.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

17 Mart 2015 Salı

UEL 3.Tur-2.Maç / Beşiktaş - Club Brugge



Tarih: 19 Mart 2015 Perşembe

Saat/Yayın: 22:05 / Star Tv

Stadyum: Atatürk Olimpiyat Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Sergei Karasev

Sakatlığı/Cezası Bulunan Oyuncular: Serdar Kurtuluş , Alexander Milosevic, İsmail Köybaşı ,  Atiba Hutchinson(Belirsiz) , Jose Sosa (Belirsiz) / Coopman , Vasquez ,Engels , Felipe Gedoz

95 Yorum:

planck dedi ki...

Bruggeün haldır haldır gelme ihtimali çok az, uzun toplar ve duran toplardan gol arayacaklar. Bu yüzden tahminen sağ bekte necip oynar. Son 10dk'ya 1-0 girersek de atınç girer. Uzatmalara bırakmadan alırız umarım.

Anahtar ilk yarıyı çöpe atıp atmamak olur kanımca.

Önce kontrol , sonra bir olsun , bizim olsun olayının bu maça sökmeyeceiğini çünkü oyuncu profilimiz boş beleş duran top verme konusunda sabıkalı , duran top savunmamız içler acısı ve adamların boy ortalaması standartın çok üzerinde olduğunu düşünüyorum .

4-4-2 bu maç için de iyi bir alternatif , ama kenarlardaki hızlı oyuncuları iyi kontrol etmek lazım . Motta - Rafaelov eşleşmesi kritik.

Basar dedi ki...

Ben seyircinin kalabalıklar önünde oynamaya alışkın olmayan Belçika takımı icin denge bozucu olacağını sanıyorum. Tabi varsayımım Liverpool maçındaki taraftarlık örneği üzerine kurulu.

Maçın başında 1-0'ı bulabilirsek verir çevire yeneriz. Bulamazsak zor bir maç bizi bekliyor.

yilmaz dedi ki...

1-0 ya da 2 farklı bir galibiyet bekliyorum. Çeyrek finale kalacağımız ümidini taşıyorum. Bu iki sezonun ilk somut kazanımı olabilir. Bence iki sene için yeterlidir.

cochise dedi ki...

Liverpool maçında en ufak bir inancım yoktu. Ve hatta penaltılara kaldığında bile beklentim yoktu. Şimdi ise tam tersi. Bakalım bende mi var bi yamukluk :)

~Poseidon~ dedi ki...

Bu maçı ilk yarıdan kopartabilirsek en azından FB maçına dinlenmiş olarak çıkma şansımız hatta maçı kazanma şansımız çok artar.

Tek dileğim 120 Dk. yüksek bir maç temposu yaşamayalım.

cochise dedi ki...

@poseidon
Evet Fener maçı önemli ama bu maçı ne olursa olsun almalıyız. Gerekirse yorulmak pahasına. Bu takımın tarihinin en iyi 2-3 Türk futbol tarihinin de en iyi 10 derecesinden biri olacak. Zaman zaman unutuluyor bu durum.. Ve @yilmaz'ın dediği gibi ilk somut başarı olacak. Psikolojik açıdan da çok önemli..

terkul dedi ki...

Maça Erciyes maçının kadrosuyla çıkabileceği medyada yer alıyor. İlk maçta değişim yaratan Oulare ve Gedos olmuştu. Çift santraforla önde baskı onları etkisiz kılabilir. Uzun oynadıklarında dönen ve indirilen topları almak lazım. Seyircinin Brugge'a dezavantaj sağlayacağı konusuna katılıyorum.

ozkankaya35 dedi ki...

Maci taraftar alir...umarim erciyes macina benzer bir kurgu olur.vodafone arena iicin guzel bir baslangic olsun.livrpool macina gitmedim biraz totem biraz tirsaklik...simdi,bir daha guzel olcak tribunler

Basar dedi ki...

2000 yılında Nevio Scala ile ilk Barcelona'ya 3 (Pascal, 2 Ahmet Dursun) sonra da fener'e 3 atmıştık.

3-0 çok abartı iddialı olur ama iki maçı da kazanırız. Buna kalpten inanıyorum. Kazanamazlarsa da canları sağ olsun, yeter ki çıkıp bütün güçleri ile oynasınlar.

BJK4EVER dedi ki...

Bence Club Brugge maci her halukarda daha onemli. FB'ye yenilsek bile hala onundeyiz, GS'nin Kasimpasa'dan puan kaybetme ihtimali yuksek olduguna gore yenilip haftayi lider bile kapatabiliriz.
Ancak bu macin telafisi yok. Kazanirsak ceyrek finale kaliriz, ki bu basli basina tarihi bir basari demek. Onun disindaki eslesmelere bakarsak onumuzdeki turda 3 kuvvetli takim elenecek:

Fiorentina-Roma
Sevilla-Villarreal
Wolfsburg-Inter

Mesela onumuzdeki turda Ajax-Dnipro macinin galibinin gelmeyeceginin garantisi yok. Sayet gelirse ve elersen finale sadece 2 mac kaliyor. Bunun farkina varmak lazim. Ki biz Liverpool'u eledik. Kagit uzerinde ligin en pahali kadrosuna sahip takimi ve favorisiydi. Wolfsburg varken en iyi takimi diyemem, ama kagit uzerinde en guclu, prestijli takimiydi. Bir Sevilla'yi elememiz imkansiz olmaz.
Ki basari icin illa kupayi almaya da gerek yok, bir yari final bile bizim acimizdan muthis olur. Onumuzdeki yillarda Avrupa'da rakiplere korku salmak adina bile yeterince onemli.

Brugge'i ilk macta begenmedim, maca girmeleri tamamen bizim pasifligimizdendi. Acikcasi atesli ve kalabalik bir seyirci toplulugu ve baskin, istelik bir takima karsi hic direneceklerini sanmiyorum. Bu macin Liverpool maci ile hic alakasi yok. Liverpool'da kaliteli bir rakip ve Sterling, Sturridge gibi kontra atak tehditleri varken Brugge'de hicbirsey yok, tamamen bombos. Bu rakibe karsi Erciyes takimi ve mentalitesiyle cikmak hic de yanlis olmaz, bence maci gayet cabuk cevirebiliriz. Ki baskili oynayip rakibi cikartmazsak duran top tehlikesi de yasamayiz. Sabirli, sete set bir oyunda arti olarak bu tehdit ortaya cikar. Bunun icin fazla efor harcamamiz gerekebilir, ama FB macini dusunup bu mac kesinlikle riske atilmamali.

YSY dedi ki...

Yalnız brugge buraya biraz daha normalden moralli ve özgüvenli gelecektir çünkü belcikadan da duyduklarım adamlar hala bizi nasıl yendikleri konusunda şaşkınlık yasiyorlarmis. O yüzden "bu takım yenilebiliyormuş" deyip biraz daha özgüvenli olacaklar. Bizim işi baya ciddiye almamız lazım çünkü nasıl liveepoolu elemek hayaldiyse bunlarda aynısını bize yapabilir. Ciddi olup iyi motive olursak turu geçeriz. Bu söylediklerim taraftar içinde geçerli.

Umit dedi ki...

ysy. brugge'ün buraya bahsettiğin moralle gelmesi doğruysa olabilecek en güzel iş olur. doğruysa ben 3 gol atıp ne yiyeceğimizi kestiremezken şimdi 5 gol atarız diyorum.

GeceGezgini dedi ki...

Biraz tribunlerden bahsetmek istiyorum; Brugge deplasmanında tribünlerde yerimi aldım ve bizim tribün performansımız o kadar kötüydü ki anlatamam :) BJK tribün performansını bazen kendi PR' ını yapmaya çalıştığı için hiç sevmiyorum. Oyuncuları gaza getirmek yerine kendi şarkı türkülerimizi söylemekten başka bir işe yaramıyoruz bazen. Rakibi ıslıklamak vs ise sıfır. Özetle maçı takip ederek sahaya baskıyı yansıtamıyoruz , yada kopuk kopuk yansıtıyoruz çoğu maçta... Lİverpool gibi büyük maçlarda gerçekten asıl motivasyonu ortaya koyuyoruz. Umarım bu seferki Brugge maçında da aynısı olur..

Aslında takıma vs kızıyoruz bazen ancak tribün performansımız da maç seçtiğimizi gösteriyor bazen.

kokocambo dedi ki...

Açıkçası bu konuya ben giriş yapmıştım çarşı berlin açıklamasını göstererek brugge maçı postunda ancak hiçbir arkadaştan bir yorum da gelmedi. Tribünlere abilik yapıyoruz, biz olmazsak bak böyle olur hatta o beyanatta bunun da ötesinde kulüp yönetimini tehdit eden düsturunun hatta fikrinin kokunun kazınmasından yanayım. Temiz futbolu ancak temiz insanlarla isteyebilirsiniz. Her aktörüyle...

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
YSY dedi ki...

Maça giden bir tanıdığım acaip şeylerden bahsetti çarşı berlin ile ilgili. Adamlar bildiğin serseri grubu ve başkanı otelde esir almışlar maça girmek için vs. Adamlar mimliymis aslında. Bu tipler en çok klube zarar veren tipler. En yakın zamanda kurtulmak lazım.

Barreto dedi ki...

Her şeyden önce hiç bir taraftar grubu adı ne olursa olsun, BEŞİKTAŞ'ın önüne geçmemeli. Varlık sebebi BEŞİKTAŞ.
Malesef tribün konusunda kendimizi kandırıyoruz. KEndimize şov yapıyoruz çoğu zaman. Tapınma hali var tribünde. İngilizlerin 5 katı kadar bağırıyoruz, İngilizlerin beşte biri kadar etkisi olmuyor. Sahada olup bitenden çabuk kopuluyor. Bir de organize küfür de dahil olmak üzere holiganizme meyleden en ufak hareketlerin tolare edilmemesi lazım. Çok iyi hicveden besteler yapabiliyorsun zaten, küfüre ne gerek var.

Geçen GS Liv Hospital maçında da rezil bir ortam vardı o konuda .

Maçın büyük bir çoğunluğu Ergin Ataman'a edilen küfürlerle geçti . Biraz kötü niyetli bir hakem direkt seyircisiz oynatırdı o maçı zira 2 defa ananons yapıldı 3. anaons gelse seyirci çıkartılacak hala küfür . Anons sonrası durdu ama aralıklarla devam etti . Maçın kendisiyle ilgilenen seyirci yok denecek kadar az. Adamlar oraya kendilerini eğlendirmeye , küfür edip , kavga çıkarmaya geliyorlar ulan zaten senede 2 maça geliyorsunuz bari adam gibi destek verin yok GS'ye küfür etmek için yaşayan bir topluluk ...

kokocambo dedi ki...

ara gündem tadında ;) >> http://camurlukramponlar.blogspot.com.tr/2015/03/oguzhan-ozyakup.html

GeceGezgini dedi ki...

@kokocambo, yazının sonunda ne güzel gaza geldim anlatamam :) Haydi be koçum Oğuzhan.

WiLdHoney dedi ki...

@Kokocambo,
Çok güzel bir yazı, paylaştığın için teşekkürler.
Oğuzhan bu takımda yer alan en iyi 2-3 oyuncudan birisidir, futbol zekası+potansiyel olarak belkide en iyisi. Umarım bu ışık bir potansiyele ve ardından sahada performansa en kısa zamanda dönüşür.

Maça gelirsek, herkesin aksine ben nedense bu maçtan çok ama çok korkuyorum, herkes çok güvenli ama bu seneki performansımıza bakarsak, bize hep ters gelen takımlara çok benziyor yapıları, Eskişehir, Çaykur vb gibi.
sonuçta kolay gol atabilen bir ekip, umarım ilk yarı bitmeden yemeden atabiliriz. Yoksa ikinci yarı çok ama çok zor geçebilir.

cochise dedi ki...

@kokocambo
Eyvallah hocam. burada oğuzhan savunurken korkar olmuşken ilaç gibi geldi. Herkes kafasında oğuzhana bir rol biçmiş onu yapmayınca günah keçisi yapıyor. Oğuzhan gamsız falan da değil. Hayatımda o yetenekte 12 km koşan topçu görmedim. Koşuyo yani süper demiyorum. İddia edildiği gibi umursamaz değil. Onun ihtiyacı olan; üçgenler, kısa paslarla rakibi darmaduman edecek bir ekip. Geçen sene çok daha hoş hücum kombinasyonu izlemiş olmamız herhalde tesadüf değil. Oğuzhanın en büyük defosu çok idealist bir oyun anlayışına sahip olması. Takım arkadaşları da doğru oynarsa ancak etkili olabilir; o, topu istediğinde ona atmazsan etkili olamıyor. Almeida-Olcay ile müthiş uyumlu idi. Ama almeida gol dışında iyi oynayan ama yapması gereken en önemli şeyi hiç beceremeyen bir odun olduğu için o ortaklık büyümedi. Oğuzhan belki bu yıl bir iş yapamayacak ama ASLA vazgeçilecek birisi değil. Ve Brugge maçında attığımız golde de Demba'nın gereksiz aşırtma denemesinde de nerede olduğuna bakarsak değerini daha iyi anlarız.

turkkant dedi ki...

Yalnız tüm sakatlar iyileşti. Üzerine ilk 11 oyuncusu olmayan Tolgay-Opare-Pektemek-Necip formda...

Biliç için ilk 11 de 18 de kafa karıştırıcı hal almaya başladı. Muhtemelen Cenk Tosun 18 dışında kalacak...

Erken gol atmanın öneminden bahsetti Biliç, bence bunun yolu Pektemek'le başlamak...

czeslaw dedi ki...

'Sosa mı, Haçinsın mı, 4-4-2 mi, 7-3-0 mı?' derken çok yorulduk arkadaşlar. Azıcık moral olsun. ^^

http://www.59saniye.com/erdogana-uyarlanan-deba-ba-bestesi/

Umit dedi ki...

kusura bakmayın ama gören de takım oğuzhan’ın über oyun anlayışına uyamadığı için kötü sanıldığını filan sanacak. oğuzhan’ın kazanılması gerektiğine ben de katılıyorum. ama şu anki oyununu abartmaya da inanın hiç gerek yok. kendisi önce takım hızlı atağa kalkarken 4 metre önündeki arkadaşının koşu yoluna düzgünce bir pas atsın sonra konuşuruz muhteşem oyun anlayışını filan. zaten sosa gelmeseydi kendisini geliştirme adına ne bir motivasyon bulacaktı ne de bir neden. linkte verilen yorumlar ve kıyaslama ise bana göre külliyen yanlış. bir kere temel anlayışında eksik var. oyuncuları pas istasyonu ve pasın kaynağı diye ayırırsanız elalem de mecburen sorar o halde 8 numaralardan 2-3 tane olmadan orta alan olmaz mı diye. artısı sosa fıtık olmadan verimli zamanlarında bu ikisini de gayet iyi yapıyordu. sanırım bu sezon için buradaki hiçbir beşiktaşlı verimli oynadığı zaman ne olduğunu ve yerinde oğuzhan oynadığında ne olduğunu gayet iyi görmüştür. olay bana göre o kadar açık ki sorun oyun stilleri vs değil. olay birinin sakatlık yaşamadan formda olduğu zaman yaptıklarıyla diğerinin benzer seviyeye gelmek için çabalaması. başka bir şey değil maalesef. sonuçta ben de oğuzhan’ın biliç yönetimindeki çabasını göz ardı etmeden bekleyenlerdenim. Böyle yorumlarsa bu gelişime sadece sekte vurur. üstelik elimizde başka bir örnek de var tolgay. gelir gelmez kumaşını belli etti. sosa’nın fıtık eden kası olması gereken yere 2 yılda gelmese ve oğuzhan yerinde saysa bu sefer de tolgay’la oğuzhan’ın kıyaslamasını konuşuyor oluruz.

Umit dedi ki...

ya da o linkteki yorum için daha kısasını yazayım. beşiktaş’ın bu sezonki oyunu henüz tam ideal olmasa bile herhangi bir orta alan oyuncusunun sadece ceza alanı çevresi ve içinde yapacağı verkaçlarla pozisyon yaratma lüksü var mıdır? yanıtı biliyorsunuz zaten. halı saha maçında değiliz çünkü.

cochise dedi ki...

@umit
sorunun cevabı geçen senede. Bu gayet de yapılabilir birşey. Ve hatta sıkışan günümüz futbolunda açık çizgiye insin orta yapsın'dan başka şeyler yapılmak zorunda. Misal Arsenal de tam bu tarz ile dünya pozisyon buluyor. Oğuzhan'ın eksiklerini görmüyor değilim. Ama birilerine takılması ve sürekli haklı haksız düşünmeden eleştirilmesinden hoşlanmıyorum. Geçen sene Serdar savunuyordum. Bu yıl Oğuzhan; seneye kim olur kim bilir...

Neyse konumuz bu değil. Şimdi tek dert brugge. Şu maçı alırsak öyle büyük bir adım olacak ki. Umarım topçular da bunun bilincindedir. Ve konsantrasyon üst düzeydir...

GeceGezgini dedi ki...

@Ümit, asıl sorunumuz da senin cümlelerinde gizli zaten. Tolgay ilk maçta kumaşını belli etti. Dünya yıldızı. Bu düşüncelerimizi tüm sezona yayabilecek miyiz acaba, ileride Tolgay' ı da Oğuzhan gibi çöpe mi atacağız ya da.

2 yıl önceye git istersen, Oğuzhan ilk geldiğinde topa ilk değdiğinde kumaşını o kadar iyi belli ediyordu ki, bana Mesut u, Zidane ı hatırlatıyordu. Bence şu an da farklı bir dokunuşu yok. Sadece ışık veren adamdan trafo olmasını istiyoruz. 2 metreye pas atamaz demişsin ama adamı Veli'yle karıştırıyorsun galiba :)

Brugge maçına gelirsek, duran toplar dışında pozisyon vereceğimizi zannetmiyorum ve maçı + turu alırız.

bekkenbaver dedi ki...

Çarşı berlin konusu açılmışken; Brugge'de taraftarın bir kısmı merkez'den topluca stada yürüdü polis eşliğinde. Yolun yarısında Çarşı Berlin katıldı gruba, 10 dakika sonra yolda kendi aralarında bir posta kavga ettiler, polis grubu bekletti birkaç dakika. Gerçekten olay çıkarmayı seven bir grup olduklarını gözlemledim. Sonrasında Çarşı Berlin'den bir eleman gelip önde yürüyen gruba kızdı, önden bizim yürümemiz lazım, biz öne geçelim, biz kemik tayfayız gibi laflar etti. Başta beklendi, öne geçtiler fakat sonra çok ağırdan aldıkları için herkes yine geçip gitti, zaten maça da 1 saatten az kalmıştı. Polis biletsizleri belli bir alandan sonra içeriye sokmadı, işte tam orada Çarşı Berlin gazetelere düşen olayları çıkardı. Neyseki ben tam olaylar çıkmadan önce çemberi geçip stada girebildim, arkada kalanlar hayli zorlanmışlar.

Basar dedi ki...

İçimdeki bir his ilk 10 dakika içerisinde 2-0 yapacağız diyor.

Top tüfek ne varsa saldırmalıyız bu maç. @tukkant Cenk Tosun 18 dışı kalmasın. Gol için ihtiyaç olabilir, Demba'ya birşey olursa ihtiyaç olabilir, penaltılar için ihtiyaç olabilir...

ekozu1903 dedi ki...

inanması zor gelecek ama niyeyse sivas maçını kazandıktan sonra bana bir güven geldi. o maçı bile kazandık ya sanki bundan sonra her maçı kazanırız gibi hissediyorum. Bu akşam inşallah turu geçeriz. yarın da keyfini süreriz:)

mustafakamış dedi ki...

Bu akşam eleneceğimizi hissediyorum.Her hissin bir nedeni vardır tabi ki birkaç neden yazabilirim.Ama bunun önemi yok bu duyguyu Beşiktaş'ım hissettiriyor içimdeki bu duyguya karşı duruyorum hayır eleyeceğiz diyorum.Maçın sabırsızlığı mı heyecan mı bilemiyorum.Belki de hep beklentiyle bir takımın taraftarı olmak bu tedirginliği yaratıyor.Bugün Brugge'yi yenmek biraz da taraftarın işi.Beşiktaş'ın birçok maçını hatırlarım kötü oynamasına rağmen inadına seyircinin itmesiyle kazandığı.Bugün en çok ihtiyacımız olacak şey seyircideki duygunun takıma geçmesi tribündeki sinerji iyi olur takıma geçerse biz galip geleceğiz.Beşiktaşlılar güzel ruhlu insanlardır.Ben Manisa/Akhisar'dan tv'den izleyeceğim.Ruhunuz yetsin dostlar,ruhunuz yetsin...

xiyar dedi ki...

benim de içimden bir ses turu geçemeyeceğimizi söylüyor. herkes küçük görüyor brugge'u. 3-0'lar konuşuluyor. bu hissiyat futbolcularda da oluşmuşsa, işimiz çok zor. brugge o kadar kolay bir takım değil. de sutter ve oulare her an skor yapabilecek isimler. duran toplarda da çok iyiler ki bizim de bu konuda zaafımız var malum. yiyeceğimiz bir gol, her şeyi alt üst edebilir. kapanan takımlara karşı gol pozisyonu bulmakta da sıkıntı yaşıyoruz. brugge'ün ilk maçında da ilk yarıda tek pozisyonumuz yoktu. neyse, umarım yanılırım. umarım kolay veya zor, geçeriz turu.

bu akşam turu geçemeyebiliriz, önemli değil. hatta fener'e de yeniliriz, o da önemli değil. bu takımda umut var, gelecek var, önemli olan bu. eğer bu planlama ve takım bozulmadan devam ederse (elbette gidenler-gelenler olacak) önümüzdeki 3-5 yılda türkiye ligine damgasını vuracak, avrupa'da üst turlara abone olacak bir beşiktaş göreceğimize hiç şüphem yok.

bu takımı sevin.

Umit dedi ki...

cochise. GeceGezgini. ben aslında oğuzhan’ın ya da tolgay’ın form durumundan bahsetmemiştim. oyun anlayışını söylemiştim. tolgay bugün iyi oynar yarın kötü ama sahaya hakim olan tarzı belli. tıpkı sosa gibi. oğuzhan’ın geçen hafta 73 dakika oynayıp 13 pas hatası yapması fomsuzluğundan değildi. takımda belirli bir format şekilleniyor. bu oyunda pas trafiğinin ileri uçtaki aktörleri de belli. 8 veya 10 numarada oynayan oyuncunun hareketli bir şekilde kafasını daha çok kaldırması ve oyun görüşünün yüksek olması şart. oğuzhan’ın zamanla daha iyi olacağını düşünüyorum. çünkü kadroda bunları iyi yapabilenlerden kapma şansı var. bu maç özelinde ise biliç tolgay’ın daha ilerde oynayamayacağını düşünüp yerine oğuzhan’ı oynatırsa yandı gülüm keten helva. yapmayacağını tahmin ediyorum. brugge’de ortanın ortası en zayıf bölge. illa oğuzhan olacaksa ve atiba oynayamayacaksa ancak veli-tolgay-oğuzhan denenebilir. o da sadece 30 dakika. olmuyorsa necip’i ortaya koyacak çözümler üzerinde durulur. içimden bir ses bu akşam brugge’ün çok geride başlamayacağını ve maçın başında bastırıp şok bir gol bulmaya çalışacaklarını söylüyor. preud’homme aptal değil biliyor ki zaman geçtikçe seyirci baskısı artacak ve takım yıpranacak. bu nedenle diğer konu olarak motta sol necip yerine opare sağ bekte olmalı. motta mecburiyetten tabii. bana göre: cenk-opare-necip-ersan-motta-veli-atiba-tolgay-töre-olcay-demba ba.

Umit dedi ki...

işyerinde tabletten yazdığım için önceki mesajdaki anlatım bozukluklarını düzeltip o mesajı da silip tekrar yazdım. affola. (açıklanan 11: tolga-opare-franco-necip-motta-töre-tolgay-veli-olcay-mustafa-demba ba. çift golcü tercihi yapmış biliç. inşallah tutar. daha önce söylemiştim. ilk maçta pedro bu maçta ersan olmalıydı ama beklediğim gibi tersi oldu. bana göre kilit kelimesi maçına göre değiştiği için bu maçta kilit adamlar veli ve mustafa. olmasını hiç ummadığımız başarısızlıktaysa hedef tahtası tolgay ve pedro. vurduğun gol olsun kartalım.)

İlk yarıyı çöpe atmama tercihini son derece olumlu buluyorum. Tahminimce Atiba'da tam fit durumda değil , yoksa böyle bir risk almazdı .

Brugge bu seviye için iyi bir takım değil bence. Elbet disiplinliler , oyun planına sadık ve neyi yapıp , neyi yapamadıklarının gayet farkındalar. O sebeple bir Erciyes muamelesi yapmak fazlasıyla hüsran getirir. Nitekim hem orta sahayı çok daha hızlı geçme potansiyelleri var , hem kenar oyuncuları daha yetenekli.

Bence işi yeterince ciddiye aldığımız takdirde standart bir oyunla bile bu maçı kazanabiliriz. Yeter ki bir şekilde geri yaslanmadan maçı tamamlayabilelim.

Umit dedi ki...

Övünç. beni korkutan ilk maçtaki taktikleri oldu. belçika'da yaşayan emirdağlı ve beşiktaşlı bir arkadaşım brugge maçlarını eşleşmeden önce de takip eden biri. ilk maçtaki nispeten kapalı oyunlarına şaşırdığını söylemiş bunu beşiktaş'tan çekinmelerine bağlamıştı. ama maç sonu skorun böyle olmasına şaşırdığını da söylemesini birleştirince preud'homme'un bilinçli taktiği olma ihtimalini aklıma getirdi. bu şekilde bizi aşırı tanıması olasılığı rahatsızlık verici ve tahmin ettiğim gibi maç başında bastırma ihtimalleri olsa da seyirciyle +1 başlıyoruz. mevcut defans sorunlarımızla 1 gibi gol yiyeceğimizi tahmin ediyorum. ama atarız da. mesele kaç atacağımız. aklımdan geçen 3-1.

YSY dedi ki...

Bol şut çekmek lazım. Hatta ben olsam kornerleri paslaşarak kullanırım. Adamlar oyunu kilitlediler.

cochise dedi ki...

çok sıkıştık; 2 forvet olunca orta saha çok yumuşak kaldı, dönenleri alıp baskı çoğaltamıyoz. Veli çıkıp yetenekli biri girse az da olsa aldığımızı da alamicaz. Rakip çok iyi alan kapatıyor. KAlecilerinin ayağı çok düzgün baskıyı süper açıyor. Duran toplarımız berbat. oysa çok şans geçti...

BJK4EVER dedi ki...

Ya forvet eksiltip tamamen prese ve pasa dayali takima donecegiz ya da orta sahayi tamamen bosaltacagiz. ilk durumda Mustafa-Oguzhan/Atiba degisikligi dogru olur gibi, diger durumda da Cenk girer oyuna Mustafa'nin yerine. Her halukarda Veli ve Olcay cok kotu gozukuyor, Frei ve Oguzhan'i bekletmez Bilic insallah.
Rakip takimda da pek is yok, gol atma sanslari biz sacmalamadigimiz surece dusuk. 1 tane atsak gerisi gelecek. Hakem acisindan da sanssiz mac oluyor bizim icin.

schwadorf dedi ki...

Duran topları bizden daha etkisiz kullanan takım dünyada yoktur herhalde. 5-6 tane korner, bir o kadar serbest vuruş kullandık, bir tane tehlike yaratamadık.

cochise dedi ki...

ilk yarı Motta orta yapacağına kaleye rast gele vursa daha etkili olacak demiştim. Tabii benim kastım müthiş bir gol değil ona buna çarpıp tehlike yaratmasıydı. ayağına sağlık motta :))

YSY dedi ki...

Allahini seven şu tolgayi yollasin takimdan. Adam zorladı resmen gol yemek için

BJK4EVER dedi ki...

Bursa macindan sonra demistim keske ciddi bir sakatlik gecirip sezonu kapatsaydi, yoksa bizim gerizekali antrenorumuz iyilestikten sonra tekrar oynatir diye, korkutugum basimiza geldi. Insallah yarin antrenmanda sakatlanip sezonu kapar, baska turlu olmayacak bu is.

Ne kadar boktan bir antrenore sahip oldugumuzun kaniti iste. Anca bazi oyuncular sakatlanacak, cezali duruma dusecek ki taslar yerine otursun. Rakip antrenor geriye dusunce 5 dakika beklemeden onlibero cikarip ofansif orta saha oyuncusu aliyor, beraberligi bulunca sari kartli hucum oyuncusunu cikarip orta sahayi guclendiriyor.

Bizim mal antrenorumuz takim tamamen suurunu kayetmis durumda bok gibi oynarken aval aval bakiyor. Mudahalesi de topla kat edip adam eksilten 2 oyuncudan biir olan Opare'yi cikarip Olcay'i sagbeke cekmek oluyor.

Bize maalesef ayak bagi olan kisiler defolup gitmedikce asla kazanan takim olamayacagiz. Kimse cikip da gelisim kaydediyoruz, cok mac yaptik, kadromuz dar vs demesin. Yetti artik.

YSY dedi ki...

Geçmiş olsun hepimize

Mayor dedi ki...

bu maç için oylama yapılırken staddaki bir kısım beyin yoksunu taraftarı da listeye koyun lütfen.
ilk golü yedikten sonra sanki herşey bitmiş gibi susup sonra oyuncuları yuhlayanlardan bahsediyorum.
turu önce onların bu negatif enerjisi kaybettirdi.

YSY dedi ki...

Yalnız benim bildiğim opare sakatlandığı için çıktı. Birde cenk sakattı mecbur oynattı tolga'yı

Mayor dedi ki...

@BJk4Ever
Opare sakatlandigi icin cikti.

mustafakamış dedi ki...

mümkünse bu gece kimse teknik analiz falan yapmasın

BJK4EVER dedi ki...

Herkes sakat amk zaten. Boyle sacma takim mi olur. Su sifatina sictigimin kalecisi de yine doktoru cagirmisti. Keske sakatlansaydi da kaleci gecseydi kaleye, daha iyiydi.

Kulupte bastan sona revizyon lazim arkadas. Oyuncusu mal, antrenoru bal, seyircisi mal, doktoru ayri mal.

Ya Bilic Tolga'yi bu mactan sonra kadro disi birakacak, ya da yonetim Tolga'nin sozlesmesini mactan sonra parasi neyse verip fesih edecek. Bu takimin buyuklugunu hatirlatacak, gosterecek birseyler olmali arkadas. Bir oyuncunun bir macin icine bu kadar goz gore gore sicip bu isin icinden cikmasi mumkun olmamali.

glorfindel dedi ki...

Okyanusu geç derede boğul. Bu tur ilk maçtan alınmalıydı ama aptalca bir şekilde Olimpiyat'da alırız diye gazladılar kendilerini oyuncular ve yönetim. 1-0 dan sonra tolga ve mustafa da içine ettiler maçın sağolsunlar.

BJK4EVER dedi ki...

Cok fazla uzatmaya da gerek yok aslinda. Kalecileri degis, turu gecen taraf biz olurduk.

Antrenorleri degis; skor 1-0 oldugunda Pektemek cikardi Atiba girerdi, maci kitleyip turu gecerdik.

Bilic ve Tolga yuzunden tur gitti. Helal olsun ikisine de.

YSY dedi ki...

Şimdi gözümün önüne kurra çekince fikonun sevinmesi geliyorda:) olacak iş değil çok talihsiz. Belçika takımları baya diri. Belliki bir format var adamlarda. Hocaları bence taktik olarak çok iyiydi. Bir sonraki tur giderlermi bilmem ama bizim bunları eleyebilmemiz için daha seri olmamız lazımdı.

Fatura once Tolga'ya, sonra Bilic'e. Siralama sart degil.

Iki macta da 1-0 one gecip maci veriyorsan odevini yapmamissin demektir. Bu is bu kadar basit.

Seneye ilk is kaleci transferi. Isimli, tecrubeli (milli takim olursa daha iyi olur) Tolga ve Cenk'in brainfart'larini gormek istemiyorum artik. Gunay Guvenc hazirlik maclarinda daha iyiydi.

Tolgay'in emegine yazik yahu.

cochise dedi ki...

kerim ilk maçta girip harikalar yarattığı ve orta sahda zaten sıkıntı yaşayan takıma ekstra sıkıntı vermediği için müthiş bir buluş oldu.
Arkadaşlarıma falan da biliçi ve tolga'yı savunmaktan yoruldum. gerçi tolganın iyi gününde de bu ileri çıkmamasını hep dedim. yaktı bizi. Biliç yaktı.
Yahu şu blogtaki birisi bile (ümit) Franco_Ersan arasındaki tercihlerin hangi maçlarda hangisi olsa daha iyi oluru söyleyip haklı çıkıyorsa ben daha ne diyeyim.

Seyirci de rezaletti. Beş para etmez bir performans oldu.

Hakem desen resmen iki kırmızı yedi. verdiği kırmızı ise evlere şenlik.

Pektemek atsa oparenin pozisyonu maç orada bitecek. Zaten neyi attı ki bunu atacak.

Ama Liverpool'u elerken baş paye teknik ekibinse burada onların. Yani ilk maçta çok da iyi oynamadığı maçta Oğuzhan çıkıp Frei girdiğinde takım iyice çöktüyse; rakibinin en iyi yaptığı şey orta sahayı kapatmakken bugünkü nasıl bir anlayıştır. Golü atar atmaz bir formasyon değiştirsene. Golü süper bir oyunla atmadın ki. Hasbelkader geldi. İşler zaten iyi gitmiyordu. Açamıyordun rakibi. Tolgay yoruldukça takım çöktü . 2.yarı pek yoktu zaten.

Ama en büyük sorun 1-1 olunca çökmemiz. lan kaybedilmi şbir şey mi var. 0-0 ken neyse öyle devam et. Bu nasıl bir sinmek. Bi Gökhan Töre sinmiyor o da zaten bu tip anlarda iyice batırıyor.

Akşamımız, gecemiz, haftamız karardı. Ders olsun rakipleri küçümseyen Türk aklına.

YSY dedi ki...

Esas belki ba çıkabilirdi ama dediğine katılıyorum ortaya atiba alınabilirdi. Adamlar bizim defansın patates olduğunu gördü saldı 3 forveti.

Preud'homme, Bilic'i "outcoach" etti. Sahne buyudukce teknik direktorun mudahale yetenegi onemli oluyor, helal olsun cok iyi okudular Besiktas'i.

Brugge alsin kupayi, hak ediyorlar.

cochise dedi ki...

Benim sıralamam

1)Biliç
2)Tolga
3)Seyirci
4)Hakem
5)Mustafa

orta saha, orta saha, orta saha


orta sahasız oyun da oynanır biz o değiliz. Tersi olsak yakaladıklarının yarısını yakalamayız.

cemekici dedi ki...

Herkes söverken gelip en azından tebrik edeyim takımı diye aylar sonra yazıyorum.

Bugün kötü oynamış olabiliriz, bireysel anlamda çok kötü performanslar görmüş olabiliriz, maç kopunca mağlubiyeti sindiremeyip rakibe pislik yapan futbolculara sahip olabiliriz.

Sağlık olsun.

Buraya kadar gelmiş oldukları için, en azından bu seneki Avrupa maceramızda "bence" hedefin daha ilerisine geldikleri için teşekkür ediyorum takıma. Belki daha da ileriye gidebilirdik ancak gidemediğimiz için kimseye kızacak değilim.

Bazen öğrenmek için hata yapmak gerekir. Şu an takımın ihtiyacı olan, hatalarından ders çıkartırken taraftarın yanında olmasıdır.

Güzeldi ve bitti.

Umarım ligde, bu mağlubiyetten etkilenmeden hızlıca toparlanabiliriz.

Bu takım herşeye hatta bazı taraftarlarına rağmen şampiyonluğu hakediyor.

Herkese aşağıdaki bestemizi hatırlatmak istiyorum.

Sevinmek için sevmedik biz seni
Sen yenilmişsin umrumda değil ki
Şereftir bu yolda senle yürümek
Hep kol kola
Bir gün değil, her gün Beşiktaş.

cochise dedi ki...

Atiba kadroyken golü attıktan sonra girmemesini anlayamıyorum. öyle de yiyebilirsin o zaman da veli-ozi Tolgayı geri çek oğuzhan öne sal. offff off

cochise dedi ki...

@cemekici
kardeş öğrendiğimize inansam daha az üzülürüm ama ona inanmıyorum işte. Tecrübe sadece yaş ve tekrarla değil biraz dabaşka şeylerle gelişiyor. Futbol aklın olmada; aynı yanlışları yapar durursun.. En kötü tarafı 1-1'den sonra paralize olmak. 2 yıldır aynı sıkışıklığa aynı tepki..

Neyse ligi koyalım bari ligi

Bu aksamin uzerine Kadikoy'de beraberlik 3 farkli galibiyet etkisi yaratir.

BJK4EVER dedi ki...

Ya sonra biz antrenoru elestirince tukaka ediliyor arkadas.
Futbol o kadar da zor bir oyun degil.
Gol atman gerekiyorsa ne yaparsin? Orta sahadan adam eksiltip hucumcu alirsin. Golu bulursan ne yaparsak? 4 hucumcudan birini cikartip orta sahayi guclendirip oyunu oldurursun. Preud'Homme ikisini de yapti, ve ustelik 5 dakika bile beklemeden!

Devre arasinda o kadar degisiklik imkani yazdik. Ya orta sahayi guclendirip kontrolu elinde almaya bakarsin, ya da kalabalik hucum hattiyla devam edersin, o tercihe girmiyorum. Ancak bu kadar takim kotuyken ve ozellikle Veli, Olcay, Mustafa bu kadar kotuyken ve saha kenarinda Cenk, Frei, Oguzhan, Atiba varken bu kadar beklemeye hakkin yok. 45'te bir, 60'ta da bir oyuncu degisikligi yapip takimi soklarsin.
Hadi yapmadin, tamamen tesadufi bir golle one gecti. Mudahale etmen gerek aslinda cunku iyi degilsin ve oyunun sekli tamamen degisiyor, etmedin. Hadi ondesin, beklemeye gectin anladim, rakip antrenor senip gibi mal mal bakmiyor, oyuna aninda mudahale ediyor, sen hala aval aval bakiyorsun. Hadi ona da eyvallah.

Skor 1-1 oluyor, senin takimin bir 5 dakika tamamen suurunu kaybediyor. O anda gereken oyuncu degisikligini yapmiyorsan yirt at o antrenorluk diplomani arkadas.

Kim ne derse desin, senede 1.5 milyon euro alan bir antrenorun bu kadar net bir bicimde saha kenarinda yenilmeye hakki yok. Preud'Homme ki cv'sini fena olmayan, ama asla top-class kategorisine girmeyecek bir antrenor. Muhtemelen aldigi para Bilic'in 3'te 1'i. Antrenorlugunu ettigi takim da Besiktas'in yarisi. Seni bu kadar net bir bicimde yeniyorsa bazi seyler sorgulanmali.

Ayni sey Tolga icin de gecerli. Bir oyuncunun bu kadar kotu oynamaya hakki olamaz arkadas. Her macta en az 1 defa sakatlanan oyuncu mu olur arkadas. Bunu sinirle falan degil, gayet sakin bir kafayla yaziyorum; bu mactan sonra Tolga'nin kontrati fesih edilip gonderilmeli. Boyle aglak, isteksiz, kotu bir futbolcunun Besiktas'ta yeri olmamali.

YSY dedi ki...

Birde abi bizim taraftar rakibe değil bizim takıma baskı oluyor. Bu bence aşırı beklenti içinde olmak fazla duygusallık gibi şeylerle alakalı. Bence takımı biraz bu noktada rahat bırakmamız lazım.

ekozu1903 dedi ki...

evet herkes üzgün. evet bilic ve takim iyi değildi. ama en kötüsü daha maç devam ederken futbolcusunu yuhalayan taraftardi.
bu yıl ki avrupa macerasi için tüm takıma teşekkürler.

YSY dedi ki...

Sene sonu iyi bir yabancı kaleci + kemik tecrübeli stoper. Pektemek+tolga+ersan(mactan bağımsız) katkıları için teşekkür ederiz.

czeslaw dedi ki...

Yalnız yediğimiz golün formasyonla ya da atiba'yla alakası yok. Golden önce Mustafa fişi çekse belki şu an hocanın ne kadar cesur davrandığını konuşuyo' olacaktık.

Ben de çoğunuz gibi Atiba hamlesini bekledim ama sanırım yediğimiz ilk golde aut atışını kullanıp, dönen topu süpürüp uzaklaştıramazdı. Maç alamayan kalecin maç verince böyle oluyor; kaleciler yer değiştirse inanıyorum ki turu geçerdik.

Saçma golden sonra hoca da akıl tutulması yaşadı. Klasik olarak doğru değişiklikle cevap veremedi ama keşke 2-3 hararetli hareket yapıp hem tribünü, hem takımı uyandırmaya çalışsaydı. Burda hoca için iyi hoca, kötü hoca, winner ya da değil tartışması yapılabilir ama hakaret etmek çok anlamsız. Hayaller kurduran adama küfür ediyoruz ve maalesef bize çok yakışıyor, sonuçlarını da tamamiyle hak ediyoruz.

delgado dedi ki...

Biliç'in maç içinde birçok hatası var. Ancak bu Mustafa meselesinde, golü atmışız ve kimse bizim o golle yetinmemizi beklemeyecekti. Ekran karşısında ve stattaki herkes en azından 3 bekliyordu bence, oyun da öyle karşılandı iki takım tarafından da. Bu durumda forvetlerden birinin çıkarılması bir "geriye yaslanmayı kabullenme" olmaz mıydı sizce de? Bu sefer de önceki maçta mahkum oynadığımız, son dakikalarda Mustafa oyuna girince biraz top tutmaya başladığımız söylenecekti belki de. Üstelik, golden kısa bir süre sonra o şutu auta atan Mustafa'yı kenara almak da kabul edelim hiç Biliç'lik bir hamle değildi. Bugüne kadar nasıl Necip'inden Veli'sine bütün oyuncuları bu metotlarla kazanan Biliç'in bu yönünü övüyorsak, "çıkart hoca hemen Mustafa'yı" deyip yerin dibine gömmek de tutarsızlığın önde gideni. Bu yüzden hakarete varan eleştirileri insafsızca buluyorum.

Brugge taş gibi takımdı. Galatasaray ile oynasa iki maçta 10 tane aardı, nitekim biz de daha fazla yemeyi hakettik bu maç. Türk takımlarını da bu seneki Beşiktaş'ı da aklınızda abartmayın. Bizim ligin en iyi kanat oyuncularından biri Olcay, ama Brugge'ün herhangi bir oyuncusu cebinden 5 tane Olcay çıkarır atletizm konusunda. Keza en atlet olan oyuncuların Opare ve Gökhan bile eksik kalıyor rakip karşısında, hem atletizm hem rakibin kompakt savunması karşısında. Genel görüntüye bakınca ne olursa olsun Brugge haketti bizi elemeyi.

czeslaw dedi ki...

Ayrıca lise takımında kaleciydim. İlk golü ben yeseydim eminim maç sonu hoca din, iman dinlemeden dalardı.

Bu seviyede oynayan takımın kalecisin hatta kalecilerinin böyle goller yemesi akıl alıcak şey değil. Bunun maç eksiğiyle, sakatlıkla falan alakası yok. Teşekkür edip yollayalım desek bu maaşlarla alıcı falan da bulunmaz. Bu maaşlar varken transfer zaten yapılmaz. Yemin ederim giden turdan çok bu konu canımı sıkıyor.

YSY dedi ki...

Belçika futbolundaki gelişim zaten dünkü olay değil. Anderlecht tede gördük milli takımlarını da dünya kupasında izledik. Bu sene için iyi tecrübe oldu. Zaten açıkçası ceyreğin daha ötesine gidebileceğimizi düşünmüyordum. Bu takımı eleseydik belki aksak yönlerimizi örtecekti. Seneye kadro olarak üzerine doğru şekilde eklersek avrupada daha sıkı oluruz.

Umit dedi ki...

2 golcü ile oynamanın ne demek olduğunu gördük. ilk maç yerine bu maç pedro ile oynamanın ne demek olduğunu da. tıpkı opare'nin sağ bekte forvet oyuncularından daha fazla iş yapıp defansta da muhteşem oynadığını çıkınca fark ettiğimiz gibi. şimdi yazsın 2 forvetle oynayalım diyenler ve biliç hata yapıyor ama vital değil diyenler. hem başka ne demiştik? işler kötüye gittiğinde tolgay ve pedro'ya sallanır. siz yeter ki biliç'i kurtarın. gerekirse bu uğurda tüm 11 satılır.

turkkant dedi ki...

Takım Avrupa hedefine ulaştı bu sezon için bence. Bu sezon esas önemli olan lig. Önümüze bakalım.

Liverpool maçında Beşiktaş ve Biliç'te az stres vardı. Kazanma zorunluluğu baskısı olmaması değişik bir motivasyon yaratıyor hakikaten. Bunun etkisiyle Bruge 70 bin seyirciden hiç etkilenmeden oynadı. Tam tersine bizim takım telaşlı ve heyecanlıydı.

4-4-2 bence bu kadar kapalı bir takıma doğru tercihti. Ama Pektemek'in düşük performansı bu şablondan istediğimiz etkiyi almamamızı etkiledi.

Ben ilk 11'den bir tek Necip hamlesini yadırgadım. Sezon başından beri beraber oynayan Ersan-Franco tandemi bozmak gerekli miydi? Gereksiz bir Necip'e yer açma gayreti...

Tolga bildiğimiz Tolga... Ayağı inanılmaz zayıf bir kaleci. Bu maçtan umarım çıkartacağımız en büyük ders seneyi ilk iş bir yabancı kaleci transferi olur.

En endişe verici durum 1-1'e olan takım reaksiyonu. Panik, telaş, oyun konsantrasyonunun sıfırlanması... Bu kırılganlık ligin devamı için en büyük soru işareti. Bu seviyeyi aşmış olduğumuzu umuyorduk ama bir bireysel hata takıma bu kadar dip yaptırmamalı.

Fener maçından bir beraberlik moralleri toparlar. Biliç L.Pool maçında ilk defa büyük maçta sonuç alabileceğini gösterdi, umarım ikinci sürprizini bu maçta yapar. Aksi durumda lig bizim açımızdan

Flaming Buzz dedi ki...

Stattan geliyorum, üstteki yorumları okuyamıyorum çünkü gerçekten çok yorgunum.

Sadece şunu söyleyeceğim;

1. Tolga, gerçekten yettin artık. McGregor' u özler oldum.

2. Burda oldu mu bilmiyorum ama dönüş yolundaki taraftarlardan yola çıkarak konuşuyorum. Öyle hemen Allah belanızı versin, yok bu takımdan olmaz, Bilmiyorum işte vesaire vesaire demeyin abi. İnsaflı olunması lazım.

Not: 2. golü yiyince stattan çıkanlardanım, o sırada baya bir giydiyordum takıma biliçe felan.

schwadorf dedi ki...

Şimdi bir kez de özeti izledim de, yediğimiz gollerin ve verdiğimiz pozisyonların tamamı kalecinin ve stoperlerin bireysel hatalari.

Tolga kendisi de gözden düştüğünün farkında, bu maçın psikolojisinden kurtulabileceğini sanmıyorum. Zaten vücut dili olarak da mutlu ve hırslı olduğu izlenimini vermiyor. Bundan sonra Beşiktaş'a faydalı olması zor.

Necip stoperde iki maç sıçradı, üçüncüsünde yere çakıldı. Yediğimiz 2. ve 3. goller onun hatası. Mecburiyetten oynuyorsa tamam ama Ersan ve Atınç sağlamken sahada olmamalıydı.

Takımda birkaç tane üst düzey oyuncu var ama genel olarak vasat-vasat üstü oyuncuların oluşturduğu iyi bir takımız. Ancak ne zaman takım olgusunu kaybetsek o yetersiz bireysel performanslarımız ortaya çıkıyor. Necip hatalı çıkıyor veya topu ayağının altından kaçırıyor, Pedro hep ağır kalıyor, Tolga maç kurtaramıyor, Veli baskıya dayanamıyor, Olcay sahadan siliniyor vs vs.

Seneye özellikle savunma hattına bireysel olarak da üst düzey oyuncular alınması şart.

Unknown dedi ki...

biliçin maça 4-4-2 çıkmasını anlayabiliyorum skoru erken bulup rahatlamak istiyordu zaten brügge'ninde üstüne gelmeyeceğini biliyordu.bu konuda anlaşılır bir taktik.. aynı taktik ile 4 gün önce 5 gollü bir galibiyet almışsın bu yüzden de o taktiği devam ettirmek mantıklı AMA ilk 45 dakikada çok net pozisyonlara girmemissin ve rakibe de 2-3 adet kontra pozisyonu vermişsin forvet diye oynattığın mustafa pektemek takıma hiç bir katkısı olmadığı gibi zararıda olmuş ise TD olarak oyuna müdehale etme zamanın gelmiş demektir.. ya ilk yarının sonunda yada ikinci yarıya başlarken Atiba, Atiba eğer sakat diyorsan Oğuzhanı oyuna alman lazımdı. bunu yapmadın şansa bir gol buldun ve öne geçtin hemen ardından adamlar bastırmaya başladı al o zaman artık orta sahaya birini güçlendir. adamlar çıkmaya devam ederse at arkaya topu senin 75de verdiğin 5-1 pozisyonu sen bul. biliç efendi bunu da yapmadı. ikinci yarının 25. dakikasına kadar oyun çok iyi gidiyor gibi devam etti golden 10 dakika sonra ilk oyuncu değişikliğini yaptı nasıl bir akıl tutulması yaşıyordu o sırada çok merak ediyorum. bugüne kadar her kırılma maçını kaybettiğimizde biliç artık hatasını anlayacaktır düzeltecektir diye bekledim.. kötü antrenör olduğunu biliyordum ama geliştirebilir diye bekledim. ama yok artık beklemeye gerek yok.. geçen sene kadiköydeki fener maçını biliç kaybettirdi necibi oyuna alarak vs.. bu sene sonuna kadar biliç takımın başında kalacak onunla ilgili bir sıkıntım yok ama fb ve gs maçları kaybedilirse, Beşiktaş şampiyon dahi olsa biliç gönderilmelidir.
ayrıca cenk ve atiba sakat ise niye 18e alınırlar bunun açıklamasını da yapsın biliç

Umit dedi ki...

schwadorf. takımın bütün sorunu takım defansı gibi yazmışsın. evet defansta ptt 1. lig seviyesinin bile altında oynadık. ya ofansta? rahat olun. muhteşem(!) taraftarımızın gazıyla hareket edip 4-4-2 oynatan bir hocamız var artık. herkese hayırlı ve uğurlu olsun.

madgoat dedi ki...

İçimi dökeyim bende çok üzüldüm çok kızdım bu maçta tolga ya kizdim biliçe kizdim gökhana kizdim... ama taraftar varya onlarin ben... ne desem az .... yil boyunca olimpiyata gelen taraftar sayisi lig maclarinda 10000 yoktur herhalde. yok passolig yok olimpiyat de dogru duzgun hic bir destekde bulunma. Sonra tansiyonu yuksek olup kaybedilen ilk macta futbolcu islikla... tebrik ediyorum hepsini... hani bir laf varya meshur daha da benim icin besiktas taraftari kesinlikle bitmistir... cunku gercekten taraftar degiller... yaziklar olsun bugun macta olup isliklayanlarin alayina ( mac sonunda takimini cagirip alkislayan gercek taraftari tenzih ederim)

Flaming Buzz dedi ki...

@madgoat, statta olan ve 2. golden sonra stattan çıkan bir taraftar olarak tamamen katılıyorum.

madgoat dedi ki...

İçimi dökeyim bende çok üzüldüm çok kızdım bu maçta tolga ya kizdim biliçe kizdim gökhana kizdim... ama taraftar varya onlarin ben... ne desem az .... yil boyunca olimpiyata gelen taraftar sayisi lig maclarinda 10000 yoktur herhalde. yok passolig yok olimpiyat de dogru duzgun hic bir destekde bulunma. Sonra tansiyonu yuksek olup kaybedilen ilk macta futbolcu islikla... tebrik ediyorum hepsini... hani bir laf varya meshur daha da benim icin besiktas taraftari kesinlikle bitmistir... cunku gercekten taraftar degiller... yaziklar olsun bugun macta olup isliklayanlarin alayina ( mac sonunda takimini cagirip alkislayan gercek taraftari tenzih ederim)

madgoat dedi ki...

İçimi dökeyim bende çok üzüldüm çok kızdım bu maçta tolga ya kizdim biliçe kizdim gökhana kizdim... ama taraftar varya onlarin ben... ne desem az .... yil boyunca olimpiyata gelen taraftar sayisi lig maclarinda 10000 yoktur herhalde. yok passolig yok olimpiyat de dogru duzgun hic bir destekde bulunma. Sonra tansiyonu yuksek olup kaybedilen ilk macta futbolcu islikla... tebrik ediyorum hepsini... hani bir laf varya meshur daha da benim icin besiktas taraftari kesinlikle bitmistir... cunku gercekten taraftar degiller... yaziklar olsun bugun macta olup isliklayanlarin alayina ( mac sonunda takimini cagirip alkislayan gercek taraftari tenzih ederim)

Böyle kötü bir kaleciyle, böyle kötü bir defansla, böyle kötü bir duran top organizasyonuyla zaten avrupa'da kupa kazanmak olanaksız. Bu sebeplerden dolayı elenmemize çok üzülmedim. Çeyrek finale çıksak orada da elenirdik.

Seyirciye de çok kızamadım. Medyada o kadar gaz verdiler ki taraftara, herkes 3-5 atma hesabı yapıyordu saçma sapan. Yok neymiş ilk maçta onlardan ne kadar iyi bir takım olduğumuz görülmüşmüş! Ulan balına bir tane gol attık, adamlar 30 dk tek kale oynadı, son dakika yüzde yüzlük pozisyonda 3. golü atamadılar ama biz daha iyi takımmışız! Islıklayanlar hariç taraftarın verdiği tepki normal. Takım bir verse taraftar üç verir ama önce takımın bir tepki göstermesi lazım. Bizim futbolcular sağ olsun yediğimiz golden sonra elendiğimize karar verdiler. Esas aptal taraftar Ankara'daydı. Fenere küfretmesek öpecekler sanki! Tribünde ağlayacaktım sinirden.

Bu Tolga'ya zaten uzun süredir kıl oluyordum, bir sürü kişiyle de tartıştım hatta bu konuda. Tek sevincim sene sonu bu arkadaşın defolup gitmesi garanti gibi oldu. Yanında Mustafa Yokdemek'i de götürse keşke...

Preud'homme'a hayran oldum. Bilic giderse Beşiktaş'a gelmesini isterim.

Umit dedi ki...

eminim fıtık sosa pozisyonunda tolgay yerine oğuzhan'la başlasaydı çok fark ederdi(!). takımın hocası gazla 4-4-2 kadro yapıyor biz hala neleri konuşuyoruz gerçi.

schwadorf dedi ki...

@Umit, hücumda on numara oynadık yazdığımı hatırlamıyorum. Ancak yenilen 3 gol de kalecinin ve savunma oyuncularının bireysel hatasıyken sorunu başka yerde aramak yersiz.

Rakibe hem dışarıda, hem içeride birer gol atmışız, iki maçta da öne geçmişiz. Hücumda daha fazlasını bekleyemeyiz özellikle bu turlarda ama oyunculardan en azından bireysel hata yapmamalarını beklemek anormal değil.

4-4-2 konusunda sana katılıyorum. 1.5 senedir alıştığımız, ezberlediğimiz oyunu böyle kritik bir maçta değiştirmenin anlamı yok. Bizim rakibe üstünlük kurup onları taktik değişikliğine zorlamamız gerekirken tam tersi oldu. Bilic'i her zaman savunurum, bundan sonra da savunacağım ama taktik olsun, oyuncu tercihleri olsun, geç kalınmış değişiklikler olsun bu turu o hediye etti maalesef.

Umit dedi ki...

schwadorf. onca maç oynayan cenk'in yerine 1,5 aydır maç yapmayan tolga'ya ilk 11'de yer veren de biliç, rakibin tek silahının arkaya atılan toplarla hücum olacağı barizken pedro'yu oynatan da. trajik olarak hep sıkıntı çektiğimiz bekler bugün inanılmaz iyi işler yaptı. zaten yenilenlerin hepsi de ortadandı. biz bunları görüyorsak hoca nerede?

YSY dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Umit dedi ki...

belçika futbolundaki gelişim gerçekten inanılmaz. misal simmons 38 yaşında maç sonuna kadar kadroda kaldı. böylesi bizim ligde zor.

YSY dedi ki...

@Umit

Tolga'yı mecburen oynattı. Cenk sakatlandı. Bu arada ilginç olanda ne biliyormusun; bu bilic millet neyi elestirdiyse o yönde denemeler yapti, şimdi yapmadı diyemez kimse ama sonunda adama tekrar yükleniliyor:) Bence biraz rahat bırakalım işini yapsın.

Umit dedi ki...

çok uzatmadan. bu takımda formda atiba ve sosa oynarsa fark yaratır. yoklarsa biz de yokları oynarız. dilerim fb maçında her ikisi de bu şekilde sahada olurlar. sosa'nın derdi daha ciddi olduğu için kesin bir şey diyemiyorum. saygılar.

Umit dedi ki...

YSY. cenk'in sakatlığı diye bir şey olmadı. olsaydı zaten yedekte olmazdı. eğer hoca taraftarın ya da başka kaynakların gazıyla iş yapacaksa ben şahsen samet'i veya mehmet'i tercih ederim. en azından şekil daha iyi olur.

cochise dedi ki...

@ schwadorf.
yediğimiz goller bireysel hata diyorsun ama o bireysel hatalar bas bas bağırıyordu. Çünkü takım oynayamıyordu zaten. hasbelkader bir gol daha atsaydık yine gol yerdik. Gol bas bas bağırdı geliyorum diye. ORta sahada çöktük kaldık. Bak 4-4-2 başlamış olabilir (karşı olduğumu hep söyledim Erciyes maçından sonra bile; bizim kadro ile ancak zayıf takımlara olur. Sağlam bir selçuk melo ikilin varsa evet oynanır)
Ama asıl sorun yahu yürümedi sistemi. hiç yürümedi. Gol tavşadan çıktı yahu. Maç boyunca bir pozisyon daha bulduk onu da Opare şapkadan çıkardı (penaltı yendi bu arada o pozisyonda. Yani orta sahayı rakibe verdin ama bir fayda olmadı. Ekran başında aha gidiyo maç diyoruz ya. staddan görülmüyor mu bu?

kokocambo dedi ki...

Tolga veya işte hep bahsediyoruz ersan mustafa denklemini aşmak mevzuları. Bugünlük olay değil, ancak 1-1'ken adamı yuhalarsan kazansan bile kayıpsın. Hayır, biz ne zaman adam harcayan tribünlere dönüştük anlamıyorum, benim aklıma pek isim de gelmiyor açıkçası. 4 hafta 5 hafta maç alamayıp yine de gelen adamlar, bir maç için takımın kaptanını nasıl satabiliyor, ben nerede kaçırdım meseleyi anlamıyorum. Beşiktaş'la ilgili gözlemim, ülkenin defolarının birebir yansıdığı bir oyun silsilesi içerisinde olduğudur. Bunu daha büyük resimde milli takımda yaşadık, yaşıyoruz. asmaya kesmeye gerek yok, hepimiz gördük görüyoruz. Brugge maçında antrenörün biri, diğerini çok net ezdi. Lâkin mesele o değil.

Biz, bugünü sorgulayıp geleceğe yatırım yapmıyor muyduk? Öyleyse, yeni stadda en az 1 sene biliç'e şans vereceksin. Tribün de bunu isteyecek, yok öyle bana zaten dünya alemin takip ettiği maçta stadı doldurmak ama geri kalanlarında boş arazide oynatmak. Geldiğin bir iki maç oluyor zaten onda da 250 bin tl ekstra zarar veriyorsun, para kazanıyormuş gibi kulüp.

Tekrar ediyorum, bugünü sorgulayıp geleceğe yatırım yapıyorsak, sene biter bitmez açıkla özen'i, biliç'le devam et. İş adamı, tüccar adam bana istediğim transferi ucuza kapatsın, projelerimi uygulayacak iradeyi koysun kâfi.

Başka da sözüm yok. Bu maç özelinde yorumlarda yeni yeni isimler görüyorum ve birkaç kişinin hırsını hala dizginleyememesi dışında herkesin aklı başında olduğunu görmek çok mutlu edici.

Zaten, bu ortamı ilgi çekici kılan, sitede her maç önü ve sonrası hitleri artıran şey Gürcan'ın ara ara girerek kendini tatmin edip çıktığı yazılar değil, altındaki pırıl pırıl yorumlar. O yüzden seviyoruz zaten. Nokta.

P.S.: James_Sneijder ve BesiktaskUlan'a saygı ve selam.

@cochise

"yediğimiz goller bireysel hata diyorsun ama o bireysel hatalar bas bas bağırıyordu. Çünkü takım oynayamıyordu zaten. hasbelkader bir gol daha atsaydık yine gol yerdik."

Hocam bu çok doğru bir tespit ama bugünün sorunu değil ki bu ? 2015'te her maç günü sorun bu zaten .

SinnFein dedi ki...

Diyorum ya bizim taraftar kadar şu takıma zarar veren başka taraftar yoktur! Romantiklik bizde, duygusallık bizde, kendini eğlendirme bizde, hiçkimseyi beğenmeme bizde! Yahu sene başında Nisan ayına Avrupa'da son 16'da olup, ligde lider olacağız hepiniz bir tarafı ile gülerdiniz!

En kötüsü ne biliyor musunuz? Saygı kalmamış arkadaş! Adam gelip burada Biliç'e MAL, gerizekalı deme hakkını kendinde buluyor.. Sakat sakat çıkan adamı görmesine rağmen neden çıkarıyoruz diye kendince sorguluyor bizden de kendisini iyi niyetli olarak görmemizi bekliyor! Kusura bakma arkadaş beğenirsin beğenmezsin, beğenmediğini de net bir şekilde argümanlarınla sunarsın -ki burada Övünç'ün yaptığını örnek verebilirim- güzelce tartışırız.. Ama sen tutup böyle saygısızca Beşiktaş teknik direktörüne kinini kusamazsın arkadaş..

Bu takım iki güne bir seyahat ederek ne noktalara geldi. Biraz destek yhau! bu adamların geldiği noktaları görmüyor musunuz? GElişimleri görmüyor musunuz? Anca işkembeden o kötü bu kötü sallamak işimiz! Çok biliyorsan sen geç bebeğim takımın başına! seni görelim bir de ne yapıyorsun bakalım. FM oynamak sanıyorsunuz herhelde insan yönetmeyi, takım yönetmeyi! Bir de ağızlara o kadar milyon TL alıyorlar oynasın mantığı var ona da ayrı kılım!

Neyse ya bence hepsini tek tek teşekkür etmemiz gerekiyor. bu noktalara geldikleri için. Bizi heyecanlandırdıkları için.. son 10 yıldaki en iyi Beşiktaş'ı bize izlettirdikleri için.. Unutmayın bizden kimse zamanında Luce'yi de beğenmiyordu. Ondan sonra bir daha takım o seviyeye gelmedi!

JimmyLue dedi ki...

Evet, heyecan verici bir takımız, stadımız yok, rakiplere göre kadro-para sıkıntımız var, hakemler rakiplere olduğu kadar lehimize çalışmadı vs vs..

Lakin içime sindiremediğim şeyler var;
Bu takım maç 1-1'e dönünce nasıl bu kadar dengesiz olabilir?
Opare çıkınca -ki herif 5 dk boyunca beni çıkarın diye bağırdı, ipleyen olmadı- pozisyonunu neden Olcay aldı? Dk. henüz 72, özellikle rakibin adı Erciyes Sai vs değilken..
Zaten halihazırda işler kötü giderken, üzerine bir adet de gol atmışken neden aksiyon alınmadı? Mustafa zaten kötüydü. Atiba sakat değilse neden kadroda değil, sakatsa neden benchte? Onu kullanılmama tercihini merak ediyorum.
Son sözüm taraftara.. Evet hepimiz 1-1 olunca mala bağladık. Sus pus olduk; ama maçı uzatmak 1 gol kadar yakınken saçma sapan homurdanmalar, küfürler vs. hiç olmadı.
Hep savunduğum şey Olimpiyat taraftarının gerçek Beşiktaş taraftarı olmadığıdır. İnönü'de gs maçında 88. dk'da rakip 10 kişiyken kimse atlamazdı, atlayan da güzelce düzülürdü. Ben herkesin bu kadar sus pus olduğu maç hatırlamıyorum..

Şimdi fb ye yenildiğimiz anda bambaşka şeyler konuşulup- tartışılacak buna üzülüyorum..

Yorum Gönder

Ara