.

.

.
Ekşi Beşiktaş. Blogger tarafından desteklenmektedir.

.

.

28 Mayıs 2010 Cuma

Sunum

Bize 2016 yarışını kazandıracak olan İnönü’nün, Kadıköy’ün veya Sami Yen’in coşkusu ve oradaki atmosferler mi olacaktı gerçekten ? Tutturmuşuz bir Liverpool maçındaki görüntülere yer verilseydi çok farklı olurdu, Beşiktaş taraftarı ve onların tutkusu yayınlansa böyle olmazdı. İyi de neden Beşiktaş ? Liverpool maçındaki görüntülerden 30 saniyelik hadi bilemedin 1 dakikalık bir klip yayınlansaydı ne olacaktı ? Cidden çok merak ediyorum bu sorunun cevabını. Hadi bizi başarıya götürecek detayın gerçekten bu olduğuna inanıyoruz, iyi de ya diğerleri ? Fenerbahçe’nin, Galatasaray’ın tribün görüntülerinden de pekala 1 dakikalık muhteşem ve göz kamaştırıcı videolar hazırlanamaz mı ? Aynı eleştiriyi onların da getirme hakkı yok mu ? Görsellikse görsellik, Kadıköy’deki kareografiler ile kim yarışabilir ? Uefa ve Süper Kupa coşkusundan sahneler daha mı az etkili olurdu ? Neyin yarışı, neyin sevdasıdır bu ? O insanlar aylardır ne için uğraş veriyor, ne için emek harcıyorlar ? Elbette çok daha farklı ve çok daha güzel bir sunum olabilirdi, ama bunu güzel ve özel kılacak olan ne Beşiktaş, ne Galatasaray, ne Fenerbahçe, ne de bunların ''takım tutkularını'' yansıtan tribün görüntüleri olacaktı. Bak adam yukarıda gecesini gündüzüne katmış, Euro 2016 için sesini duyurmak ve Eskişehir'ini ön plana çıkarmak, dahası ‘’kendi takımına değil futbola olan tutkusunu ve bağlılığını’’ göstermek adına özverisini ortaya koymuş, o pankartı açarak isteğini, arzusunu resmetmiş. Bir adım atmış, biz buradayız demiş, ki bu ''heyecana'' bile sunumda yer verilmemesine rağmen İstanbul kadar da ortalığı ayağa kaldırmamışlar.
Peki ya sen ne yaptın ''nerede benim stadım?'' kavgasından başka ?

25 Yorum:

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...

bizim stad planlarda olmadığı için desteği vermedik. Sanırsam galiba..

sozcelyk dedi ki...

yapılabilecek her şey en mükemmel şekilde yapılmış takip ettiğimiz kadarıyla

defne samyeli'nin saçları bile mükemmel tasarlanmış

sen istediğin görüntüyü koy yine de platininin önüne geçemeyecektin.

esgo dedi ki...

Yalan yanlış verdiklerin haberin üstüne bu da iyi gitmiş doğrusu.

http://www.haber1903.com/Haber-13569-iyi-ki-bu-filmin-icinde-yokuz

Pamukk dedi ki...

Faul! FIFA'nın Karanlık Yüzü - Andrew Jennings

kitabını tavsiye ederim.

mrt309 dedi ki...

Fenerbahçe - Beşiktaş maçı sonrası bir grup taraftar Türkiye'ye bu turnuvanın verilmemesi gerektiğini söyleyen farklı dillerde bir yazı hazırlamışlardı sanırım. Daha sonra bunun UEFA'ya fakslanması için kampanya başlatmışlardı. Olayı detaylı bilmiyorum.

İçeride birbirimizi yerken dışarıya karşı birlik olmayı da beceremiyoruz.

Milli takımın başına Terim geçti, çok galatasaraylı futbolcu çağırdı diye milli takımı bırakan pekçok kişi vardı.

Şükrü Saraçoğlu listede olmadığı için bu karara sevinen pek çok fenerli var.

Sürekli dışarıya karşı birlik olmaktan bahseden insanlar olmamız ilginç.

gnyz dedi ki...

Yok yok Eser Uefa yetkilileri sunumu izlemişler "vay anasını dünyanın en büyük taraftarından nasıl görüntü olmaz" deyip oylarını Fransa'ya vermişler.

Ciddi cidi "Dünyanın en büyük taraftarından bir görüntü koymazsan turnuva felan alamazsın" diyen adamlar var ya. Hani 13-14 yaşındaki çocuklar yazsa anlıyacamda koca koca adamlar yazınca insan söyleyecek birşey bulamıyor.

Ulan bir tane İtalyanda vay sunumda bizim taraftarı göstermemişler ulan federasyonu başkanı Milan'lı zaten deyip ülkesinin kaybedip Fransa'nın kazanmasına sevinmişmidir çok merak ediyorum.

Hani Fenerbahçe nefreti Beşiktaş sevgisinin önüne geçmiş diye kızıyorduk ya fb nefreti nelerin önüne geçmişte haberimiz yokmuş.

Beşiktaşın hakkı yeniyor diye medyadan ünlü birini çıkarıp saçma sapan yayın ve haber yapmakta moda oldu herhalde.

Disaridayim ama hizlica bir sey demek isterim:

Haber1903 ve onun gibi düşünen herkes büyük gaflet, dalalet ve hatta hıyanet icinde.

Biz bu halimizle 1 oyla kaybetmisiz, millet İnonu Stadi'yla bozmuş kafayı. Ulan orada mac bile yapılmayacak!

Kısa dedik gene uzattık. Neyse, o zaman ne diyoruz? Çavuşu tokatlayin, gecer.

shibby dedi ki...

Eline sağlık Eser çok güzel yazmışsın.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
sihroje dedi ki...

Olaya çok gereksiz bir yerden yaklaşmışsın. Herkes kendi gözlüğünden bakıyor ya , işte sende öyle bakıyorsun.

esgo dedi ki...

Alakası yok, madem bu işin kazanılmasında tribün görüntüleri ve coşkusunun ekstra puan getirileceğine inanılıyor öyleyse ha Beşiktaş olmuş, ha Fenerbahçe ne farkeder ?

Mesela sunumda F.bahçe ve G.saraylı taraftarlar omuz omuza, Beşiktaşlı taraftar tek başına görüntülenmiş. Renkleri ters çevir, Beşiktaş ile G.saray'ı omuz omuza, F.bahçeliyi tek yansıt, yine Beşiktaş cephesinden gelecek tepkileri tahmin etmesi zor olmayacak. Yani her türlü bir memnuniyetsizlik durumu yaratılacak. Git F.bahçe taraftar forumlarını takip et, onların geneli de ''hiç üzülmedim, iyi ki vermediler'' modunda.

2 büyük yaratmak istiyorlar meselesine tepki koyup da, taraftarların anıldığı her ortama alakalı alakasız ''en iyi biziz'' diye zıplamak ve gereksiz tepkiler koymak kabak tadı vermeye başladı.

Tamam iyiyiz, belki gerçekten de en büyük taraftar biziz tüm bunlar aynı konu, ama en iyi ve en büyük olmanın ekstra bir getirisinin olmayacağı ve bugün Hollanda liginden bile 1 dakikalık benzer videoların yapılabileceği bir ortamda bu iddiaları ortaya atmak pek anlaşılabilir ve kabul edilebilir bir durum değil. Amaç orada Türkiye'nin en iyi veya en büyüğünü ortaya koymak ya da bunu ispatlamak değil ki.

Amaç tutkuyu ve bağlılığı ortaya koymaksa, okul bahçesinde plastik şişeden futbol topu yapıp, onu tekmeleyen çocukları göster, Liverpool maçındaki görüntülerden daha fazla etkili olur. Nedir yani.

sihroje dedi ki...

Tribün görüntülerinin önemi hiç de az değil bence.
Mastercard bütün dünyaya Beşiktaş taraftarını pazarlıyor , almanyada hala o reklam gösteriliyor , diğerlerini bilmiyorum. Çok etkisi var bence.

Unknown dedi ki...

Eser Gökulu,

"Kadıköy’deki kareografiler ile kim yarışabilir?" demişsin

merak ettim hangi kareografi?

bir de

"..okul bahçesinde plastik şişeden futbol topu yapıp, onu tekmeleyen çocukları göster, Liverpool maçındaki görüntülerden daha fazla etkili olur. Nedir yani." demişsin,

bunu gösterseydin en iyi ihtimalle BM'nin kıtalararası acil yardım programı kapsamına alınırsın bi kere onu söyliyim,

kareografi dediğinde 3-5 bin kişi havaya poşet kaldırıp kulüp logosu yapmak değildir..

liverpool maçıdır..

Nedenini ben de bilmiyorum ama kareografi konusunda çok kötüyüz hatta çok kötü kelimesi bile fazla nerdeyse yokuz tabi kareografiler 4 köşe kutu gibi statlarda daha iyi olur ama o ezik gese taraftarı bile kendi çöplüklerinde iyi kötü birşeyler yapıyorlar.Gavurlar da desibelden daha çok karegorafiye önem gösteriyor.Canlı olarak süper bir performans göstersek de görsel olarak pek birşey sunamıyoruz maalesef bu bir gerçek.

esgo dedi ki...

Beğenmiyorsan örnek vereceksin öyleyse, onlar kareografi yapamıyor ama Süper Lig'de şu şu takımlar daha iyisini yapıyor diyeceksin.

Ne demişim orada ? ''amaç görsellikse''

Sen bırak klup logosunu, 3 harfli BJK yazabilmiş misin bugüne kadar tribünde de kalkıp adamlara laf atıyorsun ?

Elma: Liverpool maçındaki görüntüler gerçekten efsanedir.

Armut: Liverpool maçındaki görüntüler bir ülkenin futbol tutkusunu yansıtmak adına yeterli değildir.

Liverpool maçı senin takımına olan tutkunu ortaya koyar, sokak arasında plastik şişeyi tekmeleyena çocuk ise ülke gençliğinin futbola olan tutkusunu yansıtır. O da olmadı vakti zamanında sokak arasında, okul bahçesinde plastik şişeleri tekmeliyorken, şimdilerde o günlerden bu günlere geldik deyip, alt yapınla tesisleşmenle övünürsün, sağladığın imkanları sunarsın. (yeterlidir yetersizdir, lakin amaç oy toplamaksa 2 dakikaya sığdıracak kadar tesisimiz ve mesafe katetmişliğimiz de var çok şükür)

Bu aradaki farkı ifade edebilmek için sadece bir örnek, yoksa takılıp kalmayın şişe muhabbetine.

Arkhe dedi ki...

Tribün görüntülerinin sunumda yer alması halinde fazla puan alacağımızın düşünülmesi komiklik, buna diyecek bir şey yok.

Biz ülke olarak tamamen sahiplenemedik, o da doğru. Ama o insanlara da "nerede benim stadım" dedirtecek seçimler yapmamalıydılar.

Allalla, sanki kimse cavusu tokatlamiyormus gibi alindanlik yaratmayın kardesim. Aynı cipsi yiyen insanlarız, birbirimizi kandırmayalım. Ben ne zaman stres yapsam tokatlarım, desarj olursunuz söyleyeyim.

Bir de "Besikrasli insanlarla nasıl böyle konuşursun?" denmiş. Yahu esas Besiktasli ile böyle konuşurum, çünkü Besiktasli kardesimdir, onunla doğal samimiyetim vardır.

Neyse, konuya geri donersek Eser zaten elma ve armut olarak güzel anlatmış. İyiden iyiye paranoyak olduk der kaçarım, yorgunum ulan...

Unknown dedi ki...

shelbyl,

tamam o halde geri alıyorum o entry'i, ikna oldum ;))

yine de beyler, özellikle haber1903 sitesinin yarattığı salvolara fazla takılmayın derim.. ben haklı da buluyorum çoğu yerde..

ne bileyim ben milli takım dahil bir çok şeyden soğudum.. ve bu duruma gelmemizde;

azizesinden terimine, ulusoyundan .bn. mahmutuna hepsinin payı var..

ve hatta bir fb-ts maçında fenerin yaptığı atakta "o topa vuracak kimse yok muuuu??" diye çığıran spikerlerine kadar..

ben beşiktaşlıyım, hAlkın takımı..

olaylara beşiktaş merkezli bakıp subjektif kalmayı ve hatta gerekirse yanılmayı tercih ederim..

yurtdışına tanıtım yapıyorsan herhangi bir konuda, ki sen dünyanın en güzel stadına sahip değilsin, dünyanın en iyi takımına sahip değilsin, uluslararası hakemin yok, futbolla alakalı başarın yok; ancaaaak

dünyanın en karizmatik taraftar gruplarından biri senin ülkendeyse

onu en azından bir iki dakka geçeceksin kardeşim..

benim bakış açım bu..

şimdi isteyen istediği kadar çavuş, kıdemli çavuş, başçavuş tokatlayabilir..

;)

organizasyonu kaybetmemizdeki en buyuk neden mahmut ozgenerin kursuye cikarken tokezlemesidir, ikincisi abdullah gulun biyiklaridir, 6 oy almamiz defnecigimin sunumdaki basarisidir, haa bide sunumda guneslenen hatunda iyimis, 3..

threepoint dedi ki...

Bir cümlene çok takıldım Eser; "sen 3 harfle BJK dahi yazabilmiş misin bugüne kadar..." Yazabilmişsin mi diyeceğin mi yazmış mısın desen belki itirazım olmayacaktı. Ancak yazabilmiş misin dersen, ben de net olarak tribün kültürümde yok ki derim. Tembelliktir belki biraz da maddiyat, ama beceriksizlik asla değildir. Tahrikkar olmak istemiyorum ama, başkanları tarafından pankart-bayrak açmaları bile unutturulan taraftarların yaptığı koreografileri ne öyle aman aman yaratıcı buluyorum ne de emek harcandığını düşünüyorum. Benim için Liverpool maçındaki görüntüler, Dünya'nın 4 yanındaki bütün koreografilerden daha güzeldir. Elbette bu benim tercihim-görüşüm, ancak net olan bir şey var ki, Liverpool maçındaki görüntüler çok daha emek isteyen anlardır. Ha bir de "itaat et" olayını unutmadıkça, ki mezarda bile unutmam, o çok yaratıcı koreografileri anmam ben.

Eser, gıcık bir yorum olabilir bakma kusuruma.

Unknown dedi ki...

Ya gerçekten Platini,lobi vs. Yok Tribün görüntüleri, hangi takımın stadı vs. bunlarla mı kaybettik biz oylamayı..

Okuldaki beden eğitimi derslerinden başlayıp, spor klüpleri, altyapılar, federasyonlar ve kamunun spor teşkilatıyla bütünleşen yarım yamalak bir spor kültürü var bu ülkede. Senin niye Platini gibi bir futbol adamın yok Avrupa çapında ya da Claire Fontaine düzeyinde bir altyapı tesisin ya da Toulon ayarında bir turnuvan önce bu soruların bir cevabını ver. Sen hızlı tren tamamlıycaz diyosun adamlar e zaten TGV var diyolar sen otel vs. binayı betonu pazarlıyosun adamlar insan faktörünü öne çıkartıyolar.

Yine iç çekişmelerimiz %95i işgal ediyor gündemin gerisini konuşcağımız sırada da kısa bir reklam arasına giriyoruz

Unknown dedi ki...
Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.
esgo dedi ki...

@threepoint

Bir yanlış anlaşılmayı düzeltelim öyleyse; ben burada sadece Beşiktaş değil diğer takım taraftarlarının penceresinden bakarak değerlendiriyorum olayı. Bu eğer milli bir mesele ise '' sadece bize yer verilsin, en iyi biziz'' demek olmaz. Sen L.pool maçı dersin, o da benim görselliğim senden daha büyüleyici der (öyledir veya değildir tartışılır ama onlara göre öyledir)Hatta onlara göre L.pool maçındaki ''dale''yi Türkiye'ye taşıyan ve bizlere tanıtan da onlardır.

Yani benim F.bahçe kareografilerine dair ne düşündüğümün hiçbir önemi yok, çünkü onlar kendilerince zaten 1 numaralar.

''sen şunu şunu yapabilmiş misin ?'' dememdeki amaç da tam olarak böyle bir şey işte. Bu benim değil, sadece böyle bir fikir karşısında onların cephesinden yükselecek olan sestir.

Yoksa zaten bu tip atraksiyonların ülkelere hiçbir getirisi olmayacağını en başında ifade ettim. Taraftarsa Marsilya taraftarı da pekala ateşli ve etkili bir taraftar, keza kareografi ise İtalya'da İnter ve Milan ilk akla gelenler. Fransa-İtalya federasyonları bu görsellikleri bir koz olarak değerlendirmeyi düşünmüyor da bir tek biz miyiz bu alemin akıllısı ?

Bu tip üst düzey organizasyonların taraftar ve tribün görselleriyle kazanılacağını düşünmek ne kadar yanlış ise, kendi aramızda en iyi biziz, orada biz olmalıydık demek de bir o kadar yanlıştır.

Bugün bir F.bahçeli çıkıp da ''Beşiktaş cidden çok iyi top oynadı, galibiyeti haketti'' diyebilir, ama söz konusu taraftar ve tribüne geldiği vakit ne kadar iyi ve baskın olursan ol asla bu kadar objektif ve kabullenici olamazlar.

Yorum Gönder

Ara