.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

9 Ekim 2014 Perşembe

Maç Raporu: Balıkesirspor 0 - 1 Beşiktaş


En iyi üç: Mustafa, Sosa, Atiba.
En kötü üç: Kerim, Ersan, Demba Ba.

DEĞERLENDİRME:

Bu yoğun maç temposunda, hele son dakikalardaki bariz form düşüklüğüne karşın 3 puan alabilen bir takım, eksiği gediği bir tarafa, şaöpiyonluk adayıdır. Bursa maçında çıkardığımız 3 puandan sonra bu galibiyet de gayet iyi geldi. Liderlik koltuğunda ne kadar kalıcı olacağız bilmiyorum zira takımın aklının ve hırsının önemli isimlerinden olmuş Sosa ve Pektemek'in sakatlıkları can sıkıcı oldu, fakat iyi oynayan ve bilgisayar kodu gibi 0 ve 1 ile maç kazanan bu takımı izlemek benim için gayet makbul, hele ki adı gibi totodan bir lig olmuş STSL'de.

Maçla ilgili ilk dikkatimi çeken -daha doğrusu iki maçtır- Motta'nın performansı. Bunu Motta çok iyi oynadı falan demek için söylemiyorum, ama sene başındaki hayalet gitmiş, standardını veren bir Motta gelmiş gibi. Aynısı Serdar için de geçerli, hatta Serdar'da standardın biraz üzerine çıkma durumu dahi söz konusu. Bu iki oyuncunun mental problemler yaşadığı belliydi, teknik heyetin bu sorunları böyle kısa sürede çözebilmiş olması bence ilk başta göze çarpmayacak fakat epey olumlu bir durum.

Uzun süredir dört gözle beklediğimiz Veli kesiği geldi gelmesine, ve Balıkesirspor gibi kapanacağı çarşambadan belli bir takıma karşı normalin üstünde bir hücum etkinliği de sağlandı, fakat Sosa'nın sakatlığı geldi bu sefer de. Fakat Sosa-Veli (Necip) değişikliği yerine Sosa-Pektemek değişikliğinin gelmesi ilginçti. Oğuzhan'ı merkeze daha çok yaklaştıran bu hamlenin Oğuzhan'ın oyununa katkısı oldu demek benim önyargılarımla alâkalı olabilir, ama kendisinin saha görüşünü etkin kullanabileceğimiz pozisyon bu. Sanki Beşiktaş ilk yarıda 4-1-serbest 4-1 gibi dizilmişti ama ben Oğuzhan'ın -kendisi biraz da kalınlaşırsa- merkezde çok daha verimli olacağını düşünüyorum. Bakalım, gene Veli-Atiba'ya dönmek yerine bu ikinci yarıdaki dizilimi koruyacak mı Biliç? Zira Ba'nın formsuzluğunda, Ba'ya yönelen ilgiden faydalanacak bir ikinci forvet etkili oluyor fakat Pektemek'in yerine kim o rolü kapar, onu bilemiyorum.


Bir paragraf da Atiba'ya açmalı: Hakikaten bir insanın pozisyon bilgisi nasıl bu kadar iyi olabilir ya? Görüldüğü gibi, ortasahada tek başına kalması illa olumsuz bir etki yaratmıyor, ama tabii rakibin Balıkesirspor olduğunu da unutmamalı.

Gelelim kötülere: Kerim Frei'ın saha içindeki iletişimi mi, oyunu okuması mı eksik bilmiyorum ama oyuna sonradan girince belki çok göze batmayan yanlış tercihleri ilk 11 başlayınca iyice ayyuka çıktı. Daha çok genç bir oyuncu olduğunu unutmamalı kesinlikle, ama henüz ilk 11 materyali değil gibi. Biliç'in onu böyle böyle ısındırmaya çalışması takdire şayan ama. Ersan'ın notunun sebebi, direkten dönen kırmızı kartı. Bu tür mental hataları bu sene yapmıyordu Ersan pek, umarım hortlamaz. Demba Ba'ya gelince, onun sıkıntısı motivasyon olsa gerek. Aklı İngiltere'de kaldı diye düşünüyor insan ister istemez ama suçlayamıyorum da zira futbol kalitesi olarak şehirden köye indi adam. En başta belirttiğim Motta-Serdar gelişimini Ba konusunda da yaşarız umarım.


NOTLAR:

Slaven Bilic7.6
Beşiktaş6.5
Deniz Çoban4.7
Balıkesirspor4.2
Tolga Zengin6.8
Ersan Gülüm5.8
Pedro Franco6.9
Ramon Motta6.4
Serdar Kurtuluş6.3
Atiba Hutchinson7.1
Oğuzhan Özyakup6.9
Jose Sosa7.4
Kerim Frei5.2
Gökhan Töre6.4
Demba Ba5.8
Mustafa Pektemek7.5
Olcay Şahan6.3
Veli Kavlak6.2

11 Yorum:

alper dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
Godspeed dedi ki...

Almeida'nın bırakılmasının bir hata olduğunu her geçen gün daha çok düşünmeye başladım.
beşiktaşın gol yollarındaki kangreninin nedeni hiçbir zaman golcüler olmadı. Ama Almeida kalsaydı asist özelliği ile Ba'yı Pektemek'ten daha iyi besleyecekti.
Bizim yönetimin hatası ipleri çabuk kopartmak oldu. Adam şimdi 400 nin euroya oynuyor itaylada.

QuaresmA dedi ki...

Zannetmiyorum öyle birşey olacağını da, umarım Töre konusunda yönetim kamuoyunun gazına gelip de aklınca romantizm şov yapmaya kalkmaz. Riera'nın ağzını burnunu kıran Melo'ya ses edemeyen GS'liler aklı sıra kamuoyunu gazlayıp Töre'yi kovduracaklar. Töre gönderilmeli diyen Beşiktaşlılar'a ise hiçbir şey demiyorum. GS/FB/gurbetçi karmasından da ömür boyu men ediyorlarsa etsinler, umdumda değil o.

Yalnız Töre de kendini Killa Hakan falan zannediyor galiba. Barda vurulmalar, silah dayamalar vs. Kazan'da da Rus mafyasıyla bir sıkıntısı olmuştu diye haberler çıkmıştı. Bilic, başkan ve Fatih Terim'in Töre'yi çekip konuşması ve gerekiyorsa etrafındaki abuk sabuk tiplerden arındırması gerekiyor. Yoksa bu çocuk daha sıkıntı yaşar.

alper dedi ki...

sevgilisine sarkan adamların ağzına silah dayadı diye pırlanta gibi sol ayağımızı kaybetmeyelim.burda anormal olan törenin adamları vurmamış olması.silah dayaması değil.

BJK4EVER dedi ki...

Bana garip gelen olay kimsenin diger oyunculari konusmamasi. Bar olayini tam olarak netlestirmedik, ama mesela o olayla Hakan ve Omer'in ilgisi varsa? Veya haberlerde ciktigi gibi H.Calhanoglu Gokhan'in kiz kardesine sarktiysa? Silah cekmek anormal de, takim arkadasinin kiz arkadasina sarkmak normal mi? Bunu niye kimse dile getirmiyor? O zaman bizim oyuncular da kampa gelen Hakan'in anasina sarksinlar, bakalim ne olacak.
Gokhan'a sahip cikmaliyiz. Varsa sikayetleri, gidersin mahkemeye arkadas. Oyuncuyu basin yoluyla sikayet etmek nedir amk. Takim arkadasini odaya kitleyip agzini burnunu kiranin, kelepceyle seks partisi duzenleyenlerin bas taci oldugu ulkede silah cekmek sorun olmamali. Insallah yonetim Tore'yi bagrina basar ve herkes kapacak olacak bir cevap verir resmi siteden.

Barreto dedi ki...

Töre olayı tam bir "ulusal" saçmalık, sahip çıkılmalı, umarım o da aklını başına devşirir.

Bu sezon oynadığımız tüm maçları dikkate aldığımızda, Türkiye ligi maçlarında ileri ikilide Ba ve Pektemek'in, göbekte Atiba ve Oğuzhan'ın, kenarlarda ise Sosa ve Töre'nin (Olcay'da olabilir) bulunduğu bir 4-4-2'nin daha çok iş yapacağını düşünüyorum. Yani önde basan çift santrafor olmazsa olmaz. Ya değilse Ba yalnız başına kayboluyor. Üstelik Töre ve Olcay bitiricilikleri olmadığı halde kaleye yönelip pozisyon arıyorlar bulunca da harcıyorlar. Tek forvet beslenemiyor. Oyun kilitleniyor. Sosa'nın sağda, Töre'nin solda düz ayaklı klasik kanat gibi oynaması Pektemek ve Ba'yı daha fazla pozisyona sokacaktır. Türkiye ligi stoperleri yüksek ortalarda adam paylaşımında mutlaka hata yapıyor. Geçen sene FB bunun ekmeğini bolca yedi. Yani birinci opsiyon kanatlardan çabuk orta kafa (vole) ve gol olmalı. Biz ise şu anda Olcay'ın arkaya sarkmasına yada Töre'nin çalımlarına bağımlı oynuyoruz. Oysa rakip deli gibi kapanıyor. Biliç farkındadır umarım.

Coolio dedi ki...

@barreto

"Üstelik Töre ve Olcay bitiricilikleri olmadığı halde kaleye yönelip pozisyon arıyorlar bulunca da harcıyorlar".

Bu yorumuna katılıyorum. En iyi ihtimali kullanmayıp boşa harcamış oluyoruz. Yani oyun planını Ba'yı veya Pektemek'i golle buluşturmak olmalı. ama biz onun yerine Olcay ile Töre'yi golle buluşturmaya çalışıyoruz hemde beceriksiz olmalarına rağmen.
Amaç seninde dediğin gibi daha hızlı oynamak olmalı. Ba'da hızlı oyunda etkili oluyor. Ama Veli ile hatta Atiba ile hızlı oyun zor oluyor. Oğuzhan'ın Velinin yerine oyunu hızlandırabilir ama Sosa olmadığı için tekrar ilerde oynayacak.

Barreto dedi ki...

@Coolio

Veli ve Atiba ile hızlı oyun zor, haklısın, hızlı düşünüp çabuk oynama yetileri sınırlı, takımda bu özellik en fazla Sosa'da bir parçada Oğuzhan'da var. Önümüzdeki yıl şöyle Ernst'in 2009 modeli gibi biriyle göbekte ciddi bir "upgrade" takıma "turbo" etkisi yapabilir.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

Takımın halen inşa edilen bir takım olduğunu unutmamak lazım. -alışık olmasakta- Bir proje takımıyız.Demba geleli fazla olmadı. Bu süre zarfında avrupa'da verdiği katkı ile türk liginde verdiği katkıyı ayırıp, düşünmek gerek gibi geliyor bana. Hatta bu, bütün oyuncular için geçerli olsa gerek.
Ligde zaten beklenti(m) çok iyi oyun değil, vasat oyun; üç puan - özellikle içeride - Bu maçın alınması şarttı, ve alındı. Artıdır.

Töre olayı ise hala muamma, zamanında gündeme servis edilmedi. Gündeme şimdi alanların ise bunu manipülasyon amacıyla yaptıkları,art niyetli olduklarını düşünüyorum. Adli bir süreç işlemeyecekse olayı fazla beyanatlarla uzatmadan kapamak gerek.

Taraftarımızında ayakları yere basmalı. İyi oynayana, çok koşana hiç birşey vermiyorlar. Hepimiz çok sabırsız durumdayız. Bu da işler ters gittiğinde camia içinde kaosa, bu kaos sonrasında da toparlanamamaya sebebiyet veriyor. Burada yönetimin gereksiz beyanatlar (stad vs. gibi) vermemesi gerekmez mi ?

Dipnot : @godspeed umarım almeida konusunda kara mizah yapıyorsundur. Pektemek ve Ba ikilisi tamamdır. Pektemek ve Tosun'da tamamdır. Şimdi Tosun ve Ba ikilisinin onaylanması var. Sivas maçında neden olmasın.

Emre Toraman dedi ki...

sezonun su ana kadarki tum maclarinin oyuncu puanlari ve ortalamalari(ilk sayfa goal.com oyuncu puanlari, 2. sayfa da buradaki karne sonuclari):
https://drive.google.com/file/d/0B1KwReW8rivNZVYxMU44X3czams/view?usp=sharing

Yorum Gönder

Ara