.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

21 Mart 2015 Cumartesi

STSL25 / Fenerbahçe-Beşiktaş



Tarih: 22 Mart 2015 Pazar, 20:00

Stadyum: Şükrü Saraçoğlu Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Fırat Aydınus

Sakatlığı Bulunan Oyuncular:  Alexander Milosevic, Jose Sosa(Belirsiz), İsmail Köybaşı , Daniel Opare ( Belirsiz) 

156 Yorum:

Geçen rüyama girdi bu maç 2-0 kazanıyorduk.

TTArena'da ki Arsenal maçının 4-1 biteceğini gördüğümden beri bu konuda kendime güveniyorum saçma bir biçimde.

Umarım istediğimiz biçimde biter. Yeter ki 1-0 öne geçtikten sonra YASLANMAYIN LAAAN !

can dedi ki...

Brugge macini kazansaydik bu maci alma ihtimalimiz yoktu bence. Simdi (kalecisiz oldugumuz da dusunulurse) cok dusuk de olsa bu ihtimal var ama Bilic'in standard kenar yonetiminin ustune cikmasi lazim.

BJK4EVER dedi ki...

Keske Brugge macini alsaydik da bu maci kaybetseydik. Moral-motivasyon acisindan hicbir sikinti olmazdi, hala yarisin icinde olurduk. Hatta buyuk ihtimalle arayi lig lideri ve Avrupa Ligi ceyrek finalisti ve Dnipro ile eslesmis takim olarak girerdik.

Brugge macinin actigi yara bence tarif edilemez. Oyle bir durumdayim ki, derbi zerre umrumda bile degil. Umarum oyuncular ve Bilic toparlanabilmistir, yoksa bir darbe de burada yeriz, darmadagan oluruz (bunun da tek sorumlusu Brugge maci ve o maci elleriyle teslim eden Tolga ve Bilic).

Onun disinda FB'nin bizden cok cok daha iyi bir takim olduguna ve orada yenilmez olduguna inanmiyorum. Ki Akhisar yendi, GS baya zorladi. O kadar abartmaya gerek yok.

Yoruq dedi ki...

İsmail Kartal korkarım hatalarından ders çıkardı. 2 haftadır çıkardığı Emre-Diego'lu orta saha ve formsuz Emenike'de ısrarı bizim için avantaj olurdu. Meireless-Alper-Webo hamlelerini yaparsa oyun muhtemelen bizim sahamıza yıkılır. Dembaba da son zamanlardaki pasif ve hareketsiz ileri uç adamı görünümünü sürdürürse kaleye gitmekte zorlanırız. Üçlü orta saha ile çıkıp boğuşmaktansa Cenk -Dembaba ile çıkıp fener orta sahasını by-pass ederek oynamak bana daha uygun geliyor. Ligin genel gidişatına bakınca bu maç için kazanma şansınız düşük bence .

Basar dedi ki...

Brugge'yi eleyememisiz, 2 maçta da bizi yenecek oyun kurgulamişlar hala rakipleri (Dnipro) aşağı görüyoruz. Taraftarın Liverpool'u rakip belleyip diğerlerini bizim klasmanımıza görmemesi tribündeki zehirlenmenin başlangıcıdır!

YSY dedi ki...

Açıkçası kendi düşüncem olarak liverpool u geçtikten sonra avrupayı önem sırasında daha üstlere koymuştum. O yüzden brugge maçı fener maçından daha önemliydi benim için. Hatta derbiyi izlemeyi bile düşünmüyordum (hatta yine izlemeyi düşünmüyorum) fakat brugge' e elenmek bu maça bakış açımı değiştirdi.

Bu dakikada yeneriz yeniliriz önemli olan şu; yenersek dünyanın en iyi topunu oynayan takım olmayıp feneri sonsuzluğa itmiş olmuyoruz, yenilirsekde en berbat takım değiliz herşey bitmiş olmuyor. Bu perspektifi koruyalım

turgay dedi ki...

ben kazanırsak bir rakibimizi saf dışı bırakacağımız bir maç olarak görüyorum. artık avrupa yok, tek hedef ve sakatların düzeldiği bir takımımız olacak. o yüzden herşeyi geride bırakıp sadece şampiyonluğa odaklanan bir takım olmalıyız. umarım bilic'te şapkadan tavşan çıkarma moduna girmez ve takımını aynı liverpool maçında olduğu gibi konsantre eder.

Umit dedi ki...

atiba oynayacak durumda. sosa için de öyle diyorlar ama iki büklüm olurum korkusuyla yine düzgün halde değilse tolgay oynasın. bu maçta da 4-4-2 de ısrar ederse kimse biliç hakkında yazacaklarımı eleştirmesin. fb yine psikolojik saldırı ortamını oluşturacak. brugge maçından sonra asabi olması muhtemel takımı biliç'in hazırlaması gerekli. kart sınırındakileri düşünerek bir sonraki maça bakıyoruz: başakşehir maçı. dikkat etmek lazım. ilaveten brugge maçından önce tahmin ettiğim gibi taraftarlar pedro'yu asmaya kesmeye başlamış. yanlış oyuncu tercihlerinin böyle artçı sarsıntıları da oluyor maalesef.

turkkant dedi ki...

Maç ne kadar uzun süre 0-0 giderse o kadar iyi. 1-0 öne geçince genelde bizim takımın futbolu dip yapıyor, 60'da 1-0 yapsak o maç bitmez. Fener ilk golü atarsa, genelde onlar bizi tersimize iyi reaksiyon gösteriyor. O nedenle kilit mesele maçın golün ne zaman geleceği...

Biz bir anda performansı top yapar mıyız? Sanmıyorum... Bizim açımızdan anlarda bireysel performanslar öne çıkar. Kaleci-savunmanın bireysel hata yapıp yapmayacağı... Ön dörtlünün gol pozisyonlarındaki beceriler gibi... Skoru sanki daha çok İsmail Kartal ve Fener'in performansı belirleyecek...

Sağ bek kritik, hele ki Alper Potuk oynarsa... Serdar-Opare oynayamazsa Necip geçecek demektir, bu eşleşme bize ciddi sıkıntı yaratır.

Beraberlik çok şey kazandırır. Galibiyet sürpriz olur, şampiyonluğun kapısını aralar. Yenilgi ise güveni, inancı azaltır, yine de ara olması iyi, arada en azından psikolojiyi toparlarız.

BJK4EVER dedi ki...

@Basar

Senin antrenorunun yetersizligi Brugge veya Dnipro'yu iyi takim yapmiyor. Oyuncu kalitesi, maliyet acisindan Besiktas onlarin fersah fersah onunde. Wolfsburg, Fiorentina, Napoli gibi takimlarin oldugu yerde elbette Brugge, Dnipro tercih edilir. Yine biraz normal bir kaleci+antrenor performansi ile rakip takimi cok rahat eleyebilirdik.

Rakip bence bizi yenecek mukemmel bir oyun kurgulamadi. Preud'homme sadece mantikli degisiklikleri zamaninda yapti, ama bizim antrenorumuz ekstra beceriksiz oldugu icin tepki gosteremedik.

Fenerbahce macinda Tolga oynamamali, Cenk hazir degilse Gunay oynasin daha iyi (hazirlik ve kupa maclarinda kotu goruntu cizmemisti). Yine stoperde Ersan-Franco ikilisine donmeliyiz, Necip idareten oynar, ama oranin adami degil iste. Orta sahada Atiba-Veli hazirsa her zaman oynar, bu mac icin onlerine formda Tolgay'i koymak mantikli.

Bizim icin bu mactan once olabilecek en guzel olay antrenmanda Necip, Mustafa ve Tolga'nin sakatlanmasi. Anca bu sekilde Bilic'in sacma sapan kararlar verip macin icine etmesi engellenir (cogu zaman taslar yerine oturdugunda oldugu gibi). Oyle bir duruma gelmisiz ki, antrenorumuzun dogru oyuncu tercihleri yapmasi icin oyuncularin sakatlanmasini bekliyoruz. Ibretlik resmen.

YSY dedi ki...

4-2-3-1 e dönecekse öndeki ikili veli-tolgay yada atiba-tolgay olabilir. Tolgay iyi oynadı son zamanlarda

Unknown dedi ki...

Biri ligde biri kupada şike yaptıkları için 2011 TFF Süper Kupa maçını oynayamayan iki kardeş takımın mücadelesinde Beşiktaş'ı TT Arenada yenecegimizi düşünürsek Fenerbahçe'nin yarıştan kopması hiç fena olmaz. Fenerbahce deplasmanlarda rezalet ama arkalarindaki hakem destegini düşünürsek sampiyonluk icin ciddi bir rakip.Besiktas biraz daha kolay ekarte edilebilecek bir takim her yönden.Bu yüzden beraberlik veya bjk galibiyeti işimize gelir.Bugün Kasımpasa maçında takıma hiç güvenmiyorum o ayrı konu

Flaming Buzz dedi ki...

http://haber1903.com/n-5448-nevzat-demirde-tolga-zengine-buyuk-destek.html

Arkadaş bu kadar eyyama gerek yok ya. Burada çok şey söylendi taraftar hakkında 2 farklı görüşünde kesinlikle çok haklı olduğu yönler var o yüzden oraya çok girmeyeceğim. Lakin öyle hareketlere ne gerek var? Yarın gidersin derbi öncesi takımına destek olursun tesislerde bi iki tolga tezahüratı bitti gitti. Yok özür dilemekmiş yok tesislere tek futbolcu için gitmekmiş. ANLAMIYORUM.

Olan olmuşken bırakın olduğu gibi kalsın. Surat asıp oynamazsa kendi bilir. Futbolcular taraftarın ciddiyetini anlasınlar biraz.

Son olarak çarşı hakkında bir iki kelam edeyim. Onlara da ne oldu anlamak güç. Hiçbir tezahürat artık planlı başlamıyor. Öyle durumlar oluyor ki gözüne ışık tutulmuş tavşan gibi kalıyor taraftar. Ben nispeten sesi gür çıkan bir adamım, ben tezahürat başlattım desem yeridir.

Yoruq dedi ki...

Beşiktaş taraftarı dendiği zaman akla gelen profil yıllar içinde Çarşı öncülüğünde oluşmuştur. Oyuna etki konusunda görüşler değişkenlik gösterebilir ama ben bunca yıldır az sayıda maç dışında başarısızlık kaynaklı bir tepki, protesto, bir oyuncuya öfkeyi boca etme gibi bir durum görmedim. Cefakar, vefakar taraftar algısı da zaten onun bir uzantısıdır. Sorun şu ki Olimpiyat İnönü'deki gibi tüm stada hakim olabilme fırsatı vermiyor. İnönü'de bireysel tepkiler kitleselleşme imkanı bulamazken Olimpiyat'taki tribünlerin mimari yapısı ile bunu yapmak imkansız. Mesela doğu tribün alt ile üst katı arasında herhangi bir koordinasyon sağlamak mümkün değil. Brugge maçına gitmedim ama tepkinin de alt tribün kaynaklı olduğunu düşünüyorum, bilenler aydınlatsın. Örneğin aynı tribün geçen yıl son Gençlerbirliği maçında Serdar'a benzer bir tepkiyi göstermişti uzun süre boyunca.

Özür dileme mevzusunda çok şaşılacak bir durum yok o yüzden. Oraya Çarşı kimliği ile giden grup zaten maç esnasında da protestoya dahil olmamıştır, hatta takımı maç sonunda yanlarına çağırıp destek vermişlerdir.

Esas tartışılması gereken yeni stadda tribün gruplarının nerede ve ne şekilde konumlanacağı, tribün kompozisyonunun ne şekilde olacağı.

Yoruq dedi ki...

Kasımpaşa'nın yaptığına hiç anlam veremedim .2-0 öndesin, hala topla tüfekle hücum etmenin, arkayı bu kadar boş bırakmanın ne anlama geldiğini anlamış değilim. Ya eğlencesine maça çıkmışlar ya da başka bir hesapları var kimse kusura bakmasın. Veysel soru işaretleri bıraktı kafada, öyle bir şey olduğunu düşünmüyorum ama ancak maç satan adam bu kadar rezil oynayabilir. Kenar yönetimi ayrı felaket, göz göre göre avantajımız heba oldu. Çok yazık. ..

cochise dedi ki...

@yoruq
maç satma yorumlarından nefret ederim ama bu akşam gerçekten kıllandım. 2-0'dan maç döner ama bu şekil olacak şey değil. Bu arada bu maç hem KAsımpaşa'nın hem GS'nin savunmasının ne kadar patlak olduğunu bir kez daha gösterdi. korkmayalım biz bunları arenada yeneriz..

Maç satmakla alakası yok abi , KAsımpaşa berbat bir takım , maçın buraya geleceği de çok belliydi. Ha Adem'in kafası direkten dönmeyip gol olsa belki GS panik olabilirdi ama oradan bile dönerdi bu maç .

Adamlar aynı kanattan 8 defa savunmanın arkasına sarktı , kahveci Şükrü abiyi koysan o kulübeye sağ kanada birşeyler yapardı . Bir de şu Gürcü stoper nedir abi Allah aşkına ? Ben böyle bir kazmalık abidesi adam hatırlamıyorum bu ligde ...

Umit dedi ki...

elbette maç satma vs olmadı. tekrar ediyorum ligimizde asla böyle abukluk olmamıştır. https://vine.co/v/OYrLne2w2ZV özetle beşiktaşlılar. biz işimize bakalım bırakalım kim onu bunu yapmış. başkasının maçı sonuçta. haksız mıyım?

Veysel ile Adem'in bireysel olarak satış yapmış olmasına şaşırmam fakat ben genel Kasımpaşa görüntüsünden bahsetmiştim . Yani takım halinde maç satma olarak bir durum görmedim ben .

xiyar dedi ki...

olum harbiden bi garipsiniz lan. kulüp tarihinde kaç defa çeyrek final kapısından dönmüşsün? liverpool'u kaç defa elemiş, totenham'ı ne zaman yenmişsin? ligde kaç sezonda son 10 haftaya şampiyonluk favorisi girmişsin? ne zaman takımın bir sezonda değerini en az üçe katlamış?

bunları ve daha başka şeyleri hep bu aptal dediğiniz biliç ve ekibi yaptı. üstelik takımın yarısından fazlası henüz 2 senedir buradayken. yaş ortalaması 25'in altındayken. kendi stadın yokken. futbol ortamın bombokken.

ayıp lan! BAŞARI'ymış. yemişim başarını. çok şeyi başardılar aslında, ama sen bunları anlayamayacak kadar körsün.

bu akşam yenilsek de canları sağolsun. biliyorum ki hemen hepsi kazanmak için elinden geleni yapmıştır.

yilmaz dedi ki...

@BJK4EVER abi en sonunda kendi oyuncumuzun sakatlanmasını da istemişsin ya, söyleyecek söz kalmadı artık.

Necip, Mustafa ve Tolga'ya bişey olmasın, fenerin aq.

cochise dedi ki...

@övünç
zaten 3 temmuz sonrası takım boyu şike gibi birşey kimse yapamaz. Çok abuk maç oldu ama. Varsa brşey sadece veyseldedir ya da hocada. Ama veysel kötü bir sağ bek olduğunu da biliyoruz tabi. Ben kenar yönetime takıldım açıkçası. 1) 2-0 önde takım böyle kontra yer mi? sadece gol değil mevzuu, cümbür cemaat saldırının anlamı ne?
2) Veysel 100 kere adam kaçırıyorsa bunun sorumluluğu Veysel değil kenarındır.

Neyse o maç orada kalsın. Bu gidişle GS'nin her maçı puan kaybı riski taşıyor. Korkmadan oynarsak yeneriz onları.

Şimdi gelelim bugüne;
derbilere ya aşırı konsatre oluyoruz ya da bu seferki gibi farkında bile değiliz. Neyse böylesi daha iyi.

Maçla İlgili;
1)Opare'nin olmaması can sıkıcı; hızına ihtiyacımız olacağı bir maçtı.
2)Gökhan'ı çok övdük ama son maçlarda biraz ekstra havalarda girdi gibi. Umarım ayakları yere basmıştır.
3)Olcay formsuz falan olsa da alternatifi yok Sosa ya da oğuzhan'lı kenar yapmayacaksak. Zaten takım oyunu açısından çok sorunu yok ama efektifliği bir hayli azaldı. Bir de müsait birileri varken uzaktan şut çekmesi sinirimi bozuyor. Diğerleri ekstra şut çeksin ama olcay kötü vuruyo.
4)Daha önce de bahsi geçti. Demba tükenmiş olsa da onu topla buluşturmama sorununu çözmek lazım. Demba boşsa topu verecen arkadaş.
5) Tolgay dengeli, soğukkanlı iyi topçu. Ama yaratıcılık eksik. AMC o oynayacaksa bayağı bi oyunu tutalım araya bir tane sıkıştıralım maçı olacak gibi. Avrupa'da iyi yapıyoruz bu işi ama Fenere GS'ye hele hakem performanslarını, mental güçsüzlüğümüzü düşünürsek işimiz biraz şansları iyi kullanmaya kalıyor. Özellikle de Töre bu maçtaki en önemli adamımız. İyi oynarsa ya caneri çıkartmayacak ya da onun arkasındaki boşlukları iyi kullanacak. Olcay gökhana dikkat etsin. Motta daha çok çıksın ileri.
6)ne yapıp edip 10 kişi kalmayalım. Beşiktaşlı olduğu bu kadr vurgulanan bir hıcayla işimiz zor. Mental olarak da zayıf bi adam. Fenerlilerin baskısından etkilenecek.
7)Gazamız mübarek olsun

cochise dedi ki...

(Mental olarak zayıf bir adam derken hakemi kastetmiştim; hoca demişim yanlış anlama olmasın)

BJK4EVER dedi ki...

@xiyar,

Ceyrek finalden bana ne arkadas. Bilic'in gecmistekilere nazaran bir artisi olmayacaksa niye Bilic'i sectik? O zaman Tayfur, Carvalhal, Samet Aybaba donsun, ayni hesap.
Tarihimizde ceyrek final yokmus. E birader tarihimizde de 10 yilda anca 2 kere sampiyon oluyoruz. O zaman Aybaba da basarisiz degildi, Aybaba kalsaydi o zaman.

Ceyrek finalden bana ne. Liverpool'a elenseydik bu kadar elestirilmezdi. Orta olan goruntu; bizden daha zayif bir rakibe net antrenor hatalariyla elenmemiz. Son 5-6 hafta resmen berbat futbol oynamamiz ve antrenorun hicbir katkisi olmamasi.

Oyuncularimiz kendini gelistirmeyince elestiriliyor, yenisi gelsin deniyor. Gayet dogal. Soz konusu Bilic olunca herkes yumusuyor. Mustafa Pektemek ve Ersan da gitmesin bence. Tarihimizde kac tane cok kaliteli stoper, forvetimiz oldu ki? Onlar kalsin 3. olalim, Avrupa'da C sinifi takimlara elenelim. Madem kafa yapisi bu, ayni hesap.

Bu takim degerini katladiysa Bilic kadar genel transfer politikasi ve kadro yapisinin da etkisi var. Genc ve potansiyelli oyuncular alirsan kendilerini gelistirir, degerlerini katlar. Aybaba doneminde de Olcay ve Oguzhan katladi degerlerini, ne yani? Aybaba da mi super antrenor o zaman. Benim Bilic'e bictigim rol bu takima kupa kazandiran winner hoca olmasiydi. Bunu yapabilecegine dair hicbir gosterge yok su ana kadar, cunku final maclarin neredeyse tamaminda net ezildi. Yenildi demiyorum, ezildi resmen.

Neye gore sampiyonlukta favoriysek. Derbiye cikiyoruz, 4 puan ondeyiz. Surada 25 yorum yazilmis, 1 kisi net bir bicimde iyi oynariz, kazaniriz dememis, diyememis. Hala favori mavori diye kendinizi kandiriyorsunuz. Herkes biliyor ki bu takim 10 kisi kalmis rakibine karsi devreyi onde kapatip 2. yari Balikesirspor'dan hallice oynayip maglubiyetten zorla kurtuldu. Biliyoruz ki bu sene 2 derbiye de onde ve net formda girmisken rezil bir oyunla ve net skorlarla yenildik. Gercekler bunlar. Yuzlesmek zor olsa da, gercekler bunlar. Bu tur final maclarda guven vermedikten sonra, kazanamadiktan sonra hikaye.

Umarim yanilirim, Bilic bugun dogrulari yapar, takim sahaya gereken konsantrasyonu, mucadeleyi yanistir ve kazaniriz. Son sozum bu.

Armagan dedi ki...

Baştan söyleyeyim bu maçı kaybedeceğiz, harika oynasak bile.
Akşama "takım berbattı." laflarını da okuyacağım, malum kuzu postu giymiş kurtlar yazacak. Ama bazı pozisyonlar o adrenalinle ve medyanın manipülasyonuyla es geçilecek.

https://vine.co/v/OOHBdMxaKap
www.izlesene.com/video/demba-ba-yerde-kaldi-besiktaslilar-penalti-bekledi/7878346
https://twitter.com/SporVine/status/551798190564179968
https://twitter.com/SporVine/status/551806776929431552

sonraki haftalarda ne cezalar gel(me)diğini az-çok biliyorsunuzdur.


4 ocakta yazmışım:
"...ben genel tsl olarak derbilere gelecek yıllarda yedeklerle çıkılması taraftarayım! böyle eyyamcı sistemi oluşturan, tepemize çıkaran insanları aşağılamak için harika bir yöntem.hem gelecek olası puan kazanç olur,hem gençler deneyimlenir."

uzatmaya gerek yok, çocuk kandırdıklarını düşündükleri tiyatro izlemeye karşı çıkıyorum (takım yense de bu fikrim değişmez). derbilerin sözde değerlerinin bir an önce dibe vurması dileğiyle ki o süper(!) türk futbolu olarak yerimizi bilelim ve oyuna odaklanalım.

Basar dedi ki...

Aynalarda gördüğümsün
Ağladığım güldüğümsün
Aynalarda gördüğümsün
Çözemezler kördüğümsün sen
Bir de bir kuş gökyüzünde
Bak ne diyor son sözünde
Yıkılma öyle
HAYDİ KALK AYAĞA
Yürü güneşe

Kazansa da kaybetse de fark etmez. Bu sezon hepsi çok emek verdiler. Ben takımıma inanıyorum!

Flaming Buzz dedi ki...

ntvsporu izliyorum, 11ler belli oldu. stoperler necip ersan. İlerde sosa sağda, tolgay 10 numara. Bayadır bu 11in denenmesini istiyordum ilerisi için. 442 ile beraber 4321 kadrom budur benim.

Bakalım tutacakmı, ama nolursa olsun biliç bişey deniyor ve sanki korkmuyor bu sefer.

Helal olsun.

Flaming Buzz dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
BJK4EVER dedi ki...

Bok gibi kadro yine vesselam. En onemlisi bence Franco ve Atiba'nin baslamasiydi. Bizim icin kritik nokta bu macta sogukkanli olmak. En sogukkanli oyuncularimiz da Franco ve Atiba. Bu 2 oyuncu oynasa hem takim sakin kalmayi becerir, hem de yanlarindaki Ersan ve Veli'nin performansi direkt artar.

Yine Gokhan Gonul'u en iyi savunacak adam Olcay'di. Rakip takimin bekleri bu kadar ustunken Sosa ve Tore ile baslamak anlamli degil. Hele Sosa sakatlik oncesi bu kadar berbat durumdayken sakatlik sonrasi ne durumda dusunmek bile istemiyorum. Keske geride Ersan-Franco, onlerinde Veli-Atiba-Tolgay, ileride bilindik 3'lu ile ciksaydik.

Necip gibi sakar bir oyuncuya karsi Emenike kolay pozisyona girer. Alper-Serdar eslesmesi de aleyhimizde gibi gorunuyor, hiz farkini Sosa da kapatamaz.

Bilic'in kafasinda sanirim tamamen pas yapip topa sahip olmak ve Gonul-Tore eslesmesinden ekmek cikartmak var.

Umarim Bilic hakli cikar ve kafasinda tasarladigini sahaya yansitiriz.

YSY dedi ki...

Tahmin ediyorum sosa kanat oynayabilir bu sefer.

Flaming Buzz dedi ki...

@BJK4EVER
çekincelerine katılmakla beraber senin dediğin sakin kalma durumunun bu kadroyla daha fazla olacağını düşünüyorum. Olcay savunmaya yardım etmesi tamam ama sakinlikte kesinlikle sosa. Orta sahada da daha önceki maçlardaki gibi sorumluluk alan bir tolgay kesinlikle iyi olacaktır. İlk derbisi ve kendini göstermek isteyecektir tabi tırsmazsa. Topla iyi oyanayan adamlar atiba dahil paslarla ileriye çıkmamıza yardımcı olacaktır zira dembabanın şişirme toplardaki hali malum.

Defans için ise kesinlikle katılmıyorum sana. Franco bu maçın adamı değil bu maç. Emenike siler süpürür francoyu. Ama necip ersan ikilisinin top çıkarışları sakarlıklarının olmaması lazım.

Benim bu kadrodan anladığım bunlar biliç böyle düşünmüştür yani.

Tutarmı orası muamma ama göreceğiz. Ben memnunum.

Flaming Buzz dedi ki...

Kısaca şunu ekleyeyim ben bizim klasik kadronun fener karşısında şansı olacağını sanmıyorum. Bundan önceki derbilerde biliç hiçbirşey denemedi hep kalsikleşmiş 11ini ve oyununu sahaya yansıttı, üstüne takım sürekli geriye çekildi.

Bu sefer en azından birşey deniyor. Hadi hayırlısı.

Allah utandurmasın.

BJK4EVER dedi ki...

FB macinda sagbekte Necip baslamisti ve oradan ekmek cikmisti rakibe. GS macinda da Atiba yoktu, yani en guclu yanimiz orta sahadaki ikilimiz bozulmustu. Klasik 11'li bir takimla derbiye cikamadik yani henuz. Bu macta o sansimiz vardi, Bilic tercih etmedi.
Franco belki agir bir oyuncu, orasi dogru, ama en azindan pozisyon bilgisi yuksek ve sakar bir oyuncu degil. Necip hem hizli hem cabuk bir oyuncu, ama ayni zamanda sakar ve heyecanli bir oyuncu da. Rakibi karsilayabilecegi bir pozisyonda dalip kirmizi kart alma veya cift saridan atilma olasiligi da gayet yuksek bir oyuncu, Brugge macindaki sakarliklarini gorduk iste. Tam stoperde sogukkanli, hata yapmiyor dedik ki eski bilindik Necip'e dondu.

Sanirim ilk etapta topa sahip olup pas yapmayi dusunecegiz, ancak rakibin 1 top kapip savunma arkasina Emenike'yi kacirmasi da cok cok muhtemel gozukuyor bu kadro yapimizla. Hele ki bizim defans dortlumuzu dusunursek.

Flaming Buzz dedi ki...

Tam evden çıkıyordum maç için yorumunu görünce tekrar yazayım dedim. Defans için yazdıklarına yüzde yüzde katılıyorum. Fenerin nerdeyse bütün maçlarını izledim. Eskişehir ve bir 2 maç hariç sürekli baskılı coşkulu rakibi ürküten doldurboşaltlarla ve ilerdeki adamların fiziki üstünlükleriye çok gol buldu adamlar. Bu maçta ben kesinlikle fizik güç isterim stoperden. sakarlık felan eyvallah yapacak bişe yok eldeki malzeme bu. bakarsın dediğinde olur ama ben bu riski alınabilir buluyorum.

Oyun bir yerde yine fenerin üstümüze çullandığı şekle dönecek orada franco olmaz.

İlerisi içinde tekrar ekleyeyim sırf oyun oralara çok fazla dönmesin diye biliç böyle bir tercih yaptı. ne kadar top ayağımızda olursa o kadar iyi fenere karşı. top onlarda olunca adamlar en az 4 oyuncu ile ceza sahası içerisindeler. biz ise top kapınca sosa tolgay gtöre hatta atiba ve hatta yapabilirse dembaba ile çok güzel pas istasyonları kurup adamları afallatabiliriz.

cochise dedi ki...

ilk maçta da emenike'den korkup franco'suz oynamış ve akılsız kalmıştık. Franco olmazsa olmaz değil ama önde veli oynuyorsa akıl azalıyor işte. atiba-tolgay oynasa franco'nun oynamaması sorun olmaz ama bu halden hoşlanmadım. (tabi o zaman da orta saha dinamizminin azalacağını kabul ediyorum)

Bu maçın kritik adamı Veli; geçen seneki FB maçı hariç bütün büyük maçlar bir gömlek büyük gelmişti. Çok kritik bir yerde oynuyor. Fiziksel mücadelesinden şüphemiz yok ama topları nasıl kullandığı çok önemli. Diğer kritik de Serdar; inşallah tam iyileşmiştir yoksa Alper-Caner çok üstülük kurar. Ona yardım getirilmeli.

Haydi bakalım alalım şu maçı; bir anda kara bulutlar tersine dönsün..

cochise dedi ki...

bu arada eğer tam olarak iyileştiyse Sosa-Olcay değişikliği benim için olumlu. Aklımızı artıracak. Ama son maçları gibi oynarsa yandık..

GeceGezgini dedi ki...

Anlam veremediğim şey Emenike tiyatrosunu niye izlemek zorundayız ? Hakem niye izliyor, niye başlatmıyor oyunu ?

GeceGezgini dedi ki...

Tolga yine Bilic in hamle hakkının içine etti.. Bulunmaz hint kumaşı arkadaş ya

Basar dedi ki...

Ulan Tolga sakatlansın diye dua edeceğinize maçı kazanalım diye etsenize! :)

GeceGezgini dedi ki...

Çok pasif ve korkak oynuyoruz bence. Çok da bişey yok bugünkü Fener'de ancak yeterince cesaretli oynamıyoruz. İleri gitmiyoruz, hep yan pas, şut çekmiyoruz... Gol atmak için yapılması gereken hiçbirşeyi yapmıyoruz.

Veli' ye ve Ersan'a top geldiğinde allah top kaybedecek miyiz diyoruz yine.

Bu arada %100 futbolda da diyor; Sahayı izinsiz terk etmekten sarı kart gösterilmesi gerekiyormuş Emenike' ye. Maç kural hatasına açık bence. Yönetimin yerinde olsam itirazo yaparım direk.

Basar dedi ki...

Bu maçı kazanmak için her türlü ortam var artık. 2 tribün kapalı, Gökhan ve Meireles sakatlandı. Tipik Türk taraftarı Emenike'yi bitirdi. Beraberlik oyununu bırakıp daha fazla hücumu düşünmeliyiz, ceza sahasında çoğalmalıyız. Yoksa aynı fener-gs maçı gibi biter maç

Umit dedi ki...

ilk yarı beşiktaş takım savunmasında orta alanı defansına yaklaştırmada sorun yaşamadı ama pas trafiğini istediği gibi hızlı ve isabetli de yapamadı. ilerideki sosa töre ve demba ba'nın orta üçlüye daha yakın oynaması gerekli. fb klasik futbolunu oynuyor. hakem vasat ama takdir haklarını fb lehine kullanıyor. emenike neden kart görmedi anlamadım. gol sevincinde formasını çıkaran bile kart görürken hem kafasına göre sahayı terk etti hem de formasını çıkardı. üstüne üstlük sahaya geri dönerken hakemden izin de istemedi. emre abartmayı da aştı artık. o pozisyonda kırmızı yiyebilecekken sarı bile almadı. görünen o ki ligimizde topun sahibi çocuk fb. bu yüzden istediğini yapıyor ve izin verdiği ölçüde oynanıyor.

BJK4EVER dedi ki...

Tolga ve Bilic'e bosuna o kadar laf soylenmiyormus demek ki. Rezil bir futbol oynadik ilk yari itibariyle ve Necip tercihi 1 gole malolacakti ki rakip kacirdi. Tolga desen; harbiden ne diyecegimi bilemiyorum. Oyle bir hale geldi ki, aglak suratini gorunce kusacagim geliyor. Sakatsan oynama kontratini getir defol git arkadas. Her mac insanlar mecbur mu senin o aglak, memnuniyetsiz surat ifadeni cekmeye? Yine 1 oyuncu degisikligi bu aglak herif yuzunden heba oldu iste. Bir de su uzuldugunu belli eden tripleri yok mu, deli oluyorum arkadas. Yarin kadro disi kalsin, ne bok yerse yesin de Besiktas'imin yakasindan dussun arkadas. Harbiden yetti yahu. Derbide 1 hamle sansi azimsanmayacak kadar onemli. Allah'tan karsi taraf karisik ve Bilic kadar kotu bir antrenor var....

cochise dedi ki...

çok komik şeyler oldu. Rezalet bir maç oluyor her şeyiyle. Rakip hocayla kavga etmenin normal olduğunu gördük. Sow tabanla serdarı biçti kart yok mu diyecem ismail kartal çılgınca itiraz ediyor. Ahmet Çakarvari "adam değilsin" diyesin geldi.

Mehmet Topuzun orayı işeleyemiyoruz inanamıyorum. Sosa rezalet. Oğuzhan böyle oynasa şu anda 5 kişi yazmıştı en az. Şunu diyeceğimi ummazdım ama olcay girse orayı daha iyi işleyecek.

Oyun tutmaya çalıştığımız her maçı kaybettik. Zira her an hata yapabilecek güzide oyuncularımız var. Kötü oynamasa da necip'in o kaptırdığı top gol olsa gitti bir çuval incir. Hayır ara ara güzel pas yapıp top tutuyoruz ama misal bir iki kere Veli'de patlıyor. Pas oyunu yapacak kadro yok bizde.

Haydi bakalım biraz daha akıl, cesaret ve enerji koyarsak 2. yarı işler değişebilir.

Basar dedi ki...

Bu arada Kadıköy'de "fuck off" demek serbest!

Mayor dedi ki...

Sahada surunen sosa'yi btek benmi goruyorum? Bilicin gozluge mi ihtiyaci var?

GeceGezgini dedi ki...

Sosa hızlı hücumu ne hale getirdin ya, o nasıl top kontrolü yakıştı mı hiç ya.......

GeceGezgini dedi ki...

Sosa yı 80'de çıkardı ya daha da birşey söylemiyorum. YAzık gerçekten Oğuzhan' a. Sakatlıktan dönen adamı bile challenge edemiyorsan sana yazık çocuk, diğer türlü Biliç e laflarım var.

GeceGezgini dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
mustafakamış dedi ki...

Maçı sanki son bölümde alacakmışız gibi hissediyorum.

GeceGezgini dedi ki...

Necip sıgırının yaptığı nedir peki abi ???

kapgan dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
theotheo dedi ki...

ya arkadaş yeter artık lan. 7 de 0 ne demek. herşeyin bir usulü var pendikspor oynasa kazanır lan 1 tane ayıp.

beşiktaş bu hale geldi. yazık günah.

Mayor dedi ki...

Karsında berbat futbol oynayan bır takım var. Emenike olayi, meireles sakatlanmis, gokhan gonul sakat. daha uygun bir sartta yakalayamazsin fenerbahce'yi.
hadi hakem hatalarini gectim, besiktas koca ilk yari olu top oynamis, necip'in stoperligi mechul ki elinde stoperin var.
Takim cok onemli bir donemecte, bu noktadan sonra besikta ya dusecek ya cikacak ve sen sanki pendiksporla oynuyormus gibi maci gayet rahat izliyorsun.
Bilic'in karnesi iyice zayifladi. lig sonuncusu takimi yenemiyorsun, buyukleri yenemiyorsun. Ismail kartal'in takimina iki macta da yeniliyorsun.
Galiba bilic icin dedikleri turnuva hocasi lafi dogru.
ligi goturemez bu adam.

kapgan dedi ki...

Bu kadar korkak oynatılmayı haketmiyoruz. çık adam gibi oynayıpta yenil eyvallahta bu şekilde olunca koyuyor açıkçası

GeceGezgini dedi ki...

Hayatımda etmediğim kadar küfür ettiren maç oldu benim için. Necip' e, Bilic' e, Sosa' ya, hakeme, Motta' ya, Demba Ba' ya yazıklar olsun diyorum bu maç nezdinde.. Bu nasıl bir maçtır allah aşkına, şu maç nasıl kaybedilir, nasıl kazanılmaz hatta. Nasıl bir sinmişlik, korkaklıktır bu. Nasıl bir hakem yönetimidir. Nasıl bir zeka noksanlığıdır ( lafım Necip' e). Nasıl bir sallamamazlıktır.. Ayıp resmen ayıp ayıp ayıp.

cochise dedi ki...

ilk yarı tamam rezalettik
ya 2. yarı maç avucuna gelmiş kaç tane pozisyon bulmuşsun, adamaların gol atma ihtimali yok gibi birşey topu tutuyorlar ama anca rastgele orta ya da şut. en 3 tane %100 onun dışında kaç tane final pası yapamam yüzünden giden pozisyon sonr mal ötesi mal bir gol ye. Ulan Necip gaza geldin çıktın ileri tamam çık ama olmadıysa orada bir faul yapılır ya bu kadar mı akıl yok. Çok koyuyor şu maçı kaybetmek ya. Hatta inanamıyorum.

Biliç bak oğuzhan'ı 10 dakika oynatttın Sosa'nın tüm maç yaptığı şeylerin 5 katı olumlu iş yaptı. Yahu Sosa dökülüyor. bari 70'te çıkar.

Şu maçı kaybetmiş olamayız, hala inanamıyorum, hala. Bu kadar tırt bir takıma karşı. Ya ilk yarı gol yesek ve çeviremesek anlarım ama şuradan maç nasıl verilir.

İşler yolunda gitse yarı şampiyon diyecektik önce kasımpaşa abukluğu sonra bu maç; bambaşka birşey oldu.
Şu tırt iki takımın arkasında kalamayız bu yıl

Flaming Buzz dedi ki...

Valla üstte birkaç yorum okudum genel intiba kötü heralde. Muhtemelen ben futboldan anlamıyorum. Sadece şunu söylüyorum.

CANINIZ SAĞOLSUN.

90+'da mevkisini birakip gol atmaya depara kalkan bir stoperin varsa yenilgiyi hak edersin.

Karabukspor macinda yapilmayacak hareketi Fenerbahce deplasmaninda yapti Necip, hakikaten bravo.

3. kaleci gol yiyince agliyor mesela. Niye yahu?

Yok bu takim mental olarak hicbir seye hazir degil, GS'ye de yeniliriz, FB ya da GS kendi ayaklarina sikarsa da hasbelkader ilk 2'de yerimizi buluruz.

Yazik vallaha yazik ya. Mac boyu pozisyon buldugun kadar pozisyon vermissin, al 1 puanini, koru liderligini bak keyfine iste.

Bilic "turnuva" hocasi olsa bu maci 0-0'a baglardi. O da degil. Burada yapilacak elestirinin niteligi baska olmali, ama o ne, hicbir fikrim yok.

cochise dedi ki...

gol atmaya mecali dermanı olmayan adamlardan gol yedik ya. Vallaha bravo. Ulan Demba onu atacan diye sana o para veriliyor yapma gözünü sevem. Ulan Olcay 7 metre etrafında kimse yok lan az sakin ol lan.

theotheo dedi ki...

7 de 0 ak. ulan ben de olucam arkadaş beşiktaşın teknik direktörü bak allah belamı versin bi maçtan puan alırım lan. ayıp arkadaş. aziz yıldırım gelip yönetse bir maç bırakır lan. ayıp be ayıp. aldığınız parayı bağışlayın lan.

Umit dedi ki...

maçın özeti atamayana atarlar. kadıköy deplasmanında 3 tane yüzde 100’lük pozisyonu saçma sapan işlerle heba edersen böyle komik bir golü de yersin. ya da kısaca demba ba ve sow arasındaki fark da diyebiliriz. biliç oyunu okuyamıyor. illa 60’da oyuncu değiştirme hastalığı vardı. bu maçta onu bile yapmayıp sahada dökülen sosa yerine olcay’ı erkenden oyuna almadı. tolgay sakatlanmasa yine oyuncu değiştirmeyecekti sanırım. biliç oyuncuları yönetemiyor. hala bilmem kaç pozisyonda töre bomboş arkadaşları varken rakibin içine giriyorsa ve veli topla dikine gitmiyorsa oyuncularına bir şey katmıyor demektir. biliç rakibi süzemiyor. fb dökülüyor ama buna rağmen orta alanı yine de onlara teslim ediyor. haydi bunu yaptın. neden yeterince kanat bindirmesi yaptırmıyorsun. ilk yarıdaki emenike ve emre saçmalıklarının üstüne hakem art niyetini ikinci yarı iyice belli etti. beşiktaşlı oyunculara kalk deme manyağı oldu resmen. fb tarafında verilebilecek en az 4 kartlık hareket varken es geçti tuttu beşiktaşlı oyunculara 2 komik kart gösterdi. lig için de geçmiş olsun.

theotheo dedi ki...

sergen gelmeli arkadaş. yoksa beşiktaş düşecek. yeni stad yeni hoca bu kadar basit. bu iş yürümüyor.

cochise dedi ki...

abim run necip run diye mesaj atmış. bu kadar cuk diye oturur anca.
Ah ulan ah.
Berabere bitse bile bambaşka şeyler konuşuyorduk...

Barreto dedi ki...

@semioticus (shelbyl)

Biliç turnuva hocası olabilir belki, fakat kesinlikle lig/kulüp hocası değil, en azından şimdilik...

10 yıldır Anadolu kulübüyüz, aynen devam ediyoruz. Şu Fener i yenemiyorsan 4.lükten yukarısı fazla.

Neyse stadımız yok, hakemler aleyhimize, kadro kalitemiz yetersiz vs vs. 3 sene daha Biliç in arkasında durursak bu iş olacak gibi.

Selim dedi ki...

Yazık ya bu feneri de yenemezsek şampiyon olmayalım zaten. Bilic sınıfta kaldı Yine.

Çok net Webo-Ba değişikliği yapılsa bu maçı temiz 2-0 alırdık biz.

Ben artık bu adamın ne yapmaya çalıştığını hiç anlamıyorum , mentalini filan geçtim ama bu kadar statik oynayarak nasıl gol atabilirsin ki ? Dakika 88 Olcay sağ kanattan indirdi ön direğe çok güzel bıraktı bizi Demba bekliyor penaltı noktasında ayağına istiyor. Tamamen Hugo Almeida'ya bağladı yahu .

Necip'in stoper kariyeride burada bitmiş oldu sanırım ...

glorfindel dedi ki...

Eğer hücum oyuncuları pozisyonları bu kadar cömert harcamasaydı burda Bilic falan konuşulmazdı o kesin. Demba Ba sezonun en kritik maçında en kritik anda yüzde yüzlük pozisyonu atamıyorsa kimse kusura bakmasın yanlış santrafor almışız demektir. Olcay bildiğimiz Olcay, onun maç içinde 80 pozisyona girip birini atabilmesine zaten alışığız ama Demba Ba nın böyle bir fırsatı kaçırmaması lazımdı.

Bu takım bu maçı bu şartlarda kazanamadıysa hiç derbi kazanamaz o kesin.

theotheo dedi ki...

sosa büyük on numaraydı ya öyle diyodunuz paralar gitti gene.

arkadaşlar geçin bu işleri artık. bu takımda kalitenin yükselmesi lazım. oğuzhanla tolgayla falan olacak iş değil bunlar.

en az 3.4 kaliteli adam gelmesi lazım. götü boktan brugge a bile elenişyoruz ak.

Demba Ba 10 gunluk sakatlik gecirsin de Cenk Tosun baslasin haftaya. Baska turlu kendisine dair bir hamle yapilacagi yok.

Gene Sosa'ya doktor "ameliyat olman lazim" falan desin mesela. Sezonu kapatirsa da kapatir, zaten kapatmis halde.

Tolga'ya dair bir sey demeyecegim.

Bugun sahada oynanan oyunu dogrulayacak tek sey alinacak puandi. Onu almaya da cok yaklasmistik.

Ya vallaha yazik ya, yok su takima onu tribunden/tepeden izleyecek, Bilic'i telefonla arayip gozlemlerini aktaracak bir yardimci lazim, adam goremiyor yani yapacak bir sey yok.

delgado dedi ki...

Golden sonra aynısını düşündüm. Ba yerine Webo olsaydı bırak 2-0'ı 4 tane sallamıştık bu Fener'e.

Oğuzhan çok iyi oynadı ayrıca. Kendisini sürekli eleştiririm ama o girdikten itibaren takımın gol atma şansı 2-3 kat arttı. Gayet de güzel hareketler yaptı girer girmez. Ama Demba Ba maçı SATTI, ötesi yok.

Flaming Buzz dedi ki...

Yahu arkadaş maça değil buradaki yorumlara daha fazla sinirleniyorum. Nede bahsediyorsunuz hangi maçtan?

Hem vallahi hem billahi şu maç 0-0 bitse bu yorumların çoğu hatta hepsi troller hariç kesinlikle olmayacaktı.

Bi sakin olun ya adamlar derbi oynuyor 4 puan fark var. Bırakın bildikleri gibi oynasınlar.

Heleki korkak diyenler varya yok abi yok. Kesinkez ben farklı maç izledim.

YSY dedi ki...

Bazıları hortlamış yine :)

Geçmiş olsun beyler o kadar çöpe atılacak bir durum yok. Ayrıca ben özeti gördümde o kadar korkak oynadığımızı düşünmüyorum. Tamam fenerin pozisyonu varda bizde turşu gibiydik. Korkak olsak böyle bir kadro ile çıkmazsın.

Ba-webo olayına katılıyorum. Arkadaş bir tane top tutamamış ileride.

GeceGezgini dedi ki...

Eskiden en azından Biliç için şunu diyorduk; "kazanan takımı bozmayı sevmiyor". Ok , güzel. Abi artık patır patır kaybediyor takım, değiştir artık birşeyler lütfen..

can dedi ki...

Sukru Saracoglu'nda bir mac sana ancak bu kadar sunulur! Fener'in iki tribunu kapali, forveti maci terkedip gidiyor, orta sahasi sakatlaniyor, oyuncu degisiklik hakki macin ortasinda bitiyor, ve de berbat oynuyor. Sen ne yapiyorsun karsiliginda? Koca bir hic! Teknik direktorun sakatlik olmasa oyuncu degistirmeyecek, goz gore gore gelen gole onlem alamayacak kadar maca mudahale etmekten yoksun.

cochise dedi ki...

@Flaming Buzz
Türkiye'de topu rakibe vermek otomatik korkaklık ve kötü oyun kabul ediliyor. Ne yazık ki futbol algısı böyle. Oysa 2. yarı bu taktik net işledi. Fener topuyla eğlendi durdu; bi mallık yapmasak gol atmaları imkansızdı. Bizse kaçan gollerden çok daha fazla final pası hatası nedeniyle pozisyon olamayan tehlike yarattık. İlk yarıdaki oyun korkatı ama 2. yarı net bir şekilde iyi bir taktik vardı. Sosa/oğuzhan değişikliği daha erken olsaydı daha fazla pozisyon bulurduk. Ama yine kaybedebilirdik o ayrı.

Benim maca 1 puan mentalitesiyle cikilmasina hicbir itirazim yok. Hatta 0-0 bitse gayet de mutlu olurdum.

Bilic'in oyuncu tercihleri artik sikmaya basladi. Yani Sosa'yi 10. sakat sakat oynatisin bu, ya adamdan olmuyor iste daha neyi zorluyorsun? GS Melo gibi olmazsa olmazi kesip yerine alternatif yaratti oyle ya da boyle, biz bunu niye yapamiyoruz?

Ha keza Tolga'nin eksimis surati. Abi bu kac oldu ya? Ya sen sakatsan sakatsin, degilsen degilsin. Nasil bir nanemollalik bu?

Ya bir oyuncu sahada 2 olumlu, 8 olumsuz is yapar, derbi maci olmasinin hatirina dersin ki "dur sapkadan tavsan cikarir belki". Sosa-Oguzhan degisikliginin dakikasi 80. Breh yahu.

yilmaz dedi ki...

taraftarın kanı bitlendi yine kelle istiyor. Bu kadar ağır hakaretlerin edileceği bir takım değiliz biz.

Bu kafayla çok beklersiniz dortmund modelini, ajax modelini.

Ben de yoruldum artık hocayı savunmaktan. Bu kadar kişinin bir bildiği olmalı.

cochise dedi ki...

Sosa fıtık olur olmaz ameliyat olsa herhalde herkes kazançlı çıkardı...

Flaming Buzz dedi ki...

Kadro hakkında yorum yapanları anlamak mümkün değil kendi adıma. Maçta sürekli yapamasalarda biliçin istediği şekilde gelişen çok şey oldu.

Eğer ayağa bu kadar oynamasaydık kesinlikle bu maçta fark yerdik zaten stoperler belli.

İkincisi stoperler necipin ilk yarıdaki hatası hariç ben hatalarını görmedim. Ersan enteresan şekilde çok iyi oynadı hava toplarının çoğunu aldı, yerden müdahaleleri sağlamdı keza necipte öyle. Eldeki malzeme bu daha fazla bişe beklemeyezsin.

Az biraz insaflı olmak lazım.

Yemin ediyorum için cız etti en az burdakiler kadar ama insafı elden bırakmayın yav.

@Flaming Buzz

Yahu golu Necip'in fantazi arayisi yuzunden yedik, daha ne hata yapacak? :)

theotheo dedi ki...

ya 7 maçta 1 puan alınmazmı arkadaş. bana bunu biri açıklasın. ben kafayı yicem yoksa.

GeceGezgini dedi ki...

Şunu karıştırıyoruz maalesef. Necip' in ilk yarıdaki hatası dışında hatası olmadığını ve Ersan' ın gayet hatasız oynadığını nasıl söyüyorsak Necip' in gol pozisyonundaki hatasını da söyleyebilmeliyiz. Bunda yanlış birşey yok.

Sığırca bir hata mı, evet sığırac bir hata. Kesza Oğuzhan-Sosa mevzusu da çok ktirik, Tolga' nın sakat sakat oynama aşkı da.

Flaming Buzz dedi ki...

@shelbyl

Yav reis eyvallahta, kusura bakmayın o pozisyon gol olsa bu yorumu yapmazdın. Hep büyük takımlarda örnek verilir pepe ramos vsvs adamlar çıksın etsin atsın felan diye demeyen bir adam yoktur.

Ersanın iyi olduğu zamanlar adam alır bir iki çalım atar destek verirdi ileriye. Bırak kopsun gitsin ya.

Tamam hata mı hata ama bana bi Allahın kulu diyemez"abi ben o pozisyonda heycanlanmadım, necip koşma bırak geriye ver topu, nereye koşuyon lan se sanki gol atacakʺ

Demediniz. Gol olduktan sonrada demeyin.

YSY dedi ki...

Necip abi necip ya. Eleman basmış gitmiş. Ne çektik bu tarz adamlardan yıllardır. Bitmedi tukenmedi bi. Bilic de ne yapsın abi. Hadi değiştirdin sosa'yı al işte verdi maçı necip. Beklemediğin yerden gol yiyorsun. Gerçi maçın başında zorladı yani işin içine sıçmak için ama emenike beceremedi.

Flaming Buzz dedi ki...

Yahu şunuda söyleyeyim yemin ediyorum necipi beğenmem en iyi olduğu zamanlarda bile beğenmedim çünkü adam akıllı topçu değil. 100bin tane pozisyon sayarım hava topuna çevre kontrolü yapmadan çıkıp atak yedirten kendi arkaşını hatta kendini sakatlayan.

Sırf akıllı olmadığı için beğenmem yoksa herifte fizik var diripling var vallahi çalımda var ki bu maçta bile gördük.

Benim şu maçta tek kızdığım adam tolgadır biraz ilk yarıdaki veli, yoksa fenerin stadında oynuyorsun yenilirsin daha doğalı yok.

Artık taraftar da kabullenmiş bizim durumu. Eskiden Feneri yenemesek millet ana avrat düz giderdi, şimdi büyütülecek bir şey yok diyor. Ulan 2 senedir derbi kazanamıyoruz başlarım kadrosuna da stadına da. Biz en kötü sezonlarımızda yine feneri yenerdik.

czeslaw dedi ki...

7 maçta 2 puan aldı. Yetmez ama evet.

Günay'ın antreman performansı nedir bilmiyorum, ağlaması veya maç sonu röportajını göz ardı ederek söylüyorum ki denenmeye değer biri bence. En azından sezon tamamlanana kadar eldivenler onda kalabilir. Maç kazandıran kalecimiz zaten yok, üzerine kaybettiriyorlar. Hiç değilse aut kullanabilen bi' kalecimiz olur.

''cochise''in de dediği gibi Sosa'nın hala ameliyat olmaması can sıkıcı. Bu şekilde sezonu tamamlamasının hiç bir espirisi yok. Daha çok Ozzie'nin önünü kapıyor.

Maalesef Fener'i böyle yakalamışken uçuruma doğru yuvarlayamamak çok kötü oldu ve sanırım bir daha da böyle yakalanmazlar. Açıkçası ne yalan söyliyeyim dünkü GS maçını ve bugün galibiyeti ya da en azından 1 puanı elimizin tersiyle itişimizden sonra umudum kırıldı.

@Flaming Buzz

Inanmak istemedigin icin inanmayacaksin ama Necip'in o hareketini gorunce heyecanlanmadim, bilakis "ulan bu bizim basimiza patlar" diye dusundum.

Bu blogda senelerdir yaziyorum. Benim icin disiplin + sistem >>> geri kalan tum ogeler.

Ben 90+'da macera arayan stoper istemiyorum. Onunla heyecanlanan varsa da buyursun heyecanlansin tabii ki, ama o ben degilim.

Mayor dedi ki...

Bu maci kacirdigimiz gollerin birini atip kazansak dahi hicbirimiz kotu oynayip kazandigimizi inkar etmezdik. Sadece halinin altina supururduk bazi seyleri.

Besiktas en son Kayseri disindaki puan aldigi son maclari Sivas, Balikesir, Bursa, Rize, M.I.Y hepsinde kisir bir oyun sergileyerek, ya şans, ya bireysel çıkış la kazandı.
O zaman formsuz futbolculara daha çok, Bılıc'e daha az eleştiri getirdik sakatlıklardan dolayı kadro sıkıntısı vs oldugundan. Ama o bahane de kalmadı ve önceki maçlardaki hatalar artık suyüzüne çıktı.

Ben de Bilic gitse kim gelecek ki diye düşünüyorum, ama elbet birisi bulunur, sonuçta Biliçc'i beğenenlerdenseniz onu da bu yönetim getirdi değil mi? Belki daha iyisini de getirir...

Hocam Dortmund modeli için önce doğru adamı bulmak lazım . Üzerinde tartışma olan bir isimle olmaz bu iş . Nitekim Biliç bu iş için 1. tercih değildi. Bunu hepimiz biliyoruz.

Ben sahada geleceğe gidecek güçlü bir oyun olmadığı için itiraz ediyorum zaten .

Biliç şahane bir karakter , adam gibi adam , kulübün değerleriyle örtüşüyor , futbola kafa yoruyor ama bunlar yeterli değil güzel kardeşim.

Hani oynarsın yapamassın eyvallah derim. Schuster ligi sallamamaya başlamadan önce ortaya konan plan gibi , Samet'in ortaya bir fikir atıp üzerine hiç bir şey katamadan , takımı tek başına sabote etmeden öncesi gibi . Onlar güçlü oyunlardı. İlerletilebilecek yapılardı. Bu oyun ilerlemez. Bu yapıyla öteye gidilmez.

Beşiktaş'ın yerleşimi sorunlu , hücuma çıkış fikri sorunlu.Topsuz oyunda tamamiyle ofsayt bir takımız. Koskoca takımda bir tane boş koşu atan adam yok. O koşuyu yapıp topu alamayan adam direkt küsüyor bir daha koşu moşu yapmıyor , bu takımda herkes topu ayağına istiyor. Bekler 20 metre rakip yarı sahaya geçtimi içerideki tek adama orta kesiyor , çizgiye iniyorsun rakip 6 kişi ceza sahasında bizden 2 adam ya oluyor ya olmuyor. Nasıl gol atacak abi bu takım ?

Neyse çok tepem atıyor bu konuda ama şimdilik Biliç'in tavşan çıkarmasına , Gökhan'ın canı isterse pas vermesine bağlı bir hücum hattından medet ummaya devam.

Flaming Buzz dedi ki...

Valla mutlaka çoğu kişi küfür ediyor bana farkındayım. Kendi adıma şunu söyleyeyim hiçbir şeyi kabullendiğim yok. Ama bu insafsızlık yapma hakkı vermez. Şu maçta milletin yaptığı kadar giydirilecek birşey yok.

Hani çok uzatmayayımda en boktan maçta bile zulumpiyata giden bir adamım.

o nedenle sizin ne kadar içiniz yandıysa benimde içim bir o kadar yandı. daha fazlası demem hadsizlik olur. dolayısıyla bi sik kabullendiğim yok arkadaş, hiçbir beşiktaşlı kabul etmez.

Flaming Buzz dedi ki...

@shelbyl tanıyorum dostum seni, her yazını çok fazla yorum yapmasamda bende çok eskiyim forumda

Burada necipi savunduğum yok hata olduğunu bende kabul ediyorum kesinlikle hata ama necip kadar atibanında hatası serdarında hatası. Telafi edilmeyecek birşey değildi.

Yeminle necipi savunacağım aklıma gelmezdi, hakkaten hiç ama hiç beğenmem admı.

BJK4EVER dedi ki...

Artik bazi seyleri yazacak derman kalmadi bende. Bilic gitse yerine kariyerinde kupa olan, tecrubeli bir hoca rahat bulursun. Dunyadaki antrenorler Mourinho, Ancelotti, Sergen Yalcin, Riza Calimbay'dan ibaret degil.
Hayir, Bilic gidince Mourinho gelmeyecek, Sergen'i de istemiyorum. Ama kariyeri basarilarla dolu, tecrubeli, kaliteli bir hoca getirmek o kadar zor degil. Preud'homme bize hocalik dersi verdi 2 macta, bu kadar basit. Ki Mancini, Prandelli gibi hocalara da sicak bakmiyorum. Top seviyedeki takimlari calistirmis hocalar yerine B class takimlari calistirip seviye atlatmis ve basari kazanmis hoca gelebilir.

Onun disinda bu mac hakkinda konusmaya gerek yok. Bu mactan evvel 3 tercihi elestiriliyordu'Tolga, Necip ve Sosa. Tolga yine sakatlanip 1 oyuncu degisikligi hakkimizi gasp etti. Necip yine 2 tane pozisyonda Fener'e tepside imkan sundu, 1'i kacti digeri macin gitmesine sebep oldu. Sosa da sahada dolanip durdu, ne defansif ne ofansif hicbir katkisi olmadi.

Oyuncu degisiklikleri yine berbatti ilk degisiklik haric. Ki Bilic Gunay'a guvenmeyip kaleye Olcay'i gecirse ona da sasirmazdim, o seviyeye geldim. Bu mac tam anlamiyla Kerim ve Cenk'in maciydi. Rakip bu kadar bos alan birakmisken savunma arkasina sarkacak oyunculari tercih etmedi, sacma sapan sekilde Oguzhan ve Olcay'i aldi.

Karsimizda rezil durumda bir FB vardi; mactan evvel onlari ustun kilacak 3 ana unsur vardi. Caner, Gokhan ve saha avantaji. Gokhan mactan evvel yok oldu, seyirci Emenike olayindan sonra saf disi kaldi (yillardir bu kadar kotu bir FB seyircisi hatirlamiyorum), yetmedi mac icerisinde adamlar sakatliktan 2 zorunlu degisiklik yapti. Dusun ki rakip antrenor 1 tane kendi istegiyle oyuna mudahalede bulunamiyor, tum degisiklikleri zorunluluktan yapiyor, ama sen su Ismail Kartal'i bile outcoach edemiyorsun.

Bu maca geride Franco, solda Olcay ile baslayip ikinci yarida Frei, Cenk, Sosa/Oguzhan degisiklikleri yapsak cok net yenerdik bu sacma haldeki Fener'i. Daha birkac hafta evvel Akhisar Vaz Te hamlesiyle yendi iste, ama senin antrenorun bunu dusunebilecek capta degil. Kimse Olcay'in, Ba'nin pozisyonundan vs bahsetmesin. Bu kadar rezil halde FB'ye karsi 2 tane pozisyon yakaladik hepi topu anca iste adamlari 5'lemek varken. Acaba Fener'in yasadiklarini biz yasasaydik bu mac ne olurdu dusunun bakalim. 0-3'ten az olmazdi mac, ki Emenike o pozisyonu atsa bu mac da 3'ten asagi olmazdi.

Sampiyon olma sansimiz hala devam ediyor, ama bazi seyler olmasi lazim.
1 Tolga sakatlanip sezonu kapatacak.
2 Necip sakatlanip sezonu kapatacak.
3 Sosa fiziksel olarak duzelmeyecekse sakatlanip sezonu kapatacak.
4 Olcay form durumu duzelene kadar sakatlanacak.

Eger bu oyuncular sakatlanirsa Bilic'in yanlis tercih yapma sansi kalmiyor ve dogru kadro cikiyor. Bu sekilde kazaniriz, daha once oldugu gibi. Yoksa yine Bilic abuk subuk tercihleriyle yine 3. yapacak takimi. Gorunun bu arkadaslar, kusura bakmayin.

Barreto dedi ki...

BJK A.Ş. nin büyük hissedarı Amerikalılar olsaydı, mesela aynı zamanda NFL de takımı olan bir şirket, emin olun takımın başına Biliç'i getirmezdi. Neden? Çünkü CV sinde Lokomotif fiyaskosu var. Biz alaturka bir kumar oynadık, Ö.Özen in kumarıydı bu. Tutacakmış gibi gözükmüyor. Şampiyon olmamış adamı Beşiktaş a hoca yapmayacaksın.

cochise dedi ki...

yalnız şu "ismail Hoca mecburi olarak değişiklikler yaptı yoksa.." yorumları dönüyor. Açıkçası bu değişikliklerin hepsine adamın lehine oldu. Seyirci ıslıklamasa Emenike kazması maçı tamamlardı Webo da oyuna giremezdi. Komik ama açıkçası lehlerine oldu.

YSY dedi ki...

@BJK4EVER

Hocam o dediğin hocalardan bana örnek verebilirmisin? Klop falan mı ? Ve bu hoca şartları malum olan besiktasin başına gelmeye evet diyecek. Ve gelen hocaya da ben sana söyleyeyim söylenecek söz şu "aa biz necip ersanla vs ile yeni anlaşma yaptık bu adamları gönderemeyiz sen bunları şartlar dahilinde kullan" Sonrasını yazmayayım sen devam et.

GeceGezgini dedi ki...

Demba Ba' daki sıkıntının sebebi milli takım olayları mı acaba . Afrika uluslar kupası için çok gaz oynadı ve alınmayınca söndü galiba. Yoksa anlam veremiyorum bu hantallığı. İlk geldiğinde tay gibi adam değil miydi, sürekli araya kaçıyor ve uzayıp gidiyordu herif. Kafa topu da indiriyordu kütür kütür. Ben mi yanlış hatırlıyorum yoksa ? Şu an Ailton gibi resmen Almeida da değil. Ailton da buldu mu atıyordu gerçi :) Veysel Cihan gibi o zaman.

cochise dedi ki...

Gelecek sene stad da biterse kariyerli hoca bulunabilir ama geçen sene başını falan hatırlayalım arkadaşlar. Avrupya gidemeyen, mali geleceği tamamen belirsiz bir karadeliğin içindeydik. O dönem ve busene başı için Biliç doğru tercihlerdi. Ha mali imkanlar düzeldi, stad da var seneye olabilir. Ama emin olun futbol aklı fukarası memlekette Biliç giderse yerine gelmesi için goygoy yapılacak ismi biliyoruz. "doğuştan fenerli" bir eski topçumuz..

GeceGezgini dedi ki...

"Afrika uluslar kupası için çok gaz oynadı ve alınmayınca" dan kastım kadroya alınmayınca küstü mü acaba futbola.

cochise dedi ki...

@gecegezgini
10 sene falan önce CM oynarken exhausted olurdu oyuncular. Demba da o hesap tamamen bitik. neyse ara falan geldi. belki toparlar. Webo gibi yedeğin olsa sorun olmazdı ama işte yedeklere de güvenemiyorsun..

BJK4EVER dedi ki...

Co Adriaanse, Huub Stevens, Vitor Pereira, Quique Sanchez Flores, Steve McLaren aklima gelen ornekler.

Su anda takimlari baslarinda koparilmayacak durumda olmasalar Jorge Jesus, Marcelo Bielsa, Michael Preud'homme, Roberto Martinez gibi antrenorleri de soylerdim.

GeceGezgini dedi ki...

@cochise ; sürekli kondisyon %75'le maça başlıyor o zaman. Aradan sonra yorgunluk bahanemiz de kalmıyor, sürekli dinleneceğiz. Son 9 haftadan umutluyum açıkçası ama bu maç nezdinde çok kızgınım hala.

BJK4EVER dedi ki...

@cochise,

Iyi antrenor bulmak icin illa cok kariyerlisini, pahalisini bulmaya da gerek yok. Lucescu geldi neler yapti iste. Kac paraya antrenorluk yapti? Onceki kariyerinde ne basarisi vardi? Italya donemi fiyasko resmen.

Ya hic adam bulamiyorsan Gerets'i getir arkadas. Oyle bir hava yaratiliyor ki, sanki ya dunyaca unlu bir hoca gelecek ya da Besiktas'in cocugu kontenjanindan tecrube ve taktik bilgisi 0 bir adam getirilecek. Hayir abi, ikisi de degil iste.

cochise dedi ki...

@BJK4EVER
Seneye olabilir ama geçen sene bu tarz adamların gelebileceğini düşünmüyorum. Başarmış adam neden gelsin karadelik gibi ortama. Zaten en 3. olursak ve diğer derbiyi de kaybedersek Biliç'in işi zor. Amma velakin öyle bir durumda ben yukarıda bahsetiğim şahsın Beşiktaşa getirilmek için oluşacak ortamı şimdiden görüyorum. Kimisi goygoya şimdiden başladı.

GeceGezgini dedi ki...

@cochise: doğuştan fenerli olan bjk efsanesi kim ya ? Sergen fenerli miymiş ?:)

cochise dedi ki...

Fenere gittiğinde ya çocukluktan ya da doğuştan Fenerliyim; ev yakın olduğu için Beşiktaşta başladım gibisinden birşeyler söylemişti. O ara modaydı zaten gidilen takım "doğuştan tutuluyordu". Hatta Kemal Derviş Türkiye'ye gelip İsmail Cem'lerin hareketine göz kırpıp sonra CHP'ye geçtiğinde ben aslında aileden CHP'liyim demişti :)

cochise dedi ki...

bu gülücük hareketimle şoku atlattığımı da anlamış oldum. Son olarak normalde Fener'e yenilmek koymaz ama şu maçı kaybetmek çok koydu. İşler ne kadar kötüye gidiyor gibi görünse de ben kolay vazgeçmem. Çocuklar da vazgeçmeyecek. Bu işi sonuna kadar kovalayacağız.

Herkese iyi geceler.

theotheo dedi ki...

ya bi de komedi var birader işte o gol girseymiş de berabere kalsaymış falan. lan 7 maçta 5 yenilgi 2 beraberlik var daha ne olsun ak.

hayır aga ortada böyle bir utanç var. heriflerin umrunda değil. sen rakibim dediğin adamlara iki senede oynadığın 7 maçta 5 yenilgi alıp 2 de beraberlik alıyosun. sonra da yok basit gol yedik bilmemne. yok arkadaş bu kadar yüzsüzlükte bi yere kadar.

gidiyosun club brugge gibi bi boktan bir takımdan kendi evinde 3 yiyosun. daha ne olucak ak. bu sene iki iş var doğru yapılan tottenham ve liverpool maçları. onun dışında patates.

ulan sosa diye bir adam almışsın dünya yıldızı diye. adam geldi ayakta duramıyo lan. denecek birşey yok.

Bukowski dedi ki...

Hoca arayisi baslamis yine. Cok uzun zamandir her yorumu okuyorum,yazmak bugune kismetmis. Eskisehir,rize dahil bu sezon istanbuldaki butun maclara gitmis biri olarak biraz sakin olmamiz gerektigini dusunuyorum. Bilici tartisiyoruz,kimse kusura bakmasin bu ortamda bu kadroyla bu futbolu oynatan ve bu sonuclari alan td begenmemek ancak bizde olur.Elestirirsin,kizarsin eyvallah da yenisini aramadan biraz insaf. Bilic digerleriyle benzer -esit demiyorum- sartlarda yarisir,olmaz hep beraber arariz. Bu takim hala kadro kalitesi olarak geride,simdiye kadar da gayet iyi geldi. Taraftar olarak Yillarin yorgunlugu var uzerimizde ama destegi hakeden bir td ve kadromuz var artik ,kiymetini bilelim. Bu mac icin sunu soyleyebilirim,2.yari son paslari vuruslari yapabilsek klasik 0-3 maciydi. Onumuz acik,yeter ki sabredelim. Kac mac bos tribunlere oynadi bu takim,unutmayalim. taktik vb baska yoruma kalsin.

JimmyLue dedi ki...

Yahu hayatimda bu kadar rahat izledigim bir fenerbahce deplasmani hatirlamiyorum. Bu kadar anlamsizlik cidden garip, kabul edilemez.
Adamlar mental - fiziksel anlamda ikinci yari bitmis.
Bu kadar korkulmaz, korkulamaz fenerbahce isminden. Her sey lehimize isledi. Bunu da yapamayacaksak birakip gitmeli. Rakibin adi rizespor olsa en az 2 gol bulurduk. Bu takima degisiklik yapmak icin illa ki birilerinin sakatlanmasi mi gerekiyor?
Bu rezil fb ye kaybetmek.. Necip'in sacmaligi, Atiba'nin zevzekligi, Motta'nin eskortuyla yine ayni senaryo..
Ba haftalardir gotunu kaldiramiyor, top kontrolu sifir.Tore'ye bu kadar bencilligin bize verdigi zararlar anlatilmali..
Franco brugge'de sacmaladi, pekala da bu takimi buraya getiren adamlar ersan-franco tandemi degil miydi?
Konusulacak tek olumlu sey oguzhan.. umarim boyle devam eder..
Milli mac arasinda zihinsel dinlenme ve cok ders cikarmak gerek..

BJK4EVER dedi ki...

Hala su kadro kalitesine bagliyoruz arkadas. Rakipte Webo oyuna giriyor, macin seyrini degistiriyor.
Senin elinde son 3 sene Burak'tan sonra en cok gol atmis yerli futbolcu var, 1 dakika oynatmiyorsun sahada bos bos dolasan Demba Ba varken. Elinde Frei gibi bos alanlari degerlendirecek bir oyuncu var, gidip Olcay'i aliyorsun.
Kadro kalitesi demeyin arkadas. Bizim kadromuz da Club Brugge'nin kadrosundan net ustun, adam sana antrenorluk dersi verip perisan etti. Bu isler boyle arkadas.
Ha, madem kadro kalitesi bu kadar net bir mazeret, o zaman Samet Aybaba donsun. Sinan Kurumus, Dentinho, Emre Ozkan'la Fenerbahce'yi yendi. Onu niye gonderdik? 3.lugu bu kadar kabullendiysek bence Tore, Ba, Oguzhan, Olcay, hepsi satilsin. Bilic'i de gonderelim. Samet Aybaba donsun, vasat yerlilerle takilalim. Madem ki 3. luk yetiyor bize.

Bilic ile ilgili bir iki şey de ben demek istiyorum. Öncelikle Bilic'ten önceki teknik direktörlerimiz, Samet Aybaba, Carvalhal, Tayfur Havutçu, Schuster, Mustafa Denizli idi. Mustafa Denizli şampiyon oldu, ikinci sezonundan sonra saçma sapan transferler sonucu gelen başarısızlık üzerine takımdan ayrıldı. Schuster takıma uygun olmayan bir taktikte ısrar etti, Türk futbolcuların paralarının ödenmemesi gibi yönetimin saçma sapan işleri de eklenince başarısız oldu, istifa etti. Tayfur Ve Carvalhal zaten hoca değillerdi. Neyse sonra Sir Samet geldi. Şu an bizim yan bahçede top oynayan Sinan Kurumuş, yıldız transferimiz Niang amca, orta sahada yüksek teknik kapasitesiyle dikkat çeken İbrahim Toraman ile 3. oldu. Bu dönemde maçlarımız adeta bir masa tenisi maçı gibi geçiyor, attığımız ilk gollere sevinmiyor, yediğimiz ilk gollere üzülmüyorduk. Memnuniyetsizliğimizin sebebi takımın bir taktiğinin olmaması, Samet Aybaba'nın saçma sapan açıklamalarıydı. Sir gittikten sonra Bilic geldi. Esasen 3.veya 4. tercihimizdi Bilic. Mondragon'u alamadıysak biz de Cordoba'yı getiririz dercesine Prosinecki'nin alternatifi olarak getirilmişti. Bilic'in kariyerine baktığımız zaman Hırvat milli takımıyla fena bir performansının olmadığı ama kulüp performansının rezalet olduğu görülüyordu. Aynı Beşiktaş'ta olduğu gibi Lokomotif Moskova'da da derbi kazanamamıştı. Bilic ilk açıklamalarında Sir Aybaba'nın geçen sezona mükemmel bir iş yaptığını söyleyerek aslında ondan neler beklememiz gerektiği konusunda bazı fikirler veriyordu. Beşiktaş lige fırtına gibi başladı. O rezalet defans toparlanmış, takımın bir oyun disiplini oluşmuştu. Hepimiz memnunduk. Gs derbisiyle düşüşe geçen takım ortalama bir sezonu geride bıraktı. Bu sezonun en akılda kalıcı olaylarından birisi, iddiasız Fenerbahçe ile berabere kaldık diye Bilic'in havalara uçmasıydı. Hatta Önder Özen, benim dışımda sonuca üzülen birisi olmadı diye sitem etmişti.Ama geleceğe umutla bakmamızı sağlayan bir takım oluşuyor gibiydi. Bu sezonki beklentimiz takımla birlikte Bilic'in de gelişmesiydi.

Peki günümüze geri dönersek beklentilerimiz karşılandı mı? Benim şahsen karşılanmadı. Kadro olarak belirgin bir dezavantajımızın olduğunu düşünmüyorum. Tek dezavantajımız stadın olmaması. Ama herkes bir konuyu atlıyor. Rakiplerimizin birisinin başında Carvalhal, öbürünün başında Tayfur var ve iki camiada karışık durumda...

Bilic çok mu kötü teknik direktör? Değil. Biz her şeyi siyah beyaz olarak görüyoruz. Yani bir adam ya çok iyidir ya da çok kötüdür, ortası yok. Futbolcularla ilişkileri, forma adaleti ve çalışkanlığı çok iyi özellikleri. Ama özellikle maç içi taktik değişikliklerinde vasatın altında. Bunun dışında oldukça inatçı bir kişiliği var. Kendisine 50 kere uyarı yapılmasına rağmen duran topları hala iplemiyor. Kendisine 50 kere önerilmesine rağmen Türkiye'nin şartlarını bilen bir tane yardımcı antrenör kabul etmiyor. Kendisine 50 kere söylenmesine rağmen Beşiktaş taraftarının derbilerdeki beklentisini anlamak istemiyor. Kendisinin en büyük artısı teknik direktör olması. Çünkü yıllardır takımızı teknik direktör olduğu söylenen garip garip adamlar çalıştırıyor. Bu sene de şampiyon olamazsak ben kendisine bir sene daha sabredilmesini mantıklı görmüyorum. Bir seneden beri hiçbir gelişim göstermedi ve gösterecek gibi de durmuyor.

Basar dedi ki...

Bu taktik ile oynayacaksan BA ile başlamayacaksın, Ba ile oynayacaksan bu taktikle oynamayacaksın. Webo'ya gerek yok Cenk Tosun bile fark yaratırdı.

Birde haftalardır yazıyorum, 5 stoperin olduğu kadroda Necip'in stoper oynaması planlama hatasıdır.

Seneye 3 gobek (kaleci, defans, on libero) sıkı isimler ile degistiremezsek başarısızlık Kalıcı olur...

Bukowski dedi ki...

@BJkforever frei kac haftadir ne oynuyor? O oynasin bu oynamasin tezlerini curutmek 3 maca bakar futbolda. Samet aybaba feneri yendi de ne oldu? Bu sezon bitti ve 3.mu olduk? Birsey kabullendigimiz yok,sadece uzerine koyacak bu takim biz de bekleyecegiz.

Basar dedi ki...

Şu maçta bu taktiğe en uygun kadro İstanbul'daki Tottenam maçı kadrosuydu.

YSY dedi ki...

Bence artık bu derbi defterini kapatmak lazım. Orada oguzhanin topu girse farklı şeyler konusulurdu veya necip basıp ileri gitmeseydi yada ersan adamını daha iyi marke edebilseydi. Herneyse kaybedilmiş birşey yok.

Bilic ile ilgili yorumumu sene sonuna bıraktım. Bence yönetimde öyle yapacak.

Barreto dedi ki...

Günay'a üzüldüm bu arada.

Bukowski dedi ki...

Rakiplerinden cok da geri kalmadigi soylenen kadronun kurulmasinda,korunmasinda td nin hic payi yok mudur?torenin yerine olcan,sosanin yerine diego cok da uzak ihtimaller degildi hatirlarsaniz.

schwadorf dedi ki...

@BJK4EVER, bazen mantıklı yazıyorsun (nadiren) ama bazen de çok boş eleştiriyorsun. Derbiyi kazanıp 3. olmak daha mı iyiydi yani, Sir Samet Fener'i yendi de ne oldu? Lig tamamlanmış da 3. olmuşuz gibi yazıyorsun her mesajını. Hele bir dur sezon bitsin, ondan sonra yap sonuç odaklı eleştirilerini. 2 ay sabret.

Sonuca bakarak eleştirmek ne kadar kolay arkadaş. Ba yerine Cenk'i oynatsa yine eleştirilecek, Olcay'ı oynatsa eleştirilecek, Frei'ı oynatsa eleştirilecek, Oğuzhan'la başlasa eleştirilecek, başlamasa eleştirilecek, Franco'yu oynatsa Emenike'ye karşı kaplumbağa hızındaki adam oynatılır mı diye eleştirilecek... Bu kadar biliyorsanız gidin teknik direktör olun arkadaş, harcanıyorsunuz bloglarda.

BJK4EVER dedi ki...

@bukowski

Frei'yin kac haftadir ne oynadigi onemli degil. Oyun sekli olarak rakibin orta sahadaki gardi dusmus, savunmanin arkasi acilmis. Senin elinde Frei varsa oynar arkadas. Kimin kac haftadir ne oynadigina bakarsak Sosa ve Ba maca baslamamaliydi, Olcay da girmemeliydi. Ama onlar oynadilar. Olcay'in 10 haftadir berbat formuyla her mac baslamasi batmiyor da Frei mi batiyor?

Samet Aybaba Fener'i yendi tesadufen, 3. oldu. Hicbirsey olmadi evet. Ve hicbirsey olmadigi icin de gitti zaten. Bilic konusu keza oyle. Hala ustune koyacak diye bekliyoruz. 1.5 senedir bu takim ustune ne koydu da bundan sonrasi icin umut vaadediyor? Aybaba'nin takimini defansif hale getirdi, az gol yiyoruz, ama ayni sekilde cok daha az gol atiyoruz. Eksi olarak duran top etkinligimiz tamamen sifirlandi. Puan olarak Aybaba'nin takimindan daha ondeyiz, ancak kac maci tek farkla kazandik, bir bakmak lazim. Takim hala guven vermiyor, net bir sablon yok, winner havasi yok. Mac sonrasi hicbir BJK'linin agzindan galibiyet veya kazanma lafi cikmiyorsa dusunmek lazim. Aybaba'nin takimini defansif hale getirdik, kadro kalitesi ve derinligi artti, potansiyelli bazi oyuncular bir tik yukari cikti, o kadar. Takim savunmamizin bir tik disari cikmasi disinda ben Bilic'in artisini veya takimin ilerlemesini goremiyorum. Bizim rakiplerimizi yakalamamiz tamamen rakiplerin hatalari ve bizim transferlerimizle ilgili. Takimin gelistirecegi bir sablon, bir karakter kazanmadigi gun gibi ortada. Rakipler bu kadar rezil durumdayken gecemiyorsak onumuzdeki sene dogrulari yaparlarsa nasil gececeksin? Sen onumuzdeki sene 10 milyon euro'ya transfer yapacaksin, FB 20 milyon euro'ya. Belki de adam gibi bir antrenor bulurlar, yine seni paket ederler. Sonra da yine kadro farki vs diye kandirirsin kendini.

@schwadorf

Bu gidisle derbilerde 4 maglubiyet alip 3. olacagiz ya, neyse. Ben elestirilerimi mactan sonra yapmadim, mactan evvel yaptim.

Necip hatali tercih, adam kacirir dedim. Ayni pozisyon oldu, Emenike kacirdi. Bu takimla anca pas yapariz, ama cesaretli degiliz dedim, ayni oyunu oynadik. G.Gonul'e karsi Olcay yerine Sosa intihar dedim, Allah'tan Gonul sakatlandi, yoksa mac daha erken cozulurdu.

Tolga icin sakatliklari can sikiyor, oyuncu degisikligi haklarimiz gidiyor, keske sakatlansa Gunay oynasa dedim, adam 30. dakikada cikti. Git Brugge maci postunda oku.

Mactan evvel net bir sekilde teker teker yazdim bekledigim kadroyu gerekceleriyle. Franco keske baslasa dedim, yazi orada, silinmedi. Yani senin dedigin gibi mactan sonraki duruma gore konusmuyorum. Mactan evvel olacaklari, beklentileri tek tek yazdim, tek tek cikti. Dua edelim ki mactaki gidisattaki diger etkenlerin tamami FB aleyhine oldu, yoksa mac cok daha erken cozulurdu.

Armagan dedi ki...

https://twitter.com/BJKVine/status/579716058434666496

öncelikle hayırlı tıraşlar.(ahlak olarak çökmüş ortama zorla dahil nasıl bir hisse artık?)

maçı ve özetleri izlemedim ama yorumları okuyunca farklı okumalar gördüm ve herkese hak verdim.
evet bilic öğrenmeye açık birisi ancak bu süreç çok ağır işliyor bence, sıkıntı burada. fark yaratmak denir ya, sorun bu. haliyle herkes somut bir şey arıyor(ki bence avrupa macerası dahil buna ve alınan puanlar da o kadar rastgele değil). savunma işi az çok kotarılıyor ama hücum konusunda sırf şu 3 örnekten bile


https://twitter.com/BJKVine/status/579724637678006272
https://twitter.com/BJKVine/status/579732219171852288
https://twitter.com/BJKVine/status/579733109383528449

çok yol kattetmemiz gerektiği anlaşılıyor, asıl soru bu ne kadar kısa sürede/nasıl başaracağımız?

can dedi ki...

@ Bagimsiz Kisi
Analizine can-i gonulden katiliyorum ama cikardigin sonuctan emin degilim. Bilic konusunda bastan beri en elestirel olanlardan biriyim ama yeni staddaki ilk senemize iyi bir kac transfer yaparak gireceksek bence takimin basinda kalabilir. Yok eger maddi durumumuz 3-4 kaliteli transfer yapmamiza el vermiyorsa Bilic yerine bu kadrodan daha fazla verim alabilecek birinin gelmesi mantikli olabilir. Ama butun bunlar icin sene sonuna kadar sabredelim. Ben ihtimal gormuyorum ama sampiyon olursak Bilic'in kalmasi icin yalvarir durumda bulabiliriz kendimizi.

Umit dedi ki...

maç içinde beşiktaşlı oyuncuların uğradığı müdahalelere sıklıkla kalk işareti yapan şahsın emenike'nin formasını çıkarmasında kart göstermemesine karşılık ukrayna liginden ibretlik bir video:

https://www.youtube.com/watch?v=sPywTSZxulk

aslında emenike'nin hareketleri demek lazım çünkü forma olayı dışında sahayı izinsiz terk ettiği gibi devamında sahaya izinsiz de girmiştir. üstelik bırakın onu bunu oyun bu nedenle durmuş ve fb takımının ikna çabaları beklenmiştir. özeti ukrayna'daki maçlarda sahada hakem var.

sosyal medyada sahayı terk etme olayını gol atılınca da terk ediliyor diyerek açıklayanlar var. farkı şu kardeşim. gol olunca oyun duruyor.

Umit dedi ki...

yorumsuz:

http://www.fanatik.com.tr/2015/03/23/firat-aydinus-emenike-ve-emreyi-gormedim-419232

fifa'nın en son oyun kuralları kitapçığı:

http://www.fifa.com/mm/document/footballdevelopment/refereeing/02/36/01/11/27_06_2014_new--lawsofthegameweben_neutral.pdf

yine yorumsuz olarak kitapçıktan:

LAW 4 – THE PLAYERS’ EQUIPMENT

Basic equipment

The basic compulsory equipment of a player comprises the following separate items:
- a jersey or shirt with sleeves – if undergarments are worn, the colour of the sleeve must be the same main colour as the sleeve of the jersey or shirt (şort vs ile ilgili devamını yazmıyorum)

Infringements and sanctions

In the event of any infringement of this Law:
- play need not be stopped
- the player at fault is instructed by the referee to leave the field of play to correct his equipment
- the player leaves the field of play when the ball next ceases to be in play, unless he has already corrected his equipment
- any player required to leave the field of play to correct his equipment must not re-enter without the referee’s permission
- the referee checks that the player’s equipment is correct before allowing him to re-enter the field of play
- the player is only allowed to re-enter the field of play when the ball is out of play

A player who has been required to leave the field of play because of an infringement of this Law and who re-enters the field of play without the referee’s permission must be cautioned.

Umit dedi ki...

kendi taraftarına yapıyor lafzından sonra tüm maçlara şu şekilde çıkılmasını öneriyorum:

http://i41.tinypic.com/1z2koq9.jpg

art niyet yok. kendi taraftarımız istediği için yapıyoruz. size ne.

Umit dedi ki...

fifa kuralının türkçe'sini de yazayım:

kural 4 – oyuncuların teçhizatları
temel teçhizatlar

bir oyuncunun temel ve zorunlu teçhizatları aşağıdaki farklı unsurlardan oluşur:
- bir forma ya da kollu gömlek – eğer iç çamaşırı giyilecekse, kolların rengi üstüne giyilen formanın ya da gömleğin kolunun rengiyle aynı olmalıdır (şort vs ile ilgili devamını yazmıyorum)

ihlaller ve yaptırımlar

bu kurtalın ihlali durumunda aşağıdakiler uygulanır:
- oyun durdurulmalıdır
- kusur sahibi oyuncu teçhizatını düzgün hale getirmek üzere hakem tarafından uyarılır
- oyuncu teçhizatını düzeltmemişse, topun durduğu ilk anda oyundan çıkar
- teçhizatını düzgün hale getirmek üzere saha dışına çıkmak durumunda olan her oyuncu hakemin izni olmadan tekrar sahaya giremez
- sahaya girmeden önce hakem söz konusu oyuncunun teçhizatının düzgün olduğunu kontrol eder
- söz konusu oyuncu ancak topun oyun dışına çıktığı bir anda oyuna girebilir

bu kuralın ihlali nedeniyle sahayı terk ettirilen ve hakemin izni olmadan yeniden giren bir oyuncu kartla cezalandırılmalıdır.

not: yukarıda yazılan kuralların neredeyse tamamı ingilizce’de ‘must’ yani ‘zorunluluk’ fiiliyle yazılmış. dilimizde daha rahat anlaşılsın diye bu şekilde çevirdim.

Barreto dedi ki...

Hakem iyi maç yönetmedi, ama hakeme odaklanıp meseleleri halının altına süpürmeyelim. Önce kendi hatalarımıza bakmalıyız. Beşiktaş'a karşı hakem standardının düzelmesi için evvela gelişmiş ülke olmamız lazım.

Geçen sene 3-3'lük Fener maçından sonra yazdığım yorumdan alıntı yapmak istiyorum. DEJAVU!. Sanki hala aynı noktadayız.

2 Aralık 2013 10:10

Barreto dedi ki...
Biliç belki ilerdi çok iyi ve başarılı bir hoca olacak ancak bizde stajer gibi kalıyor. Oyuna müdahale konusunda çoğu zaman bocalıyor. Meireless bize müthiş bir fırsat sundu ve biz bunu çok acemice harcadık. Biliç ve Fernandes en büyük sorumlular bence.fernandes bu maçta oynatılmamalıydı. 5-6 maçtır takımı eksik brakıyor. Bonservizsiz gitse bile üzülmem.

cochise dedi ki...

Hakemin alçaklık seviyesindeki davranış modeliyle maç sonucunun bence de pek ilgisi yok. Hani kırmızı ya da penaltı verilmemiş olsa anlarım da burada hakeme maç sonucunu etkiledi diye kızmanın alemi yok. Misal bi Cüneyt Çakır'ın geçen sene yaptığı gibi birşey olduğunu düşünmüyorum. Ya daşu Brugge maçındaki kararlar bile maçı çok daha etkiledi.

Açıkçası Olcay-Demba-Oğuzhan o golleri atsa bambaşka birşeyler konuşacaktık. Yıl sonu daha açık gösterecek şu maç sonu bir yıllık emeklerin heba olduğu, Biliç'in kaderini hatta Beşiktaş'ın kısa vadeli kaderini bile belirleyecek bir son oldu. 7 metreden koca kaleye o topları soksak "Derbi kazanamıyor", "büyük maçlarda kayboluyor" gibi takım üzerine baskı kuran bir çok husus da gitmiş olacaktı. Şimdi atıyorum GS maçına aynı puanda girdik, baskı 10 kat fazla olacak. Rakipler o kadar tırt ki KAsımpaşa maçındaki gibi abuk şeyler olmazsa ikisinin de daha çok puan kaybedeceğini düşünüyorum.

Korkak oynadık vb. diyenlere de sonsözüm; futbolda sahya çıkış amacın gol atıp yememektir. SAdece skora bakarak yorum yapmadığımıza göre 2. bakılacak şey pozisyon ve pozisyonumsudur. Bu ikisinde de dünkü maçta üstünsek taktik doğru işlemiştir. Alper'in güzel şutu ve Sow'un sıfır açıdan vurduğu top dışı (açıkçası onda da yüreğim ağzıma gelmedi) hariç 2. yarı korktuğunuz tek pozisyon olmadı. Rakibe çok orta şansı verdik ama bu geçenseki 3-3'lük maç gibi hop oturup hop kalktığın bir maç olmadı zira oralar genelde zorlamaydı. Bir anlamda Brugge maçındaki Beşiktaş gibiydi özellikle 2.yarıdaki Fener.

yilmaz dedi ki...

ben şampiyonluk şansımızın azaldığını düşünmüyorum. Arkadaşlar şu istatistiklere bir bakın:

Fener 4 derbi oynadı 3 galibiyet 1 mağlubiyet
gs 3 derbi oynadı 2 galibiyet 1 mağlubiyet
bjk 3 derbi oynadı 3 mağlubiyet

ama aralarındaki farklar 1'er puan. Ve idda ediyorum diğer iki takımın anadolu takımları ile olan maçlarında puan kayıpları gelmeye devam edecek.

Biz niye kendimizi zorla yarıştan koptuğumuza ikna etmeye çalışıyoruz, anlamıyorum.

Dünkü maçta da benim td'ye eleştirilerim var. Fakat bunlar sadece acaba olabilir miydi tarzı eleştiriler. Mesela ilk yarı kötü olan sosanın yerine ozzie ile başlaması. Lakin sosa ikinci yarı da gayet iyi oynadı. Tolgay'ın sakatlığı bence maçı elimizden götüren şanssızlıklardan biriydi.

bundan sonraki zorluk seviyesi düşük maçlarda tolgay ozzie/sosa atiba ortasaha düzeniyle oynarsak kolay gelibiyetler alabiliriz. Yeterki şu derbi mağlubiyeti psikolojisi takıma sirayet etmesin.

Yine bir günah keçisi arıyoruz. Bu kez de necip'i bulduk. Ba'nın Olcay'ın %100'lük pozisyonları atamaması, Töre'nin her topu aldığında 5 kişiyi çalımlamalıyım diye kendini kurması bence maçı kaybettirdi bize. Gol atamadıkça Fener'i diri tuttuk. Son dakikada da -bence biraz da şansla- sowun önünde kalan topa "golcü" vuruşu yapmasıyla maç bitti.

burada ki arkadaşların şampiyonlukta ki yegane iki rakibine karşı düştüğü eziklik durumuna gayet normal yaklaşması,0-0 bitmedi diye üzülmesi beni gerçekten şaşırttı.

dün akşam adamların samandırada yaptığı 11 den tam 3 futbolcusu sakatlanıp çıktı.1 futbolcusu sahalarda ender görebileceğimiz şekilde hemde bir derbide takımını sabote etti,sen bu takıma karşı 0-0 ı koruyamadım diye üzülüyorsan eğer geçmiş olsun.tüm bu olanlara rağmen adamların 4 futbolcusu değişmişken sen hiç birşey yapmıyorsun 80 de oyuncu değiştiriyorsun ayıp yaa.kadronu kurguladın tamam kabul ama maç içinde bu kadar şey değişmişken 80 dk.neden bekledin kardeşim.kusura bakmayın böyle derbi kazanamazsınız.korkaklar asla kazanamaz.

ayrıca şunu belirteyim.ben 37 yaşında bir beşiktaşlıyım feneri orada yenemezsin beraberlik iyi diyen arkadaşlara hatırlatmak ta fayda var.fb-bjk derbilarinde kadıköyde dün akşam ki galibiyetle fener galibiyet sayısını bizimle (ancak) eşitlemiştir.siz ne ara bu kadar ezildiniz,ne ara bu kadar kabullendiniz ya.

bugün burada herkesin hemfikir olduğu tek bir sonuç var olmalı, o da;paramparça olmuş,eğer yensen tamamen dağılacak ve onlarla oynadığınız her maçta psikolojik olarak sizi öne geçirebilecek bir maçı ahmakça,ipnece ve korkakça oynayıp kaybettiniz bunun hesabını vermelisiniz olmalıydı.

ama görüyorum ki tr de 2 büyük var isimli medya çalışmaları meyvelerini çoktan vermiş bilinç altınızı ele almış.millet tüüh yeaa az daha berabere kalıyorduk diye üzülüyor.ne oluyor yaa biz beşiktaşız ne oluyor beyler kendinize gelin lütfen..

cochise dedi ki...

Bu 3 zou-runlu değişiklik yorumlarına da ayrı gıcık oluyorum. (talip hocam senin özelinde değil yani sana cevaben yazmıyorum çok kişi buna değinmiş..) Geçen seneki 3-3'lük maçta da bizim patır patır sakatlanmıştı çocuklar. Kimse ah vah zor durumda kaldı beşiktaş dememişti. Üstelik hangi değişiklik fenerin elini zorlaştırdı ki? Webo'nun mu Sow'un mu oynaması kötü. Bir tek meireles mi Diego mu meselesi tartışılır. Sen akrşında emenikeyi mi weboyu mu/ Kuyt'ı mı Sow'u mu tercih edersin?
Ne yapacağız 3 değişiklik yapınca ayaklarında tekme mi atacağız? Basketbol mu bu faul hakkını doldurdu ya da 5 faullü çok oyuncu var içeri zorlayalım?

YSY dedi ki...

Beyler şuan eldeki malzeme bu, hoca bu bunlarla maksimumu almaya bakın. Şurada kaldı 9 maç yarısı da içerde. Çok bilen taraftar "taraftar" olduğunu hatırlayıp bari kalan maçlarda tribunu doldursun. En azından bunu yerine getirsin ama takımı düzeltmekten birtürlü tribünü doldurmaya sıra gelmiyor işte ne yaparsın. (Sözüm meclisten dışarı)

sherlockholmes dedi ki...

bugün bi haber aldım. içeriden bir arkadaşım da doğruladı. %100 doğru:

demba ba bitmiş!

bitmiş!

abi demba ba'nın hali neydi öyle allasen. azıcık hareketli bir forvetimiz olsa (pektemek bile) feneri rahat yenerdik. boş kaleye atamayan oğuzhan da tüy dikti.

hala umudum var yine de başakşehir ve trabzon'u yenersek tabi.

Basar dedi ki...

Biliç hakkında şu yargı bende kesinleşti.

Çok iyi bir çalıştırıcı ve eğitimci, ekibi ile birlikte iyi taktisyen fakat oyuncu seçimi ve oyun içinde oyuncu değişikliği konusunda statik.

Mesela dünkü maçta pas oyunu oynatması, fenerin etkinliğini azalttı fakat Tolga, Necip ve Ba ile başlaması tutuculuk örneğiydi.

Son oynadığımız 2 maçı da defansımızın zayıf olmasından kaybettik. Bilemiyorum belki Miloseviç'in sakatlanması planları bozdu, özellikle 2 maçtır bizi bitiren goller ceza sahamıza şişirilen ve indirilen toplardan geldi. Dünkü maç buna rağmen doğru forvet ile kazanılabilecek maçtık.

Şu fikre de katılıyorum ve yazdım da, son yıllarda bulabileceğimiz en zayıf fenerbahçe vardı karşımızda. Tribün baskısı yarıya inmiş, 3 oyuncusu sakatlanmış ve Türkiye'deki yeni taraftar tipinin bu hafta Emenike'yi kurban seçtiği bir maçtı (hoş Emenike yerine Webo'nun oynaması kötü oldu)! Ayrıca bu sefer eksik kalmadık, cezalı oyuncumuz da yoktu.

Bu takımın ve camianın artık büyüklüğünün farkında olması lazım. Brugge'ye 1-0 öne geçiyorsan 3 atan takım sen olacaksın, feneri böyle yakalıyorsan korkmayacak üstüne gidecek ve parçalayacaksın. Bunu da yaparken soğukkanlı oynamayı unutmayacaksın.

Bu takımın artık çok az takviyeye ihtiyacı var. Onları da yapınca ligi ve kupada daha üst turu domine etme potansiyeli çok yüksek. Şu anda en büyük eksik, kafalardaki kritik eşik.

Biliç'in bence en büyük eksisi bu. Takımı aldığı yerden çok ileri taşıdı, yıllardır uzak olduğumuz başarılı olma seviyesine çıkarttı fakat yukarıdaki paragrafta değindiğim eşik atlamayı ne kendi kafasında çözebildi ne de takıma yansıtabildi.

turkkant dedi ki...

Daha sonra teknik hataları detaylı yazarım, ama hala Olcay atsaydı, ah 0-0 bitiyordu mantığı beni üzüyor. Biliç'i eleştirirken on kere yutkunan Önder Özen bile, en sonunda konuştu...

Allah altın tepside maçı Biliç'e sundu, buyur al dedi, ama elini uzatıp onu alacak cesareti bulamadı, karşılığında da Allah'ın sopası yok, sen beraberliği bile hakketmiyorsun, dedi. Maçın özeti budur benim için...

Tolgay-Olcay değişikliğini bile mecburiyetten yapan bir adamdan bahsediyoruz... Bu mantalite ile yedide sıfır çekti. Korkunun ecele faydası yok...

Bakın yenilmediği yegane iki derbiden birinde Fener ikinci yarı bizi paspas etti, şanssızdılar golü atamadılar, bugünken bile aciz duruma düştük... Diğeri zaten Fener garantilemişti, al gülüm ver gülüm, hiç sıkmadılar...

turkkant dedi ki...

@Cochise

Çok yanlış bir açıdan bakıyorsun. Önder Özen de güzel açıkladı. Fener'in oyununu oynayamamasının bir çok sebebi var. Sağ beklerinin maça çıkarken sakatlanması, Raul Meireles'in sakatlanması, Kuyt'un sakatlanması, santraforlarının maçtan kopması, tribün konsantrasyonlarının tamamen kopması. Bu faktörlerin hiçbiri Biliç'in "dahiyane oyun planı" sayesinde olmadı, şans melekleri bizim yanımızdaydı. Bunu kullanabilen hocaya hoca denir, örnek Lucescu'un bir Fener maçında anında Ahmet Dursun'u oyuna alıp maçı kazanması, bunu yapamayanlara da... kibarca söyleyeyim iyi hoca denmez...

cochise dedi ki...

@turkkant
ben de şunu diyorum; o söylediklerin bizim başımıza geldiğinde hiç kimse "bir de şu açıdan bakalım" "etkisizliğin sebepleri" vb. demiyor. Bu arada benim yorumum Biliç maçı iyi idare etti anlamına gelmiyor. Misal Sosa 2. yarı iyice döküldü; Sosa-Oğuzhan değişikliğini 10 dakika önce bile yapsa bambaşka bir maç izlerdik. Ama benim demek istediğim o değil. Atak-baskın oyanasadyık amaç ne olacaktı: pozisyon bulmak. Eee onları bulduk zaten ve hiç pozisyon vermedik. (2. yarı için konuşuyorum)Daha atak saldırgan olsak ancak 1-2 pozisyon daha bulurduk ama mislisini verirdik bütün bu sakatlık-seyrircilerinin konsantre olamaması vb.ye rağmen. Ben sadece bu maç özelinde ne tarz bir oyun beklendiğini anlayamıyorum. İlk yarı derbilerindeki anlayışa ben de çıldırdım ama bu maç onlardan değildi demek istiyorum. Yoksa Biliç zaten Bruuge maçları ile benim gözümde maç içi için olumsuz bir yere oturdu. Zor döner.

cochise dedi ki...

Bu arada ne Oğuzhan düşmanlığı bürümüş milletin gözünü. Dün 10 dakika içerisinde tüm takımdakilerin 90 dakika yaptığından fazla olumlu hareket yaptı.orada burada hatta kimi köşe yazarları Biliç oğuzhan'ı oyuna alarak hata yaptı diyor. Frei girmeliymiş. Oynadığı 42 maçta sadece 2 kere pozitif iş yapmış adam ya bu Frei. hele son zamanalarda her girdiği maçta sıfır iş yaptı. Frei tarzıyla iş yapabilirdi demekle rastgele ileri top gönderelim savunma hatasıyla pozisyon buluruz aynı mantık. Frei'nin birşey yapabileceği maç Başakşehir...

YSY dedi ki...

Beyler zaten mart ayı bitti yönetim hala hocaya yeni anlaşma teklif etmedi. Muhtemelen şu son 9 maçlık periyoda bakacaklar. Bilic'te bunun farkında. Bilic bir sene daha şans bulmak istiyorsa en kötü ama en kötü ikinci olması lazım ama oda böyle güzel oyun ileriye umut vaadeden bir çerçevede olursa.

Barreto dedi ki...

Fenerbahçe'nin ölüsüne yenildik, "0" (SIFIR) mazeretimiz var. Bu maçı değil berabere bitirmek, 2 farkla kazanamıyorsan, yerin dibine soksalar gıkını çıkarma hakkın yok.

İhaleyi mütemadiyen oyunculara yıkıyoruz, oyuncuların form durumu, maça iyi hazırlanmaları ve mental vaziyetleri kendi kendine gelişen zayıflayan bir şey değil. Teknik ekibin payına çok şey düşüyor.

Derbilerin son 29 yılını hatırlıyorum, daha farklı yenildiğimiz de oldu ama bu kadar ağırıma gideni olmamıştı. Beşiktaş taraftarı olarak son 10 senede pek çok şeye alıştık, bu tarz mağlubiyetlere mi alışmayacağız?

schwadorf dedi ki...

@YSY

Bilic'in kontratı 3 senelik diye biliyorum ben.

Oyuncu tercihleriyle ilgili hocayı eleştirmeyi bırakalım artık bence. Şu takımda kim oynasa eleştiriliyor çünkü.

- Demba Ba oynasa; bu kadar formsuzken oynatılır mı...
- Cenk oynasa; adam sakatlıktan yeni çıktı, hazır değilken oynatılır mı, Demba Ba bu maçta oynasın diye alındı...
- Pektemek oynasa; *küfürler*

Sosa, Olcay, Oğuzhan, Frei, Necip, Franco, Tolga hepsi için benzer şeyler yazılabilir. Kim oynasa beğenilmeyecek, çünkü skora bakarak eleştiri yapılıyor. Maç kazanılsaydı Bilic'in Emenike'ye karşı ağır Franco'yu değil de hızlı Necip'i oynatması dahiyane bulunacaktı mesela.

Size bir sır vereyim mi? Şu takımın başına Mourinho'yu da getirseniz, Klopp'u da getirseniz maça Ba, Sosa, Tolga'yla başlar. Çünkü eldeki malzeme bu. Sonuçtan başlayan eleştirilerin zamanı Mayıs ayının sonu. Şu an kaybedilmiş hiçbir şey yok, arayı açma fırsatını kullanamadık sadece.

YSY dedi ki...

@schwadorf

Ben de 2+1 opsiyonlu diye biliyorum.

turkkant dedi ki...

@schwadorf

Oyuncu seçimleri ve oyuncu değişikliklerinden daha önemlisi oyuna bakışı bence. Burada çoğu Beşiktaşlı'nın kabullenemediği bu. Aynı takımla çıkarsın ama çok daha cesur, kazanmak için oynayabilirsin. Örneğin, GS de bazı defansif önlemlerle çıktı Fener'in karşısına ama kafalarında hep gol atmak, kazanmak vardı. Ne oldu, Fener iyi ve coşkulu bir oyunla onları itti, itti, pasifize etti. Bizim maçta durum o değildi. Nurullah Sağlam'ın Antep'i vardır, orta sahada habire pas yapıp durulardı, ama ceza sahası içine koşu, gol planı filan hak getire. Bizim ilk yarı görüntümüz buydu. Zaten plan da tutmadı iki net gol pozisyonu verdik.

İkinci yarı Fener'in başına gelen inanılmaz şanssızlıklar ve tribün baskının tamamen ortadan kalkmasıyla maç bize geldi. Bakın Fener orta sahası defansif açıdan sadece Topal'a kaldı. Yine sorun oyuncu değişikliği değil, mantalite. Mental olarak çıkıni saldırın, kazanacaksınız, denilse, Bursa'nın bu sene GS'ye yaptığı tablo ortaya çıkardı ikinci yarı, ama yapılmadı. 2-3 adamla Anadolu stili kontra arandı. Frei girmiş, Oğuzhan girmiş hiç fark etmez, mesele bu kazanma isteğini, azmini sahaya yansıtabiliyor musun? Hayır, takım tamamen 1-1'e kilitlenmişti. Bu psikolojiyi de takıma hoca verir.

turkkant dedi ki...

@YSY

Kontratı opsiyonsuz üç senelik.

Beşiktaş yönetiminin şu an yapması gereken A ve B planları oluşturmak.

A planı, hangi "asgari şartta" Biliç ile devam edeceğiz (atıyorum 2.lik...)

B planı, asgari şart yerine getirilemezse, hangi tarz hocayla çalışmalıyız, opsiyonlar kimler?

Bu plan şimdiden yapılmazsa GS'den alınacak küçük düşürücü bir yenilgi, taraftarın zıvanadan çıkması filan o ortamda öfke, telaş ve stresle saçma sapan bir karar alabilirler. Örneğin Sergen gibi... Zaten şu anda Fikret Orman ve Ahmet Nur Çebi arasında ciddi bir ihtilaf var, o sinirle yönetim filan da iyice bölünebilir...

Bunu açıklasınlar demiyorum, ama bu plan ve alternatif hocalar (Ş. Güneş, Lucescu ya da bir başkası) şimdiden masaya yatırılmalı.

turkkant dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Tolga sezonu kapatmış, elbette üzücü -bir futbolcunun sakatlanması- fakat takımın akibeti için hayırlı haber.

Adsız dedi ki...

Ayrıca zaten takım için o kadar da vazgeçilmez mertebede olmayan Cenk tam iyileşmeden, full zinde olmadan ve %100 kondisyona gelmeden oynamamalı bence. Ben dün Günay'da "olacak" ışığı gördüm sanki...

yilmaz dedi ki...

Takımın kaptanı, 1. kalecisi sezonu kapatmış, hayırlı haber diyoruz. Hakikaten her fener maçı bizim taraftarın şirazesini kaydırıyor. Haftaya Cenk'le Günay da hatalar yaparsa, kalece Ba geçene kadar hepsinin sakatlanması için dua ederiz artık.

Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

@yilmaz,
Oyuncularla ilgili bu denli hassasiyetin, performanslarıyla ilgili doğru değerlendirme yapmanı engelliyor bence. Biraz sakin olmalısın dostum, iyiki sakatlanmış demedim dikkat edersen. Oyuncu tercihlerinde son derece tutucu olan hocamız eğer sakatlık olmasa, ne pahasına olursa olsun moralmen buhran seviyesinde olan Tolga'yı oynatmayacak mıydı ?

Raphalesque dedi ki...

Arkadaş emre denen mahlukat bilici saha içinde azarlıyor ve senin hocan buna göz yumuyor bugünde şaşı ismail çıkıp bilicle dalga geçiyorsa arada bir duracaksın. Biz klestovlarla fenere kök söktürdük. İki stoperle, ronalda ve zago, maç aldık. Dünkü korkak mücadele etmeyen oyunun bir açıklaması olamaz. Bernd Schuster zamanı tek kale oynadık kadıköyde dün ne oldu arkadaş. Fırat aydınusa diyecek söz yok. Sonra 33 maçtır fenerbahçe rakiplerine derbi vermiyor deniliyor. Nedeni bariz ortada.

yilmaz dedi ki...

@Orao abi hayırlı haber demişsin, daha ne diyeceksin.

Ligin boyu daraldıkça ne kadar sağlıklı oyuncu varsa o kadar iyidir. Tolga'nın olmaması demek 3 kalecilik havuzumuzun 2'ye inmesi demek. Cenk de fener maçında sakat olduğu için yoktu hatırlarsan.

Brugge maçında kötü bir maç çıkarttı diye kalan maçlarda kötü olacağının garantisi yok. Cenk'in de yıllardır düzeltemediği yan top sorunu var, biliyoruz. Brugge ile oynanan ilk maçta çıkıp tutamadığı top sayısını ben hatırlamıyorum. Hani Tolga gidince -bu sezon için- daha iyisi yok elimizde. (Cenk daha iyidir diyene saygı duyarım, haklılık payı vardır.)

Günlerdir aynı şeyi savunup yazıyorum. Bu saatten sonra yeni oyuncu gelmeyecek, yeni td -muhtemelen- gelmeyecek, bir kamp dönemi geçirmeyeceğiz. Şunun şurasında 9 maç var. Hala liderle 1 puan farkımız var. Elimizde kim varsa, ne varsa destek çıkmamız gerektiğini düşünüyorum, bu hassasiyet değil gerçekçilik.

Adsız dedi ki...

@yılmaz,
Tatmin oldum, teşekkür ediyorum.

Umit dedi ki...

aşağıdaki yazıyı kuzen e-posta olarak göndermiş. güzel kaleme alınmış. katılmadığım yönleri var mesela hakem hakkında bu kadar naif değilim. özellikle emenike olayında ve fb'ye göstermeyip bize gösterdiği komik kartlarında vs. ama genel olarak güzel bir yazı. özellikle maçta neler olduğunu aktarırken.

http://forum.webkartallari.com/thread/besiktas-sampiyon-olabilir/

Yorum Gönder

Ara