.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Şubat 2015 Salı

Henrik Dettmann Beşiktaş'ta


"Beşiktaş İntegral Forex Takımımız, halen Finlandiya Baş Antrenörlüğü görevini sürdürmekte olan tecrübeli çalıştırıcı Henrik Dettmann ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı.
 
Yeni Baş Antrenörümüz Henrik Dettmann, bu hafta içi Türkiye’ye gelerek takımla birlikte çalışmalarına başlayacak."

Takımımıza hayırlı olsun öncelikle.

Dettmann Avrupa Basketbol'unda hiç kuşkusuz önemli bir isim. Özellikle Phil Jackson'ın üçgen hücumuna getirdiği yeni yorum ve bunu takımlarına (özellikle 2002'de dünya 3. sü yaptığı Almanya'ya ) adapte ediş biçimiyle dikkat çeken bir koç . İyi bir sistem adamı ve eğitmen olduğunu söylemek doğru olur kanımca .  Kendi yenileyen ve işin teorik kısmına ciddi kafa yoran biri olması bizim gibi çok az coaching desteği alabilmiş bir takım için önemli.

Muhtemelen bu sene takımı Play-Off'ta tutmaya çalışıp , gelecek sene ise kendi tarzını oturtmaya çalışacaktır.Bu da bizim için 1 sene daha yap-boz demek olacak fakat Dettmann bunu yapmak için güvenebileceğiniz bir adam . Takımı ne kadar ileri taşıyacağını kestirmek ise şu anda biraz zor.

Umarım uzun ve başarılı bir kariyeri olur takımımızda.

Hoş Geldin Koç Dettmann !

6 Yorum:

Özgür dedi ki...

Basketbolla aram çok fazla ilgili olmadığı için soruyorum, Basketbol şubesine, bu sporun Slaven Bilic'ini mi transfer etti yönetim? Yazıdan onu anladım. :D

Yani açık söylemem gerekirse Almanya'nın Nowitzki'nin en iyi dönemindeki takımına oynattığı üzerine yorum getirmem çok açıklayıcı olmaz fakat kariyer gelişimi , teoriye değer vermeleri , oyuncularla aralarının iyi olması , sistem adamları olmaları gibi etmenlerle aralarında bir paralellik yok değil :)

BesiktaskUlan dedi ki...

Basketboldan çok anlamadığım için pek bir yorum yapamıyorum. Fakat blogda bu yazıları görmeyi seviyor ve mutlaka atlamadan okuyorum.

Tüm arkadaşların da benzer bir durumda olduğuna inanıyorum, o yüzden de fazla yorum yapılamıyor maalesef. Fakat yakın gelecekte epey laf edeceğimizi, ukalalık yapacağımızı düşünüyorum. Yavaş yavaş öğreniyoruz.

Tabii bir de basketteki başarısızlık eklenince, ilgili kişi bile kolay kolay yazmak istemez.

Yani demem o ki, pek fazla bu sayılara takılmadan yazıların devam etmesini umuyorum. Devamını heyecanla bekliyoruz.

turgay dedi ki...

en önemli eksikliği winner olmaması. bunun dışında temel oluşturmak adına çok önemli bir isim. sezon başında kurulan takımın ana felsefesine uygun bir koç tercih edildi bu da önemli bir konu. ancak çok fazla kulüp takımı çalıştırmaması yarışmacı ve her hafta değişik atmosferler de nasıl reaksiyonlar göstereceği de merak ettiriyor. neyse kandemirden sonra gelen herkes phil jackson etkisi yaratacaktır. umarım başarılı olur.

Unknown dedi ki...

winner olarak gösterilmemesinin sebepleri: 2002'de Almanlar ve 2014'te Fin milli takımı ile bize karşı maçı çok kötü bir şekilde kaybetmesi olsa gerek ama o işin görünen tarafı; o dönem Alman milli takımında Nowitzki + Alman pasaportu olan 4 toplama adam oynuyordu, Okulaja (zenci), Femerling, Mithat Demirel (Türk asıllı) gibi. böyle bir Alman takımının Nowitzki tarafından yarı finale kadar sürüklenmesi ve oradab öteye geçememesi bence çok normaldi, bizim takım görece olarak Alman takımından daha iyiydi (H. Erdenay, Hidayet, Mehmet Okur, Mirsad gibi ortalama üzeri oyuncularımız vardı), üstelik homesick bir Türkiye karşısında. Doğal olarak adamları eledik, öbür türlüsü sürpriz olurdu. O noktaya kadar o takımın gelmesi önce Nowitzki ve sonra kenar yönetiminin başarısıdır. Sonra geçtiğimiz yaz Finlandiya'ya karşı son topta kazandık, evet Finlandiya'ya karşı.. Tıpkı bizim gibi, yanlış bilmiyorsam, Wild-Card ile oldukça iyi bir taraftar desteği sözü vererek turnuvaya katılmıştı Finliler. Maç döndü dolaştı son topa baktı, Cenk Akyol bomboş pozisyonda 3'lüğü gönderdi ve maç uzadı. Fin takımının maç kazanması mucize iken o maçı o topa kadar önde götürmüş olmaları yeterdi zaten, ayrıca turnuva sona erdiğinde tıpkı bir önceki Avrupa Şampiyonasında olduğu gibi herkesin aklında Finlilerin iyi oyunu, yüksek dış atış yüzdeleri kaldı. Dettman'ın ellerinde 2 - 3 tane vasat avrupalı vardı ki bu vasat takımlarla oldukça spekteküler bir başarı elde etti. Bu kadar geri beslemeden sonra, şunu net olarak söyleyebiliriz Dettman elindeki kadrodan maksimum katkıyı alabilen bir adam, elimizde de yüksek potansiyelli Broekhoff, Lofton, JJ Johnson gibi iyi oyuncular var. bu sezon dahi play offlara kadar bu oyunculardan iyi bir takım yaratma ihtimali var, ancak bence pota altına kalıplı, mümkünse skor opsiyonu az olan, ancak oyunun kavga kısmında takımın o kırılganlığını atabilecek en az bir, olursa iki tane 2,10'luk yarma almamız şart. kenan abiye ise bayram da görüşmek üzere teşekkür edilmeli..

cochise dedi ki...

Ben çok memnunum bu olaydan açıkçası. Bir takım inoluşturmaya çalışıyorsak paramız da yoksa doğru adam budur. Ama bu tip yapı adamlarından kısa vadede birşey beklemek anlamsız. Play off bu yıl için yeterli. Asıl plan seneye yapılmalı...

Yorum Gönder

Ara