.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

1 Aralık 2014 Pazartesi

STSL11 / Karabükspor - Beşiktaş


Pazartesi / 18:00 / Mustafa Kamil Abitoğlu

11 Yorum:

Unknown dedi ki...

İlk yarı bitti.

Şu takım beklerden katkı aldığında nasıl bir hüviyete bürünecek çok merak ediyorum.

Mevcut beklerden katkı alabilmeyi beklemiyorum. Bek transferleri gerçekleştiğinde diyeyim.

can dedi ki...

Koca bir ilk yari gecti, rakip kaleye sutumuz yok. Hayir, cabalamiyoruz diyecegim, o da degil. Niye bu takim bu kadar etkisiz, anlayamiyorum. Kerim Frei bu oyunuyla Olcay'i nasil kesiyor iki haftadir, onu da anlamiyorum ya. Sosa etkisiz, Tore etkisiz, Ba etkisiz. Veli hic yok, Atiba bildigin gibi vasat. Simdi gel de Oguzhan'a gene kizma. GIkinci yari girince takima beyin gelecek ama maalesef beyin gucsuz bacaklarin ustunde.

can dedi ki...

@ Burkay
Haklisin, rakip bu sekilde kapanip ekstra adama ihtiyac duyarken bek derdi iyice cekilmez oluyor.

Adsız dedi ki...

Bilic ben sana artık ne diyeyim. Sosa-Oğuzhan değişikliği olmuyor güzel kardeşim. Tamam, Oğuzhan'ı kazanmak istiyorsun, ama bu takıma zarar verdiği sürece anlamsız bir hamle. Bariz değil mi, Sosa'nın hücumdaki etkinliğinin yanı sıra takım defansına katkısı da üst düzey. Asteras maçının aynısı. Orta alanda Veli etkisiz, illa Sosa çıkacaksa bu Necip olmalı Oğuzhan değil. Yine aynı nakarat, yine aynı olay. Kusura bakma ama, hatalarını sürekli tekrar edene ne denir sen de bilirsin.

Adsız dedi ki...

Bak, rakip orta alandan gelmeye çalışırken baskıyı hemen yanında duran Oğuzhan değil Kerim yapıyor. Göz var nizam var. Yazık.

Adsız dedi ki...

Sosa çıkarken Necip'i oyuna alacaksın, Atiba'yı da daha ileriye süreceksin bu kadar net bu kadar basit. Şimdi yine ecel terleri zamanı.

Pheaglix dedi ki...

yapılacak şey belli. özel bir lens geliştireceksin, rakip ne attıysa iki fazlasını görecek bizim oyuncular skorbordda.

can dedi ki...

Yetti bu sacmalik artik. Her mac ayni rezillik. Ilk yari sikiciliktan patla, ikinci yari 2-0'i yakalayana kadar canavar, sonra bese altiya gidecekken takim yavsasin, Bilic ayni sacma sapan oyuncu degisikliklerini yapsin, sonra sefilleri oyna. Goren de Tavsanli linyitle real oynuyor zannedecek. Bir de ustune her hafta kirmizi kart. Ilk defa soyleyecegim bunu ama beceremiyorsa gidebilir Bilic de. Yani Bilic istifa demiyorum ama belki de Bilic sonrasini dusunmenin vakti geldi.

Ugur dedi ki...

Sosa'nın bacağı kopsa oyundan almıycan arkadaş. Oğuzhan girince varlığı yokluğu belli olmuyor. Hayalet gibi geziyor sahada. Oğuzhan'ın ya ilk 11'de oynıycak kapasitesi olması lazım ya da yok olup gidecek. Yedekten girdiği maçlarda adı bile duyulmuyor. Bilic'in Pektemek ısrarı da baydı. Bir kez de Cenk Tosun'u al Ba'nın yerine. Ayrıca, Kerim de tamam bazen iyi oynuyor ama Olcay'ın girmesi lazımdı bugün. 3-4 yaptığımız maçları görücez inşallah yakında.

Adsız dedi ki...

Maçı sırf TS maçı da devamında izlenebilsin, reklam kapalım diye 18:00 gibi abuk bir saate koyanlar nedeniyle ilk yarıyı izleyemedim. Performans pek parlak değilmiş anlaşılan. İkinci yarıdaysa ilk bölüm muhteşemdi. Hücumda tek toplar, hareketli paslar ve akılcı hamleler. Sonra malum değişiklikler ve Asteras maçının kopyası.

Bence sorun Bilic'in oyunu okuyamamasında değil. Bunu son 20 dakika oyuncularına gösterdiği tepkilerden anlayabiliyoruz. Sorun, bir TD'de olması gerektiğinden daha fazla oyuncu performanslarına güvenmesi. Yani mesela Asteras maçında kötü olanlar o maçta öyleydi, oynatalım düzelirler, demek gibi. Güvenmesin demiyorum, ancak TD'lerin aynı zamanda oyuncuların kapasitelerini ve gelişimini, taktiksel planlarına uyması için yönlendirilmelerini sağlayan yardımcıları da vardır. Terzic sadece taktik işi yapıyor, mesele diğerlerinde.

Gayet farkında ki Beşiktaş 3 kulvarda, hem de kendi stadı olmadan devam ediyor. Bu nedenle yedekler önemli. Fakat kardeşim, şu gayet bariz: Bugünkü Beşiktaş'ın geçen seneden 2 tam, 2 yarım farkı var. Tam olanlar, Demba Ba ve Sosa. Yarım olanlarsa (önceden de oynayıp üstüne koyanlar anlamında) kendini bir tık geliştiren Töre ve Kerim. Gerisi geçen senenin kopyası.

Hala aynı inancı taşıyorum, bu takımda Sivok ve Motta dışındaki her oyuncu kimi bireysel kimi de taktiksel anlamında gelişime açık. Az biraz şu oyuncu yönetimine odaklanın yav. Tavsiyem Hollandalı sağlam birini bulun.

Bugünkü bölüm oynanan maçlar içinde en iyisi bu maçtı ne dersiniz .

Yorum Gönder

Ara