.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

24 Ekim 2014 Cuma

Olimpiyat Stadı zemini çalışmaları


Eylül ortası zemini iyileştirilip tekrar antrenmana açılan sahamızdan sonra, Olimpiyat Stadı'nın zemini ile ilgili çalışmalar da devam ediyor. İhaleyi alan Spor Yapı AŞ başkanı Meral'in açıklaması şu şekilde:

Yoğun çalışmalar ve idarenin katkısıyla gece gündüz burada bakım yaptık. Sonunda da homojen bir zemin elde ettik. Önümüzdeki kışı daha iyi atlatacağımızı düşünüyorum. Ancak sorunu tam çözebildiğimizi söyleyemem. Çünkü çimin kök yapısı henüz yeteri kadar beslenmedi. Eğer aşırı yağışlar olursa kısmi problemler yaşayabiliriz.

Ziraat Mühendisi Dr. Şafak Köseoğlu ise şu yorumda bulunmuş:

"Alan yüzde yüz kaplanmış durumda. Çok küçük boşluklarımız var. Bakımları kontrollü bir şekilde, bilimsel metodlara göre yapıyoruz. Labaratuvar analizleri, kimsayal analizler yaptık ve buna göre program yürütüyoruz. Uzun süreli yağışlar olmadığı sürece Mayıs ayına kadar bir sorun olmayacaktır."

Buradan anlaşılan, takımın Olimpiyat Stadı'na yakın zamanda geri döneceği ve olumsuz hava şartları olmadıkça orada oynamaya devam edeceği, fakat arada maçları Ankara'da oynama -özellikle dinlenme şansı bulunan haftalardan sonra- kötü bir fikir olmasa gerek geçen hafta gördüğümüz üzere.

Antrenman sahasının iyileştirilmesinden sonra antrenman sakatlığı haberleri gelmedi hiç. En son zemine Serdar Kurtuluş'u kurban verdik, fakat geri kalan sakatlıklar darbe sonucu idi. Olimpiyat'ın zemininin yarattığı sorunlar sakatlıklardan çok futbol kalitesi ile ilgili idi, eğer anlatılan gibi bir iyileştirme gerçekleşmişse ve stad Fenerbahçe maçına iyi şekilde yetişirse güzel olur. Fakat Fenerbahçe maçını Ankara'da oynamak daha mı iyi olur acaba, onu bilemiyorum.

11 Yorum:

Adsız dedi ki...

Ankaralıyım. Sivas maçındaki performansın sadece 1 maçlık özlem olmadığını gayet açıklıkla söyleyebilirim. Şöyle anlatayım: az biraz maça gitmiş, tribünlere uymayı bilen ve tüm maç boyunca destek verebilecek fakat Sivas maçına benim gibi gidememiş tanıdıklarımın sayısı 7-8 desem belki bir fikir vermiş olurum; bu sadece benim bildiklerim. Çevremdeki sağlam birçok Beşiktaşlıdan da benzer sözleri dinledim.

Beşiktaş Ankara'da asla yalnız olmaz ve gördüğümüz seyirci performansı eminim her iç saha maçı Ankara'da oynansa bile hiç eksilmeden devam eder. Beşiktaş Kulübü'nün bunu dikkate almasını umuyorum. Çünkü bugüne kadar 1 ayda düzelen stad zemini hiç duymadım, olacağını da sanmam. İyi niyetle söylendiğine inandığım "uzun süreli yağışlar olmazsa" lafı da biraz Polyannacılık olmuş. İstanbul'da Nisan ortasına kadar yağış beklenen bir sezona giriyoruz. İki gün üst üste 4'er saat yağış yapsa biter o zemin, maalesef.

Ayrıca ben sorunun sadece zemin olduğunu da düşünmüyorum. Beşiktaş taraftarı konformist olmayabilir, fakat bariz şekilde sevmiyor Zulümpiyatı. Bu bence değişmeyecek de.

Bence kasmasınlar. Severiz veya sevmeyiz o ayrı, fakat Osmanlıspor onca İstanbul kulübünün kolpalık yaptığı zamanda, nedeni ne olursa olsun kapılarını sonuna kadar açma iyi niyetini gösterdi. Başkan da ekledi: Zulümpiyata 200bin TL veriyoruz, Osmanlıspor sadece masraf olarak 50bin alıyor diye.

Gelin Ankara'ya. Beşiktaşlılar sizi bekliyor!

QuaresmA dedi ki...

İstanbullular kıçını kaldırıp maça gidemiyor. Passolig tantanası da bahane. Tamam stadın yeri kötü ama Ankara'da geçen oynadığımız stadın yeri de en az o kadar kötü.

Bu sezonu Ankara'da geçirsek, bilet fiyatlarını da Ankara gelirine göre oranlarsak her maçı en az 80% doluluğa oynarız, hem de düzgün zeminde ve düzgün ambiyanslı bir stadda. Geçen Ted Kolej - Darüşafaka basket maçına gittim, salon küçük olmasına rağmen bu taraftarsız 2 takımın maçı bile kendi çapında gayet iyi bir dolulukta oynandı. Geçen maçki doluluk 1 maç olmaz çünkü Ankara'da başarılı bir futbol/basket takımı yok. Beşiktaş gelirse spor müsabakası izleme adına o haftanın tercihi her zaman belli olur tarafsız kişiye bile.

planck dedi ki...

Yönetim takım iyi giderken derbi ve avrupa maçlarından gelecek ortalama 40-50bin kişilik hasılatı göz ardı edemiyor. Haftada 3 gün maç yapılacağı periodlarda da istanbulda kalınmak istenmesi doğal. Bunun yanında şimdi güzel görünen osmanlı stadı kar yağışını ne kadar kaldırabilir bilinmiyor. İzmir, antalya gibi alternatifleri de değerlendirmek gerek.

Pheaglix dedi ki...

istanbuldaki beşiktaşlılar hiç kusura bakmasın. olimpiyatın ulaşımı nasıldır bilmiyorum ama yenişehir stadı da öyle şehir merkezinde falan değil. sincan metrosunun son durağında inmek için bir saatten fazla metro kullanmam gerekti, ardından stada yakın biryerde inebilmek için de yaklaşık yarım saat süren bi 503 maceram oldu. stada en yakın olarak inlen noktayı da otobüsle stada gitmiş olanlar bilir, yaklaşık 1 km lik yolu bildiğin tarlanın içinden geçerek yürüdük. eğer yağmur yağmış olsaydı tamamen çamurdan oluşan bi yolu yürümemiz gerekecekti.

olimpiyat rezalet bir yerde olabilir (hiç gitmedim olimpiyat stadına, sadece okuduklarıma dayanarak söylüyorum bunu), ama bu takım boş stada maç oynuyorsa taraftarın hiç suçu yok diye birşey yok ortada.

Adsız dedi ki...

kein kommentar:

https://twitter.com/edin_terzic/status/523908621017821187

Basar dedi ki...

Zemini iyi hazırlasınlar, haftaya Türkiye'nin en iyi hakemlerine karşı oynayacağız!

alper dedi ki...

Farketmez zemin vs hikaye..Saatler geri alındı artık.Demba Ba her türlü şartta Türkiye sınırları içinde akşam namazını kazaya bırakmak zorunda değil artık.(maçların saat 19'da oynanacağını varsayarak)..Buda kafa olarak maçlara rahat çıkmasını sağlar.Her maç bir gol yada asisti var..Raad olun.

alper dedi ki...

Ya beyler bişey sorucam..4 yemelerinden vs bağımsız..Ospina,Bravo vs gibiler avrupada ünlü takım transferleri yaparken bu Muslera'yı niye bir takım almıyor..Teklif mi gelmiyor vs..

Adsız dedi ki...

Tarık Çamdal'a GS'nin verdiği 4,5 milyon aklıma doğrudan YD zamanlarını hatırlattı.

Elbette mesele sadece TD değil, TS gibi oyuncu toplayarak hemen başarı beklemek zaten pek akıllıca değildi. Fakat Buffon gibi kalecisi, Chiellini gibi defansı, Pirlo gibi orta alanı ve Immobile gibi golcüsü olan takımı Dünya Kupasında kağnı gibi oynatan TD ile, hem de Züper Lig biraz zor-du. Çok iyi karakterli bir adam, orası ayrı.

Beşiktaş blogunda GS hakkında yeterince konuştuğumu düşünerek susuyorum.

Yani dedi ki...

http://www.ntvspor.net/haber/futbol/115960/haksiz-dedi-penaltiyi-atmadi

cochise dedi ki...

@ Pheaglix
Olimpiyat stadına gitmekten daha zor olabilir yenikent stadına gitmek. Ankara merkeze 35 km. üstelik stad yenikent'in dahi merkezinde değil. bu maçta şehir dışındaydım ama bir daha ankara'ya maç verilirse 3-4 kişiyi ben götürürüm.

Rakiplerle ilgili olarak;

GS freni patlayan bir kamyon gibi bu noktaya geldi. son iki transfer döneminde yanlış üstüne yanlış. maddi olarak da çöküntü halindeler. kadro çok dengesiz; world class oyuncunun yanında 2. lig topçusu. kadro mühendisliği sıfır. çok sayıda oyuncu var. bir avrupalının toparlayamacağı bir durum oluştu.

TS ise çok karmaşık görünse de aslında sağlam potansiyeli var. Halilhodzic gıcık ve sevimsiz bir adam ama sabredilirse iyi bir takım oluşturma potansiyeli var. oyuncu fazlalığı var bu yılın sonunda onları ayıklarlarsa ancak gelecek sene şampiyonluk yarışında olurlar.

Şimdilik tek rakip Fener gibi. ÖZellikle masa başı da düşünüldüğünde..

Yorum Gönder

Ara