimize gelecektir.Galibiyetle lider oluruz.

turkkant dedi ki...

Beşiktaş'ın şampiyon olması için bence olası senaryo şu:

- GS maçına GS'nin önünde, FB'nin de 1-3 puan önünde gireceğiz.

Bu koşulda derbiye mecburen galibiyet için çıkacağız. Maç berabere bitecek, FB İ. Büyükşehir'e puan kaybedecek ve şampiyon olacağız.

Bana tek olası senaryo bu gibi geliyor. Fener ligden koparsa, GS maçını beraberliğe oynarız ve yeniliriz. Geriden gelirsek ise o maçı kazanmamız çok zor ihtimal....

BJK4EVER dedi ki...

5 hafta sonraki olusan tablo ve ortam ne olur kimse bilemez; ama GS bizim macta bu sekilde oynarsa, Bilic takimi frenlemezse ve hakem az bucuk normal bir mac yonetirse 3'ten asagi atmayiz. Bu ligde bu kadar boktan futbol oynayan GS/FB sampiyon olursa harbiden yazik olur.
Melo ve Hakan Balta BJK formasiyla ciksalar ve bu sekilde oynasalar atilirdi. Olmus 28 hafta adamlarda 1 tane kirmizi kart yok arkadas. Ilk yarida bize cikan cift saridan kirmizilara bakiyorum bir de bunlara verilmeyen kartlara bakiyorum; yazik gunah. Ama bu sekilde anca kendi liglerinde yururler. Avrupa'da normal mac yoneten hakem olunca 4'er 4'er sokup gonderiyorlar.
Geride kalan maclari kazanip eze eze sampiyon olmak farz oldu. Bu pisliklerin sampiyon olmasi resmen facia olur.

aynen sana katılıyorum BJK4EVER dün akşam meloya verilmeyen dirsekten sarı kart var bu 2. sarı yapıyordu atmadı,54 te direk kırmızılık bir hareket yapıyor.yine 2.sarıyı cıkaramıyor. kanım dondu yaa arkadaşlar inanın bizim bu konuşmalarımız hep beyhude,bu beşiktaşa çok yazık ediyorlar.

beşiktaş bu ligde şampiyon olabiliyorsa hakikaten çok büyük iş yapıyor diyebiliriz.

Basar dedi ki...

Zor maç olur zira Karabük ya düşecek ya oyunu içinde kalmaya devam edecek. Maçın Ankara'da oynanması iyi, oradaki seyirci daha arzulu ve takımı itiyor.

Gol bulursak acımayıp daha da açık oynayacak olan rakibe 2-3-4 ne atabiliyorsak atmamız lazım. Aksi taktirde ilk yarıdaki Karabük maçındaki gibi zorlanırız.

3-0 olsun bizim olsun!

sherlockholmes dedi ki...

arkadaşlar gereği neyse yapılsın. ben galatasaray gibi o.çocuğu bir camiayla yarışmak istemiyorum. hakikaten midemi bulandırıyor herifler. dün antepmaçında herifler kırmızı görmeden maçı bitirdi yemin ederim insanın kanı donar abi.

sherlockholmes dedi ki...

" Süper Lig’de 28. haftanın kapanış mücadelesi.. 58 puanla 3. sırada bulunan Beşiktaş bu maçı kazandığı taktirde averajla Galatasaray’dan liderlik koltuğunu alacak. Fenerbahçe’nin puan kaybı yaşadığı bu haftayı 3 puanla taçlandırmak için Siyah-beyazlılar ellerinden geleni yapacaklardır. Beşiktaş’ta sarı kart cezası biten Gökhan Töre formasına kavuşuyor. Veli Kavlak ve Tolga Zengin’in sakatlığı ise sürüyor.. 21 puanla küme düşme potasından bulunan Karabükspor ise Yılmaz Vural göreve geldikten sonra geçen hafta ilk kez 3 puan ile tanıştı. Bu hafta yenilen Rizespor ile olan 7 puanlık farkı eritebilmek için sahada olacaklar. Ancak işleri hiç kolay görünmüyor. Takımın en golcü oyuncusu olan Abdou Razack Traore dışında savunma oyuncuları Mabiala ve Emre Güngör sakat olmaları nedeniyle forma giyemeyecek.. Ankara Osmanlı Stadı’ndaki mücadelede Beşiktaş’ı 3 puana yakın görüyoruz. Karabükspor’un kaybedecek birşeyi olmadığı için gollü bir maç beklentimiz var.."

kendim yorum yazmayıp totem yaıyorum bu maç için. bakalım bu güvendiğim sitenin tahminleri tutacak mı : )

Kusura bakmayın , güncel bir şekilde STSL sakatlık tablosu veren bir site yok. Siteler birbirleri ile bile çelişiyorlar. Benim post girdiğim gün sakatlık bilgisi bu şekildeydi , güncelliyorum.

cochise dedi ki...

@övünç
nba'de sakatlıkları bırak günden gübne satten saate bile güncelleniyor. Bizim devesa süper ligimizde bırak sakatlık bilgisini kimin ne maaş aldığını bile anca KAP peşinde koşarak bulabiliyorsun.

Karabük iyice kazanmak zorunda kaldı. Bu bizim için çok iyi. Düz kapanan takımlara karşı çok tıkanıyoruz ama bir şekilde kazanmak isteyen takımlara karşı çok daha iyi oynuyoruz.

Bu maç çok çok önemli. 1-0 olsun bizim olsunluk bir maç değil. Biraz mesaj maçı olmalı ve de özgüven. Elbette her türlü 3 puan önemli ama bol gollü bir galibiyet 3 puandan fazlası olacak...

berthelemy dedi ki...

Yalandan baskı kurup bir şekilde gol buluruz ama 2. yarı Karabük bastırır, geri çekiliriz ve golü de kaleci hatasıyla yeriz gibime geliyor. Yediğimiz golü de çıkaramayız 1-1 biter maç. Maç sonu da yine bir günah keçisi bulup kötü futbolu unutturmaya çalışırız. Bu maçın moral bozukluğuyla da bir daha toparlanamayız. Aynen bu dediklerim olacak.

yilmaz dedi ki...

@berthelemy maşallah ağzından bal damlıyor. Bu pozitif enerjiyle yenemeyeceğimiz takım yok.

"Günah keçisi bulma" nüansını unutmaman da gayet yerinde olmuş.

Yalnız "yalandan baskı"yı anlamadım?

sherlockholmes dedi ki...

ntv spor'un verdiği muhtemel 11'de traore ve emre güngör var. hakikaten yaşadığımız yüzyılda net bir sakat-cezalı listesinin olmaması komedi.

Emre Toraman dedi ki...

Sosa-Gökhan-Pektemek-Ba. 4-4-2 4-2-3-1 karışımı bir 4'lü.

4-4-2 ise Sosa'nın, 4-2-3-1 ise Mustafa'nın bulunduğu kanat defansif olarak zayıf kalacaktır. Atiba'nın oraya destek vermesi elzem. Hücumda ise Sosa'nın merkeze yanaştığı, Mustafa'nın cezasahasına girdiği anlarda Motta'nın kanat bindirmeleriyle desteklemesi.

http://www.ideal11.net/squad.php?savedteam=3421

ozkankaya35 dedi ki...

Serdar in ayagini kiriyorlardi...spikrr karsulikli mucadele dedi...dakika 9...

BJK4EVER dedi ki...

Franco varken necibin ne isi var yine stoperde arkadas....

BJK4EVER dedi ki...

Al iste anasini satayim. Bunu yazmamdan sonra 3 dakika gecmedi aninda atildi herif. Hay senin futbol aklina sokayim Bilic.

Basar dedi ki...

Kadrosunda 5 stoperi olan Takımın defansında Necip oynuyorsa bu saatten sonra herşey sorgulanır. Necipten defans olmaz, defalarca denendi görüldü...!

kokocambo dedi ki...

Mesele Necip değil. Çok önemli eksikleri olan ve 10 kişi eksik olan zayıf rakibe karşı geliyorum diyen gol veya kart. Hangi takım, tabi ki bizim takım.

BJK4EVER dedi ki...

5 yabanci varmis atlamisim....

YSY dedi ki...

Haketmiyorduk

Basar dedi ki...

Ulan hayata küstürdünüz be!

delgado dedi ki...

Demba Ba takıma ihanet ediyor, bundan sonra onu oynatan da ihanet eder.

cochise dedi ki...

valla tam bir tek Sosa'nın emeğine yazık diyecektim sayesinde gol geldi. Herkes berbattı ama daha önemlisi ben bir plan göremedim. 2 forvet oynuyorsan orta sahada bir boşluk olacak demektir. Bunu neyle kapatmayı düşündük belirsiz. Golü nasıl atmayı düşündük belirsiz. forveti ikiledim demekle olmuyor bu iş. Planın ne Biliç???

Ya valla takımda her oyuncuya kızılabilir ama ben artık Biliç'ten umudumu kestşm. Haklı gerekçelerle savunan çok arkadaş vardı ama maçı okuyamam meselesinin gelişme ihtimali yok denecek kadar az. Yerine abuk sabuk biri gelir diye korkuyorum ama artık güvenim tamamen kayboldu.

Selim dedi ki...

Tebrikler Cenk Tosun. Açıkçası liderlik maçında bu kadar ruhsuz bir Beşiktaş beklemiyordum. Bilic de takımı değişikliklerle geriye götürdü.Necip i ilk stoper olarak düşünmeyi cidden aklım almıyor. Umarım haftaya eski Beşiktaş'ı görürüz, yoksa işimiz çok zor. Yine de tebrikler Beşiktaş'ım, lideriz, keyfini çıkartalım.

YSY dedi ki...

Haftaya trabzonda liderliği bırakır bu takım.

fkerim dedi ki...

gökahn ve ba formsuz, olcay ve veli yok, ilk 2 kalecin sakat, ama suçlu biliç.
5 yabanci var ersan sakatlanmış niye necip giriyor diyor adam tabi suçlu biliç.
4-4-2 diye ağlıyordu millet hoca 4-4-2 oynatıyor suçlu yine biliç.

Biliç mükemmel değil ama bu kadar da izansız eleşetirilmez. AYIP.

Basar dedi ki...

Ben Liverpool maçına kadar oynayan takımı özledim. 4-4-2 oynayamıyor sanki bizim takım. haftaya ben olsam BA yerine Cenk ile başlarım. Son olarak fener maçına kadar buzdolabında saklanan Sivok'un neden bu kadar uzun sure oynatilmadigini anlayamıyorum ( o maçtan önce iyileşmişti diye Hatırlıyorum)

Selim dedi ki...

Kendi cevabını kendin vermişsin hocam, Ba formsuz diyorsun yap 2 değişiklik takım kendine gelsin. Bilic i severim ama bu maç kötüydü, kabul etmek gerek.

planck dedi ki...

Yanlışlıkla eğer şampiyon olursak biz sevinmeyelim bence. Sonuçta biliçin futbol aklı yok, futbolcular ihanet ediyolar, hak etmediğimiz kupa için sevinmeyelim. Özellikle maç sırasında gelip çok haklı eleştirilerde bulunup (5 yabancı kuralı ne ya) liderliği getiren golü atınca GOOLLL ULAANN yazmayan arkadaşlardan şampiyon olursak bu tavırlarını korumalarını şiddetle talep ediyorum.

cochise dedi ki...

@fkerim
dostum Biliç burayı okuyo da mı 4-4-2 oynatıyor. Ayrıca 4-4-2 düşmanı biri olduğumu son 3-4 ayda bir çok kez gösterdim.
O formsuz bu formsuz diyorsun; e formszuları ben mi oynatıyorum ya da onların formundan ben mi sorumluyum. Bak bu takım yapamıyor olsa anlarım ama yeri geldiğinde yaptı. Şimdi niye bu haldeyiz.

cochise dedi ki...

Bu arada Günay'a ayrı bir parantez. Aferin be çocuk. İlk defa görüyorum 3. kalecinin kaleyi devraldığında güven verdiğini. Cordoba'dan sonra özlemişiz libero gibi kaleciyi. Refleksleri Cenk'ten iyi olmayabilir ama bizim gibi ağır defansa böyle oyunu takip eden kaleci lazım.

Bu arada ne Biliç aşkıymış arkadaş ya. Arkadaşım ben ya da Biliçe kızan diğer insan Biliç'e değil Beşiktaşa aşığız. Ne diyeceğiz süper oynadık bunda hocanın katkısı yadsınamaz falan mı? Biz de biliyoruz staddı oydu buydu bin tane sorunu; ve Biliç'in takımın oluşturulmasındaki katkısını. Ama Biliçin maç içi müdahele meselesi 1 mi 2 mi 3 mü 4 mü 5 mi 10 mu?

Selim dedi ki...

Kendi cevabını kendin vermişsin hocam, Ba formsuz diyorsun yap 2 değişiklik takım kendine gelsin. Bilic i severim ama bu maç kötüydü, kabul etmek gerek.

BJK4EVER dedi ki...

4-4-2'de bence kesinlikle sikinti yok. Ki 1-0'a kadar olan bolumden oldukca memnunum. 4-4-2 oynayinca rakibe daha fazla ileride basip rakibi cikartmiyoruz ve hataya zorluyoruz. Belki organize olmakta sikinti yasiyoruz, ama bizim ligde su fiziksel guce dayali baskili futbol ise yariyor iste arkadas, gercek bu. GS de dun 0 organizasyonla iterek kakarak basarak son 10 dakika 3-4 pozisyona girip ittire ittire atti golu.
Bizim ligde bu ise yariyor. Tabii bu baskin futbol Ba-Cenk ile olur mu o ayri mesele.
Onun disinda Necip mudahalesi bu mac icin yanlis diyemeyiz, 5 yabanci kuralini goz ardi etmisim. Ama en azindan Necip'in stoperde daha once kullanilmasinin ne kadar sacma oldugunun tekrar altini cizmek adina guzel oldu. Necip'in kirmizi kart gormesindeki tek olumlu olay haftaya oynayamayacak olmasi.
Ki Bilic haftaya Necip'i stoper ve sagbek cikarsa ve macin icine sicsa kimse sasirmazdi herhalde. Tolga sakatligindaki gibi Necip'in kart gormesi de Bilic'in hata yapma sansini ortadan kaldirdi ve bizim isimize yaradi.

1-0'a kadar ne kadar iyi oynadiysak da 1-0'i ve 1-1'i bir o kadar kotu oynadik. Skor 1-0 iken ve Necip atilmadan evvel ayni sekilde eksik (3'e 1 sanirim) yakalanmistik, Ersan kesmisti. Oyun istedigimiz sekilde gitmiyorken mudahale etmedik, sonra Ersan sakatlaninca da gec kalmis olduk.

Onun disinda en dusundurucu nokta bence 1-1 oyunu. 7 dakikalik uzatma devresinde herhalde efektif 2 hucum anca yapmisizdir. Organize olmak, pas yapmak guzel de bazen sisirmek gerekiyor. Sirf o sisirmelerle kac sampiyonluk gorduk bu ligde. Bugun sansimiz yaver gitti, ama onumuzdeki 6 macta asgari 1, belki 2 maca son dakikalara berabere/yenik girecegiz, o zaman dogru oynamak gerekecek. Papaz her zaman pilav yemiyor. Ki organize futbol ve prensibin kitabini yazmis Barcelona bile yeri gelince Pique'yi forvete suruyorsa bizim 7 dakika boyunca kendi yari sahamizda pas yapmamiz bence kabul edilemez. Ki oyuncularin ruhsuzlugu zaten apayri bir konu.

Yoruq dedi ki...

Allah aşkına şu maçta bari eleştirmeyin Bilic'in hamlelerini. Ersan sakatlanmış ki bu arada bence bu yılki en iyi oyunlarından biriydi, Necip hamlesi mecburi yabancı sınırından dolayı. Atınç diyen arkadaşlar yedek kulübesinde olmadığının farkında mı acaba? Ben de Atınç'ı çok beğeniyorum ama mesele maç içi hamlelerse bu başka bir zamanın tartışması. Necip atıldıktan sonra stopersiz olmayacağına ve ortasahayı boşaltamayacağına göre Dembaba'nın çıkışı da doğru. Günay'ın her an sakatlanıp çıkma riskini de gözeterek son hamlenin beklenmesi, beraberlikten sonra ceza sahasını kalabalık tutmak adına Mustafa yerine Tolgay'ı kenara alması da doğru. Sonuç olarak eldeki imkanlar ve oyunun getirdiği mecburi durumlar içinde Bilic'in müdaheleleri doğru ve yerindeydi diye düşünüyorum.

Maça gelirsek...
4-2-3-1 düzeni rakipler tarafından çözüldüğünden bu yana Bilic farklı bir şey yapmamakla eleştiriliyordu. Dembaba'nın stoperlerin kucağında kalması, hızlı 3.bölge oyunumuzu çözüp rakiplerin geride beklemesi üretkenliği sıfırlamıştı adeta. Oyunun üstünlüğünü almış gibi görünen ama üretemeyen bir takım yerine orta saha güvenliğini azaltan, topu rakibe daha çok veren ama karşılığında rakip ceza alanı içinde daha kalabalık olmayı, Mustafa'ya piş işleri verip Dembaba'nın üzerindeki baskıyı azaltmayı düşünen bir plana geçildi. Kayseri ve Kasımpaşa maçlarında oynamıyor gibi görünüp 5 atmış olmak bunun işlediğini gösterdi bence. Ts ve GS maçları hariç 4-4-2'ye devam edilmeli. Veli dönünce Tolgay'ın yerine oynamalı. Yeterli ortasaha direncini de yeterli üretkenliği de sağlayacak bir dörtlü olacak Sosa-Veli-Atiba-Gökhan. İleride de Cenk-Mustafa duruma göre değişir.
Yalnız haftaya yabancı kontenjanı baya sıkıntı çıkaracak. Serdar'ın yokluğunda Opare oynarsa Baba dışarıda kalabilir, ya da İsmail'in muhteşem dönüşüne hazırlanalım:)

Flaming Buzz dedi ki...

Mustafa' ya helal olsun, ona atılan nerdeyse bütün toplar bizde kaldı. gene klasik sakarlıkları vardı ama herşeyi yaptı. Biliçle ilgili eleştirilerimi hala sezon sonuna saklıyorum. Ufak bir ipucu vereyim, biliçi en başında istememiştim.

Armagan dedi ki...

liderliğin alındığı hafta, kaldı geriye 6.

geçen yılın 1 puan gerisindeyiz ve alınabilecek 18 puan var.

beni tek korkutan hücumda alternatif üretememe sorunu, neredeyse her hücumda sağdan yüklendik. adamları afallatacak şekilde çıkabilmek lazım.

kalmış geriye 1,5 ay, şu an tam da desteğin yapılması gereken zaman. oyuncular zaten kaybedecek bir şey yok modunda, fazla stres olmadan takılıyor. ki bizim gibi genç takım için bu, olumlu olarak dönüyor. taraftar oyunculardan daha stresli ama bunu da kontrol edebilmek lazım.

GeceGezgini dedi ki...

Biliç ' i nasıl eleştirmeyelim bu maç ? Sadece şuna hak verebilirim; Biliç' ten daha fazla eleştirilecek birisi varsa o da Gökhan Töre' dir. Resmen sabote etti maçı. 4' e 1 pozisyonun nasıl oluştuğunu tekrar izlerseniz abartmıyorum maçtaki 35. top kaybını görmüş olacaksınız.

Biliç' e gelecek olursak; takım geçen hafta 5 gol attı ve bunun en önemli sebeplerinden birisi oyunu yavaşlatan Töre' nin oyunda olmamasıydı. Kanatlar Sosa, Olcay ve Pektemek sağda iken çatır çatır çalışıyordu. Töre geldiği gibi ilk 11' e girdi ve bizim sağ kanat iptal. Tamam çocuk dripling yapıyor ama bu kadar mu ayakta tutulur bir top arkadaşım. Bu kadar mı gamsız oynanır.

Biliç' in ikinci büyük hatası da orta sahadan ikinci yarıda Tolgay' ı almak oldu. Tamam Cenk girdi oyuna ancak Tolgay ikinci yarıda kıpırdandı ve bizi ileriye taşıyan tek adamdı. O oyundan çıkınca Sosa dışında akıllı adam kalmadı takımda. Resmen plansızlıktan ve bala bir gol bulduk.

Theo gibi yazıyorum ilk defa ama bu kadar kötü bir kenar yönetim ve sağ açık performansı görmedim hayatımda. Çok mu zor geçen haftanın takımını bozmadan şu maçı oynamak.

Hep aynı şeyleri yazmanın da anlamı yok bence.

Bülent Yıldırım'ın yönettiği bir maçtan galibiyet alabildiysek bu saatten sonra bu ligde herşey olabilir.

ekozu1903 dedi ki...

maçı stattan izlemiş biri olarak maçın en iyi oyuncusu bizim adımıza sosaydı. içeri yönelerek oynaması sebebiyle onun kanattan defansif olarak biraz aksadık ama aksamadaki asıl sebep tolgayın veya atibanın oraya gelmemesi oldu.

ba ve töre gerçekten çok formsuzlar. sanırım 442 de töre ya yedek oturacak ya da ba nın yanındaki adam olacak. kanatta hiç bi işe yaramayıp anlamsız top kayıpları yapıyor.

ve son olarak tolgay. gerçekten yanında sert bir orta saha olmadan çok riskli. necip atıldıktan sonra bir ara kıpırdandı ama çok fazla riskli çalım deniyor. kaybettiğinde de yeterli sertliğe sahip değil. çok rahat geçiliyor.liverpool golunun ekmeğini yiyor hala yoksa çoktan eleştirilirdi taraftar tarafından.

son saniyede pas atılmadan Allahım bir kederede son snde olsun demiştim. şükür oldu. inşallah bir daha bu kadar sona bırakmayız maçı.:)

YSY dedi ki...

Necip e çok suç bulamıyorum çünkü buna benzer pozisyonlarda franco da kaldı iki kere aynısını yaparak iki kırmızı gördü. Bence iyiki de düşürdü adamı goldü yoksa o pozisyon. Herneyse futbol ne kadar enteresan. Cenk o golü atmasaydı muhtemelen herkes bilic i göndermişti kafasında ama ipten aldı. Bana kalırsa haftaya diri ve aklıyla ounayan bir kadro çıkmazsa çok muhtemel puan kaybedeceğiz.

du, levande dedi ki...

önümüzdeki hafta serdar yok, necip de cezalı duruma düşmemiş olsa biliç muhtemelen yabancı sınırından dolayı onu sağ bekte oynatırdı ama o da yok, mecburen opare oynayacak. o zaman da bir yabancı kenara gelecek. sosa forma girdi, atiba zaten allah'ın emri, sivok kesilmez ama kesilse bile yerine zaten franco oynayacağından bi şey değişmez. ismail iyileşti mi bilmiyorum ama 18'e bile almıyor biliç, motta'yı kesip onu koyması düşük ihtimal. o zaman bir tek demba ba kalıyor geriye. bugün kötü değildi bence demba ba. cenk çok önemli bi gol atmış da olsa trabzon maçına demba ba'sız çıkacağını sanmıyorum biliç'in. çok zor durum gerçekten. hele bir de ersan'ın sakatlığı ciddiyse sıkıntı çok daha büyür.

turkkant dedi ki...

Bence de bu seviye maçlarda 4-4-2'de sıkıntı yok. Ligin 5-6 takımı haricinde çoğu takıma bu sistemde oynanır. Belki süper oyun olmaz, ama Pektemek'in kaotik işleriyle mutlaka sonuç alırız. Mesele sonucu aldıktan sonra oyununu korumak, o da maalesef Biliç'in en büyük sorunu. Rakip 10-11 farketmiyor, 1-0'ı en kötü oynayan takımız.

Haftaya bakalım nasıl bir takım tertibi olacak. Ersan-Veli oynarsa, bana en mantıklısı Atiba'yı sağ beke çekip Veli-Tolgay, önlerinde klasik dörtlü ile çıkmak gibi geliyor. Bir diğer ihtimal Motta out, Opare-İsmail in...

Fener'in önümüzdeki 3 maçının bence 2'si banko, biri de pek takılmadıkları Sivas. GS'yi altımıza alabilirsek, Fener finalde saçmalamayı sever... Yine dramatik bir sezon sonu yaşayabilirler. İş ki GS'yi altımıza alalım...

YSY dedi ki...

Sorunda gs nin bizden daha iştahlı oynaması + kadroda kalite sayısı daha fazla. Özellikle emre çolak ve yasin çok iyi. Bu ikisiyle beraber sneijder iyi taşıdılar takımı. Mutlaka puan kaybetmeleri lazım ama bu hafta umudum yok açıkçası. Hem fenerden hemde gs den. İkiside alır maçlarını

fkerim dedi ki...

Öncelikle derdim mevzuyu uzatmak değil. Oyuncularımızın performanslarında iniş çıkışlar çok fazla. 4-5 hafta formsuz Sosa 2 haftadır takımın en iyisi Ba ve Gökhan haftalarca takımı taşımasına rağmen son haftalarda çok kötü. Yedeklere bakınca ba ve gökhan yerine kimi koyarsak kesin daha iyi oynar diyeceğimiz biri yok.(Benim fikrim) Haliyle güvendiği oyuncular Ba ve Gökhan ile başlaması doğal.
Kasımpaşaya 5 atmamız çok çok iyi oynamadığımızdan değil zaten kötü bir defans hattına sahip takıma karşı bulduğumuz fırsatları değerlendirmektendir.
Karabük Kasımpaşaya göre daha dirençli bir takım. Geçen hafta çıkıştaki gençleri yendiler ki fark atmaları işten bile değildi. Bu yüzden de hocanın zaten eksik olan kadroda daha fazla oynamak istememesi anlaşılabilir. Gökhan iyi oynadığı maçlarda da takımı yavaşlatıp çok fazla top kaybı yapıyor. Ama işte ekstra işler yapıp maçın adamı oluyor, haliyle yaptığı hatalar göze batmıyor.
@cochise : Biliç illaki burada yazılanlara göre sistemi değiştirmedi mecburiyetten değiştirdi milletin de hoşuna gitti ama ben de başladığımız, alıştığımız ve daha dengeli oynadığımız sistem olan 4-3-3 taraftarıyım.
Not:Necip konusunda katılıyorum keşke pedro gir(ebil)seydi. O zaman pedro Ahmet İlhan'a yetişemeyeceği için gol yer fakat 10 kişi kalmazdık.

@berthelemy

yalnız bu arkadaşın yaptığı ibretlik tespitlerin neredeyse çıkıyor olmasına şaşıran var mı ?

cochise dedi ki...

sadece 1-0'ı değil 11-10'u da en kötü oynayan takımız.

Gökhan Töre eleştirilerine sonuna kadar katılıyorum. Ancak Trabzon maçında mutlaka oynamalı. Zira Gökhan rakiple gücümüzün dengeli olduğu ya da güçsüz olduğumuz maçlarda çok iyi oynuyor.

Ben oyunu 1-0'a kadar da hiç beğenmedim. Doğru düzgün tek atağımızda (o da bayağı güzel bir goldü bu arada hazırlanış olarak) golü bulduk.

Oyunu iyi oynadığımız anlar bence 10-10 olduğu ilk 10 dakika. O ara kıprdandık. Bu da bana bu geneldeki vasat görüntümüzün biraz da mental olduğunu hissettiriyor. Acaba kontrollü oyna telkini mi alıyor çocuklar ya da sakin mi kalamıyorlar bielemdim. Ama bildiğim bir şey var mental sorunlardan asla etkilenmeyen kişi Sosa. Dün süper bir maç çıkarmasa da olgunluğuyla bence de takımın en iyisiydi. Daha çok da yaşlı değil; takımı üzerine inşa edebiliriz.

Oğuzhan son haftalarda ne zaman oyuna girse fark yarattı. Kötü oynarken ısrar eden Biliç bu sefer de iyi işler yaparken üzerini çizdi. Anlayamıyorum.

Bu arada benim bu maçtaki Biliç eleştirimin özünü oyuncu tercihleri değil oyun anlayışı oluşturuyor. Zayıf takımlara karşı 2 forvet oynamayı anlarım ama bu saldım çayıra şeklinde olmamalı. Elbette öyle değildir ama biz sahada iyi uygulanmış bir plan göremedik. 2. eleştiri noktası da maç gidiyorum diye bağırırken değişiklik yapmaması (sadece oyuncu değişikliği demiyorum oyun değişikliği de olabilirdi bu).

Çok enteresan: Bazı maçlar hariç geçen sene çok daha keyifli; pozisyonu çok az veren ama mutlaka pozisyonlara giren takım bundan daha az puan almıştı. Oyuncu kalitesi farkı mı; oyuncuların lige iyice alışması mı artık bilemedim. Elbette geçen sene hakemler sağlam biçiyordu. Bu yıl derbiler hariç lehimize de hatalar oluyor. Onun da etkisi var belki.

Bu takımın bu kadar tutuk olmasının sebebi Avrupa kupası nedeniyle mental/fiziksel bitik olmaları mı nedir ya çok merak ediyorum. Ya da sezonu erken açmak bu kadar etkili olur mu? Brugge'e elendikten sonra bir hafta da ara verilince zıpkın gibi bir takım bekliyordum. Takımı eleştiren arkadaşlarıam da hep sabırlı olun ara sonrası görün diyordum. Hayal kırıklığı içerisindeyim.

Neyse iyi oyunun hiçbir anlamı kalmadığı haftalara girdik. Fener ve GS deplasmandaki her maç kötü oynuyorlar. Her maçları puan kaybı riski taşıyor. Biz her maç vasatız. Hiç bir zaman onlar kadar coşkulu baskılı anlar yaşamıyoruz ama onlar kadar kötü oynadığımız anlar da olmuyor. Sözün özü 2. yarı itibariyle üçü de birbirinden kötü takımlar yarışıyor. Bence hala şanslar eşit..

bende bilic i bu maç için eleştirenlerdenim.ama bu eleştirim oyuncu seçimleri ya da mevkileri değil.

yılmaz hoca 10 kişi kaldıktan sonra yapabileceği tek hamleyi yapıp kel forveti kenara gönderip en hızlı ve efektif adamı ahmet ilhan ı bizim stoperlerin arkasına merkeze koşturmaya başladı.

bu 3. denemesinde kırmızı kartla sonuçlandı.birini defans,birinde de günay iyi hissederek çıkmıştı.

şimdi burada biliç i eleştirdiğim,anlamadığım nokta şu ki;rakip 10 kişi 1-0 öndesin rakp ligdeki en önemli maçını oynuyo neredeyse.neden defansı çizgiye kadar çıkartıp pozisyon bulmaya dahi yaklaşamayan karabük ü neden kendi ellerinle pozisyona sokuyorsun,neden oyuncularını ateşe atıyorsun.
herkes bakıyorum necip e kızıyor o olmasaydı sıvok,o olmasa ersan biri o kartı görecekti.olay bağıra bağıra geliyordu.

yani biliç i bugun görsem bunu sorardım.neden 10 kişi kalmış rakibe karşı sahaya iyice yayılıp büyütüp rakibi yoracağına,neden rakibin ekmeğine yağ sürüp savunmayı orta çizgiye ısrarla çıkarıp tek şansı o olan rakibe o şansları verdin.bunu sorardım.

Yorum Gönder

Ara