.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

15 Aralık 2014 Pazartesi

Karne: Gaziantepspor 0 - 1 Beşiktaş


Duyuru: Bu hafta Çarşamba günü, yeni yazarlık ile ilgili bir post/anket yayınlanacak. İlgi gösterirseniz çok seviniriz.



28 Yorum:

EC dedi ki...

En dusuk puan Gokhan Tore ye.
Yonetim kendisini cezalandirmali.. Zaten hakemler Besiktas karsisinda havadaki nemden oturu bile kart gosteriyorken kalkip dirsek atmasi kabul edilebilecek bir sey degil. hakli oldugumuz hakemler konusunda bu yuzden haksiz duruma dusuyoruz. Bilic in yerinde olsam hemen 1 dk sonrasinda Gokhan I degistirirdim, Kerim ile.
Atinc ve Pedro uyumluydular. Serdar ve Motta da gorevlerini yapti. Atinc ayakla da iyiymis onu fark ettik.. hatali pasi olmadi hic mac icerisinde.
Oguzhan ilk yarida cok arkada kaldi ve kendini gosteremedi, ikinci yari takim halinde GAntep sahasina gecince orada yaptigi bir iki akilci hareketle mac a damga vurdu.
bence twitter da bahsedilgi kadar da kotu degildi Oguzhan.
Olcay sut ve pas tercihlerinde karar veremiyor. sut atmasi gereken yerde ilk yari Sosa ya gereksizce pas verdi penalti noktasi uzerinde, pas vermesi gereken yerlerde sacma sapan sutlar denedi.
Gokhan daki egoistlik de artik iyice su yuzune cikmaya basladi. kendisi ayagina SIKIYOR artik..
Anadolu takimlarida Renklilere karsi yapamadiklari sertligi ve efelenmeyi nedense hep Besiktas a karsi deniyorlar bunda hakemlerin payi oldukca fazla maalesef.

onemli olan 3 puan almakti.. aldik.. onumuze bakiyoruz..

Besiktas bu arada Liverpool u eler..( takimimiz tam kadro olursa eger )

ECO - Luksemburg

Emre Toraman dedi ki...

atinc'in performansi yine cok tatmin ediciydi. bu kadar yeni bir oyuncu olmasina ragmen verdigi sorumluluk duygusu iyi. sahsen ben bu macta savunma lideri olmaya franco'dan daha yakin gordum kendisini. elbet hata yapacagi zamanlar da olacaktir ama boyunun getirdigi kalas onyargisina ragmen ersan'dan daha guvenilir gorunuyor. bu yonde calisilacak bir devre arasi kampiyla 2. yarida franco-atinc tandemini gormek beni tatmin eder gibi gorunuyor.

oguzhan'i zaten formu dusukken, kondisyon problemini de en cok yasayan oyuncu olarak hastalik donusu ilk 11'de gormek sasirtti beni. her ne kadar tam bir forvet arkasi oyunuyla golu yaratip bitirse de bence oguzhan-sosa ayni anda sahada durumunun verimli olabilmesi icin gereken pozisyonlarda gorunmedi. bunda sosa'nin yorgun gorunmesi de etkili olmus olabilir.

benim oguzhan'li besiktas icin hayal ettigim ideal hucum plani(dunku kadro icin), oguzhan'in atiba, serdar, atinc ya da franco'dan aldigi topta sosa, gokhan tore, motta opsiyonlardan birini gorerek baslattigi ve olcay ya da cenk tosun'la biten 3-4 paslik pozisyonlar. dikkatimden kacmadiysa bu tur bir oyun goremedik bu macta.

gaziantepspor'un oldukca defansif yerlesimli ve tatsiz sert oyununun cagatay sahan'in berbat yonetimiyle birlesmesi de bu tarz hizli ve akici oyunlarin oynanmasini zorlastiran bir etkendi tabi. daha once eskisehirspor macini da o yonetmisti bu sezon. o da oyun akiciligi konusunda berbat bir oyundu hatirladigim kadariyla. hatta gordugum oyunu en guzellestiremeyen hakem performanslarindan biri olarak dusunmustum o mactaki performansini.

Emre Toraman dedi ki...

su anda uefa avrupa ligi'ndeki 32 takim arasinda 331 milyon euro ile en yuksek kadro degerine sahip takim liverpool. (3. de 252 milyon euro ile napoli). cekebilecegimiz en degerli kadroya ve bahis sitelerinde roma ile birlikte en fazla kupayi kazanma ihtimaline sahip takimi cekti yine infantino. tebrikler.

kupayi kazanmak icin liverpool'u da elemek gerekiyor o yuzden rakip farketmez gorusunu kabul edilebilir bulmuyorum acikcasi. uefa puanlamasinda ust siralara cikmak sayginlik ve marka degeri acisindan cok degerli bir konu bence(bu sebeple tottenham macinda harcanan eforu da dogru buluyorum). iki maci da kazanarak tur atlayabilecegimiz rakiplerle eslesmeyi cok istiyordum bu yuzden. yapacak bir sey yok tabi ki, umarim kupanin favorilerinden birini elemenin getirecegi ozguveni de kazanip final gorebiliriz.

Bu yorum yazar tarafından silindi.

Tamam bu işlere bulaşmak istemiyor olabilirsiniz , isteyen burasıkapalı'ya gitsin de diyebilirsiniz ama bugün ki uydurma dava da burada konuşulmalıdır bence.

ÇarşıYalnızDeğildir!

planck dedi ki...

Adalet aramayan adam Beşiktaşlı değildir!

bc dedi ki...

Şimdi Atınç ile ilgili yorum görünce aklıma geldi. Antep maçında Atınç'ın özellikle topla neler yapabildiğine daha çok dikkat ettim (savunma bakımından kusursuza yakındı zaten). Kerim'e attığı -aslında Pedro'dan umduğumuz, ama umduğumuzdan az gördüğümüz- 50 metrelik pasın yanı sıra defansta tek top yapması, topu fazla eveleyip gevelemeden hızlı oynaması ve fırsatı bulduğunda yerden dikine oynamaktan çekinmemesi bence çok iyi işaretler veriyor.

Çok iyi bir önde baskı/hızlı çıkış oyunumuz olmasına rağmen geriden oyun kurmada üç büyükler arasında en sıkıntılı takımız, bu da yerleşik oyunlarda sıkıntı yaratıyor. Bizim aksimize GS ve FB çok seri şekilde olmasa da topu 2. bölgeye rahatlıkla taşıyor genelde. Bizde ise bu özellikle iyi basan takımlar açısından bir sıkıntı (ki Antep de çoğunlukla faullü olsa da iyi bastı diyebiliriz bu maçta). Veli ve Atiba'nın bu yönden bir Melo/Selçuk veya Emre/Meireles olmadığını düşünürsek her iki stoperimizin de top yapabilmesi ve hızlı oynayabilmesi elzem. Atınç'ın bunu yapabildiğini görmek gerçekten güzel ve Bilic'in gözünde de bunu yapabildiği ölçüde ilk 11 ihtimalinin artacağını düşünüyorum ilerleyen haftalarda.

cochise dedi ki...

Dava konusu önemlidir. Çarşının eleştirilecek çok hususu vardır. Özellikle geçtiğimiz aylarda çıkan bazı bilgi-belgeler hoş değil. Ama baştan aşağı komedi olan bu davada tek yürek olmazsak olmaz.

Oğuzhan’da ciddi sorunlar var gibi biraz da fazla üzerine gidiliyor. Öyle ya da böyle maç golünün hazırlayıcısı da atanı da o. Bayağı da arkada oynadığı düşünülmeli. Üstelik epeydir hastaydı. Yani çok kolay asıp kesiyoruz. Daha iki ay önce Arsenal gibi bir takım karşısında oynadığı oyunlar var hafızada. Daha genç ortada bitmiş bir oyuncu yok. Serdar Özkan vb. bir durum hiç yok. En fazla hiç gelişemez rotasyon oyuncumuz olur. Ticari bakarsan da gidip de 3-4 milyon bonservis vermedin. Bence kendisi en iyi 4-3-3’teki merkez orta sahası oynar. Bu sistemde biraz yersiz kalıyor.

Töre’ye maçta çok kızdım. Yaptığı ihanetvari bir davranıştı. F…. Off meselesinde kızmamıştım. Ama bu yapılmaz. Bunun ahricinde de zaten özellikle ilk yarıda bu yılın en kötü oyununu oynadı. Üstelik hakem goygoyunun yapılmak için bahane arandığı ortamda bu fırsatı nasıl verir. Mutlaka ceza vermeliyiz bir maç. Böylece goygoyu kesebiliriz.
Yoksa ilk fırsatta Gökhan gerçekten çarptığında kırmızı görecek.

Tam töreye kızıyordum ki bir baktım ortalığa; haber siteleri tweet atmış maç sırasında Töre dirsek attı ama kırmızı görmedi diye. Neredeyse Her köşe yazarı mutlaka değinmiş- değinmeli ama kimisi paragraf ayırmış. Şimdiye kadar hiç görmemiştim böyle bir şey. Valla ‘yedirmeyiz’ triplerine girdim.

Antep çok kasapça oynadı. Hakem de inanılmaz prim verdi. Ve bize her fırsatta kart gösterdi. Bu kadar berbat hakemlik yapılmaz. Maçta bizi resmen biçti ama işin komiği Töre yüzünden sanki kayırılmışız gibi bir izlenim çıktı. Cenk’in performansını da bu bağlamda değerlendirmek gerekir. Tekme tokat dövdüler. Hakem de buna izin verdi.

Sosa biraz kötü iki maçtır ama yorulmuş olması normal; geç başladı ve birden çok bindi yük.
Atınç beklentimin de üstüne çıktı. Ayağı gerçekten düzgün ve sakin. Six pack aldatmasın biraz güçlenmesi lazım. Ama ben geleceği kazanma adına ana rotasyonu pedro-atınç kurarım. Ersan’ın ne olduğu-olacağı belli. Sivok yerine seneye on numara bir stoper alınırsa 4 kişilik iyi bir rotasyon olur.

Liverpool kötü. Yaani kura da kötü Liverpool da kötü. Ama iyi de olabilir; devre arası transfer ve Avrupa Ligine ağırlık belirleyici olacak. Ligde biraz puan alıp ilk 4’ü zorlama potansiyelleri varsa Avrupa Ligini sallamazlar.

Cenkin sakatlığı ilginç bir deney için fırsat verebilir. Sahte 9 hesabı Kerim’i forvet kullanabiliriz. “Aaa olur mu? Kısacık adam.” Dediğinizi duyar gibiyim. Ama topu kaldırmadan, pasa dayalı; top kontrolüne dayalı bir oyun oynarsak Kerim’i kullanabiliriz gibi geliyor. O da çalım attığında kaleciyle karşı karşıya kalır. Sıklıkla yaptığı gibi top kaybettiğinde tehlike olmaz. Çok fantezi gibi gelebilir ama ben Kerim’i mümkün olduğunca kendi kalemizden uzakta ve rakip kaleye yakın görmek istiyorum. Çünkü istisnai bir çalım yeteneği var ama geride bunu yapması bir işe yaramıyor. Ayrıca şutu da var.

Coolio dedi ki...

@cochise

Oğuzhan için Serdar Özkan durumu değil, en fazla gelişemez rotasyona girer diyorsun ama ileri bölgeye yönelik nispeten yetenekli oyuncular için bu kuram geçerli değildir. Yani gelişemeyen oyuncu yerinde kalmaz daha geri gider. Yeteneksiz bir defans oyuncusu yerinde sayabilir, işin düştüğünde oynatırsın hata yapmaması için dua edersin ama fiziksel özelliğini geliştiremeyen bir hücum veya orta saha oyuncusu yedek kaldığı sürece yerinde ysamaz, geri gider. Bu yüzden de artık takımda tutmassın, güle güle dersin. Oyuncu da zaten bir iki yıla kaybolur. Bu yüzden tamammı devammı durumu vardır Oğuzhan için ve de her ne kadar şu an alternatifi yok gözüksede teklif gelmesi durumunda derhal satılmalıdır çünkü 3 sene boyunca net bir şekilde gösterdiki tembelliğini bırakmayacak. Bu arada Oğuzhan'ın oyun zekasını ve potansiyel yeteneklerini çok beğenen biriyimdir. Ona rağmen söylüyorum bunları. O kadar çabuk adam silecek lüksümüz yok demeyein, 3 sene oldukça iyi bir süredir ve maalesef ışık yok. Mesela Gökhan'ın absürd saha dışı/içi olaylarını düzeltebilmesi için ışık görüyorum. Eksik bir özelliğini düzeltebilmesi için ışık görüyorum çünkü bunu yaptığını gösterdi. Aynı şekilde Kerim'de de var bu ışık. Ama golden sonra sus yaparak sevinç gösteren futbolcuların %90'nında bu ışık yoktur çünkü onlar kendi hatalarını düzeltmeyi düşünmezler, sadece bir gol atarak eleştirilere cevap verdikleri yanılgısına düşerler.

Uzun bir süre önce benzer bir yazıyı yine yazmıştım, uzattığım için kusura bakmayın.

yilmaz dedi ki...

ozzie'nin neden bu kadar çabuk gözden düştüğünü anlamıyorum. Fizik gücüyle ilgili benzer yakıştırmalar delgado için de yapılmıştı. Forvet olarak aldığımız adamı en son ön libero'da oynatıp, 5 kez top çaldığı bir maçın ilk yarısının sonunda ıslıklar eşliğinde arap yarım adasına yollamıştık.

Bence şu anda tek sorun takımın temposunun ozzie'nin ulaşabileceği seviyeyi aşmış olması. Bunda ozzie'nin suçu elbette ki vardır ama o kadar da ah vah edilecek bir konu olduğunu düşünmüyorum. Ozzie oyun aklıyla, atakları yönlendirmesiyle, problem çözmesiyle şu anda çağdaş bir ortasaha oyuncusudur. Bugün formsuz olur, 2-3 maç oynayıp goller asistler yaparsa form tutar.

Kaybedersek çok ararız. Biraz önemli olduğunun hissettirilmesi lazım.

Ayrıca @cochise kerim ile fikirlerin de bana çok mantıklı geldi.

du, levande dedi ki...

kerim sahte 9 denenir denenmesine ama bu maç için eğer o şekilde bi deneme olursa takımın geri kalanını ne şekilde kuracağını merak ediyorum bilic'in. atiba'nın dinlenmesi gerektiğini hep söylüyoruz ama bu maçta atiba dinlenirse orta sahada defansif olarak oynayabilecek bi oyuncu yok. necip de veli de sakat. sosa da çok yorgun gözüktü özellikle son maçta. oğuzhan ve olcay oynayacaktır muhtemelen ortada, sol kanatta ismail sağ kanatta kerim'den başka alternatif yok. ilerde de furkan tek seçenek oluyor o zaman. geri dörtlü serdar, pedro, atınç ve ümit olur. sivok oynayabilecek duruma gelirse stoperde sivok ve ön liberoda pedro denenebilir.

Emre Toraman dedi ki...

oguzhan'in yabanci kontenjani kaldirilirsa 3 milyon, kaldirilmazsa 5-6 milyon uzeri bir teklif halinde satilmasini ben de desteklerim. ama hali hazirda boyle bir teklif yokken oyunculari tum planlardan cikarma isi canimizi acitan bir durum.

daha bu sezon basinda fernandes'i bedelsiz, eneramo'yu tazminat odeyerek gonderdik. kiradaki sezer ozturk, gokhan suzen ve holosko'nun maaslarinin yarisini da biz oduyoruz. trabzonspor ise henrique'yi 4, adrian'i 3.2 milyon euro karsiliginda satti.

sahsi kanaatim oguzhan hala EN KOTU IHTIMALLE yeterli bir ilk 14-18 arasi oyuncusu. bahsettigim degerleri bulmadigi surece ya da scouting ekibi yerini bedelsiz, cok dusuk bedelle dolduracak alternatifleri hazirda tutmuyorsa gozden cikarmak anlamsiz. ki takimda da sevilen, arkadaslik iliskilerini gelistiren bir oyuncu(ersan gibi) gorundugu kadariyla.

turkkant dedi ki...

Beşiktaş'ın ilk elden çıkarması gereken oyuncu Gökhan Töre. Bu tip ego sorunlu oyuncular Beşiktaş tarihinin hiçbir döneminde tutunamadı.

Bu sezon saha içinde Ba'dan penaltıyı istemesi, Sosa'dan frikiği alması, Erciyes kırmızı kartı ve bu dirsek dört vukuatı var. İlk yaru atılsa belki de onun yüzünden toplamda 6 puan kaybetmiş olacaktık.

Bizim taraftar böyle oyunculara takar... En yakın dönem Fernandez vakası... Üstelik bu daha olmadan yapıyor, hani şöyle tam olduğunda ne yapar düşünmek istemiyorum.

Bu sene sükse yaparsa güzel bir paraya allayıp pullayıp satmak lazım.

YSY dedi ki...

Gökhan Töre'yi satmak mı ? Hocam el aleme klubu güldürmek istiyorsun heralde :)

kokocambo dedi ki...

Musa Muhammet olayı menajeri sebebiyle neticelenmedi sanırım ama işin aslını öğrenseydik iyi olurdu. Büyük kulüplere tanıtıp satmaya çalışıyorlar sanırım, city dedikodusu çıktığına göre. Motive bir serdarın yanında sezonu götürmek mümkün olabilirdi belki ve böylece sb değil de, stoper ve b2b bir oyuncuyla devre arasını değerlendirebilirdik.

kokocambo dedi ki...

Bu arada, gittiği yerde oynamıyorsa (oyle sanırım) mamiyi geri çağırsınlar

Coolio dedi ki...

@kokocambo
Gittiği Anadolu takımında bile oynayamıyorsa Mami'nin bizde işi ne? Şu anda hız, akıl ve yeteneği iyi bir şekilde birleştimiş hücum oyuncularımıza ayak uyduramayacağı kesin.

Süper bir sağbek bulmadıkça orta seviye birini oraya almak gereksiz olur ki zaten piyasada da yok o tarzı biri. Önemli olan bence süper bir stoper bulmak, bulunabilirliği daha yüksek bir bölge. Özellikle uefada olaki ilerlersek o seviye maçlar için tecrübeli birine ihtiyaç çok olacak.

kokocambo dedi ki...

Sırf yandaş kanala faydası dokunsun diye saçmasapan yoğunlaştırılan kupa takviminde değerlendirilebilir, kadronun da sakatlık ve yorgunluğuna bakarsak bence mevcut durumdan daha faydalı diye düşünüyorum. ayrıca madem orada oynamıyor koy a2de yanıbaşında oynasın. Antep bld'de futbolu yeniden mi keşfedecek sanki.

bc dedi ki...

@kokocambo
Mami'nin oynamadığı nereden çıktı anlamadım. Maçkolik'e göre (http://www.mackolik.com/Takim/572/Gaziantep-BBSK) 13 maçın 10'unda oynamış, bunların 7'si de ilk 11. Bence gayet makul. Tabii dünyanın en kötü teknik direktörü Hakan Kutlu'nun yönetiminde ne kadar gelişme şansı olacak orası ayrı.

Emre Toraman dedi ki...

caykur rizespor maci ilginc bir kadroya gebe. oyle full a2 falan beklemeyin. bilic umit karaal, furkan yaman ve tugay kaya'nin disinda a2'den(a2 ligi diye bir sey yok gerci, u21 ligi var) sadece gokhan artun ve oguz aksoy'u dahil etmis. umarim caykur rizespor ligde mehmet ozdilek'le oynadigi gibi sert oynamaz da anlamsiz bir sakat vermeyiz.

internette bulabildigim bilgiler isiginda u21'den gelenlerin ikisi de ortasaha gorunuyor. oguz aksoy cartalete blog'da oyun tarziyla mehmet topal'a benzetilmis. gokhan artun hakkinda ise pek bir bilgi veya yorum yok, sadece bu sezon basinda altay'dan transfer oldugunu goruyoruz.

sakatlari ciktigimizda elde kalan oyuncular;
kale: tolga zengin, emre metin, enes fidayeo
defans: pedro franco, atinc nukan, tugay kaya
bekler: serdar kurtulus, ismail koybasi, umit karaal
ortasaha: jose sosa, atiba hutchinson, oguzhan ozyakup, oguz aksoy, gokhan artun
kanatlar: gokhan tore, olcay sahan, kerim frei, ugur boral
forvet: furkan yaman

franco, serdar, sosa, atiba ve gokhan tore dinlendirilmesi en gerekli olan oyuncular bence.

tolga(emre)
umit-tugay-atinc-ismail
oguz-oguzhan
olcay-kerim-ugur
furkan

seklinde baslayip skor ne olursa olsun oguzhan ve olcay'in en gec 60'ta oyundan cikacagi bir mac izleriz diye umuyorum. ya da ikisinden biri(bilhassa olcay) yerine gokhan artun'u da gorebiliriz direk ilk 11'de.

akhisar macina yetisme ihtimali olan oyuncular ise tomas sivok, ersan gulum, veli kavlak ve cenk tosun sanirim.

cochise dedi ki...

Öncelikle Mami ile ilgili gaziantep BB maçlarını ful takip ediyorum; Mami ana rotasyonda ama ilk 11'in ana temel planında yok. Yani sakatlık vb. yok ise 14. ya da 15. adam diyebiliriz. Bence oradan alsınlar Eyüp'e versinler. Önce bir şey başarmanın tadını alsın. Bu arada bence Mami'den de gelecekte alacağımız en fazla rotasyon oyuncusudur.

Geçenlerde U-19 maçını izledim. Henüz çok erken ama forvette Kamil diye bir kardeşimizde potansiyel gördüm. Uzun boylu; duvar olmasını biliyor. Yetenek de var ama çok ham. Ayrıca Sağ bekte beytullah; orta sahada da Eslem öne çıkan oyuncular oldu benim için...

Adsız dedi ki...

Kerim'in 9 no.da kullanılması güzel fikir; sadece: yarınki kupa maçı için olmadığını umut etmekteyim. Furkan bu maçta da forma giyemeyecekse ya bir yere kiralık gönderilsin, ya da sözleşmesi feshedilsin.

Cenk'in de sakatlanmasıyla her musibette bir hayır vardır diyerek Furkan'ı da kazanma yolunda bir adım atmamız gerekir diye düşünüyorum.

Bilic'in takım iskeletini fazla bozmama düşüncesi olumluyken, bu yapıya gençleri adapte etmenin önemini 2. A takım stoperimizin olmadığı Antep maçında gördük.

Furkan da Pektemek tarzı gezen bir golcü, ama golcülüğü de yabana atılamayacak cinsten. Transfermarkt'da yaş gruplarına göre şöyle sağlam bir istatistiği var:

U14 Ligi: 23 Maç-27 Gol
U15 Ligi: 21 Maç-22 Gol
U16 Ligi: 18 Maç-21 Gol
U17 Ligi: 31 Maç-32 Gol
U18 Ligi: 2 Maç-1 Gol
U19 Ligi: 20 Maç-13 Gol
U21 Ligi: 3 Maç-0 Gol

Üstelik çocuk Sarıyer maçında 63. dakikada oyuna girip 1 asist dahil olumlu işler yaptı. Umutmadan, rakip ceza alanında havadan hakimiyeti süper bir oyuncudur aynı zamanda.

Yine ve yeniden link mi, diyerek bu maçtaki görüntüleri:

http://www.youtube.com/watch?v=_49M6bn16Hk

Emre Toraman dedi ki...

gencleri gorelim sebebiyle degil de, sikisik fiksturde yorulan, sakatlanan oyuncular sebebiyle rizespor macinin kadrosunu yanlis buldum ben.

bugunku rizespor macinin haddinden fazla eforlu olacagini dusunuyorum(hissediyorum). 1 hafta icindeki son 3 yorucu macta serdar ve franco 270, olcay ise 255 dakika sahada kaldi. atiba'da ise arada tottenham macinda dinlenmesiyle bu sayi 180 olmasina ragmen, sezon genelinde sahada kaldigi dakika ve bu sezon zaman zaman gosterdigi yorgunluk emareleri de malum.

bu isimlerden en az 2'sini en gec 60'li dakikalarda oyundan alabilecegini varsaysak bile 4 fazla bir sayi gibi geldi bana. atiba ve diger isimlerden biri yerine klubeden tugay kaya ve ugur boral'i 90 dakika kullanmak daha uygun olabilirdi.

uygulamada faydali oldu mu bilmiyorum ama arsenal'in bir ara sakatlarin onune gecmek icin kullanmaya basladigi bir teknoloji vardi, sanirim milan da kullaniyordu. oyuncularin antrenmanda ve macta kosarken ayaklarinin yerden yuksekligi olculuyor, bu yukseklik azaldikca oyuncunun yoruldugu dusunuluyor ve sakatlik riskinin de arttigi ongoruluyordu. ilk bakista arsenal sakatlik konusunda cok ornek alinacak bir takim gibi gorunmeyebilir ama sistemi analiz etmek icin sistemin oncesi ve sonrasi sakatlik oranlari incelenebilir.

@james'in gonderdigi videoyu izleyince bugunku macin heyecani da artti sahsen bende. mac kafalarda bittikten sonra oyuna girse ve rakip sariyer olsa bile asist pozisyonu disinda harika hucum hareketleri var yahu. kenar forvette boyle verimli oynamis olmasi rotasyona girebilirligini artiracaktir uzun vadede, bakalim en uctta neler gosterecek.

Adsız dedi ki...

UEFA'nın Avrupa Ligi Tüzüğündeki maç yerine ilişkin hükümler:

----------
Venues

12.10 In principle, a club must play all its matches in the competition at one and the same ground. Matches may be played either at the ground of the home club or at another ground in the same or another city within the territory of its association, or, if so decided by the UEFA administration and/or the UEFA disciplinary bodies, in the territory of another UEFA member association for reasons of safety or as a result of a disciplinary measure. In principle, venues are approved only if direct international flights and/or charter flights are able to land within an acceptable distance of the venue, in the country of the club concerned. If the match is being played in another city or country, the venue is subject to the approval of the UEFA administration.

Alternative venues

12.11 If, at any time during the season, the UEFA administration deems that, for whatever reason, some venues may not be fit for staging a match, UEFA may consult the associations and clubs concerned and ask them to propose an alternative venue, in accordance with the UEFA requirements. Should such an association and club not be able to propose an acceptable alternative venue by the deadline set by the UEFA administration, UEFA may select an alternative, neutral venue and make all the necessary arrangements for the staging of the match together with the relevant association and local authorities. In both cases, the costs of staging the match are borne by the home club. The UEFA administration takes the final decision on the match venue in due time.
----------

Kısaca elemanlar diyor ki, müsabakalar için bir stad seçersin ve bunu bildirirsin. Bakarız, uygunsa onaylarız ve ilke olarak maçlarını hep burada oynarsın.

Fakat, eğer UEFA bu stadın maç oynanmasına elverişli olmadığına karar verirse, kulüp UEFA tarafından bildirilen süre içinde alternatif bir stad önerir. Tabii bu stad da incelenir vs ve bu masraflar kulübe aittir. Sonucunda UEFA nihai kararını uygun bir zamanda kulübe bildirir.

Ben şahsen zemini berbat olan, jeneratörü düzgün çalışmayan ve kış koşullarında daha da kötüleşeceği belli olan zulümpiyatın değişmemesi için bir neden göremiyorum. GS'lilerin dediği gibi "iyi ama Beşiktaş lig maçlarından bazılarını burada oynuyor" sözü UEFA açısından bir şey ifade etmiyor. O halde her lig maçı yapılan stadı otomatikman Avrupa kupaları için yeterli görürlerdi.

Kulüp gereğini yapmalı.

Adsız dedi ki...

Maçın özeti: Yorgun takım, başka bir dayakçı Anadolu takımı, berbat bir zemin ile hakem ve beklediğimden kötü Furkan ve yedekler.

İşin trajik tarafı, sürekli ilk 11 oynayanların mücadelelerini sürdürmesi ama İsmail, Ümit, Furkan, Uğur ve ilk 65 dakika Oğuzhan’ın halı sahada gazozuna gibi oynaması. Son 25 dakikada biraz toparlanmasa Oğuzhan bitmiş diye düşünmekteydim ki bu dönemde elektroşokla tekrar nefes almaya başladı.

Gençlerden Atınç’ı ayırmak lazım. Bence artık A takım oyuncusu. Şu anki hali Ersan’ı rahat kesebilecek durumda. Görünen Pedro ile de inanılmaz anlaşıyor. 2 maçtır attığı über uzun paslar ise bana göre ayağının iyi olduğunu değil, oyunu çok iyi okuduğunu gösteriyor. Bir stoper için mücevher değerinde özellik. Hele maçın son döneminde LuaLua'nın önüne profesyonelce geçip topun taca çıkmasını sağlaması vardı ki, bunu mevcut stoperler içinde en iyi Pedro yaparken ondan bile iyi hamle yaptı. Ümit kumaşı olduğu emarelerini gösterdi, ancak heyecandan mıdır bilinmez, çok durağan ve garanti oynamaya çalıştı. Furkan ise henüz A takım seviyesinde değil (Sarıyer maçındaki olumlu işlerini bu şekilde rakibin haline bağlamak lazım). Öncelikle topu beklemeyi düşünmesi hele ki bu yaşta çok tehlikeli bir eksiklik. Ancak takımın orta alan ve kanatlardan ceza alanına top taşıyamaması da bunda bir etkendi. Furkan’dan sonra o bölgeye önce Kerim, sonra da Olcay geçti ama değişen bir şey olmadı. Bir de top tutmayı iyi biliyor. Bu sezon üstüne düşülmeli ve çalıştırılmalı. Gelişme göstermeyip aynı kalırsa yapacak bir şey yok.

Hep Oğuzhan Sosa’laşsın diye bekliyoruz, bu maç özelinde Kerim Oğuzhan’laştı. Töre takım için önemli bir oyuncu bunu bu maçta da gördük. Atiba’ya yedek bir akü lazım, sahada olması güven veriyor.

Fauller 15-16 şeklinde amma velakin yine bize 4, onlara 1 sarı kart. Son dakikadaki Atınç’ın pozisyonu da penaltı değilse ilkini nasıl verdin.

Emre Toraman dedi ki...

rizespor maci oguzhan'in kendi performanslari arasinda 8 numara rolune en uygun davrandigi mac oldu sanirim. ben bu baglamda performansini ilgi cekici buldum. benzer bir rolde oynamasini bekledigim gaziantepspor macinin aksine takim savunmadan cikarken kendisini gosterdi ve top aldi. ama bu toplari genel anlamiyla tehlike baslatacak sekilde kullandigini soylemek zor. kotu gunundeki bir arteta performansi sergiledi diyebilirim. gerci bu tehlikeye donusememe konusunda sadece oguzhan'i suclamak dogru degil bence. cunku olcay basta olmak uzere oguzhan'dan aldigi topla asist veya asist oncesi pas yapmasi gereken oyuncular cok sik basit pas hatalariyla top kayiplari yapti. 8'in savunma yonunu gormek icin futbol oynamak isteyen bir rakibe karsi ve televizyon yerine tribunden izlemek gerekir ama zaten oguzhan'dan bu konuda cok umitli olan yoktur heralde.

furkan yeterli degildi tamam ama olcay'i veya ileride oynarken ismail'i ceza sahasi icinde goren oldu mu? tek forvet oynarken acik oyuncularimiz bir macta en fazla 10 dakika duz ayakla oynadigi tarafta olmali bence. bu mevkideki oyuncular forvetten bozma olsa ters duz ayak demeden ice giriyor da kanat oyuncusu olunca ters ayakli olmasi elzem gibi bunu yapabilmesi icin. sagda olcay, solda ismail'in(kerim'di ugur boral'di derken umit'in cikisi sonrasi hic bisey anlamadim zaten soldan) kenarlarda sikisip kalmasi cezasahasinda cogalma konusunda felakete surukledi oyunu. bu durumu umarim ciddi maclarda da boyle gormeyiz. ideal hucum yapabilen beklere sahip olsak bile aciklar boyle olursa beklerden de hic bir katki alamayiz.

Emre Toraman dedi ki...

ucuz kahramanligin ne demek oldugunu soranlara son gunlerin besiktas kayriliyor gundemi ve macin hakem performansi ardi adina gosterilirse problemsiz bir ogrenim saglanabilir diye dusunuyorum.

Adsız dedi ki...

Allah'ın gerçekten sopası yok.

Bu (1)

http://www.youtube.com/watch?v=EAKwN0Wfef4

Bu da (2)

http://www.arcaajans.com/haber/guncel/2-bilica-vakasi/588294/

Peki bu iki olay arasında hangi ortak nokta var, bulunuz arkadaşlar.

Not: Verilen penaltıya girmiyorum, çünkü anlamsız. Hayatım boyunca arkasından tam 180 derece açıyla gelen topu düşerken bilinçli şekilde hissedip eliyle yön değiştiren bir oyuncu görmedim; oyuncunun niye düştüğü ya da penaltının çizgi hakemine itirazlarla yaklaşık 6-7 saniye sonrasında verilmesi de zaten ayrı bir olay.

Not2: Uçan Hollandalı, seni geldiğinden beri sevmedim süt oğlan.

Yorum Gönder

Ara