.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

16 Mart 2015 Pazartesi

Karne: Beşiktaş 5 - 1 SAİ Kayseri Erciyesspor




14 Yorum:

turkkant dedi ki...

- Müthiş oynamasak da etkili oynadığımız bir maç oldu. Bunun bir sebebi çift forvet & merkezde Tolgay faktörü... Ofansif çeşitlilik arttı. Diğer sebebi tabi Erciyes'in gayet kötü bir gününde olması ve bugün topun bizi sevmesi.

- Beşiktaş Olcay-Töre gibi 4-4-2'ye gayet uygun iki kanat oyuncusuna sahip. Sosa da kanat oynayabilir. Bu sistem daha fazla denenmeli.

- Olcay'ın sağ bek performansı bence çok önemli. Risk alınması gereken zamanlarda tipik "Olcay-Frei" değişikliği yerine daha farklı kombinasyonlar denenebileceğini gösterdi Olcay. Örneğin, sağ bek çıkart, Olcay'ı beke kaydır, Sosa sağ kanada, çift forvete dön gibi... Olcay'ın müthiş temposu&fizik kalitesi var, rahatlıkla kritik maçlarda o kulvarı tek başına kullanabilir.

- Töre bu zaten hakikaten çok etkili. Böylesine iyi oyuna 4 gol çok az! Töre'nin sezonda en az 10'u bulması lazım. Töre bu rakamı bulduğunda bizim ofans sorunumuz filan kalmaz.

- Fener'in şimdi bizim maçı kazanması farz oldu. Genelde de son yıllarda böyle maçları hep aldırlar. Biliç geleneksel hareket ederse sonuç yenilgi olur. Bu maçta denge oyununu abartmamalı, mutlaka golü düşünecek bir şeyler üretmeli, maç dengede giderse o arzu, baskı, bizim son 20 dakikalardaki paniğimiz filan Fener'den golü yeriz. Yenilmemek bence çok çok önemli, puan olarak değil özgüven olarak.

Fenerbahçe maçında skoru bizim savunma hattının derinliği tayin eder.

Fenerbahçe kağıt üzerinde alan boşaltmamızı engelleyerek geri yaslayabilecek kaliteye sahip tek takım , bununla birlikte Biliç'in bu tarz maçlarda Tatar Ramazan' bağladığı da oluyor " Ben bu oyunu bozarım " diyerek.

Neyse önce şu Brugge maçını atlatmak lazım , ne de olsa kredimiz var.

turkkant dedi ki...

@Övünç

Kredimizin olması aslında çok iyi değil. Yenilsem de devam ederim diye düşündüğün an zaten böyle maçları kaybediyorsun. Yenildin mi derbilerde üçte sıfır olur. GS muhtemel final olacak derbi maçına müthiş özgüvenle, sen de tersi bir güvensizlikle çıkarsın. Ne yapıp edip Biliç bu maçı kazanıp Fener'i uçurumdan aşağı yuvarlamalıyım psikilojisiyle çıkmalı. Kazanamasan da beraberliğin de anahtarı bence mutlaka kazanacağım, diye çıkmak.

Defans derinliği yorumuna da yüzde yüz katılıyorum. Bu maçta bile Önder Özen söyledi, 60. dakikada bu kadar derin defans yapılmaz diye... Kalende Muslera filan da yok ki...

yilmaz dedi ki...

hocanın kazanan kadryu uzun süre değiştirmeyen bir yapıya sahip. Bundan dolayı sosa ve atiba iyleşse bile en fazla birini 11'e dahil edecektir.

Bence tolgay yavaştan yerleşecek takıma artık. Dünkü maçta bence çok iyiydi. Ben sosanın bir kaç hafta daha yedek bekleyeceğini tahmin ediyorum. İdealimdeki dizilimde atiba veya veliden birinin yerine tolgay ya da ozzie oynaması. Şu andaki form durumuyla tolgay bir adım önde. Ama genel kanının aksine ben ozzie'den umudumu kesmedim.

Aylardır şampiyonlukta fener'i daha ürkütücü buluyorduk. Şimdi bizim ipi elimize aldık. Beraberlik bile bizi gs ile başbaşa bırakabilir.

Ay hadi inşallah :)

YSY dedi ki...

Bende aradaki krediye güvenerek çıkmamamız gerektiğini düşünüyorum. Büyük takım olacaksak farketmez diyip bunları aşmalıyız. Eğer yaslanırsak fener seyirci baskısıyla bizi yer o yüzden kazanmak için çıkmalıyız.

Ayrıca serdar sakatlanmış o yüzden sağbek eğer sağlamsa opare olacak. Bu durumda opare-motta-franco-ba garanti oynayacağı için ya sosa yada atiba yedekte kalacak. Tercihimi atibadan yana kullanırdım. Hem takımın bel kemiği hemde fener muhtemelen ribas'ı oynatmayıp emre-topal-meireles ortasahasıyla çıkacaktır karşısında kuvvetli bir ikilinin olması şart. Yine ayrıca atibayı tecrübe ve takımı sakinleştirmek adına derbilerde sosa'dan daha faydalı görüyorum.

Bence Necip 'in forması bu aralar baya garantide , öpücüğü de aldı :D

Yani Opare-Motta'lı bir hat olacağını hiç sanmıyorum.

Kredimiz var dememin sebebi konsantrasyonu Brugge maçına daha rahat kanalize edebilmek baabındaydı ifade eksikliği için kusura bakmayın. Şimdilik önemli olan orası.

Fener maçını Cuma konuşmak lazım.

WiLdHoney dedi ki...

Töre'yi baş köşeye ayırıyorum ve Necip-Tolgay ikilisine saygılarımı sunuyorum. Bu maç içinde özellikle 45-60 arası gene bir dağıldığımız dönem oldu ve o arada Tolgay'ın insan üstü orta saha performansını izledik bence, takımı tekrar hayata döndüren akıl oldu. Elbette hatalı pas ya da kaptırdığı top olmuştur, ama genel olarak o dağınıklığı bitiren ve takımı soluklandıran adamdır. Necip ise çıkana kadar bence en iyi 3 adamdan birisiydi.

ozkankaya35 dedi ki...

Fener maci neden pazartesi degil.neden c.cakir yonetmiyor...

Yoruq dedi ki...

Tahkim eğer kararı bozmazsa fener maçında ili kale arkası tribün kapalı, bu da tribün baskısının yüzde 50 azalması demek. Ciddi bir avantajımız bu olacak. Yönetim bu meseleyi kovalamalı, bize verilen cezalar tahkimden dönmedi çünkü.

İsmail Kartal Diegolu orta-saha düzenini bozmazsa oyunun hakimiyetini bırakmayız gibi görünüyor ama bakalım o güne kadar çok şey değişebilir. Öncelikle çeyrek final biletini almak zorundayız.

planck dedi ki...

çeyrek final kuraları yine cuma günü çekilecekmiş yahu, geçersek yine gitti konsantrasyon..

Emre Toraman dedi ki...

Ertuğrul Karanlık'tan sakatlıkların son durumu hakkında açıklama: https://www.youtube.com/watch?v=1YztcRp5Zlc

YSY dedi ki...

Ben olsam brugge un beklerine karşı neciple başlamam opare ve motta daha sağlıklı gibi.

BJK4EVER dedi ki...

Fenerbahce'ye karsi kesinlikle urkek ve defansif cikmamaliyiz. Stres ve baski tamamen rakipte, onlari daha fazla strese sokacak cesarette ve tarzda bir futbol oynamaliyiz. Cift forvet cikip saldiralim demiyorum elbette, ama dengeli hucum edecek bir takim cikmali. Ki bunu ilk Arsenal macinda, deplasmanki Tottenham macinda, icerideki Liverpool macinda muthis yaptik. Tam olarak o kafayla cikmaliyiz maclara, sabirli ve kalabalik hucum, top kaptirildiginda full saha baski, rakip baskiyi kirinca toplu yerlesik savunma. Ki o maclarda possession oyununu gayet iyi oynayabilecegimizi de gosterdik. Bu futbolu Kadikoy'de sergilemememiz icin bir neden goremiyorum.
Acikcasi yenilginin yikici olacagini dusunmuyorum. Derbiler konusunda zaten psikolojimiz bozuk, ama iyi bir oyunla sanssiz sekilde yenilirsek sikinti olmaz. Ama buna karsin kotu ve korkak bir oyunla berabere kalsak bile mental olarak bu bizi daha negatif etkiler. Ozguven denen sey bence skordan bagimsiz ortaya cikiyor bazen. Insallah bunun farkina variriz.

czeslaw dedi ki...

Ne kadar önemli bilmiyorum ama açılış maçında da MİY'e karşı çift forvet başlamıştık. Es geçilmesin. Bal-kes, Rize maçlarında da daha 2. yarının başında hoca Pektemek'i alıp çiftlemişti, ki Bal-kes maçında golü de Pektemek atmıştı.

Ayrıca Holosko'nun ve Ömer'in gönderilmesinin sebebi, bence formasyondan bağımsız... Holosko geçen yıl en ufak katkı sağlayamadı. Özgüvensizdi ve ufak bi' kesim tarafından sevilmesine rağmen genel olarak tribün ona pek tahamül edemiyor. Mevcut yabancı kuralı da varken katkı sağlayamazdı. Ömer konusunda da kendine bakmıyor gibi söylentiler vardı, haksız değillermiş açıkçası. Geçen yılı neredeyse sakat olarak geçirdi, bu yılda benzer sakatlıklar yaşadı. Bu yüzden kulağını çekmek için göndermiş olabilirler ama değişen bişey olduğunu sanmıyorum; ama keşke kalsaydı. Ayrıca bu hafta yeni sakatlıktan döndü sanırım, döndüğü gibi de tabela yaptı. (Önder Hocama selam...^^)

Bence de bu kadar az süre çift forvet oynama sebebimiz, hocanın ve bazı arkadaşlarında belirttiği gibi sakatlıklar. Cenk, Pektemek, Sosa, Demba Ba artık klasiğimiz olarak sakatlandılar, özellikle aynı zamanda sakat olduklarında, Oğuzhan'da bu kadar formsuzken direkt olarak çift forvet başlarsak bence kulübe katkısı 0'a yaklaşır. Son Rize maçı gibi olası maçlarda da kulübeden katkı alamayınca olabilecekleri görmüş olduk.

BU ARADA ACELEYLE YAZDIM, ÜSLUBUMDA YANLIŞLAR VARSA AFFOLA, KİMSEYLE MÜNAKAŞAYA GİRMEK GİBİ Bİ' AMACIM YOK.

Yorum Gönder

Ara