.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

27 Şubat 2015 Cuma

Kaynatılmaya çalışılan kazana dair


"Bir işin bir tane finali vardır, ama üç tane, dört tane, beş tane ayrı başlangıcı vardır. O başlangıçlardan bir tanesi bu. Yani söylemeye çalıştığımız, şu takımın birkaç tane kutlamaya ihtiyacı var, bu tip zaferlere ihtiyacı var, ondan sonra [Metin] hocanın da dediği gibi seviye atlayacak. Ama bu şu demek değil, yarın Balıkesir bana 5 tane atacak, onu söylemiyoruz. Süreci, periyodu anlatmaya çalışıyorum.

Ve, Mehmet Demirkol'u da tebrik ediyorum. Çok doğru, yani kitaba geçecek bir tanımlama yaptı az evvel. Bir antrenörün hedefinde dünyanın en pahalı, en zorlu ligi yoksa, o antrenör Beşiktaş'ta çalışmasın zaten. Bu çok iyi tercüme etti. (...) Oyuncu da oraya gitmek isteyecek. Oyuncu da orada olmak isteyecek, veya kulübünü oraya götürmek isteyecek. Bu Şampiyonlar Ligi arenasına, ya da UEFA'nın finaline şusuna busuna. Oralara götürmek isteyecek. Eğer bu varsa zaten seviye atlarsın. Yoksa domestik oyuncu, domestik antrenör -kafa olarak domestik diyorum, yerel, yani "lig bizim ekmeğimizdir, alalım." E sen alacaksın, öbür sene Fener, öbür sene Galatasaray alacak. Böyle dönecek. Böyle dönmesin, birisi göstersin kafayı artık. Bu iyidir.

(...) [Beşiktaş Liverpool'u yensin ama Eskişehir'i bir daha ömrü boyunca yenmesin esprisi üzerine] İkisini birden yensin dediğin ne zaman olur biliyor musun? O zaten süreç oraya doğru gider. Ama hemen olmaz bu. Biraz ondan olacak, biraz bundan olacak, daha bu takımın derbi galibiyeti yok, bir gün bir derbi alacak, o bir hava verecek, seviye, seviye, yüksek yüksek yüksek... Ondan sonra, stada da girdikten sonra hikâye değişir."

Önder Özen, 26 Şubat 2015, Beşiktaş - Liverpool maçı sonrası.

11 Yorum:

EC dedi ki...

@semioticus

100% haklisin..

Bircok Besiktasli boyle de dusunuyor zaten..

Aramizdaki bazi arkadaslar medya gazi ve karartmasi ile hemen ofkelenip kabariyorlar.

Guntekin denen zat; Balikesir ile berabere kalalim, hemen Ridvanlasip yine sallamaya baslar, dun aksam gozlerinden optuklerine!

Gercekleri gormek icin gozlerimizi actigimizda;

PassoLig de Fislenmekten Cekinceli Taraftar ( nasil olmasin, devlet resmen ihtilalci dedi!)

Sahasi olamayan kulup, adamlarin hepsinin stadinin cimleri bir anda altindan oldu..

9 yil boyunca kulup de para aklayip, kendi cebini ve reklamini yapan adam su an Turkiye Futbol Kamyonunun direksiyonuna gecince, dogal olarak ilk carpip ezmek isteyecegi, kendi yerini almis Besiktas yonetimi olacaktir ve bu Tupcu de en basindan beri Besiktas a rakiplerden daha cok gol atmistir ve atmaya da devam edecektir.. ozellikle onun medyasi surekli yanli haber yaratarak sulari bulandirmaya cabalamaktadir..

Hakemler, seyirci baskisi hissetmedigi maclarda genelde Besiktas a karsi yapilan hareketleri hep avantaji oynatarak gecistirip, Besiktasin yaptigi hareketlere de aninda cezayi kesen bir yapiya burunduler.. bunun icin O hakem Bu hakem demeye de gerek yok! Hepsi yapiyor bunu..

Maclarimizi Avrupali Hakemler yonetse inanin biz suan 5 er puan takmistik rakiplere!

O nedenle Avrupa da alinan bu sonuc bu Genc Besiktas Takimi uzerinde poziftif etki yaparken, maalesef Hakemleri, TFF yi de bu gazla ucan Besiktasi, yere indirelim anti havasinida olusturmakta.. Pazar gunu gorecegiz o SIRITKAN OZKAHYA yi.. ben mactan sonar Toroglu yada Cakar in Hakem Macta Besiktas I katletti demesini duymak istemiyorum, eger oraya gidiyorsa da futbolculardan biri zaten dalsin hakeme orada bitirsin hakemligini!

Yunanistan da Olimpiyakos Hegemonyasina boyle son veriyorlar diger takimlar!!!


Besiktasli taraftar olarak da yuruyecek, protesto edecek, ve kulubun hakkini gasp ettirmeyecegiz sozde Hakemlere!

Dedigim gibi Saray Yalakasi GS bu yil Sampiyon Olamazsa dagilacak.. Finansal Acidan tek kurtulus sampiyonluk ve direk CL katilimi yoksa boku yediler!!! Hic bir iyi oyuncuyu tutamayacaklar seneye..

FB de sampiyon olsun olmasin onlar tum takimi degistirmeli ve su anda gerimizde kaldilar..

Besiktas bu acidan; bir adim onde takim yonetimi, gelecek planlamasi ve Stada gecisle profesyonel bir kulup gibi ilerleyebilecek tek takim Turkiye de..
(eger Tup Kafa Vari bir Yonetici bu pismekte olan Asa, Cilek Eklemeye kalkmazsa!)

Turkiye de Tek Rakip Hakemler ve TFF...

Karsi Takim bizi yenebiliyorsa, tebrikler zaten ama kirli hakem oyunlariyla bu ise yol aciyorlarsa o zaman ayaklanma zamanidir!

kokocambo dedi ki...

Daha yaz döneminde, herkes yine yoğun bir şekilde ne oldu ne olacak diye tartışırken, aniden önder özen geri dönsün çıkışı yapmıştım. Belki o an için erkendi ya da bazıları ne alaka dedi ama fikrim değişmedi. Sezon biter bitmez yuvana dön hocam, çünkü sen (beşiktaşlıyım diyenlerden daha) beşiktaşlısın. #ozenveefsaneol

Barreto dedi ki...

@kokocambo
Önder Özen sanıyorum yönetime danışmanlık yapmaya devam ediyor, bilhassa başkana. Geri dönmesinin anlamlı ve işlevsel olması için iki seviye daha kurumsallaşmamız gerek. Ya değilse parayı ben veriyorum düdüğü de ben çalacağım.

Armagan dedi ki...

bu tür olaylar olmalı.kapasitemiz var,büyük maçlar kazanabiliriz,kazanmalıyız.

kapanmak bizim doğamızda yok,yenildiğimiz maçların genelinde bu hataya düştük.

dengeli oyunda en iyiyiz ama bazen bu ayağımıza takılan engel oluyor,kötü takıma çat çut saldırması lazım,boğması lazım.(bunu bir k.erciyes maçında gaza gelip aşırı yaptık,kendi kendimizi yorduk ve son dakikalarda düştük oyundan).kısacası maçın büyüklüğüne takılmayıp dengeli ve atak oyunu bizim yapımız olmalı ki, 2 gün önceki harika maçta olanlar sırayla tam olarak böyleydi.


-ligde 70+ ve çeyrek final asgari gerekliliktir,

-73+ ve çeyrek final veya 70-73 aralığı ve yarı final orta düzey,

-75+ ve yarı final,73+ ve final ise üst düzeydir.

(geçen yıl bu dönem gs mağlubiyeti sonrası antalya'yla berabere kalmışız(antalya ve eskişehir yorumlarıma baktım sırayla 7 ve 8 vermişim savunmalara,
ki savunmalar genel itibariyle -kaleciler dahil- değişmedi,ama hücumda sırayla 3 ve 5.5 vermişim,önceki gs maçında töre ve olcay set oyunu oynayamaz yorumuna katılmışım
ki-iyi ki de lafı ağzıma tıktılar-.bir de araya kaçan forvetin yokluğundan yakınan bir entry katılmışım.)kısacası forvet ve oyun kurucuları değiştirdik,kanat oyuncuları kendini geliştirdi ve rotasyon yarattık.oyundan 60'tan itibaren düşen eline mahkum olduğumuz oğuzhan,
şu an 3. oyuncumuz...savunma ise geçen yıldan oturmuştu,ekstradan sağ bek var artık bence,solda motta'dan öte opare var)

70+ demek ilk 2 demek olacak bence,o nedenle ben şl ye illa ki gideleceğinden eminim bu hedeflere uygun planlama yapılırsa.

YSY dedi ki...

Beşiktaş gelişirken bizim taraftarlığımızda gelişiyor. Olaylara daha soğukkanlı bakabiliyoruz, mantalitemiz değişiyor. Klüpte ve camiada esen bu devrimsel rüzgarı sürdürebilmek için kurulan bu yeni yapılanmayı desteklememiz ve sahip çıkmamız lazım. Herşeyden önce sabır lazım. Sabır edeceğiz ve Allah'ın yardımıyla elbet muvaffak olacağız. Bu işin sonunda kendi tarzı ve ekolü olan, kendini sürekli güncelleyebilen bir klüp ve camia haline geleceğiz.

schwadorf dedi ki...

@ Esat

3 takımın çekiştiği bir ligde 70+ şampiyonluğa yetebilir. Şu anki ortalamamızı sürdürürsek 75-76 civarında bitiriyoruz ligi. Son 15 yılda 70'i üç kez geçebilmişiz, ikisinde şampiyon olmuşuz. (diğerinde üçlü averajla üçüncüyüz)

Futbol tuhaf bir oyun. Sene başında daha kolay rakipler varken Arsenal'le eşleşmemiz belki de Şampiyonlar Ligi'nden mahrum kalmamıza sebep oldu ama o iki maçın verdiği özgüven sayesinde bugün Tottenham'ı Liverpool'u dize getiriyoruz. "Blessing in disguise" dedikleri bu olsa gerek.

ideal 11 dedi ki...

hedef ingiltereye gitmek muhabbeti bana doğru ve mantıklı gelmiyor.bu şu anlama gelir.sen her zaman küçük kalacaksın.ingiltere almanya yada ispanya her zaman merkezde olacak.baştan yenilgiyi kabul etmek gibi bişey bu.

nüfus ve ülke büyük.ama ligi ve takımı büyütme niyetin yok.çünkü kafayı biraz kaldıranı ingiltereye kendi elinle postalayacaksan sen ne yapacaksın.

Deniz dedi ki...

@İdeal 11:

Biraz da ayağımız yere basmalı. Sen-ben için en büyük takım Beşiktaş, ama o adamlar profesyonel. Daha iyi şartlarda, daha kaliteli liglerde o adamların oynamak istemesi normal. Önemli olan bir kulüp kültürü yaratıp sürdürülebilirliği sağlamak. Porto olmak yani, bizim ligin skalasında önemli olan Porto olmaktır. Avrupa'da sözü geçen, futbolcu satışından düzenli geliri olan, belli bir hoca kalitesi ve yaklaşımı olan bir kulüp olmak.

Bir kere isteksiz oyuncunun kimseye faydası olmaz. Bu kulüp değerini bulan her oyuncuyu satabilmelidir, teknik direktörünü de gönderebilmelidir. Ama arkasından gelecek adamların planına sahip olmalıdır. Oğuzhan'ın geldiğinden beri Avrupa hayali var, her röportajında çıkar bu muhabbet. İlk başta, formda olduğu zamanlar korkuyordum ya giderse, ya kafa oraya gider de oynayamazsa burada diye. Sonra anladım ki, devamlı yeni Oğuzhanlar bulacaksın, devamlı yeni Biliçler bulacaksın, yeni Tolgaylar, Veliler vs bulacaksın ki kişiye dependency'n azalarak bitsin, gelir elde et, kafan rahat olsun.

Bayrak adamlar zaten her zaman vardılar ve hep olacaklar. Ama bu kalitede bir ligimiz varken oyuncuların istekli bir şekilde kalmasının mümkün olduğu bir kulüp değiliz. Suçlusu da biz pek değiliz.

borasahin dedi ki...

Deniz,

Besiktas'in bayrak adami bu yuzden Veli'dir, Olcay'dir, Atiba'dir; su an icin Oguzhan, Tore vs. degildir. Gokhan, Oguzhan gibi yetenekli ama oynama tecrubesi eksik adamlar bu yapinin ustune gelir, parlarlarsa giderler, yerine yenileri gelir, eger ki dedigin gibi ortada bir futbol akli varsa...

EC dedi ki...

http://www.sabah.com.tr/yazarlar/uluc/2015/02/28/bilice-ve-besiktasa-inanmak

Tabelaci Taraftar Olmayin sizde..

schwadorf dedi ki...

@EC

Hıncal troll mroll ama zaman zaman bizi "bizimkilerden" daha iyi savunuyor.

Güntekin'in en ıslak rüyalarında bile Beşiktaş'ın Liverpool'u eleyebilme ihtimali yoktu. Bütün eleştirileri bu sebeptendi işte, Liverpool maçını zaten kaybedilmiş görüyorlardı, öyleyse ne gerek vardı Eskişehir maçında rotasyon yapmaya?

Bilic hepsine bir "vizyon" dersi verdi.

Yorum Gönder

Ara