.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

3 Ekim 2014 Cuma

Maç Raporu: Tottenham Hotspur 1 - 1 Beşiktaş


En iyi üç: Sosa, Atiba, Olcay.
En kötü üç: Tolga, Veli, Kerim.

PUANLAR:


Slaven Bilic8.6
Beşiktaş8.5
Manuel Grafe9.4
Tottenham Hotspur5.5
Tolga Zengin6.4
Tomas Sivok7.1
Pedro Franco7.6
Ramon Motta6.9
Serdar Kurtuluş6.9
Veli Kavlak6.4
Atiba Hutchinson7.8
Jose Sosa8.5
Olcay Şahan7.7
Gökhan Töre7.2
Demba Ba7.7
Oğuzhan Özyakup6.6
Mustafa Pektemek7.2
Kerim Frei6.5

DEĞERLENDİRME:

* Tolga yediği golün ve de takımın üst düzey performansının kurbanı olmuş, aslında yaptığı kurtarışlar da vardı ve de golde de çok büyük hatası olduğunu söyleyemeyiz, rakip iyi vurdu neticede.

* Sosa'nın bu performansı ve de Oğuzhan'ın dikine oyun katkısını Veli'nin düşen performansı ile birleştirirsek, Veli'ye bu hafta yedek kulübesi gözükebilir demek abartı olmaz herhalde.

* Oğuzhan'ın puanının bu kadar düşük olması şaşırttı beni açıkçası. Yüzü kaleye dönük oyunu ve kaleye dikine oynamasının pozisyon yaratımına katkısı gayet önemliydi.

* Atiba'ya bu yaşından sonra biraz daha dikine oynamayı öğretmek mümkün olmaz tabii, ama pozisyon bilgisi hakikaten inanılmaz. Bir oyuncu hep mi doğru yerde olmayı bilir, hep mi oyunun içinde kalır?

* Gökhan'ın, takımın takım olarak ön plana çıktığı maçlarda ortalamanın altında performans vermesi, takımın yaratıcılığıa muhtaç olduğu maçlarda ise en iyi oyuncu olması da tesadüf olamaz.

* Normalde karne notları "çan eğrisi" şeklinde dağılır ki olması gereken de budur. Bu maçta hakemin aldığı puanlar ağırlıklı olarak 10 idi. Herhalde Grafe, Beşiktaş tarihine Marc Batta'nın antitezi olarak geçecek.

5 Yorum:

can dedi ki...

Serdar'i konusmamamiz ne guzel, degil mi?

Coolio dedi ki...

Hakem, hakem, hakem.. diyorum başka bişey demiyorum.. bizim hakemler bu maçın tekrarını 10 kere izlesinler..

Biliç güzel bir oyunun ardından zeminden bahsederek iyicene yönetimi baskı altına almış oldu. ama çözüm de aklıma gelmiyor. Bir tek Kasımpaşa stadı makul duruyor, ona da iki taraf birden olur vermez. ama umarım yeni yapılacak stadımız için bunlar ders oluyordur. 3 ay daha geç açsınlar, paraya kıysınlar ve harika bir zemin yaptırtsınlar.

alakasız bir konu ama bir ingiliz olan Vodafone'un Arsenal ve Tottenham maçlarından sonra ulan doğru takıma yatırım yaptık dediğini hisseder gibiyim.. kazanacağımız kupaların primleriyle birlikte kesenin ağzını daha çok açabilirler..

Bir de noolur biri şu oyunculara son vuruş çalıştırsın. eski ünlü forvetler meslek olarak bu işi yapıyor. Bize de biri lazım.. Bir tane sert, köşelere isabetli vuruş yapamazmı bu takım?

Armagan dedi ki...

mükemmele yakın oyun,şanssız beraberlik,avantajlı skor.
defans yapan takımın hücum da yaparsa neler yapabileceğini gördük.notlar:
-kapanan takıma,tottenham bile olsa,2 ön libero yerine oğuzhan'ı alsan yarar-zarar da karda olduk.(4-1-4-1 oynatmalı iç sahada zayıf takımlara karşı)
-zeminin ve stat koşullarının bizi nasıl etkilediğini tekrar gördük.
-sosa,serdar,olcay,pektemek doğru taktikle durdurulamaz bir çıkışa geçtiler
-ve tabii ki Biliç,sonunda riski aldı ve karşılığını gördü,maçın en iyi adamı
-bu bitiricilik daha çok başımızı ağrıtacak,3. bölgede organize olabiliyoruz artık ama sakin de kalabilsek tamam olacak.

Bu iyi oyunla gururlandığı için emeği geçen herkese teşekkürler...

bu maç 4-1 bitse herkes bilic'e, serdar'a sallamaya gelirdi. kabul etmeliyiz ki bizim taraftarın ya da toplumun genelde iyi şeyleri görmeye, iyi şeyleri söylemeye isteği hatta tahammülü yok.

Basar dedi ki...

Arkadaş "gol makinası aldık, çamaşır makinası çıktı!" :)

Yorum Gönder

Ara