.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

13 Mart 2015 Cuma

Karne: Club Brugge 2 - 1 Beşiktaş




8 Yorum:

can dedi ki...

Bu arada elestirilerimizin arasinda Necip'in olgun ve sogukkanli stoper performansi kaynamasin. En yuksek notu bastim kendisine.

dikkatimi çeken unsurların başında beşiktaş'ın maç motıvasyonu ve ciddiyetinin golü bulduktan sonra gerçekten çok zayıfladığıdır.

golden sonra geçen 10 dk da işi bitiremeyişi (hepside rakibi hafife almaktan,öne geçince tur tamam dediler) ve rakibin hocasının doğru hamleleri bizi sıkıntıya soktu.

ancak rakip 2.golü bulduktan sonra durulduğu zaman takımımız kendine geldi ve hala daha 2-2 yi bulabilecek pozizyonları bulabilirdi.ancak orta sahada takımı eksiltmişti hocamız ve hatası bence buydu.

hocamızın artık rakip baskısından kerim i oyuna koyarak kurtulamayacağını anlaması gerek.hep bizde düz mantık var kerim gibi hızlı adamlar ile kontra yakalayıp rakibi avlarız düşüncesi bugüne kadar hiç işlemedi ve işlemeyecek.

rakip 11 kazma ile bizi 25 dk.nefes aldırmayacak baskı kurabiliyorsa bizim derby deplasmanlarında işimiz var.

bir de kalecisi cenk olan takımın çeyrek finale çıkması bence başarıdır.tam bir felaket bu çocuk olmayacak zorlamaya gerek yok.

YSY dedi ki...

Hocanın şansı giderek yönetim gözünde azalıyor. Ne yapıp edip takımı toparlaması lazım. İnsan biraz sisteminde esner farklılık dener. Hiç adam dümdüz abi. O takım dün beş tane de yeseydi eminim aynı şeyleri deneyecekti.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Bence bu tür durumlarda Bilic'in değişikliklerinden başka silkinme şansı yok takımın. Genç ve tecrübesiz oyuncular, oyunu tutamıyorlar. Maç 1-1 olduğunda Bilic rakibin baskısını gördüğü halde hiçbir şey yapmadı. Halbuki aynı anda hem olcay-pektemek, tosun-Ba (mesela) gibi takımı düştüğü şoktan çıkaracak değişiklikler yapabilirdi.
Atiba ve Sosa yoktu, dışardan bakıp sallamak kolay da diyebilirsiniz tabi ama bu takım bu sorunu iki yıldır lig sonuncusu takımlara karşı da yaşıyor. (Rize, Balıkesir, Erciyes) Artık bir yedek planın hazır olması lazım bence.

Çok radikal bir değişklik olmadığı sürece muhtemelen bu sıkıntıları sürekli yaşayacağız. Biliç'i az çok tanıdıysak bir değişikliğe gitmeyeceğini de gayet iyi biliyoruz.

Takımın yapısını öyle ha diye değiştiremessiniz . Nasıl iyi huylar/ kötü huylar varsa ve bunları değiştirmek geliştirmek belli bir yaştan sonra zorsa , şu anda Beşiktaş gibi karakteri oturmuş bir takımda bunları değiştirmeniz zor.

Ne kazanırsak , ne kaybedersek bu oyunla olacak .

Biliç'in Kerim'i alması aslında "beyler yaslanmayın " mesajıdır ama mesajın artık ulaşmadığı da ortada .

Son derece vasat takımların sizi kale ağzına kadar ittiği bir yerde güçlü oyundan bahsedilemez. Beşiktaş'ın güçlü oyun kurgusunun tempoya bağımlılığı önemli bir sorun. Tempoyu kestiği anda sıradanlığın dibini görüyor takım. Rakibin tempsouna cevap veremiyor. Sürekli düşen fiziksel kondüsyonumuz Önder Hoca'nın antrenman eleştirisini gündemde tututor sürekli.

Bu senaryoyu üstüste 3. senedir izleyişimiz benim canımı sıkıyor. İnşallah yanılırım lig yarışından düşmeyiz.

~Poseidon~ dedi ki...

Bu maç Kayseri maçını da sıkıntıya soktu ya ben ona yanarım. Yine kanser bir maç bizleri bekler.

Yedeklerden verim alamıyoruz, as oyuncularımızdan hem verim alamıyor hem de yorulmalarını istemiyoruz. Korktuğum iki kulvarda da bir anda havlu atmak olur.

EC dedi ki...

Besiktas dun ilk yarida rakibin pek de etkili olmadigini gorunce psikolojik olarak rahatladi, hele 2ci yari basindaki gol ile de rahatlik doruga cikti - keyif sigaralari eksikti - Teknik direktorler bu gibi anlarda belli olur.

Brugge TD takimini soktan cikarmak ve ileri iteklemek icin uzun ve hizli silahlarini surerken, bizim Teknik ekibimizde Atinc'i kule olarak kullanip, Necip'i orta sahaya surebilirdi yada Ersan'i alip Necip Atinc defansina donup Pedro yu da orta saha da top tutmayla gorevlendirebilirdi.
ilkokul cocuklarinin da ezberledigi degisiklikler ile bu is olmuyor.
Demba Ba icin baska bir post var ve burada da yazilar var. Besiktas son 5-6 mac a kadar rakip yari alanda pres ile top oynayip, ceza alanine bir cok giris cikis yapiyordu. Eskisehir macindan beri bunu unuttuk.. eger ceza alanina top getiremiyorsak, Ba nin yapacak birseyi yok! orta sahadan gol atamaz. su aralar oralarda en cok ugrasan - ayaginda gereksiz top tutmasi, zaman kaybettirmesi, bazen de top kaybettirmesine ragmen Gokhan Tore - takimin ileri ateslenmesi Gokhan in calimlarina kalmamali. top yekun ileri cikma, defans ile hucum hattini ilerde kurmamiz gerek. bu hafta bunu yapacagiz. takim yorgun lafi da artik gecerli degil, Sivas da yorgun degillerdi! Mourinho nun lafi var, "haftada binlerce sterlin kazanan futbolcu degil gunde 20 sterlin kazanan adam yorgundur diye.."
kayseri yi bahane uretmeksizin bogamazlarsa, Brugge u de Istanbul da eleyemeyecek bu takim..
Liverpool dan daha etkili olacaklar ve gol atmak icin cok caba sarfedeceklerini dusunuyorum daha birinci dakikadan.. keske dandik de olsa bir santrafor kiralasaymis takim devre arasi inanin lig de bu kadar puan kaybi yasamazdik!

Saygilar

Yorum Gönder

Ara