.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

23 Mart 2015 Pazartesi

Karne: Fenerbahçe 1 - 0 Beşiktaş




51 Yorum:

turkkant dedi ki...

Maçla ilgili notlarım.

-Bence maça çıkış stratejisi yanlıştı. Oyunu tutmaya yönelik bir plandı. Tek gol koşusu olan Olcay'sız Mottavari şapkadan çıkacak bir tavşan dışında gol atma ihtimalimiz olmayan bir onbirdi. İtirazım iki sebeple. Beşiktaş 3 sezondur oyunu tutma üzerine kurgulanmış bir takım değil, ezberini bozuyorsun, verim alma ihtimali düşüktü, alınamadı. İkincisi, defans hattı bireysel hataya çok müsait. Mutlaka hata gelecek ve golü yiyecektik (ilk yarı Emenike yapamadı, ikinci yarı Sow yaptı). Haliyle oyun mutlaka gol atmak üzerine kurgulanmalıydı. Takım bunu istemeli, bu isteği bize göstermeliydi.

-Fener'in GS maçındaki sakatsız kadrosu, tribün desteği, konsantrasyonu olmayınca Biliç'in planı işlemiş gibi göründü. Nurullah Sağlam takımları orta sahada benzer amaçsız paslaşmalarla iyi oynuyor ilüzyonu yaratırdı. Seyircisiz GS maçı anımsarım, Denizli hocaydı, güya çok iyi paslaşıp 3 yemiştik GS'den.

-Biliç'in planına yakından bakalım. Orta üçgeni tersine çevirmiş. Haliyle Atiba stoperlerin içine giriyor. Veli-Tolgay Fener beklerine karşı sağ iç-sol iç oynuyorlar. Sosa ve Töre'ye daha fazla özgürlük verilmiş. Sadece 4 kişiyle hücum edebiliyoruz, diye eleştirilen hücum silahları üçe düşmüş. Kağıt üzerinde 4-3-3, pratikte 4-5-1. Bekler nadiren hücuma katıldı, merkez oyuncular neredeyse hiç ceza sahasına koşu yapmadı. Yani aslında hallice bir Anadolu takımı stratejisi. Tamamen öndeki üç oyuncunun bireysel hünerlerine terk edilmiş bir hücum planı.

-Buna rağmen iki net gol pozisyonu verdik. İki yüzde yüz veriyorsan bence plan işlememiş demektir. Demirkol'un güzel bir tespiti var: Beşiktaş kendini figüran yaptı, dedi.

-Aklımıza şu geldi. Lucescu seneler evvel A.Samiyen deplasmanında beklemiş beklemiş sonra İ. Üzülmez'in sağ ayağıyla golü bulmuştu. O takım onu oynamayı öğrenmiş bir takımdı, bu değil, ama yine de bugün bizim hocanın şansı üzerinde, acaba dedik, 60'dan sonra Olcay-Oğuzhan filan taze oyuncularla işi bitirme planı mı yaptı. Eğrisi doğrusuna gelir mi.. Fener sakatlıklardan ideal kadrosundan, düzeninden uzaklaşmış. Bekledik, bekledik, yok, çünkü Biliç durumdan memnun. Orta sahayı eksiltmeye cesaret edemiyor. Sosa ekstra yapsın diye bekliyor. Tolgay sakatlanmasaydı merak ediyorum acaba hangi dakikada değişikliği yapacaktı.

-Önder Özen çok güzel bir noktaya değindi. Ben olsam, Cenk ya da Pektemek alırdım birini sol forvete M. Topuz'un karşısına, kazanmaya oynardım, çünkü maç bana geldi, bunu kokusu geldi, dedi.

-Bir iki derbi yenilgisi tesadüflere bağlanabilir. Ama Biliç'in şu an ulaştığı durum bir gerçektir. Bunun net sebepleri vardır. Bu hakemle, tesadüfle açıklamayacak bir durum.

-Hala belirli bir şansımız var. Puan farkını 3 altında tutabilirsek en azından Telekom'da final oynama şansımız olabilir. Hayırlısı... Devamında zaten konuşulacak çok şey olacak...

Umit dedi ki...

turkkant. asıl hayret verici nokta da tam bu yerde:

"ilk yarı Emenike yapamadı, ikinci yarı Sow yaptı."

yani biz ekrandan bunu bariz gördük. ama nedense biliç göremedi. işin fırsat kısmına girmiyorum bile. takım az biraz daha akıllıca pas ve koşu yapıp yüklenmeyi düşünseydi 0-3 içten bile değildi. sosa çıktıktan sonra elbette. sadece ben mi gördüm bilemiyorum. adam dakika henüz 60 iken terliyordu malum kronik sorunu nedeniyle. ya biliç kadroya güvenmiyor ya da kadronun kendisi biliç'le uyumsuz. her iki durumda da bunu çözecek hocanın kendisidir. lamı cimi yok.

Umit dedi ki...

diğer bir konu da oğuzhan'ı oyuna alışı. sanırım her beşiktaşlı benim gibi düşünüyordur. oğuzhan son maçtaki işleriyle olumlu adımlar attığını gösterdi. ancak oyuna ısınması zaten 10 dakika alacak bir oyuncu. yani hamle oyuncusu değil. madem 60. dakikada oyuncu değiştirme takıntın var alsana adamı o sürede. kısacası ezbere iş yapma taktiksel değişiklik yap.

theotheo dedi ki...

ya birader benim anlamadığım tek şey var. burda shelbyl bile bir 7 tane derbi yönetse bir tane kazanır. hadi kazanamadı diyelim. kazanmaya yaklaşır ak.

ulan 7 maç ya. 7 maçın tamamında ezilen bir takım olabilir mi arkadaş.

başka bir sorun bu arkadaş defolsunlar gitsinler. artık yönetim vs de bir noktada bu duruma el koymalı. bu beşiktaş ak gençlerbirliği değil ki.

samet aybaba kimlerle yeni feneri ak. o maçtada ezildik ya neyse.

bak 3 sezondur.

oynadığımız derbi maçlarının tamamında 1 galibiyet var galiba :D

ulan ayıp denen birşey var. insan bir düşünür.

YSY dedi ki...

@firatgunayer adlı kişinin Tweetine göz at: https://twitter.com/firatgunayer/status/580115094262149121?s=09

Şu twitteki istatistiğe bakmanızı öneririm.

Umit dedi ki...

YSY. ya da biliç bunun için ne yaptı? malum yanına yardımcı olarak yerli bir abi konulmasına şiddetle muhalefet ediyor ya. bunun bir nedeni vardır elbet diyoruz. bu istatistiğin de bir nedeni vardır elbet. ama neyle açıklanır orası bilinmez. sivok sakatlıktan çıktı ama oynatılmıyor. opare de atmasa bu sezon defanstan gol atan yok. zaten garibim golü attı ama sanki suç işledi. sevinirken yanına biri bile gitmedi tersine hangi konunun aciliyeti varsa kale önünde bıdı bıdı yaptılar. noluyor lan? hayırdır?

planck dedi ki...

@turkkant, bence taktiksel yorumun hem doğru hem yanlış :) biliçin ezberini bozduğu ve bunun takımın üstüne oturmadığı doğru. Fakat aynı ezber bozma olayını brugge maçında da yaptık, ve o maçta takım gol atmak üzerine bozdu ezberini. Panik ve plansızlıktan başka birşey göremedik. Bu takımın problemsiz oynayabildiği tek oyun şey agresif bekleme, gegenpressing in bir tık aşağısı. Ts ve epl maçlarında yaptığımız. Bu yüzden aslında bu takımın avrupada ve derbilerde başarılı olması lazım. Ki avrupada olduk sayıyorum ben. Fakat derbilerde hem taktik hem mental sıkıntılardan ne olduğunu anlamadığımız bir oyun görüyoruz.
Bu arada bu dinlenme sürecinden sonra takım fiziksel olarak bomba gibi dönmezse, ikinci yarıya başladığımız gibi dönersek işimiz yaş. Özellikle secdeye varan arkadaşın biran önce toparlanması lazım.

Mete dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mete dedi ki...

R.Donk'un elindeki ikinci topu, sahadaki topa vurduğu anı hepimiz hatırlıyoruz. O andan itibaren medyada bir algı yaratılmıştı, hakem düdüğü çalmadığı halde çalmıştım demişti vs vs derken o dönemde yönetim hiç ummadığım bir şekilde ismini şimdi hatırlamadığım bir üniversiteden görüntülerin ve seslerin analizini yaptırıp elindeki raporlarla itirazını yaparak o maçın tekrar edilmesini sağlamıştı.
En başından söyleyeyim bu maçın tekrar edilmesini istemiyorum. Ancak yıllardır ülkemizde geçer akçe olan kuru algı operasyonuyla yönetim zihniyetinin gerekirse bilim, gerekirse teknoloji kullanılarak aynen daha önce Donk mevzusunda olduğu gibi afişe edilmesi gerekir.
Gs-Erciyes maçı ile birlikte başlayan (Şubat-2015) süreçte Süper Lig maçlarının tüm hakem konuşmaları kayıt altına alınmaya başladı.
Yönetimin yapacağı tek şey; Emenikenin formasını çıkarttığı andan başlayarak oyunun yeniden başladığı dakikaya kadar olan o süreçteki hakemlerin kendi aralarında yaptığı tüm konuşmaları ortaya çıkartmaktır. Olay bu kadar basit.
Daha önce bu aklı göstermiş yönetimden bu hamleyi yapmalarını beklerim.

turkkant dedi ki...

@umit

Ben Biliç'in sorunun özde psikolojik olduğunu düşünüyorum. Belki de kariyeri boyunca orta sırada takımlarda oynadığından bazı düşünce yapıları hocada kronikleşmiş olabilir.

@planc

Demba Ba'nın formsuzluğu bence takımın oyun planından uzaklaşmasıyla ilgili. Sene başında Oğuzhan 6. haftadan sonra Sosa orta saha-forvet bağlantısını kuruyordu. Şu an bu bağlantı biraz kopuk. Demba Ba süpermen değil sonuçta, adam one man show bir oyuncu hiç değil, "takımı yükselten"den çok "takımla yükselen" bir oyuncu. Sosa'nın düşüşü takımı düşürdü maalesef.

@planck

Ben derbi oyunları yorumuna hiç katılmıyorum .

Beşiktaş hemen hemen bütün derbilere doğru taktikle çıktı. Buna içeride kaybettiğimiz maçlar da dahil.Çünkü bizim güçlü bir oyun planımız yok.Nasıl Liverpool karşısına full konsantrasyon savunma çıkıyorsan bu maçların ondan farkı yok . Rakibi 1'e1 bırakabileceğin ortam yok.

Bu maç özelinde de doğru taktikle çıktı. Sorun bir şekilde planın bozulunca , yada bir şekilde avantaj sana geçince gözüne far tutulmuş tavşan gibi kalıyor olman .

Bu kadar bireysel hataya müsait bir takımla maç bağlamaya kalkınca böyle oluyor . Plan tutuyor , adam tutmuyor bu kadar basit. 50 metreden gelen her topu yere düşürten bir savunman var abi. Ne planı yapacaksın sen bu adamlarla ? Egemen'le Alves bir tane top indirtti mi Ba'ya ? Bak 1 tane diyorum. Bizim takım bu topların %50'sini indirtiyor. Rakipten bağımsız indirtiyor. EE böyle olunca 2 ön liberoya muhtaç kalıyorsun ön tarafı süpürmek için , 2 ön liberoyla oynayınca hücum gücün yarı yarıya düşüyor . Bunlar birbirinden bağımsız düşünülemez.

Biliç eleştirimin temelini stoper kalitesine indirgeyip argümanlarımın içini boşaltacak değilim tabi ama durum bu.

turkkant dedi ki...

@Övünç

Geçmişteki derbi galibiyetlerimizde defans hatlarımız daha mı iyiydi? Koray Avcı'lar, Ali Eren'ler, Gökhan Zan'lar... Şu anki defans hattı seviyesinde, belki daha bile kötü... Evet, yine 2 kazanıp 3 kaybediyorduk, ama 7'de 0 galibiyet, 5 yenilgi, bence kesinlikle buna bağlanamaz.

Sorun büyük oranda psikolojik. Bence derbiler diğer tüm maçlardan psikolojik yönü daha ağır basan maçlar. L.Pool ve Arsenal maçları bence daha taktik maçlar, rakiple psikolojik bir savaş içinde değilsin.

Benim 7 derbide de gördüğüm, maçın kısa anları dışında, rakibe "sen benden büyüksün" mesajı veren oyunlar oynadık. Olcay golü atsaydı da fikrim sabitti. Bakın tek istisna, geçen seneki Fener maçının ilk yarısıdır. O maçla ilgili de Önder Özen bir programda, maçın taktiğini kendinin verdiğini ima eden laflar etmişti. "O takımda yıllarca bulundum, içini dışını, neden tedirgin olacağını benden iyi kimse bilemez. Maçtan önde de M. tekin'le yemekteydik, söyledim ona, şaşırtıcağız Fener'i dedim..." demişti.

Hocam benim söylediğim gayet basit birşey : senin stoperin 60 metreden gelen topu karşılayabiliyor mu , karşılayamıyor mu ? Koray Avcı , Ali Eren vs karşılayabiliyor muydu , karşılayamıyor muydu ? Bu adamlarla rakibin üzerine gidersen rakibin şişireceği her top tehlike olur. Bu adamlara güvenemessin , güvenemediğin için nicelik olarak orada çoğul olmak istersin . Bunun sonucu da ortaya çıkan tablo bu ileri gidemeyen sinen takımdır . Bunu kompaktlıkla karıştırarak çıkmaza sokuyoruz.

Milosevic veya Sivok olsa stratejimiz farklılık gösterirdi veya göstermezdi bilemiyorum ama Alves veya Egemen olsaydı kesin farklı işler denerdik onu biliyorum .

planck dedi ki...

Övünç stoper mevzusunda haklısın ama turkkant gibi ben de problemin büyük oranda biliçin taktiğin de katkısıyla mental sıkıntı olduğu görüşündeyim. Zira bu sene biz hangi maçı öyle güle oynaya veya rakibi bunaltarak, 20 dk ablukaya alaarak aldık? Takımın tehlikeli olduğu oyun rakibin topa sahip olduğu pas yaptığı oyunsa zaten psikolojik olarak herhangi bir üstünlük çabası içerisinde değilsin demektir. Bu üstünlüğü, ben istediğim zaman gol atabilirimi taktiksel olarak veremiyorsan oyuncu kimlikleri ile vermen gerekiyor. E o da yok. Tabi bir 3. seçenek de takım olarak çok iyi oynaktan geçiyor ki bunu yaptık aslında, rakip tdler ve oyuncular maç öncesi sonrası konuşmalarında beşiktaş sonuçta ligin en iyi takımı dediler bir süre boyunca fakat 2-3 maç sallandığın anda bu psikoloji karşılıklı olarak çöküyor, çok daha hassas bir yapı ortaya çıkıyor.

önder özen bir zaman önce bu geçiş periyodu, bu taktik geçici, oyuncu grubu oturup ağır toplar gelmeye başlayınca yıllar içinde farklı bir takım olacak demişti. ve td seçiminde de ya herşeyi kazanmış veya herşeyi kazanabilecek birini arıyoruz demişti. fakat kendisi artık bunları belirleyen adam konumunda olmadığı için seneye çok da farklı bir durum olmayacağını tahmin ediyorum. bu younun artık çok da fazla ilerlenecek bir üst seviyesi zaten yok. ancak duran top oyunları çizilirse, stoper ve ortasahaya da iki ağır abi gelirse aynı şeyi oynayıp çok farklı bir yerde olabiliriz.

sherlockholmes dedi ki...

beşiktaş'ın mevcut kadrosu hiç bir takımı kolay kolay baskı altına alamaz.

geride serdar-franco-ersan-motta

önlerinde veli-atiba

daha da önde fizik gücü düşük sosa ve demba ba

bu takım nasıl rakibi baskı altına alacak güldürmeyin adamı.

bilic en doğru taktiği bulmuş işte. kaptığı topları hızlı kullanmak.

biraz oyuncu değişikliği yapmayı bilse açık ara şampiyon yapar takımı.

@planck

Hocam ben burada Biliç düşmanı olarak afaroz edilirken tam olarak bunları söylüyordum , demek ki ifade edememişim.

Oynadığımız futbol , kadro yapısına uygun değil . Kadroyu değiştiremeyeceğine göre , oyunu değiştireceksin yada böyle nasılsa gol yeriz modunda 3 yapamadığın her maç tırnaklarını kemireceksin.

FB maçında hepimiz biliyorduk o golün geleceğini , Olcay o topu dışarı vurduktan sonra. Brugge maçı keza.

Vursaydı gol olsaydı farklı konuşurduk olayı değil bu . Bu yapı bugün ortaya koyduğumuz hamlelerle ilerlemez. Mustafa ile , Ersan ile , Veli ile daha ileri gidemessin. Bu adamlarla devam edeceksen bu oyunla edemessin. ilk 11'e 3-4 tane adam alacaksak her sene Biliç'e ihtiyacımız yok zaten. Halbuki oturttuğu sistemin içimizi ferahlatması gerekiyordu :)

turkkant dedi ki...

Övünç'ün Egemen-Alves yorumundan aklıma şu geldi. Biliç Biliç derken, başkan aradan sıyrılıyor. Demirören’le karşılaştırınca altın gibi duruyor, ama aslında yönetimi süresince kadro konusunda sayısız saçmalık yaptı. 12 sene önce grup siyahbeyazla statta F. Orman’ı ziyaret etmiştik. O zamanlar Bilgili yönetiminde stattan sorumlu yöneticiydi. 100. yıl hazırlıkları filan... Ben üniv. öğrencisiydim. Herkesde Sergen gelecek mi, gelmeyecek mi merakı vardı. Sorduğumuzda, “Öyle gelir bu formayı her şartta giyerim derse gelsin, ama yok öyle şunu isterim, bunu isterim diye diretirse ... kadar yolu var,” demişti. Neyse sonra Sergen geldi. Sergen’in istekleri ne oldu, bilmiyorum. Orman zaten transferden sorumlu yönetici değildi.

Bunu neden anlattım. İki sene önce bir Hilbert vakası yaşandı. Oyuncu param ödenmedi diye diretti, diretince başkan taktı Hilbert’e ve zorla takımdan yolladı. Normal şartlarda devam edilecekti Hilbert’le. Sonrasındaki sağ bek sıkıntılarımızı anlatmaya gerek yok, Hilbert’i ise Ş. Ligi elemelerinde izledik. Benzer bir takışma Egemen’le yaşandı. Adamın sözleşmesindeki şartları istemesi kadar doğal bir şey yoktu. O parayı sana vermeyelim dediler. Daha aklıselim bir şekilde Egemen meselesi çözülebilirdi. Yolladık, neticesinde Fener az ekmeğini yemedi şampiyonluk yolunda. Biz de senelerdir ondan tasarruf ettiğimiz paranın kat be kat fazlasını sayısız stopere döktük. Artı deneyimli, savaşçı oyuncu eksikliği çektik. Şimdi bir benzeri Sivok meselesinde yaşanıyor. Oyuncu gitmek istemedi, biz zorla devre arasında Paok’a postalamaya çalıştık, sakatsın değilim inatlaşması, sonuçta oyuncu şu an sakat değil kullanmıyoruz. Başkan inat ediyor.

O sene başkan Orman olsaydı ve benzer inatla Sergen Yalçın gelmeseydi, muhtemelen şampiyon olamazdık. Ve bence Hilbert ve Egemen kazanılsaydı, bu sezonki “isyankar oyuncu” eksikliği olmayacaktı. Keza Sivok... Bakın şu üç oyuncuyu koyun savunmaya şu an leş savunmayı filan konuşmuyorduk. Ben başkanda çok net bir pragmatizm eksikliği hissediyorum.

yilmaz dedi ki...

@turkkant beşiktaş'ın 2005'ten beri derbi fakiri bir takım olduğunu, derbileri kazandığında ise ya rakibin ya da bizim bir iddamızın olmadığını, eminim sen de takdir edersin. Quaresma, Guti, Fernandes, Simao, Almeida'lı kadrolarla bile kaç maç kazandık, kazandıklarımız ne kadar değerliydi? Fener'i yeniyoduk kadıköyde, ama 4-3'lük son galibiyetimizde onların 20-30 puan gerisinde bitirmiştik ligi.

Bu sene kaybettiğimiz 5 maçın 3'ü derbi. Demek ki anadolu takımlarına sadece 2 mağlubiyetimiz var (3 tane de beraberlik). Yani favori olduğumuz maçları -genelde- kazanıyoruz. Biz senelerce sadece derbileri kaybettiğimiz için değil, böyle abuk subuk takımlara kaybettiğimiz için şampiyon olamadık, yanlış mı düşünüyorum?

Bilic'i eleştirene lafım yok, valla billa. Hatta kötü kadro yüzünden de onu eleştirebilirsiniz. "kurmasaymış o zaman" diye. Bunda da haklılık payı var. Ama ligin bitmesine 9 hafta kala 3 derbi galibiyeti bulunan fenerbahçenin 1 puan önünde 2. sıradaki bir takımın hocasını "hoca 7 maç oldu nerde benim derbi galibiyetim?" diye eleştirmek bana biraz tuhaf geliyor. E o zaman 3 derbi kazanan fener niye bizim gerimizde? Üstelik ikisi de bize karşı. Yani fener bizden 6'şardan 12 puan almış, yine de 1 puan gerimizde. Bu istatistik bir değer taşımıyor mu?

cochise dedi ki...

@turkkant
Ehemen'i hiç sevmem karakter olarak ama Franco ile müthiş bir ikili olurlardı. Franco'da olmayan her şey onda var, onda olmayan her şey de Franco'da tam birbilerini tamamlarlardı.

Fikret orman yönetimine ilk yıl 10 üzerinden 1; 2. yıl 10 üzerinden 3 bu yıl da 5 veririm. Tabii -8'den devraldığı için göze batmaması normal. Ama yıllara baktığınca istikrarlı bir iyiye gidiş var (yönetimsel açıdan).

planck dedi ki...

@turkkant
hilberti cl de oynarken görünce istatistiklerine bakmıştım iki sezonda 40 maç oynamış, biz bu sene 45 maç oynadık. egemen de iki sezonda 35 maç oynamış. şimdi ki serdarla hilbert arasında seçim yapsam serdarı seçerim. ama egemen şu oyun tarzında ihtiyacımız olan bir adamdı ama işte sık ve uzun süreli sakatlandığı için bel bağlayamıyorsun. bir de sivok yine sakatlanıp sezonu kapattı diye hatırlıyorum.

turkkant dedi ki...

@yilmaz

Şu anki tablo dediğin gibi çok karanlık bir tablo değil, haklısın. Benim eleştirim finali yapamayacağını düşünmemden. Stres ve baskı arttıkça bu yükü kaldıracak iradeyi sergileyemeceğini düşünmemden. Daha özgüvenli, daha soğukkanlı bir camia olsaydık ondaki bu eksiği camia giderirdi, ama maalesef o dönemler çok geride kaldı.

Tüm derbileri kaybedip şampiyon olursak, ben Biliç başarılı oldu devam derim. Ama bunu yapabileceğine inancım yok.

turkkant dedi ki...

@planc

Sivok sakat değil, başkan takmış durumda Sivok'a. Detayları aşağıdaki twitter ve devamında bulabilirsin:

https://twitter.com/firatgunayer/status/580118896625192960

yilmaz dedi ki...

@turkkant işte bunu yazdığını gördüğüme sevindim: "Tüm derbileri kaybedip şampiyon olursak, ben Biliç başarılı oldu devam derim. Ama bunu yapabileceğine inancım yok."

Katılıyorum, hatta ileriye de götürebilirim, eğer bir futbol aklımız varsa ve bilic'in şampiyon olsak dahi, önümüzdeki sezon için yeterli olmayacağını düşünüyorsa sezon biter bitmez yeni hocayı bulmak kaydıyla bilic'i gönderedebilirler. Keşke olsa öyle bir aklımız.

İnanç konusuna gelince, bilic'in bu ışığı vermediğini düşünebilirsin, kısmen katılırım. Ama şöyle de bir gerçek var. Sene başından beri gs ve fb dışındaki 22 maçta toplam 17 galibiyet var. GS maçı beni endişelendirmiyor mu evet endişelendiriyor, muhtemelen şampiyonluğu kaybettirecek maç olabilir. Ama özellikle son dönemde sakatların düzelmesi, tolgay, opare gibi yeni oyuncuların takımı sahiplenmesi, oğuzhan'ın sessiz sedasız formunu yükseltmesi son düzlükte bize gerekli puan katkısını sağlayabilir.

turkkant dedi ki...

@yilmaz

Hayat bu, olabilir:) Belki, 8. derbide bir sürpriz yapar bize. Kim bilir Fener kopar, biz 1 puan önde gireriz beraberlik şampiyon yapar. Sonuçta Fener-GS'nin de ne yapacağı meçhul...

planck dedi ki...

1 ay öncesinin haberi, eurosporta yalan haber yapırtabilirler mi bilmiyorum.
http://tr.eurosport.com/futbol/super-lig/2014-2015/besiktas-ta-tomas-sivok-yeniden-sakatlandi_sto4616987/story.shtml

Basar dedi ki...

@turkkant

Twitter desteği için teşekkürler.

Kadrosunda 5 stoper olan takımın defansında Necip oynuyorsa, planlama hatan vardır. (yönetim ve teknik heyet)

Oynadığın tüm maçlarda 1 korner golü attıysan, duran top organizasyonundan gol bulamadıysan bundan teknik direktör meshuldür.

7'de 7 derbi kaybedebilirsin ama çatır çatır oynamak zorundasın. Sahasının yarısı kapalı, maç öncesi sağbeki, maçta ilk 11'den İngiliz liginde kallavi takımlarda oynamış iki deneyimli oyuncusu sakatlanan daha da ötesi 100 yıl oynasan ancak bir kere denk gelecek sahayı terk etme şansını yakalıyorsan çıkıp o rakibine sahayı dar etmen, ulan şu maç bitsin artık dedirtmen lazım.

Elin Avrupalısı oyundan düştüğümüzü görünce üstümüze gelip 2 tane daha sıkıştırdı. Kimse konuşmadı ama bizim teknik heyetimiz Emenike olayı patlak verince, Emre'ye olayları fener lehine geliştirecek, tribünü bize karşı bütünleştirecek fırsatı verdi. Otursanıza kardeşim yerinize. İzlesene tiyatroyu, fair playin bu kadar bokunu çıkartmaya ne gerek var.

Velhasıl bunlar evet psikolojik bir eşiğe işaret ediyor. Hoca bunu atlatabilirse büyük hoca olur, İngiliz ligi takımı da çalıştırabilir.

Basar dedi ki...

2 hafta sonra ne olur bilemiyorum ama takımda formları düşen Ba ve Sosa yerine Oğuzhan ve Cenk Tosun'un oynaması daha faydalı olur. Allah'ın emri değil ya bu oyuncular!

Artık hocanın son düzlükte bu esnekliği göstermesi lazım.

Ha birde GS maçı ne olacaksa olsun, deli dana gibi saldıran baskı kuran bir takım görmek istiyorum. Zaten yeniliyoruz, bari bastırdık da yenildik deriz. Aynı "kara kartal" lakabını aldığımız maç gibi...

Basar dedi ki...

Ha birde artık Avrupa maçımız filan kalmadı. 1-1,5 ay İstanbul dışına çıkmayacağız. Seyahat yok, antreman yapamama sıkıntısı yok...

Oturun her gün 1 saat ekstra korner duran top organizasyonu çalışın! En az 5 maça etki eder. Şu fener maçında bile kornerden gol atardık çalışsaydık!

EC dedi ki...

Bilic hatali ezber bozmuyor tamam.. bu macta en azindan kipirdadi.. futbolculara ne oluyor? sahada kendini yirtan adam varmiydi? FB liler emenike ile kavga ederken, sakatlanip cikarken, tribun donmusken bu futbolcu surusu niye basini kaldirmaz..
bilic den cok bizim bu yeni yetme gencler, halki bile olsalar, besiktaslilik durusumudur, yoksa pisiriklikmidir bilemedigim sebeplerle giklari cikmiyor.. isyan etmiyorlar.. etmediler 2 brugge macinda da edemiyorlar derbiler de de.. bence suclu futbolcular.. nokta.. yonetim gider uefa ya mi? fifa ya mi? uzaya mi cikar ama bu hakem yorumu gerektirmeyen, dunyanin gordugu ve cezalari belli olan hareketler abi hakem tavirlariyla gecistirilemez.. o dakikadan sonar emre ve emenike kirmizi, volkan da sari gormeliydi.. tolga da geldigi icin o da sarilastirilabilir.. terzic I de atarsin tribune.. hakem adam bunu yapar! arkadas Hincal Uluc her hafta Besiktas I savunmaktan sari kirmizidan siyah beyaza dondu.. bizim Kulup de niye hic kimse de ses yok! Aydinus un yapamadigi direk kural hatasi! yorum gerektirmez nokta!

Adsız dedi ki...

Takım milli takım arasından zımba gibi döndü döndü, dönemedi yine üçüncü bitiririz ligi.

Basar dedi ki...

Birde Türk futbolunun iblisi hocana küfür ederken adamı ayırmaya gitmeyeceksin artık, Ağzına yumruğu yapıştırmaya gideceksin!

sadrazam dedi ki...

Kendi takımının formasını terleten bir sporcunun sakatlanmasını temenni eden ve hatta bu görüşünü sosyal medyada paylaşan, kendi desteklediği takımın teknik kadrosu için aşağılayıcı görüşlerini de aynı pervasızlıkla paylaşan bir zihniyetin bu platformda aramızda bulunması, spor müsabakaları hakkında yorum yapması, birilerinin de bu kişiye cevap vermesi en az emre belözoğlu kadar midemi bulandırıyor.

Bu kişilerle aynı platformu paylaşmak, bu rezillikleri okumak zorunda kalmak, cevap yetiştirmeye uğraşmak ve hatta ortak bir paydaya sahip olmak bile zor geliyor artık.

Tüm iyi niyeti ve samimiyeti ile görüşlerini paylaşarak katkı sağlamaya çalışan arkadaşları ayrı tutarak bu ahlaksızlarla aynı blok'da yazmak istemiyorum.
Benzer sebeplerle yakın zamanda aramızdan ayrılan arkadaşların arasındaki yerimi alıyorum.
Daha temiz bir blog'da görüşmek üzere.

Adsız dedi ki...

o 1.5 milyon euro alan komunist gidecek arkadaş başka yolu yok ak. 7 de 0 gibi rezillik var ortada.

Theo çok bayat trollsün aga.

Owencan devri bitti artık daya yaratıcı ol !

http://www.fenerbahce.org/detay.asp?ContentID=44202

Bak FB Camiası bile senden iyi trollüyor lan !

~Poseidon~ dedi ki...

açıklamayı hamınaaa diye bitirip, altına sarı_kebapçı_çocuq07 yazsaydı o zaman tam olmuş açıklama olacaktı.

resmen kendi taraftarıyla dalga geçiyor aptal yerine koyuyor adam. bu zihniyet bizden fersah fersah başarılı 10 senelik dönemde.

Burası Türkiye...

Dürüstlük olmadan başarı olmasın mümkünse en azından Beşiktaş için. Bu şekilde davranarak biz domine edeceksek ligi ben almayayım teşekkürler.




yilmaz dedi ki...

şu açıklamayı yapan takımı tutacağıma, 7 değil 70 derbi kaybeden takımı tutmayı tercih ederim.

Köy takımı dedikleri Brugge de kendilerinden 20+ sıra önde avrupada.

Bunlar bize "mağlubiyeti unutun, bak ne güzel tertemiz takımınız var, onu tutun ve gurur duyun" demek için yapmışlar bu açıklamayı resmen :)

Ya şu açıklmayı oraya koyan ergen topluluğuna cevap vermezler inşallah.

İnsan zekasının bu kadar ağır hakarete uğradığı 2. bir ülke var mıdır çok merak ediyorum .

kokocambo dedi ki...

Resmen, elinde sustalılarla gezen serserilerden oluşan bir okulda disiplin sağlamaya çalışan idealist okul müdürü gibi anlatmış başkan. Her şeye rağmen... İki yönetim arasındaki farkı anlamanız dileğiyle...

https://www.youtube.com/watch?v=ln6f2J0G9z4

Adsız dedi ki...

yani sen şu fenere diş geçirip icabında maçı tekrar ettiremiyorsan bırakıp gideceksin aga lamı cimi yok bu işin.

yilmaz dedi ki...

@theo valla samimiyetle söylüyorum bu beşiktaş seni hasta edecek. Sağlığını düşünerek söylüyorum, sen bırak bu takımı. TD derbi kazanamaz, oyuncusu 2 metreye pas atamaz, başkanı maçı tekrar ettiremez.

E sen de üzülüyosun böyle şeylere. Kafayı takıyosun. Bırak ne halleri varsa görsünler, sen bayern'i tut, barça'yı tut. Sana layık olanlar bunlar, Beşiktaş sana layık değil. Gerçekten.

ozkankaya35 dedi ki...

Takim bok gibiyken daha aklibasinda yaziyordunuz...

Umit dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Umit dedi ki...

bu arada köy takımı sözü gerçekten inanılmaz iğrenç. bunu da bırakıp uefa kulüp ranking olayına takılalım: club brugge: 53. beşiktaş: 58. fb: 75. köy takımının lider olduğu ülkeler uefa'da nerede peki. belçika: 10. türkiye: 12. peki fifa'da. belçika: 4. türkiye: 56. dağılabilirsiniz ergenler.

YSY dedi ki...

Abi sıralama ne olursa olsun yaptıkları açıklamanın hiçbir mantığı yok maçla alakası olmayan şeyler. Adamlarda devreler yandı iyice.

acaba fenevin düşüncesi nedir.özellikle 20 numaranın olayları başlatma anına bakın,ta 30 metreden biliç in alves ve caner ile konuştuğunu görüp küfretmeye başlıyor. biliç i ön plana çıkararak olay çıkmasını sağlamaya çalışıyor gibi değil mi?

stadımız bitiyor kadromuz,bir kaç takviye ile gerçekten tsl yi gelecek sezon süpürebilir. fenev sanki bilerek isteyerek biliç üzerinden bizi yıpratıp biliç i değersizleştirmeye çalışıyor gibi geldi bana.hele ki o yaptıkları video çok komik.aman gaza gelmeyelim derim.

brugge ve fenev maçlarını kaybettiren bana göre biliç olsa da gelecek senenin planlarını yapar iken biliç için kesinlikle acaba dememeli beşiktaş.biliç in rakipleri rahatsız ettiği gün gibi ortada bence.bizi de sıfırdan başlatmak istiyorlar gibi gördüm.

bunlardan herşey beklenir,kendileri şampiyon da olsalar hocasını ve takımın en az yarısını değiştireceğinden rakiplerinin de zayıflamasını isteyeceklerdir.

YSY dedi ki...

Ya zaten sambade gidiyor falan diyorlar. Zaten istedikleri bu. Çorap söküğü gibi dağılalım. Bizde taraftar olarak çanak tutuyoruz bu gidişata.

yilmaz dedi ki...

bilic'in gitmesi için fenere gassaraya gerek yok. yönetim şu anda bilic'i gönderse zil takıp oynayacak taraftar sayısı %50'nin üzerinde. Çünkü "7 de 0 aq" mantığı var. Bu da medyanın algı yönetiminin başarısı. Daha önce schuster'e, tigana'ya, bosque'ye de yapıldı aynıları.

Taraftar da haklı, sonuçta medya ne verirse o. Medya da bir tane yorum yok şu konu üzerine, tamam bilic 7 derbide 0 çekti de ismail kartal da 4 derbinin 3'ünü kazandı, hem de ikisi beşiktaş'a karşı. E niye beşiktaşın gerisindeler hala?

Medya 7'de 0'ı pompalıyor, e doğal olarak bizim taraftar da bundan gocunduğu için çoktan kesti bilic'in biletini.

schwadorf dedi ki...

@talipyeşiltepe

Dediğin çok doğru. Başka bir blogda yazmıştım, bizim şampiyon olacağımıza inancım tam ama biz olamasak bile rakiplerden hangisi olursa olsun hocası seneye 17. haftayı göremez. İsmail'i de Hamza'yı da ŞL'de bozuk para gibi harcarlar. Ne mali yönden bitik GS, ne de 30+ yaş ortalamasındaki FB haftada 2 maçı kaldırabilir.

Rakiplere sorsanız Bilic gönderilsin, Beşiktaş yeniden yapılansın isterler. İkisi de kadrosu genç, stadı tamamlanmış, mali olarak güçlenmiş ve teknik ekibini korumuş bir Beşiktaş'ı karşılarında görmek istemezler.

YSY dedi ki...

Rakipler bizim farklı bir yapılanma içinde olduğumuzu görüyorlar ve her ne kadar kendileri ligde iyi gibi görünselerde aslında onlarda bizim kısıtlı kadro ile avrupada oynadığımız oyunu ve ligdeki durumu görüp bu yapılanmanın meyva verdiğinin farkındalar. Hep zaten söylemlerinin altında böyle kaosa girelimde o filizlenen yapı tekrar yıkılsın isteği var. Sağlam durmak lazım.

ozkankaya35 dedi ki...

konuşmanızı sewiyorum...milli mac var şimdi...wasat 3 büyükler ile dişli anadolu takımı gibi...greksiz geriyoruz kendimizi...seyircimizde güzel aslında...volkan şen pek hoşuma gitmedi,oynuyorsa hamit birde...topal çok iyi 10 20 vs olmasada...ozan abartılmasın...töre gönülden daha iyi bek oynar...oynayacakta...biliç iyi adam,biliçin takımında emenike hava ypamaz...iyi hoca taktik ,deişiklik vs den önce takım yapandır...mr biliç den daha iyi alternatifim yok...bjk4ewer okumaktan rahatsız oldugum biri değil...teo bile,eğer her kmse katıyor birseyler...rahatım her kaçıncı olacaksak...gollll
gol töre

Yorum Gönder

Ara