.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Mart 2015 Pazartesi

Karne: Medicana Sivasspor 0 - 1 Beşiktaş




22 Yorum:

can dedi ki...

Maci izleyemedim ama izleyen arkadaslarin yorumlarindan belli ki berbat oynamisiz. Ama macin ozetlerini izleyince medyanin, hatta maci anlatan spikerin Sivas gol kacirma rekoru kirdi diye ortaligi yaygaraya verdigi macta Sivas'in son dakikada Cenk'in bosa cikmasiyla olusan pozisyon disinda tek pozisyon bulamadigini goruyorum. Buna karsin Atiba'nin yanlislikla attigi mucizevi gol disinda Ba'nin ve Olcay'in kacirdiklari var. Gordugunuz gibi Besiktas'i izleyip istirap cekmeyince bardagin icinde bir damla su olan tarafina odaklanabiliyorsunuz.

YSY dedi ki...

@can

Hocam pozisyon olabilmesi için topun çizgiden mi çıkması lazım. Bize biz o pozisyonları bulduk derdik şimdi.

yilmaz dedi ki...

en hayırlısı bu maçı unutmak. Bu maç hiç oynanmadı.

YSY dedi ki...

@yilmaz

Evet unutmak ama bence takım da hoca da her ne kadar lig ekmeğimiz desede onlarda bence ligi unutmuşlar. Adamlar zorla maça gitmişler sanki. Kalan 11 hafta nasıl biter Allah yardımcımız olsun.

planck dedi ki...

sezonluk kondisyon programlamaları EPLde nasıl oluyor acep? Önder hoca yanlış dese de bizimkiler ordan kopya çekiyolardır belki son 5-6 haftaya full formda girmek amacıyla? büyük ihtimalle 33. haftada gs deplasmanında herşey açıklığa kavuşacak sonuçta.

cochise dedi ki...

Ben o kadar unuttum ki; bugün bizim maç hakkıdna birşey görünce şaşırdım ne zamandı bu maç diye.

Kötü oyunlar gelebilir, takım sahada yok gibi olabilir; bunlar (arada sırada olmak şartıyla) kabul edilebilir. Ama bir lig maçında 25 dakika kala kalecin oyunu yavaşlatmaktan sarı görüyorsa (ve hatta yeni uyarılar alacak kadar devam ediyorsa) yere yatan kalkmıyorsa, gol pozisyonunu zorlamak yerine taça gidip zaman geçirmeye oynuyorsak ben bunu kaldıramam. Umarım bir daha yaşanmaz. Eleştiri falan da yapmayalım; hep beraber olmadı kabul edelim, önümüzeki maçlara bakalım.

Not: Bu maçtaki saçmalığı ikiye ayırıyorum; Kötü oyun için çeşitli sebepler öne sürülebilir; fiziksel düşüş etkili olmuş olabilir ama bu geçerliyse bu ligi bitiremeyiz; ben daha çok mental bir sıkıntı olduğunu düşünüyor ve umuyorum. 2. husus olarak yukarıda yazdığım küçük takım hesaplarını ise bu oyuncuların "büyük takım" olmanın ne demek olduğunu bilmemesiyle açıklıyorum. İnşallah başarı geldikçe öğrenecekler. O yüzden UEFA'da çeyrek final şart. Zira bu adı olan bir başarı ve kulüp tarihinin en yüksek noktası (üstelik çok iyi bir takım olarak anılan 100. yıl takımının seviyesi). Ligde ne olacağı belirsiz. Dün Fener pozisyonlar verse GS'yi oyunda ezdi. Zaten Emenike hariç çok iyi bir kadro karakter/yaş nedeniyle her maç böyle oynayamıyorlar. (Yine de onların şişesinin tıpası da Mehmet Topal.). GS ise leş bir oyuna sahipken üstüste çok maç kazandı. Sağlam bir düşüş yaşayabilirler. FB'nin de iç sahada kaybetmeme işinin bozulması psikolojik olarak rakipler için iyi bir durum. Ben herşeye rağmen son haftaya kadar potada olacağımıza inanıyorum. 2 derbiden de en az birer puan alırsak bu işi kıvırırız. (Tabi dünkü dökülme gerçekten fiziksel kaynaklı değilse. Yoksa zaten yandı gülüm keten helva)

turkkant dedi ki...

Önder Özen son dönemde dolaylı yönden eleştirilerde bulunuyor.

Geçen bir radyo programında, Beşiktaş neden duran toptan gol atamıyor, diye bir soru soruldu. Önder Özen de çok dolaylı bir şekilde, takımın çok etkili bir kafacısı olmasa bile doğru setlerin çizilmesiyle ve çalışılmasıyla duran top etkinliği sağlanabilir, tarzında bir şeyler söyledi. Eski çalıştığı takımlarda nasıl detaylı çalışmalar yapıldığını uzun uzun anlattı. T. Direktör çizemiyorsa yardımcılarının bu setlere kafa yotması lazım dedi.

İkinci eleştiri dün, idman programına yönelik geldi. Kibarlığını bozmadan, ama yine de kulağının üzeerine yatmadan eleştirmesi çok takdir edilesi...

Benzer bir yanlış bence kartların temizlenmemesinde. Tamam hepsi görmesin ama birer ikişer temizlemek lazım. Erciyes maçını da Veli'siz-Töre'siz kazan yani... Özellikle bu ikisinin çok ciddi kart riski var. Fener maçı çok çok kritik. Kaybedersek, her derbiyi kaybeden takım şampiyon olabilir mi, tartışması alevlenecek. Kamuoyu filan, oyuncuların özgüveni düşebilir. O maça mutlaka tam kadro çıkmalıyız.

Serdar Kurtuluş mesela çok daha önemli, zira Fener'in en büyük silahı ters kanada atılan yüksek toplar. Kısa bekler hep sorun bu anlamda.

~Poseidon~ dedi ki...

Bu maçı izledikten sonra takım hakkında artık net bir fikrim var.
Biliç açık açık takıma kendinizi yormadan kazanmaya çalışın diyor. Yani derdi 1 tane atıp yatmak. Bizim hayallerimizdeki saldıran Beşiktaş ile alakası yok. Ha yanlış mı, değil bence en doğrusunu yapıyor.

Bu maç 2-3 atalım diye saldırırsak ne brugge maçına ne de FB maçına enerjimiz kalmaz.

Beşiktaş için önümüzdeki maçlarda karşılaşacağımız senaryo şudur;

Avrupa maçları devam ettiği sürece lig maçlarında beceremediğimiz, becermeye çalıştığımız set oyunu ile 1-2 gol bulup yatmaya çalışacağız. (Derbileri hariç tutuyorum.) Aktif olarak dinlendirilmeye çalışılacak takım.

Avrupa maçlarında klasik izlemekten keyif aldığıız Beşiktaşı seyredeceğiz. Olur da Avrupadan elenirsek aynı oyunu ligde de izleyebiliriz.

Fakat takımdan her maç aynı standartı beklemeyin buna maalesef ciğerimiz yetmez.

Bunu bilen Biliç bana göre puan kaybı riskini alıp akımı dinlendirmeyi tercih ediyor. Çok da suçlayamıyorum kendisini.

cochise dedi ki...

@poseidon
Katılmıyorum. Zira 1-0' yatmak diye bir şey yok. 94'te 2 metreden boş kaleye golü yiyebilirdin. Böyle bir taktik olamaz. Taktk şu olur; topu tamamen rakibe ver ama safları çok sıklaştırıp ceza sahana yaklaştırma. kontra planı yap. Bunu anlarım. fiziksel olarak bu kadar çöktüysek 1-zaten iş bitmiştir; 2- farklı bir şeyler denemenin zamanı gelmiştir. Ama ben bu kadar çöktüğümüzü düşünmüyorum. Diğer maçlarda böyle oynamayacğımıza inanıyorum.

Unknown dedi ki...

"Fb ve gs hakem hatalarıyla iteklenmese şimdi bizim de kötü oynayıp puan kaybetme lüksümüz olacaktı" Renklilere laf sokayım derken sacmaliyorsunuz bazen.Her konuda bizle feneri bir tutmayin. Yalan yanlış bir şey ezberlemişsiniz her posta yazıp duruyorsunuz. Galatasaray hakem hatalariyla mac kazanıp lider olmamıştır artık kabul edin sallamayin işkembeden.Ben bunu demekten yoruldum siz sallamaktan yorulmadiniz ne diyim Allah ıslah etsin.

Unknown dedi ki...

"Fb ve gs hakem hatalarıyla iteklenmese şimdi bizim de kötü oynayıp puan kaybetme lüksümüz olacaktı" Renklilere laf sokayım derken sacmaliyorsunuz bazen.Her konuda bizle feneri bir tutmayin. Yalan yanlış bir şey ezberlemişsiniz her posta yazıp duruyorsunuz. Galatasaray hakem hatalariyla mac kazanıp lider olmamıştır artık kabul edin sallamayin işkembeden.Ben bunu demekten yoruldum siz sallamaktan yorulmadiniz ne diyim Allah ıslah etsin.

Coolio dedi ki...

@Barkın Bağcı
sen bizim maç öncesi Selçuk'a gösterilmeyen kartı ve Atiba'ya gösterilen kartı açıkla önce bir, sonra gerisini hallederiz merak etme.

~Poseidon~ dedi ki...

@cochise

Onu diyorum zaten ben de. 90+4'te gol yeme riskini alıyor bu adam zaten. Bu maçlara dikkat ettiysen kesin kazanacağım diye çıkmıyor. (Kadro kazanırım diyor ama oyun, mücadele o ışığı vermiyor.) Bahse girerim haftaya Kayseri maçında takım aynen bu şekilde oynayacak. Yakın gelecekte bizim istediğimiz gibi oynayacağı 3 tane maç var onlar da 2 Brugge 1 FB. Kalanları kötü oynayarak kazanmaya çalışacağız. Avrupa maçları bitene kadar durum böyle olacak bence alıştıralım kendimizi.

Senin dediğin bir taktiktir ve onu bile belli bir disiplin ile uygulaman gerekir. Sivas Rize Kayseri gibi ekiplere 2 gol atmak istiyorsan koşacaksın, efor sarf edeceksin bizim takım açık açık aktif olarak dinleniyor.

Eğer ki Brugge ilk maçtan turu rahatlatacak bir skor ile dönebilirsek (2 veya fazla fark) O zaman lig ile ilgili farklı konuşabiliriz bence.

BJK4EVER dedi ki...

Bence bu mac cok da uzerinde durmamiz gereken bir mac degil. Kotu oynadik, olabilir. Sikinti yok. Sonucta kazandik ve liderle ayni puana sahibiz. Bence elestiriler daha cok genel olarak eksikliklere yonelik olmali. Ki bu eksikler son 5-6 macta iyice ortaya cikti. Bence bakmamiz gereken son 5-6 maclik paket, hatta son 1.5 senelik paket. Sivasspor'a karsi deplasmanda kotu oynamissin, hatta rezil oynamissin hic onemli degil. Sonucta 3 puan aldik, gerisi onemli degil bu mac icin.
Son 2-3 mac da cok onemli degil, ancak 1.5 senede bu takim duran toplar konusunda 1 adim atmamissa bu bence onemli bir olay. Bazi arkadaslar hala siz Bilic'ten daha mi iyi bileceksiniz, 1.5 senede nereye geldik vs diye konussalar da, sonuc olarak Aybaba donemindekinden 2 kat daha guclu bir kadro, ekstra bir 33 milyon euro harcama soz konusu. Ve sonuc olarak somut bir basari yok ortada.

freshold dedi ki...

Şu GS taraftarları da ayrı bir alem. Bir de buraya gelip saçmalayanları var. Neymiş, GS hakem hatalarıyla maç kazanıp lider olmamışmış. Ulan kaç kez hakem hatalarıyla şampiyon oldunuz, biz sayısını unuttuk. Alttaki linkte de o hakemlerden birinin itirafı var. Kendisi söylüyor “o penaltıyı vermesem GS’nin yerine Beşiktaş şampiyon olacaktı” diyor. İzle de kimin işkembeden salladığını gör. Ayrıca dün gece Cüneyt denilen dallama GS’yi sahada 11 kişi tutmak için bin dereden su getirdi. Hakan Balta, Koray ve özellikle de Olcan o faulleri BJK forması ile yapsalar anında kızarırlardı. 1 den fazla gol yemediyseniz ve hala averajla da olsa liderseniz yatın kalkın Cüneyt’e dua edin. https://www.youtube.com/watch?v=zRTvy5GKa2M

ozkankaya35 dedi ki...

Aybaba lafindan nefret ediyorum...bir ara rinso ertan vardi...en az onun kadar...bilic e sormak istedigim cok sey var ama,yaptiklari cok fazla...yaparken,yonetimden aldigi destekte cok fazla...ayni seyleri konusuyoruz hep...bide bu galatasarayli arkadas rinso ertana benziyor....gelmese keske...baska arkadaslari yokmu ki

ozkankaya35 dedi ki...

Besiktas fb......macinin hakemi c.cakir olur mu ki ? OlmAz bence

Ekrem Ph.D. dedi ki...

Somut başarı yok diyenler için söylüyorum: Liverpool'u elemek, hangi turda olursa olsun, somut başarıdır. Sezonun ilk somut başarısıdır.

ozkankaya35 dedi ki...

Somut basari yoktur diyen varmidir

YSY dedi ki...

@Poseidon

Umarım sen haklısındır dostum.

@BJK4EVER

Duran top konusunda trabzona inanamıyorum. Açıp videolarını izlesinler bence.

BJK4EVER dedi ki...

Liverpool'u elemek somut bir basari degildir. Avrupa Ligi kupasi alinsin da demiyorum, ama bana gore somut basari AL'de final ve ligde ilk 2'ye girmek veya son haftaya kadar sampiyonluk kovalamaktir.

Bu takim Club Brugge'ye elenip ligde 30. haftada havlu atip 3. olursa Liverpool'u elemekle ovunup bunu somut basari olarak mi gosterecegiz?

ozkankaya35 dedi ki...

Club brugge u ilk macta eleyecegiz...bizim sorunumuz bska

Yorum Gönder

Ara