.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

6 Kasım 2014 Perşembe

AL C4 / Beşiktaş - FK Partizan


Perşembe / 20:00 / Alexandru Tudor (ROM)

Hakem hakkında bilgi: Hafızayı biraz zorlayanlar hakemi sarı kartların havada uçuştuğu ve deplasmanda 2-0 yenildiğimiz ama turu gene de geçtiğimiz Alania Vladikavkaz maçından hatırlayacaklardır. Sarı kart göstermekten imtina etmeyen, penaltı ve kırmızı kart konusunda biraz daha müsamahalı bir hakem Tudor. Romanya'nın en iyi hakemi olarak biliniyor.

İlk 11: Cenk - İsmail, Sivok, Franco, Motta - Veli, Atiba, Oğuzhan - Gökhan, Olcay, Ba.

15 Yorum:

Ugur dedi ki...

Takım bugün de iyi değildi çok net. Gökhan olmasaydı en iyi ihtimal 1 puan alırdık bugün. İlk yarı rakip kaleye gidemedik. Gökhan'ın sakatlanmaması cezalı duruma düşmemesi lazım yoksa iş yaş. Olcay da düşüş var, Sosa da 1 maç iyi oynadı sakatlık vs derken takıma monte edilemedi. Sosa'nın bir an evvel rotasyona girip form tutması sağlanmalı. Cenk de ilk yediği golde hatalıydı ama son topu iyi çıkardı gerçi orda barajda da Demba Ba'nın hatası var Cenk'in 2-3 kez vuruş yapılmadan uyarmasına rağmen orayı kapatın diye. Veli de 2. sarıdan atılmak için herşeyi yaptı hakem atmadı şanslıydık o açıdan. Partizan zayıf bir rakip ölçü olacak bir maç değil. Gruptan çıkarız ama ilerleyen turlarda ve ligde zirve yarışından kopmamak için takımın bir silkelenmesi lazım.

BesiktaskUlan dedi ki...

Bir ara bu blogta, "Cenk'e şans verilmeli, iyi kaleci" falan deniyordu.

Umarım yediği bu golden sonra tartışma sona ermiştir. Bir daha adı bile anılmasın mümkünse...

Bir kaleci, gelen şutu kurtarmak üzereyken "elini" çeker mi? Cenk çekti işte. Neyse, bir tartışma daha kesinlik kazandı en azından...

mustafakamış dedi ki...

Bu maç gösterdiki,
!Beşiktaş skor koruma ya da oyunu soğutma futbolunu oynayamıyor.
!Gereksiz Tolga tartışması bitmiştir.
!Sen topla doğru yerde doğru zamanda buluştur Demba Ba Dem BABA...
!Töresiz olmuyor olmayacak gibi gözüküyor.
!Biliç oyuna sonradan müdahale edemiyor edemeyecek gibi duruyor.Çünkü kenarda çocuk gibi heyecanlı bir adam serin kanlı olmaz.Tutkulu olması güzel de biraz da akıllı adam büyük hoca olur.Biliç iyi analist ama iyi senarist değil.

planck dedi ki...

Üstüne doğru gelen top savunmaya çarpıp gol olmadı mı yaw, dandik webcastleree izlerken yanlış mı gördüm?

Cenk'in yedigi golde savunmaya carpip yon degistiriyor top, lakin ona ragmen elini cekmese topu celebilir. Niye son anda kaleye gecmis forvetin koseyi tutturup yetisememesi gibi bir refleks gosterdi hicbir fikrim yok.

Baraj konusunda da iletisimsizlik oldu sanirim, ama nihayetinde o baraj cok kotu kurulmustu. Iletisim her sey, gerekirse bogazini yirtacak, guvercin ucuracak ama o hatta sozunu gecirecek.

mustafakamış dedi ki...

Pozisyonu iyi izle üstüne geldiği doğru peki üstüne gelen topa uzamak için kendini sırf uçmak için geriye atmak neyin nesi.Bu adamdan kaleci olmayacak.Top çarpınca uzayacak mesafeyi kendini çizgide kaydırarak zaten kaybetti.Oyun bilgisi yok.Deneyim kazansın derseniz buyrun oynasın.

mustafakamış dedi ki...

Elini uzatmıyor değil uzatacak mesafeyi ilk anda ayağını kırarak kaybediyor.Sanki göz yanılsaması yapıyor gibi oluyor ama müdahale şansını adımlama yapmadan atlamasıyla kaybediyor.Bunu bazı kaleciler aha da nasıl uçtu laaa derdirtmek için yaparlar.Cenk kendisi için oynuyor Beşiktaş için değil.

YSY dedi ki...

Ya bu maçı ne olursa olsun almak önemliydi çünkü psikolojik kirilmalari kolay yasayan bur takimiz. Basaksehir macinida aldikmi birseycigi kalmaz

Adsız dedi ki...

Cenk'e 2 top geldi. İlkinde hatalıydı. İkincisinde iyi çıkardı. İlla ki Tolga kıyaslaması yapacak olursak; Tolga ilkini yemezdi, ancak ikincisi yiyebilirdi. Netice: berabere.

Hep vasat üstü bir box-to-box lazım derken, bu maç bunun iyi bir örneği oldu. Lig için ya FB gibi birçok maça 3 defansif yönü olan orta alanla başlayacağız (Atiba-Veli-Necip) ya da kasmadan devre arası bir box-to-box alıp yine 2 orta alanla, hatta bazı maçlarda sadece bu oyuncuyla devam edeceğiz. Görüleceği üzere böyle bir transfer sadece orta alanı güçlendirmiyor, oyun esnekliği de sağlıyor. Cruyyf eleştiriyordu ya iki DOS'u, biz bırakın 2'yi, 3'e mahkum olacak hale gelmeyelim en azından.

Sağ bek zaten belli olan ve konuşulmayacak bir yara. Medyaya düşene göre GS bize Veysel'i kakalamaya çalışıyormuş. Bu blogda "niye Veysel'i almadık" demişliğim vardır, fakat halen Es-Es'te oynadığının 3'de 1'ini bile oynayamayan bir adamı almayın Beşiktaş Kulübü. Hiç değil ama, üstelik performansı en az 6/10 olmuş olsa dahi rakibi rahatlatacak işler yapmaktan vazgeçelim artıkın.

Töre, yokluğuyla da gösterdi ki, bu takımın yarısı şu anda. Olcay formsuz ve dağınık. Çünkü set hücumu kurulamadığında "la dinamita" olamıyor ve bu şekilde istikrar sorunu yaşayan bir oyuncu. Yine de takım kadrosu için vazgeçilmez orası ayrı. Set hücumu nereye çıkıyor? Yine orta alan transferine.

Bilic'te fazla hata göremedim. Bana göre eksikliği, 2-0'dan sonra oyuna Kerim'i almaması oldu. Pektemek yerine Kerim yüklenen rakip karşısında çok daha iyi işler yapabilirdi.

Bu arada; Oğuzhan yine oyunda olmamaya devam, hatta bence buna zaman zaman özen gösteriyor. Yetenek gırla, ayak gayet iyi, fakat kafa olarak sahada etkisizliği bırakın, bazen ara ara yok adam. Neticede FT-tipi gaz ihtiyacı olan tipik TR oyuncularından bir tane de bizde oldu. Abarttım sanmayın ama burada da yine tanımladığım şekilde yeni bir orta saha diyorum. Linnes ile birlikte devre arası toplam 7-8 milyona bitebilir bu iş.

Adsız dedi ki...

Bakınız box-to-box derken asla bir De Rossi beklemiyorum:

http://www.youtube.com/watch?v=melcAHq0SkY

Busquets için de takım taktiğinin kusursuz olması lazım:

http://www.youtube.com/watch?v=h00GkvAqxB4

Bize tam da bu lazım:

http://www.youtube.com/watch?v=kVJNJd8xBig

buzkan dedi ki...

frikikten tolga golü yerdi durum berabere ne demek? komik olmayalım.
o frikikten gol yiyecek kaleciyi arasan bulamazsın. cenki kötü kaleci yapan şey cepheden gelen topları adam akıllı çelmek veya tutmak yerine oyuna dahil etmesi.

BesiktaskUlan dedi ki...

Kesinlikle @buzkan'a katılıyorum.

O frikikten gol yemeyi hiçbir kaleci başaramaz, aksine, Cenk bunun için çabaladı, topu kötü bir noktaya bıraktı.

Ha, Tolga'nın şanssız olmasını hesaba katıyorsak, ikinci pozisyonda direğe değil, içeri girerdi top. Ama hiçbir şekilde Tolga o frikiği yemezdi, haksızlık etmemek lazım.

Berabere kalma şansları bile yok, Cenk açık ara kötü bir kaleci, hem de sadece Tolga'dan değil, ligdeki birçok kaleciden.

Tekrar izledim yediği golü, "defansa çarpma" falan da gerçekçi değil. Anca "sıyırmış" olabilir, hiçbir şekilde kabul edilemez.

Bir arkadaşın dediği gibi, "artislik" kurtarış uğruna yedi, başka bir açıklaması olamaz.

Neyse ki Cenk mevzusu kapandı.

Özgür dedi ki...

Beşiktaş kazanınca yorum sayısı çok fena düşmüş. Çok harika da oynamadık oysa, eleştirecek bir çok şey bulunabilirdi aslında. Demek ki 7-8 haftadır Beşiktaş yenilsede ağız dolusu giydirsek diye bekleyen taraftarlarımız varmış.

Özgür dedi ki...

Bu arada yanlış anlaşılmasın, takımı eleştiren arkadaşlara kesinlikle lafım yok. Çünkü taraftarız ve eleştirmek en doğal hakkımız.

Barreto dedi ki...

@Özgür
Biraz öyle, biraz da aynı şeyleri yazmaktan usandı galiba.

Yorum Gönder

Ara