.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

14 Mart 2015 Cumartesi

STSL24 / Beşiktaş-SAİ Kayseri Erciyespor


Tarih: 15 Mart 2015 Pazar, 16:00

Stadyum: Ankara Yenikent Asaş Stadı

Hakem Hakkında Bilgi: Cüneyt Çakır

Sakatlığı Bulunan Oyuncular: Atiba Hutchinson , Alexander Milosevic, Jose Sosa, İsmail Köybaşı, Daniel Opare 

Cezalı Oyuncular: John Boye



64 Yorum:

Basar dedi ki...

yarina liderlik sansi dogdu. hatta fener ile arayi acip haftaya derbiye avantajli skor ile birlikte gitme sansimiz var. yarin fener de puan kaybetmeye aday.

oyle ya da boyle hala sampiyonlugun en ciddi adayiyiz. sansimiz da %20 degil en az %35!

zago30 dedi ki...

Umarım liderlik fırsatını geri tepmeyiz.Tolga Zengin İstanbul'a geri dönmüş tedavi için.Perşembe günü Brugge maçında da oynayacağını sanmıyorum.Fenerbahçe maçında cezalı oyuncumuz olup olmayacağı Cüneyt Çakır'a bağlı.5 oyuncumuz sarı kart ceza sınırında(Demba Ba,Serdar,Kerim,Gökhan,Veli)
Ayrıca bloga gelip gelip " Gs kollanıyor derseniz hata edersiniz " diye yorum yazan şikenin babası teşviğin kralı saraylı,90+5.dk da Muslera'nın gole giden Başakşehirli oyuncuyu düşürüp sarı kart görmesini açıklasın bakalım.

YSY dedi ki...

Allah galibiyet nasip etsin ne diyelim. Merak ediyorum takım nasıl oynayacak. İnşallah maç sonu şu "liderlik stresi vardı" gibi saçma yorumlardan olmazda güzel bir galibiyet izleriz.

sherlockholmes dedi ki...

iyi futbol gibi bir beklentim yok takımdan. çıkın kazanın şu maçı da yüzümüzü güldürün arkadaş.

yalnız çok zor maç. hep diyoruz beşiktaş futbol takımı tecrübesiz diye.
şimdi bakıyoruz en tecrübeliler atiba ve sosa sakat. demba ba formsuz. bu maçta fark yaratacak bir isim lazım. çıkıp masaya vurup maça alacak bir arkadaş. liverpool maçından sonra bir de lig de aynı şeyi yapsa tolgay ya da sakatlığı atlatan cenk tosun.

ha bir de bilic'i çok seviyorum da lütfen şu olcay'ı bi kulübede beklet be hocam. yerine pektemek'i falan koy bi görelim ne oluyo.

Umit dedi ki...

ekşi'den:

2014-15 süper lig sezonu kırmızı kart istatistikleri şu şekilde:

beşiktaş: 9
fenerbahçe: 4
galatasaray: 0

2014-15 süper lig sezonunda rakip takımların kırmızı kart gördüğü maç sayıları:

beşiktaş: 2
fenerbahçe: 2
galatasaray: 5

bir futbol yorumcusu: "yalnız bu pozisyonda muslera’yı kırmızı karttan kurtaran esas detay, cenk’in kaleye değil taç çizgisine yönelmesi. ve topu da bayağı şiddetli dürtmesi. yani cenk topa yetişip düzeltip kaleye yönelene kadar muhtemelen herkesin orijinal yerini alacak olması."

pes diyorum. kural açık: "bariz gol şansı". adı üstünde "şans"ı. yok taç çizgisine yönelmiş (hiç de öyle değil ayrıca, biz ona çapraz vuruş pozisyonu diyoruz) muhtemelen herkes orijinal yerini alacakmış (orijinal lafına bittim bu arada) filan. böyle yorumlayacaksak kaleye dikine de gitmiş olsa bu sefer de vuruş yapacak ayağını yanlış uzattığını da tartışacak mıyız. ya da hiç uzatmayayım bu yoruma şöyle yanıt vereyim: zeki müren de bizi görecek mi.

neyse istatistikler zaten her şeyi gösteriyor.

bugün iyi futbol beklemiyorum. ama sanırsam takım daha bir takım gibi oynayacak. öyle hissediyorum. golcümüzün yedeği yok. biri sakat diğeri de varla yok arasında o bakımdan. bu yüzden madem tek golcüyle oynayacağız, 24 kişilik kadroda yedekten de olsa ilk 11 oynayabilecek bir golcü lazım-dı. sezon sonuna artık.

bu arada zago teknik ekibe katılıyormuş, bir görevi de scout işi olacakmış. guti de memleketteki bir radyoya niyet beyan etmiş. onu da aynen bu şekilde takıma kazandırmalıyız. beşiktaş öyle bir kulüp ki bizde oynayan hiçbir yabancı bizi unutamıyor. bu şekilde eski beşiktaşlı yabancı oyuncuları değerlendirmeliyiz. portekiz çetesi ve yanlarında bonus olarak 2-3 milyona kakalananlar hariç.

Umit dedi ki...

alakasız olacak ama yazmak istedim. devre arası özen’le ilgili çıkan krizlerden birisi de yalçın ayhan transferi konusuydu. bizim maçta gayet iyi oynamasını geçiyorum, başakşehir halen ligde en az gol yiyen takım. ayrıca ben de transfer söz konusu olduğunda bilmiyordum ama kendisi 8 yaşından 16 yaşına kadar beşiktaş altyapısında oynamış. şimdi alt alta yazalım. takımdaki stoper sayısı sorunu. hem uzun hem de mücadelede yıkılmayan stoper ihtiyacı. gerektiğinde bire bir oynayıp markaj oyuncusu da olabilecek stoper gereksinimi. stoperlerde son adamların hız sorunu (çok hzılı değil ama mevcutların içinde en hızlısı olabilirdi). özellikle ligimiz için tatlı-sert stoper ihtiyacı. yeni transferin aidiyet yaşamaması gerekliliği. ve belki de en önemli kriter olan maliyet. özen sen ne büyük adamsın.

Umit dedi ki...

Dostlar müzik yapmış bize anca alkışlamak düşer: https://www.youtube.com/watch?v=yK3k9XTbxy8 haydin takım.

cochise dedi ki...

@Ümit
Mustafa Denizli de sarı kart doğru demiş hem de %100. Biz de bu adamı futbol profesörü ilan ediyoruz. Hani sarı kart da verilebilir diyeni anlarım ama Meleke de Denizli de gözümde bitmiştir dün itibariyle. Aynı pozisyon kalede kaleci olsa bile tartışılırdı sarı mı kırmızı mı diye. Yok açısı darmış da amit kaleye koşacakmış. O açıdan kalecisiz bir kaleye gol atmak mı kolay yoksa karşı karşıya cepheden mi? O zaman bariz gol şansı için kırmızı sadece gole giden topa elle vurmakta olur. diğer hepsi için de aynı mantık savunulabilir; ne malum gol olacağı.

BJK4EVER dedi ki...

Gecen hafta adam gibi kart gorseydi 2 sinirdaki oyuncumuz bu aksam kart derdimiz olmayacakti. Simdi kart sinirindaki oyunculari oynatsan bir turlu, oynatmasan bir turlu. Eminim ki oynasalar en az 1 tane kritik oyuncu FB macinda olmayacak. Kimse kusura bakmasin bunun da tek sorumlusu Slaven Bilic.
Insallah bu macta beklenen oyunu goruruz. Kimse de mazeret uydurmasin, bu macin mazereti olmaz. Rakip guclu degil, Olimpiyatta degiliz, yorgunluk varsa da rotasyon yapma imkani var. Artik bu macta bari mazeret olmasin, cikip kartallar gibi oynayip yenelim be arkadas....

Flaming Buzz dedi ki...

Ulan helal olsun be, şaşırttın beni biliç. 2 forvet çıkmış orta saha veli tolgay. ne zamandır istiyorum bunu. hadi hayırlısı.

YSY dedi ki...

Olcay yine oynuyor yalnız. Öldürecek adamı resmen.

Flaming Buzz dedi ki...

Çift forvetli sistemde olcay lazım bence. Hem ileriyi 3ler hemde defansa yardım eder. Bi yerde çıkış yakalayacak bakalım ne zaman. inşallah bundan sonra gelir kendine, gelmezse işimiz zor. kanserden ölme ihtimalimiz var daha da kötüsü şampiyonluktan olma ihtimali.

BJK4EVER dedi ki...

Cift forvetli sistem sadece kagit uzerinde kalir. Sahada muhtemelen Mustafa solda Olcay ortada oynar, Demba Ba ileride tek kalir yine. Ama sahada cift forvet olmasa bile ceza sahasina kosu yapabilecek oyuncularin sayisinin artmasi yine de iyi.

Opare'nin olmamasina anlam veremedim, sakat mi? Kulubede de yok. Keske sari kart sinirinda olan Serdar yerine oynasaydi, Motta insallah kanser etmez. Skoru (2 farki) yakaladiktan sonra ne olursa olsun Veli, Ba ve Tore'yi almamiz lazim.

BJK4EVER dedi ki...

Bu arada rakip de yabana atilacak takim degil.
Murat Yildirim Ajax altyapisindan yetisti, baya teknik bir oyuncu.
Serdar Gurler yine istikrarli olmasa da ani patlama yapabilen, sagi solu belli olmayan bir oyuncu.
Cenk Ahmet ulkemizdeki en underrated oyunculardan biri. Cok seri ve kolay adam eksiltiyor.
Drenthe ve Edinho zaten malum. Rakibi havaya sokmadan fisi cekmemiz lazim. Rakip hucumda ne yapacagi belli olmayan, ama defansi ve kalecisi cok cok kotu bir takim. Gol yememe sansimiz dusuk, insallah pozisyonlari degerlendirir ve maci erken kopaririz.

tarik dedi ki...

Arkadaslar Adam dograyacak kadar futbolu biliyorsaniz, opare'nin sakatligini da bilin bir zahmet!

Rakip çok cacik, drenthe olmus bitmis, gecen burda akigo macinda izledim, rahat aliriz.

Basar dedi ki...

Hay Allah Demba Ba yine penaltı attı!

Sonunda adam gibi birşeyler izliyoruz ligde haftalar sonra . Bunda Erciyes'in de payı var.

Geçen haftada berbat bir ilk yarı oynamışlar sonra toparlayamamışlardı ama 10 kişi 2 gol atmışlardı. Mehmet Hoca yine aynı hamleleri yaparsa bu maç rekora gider.

maçı izleyemiyorum.çalışıyorum ama beşiktaş olumlu anlamda şaşırttı beni.ilk yarı 3-0 valla şok oldum.inşallah böyle devam eder maç.

kokocambo dedi ki...

Ersan al sozleşmeni de git,abicim. Hatta ülke dışsına mümkünse

cochise dedi ki...

Dün akşam 19.30 sularında bu hafta lideriz demiştim. öngörü çıktı. Biraz şanslı goller attık ama denersen oluyor işte. Denemezsen şanslı gol atamazsın..

Basar dedi ki...

@cochise
Bakalım benim kehanetim tutacak mı?

Basar dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
cochise dedi ki...

@basar
derbi sonrası havaya girmiştir bunlar; bence de puan kaybı gelecek.

4-4-2'ye uygun değil takım demiştim, hala öyle düşünüyorum ama forvet hattındaki kalabalık bile başlı başına katkı sağladı. Tolgayın varlığı da bu sisteme katkı sağladı.

Güzel mesaj maçı oldu.

Haydi bakalım ..

Takımda arkadaşlık müthiş. Bu sayede bazı kazmalıklar idare ediliyor... tuttuğum takımda oynadıkları için değil Gerçekten seviyorum bu çocukları

cochise dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Flaming Buzz dedi ki...

Diğer yorumları okumadım. Millet ne der diye yorumlarıma fren yapmayacağım. Şu maçın bu skorla bitmesi ve takımın bu kadar öz güvenli olmasının baş sebeplerinde biri kesinlikle Mustafa Pektemek' tir. Adam herşeyi yaptı. Topu tuttu. Kale vuruşlarında topu indirdi. Pas verdi, top kaptı, çalım attı. Gol attı. Şu adamın yetenekleri benim diyen Türk forvetlerin hiçbirinde yok. Şu adama yorum yaparken takıma yaptığı katkıyı görmemek bildiğin adamı sabotaj etmektir. Evet aldığı para fazla ama bırakın artık. Destek olunması lazım. Onun haricinde takım gayet iyiydi. Helal olsun. Biliç' e uzun süre sonra tekrar helal olsun.

YSY dedi ki...

Bilic te zaten bundan sonra çift forvet i deneyeceğinden bahsetti.

Flaming Buzz dedi ki...

Demba ba:ʺPektemek ile oynamak bana daha fazla özgürlük yarattıʺ Kendi günlük yaşantımda, çevremde senelerdir aynı şeyi söylerim. Elinde Pektemek gibi bir adam varsa 442 oynamak farz olur. Hatırlayın Drogba Burak' ı. Bizde de Demba ba, Pektemek olmalı kesinlikle. Attığı golde diğer adamlar oyuncunun arkasındayım diye ayağını uzatmazdı, ortada o kadar süper gelmemişti. Adam bu yapacak bişe yok bu hareketlerden dolayı sakatlanıyor ama adam takımı rahatlatıyor. Fiziğine bakıp bu adam top tutamaz diyorsun yok abi öyle bir şey. Takır takır topu tutuyor takımı ileri çıkartıyor. Çok mu abartıyorum diye düşünüyorum bazen sonuçta istatistikler ortada ama Ferguson' un dediği gibi mini etek muhabbeti. Seneye Veli' yi yedeğe çekecek bir orta saha gelirse öne geçtikten sonra Veli' yi ortaya atıp şu bugün bile 3-1 de yaşadığımız sıkıntıyı artık çekmez oluruz.

Yannız kimse yazmamamış ama ne gol yedik bee ...

BJK4EVER dedi ki...

Bu takima 4-4-2 oynatmanin 1.5 sene sonra Bilic'in aklina gelmesi zaten bastan dusundurucu. Bu tur maclarda cift forvet her zaman avantaj saglar ve Webo, Umut Bulut, Mustafa Pektemek gibi oyuncular kilittir.
Oynanan oyun bence guzeldi, hakli bir galibiyet aldik ve en onemlisi ustunlugu aldiktan sonra geri cekilmedik.
Brugge macinda ne yapacak Bilic bilmiyorum, ama bu maca benzer 4-4-2 bazli bir kadroyla cikmasi bence hata olmaz ve garipsenmemeli. Sosa'nin ve Atiba'nin 'saglam' donmesi ne kadar muhtemel bilemiyorum. O maca da 4-4-2 cikmak mantikli olur gibi, ki rakibin kontra atak tehdidi zaten sifira yakin.

Umit dedi ki...

pektemek'in ba'ya katkısı konusunu güncel şekilde cenk tosun'la kıyaslamak isterdim ama değişiklikler buna izin vermedi. yine de daha önceki maçlardan ba-pektemek ikilisinin ba-tosun halinden daha etkili olduğunu düşünüyorum. tosun daha çok tek golcü oynamaya uygun bir adam. pektemek ceza sahası içi golcüsünden çok sınırlı yeteneklerine karşın gezen bir forvet aslında. çapraz koşu atan ve bugün attığı gibi iteleyerek de olsa topu inatla takip eden bir forvet ba ile her zaman işe yarar. ama orta alandan bir adam boşaltmak her maçta doğru olmayabilir. tolgay bugün 8 numarada kendisine yeterli alan bulup güzel pas dağıtımı yapsa da orta alanı daha güçlü bir takım karşısında sadece veli'nin desteği yetmeyebilir. tolgay'ın akılcı defansif özelliği de var ama atiba ve veli kadar ısıran, alan kapatan şekilde değil. öyle olsaydı pirlo gibi olurdu zaten. rakipteki oğulcan oynadığı kısa sürede ışık verdi. ilerisi için izlenmeli bence. bir de madem devre arası alınan 3 oyuncudan 2'si tuttu milosevic takıma dönse de kurtarsa bizi ersan'dan.

cochise dedi ki...

@övünç
öyle böyle değildi valla. Akula vuruşu vari bir şey oldu. Bu müthiş goller de hep bize denk geliyor yahu.

sadrazam dedi ki...

@BJK4EVER
5-1 den sonra, hatta daha önemlisi doğru oyundan sonra bile Biliç'i eleştirebilmek hakikaten sağlıklı bir bünye işi değil. Sana geçmiş olsun diyor, Teo'u da en kısa zamanda aramızda görmeyi temenni ediyorum.
Zira bu kafa yapısıyla Teo 'a bile rahmet okutuyorsun.

schwadorf dedi ki...

Elimizde ne zaman sağlam iki forvet oldu ki Bilic'in 4-4-2'yi 1.5 yıl sonra düşünmesi kabahat olsun? Sene başında Arsenal ve Feyenoord maçlarında gayet oynatıyordu işte Demba Ba ile Pektemek'i birlikte.

Şunu anlamak lazım, her puan kaybı taktikten kaynaklanmıyor. Sahadaki dizilişin oyuna etkisini fazla abartıyorsunuz. Hücumda çoğaldığınız sürece 4-6-0 oynayarak da maç kazanırsınız. Futbolcular statik durmuyorlar ki tek forvet oynamak sıkıntı yaratsın.

Oyuncular bugün son zamanlarda olmadığı kadar iştahlı ve yardımlaşmalı oynadılar. Bu da farklı skoru getirdi. Aynı iştah Balıkesir'e karşı olsaydı onu da kazanırlardı.

Barreto dedi ki...

@BJK4EVER'in haklilik payi var, @schwadorf'un dedigi saglam iki santrafor sorunu da zaman zaman vardı. Ve fakat bugün sağlıklı bir Atiba olsaydi Biliç yine Demba Ba'yı yalnız başına stoperlerin kucağına emanet ederdi. Bu çift santrafor meselesinin önemi daha iyi kavranmıştır umarım. Biliç belki de Brugge nin çift santraforundan etkilenmiştir.

madgoat dedi ki...

Herkese merhaba,

Futbolun teknik kısmından çok anlamadığım için birşey soracağım son haftalarda Olcay'ın artık dinlendirilmesi gerektiği oldukça fazla kere tekrar edildi ancak Beşiktaş kadrosunda Olcay'ın gerçek alternatifi sizce kim? Var mı? (bence yok soru o yüzden)

borasahin dedi ki...

Birkac gun once bir 3-4-3 vermistim.

------Necip (sag stoper)--Franco (Supurucu)--Atinc (sol stoper)----
Olcay(sag wing back)-----Veli-------Atiba-------Opare(sol wing back)
-------Tore-------------------------Ba------------------Pektemek------------

Bugunku maci gordukten sonra, dogru oyuncular bulundugu ve yeterince drill edildigi takdirder, bunun tutabilecegine dair inancim daha da artti.

3 tane oyuncu bulmak gerekiyor: Birinci sinif kaleci, birinci sinif sol stoper, birinci sinif sol (wing) back.

Olcay 25 dakika sag bek oynadi, bence rahatlikla sag wing-back oynayabilir, ozellikle arkasinda supuren biri de varsa...

Necip sag bek olarak yetersiz ama stoperde ve ozellikle de uclunun sag stoperinde ciddi manada is yapabilecegini gosterdi. Ayrica orta sahada kalabalik
olan takimlara karsi overrun olmamak icin Franco ile birlikte maca ve duruma gore daha agresif olabilirler. Zaten isin kilit kismi burasi, cok yonlu
oyuncularla mac icinde formasyon degistirebilmek. Franco orta saha oyuncusu degil ama gerektiginde on tarafa dogru cikabilir. Liverpool'da sag stoper
Emre Can farki yaratiyordu, bizde de Pedro Franco belki bu farki yaratabilir.

Bir de yanlarina Diego Godin tarzi hava toplarinda gecit vermeyecek uzun boylu bir sol stoper gerekli, cok teknik olmasina gerek yok ayagi duzgun
olup, basit oynasin yeter. Tabii bir de orta sahaya kadar cikmaktan korkmayacak biri olmasi gerekli.

Stoperlerin gerektiginde orta sahayi doldurmasi ve orta saha oyuncularinin yapisindan (rolleri diyelim) sonraki diger bir kritik konu, ondeki uclunun daha
free style takilabilmesi. Tore daha serbest ve belki savunma gorevlerinden biraz feragat edecek sekilde oynayabilir ama karsiliginda skor
ve asist uretmeli. Skor ve asist hepsi icin gecerli. Boyle bir oyunda Tore'yi merkez kabul edip Pektemek ve Ba is bolumu yapabilirler.
Sosa Tore'nin yedegi olabilir.

Armagan dedi ki...

liverpool sonrası yorumum:
"kapanmak bizim doğamızda yok,yenildiğimiz maçların genelinde bu hataya düştük.

dengeli oyunda en iyiyiz ama bazen bu ayağımıza takılan engel oluyor,kötü takıma çat çut saldırması lazım,boğması lazım.(bunu bir k.erciyes maçında gaza gelip aşırı yaptık,kendi kendimizi yorduk ve son dakikalarda düştük oyundan).kısacası maçın büyüklüğüne takılmayıp dengeli ve atak oyunu bizim yapımız olmalı ki, 2 gün önceki harika maçta olanlar sırayla tam olarak böyleydi."

balıkesir sonrası yorumum:
"balıkesir psikolojik olarak kapanacak,riski alıp 4-4-2 oynarsın,denersin.bu yıl hep 4-2-3-1 oynadık ama orta sahadaki bu kalabalık kapanan takımlarda hep ayak bağı oldu."

malumun ilanı oldu sanki.pektemek dediğin eleman çift forvet dışında verimli oynayamadı,oynayamaz.4-4-2 hem pektemek'in verimi hem de ba'nın üstündeki yükün kalkması açısından çok önemli.bu tür atak oyun istenen maçlarda olması gereken budur.
umarım takım hemen perşembedeki maça yoğunlaşır.en azından 40 dk kadar rahat oynadılar ve çok yormadılar kendilerini.(bu arada tolgayın ceza sahasına yakın olması atiba'dan çok daha farklı etki yaptı çok değerli oyuncu.pektemek'i ise orta sahada oynatmak ahmaklık olur bence bu tekniğiyle)

@ madgoat
gökhan'ı sola koyup, sağda frei veya sosa denenebilir.onlarda yoksa pektemek oynatırsın.

tarik dedi ki...

Pektemek kac mac saglikliydi acaba sene basindan beri?

Ben hem sozlesme yuksek diye "gonderin sunu" denip, hem de "oynatmayan hocaya yazik" denmesini anlamiyorum.

Tabi pektemek sakatken niye oynamiyo diyenle sakat opare niye kadroda yok diyen ayni olunca saskinlik azaliyor.

tarik dedi ki...

Basar the oracle!

cochise dedi ki...

beyler şampiyonluk gelecekse, bugün onun miladıdır. Ben ilk defa hissetmeye başladım. GS'den zaten pek korkmuyordum ama bu mağlubiyetle Fenerde bazı şeyler sorgulanmaya başlar. Yeter ki haftaya yenilmeyelim.

kokocambo dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
kokocambo dedi ki...

Pedro'nun uzun pasları ile ersan'ın ayağına topun gelmesiyle yaşanılan gerilimin aynı takımda olması kalp

Basar dedi ki...

:) blogca iddia kuponu mu yapsak?!

Umit dedi ki...

fb yenildi iyi oldu ama bu hakemler haftaya bizi kadıköy'de doğramazsa futbolu hiç bilmiyorum demektir.

YSY dedi ki...

Valla esas zor maçlar henüz duruyor. İnşallah bu takım bunları aşar.

Basar dedi ki...

Geçenlerde Biliç gelmeden en son ne zaman lider olmuştuk diye sormuştum. Şimdi farklı bir soru sormak istiyorum: en son ne zaman fener deplasmanına puan farkı ile gitmiştik?

BJK4EVER dedi ki...

@sadrazam

Ben skora veya sonuca yonelik elestiri veya ovgu yapmam. Olanlara ve gorduklerime gore yaparim. Eger bir takim 5-1 ondeyse, bu kadar rahat bir mac oynuyorsa ve haftaya ligin en kritik macina cikacakken en onemli kart sinirindaki 2 oyuncusundan biri 80, digeri 90 dakika sahada kaliyorsa bu elestirilir. Kazara bu 2 oyuncudan biri sari kart gorup cezali olsaydi gorurdum ben yorumlari. Ki bu haftaki mac zaten gecen hafta cezalari temizlemeyerek ne kadar hata yaptigimizi tam olarak gosterdi. Simdi Demba Ba, G.Tore, Veli cok daha kritik ve zor bir macta ceza cekecek. Nerden baksan gereksiz.

@schwadorf

Sene basinda kadroda Ba, Cenk, Mustafa, Omer, Holosko vardi. Ba ve Cenk ligin kalburustu forvetlerinden, Mustafa yedek olarak her turlu yeterli, Holosko ve Cenk de back-up olarak yeterli. Her turlu cift forvet oynamak icin yeterli bir kadro. Terim zamaninda GS Baros-Necati-Elmander-Sercan rotasyonuyla ve cift forvetle sampiyon olmustu.


@Barreto

Cok dogru bir noktaya parmak basmissin. Bugun Bilic'i ovecekler su soruyu sorsun kendine; Atiba ve Sosa'dan biri saglikli olsa bugun Bilic yine rakibin durumuna bakip cift forvet mi cikardi, yoksa yine 5'li ortasa, defansif bir takim ve ileride tek basina 4 kisi arasinda bogusan bir Ba ve cogalamayan bir takim mi izlerdik?
Nasil Franco'yu 4 stoper sakatlandiktan sonra zorla oynatarak kazandiysa, Opare'yi Motta cezali olduktan sonra oynatip kazandiysa, Fernandes'i anca 20 mac sonra kesmeyi akil ettiyse, bugunku taktik de tesadufen olustu iste. Bilic'in dogrulari bulmasi tamamen tesaduflere kalmis maalesef. Gercek bu.

@madgoat

Bence Pektemek tam anlamiyla Olcay'in alternatifi olabilir. Onun gibi mucadeleci, yipratici, dogru kosu yapan ve kolay pozisyona giren, ama yetenekleri ve teknik kapasitesi kisitli bir oyuncu. Birebir uyuyorlar hatta.

@borasahin

Iyi kotu bir kalip oturttuktan sonra taktiksel olarak 3'luye gecis gibi buyuk degisimler bence hicbir sekilde fayda saglamaz. Ama bugunku oldugu gibi cift forveti aliskanlik haline getirmeliyiz. Hele ki elimizde istikrarli ve yildiz, winner bir 10 numara olmadigi surece cift forvet her zaman dusunulecek bir alternatif olmali.

Fener'in kaybetmesiyle ciddi bir avantaj yakaladik. Haftaya insallah klasik bir sekilde beraberlik icin sahaya cikacak korkak bir takim izlemeyiz. Kaybetmenin bize cok birsey kaybettirmeyecegi bir macta kazanip herseyi almanin yoluna bakmaliyiz. Haftaya kaybedecek birseyimiz yok, ama kazanacak herseyimiz var. Bunun farkinda olur Bilic ve oyuncular insallah.

BJK4EVER dedi ki...

Ayrica Ersan ve Mustafa'ya yoneltilen tepkileri abartili buluyorum. Tamam, bu oyuncular cok yetenekli degil, ilk 11 icin yeterliligi tartisilir, aldiklari para cok fazla vs, eyvallah. Ama bu oyuncular canini disine takip oynayan, takim icerisinde sevilen oyuncular. Besiktas Demiroren doneminden sonra bugunku noktaya gelmisse bu canini disine takip oynayan Olcay, Veli, Ersan, Necip sayesinde olmustur. Bunu biraz unutuyoruz ve bu oyuncularin hakkini yiyoruz galiba. Pektemek golu attiktan sonra takim arkadaslari nasil tepki vermis bir bakin isterseniz, ne demek istedigimi anlarsiniz.

Umit dedi ki...

"Nasil Franco'yu 4 stoper sakatlandiktan sonra zorla oynatarak kazandiysa, Opare'yi Motta cezali olduktan sonra oynatip kazandiysa, Fernandes'i anca 20 mac sonra kesmeyi akil ettiyse, bugunku taktik de tesadufen olustu iste. Bilic'in dogrulari bulmasi tamamen tesaduflere kalmis maalesef. Gercek bu."

yüzde yüz olmasa da katıldığım bir yorum. sadece tesadüf kısmına katılmıyorum. hoca genç ve öğrenme süreci az da olsa hala devam ediyor. kariyerinde henüz 2. defa bir lig takımını çalıştırıyor. korkum bunu tamamladığında uçup gitmesi. bununla başka bir cenyus spor yazarımızın biliç'i eleştirirken "çalıştırdığı tüm takımlarda" demesi aklıma geldi ve yine güldüm.

brugge maçını iyi bir skorla tamamlayıp turu geçersek puan farkının da etkisiyle takımda fb maçı için bir bahane ortamı oluşabilir. hoca bunu bertaraf edebilirse bu sınavı da geçmiş demektir.

yan mevzu: gençlerli el kabir golü attıktan sonra önce kalp işareti yapıyor sonra da kartal işareti. garibim memlekette standart gol sevinçlerinden sanıyor herhal. söylemeyin çocuğa devam etsin :)

alper dedi ki...

yahu bu blogta belli!!! yorumcuyu banlama imkanı yok mu? teo gitti bu geldi. amdam 5-1 lik maçtan sonra bile keyif bozacak ama neyseki geçen hafta notunu vermişim.

Barreto dedi ki...

@BJK4EVER

Valla birader eline saglik yazdiklarina aynen katiliyorum. Benim bu kadar uzun yazacak enerjim kalmadi artik.

Umit dedi ki...

erciyes maçı yanlış intiba vermesin. fb maçı çift golcü ile oynamak için en kötü maç olur. orta sahaları ile maç kazanan bir takım. emre, topal, potuk, meireles ve selçuk. fb maçındaki derdimiz tolgay'ı ileriye atacak sağlam bir orta saha olmalı ki bu da yine veli atiba ikilisi. aslında çok iyi oynadığımız her maçı töre ve olcay'ın 2. golcü gibi oynadığı oyunlarla aldık. sosa burada önemli bir aktördü. şimdi yerine geçebilecek tolgay var ve biliç'in yerinde olsam fb maçının alıştırmasını arkada veli atiba önde tolgay ile brugge maçında başlatırdım. tolgay nimet şeklinde 8 numara oyuncusu ama görev verilirse daha ilerde rahatlıkla oynayabilir. sosa kadar hızlı olmasa da şutu da var. yeter ki şapkadan tavşan misali yine oğuzhan'ı görmeyelim sahada.

tarik dedi ki...

Beyler, kiralik gidenler ve sakatlar oynasin diyecek kadar takimla alakasiz olabilirsiniz; ama Bari "ben de daha durmam burada" minvalinden yazi yazip 1 hafta sonra geri dusmeyin ya hu. Sneijder ve BesiktaskUlan gibi ozlenseniz de geri donmeyin.

Ya da bu kadar sozu olan insanlar, kalkip hocayi takimi dogramasin hemen, kadromuzu bilmeden!

Barreto dedi ki...

Demba ba: Mustafa Pektemek ile yanyana oynamak bana biraz daha ozgurluk yaratti.

sherlockholmes dedi ki...

çok güzel bir haftayı geride bırakıyoruz. feneri kadıköyde yensek paşa'da yeni hocasıyla galatasaray'a çaksa ne güzel olur.

sherlockholmes dedi ki...

arkadaşlar bilic'i eleştirme aşkı gözünüzü kör etmiş. adam nasıl çift forvet oynatsın sürekli sakat mustafa ve cenk. arsenal ve tottenham maçlarında da çift forvet oynadık. bunlardan korkmayan adam bizim ligin dandik takımlarından mı korkacak. yıllar sonra sahada ne yaptığını bilen avrupai bir ekip izliyoruz. tadını çıkarın bence.

Flaming Buzz dedi ki...

Pektemek hakkında, yetenekleri kısıtlı, teknik kapasitesi kısıtlı yorumlarına kesinlikle katılmıyorum. Gençlerbirliği' nden beri takip ediyorum. Bence gayet düzgün çalımları var. Vücut çalımları topla çalımlar ikiside. Çok üst düzey olduğunu iddia etmiyorum.

Bir kere şunu anlamamız lazım. Bu adam Beşiktaş' a geldiğinden beri kesinlikle ilk 11 oyuncusu olarak düşünülmedi. Hiçbir teknik adam düşünmedi. Noldu peki, birincisi sakatlıklar. Çok şanssız bir adam ve hepimizin bildiği gibi sakarlığı var.
İkincisi sakatlıklara bağlı olarak yeterli bir performans tutturamadı.
Üçüncüsü, bu adam her zaman kurtarıcı olarak sahaya sürüldü. Çok maç sayarım size son 10 dakka oyuna alıp maçı kurtarması beklenilen.

Peki böyle olunca noluyor? Yeteneklerini sergileyemiyor ve sürekli taraftardan eleştiri alıyor ve performansı düşüyor ama buna rağmen mücadeleyi bırakmıyor.

Daha çok şey yazılabilirdi ama anahatlarıyla anlatmak istediğim bu.

Flaming Buzz dedi ki...

Bugünkü sol köşede aldığı pası ve topu önüne alışını tekrar hatırlatmak isterim. Benzer örnek olarak Sneijder' in Reae' e attığı golü hatırlıyorum. Yani ne olursa olsun adama biraz kredi verin. Körü körüne aldığı para çok, gol atmıyor vs vs. Bunları biraz geçip büyük resme bakmak gerekiyor. Bugün Pektemek ilerde top tutmasa bu kadar özgüvenli oynayamazdık.

Umit dedi ki...

Flaming Buzz. pektemek'in yetenekleri hakkında o kadar da aynı fikirde değilim. ancak şunu söyleyebilirim. allah bozmasın takımdaki arkadaşlık öyle üst seviyede ki pektemek bir inzaghi olursa kimse şaşırmasın. attığı golden sonra beşiktaş'la yatıp kalkan ben bile takım arkadaşlarının onu kucaklayıp sevinme düzeyine hem şaşırdım hem de müthiş mutlu oldum. kadro full kenetlenmiş. şimdi olimpiyatta karnaval zamanı.

borasahin dedi ki...

Bilic'in bir sablon oturtmak icin A planinda israrci olmasini dogru ve olumlu buluyorum, ozellikle ilk geldigi yil daha da anlamliydi. TD olsam ilk yilimda
dar bir rotasyon ve belli bir planla calismayi tercih ederim, cok ozellikli, taktik bilinci gelismis, kaynasmis vs. bir futbolcu grubuyla calismiyor isem...
Mourinho da genelde boyle yapar. Burada sorun yok. Sorun bence Bilic'in belirli bir duzen oturttuktan sonra ikinci hatta ucuncu bir plana gitmeyisi.
Ayni plani uygularken yaptigi oyuncu tercihleri de buna dahil. Cift forvet bence de bazi durumlarda gayet uygulanabilir, ayni bugun oldugu gibi...

Simdi ucluye donelim demiyorum, niye yapmadi demem. Zaten yeterince drill edildiginde demistim. Yine de cok calisma firsati bulamasakda yarin
bunu denedigimizde dedigin gibi hicbir fayda getirmez gorusune katilamayacagim. Tabii zirt diye Fener macina bu sekilde cikamazsin. Oyuncular
buna uygun fakat bunu gercekten fark yaratacak kadar oynamanin ince nuanslari var, onlari calismak gerekiyor, yoksa dogru oyuncular ve biraz
calismayla, bir iki denemeden sonra simdiki kadar oynayabilecegimizi dusunuyorum.

Pektemek degerli bir oyuncu, daha once de teknik olarak biraz detaylandirmistim. Pektemek'in onde oynamayacagi tek pozisyon, tek forvet olarak
iki stoperin arasinda kalip, yalnizlari oynamasi. Bunun haricinde her pozisyonu oynayabilir. Bunu daha once kanitladi. Klas bir oyuncu degil, ama bu
onu degersiz yapmiyor. Semih Senturk'un attigi gollerden bir bukle yapsalar icinden, aa ne guzel gol diyebilecegin gollerin sayisinin attigi toplam
gollere sayisi cok dusuk cikar, cunku futbol oyle guzel ve degisik kombinasyonlar iceren bir oyun ki her goze hos gelen harekete karsilik en az onun
kadar degerli goze hos gelmeyen hareketler de var. Pektemek'i bunlarla degerlendirmek gerek. Ba kalitesi ve is bitiriciligi ile tek forveti goturebilir
ki onun da yalniz kaldiginda ne kadar zorlandigini biliyoruz. Ba yoksa bu isi mevcut kadroda Cenk yapar. Pektemek ikinci forvet, uclunun sagi/solu
ve forvet arkasi (taktik geregi orta sahaya yakin vaziyette) pozisyonlarini rahatlikla oynar. Hatta 1-2'li orta sahinin ic pozisyonunda bile dusunulebilir.
O yuzden bence degerli bir oyuncu. Ba'nin gecmis performansina bakarak eldeki kadroda eksik olan stoper ikilisinin onunde sirti donuk oynama
yetenegi olan bir oyuncu eksikligi. Mesela Webo gibi. Boyle bir rolu oynayabilecek bir oyuncumuz olsa fena olmaz. Cenk'in bu rolu kivirabileceginden
emin degilim.

Necip hakkinda gorusumu daha once belirtmistim. Orta saha ve sag bek Necip'in Besiktas'ta yeri yok diye. Stoperde gercekten olumlu sinyaller verdi.
Established bir oyuncu olamasa dahi ki belki olabilir daha cok gormek lazim, savunmayi orta sahaya cikarip onde bastigin bir oyunda islevsel bir rolu
olabilecegini gosterdi. Ama Ersan icin ayni fikirde degilim. Ersan bizim seviyemizin oyuncusu degil, defalarca sans verildi olmuyor. Bence gereksiz
yere ve fahis bir bedele kontrati uzatildi. Madem kontrati uzaltildi, bence su an yapilmasi gereken Atinc'i bir super lig takimina kiraya vermek,
onun en buyuk eksikligi mac tecrubesi.

Basar dedi ki...

Beyler geçtiğimiz yıllar sizleri o kadar yıpratmış, o yıllarda eleştiri yapmaya o kadar alışmışsınız ki o ruh hali halen aynı şekilde devam ediyor. 5-1'lik maçtan sonra yazılan bu kadar eleştiriyi başka açıklayacak olgu olamaz.

Sevgili renkdaşım sana daha net konuşayım. Bundan önceki 10 sezonda geçirilen 340 haftada sadece 14 hafta lider olabilmişiz. Ve sadece 1 şampiyonluğumuz var. Takımına bakış açının değişmiş olması ve eleştirel yaklaşımın bir türlü gelmeyen başarının sonucu. Hele hele 80'ler ve sonra doğumlu isen Beşiktaş'ın şaşalı günlerini de yakalayamamışsın demektir. Milne dönemini yaşamayan Beşiktaşlının moralinin ve özgüveninin çabuk kaybolması makul bir durum...

Sana şunu da söyleyeyim. Bu sezon tam 11 hafta lider oldun, UEFA'da çeyrek finalin kapısındasın, 3 İngiliz takımı ile çatır çatır oynadın -birini eledin diğerini lig usulünde altında bıraktın. Artık gel biraz eleştirel boyuttan keyif alan boyuta geç. Ha şampiyonluğu kaçırırsın uefa'da 88'de bir tane sıkıştırırlar elenirsin ama tuttuğun takım artık son 10 yılda izlediğin takım olmaktan çıktı. Seneye stadın da bitince takımını daha da üst konumda göreceksin.

Bu yüzden, Biliç'e Demba Ba'ya Olcay'a... söylenmeyi bırak da bir iki günlüğüne de olsa 5-1'in ve liderliğin tadını çıkart!

Dip not: Demba Ba yazısına eklemeyi unuttum, Liverpol maçında Demba Ba'ya ya Allah tezahüratı yapan taraftar takriben 1-2 dakika sonra Sex on the beach tezahüratı yapıyordu. Bence buradaki saptama yanlış yapılmış bir saptamadır.

Barreto dedi ki...

Burada oyunun taktik yönüyle ve Biliç'in tercihleri ile ilgili eleştiriler getiriyoruz. Ahali birbirine bayağı sinirleniyor bazen, ama normal karşılamak lazım. Herkes mutlak fikir birliği içinde olmak durumunda değil.

Böyle platformlarda genelde yergiler övgülerden fazla olur. İnsanlar bir bakıma dert yakınıyor. Aslında pek çok olumlu şey gerçekleşirken sadece bir kaç olumsuz kısım üzerine tartışmalar dallanıp budaklanabiliyor.

Bu noktada kendi adıma bir not düşmek isterim. Biliç'i fevkalade kıymetli yapan, takımı çok iyi çalıştırmasının yanısıra, kulüp ve oyuncular ile inanılmaz bir mental uyum yakalamasıdır. Taraftar da oyuncular da çok seviyor. Bazen sevdiğiniz insanın hatalarına daha çok kızarsınız ya, bizimki de biraz öyle oluyor, bugün Biliç'ten daha pahalı, daha başarılı taktisyen bir hoca bulsan bile Biliç'in ruhu itibariyle biçilmiş kaftan gibi parladığı yapıda tutunamayıp beklentilerin altında eziliverir.

mustafakamış dedi ki...

Geçte olsa bir şeyler yazmak geldi içimden.Brugge maçı akabinde Demba Ba 'da ciddi performans düşüklüğü gözleyenler bu performansı neye bağlıyor acaba!Adam o maçta da iyiydi fakat top götüremediğimiz için geriye gelerek kendine bir yön çizmeye çalıştı.Oğuzhan'ı yere göğe sığdıramayan top tutmakta mahirliğini anlatan arkadaşlar maç sonu istatistiklerinde top kayıplarını hesap etmiştir umarım.Bu maça gelince Şifo her zaman olduğu gibi kişilikli oynamaya çalışan takımlar oluşturdu.Erciyes hem kompakt oynayabilen hem lüzumunca bir oyun kurgusuna kısmen de olsa sahip bir takım.Gömülmediler önde oynamak top kapmak ve kombine atak uyarlmayı planladılar.Bu aslında Avrupa sınavından dönmüş yorgun bir Beşiktaş karşısında oldukça makul bir tercih.Ama tutmadı.Erken elen gol Erciyes'i yıktı.Beşiktaş kendi oyunuyla olmasa da Erciyes'in daha da öne çıkmasına defans hattının mesafe aralığının genişlemesine kayıtsız kalmadı.Örneğin bir uzun top Demba Ba kontrol hoooop Olcay kaleciyle karşı karşıya.Olcay'ın kademe anlayışı oturmuş takımlar karşısında nasıl bozulduğunu hepimiz biliyoruz.Bu bizim maçı forse ettiğimizi göstermiyor Erciyes'in bize ikram ettiğini gösteriyor.Öyle ya da böyle Dembaba'nın kontrolü Olcay'ın vuruşu da güzeldi.Bu maçla ilgili Drente'ye değinmeden geçmek olmayacak.Bu adamla anlaştığımız aylar önce yazıldı.O vakit araştırmıştım Hollanda altyapısından,yaşı genç bana çokta makul gelmişti.Keşke alsaymışız adam hücum oyununu iyi yönlendirebilen birisi.Attığı gol hem zeki hem yetenekli olduğunu gösteriyor.O mesafeden plase dokunup çatala asmak ayakta alkışlanır.Ne derler helal olsun.Gelelim Brugge maçına Erciyes'in ikram ettiğini onlar etmeyecektir.İnşallah erken bir gol diliyorum.Bu işimizi kolaylaştıracak eğer 2.yarıya kalırsa işimiz her geçen dakika kontra ve uzun top riski ortaya çıkacak liverpool maçında ne istediysek oyun olarak tam aksini istememiz ve yapmamız gerekn bir maç.liverpool'u hem tuttuk hem durdur sonra yendik.Şimdi önce gol sonra kontrollü bir şekilde geriye çekilmemiz icap ediyor.Bunu başarırsak 2. ve 3. gol de gelecek.

BJK4EVER dedi ki...

@tarik

Benim yazmamamin sebebi bazi sahislarla kisisel dalasmalar ve fikir tahammulsuzlukleri. Boyle tahammulsuzluklerin oldugu yerde yazmak icimden gelmez. O sahis yazmadigi icin tekrar yazmayi mantikli buldum. En azindan baska bir nick alip caktirmadan yazmaktan ve forumda 3 postumun olmadigi halde burada 4-5 yillik mazisi olan kisilere sallamaktan iyidir.

@sherlockholmes

Tottenham ve Arsenal maclarinda cift forvet oynamamistik, o maclarda kanada atmisti Mustafa'yi. Gercek anlamda cift forvet oynadigimiz maclar bu sene sadece Feyenoord, IBB ve son Erciyes maci. Su ana kadar neredeyse 40 mac yapmis bir takim icin cok fazla degil.
Kaldi ki elinde Holosko ve Omer varken onlari gonderen de Bilic, o yuzden elinde sadece 3 forvetin olmasi mazeret olamaz. Bence Bilic sene basinda bu sene en az 10-15 mac cift forvet oynamayi dusunmedi, dusunseydi bence 4 forvet tutardi takimda.

@flamingbuzz

Gencler zamaninda potansiyelli oyuncuydu kabul, ama gereken gelisimi gosteremedi, hatta geriye gitti. Bize karsi oynarken Gencler formasiyla karsi karsiya pozisyonda son 5-6 yilda hicbir Turk forvette gormedigim sakinlik ve klasla muthis bir gol atmisti kalecinin yanindan plaseyle. O gunlerden simdi tamamen karambol golcusune donustu neredeyse. Yetenegi tamamen kayboldu diyebiliriz bence. Yine de kesinlikle takimda kalmasi dogruydu, o ayri konu.

@Basar

Yorumun bana yonelik mi cozemedim, ama emin ol fazlasiyla keyif aldim ben. Sadece neden daha onceki maclarda cift forvet oynamadik da su an 10 puan onde degiliz rahat bir sekilde ona uzuluyorum. Ki su anda abartili bir sevinc veya rahatlik da ne icin onu da cozemedim. Sonuc olarak acik ara en zor fiksture sahibiz ve EL'de ilk macimizi kaybettik. Sezonu EL'de ceyrek-yari final yapip ligde sampiyon olarak tamamlamamiz ne kadar muhtemelse, bu turda EL'de elenip ligi 3. sirada bitirmemiz o kadar muhtemel. Kagit uzerini gectim, genel olarak gelismeler takimda elbette var, ama Bilic'in agirlikli olarak elestirdigi noktalarda (duran top organizasyonu, rotasyon, alternatif oyun plani, oyuna mudahale) hala eksik kaldigi ve hicbir gelisme gostermedigi ortada. Ama dedigim gibi, bunu 2-3 macta zaten goremeyiz, sezon sonu saglikli degerlendirmesi yapilir. Ki oyun ve skordan gayet memnun oldugumu belirtmistim zaten (rakibin oyunundan veya gucunden bagimsiz, benim icin Besiktas'in ne yaptigi onemli), elestirin yogunlastigi sinirdaki oyunculari kenara almamakti, keske buna icerikli bir cevap yazsaydiniz, bu daha mantikli olurdu bence.

Yorum Gönder

Ara