.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

10 Mart 2015 Salı

UEL 3.Tur / Club Brugge - Beşiktaş


Tarih: 12 Mart 2015 Perşembe

Saat/Yayın: 20:00 / Star Tv

Stadyum: Jay Breydel Stadion

Hakem Hakkında Bilgi: Craig Thomson

Sakatlığı/Cezası Bulunan Oyuncular:  Alexander Milosevic,  İsmail Köybaşı , Jose Sosa , Atiba Hutchinson  / Coopman , Vasquez ,Engels , Oulare (Belirsiz) ,Felipe Gedoz (Belirsiz)

64 Yorum:

turgay dedi ki...

karşımızdaki takım oynama niyeti olduğu sürece gol atma şansımız çok yüksek. ben bu maçtan son derece güzel bir oyun bekliyorum

~Poseidon~ dedi ki...

Takım / Hoca olarak taraftarın istediği gibi oynayacağımız maçların ilki.
Dua edelim 2 veya daha farklı bir galibiyet ile dönelim evimize. Yoksa Kayseri maçı bize eziyet olur.

Sanki 2 farkla eve geliriz gibi geliyor bana. :)

planck dedi ki...

sonuçta deplasmanda uefa 3. tur maçına çıkıyoruz, barcelona da değiliz. gollü beraberlikten ötesi beklentilere girmeye gerek yok.

ozkankaya35 dedi ki...

Turu gecemeyebilecegimizi dusunen var mi ...dusunmuyorum...tek mac olsa belki...kupada belki...necip defans zekamizi yukseltti...onumuzdeki yil torenin sol bek oynamasini hayal ediyorum...ve baska seyler...onlarda bunlara benzer

ozkankaya35 dedi ki...

Yemek hazirlarken asil diyecegimi gectim...mr bilic dunyanin en buyuk birkac takimindan birinin basinda oldugunu avrupada hatirliyor,ligte gormuyor...dunyada en cok anladigim is reklam,kampanya,satis vs...vodafone fb gs gibi takimlar ile bu yola cikmaz...sansal cikar...sansal degisir...mr.bilic ulkemizin en buyuk takiminin t.direktoru oldugunu bu yil sonunda anlayacak...ben sahsen o.ozen degil f.orman destekcisiyim...umarim baskanlik citamiz hic dusmez...formamin sirtinda carsi reklami gorme dilegi ile...bol goller diliyorum

Kaan Kural takip edeniniz var mıdır bilmiyorum ama Türkiye'deki kulüp taraftarlığı yapısının üzerine çok güzel tespitleri vardır kendisinin. Yazıhane.com'da son potacast'te de bunları bir kez daha tekrar ediyor. Vakti olanlar dinlesin.

Katılırsınız katılmassınız bielemem ama dinlediğiniz andan sonra Biliç özelindeki tartışmamız daha sağlıklı bir eksene oturur gibi geliyor bana.

Brugge kupada neredeyse hakkında hiç bir fikrim olmayan tek takım. Kalanların 1-2 maçını seyretmişliğim var . Bu bağlamda Sosa ve olası Atiba eksikliğinin neler getireceğini ön görmek zor. Gollü beraberlik iyi sonuç olur.

Armagan dedi ki...

atiba eksikliği baş ağrıtabilir,sosa için aynısı demiyorum.dinlenmesi uzun vadede yararlı olacaktır.

gönülden galibiyet geçiyor tabii,en az 2 fark olursa da mental olarak lige yoğunlaşabiliriz.o yüzden maça asılmanın özellikle fb maçı öncesinde çok kritik bir değeri var.

demba ba'dan bu maçta beklentim yüksek olacak, umarım ligdeki gibi pasif hücum organizasyonlarıyla ceza sahası civarında boğulmayız.lp maçında golle gelen moralle son 20 dk darmaduman ettik rakibi ceza alanında, o zaman yapabiliyorsak şimdi de yapabiliriz. son paslar-son şut ve uzaktan şut konusunda titizlik fark getirir.savunmanın orta saha dışında çok zorlanacağını ummuyorum.

kokocambo dedi ki...

Konu dışı yorum:

Ertan hocanın tespitlerini birkaç post önce bir arkadaş öngörmüştü adeta, haftanın yorumu köşesine onu yazıyorum ben.

Coolio dedi ki...

Atiba-Sosa eksikliğinde Veli-Oğuzhan-Tolgay muhtemel 3'lüsü biraz sorun yaşayabilir. İlk defa bir arada oynuyorlar ve bunlardan Oğuzhan ve Tolgay kendini göstermek istiyor. Dolayısıyla yanlış anda gereksiz risk alma, yanlış pas tercihleri ve top kaybedildiğinde doğru pozisyon alamama sorunlarını yaşayabiliriz. Atiba ve sağlıklı Sosa ile istediğimiz skoru rahat alabilirdik derdim ama şu kadro ile beraberlik iyi, galibiyet çok iyi derim. Eksiklere rağmen takımın Sivas maçından çok farklı bir oyun/istek sergileyeceğinden ise eminim.
Ayrıca Atiba "mucizevi" bir şekilde oynarsa hiç şaşırmam. Malum Töre'de Liverpool maçını sözde kaçırıyordu.

sadrazam dedi ki...

Çakar geçer, asıl işimize bakarız.
0-2 1-3 1-2 olabilir. Gönlümden geçen 0-2. İddia 11.50 veriyor bu arada. (gerçi dün madrid-Schalke maçından sonra deplasmanda 0-2 skorun o kadar da garanti olmadığını gördük.)
İşi orada bitirip hafta sonuna Erciyes'e hem moralli çıkarız hem de veli-ba-serdar-rotasyonu yapma imkanımız olur. Haftaya perşembe hafif bir ter idmanı ile, taraftarın da desteği ile febe maçına çıkarız.

Bence oyuncular için hedef maç Club Brugge, Bliç için febe maçı olmalı. Ortalama bir avrupa performansımızla Brugge maçını geçeceğimizi düşünüyorum. Erciyes maçında Kulübeye büyük görev düşüyor. Bu maçı bize ya kulübe kazandıracak yada febe 11'i yıpranacak.
Önder hocanın eleştirdiği yükleme idmanlarının ekmeğini de Febe maçı ile yemeye başlayacağımızı düşünüyorum. Belli ki Biliç takımı ligin sonuna ve olası 4/1 - 4/2 finale fit sokmak istiyor. Bu süreçte sık sık adale sakatlıkları yaşarsak Önder hoca, yaşamazsak artan kondisyon ve fizik kalite ile Biliç ve teknik ekip haklı çıkacak. Bence bu ciddi bir risk. Oyun içerisinde son 10-15 dk. yapılan/yapılmayan oyuncu değişikliklerinden, rotasyon ve kadro seçiminden çok daha önemli bir risk. Beşiktaş fiziği ve kondisyonu ile oynayan bir takım. Kilit oyuncular fit durumda olmazsa bir anda sıradanlaşıyorlar. Dolayısı ile "Biliç çok muhafazakar, risk almıyor, tek tip oynuyor yeaa" diyenlere de buradan gelsin.

YSY dedi ki...

Bu sene hangi maçta iyi oynar dediysek sıçtı takım. O yüzden ben bu sefer iyi oyun falan beklemiyorum.

Atiba maç kafilesinde yok sitede yayınlanan habere göre.

Tottenham maçına benzer bir şekle bürünmemiz şaşırtıcı olmaz. Bence 4-1-4-1 ve merkezde iki top götürebilen oyuncunun olmasıyla , beklenmeyen bir yaratıcılık ortaya çıkabilir , beklenene kadar kırılgan da olmayabiliriz.

GeceGezgini dedi ki...

Eğer ki haber sitelerinde görünen muhtemel 11ler doğru ise oyun kurma işi allaha emanet olacak demetir. Veli-necip ikilisinin yan yana olduğu orta sahanın pas organizasyonunu tahmin bile edemiyorum.

Birkaç önceki postlarda Atiba - Oğuzhan (Tolgay) vs Veli - Oğuzhan(Tolgay) yazısı yazmıştım. Atiba' lı senaryoyu yine deneyemeyeceğiz ve yine Veli' ye kalacak işimiz . Bu hiç doğru bir ikili doğurmuyor. Herkesin yazdığının aksine Sosa yerine Tolgay ile başlamaktansa Oğuzhan veya Kerim veya Pektemek ile başlamayı daha mantıklı buluyorum. Tolgay, Atiba' nın yokluğunda Veli' nin yanında yer alırsa çok daha efektif hücum ederiz. Ancak Veli-Necip merkez orta sahası önünde Tolgay veya Oğuzhan oynarsa tamamen duplice bir orta sahamız olacak. Veli ve Necip oyun kuramadığı için Tolgay defanstan top almaya gelecek ve gol atmamız gereken 3. bölge' de çok az adamla yer alıyor olacağız.

Nacizane görüşlerim.

ekozu1903 dedi ki...

Oğuzhanın mevcut maç trafiğinde bu kadar geri planda kalmasını açıkçası anlayamıyorum. Özellikle sivas maçında törenin yerine oyuna girmesi ortasahayı bu kadar kaybetmemize engel olabilirdi. Oynadığı son maçlarda etkinliği hakkında şüphe olmakla birlikte fiziken bence çok kötü değildi.
Görünen o ki brugge maçında sahada olacak. İnşallah tekrar kendini gösterecektir. Kendimi göstereyim derken kerimin balıkesir maçında yaptığı saçmalalıkları yapmamak koşuluyla tabiki :)

planck dedi ki...

bruggeün 3-4 maçını izlemeden çıkan 11i eleştirmek çok doğru olmasa gerek..

GeceGezgini dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
GeceGezgini dedi ki...

Bu arada Mehmet Demirkol u çok takip etmesem de Oğuzhan konusunda kendisi ile aynı düşüncedeyim;


Demirkol ne demiş:

"İkinici endişem de ne kadar eleştirsek eleştirelim, oyun ve pozisyon bilgisiyle Atiba ve Sosa'nın yokluğu çok etkili olur. Oğuzhan'ın adının hiç geçmiyor olması da endişelendiriyor beni. Gazetelerdeki 'Oğuzhan bomba gibi geliyor' haberleri yok artık ortada. Gazetelerdeki muhabir arkadaşlarımız koklamazlar; duyarlar ve yaşarlar. Akşam haberlerinde Özgür Buzbaş da sordu mesela Oğuzhan'ı... Adı geçmiyor! Bunlar endişelendiriyor beni. Yoksa futbol değeri ve tarzı açısından hiç endişem yok. Ama bu söylediğim şeyler beni endilendiriyor""

GeceGezgini dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
GeceGezgini dedi ki...

@ekozu1903; Oğuzhan yorumlarına katılıyorum. Hatta oynadığı son 3 maçta bu senenin kendisi adına en iyi oyunlarından birkaçını oynamıştı. Fiziken daha diri duruyordu. Kerim' e göre mental olarak fersah fersah önde olduğu için saçmalayacağını sanmıyorum fakat son birkaç maçtır şans verilmemesine küsme ihtimali yüksek. Sosa nın bu form durumu ortadayken forma adaleti vs. konularına takan bir tipse biraz canını sıkabilir.

Konudan bağımsız spoiler:

---

Hatta konu ile alakasız bir kehanette bulunmak istiyorum; içimden bir ses Oğuzhan ileride GS yada FB ' ye transfer olacak ve baya gıcık olduğumuz bir adam haline dönüşecek gibime geliyor. Bir Burak Yılmaz veya Tümer Metin potansiyeli görüyorum kendisinde. Ama suç tamamen BJK'de olacak bu sefer.

cochise dedi ki...

Oğuzhan son maçalrında 12 km falan koştu. Çok hata yaptığı için ilk 11'de olmamasını anlıyorum ama takımın fiziken çöktüğü maçlarda düşünülmemesi anlayamadım.

Daha önemlisi; ne oluyro abi; herkes rahat yeneriz havasında. topçular da bu havaya girdiyse yandık. Kaç kere çeyrek final oynadın ki Top 16 maçını rahat görüyoruz. Karşıdaki çok fason bir takım da değil. Eğer oyuncular Liverpool maçı kadar konsantre olursa bence de rahat eleriz. Ama bu konsantrasyonu sağlamak çok zor. Umarım olur.
Bu arada Avrupa maçlarında hatırladığım hiçbir sakatlık takımı kötü etkilemedi. Yeterli konsantrasyon olursa Veli Necip de gayet kotarır orayı (bu maç için). Ama Veli tek olursa dengemiz çok bozulur. Hep diyorum Veli'den tek önlibero olmaz.

Tek önliberolu sisteme uygun oyuncu değil Veli burası kesin. Ama Brugge'un yaşlı merkezi bize bazı fırsatlar sağlıyorken bunu Veli-Necip çıkarak çarçur etmemiz ihtimal dışı .

http://alanoyunu.blogspot.nl/2015/03/dersimiz-club-brugge.html?m=1. Bu anlize göre dikine atılacak ilk topların çok büyük önemi olacak gibi görünüyor , analizde belirtilen merkez boşluğuna istinaden .

Gökhan'ı sola çekip ağır sağ bek ile birebir bırakmak önemli opsiyon , o kanadı iyi işlemek lazım.

Bir de rakibin boy ortalaması , özellikle Sivas maçında neredeyse bütün duran toplara vurdurduğumuz düşünüldüğünde biraz canımızı sıkacak gibi görünüyor.

yilmaz dedi ki...

veli ozzie tolgay

Biraz yumuşak gibi gözüküyor ama, takımı ligin ilk haftalarındaki yağ gibi akan takım hüviyetine getirebilir. Veli necip togay'la da maçı 0-0'a bağlayabiliriz.

YSY dedi ki...

Necip bana son zamanlarda benden defans olur başka şey olmaz dedirttirdi.

BJK4EVER dedi ki...

Necip orta sahaya gecince otomatikman bir heyecan, panik geliyor kendisine. Nedense stoperde oynarken kendisinde olan sogukkanlilik olmuyor.
Ama yine de Veli-Necip-Tolgay orta sahasi da mantiksiz gelmiyor. Cabuk hucum etmek istiyorsak boyle bir orta saha duzeni mantikli.
Bilic Oguzhan'i hala dusunmuyorsa vardir bir plani elbette. Bence Veli-Necip-Tolgay orta sahasi mantiksiz olmaz, yeter ki Sosa oynamasin, resmen illallah dedirtti adam. Onun disinda Cenk son haftalardaki performansiyla goz doldurdu; umarim Tolga sakatligi gecer gecmez kaleyi devralmaz, bence forma adaleti acisindan yanlis olur.
Maca gelecek olursak; sandigimizdan kolay bir galibiyet bekliyorum. Skor tahminim 0-2 veya 1-3, Olcay golle donsun artik.

gökhan dedi ki...

veli-necip ikilisi bu tür maçlar için o kadar da korkutmuyor beni. önde bas, topu kap, hızlı hücuma çık için uygun bile denebilir aslında. rakip kapanacak olsa sıkıntıydı tabi.

yalnız fazla havaya girdik gibi. yani tamam, kuradaki diğer takımlara göre brugge daha kolay bir rakipti, sevindik ettik. ayrıca iyi takımız ama brugge'ü küçümseyecek kadar da iyi değiliz. böyle havaya girip kötü sonuç olunca yıkım da aşırı oluyor maaalesef. yenilmeyelim, ya da en azında gol atalım yeterli.

YSY dedi ki...

@gökhan

Derbilerde kaybettiğimiz noktada bu oluyor işte. Geçen seneki sahaya inmenin altında da bu var.

Herneyse, ben hocanın açıklamalarından ve az önce öğrendim necip olayı kesinleşmiş oynuyormuş, bir beraberliğe yatış sezinliyorum. İnşallah öyle birşey yapmaz denemez.

Mayor dedi ki...

Rakibin kesin bir golu var beyler.
Gol pozisyonuna kolay girebilen ve girdigi zaman da atabilen bir takim var karsida.
Buraya kadar gelmesi tesaduf degil.
O yuzden beklentilerinizi yuksek tutup olmadik bir sonucta burasini ofke duvarina cevirmeyin.

Mehmet Cukle dedi ki...

deplasmanda alınacak gollü beraberlik yada tek farklı mağlubiyet benim için iyi olur derdim ama sanki töre ve ba bireysel anlamda çok iyi bir maç çıkartıp (partizan deplasman maçının aynısı gibi olacak)galibiyetle dönüceğiz hissi mevcut hadi hayırlısı. vurduğunuz gol olsun kartalım.

WiLdHoney dedi ki...

Arkadaşlar,
Bu takımla sene başında Arsenal yerine oynuyor olsaydık, bizim takımdan bu deplasmanda beklentiniz ne olurdu?
Kendi adıma çok umutlu olmazdım, yenilsek bile çok üzülmezdim, ama şimdi yenilirsek kahrolurmuşum gibi geliyor.
Bu psikolojik güveni bana veren bu sene başından beri adım adım yükselen ve bu aralar biraz sallantıda da olsa, bir oyun karakteri kazanan takımın ta kendisidir.
Şans yanımızda olsun, bizim hakemler gibisine denk gelmeyelim, vurduğumuz gol olsun, Cenk panter kesilsin, Veli pirlo olsun, Demba koysun, yarın buraya gelip hepsine 10 puan verelim...

Basar dedi ki...

Burada da çevremde de acayip bir rakibi küçük görme durumu mevcut. Umarıp futbolcularımızda benzer bir düşünce yoktur. Zira rakibi küçümseyerek oynarsak tavlayı kolumuzun altına verip bizi İstanbul'a paketlerler!

Bence gayet zor geçecek bir maç olacak. Sezon başında aynı ligden Anderlecht gs'ye karşı şiir gibi top oynamıştı.

Her türlü gollu beraberlik veya gollü 1 farklı yenilgi bize turu getirir.

Raphalesque dedi ki...

Brugge çıktığından bu yana çeyrek finaldeyiz gibi yorumlar görüyorum ve korkuyorum. Daha sahaya çıkmadan çeyrek finale kaldık ne ala. Bana kalırsa liverpool maçından daha zor geçecek ve son dönemki performansımız hiç iç açıcı değil. Üstleik atiba da yok. Umarım çok yıkıcı bir sonuç almayız

YSY dedi ki...

Ortasaha kurgumuz değişmiş.

Veli-Oğuzhan-Tolgay oynuyoruz.

cochise dedi ki...

normalde veli o işi yapamaz derim. ama yanında oğzuhan ve tolgay gibi koşmaktan imtina etmeyen, oyun zekası olan oyuncular olduğundan endişem daha az. Tek sorun bunlar oynuyorsa topu ayağında tutacaksın. Mücadele oyununa koş koşa dönerse açık veririz. Topu tutma meselesini de bi beceremedik. Topu tutmadan belki bu ikilinin dripling özelliğinin de katkısıyla daha fazla pozisyon bulabiliriz; seri ataklar yaparız. Ama o tarz bir oyunda da daha fazla açık vereceğimiz açık..

Coolio dedi ki...

@cochise
yorumlarına katılıyorum. Tek ve seri paslarla güzel pozisyonlara gireceğimizi düşünüyorum. Bu seriye girdiğimizde atağın Ba ile sonlanmasına dikkat etmeliler. Bir de artık şut şut şut demek istiyorum.

Adsız dedi ki...

Gayet iyi bir 11 ile çıkıyoruz, defansta saçmalamazsak 2 farklı galip geleceğimize inancım tam.

Adsız dedi ki...

İlk yarı itibariyle son derece vasat bir maç oluyor. Veli sağlam duruyor, onun dışında her iki takımda da olumlu veya olumsuz bir oyuncu performansı göze çarpmadı. Takımlar çok dikkatli,dengeli.

glorfindel dedi ki...

Bilic'i severim, uzun yıllar Beşiktaş'da çalışsın isterim falan filan ama noluyo be bilader? Ersan niye hala ilk 11'de? Franco niye yok? Oyuncuları niye uyarmıyosun ceza sahası dışında faul yapmasınlar diye? Neden hala ısrarla ve ısrarla Olcay sahada ve niye bu takımın bir tane bile duran top organizasyonu yok? İlk defa bu kadar sinirlendim Bilic'e bu kadar üst üste hatalar ısrarla yapılmaz. Yani 10 maçtır yerlerde sürünen Olcay hala bugün ilk 11 çıkıyor ve muhtemelen 90 dkyı tamamlayacak. Bir an önce birinin uyarması lazım artık Bilic'i bu kadar bile bile lades de olunmaz.

YSY dedi ki...

Abi tahmin ediyorum olcay bizim yeni ibrahim üzülmezimiz. Ne kimse yaptığından hoşlanır nede gelen hocalar ondan vazgeçer.

cochise dedi ki...

2 taraf da kilitlemeye oynuyor. sıkıcı maç.. savunmacılar kızarmasa iyi. ya da şu de sutter bi kızarsa rahatlarız..

glorfindel dedi ki...

Hayır dikkatle izliyorum benim görmediğim bir şeyler mi yapıyor acaba diye ama yok bir gram katkı görmüyorum. O meşhur tez defansa katkı da yalan dolan opare yine yalnız tabanca oralarda. Motta'nın afaroz edildiği Liverpool maçında da Olcay defansa yardıma hiç gelmedi. Bizim taraftar Holosko'ya hayalet casper diyordu asıl casper Olcay mış.

cochise dedi ki...

gooooooooooooooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllllllllll

mustafakamış dedi ki...

Bizim takım konuşmayıp geveleyen insanlar gibi top oynuyor.Brugge şunu çok iyi öğrenmiş tur atlamak Beşiktaş'ın yapacağı hataya bağlı onlar futbol oynamaktan çok bir anı bekliyorlar.Tutuk oynuyoruz orta sahada Atiba'nın olmayışı bariz hissediliyor.Tam onun maçıydı orta sahada kapacağı toplarla hem oyun bozacak hem de topu ileriye taşıyacaktı.Onun fiziği sitili tam bu maça göreydi.Oğuzhan kristal avize gibi tozunu alsan elinde kalabilir.Oyna be oğlum gir şu maça hiç ikili mücadele,yer tutma,kendini topa,oyuna sokma ısrarı yok.Halı saha topçusu gibi rakibinin arkasını boş bulacak markaj almayacak o da yetenek gösterecek.İkinci yarı gol atmalıyız 0-0 bile başarı sayılmaz.

cochise dedi ki...

oğuzhana da şu maçta mücadele etmiyor deniyorsa bu çocuğun kendini beğendirme şansı yok. gol ya da asist yapmadığı sürece...

cochise dedi ki...

İnşallah beni yanıltır ama ne kadar saçma sapan bir değişiklik yaptın be biliç. Olcay sıfır la sıfır. Hatta eksi

can dedi ki...

Cenk, Besiktas kariyerini bitirmistir bu macta. Lutfen bu forumda artik kimse Cenk'in kaleciligini tartismasin. Cenk, Ersan, Mustafa gibi adamlarla bu paralara sozlesme yenilemenin bedelini uzun donemde cok cekecegiz.

Bu oyun, bu laubalilik, bu fiziksel bitiklik, bu kenar yonetimi ile onumuz cok aydinlik gorunmuyor, insallah son donemecte toparlariz.

cochise dedi ki...

yanıltmadı; takımın top tutma sorunu ayan beyan ortada. Top tutmaya iyi kötü yeltenen sadece oğuzhan ve tolgay. 2'si de müthiş maç çıkarmıyor ama en azından orta sahda doğru yerdeler. SEn tutup orta sahadaki adamı çıkarıp Frei'yi alıyorsun oyuna. O dakikadan sonra orta sahada ilaveten ne kadar dağıldık. Frei alacaksan eyvallah ama bari olcayın yerine al. Hatta Ba'nın yerine al. ama orta saha çıkarıp alma. Sol öndeki adam dalga dalga geliyor. yahu birşey yap birşey. şutu da o herif attı penaltıyı da o yaptırdı.

Şimdiye adar kolay kolay maç sonrası hoca yorumu yapmamışımdır. Çünkü bu işlerin bir maçla yorumlanmasını sevmem ama bu maç için Biliç'e çok kızgınım..

cochise dedi ki...

@can
evet onu da atlamışım. Hep diyorum, Tolga müthiş bir kaleci olmayabilir ama şu maçta (ve her maçta da yapabileceği) Cenk saçmalıklarını asla yapmaz. 3-4 olabilirdi maç sırf cenk yüzünden

mustafakamış dedi ki...

kendi mallığımıza yenildik.uzaktan tek şut tamamlayan bir adam sonrası ite kaka 2. gol 65'e kadar 2.golü bulmalıydık.Demba Ba bugün hep doğru olanı yaptı bir tane top getiremedik adama.Töre'ye kızmakta haklı son pozisyonda Demba Ba dibine kadar gelene kadar bekledi çaresiz kalınca top uzattı Demba açıyı kaybetmişti.Demba ba için bu takımda oynamak zor.Pozisyona sokamadığımız bu adam 24 gol attı bu sene.yazık oldu.

ekozu1903 dedi ki...

@cochise kesinlikle katılıyorum. ve kerim ne işe yarar acaba? !?!anca anlamsiz hareketler...

Demba'nın fizik olarak bitik durumda olduğu şutlarından bile belli.Geri kalan meseleler çözülebilir de asıl bu işi nasıl çözeceğiz hiç bilemiyorum.

Aynı şekilde Tolgay'ın da 90 dakikalık performansı yok .Akıl olarak çok şey katıyor orası kesin .

Bu kadar geride kabul etmemiz ilk defa karşılaştığımız bir durum değil , Sivas maçında da oldu , Konya maçında da oldu . Rakip itiyor dedi ya Önder Hoca maç sonu , bunun rakiple alakası yok , tamamen Beşiktaş kaynaklı bir problem. Yerleşimsel , topsuz hareket , pas açısı kaynaklı . Bu baskıyı yapabilmeniz için bir şeyleri riske atıyor olmanız lazım Beşiktaş hiç hissetiremiyor rakibine riski . Böyle olunca adam sağdan soldan yaldır yaldır gelip her topa baskı yapıp alıyor , bu durumda yenilen goller her ne kadar bireysel hata olsa da kaçınılmaz oluyor.

Biliç itirazımın temelinde de bu işin çözülememesi var.

Bu arada biz bunların aklını alırız burda da , Fener maçı ne olur hiç bilemiyorum :/

mustafakamış dedi ki...

Bu arada oyun kontrolünü ele almak anlık oğuzhan-töre ya da tolgay-veli paslaşmalarıyla olmaz onlar paslaşırken topsuz oyunda dizilişin yerinde olması gerekir ki aktivitenin getirisi olsun.Bu kafayla oğuzhan'ın ya da tolgay'ın ayağında anlık top bekletmesinden medet ummak ne getirebilir.Haliyle bizim gibi takımlarda oynayan Oğuzhan-Tolgay-Töre gibi futbolculardan fark yaratmasını beklemek birazda takımın oyun bilinci ve oyun zekasına güvensizlikten kaynaklanıyor.Samet Aybaba'dan beri biz ilerde kompakt oyunu daha başarılı oynuyoruz.Sete döndüremek istediğimiz oyunu hızlı düşünüp oynamaya yatkın adamlarla başaramayacağımız ortada.Şimdi Oğuzhan top tutmuş ne yapmış arkadaş ben anlamıyorum.Baskı yiyen takımlar topu tutmak ister hep yere yatmaya meyilli bir adam nasıl top tutacak onu da bilemiyorum.Her takıma kendi oyununu bulma yaratma hakkını biz veriyoruz bu ortada mesele bu.İyi geceler herkese.

YSY dedi ki...

55 ten sonraki oyun benim biraz canımı sıktı. Ben bu takımın bu haliyle burada brugge'ü eleyebileceğini düşünmüyorum. O havayı sezdim nedense. 1-1 biter eleniriz gibi geliyor bana.

mustafakamış dedi ki...

Demba Ba 'nın şutları sıkıydı eğer takılmasaydı o zaman daha net konuşurduk.Bu tip toplar çarptığı zaman sekerse zayıf olduğu anlaşılır top geldiği yere döndü tıpkı banttan döner gibi.Demba Ba bitik değil.Sadece maç içinde o da takıma uyuyor konsantrasyon kaybı var.Beklediği toplar gelmeyince hiç gelmeyecek sanıyor.Kovalamıyor o yüzden.

turgay dedi ki...

ben rakibe çok çalışıldığını düşünmüyorum. biz son haftalarda olduğu gibi yatalım atarsak bir tane işimize gelir modundaydık. evet liverpool konsantrasyonu beklememek lazım ama maalesef takım rakibi fazla ciddiye almamış. antrenör grubu çok rakibi çok çalışmamış diye düşünüyorum.

hamle yapamadı bilic. o baskıyı kırmak için erken değişiklikler yapabilirdi. takım bu kadar geriye yaslanmışken çözümler aramalıydı ama o yine aynı standart değişikliklerini yaptı. takım ve hoca sınıfta kaldı. ama skor iyi ve umarım turu geçeriz.

BJK4EVER dedi ki...

Acaba rakibin antrenoru Bilic, bizimkisi Preud'homme olsaydi ne olurdu? Bilic PH gibi Gedoz ve Ourlare'yi alirmiydi veya 1-0'a o kadar erken reaksiyon gosterirmiydi?
Veya oyun 1-1 olmusken ve takim berbat oynuyorken saha kenarinda aval aval rakibin golunu beklermiydi?
Bizim 5'te 1'imiz kalitesinde ve pahasinda olan bir takima karsi korkak ve rezil futbol oynayip hakli bir maglubiyet aldik. Oyuncular bitik ve istahsizdi, oyun kotuydu, Bilic her zamanki gibi sadece seyretti. Boyle bir pasifligi kabul edemiyorum ben arkadas, kim ne derse desin.

cochise dedi ki...

@mustafa kamış
dostum oğuzhan-Frei değişikliği sonrası orta sahada oluşan saçmalığı farketmemiş olamazsın. İlla oğuzhan çıkaracaksan bari francoyu al oyuna; Necipi Velinin yanına at. Madem oyun kavgaya dönecek. Oğuzhan ya da tolgayın sadece ayağına top beklemesi değil mevzu, genelde doğru yerde oluyorlar rakip karşılamalarında daha yerinde oluyorduk. Misal oyuna sonradan giren bonus (Gedoz) dakikalar ilerledikçe orayı nasıl daha fazla işledi. orada oğuzhan ya da herhangi biri olsa (veli atiba olsa bu daha da iyi olurdu o ayrı.) daha kolay yardıma gelirdi. Zaten o adam asıl etkinliği son 15 dakikada yaptı. Serdar'a herkes kızacak. Evet çok gereksiz bir penaltı yaptı. Ama o adam da orayı maden gibi işliyordu. Gökhan Töre neredeyse hiç birebir kalmadı misal. Hemen yardımlaşma geldi.

devre arasında arkadaşlara ben olsam olcayı çıkarır derine francoyu alır oğuzhan ya da tolgayı da kenar öne atarım dedim. Daha önce denemediği birşey ama emin olan Frei hamlesinden daha iyi olurdu. Böylelikle Velinin enerjisi bir tık daha ortada oynayacağı için daha işlevsel olurdu. Franco da daha kalabalık biryerde oynayacağı için seri olmaması daha az sorun yaratırdı. Adamların iki değişikliği takımlarını nasıl etkiledi buna bakmak lazım.

Fener maçı için de kötü bir sınav; çünkü o maç da bu maçın 2. yarısı gibi olacak. Biz de yine mental olarak baskıyı kıramakta zorlanacağız. Bulduğumuzu atmazsak işimiz zor.

Bunları ise İstanbul'da yeneriz. İyi bir konsantrasyon ve cesur bir oyunla..

Ben Ersan'a taktim. Yani iyi oynadigi maclar olsa bile gidip sadece yaptigi hatalari gorecegim. Takim arkadaslari da benim gibi dusunmeye baslarsa sikinti olur.

Onun haricinde Bilic kesinlikle oyuna mudahale edemedi, bu macta kayip ona da yazilir.

Cenk Tosun iyilestiyse de bir zahmet Ba dinlensin biraz. Yorgunlugu mental mi, fiziksel mi bilmiyorum ama asikar.

cochise dedi ki...

@shelbyl
hayır iri görütüsü mü aldatıyor ersanın nedir anlamadım. O iriliği ne işi yarıyorsa. anca faul yapmasını sağlıyor. Her maç 3-5 sakarlık valla yeter.

YSY dedi ki...

Ali ece de dedi. Eğer bu turuda geçerse takım daha böyle kötü oynama hakkı yok. Affetmezler adamı.

Umit dedi ki...

bu maç bilicin hediyesidir.

1) oğuzhan gibi haftalardır ne oynadığı belirsiz bir adamla başlayıp 8 numarada bu kadar dakika sabretmek. tolgay onca hücum gücüne karşın ileriye çıkma fırsatı bulamadı, çünkü takım defanstan top çıkarırken formsuz veli’nin haline oğuzhan’ın nerede olduğu da belli olmayınca bazen defansın dibine kadar gelmek zorunda kaldı. adamı sosa’nın yerine oynatıyorsun ama pas kullanma şansını vermiyorsun. bu onu doğrudan eleştiri odağı haline getirme çabasından başka bir şey değildir.

2) takımın özellikle avrupa maçlarında hücumda farklı oynamasının nedeni sosa, töre ve demba ba üçlüsünün uyumlu bir şekilde etkin olmasıydı. sosa bir ay önce fıtık oldu. ama bilic onu kaybetmeyi göze alamadığından, daha doğrusu bu trafiği bozmak istemediğinden her maç iğneyle oynatmaya çalıştı. şimdi hem taraftar sosa’ya kızgın hem de bu dönemde kendisinden bir gram verim alınamadı. fıtık tehlikesini yaşayan bilir. sağa sola bile dönerken en az 10 defa düşünürsün bir şey olmasın diye. sosa gibi hızlı düşünen bir hücumcunun oyunu için bu çok ciddi bir hastalık. bu arada bir diğer sorun şu: gs onca ihtiyacına karşın melo’yu hemen ameliyat ettirdi, bir an önce sahalara dönsün diye. kulüp ise tıpkı geçen sezon gs maçında kroşe hale gelmiş cenk’i oynatarak yaptığı gibi hem bu haldeki sosa’yı hem de takım oyununu riske attı. bu iş öyle dinlendirmeyle filan çözülmez. yeni bir iğneleme seansı için beklenmeden artık adama cerrahi müdahale yapılması şart.

3) pedro son maçlarda ortalamasının altında oynamış olabilir. ancak bu maçta kesinlikle ersan’ın yerinde oyuna çıkmalıydı. çünkü brugge’ün orta alanı hızla geçmeyi de bırakın ceza alanı civarı ya da içinde hızlı pas yapma gibi bir özelliği yok. bunu yapabilen tek oyuncusu vasquez de sakat. dolayısıyla eğer pedro için tek eleştiri hızıysa bir tehlike de yok. nitekim maçta da bunu gördük. bu maç tam da pozisyon bilgisi ve hamlesi üst düzey olan bir stoper içindi ve bu da ersan yerine kesinlikle pedro’ydu. taraftarın bir kısmı yenilen ilk gol için opare’yi suçlasa da, bence asıl sorumlu gol pası bakımından hem laubali halde dolanan takım arkadaşları, hem de o son vuruşu yaptıran stoperler (burada yine ersan) ya da bilemedin sağ bektir.

4) bahsettiğim hücum 3’lüsü yerinde olmayınca bir diğer konu da iyice göze batmaya başladı: olcay. olcay’ın en önemli özelliği olan dengesi bozulmuş rakip defansta kat edebilme özelliği bu şekilde güme gitti ve aslında büyük oranda sosa’nın malum nedenle etkisizliğiyle bir süredir böyle. töre’nin olcay’dan farkı bireysel işler yapabilmesi ve bu maçta da bunu gördük . ama olcay tamamen takımın performansına bağımlı bir oyuncu.

5) çift golcü olur veya olmaz. ama demba ba gibi son vuruş ustası bir golcüye dahi top aktaramayan bir takım için bu tartışma konusu olmamalı. bir süredir olduğu gibi bu maçta da o kadar bariz görüldü ki, demba ba buna isyan edercesine kendi yarı sahasının ortasına kadar gelip top almaya ve taşımaya çalıştı. oysa böyle top taşımaya çalışanı değil, kendisi gibi son vuruş adamı bir golcüyü uzun zamandır beklemişti beşiktaş. bu bakımdan eleştirilebilecek son adamlardan biridir demba ba.

borasahin dedi ki...

Sadece oyuncularin karakterini dusunerek aklima soyle bir dizilis (3-4-3) geldi:

------Necip (sag stoper)--Franco (Supurucu)--Atinc (sol stoper)----
Olcay(sag wing back)-----Veli-------Atiba-------Opare(sol wing back)
-------Tore-------------------------Ba------------------Pektemek------------

Pektemek yerine Sosa olabilir. Duruma gore Atiba sol wing back'e gecip ortaya Tolgay ya da Oguzhan gelebilir.
Kanat oyuncularin rolleri farkli olabilir. Mesela Olcay cizgi boyunca calisiyor ve hatta ceza sahasina giriyorken,
(at ve kos oynayacak, sirti donuk top almayi minumumda tutacak vs.) Atiba ve hatta oynarsa Ismail
daha iceriye kayan bir sekilde oynayabilir. Franco ve Necip'den birinin oyunun ve pozisyonlarin durumuna
gore orta sahada overrun olmamak icin one cikmalari ya da set'e donmus oyunda fark yaratmak icin topla
(Necip, Francio) ya da topsuz cikmalari (Franco) dusunulebilir.

Bu durumda Tore hucumda daha fazla gezme sansina sahip olabilir. Neticesinde skor ve asist yapmasi
gerekli. Pektemek ise forveti ikileme, dip ve sizma kosular, karistiricilik, enerji, stoper ikilisinden uzakta sirti donuk
oyun, topun oldugu bolgede overload vs. yaratmak icin kullanilabilir.

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Yorum Gönder

Ara