.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

18 Nisan 2015 Cumartesi

Karne: Kasımpaşa 1 - 5 Beşiktaş




30 Yorum:

Armagan dedi ki...

iskeletteki 4 bölgeden 3ü ya da hepsi işini yapınca oyun geliyor.
-günay bu zamana kadar nasıl oynatılmadı anlayamıyorum.1-0da iken harika bir kurtarış yaptı, refleksleri en iyi kalecimiz bence.bu yılın en iyi transferi olabilir(!).
- sivok'u her ne kadar çok eleştirsem de oyun disiplinine hayranım.sakarlık yapar ama maç genelinde rahatlatır.
-sosa sonunda forma giriyor.evet bu lig bam güm oynanan bir yer ve malum hakem durumlarından istediği alanı bulmak zor ama bu alanı tolgay ve atiba sayesinde keşfetti gibi.
-2li forvet sistemi ilk format olmalı diye kafa ütüledik çok,sakatlıklar geçince bunu kullanmaya başladı bilic.ba bugün çok çok iyiydi gördüğüm kadarıyla,pektemek in desteğiyle.olcay'la birlikte, hücumdaki uyum gayet iyiydi.

sanki kanat değilde merkezden gitmek bize daha uygun gibi geliyor.töre indiğinde oyunu kuramıyoruz bir türlü,onun çabukluğuna kalıyor her şey.sosa-tolgay-atiba grubunun bu sistemi kaldırabileceğini düşünüyorum.

EC dedi ki...

Bu mac da karsimizda bir ruhsuzlar ordusu varken, takim da onlara uyarak farkli galip gelip liderlik olmas sansinin bile pek farkinda olmadan tin tin oynadi.. Ona ragmen 5 gol atildi ama bence neden 10 olmadi sorusu sorulmali. Sahada asiri bir isteksizlik ve duraganlik mevcut..
Aynisi bloglarda da var.. Bence takim oyunun umit vermiyor olusu, hakemlerin ve TFF nin her mac aleyhimize oyunlari.. Stadlara dogru durust gidip 50-60 binlere ulasan taraftar kitlesini de her hafta bir PDFK karariyla saha disi tutan Angara nin pek de Gizli olmayan Eli ile kimse de sampiyonluk icin umut yok acikcasi.. Ankara ilk gidip el etek open #Yalakasaray i sampiyon yaparlar.. Angara nin da derelerinde su kesildi sanirim, tasima su ile Besiktas ve Trabzon a ReZa Pompasi basmaya calisiyorlar.. Fikret Orman in haciz ve Reza cikislarinda aslinda tek cumlelerle ne cevaplar verip, hacizcinin Diyarbakirli olmasi ile Reza nin goz rengine kadar dalmasi aslinda arka planda cok daha baska seyler dondugunun gostergesi.. Cok onceden de yazdigim Fikret Orman a o stada Baskan kimligi ile cikmasinin onune gecmek! Bunun icin Ankarasi, Pensilvanyasi, TFF si PdFK si alayi gelecek.. Medya zaten aleyhimize.. Tum bunlari ust uste koyunca da ne takimin maclardaki istegi ne de tribun ve bloglardaki Besiktas taraftarlarinin atesi sondurulmus durumda bence bu Reza hamlesi ile Carsi ve Kulup Yonetimi arasina da bombayi birakmis oldular.. Haciz olayiyla da medya da sizi nasil rezil ederiz in isaretini caktilar.. Bu arada Q7 Munih e gol atti diye Fikret Orman a kizginlik sayisinin da arttigi tuhaf bir ulkeyiz biz! Futbol disinda hersey var..sampiyon olsan ne yazar..

ozkankaya35 dedi ki...

Trabzon galatasaray macinin sonundaki olaylar trabzon Beşiktaş macinin sonunda yasansaydi sizce maci kac kisi tamamlardik.Her sampiyonluk onemlidir ama bu insallah baska birsey Olacak.kufure elbette karsiyiz ancak İste Beşiktaş sike sike sampiyon...bunu yasamak istiyorum...birde stadi gormek...

sherlockholmes dedi ki...

arkadaşlar galatasaray ve fenerbahçe'nin ne kadar leş camialar olduklarını, federasyon tarafından alenen desteklendiklerini unutmadan takıma kızın.

açıkçası adil bir lig oynansa şuan 10 fark önde liderdik.

beyoğlu yosmasının 30 haftadır kırmızı kart görmediği bir lig oynanıyor.

dün trabzon'un verilmeyen net penaltısı, musleraya'ya tıpkı başakşehir maçındaki gibi yine çıkmayan kırmızı kart olayı özetliyor zaten. ama galatasaray o kadar kötü takım ki hakemle bile maç alamıyor. hamzayla avrupaya gitsin 10 yer bunlar.

ekozu1903 dedi ki...

Taraftardaki bitkinlik halini Önder ÖZEN 90+'da gayet iyi açıklamıştı. Fener ve Başakşehir maçı sonrası taraftar olarak kendimize gelemedik. Ama eminim ki şuan pek çok gsli, bizim galibiyet aldığımız bir haftada içinde bulunduğumuz şu çöküntüyü yaşamıyordur. ve gerçekten karamsar olmak için çok daha haklı gerekçeleri var.(örneğin; ilk yarım saatte gol atamadıkları (kasımpaşa hariç) hiç bi maçı kazanamıyorlar. ayrıca muslera olmasa halleri nice olurdu...) demem o ki herkesin ne kadar şansı varsa bizim de o kadar şampiyon olma şansımız var. bu karamsarlık bize yakışmıyor.

ekozu1903 dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ekozu1903 dedi ki...

Yorumu yazdıktan sonra aklıma geldi 2010 ve sonrası 27. haftalardaki puan durumlarına bir bakayım dedim.

 

2010/2011 Lider TS 63 BİZ 39

2011/2012 Lider GS 60 BİZ 49

2012/2013 Lider GS 53 BİZ 46

2013/2014 Lider FB 60 BİZ 50

2014/2015 sezonunda an itibariyle lideriz ve FB kazansa bile sadece 1 puan önümüzde..

 

Şu sonuçlara bakıp, bu sene başarısız olacağımız tribine girebilmek sadece bize özgüdür. evet işler kötüye gidip yine üçüncü olabiliriz ama ona o iş olduğunda üzülelim. şuan destek zamanı.

kokocambo dedi ki...

Boş yere tatava yapan tribün abilerine hastayım ben. FB hariç, herkesin devletin stadıyla iş yaptığı bir ortamda kendi kaynaklarınla kendi stadına sahip olmaya çalışırken, gidip orada hala sosyal mesaj verme gayesini anlamadım ben. Bayern'in başkanı bile usulsuzluğu ortaya çıktığı için deyip hapse konmadı mı abi? Rıza'nın nereden geldiği meçhul işlerine kafa yoruyorsunuz. Kulüpler içerisinde herkes pürü pak sanki. Madem, Rıza ve bilumum değişik zengin üzerinden işleri sekteye uğratmaya meraklısınız, stad niye boş istanbul'da? Madem organize fikirleriniz var, niye yine kendi ceplerinizi doldurduğunuz festleri, kaçırdığınız, sattığınız, kulübe buralar bizim restlerinizi konuşmuyoruz. Şurada bir köy nüfusu kadar taraftar olsun, hepsi önce "insan" olsun. sahayı, sonucu sene sonunda konuşuruz bolca zaten ama tiksiniyorum şu samimiyetsizlikten.

raison dedi ki...

Maç sonrası Biliç'e sorulan bu sonuç Biliç'in Önder Özen'e galip gelmesi şeklinde yorumlanabilir mi sorusuna Biliç "Bu ikimiz arasında oynanan bir tenis maçı değil, Beşiktaş ile Kasımpaşa arasında oynanan maçtı" dedi.

Bu yorumun üzerinde durulmadı ama aslında bu yorum biz ve ülkemiz için çok şey anlatıyor.

-Türkiye'deki futbol kültürünü
-Oyunu görüşümüzü (göremeyişimizi, kısrılığımızı
-Teknik direktörün bir takıma hangi konularda nasıl, ne kadar, hangi sürede etki edebileceği
-Oynanan maçda teknik adam hariç birçok değişken ve bu değişkenlerin maça etkisi
-Tüm bunların ispatı olarak taraftar kültürünün yozlaşması ve şu maç topiğine sadece 8 yorum (bir tanesi konu dışı) yapılması

Unknown dedi ki...

Maç post larına ilginin düşüklüğü gerçekten can sıkıcı, ama gayet de anlaşılabilir bir durum.
Federasyonun, hakemlerin, medyanın vb. FB-GS ikilisine olan tutumları ile bize yaptıklarını görünce insanın gerçekten hevesi kırılıyor. Tabi taraftar böyle zor zamanlarda takımın yanında olmalı,yılmamalı ama yılanlara niye yıldınız demek biraz vicdansızlık. Yılmayanlara ise gerçekten helal olsun demek gerek. Ne sahada futbol var ne tribünde taraftar, üstüne bu kadar boktan işin döndüğü yerde hala takımın yanında duranlar gerçekten bu takıma aşık olanlar.
Eksik olmasınlar.

turkkant dedi ki...

Blog'a hevesin düşmesi bence Fener maçından sonra insanların ümidinin iyice azalması.

Puan olarak fazla bir fark yok, ama hesap kitap yapınca durum farklı. GS'yi A. Samiyen'de yenmeden şampiyon olabilme ihtimalin sıfıra yakın.

Çoğu kişi önceki yedi derbide kazanamış takım/hocanın deplasman derbisinde kazanmasını haliyle düşük ihtimal görüyor.

Bence bu Beşiktaş kadrosu bu GS'yi orada yenebilir. Ama bu hoca yenebilir mi? Büyük soru işareti bu...

sherlockholmes dedi ki...

turkkant

kardeş derbi kazanma olayının hocayla ilgisi yok. federasyon ve hakemler takımı sindirmiş durumda. sahaya karakter koyamıyor takım. ata bakayım yabancı bir hakem derbide galatasaray'a kaç atıyoruz izle.

açık söylüyorum bu ligde hakemlerin şampiyonu direkt etkilemediğini düşünen adam ağır gerizekalıdır.

~Poseidon~ dedi ki...

Bloga olan ilginin düşmesinin sebebi maçı kazanmış olmamız.
Eğer bu maçı kaybetseydik o zaman buralarda onlarca yorum okuyor olurduk.

cochise dedi ki...

@poseidon
genelde dediğin gibi olurdu ama bu sefer çok alakası yok. Zira başakşehir maçı sonrası da sessizdi. Takım da böyleyse kötü diyordum ama tam tersini düşünüyorum artık. Böyle underdog triplerde olmak; daha az gaza gelmek fayda getirebilir. Ne zaman gaza gelsek sonu kötü bitti.

Elimden geldiğince rakiplerin maçlarını da izliyorum. Galatasaray'ı yenmememiz için sebep göremiyorum. O kadar üstünüz ki takım oyunu açısından. (Misal derbilerde aslan kesilen Feneri seyirci baskısı malum olaylardan azalınca nasıl elimizden kaçırdığımız ortada.)

Ama işte konu şerlok'un olayında kitlenip kalıyor. Yahu düşünün dünkü son dakika meselesini; en az 2 kırmızı görür müydük görmez miydik? Hele ŞEcu'nun kırmızı görmemesi kabul edilebilir bir husus mu? Veli'nin parmaktan gördüğü kırmızı aklayanlar dünkü rezalet için ne der acaba. (o konudaki fikrimi tekrar yazayım yanlış anlama olmasın; ben öyle bir olayda önce Veli'ye kızarım. Ayrıca kırmızı da verilebilir ama benzerlerinin hepsinde verilmek şartıyla. Benzerlerinin hiç birine verilmediğini binlerce kez gördük oysa).

Ben hala büyük bir umut besliyorum. Hele bu akşam Bursa bi çengel atarsa bakın bakalım işler nasıl değişiyor..

Armagan dedi ki...

bu hakemlerde adalet yok, ilginin düşmesinin nedeni bu.artık her şey aleni yapılıyor bir de.

fb ye hala ceza verilmeyen sezonda şampiyonluk olmuş ne yazar, futbolcular da az çok böyle düşünüyordur. verilmeyenlerle verilenlerle herkesin dengesini bozdular sağ olsunlar.

çamurun içinde temiz su arıyoruz ama maalesef biz de bulanmış durumdayız.o nedenle sportif başarıdan çok takımın iyi oynaması etken benim gözümde.ha tabii gelir 1.lik 2.lik, takarız çelmeyi sevinirim. ama o zamanda böyle olaylar olmayacağını garanti edebilir miyiz, önemli olan bu.

yilmaz dedi ki...

kader ağlarını örüyor. bu seneki şampiyonluk öyle anlamlar taşıyor ki, alayını üstüste koyup şampiyon olmak. hakemleri, kaypak rakipleri, yanar döner taraftarı, kurulmuş medyası... hepsine karşı alınmış bir kupa. liverpool'u son dakikada kaçan golle elemeyip, uzatma ve penaltılarla elemek ne kadar keyifliyse, bu alayını aynı cepheye alıp, son nefeste şampiyon olmak o kadar keyifli.

Gelsin beleş penaltıları, verilmeyen kartları, sayılmamış yedikleri buz gibi goller... Bu sezon tam arşivlik. Adilerin adiliklerini ileride gerine gerine yüzlerine vurabileceğimiz bir sezon.

Bu aksam kimin şampiyon olacağı gösterildi.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Bu aksam kimin şampiyon olacağı gösterildi.

Yoruq dedi ki...

Şenol Güneş'in maç sonu söyledikleri bizim takımın halet-i ruhiyesini anlamak için yararlı olabilir diye düşünüyorum. Oyuncularının hakemlerin manipulasyonları nedeniyle oyuna olan inançlarını yitirdiğinden bahsetti özet olarak. Bursalı oyuncunun içeride girdiği bu öğrenilmiş çaresizliği fb ve gs'nin doğrudan rakibi olan, hedefe koşan takım hüviyetini kazanması beklenen oyuncularımızın yaşamaması ihtimal dahilinde değil. "Mental olarak bu duruma alışmak zorundayız, gerekirse hakemi de yenmeliyiz" türünden argümanların 20 sene önce bir düzeyde karşılığı vardı belki ama günümüz endüstriyel futbolunda hayalden öte değil. Hafta boyu insanları istediği kalıba sokabilen bir medya, kirli-mafyatik ilişkiler, nasıl yapıldığı bilinmeyen hakem atamaları, yanlı yayıncı kuruluş politikası, 3 tanesi yetmezmiş gibi seni planın yanlış işleme ihtimalini en aza indirmek için sayısı 5'e çıkarılmış düdük...
Tüm bunlar gözümüzün önünde alenen cereyan ederken, hala bulduğu ilk fırsatta teknik direktörüne, yönetimine sallamayı muhaliflik, dik duruş saymayı adet edinmiş bir taraftar topluluğu. Yahu ben mi yaş ilerledikçe muhafazakar oldum yoksa insanlar mı gerçeği görmemekte ısrar ediyor. Genel kurulun mevcut yapısıyla, bu delege düzeni ile, cebini doldurmaya bakan derneklerle bu camia Fikret Orman'dan daha iyi bir başkan çıkaramaz. Yine Bilic'ten daha fazla performans verecek bir teknik adam getiremez, getirse bile bundan daha büyük başarı elde edemez. İyi kötü bir istikrar sağlamışsın, bunu s Sürdürmeye bak. Diğerleri de farkında, bir ivme yakaladığımızı görüyorlar. Adamlar işi çözmüş. Bir haciz, bir Reza hamlesi ile seni karıştırabiliyor adam. Sen Büyük Beşiktaş taraftarı sazan gibi oltaya gelme, kolay lokma olma, biraz dirayetli ol. İç hesaplaşmalarla zaman harcayacağına dışarıya karşı tek vücut bir tepki vermeyi becer önce. Bir rakibin dünyanın gözü önünde şike yapmış, bırak ceza almayı mağdur addedilip güya aklanmış, iktidar tarafından olabildiğince kollanmış. Diğeri bir taraftan saraydan icazet almış, diğer taraftan cemaate mavi boncuk dağıtmış gemisini yürütme derdinde. Sen bunları göre göre başkanınla doğrudan ilgisi olmayan bir durumdan kendine vazife çıkarırsan yazık edersin kulübe. Kaldı ki stad yapma nedeniyle eli kolu bağlı olduğu aşikar olan yönetim iktidara karşı bariz bir boyun eğme stratejisi de sergilememiş diğerleri gibi.
Bunları görüp son 7 hafta takımın arkasında durmayı becerirse taraftar bu takım elinden geleni yapmaya devam edecektir. Diğer iki rakibin de yarışta olması en büyük avantaj. Birinden biri yarış dışı kalsaydı bizi çok daha rahat yerlerdi. İnşallah tezgahları bi yerde rast gitmez de iki senedir doğru işler yapan yönetim bir nebze de olsa soluklanıp, yeni stada umutlu bir başlangıç yapacak adımları atabilir.

EC dedi ki...

@Yoruq iyi demissin.. buna karsi tek care bir kac hakemi sallandiracaksin taksim de bak bakalim ufleyebiliyorlar mi yada disari da sikayet edip Turkiye deki rezilligi tum dunyaya yayacaksin.. Trabzon spor bile cok daha az gucu ve lobisi olmasina karsin, ortalikta olan/olmayan cirkefligi disariya gostermek icin elinden geleni yapti.. son care de.. bosvereceksin..takmayacaksin, vazgececeksin bu ulkeden, ligden.. yada piskopatligin dibine gorup.. #20Numara ya yumrugu sen yapistirip boynun dik kirmizi karti yiyerek cikacaksin sahadan.. bizim buralarda centilmenlik artik enayilik oldu.. dun Trabzon kulubesi aninda Muslera nin girtlagina coktu.. Muslera kendisini Istanbul da sandi sanirim.. Besiktas a bir iki deli lazim..

kokocambo dedi ki...

Asmaya kesmeye gerek yok. İşe önce kendi içimizdeki parazitleri temizleyerek başlayacaksın. Senin takımın şampiyonluk mücadelesi verirken, orada lider sıfatını kimin verdiği belli olmayan, erşan kuneri kılıklı biri çıkıp, bir dönem cinerin sebaya dediği gibi 'bırak git' diyebiliyor. Önce bu 'bizim çocukları' süpüreceksin.

BJK4EVER dedi ki...

Senol Gunes hikaye anlatmasin. Attiklari gol ofsayt cikti, hic konusmasin. Dun rezil futbol oynayan FB'ye karsi neredeyse cikmaya korktular. Girdikleri pozisyonlari da beceriksizce harcadilar. Atsalardi 1 tane yenilmezlerdi, bu kadar basit. Sen korkak, basit oynarsan adamlar 85'te cakar gonderir seni, BJK ve GS'de de yaptiklari gibi.

Bu kadar hakeme karsi duyarliysa Senol Gunes, GS-Bursa macindan sonra niye konusmadi? Hakemi konusmak istemiyorum diye kesip atti? Spor dunyasindaki samimiyetsiz, ikiyuzlu kisilerden biri Senol Gunes. Anca FB uzerinden prim yapsin.

Biz kendi hatalarimiza yanalim beyler. Orada FB'nin fisini cekmek varken korkak tavuk gibi oynayip 1-0 yenildik. O an kaderimizi baskalarinin eline teslim ettik iste, simdi kara kara dusunuruz. O haldeki FB'yi yenememissin, hala cikip konusmayacaksin o zaman.

cochise dedi ki...

@bjk4ever
yani ligtv'nin manipülsasyonuna bile güvenmişsin ya helal olsun. O pieronun nasıl çalıştığını Erman hocadan bi dinle istersen ama konu o değil. ½100 ofsayt olmadığını düşünsem de her iki karar da verilse saygı duyulması gereken tipte bir pozisyon. Zira bu kadar ince şeyleri hakemler doğru değerlendiremiyebilirler. Saygı duyarım.
Ama maç içinde neredeyse tüm takdir haklarını; kartları falan nasıl kullandığına bir bakarsan ve ayrıca tersi olsa Fener'e verilecek iki penaltı olduğuna %100 emin olduğum maçta hakem tabii ki konuşulur.

FB rezil falan oynamadı; her maç oynadığı bu; Bursa da korkak falan oynamadı. Zaten Fenerden daha fazla pozisyon buldu. Sadece 45-60 baskı yediler. Orada da korkaklık falan yok. Güçleri yetmedi kırmaya.

Yahu farkında mısınız ligin ilk yarısı Fener o kadar kötüydü ki bi ton boş beleş penaltı ile lige tutundu. 2. yarış olunca bu yaşlı ve tecrübeli takım için konsantrasyon tabii daha kolay; Sonra da hakem konuşmayalım.

Ligin 2. yarısı en baskın oynayan takım Fenerbahçedir bunu kabul ediyorum ama Yarışta olmasının tek ama tek sebebi ilk yarı sağlam kollanmasıdır. Bunu da her daim dile getirmezsek yuh olsun bize!!!

Neymiş biz Fener'in fişini çekmeliymişiz o yüzden hakem diyemezmişiz. Evet o maçtan dolayı hepimiz çok kızgınız. Evet Biliç az biraz cesur olsa daha çok pozisyon bulurduk. (Yine de 15 cm. ile gitti o maç bunu da unutmayın) Ama ne alakası var o maçla Türkiye'de yapılan haksızlıkların dile getirilmesinin!!!

BJK4EVER dedi ki...

Ya tamam kardesim genelde FB ve GS'nin kayirildigini biliyoruz zaten. Dun de takdir haklarini elbette onlardan dolayi kullandi, dogru. Ama biz Bursa ile oynasak bu kadar baskili oynarmiydik veya 3 forvetle saldirirmiydik. Orasini konusmak lazim. Veya biz o sahada oynasak seyircilerimiz ve futbolcularimiz hakemi baski altina almaya mi calisiydi yoksa assolist misali sarki soyleyip kendini mi eglendirirdi? Adamlar kazanmak icin her turlu pisligi yapiyor arkadas; sistemi cozmusler. Sen de yapacaksin, o kadar basit. Fenerbahce macinda Emenike pozisyonu yasandiginda tepki koyabildik mi? Emre ayan beyan kufur ettigine bir oyuncumuz Bulent Korkmaz'in yaptigini yapabildi mi? Fener'in fisini cekme imkanin varken kendi korkakligindan dolayi kaybedip adamlara hayat verdin; bu saatten sonra konusmaya hakkin yok.

cochise dedi ki...

Fiş çekmeye bunları dahil edersen eyvallah. Zaten asıl kızılması gereken noktalar bunlar. Ben bu maça da yazdım; Sosa dışında rakip 9 kaldıktan sonra bir acıma geldi oyunculara. Ne yazık ki profesyonel ve işine odaklı tipler değil bizimkiler. Hele işlerin çakallıklarını hiç beceremiyoruz. Dediğin gibi Emenike ve Emre meseleleri tersine olsa biz o an 9 kişiydik (hakem ilk anda vermesede rakip şikayet edip verdirecekti). Tecrübesizliğimiz de işte iyice ortaya çıkıyor..

Not: 3 forvetle saldırmak gerçekten mantıklı mı bilemiyorum Zira Emenike çıkınca Fener daha iyi oynadı.

yilmaz dedi ki...

Ortalama bir Beşiktaş taraftarı, takımının mazisinde başarıdan çok başarısızlık, hayal kırıklığı ve travmatik sonuçlar olduğunu bilir. Şimdiye kadar ki başarısızlıklarımızın çoğu bu travmatik yenilgilerin oluşturduğu sonuçlardır. Hepimiz biliyoruz ki 2004'de Samsunspor maçı 10 kişi ile bitirip, 2-1 yenilseydik sezonu 10-15 puan farkla lider bitirecektik.

Bu sene farklıyız. Fener'e 2 GS'ye 1 kez yenilmişiz. Kupada 2. lig takımına elenmişiz. Avrupada iyi fakat bizim sikletimizin biraz altında bir takıma elenmişiz. Abuk subuk ne s.ke yaradığı belli olmayan bir garip firma gelip bize haciz davası açmaya cürret edebiliyor, başta beşiktaşlı yazarlar olmak üzere, medyanın %90'ı Teknik Direktör'den, yönetimden nefret ediyor (teknik eleştiri değil, nefretten bahsediyorum) ve her puan kaybından sonra nefretlerini ölesiye kusuyorlar. Fakat biz hala liderden sadece 1 puan gerideyiz. Bu sene travmaları iyi atlattık. Bundan sonrası da yediğimiz darbeleri ne kadar çabuk atlatacağımıza bakar. Hepimiz görüyoruz, eğer bu sene şampiyon olursak kimleri üst üste koyarak şampiyon olacağımızı.

Unknown dedi ki...

Bloğa olan ilginin azalmasının sebebini yalnızca takım oyununun gerilemesine yada saha dışı faktörlere bağlamak yersiz. Ayrıca blog içerisinde yaşadığımız kısır tartışmalarda cabası, laf anlatmaya çalışırken insanın bazen yazma isteği kalmıyor.

Şahsi fikrim taraftarımızın aşırı "kırılgan" yapısı (karamsarlık) ve pek çok konuda karadeniz insanı gibi davranması (sabırsızlık) sebebiyle bence yeterli desteği vermiyoruz. Bu konuya geçtiğimiz sezonlarda Rıdvan da programında değinmişti.

Ne gs, ne de fb futbol olarak bizden çok çok ileride değiller, bazı noktalarda önümüzde olabilirler (özellikle tecrübe ve oyun sabrı konusunda) ancak bizim de onlardan iyi olan taraflarımız var (genç kadro yapısı sayesinde daha iyi takımdaşlık, daha fazla efor).

Esas farkı yaratan taraftar grupları oluyor. Şöyle ki; pasolig muhabbetine çarşı'nın ve bu durum karşısında benzer fikirlere sahip taraftar kesimlerimizin anlamsızca desteğini takımdan çekmesi, yeterli taraftar desteğinin hissedilememesi, takımın özellikle istanbulda boş tribünlere oynaması. Bu durum beni sadece bu yıl için değil önümüzdeki yıllar içinde düşündürüyor. Takımın lig içerisinde bulunduğu sıralamaya bağlı olarak çok fazla maç seçen bir taraftar profilimiz var (ligin ortasından itibaren sabit bir ivmeyle tribündeki insan sayısı azalıyor) ve özellikle Eski İnönü stadında takımın iddiasını erken kaybettiği sezonlara baktığımızda, maçlarımızı 10 - 12 bin kişiye ancak oynuyoruz.

Özetle şampiyonluk yolunda bir şekilde ilerliyoruz, kimimize umut veren ufak tefek şeyler hala mevcut, kimimize göre hiçbir şey yok. Stada giden taraftar ise tribün kapattırma konusunda doktorasını vermek üzere! Yönetimsel hatalardan arındırarak söylüyorum, ancak bu kadar sahip çıktığımız takımdan fazlasını beklemek hayalcilik olur.

ideal 11 dedi ki...

emir eri

saha dışı olayları hakemleri gördükten sonra hala futbola ve bloga ilgi duyulursa anormallik vardır.

boşa zaman boşa enerji ve boşa sinir sistemini bozuyorsun.

zaten futbol boş bir uğraş.bide üzerine saha dışı etkenler girince ilginin azalması doğru olan bence.

saha dışında o kadar çok saha içini etkileyen şeyler oluyorki saha içini anlatmak anlamsız kalıyor.

misal vereyim.fenerbahçeye ligin ilk 14 haftasında çalınan olmayan penaltıları düşün.rıdvanın sanırım gökhan gönülün kendini yere atıp kazandığı penaltıdan sonraki yorumu şu idi.rakibin elini kastederek ''o eli oraya çekmesen bile koymayacaksın.hakemin eline koz veriyorsun.vs vs.

bu hafta ise fenerbahçe aleyhine olan pozisyonda(bellushi) buna benzer hiçbir yorum yapmadı.

birileri bişey kurmuş saha dışından işleri ayarlarken diğerlerinide yani seyircileride maddi olarak bu ''heyecana'' katmaya çalıştıkları saçma sapan bir düzenek.

olay kısaca şu:zirve yarışını ligin sonuna kadar tutmak ve ekonomik olarak girdi sağlamak.

bakın fenerbahçe bırakın şampiyonluğu ilk üçte bile olmayacaktı hakem itelemesi olmasa.bu çok açık.verilen beleş penaltılar ve aleyhine çalınmayan penaltılar.

özellikle fenerin zirve yarışından kopması demek futbol ekonomisinin dibe vurması demektir.tiraj reyting ve ligtv decoderleri.

türkiyedeki düzen bu aga.futbol ekonomisi yönlendiriyor herşeyi.açıkcası ben bu hafta süper lig defterini kapattım.gelecek sezonda kapattım.aziz ve tüpçü ikilisi herşeye karar veriyor aga.ve hiçbir önlem alınmıyor.neden?futbol ekonomisi yürüsün.

EC dedi ki...

@ideal11 iyi demissin.. bizim defteri kapatmamiz yetmez.. defteri kapatmasi gereken ligin takimlari. onlar isyan bayragini cekecek.. cikmayacaksin maclara.. yurtdisindan onumuzdeki hafta mac yonetecekmiyim / yonetmeyecekmiyim, bu hafta medya beni nasil dograyacak? saray dan ararlar mi eger bu penaltiyi verirsem/vermezsem kaygisi tasimayacak hakemler getirilmeli.. su anda ulke olarak o kadar kirliyiz ki hic bir seyimiz dogru ve etik degil.. cokusteyiz genel anlamda.. coktuk acikcasi.. adalet duygusu yok, hukuk yerle bir..guvenecegin korkmayacagin polisin, ordun bolunmus vaziyette ve secimden sonra ic savas mi olacak, dolar 5tl ye gider mi tartismalari icindeyken #Gocek bunu uflemis, #aydinus bunu calmamis #demiroren gaz kacirmis #AzizYildirim soylevmemis.. bos.. Sansal in yedigi naneleri tek tek dokulmeye basladilar.. seneye degistirirler onu.. yeni gelen yapmayacak mi! tabii ki aynisini yapacak! sen ulke olarak da Demiroren den daha basarili adam bulamadigin icin o Tup Kafa hala o koltukta oturmakta.. neyi basardi da oraya gitti? neyi basardi da o koltukta hala oturuyor? karanlik gunler yakin.. uzucu..

Yorum Gönder

Ara