.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

11 Aralık 2014 Perşembe

AL C6 / Beşiktaş - Tottenham

Perşembe / 20:00 / Stefan Johannesson (İSV)

Hakem hakkında bilgi: Kart konusunda ortalamanın üstünde tercih yapan, yaklaşık 6 maçta bir penaltı noktasını gösteren bir hakem. Geçen sezon Totttenham'ın Anzhi'yi 4-1 mağlup ettiği bir maçı yönetmiş, bizim maçımızı hiç yönetmemiş. Avrupa'da bir türlü klasman atlayamamış bir hakem, vasat bir yönetim şaşırtıcı olmaz.

Sakatlığı bulunan oyuncular: Tomas Sivok, Mustafa Pektemek, Uğur Boral, Demba Ba, Oğuzhan Özyakup, Veli Kavlak, Cenk Gönen.

Cezalı oyuncular: Atiba Hutchinson.

5 Yorum:

Emre Toraman dedi ki...

yana yakila atiba-veli mevkisinin yedegi yok deniyor. transfer haberleri geziyor. bu sartlarda necip'in guven vermesi kadro muhendisligi icin elzem bence. 4-3-3'te yer bulmasi zordu ama 4-2-3-1'de rotasyona girmesi cok da zor degil. zaten bilic'in de necip'i ozellikle versatilligi sebebiyle sevdigini biliyoruz.

takimlarin guc dengelerinin denk sayilabilecek olmasi da bu testte necip'e fayda saglamasi gereken bir etken. sosa'nin da varligi da performansini yukariya cekecektir.

bizim hala umidimiz var necip. sahne senin.

Adsız dedi ki...

Anlaşılan Olcay-Töre'den biri orta alanın önünde oynayacak. Daha önce de önerdiğim gibi bence bu Töre değil Olcay olmalı. Kanatlarda dribling, adam geçme, hızlanma gibi faktörleri düşünürsek Töre zaten orası için daha uygun. Ortada oynayıp da çalım işlerine girerse o bölgede top kayıpları yaşanabilir. Olcay ise tersine tek pasa daha yatkın ve verkaçlarla ceza alanına girip daha usta son vuruş yapabiliyor. Arkada Sosa varken de gereken bu zaten. Fakat Bilic'in Olcay yerine Töre'yi ortada oynatma ihtimali var; umarım öyle olmaz ama oynatırsa da umarım tutar.

A takımdan 4 eksiğe karşın bu rotasyonu yapabilmeyi büyük oranda Özen'e borçluyuz. Kendisine bir kez daha teşekkürler. Biraz da gençler daha fazla forma şansı bulabilse, Atınç-Ümit-Furkan 3'lüsünden 2 A takım oyuncusu çıkar gibi geliyor.

Vurduğun gol olsun Kartalım.

Coolio dedi ki...

Yalnız Kerim ne hareketler yapıyor öyle.. bugün çok istekli (her zamanki gibi)..

Coolio dedi ki...

böyle rezil bir hakem az görülür avrupada..

Adsız dedi ki...

Şahsen hakemi beğendim; tarzını beğenmeyebiliriz ancak karalarında her iki tarafa da tutarlıydı. Görebildiğim, mesela potansiyel faul pozisyonları için temel kuralları şuydu: Her iki oyuncu da topa hamle yaptığında bariz bir şey yoksa devam; bir oyuncu diğerine baskın şekilde aşırı müdahale ediyorsa faul; arkadan müdahalelerde topu çalsan da faul.

Bilic taktik olarak Töre-Olcay gibi bir ayrım yapmadı ve ileriyi olabildiğince serbest oynatmaya çalıştı. Ancak ilk yarı bunun 2 handikapı oldu: ilk defa birlikte oynayan ve orta alan kadrajı içinde oyun stilleri su ve ateş gibi birbirinden farklı Necip-Sosa ikilisi ileriye yeterince destek veremedi. Sosa geriye yaslanan takımın bozuk akordunda istediği gibi ileri çıkamazken Necip de geriye daha çok yaslandı ve hücum başlangıcı yeterince sağlanamadı. Bu yarı her şey bireysel performanslara kalınca da Cenk’in golcü özelliği olan beslemeler yapılamadı. Demba Ba ve Pektemek Cenk’e oranla daha az buna ihtiyaç duyan isimler.

İkinci yarı Bilic defansı ve Sosa’yı daha fazla ileri çıkarıp akıllı bir hamle yaptı. Sosa bunun için her halukarda takıma uyar da, Necip zaten defansı takip ettiği için haliyle o da ileri çıkmış oldu. Bilic’in bir diğer başarılı hamlesi ise ilerde oynayanların mümkün olduğunca set hücumu yapmaya itmek oldu. Set hücumunun çok başarılı olduğu söylenemez, ancak “bariz bir alan ve hücum tarzı” direktifi alan oyuncular bunun için forse edince gol ve gollük pozisyonlar ortaya çıktı. O kadar ki bir ara Töre-Sosa-Kerim-Olcay arasında kısa kısa manyak paslaşmalar dahi izledik.

Tottenham Premier Lig’de çok başarılı değil. Bunun nedenini bu maçla daha iyi gördük. O lig ortalamasına göre orta alanda topu daha fazla ezme olasılığını güçlendiriyorlar. Nedeni de özellikle orta alanda dikine çıkıp ısıran oyuncularının fazla olmaması. Hızlı oynadıkları ilk yarı takım bundan çekinip geriye yaslanırken, Bilic’in bu olayı görmesiyle ikinci yarı dengeyi kurup üstünlüğe de geçtik.

Bu maçta bana da bir çeyrek kapak takıldı. Orta alanda Töre yerine Olcay olmalı derken Bilic bu bölgeyi serbest oynattı ve gol Töre’nin kanata yaptığı muhteşem pasta Olcay’ın yine muhteşem tek topuyla Cenk’in bir kez daha muhteşem gol vuruşu geldi ve golü bulduk. Çeyrek, çünkü hem hücumcu oyuncuların belirgin bir formasyonu yoktu, hem de gol esnasında Töre’nin ve Olcay’ın o bölgelerde olması tamamen “occasional” dı. Sonuç itibariyle çeyrek de olsa kapak mı kapak.

Bir parantez de Atınç’a. Bence gayet olgun bir çocuk, çok daha fazla şans verilmeli. Necip’in kısa süre sakatlanmasıyla sonuçlanan bir pozisyonda Tottenham’lı bir oyuncuya aynı anda 3 kişi dalmaları gerçekten göz yaşartıcıydı.

Bu maçı Bilic ve oyuncular ilk yarı veriyorken ikinci yarı siyaz-beyaz dönüşümü yaşayıp aldılar, bariz. Töre gerçekten takdire şayan bir oyun sergiledi, hem defansta hem de ofansta hiç durmadı. Caponların “Tora Tora Tora”sı yerine artık “Tire Töre Töre” demek lazım, o derece. Böylece üfürükten masa başı haber yapan saygın(!) kesime de çeyrek değil, tam bir kapak yaptı. Hep böyle ol çocuk. İlk yarı değil ama ikinci yarıdaki Kerim’e de işaret etmek lazım. O ne driblingler o ne hız; izlerken başım döndü.

4 ilk 11 eksikliğine karşın bir Premier Lig ekibini yenerek namağlup grupta birinci olduk. Hep böyle. Biz bunu yaptıkça ekranda bik bik edenlerin hali çok daha eğlenceli oluyor ayrıca.

Yorum Gönder

Ara