.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

22 Nisan 2015 Çarşamba

Maç Raporu: Kasımpaşa 1 - 5 Beşiktaş


Goller: Mustafa Pektemek (3'), Demba Ba (38'), Ramon Motta (50'), Olcay Şahan (75'), Jose Sosa (86')
En iyi üç: Jose Sosa, Günay Güvenç, Olcay Şahan
En kötü üç: Ersan Gülüm, Necip Uysal, Kerim Frei

Karne:

Slaven Bilic7.1
Beşiktaş7.5
Kasımpaşa2.8
Mustafa Kamil Abitoğlu5.5


Günay Güvenç7.9
Ersan Gülüm5.9
Tomas Sivok7.1
Ramon Motta7.2
Serdar Kurtuluş6.7
Atiba Hutchinson (87')7.2
Tolgay Arslan (84')7.0
Jose Sosa8.0
Olcay Şahan7.4
Mustafa Pektemek7.1
Demba Ba (76')7.2


Kerim Frei (76')6.0
Oğuzhan Özyakup (84')6.6
Necip Uysal (87')5.9


Takım Ortalaması6.9


5 Yorum:

can dedi ki...

Gerçekten inanılmaz bir camiayız. Günay'ın performansından ben de memnunum ama yediği golden sonra en iyi üç arasında seçilmesi biraz acayip. Hadi diğer kalecilerimizin aynı hataları yapıp durmasıyla oluşan bıkkınlığımızı, Günay kaleye ilk geçtiğindeki beklentilerin çok üzerindeki formunu, takımın maç notlarının genel olarak çok yüksek olmadığını hesaba katip buna normal diyelim. Ama üçüncü kalecimizin iki maçlık iyi performansından sonra basın sorumlusunun koşup medyaya yabancı kaleci rafa kalktı manşetlerini attıracak açıklamalar yapmasını anlayamıyorum.

Aynı şekilde Sivok'un iki maçlık vasat üstü performansından sonra kendisiyle sözleşme yenilenmesi muhabbetlerine girilmesi de inanılmaz. Yöneticiler bir türlü çenelerini kapatamıyorlar. Uzun vadeli kararlar günü birlik heveslerle alınıyor. Önder Özen K. Paşa'ya gittiğine göre artık onun geri gelmesi olasılığı tamamen rafa kalktı; yerine kimse gelmeyecek mi; futbol direktörlüğü bitti mi; bittiyse bu sersem yöneticilerin elinde oyuncak olmaya devam mı? Bu sorular beni takımın performansından daha çok endişelendiriyor.

Endişe demişken, Kasımpaşa maçında stoperler ve santrafor arasındaki mesafeyi gördükten sonra takımın en önemli sorununun oyun mesafesi olduğuna emin oldum. Fikirler?

kaleci tespitini yanlış buluyorum.dikkat edersen yediğimiz golde %1000 ersan ın hatası var tam topa vuracakken kafasını eğiyor ve top gol oluyor.bu golu kaleciye hata olarak yazmanız cidden haksızlık.golü bir daha izlerseniz yapılan fahiş hatayı tespit edersiniz sanırım.

he ayrıca gelecek sezon mutlaka a-plus bir kaleci alınmasını düşünenlerdenim o ayrı.

kokocambo dedi ki...

Günay konusunda abartma olduğu kanaatindeyim. Yaptığı kurtarışları Cenk'te fazlasıyla gördük, Tolga'da da zaman zaman. Ama, kendisine farklı bakmamızı sağlayacak şu ana kadar öne çıkan özelliği bence ayaklarının kuvvetli olması ve düşünerek topa yön vermesi. Türkiye'de yetişen kalecilerin ayakla oyun kurma problemi çok bariz. Bunun yanında uygulamada başarısız elle oyun kurmalara çokça şahit olunması da, genel olarak antrenör-metodoloji sıkıntısını gösteriyor diye düşünüyorum. Yine de, Günay'ın şanssız fenerbahçe maçı dışında kendini diri tutması alkışı hak eder. Yaşanılan kaleci sakatlıkları ve Günay'ın başarısı da, Sambade ve genel olarak plan/program-işin ehli mevzusunun gerekliliğini gösterir.

Sivok da, tıpkı günay'da olduğu gibi basın abartması. Zannetmiyorum sözleşmesi yenilensin. Bütün sezon olmayıp, birkaç maç oynayacaksa çıkar Atınç'ı koy hem maliyet hem kazanım olarak yeğ tutarım. Çok net.(inşallah) Güle güle Sivok, güle güle müzmin sakat ama yüreği sağlam adam!..

can dedi ki...

@ Talip
Günay'ın yediği golde defansın yüzde yüz hatalı olduğuna, Günay'ın defans hatasıyla gafil avlandığına katılıyorum ama gene de beş gol attığımız bir maçta yediği o golden sonra kalecinin maçın en iyi üçü arasında olması pek akıl karı değil. Şöyle söyleyeyim: Tolga veya Cenk olsaydı Günay'ın yerinde yine de ilk üçte olur muydu? Ağzımıza çok kolay bir parmak bal çalınıyor. Cenk iki maç iyi oynuyor, tamam Tolga'yı kessin diyoruz, sonra yine facia.

Neyse, seninle de kokocamboyla da hemfikiriz: Günay alkışı hakediyor ama Beşiktaş da şampiyonluğa oynayan bir takımı sırtlayabilecek bir kaleciyi (ve en az bir stoperi, ve bir orta sahayı). Sorun bu planlamayı kimin yapacağı. Demirkol gibi işkembeden sallamayan bir adam bile şampiyon olunmadığı takdirde Bilic'le yolların kesin olarak ayrılacağını söylüyor. Bizim sportif direktörlük işi ne oldu yahu?

yilmaz dedi ki...

sivok konusu, yönetim ve td'ye muhalif bjk taraftarının en sıcak tuttuğu konulardan biri. Dolayısıyla medya sivok üzerinden çok yürücek yönetime.

Kaleci konusunda Günay'ın Cenk'ten farkının yan toplarda daha kararlı olması olarak görüyorum. Ayrıca bu haftaki maçta maç 1-0'ken yaptığı kurtarışta konsantrasyonunun ve reflekslerinin iyi olduğunu gösterir bence. Bundan dolayı aldığı problem çok şaşırtıcı değil.

Yorum Gönder

Ara